De aspergebouillon gebruiken om een bloemkoolsoep mee te maken.quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
ik heb laatst de ham vervangen door gerookte zalm.quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
Vullen met Noordzee garnalen?quote:Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...
Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.
Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Hmmm klinkt wel lekkerquote:Op donderdag 2 mei 2019 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
Bakken met serrano hamquote:Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...
Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.
Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:10 schreef Bramito het volgende:
[..]
Bakken met serrano ham
[ afbeelding ]
LOLquote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
“Zo kan ik een steen ook lekker maken”quote:Op donderdag 2 mei 2019 20:15 schreef realAIVD het volgende:
[..]
LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:
Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
True that...quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Forel wordt nooit echt heel lekker.quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.quote:
Dat heb ik één keer mogen eten. Peperduur maar met Serranoham dus lekkerquote:Op vrijdag 3 mei 2019 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:24 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
Ik ga voor optie 1.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:53 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
Duidelijk. Dank je welquote:Op woensdag 15 mei 2019 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Jep, op een schoteltje voor de schilquote:Op woensdag 15 mei 2019 20:43 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje?
Hmm kan verklappen dat ik dit meer dan prima vindt smaken.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |