let wel, wootz werd niet gegoten. Hoe het precies gemaakt werd is niet helemaal duidelijk en men is nog steeds niet in staat het na te maken. Of dat nu aan het hout ligt waarmee het koolstof werd toegevoegd of wat anders. Men is niet in staat wootz te maken.quote:Op dinsdag 26 maart 2019 17:41 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Wootz is weer een soort van "gietijzer" dat door kristallisatie die eigenschappen kreeg, lag waarschijnlijk aan de ijzersoort maar die mijn is uitgeput en er is geen andere mijn gevonden die precies zulk ijzer bevat.
Interessante docu, jammer alleen dat ze geen modern wootz laten zien.quote:
Ik begrijp je vraag niet zo goed,quote:Op maandag 1 april 2019 13:28 schreef madeliefff het volgende:
Piet hoe bereid je vlees in de oven zodat het knapperig is aan de buitenkant? Ik wil schouderkarbonades in de oven klaarmaken met een char siu marinade. Moet het in een braadslee of juist los op een rooster, op bakpapier? Hetelucht of? Met boter of water of? Vraagjes vraagjes
Ik heb 2 losse ja, volgende keer zal ik naar de slager gaan dan. Een bruin korstje inderdaad.quote:Op maandag 1 april 2019 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik begrijp je vraag niet zo goed,
1 ga je losse karbonade gebruiken of aan één stuk? Ik raad je het laatste aan, procureur heet dat, vraag je slager om een stuk procureur (schouderkarbonade aan één stuk, zonder bot)
2. Knapperig aan de buitenkant, hoe krokant bedoel je? Een bruin korstje of echt
Dan de grill aan aan het einde. Maar begrijp nog niet zo goed hoe je ze klaar wilt makenquote:Op maandag 1 april 2019 13:56 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik heb 2 losse ja, volgende keer zal ik naar de slager gaan dan. Een bruin korstje inderdaad.
Ja weet ik ook nog niet. Mn vraag is ook hoe moet ik vlees in de oven bereiden. Ik wil gewoon vlees erin klaarmaken met een bepaalde marinade. De enige manier die ik weleens gedaan heb is in een braadslee met boter en vocht. Maar met vocht word het niet mooi bruin. Is het dan beter om alleen met boter te doen en bakt het dan niet aan? Of raad je een hele andere methode aan .quote:Op maandag 1 april 2019 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan de grill aan aan het einde. Maar begrijp nog niet zo goed hoe je ze klaar wilt maken
Ik zou ze gewoon langzaam in de pan braden in boter. Daarna even grillen.quote:Op maandag 1 april 2019 14:49 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ja weet ik ook nog niet. Mn vraag is ook hoe moet ik vlees in de oven bereiden. Ik wil gewoon vlees erin klaarmaken met een bepaalde marinade. De enige manier die ik weleens gedaan heb is in een braadslee met boter en vocht. Maar met vocht word het niet mooi bruin. Is het dan beter om alleen met boter te doen en bakt het dan niet aan? Of raad je een hele andere methode aan .
Ook als ik het resultaat wil hebben die in het linkje ( post hierboven ) staat?quote:Op maandag 1 april 2019 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou ze gewoon in de pan braden in boter.
Je kan ze ook in de oven garen, maar omdat je karbonade hebt en geen procureur denk ik dat het droog gaat wordenquote:Op maandag 1 april 2019 14:53 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ook als ik het resultaat wil hebben die in het linkje ( post hierboven ) staat?
o zo. Hmm dan misschien toch maar in de pan danquote:Op maandag 1 april 2019 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan ze ook in de oven garen, maar omdat je karbonade hebt en geen procureur denk ik dat het droog gaat worden
Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.quote:Op maandag 1 april 2019 15:40 schreef madeliefff het volgende:
Nog een laatste vraag. Als ik volgende keer wel procureur heb. Hoe moet ik dat dan bereiden in de oven? @:pietverdriet
Hoe gaar je dat dan? In een braadslee met boter?quote:Op maandag 1 april 2019 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
In een braadslede op een paar wortelsquote:Op maandag 1 april 2019 16:40 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Hoe gaar je dat dan? In een braadslee met boter?
Cha sieuw wordt normaliter afgelakt met honing bij het afgrillen. Krijg je een gacaramelluseerd laagje/korstje.quote:Op maandag 1 april 2019 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
- 50 gr boterquote:Op vrijdag 19 april 2019 07:10 schreef Unites het volgende:
@:Pietverdriet
Piet, ik wil voor een verjaardag bitterballen maken van mozzarella en zongedroogde tomaat. Moet ik hier een roux/kaassaus voor maken? Wil alleen geen té sterke bouillonsmaak (omdat er aan de mozzarella niet heel veel smaak zit) en vooral de mozzarella en tomaat proeven. Tips voor de verhoudingen en aanpak? Eventueel mixen met een andere kaas?
Eigenlijk veel lekkerderquote:Op vrijdag 19 april 2019 09:08 schreef realAIVD het volgende:
Piet heeft vast een goed antwoord op je vraag,
maar ik wilde toch even kwijt dat ik bij het lezen van je vraag direct aan arancini moest denken,
dat is misschien een leuk alternatief?
Haha, ik had vorig jaar net een reis naar Sicilië geboekt toen ik me bedacht dat ik trek had in souvlaki en gelijk erachteraan een vakantie naar Rhodos geboekt dus. Gewoon omdat het konquote:Op vrijdag 19 april 2019 09:23 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Meteen zin om naar Sicilië af te reizen (ik heb namelijk geen frituurpan, dus ik moet wel )
LMAO, ge-wel-dig!quote:Op vrijdag 19 april 2019 12:47 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Haha, ik had vorig jaar net een reis naar Sicilië geboekt toen ik me bedacht dat ik trek had in souvlaki en gelijk erachteraan een vakantie naar Rhodos geboekt dus. Gewoon omdat het kon
Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.quote:Op vrijdag 19 april 2019 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 4 dl melk
- 10 gram gelatineblaadjes die je 10-15 minuten weekt
Smelt de boter op laag vuur tot ie bruist maar niet bruin laten worden, het water moet verdampen, maar de boter eiwitten niet bruinen.
Voeg dan de bloem toen en gaar deze. Beetje bij beetje de melk toevoegen
Gelatine toevoegen en de salpicon (zo noem je de ragout) garen. Afsmaken met zout, peper, muskaat
Normaal gesproken gebruik je bouillon, hier vervangen door melk. Je kan ook een kippenbouillon gebruiken (zelfgemaakt, anders smaakt ie te sterk)
Aan deze basis kan je je mozzarella en gedroogde tomaat toevoegen.
Daarna af laten koelen en de ballen rollen en paneren (weet je hoe je kroketten/bitterballen rolt/paneert?). De ballen daarna 24 op laten stijven in de koelkast
De mozzarella ga je niet proeven denk ik, zou een wat smaakvollere nemen.
Pecorino lijkt me erg lekker, of manchegoquote:Op vrijdag 19 april 2019 16:48 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.
Manchego is ook heel smaakvol, ik zou dat misschien ook wel combineren met geroosterde paprika en eventueel chorizo. Krijg je veel smaak mee.quote:Op vrijdag 19 april 2019 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pecorino lijkt me erg lekker, of manchego
Gemarineerde kip invriezen kan erg goed, een zure marinade werkt daarbij nog positief uit op malsheid en kiemgetal. Koop de kip altijd zo vers mogelijk, dus neem de verpakking met de langste houdbaarheidsdatum (staan achteraan of liggen meestal onderop.quote:Op maandag 29 april 2019 20:46 schreef WKFinal2010 het volgende:
Twee simpele vragen waar ik al tijden over twijfel..
Kan je kip kopen, nacht laten marineren en dan in porties invriezen?
Zelfde geldt eigenlijk voor diepvries fruit, kan je dat na ontdooien en bijvoorbeeld verwekt tot smoothie/met yoghurt opnieuw invriezen?
Dank!
Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.quote:Op dinsdag 30 april 2019 09:14 schreef WKFinal2010 het volgende:
Thanks Piet. Wilde "ijs" van maken en invriezen voor de kids. Makkelijk is dan vriesfruit, dan is de keuze wat ruimer.
Pureer je de boel dan?quote:Op dinsdag 30 april 2019 09:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.
Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.quote:
Ik neem me elk jaar voor om zelf ijsjes te gaan maken. Dit jaar doe ik het echt.quote:Op dinsdag 30 april 2019 09:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.
Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een heldquote:Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld
dat doe ik zeker hij houdt van lekker eten, en hij is niet meer bang voor vuur en scherpe messen.quote:Op dinsdag 30 april 2019 10:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een held
Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melkquote:Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld
Zonder recept is mogelijk te bepalen of hij echt zo lang werk had moeten hebben of dat het ook efficiënter kan.quote:Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld
Die bestaan wel, maar hebben ze helaas niet bij een reguliere supermarkt. Hanos of vergelijkbare winkels hebben het wel.quote:Op woensdag 1 mei 2019 17:19 schreef fathank het volgende:
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Dankjewel voor de info Piet hij wilde roomijs maken om dat eens te proberen, en we hadden nog wat halve citroenen over. Sorbetijs is denk ik inderdaad beter geschikt.quote:Op dinsdag 30 april 2019 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.
Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.quote:
Een ... ?quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een
Zie ninja editquote:
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?quote:
De aspergebouillon gebruiken om een bloemkoolsoep mee te maken.quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
ik heb laatst de ham vervangen door gerookte zalm.quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
Vullen met Noordzee garnalen?quote:Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...
Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.
Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Hmmm klinkt wel lekkerquote:Op donderdag 2 mei 2019 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
Bakken met serrano hamquote:Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...
Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.
Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:10 schreef Bramito het volgende:
[..]
Bakken met serrano ham
[ afbeelding ]
LOLquote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
“Zo kan ik een steen ook lekker maken”quote:Op donderdag 2 mei 2019 20:15 schreef realAIVD het volgende:
[..]
LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:
Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
True that...quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Forel wordt nooit echt heel lekker.quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.quote:
Dat heb ik één keer mogen eten. Peperduur maar met Serranoham dus lekkerquote:Op vrijdag 3 mei 2019 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:24 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
Ik ga voor optie 1.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:53 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
Duidelijk. Dank je welquote:Op woensdag 15 mei 2019 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Jep, op een schoteltje voor de schilquote:Op woensdag 15 mei 2019 20:43 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje?
Hmm kan verklappen dat ik dit meer dan prima vindt smaken.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, gewoon peper en zout, kruiden zoals je het normaal ook doet. Je kan er ook sneetjes in maken en daar knoflook tenen en verse rozemarijn in vrotten.quote:
composiet wel/niet vlekken hangt van de kwaliteit af. En of je er hete pannen direct op zet.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.
Wat zou jij adviseren?
Ik heb een steencomposiet blad. Echt niets mis mee. Je kunt er beter geen hete pan op zetten, verder prima.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.
Wat zou jij adviseren?
Beiden, Ashler is de kleur en het composiet is een soort kwartsquote:Op maandag 3 juni 2019 09:06 schreef -J-D- het volgende:
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
Wij hebben een composieten blad gekocht bij Brugman. Een van de meest prijzige, maar het was qua kleur e.d. voor ons de goede (wit/grijs gemarmerd). We hebben expres niet gekozen voor graniet/beton/hout ivm. de vlekgevoeligheid en hygiene. En niet voor kunststof omdat dat er nou eenmaal niet zo mooi uitzag in onze keuken.quote:Op maandag 3 juni 2019 09:06 schreef -J-D- het volgende:
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
Misschien een domme vraag, maar doordat je de naam weet (Ashler) is daarmee zowel de kleur als het soort composiet bekend? Ashler wordt dus niet in andere composietvormen aangeboden?quote:Op maandag 3 juni 2019 20:45 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Beiden, Ashler is de kleur en het composiet is een soort kwarts
https://www.dekkerzevenhuizen.nl/keuken/keukenbladen/composiet
Dat zou je even bij Dekker moeten vragen denk ik want dar kanik je geen antwoord op geven.quote:Op woensdag 5 juni 2019 11:26 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Misschien een domme vraag, maar doordat je de naam weet (Ashler) is daarmee zowel de kleur als het soort composiet bekend? Ashler wordt dus niet in andere composietvormen aangeboden?
Zowel RobinOok als Pietverdriet zijn vooralsnog vertrokken van Fok!quote:Op maandag 22 juli 2019 19:58 schreef Mip1988 het volgende:
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
Hu waarom ??quote:Op maandag 22 juli 2019 20:23 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Zowel RobinOok als Pietverdriet zijn vooralsnog vertrokken van Fok!
Beiden boos over iets.quote:
Ik ook. Maar zo loopt het nou eenmaal soms met users. Wie weet komen ze nog eens terugquote:
Ik hoop het erg, Lucky. Al was het maar dat Piet zijn topic bij moet houden en Robin er lekker in kan dwarsliggen.quote:Op maandag 22 juli 2019 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ook. Maar zo loopt het nou eenmaal soms met users. Wie weet komen ze nog eens terug
Het antwoord is overigens alsnog door Robin gegeven, zij het wel via aziatische-ingrediënten.nlquote:Op maandag 22 juli 2019 19:58 schreef Mip1988 het volgende:
Piet ik heb dashi gemaakt van kombu en bonito. Volgens het recept moet ik de soep zeven. Kan ik nog iets met de kombu en bonito uit de zeef?
N.b. waar is Robinook?!
De kombu kan je in reepjes snijden en bijvoorbeeld bij noedels eten.quote:Op woensdag 24 juli 2019 18:11 schreef Mip1988 het volgende:
[..]
Het antwoord is overigens alsnog door Robin gegeven, zij het wel via aziatische-ingrediënten.nl
Katsuobushi Furikake Recipe
In z'n vel als ie niet gestroopt isquote:
"brombeer has left the chatroom."quote:Op woensdag 23 oktober 2019 00:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
In z'n vel als ie niet gestroopt is
Een Duitse of Nederlandse?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maar Piet was het niet helemaal eens met de samenwerking met bepaalde commerciële partners en dat die bedankt werden voor zaken, terwijl hij zegt nooit geen waardering te hebben gekregen.Kranplätze müssen verdichtet sein
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |