abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_186309459
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 12:47 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Haha, ik had vorig jaar net een reis naar Sicilië geboekt toen ik me bedacht dat ik trek had in souvlaki en gelijk erachteraan een vakantie naar Rhodos geboekt dus. Gewoon omdat het kon :7

LMAO, ge-wel-dig! _O_

Ik heb dat nog nooit gedaan, maar als ik heel erg veel trek krijg in Haagse hopjes...wie weet :7
pi_186312511
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 4 dl melk
- 10 gram gelatineblaadjes die je 10-15 minuten weekt

Smelt de boter op laag vuur tot ie bruist maar niet bruin laten worden, het water moet verdampen, maar de boter eiwitten niet bruinen.
Voeg dan de bloem toen en gaar deze. Beetje bij beetje de melk toevoegen
Gelatine toevoegen en de salpicon (zo noem je de ragout) garen. Afsmaken met zout, peper, muskaat
Normaal gesproken gebruik je bouillon, hier vervangen door melk. Je kan ook een kippenbouillon gebruiken (zelfgemaakt, anders smaakt ie te sterk)
Aan deze basis kan je je mozzarella en gedroogde tomaat toevoegen.
Daarna af laten koelen en de ballen rollen en paneren (weet je hoe je kroketten/bitterballen rolt/paneert?). De ballen daarna 24 op laten stijven in de koelkast

De mozzarella ga je niet proeven denk ik, zou een wat smaakvollere nemen.
Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.
Whatever...
  vrijdag 19 april 2019 @ 16:55:30 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186312614
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 16:48 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Parmezaan of beter nog, een pittige pecorino. Die proef je denk ik stukken beter.
Pecorino lijkt me erg lekker, of manchego
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186312680
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pecorino lijkt me erg lekker, of manchego
Manchego is ook heel smaakvol, ik zou dat misschien ook wel combineren met geroosterde paprika en eventueel chorizo. Krijg je veel smaak mee.

Probleem met bitterballen en lichte smaken is dat eea gewoon wegvalt ten opzichte van de textuur en de baksmaak.

Mozzarella blijft niets van overeind, buffelmozzarella heel misschien, maar eigenlijk zonde om die niet gewoon als caprese te eten, of gewoon Zo
Whatever...
pi_186503259
Twee simpele vragen waar ik al tijden over twijfel..

Kan je kip kopen, nacht laten marineren en dan in porties invriezen?

Zelfde geldt eigenlijk voor diepvries fruit, kan je dat na ontdooien en bijvoorbeeld verwekt tot smoothie/met yoghurt opnieuw invriezen?

Dank!
  maandag 29 april 2019 @ 21:09:30 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186503861
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 20:46 schreef WKFinal2010 het volgende:
Twee simpele vragen waar ik al tijden over twijfel..

Kan je kip kopen, nacht laten marineren en dan in porties invriezen?

Zelfde geldt eigenlijk voor diepvries fruit, kan je dat na ontdooien en bijvoorbeeld verwekt tot smoothie/met yoghurt opnieuw invriezen?

Dank!
Gemarineerde kip invriezen kan erg goed, een zure marinade werkt daarbij nog positief uit op malsheid en kiemgetal. Koop de kip altijd zo vers mogelijk, dus neem de verpakking met de langste houdbaarheidsdatum (staan achteraan of liggen meestal onderop.
Je moet geen ontdooide kip marineren en dan weer invriezen.

Zou ik niet doen, waarom zou je dit doen trouwens? Yoghurt is weken houdbaar in de koelkast. Als je een smoothie wil neem je yoghurt met diepvriesfruit, goeie blender en voila. Een ingevroren smoothie duurt lang voor dat die ontdooid is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186511213
Thanks Piet. Wilde "ijs" van maken en invriezen voor de kids. Makkelijk is dan vriesfruit, dan is de keuze wat ruimer.
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:18:38 #233
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186511278
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:14 schreef WKFinal2010 het volgende:
Thanks Piet. Wilde "ijs" van maken en invriezen voor de kids. Makkelijk is dan vriesfruit, dan is de keuze wat ruimer.
Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:23:45 #234
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186511360
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat kun je prima weer invriezen. Ik maak zo mangoijsjes, met mango uit de diepvries en yoghurt. Ik laat de mango bij voorkeur ontdooien omdat je dan een schenkbare substantie krijgt.
Pureer je de boel dan?
Spoilers!
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:38:04 #235
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186511604
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Pureer je de boel dan?
Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:41:14 #236
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186511665
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, het gaat in de blender. Vaak ook nog wat gembersiroop, citroensap en vanille-extract erdoor.
Ik neem me elk jaar voor om zelf ijsjes te gaan maken. Dit jaar doe ik het echt.
Spoilers!
  dinsdag 30 april 2019 @ 10:03:24 #237
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186512096
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_186512182
Thanks allen.
  dinsdag 30 april 2019 @ 10:08:43 #239
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_186512193
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een held _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 30 april 2019 @ 10:51:24 #240
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186512940
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:08 schreef Molo het volgende:

[..]

Prima bezig die zoon van je. Op je veertiende dat zelf zo maken moet je stimuleren, wat een held _O_
dat doe ik zeker :) hij houdt van lekker eten, en hij is niet meer bang voor vuur en scherpe messen.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  dinsdag 30 april 2019 @ 21:53:24 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186527337
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.

Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.

[ Bericht 11% gewijzigd door Pietverdriet op 30-04-2019 22:01:20 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186538104
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Zonder recept is mogelijk te bepalen of hij echt zo lang werk had moeten hebben of dat het ook efficiënter kan.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  woensdag 1 mei 2019 @ 17:19:55 #243
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_186543800
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_186544345
quote:
14s.gif Op woensdag 1 mei 2019 17:19 schreef fathank het volgende:
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Die bestaan wel, maar hebben ze helaas niet bij een reguliere supermarkt. Hanos of vergelijkbare winkels hebben het wel.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  woensdag 1 mei 2019 @ 18:32:35 #245
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186545146
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.

Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.
Dankjewel voor de info Piet ^O^ hij wilde roomijs maken om dat eens te proberen, en we hadden nog wat halve citroenen over. Sorbetijs is denk ik inderdaad beter geschikt.
Ik geef de tips aan hem door! :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_186560205
ik zoek een lekker Aspergesoep recept.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:13:20 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186560406
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:01 schreef fespo het volgende:
ik zoek een lekker Aspergesoep recept.
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een hollandaise of ham en ei


Bind het kookwater licht en voeg room toe (1 pakje) en laat het kort koken.
Breng op smaak met wat zout en een weinig witte peper.
Snij de asperges klein en voeg ze toe.
Aan de kook brengen en af zetten.

Dit is een smakelijke aspergesoep.

Wil je een goddelijke aspergesoep, kook dan een aantal maal asperges (en de schillen) en bewaar iedere keer dat kookwater en gebruik het telkens weer. Zodat je er 3-5 of nog meer keren asperges in hebt gekookt. Je heb nu een sapje dat nog meer naar asperges smaakt dan asperges zelf.
Alternatief, ga naar een aspergeboer met een schilmachine en troggel hem een kilo of 10-15 schillen af en maak daar de aspergebouillon mee.
Maak hier de soep mee

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 02-05-2019 11:51:12 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:50:01 #248
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_186561066
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een
Een ... ?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:51:49 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186561110
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:50 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Een ... ?
Zie ninja edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:59:36 #250
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_186561308
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie ninja edit
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')