abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator zondag 18 november 2018 @ 13:00:33 #1
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183221090
registreer om deze reclame te verbergen
Aberglaube-Hanna-B%C3%B6vong-buchcover_wildejagd.jpg
Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
jager_doorzonsint.jpg
Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:
de92ms.jpg
Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Infographic verbanden en sponsoring
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gezin_op_Sinterklaasavond_Dutch_family_celebrating_St._Nicholas_eve.jpg

quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.
08_St._Nikolaas_bij_een_Snoeper-1.jpg
quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht


quote:
Het is toch wel een hele mooie dag aan het worden. KOZP word echt op alle fronten vernederd.
Eerst schrappen ze de meeste demonstraties omdat ze te weinig deelnemers hebben, vervolgens word hun door de gemeentes een hoop beperkende maatregelen opgelegd. De bussen naar Den Helder werden 2x tot stoppen gedwongen door de politie. Vervolgens worden ze overal weggejaagd en aangevallen. In Rotterdam zelfs door zowel voetbalfans als de politie zelf.

En de enige arrestaties zijn er onder KOZP'ers _O_
Alternatieve Sinterklaas journaals:

Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_183221399
Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt, tientallen mensen aangehouden

In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.

Actievoerders tegen Zwarte Piet demonstreerden eerder vandaag op een aangewezen plek, het Burgemeester Stekelenburgplein, achter het station. De bekende anti-Piet-activist Jerry Afriyie had op Twitter medestanders opgeroepen naar Tilburg af te reizen. Omdat er ook veel voorstanders van Zwarte Piet op de been waren, heeft de politie extra agenten ingezet. De actievoerders onder leiding van Afriyie staakten hun demonstratie na een uur en zijn met de bus teruggegaan naar Amsterdam.

Uit de hand
Zaterdag liep het op meerdere plekken in het land uit de hand. Daarom deed Afriyie een oproep om in Tilburg nog een keer te protesteren. ‘Bezorgde burgers kunnen solidariteit tonen door zich morgen aan te sluiten bij het laatste vreedzame protest van dit weekend voor een inclusief Sinterklaasfeest en tegen Zwarte Piet. Laten we onze medestanders in Tilburg ondersteunen!’, schreef hij zaterdagavond op een veelgedeelde post op Facebook.

Niet langs de route
De actievoerders zeiden eerder deze week al ‘een handvol’ tot enkele tientallen demonstranten te verwachten. Eigenlijk wilden zij rond 11.15 uur bij de Piushaven staan, waar Sinterklaas rond die tijd voet aan land zet. Maar dat heeft de gemeente verboden. ‘Knarsetandend’ ging de groep akkoord met een plek buiten de route. Met name omdat ze nog altijd zichtbaar zijn voor mensen die met de trein reizen.

In Eindhoven liep de intocht van Sinterklaas uit de hand. Hooligans kwamen daar in aanvaring met anti-piet-betogers:
https://www.ad.nl/binnenl(...)angehouden~a2201f3c/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183221418
Nou in Tilburg was alles rustig en fijn verlopen. :)

Pieten waren zwart, kroeshaar alles erop en eraan.
Ik merk wel dat ik het verwarrend vind als een officieel omroep als NTR met roetveegpieten aan komt zetten en de rest van Nederland niet volgt. De officiële intocht wordt vaak toch als echte sinterklaas gezien.

Hun argument van nieuwe pieten die "roetveeg" zijn, omdat ze nieuw zijn en dus nog niet zo vaak door de schoorsteen zijn gegaan vind ik een beetje een slap excuus. Je krijgt geen kroeshaar van door de schoorsteen gaan :). En dat zou betekenen dat binnen een paar jaar de pieten gewoon weer zwart zijn?
pi_183221518
registreer om deze reclame te verbergen
Amsterdam is wel hofleverancier van de antipietactivisten zeg. Ik lees bij elk bericht iets over een bus uit Amsterdam.
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_183221584
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:17 schreef miaeak het volgende:
Nou in Tilburg was alles rustig en fijn verlopen. :)

Pieten waren zwart, kroeshaar alles erop en eraan.
Ik merk wel dat ik het verwarrend vind als een officieel omroep als NTR met roetveegpieten aan komt zetten en de rest van Nederland niet volgt. De officiële intocht wordt vaak toch als echte sinterklaas gezien.

Hun argument van nieuwe pieten die "roetveeg" zijn, omdat ze nieuw zijn en dus nog niet zo vaak door de schoorsteen zijn gegaan vind ik een beetje een slap excuus. Je krijgt geen kroeshaar van door de schoorsteen gaan :). En dat zou betekenen dat binnen een paar jaar de pieten gewoon weer zwart zijn?
In Rotterdam is het verschillende extreemrechtse groeperingen gelukt om de organisatie van het feest te infiltreren. Gevolg: er liepen traditionele zwarte pieten mee en hun is het gelukt om snoepgoed en stickers uit te delen aan de kinderen. Volgend jaar zal zo'n infiltratie niet meer mogelijk zijn omdat het dan verboden is om als zwarte piet mee te lopen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183221631
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:23 schreef Prutzenberg het volgende:
Amsterdam is wel hofleverancier van de antipietactivisten zeg. Ik lees bij elk bericht iets over een bus uit Amsterdam.
Amsterdam is het afvoerputje van Nederland, dan krijg je dat.
pi_183221844
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:26 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

In Rotterdam is het verschillende extreemrechtse groeperingen gelukt om de organisatie van het feest te infiltreren. Gevolg: er liepen traditionele zwarte pieten mee en hun is het gelukt om snoepgoed en stickers uit te delen aan de kinderen. Volgend jaar zal zo'n infiltratie niet meer mogelijk zijn omdat het dan verboden is om als zwarte piet mee te lopen.
Zijn ze extreemrechts omdat ze als Zwarte Piet zijn gegaan of hebben ze nog ander stouts op de kerfstok?
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:23 schreef Prutzenberg het volgende:
Amsterdam is wel hofleverancier van de antipietactivisten zeg. Ik lees bij elk bericht iets over een bus uit Amsterdam.
Ik gok dat het echt een cultuurshock voor ze is. Veel meer blanke mensen die niet hetzelfde denken als je eigen omgeving! Brrrr. En ze hebben zelfs huizen en stromend water buiten de randstad! Wie had dat gedacht?
pi_183221853
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:
In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:17 schreef miaeak het volgende:
Nou in Tilburg was alles rustig en fijn verlopen.
Mooi dat dat geen invloed heeft gehad op het feest zelf.
pi_183221862
quote:
TILBURG - In Tilburg heeft de politie zondagochtend tientallen arrestaties verricht rondom de intocht van Sinterklaas in de Noord-Brabantse stad. Het gaat om een grote groep voorstanders van Zwarte Piet die volgens de politie op weg waren naar een locatie waar tegenstanders van Zwarte Piet zich ophielden.

De demonstranten zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Ze zijn volgens lokale media in een bus gezet om vervoerd te worden naar het politiebureau.

De pro-Zwarte Piet-demonstranten werden door de politie aangehouden op de Burgemeester Brokxlaan. Dat is vlakbij het Burgemeester Stekelenburgplein, de aangewezen plek waar de tegenstanders van Zwarte Piet demonstreerden. Actievoerders van het Anti-Zwarte Piet Comité Tilburg hadden eerder acties aangekondigd. De acties zouden momenteel op hun einde lopen.

De locatie waar actie werd gevoerd en waar de aanhoudingen werden verricht, liggen niet op de route van de intocht van Sinterklaas.

Mogelijk zijn er extra veel actievoerders in de stad omdat de bekende anti-Piet-activist Jerry Afriyie op twitter medestanders had opgeroepen naar de stad af te reizen.

De politie besloot zondag extra agenten in te zetten om te zorgen dat de intocht veilig en ordelijk verloopt.

Eerder werd ook al een arrestatie verricht. Het ging om iemand die zich niet wilde legitimeren, maar het is onbekend of het om een demonstrant gaat.

Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)-sinterklaas-tilburg

Wel weer jammer dit. Niks van meegekregen gelukkig. ^O^

Ik krijg een beetje het idee dat dit jaar de pro-zwarte piet groep een heel wat groter probleem vormt dan de anti-pieten. :{
pi_183221916
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:38 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Zijn ze extreemrechts omdat ze als Zwarte Piet zijn gegaan of hebben ze nog ander stouts op de kerfstok?

[..]

Ik gok dat het echt een cultuurshock voor ze is. Veel meer blanke mensen die niet hetzelfde denken als je eigen omgeving! Brrrr. En ze hebben zelfs huizen en stromend water buiten de randstad! Wie had dat gedacht?
Leden van Voorpost en Pegida hebben meegelopen verkleed als zwarte piet. Als ze zich aangemeld hadden dan hadden ze een locatie achteraf toegewezen gekregen en nu konden ze tijdens de hele intocht meelopen en snoepgoed en stickers uitdelen aan de kinderen.
Politici van linkse partijen herkenden de leden van Voorpost en Pegida achteraf op foto's en video's ondanks de schmink.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183221931
In Den Haag waren gisteren de pieten zwart en werden, net als alle andere jaren, zij en Sinterklaas ook door vele gekleurde (alle tinten bruin) Hagenaars toegezongen en ontvangen.

Geen wanklank was er rondom ons te horen, alleen maar feestvreugde, plezier en hele blijde kinderen (en ouders) zagen en hoorden wij.

Op de tv-beelden is inmiddels ook al goed duidelijk te zien hoe weinig mensen er op de been komen om tegen te demonstreren, hoe volkomen marginaal het anti clubje eigenlijk is.

Nu wordt het eens tijd om het gezeik van de paar anti's gewoon te gaan negeren en dood te zwijgen, er voor te zorgen dat ze niet steeds weer zoveel aandacht krijgen / weten te krijgen.

Geen aandacht meer aan geven.

Lijkt me het beste.
pi_183221961
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:41 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Leden van Voorpost en Pegida hebben meegelopen verkleed als zwarte piet. Als ze zich aangemeld hadden dan hadden ze een locatie achteraf toegewezen gekregen en nu konden ze tijdens de hele intocht meelopen en snoepgoed en stickers uitdelen aan de kinderen.
Politici van linkse partijen herkenden de leden van Voorpost en Pegida achteraf op foto's en video's ondanks de schmink.
Ik weet niet wat triester is. Infiltreren in een kinderfeest of foto onderzoek doen of je misschien een politieke tegenstander kan herkennen terwijl je in Rotterdam toch al hebt gewonnen. Zoek allemaal een leven.
  zondag 18 november 2018 @ 13:44:34 #13
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183221974
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:39 schreef miaeak het volgende:

[..]
Ik krijg een beetje het idee dat dit jaar de pro-zwarte piet groep een heel wat groter probleem vormt dan de anti-pieten. :{
Die groep is dan ook heel een stuk groter. En als het echt gaat escaleren, dan komen de mafketels wel bovendrijven.

Maar vergeet vooral niet wie begonnen is.

edit: en maak niet de fout om die agressieve elementen als representatief te zien. Want zo wordt het nu gedraaid.
herr doctor
pi_183221982
Omdat een ander topic is gesloten, herhaal ik mijn post hier:

Extremisten gaan met het onderwerp aan de haal, omdat de politiek al jaren faalt. Meteen toen links-extremisten begonnen met hun hetze tegen Zwarte Piet, verder aangewakkerd door links-georiënteerde media, had de politiek op de rem moeten trappen. Maar politici kwamen niet verder dan kinderachtige of totaal ontwijkende antwoorden.

Politici stellen dat het "debat in de samenleving thuishoort", wat grote onzin is. De politiek zou gewoon pal moeten staan voor het recht van mensen om hun feest of traditie te vieren zonder dat anderen dat verzieken of onmogelijk maken. De politiek heeft dat nagelaten en ondertussen gaat het gezaag aan de stoelpoten van het Sinterklaasfeest door.

En dan is er ook nog eens politieke rechtspraak, zoals blijkt uit de bizar hoge straffen voor de Blokkeerfriezen. Omgekeerd gebeurt er niks als links-extremisten de doorgang van het verkeer hinderen en de toegang tot het Mediapak blokkeren.

Idem voor hoe wordt gereageerd op demonstraties. Zojuist was dit in het nieuws:
Tientallen pro-Zwarte Pietdemonstranten aangehouden in Tilburg
Tientallen betogers zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde omdat ze de confrontatie met anti-Zwarte-Piet-demonstranten wilden aangaan.

Onlangs in Utrecht: Demonstratie Pegida afgebroken om veiligheid
Pegida had toestemming om te demonsteren, maar dat werd hen onmogelijk gemaakt, omdat ze door "omstanders" werden bekogeld met eieren, tomaten, flessen en (volle) blikken. Er zijn nul aanhoudingen verricht, Pegida moest hun protest afbreken.

Dit soort zaken zet - en het is nog terecht ook - alleen maar meer kwaad bloed bij rechts-extremisten en overigens ook bij veel andere Nederlanders. Er is sprake van een ziekmakende rechtsongelijkheid. In identieke situaties wordt verschillend gehandeld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen groepen mensen en deze manier van werken is diep geworteld binnen instanties als de politie.

Ironisch genoeg zijn de mensen die het hardst roepen dat ze worden gediscrimineerd juist degenen die overduidelijk een voorkeursbehandeling krijgen.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_183222019
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:41 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Leden van Voorpost en Pegida hebben meegelopen verkleed als zwarte piet. Als ze zich aangemeld hadden dan hadden ze een locatie achteraf toegewezen gekregen en nu konden ze tijdens de hele intocht meelopen en snoepgoed en stickers uitdelen aan de kinderen.
Politici van linkse partijen herkenden de leden van Voorpost en Pegida achteraf op foto's en video's ondanks de schmink.
Knap dat ze door die schmink heen konden zien wie het zouden zijn geweest.

Je mag dus niet als zwarte Piet meedoen als je niet extreemlinks bent?
pi_183222033
Tientallen mensen opgepakt. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_183222036
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:44 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Die groep is dan ook heel een stuk groter. En als het echt gaat escaleren, dan komen de mafketels wel bovendrijven.

Maar vergeet vooral niet wie begonnen is.
We begonnen dit jaar met anti fantasieën over kinderen bedekt met botsplinters en we eindigen met de pro reactie van simpele hooligans die met de politie wilden vechten. Ik denk dat beide kampen eens bij zichzelf te rade moeten gaan of het einddoel de middelen waard is.
pi_183222057
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:47 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

We begonnen dit jaar met anti fantasieën over kinderen bedekt met botsplinters en we eindigen met de pro reactie van simpele hooligans die met de politie wilden vechten. Ik denk dat beide kampen eens bij zichzelf te rade moeten gaan of het einddoel de middelen waard is.
Als de kinderen er maar niets van meekrijgen moeten ze het onderling maar uitvechten hoor.
pi_183222058
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:46 schreef Nober het volgende:

[..]

Knap dat ze door die schmink heen konden zien wie het zouden zijn geweest.

Je mag dus niet als zwarte Piet meedoen als je niet extreemlinks bent?
Volgend jaar in Rotterdam is het verboden om als zwarte piet mee te lopen. Vrijwilligers die zich dan aanmelden voor de intocht zullen dan wel een persoonscontrole krijgen voor ze mee mogen lopen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 18 november 2018 @ 13:48:35 #20
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_183222059
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:26 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

... omdat het dan verboden is om als zwarte piet mee te lopen.
Wacht, wat?
Prrrrr
  zondag 18 november 2018 @ 13:48:51 #21
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183222063
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:47 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

We begonnen dit jaar met anti fantasieën over kinderen bedekt met botsplinters en we eindigen met de pro reactie van simpele hooligans die met de politie wilden vechten. Ik denk dat beide kampen eens bij zichzelf te rade moeten gaan of het einddoel de middelen waard is.
Het is gewoon gigantisch verziekt en demonstraties dienen - hoe triest ook - maar verboden te worden.

Straks is de doos van Pandora open en gaat het helemaal uit de klauwen lopen.
herr doctor
pi_183222068
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Wacht, wat?
Als je niet als officiële zwarte piet in het comité zit :). Je mag je niet aansluiten als random piet ofzo.
pi_183222090
EduardNazarski twitterde op zaterdag 17-11-2018 om 19:21:50 Tradities.....Een traditie die wij onze kinderen in elk geval moeten doorgeven is het recht op de vrijheid van meningsuiting en het recht op vreedzaam demonstreren. reageer retweet
Ik vind het wel grappig dat na jaren van zwijgen opeens dit soort dingen gedeeld worden op linkse sites als joop. Pegida was altijd aan het ''provoceren'' en fascisten mocht je best slaan toch? Maar nu de eigen troepen geweld wordt aangedaan gaan we opeens weer moreel superieur doen.
pi_183222099
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Wacht, wat?
Dit jaar was er een quotum dat maximaal 25% zwarte piet mocht zijn. Vanaf volgend jaar mogen er geen zwarte pieten meer meedoen aan de intocht. Overigens is de islampartij Nida boos op burgemeester Aboutaleb dat vind dat het quotum dit jaar overschreden is.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183222127
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef miaeak het volgende:

[..]

Als de kinderen er maar niets van meekrijgen moeten ze het onderling maar uitvechten hoor.
En daar gaat het fout. Beide kampen willen demonstreren tussen de kinderen en op meerdere plekken was het ook bij de kinderen grimmig.
  zondag 18 november 2018 @ 13:53:36 #26
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_183222146
Dus als ik me volgend jaar als Piet verkleed kan ik worden opgepakt? Juist.
Prrrrr
pi_183222151
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:52 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

En daar gaat het fout. Beide kampen willen demonstreren tussen de kinderen en op meerdere plekken was het ook bij de kinderen grimmig.
Burgemeesters nodigen zelf al die anti's uit (zie Dokkum) waardoor de pro's ook in actie komen.

quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:53 schreef mrspoeZ het volgende:
Dus als ik me volgend jaar als Piet verkleed kan ik worden opgepakt? Juist.
Wmb nu al.
pi_183222165
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Het is gewoon gigantisch verziekt en demonstraties dienen - hoe triest ook - maar verboden te worden.

Straks is de doos van Pandora open en gaat het helemaal uit de klauwen lopen.
How about no. Demonstraties verboden maken gaat zich hoe dan ook een keer tegen jou keren. De reactie die zou moeten komen is dat zowel pro als anti mensen die tijdens de optocht zelf willen demonstreren door de eigen rangen worden uitgekotst. Prima dat je je mening wil laten horen, maar om kinderen je politieke speeltje te maken is nogal triest.
pi_183222205
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Volgend jaar in Rotterdam is het verboden om als zwarte piet mee te lopen. Vrijwilligers die zich dan aanmelden voor de intocht zullen dan wel een persoonscontrole krijgen voor ze mee mogen lopen.
Lijkt me niet echt haalbaar. Geen mens is illegaal en zo en iedereen in dit land behoort gelijk behandeld te worden (en nog meer van dat soort dingen)
pi_183222320
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:50 schreef Glazenmaker het volgende:
EduardNazarski twitterde op zaterdag 17-11-2018 om 19:21:50 Tradities.....Een traditie die wij onze kinderen in elk geval moeten doorgeven is het recht op de vrijheid van meningsuiting en het recht op vreedzaam demonstreren. reageer retweet
Ik vind het wel grappig dat na jaren van zwijgen opeens dit soort dingen gedeeld worden op linkse sites als joop. Pegida was altijd aan het ''provoceren'' en fascisten mocht je best slaan toch? Maar nu de eigen troepen geweld wordt aangedaan gaan we opeens weer moreel superieur doen.
Dit. Precies dit.

Demonstranten moeten eerst door een deug-keuring. Pas daarna volgt stellingname over hun recht om te demonstreren. Toen Pegida-demonstranten met geweld werden verjaagd zonder dat ook maar één agressor werd aangehouden, lachten deze hypocriete zedenpredikers in hun vuistje.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_183222324
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:50 schreef Glazenmaker het volgende:
EduardNazarski twitterde op zaterdag 17-11-2018 om 19:21:50 Tradities.....Een traditie die wij onze kinderen in elk geval moeten doorgeven is het recht op de vrijheid van meningsuiting en het recht op vreedzaam demonstreren. reageer retweet
Ik vind het wel grappig dat na jaren van zwijgen opeens dit soort dingen gedeeld worden op linkse sites als joop. Pegida was altijd aan het ''provoceren'' en fascisten mocht je best slaan toch? Maar nu de eigen troepen geweld wordt aangedaan gaan we opeens weer moreel superieur doen.
Had je anders verwacht? Dit is toch wel algemeen bekend gedrag van de linkse kliek.
  zondag 18 november 2018 @ 14:13:53 #32
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183222432
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:46 schreef Nober het volgende:

[..]

Knap dat ze door die schmink heen konden zien wie het zouden zijn geweest.

Je mag dus niet als zwarte Piet meedoen als je niet extreemlinks bent?
Straks gaan de anti pieten als witte piet rondlopen en dan gaan de zwarte pieten onderling op de vuist? _O- _O- _O-
Ik ben een Nikon :-)
pi_183222507
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:44 schreef Elfletterig het volgende:

Politici stellen dat het "debat in de samenleving thuishoort", wat grote onzin is. De politiek zou gewoon pal moeten staan voor het recht van mensen om hun feest of traditie te vieren zonder dat anderen dat verzieken of onmogelijk maken. De politiek heeft dat nagelaten en ondertussen gaat het gezaag aan de stoelpoten van het Sinterklaasfeest door.

Dus jij wilt dat iedere politieke partij dan een paragraafje over Zwarte Piet in hun programma zet, want ja de ene politieke partij denkt daar hetzelfde over dan de andere politieke partij en dan wordt alles opgelost? 8)7 .
pi_183222537
Nee in de samenleving gaat het lekker... :').
pi_183222558
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dus jij wilt dat iedere politieke partij dan een paragraafje over Zwarte Piet in hun programma zet, want ja de ene politieke partij denkt daar hetzelfde over dan de andere politieke partij en dan wordt alles opgelost? 8)7 .
Nee, dat hoef je niet expliciet in verkiezingsprogramma's te zetten. Het mag, maar het hoeft zeker niet. Waar het namelijk om gaat, is dat politieke partijen opkomen voor de rechten van mensen.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_183222565
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:20 schreef miaeak het volgende:
Nee in de samenleving gaat het lekker... :').
Ja, en de politiek is net zo verdeeld, dus als je er een politieke kwestie van maakt dan ga je de boel niet oplossen, maar nog verder uitvergroten. Dus laat het lekker uit de politiek zeg.
pi_183222612
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:21 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Nee, dat hoef je niet expliciet in verkiezingsprogramma's te zetten. Het mag, maar het hoeft zeker niet. Waar het namelijk om gaat, is dat politieke partijen opkomen voor de rechten van mensen.
Dat doen ze nu al, opkomen voor de rechten van de mensen (althans die pretentie hebben ze). Maar laat dit aub uit de politiek, anders kun je straks alleen nog maar een coalitie vormen met politieke partijen die dezelfde ideeën hebben over Zwarte Piet. :').

Wees blij dat het na de intocht weer een aantal maanden verdwenen is uit het debat. Op jouw manier wordt het een allesoverheersend thema het hele jaar door.

Krijg je straks het eerste Zwarte Piet kabinet van prins carnaval Klaas I.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ryan3 op 18-11-2018 14:52:32 ]
pi_183222652
Rotterdam is een sterk voorbeeld waar de hele politiek zich bemoeid met de kleur van zwarte piet. Dat is niet bepaald een succes te noemen. Maar als je je daar als politieke partij nu buiten houdt, dan sta je toe dat je tegenstander allerlei veranderingen door laat voeren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183222734
https://www.ad.nl/dossier(...)FN79c_6d9I3IyEHixG_A


Sint vergezeld van extreem-rechtse Pieten tijdens ‘leuke en veilige’ intocht

Door een infiltratie-actie van extreemrechtse groeperingen was het Zwarte Piet-gehalte gisteren tijdens de Rotterdamse Sinterklaasintocht hoger dan gepland. De als Zwarte Piet uitgedoste activisten van Voorpost en Pegida deelden pro-Zwarte Piet-stickers en snoepgoed uit.

Zoals vorig jaar afgesproken was in het Rotterdamse Pietenakkoord, zou dit jaar minstens 75 procent van de Pieten uit roetveegpieten bestaan. Dat aantal werd niet gehaald, omdat de undercover-Pieten zich meteen na aankomst van de goedheiligman aansloten bij de stoet. ,,We mochten vele positieve reacties ontvangen en veel mensen wilden een selfie maken met een echte zwarte piet,‘’ schrijft het extreem-rechtse Voorpost op Facebook. ,,Honderden kinderen kregen snoepgoed en klevers met “Zwarte piet moet zwart blijven.”

De activisten deelden tijdens de door burgemeester Aboutaleb als ‘leuk en veilig’ omschreven intocht stickers uit met daarop een afbeelding van een pikzwarte Piet met kroeshaar, ringoorbellen en rode dikke lippen. Behalve Voorpost liepen er ook Zwarte Pieten van Pegida mee, een ‘patriottische’ beweging die zich verzet tegen de islamisering van Europa. In Rotterdam kwam de actiegroep eerder dit jaar in het nieuws met het plan om varkensvlees te roosteren voor een moskee.

Het nieuws is pikant omdat burgemeester Aboutaleb door de door de islam geïnspireerde partij Nida ter verantwoording is geroepen vanwege het hoge Zwarte Pieten-gehalte tijdens de intocht. In het vorig jaar gesloten Pietenakkoord is overeengekomen dat dit jaar minstens 75 procent van Sint helpers zou bestaan uit roetveegpieten. De organisatie, het Rotterdamsch Studenten Corps, stelde gisteren dat dat percentage is gehaald. Op het nieuws over de deelname van Voorpost wil het corps vandaag niet reageren.

pi_183222773
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dus jij wilt dat iedere politieke partij dan een paragraafje over Zwarte Piet in hun programma zet, want ja de ene politieke partij denkt daar hetzelfde over dan de andere politieke partij en dan wordt alles opgelost? 8)7 .
GroenLinks had wel degelijk stelling genomen in hun verkiezingsprogramma, iets in de trent van 'weghalen naar racisme verwijzende symbolen bij zwarte piet'.
pi_183222798
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:25 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Rotterdam is een sterk voorbeeld waar de hele politiek zich bemoeid met de kleur van zwarte piet. Dat is niet bepaald een succes te noemen. Maar als je je daar als politieke partij nu buiten houdt, dan sta je toe dat je tegenstander allerlei veranderingen door laat voeren.
Belangrijkste en in feite enige aspect waar m.i. de plaatselijke politiek zich mee moet bemoeien is het ordelijk verloop van de openbare orde, ook tijdens een Sinterklaasintocht. Maar dat is, ingebed in je beleid bij iedere openbaar evenement, een afweging van rechten en risico's.
pi_183222816
quote:
2s.gif Op zondag 18 november 2018 14:31 schreef skrn het volgende:

[..]

GroenLinks had wel degelijk stelling genomen in hun verkiezingsprogramma, iets in de trent van 'weghalen naar racisme verwijzende symbolen bij zwarte piet'.
Staat mij bij dat alleen PVV de intentie had om een soort Zwarte Pietwet in te voeren.
  zondag 18 november 2018 @ 14:42:47 #43
78680 Nielsch
zie signature
pi_183222915
Latente racistentokkies weer lekker bezig
zie ondertitel
  zondag 18 november 2018 @ 14:45:23 #44
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_183222943
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:34 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Staat mij bij dat alleen PVV de intentie had om een soort Zwarte Pietwet in te voeren.
_O-
pi_183222956
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:29 schreef pokkerdepok het volgende:
https://www.ad.nl/dossier(...)FN79c_6d9I3IyEHixG_A


Sint vergezeld van extreem-rechtse Pieten tijdens ‘leuke en veilige’ intocht

Door een infiltratie-actie van extreemrechtse groeperingen was het Zwarte Piet-gehalte gisteren tijdens de Rotterdamse Sinterklaasintocht hoger dan gepland. De als Zwarte Piet uitgedoste activisten van Voorpost en Pegida deelden pro-Zwarte Piet-stickers en snoepgoed uit.

Zoals vorig jaar afgesproken was in het Rotterdamse Pietenakkoord, zou dit jaar minstens 75 procent van de Pieten uit roetveegpieten bestaan. Dat aantal werd niet gehaald, omdat de undercover-Pieten zich meteen na aankomst van de goedheiligman aansloten bij de stoet. ,,We mochten vele positieve reacties ontvangen en veel mensen wilden een selfie maken met een echte zwarte piet,‘’ schrijft het extreem-rechtse Voorpost op Facebook. ,,Honderden kinderen kregen snoepgoed en klevers met “Zwarte piet moet zwart blijven.”

De activisten deelden tijdens de door burgemeester Aboutaleb als ‘leuk en veilig’ omschreven intocht stickers uit met daarop een afbeelding van een pikzwarte Piet met kroeshaar, ringoorbellen en rode dikke lippen. Behalve Voorpost liepen er ook Zwarte Pieten van Pegida mee, een ‘patriottische’ beweging die zich verzet tegen de islamisering van Europa. In Rotterdam kwam de actiegroep eerder dit jaar in het nieuws met het plan om varkensvlees te roosteren voor een moskee.

Het nieuws is pikant omdat burgemeester Aboutaleb door de door de islam geïnspireerde partij Nida ter verantwoording is geroepen vanwege het hoge Zwarte Pieten-gehalte tijdens de intocht. In het vorig jaar gesloten Pietenakkoord is overeengekomen dat dit jaar minstens 75 procent van Sint helpers zou bestaan uit roetveegpieten. De organisatie, het Rotterdamsch Studenten Corps, stelde gisteren dat dat percentage is gehaald. Op het nieuws over de deelname van Voorpost wil het corps vandaag niet reageren.


Wat een bazen.
pi_183222993
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:29 schreef pokkerdepok het volgende:
https://www.ad.nl/dossier(...)FN79c_6d9I3IyEHixG_A


Sint vergezeld van extreem-rechtse Pieten tijdens ‘leuke en veilige’ intocht

Door een infiltratie-actie van extreemrechtse groeperingen was het Zwarte Piet-gehalte gisteren tijdens de Rotterdamse Sinterklaasintocht hoger dan gepland. De als Zwarte Piet uitgedoste activisten van Voorpost en Pegida deelden pro-Zwarte Piet-stickers en snoepgoed uit.

Zoals vorig jaar afgesproken was in het Rotterdamse Pietenakkoord, zou dit jaar minstens 75 procent van de Pieten uit roetveegpieten bestaan. Dat aantal werd niet gehaald, omdat de undercover-Pieten zich meteen na aankomst van de goedheiligman aansloten bij de stoet. ,,We mochten vele positieve reacties ontvangen en veel mensen wilden een selfie maken met een echte zwarte piet,‘’ schrijft het extreem-rechtse Voorpost op Facebook. ,,Honderden kinderen kregen snoepgoed en klevers met “Zwarte piet moet zwart blijven.”

De activisten deelden tijdens de door burgemeester Aboutaleb als ‘leuk en veilig’ omschreven intocht stickers uit met daarop een afbeelding van een pikzwarte Piet met kroeshaar, ringoorbellen en rode dikke lippen. Behalve Voorpost liepen er ook Zwarte Pieten van Pegida mee, een ‘patriottische’ beweging die zich verzet tegen de islamisering van Europa. In Rotterdam kwam de actiegroep eerder dit jaar in het nieuws met het plan om varkensvlees te roosteren voor een moskee.

Het nieuws is pikant omdat burgemeester Aboutaleb door de door de islam geïnspireerde partij Nida ter verantwoording is geroepen vanwege het hoge Zwarte Pieten-gehalte tijdens de intocht. In het vorig jaar gesloten Pietenakkoord is overeengekomen dat dit jaar minstens 75 procent van Sint helpers zou bestaan uit roetveegpieten. De organisatie, het Rotterdamsch Studenten Corps, stelde gisteren dat dat percentage is gehaald. Op het nieuws over de deelname van Voorpost wil het corps vandaag niet reageren.


Geweldig. Het Sinterklaasfeest wordt gekaapt door extreem-rechts. Zo kun je er zeker van zijn dat de traditie op den duur sterft. Ik houd het wel lekker bij het kerstfeest.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 18 november 2018 @ 14:49:02 #47
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_183223007
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:51 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Dit jaar was er een quotum dat maximaal 25% zwarte piet mocht zijn. Vanaf volgend jaar mogen er geen zwarte pieten meer meedoen aan de intocht. Overigens is de islampartij Nida boos op burgemeester Aboutaleb dat vind dat het quotum dit jaar overschreden is.
Ook gewoon een quotum... Alsof het over fosfaat en mest gaat... :X
  zondag 18 november 2018 @ 14:49:14 #48
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183223010
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 14:48 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Geweldig. Het Sinterklaasfeest wordt gekaapt door extreem-rechts. Zo kun je er zeker van zijn dat de traditie op den duur sterft. Ik houd het wel lekker bij het kerstfeest.
PEgida is niet extreem rechts.
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 18 november 2018 @ 14:51:19 #49
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_183223042
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 14:48 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Geweldig. Het Sinterklaasfeest wordt gekaapt door extreem-rechts. Zo kun je er zeker van zijn dat de traditie op den duur sterft. Ik houd het wel lekker bij het kerstfeest.
Nee een zwarte piet quotum doet het goed...
pi_183223072
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 14:48 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Geweldig. Het Sinterklaasfeest wordt gekaapt door extreem-rechts. Zo kun je er zeker van zijn dat de traditie op den duur sterft. Ik houd het wel lekker bij het kerstfeest.
Gekaapt ja? Zij houden het juist in leven.

Het feest wordt juist gekaapt door een paar figuren met een minderwaardigheidscomplex die ervoor zorgen dat Zwarte Piet uit beeld verdwijnt.
pi_183223077
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 14:51 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nee een zwarte piet quotum doet het goed...
Het zal mij werkelijk een rotzorg zijn hoe Zwarte Piet eruit ziet. Maar als extreem-rechts het feest kaapt, hoeft het van mij niet meer. En ach, kerst is toch gezelliger.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183223080
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 14:53 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Het zal mij werkelijk een rotzorg zijn hoe Zwarte Piet eruit ziet. Maar als extreem-rechts het feest kaapt, hoeft het van mij niet meer. En ach, kerst is toch gezelliger.
Maar als extreemlinks het feest kaapt dan is dat geen probleem.

8)7
pi_183223090
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:53 schreef Infection het volgende:

[..]

Gekaapt ja? Zij houden het juist in leven.
Neuh. Betrokkenheid van clubjes zoals Voorpost en Pegida werkt op den duur juist averechts.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183223118
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:54 schreef Infection het volgende:

[..]

Maar als extreemlinks het feest kaapt dan is dat geen probleem.

8)7
Die anti-figuren zijn net zo achterlijk.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183223138
En ook vandaag weer mensen uit de extreem-rechtse hoek die een kinderfeest willen verzieken.
pi_183223142
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 14:55 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Neuh. Betrokkenheid van clubjes zoals Voorpost en Pegida werkt op den duur juist averechts.
Eens. Maar dat het ergste wat zij gedaan hebben snoep en stickers uitdelen is, dat zegt wel iets En ook het feit dat zij pas achteraf ontmaskerd werden op basis van camerabeelden pleit voor hun.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183223171
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 14:55 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Neuh. Betrokkenheid van clubjes zoals Voorpost en Pegida werkt op den duur juist averechts.
Want? Ze hebben niks speciaals gedaan, alleen wat snoep uitgedeeld en dergelijke. Maar dat kan echt niet hoor, want ze hebben een andere mening.

:')
pi_183223177
quote:
13s.gif Op zondag 18 november 2018 14:59 schreef rosalinde93 het volgende:
En ook vandaag weer mensen uit de extreem-rechtse hoek die een kinderfeest willen verzieken.
Je kunt ook overdrijven, jankerd.
pi_183223185
quote:
13s.gif Op zondag 18 november 2018 14:59 schreef rosalinde93 het volgende:
En ook vandaag weer mensen uit de extreem-rechtse hoek die een kinderfeest willen verzieken.
Ik zou Afriyie nou niet meteen extreem rechts willen noemen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 18 november 2018 @ 15:03:37 #60
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_183223211
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 14:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Eens. Maar dat het ergste wat zij gedaan hebben snoep en stickers uitdelen is, dat wel iets. En ook het feit dat zij pas achteraf ontmaskerd werden op basis van camerabeelden pleit voor hun.
Precies. Ludiek, vreedzaam, en voor de kinderen ook dikke prima.

Maargoed, aan de andere kant zijn er ook genoeg KOZP-demonstranten die zich wel gedragen en niet ouders en kinderen toejoelen. Alleen die komen niet pontificaal in het nieuws.
pi_183223266
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 14:53 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Het zal mij werkelijk een rotzorg zijn hoe Zwarte Piet eruit ziet. Maar als extreem-rechts het feest kaapt, hoeft het van mij niet meer. En ach, kerst is toch gezelliger.
Heb je nog hobby's waar ik voorpost op af kan sturen?
pi_183223308
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:01 schreef Infection het volgende:

[..]

Want? Ze hebben niks speciaals gedaan, alleen wat snoep uitgedeeld en dergelijke. Maar dat kan echt niet hoor, want ze hebben een andere mening.

:')
Persoonlijk zit ik niet wachten op intochten die mede door extreem-rechtse clubjes worden georganiseerd. Intochten zijn een zaak van de lokale comités, laat een Voorpost en Pegida zich daar aub niet (stiekem) mee bemoeien. Daarmee vervuilen ze het feest.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183223331
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:10 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Persoonlijk zit ik niet wachten op intochten die mede door extreem-rechtse clubjes worden georganiseerd. Intochten zijn een zaak van de lokale comités, laat een Voorpost en Pegida zich daar aub niet (stiekem) mee bemoeien. Daarmee vervuilen ze het feest.
Worden toch gewoon overal georganiseerd door een sinterklaascommissie?
pi_183223343
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:10 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Persoonlijk zit ik niet wachten op intochten die mede door extreem-rechtse clubjes worden georganiseerd. Intochten zijn een zaak van de lokale comités, laat een Voorpost en Pegida zich daar aub niet (stiekem) mee bemoeien. Daarmee vervuilen ze het feest.
En KOZP mag zich er wel mee bemoeien waardoor Zwarte Pieten aangepast worden? Die vervuilen het feest niet?
pi_183223369
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:11 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Worden toch gewoon overal georganiseerd door een sinterklaascommissie?
Klopt, maar als een Voorpost op georganiseerde wijze aanhaakt door zich stiekem aan te sluiten bij de intocht, dan raakt het feest vervuild. Lekker oprotten met dat soort figuren.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183223396
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:12 schreef Infection het volgende:

[..]

En KOZP mag zich er wel mee bemoeien waardoor Zwarte Pieten aangepast worden? Die vervuilen het feest niet?
Een KOZP mag een mening hebben en die uiten. Lijkt mij nogal onwenselijk als KOZP'ers gekleed als regenboog- en roetveegpieten stiekem meedoen aan de intocht.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183223433
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:15 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Een KOZP mag een mening hebben en die uiten. Lijkt mij nogal onwenselijk als KOZP'ers gekleed als regenboog- en roetveegpieten stiekem meedoen aan de intocht.
Maar ze demonstreren wel vlak naast een aantal kinderen en roepen leuzen als "sinterklaas bestaat niet!" of andere leuzen die kinderen verward. Maar daar hoor je figuren als jij niet over, want het is altijd extreemrechts die het gedaan heeft. Je weet niet hoe belachelijk je over komt.
pi_183223451
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:15 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Een KOZP mag een mening hebben en die uiten. Lijkt mij nogal onwenselijk als KOZP'ers gekleed als regenboog- en roetveegpieten stiekem meedoen aan de intocht.
Dat is altijd nog wenselijker dan een potje gaan staan schelden tegen ouders met hun kinderen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183223455
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:18 schreef Infection het volgende:

[..]

Maar ze demonstreren wel vlak naast een aantal kinderen en roepen leuzen als "sinterklaas bestaat niet!" of andere leuzen die kinderen verward. Maar daar hoor je figuren als jij niet over, want het is altijd extreemrechts die het gedaan heeft. Je weet niet hoe belachelijk je over komt.
Boos staan demonstreren tussen de kinderen is prima, maar meelopen als Zwarte Piet verstoort het feest.

KoosVogels bakt ze weer eens bruin.
pi_183223488
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:18 schreef Infection het volgende:

[..]

Maar ze demonstreren wel vlak naast een aantal kinderen en roepen leuzen als "sinterklaas bestaat niet!" of andere leuzen die kinderen verward. Maar daar hoor je figuren als jij niet over, want het is altijd extreemrechts die het gedaan heeft. Je weet niet hoe belachelijk je over komt.
Tsja, en jij noemt die extreem-rechtse klerelijers 'bazen'. Demonstreren is nog altijd een grondrecht in ons land. KOZP mag dat dus doen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183223490
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:19 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Boos staan demonstreren tussen de kinderen is prima, maar meelopen als Zwarte Piet verstoort het feest.

KoosVogels bakt ze weer eens bruin.
Ik ben inderdaad niet anders gewend van hem.
pi_183223501
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:21 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, en jij noemt die extreem-rechtse klerelijers 'bazen'. Demonstreren is nog altijd een grondrecht in ons land. KOZP mag dat dus doen.
Ja, bazen vanwege het in stand proberen te houden van een kinderfeest, die inmiddels al zeer zwaar aangetast is door mensen zoals jij.

Pegida deed hier ook niks verkeerds en houdt zich ook gewoon aan de grondwet. Je argument slaat dus nergens op.
pi_183223518
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:19 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Boos staan demonstreren tussen de kinderen is prima, maar meelopen als Zwarte Piet verstoort het feest.

KoosVogels bakt ze weer eens bruin.
Je moet simpelweg niet willen dat extreem-rechts zich op georganiseerde wijze gaat bemoeien met intochten. Daardoor raakt het feest vervuild. Op den duur beschadig je het feest ook, want het grootste deel van de Nederlanders wordt niet zo enthousiast van extreem-rechtse betrokkenheid.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183223521
Waarom laten ze de tegendemonstranten tegenover voorstanders staan? Dat is toch vragen om problemen :')
pi_183223528
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:23 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Je moet simpelweg niet willen dat extreem-links zich op georganiseerde wijze gaat bemoeien met intochten. Daardoor raakt het feest vervuild. Op den duur beschadig je het feest ook, want het grootste deel van de Nederlanders wordt niet zo enthousiast van extreem-linkse betrokkenheid.
Fixed.
  zondag 18 november 2018 @ 15:24:18 #76
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183223546
quote:
14s.gif Op zondag 18 november 2018 15:23 schreef Infection het volgende:

[..]

Fixed.
^O^ ^O^ ^O^
Ik ben een Nikon :-)
pi_183223569
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:23 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Je moet simpelweg niet willen dat extreem-rechts zich op georganiseerde wijze gaat bemoeien met intochten. Daardoor raakt het feest vervuild. Op den duur beschadig je het feest ook, want het grootste deel van de Nederlanders wordt niet zo enthousiast van extreem-rechtse betrokkenheid.
De enige reden dat die er zich mee gingen bemoeien is omdat het feest gekaapt dreigde te worden door extreem links, laten we dat even voorop stellen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183223586
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:23 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Je moet simpelweg niet willen dat extreem-rechts zich op georganiseerde wijze gaat bemoeien met intochten. Daardoor raakt het feest vervuild. Op den duur beschadig je het feest ook, want het grootste deel van de Nederlanders wordt niet zo enthousiast van extreem-rechtse betrokkenheid.
Een groep als Pegida is best genormaliseerd in de laatste jaren. Dat komt mede ook door acties als deze.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183223610
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:21 schreef Infection het volgende:

[..]

Ja, bazen vanwege het in stand proberen te houden van een kinderfeest, die inmiddels al zeer zwaar aangetast is door mensen zoals jij.

Pegida deed hier ook niks verkeerds en houdt zich ook gewoon aan de grondwet. Je argument slaat dus nergens op.
Het lijkt mij nogal onwenselijk dat Pieten campagne gaan voeren tijdens een intocht. Of het nou de gekkies van KOZP zijn of Voorpost.
pi_183223612
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:21 schreef Infection het volgende:

[..]

Ja, bazen vanwege het in stand proberen te houden van een kinderfeest, die inmiddels al zeer zwaar aangetast is door mensen zoals jij.
Extreem-rechts is een bondgenoot die je niet moet willen. Lekker oprotten met die gasten.

quote:
Pegida deed hier ook niks verkeerds en houdt zich ook gewoon aan de grondwet. Je argument slaat dus nergens op.
Ik stel ook nergens dat Pegida iets illegaals doet.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 18 november 2018 @ 15:29:35 #81
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183223638
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:28 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Extreem-rechts is een bondgenoot die je niet moet willen. Lekker oprotten met die gasten.

[..]

Ik stel ook nergens dat Pegida iets illegaals doet.
Pegida gebruikt nooit geweld. In tegenstelling tot die extreemlinkse vriendjes van jou.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183223646
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:25 schreef Hathor het volgende:

[..]

De enige reden dat die er zich mee gingen bemoeien is omdat het feest gekaapt dreigde te worden door extreem links, laten we dat even voorop stellen.
So what? Het Sinterklaasfeest wordt plots een stuk minder gezellig en onschuldig als extreem-rechts kutvolk optreedt als hoeder van de traditie en acties mee gaat lopen doen aan intochten.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183223658
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:28 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Extreem-rechts is een bondgenoot die je niet moet willen. Lekker oprotten met die gasten.

[..]

Ik stel ook nergens dat Pegida iets illegaals doet.
Extreem-Rechts of Extreem-Links wil je inderdaad beide niet. Maar ik zie jou eigenlijk alleen maar kankeren op Extreem-Rechts, alsof Extreem-Links de "goeden" zijn en zich totaal niet schuldig maken aan achterlijk gedrag. Terwijl het toch echt een feit is dat Extreem-Links zich veel vaker schuldig maakt aan gewelddadig gedrag dan Extreem-Rechts. Je maakt jezelf belachelijk.
pi_183223669
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:28 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Extreem-rechts is een bondgenoot die je niet moet willen. Lekker oprotten met die gasten.

[..]

Ik stel ook nergens dat Pegida iets illegaals doet.
Meteen je handjes omhoog doen en wegrennen naar een ander feest als iemand van Voorpost zijn hoofd laat zien lijkt mij anders ook niet verstandig. Het volgende slagveld zijn de kerstbomen die in de randstad al langzaam verdwijnen en als je geen kerst meer hebt wat ga je dan doen? Of laat je gewoon één voor één alle gezamenlijke feestjes van je afpakken door iemand die je niet mag?
  zondag 18 november 2018 @ 15:31:18 #85
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183223671
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:30 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

So what? Het Sinterklaasfeest wordt plots een stuk minder gezellig en onschuldig als extreem-rechts kutvolk optreedt als hoeder van de traditie en acties mee gaat lopen doen aan intochten.
Dat sinterklaasfeest is al een stuk minder gezellig gemaakt door extreem-links
Ik ben een Nikon :-)
pi_183223694
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:30 schreef Infection het volgende:

[..]

Extreem-Rechts of Extreem-Links wil je inderdaad beide niet. Maar ik zie jou eigenlijk alleen maar kankeren op Extreem-Rechts, alsof Extreem-Links de "goeden" zijn en zich totaal niet schuldig maken aan achterlijk gedrag. Terwijl het toch echt een feit is dat Extreem-Links zich veel vaker schuldig maakt aan gewelddadig gedrag dan Extreem-Rechts. Je maakt jezelf belachelijk.
Maar hullie!

Ik geef slechts aan dat betrokkenheid van extreem-rechts het Sinterklaasfeest schade berokkent. Meer niet.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 18 november 2018 @ 15:33:23 #87
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_183223698
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:28 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Extreem-rechts is een bondgenoot die je niet moet willen.
Jij bepaalt niet wat een ander wel en niet moet willen.

Ik wil geen demonstraties bij sinterklaas intochten en als daar extreem rechts voor nodig is dan is dat maar zo. Het is al erg genoeg dat die er aan te pas moeten komen op een kinderfeest.

Op een normale manier houdt het niet op. Dat is wel duidelijk.
  zondag 18 november 2018 @ 15:33:28 #88
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183223699
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:32 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Maar hullie!

Ik geef slechts aan dat betrokkenheid van extreem-rechts het Sinterklaasfeest schade berokkent. Meer niet.
De schade is al aangericht door extreem-links
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 18 november 2018 @ 15:33:35 #89
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183223705
Extreemrechtse tokkies bazen noemen. Dan ben je toch echt ver heen.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183223747
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:32 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Maar hullie!

Ik geef slechts aan dat betrokkenheid van extreem-rechts het Sinterklaasfeest schade berokkent. Meer niet.
Ik zie tot nu toe eigenlijk geen schade wat aangericht is door extreem-rechts. Wel door extreem-links. Zoals een compleet aangepaste intocht, met roetveeg- en andere soorten pieten. En dan nog de overdreven politie-inzet die er tegenwoordig nodig is omdat extreem-links zo nodig de boel moet komen verzieken.

Al met al kost dit alles een fortuin, staat de samenleving lijnrecht tegenover elkaar en is het sinterklaasfeest allang niet meer wat het geweest is. En hoe is dit alles begonnen? Door extreem-links. Maar extreem-rechts heeft het gedaan hoor!
pi_183223764
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 14:49 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

PEgida is niet extreem rechts.
dat zijn ze wel. alleen anders, andere focus.
bij hun eerste grote demo in Utrecht, werden ze beschermd door dat extreem rechtse Utrechtse hooligan clubje...
pi_183223770
Waar precies is extreem rechts in het spel voorbij gekomen?
Feyenoord kampioen 2018-2019
  zondag 18 november 2018 @ 15:37:34 #93
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183223780
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:36 schreef Scrummie2.0 het volgende:
Waar precies is extreem rechts in het spel voorbij gekomen?
Iedereen die een normaal sinterklaasfeest met zwarte pieten wil vieren is extreem-rechts
Ik ben een Nikon :-)
pi_183223784
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 15:29 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Pegida gebruikt nooit geweld. In tegenstelling tot die extreemlinkse vriendjes van jou.
ze lokken expres geweld uit.
pi_183223787
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:35 schreef Infection het volgende:

[..]

Ik zie tot nu toe eigenlijk geen schade wat aangericht is door extreem-rechts. Wel door extreem-links. Zoals een compleet aangepaste intocht, met roetveeg- en andere soorten pieten. En dan nog de overdreven politie-inzet die er tegenwoordig nodig is omdat extreem-links zo nodig de boel moeten komen verzieken.
Die extreem-linkse lui willen het feest dan ook beschadigen. Dat is hun doel.

Voor normale Nederlanders wordt het feest een stuk minder gezellig als blijkt dat extreem-rechts ermee aan de haal gaat.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 18 november 2018 @ 15:38:49 #96
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183223802
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:37 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Die extreem-linkse lui willen het feest dan ook beschadigen. Dat is hun doel.

Voor normale Nederlanders wordt het feest een stuk minder gezellig als blijkt dat extreem-rechts ermee aan de haal gaat.
Liever extreem-rechts dan een kapot gemaakt feest.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183223808
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:37 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Die extreem-linkse lui willen het feest dan ook beschadigen. Dat is hun doel.

Voor normale Nederlanders wordt het feest een stuk minder gezellig als blijkt dat extreem-rechts ermee aan de haal gaat.
En je snapt dan niet dat de extreem-rechtse bemoeienis een direct gevolg is van de idioterie van extreem-links? Snap je dan niet dat zij de oorzaak van dit alles zijn?
pi_183223819
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 15:38 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Liever extreem-rechts dan een kapot gemaakt feest.
Gekke troll
  zondag 18 november 2018 @ 15:40:13 #99
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_183223823
Het is de schuld van de slaven.

Slaven verbieden!

Oh wacht..
pi_183223826
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:36 schreef Scrummie2.0 het volgende:
Waar precies is extreem rechts in het spel voorbij gekomen?
In Rotterdam hebben leden van Pegida en Voorpost al een tijd geleden zich aangemeld als vrijwilliger voor de intocht. Gisteren hebben ze verkleed als traditionele zwarte pieten meegelopen met de intocht en snoepgoed en stickers uitgedeeld aan de kinderen.

Linkse politici herkenden ze achteraf via camerabeelden als leden van die clubs.
Volgend jaar zijn zwarte pieten ook onder vrijwilligers verboden tijdens de intocht in Rotterdam.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183223841
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:37 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Die extreem-linkse lui willen het feest dan ook beschadigen. Dat is hun doel.

Voor normale Nederlanders wordt het feest een stuk minder gezellig als blijkt dat extreem-rechts ermee aan de haal gaat.
Nogmaals: stop je ook met kerst als voorpost straks kerstbomen gaat neerzetten?
  zondag 18 november 2018 @ 15:42:09 #102
403973 Gijscoman
Hou hoog de naam van N.E.C.
pi_183223846
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:40 schreef SugeLucky het volgende:
Het is de schuld van de slaven.

Slaven verbieden!

Oh wacht..
Dit neigt naar Russophobie.
  zondag 18 november 2018 @ 15:42:49 #103
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183223861
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:42 schreef Gijscoman het volgende:

[..]

Dit neigt naar Russophobie.
_O-
Ik ben een Nikon :-)
pi_183223918
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

In Rotterdam hebben leden van Pegida en Voorpost al een tijd geleden zich aangemeld als vrijwilliger voor de intocht. Gisteren hebben ze verkleed als traditionele zwarte pieten meegelopen met de intocht en snoepgoed en stickers uitgedeeld aan de kinderen.

Linkse politici herkenden ze achteraf via camerabeelden als leden van die clubs.
Volgend jaar zijn zwarte pieten ook onder vrijwilligers verboden tijdens de intocht in Rotterdam.
Gemeente Rotterdam :'). Maar bedankt.
Feyenoord kampioen 2018-2019
pi_183223975
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_183224008
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:35 schreef Infection het volgende:

[..]

Ik zie tot nu toe eigenlijk geen schade wat aangericht is door extreem-rechts. Wel door extreem-links. Zoals een compleet aangepaste intocht, met roetveeg- en andere soorten pieten. En dan nog de overdreven politie-inzet die er tegenwoordig nodig is omdat extreem-links zo nodig de boel moeten komen verzieken.
Hier in Den Haag zijn de demonstranten bewust niet naar hun demonstratievak gegaan, maar hebben zich verzameld op het Malieveld.

Ze hebben daar politiebescherming gekregen en hebben nog even langs de weg gestaan met hun protestborden. Hierna wilde de groep opeens gaan lopen om een mars te houden, waarna de demonstratie wegens veiligheidsredenen afgeblazen werd.

Daarna beklaagden de demonstranten zich tegenover de pers erover dat hun recht op demonstratie afgenomen is :')
  zondag 18 november 2018 @ 15:52:06 #107
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183224009
quote:
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Ik ben een Nikon :-)
pi_183224075
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:41 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Nogmaals: stop je ook met kerst als voorpost straks kerstbomen gaat neerzetten?
In jouw hoofd is deze vergelijking ongetwijfeld ijzersterk.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183224140
Ook niet zomaar zwarte pieten op Curacao:

4.jpg

5.jpg

https://nos.nl/artikel/22(...)le-roetveegpiet.html

quote:
"Roetveegpieten zie je hier helemaal niet", voegt Cruden er aan toe. Maar dat is logisch, er zijn hier geen schoorstenen op het eiland." Hij moet er zelf om lachen. "Nee, de pieten zijn dit jaar zwarter dan zwart.
_O-

[ Bericht 31% gewijzigd door voetbalmanager2 op 18-11-2018 16:05:53 ]
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183224153
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:56 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

In jouw hoofd is deze vergelijking ongetwijfeld ijzersterk.
Het is niet eens een vergelijking. Jaren terug was er al gezeik rond verdwijnende kerstbomen. Kwestie van tijd voor ze het gaan doen. Wat ga je dan doen Koos?

En ik zou graag willen weten waarom mijn ''vergelijking'' niet opgaat.
pi_183224183
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

In Rotterdam hebben leden van Pegida en Voorpost al een tijd geleden zich aangemeld als vrijwilliger voor de intocht. Gisteren hebben ze verkleed als traditionele zwarte pieten meegelopen met de intocht en snoepgoed en stickers uitgedeeld aan de kinderen.

Linkse politici herkenden ze achteraf via camerabeelden als leden van die clubs.
Volgend jaar zijn zwarte pieten ook onder vrijwilligers verboden tijdens de intocht in Rotterdam.
Dan gaan ze toch lekker met z'n allen tussen de mensen staan, of wat rondlopen naast de intocht?
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183224187
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Ook niet zomaar zwarte pieten op Curacao:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

https://nos.nl/artikel/22(...)le-roetveegpiet.html
Op Curaçao is iedere piet coole piet! Wat een kekke brillen.
pi_183224206
quote:
ligt ook iets anders daar... ze zijn geen minderheid, en ze verkleden zich als zichzelf.
pi_183224227
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:01 schreef Montagui het volgende:

[..]

Dan gaan ze toch lekker met z'n allen tussen de mensen staan, of wat rondlopen naast de intocht?
Ik denk dat ze zich volgend jaar eerder aanmelden voor de alternatieve intocht in Rotterdam. Het quota daar is 100% zwarte pieten.

Helaas is daar 0 Euro subsidie van de gemeente itt de algemene intocht dat geheel door de gemeente betaald wordt.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183224244
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:00 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Het is niet eens een vergelijking. Jaren terug was er al gezeik rond verdwijnende kerstbomen. Kwestie van tijd voor ze het gaan doen. Wat ga je dan doen Koos?

En ik zou graag willen weten waarom mijn ''vergelijking'' niet opgaat.
Welke verdwijnende kerstbomen. Je bedoelt verdwijnend nuchter denken over kerstbomen ?
Als mensen geen kerstbomen meer willen optuigen en aftuigen dan doet ze dat toch simpel niet meer.
Het is hun leven, thuis of op werk. Dat is hun meningsuiting
pi_183224309
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:30 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

So what? Het Sinterklaasfeest wordt plots een stuk minder gezellig en onschuldig als extreem-rechts kutvolk optreedt als hoeder van de traditie en acties mee gaat lopen doen aan intochten.
Het WAS al jarenlang minder gezellig door dat debiele geblaat vanuit de linkerhoek, maar dat blijf je gewoon hardnekkig onder het tapijt vegen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 18 november 2018 @ 16:09:40 #117
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183224314
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt, tientallen mensen aangehouden

In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.

Actievoerders tegen Zwarte Piet demonstreerden eerder vandaag op een aangewezen plek, het Burgemeester Stekelenburgplein, achter het station. De bekende anti-Piet-activist Jerry Afriyie had op Twitter medestanders opgeroepen naar Tilburg af te reizen. Omdat er ook veel voorstanders van Zwarte Piet op de been waren, heeft de politie extra agenten ingezet. De actievoerders onder leiding van Afriyie staakten hun demonstratie na een uur en zijn met de bus teruggegaan naar Amsterdam.

Uit de hand
Zaterdag liep het op meerdere plekken in het land uit de hand. Daarom deed Afriyie een oproep om in Tilburg nog een keer te protesteren. ‘Bezorgde burgers kunnen solidariteit tonen door zich morgen aan te sluiten bij het laatste vreedzame protest van dit weekend voor een inclusief Sinterklaasfeest en tegen Zwarte Piet. Laten we onze medestanders in Tilburg ondersteunen!’, schreef hij zaterdagavond op een veelgedeelde post op Facebook.

Niet langs de route
De actievoerders zeiden eerder deze week al ‘een handvol’ tot enkele tientallen demonstranten te verwachten. Eigenlijk wilden zij rond 11.15 uur bij de Piushaven staan, waar Sinterklaas rond die tijd voet aan land zet. Maar dat heeft de gemeente verboden. ‘Knarsetandend’ ging de groep akkoord met een plek buiten de route. Met name omdat ze nog altijd zichtbaar zijn voor mensen die met de trein reizen.

In Eindhoven liep de intocht van Sinterklaas uit de hand. Hooligans kwamen daar in aanvaring met anti-piet-betogers:
https://www.ad.nl/binnenl(...)angehouden~a2201f3c/
Turkenrellen in Rotterdam rond intocht Turkse minister in 2017 vlak voor de verkiezingen: 12 man opgepakt want verder niemand te identificeren (of een of andere flauwe smoes).

Laat ik het erop houden dat de autoriteiten nu beduidend harder lopen.
The King of Kings, there is only one.
pi_183224327
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:52 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Hier in Den Haag zijn de demonstranten bewust niet naar hun demonstratievak gegaan, maar hebben zich verzameld op het Malieveld.

Ze hebben daar politiebescherming gekregen en hebben nog even langs de weg gestaan met hun protestborden. Hierna wilde de groep opeens gaan lopen om een mars te houden, waarna de demonstratie wegens veiligheidsredenen afgeblazen werd.

Daarna beklaagden de demonstranten zich tegenover de pers erover dat hun recht op demonstratie afgenomen is :')
Er kwam ook een groep van ongeveer 200 man pro pieten op hun af. Mede daardoor afgeblazen.
Zonder wrijving geen glans
pi_183224351
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:02 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

ligt ook iets anders daar... ze zijn geen minderheid, en ze verkleden zich als zichzelf.
Dit vat de belachelijke opstelling van de anti-types wel prachtig samen. Je verkleden als "jezelf".
Als je geen inhoudelijke uitweg meer weet, kom je met dit soort onzin. Ironisch genoeg nog tamelijk racistisch ook.

De kwestie maakt juist perfect duidelijk dat mensen met een donkere huidskleur Zwarte Piet zien als wat anders dan zichzelf, juist omdat ze zich zwart schminken. Dat zouden ze niet hoeven doen als ze dachten dat Zwarte Piet stond voor het uitbeelden van een "negerslaaf", of wat voor soortgelijke onzin dan ook.

Maar ja... het geluid van deze mensen, net als dat van vele getinte mensen in Nederland die Zwarte Piet prachtig vinden, krijgt nauwelijks aandacht.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_183224353
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:00 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Het is niet eens een vergelijking. Jaren terug was er al gezeik rond verdwijnende kerstbomen. Kwestie van tijd voor ze het gaan doen. Wat ga je dan doen Koos?

En ik zou graag willen weten waarom mijn ''vergelijking'' niet opgaat.
Sorry, ik zie de vergelijking simpelweg niet. Derhalve is jouw vraag, die is gestaafd op een hypothese, dikke onzin.

Maar nogmaals, kijk wat er gebeurt als extreem-rechtse clubs zich op gaan werpen als hoeders van het Sinterklaasfeest en zij zich actief gaan bemoeien met intochten. Dan krijgen steeds minder Nederlanders zin om eraan mee te doen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183224370
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:09 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Turkenrellen in Rotterdam rond intocht Turkse minister in 2017 vlak voor de verkiezingen: 12 man opgepakt want verder niemand te identificeren (of een of andere flauwe smoes).

Laat ik het erop houden dat de autoriteiten nu beduidend harder lopen.
Recente Pegida-demonstratie in Utrecht (met toestemming van autoriteiten) wreed verstoord door allochtoon straattuig dat met flessen, blikken, eieren en tomaten gooit. Nul aanhoudingen.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_183224593
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Volgend jaar in Rotterdam is het verboden om als zwarte piet mee te lopen. Vrijwilligers die zich dan aanmelden voor de intocht zullen dan wel een persoonscontrole krijgen voor ze mee mogen lopen.
Zomercarnaval-2018-Foto-Jerry-Lampen-ANP.jpg

Tropisch-Carnaval-IMG_6184-2014-%C2%A9RogierMaaskant--600x400.jpg

25.jpg

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

rotterdam-unlimited-16.jpg

Zomercarnaval Rotterdam.

Prima feestje hoor, zie het graag.

Maar mensen, kom op zeg.

Over karikaturale, primitieve, basaal racistische uitingen en stereotyperingen gesproken.
  zondag 18 november 2018 @ 16:23:42 #123
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183224594
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:21 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, en jij noemt die extreem-rechtse klerelijers 'bazen'. Demonstreren is nog altijd een grondrecht in ons land. KOZP mag dat dus doen.
Tegendemonstraties zijn net zo goed toegestaan in dit land.
The King of Kings, there is only one.
  zondag 18 november 2018 @ 16:27:37 #124
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183224695
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 14:49 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ook gewoon een quotum... Alsof het over fosfaat en mest gaat... :X
Of vrouwen in de top van het bedrijfsleven.

Alles moet maakbaar...
herr doctor
  zondag 18 november 2018 @ 16:29:43 #125
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183224743
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:37 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Die extreem-linkse lui willen het feest dan ook beschadigen. Dat is hun doel.

Voor normale Nederlanders wordt het feest een stuk minder gezellig als blijkt dat extreem-rechts ermee aan de haal gaat.
Interessante mening houd jij erop na. In een oud topic deelde je nog de mening van Hassnae Bouazza dat Nederlanders in grote getale fantaseren over het heropenen van gaskamers, heimwee heeft naar slavernij en een seksuele zucht naar geweld (jegens etnische minderheden) heeft.

Post 1

Post 2

Post 3
The King of Kings, there is only one.
pi_183224773
quote:
Amnesty International vindt dat het kabinet de ongeregeldheden bij de demonstraties bij de intochten van Sinterklaas moet veroordelen. ,,Het kabinet moet de bedreigingen en het geweld tegen vreedzame demonstranten scherp veroordelen. In een democratische rechtstaat is geen plaats voor eigenrichting”, meldde de organisatie op twitter.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183224798
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Amnesty International moet hun bek houden. Waar waren ze de afgelopen jaren? Toen steunden ze volgens mij zelfs dat extreemlinkse kut clubje.
Feyenoord kampioen 2018-2019
pi_183224819
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:32 schreef Scrummie2.0 het volgende:

[..]

Amnesty International moet hun bek houden. Waar waren ze de afgelopen jaren? Toen steunden ze volgens mij zelfs dat extreemlinkse kut clubje.
Ook dit jaar liepen ze bij meerdere demonstraties van KOZP mee. Zo gaven ze live interviews toen de bus naar Den Helder 2x werd gestopt door de politie
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183224822
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 15:21 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, en jij noemt die extreem-rechtse klerelijers 'bazen'. Demonstreren is nog altijd een grondrecht in ons land. KOZP mag dat dus doen.
En de belastingbetaler mag de beveiliging en politie-inzet van Kozp betalen ?
  zondag 18 november 2018 @ 16:34:23 #130
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_183224838
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ze hebben hier wel een punt. Als je die vergunning afgeeft moet je ook kunnen garanderen dat het goed verloopt.
Dit, dus.
  zondag 18 november 2018 @ 16:34:49 #131
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183224847
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 16:12 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Sorry, ik zie de vergelijking simpelweg niet. Derhalve is jouw vraag, die is gestaafd op een hypothese, dikke onzin.

Maar nogmaals, kijk wat er gebeurt als extreem-rechtse clubs zich op gaan werpen als hoeders van het Sinterklaasfeest en zij zich actief gaan bemoeien met intochten. Dan krijgen steeds minder Nederlanders zin om eraan mee te doen.
Je valt in herhaling
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 18 november 2018 @ 16:35:18 #132
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183224857
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:33 schreef Spectator19 het volgende:

[..]

En de belastingbetaler mag de beveiliging en politie-inzet van Kozp betalen ?
Goede vraag. Let wel, we hebben hier users rondlopen die vinden dat Wilders zijn eigen beveiliging maar moet bekostigen. Diezelfde mensen staan nu vooraan om te gillen dat om Zwarte Piet-jankende 'people of color' en hun 'helper whiteys' beschermd moeten worden door de sterke arm des wets.
The King of Kings, there is only one.
  zondag 18 november 2018 @ 16:36:35 #133
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183224886
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:32 schreef Scrummie2.0 het volgende:

[..]

Amnesty International moet hun bek houden. Waar waren ze de afgelopen jaren? Toen steunden ze volgens mij zelfs dat extreemlinkse kut clubje.
Klopt, Amnesty heeft diverse onderzoeksrapporten geschreven waarin een beeld wordt opgeworpen alsof Nederland een soort Myanmar is voor etnische minderheden.
The King of Kings, there is only one.
pi_183224893
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 16:34 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Ze hebben hier wel een punt. Als je die vergunning afgeeft moet je ook kunnen garanderen dat het goed verloopt.
Volgens mij gebeurd dat ook. Onderweg naar Den Helder werden ze tot 2x gestopt omdat ze zich niet aangemeld hadden als demonstranten en de beveiliging niet voldoende was voor een verrassingsbezoek van KOZP.

En in Rotterdam verbraken ze alle afspraken die overeen waren gekomen. Dat was ook de reden dat het tot 2x toe op vechten uit kon lopen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 18 november 2018 @ 16:38:29 #135
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_183224930
Ik vind het heel goed dat ik mag meebetalen aan de beveiliging van wilders. En ik vind het ook prima om mee te betalen aan de beveiliging van kozp. Of ik het nu persoonlijk eens ben met die mensen maakt niks uit. Die gang van zaken regel je goed in een democratie anno 2018.
Dit, dus.
  zondag 18 november 2018 @ 16:40:28 #136
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183224959
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Zijn er allemaal mensen vermoord of zo? Volgens mij is er relatief weinig gebeurd.

Maar ja, de stommelingen zijn in de provocaties getrapt en nu spinnen de zeurpieten er garen bij. Die hebben precies gekregen waar ze op uit waren.
herr doctor
pi_183224999
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 16:38 schreef Buitendam het volgende:
Ik vind het heel goed dat ik mag meebetalen aan de beveiliging van wilders. En ik vind het ook prima om mee te betalen aan de beveiliging van kozp. Of ik het nu persoonlijk eens ben met die mensen maakt niks uit. Die gang van zaken regel je goed in een democratie anno 2018.
Wederom eens, maar nogmaals.....het is meestal fout gegaan omdat KOZP zich niet aan de regels houdt. Voor de rest zijn de rechten van die club gewoon nageleefd.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 18 november 2018 @ 16:44:23 #138
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_183225036
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Wederom eens, maar nogmaals.....het is meestal fout gegaan omdat KOZP zich niet aan de regels houdt. Voor de rest zijn de rechten van die club gewoon nageleefd.
Ik heb de beelden in Eindhoven gezien en daar leken ze zich toch echt aan de regels te houden. In het aangewezen vak voor de kerk een beetje eieren en blikjes koppen. Daar mag Amnesty prima kritiek op leveren.
Dit, dus.
pi_183225092
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 16:44 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Ik heb de beelden in Eindhoven gezien en daar leken ze zich toch echt aan de regels te houden. In het aangewezen vak voor de kerk een beetje eieren en blikjes koppen. Daar mag Amnesty prima kritiek op leveren.
Eindhoven is de uitzondering ja. En het blijft raar dat Amnesty International hier zo'n nadruk op legt. Ze zijn nooit meegeweest met een demonstratie van Pegida voor wie het meestal, en altijd buiten de schuld van Pegida om, onmogelijk werd gemaakt om te demonstreren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183225168
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:04 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Welke verdwijnende kerstbomen. Je bedoelt verdwijnend nuchter denken over kerstbomen ?
Als mensen geen kerstbomen meer willen optuigen en aftuigen dan doet ze dat toch simpel niet meer.
Het is hun leven, thuis of op werk. Dat is hun meningsuiting
Een paar jaar terug al wat items op Geenstijl. Buigen voor den Islam!!!! Op onze vaderlandsche scholen waar reeds sinds mensenheugenis zo'n boom stond verdwijnen ze om te bukken voor de profeet.
  zondag 18 november 2018 @ 16:53:12 #141
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_183225178
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:47 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Eindhoven is de uitzondering ja. En het blijft raar dat Amnesty International hier zo'n nadruk op legt. Ze zijn nooit meegeweest met een demonstratie van Pegida voor wie het meestal, en altijd buiten de schuld van Pegida om, onmogelijk werd gemaakt om te demonstreren.
Het is helemaal niet raar dat Amnesty de nadruk legt op Eindhoven, want daar is een grondrecht geschonden en daar is heel die club voor opgericht.

Of het nou kozp, Pegida of neo-nazi's zijn, dat maakt geen reet uit. Met vergunning moet je rustig en veilig kunnen demonstreren.
Dit, dus.
  zondag 18 november 2018 @ 16:55:12 #142
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183225212
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 16:53 schreef Buitendam het volgende:

[..]
Of het nou kozp, Pegida of neo-nazi's zijn, dat maakt geen reet uit. Met vergunning moet je rustig en veilig kunnen demonstreren.
Nou, voor Amnesty maakt het dus wel degelijk wat uit, want dan hoor ik ze nooit.
herr doctor
  zondag 18 november 2018 @ 16:58:50 #143
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_183225276
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:55 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Nou, voor Amnesty maakt het dus wel degelijk wat uit, want dan hoor ik ze nooit.
Lul toch niet zo dom, man. Het is gewoon helemaal onafhankelijk, dus er wordt niemand achtergesteld. Ben maar niet bang.
Dit, dus.
  zondag 18 november 2018 @ 17:01:40 #144
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183225352
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 16:58 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Lul toch niet zo dom, man. Het is gewoon helemaal onafhankelijk, dus er wordt niemand achtergesteld. Ben maar niet bang.
Amnesty is heel onafhankelijk inderdaad :')
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 18 november 2018 @ 17:02:12 #145
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183225370
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 16:58 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Lul toch niet zo dom, man. Het is gewoon helemaal onafhankelijk, dus er wordt niemand achtergesteld. Ben maar niet bang.
Zeer overtuigende post.

Amnesty is al lang niet meer serieus te nemen sinds ze de situatie in het westen meer aandacht geven dan de zooi in het midden oosten.
herr doctor
pi_183225376
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:35 schreef Infection het volgende:

[..]

Ik zie tot nu toe eigenlijk geen schade wat aangericht is door extreem-rechts. Wel door extreem-links. Zoals een compleet aangepaste intocht, met roetveeg- en andere soorten pieten.
Even voor de duidelijkheid: een politicus bedreigen, een school binnenvallen en mensen bekogelen en slaan voor het oog van kleine kinderen is "geen schade", maar dat zwarte piet er uitziet alsof hij door de schoorsteen is gekropen wel ?
  zondag 18 november 2018 @ 17:03:58 #147
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_183225409
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 16:53 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Het is helemaal niet raar dat Amnesty de nadruk legt op Eindhoven, want daar is een grondrecht geschonden en daar is heel die club voor opgericht.

Of het nou kozp, Pegida of neo-nazi's zijn, dat maakt geen reet uit. Met vergunning moet je rustig en veilig kunnen demonstreren.
Demonstreren is een grondrecht, heb je ondanks het breedgedragen idee dat het wel zo is, geen vergunning voor nodig. Aanmelden is wel verplicht zodat OM, burgemeester en politie de situatie kunnen evalueren en waar nodig veiligheidsmaatregelen kunnen treffen.

https://nos.nl/op3/artike(...)rvoor-eigenlijk.html
pi_183225432
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 16:12 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Sorry, ik zie de vergelijking simpelweg niet. Derhalve is jouw vraag, die is gestaafd op een hypothese, dikke onzin.

Maar nogmaals, kijk wat er gebeurt als extreem-rechtse clubs zich op gaan werpen als hoeders van het Sinterklaasfeest en zij zich actief gaan bemoeien met intochten. Dan krijgen steeds minder Nederlanders zin om eraan mee te doen.
Persoon X ziet zich als hoeder van feest A. Jij mag persoon X niet en stopt daarom met feest A. Je zoekt je heil in feest B. Persoon X ziet zichzelf over een jaar ook als hoeder van feest B. Jij ziet de vergelijking niet en gaat vrolijk verder met feest B. Volkomen logisch.

Ben benieuwd hoe lang nog hypothetisch in deze rechtse tijden waarin tradities met geweld worden verdedigd.
pi_183225448
Er zijn ook gewoon steden waar het normaal kan:
https://www.duic.nl/algem(...)eren-langs-de-route/
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 18 november 2018 @ 17:07:16 #150
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_183225482
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 17:02 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Zeer overtuigende post.

Amnesty is al lang niet meer serieus te nemen sinds ze de situatie in het westen meer aandacht geven dan de zooi in het midden oosten.
Letterlijk de twee eerste berichten op hun beginpagina gaat over Shell en het schone drinkwater in Nigeria en daarna Saudi-Arabië.
Echt belachelijk dat ze nooit eens aandacht geven aan de zooi in het midden-oosten.

Jij bent af en nu weer ontopic .
Dit, dus.
  zondag 18 november 2018 @ 17:08:42 #151
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_183225517
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 17:03 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Demonstreren is een grondrecht, heb je ondanks het breedgedragen idee dat het wel zo is, geen vergunning voor nodig. Aanmelden is wel verplicht zodat OM, burgemeester en politie de situatie kunnen evalueren en waar nodig veiligheidsmaatregelen kunnen treffen.

https://nos.nl/op3/artike(...)rvoor-eigenlijk.html
Ja, oke. Een vergunning krijgen of goedkeuring krijgen na een aanvraag zie ik een beetje als hetzelfde principe.
Dit, dus.
  zondag 18 november 2018 @ 17:10:11 #152
14142 Daffodil31LE
Pienter Pookje
pi_183225546
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 17:05 schreef Monolith het volgende:
Er zijn ook gewoon steden waar het normaal kan:
https://www.duic.nl/algem(...)eren-langs-de-route/
Nou ja, normaal...

Sinterklaas met een stel clowns als begeleidingsgroep?
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
  zondag 18 november 2018 @ 17:11:32 #153
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183225567
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 17:07 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Letterlijk de twee eerste berichten op hun beginpagina gaat over Shell en het schone drinkwater in Nigeria en daarna Saudi-Arabië.
Echt belachelijk dat ze nooit eens aandacht geven aan de zooi in het midden-oosten.

Jij bent af en nu weer ontopic .
Leuk voor Amnesty dat er weer eens iemand hun site bezoekt. :)
herr doctor
  zondag 18 november 2018 @ 17:13:15 #154
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_183225594
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 17:10 schreef Daffodil31LE het volgende:

[..]

Nou ja, normaal...

Sinterklaas met een stel clowns als begeleidingsgroep?
Ik vermoed dat Monolith het heeft over dat de intocht zonder geweld of onrust is verlopen. Of die intocht nog iets te maken had met Sinterklaas en Zwarte Piet is een tweede inderdaad.
pi_183225697
Overigens lijken het nog aardig wat anti-pieters, maar ze reizen natuurlijk ook snel heen en weer om bij verschillende demonstraties aanwezig te zijn.

Boven Tilburg, daaronder Den Haag, op dezelfde dag.

286tugx.jpg
pi_183225698
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 17:10 schreef Daffodil31LE het volgende:

[..]

Nou ja, normaal...

Sinterklaas met een stel clowns als begeleidingsgroep?
Er loopt elders een interessant draadje over de link tussen Sinterklaas en Harlekijn - die aanzienlijk traditioneler is dan de relatie Sint en Piet.
Dus relatief normaal :P
pi_183225756
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 17:20 schreef luxerobots het volgende:
Overigens lijken het nog aardig wat anti-pieters, maar ze reizen natuurlijk ook snel heen en weer om bij verschillende demonstraties aanwezig te zijn.

Boven Tilburg, daaronder Den Haag, op dezelfde dag.

[ afbeelding ]
Dat is gewoon Silent Bob van Clerks :D
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183225787
Arme kinderen in Utrecht, dachten een leuke intocht te hebben maar zijn de hele dag bezig met het troosten van hun ouders.
  zondag 18 november 2018 @ 17:31:16 #159
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_183225830
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 17:27 schreef Kansenjongere het volgende:
Arme kinderen in Utrecht, dachten een leuke intocht te hebben maar zijn de hele dag bezig met het troosten van hun ouders.
:D _O-
  zondag 18 november 2018 @ 17:51:39 #160
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183226128
BvSetten_IntochtSinterklaas05.jpg
Ik ben een Nikon :-)
pi_183226171
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 17:10 schreef Daffodil31LE het volgende:

[..]

Nou ja, normaal...

Sinterklaas met een stel clowns als begeleidingsgroep?
De kinderen leken er verder geen bezwaar tegen te maken.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_183226182
quote:
De Dompiet.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_183226279
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 17:53 schreef Monolith het volgende:

[..]

De kinderen leken er verder geen bezwaar tegen te maken.
Of je ze nodig hebt voor de jihad of anti-ZP sentimenten... de hoge mate van kneedbaarheid is natuurlijk het mooie van kinderen.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183226307
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 18:00 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Of je ze nodig hebt voor de jihad of anti-ZP sentimenten... de hoge mate van kneedbaarheid is natuurlijk het mooie van kinderen.
Er is helemaal niets "anti" aan de optocht hier in Utrecht. Geen gezeik met allerhande pro- en anti-tokkies.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_183226317
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 18:02 schreef Monolith het volgende:

[..]

Er is helemaal niets "anti" aan de optocht hier in Utrecht. Geen gezeik met allerhande pro- en anti-tokkies.
Anti- of anders-, whatever.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  zondag 18 november 2018 @ 18:03:42 #166
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_183226332
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:

Amnesty International vindt dat het kabinet de ongeregeldheden bij de demonstraties bij de intochten van Sinterklaas moet veroordelen. ,,Het kabinet moet de bedreigingen en het geweld tegen vreedzame demonstranten scherp veroordelen. In een democratische rechtstaat is geen plaats voor eigenrichting”, meldde de organisatie op twitter.
Amnesty is al een tijdje niet echt serieus meer te nemen aangezien ze ook al van mening zijn dat ze zich met de politiek dienen te bemoeien...

quote:
Amnesty slaat alarm over populisme Wilders, Rutte en Trump

Amnesty International slaat in haar jaarlijkse rapport alarm over de opkomst van het populisme. Volgens de organisatie zijn de mensenrechten daardoor in gevaar gekomen, ook in Nederland.

"Het was een jaar waarin giftige politieke retoriek van 'wij versus zij' opkwam in de wereld", zegt Salil Shetty, de secretaris generaal van Amnesty.

"Of het nu ging om de xenofobische en seksistische retoriek van president Trumps campagne of de aantasting van rechten van vluchtelingen door Europese leiders."
Vluchtelingen als zondebok

Volgens de organisatie is er sprake van een 'wereldwijde terugslag tegen mensenrechten'. In veel landen worden vluchtelingen neergezet als zondebok. Amnesty wijst ook naar Nederland.

"Je ziet het wanneer Geert Wilders over Marokkaans tuig spreekt," zegt John Dolhuisen, directeur Europa en Centraal Azië van Amnesty.
Rutte ook aangepakt

"Maar ook wanneer de Nederlandse premier een open brief schrijft en zegt dat migranten zich normaal moeten gedragen, en zo niet dat ze naar huis moeten. De belangrijkste doelen van de Europese demagogie zijn duidelijk: buitenlanders en moslims."

In het hoofdstuk over Nederland schrijft Amnesty dat etnisch profileren door de politie nog altijd een punt van zorg is. Daarnaast wijst de organisatie op de gevaren van de nieuwe inlichtingenwet en de behandeling van vluchtelingen.
Voor jezelf opkomen

Volgens de organisatie kunnen we er niet (meer) op rekenen dat overheden onze vrijheden beschermen. We moeten dus maar voor onszelf opkomen. "We moeten vechten tegen het bedrieglijke verhaal dat we onze rechten moeten inruilen voor welvaart en veiligheid."

Als voorbeeld wordt de 24-jarige Anas al-Basha genoeg, ook wel 'de clown van Aleppo'. Hij bleef in de Syrische stad om kinderen op te vrolijken in barre tijden. Al-Basha stierf in november door een bombardement.

Kleine daden van verzet kunnen al een groot verschil maken; maar wereldwijde solidariteit is ook nodig, stelt de organisatie. "2017 heeft mensenrechtenhelden nodig."
RTL Nieuws
  zondag 18 november 2018 @ 18:10:00 #167
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183226434
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 15:59 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Ook niet zomaar zwarte pieten op Curacao:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

https://nos.nl/artikel/22(...)le-roetveegpiet.html

[..]

_O-
Die lippen _O-

#ALTIJDREADY
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zondag 18 november 2018 @ 18:18:34 #168
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183226577
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 17:11 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Leuk voor Amnesty dat er weer eens iemand hun site bezoekt. :)
Amnesty is een organisatie van beroepsgekwetsen die opkomen voor kinderverkrachtende moordenaars, moslimsterroristen en oorlogscriminelen in de gevangenis.

Waarom zou je daar ook naar moeten luisteren?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183226605
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 18:10 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Die lippen _O-

#ALTIJDREADY
All white SJW jostis, and all George Soros' men, couldn't piece SJW logic back together again.
  zondag 18 november 2018 @ 18:27:13 #170
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183226728
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 18:21 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

All white SJW jostis, and all George Soros' men, couldn't piece SJW logic back together again.
Ik snap er geen kut van.

Maar wel mooie zin.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zondag 18 november 2018 @ 18:28:54 #171
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183226756
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:39 schreef miaeak het volgende:

[..]

Wel weer jammer dit. Niks van meegekregen gelukkig. ^O^

Ik krijg een beetje het idee dat dit jaar de pro-zwarte piet groep een heel wat groter probleem vormt dan de anti-pieten. :{
Meh. Als die airfryer met z'n groupies er niet staat, heb je ook geen boze reacties. Zo'n protest lokt reacties uit. Daarom staan ze daar ook. Risico van het vak.

Je staat daar op een kinderfeestje en wordt zo maar uitgemaakt voor racist. Iets wat in de huidige maatschappij gelijk staat aan het ergste wat je kunt bedenken. Terwijl het zelf de ergste racisten zijn die je maar kan bedenken omdat ze bij voorbaar dus al hun mening en veronderstellingen klaar hebben staan.

Politie wacht net zo lang tot er wat gebeurd en grijpt dan in. En dan is het de schuld van de mensen met reacties?
Zal wel weer door de bekende media zo gespind worden, maar dit is natuurlijk gewoon uitlokking.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 18 november 2018 @ 18:30:28 #172
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183226773
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Volgend jaar in Rotterdam is het verboden om als zwarte piet mee te lopen. Vrijwilligers die zich dan aanmelden voor de intocht zullen dan wel een persoonscontrole krijgen voor ze mee mogen lopen.
Echt heel ziek dat.
Ddr achtige gedachtenpolitie.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183226833
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 18:30 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Echt heel ziek dat.
Ddr achtige gedachtenpolitie.
An sich eens. Als je de lieve vriendjes van voorpost/pegida/nvu vantevoren hun stickertjes afpakt mogen ze van mij best meelopen met de intocht.

Of de ouders het fijn vinden dat hun kindjes snoep van dergelijke figuren krijgen is vraag 2.

Wellicht een leuk dilemma: liever roetveegpiet of zwarte pegidapiet ;)
  zondag 18 november 2018 @ 18:34:48 #174
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_183226846
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 18:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Amnesty is al een tijdje niet echt serieus meer te nemen aangezien ze ook al van mening zijn dat ze zich met de politiek dienen te bemoeien...

[..]

RTL Nieuws
Amnesty kan zich beter druk maken over de toenemende islamisering als het gaat om mensenrechten.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  zondag 18 november 2018 @ 18:36:17 #175
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183226867
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:42 schreef DrMabuse het volgende:
In Den Haag waren gisteren de pieten zwart en werden, net als alle andere jaren, zij en Sinterklaas ook door vele gekleurde (alle tinten bruin) Hagenaars toegezongen en ontvangen.

Geen wanklank was er rondom ons te horen, alleen maar feestvreugde, plezier en hele blijde kinderen (en ouders) zagen en hoorden wij.

Op de tv-beelden is inmiddels ook al goed duidelijk te zien hoe weinig mensen er op de been komen om tegen te demonstreren, hoe volkomen marginaal het anti clubje eigenlijk is.

Nu wordt het eens tijd om het gezeik van de paar anti's gewoon te gaan negeren en dood te zwijgen, er voor te zorgen dat ze niet steeds weer zoveel aandacht krijgen / weten te krijgen.

Geen aandacht meer aan geven.

Lijkt me het beste.
Gaat de media nooit doen met hun policor oriëntatie. Veel te leuk en levert veel publiciteit dus geld op.

Maar is wel het beste idd. Doodzwijgen dat werkloze parasiterende tuig.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 18 november 2018 @ 18:38:08 #176
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183226908
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:50 schreef Glazenmaker het volgende:
EduardNazarski twitterde op zaterdag 17-11-2018 om 19:21:50 Tradities.....Een traditie die wij onze kinderen in elk geval moeten doorgeven is het recht op de vrijheid van meningsuiting en het recht op vreedzaam demonstreren. reageer retweet
Ik vind het wel grappig dat na jaren van zwijgen opeens dit soort dingen gedeeld worden op linkse sites als joop. Pegida was altijd aan het ''provoceren'' en fascisten mocht je best slaan toch? Maar nu de eigen troepen geweld wordt aangedaan gaan we opeens weer moreel superieur doen.
Nu komt het ze uit, dus staan ze vooraan om hun vermeende superieuriteit ten toon te spreiden. De hypocriete jooppolicor.
Om te kotsen.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 18 november 2018 @ 18:40:37 #177
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_183226959
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 18:36 schreef Red_85 het volgende:
dat werkloze parasiterende tuig.
Deze uitspraken zag ik ook in het Pownews filmpje. Snap niet echt wat dat er mee te maken heeft.
Genoeg werklozen die gewoon normaal doen. En bij die antipieten zitten ook werkende mensen bij.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  zondag 18 november 2018 @ 18:41:42 #178
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183226982
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 18:34 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

An sich eens. Als je de lieve vriendjes van voorpost/pegida/nvu vantevoren hun stickertjes afpakt mogen ze van mij best meelopen met de intocht.

