LMAO, ge-wel-dig!quote:Op vrijdag 19 april 2019 12:47 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Haha, ik had vorig jaar net een reis naar Sicilië geboekt toen ik me bedacht dat ik trek had in souvlaki en gelijk erachteraan een vakantie naar Rhodos geboekt dus. Gewoon omdat het kon
Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.quote:Op vrijdag 19 april 2019 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 4 dl melk
- 10 gram gelatineblaadjes die je 10-15 minuten weekt
Smelt de boter op laag vuur tot ie bruist maar niet bruin laten worden, het water moet verdampen, maar de boter eiwitten niet bruinen.
Voeg dan de bloem toen en gaar deze. Beetje bij beetje de melk toevoegen
Gelatine toevoegen en de salpicon (zo noem je de ragout) garen. Afsmaken met zout, peper, muskaat
Normaal gesproken gebruik je bouillon, hier vervangen door melk. Je kan ook een kippenbouillon gebruiken (zelfgemaakt, anders smaakt ie te sterk)
Aan deze basis kan je je mozzarella en gedroogde tomaat toevoegen.
Daarna af laten koelen en de ballen rollen en paneren (weet je hoe je kroketten/bitterballen rolt/paneert?). De ballen daarna 24 op laten stijven in de koelkast
De mozzarella ga je niet proeven denk ik, zou een wat smaakvollere nemen.
Pecorino lijkt me erg lekker, of manchegoquote:Op vrijdag 19 april 2019 16:48 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.
Manchego is ook heel smaakvol, ik zou dat misschien ook wel combineren met geroosterde paprika en eventueel chorizo. Krijg je veel smaak mee.quote:Op vrijdag 19 april 2019 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pecorino lijkt me erg lekker, of manchego
Gemarineerde kip invriezen kan erg goed, een zure marinade werkt daarbij nog positief uit op malsheid en kiemgetal. Koop de kip altijd zo vers mogelijk, dus neem de verpakking met de langste houdbaarheidsdatum (staan achteraan of liggen meestal onderop.quote:Op maandag 29 april 2019 20:46 schreef WKFinal2010 het volgende:
Twee simpele vragen waar ik al tijden over twijfel..
Kan je kip kopen, nacht laten marineren en dan in porties invriezen?
Zelfde geldt eigenlijk voor diepvries fruit, kan je dat na ontdooien en bijvoorbeeld verwekt tot smoothie/met yoghurt opnieuw invriezen?
Dank!
Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.quote:Op dinsdag 30 april 2019 09:14 schreef WKFinal2010 het volgende:
Thanks Piet. Wilde "ijs" van maken en invriezen voor de kids. Makkelijk is dan vriesfruit, dan is de keuze wat ruimer.
Pureer je de boel dan?quote:Op dinsdag 30 april 2019 09:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.
Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.quote:
Ik neem me elk jaar voor om zelf ijsjes te gaan maken. Dit jaar doe ik het echt.quote:Op dinsdag 30 april 2019 09:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.
Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een heldquote:Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld
dat doe ik zeker hij houdt van lekker eten, en hij is niet meer bang voor vuur en scherpe messen.quote:Op dinsdag 30 april 2019 10:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een held
Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melkquote:Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld
Zonder recept is mogelijk te bepalen of hij echt zo lang werk had moeten hebben of dat het ook efficiënter kan.quote:Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld
Die bestaan wel, maar hebben ze helaas niet bij een reguliere supermarkt. Hanos of vergelijkbare winkels hebben het wel.quote:Op woensdag 1 mei 2019 17:19 schreef fathank het volgende:
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Dankjewel voor de info Piet hij wilde roomijs maken om dat eens te proberen, en we hadden nog wat halve citroenen over. Sorbetijs is denk ik inderdaad beter geschikt.quote:Op dinsdag 30 april 2019 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.
Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.quote:
Een ... ?quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een
Zie ninja editquote:
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |