abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 26 maart 2019 @ 17:52:18 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185862571
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 17:41 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wootz is weer een soort van "gietijzer" dat door kristallisatie die eigenschappen kreeg, lag waarschijnlijk aan de ijzersoort maar die mijn is uitgeput en er is geen andere mijn gevonden die precies zulk ijzer bevat.
let wel, wootz werd niet gegoten. Hoe het precies gemaakt werd is niet helemaal duidelijk en men is nog steeds niet in staat het na te maken. Of dat nu aan het hout ligt waarmee het koolstof werd toegevoegd of wat anders. Men is niet in staat wootz te maken.
Het koolstof in het ijzer, of liever staal lijkt een Buckeyachtige vorm te hebben in het staal, als je het te warm maakt bij het smeden verliest het ook zijn eigenschappen.
Wootz is het damaststaal oorspronkelijk, en het optische effect wat je bereikt met verschillende staalsoorten op elkaar te smeden en te vouwen maakt dat na, dat wordt ook damaststaal genoemd maar is het eigenlijk niet, net zoals mensen margarine boter noemen. Het lijkt erop, het poogt het te imiteren maar het is wat anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 maart 2019 @ 06:15:39 #202
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_185944005
Interessant :)
Het geheim is 0.05% Vanadium

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 31-03-2019 06:25:34 ]
  zondag 31 maart 2019 @ 11:18:37 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185946218
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2019 06:15 schreef SiGNe het volgende:
Interessant :)
Het geheim is 0.05% Vanadium
Interessante docu, jammer alleen dat ze geen modern wootz laten zien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185969080
Piet hoe bereid je vlees in de oven zodat het knapperig is aan de buitenkant? Ik wil schouderkarbonades in de oven klaarmaken met een char siu marinade. Moet het in een braadslee of juist los op een rooster, op bakpapier? Hetelucht of? Met boter of water of? Vraagjes vraagjes :)
  maandag 1 april 2019 @ 13:32:33 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185969168
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 13:28 schreef madeliefff het volgende:
Piet hoe bereid je vlees in de oven zodat het knapperig is aan de buitenkant? Ik wil schouderkarbonades in de oven klaarmaken met een char siu marinade. Moet het in een braadslee of juist los op een rooster, op bakpapier? Hetelucht of? Met boter of water of? Vraagjes vraagjes :)
Ik begrijp je vraag niet zo goed,
1 ga je losse karbonade gebruiken of aan één stuk? Ik raad je het laatste aan, procureur heet dat, vraag je slager om een stuk procureur (schouderkarbonade aan één stuk, zonder bot)
2. Knapperig aan de buitenkant, hoe krokant bedoel je? Een bruin korstje of echt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185969615
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik begrijp je vraag niet zo goed,
1 ga je losse karbonade gebruiken of aan één stuk? Ik raad je het laatste aan, procureur heet dat, vraag je slager om een stuk procureur (schouderkarbonade aan één stuk, zonder bot)
2. Knapperig aan de buitenkant, hoe krokant bedoel je? Een bruin korstje of echt
Ik heb 2 losse ja, volgende keer zal ik naar de slager gaan dan. Een bruin korstje inderdaad.
  maandag 1 april 2019 @ 13:58:00 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185969651
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 13:56 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ik heb 2 losse ja, volgende keer zal ik naar de slager gaan dan. Een bruin korstje inderdaad.
Dan de grill aan aan het einde. Maar begrijp nog niet zo goed hoe je ze klaar wilt maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185970485
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan de grill aan aan het einde. Maar begrijp nog niet zo goed hoe je ze klaar wilt maken
Ja weet ik ook nog niet. Mn vraag is ook hoe moet ik vlees in de oven bereiden. Ik wil gewoon vlees erin klaarmaken met een bepaalde marinade. De enige manier die ik weleens gedaan heb is in een braadslee met boter en vocht. Maar met vocht word het niet mooi bruin. Is het dan beter om alleen met boter te doen en bakt het dan niet aan? Of raad je een hele andere methode aan .

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-04-2019 14:49:23 ]
pi_185970527
https://www.aziatische-ingredienten.nl/char-siu/

Het liefst wil ik zoiets als op dit plaatje bereiken. Mijn marinade komt uit een potje verder..
  maandag 1 april 2019 @ 14:52:30 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185970541
quote:
10s.gif Op maandag 1 april 2019 14:49 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ja weet ik ook nog niet. Mn vraag is ook hoe moet ik vlees in de oven bereiden. Ik wil gewoon vlees erin klaarmaken met een bepaalde marinade. De enige manier die ik weleens gedaan heb is in een braadslee met boter en vocht. Maar met vocht word het niet mooi bruin. Is het dan beter om alleen met boter te doen en bakt het dan niet aan? Of raad je een hele andere methode aan .
Ik zou ze gewoon langzaam in de pan braden in boter. Daarna even grillen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185970570
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou ze gewoon in de pan braden in boter.
Ook als ik het resultaat wil hebben die in het linkje ( post hierboven ) staat?
  maandag 1 april 2019 @ 14:56:43 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185970627
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 14:53 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ook als ik het resultaat wil hebben die in het linkje ( post hierboven ) staat?
Je kan ze ook in de oven garen, maar omdat je karbonade hebt en geen procureur denk ik dat het droog gaat worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185971020
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan ze ook in de oven garen, maar omdat je karbonade hebt en geen procureur denk ik dat het droog gaat worden
o zo. Hmm dan misschien toch maar in de pan dan
pi_185971368
Nog een laatste vraag. Als ik volgende keer wel procureur heb. Hoe moet ik dat dan bereiden in de oven? @Pietverdriet

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-04-2019 15:40:11 ]
  maandag 1 april 2019 @ 15:44:01 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185971433
quote:
11s.gif Op maandag 1 april 2019 15:40 schreef madeliefff het volgende:
Nog een laatste vraag. Als ik volgende keer wel procureur heb. Hoe moet ik dat dan bereiden in de oven? @:pietverdriet
Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2019 @ 16:40:43 #216
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_185972718
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
Hoe gaar je dat dan? In een braadslee met boter?
  maandag 1 april 2019 @ 16:47:37 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185972867
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 16:40 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Hoe gaar je dat dan? In een braadslee met boter?
In een braadslede op een paar wortels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185975197
quote:
1s.gif Op maandag 1 april 2019 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
Cha sieuw wordt normaliter afgelakt met honing bij het afgrillen. Krijg je een gacaramelluseerd laagje/korstje.
Whatever...
pi_186304921
@Pietverdriet

Piet, ik wil voor een verjaardag bitterballen maken van mozzarella en zongedroogde tomaat. Moet ik hier een roux/kaassaus voor maken? Wil alleen geen té sterke bouillonsmaak (omdat er aan de mozzarella niet heel veel smaak zit) en vooral de mozzarella en tomaat proeven. Tips voor de verhoudingen en aanpak? Eventueel mixen met een andere kaas? :)

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2019 07:12:25 ]
pi_186305810
Piet heeft vast een goed antwoord op je vraag,

maar ik wilde toch even kwijt dat ik bij het lezen van je vraag direct aan arancini moest denken,
dat is misschien een leuk alternatief?
  vrijdag 19 april 2019 @ 09:11:08 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186305828
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 07:10 schreef Unites het volgende:
@:Pietverdriet

Piet, ik wil voor een verjaardag bitterballen maken van mozzarella en zongedroogde tomaat. Moet ik hier een roux/kaassaus voor maken? Wil alleen geen té sterke bouillonsmaak (omdat er aan de mozzarella niet heel veel smaak zit) en vooral de mozzarella en tomaat proeven. Tips voor de verhoudingen en aanpak? Eventueel mixen met een andere kaas? :)
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 4 dl melk
- 10 gram gelatineblaadjes die je 10-15 minuten weekt

Smelt de boter op laag vuur tot ie bruist maar niet bruin laten worden, het water moet verdampen, maar de boter eiwitten niet bruinen.
Voeg dan de bloem toen en gaar deze. Beetje bij beetje de melk toevoegen
Gelatine toevoegen en de salpicon (zo noem je de ragout) garen. Afsmaken met zout, peper, muskaat
Normaal gesproken gebruik je bouillon, hier vervangen door melk. Je kan ook een kippenbouillon gebruiken (zelfgemaakt, anders smaakt ie te sterk)
Aan deze basis kan je je mozzarella en gedroogde tomaat toevoegen.
Daarna af laten koelen en de ballen rollen en paneren (weet je hoe je kroketten/bitterballen rolt/paneert?). De ballen daarna 24 op laten stijven in de koelkast

De mozzarella ga je niet proeven denk ik, zou een wat smaakvollere nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 april 2019 @ 09:14:22 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186305869
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:08 schreef realAIVD het volgende:
Piet heeft vast een goed antwoord op je vraag,

maar ik wilde toch even kwijt dat ik bij het lezen van je vraag direct aan arancini moest denken,
dat is misschien een leuk alternatief?
Eigenlijk veel lekkerder
:9
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186305965
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigenlijk veel lekkerder
:9
Meteen zin om naar Sicilië af te reizen (ik heb namelijk geen frituurpan, dus ik moet wel ;) )
pi_186306512
@realAIVD

Arancini ken ik eerlijk gezegd niet. Ziet er wel lekker uit! Leuke tip! Dankjewel.

@Pietverdriet

Bedankt voor je uitgebreide hulp! :Y

Kwam op het idee voor de mozzarella vanwege de klassieke combinatie met tomaat, maar inderdaad, misschien is het niet zo smaakvol. Misschien mengen met gewone jonge of belegen kaas?

Het beginnen met de melk heb ik nog nooit gedaan. Interessant! Ik begon altijd met de bouillon. Room hoeft er niet in?

Bitterballen rollen moet me lukken! Zag laatst in een filmpje (volgens mij van Cees Holtkamp) dat je de ballen de volgende dag ook nog eens een keer zou kunnen paneren (grof en fijn) voor een extra dikke korst. Is dat wat?
pi_186308864
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:23 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Meteen zin om naar Sicilië af te reizen (ik heb namelijk geen frituurpan, dus ik moet wel ;) )
Haha, ik had vorig jaar net een reis naar Sicilië geboekt toen ik me bedacht dat ik trek had in souvlaki en gelijk erachteraan een vakantie naar Rhodos geboekt dus. Gewoon omdat het kon :7

Arancini heb ik op de Etna gegeten trouwens :9

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2019 12:47:53 ]
pi_186309459
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 12:47 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Haha, ik had vorig jaar net een reis naar Sicilië geboekt toen ik me bedacht dat ik trek had in souvlaki en gelijk erachteraan een vakantie naar Rhodos geboekt dus. Gewoon omdat het kon :7

LMAO, ge-wel-dig! _O_

Ik heb dat nog nooit gedaan, maar als ik heel erg veel trek krijg in Haagse hopjes...wie weet :7
pi_186312511
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 4 dl melk
- 10 gram gelatineblaadjes die je 10-15 minuten weekt

Smelt de boter op laag vuur tot ie bruist maar niet bruin laten worden, het water moet verdampen, maar de boter eiwitten niet bruinen.
Voeg dan de bloem toen en gaar deze. Beetje bij beetje de melk toevoegen
Gelatine toevoegen en de salpicon (zo noem je de ragout) garen. Afsmaken met zout, peper, muskaat
Normaal gesproken gebruik je bouillon, hier vervangen door melk. Je kan ook een kippenbouillon gebruiken (zelfgemaakt, anders smaakt ie te sterk)
Aan deze basis kan je je mozzarella en gedroogde tomaat toevoegen.
Daarna af laten koelen en de ballen rollen en paneren (weet je hoe je kroketten/bitterballen rolt/paneert?). De ballen daarna 24 op laten stijven in de koelkast

De mozzarella ga je niet proeven denk ik, zou een wat smaakvollere nemen.
Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.
Whatever...
  vrijdag 19 april 2019 @ 16:55:30 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186312614
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 16:48 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.
Pecorino lijkt me erg lekker, of manchego
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186312680
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pecorino lijkt me erg lekker, of manchego
Manchego is ook heel smaakvol, ik zou dat misschien ook wel combineren met geroosterde paprika en eventueel chorizo. Krijg je veel smaak mee.

Probleem met bitterballen en lichte smaken is dat eea gewoon wegvalt ten opzichte van de textuur en de baksmaak.

Mozzarella blijft niets van overeind, buffelmozzarella heel misschien, maar eigenlijk zonde om die niet gewoon als caprese te eten, of gewoon Zo
Whatever...
pi_186503259
Twee simpele vragen waar ik al tijden over twijfel..

Kan je kip kopen, nacht laten marineren en dan in porties invriezen?

Zelfde geldt eigenlijk voor diepvries fruit, kan je dat na ontdooien en bijvoorbeeld verwekt tot smoothie/met yoghurt opnieuw invriezen?

Dank!
  maandag 29 april 2019 @ 21:09:30 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186503861
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 20:46 schreef WKFinal2010 het volgende:
Twee simpele vragen waar ik al tijden over twijfel..

Kan je kip kopen, nacht laten marineren en dan in porties invriezen?

Zelfde geldt eigenlijk voor diepvries fruit, kan je dat na ontdooien en bijvoorbeeld verwekt tot smoothie/met yoghurt opnieuw invriezen?

Dank!
Gemarineerde kip invriezen kan erg goed, een zure marinade werkt daarbij nog positief uit op malsheid en kiemgetal. Koop de kip altijd zo vers mogelijk, dus neem de verpakking met de langste houdbaarheidsdatum (staan achteraan of liggen meestal onderop.
Je moet geen ontdooide kip marineren en dan weer invriezen.

Zou ik niet doen, waarom zou je dit doen trouwens? Yoghurt is weken houdbaar in de koelkast. Als je een smoothie wil neem je yoghurt met diepvriesfruit, goeie blender en voila. Een ingevroren smoothie duurt lang voor dat die ontdooid is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186511213
Thanks Piet. Wilde "ijs" van maken en invriezen voor de kids. Makkelijk is dan vriesfruit, dan is de keuze wat ruimer.
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:18:38 #233
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186511278
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:14 schreef WKFinal2010 het volgende:
Thanks Piet. Wilde "ijs" van maken en invriezen voor de kids. Makkelijk is dan vriesfruit, dan is de keuze wat ruimer.
Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:23:45 #234
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186511360
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.
Pureer je de boel dan?
Spoilers!
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:38:04 #235
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186511604
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Pureer je de boel dan?
Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:41:14 #236
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186511665
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.
Ik neem me elk jaar voor om zelf ijsjes te gaan maken. Dit jaar doe ik het echt.
Spoilers!
  dinsdag 30 april 2019 @ 10:03:24 #237
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186512096
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_186512182
Thanks allen.
  dinsdag 30 april 2019 @ 10:08:43 #239
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_186512193
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een held _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 30 april 2019 @ 10:51:24 #240
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186512940
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:08 schreef Molo het volgende:

[..]

Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een held _O_
dat doe ik zeker :) hij houdt van lekker eten, en hij is niet meer bang voor vuur en scherpe messen.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  dinsdag 30 april 2019 @ 21:53:24 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186527337
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.

Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.

[ Bericht 11% gewijzigd door Pietverdriet op 30-04-2019 22:01:20 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186538104
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Zonder recept is mogelijk te bepalen of hij echt zo lang werk had moeten hebben of dat het ook efficiënter kan.
zeer vocale Trump hater - VEM2012
  woensdag 1 mei 2019 @ 17:19:55 #243
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_186543800
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_186544345
quote:
14s.gif Op woensdag 1 mei 2019 17:19 schreef fathank het volgende:
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Die bestaan wel, maar hebben ze helaas niet bij een reguliere supermarkt. Hanos of vergelijkbare winkels hebben het wel.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  woensdag 1 mei 2019 @ 18:32:35 #245
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186545146
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.

Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.
Dankjewel voor de info Piet ^O^ hij wilde roomijs maken om dat eens te proberen, en we hadden nog wat halve citroenen over. Sorbetijs is denk ik inderdaad beter geschikt.
Ik geef de tips aan hem door! :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_186560205
ik zoek een lekker Aspergesoep recept.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:13:20 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186560406
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:01 schreef fespo het volgende:
ik zoek een lekker Aspergesoep recept.
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een hollandaise of ham en ei


Bind het kookwater licht en voeg room toe (1 pakje) en laat het kort koken.
Breng op smaak met wat zout en een weinig witte peper.
Snij de asperges klein en voeg ze toe.
Aan de kook brengen en af zetten.

Dit is een smakelijke aspergesoep.

Wil je een goddelijke aspergesoep, kook dan een aantal maal asperges (en de schillen) en bewaar iedere keer dat kookwater en gebruik het telkens weer. Zodat je er 3-5 of nog meer keren asperges in hebt gekookt. Je heb nu een sapje dat nog meer naar asperges smaakt dan asperges zelf.
Alternatief, ga naar een aspergeboer met een schilmachine en troggel hem een kilo of 10-15 schillen af en maak daar de aspergebouillon mee.
Maak hier de soep mee

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 02-05-2019 11:51:12 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:50:01 #248
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_186561066
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een
Een ... ?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:51:49 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186561110
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:50 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Een ... ?
Zie ninja edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:59:36 #250
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_186561308
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie ninja edit
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')