abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 2 mei 2019 @ 12:00:49 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186561340
quote:
5s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
De aspergebouillon gebruiken om een bloemkoolsoep mee te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186563972
quote:
5s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
ik heb laatst de ham vervangen door gerookte zalm.
Heeeeel vervelend...
eitje erbij zoals je gewend bent.

En ik was vergeten aardappels te halen... dus ben maar gewoon wat guller geweest met de zalm. Jum!
pi_186563996
Maar de reden waarom ik dit opende...

Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.

Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
  donderdag 2 mei 2019 @ 14:23:41 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186564074
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...

Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.

Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186564889
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
Hmmm klinkt wel lekker :)
  donderdag 2 mei 2019 @ 19:10:04 #256
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_186570192
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...

Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.

Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Bakken met serrano ham

Siesta & Fiesta!
  donderdag 2 mei 2019 @ 19:55:04 #257
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_186571320
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:10 schreef Bramito het volgende:

[..]

Bakken met serrano ham

[ afbeelding ]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_186571863
quote:
10s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:

Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
:P
  vrijdag 3 mei 2019 @ 09:22:29 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186580508
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 20:15 schreef realAIVD het volgende:

[..]

LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:

Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
:P
“Zo kan ik een steen ook lekker maken”
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186581039
quote:
10s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
True that...
maar gevaar van serranoham is dat het op is voor het tussen de vis zit.

Vind het wel een nog lekkerder idee dan met garnalen denk ik.

Gelukkig heb ik 2 forellen :D
  vrijdag 3 mei 2019 @ 15:59:06 #261
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_186586887
quote:
10s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Forel wordt nooit echt heel lekker.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 3 mei 2019 @ 16:11:12 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186587143
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 15:59 schreef Bramito het volgende:

[..]

Forel wordt nooit echt heel lekker.
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 16:13:54 #263
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_186587198
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
Dat heb ik één keer mogen eten. Peperduur maar met Serranoham dus lekker :P
Siesta & Fiesta!
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:24:29 #264
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_186859962
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:50:12 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186860580
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:24 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:53:09 #266
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_186860664
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:55:29 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186860739
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:53 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:56:36 #268
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_186860769
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
Duidelijk. Dank je wel :)
pi_186865148
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje? :?
  donderdag 16 mei 2019 @ 06:17:30 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186874049
quote:
2s.gif Op woensdag 15 mei 2019 20:43 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje? :?
Jep, op een schoteltje voor de schil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187172972
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 15:59 schreef Bramito het volgende:

[..]

Forel wordt nooit echt heel lekker.
Hmm kan verklappen dat ik dit meer dan prima vindt smaken.

Uiteindelijk op een recept gestuit met tomyum pasta, knoflook en heel veel tomaatjes.

Het resultaat mag er wezen..


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 30 mei 2019 @ 20:39:24 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187173312
Proefde je nog wat van de forel? :P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187174294
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2019 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Proefde je nog wat van de forel? :P
Jazeker... ondanks overdosis knof
pi_187224494
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.

Wat zou jij adviseren?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 2 juni 2019 @ 18:36:04 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187224557
Ik heb zelf geborsteld RvS, graniet is ook mooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187224578
Heb je een goed recept voor lamsbout?
hardcoholic
  zondag 2 juni 2019 @ 18:42:07 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187224659
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 18:37 schreef Ferdii het volgende:
Heb je een goed recept voor lamsbout?
Ja, gewoon peper en zout, kruiden zoals je het normaal ook doet. Je kan er ook sneetjes in maken en daar knoflook tenen en verse rozemarijn in vrotten.
Aanbraden en dan In een oven op 160 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 juni 2019 @ 19:41:24 #278
63722 z80
I fink you freaky
pi_187225778
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.

Wat zou jij adviseren?
composiet wel/niet vlekken hangt van de kwaliteit af. En of je er hete pannen direct op zet.
Blad bij mijn ouders is inmiddels 30 jaar oud. En ja je kunt zien dat het gebruikt is. Maar geen beschadigingen en oneffenheden. Was dan ook niet de goedkoopste van Bruynzeel.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_187227273
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.

Wat zou jij adviseren?
Ik heb een steencomposiet blad. Echt niets mis mee. Je kunt er beter geen hete pan op zetten, verder prima.

Jaar of 8 oud hier inmiddels en ondanks dat ik niet echt voorzichtig ben echt nog geen krasje. Alleen dus due hete pannen , dat kan niet. Overigens kan graniet ook barsten als je pech hebt.
Whatever...
pi_187233510
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  maandag 3 juni 2019 @ 20:45:41 #281
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_187244808
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 09:06 schreef -J-D- het volgende:
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
Beiden, Ashler is de kleur en het composiet is een soort kwarts
https://www.dekkerzevenhuizen.nl/keuken/keukenbladen/composiet
pi_187255959
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 09:06 schreef -J-D- het volgende:
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
Wij hebben een composieten blad gekocht bij Brugman. Een van de meest prijzige, maar het was qua kleur e.d. voor ons de goede (wit/grijs gemarmerd). We hebben expres niet gekozen voor graniet/beton/hout ivm. de vlekgevoeligheid en hygiene. En niet voor kunststof omdat dat er nou eenmaal niet zo mooi uitzag in onze keuken.

Tegen ons werd gezegd dat vlekken niet in composiet trekken als je het snel opruimt, maar na 1.5 jaar gebruik blijkt dat sommige vlekken (bijv. kruidenbitter of een koffievlek onder je apparaat) toch wel intrekken en heeeeel lastig te verwijderen zijn (lees: Heel lang en heel veel boenen met groene zeep). Ik zou daar dus rekening mee houden in je woonsituatie (kinderen of andere vlekmakers? Geen wit werkblad :D ). Daarnaast schijnt het ook ontzettend lang mee te gaan qua duurzaamheid, maar daar heb ik persoonlijk nog niet voldoende ervaring mee. Na 1.5 jaar ziet het er in ieder geval nog zo goed als nieuw uit. We zijn dan ook 2 volwassenen die zorgvuldig met onze keuken omgaan.

Verder kan het echt heel veel hebben, vlekken zijn er in principe altijd af te vegen zolang je het na het koken gewoon afneemt. Zoals Spanky zegt, hete pannen liever niet hete pannen liever niet en ik vermijd zelf ook directe kou uit de vriezer.
pi_187257849
Fenix vlekt ook niet en voelt erg lekker.
Tenminste, je kunt er wel vlekken op maken, maar die krijg je er (totnogtoe, is hier 2,5 jaar) altijd af.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_187271060
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 20:45 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Beiden, Ashler is de kleur en het composiet is een soort kwarts
https://www.dekkerzevenhuizen.nl/keuken/keukenbladen/composiet
Misschien een domme vraag, maar doordat je de naam weet (Ashler) is daarmee zowel de kleur als het soort composiet bekend? Ashler wordt dus niet in andere composietvormen aangeboden?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  woensdag 5 juni 2019 @ 12:15:31 #285
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_187271758
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2019 11:26 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Misschien een domme vraag, maar doordat je de naam weet (Ashler) is daarmee zowel de kleur als het soort composiet bekend? Ashler wordt dus niet in andere composietvormen aangeboden?
Dat zou je even bij Dekker moeten vragen denk ik want dar kanik je geen antwoord op geven.
pi_188061027
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
  maandag 22 juli 2019 @ 20:23:29 #287
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_188061542
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2019 19:58 schreef Mip1988 het volgende:
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
Zowel RobinOok als Pietverdriet zijn vooralsnog vertrokken van Fok!
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_188061596
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:23 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Zowel RobinOok als Pietverdriet zijn vooralsnog vertrokken van Fok!
Hu waarom ??
Ik zwaai naar dieren.
  maandag 22 juli 2019 @ 20:36:17 #289
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_188061762
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:27 schreef Geerd het volgende:

[..]

Hu waarom ??
Beiden boos over iets.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_188061834
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:36 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Beiden boos over iets.
Oh ...
Ik zwaai naar dieren.
  maandag 22 juli 2019 @ 20:50:49 #291
207727 Smallish
Kleintje!
pi_188062006
Ik vind het van beiden erg jammer. ;(
Is dat zo?
  maandag 22 juli 2019 @ 20:53:16 #292
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_188062053
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:50 schreef Smallish het volgende:
Ik vind het van beiden erg jammer. ;(
Ik ook. Maar zo loopt het nou eenmaal soms met users. Wie weet komen ze nog eens terug :)
Spoilers!
  maandag 22 juli 2019 @ 22:21:20 #293
207727 Smallish
Kleintje!
pi_188064060
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2019 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik ook. Maar zo loopt het nou eenmaal soms met users. Wie weet komen ze nog eens terug :)
Ik hoop het erg, Lucky. Al was het maar dat Piet zijn topic bij moet houden en Robin er lekker in kan dwarsliggen. >:) :) ;(
Is dat zo?
pi_188097735
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2019 19:58 schreef Mip1988 het volgende:
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
Het antwoord is overigens alsnog door Robin gegeven, zij het wel via aziatische-ingrediënten.nl
Katsuobushi Furikake Recipe
pi_188104047
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juli 2019 18:11 schreef Mip1988 het volgende:

[..]

Het antwoord is overigens alsnog door Robin gegeven, zij het wel via aziatische-ingrediënten.nl
Katsuobushi Furikake Recipe
De kombu kan je in reepjes snijden en bijvoorbeeld bij noedels eten.
pi_189574119
waar is Piet gebleven?
  Moderator woensdag 23 oktober 2019 @ 00:21:23 #297
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_189574214
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 00:08 schreef fespo het volgende:
waar is Piet gebleven?
In z'n vel als ie niet gestroopt is :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_189574263
quote:
1s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 00:21 schreef derLudolf het volgende:

[..]

In z'n vel als ie niet gestroopt is :P
"brombeer has left the chatroom."
  Moderator woensdag 23 oktober 2019 @ 00:34:41 #299
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_189574307
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 00:29 schreef fespo het volgende:

[..]

"brombeer has left the chatroom."
Een Duitse of Nederlandse?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar Piet was het niet helemaal eens met de samenwerking met bepaalde commerciële partners en dat die bedankt werden voor zaken, terwijl hij zegt nooit geen waardering te hebben gekregen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 23 december 2019 @ 19:49:46 #300
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_190617350
Ik heb voor een gerechtje verse diepgevroren kingkrab (alleen pootvlees, geen schaal) maar ik heb geen idee hoe ik dat klaar moet maken.
Veel recepten hebben het over voorgekookte kingkrab of verse poten mét schaal maar dat heb ik dus niet.
Hoe lang moeten ze koken/stomen?
En kan dat diepgevroren of moet ik ze eerst ontdooien?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')