De aspergebouillon gebruiken om een bloemkoolsoep mee te maken.quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
ik heb laatst de ham vervangen door gerookte zalm.quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
Vullen met Noordzee garnalen?quote:Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...
Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.
Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Hmmm klinkt wel lekkerquote:Op donderdag 2 mei 2019 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
Bakken met serrano hamquote:Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...
Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.
Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:10 schreef Bramito het volgende:
[..]
Bakken met serrano ham
[ afbeelding ]
LOLquote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
“Zo kan ik een steen ook lekker maken”quote:Op donderdag 2 mei 2019 20:15 schreef realAIVD het volgende:
[..]
LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:
Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
True that...quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Forel wordt nooit echt heel lekker.quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.quote:
Dat heb ik één keer mogen eten. Peperduur maar met Serranoham dus lekkerquote:Op vrijdag 3 mei 2019 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:24 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
Ik ga voor optie 1.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:53 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
Duidelijk. Dank je welquote:Op woensdag 15 mei 2019 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Jep, op een schoteltje voor de schilquote:Op woensdag 15 mei 2019 20:43 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje?
Hmm kan verklappen dat ik dit meer dan prima vindt smaken.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, gewoon peper en zout, kruiden zoals je het normaal ook doet. Je kan er ook sneetjes in maken en daar knoflook tenen en verse rozemarijn in vrotten.quote:
composiet wel/niet vlekken hangt van de kwaliteit af. En of je er hete pannen direct op zet.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.
Wat zou jij adviseren?
Ik heb een steencomposiet blad. Echt niets mis mee. Je kunt er beter geen hete pan op zetten, verder prima.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.
Wat zou jij adviseren?
Beiden, Ashler is de kleur en het composiet is een soort kwartsquote:Op maandag 3 juni 2019 09:06 schreef -J-D- het volgende:
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
Wij hebben een composieten blad gekocht bij Brugman. Een van de meest prijzige, maar het was qua kleur e.d. voor ons de goede (wit/grijs gemarmerd). We hebben expres niet gekozen voor graniet/beton/hout ivm. de vlekgevoeligheid en hygiene. En niet voor kunststof omdat dat er nou eenmaal niet zo mooi uitzag in onze keuken.quote:Op maandag 3 juni 2019 09:06 schreef -J-D- het volgende:
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
Misschien een domme vraag, maar doordat je de naam weet (Ashler) is daarmee zowel de kleur als het soort composiet bekend? Ashler wordt dus niet in andere composietvormen aangeboden?quote:Op maandag 3 juni 2019 20:45 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Beiden, Ashler is de kleur en het composiet is een soort kwarts
https://www.dekkerzevenhuizen.nl/keuken/keukenbladen/composiet
Dat zou je even bij Dekker moeten vragen denk ik want dar kanik je geen antwoord op geven.quote:Op woensdag 5 juni 2019 11:26 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Misschien een domme vraag, maar doordat je de naam weet (Ashler) is daarmee zowel de kleur als het soort composiet bekend? Ashler wordt dus niet in andere composietvormen aangeboden?
Zowel RobinOok als Pietverdriet zijn vooralsnog vertrokken van Fok!quote:Op maandag 22 juli 2019 19:58 schreef Mip1988 het volgende:
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
Hu waarom ??quote:Op maandag 22 juli 2019 20:23 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Zowel RobinOok als Pietverdriet zijn vooralsnog vertrokken van Fok!
Beiden boos over iets.quote:
Ik ook. Maar zo loopt het nou eenmaal soms met users. Wie weet komen ze nog eens terugquote:
Ik hoop het erg, Lucky. Al was het maar dat Piet zijn topic bij moet houden en Robin er lekker in kan dwarsliggen.quote:Op maandag 22 juli 2019 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ook. Maar zo loopt het nou eenmaal soms met users. Wie weet komen ze nog eens terug
Het antwoord is overigens alsnog door Robin gegeven, zij het wel via aziatische-ingrediënten.nlquote:Op maandag 22 juli 2019 19:58 schreef Mip1988 het volgende:
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
De kombu kan je in reepjes snijden en bijvoorbeeld bij noedels eten.quote:Op woensdag 24 juli 2019 18:11 schreef Mip1988 het volgende:
[..]
Het antwoord is overigens alsnog door Robin gegeven, zij het wel via aziatische-ingrediënten.nl
Katsuobushi Furikake Recipe
In z'n vel als ie niet gestroopt isquote:
"brombeer has left the chatroom."quote:Op woensdag 23 oktober 2019 00:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
In z'n vel als ie niet gestroopt is
Een Duitse of Nederlandse?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maar Piet was het niet helemaal eens met de samenwerking met bepaalde commerciële partners en dat die bedankt werden voor zaken, terwijl hij zegt nooit geen waardering te hebben gekregen.Kranplätze müssen verdichtet sein
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |