let wel, wootz werd niet gegoten. Hoe het precies gemaakt werd is niet helemaal duidelijk en men is nog steeds niet in staat het na te maken. Of dat nu aan het hout ligt waarmee het koolstof werd toegevoegd of wat anders. Men is niet in staat wootz te maken.quote:Op dinsdag 26 maart 2019 17:41 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Wootz is weer een soort van "gietijzer" dat door kristallisatie die eigenschappen kreeg, lag waarschijnlijk aan de ijzersoort maar die mijn is uitgeput en er is geen andere mijn gevonden die precies zulk ijzer bevat.
Interessante docu, jammer alleen dat ze geen modern wootz laten zien.quote:
Ik begrijp je vraag niet zo goed,quote:Op maandag 1 april 2019 13:28 schreef madeliefff het volgende:
Piet hoe bereid je vlees in de oven zodat het knapperig is aan de buitenkant? Ik wil schouderkarbonades in de oven klaarmaken met een char siu marinade. Moet het in een braadslee of juist los op een rooster, op bakpapier? Hetelucht of? Met boter of water of? Vraagjes vraagjes
Ik heb 2 losse ja, volgende keer zal ik naar de slager gaan dan. Een bruin korstje inderdaad.quote:Op maandag 1 april 2019 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik begrijp je vraag niet zo goed,
1 ga je losse karbonade gebruiken of aan één stuk? Ik raad je het laatste aan, procureur heet dat, vraag je slager om een stuk procureur (schouderkarbonade aan één stuk, zonder bot)
2. Knapperig aan de buitenkant, hoe krokant bedoel je? Een bruin korstje of echt
Dan de grill aan aan het einde. Maar begrijp nog niet zo goed hoe je ze klaar wilt makenquote:Op maandag 1 april 2019 13:56 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik heb 2 losse ja, volgende keer zal ik naar de slager gaan dan. Een bruin korstje inderdaad.
Ja weet ik ook nog niet. Mn vraag is ook hoe moet ik vlees in de oven bereiden. Ik wil gewoon vlees erin klaarmaken met een bepaalde marinade. De enige manier die ik weleens gedaan heb is in een braadslee met boter en vocht. Maar met vocht word het niet mooi bruin. Is het dan beter om alleen met boter te doen en bakt het dan niet aan? Of raad je een hele andere methode aan .quote:Op maandag 1 april 2019 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan de grill aan aan het einde. Maar begrijp nog niet zo goed hoe je ze klaar wilt maken
Ik zou ze gewoon langzaam in de pan braden in boter. Daarna even grillen.quote:Op maandag 1 april 2019 14:49 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ja weet ik ook nog niet. Mn vraag is ook hoe moet ik vlees in de oven bereiden. Ik wil gewoon vlees erin klaarmaken met een bepaalde marinade. De enige manier die ik weleens gedaan heb is in een braadslee met boter en vocht. Maar met vocht word het niet mooi bruin. Is het dan beter om alleen met boter te doen en bakt het dan niet aan? Of raad je een hele andere methode aan .
Ook als ik het resultaat wil hebben die in het linkje ( post hierboven ) staat?quote:Op maandag 1 april 2019 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou ze gewoon in de pan braden in boter.
Je kan ze ook in de oven garen, maar omdat je karbonade hebt en geen procureur denk ik dat het droog gaat wordenquote:Op maandag 1 april 2019 14:53 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ook als ik het resultaat wil hebben die in het linkje ( post hierboven ) staat?
o zo. Hmm dan misschien toch maar in de pan danquote:Op maandag 1 april 2019 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan ze ook in de oven garen, maar omdat je karbonade hebt en geen procureur denk ik dat het droog gaat worden
Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.quote:Op maandag 1 april 2019 15:40 schreef madeliefff het volgende:
Nog een laatste vraag. Als ik volgende keer wel procureur heb. Hoe moet ik dat dan bereiden in de oven? @:pietverdriet
Hoe gaar je dat dan? In een braadslee met boter?quote:Op maandag 1 april 2019 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
In een braadslede op een paar wortelsquote:Op maandag 1 april 2019 16:40 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Hoe gaar je dat dan? In een braadslee met boter?
Cha sieuw wordt normaliter afgelakt met honing bij het afgrillen. Krijg je een gacaramelluseerd laagje/korstje.quote:Op maandag 1 april 2019 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Marineren en lang (zeker 6 uur) garen op lage temperatuur (100-125 graden) , en dan afgrillen vind ik erg lekker. Vlees wordt boterzacht.
- 50 gr boterquote:Op vrijdag 19 april 2019 07:10 schreef Unites het volgende:
@:Pietverdriet
Piet, ik wil voor een verjaardag bitterballen maken van mozzarella en zongedroogde tomaat. Moet ik hier een roux/kaassaus voor maken? Wil alleen geen té sterke bouillonsmaak (omdat er aan de mozzarella niet heel veel smaak zit) en vooral de mozzarella en tomaat proeven. Tips voor de verhoudingen en aanpak? Eventueel mixen met een andere kaas?
Eigenlijk veel lekkerderquote:Op vrijdag 19 april 2019 09:08 schreef realAIVD het volgende:
Piet heeft vast een goed antwoord op je vraag,
maar ik wilde toch even kwijt dat ik bij het lezen van je vraag direct aan arancini moest denken,
dat is misschien een leuk alternatief?
Haha, ik had vorig jaar net een reis naar Sicilië geboekt toen ik me bedacht dat ik trek had in souvlaki en gelijk erachteraan een vakantie naar Rhodos geboekt dus. Gewoon omdat het konquote:Op vrijdag 19 april 2019 09:23 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Meteen zin om naar Sicilië af te reizen (ik heb namelijk geen frituurpan, dus ik moet wel )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |