abonnement Unibet Coolblue
  zondag 31 maart 2019 @ 11:18:37 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185946218
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2019 06:15 schreef SiGNe het volgende:
Interessant :)
Het geheim is 0.05% Vanadium
Interessante docu, jammer alleen dat ze geen modern wootz laten zien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2019 @ 13:28:22 #204
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_185969080
Piet hoe bereid je vlees in de oven zodat het knapperig is aan de buitenkant? Ik wil schouderkarbonades in de oven klaarmaken met een char siu marinade. Moet het in een braadslee of juist los op een rooster, op bakpapier? Hetelucht of? Met boter of water of? Vraagjes vraagjes :)
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 1 april 2019 @ 13:32:33 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185969168
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 13:28 schreef madeliefff het volgende:
Piet hoe bereid je vlees in de oven zodat het knapperig is aan de buitenkant? Ik wil schouderkarbonades in de oven klaarmaken met een char siu marinade. Moet het in een braadslee of juist los op een rooster, op bakpapier? Hetelucht of? Met boter of water of? Vraagjes vraagjes :)
Ik begrijp je vraag niet zo goed,
1 ga je losse karbonade gebruiken of aan één stuk? Ik raad je het laatste aan, procureur heet dat, vraag je slager om een stuk procureur (schouderkarbonade aan één stuk, zonder bot)
2. Knapperig aan de buitenkant, hoe krokant bedoel je? Een bruin korstje of echt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2019 @ 13:56:12 #206
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_185969615
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik begrijp je vraag niet zo goed,
1 ga je losse karbonade gebruiken of aan één stuk? Ik raad je het laatste aan, procureur heet dat, vraag je slager om een stuk procureur (schouderkarbonade aan één stuk, zonder bot)
2. Knapperig aan de buitenkant, hoe krokant bedoel je? Een bruin korstje of echt
Ik heb 2 losse ja, volgende keer zal ik naar de slager gaan dan. Een bruin korstje inderdaad.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 1 april 2019 @ 13:58:00 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185969651
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 13:56 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ik heb 2 losse ja, volgende keer zal ik naar de slager gaan dan. Een bruin korstje inderdaad.
Dan de grill aan aan het einde. Maar begrijp nog niet zo goed hoe je ze klaar wilt maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2019 @ 14:49:14 #208
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_185970485
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan de grill aan aan het einde. Maar begrijp nog niet zo goed hoe je ze klaar wilt maken
Ja weet ik ook nog niet. Mn vraag is ook hoe moet ik vlees in de oven bereiden. Ik wil gewoon vlees erin klaarmaken met een bepaalde marinade. De enige manier die ik weleens gedaan heb is in een braadslee met boter en vocht. Maar met vocht word het niet mooi bruin. Is het dan beter om alleen met boter te doen en bakt het dan niet aan? Of raad je een hele andere methode aan .
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 1 april 2019 @ 14:51:49 #209
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_185970527
https://www.aziatische-ingredienten.nl/char-siu/

Het liefst wil ik zoiets als op dit plaatje bereiken. Mijn marinade komt uit een potje verder..
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 1 april 2019 @ 14:52:30 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185970541
quote:
10s.gif Op maandag 1 april 2019 14:49 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ja weet ik ook nog niet. Mn vraag is ook hoe moet ik vlees in de oven bereiden. Ik wil gewoon vlees erin klaarmaken met een bepaalde marinade. De enige manier die ik weleens gedaan heb is in een braadslee met boter en vocht. Maar met vocht word het niet mooi bruin. Is het dan beter om alleen met boter te doen en bakt het dan niet aan? Of raad je een hele andere methode aan .
Ik zou ze gewoon langzaam in de pan braden in boter. Daarna even grillen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2019 @ 14:53:49 #211
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_185970570
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou ze gewoon in de pan braden in boter.
Ook als ik het resultaat wil hebben die in het linkje ( post hierboven ) staat?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 1 april 2019 @ 14:56:43 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185970627
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 14:53 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ook als ik het resultaat wil hebben die in het linkje ( post hierboven ) staat?
Je kan ze ook in de oven garen, maar omdat je karbonade hebt en geen procureur denk ik dat het droog gaat worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2019 @ 15:18:44 #213
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_185971020
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan ze ook in de oven garen, maar omdat je karbonade hebt en geen procureur denk ik dat het droog gaat worden
o zo. Hmm dan misschien toch maar in de pan dan
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 1 april 2019 @ 15:40:00 #214
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_185971368
Nog een laatste vraag. Als ik volgende keer wel procureur heb. Hoe moet ik dat dan bereiden in de oven? @Pietverdriet
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 1 april 2019 @ 15:44:01 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185971433
quote:
11s.gif Op maandag 1 april 2019 15:40 schreef madeliefff het volgende:
Nog een laatste vraag. Als ik volgende keer wel procureur heb. Hoe moet ik dat dan bereiden in de oven? @:pietverdriet
Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2019 @ 16:40:43 #216
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_185972718
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
Hoe gaar je dat dan? In een braadslee met boter?
  maandag 1 april 2019 @ 16:47:37 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185972867
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 16:40 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Hoe gaar je dat dan? In een braadslee met boter?
In een braadslede op een paar wortels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185975197
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
Cha sieuw wordt normaliter afgelakt met honing bij het afgrillen. Krijg je een gacaramelluseerd laagje/korstje.
Whatever...
pi_186304921
@Pietverdriet

Piet, ik wil voor een verjaardag bitterballen maken van mozzarella en zongedroogde tomaat. Moet ik hier een roux/kaassaus voor maken? Wil alleen geen té sterke bouillonsmaak (omdat er aan de mozzarella niet heel veel smaak zit) en vooral de mozzarella en tomaat proeven. Tips voor de verhoudingen en aanpak? Eventueel mixen met een andere kaas? :)

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2019 07:12:25 ]
pi_186305810
Piet heeft vast een goed antwoord op je vraag,

maar ik wilde toch even kwijt dat ik bij het lezen van je vraag direct aan arancini moest denken,
dat is misschien een leuk alternatief?
  vrijdag 19 april 2019 @ 09:11:08 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186305828
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 07:10 schreef Unites het volgende:
@:Pietverdriet

Piet, ik wil voor een verjaardag bitterballen maken van mozzarella en zongedroogde tomaat. Moet ik hier een roux/kaassaus voor maken? Wil alleen geen té sterke bouillonsmaak (omdat er aan de mozzarella niet heel veel smaak zit) en vooral de mozzarella en tomaat proeven. Tips voor de verhoudingen en aanpak? Eventueel mixen met een andere kaas? :)
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 4 dl melk
- 10 gram gelatineblaadjes die je 10-15 minuten weekt

Smelt de boter op laag vuur tot ie bruist maar niet bruin laten worden, het water moet verdampen, maar de boter eiwitten niet bruinen.
Voeg dan de bloem toen en gaar deze. Beetje bij beetje de melk toevoegen
Gelatine toevoegen en de salpicon (zo noem je de ragout) garen. Afsmaken met zout, peper, muskaat
Normaal gesproken gebruik je bouillon, hier vervangen door melk. Je kan ook een kippenbouillon gebruiken (zelfgemaakt, anders smaakt ie te sterk)
Aan deze basis kan je je mozzarella en gedroogde tomaat toevoegen.
Daarna af laten koelen en de ballen rollen en paneren (weet je hoe je kroketten/bitterballen rolt/paneert?). De ballen daarna 24 op laten stijven in de koelkast

De mozzarella ga je niet proeven denk ik, zou een wat smaakvollere nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 april 2019 @ 09:14:22 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186305869
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:08 schreef realAIVD het volgende:
Piet heeft vast een goed antwoord op je vraag,

maar ik wilde toch even kwijt dat ik bij het lezen van je vraag direct aan arancini moest denken,
dat is misschien een leuk alternatief?
Eigenlijk veel lekkerder
:9
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186305965
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigenlijk veel lekkerder
:9
Meteen zin om naar Sicilië af te reizen (ik heb namelijk geen frituurpan, dus ik moet wel ;) )
pi_186306512
@realAIVD

Arancini ken ik eerlijk gezegd niet. Ziet er wel lekker uit! Leuke tip! Dankjewel.

@Pietverdriet

Bedankt voor je uitgebreide hulp! :Y

Kwam op het idee voor de mozzarella vanwege de klassieke combinatie met tomaat, maar inderdaad, misschien is het niet zo smaakvol. Misschien mengen met gewone jonge of belegen kaas?

Het beginnen met de melk heb ik nog nooit gedaan. Interessant! Ik begon altijd met de bouillon. Room hoeft er niet in?

Bitterballen rollen moet me lukken! Zag laatst in een filmpje (volgens mij van Cees Holtkamp) dat je de ballen de volgende dag ook nog eens een keer zou kunnen paneren (grof en fijn) voor een extra dikke korst. Is dat wat?
pi_186308864
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:23 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Meteen zin om naar Sicilië af te reizen (ik heb namelijk geen frituurpan, dus ik moet wel ;) )
Haha, ik had vorig jaar net een reis naar Sicilië geboekt toen ik me bedacht dat ik trek had in souvlaki en gelijk erachteraan een vakantie naar Rhodos geboekt dus. Gewoon omdat het kon :7

Arancini heb ik op de Etna gegeten trouwens :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_186309459
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 12:47 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Haha, ik had vorig jaar net een reis naar Sicilië geboekt toen ik me bedacht dat ik trek had in souvlaki en gelijk erachteraan een vakantie naar Rhodos geboekt dus. Gewoon omdat het kon :7

LMAO, ge-wel-dig! _O_

Ik heb dat nog nooit gedaan, maar als ik heel erg veel trek krijg in Haagse hopjes...wie weet :7
pi_186312511
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 4 dl melk
- 10 gram gelatineblaadjes die je 10-15 minuten weekt

Smelt de boter op laag vuur tot ie bruist maar niet bruin laten worden, het water moet verdampen, maar de boter eiwitten niet bruinen.
Voeg dan de bloem toen en gaar deze. Beetje bij beetje de melk toevoegen
Gelatine toevoegen en de salpicon (zo noem je de ragout) garen. Afsmaken met zout, peper, muskaat
Normaal gesproken gebruik je bouillon, hier vervangen door melk. Je kan ook een kippenbouillon gebruiken (zelfgemaakt, anders smaakt ie te sterk)
Aan deze basis kan je je mozzarella en gedroogde tomaat toevoegen.
Daarna af laten koelen en de ballen rollen en paneren (weet je hoe je kroketten/bitterballen rolt/paneert?). De ballen daarna 24 op laten stijven in de koelkast

De mozzarella ga je niet proeven denk ik, zou een wat smaakvollere nemen.
Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.
Whatever...
  vrijdag 19 april 2019 @ 16:55:30 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186312614
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 16:48 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.
Pecorino lijkt me erg lekker, of manchego
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186312680
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pecorino lijkt me erg lekker, of manchego
Manchego is ook heel smaakvol, ik zou dat misschien ook wel combineren met geroosterde paprika en eventueel chorizo. Krijg je veel smaak mee.

Probleem met bitterballen en lichte smaken is dat eea gewoon wegvalt ten opzichte van de textuur en de baksmaak.

Mozzarella blijft niets van overeind, buffelmozzarella heel misschien, maar eigenlijk zonde om die niet gewoon als caprese te eten, of gewoon Zo
Whatever...
pi_186503259
Twee simpele vragen waar ik al tijden over twijfel..

Kan je kip kopen, nacht laten marineren en dan in porties invriezen?

Zelfde geldt eigenlijk voor diepvries fruit, kan je dat na ontdooien en bijvoorbeeld verwekt tot smoothie/met yoghurt opnieuw invriezen?

Dank!
  maandag 29 april 2019 @ 21:09:30 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186503861
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 20:46 schreef WKFinal2010 het volgende:
Twee simpele vragen waar ik al tijden over twijfel..

Kan je kip kopen, nacht laten marineren en dan in porties invriezen?

Zelfde geldt eigenlijk voor diepvries fruit, kan je dat na ontdooien en bijvoorbeeld verwekt tot smoothie/met yoghurt opnieuw invriezen?

Dank!
Gemarineerde kip invriezen kan erg goed, een zure marinade werkt daarbij nog positief uit op malsheid en kiemgetal. Koop de kip altijd zo vers mogelijk, dus neem de verpakking met de langste houdbaarheidsdatum (staan achteraan of liggen meestal onderop.
Je moet geen ontdooide kip marineren en dan weer invriezen.

Zou ik niet doen, waarom zou je dit doen trouwens? Yoghurt is weken houdbaar in de koelkast. Als je een smoothie wil neem je yoghurt met diepvriesfruit, goeie blender en voila. Een ingevroren smoothie duurt lang voor dat die ontdooid is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186511213
Thanks Piet. Wilde "ijs" van maken en invriezen voor de kids. Makkelijk is dan vriesfruit, dan is de keuze wat ruimer.
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:18:38 #233
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186511278
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:14 schreef WKFinal2010 het volgende:
Thanks Piet. Wilde "ijs" van maken en invriezen voor de kids. Makkelijk is dan vriesfruit, dan is de keuze wat ruimer.
Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:23:45 #234
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186511360
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.
Pureer je de boel dan?
Spoilers!
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:38:04 #235
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186511604
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Pureer je de boel dan?
Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:41:14 #236
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186511665
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.
Ik neem me elk jaar voor om zelf ijsjes te gaan maken. Dit jaar doe ik het echt.
Spoilers!
  dinsdag 30 april 2019 @ 10:03:24 #237
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186512096
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_186512182
Thanks allen.
  dinsdag 30 april 2019 @ 10:08:43 #239
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_186512193
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een held _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 30 april 2019 @ 10:51:24 #240
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186512940
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:08 schreef Molo het volgende:

[..]

Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een held _O_
dat doe ik zeker :) hij houdt van lekker eten, en hij is niet meer bang voor vuur en scherpe messen.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  dinsdag 30 april 2019 @ 21:53:24 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186527337
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.

Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.

[ Bericht 11% gewijzigd door Pietverdriet op 30-04-2019 22:01:20 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186538104
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Zonder recept is mogelijk te bepalen of hij echt zo lang werk had moeten hebben of dat het ook efficiënter kan.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  woensdag 1 mei 2019 @ 17:19:55 #243
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_186543800
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_186544345
quote:
14s.gif Op woensdag 1 mei 2019 17:19 schreef fathank het volgende:
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Die bestaan wel, maar hebben ze helaas niet bij een reguliere supermarkt. Hanos of vergelijkbare winkels hebben het wel.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  woensdag 1 mei 2019 @ 18:32:35 #245
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186545146
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.

Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.
Dankjewel voor de info Piet ^O^ hij wilde roomijs maken om dat eens te proberen, en we hadden nog wat halve citroenen over. Sorbetijs is denk ik inderdaad beter geschikt.
Ik geef de tips aan hem door! :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_186560205
ik zoek een lekker Aspergesoep recept.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:13:20 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186560406
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:01 schreef fespo het volgende:
ik zoek een lekker Aspergesoep recept.
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een hollandaise of ham en ei


Bind het kookwater licht en voeg room toe (1 pakje) en laat het kort koken.
Breng op smaak met wat zout en een weinig witte peper.
Snij de asperges klein en voeg ze toe.
Aan de kook brengen en af zetten.

Dit is een smakelijke aspergesoep.

Wil je een goddelijke aspergesoep, kook dan een aantal maal asperges (en de schillen) en bewaar iedere keer dat kookwater en gebruik het telkens weer. Zodat je er 3-5 of nog meer keren asperges in hebt gekookt. Je heb nu een sapje dat nog meer naar asperges smaakt dan asperges zelf.
Alternatief, ga naar een aspergeboer met een schilmachine en troggel hem een kilo of 10-15 schillen af en maak daar de aspergebouillon mee.
Maak hier de soep mee

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 02-05-2019 11:51:12 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:50:01 #248
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_186561066
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een
Een ... ?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:51:49 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186561110
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:50 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Een ... ?
Zie ninja edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:59:36 #250
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_186561308
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie ninja edit
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  donderdag 2 mei 2019 @ 12:00:49 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186561340
quote:
5s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
De aspergebouillon gebruiken om een bloemkoolsoep mee te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186563972
quote:
5s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
ik heb laatst de ham vervangen door gerookte zalm.
Heeeeel vervelend...
eitje erbij zoals je gewend bent.

En ik was vergeten aardappels te halen... dus ben maar gewoon wat guller geweest met de zalm. Jum!
pi_186563996
Maar de reden waarom ik dit opende...

Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.

Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
  donderdag 2 mei 2019 @ 14:23:41 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186564074
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...

Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.

Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186564889
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
Hmmm klinkt wel lekker :)
  donderdag 2 mei 2019 @ 19:10:04 #256
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_186570192
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...

Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.

Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Bakken met serrano ham

Siesta & Fiesta!
  donderdag 2 mei 2019 @ 19:55:04 #257
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_186571320
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:10 schreef Bramito het volgende:

[..]

Bakken met serrano ham

[ afbeelding ]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_186571863
quote:
10s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:

Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
:P
  vrijdag 3 mei 2019 @ 09:22:29 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186580508
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 20:15 schreef realAIVD het volgende:

[..]

LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:

Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
:P
“Zo kan ik een steen ook lekker maken”
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186581039
quote:
10s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
True that...
maar gevaar van serranoham is dat het op is voor het tussen de vis zit.

Vind het wel een nog lekkerder idee dan met garnalen denk ik.

Gelukkig heb ik 2 forellen :D
  vrijdag 3 mei 2019 @ 15:59:06 #261
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_186586887
quote:
10s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Forel wordt nooit echt heel lekker.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 3 mei 2019 @ 16:11:12 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186587143
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 15:59 schreef Bramito het volgende:

[..]

Forel wordt nooit echt heel lekker.
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 16:13:54 #263
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_186587198
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
Dat heb ik één keer mogen eten. Peperduur maar met Serranoham dus lekker :P
Siesta & Fiesta!
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:24:29 #264
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_186859962
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:50:12 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186860580
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:24 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:53:09 #266
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_186860664
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:55:29 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186860739
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:53 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:56:36 #268
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_186860769
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
Duidelijk. Dank je wel :)
pi_186865148
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje? :?
  donderdag 16 mei 2019 @ 06:17:30 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186874049
quote:
2s.gif Op woensdag 15 mei 2019 20:43 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje? :?
Jep, op een schoteltje voor de schil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187172972
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 15:59 schreef Bramito het volgende:

[..]

Forel wordt nooit echt heel lekker.
Hmm kan verklappen dat ik dit meer dan prima vindt smaken.

Uiteindelijk op een recept gestuit met tomyum pasta, knoflook en heel veel tomaatjes.

Het resultaat mag er wezen..


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 30 mei 2019 @ 20:39:24 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187173312
Proefde je nog wat van de forel? :P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187174294
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2019 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Proefde je nog wat van de forel? :P
Jazeker... ondanks overdosis knof
pi_187224494
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.

Wat zou jij adviseren?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 2 juni 2019 @ 18:36:04 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187224557
Ik heb zelf geborsteld RvS, graniet is ook mooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187224578
Heb je een goed recept voor lamsbout?
hardcoholic
  zondag 2 juni 2019 @ 18:42:07 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187224659
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 18:37 schreef Ferdii het volgende:
Heb je een goed recept voor lamsbout?
Ja, gewoon peper en zout, kruiden zoals je het normaal ook doet. Je kan er ook sneetjes in maken en daar knoflook tenen en verse rozemarijn in vrotten.
Aanbraden en dan In een oven op 160 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 juni 2019 @ 19:41:24 #278
63722 z80
I fink you freaky
pi_187225778
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.

Wat zou jij adviseren?
composiet wel/niet vlekken hangt van de kwaliteit af. En of je er hete pannen direct op zet.
Blad bij mijn ouders is inmiddels 30 jaar oud. En ja je kunt zien dat het gebruikt is. Maar geen beschadigingen en oneffenheden. Was dan ook niet de goedkoopste van Bruynzeel.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_187227273
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.

Wat zou jij adviseren?
Ik heb een steencomposiet blad. Echt niets mis mee. Je kunt er beter geen hete pan op zetten, verder prima.

Jaar of 8 oud hier inmiddels en ondanks dat ik niet echt voorzichtig ben echt nog geen krasje. Alleen dus due hete pannen , dat kan niet. Overigens kan graniet ook barsten als je pech hebt.
Whatever...
pi_187233510
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  maandag 3 juni 2019 @ 20:45:41 #281
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_187244808
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 09:06 schreef -J-D- het volgende:
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
Beiden, Ashler is de kleur en het composiet is een soort kwarts
https://www.dekkerzevenhuizen.nl/keuken/keukenbladen/composiet
pi_187255959
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 09:06 schreef -J-D- het volgende:
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
Wij hebben een composieten blad gekocht bij Brugman. Een van de meest prijzige, maar het was qua kleur e.d. voor ons de goede (wit/grijs gemarmerd). We hebben expres niet gekozen voor graniet/beton/hout ivm. de vlekgevoeligheid en hygiene. En niet voor kunststof omdat dat er nou eenmaal niet zo mooi uitzag in onze keuken.

Tegen ons werd gezegd dat vlekken niet in composiet trekken als je het snel opruimt, maar na 1.5 jaar gebruik blijkt dat sommige vlekken (bijv. kruidenbitter of een koffievlek onder je apparaat) toch wel intrekken en heeeeel lastig te verwijderen zijn (lees: Heel lang en heel veel boenen met groene zeep). Ik zou daar dus rekening mee houden in je woonsituatie (kinderen of andere vlekmakers? Geen wit werkblad :D ). Daarnaast schijnt het ook ontzettend lang mee te gaan qua duurzaamheid, maar daar heb ik persoonlijk nog niet voldoende ervaring mee. Na 1.5 jaar ziet het er in ieder geval nog zo goed als nieuw uit. We zijn dan ook 2 volwassenen die zorgvuldig met onze keuken omgaan.

Verder kan het echt heel veel hebben, vlekken zijn er in principe altijd af te vegen zolang je het na het koken gewoon afneemt. Zoals Spanky zegt, hete pannen liever niet hete pannen liever niet en ik vermijd zelf ook directe kou uit de vriezer.
pi_187257849
Fenix vlekt ook niet en voelt erg lekker.
Tenminste, je kunt er wel vlekken op maken, maar die krijg je er (totnogtoe, is hier 2,5 jaar) altijd af.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_187271060
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 20:45 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Beiden, Ashler is de kleur en het composiet is een soort kwarts
https://www.dekkerzevenhuizen.nl/keuken/keukenbladen/composiet
Misschien een domme vraag, maar doordat je de naam weet (Ashler) is daarmee zowel de kleur als het soort composiet bekend? Ashler wordt dus niet in andere composietvormen aangeboden?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  woensdag 5 juni 2019 @ 12:15:31 #285
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_187271758
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2019 11:26 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Misschien een domme vraag, maar doordat je de naam weet (Ashler) is daarmee zowel de kleur als het soort composiet bekend? Ashler wordt dus niet in andere composietvormen aangeboden?
Dat zou je even bij Dekker moeten vragen denk ik want dar kanik je geen antwoord op geven.
pi_188061027
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
  maandag 22 juli 2019 @ 20:23:29 #287
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_188061542
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2019 19:58 schreef Mip1988 het volgende:
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
Zowel RobinOok als Pietverdriet zijn vooralsnog vertrokken van Fok!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_188061596
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:23 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Zowel RobinOok als Pietverdriet zijn vooralsnog vertrokken van Fok!
Hu waarom ??
Ik zwaai naar dieren.
  maandag 22 juli 2019 @ 20:36:17 #289
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_188061762
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:27 schreef Geerd het volgende:

[..]

Hu waarom ??
Beiden boos over iets.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_188061834
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:36 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Beiden boos over iets.
Oh ...
Ik zwaai naar dieren.
  maandag 22 juli 2019 @ 20:50:49 #291
207727 Smallish
Kleintje!
pi_188062006
Ik vind het van beiden erg jammer. ;(
Is dat zo?
  maandag 22 juli 2019 @ 20:53:16 #292
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_188062053
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:50 schreef Smallish het volgende:
Ik vind het van beiden erg jammer. ;(
Ik ook. Maar zo loopt het nou eenmaal soms met users. Wie weet komen ze nog eens terug :)
Spoilers!
  maandag 22 juli 2019 @ 22:21:20 #293
207727 Smallish
Kleintje!
pi_188064060
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik ook. Maar zo loopt het nou eenmaal soms met users. Wie weet komen ze nog eens terug :)
Ik hoop het erg, Lucky. Al was het maar dat Piet zijn topic bij moet houden en Robin er lekker in kan dwarsliggen. >:) :) ;(
Is dat zo?
pi_188097735
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2019 19:58 schreef Mip1988 het volgende:
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
Het antwoord is overigens alsnog door Robin gegeven, zij het wel via aziatische-ingrediënten.nl
Katsuobushi Furikake Recipe
pi_188104047
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2019 18:11 schreef Mip1988 het volgende:

[..]

Het antwoord is overigens alsnog door Robin gegeven, zij het wel via aziatische-ingrediënten.nl
Katsuobushi Furikake Recipe
De kombu kan je in reepjes snijden en bijvoorbeeld bij noedels eten.
pi_189574119
waar is Piet gebleven?
  Moderator woensdag 23 oktober 2019 @ 00:21:23 #297
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_189574214
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 00:08 schreef fespo het volgende:
waar is Piet gebleven?
In z'n vel als ie niet gestroopt is :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_189574263
quote:
1s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 00:21 schreef derLudolf het volgende:

[..]

In z'n vel als ie niet gestroopt is :P
"brombeer has left the chatroom."
  Moderator woensdag 23 oktober 2019 @ 00:34:41 #299
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_189574307
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 00:29 schreef fespo het volgende:

[..]

"brombeer has left the chatroom."
Een Duitse of Nederlandse?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar Piet was het niet helemaal eens met de samenwerking met bepaalde commerciële partners en dat die bedankt werden voor zaken, terwijl hij zegt nooit geen waardering te hebben gekregen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 23 december 2019 @ 19:49:46 #300
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_190617350
Ik heb voor een gerechtje verse diepgevroren kingkrab (alleen pootvlees, geen schaal) maar ik heb geen idee hoe ik dat klaar moet maken.
Veel recepten hebben het over voorgekookte kingkrab of verse poten mét schaal maar dat heb ik dus niet.
Hoe lang moeten ze koken/stomen?
En kan dat diepgevroren of moet ik ze eerst ontdooien?
pi_190617544
Oh ja, dat herinnert me aan het openen van een nieuwe reeks! Moment.

Edit: CUL / CUL, hoe maak ik het klaar? Voor alle culinaire vragen
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')