Of de ouders het fijn vinden dat hun kindjes snoep van dergelijke figuren krijgen is vraag 2.

Wellicht een leuk dilemma: liever roetveegpiet of zwarte pegidapiet ;)
Ik denk dat het daar niet eens om gaat. De 'silent majority' kiest zelf voor Zwarte Piet. Bij geen enkele intocht die niet benoemd is geweest, dus de rustige, zijn alleen maar ZP's geweest. Zie diverse foto's op de lokale sites.
De discussie wordt alleen aangewakkerd door de media en wat policorbedrijven, de rest kiest al voor ZP en je kan mij niet wijs maken dat iedereen bij voorpost/nvu/pegida hoort.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183227001
Toch wel fijn dat Red_85 ons uitlegt hoe die arme hooligans eigenlijk het slachtoffer zijn die gedwongen werden tot hun wangedrag. Die capuchons droegen ze zeker ook alleen maar om zich te beschermen tegen de koude Hollandse winter?
  zondag 18 november 2018 @ 18:44:14 #180
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183227036
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 18:40 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Deze uitspraken zag ik ook in het Pownews filmpje. Snap niet echt wat dat er mee te maken heeft.
Genoeg werklozen die gewoon normaal doen. En bij die antipieten zitten ook werkende mensen bij.
Wie dan?
Ze haten op alles wat NL is, komen op bij ieder antiNL protest en staan voor aan in de media als ze hun 'gekwetstheid' kunnen tonen.

Maar wel lekker een NLse uitkering trekken.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183227060
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 18:41 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ik denk dat het daar niet eens om gaat. De 'silent majority' kiest zelf voor Zwarte Piet. Bij geen enkele intocht die niet benoemd is geweest, dus de rustige, zijn alleen maar ZP's geweest. Zie diverse foto's op de lokale sites.
De discussie wordt alleen aangewakkerd door de media en wat policorbedrijven, de rest kiest al voor ZP en je kan mij niet wijs maken dat iedereen bij voorpost/nvu/pegida hoort.
Nee, maar de aanwezigheid van die mensen is de reden voor het heroverwegen.
Of ze daadwerkelijk hun "bescherm europa tegen buitenlanders" stickers bij de pepernoten hebben uitgedeeld weet ik overigens niet zeker - tot dusver wordt dat vooral gemeld op niet geheel onpartijdige sites.
  zondag 18 november 2018 @ 18:45:22 #182
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183227063
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 18:42 schreef Kansenjongere het volgende:
Toch wel fijn dat Red_85 ons uitlegt hoe die arme hooligans eigenlijk het slachtoffer zijn die gedwongen werden tot hun wangedrag. Die capuchons droegen ze zeker ook alleen maar om zich te beschermen tegen de koude Hollandse winter?
Airfryer met z'n groupies staan er ook alleen maar omdat ze sinterklaas zo tof vinden...

Toch?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183227108
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 18:45 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Airfryer met z'n groupies staan er ook alleen maar omdat ze sinterklaas zo tof vinden...

Toch?
Wie beweerde dat?
  zondag 18 november 2018 @ 18:57:02 #184
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183227320
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 18:47 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Wie beweerde dat?
Dan is het dus niet zo raar dat dat reacties uitlokt. Daarom staan ze er ook. En zeker niet omdat ze 4/5 van NL al 5 jaar uitmaken voor racist/fascist/extreem rechts/nazi/afstammeling van slavenhouders.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183227427
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 18:57 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dan is het dus niet zo raar dat dat reacties uitlokt. Daarom staan ze er ook. En zeker niet omdat ze 4/5 van NL al 5 jaar uitmaken voor racist/fascist/extreem rechts/nazi/afstammeling van slavenhouders.
Eigenlijk is dat best raar. Als je je steeds beroept op het feit dat het kinderfeestje niet verpest mag worden, dan ga je toch niet vervolgens zelf dat kinderfeestje verpesten lijkt me. En dan vervolgens naar de anderen wijzen en zeggen "Zie je wel, het kinderfeest is verpest en dat komt door hen" is dan geen hele sterke reactie. Net zoals het nogal vreemd is dat de verpesters van het kinderfeest op dit forum vervolgens als helden onthaald werden. Zou het die mensen dan toch helemaal niet om de kinderen te doen zijn?
pi_183227442
Nederland moet even uit middeleeuwse mentaliteit komen en hun traditie innoveren. In 2018 is dit heel normaal. Aanpassen aan de tijd wordt er toch telkens tegen andere mensen gezegd? Nou laat een goed voorbeeld zien dan.
pi_183227494
Over Antifa gesproken (althans ergens hierboven), waarom zijn ze zo stil op issue ZP?
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183227528
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 19:04 schreef EipNiC het volgende:
Over Antifa gesproken (althans ergens hierboven), waarom zijn ze zo stil op issue ZP?
Ik heb AFA wel gezien met een spandoek.
pi_183227538
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 19:01 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Eigenlijk is dat best raar. Als je je steeds beroept op het feit dat het kinderfeestje niet verpest mag worden, dan ga je toch niet vervolgens zelf dat kinderfeestje verpesten lijkt me. En dan vervolgens naar de anderen wijzen en zeggen "Zie je wel, het kinderfeest is verpest en dat komt door hen" is dan geen hele sterke reactie. Net zoals het nogal vreemd is dat de verpesters van het kinderfeest op dit forum vervolgens als helden onthaald werden. Zou het die mensen dan toch helemaal niet om de kinderen te doen zijn?
Gedraag je eens niet zo zielig. Na een aantal jaar is het gewoon een keertje klaar met dat geouwehoer over racisme en wordt er geheel terecht ingegrepen.
  zondag 18 november 2018 @ 19:06:45 #190
14142 Daffodil31LE
Pienter Pookje
pi_183227550
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 18:40 schreef Harvest89 het volgende:

[dat werkloze parasiterende tuig.]

Deze uitspraken zag ik ook in het Pownews filmpje. Snap niet echt wat dat er mee te maken heeft.
Genoeg werklozen die gewoon normaal doen. En bij die antipieten zitten ook werkende mensen bij.
Het ging vermoedelijk puur over dat tuig van KOZP. En ik vraag me werkelijk af wie er stom genoeg is om dat soort misbaksels in dienst te hebben.
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
  zondag 18 november 2018 @ 19:11:34 #191
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183227673
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 19:01 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Eigenlijk is dat best raar. Als je je steeds beroept op het feit dat het kinderfeestje niet verpest mag worden, dan ga je toch niet vervolgens zelf dat kinderfeestje verpesten lijkt me. En dan vervolgens naar de anderen wijzen en zeggen "Zie je wel, het kinderfeest is verpest en dat komt door hen" is dan geen hele sterke reactie. Net zoals het nogal vreemd is dat de verpesters van het kinderfeest op dit forum vervolgens als helden onthaald werden. Zou het die mensen dan toch helemaal niet om de kinderen te doen zijn?
Er komt gewoon een keer dat er een druppel te veel in de emmer komt. Dan is het klaar. 5 jaar lang gescheld naar je hoofd krijgen, is al best lang.

kozp hoort daar gewoon niet. Uit.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 18 november 2018 @ 19:16:19 #192
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183227801
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 18:45 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Nee, maar de aanwezigheid van die mensen is de reden voor het heroverwegen.
Of ze daadwerkelijk hun "bescherm europa tegen buitenlanders" stickers bij de pepernoten hebben uitgedeeld weet ik overigens niet zeker - tot dusver wordt dat vooral gemeld op niet geheel onpartijdige sites.
Als dat al waar is, is dat kwalijk. Maar ik geloof daar geen barst van.

Iedere aanwezigheid van kozp, zou ik overwegen volgend jaar. Iedere aanwezigheid. Zij lokken allerlei soorten reacties uit namelijk. Het is gewoon klaar.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183227844
quote:
kozp hoort daar gewoon niet. Uit.
Correct!

En dat meneer Airfryer en z'n buurmannetje in de organisatie zitten van datingavonden voor mensen met getinte huidskleur. autochtonen Nederlanders zonder buitenlandse oorsprong zijn daarbij niet welkom. dat is dan zeker niet racistisch.
...omdat we dachten dat het wel kon....
  zondag 18 november 2018 @ 19:18:48 #194
3542 Gia
User under construction
pi_183227859
Net even de mooiste intocht van Nederland gekeken. Allemaal volledig geschminkte Zwarte Pieten en geen agent, als zodanig herkenbaar, te bekennen. Eén geweldig mooi feest.

Trots op mijn stad.
pi_183227876
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 19:11 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Er komt gewoon een keer dat er een druppel te veel in de emmer komt. Dan is het klaar. 5 jaar lang gescheld naar je hoofd krijgen, is al best lang.

kozp hoort daar gewoon niet. Uit.
Dat tuig zocht gewoon een reden om te kunnen matten in een week waarin er wegens interlands geen competitie was. Die rellen hadden helemaal niets met zwarte piet te maken.
Dat jij dat gedrag dan vervolgens goed gaat praten zegt vooral veel over jou.

En nee, natuurlijk hoort zo'n sneue demonstratie niet bij een intocht, daar is vrijwel iedereen het volgens mij ook wel over eens.
Maar mensen die vervolgens geweld bij een intocht gaan toejuichen die kunnen zelf ook maar beter heel ver van kinderen worden gehouden.
  zondag 18 november 2018 @ 19:19:43 #196
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183227877
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 19:17 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]

Correct!

En dat meneer Airfryer en z'n buurmannetje in de organisatie zitten van datingavonden voor mensen met getinte huidskleur. autochtonen Nederlanders zonder buitenlandse oorsprong zijn daarbij niet welkom. dat is dan zeker niet racistisch.
Doet ie toch wat voor de kost, zit er weer een racistisch motief achter
Wtf :D
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 18 november 2018 @ 19:22:19 #197
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183227917
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 19:19 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Dat tuig zocht gewoon een reden om te kunnen matten in een week waarin er wegens interlands geen competitie was. Die rellen hadden helemaal niets met zwarte piet te maken.
Dat jij dat gedrag dan vervolgens goed gaat praten zegt vooral veel over jou.

En nee, natuurlijk hoort zo'n sneue demonstratie niet bij een intocht, daar is vrijwel iedereen het volgens mij ook wel over eens.
Maar mensen die vervolgens geweld bij een intocht gaan toejuichen die kunnen zelf ook maar beter heel ver van kinderen worden gehouden.
Euhm... Wanneer is er voor het laatst een voetbalrel bij psv geweest? Die staan niet echt bekend om hun escapades...

Of uberhaupt in het voetbal? Dat was nac-willem2. Daarvoor is het jarenlang rustig geweest.

Wat je zegt slaat dus kant noch wal.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183228054
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 19:01 schreef Kansenjongere het volgende:
Net zoals het nogal vreemd is dat de verpesters van het kinderfeest op dit forum vervolgens als helden onthaald werden. Zou het die mensen dan toch helemaal niet om de kinderen te doen zijn?
De felle propieters verzetten zich vooral tegen het verwijt van discriminatie. Dat is een nationale neurose geworden. Sommigen vinden verbaal geweld inclusief bedreigingen en racisme op het internet toepasselijk en kleine groepjes zoeken nu feitelijk de fysieke confrontatie.
En dat met het smoesje een kinderfeestje te beschermen.
Hoewel... voetbalhooligans sowieso dol zijn op relletjes .

Doet me denken aan die Marokkaanse voetbalhooligans .... brulde Wilders toen niet : schiet ze in de knieën? Nu zwijgt hij.
Ook over de taakstraffen van blokkeerfriezen. Hij is tegen taakstraffen . Dat is slapgedoe volgens hem, ,,gevangenisstraffen en hoge boetes... dat is zijn ideaal om orde te handhaven.
Zwijjgt hij nog ?
pi_183228105
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 19:22 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Euhm... Wanneer is er voor het laatst een voetbalrel bij psv geweest? Die staan niet echt bekend om hun escapades...

Of uberhaupt in het voetbal? Dat was nac-willem2. Daarvoor is het jarenlang rustig geweest.

Wat je zegt slaat dus kant noch wal.
Bij de JC-schaal een paar maanden geleden kreeg een geestelijk gehandicapte Feyenoordfan klappen, maar die zal er, net als KOZP, ook wel zelf om hebben gevraagd.
Bij PSV - Ajax supporters opgepakt, maar dat had ongetwijfeld ook eenvoudig voorkomen kunnen worden als die Amsterdammers gewoon in Amsterdam waren gebleven.

En vandaag bij MVV - Roda nog ongeregeldheden, maar dat was natuurlijk ook de schuld van KOZP omdat die Maastricht te ver weg vonden, waardoor de hooligans aldaar een ander slachtoffer moesten zoeken.
  zondag 18 november 2018 @ 19:40:02 #200
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183228250
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 19:32 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Bij de JC-schaal een paar maanden geleden kreeg een geestelijk gehandicapte Feyenoordfan klappen, maar die zal er, net als KOZP, ook wel zelf om hebben gevraagd.
Bij PSV - Ajax supporters opgepakt, maar dat had ongetwijfeld ook eenvoudig voorkomen kunnen worden als die Amsterdammers gewoon in Amsterdam waren gebleven.

En vandaag bij MVV - Roda nog ongeregeldheden, maar dat was natuurlijk ook de schuld van KOZP omdat die Maastricht te ver weg vonden, waardoor de hooligans aldaar een ander slachtoffer moesten zoeken.
Dat voorval is volgens mij ook veroordeeld en diegene heeft een sv gehad.
Maar dat is natuurlijk wel een hele echte voetbalrel hoor, echt waar.

:')
Je weet dat je ongelijk hebt, alleen zoek je gewoon nog een uitweggetje en komt daar mee aanzetten. Je weet zelf dat het helemaal nergens op slaat wat je zegt.

Triest.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183228339
Triest is inderdaad wel het juiste woord om het gedrag van die "supporters" en jouw pogingen om dat gedrag goed te praten te omschrijven.
Dat is dan ook het enige voordeel van dat hele gebeuren in Eindhoven, veel mensen op dit forum hebben hun masker afgedaan.
  zondag 18 november 2018 @ 19:49:30 #202
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183228442
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 19:30 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

De felle propieters verzetten zich vooral tegen het verwijt van discriminatie. Dat is een nationale neurose geworden. Sommigen vinden verbaal geweld inclusief bedreigingen en racisme op het internet toepasselijk en kleine groepjes zoeken nu feitelijk de fysieke confrontatie.
En dat met het smoesje een kinderfeestje te beschermen.
Hoewel... voetbalhooligans sowieso dol zijn op relletjes .

Doet me denken aan die Marokkaanse voetbalhooligans .... brulde Wilders toen niet : schiet ze in de knieën? Nu zwijgt hij.
Ook over de taakstraffen van blokkeerfriezen. Hij is tegen taakstraffen . Dat is slapgedoe volgens hem, ,,gevangenisstraffen en hoge boetes... dat is zijn ideaal om orde te handhaven.
Zwijjgt hij nog ?
Blokkeerfriezen was geen klap gevallen. Mocrorellen waren met vuurwerk, geweld tegen autoriteiten en flink vandalisme. Derhalve niet te vergelijken.

Weet jij ook ergens wel in je poging 'hypocrisie' aan te tonen, maar de enige die hier hypocriet is, is weer bluesdude. Zoals gewoonlijk. Met z'n wijzende vingertje.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 18 november 2018 @ 19:55:51 #203
168739 Red_85
'echt wel'
pi_183228593
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 19:44 schreef Kansenjongere het volgende:
Triest is inderdaad wel het juiste woord om het gedrag van die "supporters" en jouw pogingen om dat gedrag goed te praten te omschrijven.
Dat is dan ook het enige voordeel van dat hele gebeuren in Eindhoven, veel mensen op dit forum hebben hun masker afgedaan.
Normaal quote je elkaar even. Zodat iemand kan reageren. Wat jij doet is laf. Ffies lekker een postje doen om het laatste woord te hebben.

Die 'supporter' van dat slaan is geen supporter meer bij die club. Mag niet, verbannen. Dat voorval was ook best triest.
Wat jij doet is nog triester, alle voetbalsupporters over een kam scheren.

Voor de rest wordt op dit forum heel vaak duidelijk hoe users echt denken idd. In deze discussie zijn er meer antipieten die hun antiblank-racistische masker hebben afgezet dan andersom. Dus ik snap wederom niet wat je bazelt.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_183228845
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 19:55 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Normaal quote je elkaar even. Zodat iemand kan reageren. Wat jij doet is laf. Ffies lekker een postje doen om het laatste woord te hebben.

Die 'supporter' van dat slaan is geen supporter meer bij die club. Mag niet, verbannen. Dat voorval was ook best triest.
Wat jij doet is nog triester, alle voetbalsupporters over een kam scheren.

Voor de rest wordt op dit forum heel vaak duidelijk hoe users echt denken idd. In deze discussie zijn er meer antipieten die hun antiblank-racistische masker hebben afgezet dan andersom. Dus ik snap wederom niet wat je bazelt.
Dus je noemt mij laf, maar ondertussen leg je mij WEDEROM woorden in de mond die je mij nooit hebt horen uiten.
Waar jij het gedrag van dat tuig probeert goed te praten, sprak ik al vanaf mijn eerste reactie over HOOLIGANS en dus niet over SUPPORTERS. Jij blijft hun gedrag bagatelliseren door ze in de slachtofferrol te plaatsen, maar dat gaat je blijkbaar nog niet ver genoeg, je gaat vervolgens ook nog eens mijn woorden verdraaien.
Dat is niet alleen laf, het is ook nog eens bijzonder laag.
pi_183228856
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 17:05 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Persoon X ziet zich als hoeder van feest A. Jij mag persoon X niet en stopt daarom met feest A. Je zoekt je heil in feest B. Persoon X ziet zichzelf over een jaar ook als hoeder van feest B. Jij ziet de vergelijking niet en gaat vrolijk verder met feest B. Volkomen logisch.

Ben benieuwd hoe lang nog hypothetisch in deze rechtse tijden waarin tradities met geweld worden verdedigd.
Wat mij vooral stoort is dat extreem-rechts zich op de voorgrond dringt. Daar wordt het feest niet gezelliger door.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183228881
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 16:29 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Interessante mening houd jij erop na. In een oud topic deelde je nog de mening van Hassnae Bouazza dat Nederlanders in grote getale fantaseren over het heropenen van gaskamers, heimwee heeft naar slavernij en een seksuele zucht naar geweld (jegens etnische minderheden) heeft.

Post 1

Post 2

Post 3
Tsja, ik doe geen extreme uitspraken. Maar goede poging.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183228927
Zo. 155 topics verder.. zijn jullie er al uit?
my ambition is handicapped by my laziness
  zondag 18 november 2018 @ 20:16:47 #208
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183228987
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:09 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Wat mij vooral stoort is dat extreem-rechts zich op de voorgrond dringt. Daar wordt het feest niet gezelliger door.
Je valt steeds in herhaling.

Extreem-rechts dring zich op. Flikker toch op. Kijk eens wie zich bij al die fucking praatprogramma's zit op te dringen om te janken dat wij in NL racisten zijn :')
Ik ben een Nikon :-)
pi_183228991
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:09 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Dus je noemt mij laf, maar ondertussen leg je mij WEDEROM woorden in de mond die je mij nooit hebt horen uiten.
Waar jij het gedrag van dat tuig probeert goed te praten, sprak ik al vanaf mijn eerste reactie over HOOLIGANS en dus niet over SUPPORTERS. Jij blijft hun gedrag bagatelliseren door ze in de slachtofferrol te plaatsen, maar dat gaat je blijkbaar nog niet ver genoeg, je gaat vervolgens ook nog eens mijn woorden verdraaien.
Dat is niet alleen laf, het is ook nog eens bijzonder laag.
Het is toch gewoon duidelijk? Bepaalde figuren vinden het prachtig dat die hooligans gaan lopen rellen. Alles om Zwarte Piet zogenaamd te beschermen. Terwijl dat het feestje net zo goed verstoort als het kutgedrag van KOZP.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 18 november 2018 @ 20:17:45 #210
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183228999
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:17 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Het is toch gewoon duidelijk? Bepaalde figuren vinden het prachtig dat die hooligans gaan lopen rellen. Alles om Zwarte Piet zogenaamd te beschermen. Terwijl dat het feestje net zo goed verstoort als het kutgedrag van KOZP.
Zonder KOZP geen hooligans
Ik ben een Nikon :-)
pi_183229014
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:09 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Wat mij vooral stoort is dat extreem-rechts zich op de voorgrond dringt. Daar wordt het feest niet gezelliger door.
Mij stoort het vooral dat extreem links in deze discussie mij uitmaakt voor racist voordat ik me heb kunnen verdedigen waarna datzelfde extreem links de vingers in de oren propt en net doet alsof ik niet besta.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183229031
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:16 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Je valt steeds in herhaling.

Extreem-rechts dring zich op. Flikker toch op. Kijk eens wie zich bij al die fucking praatprogramma's zit op te dringen om te janken dat wij in NL racisten zijn :')
Extreem-'links' (hé, cultureel/politiek) is genormaliseerd, de NPO-zeitgeist als het ware.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183229074
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:16 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Je valt steeds in herhaling.

Extreem-rechts dring zich op. Flikker toch op. Kijk eens wie zich bij al die fucking praatprogramma's zit op te dringen om te janken dat wij in NL racisten zijn :')
Wat maakt jou dat uit? Je bent niet eens Nederlander.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183229101
Klik op de link voor een video van de confrontatie in Eindhoven.

https://twitter.com/vicenl/status/1064223650679844864
  zondag 18 november 2018 @ 20:22:42 #215
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183229121
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:21 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Wat maakt jou dat uit? Je bent niet eens Nederlander.
Dus omdat ik geen Nederlander ben mag ik niet meeedoen met een discussie? Waarom ben ik geen Nederlander volgens jou?

Jij bent gewoon aan het discrimineren!!!!!!!!
Ik ben een Nikon :-)
pi_183229124
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:18 schreef Montagui het volgende:

[..]

Mij stoort het vooral dat extreem links in deze discussie mij uitmaakt voor racist voordat ik me heb kunnen verdedigen waarna datzelfde extreem links de vingers in de oren propt en net doet alsof ik niet besta.
Links tip-toed al jarenlang op hete stenen; elke steen is te heet om op te blijven staan, dus blijven ze ad inf in beweging, van onhoudbaar standpunt naar onhoudbaar standpunt.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183229136
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:21 schreef polderturk het volgende:
Klik op de link voor een video van de confrontatie in Eindhoven.

https://twitter.com/vicenl/status/1064223650679844864
Hahahahahahhaha W T F. Wat een kansparels daar in Eindhoven.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_183229156
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:18 schreef Montagui het volgende:

[..]

Mij stoort het vooral dat extreem links in deze discussie mij uitmaakt voor racist voordat ik me heb kunnen verdedigen waarna datzelfde extreem links de vingers in de oren propt en net doet alsof ik niet besta.
Voel je je aangesproken dan? Ik vind ook dat het Sinterklaasfeest hetzelfde moet blijven (of althans, eigenlijk is het mij om het even) maar ik voel mij geen racist omdat een paar van die gekken dat roepen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183229168
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:19 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Extreem-'links' (hé, cultureel/politiek) is genormaliseerd, de NPO-zeitgeist als het ware.
Wat is je bron? Laat me raden.


s2lz6z1.jpg
pi_183229179
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:22 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dus omdat ik geen Nederlander ben mag ik niet meeedoen met een discussie? Waarom ben ik geen Nederlander volgens jou?

Jij bent gewoon aan het discrimineren!!!!!!!!
Echte Nederlanders kruipen Poetin niet in de reet.

En jij mag vinden dat ik discrimineer. Dat mij heel weinig.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 18 november 2018 @ 20:26:33 #221
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183229225
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:25 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Echte Nederlanders kruipen Poetin niet in de reet.

En jij mag vinden dat ik discrimineer. Dat mij heel weinig.
:')
:')
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 18 november 2018 @ 20:28:19 #222
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183229260
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:24 schreef Atak het volgende:

[..]

Wat is je bron? Laat me raden.


[ afbeelding ]
Jij bent dus ook al geïndoctrineerd door die slinkse media. Anders zou je dit niet posten.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183229264
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:26 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

:')
:')
Persoonlijk vind ik ontkennen dat Rusland de MH17 neer heeft gehaald een grotere middelvinger naar ons land dan roepen dat Zwarte Piet racisme is.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 18 november 2018 @ 20:30:07 #224
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183229296
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:28 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik ontkennen dat Rusland de MH17 neer heeft gehaald een grotere middelvinger naar ons land dan roepen dat Zwarte Piet racisme is.
Leuk voor je.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183229368
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:21 schreef polderturk het volgende:
Klik op de link voor een video van de confrontatie in Eindhoven.

https://twitter.com/vicenl/status/1064223650679844864
PVV = Partij voor de vrijheid. Welke vrijheid?
  zondag 18 november 2018 @ 20:33:50 #226
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183229435
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:21 schreef polderturk het volgende:
Klik op de link voor een video van de confrontatie in Eindhoven.

https://twitter.com/vicenl/status/1064223650679844864
VICE :')
Ik ben een Nikon :-)
pi_183229472
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:23 schreef SlugGuts het volgende:

[..]

Hahahahahahhaha W T F. Wat een kansparels daar in Eindhoven.
Hoog downies gehalte inderdaad.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183229503
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:23 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Voel je je aangesproken dan? Ik vind ook dat het Sinterklaasfeest hetzelfde moet blijven (of althans, eigenlijk is het mij om het even) maar ik voel mij geen racist omdat een paar van die gekken dat roepen.
Persoonlijk niet nee. Vind je mij een racist, dan is dat volledig voor jou rekening. Mij raakt het niet omdat ik zelf weet dat het niet zo is. Mij gaat het meer om het onrecht wat deze traditie wordt aangedaan. Een traditie waaraan ruim 90%, misschien wel ruim 95%, van de Nederlandse bevolking warme herinneringen heeft, en die zo onterecht door onwetendheid (of een bewuste campagne en waarom dan?) door het slijk gehaald wordt.

Laat iedereen gewoon in elkaars waarde en laat iedereen het Sinterklaasfeest vieren zoals men zelf wil, al was het met blauwe oempaloempas, maar ga alsjeblief niet JOUW mening (of interpretatie) opleggen aan anderen. Dat is een hele enge ontwikkeling!
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  zondag 18 november 2018 @ 20:36:52 #229
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183229536
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:17 schreef Nikonlover het volgende:
Zonder KOZP voetbal geen hooligans
Fixed that for you.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183229573
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:13 schreef SlugGuts het volgende:
Zo. 155 topics verder.. zijn jullie er al uit?
We hebben nog 2 weken daarvoor. Komt wel goed ;)
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183229603
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:36 schreef Montagui het volgende:

[..]

Persoonlijk niet nee. Vind je mij een racist, dan is dat volledig voor jou rekening. Mij raakt het niet omdat ik zelf weet dat het niet zo is. Mij gaat het meer om het onrecht wat deze traditie wordt aangedaan. Een traditie waaraan ruim 90%, misschien wel ruim 95%, van de Nederlandse bevolking warme herinneringen heeft, en die zo onterecht door onwetendheid (of een bewuste campagne en waarom dan?) door het slijk gehaald wordt.

Laat iedereen gewoon in elkaars waarde en laat iedereen het Sinterklaasfeest vieren zoals men zelf wil, al was het met blauwe oempaloempas, maar ga alsjeblief niet JOUW mening (of interpretatie) opleggen aan anderen. Dat is een hele enge ontwikkeling!
We leven in een open samenleving. Iedereen mag z'n mening uiten. En dat betekent dat ook anti-Pieten een stem hebben.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183229641
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:36 schreef Montagui het volgende:

[..]

Persoonlijk niet nee. Vind je mij een racist, dan is dat volledig voor jou rekening. Mij raakt het niet omdat ik zelf weet dat het niet zo is. Mij gaat het meer om het onrecht wat deze traditie wordt aangedaan. Een traditie waaraan ruim 90%, misschien wel ruim 95%, van de Nederlandse bevolking warme herinneringen heeft, en die zo onterecht door onwetendheid (of een bewuste campagne en waarom dan?) door het slijk gehaald wordt.

Laat iedereen gewoon in elkaars waarde en laat iedereen het Sinterklaasfeest vieren zoals men zelf wil, al was het met blauwe oempaloempas, maar ga alsjeblief niet JOUW mening (of interpretatie) opleggen aan anderen. Dat is een hele enge ontwikkeling!
Dat heet democratie. Het is hun goed recht om te demonstreren dat mag namelijk in Nederland. Bevalt dat jou niet, voel je vrij om ergens anders te gaan wonen.
my ambition is handicapped by my laziness
  zondag 18 november 2018 @ 20:41:01 #233
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183229658
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:39 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

We leven in een open samenleving. Iedereen mag z'n mening uiten. En dat betekent dat ook anti-Pieten een stem hebben.
Laat ze lekker op een andere dag dan de intocht demonstreren.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183229675
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:41 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Laat ze lekker op een andere dag dan de intocht demonstreren.
Ja binnen met de gordijnen dicht zeker? Hahahaha
my ambition is handicapped by my laziness
pi_183229691
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:39 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

We leven in een open samenleving. Iedereen mag z'n mening uiten. En dat betekent dat ook anti-Pieten een stem hebben.
Het is alleen jammer dat het zoveel aandacht in de media heeft gekregen dat dit de gevolgen zijn.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183229720
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:39 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

We leven in een open samenleving. Iedereen mag z'n mening uiten.
Het blijft wel jammer dat je het hier zelf niet mee eens bent.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  zondag 18 november 2018 @ 20:43:48 #237
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183229743
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:41 schreef SlugGuts het volgende:

[..]

Ja binnen met de gordijnen dicht zeker? Hahahaha
Op het binnenhof ofzo. Of het malieveld.

Hopelijk worden alle burgemeesters wakker en laten ze geen demonstraties meer toe tijdens de intocht. Doen ze het wel, dan komt de ME de boel schoonvegen.

Voor de ME heb ik nog wel een paar leuke Russische filmpjes, dan weten ze hoe ze met demonstranten om moeten gaan.
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 18 november 2018 @ 20:45:06 #238
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183229784
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:42 schreef Hathor het volgende:
Het is alleen jammer dat het zoveel aandacht in de media heeft gekregen dat dit de gevolgen zijn.
Schuif de verantwoordelijkheid voor het wildebeestengedrag van die Hollandse kansenparels maar af op de media. :').
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183229800
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:39 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

We leven in een open samenleving. Iedereen mag z'n mening uiten. En dat betekent dat ook anti-Pieten een stem hebben.
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:40 schreef SlugGuts het volgende:

[..]

Dat heet democratie. Het is hun goed recht om te demonstreren dat mag namelijk in Nederland. Bevalt dat jou niet, voel je vrij om ergens anders te gaan wonen.
Ik beweer niet anders.

Maar met goed fatsoen demonstreer je niet in het bijzijn van kleine kinderen. Dat ben je gewoon aso.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183229827
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:45 schreef Montagui het volgende:

[..]

[..]

Ik beweer niet anders.

Maar met goed fatsoen demonstreer je niet in het bijzijn van kleine kinderen. Dat ben je gewoon aso.
Worden ze hard van.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_183229859
Ik zou de schuld willen leggen bij de precedentzetters: de politici die gevolg hebben gegeven aan het gejank van het anti-zp kamp. Zij hebben immers laten zien dat je tijdig tot actie moet overgaan.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  Moderator / Redactie FP zondag 18 november 2018 @ 20:47:39 #242
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_183229869
Ik snap gewoonweg niet dat mensen zich zo druk maken om een fictief figuur wat kindertjes snoep geeft dat ze erom met elkaar op de vuist gaan. Dan ben je toch niet goed in de bovenkamer?

Ik hoor al weken langs alle kanten propieten die zich zo verschrikkelijk druk maken om die bruine vriend. Waarom in s hemelsnaam? Wat kan het jou rotten of die gast zijn hele kop in de schmink doet of slechts delen?

Om over de labiele negers die getraumatiseerd raken van zwarte piet maar niet te spreken. Als je van een paar jongelui die zich zwart schminken om pepernoten naar kinders te gooien al flashbacks krijgt naar de slavernij is er ook iets niet helemaal goed he? Van de leg raken omdat iemand met zijn koo in de schmink zit is ook wat overdreven.

Kan iemand me alsjeblieft uitleggen wat het is aan dit onderwerp dat mensen er van beide kanten zo pittig van raken dat ze willen gaan knokken? Want ik zie het echt niet
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
pi_183229881
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:46 schreef SlugGuts het volgende:

[..]

Worden ze hard van.
Enig empathisch vermogen is jouw vreemd.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183229885
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:41 schreef SlugGuts het volgende:

[..]

Ja binnen met de gordijnen dicht zeker? Hahahaha
Ik denk dat als KOPZ de intocht zelf en het plezier van de kinderen met rust had gelaten en er omheen had gedemonstreerd dan hadden ze veel meer bereikt. Althans, wat betreft Zwarte Piet, maar misschien willen ze vooral iets anders bereiken.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_183229886
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:45 schreef Montagui het volgende:

[..]


[..]

Ik beweer niet anders.

Maar met goed fatsoen demonstreer je niet in het bijzijn van kleine kinderen. Dat ben je gewoon aso.
Tsja, ze willen hun punt maken. Dan kun je wel gaan lopen demonstreren op 21 januari op een afgelegen veldje, maar dat heeft weinig zin.

Nogmaals, een gevolg van onze open en vrije samenleving. In een dictatuur was dit inderdaad niet gebeurd.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183229891
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:21 schreef polderturk het volgende:
Klik op de link voor een video van de confrontatie in Eindhoven.

https://twitter.com/vicenl/status/1064223650679844864
haha, de hoeders van de Nederlandse cultuur.
En kopz in de Ghandi rol voor het filmpje.
Wat een vertoning.
Maar ze zullen allemaal wel een leuke dag gehad hebben en daar ging het tenslotte om.
  zondag 18 november 2018 @ 20:48:29 #247
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183229893
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:45 schreef Montagui het volgende:
Ik beweer niet anders.
Maar met goed fatsoen demonstreer je niet in het bijzijn van kleine kinderen. Dat ben je gewoon aso.
Laffe sneeuwvlok. Niks mis met netjes demonstreren.
Met goed fatsoen ga je in het bijzijn van kinderen niet met eieren gooien, schoppen, slaan of schelden met "kankerzwarten".
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183229913
quote:
7s.gif Op zondag 18 november 2018 20:45 schreef Ringo het volgende:

[..]

Schuif de verantwoordelijkheid voor het wildebeestengedrag van die Hollandse kansenparels maar af op de media. :').
Deels wel, waarom moest dit zoveel aandacht krijgen? het gaat om een klein marginaal groepje dat door alle aandacht veel groter is gaan lijken dan het in werkelijkheid is, met als gevolg dat op dagen zoals deze allerlei op sensatie beluste lieden onder hun stenen vandaan komen gekropen om het allemaal nog wat verder uit de hand te doen lopen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183229915
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:48 schreef Montagui het volgende:

[..]

Enig empathisch vermogen is jouw vreemd.
Hij heeft wel gelijk; laat die kinderen maar vroeg bewust worden van de vijand - en laat ze hard worden opdat ze over 10 á 15 jaar de volgende verdedigingslinie kunnen vormen.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183229940
quote:
7s.gif Op zondag 18 november 2018 20:48 schreef Ringo het volgende:

[..]

Laffe sneeuwvlok. Niks mis met netjes demonstreren.
Met goed fatsoen ga je in het bijzijn van kinderen niet met eieren gooien, schoppen, slaan of schelden met "kankerzwarten".
Maar dat schijnt dan weer een logische reactie te zijn.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183229941
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:48 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, ze willen hun punt maken. Dan kun je wel gaan lopen demonstreren op 21 januari op een afgelegen veldje, maar dat heeft weinig zin.

Nogmaals, een gevolg van onze open en vrije samenleving. In een dictatuur was dit inderdaad niet gebeurd.
Rotterdam of Utrecht zou ik nog geen dictatuur willen noemen.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183229953
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:48 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, ze willen hun punt maken. Dan kun je wel gaan lopen demonstreren op 21 januari op een afgelegen veldje, maar dat heeft weinig zin.

Nogmaals, een gevolg van onze open en vrije samenleving. In een dictatuur was dit inderdaad niet gebeurd.
In een tolerant en empathisch Nederland ook niet.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183229967
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik denk dat als KOPZ de intocht zelf en het plezier van de kinderen met rust had gelaten en er omheen had gedemonstreerd dan hadden ze veel meer bereikt. Althans, wat betreft Zwarte Piet, maar misschien willen ze vooral iets anders bereiken.
Begin het me ook af te vragen.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183229971
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik denk dat als KOPZ de intocht zelf en het plezier van de kinderen met rust had gelaten en er omheen had gedemonstreerd dan hadden ze veel meer bereikt. Althans, wat betreft Zwarte Piet, maar misschien willen ze vooral iets anders bereiken.
Dat denk ik inderdaad ook. Het is de manier waarop waar je inderdaad je vraagtekens bij kan zetten. Ook de slogan Zwarte Piet IS Racisme is niet echt nodig. Je zet dan snel mensen weg als Racist terwijl niemand dat zo bedoeld.
my ambition is handicapped by my laziness
  zondag 18 november 2018 @ 20:51:05 #255
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183229975
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:49 schreef Hathor het volgende:
Deels wel, waarom moest dit zoveel aandacht krijgen? het gaat om een klein marginaal groepje dat door alle aandacht veel groter is gaan lijken dan het in werkelijkheid is, met als gevolg dat op dagen zoals deze allerlei op sensatie beluste lieden onder hun stenen vandaan komen gekropen om het allemaal nog wat verder uit de hand te doen lopen.
Ja, en dát zijn de kwaaie idioten.
Niet die bravesukkels die met hun bordjes omhoog onschuldig in de kou stonden te trappelen.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183229976
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:49 schreef Hathor het volgende:

[..]

Deels wel, waarom moest dit zoveel aandacht krijgen? het gaat om een klein marginaal groepje dat door alle aandacht veel groter is gaan lijken dan het in werkelijkheid is, met als gevolg dat op dagen zoals deze allerlei op sensatie beluste lieden onder hun stenen vandaan komen gekropen om het allemaal nog wat verder uit de hand te doen lopen.
Tsja, jij bepaalt niet wat aandacht krijgt in de media. Jammer maar helaas. Het is gewoon nieuws. Klaar.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183229989
quote:
7s.gif Op zondag 18 november 2018 20:48 schreef Ringo het volgende:

[..]

Laffe sneeuwvlok. Niks mis met netjes demonstreren.
Met goed fatsoen ga je in het bijzijn van kinderen niet met eieren gooien, schoppen, slaan of schelden met "kankerzwarten".
Ja, praat het extreem linkse aso gedrag maar weer goed door te wijzen naar 'ja maar hunnie'.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  zondag 18 november 2018 @ 20:51:55 #258
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183229995
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:51 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, jij bepaalt niet wat aandacht krijgt in de media. Jammer maar helaas. Het is gewoon nieuws. Klaar.
Jammer dat links het nieuws bepaald.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183229997
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:50 schreef Montagui het volgende:

[..]

In een tolerant en empathisch Nederland ook niet.
Juist wel.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183230001
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:48 schreef Montagui het volgende:

[..]

Enig empathisch vermogen is jouw vreemd.
De ironie.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_183230021
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:51 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Jammer dat links het nieuws bepaald.
Neuh. Goedbetaalde, intelligente Nederlanders bepalen wat in de media verschijnt.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183230025
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:49 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Hij heeft wel gelijk; laat die kinderen maar vroeg bewust worden van de vijand - en laat ze hard worden opdat ze over 10 á 15 jaar de volgende verdedigingslinie kunnen vormen.
Zo kan je het ook bekijken. :P
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  zondag 18 november 2018 @ 20:53:09 #263
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230030
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:52 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Neuh. Goedbetaalde, intelligente Nederlanders bepalen wat in de media verschijnt.
_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
Ik ben een Nikon :-)
pi_183230042
quote:
2s.gif Op zondag 18 november 2018 20:51 schreef Ringo het volgende:

[..]

Ja, en dát zijn de kwaaie idioten.
Niet die bravesukkels die met hun bordjes omhoog onschuldig in de kou stonden te trappelen.
Als het daar nou alleen bij gebleven was, maar in Rotterdam hebben zij zich blijkbaar ook schuldig gemaakt aan verbaal geweld, beetje gaan staan schelden tegen ouders die met hun kroost naar de intocht willen kijken. :') De politie vond het in ieder geval reden genoeg om er een paar wat tikken te verkopen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183230067
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:47 schreef timmmmm het volgende:
Ik snap gewoonweg niet dat mensen zich zo druk maken om een fictief figuur wat kindertjes snoep geeft dat ze erom met elkaar op de vuist gaan. Dan ben je toch niet goed in de bovenkamer?

Ik hoor al weken langs alle kanten propieten die zich zo verschrikkelijk druk maken om die bruine vriend. Waarom in s hemelsnaam? Wat kan het jou rotten of die gast zijn hele kop in de schmink doet of slechts delen?

Om over de labiele negers die getraumatiseerd raken van zwarte piet maar niet te spreken. Als je van een paar jongelui die zich zwart schminken om pepernoten naar kinders te gooien al flashbacks krijgt naar de slavernij is er ook iets niet helemaal goed he? Van de leg raken omdat iemand met zijn koo in de schmink zit is ook wat overdreven.

Kan iemand me alsjeblieft uitleggen wat het is aan dit onderwerp dat mensen er van beide kanten zo pittig van raken dat ze willen gaan knokken? Want ik zie het echt niet
In Rotterdam hebben de meeste ouders geen probleem met het feit dat bijna alle zwarten pieten verdwenen zijn en volgend jaar geheel. De intocht was nog steeds leuk genoeg om vele duizenden bezoekers te trekken.

De ophef ontstond daar omdat KOZP met megafoons alle ouders en kinderen toeriepen dat ze zich moesten schamen en dat ze racisten zijn. De beide vechtpartijen ontstonden op de Erasmusbrug nadat verkeer werd geblokkeerd en jonge kinderen werden uitgescholden en beledigd.

Zwarte piet was daar al uitgefaseerd en volgend jaar is het helemaal weg, dus ik denk dat de meeste Rotterdammers hoopten dat ze nu eindelijk wel een gezellig feest konden houden zonder al dat gezeik.

Helaas, misschien volgend jaar dan maar.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183230069
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:51 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, jij bepaalt niet wat aandacht krijgt in de media. Jammer maar helaas. Het is gewoon nieuws. Klaar.
Het is opgeblazen nieuws, veel groter dan nodig was. Als land sta je internationaal gewoon voor paal met dit soort toestanden.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183230072
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:52 schreef SlugGuts het volgende:

[..]

De ironie.
Denk daar maar eens over na.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  zondag 18 november 2018 @ 20:54:48 #268
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183230074
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:51 schreef Montagui het volgende:
Ja, praat het extreem linkse aso gedrag maar weer goed door te wijzen naar 'ja maar hunnie'.
Welk aso-gedrag van "extreem-links"?
Nogmaals, de clubjes anti-piet demonstranten hebben zich keurig gedragen.

Het zijn de zelfbenoemde hoeders van "de Nederlandse cultuur" ( :') ) die zich compleet hebben laten gaan.
Ik snap niet dat jij je daarmee wilt afficheren.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183230090
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:53 schreef Hathor het volgende:

[..]

Als het daar nou alleen ij gebleven was,
Kom nou. Elk type demonstratie was in jouw ogen een onnodige provocatie geweest. Wees eerlijk.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183230115
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:55 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Kom nou. Elk type demonstratie was in jouw ogen een onnodige provocatie geweest. Wees eerlijk.
Ga me geen woorden in de mond leggen alsjeblieft.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183230126
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:54 schreef Hathor het volgende:

[..]

Het is opgeblazen nieuws, veel groter dan nodig was. Als land sta je internationaal gewoon voor paal met dit soort toestanden.
In buitenlandse kranten lees ik vooral verbazing en verontwaardiging over het fenomeen Zwarte Piet.

Maar het is en blijft nieuws. Jammer voor je.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 18 november 2018 @ 20:57:01 #272
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183230145
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:54 schreef Hathor het volgende:
Als land sta je internationaal gewoon voor paal met dit soort toestanden.
Klopt, vanuit internationaal perspectief is zwarte piet echt een volstrekt achterhaald fenomeen.
Dat besef moet bij veel polderknuppels nog een beetje groeien. :').
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 18 november 2018 @ 20:57:10 #273
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230148
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:56 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

In buitenlandse kranten lees ik vooral verbazing en verontwaardiging over het fenomeen Zwarte Piet.

Maar het is en blijft nieuws. Jammer voor je.
Kom eens met linkjes dan?
Ik ben een Nikon :-)
pi_183230152
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:56 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ga me geen woorden in de mond leggen alsjeblieft.
Je had het prima gevonden als ze daar hadden gestaan met spandoeken, maar leuzen achterwege waren gebleven?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183230181
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:57 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Kom eens met linkjes dan?
... niet bekend met links-extremistische blaadjes als NYT of terreurmedia als Vice? Narratief-interpretatie, met name in de VS, is zeer voor de hand liggend .
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183230199
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:56 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

In buitenlandse kranten lees ik vooral verbazing en verontwaardiging over het fenomeen Zwarte Piet.

Maar het is en blijft nieuws. Jammer voor je.
Precies wat ik bedoel, door alle ophef gaan mensen over de grens denken dat dit een land vol nazi's is die de slavernij het liefst morgen weer terug zouden willen invoeren. Genieten al dat soort aandacht joh. :{w
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183230216
quote:
7s.gif Op zondag 18 november 2018 20:54 schreef Ringo het volgende:

[..]

Welk aso-gedrag van "extreem-links"?
Nogmaals, de clubjes anti-piet demonstranten hebben zich keurig gedragen.

Het zijn de zelfbenoemde hoeders van "de Nederlandse cultuur" ( :') ) die zich compleet hebben laten gaan.
Ik snap niet dat jij je daarmee wilt afficheren.
Demonstreren in het bijzijn van kleine kinderen, hen uitmaken voor racist. Dát aso gedrag.

Maar blijkbaar kunnen we 'fatsoen' beter uit het woordenboek schrappen. Het is een begrip uit de vorige eeuw wat achterhaald is en vervangen door 'provoceren'.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  zondag 18 november 2018 @ 20:59:08 #278
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230220
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:57 schreef EipNiC het volgende:

[..]

... niet bekend met links-extremistische blaadjes als NYT of terreurmedia als Vice?
Daar kijk ik niet eens naar.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183230236
quote:
14s.gif Op zondag 18 november 2018 20:57 schreef Ringo het volgende:

[..]

Klopt, vanuit internationaal perspectief is zwarte piet echt een volstrekt achterhaald fenomeen.
Dat besef moet bij veel polderknuppels nog een beetje groeien. :').
Zwart geschminkte figuren komen letterlijk over de hele wereld voor bij allerlei festiviteiten en is niet alleen aan Nederland voorbehouden.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183230270
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 20:57 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Je had het prima gevonden als ze daar hadden gestaan met spandoeken, maar leuzen achterwege waren gebleven?
Gewoon blijven proberen, misschien hap ik vandaag or morgen wel een keer.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 18 november 2018 @ 21:00:30 #281
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230275
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:59 schreef Hathor het volgende:

[..]

Zwart geschminkte figuren komen letterlijk over de hele wereld voor bij allerlei festiviteiten en is niet alleen aan Nederland voorbehouden.
Maar omdat wij het doen met ons VOC verleden zijn wij racisten en slavenhandelaren
Ik ben een Nikon :-)
pi_183230277
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183230284
quote:
14s.gif Op zondag 18 november 2018 20:57 schreef Ringo het volgende:

[..]

Klopt, vanuit internationaal perspectief is zwarte piet echt een volstrekt achterhaald fenomeen.
Neuh,
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183230285
quote:
6s.gif Op zondag 18 november 2018 20:59 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Daar kijk ik niet eens naar.
Waarom wel naar NL'se media btw? Ook extremistisch, maar nog zoveel dommer, en dus vermoeiender, dan wat ze aan de andere kant van de oceaan aanbieden.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  zondag 18 november 2018 @ 21:00:50 #285
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183230286
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:58 schreef Hathor het volgende:
Precies wat ik bedoel, door alle ophef gaan mensen over de grens denken dat dit een land vol nazi's is die de slavernij het liefst morgen weer terug zouden willen invoeren. Genieten al dat soort aandacht joh. :{w
Tja, dan had "men" maar normaal op een beetje cultureel tegengas moeten reageren.
In plaats van doen alsof de hel losbreekt zodra iemand wat naars roept over een koloniale verkleedpartij.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183230295
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 21:00 schreef Hathor het volgende:

[..]

Gewoon blijven proberen, misschien hap ik vandaag or morgen wel een keer.
Is gewoon een vraag. Kun je die niet beantwoorden?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zondag 18 november 2018 @ 21:01:14 #287
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230303
-ga weg-

[ Bericht 98% gewijzigd door timmmmm op 18-11-2018 21:02:38 ]
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 18 november 2018 @ 21:01:53 #288
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230319
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 21:00 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Waarom wel naar NL'se media btw? Ook extremistisch, maar nog zoveel dommer, en dus vermoeiender, dan wat ze aan de andere kant van de oceaan aanbieden.
Waar schrijf ik dat ik wel NL media lees?

Ik lees alleen Russisch nieuws.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183230323
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 21:01 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Is gewoon een vraag. Kun je die niet beantwoorden?
Jawel hoor.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183230340
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:58 schreef Hathor het volgende:

[..]

Precies wat ik bedoel, door alle ophef gaan mensen over de grens denken dat dit een land vol nazi's is die de slavernij het liefst morgen weer terug zouden willen invoeren. Genieten al dat soort aandacht joh. :{w
In de VS is je zwart schminken nogal controversieel. Daarom vinden ze het gek.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183230346
quote:
Geheel in lijn met het plan de campagne om buitenlandse media in te schakelen. KOZP en sympathisanten communiceren in de diverse media dan ook vaak in het Engels.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183230371
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:59 schreef Hathor het volgende:

[..]

Zwart geschminkte figuren komen letterlijk over de hele wereld voor bij allerlei festiviteiten en is niet alleen aan Nederland voorbehouden.
Wat zijn we hier nou aan het doen? We gaan elkaar toch nooit overtuigen van elkaars gelijk. Alleen maar modder gooien en betweterig doen.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_183230382
quote:
7s.gif Op zondag 18 november 2018 20:48 schreef Ringo het volgende:

[..]

Laffe sneeuwvlok. Niks mis met netjes demonstreren.
Met goed fatsoen ga je in het bijzijn van kinderen niet met eieren gooien, schoppen, slaan of schelden met "kankerzwarten".
Mwoah.... ik heb het filmpje gekeken en heb die kreet niet gehoord, dat is waarschijnlijk jouw fantasie. Er tegen een griet geroepen "Ze is de hoer van die Zwarte" en dat vind ik ook niet kunnen. "Ze is een hoer" had voldoende geweest. Laten we huidskleuren er buiten houden. Die eieren gooien vond ik dan wel weer zeer geslaagd
  zondag 18 november 2018 @ 21:03:43 #294
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230383
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 21:02 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

In de VS is je zwart schminken nogal controversieel. Daarom vinden ze het gek.
Neehoor. Met Halloween doen ze ook zwart schminken. Als darth vader bijvoorbeeld.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183230392
quote:
In de VS is je zwart schminken nogal controversieel. Daarom vinden ze het gek.
Ik zei al: Narratief-interpretatie, met name in de VS, is zeer voor de hand liggend .
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183230427
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 21:03 schreef SlugGuts het volgende:

[..]

Wat zijn we hier nou aan het doen? We gaan elkaar toch nooit overtuigen van elkaars gelijk. Alleen maar modder gooien en betweterig doen.
Ik ben helemaal door mijn modder heen, ik heb nog maar een beetje en dat wil ik straks gebruiken als masker voor het slapen gaan.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183230447
Goed, gezien ik toch al tien stappen voorop loop kan ik even wat gaan eten.
:Y)
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  zondag 18 november 2018 @ 21:06:02 #298
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230457
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 21:05 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik ben helemaal door mijn modder heen, ik heb nog maar een beetje en dat wil ik straks gebruiken als masker voor het slapen gaan.
Als extreemlinks dat nou ook eens zou doen, dan zou het een stuk rustiger zijn hier
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 18 november 2018 @ 21:06:13 #299
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230462
LAPO
Ik ben een Nikon :-)
pi_183230463
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 20:50 schreef SlugGuts het volgende:

[..]

Dat denk ik inderdaad ook. Het is de manier waarop waar je inderdaad je vraagtekens bij kan zetten. Ook de slogan Zwarte Piet IS Racisme is niet echt nodig. Je zet dan snel mensen weg als Racist terwijl niemand dat zo bedoeld.
Dan zeggen ze ZP is racisme, mensen die aan ZP doen zijn daarom nog geen racisten. Maar vervolgens gaan ze Blackface roepen, terwijl mensen die aan Blackface doen natuurlijk wel racisten zijn. Ze zeggen te begrijpen dat het tijd nodig heeft, maar vervolgens geven ze die tijd niet.

Tegelijk is er een campagne aan de gang om te laten zien hoe racistisch Nederland wel niet is, ook op het buitenland gericht. Ik krijg de indruk dat juist Nederland gezocht wordt, als zo'n beetje het minst racistische land dat er is, om te betogen dat de blanken altijd racistisch zijn.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  zondag 18 november 2018 @ 21:06:35 #301
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183230475
LAPO HAHA
Ik ben een Nikon :-)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop: