FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Grote doorbraak in zaak Nicky Verstappen #13 - Op zoek naar Jos Brech
NoXiazaterdag 25 augustus 2018 @ 00:43
quote:
De politie heeft een verdachte in beeld in de zaak van Nicky Verstappen, die in 1998 tijdens een zomerkamp werd verkracht en om het leven werd gebracht op de Brunssummerheide.

Op een persconferentie maakte de politie bekend dat de verdachte de 55-jarige Jos Brech is. Hij woonde ten tijde van de dood van Nicky bij zijn moeder in het naburige Simpelveld en vertrok oktober vorig jaar naar een chalet in de Franse Vogezen.

Sinds 19 februari heeft niemand nog iets van hem vernomen. In april is hij als vermist opgegeven. Hij had geen partner en geen kinderen en organiseerde survivaltochten in de Vogezen. Hij staat nu op de Europese opsporingslijst.

Brech kwam in beeld door het dna-verwantschapsonderzoek waaraan het afgelopen half jaar ongeveer 15.000 mannen hebben meegedaan. Hij deed daar zelf niet aan mee, maar dna van zijn familieleden leidde naar hem.

Dat leidde tot een match:

De Nederlandse politie is samen met Franse collega's naar het chalet van de verdachte in de Vogezen gegaan, maar daar was hij niet meer. Het chalet is doorzocht en er zijn spullen in beslag genomen, en daar is zijn dna op aangetroffen. Volgens de politie gaf dat 100 procent zekerheid.

Zedendelict
Brech was in het verleden actief bij de scouting en heeft enkele jaren op een peuterspeelzaal gewerkt. In 1985 kwam hij in beeld vanwege een zedendelict, maar die zaak werd geseponeerd. Welk delict dat was, kan de politie niet meer achterhalen. Zijn contactgegevens waren bekend, doordat hij in 1998 na de moord op Nicky Verstappen al door de politie is gehoord.

Op basis van de sporen die zijn gevonden, spreekt de politie van "daderspoor". De politie gaat ervan uit dat Brech in de laatste uren van Verstappen bij hem is geweest. Ook gaat de politie ervan uit dat hij nog leeft en buiten beeld probeert te blijven. Omdat hij door zijn werk overlevingstechnieken in de natuur beheerst, kan het lastig zijn hem op te sporen.

Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden in de omgeving van het kamp.

De afgelopen jaren werden verscheidene verdachten aangehouden, maar allemaal wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Brech zelf was op 12 augustus 1998 een passant op de Brunssumerheide. Hij werd naar aanleiding daarvan twee keer gehoord, maar er waren geen aanwijzingen voor betrokkenheid.

Peter R. de Vries
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de familie bijstaat en veel aandacht besteedde aan de verdwijning van Nicky Verstappen, liet vanochtend al op Twitter weten dat er een doorbraak was in de zaak en dat een strijd van twintig jaar wordt beloond. Hij bedankte politie en justitie voor hun vasthoudendheid de afgelopen jaren.

De moeder van Nicky Verstappen nam daarna het woord en richtte zich geëmotioneerd tot Peter R. de Vries. "Zonder jou was het nooit tot een oplossing gekomen. Je was een enorme steun voor ons en stond altijd klaar, ook tijdens je vakanties konden we je altijd bellen", zei ze.


De persconferentie:


De verdachte:

Naam: Jos Brech
Geboortedatum: 29-10-1962
Lengte: 1,80 m.
Haarkleur: Bruin (inmiddels grijs), golvend kort model
Opvallende lichaamskenmerken: Grote oren

Foto's:
DlMpRIQW4AUJ30z.jpg

SPOILER: +3 foto's van Jos:
DlMpRISXoAAQw5x.jpg
DlMpRISXsAAMCau.jpg
DlMpRITW0AAHM1l.jpg

SPOILER: VERMISSING JOS BRECH - DE FEITEN EN VRAGEN
VERMISSING JOS BRECH - DE FEITEN EN VRAGEN
(update op 05-06-2018)

Sinds 20 februari wordt Jos Brech vermist vanuit Basecamp Old Crow in de Franse Vogezen.
Old Crow ligt ca. 5 kilometer ten westen van Saint Marie Aux Mines, middenin de bossen.
Jos was beheerder op het terrein van Old Crow.

WAT WETEN WE ZEKER:
- Hij is vertrokken op 20 februari
- Hij heeft geen mobiele telefoon bij zich
- Hij heeft wel een outdoor uitrusting bij zich. -> we maken hier een foto-collage van! -> de collage is in de groep te downloaden!
- Hij heeft een GPS bij zich.
- Hij is zeer kundig en ervaren op het gebied van Bushcraft en Outdoor en lange hikes.
- Hij is bekend met de omgeving en omstandigheden in de Vogezen
- Hij kent veel hutten en grotten in die regio
- Hij heeft niet meer gepind sinds 14 februari. Toen kocht hij boodschappen voor 25 euro in Saint Marie Aux Mines. Nog voor zijn reis.
- Jos is niet meer op OId Crow geweest, er is in elk geval geen spoor van.
- Jos had nog veel zin in de toekomst op Old Crow en had leuke plannen en projecten lopen.
- Zijn route is niet te vinden op de PC die hij gebruikte om zijn GPS te uploaden en zijn mail te checken. Deze bevat uberhaupt geen bruikbare data.
- Jos was bekend als OakleafNL op diverse Bushcraftfora, en als Gillwell op Geocaching sites. Zijn account is door het zoekteam meermaals bekeken en we hebben erop ingelogd.
- Jos is 56 jaar oud (geboren 29-10-1962)
- Jos is slank, fit en sterk maar ziet er niet sterk uit. en 1.75 groot.
- Jos is niet opgenomen in een ziekenhuis.
- Het spoor van Jos leidt tot Niedebronn les Bains, een plaats op 40km afstand van Wissembourg (zijn vermoedelijke eindbestemming)
- Jos heeft zijn tarp en hangmat niet meegenomen. Wellicht heeft hij een set van Old Crow meegenomen (niet zeker). Het kan ook zijn dat hij vooral in hutten, grotten en onder bomen wilde gaan slapen.

WAT ZIJN NOG TWIJFELS
- We vermoeden dat hij via de GR53, GR531 en GR532 van Old Crow naar Wissembourg is gaan lopen. We weten echter niet zeker of hij ook écht Wissembourg zelf wilde bezoeken. Wellicht is Jos doorgelopen naar Duitsland
- We vermoeden dat hij, gezien de temperaturen, vooral in hutten zou slapen.
- We vermoeden dat hij geen stad of dorp meer heeft bezocht buitenom Saverne waar hij vermoedelijk boodschappen heeft gedaan en contant heeft betaald.
- Jos zou naar Spanje kunnen zijn vertrokken blijkt uit wat gegevens die hij bekeken heeft op zijn computer. Dit spoor loopt vooralsnog dood.
- Waarom heeft Jos zijn wintergear achtergelaten, had hij alternatieven?
- Welke alternatieven had Jos voor zijn hangmat en tarp die beiden zijn aangetroffen onderin een tas van Jos.

WAT WILLEN WE NOG WETEN
Om de tijdlijn smaller te krijgen en dus het zoekgebied te verkleinen is contactinformatie belangrijk.
- Wie heeft Jos nog gesproken / gezien na 20 februari en op welke wijze?
- Wie heeft Jos voor die tijd gesproken over zijn hike en kan ons daar meer over vertellen (elk detail is welkom!)
- Wie weet hoe Jos zich voelde vlak voor vertrek (ziek, gezond, sterk, zwak, verward, verdrietig, blij...)
- Wie heeft info over de verdere toekomstplannen van Jos?
- Wie weet iets over Jos zijn interesses voor Spanje en verlaten dorpen?
- Wie is in het bezit van een GPX file van Jos of Erik Versantvoort met bruikbare overnachtingslocaties in de Vogezen. We vermoeden dat deze file bestaat en dat Jos deze van Erik Versantvoort heeft gehad.

WAT KUN JIJ DOEN!
- Deel berichten van deze groep zoveel mogelijk voor een groot bereik!
- Check de punten die we nog willen weten of waar twijfels over zijn en geef tips of antwoord als je het hebt!
- Als je de Vogezen bezoekt, download de flyers en hang deze in de hutten die je tegenkomt!
- Houd deze groep in de gaten voor het geval we je hulp vragen bij bijv. een zoektocht.
- Heb je tips, advies, mensen in je netwerk die kunnen helpen of heb je zelf ervaring met zoeken en wil je helpen: LAAT HET WETEN! We kunnen iedereen gebruiken, misschien niet direct maar wellicht later!
- Gebruik de hashtag #FindJos bij elk bericht wat je post op Instagram, Facebook of Youtube!

ZOEKEN? WAAR DAN!
Op dit moment zoeken we met speurhonden nabij Niederbronn les Bains en zullen we controleren of hij Duitsland in is gelopen of Wissembourg heeft bereikt. Helaas is het vanwege het grote zoekgebied en de dichte begroeiing momenteel zinloos om met zoekteams routes af te lopen.
----

Wij speuren op de achtergrond naar mogelijkheden en sturen de zoektocht bij als we info hebben!

----
Hier een uitgebreide tijdlijn van de gebeurtenissen:

Begin 2018:
Jos maakt plannen voor een lange wandeltocht van 3 weken, een route van 140km enkele reis richting Wissembourg vanuit Old Crow
Hij weet dat het slecht gaat met de gezondheid van zijn moeder en geeft aan dat hij na 3 weken terugkomt en direct doorreist naar Nederland voor 1 week of misschien langer.
Tevens geeft hij aan dat hij wellicht zijn reis eerder af zal breken als hij eerder terug naar Nederland moet. Hij zal dus regelmatig contact moeten hebben met zijn familie.
--> Onzeker is of Jos terug wilde gaan naar Old Crow of wellicht direct na zijn hike door wilde reizen naar Nederland. Het kan dus zijn dat hij vanuit Wissembourg of een plaats in Duitsland is doorgereisd naar Nederland.

14 Februari:
Laatste mails worden door Jos verstuurd.
Jos stuurt zijn zus voor het laatst een mail, ook ik ontvang een mail met daarin foto's, een overzicht met coördinaten van de hutten in de omgeving en een kaart met indeling en plantenlijst voor de mogelijke aanvulling van natuurlijke eetbare begroeiing van Old Crow.
Dit was zijn laatste mail, verzonden vanaf een PC van de vriendin van de oud-eigenaar van Old Crow en goede vriendin van mij en Jos.

16 t/m 18 Februari:
Een groep Duitse vrienden van Jos is op bezoek in Old Crow. Ze bespreken zijn reis en horen zijn mogelijke route. Zijn plan is te lopen vanaf Old Crow richting Wissembourg, via de GR53, GR531 en GR532.

19 februari:
Jos stuurt mij een laatste SMS met de mededeling dat hij de volgende dag vertrekt voor zijn Hike. Dit bericht kwam om 17:16.

20 februari:
Jos is ZEKER vandaag vertrokken uit Old Crow. Er worden nog SMS berichten naar hem verstuurd op 26 en 27 februari, maar die zal hij niet meer ontvangen.
Hij heeft zijn telefoon, die hij voor het beheerders werk van de Stichting Randoloup Naturewise heeft gekregen, bewust op Old Crow achtergelaten.

22 februari:
Zijn zus stuurt hem een bericht per email, hierop komt geen antwoord.

22-27 februari:
Via een groep wandelaars die door de omgeving trekt weten we dat het extreem koud was in de Vogezen met temperaturen van rond de -20 graden. Jos zal een zware reis hebben en 's nachts gebruik moeten maken van hutten. Zijn uitrusting is vermoedelijk niet geschikt voor dergelijke kou, maar in de hutten staan vaak houtkachels. We weten echter dat deze niet altijd werken en soms weg zijn gehaald. De temperatuur tijdens zijn hike was waarschijnlijk hoger (ca. -10/-15) in het gebied waar hij liep.

23-26 februari:
Normaal gesproken zou Jos nu inkopen moeten doen, hij nam meestal voor 3-4 dagen eten mee en bezocht daarna een stad/dorp om nieuwe proviand te kopen. We zouden verwachten dat hij dan ook zijn email zou checken. Een reactie op de mail van zijn zus zou dan normaal zijn.
Jos heeft echter niet gepind bij een winkel en ook geen reactie gestuurd. Wel weten we dat hij mogelijk contant geld bij zich had.

1 maart:
Zijn zus stuurt hem nog een email, hierop komt geen antwoord, evenals op alle andere emails die zowel ik als zijn zus hebben gestuurd in maart en april.

20 Maart:
-Omdat ik weet dat Jos graag zonder mobiel reist, en ik weet dat hij 3 weken op pad zou zijn met aansluitend 1-2 weken een bezoek aan zijn zieke moeder, maak ik me nog geen grote zorgen. Hij zou op zijn vroegst 20 maart terugkomen. Misschien is hij een week langer gebleven...

--> Helaas heb ik, en niemand in mijn netwerk, een idee hoe zijn familie precies heet en waar ze wonen. Ook geen telefoonnummers of emailadressen bekend.

22 Maart
We versturen diverse SMS-jes en Emails in Maart naar Jos, er komt geen reactie. De SMS-jes komen sowieso niet aan, het blijkt dat zijn telefoon op Old Crow is achtergebleven horen we vandaag van de vriendin in de Vogezen. Ze vindt deze in Old Crow.

2 April:
Ik stuur Jos nog een email, urgent gemarkeerd, met een dringende oproep contact op te nemen. Hij is nu 6 weken weg en reageert op geen enkel bericht en ook niet op mails over de stichting waarmee we samen Old Crow beheren.
Jos wist ook dat er veel aanvragen waren om Old Crow te bezoeken en wist dat we plannen maakten voor een Klusweekend. Ik ben eigenlijk nogal boos op dat moment, dat hij niets laat horen. Begripvol aan de andere kant, omdat het met zijn moeder slecht ging. Misschien heeft hij het heel druk met haar of is ze zelfs overleden en is Jos daar druk mee.
Ik besluit het nog 1 week af te wachten.

9 April:
Nog geen reactie van Jos. Ik besluit dit te escaleren en waarschuw de vriendin in de Vogezen die ook al van plan is naar de Gendarmes te gaan. Ik meld het bij de NL politie en geef aan dat ik zijn familie moet zien te vinden.
Op Facebook plaats ik een opsporingbericht met foto's van Jos en ik neem contact op met vele mensen in de BC wereld en de Vogezen.
Uiteindelijk vind ik per toeval zijn zus, door een nummer te bellen van een adres wat ik ergens in de papieren van de stichting terugvind. Het is raak!
Helaas is zij net zo bezorgd als wij... Jos is nooit aangekomen bij haar of hun moeder. Hun moeder is helaas in de laatste levensfase, waardoor Jos snel langs zal moeten komen.
Ik meld dit 's avonds nog aan de politie.

25 April:
Helaas overlijd de moeder van Jos voordat we hem hebben kunnen vinden.

3 Mei:
De speurhonden pikken een spoor op en leiden ons uiteindelijk naar het bos ten zuidwesten van Saverne. Hier kan de hond het spoor helaas niet verder uitwerken en vinden we ook geen sporen op de uitgaande routes. Het idee is dat Jos zich nog in dit gebied bevind.

Eind Mei
Later blijkt hij toch via een route het gebied verlaten te hebben en in Saverne waarschijnlijk boodschappen te hebben gedaan. Het pad leidt naar een supermarkt.
Een vervolg van de zoektocht leidt ons naar Niederbronn Les Bains op 40km afstand van Wissembourg.

Begin Juni
Er wordt ingebroken in Old Crow en er worden vooral items welke geschikt zijn voor outdoor mensen gestolen. De beveiliging van Old Crow wordt verbeterd.

VERVOLG
Het 2e weekend van Juni komen de speurhonden weer terug om te checken of Jos Wissembourg heeft bereikt, of een tip bij Lemberg in Duitsland daadwerkelijk om Jos gaat, en of hij wellicht ergens de Duitse grens is overgestoken.
SPOILER: Krantenknipsels:
1985:
Brech-knipsel-8-juli-1985.png

Brech heeft in 1985 twee jaar proeftijd gekregen voor ontucht met twee jongens van 10 tijdens een speurtocht... als hij zich twee jaar zou gedragen zou het OM hem niet vervolgen. RHCL (archief) in Maastricht heeft dat uit het rechtbankarchief getrokken. (Bron: teletekst/nos.nl) zie ook:

https://www.1limburg.nl/j(...)985?context=topstory

1983:
Brech-knipsel-jongerenwerk-web-590x360.jpg

1980:
Brech-knipsel-speurtocht.jpg
PeterRdeV twitterde op woensdag 22-08-2018 om 08:31:08 BREAKING NEWS: Jaaaa....! Er is - eindelijk - een DOORBRAAK in de zaak van Nicky Verstappen! Hoera! Met de familie zal ik om 12:00 uur op persco van politie/justitie in Maastricht een uitgebreide verklaring afleggen. Een strijd van 20 jaar... wordt toch beloond! Today is the day! https://t.co/Mk0Mb35m2J reageer retweet
_103123039_nicky_composite.jpg

_______________________________________

Overige nuttige links:


Onderzoek naar dood Nicky Verstappen | Politie.nl (veel informatie!)

Dood van Nicky Verstappen | Wikipedia.com

Dossier over Nicky Verstappen
vossszaterdag 25 augustus 2018 @ 00:44
In welk topicnummer wordt ie gevonden? :@
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 00:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:41 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Ja, stel je eens voor dat ik rechter zou zijn en dan komt Jos Brech voor mn hekje om te klagen dat ie zo in zn privacy is geschaadt nu zn foto en voor- en achternaam publiekelijk is gemaakt vanwege vermeende betrokkenheid bij een zedenzaak/moord/dood/ontvoering van een kind.

Dan moet ik politiek correct blijven.. daar heb ik dus echt helemaal geen zin in.
Jij weet dat Vrouwe Justitia geblinddoekt is? En je weet ook waarom?
NoXiazaterdag 25 augustus 2018 @ 00:45
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:44 schreef vosss het volgende:
In welk topicnummer wordt ie gevonden? :@
13.
vossszaterdag 25 augustus 2018 @ 00:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:45 schreef NoXia het volgende:

[..]

13.
KUUUUT DAT WORDT LAAT OPBLIJVEN VANAVOND!!!! :'(
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:46
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:44 schreef vosss het volgende:
In welk topicnummer wordt ie gevonden? :@
En in welke boom.
vossszaterdag 25 augustus 2018 @ 00:46
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:46 schreef sig000 het volgende:

[..]

En in welke boom.
In of aan? :@
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:47
@Byz:
“Simpel, de afweging is of het noodzakelijk was dat naam, toenaam en foto noodzakelijk waren voor het opsporen. Justitie heeft bepaald dat dat inderdaad het geval was.”

En als er rare dingen van komen (ik noem maar een dwarsstraat: mensen die op hem lijken worden aangevallen) is dat gewoon ingecalculeerde colleteral damage?
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:48
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:46 schreef vosss het volgende:

[..]

In of aan? :@
Aan de boom denk ik maar kan ernaast zitten.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 00:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:29 schreef r_one het volgende:

[..]

Niks mis met opsporen, daar gaat het ook niet om. Het gaat om het belang van meer informatie naar buiten brengen dan gewoonlijk bij verdachten.
Dat ben ik ook wel met je eens. Foto en naam zullen noodzakelijk geacht zijn voor het opsporingsbevel maar dat stuk uit dat archief weet ik idd ook niet waarom dat openbaar is. Is niet noodzakelijk voor opsporing. Misschien is er inmiddels ook al lang een archiefbeheerder op het matje geroepen. :P
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 00:48
quote:
11s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:48 schreef sig000 het volgende:

[..]

Aan de boom denk ik maar kan ernaast zitten.
Waarom zou Jos naast een boom gaan zitten? :?
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:49
Ik stel nogmaals de vraag: welk opsporingsdoel dient het openbaar maken van het gerechtelijk archief in deze zaak?
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 00:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:49 schreef Black_Baron het volgende:
Ik stel nogmaals de vraag: welk opsporingsdoel dient het openbaar maken van het gerechtelijk archief in deze zaak?
Antwoord: geen enkel.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 00:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:47 schreef Black_Baron het volgende:
@Byz:
“Simpel, de afweging is of het noodzakelijk was dat naam, toenaam en foto noodzakelijk waren voor het opsporen. Justitie heeft bepaald dat dat inderdaad het geval was.”

En als er rare dingen van komen (ik noem maar een dwarsstraat: mensen die op hem lijken worden aangevallen) is dat gewoon ingecalculeerde colleteral damage?
Ik snap je vraag, maar dan kan je toch nooit meer een opsporingsbevel met foto doen uitgaan? En dat is toch ook geen optie?
praadjezaterdag 25 augustus 2018 @ 00:50
Stomme vraag misschien en misschien is hij al gesteld. Wat als ze hem opsporen en hij zit in een land waar geen uitleveringsverdrag mee is?
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:44 schreef r_one het volgende:

[..]

Jij weet dat Vrouwe Justitia geblinddoekt is? En je weet ook waarom?
Het kopvod was toen nog niet uitgevonden, want oorspronkelijk was het een Romeinse godin.

SPOILER
omdat er naar de feiten en daden gekeken wordt en zij verder onafhankelijk moet oordelen los van de persoon die voor haar staat.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:48 schreef r_one het volgende:

[..]

Waarom zou Jos naast een boom gaan zitten? :?
Wanneer je zolang op jezelf bent aangewezen is het wel fijn om even naast een boom te zitten.
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 00:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:44 schreef r_one het volgende:

[..]

Jij weet dat Vrouwe Justitia geblinddoekt is? En je weet ook waarom?
Ik wou net zeggen.

y46fad.png

Gelukkig heeft 'ie het zelf ook door. :')
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:52
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:46 schreef sig000 het volgende:

[..]

En in welke boom.
OakleafNL was zn gebruikte nickname. Ik gok bungelend aan een eik.
Of, nee, uiteengevallen in botten onder een eik met een touwtje.

Wat een onpasselijke vraag!
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 00:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:47 schreef Black_Baron het volgende:
@Byz:
“Simpel, de afweging is of het noodzakelijk was dat naam, toenaam en foto noodzakelijk waren voor het opsporen. Justitie heeft bepaald dat dat inderdaad het geval was.”

En als er rare dingen van komen (ik noem maar een dwarsstraat: mensen die op hem lijken worden aangevallen) is dat gewoon ingecalculeerde colleteral damage?
Nee, dan worden de mensen die die persoon aanvallen daar voor gestraft. Geldt overigens ook als ze wel Jos Brech zien en hem aanvallen.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 00:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:49 schreef Black_Baron het volgende:
Ik stel nogmaals de vraag: welk opsporingsdoel dient het openbaar maken van het gerechtelijk archief in deze zaak?
Geen, maar met die reden zal het dus ook vast niet openbaar geworden zijn. Er zit mss al lang een archiefmedewerker huilend thuis wegens ontslag, weten wij veel.
tomatenroodzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:50 schreef praadje het volgende:
Stomme vraag misschien en misschien is hij al gesteld. Wat als ze hem opsporen en hij zit in een land waar geen uitleveringsverdrag mee is?
Dan moeten ze "via de diplomatieke weg" om uitlevering vragen, zoals dat zo mooi heet.

Met andere woorden: Dan moeten minister-president Rutte en onze minister van Justitie dat heel lief gaan vragen aan de leider van dat land, en misschien is er dan wel een mogelijkheid.
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 00:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:50 schreef praadje het volgende:
Stomme vraag misschien en misschien is hij al gesteld. Wat als ze hem opsporen en hij zit in een land waar geen uitleveringsverdrag mee is?
Dat hangt van de regering van dat land af. Een verdrag is niet noodzakelijk voor uitlevering.
praadjezaterdag 25 augustus 2018 @ 00:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:54 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Dan moeten ze "via de diplomatieke weg" om uitlevering vragen, zoals dat zo mooi heet.

Met andere woorden: Dan moeten minister-president Rutte en onze minister van Justitie dat heel lief gaan vragen aan de leider van dat land, en misschien is er dan wel een mogelijkheid.
Aha, bedankt voor het antwoord.
praadjezaterdag 25 augustus 2018 @ 00:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:55 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Dat hangt van de regering van dat land af. Een verdrag is niet noodzakelijk voor uitlevering.
Jij ook bedankt
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:52 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

OakleafNL was zn gebruikte nickname. Ik gok bungelend aan een eik.
Of, nee, uiteengevallen in botten onder een eik met een touwtje.

Wat een onpasselijke vraag!
Zou dat nog verschil maken welke boom?
vossszaterdag 25 augustus 2018 @ 00:56
quote:
11s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:48 schreef sig000 het volgende:

[..]

Aan de boom denk ik maar kan ernaast zitten.
Hey als jij naast die boom zit waar hij aan hangt, zou je dan niet even vlug de coppers bellen? :o
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:58
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:56 schreef vosss het volgende:

[..]

Hey als jij naast die boom zit waar hij aan hangt, zou je dan niet even vlug de coppers bellen? :o
Ik zit in London nu met weinig bomen om me heen.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:49 schreef Black_Baron het volgende:
Ik stel nogmaals de vraag: welk opsporingsdoel dient het openbaar maken van het gerechtelijk archief in deze zaak?
Geen.
Mijn vraag is: wie heeft dat naar buiten gebracht? Toch niet politie/justitie?
vossszaterdag 25 augustus 2018 @ 00:58
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:58 schreef sig000 het volgende:

[..]

Ik zit in London nu met weinig bomen om me heen.
IN LONDON?!?!?!? TOE MAAR WEER!! LEKKER DE PENSIONADA UIT AAN HET HANGEN VAN MIJN CENTEN ALDAAR OUWE?!?!?!?
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 00:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:50 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik snap je vraag, maar dan kan je toch nooit meer een opsporingsbevel met foto doen uitgaan? En dat is toch ook geen optie?
Dat vraag ik me af.
Als je hem op zo’n internationale lijst zet met enkel dat ie gezocht wordt voor betrokkenheid bij moord, hoef je verder niets te zeggen.

Die hele persconferentie met Peter R diende eigenlijk alleen om de klopjacht te openen en om bepaalde mensen zich op hun borst te laten slaan. En deze manier is (hopelijk) een bewuste afweging geweest. Nicky is al 20 jaar dood. Het DNA onderzoek nog in volle gang. Er was geen directe noodzaak om nu die persconferentie te beleggen.

Begrijp me niet verkeerd: ik ‘smul’ ook mee in dit topic. Maar je kunt je wel bewust dingen afvragen.
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 01:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:59 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Dat vraag ik me af.
Als je hem op zo’n internationale lijst zet met enkel dat ie gezocht wordt voor betrokkenheid bij moord, hoef je verder niets te zeggen.

Die hele persconferentie met Peter R diende eigenlijk alleen om de klopjacht te openen en om bepaalde mensen zich op hun borst te laten slaan. En deze manier is (hopelijk) een bewuste afweging geweest. Nicky is al 20 jaar dood. Het DNA onderzoek nog in volle gang. Er was geen directe noodzaak om nu die persconferentie te beleggen.

Begrijp me niet verkeerd: ik ‘smul’ ook mee in dit topic. Maar je kunt je wel bewust dingen afvragen.
Geen directe noodzaak? Iemand die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een kind loopt vrij rond. Hoeveel meer noodzaak moet je nog willen?

Daarnaast; ze hebben twee maanden in stilte gespeurd en dat heeft niets opgeleverd.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:51 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ik wou net zeggen.

[ afbeelding ]

Gelukkig heeft 'ie het zelf ook door. :')
Ja, niet iedereen is geschikt om rechter te zijn. Om diverse redenen trouwens :)
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:02
quote:
11s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:58 schreef vosss het volgende:

[..]

IN LONDON?!?!?!? TOE MAAR WEER!! LEKKER DE PENSIONADA UIT AAN HET HANGEN VAN MIJN CENTEN ALDAAR OUWE?!?!?!?
THE NOTTINGHILL CARNIVAL

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-08-2018 01:02:24 ]
vossszaterdag 25 augustus 2018 @ 01:02
:')
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 01:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:59 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Dat vraag ik me af.
Als je hem op zo’n internationale lijst zet met enkel dat ie gezocht wordt voor betrokkenheid bij moord, hoef je verder niets te zeggen.

Die hele persconferentie met Peter R diende eigenlijk alleen om de klopjacht te openen en om bepaalde mensen zich op hun borst te laten slaan. En deze manier is (hopelijk) een bewuste afweging geweest. Nicky is al 20 jaar dood. Het DNA onderzoek nog in volle gang. Er was geen directe noodzaak om nu die persconferentie te beleggen.

Begrijp me niet verkeerd: ik ‘smul’ ook mee in dit topic. Maar je kunt je wel bewust dingen afvragen.
Voor het onderzoek dat al veel en veel te lang duurt, voor ouders die al veel en veel te lang in onzekerheid zitten. Het feit dat er een één op één dna match is. Noodzaak genoeg voor openbaarheid en een persconferentie natuurlijk.

(Maar je dingen afvragen is sowieso idd nooit verkeerd hoor. :) )
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:00 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Geen directe noodzaak? Iemand die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een kind loopt vrij rond. Hoeveel meer noodzaak moet je nog willen?

Daarnaast; ze hebben twee maanden in stilte gespeurd en dat heeft niets opgeleverd.
Ik begrijp je gedachtengang.
Vraag me ook af wat dit voor impact heeft op andere mannen die de DNA test geweigerd hebben of mannen die nu nog voor de keuze staan wel of niet mee te doen.
Wat dat betreft is het nog een lopend onderzoek. En deze verdachte wordt nu neergezet als de moordenaar en verkrachter van Nicky.
Zo zie je ook bepaalde users op hem reageren. Dat hij de moordenaar is.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:08
Ik ga elke DNA test weigeren vanaf nu.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:04 schreef Greys het volgende:

[..]

Voor het onderzoek dat al veel en veel te lang duurt, voor ouders die al veel en veel te lang in onzekerheid zitten. Het feit dat er een één op één dna match is. Noodzaak genoeg voor openbaarheid en een persconferentie natuurlijk.

(Maar je dingen afvragen is sowieso idd nooit verkeerd hoor. :) )
Ik kan niet voor die ouders spreken. Ze hebben nog veel vragen.
Mss verwacht het OM dat de verdachte op deze manier eerder naar boven komt dan als ze het onderzoek stil doen.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:10
quote:
6s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:08 schreef sig000 het volgende:
Ik ga elke DNA test weigeren vanaf nu.
En je mond houden.
Dan ben je volgens sommigen hier gewoon schuldig.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:10 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

En je mond houden.
Dan ben je volgens sommigen hier gewoon schuldig.
Mijn naam is haas ik weet van niets is er wat gebeurd dan?
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 01:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:09 schreef Black_Baron het volgende:
Mss verwacht het OM dat de verdachte op deze manier eerder naar boven komt dan als ze het onderzoek stil doen.
Duh!
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 01:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:09 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Ik kan niet voor die ouders spreken. Ze hebben nog veel vragen.
Mss verwacht het OM dat de verdachte op deze manier eerder naar boven komt dan als ze het stil doen.
Ze hebben al een tijdje zelf naar hem gezocht zonder resultaat en ze weten dat ze niet zelf stilletjes in de hele wereld naar hem kunnen zoeken (hij kan immers inmiddels echt overal zitten) en dat deze openbare internationale opsporing dus gewoon noodzakelijk was.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:05 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Ik begrijp je gedachtengang.
Vraag me ook af wat dit voor impact heeft op andere mannen die de DNA test geweigerd hebben of mannen die nu nog voor de keuze staan wel of niet mee te doen.
Wat dat betreft is het nog een lopend onderzoek. En deze verdachte wordt nu neergezet als de moordenaar en verkrachter van Nicky.
Zo zie je ook bepaalde users op hem reageren. Dat hij de moordenaar is.
Niet helemaal correct. Hij wordt niet neergezet als de moordenaar en verkrachter van. Kunnen ze ook niet; daar zal de rechter over moeten oordelen. Wel wordt ie neergezet als de persoon waar als jaren naar gezocht wordt en als verdachte van betrokkenheid bij de dood van..

Gezien de ophef en wat er nu bekend is, is het ook niet bepaald raar dat mensen denken dat deze persoon de moordenaar en verkrachter is. De persconferentie draagt daar ook aan bij uiteraard. Helaas is het nog geen bewezen feit..
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:15
quote:
6s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:08 schreef sig000 het volgende:
Ik ga elke DNA test weigeren vanaf nu.
Jouw keuze. Dr zijn vast wel mogelijkheden om jouw DNA te achterhalen mocht dat nodig zijn zondat dat jij dat af hoeft te geven. Helemaal als er een zaak zoals deze mee opgelost kan worden.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:21
Denk je dat er al van die specialistische ‘trackers’ van defensie in de Vogezen ingezet zijn geweest?
Honden wel. Meerdere keren.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:25
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:10 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

En je mond houden.
Dan ben je volgens sommigen hier gewoon schuldig.
Het is een optelsommetje. Het gevonden DNA op een vermist/ontvoerd en dood aangetroffen kind, een verleden waarin ie al eerder betrokken is geweest bij een zedenzaak met jonge kinderen, openlijk pedofiel zijn. Weigeren DNA-test te doen en op de vlucht slaan (=aanname trouwens)

Dan vind ik het niet vreemd dat heel veel mensen ervan overtuigd zijn dat er hier sprake is van meer dan een verdachte en dat het hier om de persoon gaat die achter de dood zit van het kind.

Ik denk dat politie/justitie er zo ook over denkt en dat ze de dader te pakken hebben. Ook omdat ze niet alles naar buiten brengen.

Maar zo iemand een smerige pedofiel noemen mag niet :/
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 01:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:25 schreef Kamelenteen het volgende:

Maar zo iemand een smerige pedofiel noemen mag niet :/
Het is vooral zinloos en infantiel.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:25 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Het is een optelsommetje. Het gevonden DNA op een vermist/ontvoerd en dood aangetroffen kind, een verleden waarin ie al eerder betrokken is geweest bij een zedenzaak met jonge kinderen, openlijk pedofiel zijn. Weigeren DNA-test te doen en op de vlucht slaan (=aanname trouwens)

Dan vind ik het niet vreemd dat heel veel mensen ervan overtuigd zijn dat er hier sprake is van meer dan een verdachte en dat het hier om de persoon gaat die achter de dood zit van het kind.

Ik denk dat politie/justitie er zo ook over denkt en dat ze de dader te pakken hebben. Ook omdat ze niet alles naar buiten brengen.

Maar zo iemand een smerige pedofiel noemen mag niet :/
Hij is nog steeds enkel verdachte. En hij heeft ook rechten. En daar wordt nu niet goed mee omgegaan/daar zijn vragen bij te stellen.

Wat mij betreft krijgt ie en public een advocaat die voor zijn rechten opkomt.
Zou wel zo netjes zijn.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:31 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Het is vooral zinloos en infantiel.
En dient geen enkel doel.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:31 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Het is vooral zinloos en infantiel.
Voor jou, als lezer wellicht.
Voor mij, vind ik het een uiting van walging.
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 01:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:34 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Voor jou, als lezer wellicht.
Voor mij, vind ik het een uiting van walging.
Ja en? Alsof er ook maar iemand op jouw uiting van walging zit te wachten. :')

Probeer het eens op GeenStijl of een vergelijkbare tokkie website.

Doei. :W
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:31 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Hij is nog steeds enkel verdachte. En hij heeft ook rechten. En daar wordt nu niet goed mee omgegaan/daar zijn vragen bij te stellen.

Wat mij betreft krijgt ie en public een advocaat die voor zijn rechten opkomt.
Zou wel zo netjes zijn.
Zodra ie zich meldt, krijgt ie die advocaat. Don't worry, dr staan ongetwijfeld al wat bekende advocaten klaar die dit heerschap graag verdedigen. Al is het alleen maar om de vele gratis publiciteit die dat oplevert.

Mja, dat melden.. ik vrees dat ie dat niet zal doen dus zo erg zal ie die aantasting van zn rechten ook wel niet vinden. Hij zal vast wel weten dat er al wat jaartjes naar m gezocht wordt.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:37 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ja en? Alsof er ook maar iemand op jouw uiting van walging zit te wachten. :')

Probeer het eens op GeenStijl of een vergelijkbare tokkie website.

Doei. :W
En waarom denk je dat er wel iemand op jouw reactie(s) zit te wachten?
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 01:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:37 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ja en? Alsof er ook maar iemand op jouw uiting van walging zit te wachten. :')

Probeer het eens op GeenStijl of een vergelijkbare tokkie website.

Doei. :W
Jammer (voor hem) dat stopkinderseks.com ter ziele is ...
praadjezaterdag 25 augustus 2018 @ 01:44
Wat ik me afvraag. Zou een pedosexueel die zich verborgen zou houden in een mancave al die jaren zijn lusten hebben kunnen bedwingen? Of is hij toch ook wel in het openbaar geweest om zijn driften te kunnen botvieren op een kind? Dan zouden er misschien als hij gepakt wordt wel meerdere zaken opgelost kunnen worden.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:39 schreef r_one het volgende:

[..]

Jammer (voor hem) dat stopkinderseks.com ter ziele is ...
Gezien jij op de hoogte bent van het bestaan en de sluting van die site, was je een frequentere bezoeker dan die site dan ik ook goed op de hoogte dan ik. Ik ben welgeteld 0x op die site geweest.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:44 schreef praadje het volgende:
Wat ik me afvraag. Zou een pedosexueel die zich verborgen zou houden in een mancave al die jaren zijn lusten hebben kunnen bedwingen? Of is hij toch ook wel in het openbaar geweest om zijn driften te kunnen botvieren op een kind? Dan zouden er misschien als hij gepakt wordt wel meerdere zaken opgelost kunnen worden.
Wat wel apart is aan Jos is zijn bekentenis in eerdere zaak en vrijwillige therapie.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:44 schreef praadje het volgende:
Wat ik me afvraag. Zou een pedosexueel die zich verborgen zou houden in een mancave al die jaren zijn lusten hebben kunnen bedwingen? Of is hij toch ook wel in het openbaar geweest om zijn driften te kunnen botvieren op een kind? Dan zouden er misschien als hij gepakt wordt wel meerdere zaken opgelost kunnen worden.
Gewoon met zn vuistjes en gedachten aan?

Maar hij heeft ook gewerkt in de kinderopvang, was leider bij de scouting.. dus het zou me niets verbazen als er meerdere slachtoffertjes zijn. Als ik dat verhaal las over het dorp Heibloem dan was misbruik daar jaren de normaalste zaak van de wereld.
Harvest89zaterdag 25 augustus 2018 @ 01:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:39 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

En waarom denk je dat er wel iemand op jouw reactie(s) zit te wachten?

Goed punt.
Ik in elk geval niet.
Montaguizaterdag 25 augustus 2018 @ 01:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:31 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Hij is nog steeds enkel verdachte. En hij heeft ook rechten. En daar wordt nu niet goed mee omgegaan/daar zijn vragen bij te stellen.

Wat mij betreft krijgt ie en public een advocaat die voor zijn rechten opkomt.
Zou wel zo netjes zijn.
Een goede advocaat gaat deze heksenjacht ten voordele van Jos gebruiken.

Tenzij er overtuigend bewijs is bestaat dan de kans dat Jos de dans ontspringt.

Lijkt me dat er overtuigend bewijs is, anders gaat het OM niet over tot bekendmaking.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 01:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:49 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Gewoon met zn vuistjes en gedachten aan?

Maar hij heeft ook gewerkt in de kinderopvang, was leider bij de scouting.. dus het zou me niets verbazen als er meerdere slachtoffertjes zijn. Als ik dat verhaal las over het dorp Heibloem dan was misbruik daar jaren de normaalste zaak van de wereld.
Dat misbruik is in heel Nederland onder de tafel geschoven niet alleen daar.
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 02:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:39 schreef r_one het volgende:

[..]

Jammer (voor hem) dat stopkinderseks.com ter ziele is ...
Was dat die site van die Yvonne?
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 02:01
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:55 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Goed punt.
Ik in elk geval niet.
Maar jij hebt dan ook dezelfde handicap.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 02:03
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:56 schreef sig000 het volgende:

[..]

Dat misbruik is in heel Nederland onder de tafel geschoven niet alleen daar.
Maar ik denk niet in de mate waarin het daar plaats lijkt/leek te vinden.
Zoals ik dat stukje las, moet iedereen daar wel mensen kennen die ooit betrokken waren bij onzedelijke handelingen maar sprak niemand erover :/
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 02:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 02:03 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Maar ik denk niet in de mate waarin het daar plaats lijkt/leek te vinden.
Zoals ik dat stukje las, moet iedereen daar wel mensen kennen die ooit betrokken waren bij onzedelijke handelingen.
Overal waar het geloof een rol speelde werden dat soort dingen onder de tafel gepoetst.
Noberzaterdag 25 augustus 2018 @ 02:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:55 schreef Montagui het volgende:

[..]

Een goede advocaat gaat deze heksenjacht ten voordele van Jos gebruiken.

Tenzij er overtuigend bewijs is bestaat dan de kans dat Jos de dans ontspringt.

Lijkt me dat er overtuigend bewijs is, anders gaat het OM niet over tot bekendmaking.
Ga het maar eens wettelijk en overtuigend bewijzen. Waarschijnlijk is hij binnen tien jaar weer vrij man.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 02:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 02:08 schreef Nober het volgende:

[..]

Ga het maar eens wettelijk en overtuigend bewijzen. Waarschijnlijk is hij binnen tien jaar weer vrij man.
Er is al geen doodsoorzaak.
Giazaterdag 25 augustus 2018 @ 02:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 00:59 schreef Black_Baron het volgende:

Begrijp me niet verkeerd: ik ‘smul’ ook mee in dit topic. Maar je kunt je wel bewust dingen afvragen.
Ik vraag me af waarom jij, speciaal voor dit onderwerp, een account neemt op Fok!?
Ben je familie of.....ben je Jos?

Je schijnt nogal te weten wat hij wel of niet zal doen.
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 02:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 02:00 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Was dat die site van die Yvonne?
:Y

Van Hertum.
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 02:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 02:31 schreef r_one het volgende:

[..]

:Y

Van Hertum.
Dat was echt een heul eng wijf. :'(

Inmiddels dood toch? Volgens mij postte ze ook wel eens op Fok! of op een andere medium destijds.
DeParozaterdag 25 augustus 2018 @ 04:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 17:58 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Nee en bij de nederlandse rechters al helemaal niet, misschien zou hij bij een veroordeling een weekje papier moeten prikken, of ook niet ondenkbaar....moet de nederlandse regering weer smartegeld uit betalenvanwege onterechte verdachtmakingen...ik heb geen hoge pet op van het nederlandse rechtsysteem want de daders worden altijd meer beschermd dan de slachtoffers.
Heb je er statistieken van of baseer je dit meer op 'media'?
DeParozaterdag 25 augustus 2018 @ 04:28
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 02:05 schreef sig000 het volgende:

[..]

Overal waar het geloof een rol speelde werden dat soort dingen onder de tafel gepoetst.
Herstel: Waar sterk georganiseerde religie of andere sterke organisatievormen een grote rol spelen.
Loekie1zaterdag 25 augustus 2018 @ 06:17
Inmiddels ligt er een andere puzzel op tafel, waarvan de stukjes moeten leiden tot het vinden van de verblijfplaats van de op de vlucht geslagen Brech. Frank Peters, een scout die Brech goed kent, houdt er sterk rekening mee dat er toch mensen zijn die weten waar hij zich momenteel bevindt. Peters kreeg begin deze eeuw een waarschuwing van een lid van het second opinion-team dat de zaak van Nicky Verstappen onderzoekt, dat de Limburger ’niet deugde en van jonge jongens hield’. Hij zorgde ervoor dat Brechs lidmaatschap bij de scouting werd opgezegd.

Peters noemt een mede-begeleider van een padvinderskamp waar Brech eind jaren negentig bij betrokken was. Deze man werd ook bij de lokale scoutingclub weggestuurd, nadat hij ’lepeltje-lepeltje’ met een jongetje in een tent lag, waarop het kinderkamp van scoutingvereniging St. Hubertus werd afgebroken.
Grijze wereld

„Deze mensen voelen van elkaar aan hoe ze in elkaar steken”, vertelt hij. „Ze zitten in een grijze wereld, die zich deels ook op het dark web afspeelt. Het zou me niets verbazen als ze nog steeds contact met elkaar hebben. Ik denk dat de politie er goed aan doet deze man te spreken over de huidige verblijfplaats van Brech. Maar misschien is dat wel gebeurd inmiddels, of gaat dat nog gebeuren.”

Politie Limburg laat weten geen nadere mededelingen te kunnen doen over deze geopperde getuige, en stelt maandag met een ’update’ over het lopende onderzoek te komen.

Peters laat weten dat hij de mede-begeleider nooit meer heeft gezien nadat hij werd weggestuurd wegens onwenselijk gedrag, maar sluit niet uit dat hij op het toneel is gebleven. „Omdat er meer sporen dan alleen een daderspoor zijn gevonden op de plaats delict van Nicky Verstappen, krijg je weleens gedachten over zulke contacten.”
https://www.telegraaf.nl/(...)lstukjes-lagen-klaar
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 06:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 02:40 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Dat was echt een heul eng wijf. :'(
Idd. En owee als je haar tegensprak, dan was je een pedovriendje en zou je zelf ook wel pedo (moeten) zijn.
quote:
Inmiddels dood toch? Volgens mij postte ze ook wel eens op Fok! of op een andere medium destijds.
Men zegt van wel; zou me niet verbazen als ze aan longkanker is gestorven. Ging als een nachtkaars uit na enkele jaren een kruistocht tegen (ook vermeende) pedo's, compleet met naming and shaming. Is ze ook voor veroordeeld: 4 maanden brommen.

Als ze nu nog had geleefd, zou ze woedend zijn geweest dat justitie wel mag namen and shamen en zij niet.

Ze heeft destijds geclashd met Danny nadat Sunchaser een column aan dat wijf had gewijd. Kwam ze hier op Fok! verhaal halen en rectificatie eisen. :') Ze is toen zelfs nog op Fok!radio geweest, meen ik. Was lachen, het mens maakte zichzelf onsterfelijk belachelijk ermee.
tja77zaterdag 25 augustus 2018 @ 07:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 06:34 schreef r_one het volgende:

[..]

Idd. En owee als je haar tegensprak, dan was je een pedovriendje en zou je zelf ook wel pedo (moeten) zijn.

[..]

Men zegt van wel; zou me niet verbazen als ze aan longkanker is gestorven. Ging als een nachtkaars uit na enkele jaren een kruistocht tegen (ook vermeende) pedo's, compleet met naming and shaming. Is ze ook voor veroordeeld: 4 maanden brommen.

Als ze nu nog had geleefd, zou ze woedend zijn geweest dat justitie wel mag namen and shamen en zij niet.

Ze heeft destijds geclashd met Danny nadat Sunchaser een column aan dat wijf had gewijd. Kwam ze hier op Fok! verhaal halen en rectificatie eisen. :') Ze is toen zelfs nog op Fok!radio geweest, meen ik. Was lachen, het mens maakte zichzelf onsterfelijk belachelijk ermee.
Is dat topic nog boven water te krijgen?
:9~
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 07:41
quote:
16s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 07:37 schreef tja77 het volgende:

[..]

Is dat topic nog boven water te krijgen?
:9~
http://frontpage.fok.nl/column/132382
FOK!radio: 'Pedojaagster' Van Hertum klaagt FOK! aan
Loekie1zaterdag 25 augustus 2018 @ 07:44
In Polen trok Jos Brech met kinderen de jungle in

Jos Brech verliet de Nederlandse scouting toen zijn zedenverleden uitkwam, maar vond in Polen de afgelopen jaren een nieuwe plek tussen de padvinders. ‘Volgende week zit ik met 150 kinderen in het woud. En dat zes weken lang…’

Online zegt een kennis van Brech ondertussen dat de verdachte van de moord op Nicky Verstappen wel degelijk actief was binnen de Poolse padvinderij, waar hij in veel kampen met scouts optrok. Uit online gegevens van Brech zelf blijkt dat hij in 2016 en 2017 langere tijd in het land verbleef. Het gaat dan om periodes van enkele maanden.

Het lijkt erop dat Brech zelfs de taal leerde. Zo adviseert hij een ander: 'Vaak naar Polen gaan, dan komt de taal vanzelf goed.' Een ander voorziet hem op zijn beurt van een advies om de kinderen bij elkaar te halen, nadat Brech meldt met een groep kinderen het bos in te zullen gaan. Als Brech de choco-bananen maar tevoorschijn haalt, 'dan komen ze allemaal terug'.
https://www.ad.nl/dossier(...)-jungle-in~a28f48dc/
mailyzaterdag 25 augustus 2018 @ 08:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 07:44 schreef Loekie1 het volgende:
In Polen trok Jos Brech met kinderen de jungle in

Jos Brech verliet de Nederlandse scouting toen zijn zedenverleden uitkwam, maar vond in Polen de afgelopen jaren een nieuwe plek tussen de padvinders. ‘Volgende week zit ik met 150 kinderen in het woud. En dat zes weken lang…’

Online zegt een kennis van Brech ondertussen dat de verdachte van de moord op Nicky Verstappen wel degelijk actief was binnen de Poolse padvinderij, waar hij in veel kampen met scouts optrok. Uit online gegevens van Brech zelf blijkt dat hij in 2016 en 2017 langere tijd in het land verbleef. Het gaat dan om periodes van enkele maanden.

Het lijkt erop dat Brech zelfs de taal leerde. Zo adviseert hij een ander: 'Vaak naar Polen gaan, dan komt de taal vanzelf goed.' Een ander voorziet hem op zijn beurt van een advies om de kinderen bij elkaar te halen, nadat Brech meldt met een groep kinderen het bos in te zullen gaan. Als Brech de choco-bananen maar tevoorschijn haalt, 'dan komen ze allemaal terug'.
https://www.ad.nl/dossier(...)-jungle-in~a28f48dc/
Nou maar opletten waar er veel bananen verkocht worden.
vossszaterdag 25 augustus 2018 @ 08:37
Ik wil niet weten over welke chocobanaan ie het heeft :X
mailyzaterdag 25 augustus 2018 @ 08:38
quote:
11s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 08:37 schreef vosss het volgende:
Ik wil niet weten over welke chocobanaan ie het heeft :X
:D
MissButterflyyzaterdag 25 augustus 2018 @ 08:38
Lekker dan. Zal moeilijk voor hem zijn zich dan in te houden als hij kinderen zo opzoekt.
JaneDoezaterdag 25 augustus 2018 @ 08:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 07:44 schreef Loekie1 het volgende:
In Polen trok Jos Brech met kinderen de jungle in

Jos Brech verliet de Nederlandse scouting toen zijn zedenverleden uitkwam, maar vond in Polen de afgelopen jaren een nieuwe plek tussen de padvinders. ‘Volgende week zit ik met 150 kinderen in het woud. En dat zes weken lang…’

Online zegt een kennis van Brech ondertussen dat de verdachte van de moord op Nicky Verstappen wel degelijk actief was binnen de Poolse padvinderij, waar hij in veel kampen met scouts optrok. Uit online gegevens van Brech zelf blijkt dat hij in 2016 en 2017 langere tijd in het land verbleef. Het gaat dan om periodes van enkele maanden.

Het lijkt erop dat Brech zelfs de taal leerde. Zo adviseert hij een ander: 'Vaak naar Polen gaan, dan komt de taal vanzelf goed.' Een ander voorziet hem op zijn beurt van een advies om de kinderen bij elkaar te halen, nadat Brech meldt met een groep kinderen het bos in te zullen gaan. Als Brech de choco-bananen maar tevoorschijn haalt, 'dan komen ze allemaal terug'.
https://www.ad.nl/dossier(...)-jungle-in~a28f48dc/
als t niet zo triest was, had ik hier heerlijk om kunnen lachen
choco-bananen
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 08:47
quote:
11s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 08:37 schreef vosss het volgende:
Ik wil niet weten over welke chocobanaan ie het heeft :X
:D. Als 't nou een negert was...
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 08:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 02:15 schreef Gia het volgende:

[..]

Ik vraag me af waarom jij, speciaal voor dit onderwerp, een account neemt op Fok!?
Ben je familie of.....ben je Jos?

Je schijnt nogal te weten wat hij wel of niet zal doen.
Blij dat jij niet bij de politie werkt. _O-
SureD1zaterdag 25 augustus 2018 @ 09:05
Een van de KMAR jongens die Brech staande hield die nacht had kort daarvoor Nicky gevonden...

Hij had een slecht gevoel bij Brech omdat hij daar rondjes fietste.

Hij zal nooit weten dat zijn gut-feeling uiteindelijk tot de doorbraak in de zaak leidde want hij is in 2004 in Irak gesneuveld...

https://m.limburger.nl/cn(...)gesneuvelde-militair
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 09:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 02:15 schreef Gia het volgende:

[..]

Ik vraag me af waarom jij, speciaal voor dit onderwerp, een account neemt op Fok!?
Ben je familie of.....ben je Jos?

Je schijnt nogal te weten wat hij wel of niet zal doen.
:')

Ja, Jos heeft een FOK! account gemaakt gia :')

Dit topic is bijna onleesbaar geworden.
bloodymary1zaterdag 25 augustus 2018 @ 09:44
Wat deed hij eigenlijk voor de kost dat hij steeds maanden daar heen kon?
Harvest89zaterdag 25 augustus 2018 @ 09:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 09:44 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat deed hij eigenlijk voor de kost dat hij steeds maanden daar heen kon?
Geen idee, maar volgens mij had hij vrij weinig vaste lasten.
Hij woonde bij zijn moeder, tot zij ziek werd en stierf.
ietjefietjezaterdag 25 augustus 2018 @ 09:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 09:44 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat deed hij eigenlijk voor de kost dat hij steeds maanden daar heen kon?
Gewoon uitkering vanuit nederland toch!
Grrrrrrrrzaterdag 25 augustus 2018 @ 09:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 09:28 schreef bamibij het volgende:

[..]

:')

Ja, Jos heeft een FOK! account gemaakt gia :')

Dit topic is bijna onleesbaar geworden.
Als Jos dit topic zou lezen zou hij meteen uit pure ellende de hand aan zichzelf slaan. ;(
Fascinationzaterdag 25 augustus 2018 @ 10:03
https://twitter.com/PeterRdeV/status/1033247959935344640?s=19

Aparte Tweet van Peter R. de Vries. Weet niet of je de conclusie kunt trekken uit het krantenbericht die hij trekt. Misschien weet hij meer.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 10:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:03 schreef Fascination het volgende:
https://twitter.com/PeterRdeV/status/1033247959935344640?s=19

Aparte Tweet van Peter R. de Vries. Weet niet of je de conclusie kunt trekken uit het krantenbericht die hij trekt. Misschien weet hij meer.
Mjah hij heeft twee jaar proeftijd gehad ivm toegegeven ontucht. Dus op basis daarvan - nu dat bekend is bedoel ik - kan je die conclusie in de tweet alleen al wel trekken volgens mij? Dus zelfs los van of hij wel of niet schuldig is in de zaak Nicky.

Of bedoel je dat niet?
Fascinationzaterdag 25 augustus 2018 @ 10:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:10 schreef Greys het volgende:

[..]

Mjah hij heeft twee jaar proeftijd gehad ivm toegegeven ontucht. Dus op basis daarvan - nu dat bekend is bedoel ik - kan je die conclusie in de tweet alleen al wel trekken volgens mij?

Of bedoel je dat niet?
Oh hij heeft ontucht met minderjarigen gepleegd? Daarvan was ik niet op de hoogte. Zet het in een ander daglicht, ja.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 10:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:11 schreef Fascination het volgende:

[..]

Oh hij heeft ontucht met minderjarigen gepleegd? Daarvan was ik niet op de hoogte. Zet het in een ander daglicht, ja.
https://nos.nl/artikel/22(...)jd-voor-ontucht.html

(artikel gaat verder onder het plaatje)
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 10:14
Voor geen geld had ik mijn kinderen ooit met een zomerkamp laten gaan.
Ik heb daar serieus nog nooit iets positiefs over gehoord en ik loop toch al een tijdje op deze aardkloot rond.

Chocobananen? Daar draait mij de maag van om.
Copycatzaterdag 25 augustus 2018 @ 10:16
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:14 schreef Mo_Muffin het volgende:

Chocobananen? Daar draait mij de maag van om.
Dan moet je niet in Duitse Lidl’s komen.
https://www.google.nl/sea(...)w=1024&bih=653&dpr=2

Niet zo hysterisch over snoepgoed.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 10:17
Chocobananen krijgen nu net zo'n stempel als Buckler bier.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 10:19
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:16 schreef Copycat het volgende:

[..]

Dan moet je niet in Duitse Lidl’s komen.
https://www.google.nl/sea(...)w=1024&bih=653&dpr=2

Niet zo hysterisch over snoepgoed.
Ik kom daar wel af en toe, maar die dingen heb ik er nog nooit gezien, ik ken wel soortgelijke dingen met sinaasappelgelei erin.
Copycatzaterdag 25 augustus 2018 @ 10:19
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:19 schreef Mo_Muffin het volgende:

Ik kom daar wel af en toe, maar die dingen heb ik er nog nooit gezien,
Heb je weer wat bijgeleerd.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 10:25
Die dingen zijn echt superlekker. :@
klaasweetalleszaterdag 25 augustus 2018 @ 10:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:17 schreef Blue_note het volgende:
Chocobananen krijgen nu net zo'n stempel als Buckler bier.
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:16 schreef Copycat het volgende:

[..]

Dan moet je niet in Duitse Lidl’s komen.
https://www.google.nl/sea(...)w=1024&bih=653&dpr=2

Niet zo hysterisch over snoepgoed.
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:19 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Ik kom daar wel af en toe, maar die dingen heb ik er nog nooit gezien, ik ken wel soortgelijke dingen met sinaasappelgelei erin.
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:19 schreef Copycat het volgende:

[..]

Heb je weer wat bijgeleerd.
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:25 schreef Greys het volgende:
Die dingen zijn echt superlekker. :@
Deze topic gaat over een moordenaar en waarschijnlijk een massa verkrachter en dan gaa jullie hier lullen over snoep...

wtf is er met jullie aan de hand?
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 10:32
Maar het is dus een soort lokvoer....
Copycatzaterdag 25 augustus 2018 @ 10:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:31 schreef klaasweetalles het volgende:

Deze topic gaat over een moordenaar en waarschijnlijk een massa verkrachter en dan gaa jullie hier lullen over snoep...

wtf is er met jullie aan de hand?
Zoals je kunt lezen, leg ik juist uit dat het snoepgoed chocoladebananen niks is om je onderbroekje over in een knoop te krijgen.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 10:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:31 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]


[..]


[..]


[..]


[..]

Deze topic gaat over een moordenaar en waarschijnlijk een massa verkrachter en dan gaa jullie hier lullen over snoep...

wtf is er met jullie aan de hand?
Wel een beetje op blijven letten klaas.

quote:
Als Brech de choco-bananen maar tevoorschijn haalt, 'dan komen ze allemaal terug'.
https://www.ad.nl/dossier(...)-jungle-in~a28f48dc/
sp3czaterdag 25 augustus 2018 @ 11:09
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 10:14 schreef Mo_Muffin het volgende:
Voor geen geld had ik mijn kinderen ooit met een zomerkamp laten gaan.
Ik heb daar serieus nog nooit iets positiefs over gehoord en ik loop toch al een tijdje op deze aardkloot rond.

Chocobananen? Daar draait mij de maag van om.
mja ligt zoals met alles aan het kamp zelf denk ik, ik zou mijn kinderen niet meesturen met 1 of andere flapdrol het bos in nee maar zelf ging ik 2 keer per zomer op trainingskamp (als er een buitenlands kamp in te passen viel 3 keer) en behalve dat het zware/lange dagen zijn ben ik daar nog steeds 100% positief over

scouting ook toen ik jonger was was er zelfs wereldjamboree, dat was een dikke topshow al vond ik scouting zelf niet zo leuk dus daar ben ik snel mee opgehouden
tja77zaterdag 25 augustus 2018 @ 11:13
Dit al langsgekomen?

https://www.ad.nl/binnenl(...)verstappen~a8b18e9d/

quote:
en vertelde dat hij iemand had aangehouden die een paar keer op en neer fietste.” Volgens zijn moeder Greet had hij daar ,,een naar gevoel bij.”
ThePlaneteerzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 09:05 schreef SureD1 het volgende:
Een van de KMAR jongens die Brech staande hield die nacht had kort daarvoor Nicky gevonden...

Hij had een slecht gevoel bij Brech omdat hij daar rondjes fietste.

Hij zal nooit weten dat zijn gut-feeling uiteindelijk tot de doorbraak in de zaak leidde want hij is in 2004 in Irak gesneuveld...

https://m.limburger.nl/cn(...)gesneuvelde-militair
Had die staande houding maar tot de doorbraak geleid, maar het heeft tot niks geleid. De doorbraak was 't verwantsschaps onderzoek.

Wel cru dat hij wellicht toen de dader aanhield, misschien bedoelde je dat.
tja77zaterdag 25 augustus 2018 @ 11:23
Ik vind trouwens dat er een wezenlijk verschil zit tussen een toevallige passant (die zegt onderweg naar huis te zijn). En iemand die rondjes fietst op plaats dellict.
grimselmanzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:24
quote:
Zou hij zijn slechte gevoel ook verwoord hebben in het pv of slechts de gegevens genoteerd hebben?
Noberzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:27
quote:
En de andere marechaussee die toen in '98 Brech heeft laten lopen doet er niet toe want die is niet dood. :r
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 11:31
quote:
Dat geeft wel de reden waarom ze destijds proces verbaal hebben opgemaakt.
Heen en weer fietsen langs een PD is namelijk wel iets anders dan toevallig langsfietsen.

Ben benieuwd hoe dat dan in het PV is opgenomen, want als het is opgenomen als langsfietsen (zelfs om 0.30 uur) is dat behoorlijk wat onschuldiger dan heen en weer fietsen, dat laatste maakt hem immers niet echt een passant meer.

Ook bizar dat een van de marechaussees die hem gevonden heeft uren later op wacht staat bij de PD.
Er werd toen dus nog niets aan traumaverwerking en slachtofferhulp gedaan, want dan zet je een 23-jarige die net een kinderlijkje heeft gevonden niet op wacht.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 11:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:27 schreef Nober het volgende:

[..]

En de andere marechaussee die toen in '98 Brech heeft laten lopen doet er niet toe want die is niet dood. :r
Of je doet even normaal.
Als die niet dood is dan zal hij misschien weinig behoefte hebben (eerst) door de pers gehoord te worden.

En ze hebben hem niet laten lopen, ze hebben gelukkig een PV opgemaakt, terwijl hij in feite niets fout deed.

Maar ik vind het prima hoor: in het vervolg alle ramptoeristen arresteren, vastzetten en ook gelijk even DNA afnemen, dan is het zo afgelopen.
Of bedoel je dat niet?
tomatenroodzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:21 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Had die staande houding maar tot de doorbraak geleid, maar het heeft tot niks geleid. De doorbraak was 't verwantsschaps onderzoek.

Op basis van een gevoel kun je iemand niet veroordelen. Ze hebben dat DNA-spoor echt nodig gehad, en dat kon met de technieken van 1998 nog niet. Pas sinds 2008 ofzo kunnen ze dat spoor vergelijken met DNA materiaal van personen. Dus ergens maar goed ook dat de doorbraak nu pas is en niet na de staandehouding, want dan had de rechter hem waarschijnlijk laten lopen.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 11:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:36 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Op basis van een gevoel kun je iemand niet veroordelen. Ze hebben dat DNA-spoor echt nodig gehad, en dat kon met de technieken van 1998 nog niet. Pas sinds 2008 ofzo kunnen ze dat spoor vergelijken met DNA materiaal van personen. Dus ergens maar goed ook dat de doorbraak nu pas is en niet na de staandehouding, want dan had de rechter hem waarschijnlijk laten lopen.
En na een vrijspraak kun je niet weer voor hetzelfde delict veroordeeld worden, dus ongeacht het DNA-matriaal dat ze dan later wel kunnen gebruiken zou je daar geen rechtszaak meer mee kunnen beginnen.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:31 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dat geeft wel de reden waarom ze destijds proces verbaal hebben opgemaakt.
Heen en weer fietsen langs een PD is namelijk wel iets anders dan toevallig langsfietsen.

Ben benieuwd hoe dat dan in het PV is opgenomen, want als het is opgenomen als langsfietsen (zelfs om 0.30 uur) is dat behoorlijk wat onschuldiger dan heen en weer fietsen, dat laatste maakt hem immers niet echt een passant meer.

Ook bizar dat een van de marechaussees die hem gevonden heeft uren later op wacht staat bij de PD.
Er werd toen dus nog niets aan traumaverwerking en slachtofferhulp gedaan, want dan zet je een 23-jarige die net een kinderlijkje heeft gevonden niet op wacht.
M.i. is zelfs alleen al toevallig langsfietsen op die plek en op dat tijdstip bijzonder verdacht.
Deze man had daarom ook gewoon direct grondig onderzocht moeten worden
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:36 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Op basis van een gevoel kun je iemand niet veroordelen. Ze hebben dat DNA-spoor echt nodig gehad, en dat kon met de technieken van 1998 nog niet. Pas sinds 2008 ofzo kunnen ze dat spoor vergelijken met DNA materiaal van personen. Dus ergens maar goed ook dat de doorbraak nu pas is en niet na de staandehouding, want dan had de rechter hem waarschijnlijk laten lopen.
Zelfs op basis van zijn DNA en heen en weer fietsen gaat geen rechter hem veroordelen.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:44
Ik ben benieuwd wat ze nog meer tegen hem hebben.
tja77zaterdag 25 augustus 2018 @ 11:46
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:41 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

M.i. is zelfs alleen al toevallig langsfietsen op die plek en op dat tijdstip bijzonder verdacht.
Deze man had daarom ook gewoon direct grondig onderzocht moeten worden
Man hield van de natuur (vandaar de omweg die hij maakte), en het was die dag dusdanig warm dat het rond dat tijdstip naar huis fietsen na het rondbrengen van de post, best aanneemlijk was. Een kinderlijkje droppen met de fiets is daarnaast ook niet heel logisch.
Achteraf is het heel makkelijk oordelen.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:46 schreef tja77 het volgende:

[..]

Man hield van de natuur (vandaar de omweg die hij maakte), en het was die dag dusdanig warm dat het rond dat tijdstip naar huis fietsen na het rondbrengen van de post, best aanneemlijk was. Een kinderlijkje droppen met de fiets is daarnaast ook niet heel logisch.
Achteraf is het heel makkelijk oordelen.
Ik ken de plek toevallig, en gaf mijn visie, niet meer en niet minder.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 11:49
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:41 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

M.i. is zelfs alleen al toevallig langsfietsen op die plek en op dat tijdstip bijzonder verdacht.
Deze man had daarom ook gewoon direct grondig onderzocht moeten worden
Ja, afhankelijk van de locatie kan dat zo zijn.
Een pad dat nergens heen gaat, of alleen naar een kampeerboerderij is iets anders dan een doorgaand pad op een fietsroute door het bos.
Daarbij kan ik niet inschatten hoe druk het daar toen nog was met wandelaars en fietsers.

Maar als hij heen en weer fietste was dat sowieso verdacht.
Maar ik denk dat er toen ook al mensen waren die de politiescanners volgden en dus "even gingen kijken" als er weer iets spannends gebeurd was, net als dat er nu altijd allerlei volk staat te kijken dat ergens op af komt en niet toevallig langskomt.
grimselmanzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:46 schreef tja77 het volgende:

[..]

Man hield van de natuur (vandaar de omweg die hij maakte), en het was die dag dusdanig warm dat het rond dat tijdstip naar huis fietsen na het rondbrengen van de post, best aanneemlijk was. Een kinderlijkje droppen met de fiets is daarnaast ook niet heel logisch.
Achteraf is het heel makkelijk oordelen.
En hij was niet de enige passant, in totaal zijn van 45 passanten de gegevens genoteerd.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:49 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja, afhankelijk van de locatie kan dat zo zijn.
Een pad dat nergens heen gaat, of alleen naar een kampeerboerderij is iets anders dan een doorgaand pad op een fietsroute door het bos.
Daarbij kan ik niet inschatten hoe druk het daar toen nog was met wandelaars en fietsers.

Maar als hij heen en weer fietste was dat sowieso verdacht.
Maar ik denk dat er toen ook al mensen waren die de politiescanners volgden en dus "even gingen kijken" als er weer iets spannends gebeurd was, net als dat er nu altijd allerlei volk staat te kijken dat ergens op af komt en niet toevallig langskomt.
En ook die moet je dan grondig checken, beter op dat moment dan 20 jaar later.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 11:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:50 schreef grimselman het volgende:

[..]

En hij was niet de enige passant, in totaal zijn van 45 passanten de gegevens genoteerd.
En dan zal men niet eens van iedereen de gegevens hebben genoteerd.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 11:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:50 schreef grimselman het volgende:

[..]

En hij was niet de enige passant, in totaal zijn van 45 passanten de gegevens genoteerd.
Wat een drukte dan, midden in de nacht.

Dacht juist hoeveel toevallige passanten zouden er geweest zijn. Maar dat is dus heel veel.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 11:53
quote:
4s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:51 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

En ook die moet je dan grondig checken, beter op dat moment dan 20 jaar later.
Je moet het ramptoerisme voor dat soort volk vooral onaantrekkelijk maken.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:53 schreef Leandra het volgende:

[..]

Je moet het ramptoerisme voor dat soort volk vooral onaantrekkelijk maken.
Klopt.
Je moet zeker niet handelen alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je daar rond gaat hangen terwijl je er op dat moment helemaal niets te zoeken hebt en danig in de weg loopt.
tja77zaterdag 25 augustus 2018 @ 11:55
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:48 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Ik ken de plek toevallig, en gaf mijn visie, niet meer en niet minder.
Ik probeerde vanuit het oogpunt te redeneren van de heren die hem staande hielden. Niets meer en niets minder.
Ik zeg niet dat ze een medaille verdienen, maar op basis van hetgeen ze hadden aan informatie, was er niet genoeg bewijs hem te arresteren en af te voeren.
Dat er naderhand meer focus op hem had moeten leggen staat daar los van. Maar dat lijkt me niet de verantwoordelijkheid van de mensen die hem staande hielden, maar meer die van de technische recherche.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:55 schreef tja77 het volgende:

[..]

Ik probeerde vanuit het oogpunt te redeneren van de heren die hem staande hielden. Niets meer en niets minder.
Ik zeg niet dat ze een medaille verdienen, maar op basis van hetgeen ze hadden aan informatie, was er niet genoeg bewijs hem te arresteren en af te voeren.
Dat er naderhand meer focus op hem had moeten leggen staat daar los van. Maar dat lijkt me niet de verantwoordelijkheid van de mensen die hem staande hielden, maar meer die van de technische recherche.
Nou ja, zij hebben PB opgemaakt dus de naam was bekend, de leiding had naar aanleiding daarvan moeten besluiten om die man even na te trekken.
Je bent er snel achter of je verder moet graven of niet, nu is er gewoon helemaal niet naar gekeken en dat is best kwalijk te noemen.
grimselmanzaterdag 25 augustus 2018 @ 11:58
quote:
4s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:51 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

En ook die moet je dan grondig checken, beter op dat moment dan 20 jaar later.
Behoorlijk werk om alle passanten bij een moordzaak te checken. En als de moordenaar er dan niet tussen zit dan krijgen we weer het verwijt waarom de politie zoveel tijd heeft verspild met het checken van passanten. Want het was toch duidelijk dat de buurman de dader was omdat ie 10 jaar geleden een kat heeft vermoord
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:58 schreef grimselman het volgende:

[..]

Behoorlijk werk om alle passanten bij een moordzaak te checken. En als de moordenaar er dan niet tussen zit dan krijgen we weer het verwijt waarom de politie zoveel tijd heeft verspild met het checken van passanten. Want het was toch duidelijk dat de buurman de dader was omdat ie 10 jaar geleden een kat heeft vermoord
Alsof er nu geen tijd en werk in is gaan zitten.
Wat een slap excuus.

Zoals ik al eerder zei, ik ken de plek.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:01
Was het wel meteen duidelijk dat ie vermoord was dan?
Want dat kamp waar zijn tent stond is ook niet behandeld als plaats delict. Dat is gewoon normaal afgebroken zonder politie. Geen onderzoek geweest.
Tevens is het stoffelijk overschot niet direct naar een gerechtelijk laboratorium gebracht. Maar naar een ‘normale’ lijkschouwer in eerste instantie.
westwoodblvdzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:03
"Dag kinderen, hebben jullie wel eens een heeeeele grote chocobanaan gezien?"
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:36 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Op basis van een gevoel kun je iemand niet veroordelen. Ze hebben dat DNA-spoor echt nodig gehad, en dat kon met de technieken van 1998 nog niet. Pas sinds 2008 ofzo kunnen ze dat spoor vergelijken met DNA materiaal van personen. Dus ergens maar goed ook dat de doorbraak nu pas is en niet na de staandehouding, want dan had de rechter hem waarschijnlijk laten lopen.
Dit ja. Van wat ik er nu van begrijp, is dat ze hem op z'n vroegst in 2009 (?) hadden kunnen pakken als hij toen was geselecteerd voor het onderzoek van toen. Dat is niet gebeurd. Maar mooi dat hij nu wel in de groep zat en dat ze dus nauwkeurig hebben bijgehouden wie het onderzoek ontliep.
Deze zaak hadden ze waarschijnlijk echt niet in 1998 kunnen oplossen. Of misschien wel oplossen, maar hem niet veroordeeld krijgen.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:04 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dit ja. Van wat ik er nu van begrijp, is dat ze hem op z'n vroegst in 2009 (?) hadden kunnen pakken als hij toen was geselecteerd voor het onderzoek van toen. Dat is niet gebeurd. Maar mooi dat hij nu wel in de groep zat en dat ze dus nauwkeurig hebben bijgehouden wie het onderzoek ontliep.
Deze zaak hadden ze waarschijnlijk echt niet in 1998 kunnen oplossen. Of misschien wel oplossen, maar hem niet veroordeeld krijgen.
Daar heb je een punt, op basis van DNA ontbrak er destijds helaas nog het nodige aan.
grimselmanzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:06
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:00 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Alsof er nu geen tijd en werk in is gaan zitten.
Wat een slap excuus.

Zoals ik al eerder zei, ik ken de plek.
De meeste zaken worden natuurlijk opgelost zonder een hele groep van passanten te onderzoeken. Maar goed jij kent de plek dus je bent de expert
tomatenroodzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:04 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dit ja. Van wat ik er nu van begrijp, is dat ze hem op z'n vroegst in 2009 (?) hadden kunnen pakken als hij toen was geselecteerd voor het onderzoek van toen. Dat is niet gebeurd. Maar mooi dat hij nu wel in de groep zat en dat ze dus nauwkeurig hebben bijgehouden wie het onderzoek ontliep.
Deze zaak hadden ze waarschijnlijk echt niet in 1998 kunnen oplossen. Of misschien wel oplossen, maar hem niet veroordeeld krijgen.
Hij is in 2001 zelfs nog een keer verhoord. Ik vermoed dat ze toen al wisten dat hij wel eens de dader zou kunnen zijn, maar dat ze wisten dat ze geen schijn van kans zouden maken in de rechtbank.

Misschien hoopten ze dat hij nog een keer zou bekennen, dat had hij in 1985 immers ook al eens gedaan.
grimselmanzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:11 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Hij is in 2001 zelfs nog een keer verhoord. Ik vermoed dat ze toen al wisten dat hij wel eens de dader zou kunnen zijn, maar dat ze wisten dat ze geen schijn van kans zouden maken in de rechtbank.

Misschien hoopten ze dat hij nog een keer zou bekennen, dat had hij in 1985 immers ook al eens gedaan.
Dan hadden ze hem in 2010 wel opgeroepen om dna af te geven
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 12:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:11 schreef tomatenrood het volgende:

[..]


Misschien hoopten ze dat hij nog een keer zou bekennen, dat had hij in 1985 immers ook al eens gedaan.
Dat zou ik het droomscenario vinden : dat hij berouw krijgt (of zich gewonnen geeft, dat is misschien wat plausibeler), zich meldt en volledige medewerking verleent aan politie en antwoord geeft op alle vragen die er leven.

Maar ja.... :{
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:03 schreef westwoodblvd het volgende:
"Dag kinderen, hebben jullie wel eens een heeeeele grote chocobanaan gezien?"
:') 14.gif
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 12:26
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:00 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Alsof er nu geen tijd en werk in is gaan zitten.
Wat een slap excuus.

Zoals ik al eerder zei, ik ken de plek.
Weer zo iemand die met kennis achteraf opeens staat te schreeuwen wat ze allemaal wel niet fout hebben gedaan.

En hoezo is het relevant dat jij de plek kent, ben je zelf wel grondig onderzocht?

:')
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 12:29
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:22 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

:')

Niet met een of andere organisatie gelieerd aan de kerk, nee.
Ik neem aan dat je je kinderen ook nooit achterlaat bij een KDV, een school, een sportvereniging, in een zwembad, of, het allergevaarlijkste van allemaal; hun familieleden?
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:29 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je je kinderen ook nooit achterlaat bij een KDV, een school, een sportvereniging, in een zwembad, of, het allergevaarlijkste van allemaal; hun familieleden?
Ach wat lul je nou, je hebt er zelf geen.
westwoodblvdzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:33
Je kinderen zo beschermd opvoeden dat ze nooit het huis mogen verlaten is natuurlijk onzin. Dat doet meer schade aan je kinderen. Je moet wel heel duidelijk maken wat voor een gedrag van volwassenen de grens overgaat en dat ze het dan altijd meteen moeten vertellen.

Het is ook nogal paranoïde om aan te nemen dat iedere mannelijke vrijwilliger bij een vereniging waar ook kinderen komen een stijve chocobanaan in zijn broek heeft zitten als hij met kinderen werkt.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 12:33
Niet weer hè, we hebben het nu wel gehad met dit soort discussies:

- mijn kinderen mogen nooit dit dat
- ja maar school, zwemles, voetbal, pyjamafeestje, enz.

Het gaat goddomme ook altijd om kinderen die al volwassen zijn.
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 12:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 11:21 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Had die staande houding maar tot de doorbraak geleid, maar het heeft tot niks geleid. De doorbraak was 't verwantsschaps onderzoek.

Wel cru dat hij wellicht toen de dader aanhield, misschien bedoelde je dat.
Als hij niet staande was gehouden dan had hij niet in het dossier gezeten en dan was hij ook nooit gevraagd om zijn dna af te staan.

Het feit dat hij destijds wél is staande gehouden is de reden dat ze hem nu hebben.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:35
Het enige dat ik eng vind en waar ik mijn kinderen weg heb gehouden zijn dingen van de kerk, voor de rest zijn ze overal geweest en gaan nog.
Feit is gewoon dat die clubjes pedo nesten zijn, of je dat nou wil erkennen of niet, het zal mij een rotzorg zijn.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 12:36
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:35 schreef Mo_Muffin het volgende:
Het enige dat ik eng vind en waar ik mijn kinderen weg heb gehouden zijn dingen van de kerk, voor de rest zijn ze overal geweest en gaan nog.
Feit is gewoon dat die clubjes pedo nesten zijn, of je dat nou wil erkennen of niet, het zal mij een rotzorg zijn.
Ja, jouw kinderen zijn ook volwassen, lijkt me, toch?
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:36 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, jouw kinderen zijn ook volwassen, lijkt me, toch?
Ja, helemaal, en ze hebben echt niets gemist omdat ze een overprotectionele vader hadden.

En ik hoef mezelf niet voor de kop te slaan en te denken; hoe heb ik dat nou niet kunnen zien?
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 12:39
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:37 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Ja, helemaal, en ze hebben echt niets gemist omdat ze een overprotectionele vader hadden.
Nee, maar niet om ieder hoekje schuilt een gevaar ook hè.

Ik ben vroeger ook een keer op club naar een zomerkampje geweest. Eigen bijdrage was een rijksdaalder, weet ik nog. Was dolle pret. En geen kinderlokkers aanwezig.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:39 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, maar niet om ieder hoekje schuilt een gevaar ook hè.

Ik ben vroeger ook een keer op club naar een zomerkampje geweest. Eigen bijdrage was een rijksdaalder, weet ik nog. Was dolle pret. En geen kinderlokkers aanwezig.
Was het via een kerk?
Waarschijnlijk niet.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 12:42
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:41 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Was het via een kerk?
Waarschijnlijk niet.
Nee, het clubhuis. Dat was wrs sociaal-cultureel werk. Je kon daar op woensdagmiddag ook knutselen. Bijna ieder kind in het dorp is er wel voor langere of kortere periode lid van geweest in die tijd.

Zoveel was er trouwens niet te doen. Gelovige kinderen gingen nog naar de zondagsschool. Er was uiteraard de voetbal. De drumband. En volgens mij hield het daarmee wel op. Kinderen waren in die tijd, dat weet je ook, verder altijd buiten aan het spelen.
niepleujezaterdag 25 augustus 2018 @ 12:44
'Jos Brech vorig jaar nog in scoutingkamp in Polen'

quote:
De man die gezocht wordt in verband met de dood van Nicky Verstappen was tot de zomer van vorig jaar vaak in Polen, als medewerker bij scoutingkampen. Dat schrijft het AD.

De krant meldt dat de 55-jarige Jos Brech op internet berichten achterliet over zijn verblijf in die kampen. "Tussen de trainingen en programma's voor jongerenkampen door veel gehiket", schreef hij. En: "Volgende week zit ik met 150 kinderen in het woud. Dat zes weken lang."
https://nos.nl/artikel/22(...)ngkamp-in-polen.html

Edit: Had het topic niet helemaal doorgelezen, was al genoemd. My bad.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:42 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, het clubhuis. Dat was wrs sociaal-cultureel werk. Je kon daar op woensdagmiddag ook knutselen. Bijna ieder kind in het dorp is er wel voor langere of kortere periode lid van geweest in die tijd.
Je moet op je gevoel afgaan.
En op basis van mijn gevoel was mijn zoon die 5 jaar jonger dan Nicky is nooit met dat clubje op de Heikop, waar ik destijds vlakbij woonde, ja, gooi ze er maar in, terecht gekomen.
Byzantynixschiizaterdag 25 augustus 2018 @ 12:46
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:45 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Je moet op je gevoel afgaan.
En op basis van mijn gevoel was mijn zoon die 5 jaar jonger dan Nicky is nooit met dat clubje op de Heikop waar ik destijds vlakbij woonde, ja, gooi ze er maar in, terecht gekomen.
Ondertussen wel 5 jaar lang door de buurman in z'n reet geneukt maar dat geeft niet want die ging niet naar de kerk. :')
grimselmanzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:47
https://www.1limburg.nl/s(...)nicky_verstappen.pdf
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:46 schreef Byzantynixschii het volgende:

[..]

Ondertussen wel 5 jaar lang door de buurman in z'n reet geneukt maar dat geeft niet want die ging niet naar de kerk. :')
Lulmeijer.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 12:49
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:45 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Je moet op je gevoel afgaan.
En op basis van mijn gevoel was mijn zoon die 5 jaar jonger dan Nicky is nooit met dat clubje op de Heikop, waar ik destijds vlakbij woonde, ja, gooi ze er maar in, terecht gekomen.
Ja, goed ik zou RK jongerenclubjes ook niet direct een fiat geven. Kindermisbruik is nu eenmaal iets dat synoniem is geworden met de RK-kerk bijna.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:49 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, goed ik zou RK jongerenclubjes ook niet direct een fiat geven. Kindermisbruik is nu eenmaal iets dat synoniem is geworden met de RK-kerk bijna.
Ik denk niet dat het uitsluitend voor de RK kerk geldt, in de bible belt is het net zo, onlangs nog een schandaal bij de Jehova's, en ga zo maar door.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 12:52
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:50 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Ik denk niet dat het uitsluitend voor de RK kerk geldt, in de bible belt is het net zo, onlangs nog een schandaal bij de Jehova's, en ga zo maar door.
Ook die kunnen er wat van idd.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:52 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ook die kunnen er wat van idd.
Geloof brengt nu eenmaal een hoop seksuele frustratie met zich mee.
Althans, dat is mijn algemene indruk.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 12:55
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:53 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Geloof brengt nu eenmaal een hoop seksuele frustratie met zich mee.
Althans, dat is mijn algemene indruk.
Ik weet ook niet hoe het precies zit. Of het trekt mensen met die neigingen aan, omdat er ook veel met kinderen gedaan wordt?
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 12:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:55 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik weet ook niet hoe het precies zit. Of het trekt mensen met die neigingen aan, omdat er ook veel met kinderen gedaan wordt?
Ik denk dat ze een hoop vrijheden missen en daarom zo verknipt met seksualiteit omgaan.
Mijn dochters werden ook op een gegeven moment ouder, dan moet je ook in staat zijn hen zich te laten ontwikkelen en niet met allerlei vage regels aan komen zetten.
Wees gewoon logisch en eerlijk.
Zazaterdag 25 augustus 2018 @ 13:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:01 schreef Black_Baron het volgende:

Was het wel meteen duidelijk dat ie vermoord was dan?
Zover ik hier gelezen heb is dat nog steeds niet duidelijk.

[ Bericht 15% gewijzigd door Za op 25-08-2018 13:15:14 ]
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 13:09
quote:
Wat een brief. Dank voor het posten.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 13:17
NRC doet het wel netjes:

DlcCdf2XsAEX96u?format=jpg&name=large
Jos B.
DKUpzaterdag 25 augustus 2018 @ 13:18
Uhmm ja.
bascrosszaterdag 25 augustus 2018 @ 13:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:17 schreef Black_Baron het volgende:
NRC doet het wel netjes:

[ afbeelding ]
Jos B.
Wat is hier netjes aan? Jos Brech wordt gewoon gezocht, zoals nog veel meer mensen. Ook die komen vaak genoeg met volledige naam en foto voorbij.
Zazaterdag 25 augustus 2018 @ 13:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:17 schreef Black_Baron het volgende:
NRC doet het wel netjes:

[ afbeelding ]
Jos B.
Ik heb gelezen dat de media het niet eens anders mag doen.
De politie mag in geval van bv acuut gevaar een portret verspreiden via de bekende kanalen (opsporing verzocht etc) maar niet icm naam.

De media mogen de beeltenis en video's en wat al niet meer van deze man helemaal niet opvoeren, art 22 privacy wetgeving.
Zazaterdag 25 augustus 2018 @ 13:25
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:19 schreef bascross het volgende:

zoals nog veel meer mensen. Ook die komen vaak genoeg met volledige naam en foto voorbij.
Waar komen die voorbij?
Op alle zenders elke dag, alle kranten, bladen, incluis geboortedatum, adres, privacy gevoelige informatie, verleden, bezigheden, vermoedelijke verblijfplaats, familie informatie, de hele rambam?
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 13:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:20 schreef Za het volgende:

[..]

Ik heb gelezen dat de media het niet eens anders mag doen.
De politie mag in geval van bv acuut gevaar een portret verspreiden via de bekende kanalen (opsporing verzocht etc) maar niet icm naam.

De media mogen de beeltenis en video's en wat al niet meer van deze man helemaal niet opvoeren, art 22 privacy wetgeving.
Jawel, in geval van opsporing oid mogen foto persoonsgegevens etc gewoon gedeeld worden met de media. Heb hier in het topic laatst het linkje gedeeld. Even terugzoeken, moment.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 13:27
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:19 schreef bascross het volgende:

[..]

Wat is hier netjes aan? Jos Brech wordt gewoon gezocht, zoals nog veel meer mensen. Ook die komen vaak genoeg met volledige naam en foto voorbij.
Nou, noem er eens drie dan? Die nu gezocht worden en die ‘vaak genoeg met volledige naam en foto voorbij‘ komen.

Ik maak het je makkelijk.. hier is de lijst:
https://www.politie.nl/ge(...)nale-opsporingslijst
bascrosszaterdag 25 augustus 2018 @ 13:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:25 schreef Za het volgende:

[..]

Waar komen die voorbij?
Op alle zenders elke dag, alle kranten, bladen, incluis geboortedatum, adres, privacy gevoelige informatie, verleden, bezigheden, vermoedelijke verblijfplaats, familie informatie, de hele rambam?
Het is groot nieuws, dus dat is logisch. Zo'n beetje alles wat jij opnoemt staat trouwens gewoon hier:
https://www.politie.nl/ge(...)ustus/jos-brech.html

Daarnaast is het nu een hype, maar als hij over een week nog niet gevonden is ga je dit niet dagelijks meer tegenkomen in de krant.
bascrosszaterdag 25 augustus 2018 @ 13:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:27 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Nou, noem er eens drie dan? Die nu gezocht worden en die ‘vaak genoeg met volledige naam en foto voorbij‘ komen.

Ik maak het je makkelijk.. hier is de lijst:
https://www.politie.nl/ge(...)nale-opsporingslijst
Je geeft zelf het antwoord dus al. _O- Of is het erger dat de NOS dezelfde informatie geeft als de politie via hun website?
Giazaterdag 25 augustus 2018 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:49 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, goed ik zou RK jongerenclubjes ook niet direct een fiat geven. Kindermisbruik is nu eenmaal iets dat synoniem is geworden met de RK-kerk bijna.
Mijn zonen, ja volwassen nu, zijn vroeger 7 jaar lang misdienaar geweest. Inclusief jaarlijks efteling reisje.
Nooit iets voorgevallen. Kon ook niet, want niemand was ooit alleen met een kind.

Ik denk dat je wel een punt hebt met je opmerking. Plekken waar veel kinderen zijn, trekken pedo's aan. Hier in 't zuiden werd veel geregeld vanuit het geloof. Scholen, verenigingen, hadden allemaal de naam RK.

Neemt niet weg dat het op openbare scholen en verenigingen net zo goed voorkomt. Maar ja, dan zijn het gewoon zieke mensen en heeft het tenminste niets te maken met het geloof.
Kopikozaterdag 25 augustus 2018 @ 13:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:35 schreef Gia het volgende:
zijn het gewoon zieke mensen en heeft het tenminste niets te maken met het geloof.
--> machtsmisbruik.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 13:38
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:31 schreef bascross het volgende:

[..]

Je geeft zelf het antwoord dus al. _O- Of is het erger dat de NOS dezelfde informatie geeft als de politie via hun website?
Jij beweert dat al deze mensen evenveel exposure hebben als nummer 1 op die lijst?
Dat de dagbladen over nummer 2 en 3 evenveel schrijven?
Dacht het niet.
Maar ik wacht nog steeds op je voorbeelden. Al denk ik niet dat je die hebt.
Giazaterdag 25 augustus 2018 @ 13:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:27 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Nou, noem er eens drie dan? Die nu gezocht worden en die ‘vaak genoeg met volledige naam en foto voorbij‘ komen.

Ik maak het je makkelijk.. hier is de lijst:
https://www.politie.nl/ge(...)nale-opsporingslijst
Er wordt al enkele weken een meisje vermist, die geregeld voorbij komt met foto, voor- en achternaam.

Is heel normaal als naar vermiste mensen wordt gezocht.
Of ze nu wel of niet ergens van verdacht worden.

Volgens mij wordt het anders als iemand in staat van beschuldiging is gebracht. Maar dat is, nog niet, het geval.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 13:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:20 schreef Za het volgende:

[..]

Ik heb gelezen dat de media het niet eens anders mag doen.
De politie mag in geval van bv acuut gevaar een portret verspreiden via de bekende kanalen (opsporing verzocht etc) maar niet icm naam.

De media mogen de beeltenis en video's en wat al niet meer van deze man helemaal niet opvoeren, art 22 privacy wetgeving.
Je had het hier al eerder over en toen heb ik het volgende geantwoord op je. :P Dus kennelijk mag het in diverse gevallen wel gewoon naar de media:

quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 20:32 schreef Greys het volgende:

[..]

En terecht. :Y

Ik vond dit:

Het OM heeft in bijzondere gevallen de bevoegdheid om strafrechtelijke persoonsgegevens te verstrekken. Deze uitzonderingen staan beschreven in de aanwijzing Wbp van het OM. Openbaarmaking kan ‘voor zover het tot de taak van de officier van justitie/advocaat-generaal behoort om in het kader van de behandeling van de zaak informatie aan media te verstrekken’ (pag. 10, paragraaf 6.2 onder h. en pag. 12 paragraaf 9). Een voorbeeld hiervan is opsporingsberichtgeving. Verder kunnen het OM en de politie in het kader van hun publiekrechtelijke taken strafrechtelijke persoonsgegevens verstrekken aan media.

http://wetten.overheid.nl/BWBR0021484/2002-08-01
bascrosszaterdag 25 augustus 2018 @ 13:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:38 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Jij beweert dat al deze mensen evenveel exposure hebben als nummer 1 op die lijst?
Dat de dagbladen over nummer 2 en 3 evenveel schrijven?
Dacht het niet.
Maar ik wacht nog steeds op je voorbeelden. Al denk ik niet dat je die hebt.
Dat beweer ik niet. Met vaak genoeg doelde ik niet op het aantal keer dat mensen in de media verschijnen met naam en foto, maar dat er genoeg mensen zijn die ook gezocht worden en waarvan allerlei gegevens en ''privacy-gevoelige'' informatie beschikbaar is voor iedereen met internet.

Daarnaast is dit een heel bekende zaak van 20 jaar terug, waar een groot deel van Nederland bekend mee is. Dat ene Tommy van der Sommen gezocht wordt voor drugshandel, witwassen en mishandeling is voor de meeste mensen een stuk minder boeiend, daarom zie je het ook niet in de krant. Zoals ik al zei Jos Brech verdwijnt ook snel genoeg weer uit het nieuws als hij binnen een aantal dagen niet gepakt wordt. Bovendien is het totaal nutteloos om nu Jos B. te gaan schrijven en foto's met balkjes te gebruiken, want iedereen weet al hoe hij heet en hoe hij eruit ziet.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 13:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:35 schreef Gia het volgende:

[..]

Mijn zonen, ja volwassen nu, zijn vroeger 7 jaar lang misdienaar geweest. Inclusief jaarlijks efteling reisje.
Nooit iets voorgevallen. Kon ook niet, want niemand was ooit alleen met een kind.

Ik denk dat je wel een punt hebt met je opmerking. Plekken waar veel kinderen zijn, trekken pedo's aan. Hier in 't zuiden werd veel geregeld vanuit het geloof. Scholen, verenigingen, hadden allemaal de naam RK.

Neemt niet weg dat het op openbare scholen en verenigingen net zo goed voorkomt. Maar ja, dan zijn het gewoon zieke mensen en heeft het tenminste niets te maken met het geloof.
Wrs is de kans dat pedo's tegen de lamp lopen in een levensbeschouwelijk neutrale omgeving groter en dus komen ze daar minder vaak voor? RK-kerk heeft er natuurlijk altijd alles aan gedaan om of te negeren of met de mantel der liefde bedekken, zodat er geen smet op hun naam kwam. Daarnaast heeft het leerstuk van het celibaat icm de scheiding der seksen ook geen goed gedaan natuurlijk.

Maar goed, wat je zegt, niet achter ieder hoekje zit een pedofiel natuurlijk.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 13:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:43 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wrs is de kans dat pedo's tegen de lamp lopen in een levensbeschouwelijk neutrale omgeving groter en dus komen ze daar minder vaak voor? RK-kerk heeft er natuurlijk altijd alles aan gedaan om of te negeren of met de mantel der liefde bedekken, zodat er geen smet op hun naam kwam. Daarnaast heeft het leerstuk van het celibaat icm de scheiding der seksen ook geen goed gedaan natuurlijk.

Maar goed, wat je zegt, niet achter ieder hoekje zit een pedofiel natuurlijk.
Plausibele verklaring.
Giazaterdag 25 augustus 2018 @ 13:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:37 schreef Kopiko het volgende:

--> machtsmisbruik.
Precies, en dat is bij alle pedo's hetzelfde.

Een pedo zal graag met kinderen willen werken. Dat betekent niet dat iedere man die graag met kinderen werkt, een pedo is.

En er zijn mensen die al vraagtekens hebben bij een onderwijzer in groep 3. Dat moeten maar liever juffen zijn. Want een meester mag geen kind op schoot nemen om te troosten als het gevallen is. Juffen wel.
bascrosszaterdag 25 augustus 2018 @ 13:46
Ik heb Tommy van der Sommen even gegoogeld en hij kwam een maand geleden wel in het nieuws trouwens.

https://www.hartvannederl(...)ommy-van-der-sommen/
http://www.omroepbrabant.nl/?news/280645922/Tommy+van+der+Sommen+(36)+op+Nationale+Opsporingslijst,+spil+in+internationaal+drugsnetwerk.aspx
https://panorama.nl/enter(...)nale-opsporingslijst
https://wnl.tv/2018/07/25/tommy-van-der-sommen-drugsnetwerk/
https://www.1limburg.nl/p(...)n-op-opsporingslijst
https://nos.nl/artikel/22(...)-drugscrimineel.html

Bij de NOS noemen ze hem trouwens wel Tommy van der S, maar linken ze naar de opsporingssite waar alle gegevens staan. :')
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 13:47
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:44 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Plausibele verklaring.
Plus het constante hameren op het feit dat de vrouw door de duivel is verleid en het leerstuk over de original sin...

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 25-08-2018 13:55:38 ]
Giazaterdag 25 augustus 2018 @ 13:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:43 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wrs is de kans dat pedo's tegen de lamp lopen in een levensbeschouwelijk neutrale omgeving groter en dus komen ze daar minder vaak voor? RK-kerk heeft er natuurlijk altijd alles aan gedaan om of te negeren of met de mantel der liefde bedekken, zodat er geen smet op hun naam kwam. Daarnaast heeft het leerstuk van het celibaat icm de scheiding der seksen ook geen goed gedaan natuurlijk.

Maar goed, wat je zegt, niet achter ieder hoekje zit een pedofiel natuurlijk.
Celibaat geldt alleen voor priesters, niet voor scoutingleiders, of voetbaltrainers. Clubs waren/zijn verder alleen in naam RK. De kerk heeft er niets (meer) mee te maken.

Pedo's lopen hier, volgens mij, juist sneller tegen de lamp.
Want volgens mij gebeurt het overal evenveel.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 13:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:52 schreef Gia het volgende:

[..]

Celibaat geldt alleen voor priesters, niet voor scoutingleiders, of voetbaltrainers. Clubs waren/zijn verder alleen in naam RK. De kerk heeft er niets (meer) mee te maken.

Pedo's lopen hier, volgens mij, juist sneller tegen de lamp.
Want volgens mij gebeurt het overal evenveel.
Schiet je nu ineens in de verdediging? :D.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 13:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:55 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Schiet je nu ineens in de verdediging? :D.
Een beetje wel.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 13:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:55 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Schiet je nu ineens in de verdediging? :D.
Nog even en er zijn helemaal geen misstanden in de RK kerk, en nooit geweest ook.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:58 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nog even en er zijn helemaal geen misstanden in de RK kerk, en nooit geweest ook.
In ieder geval niet meer dan gemiddeld.
De praktijk verteld helaas een anders verhaal.
Giazaterdag 25 augustus 2018 @ 14:01
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:58 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nog even en er zijn helemaal geen misstanden in de RK kerk, en nooit geweest ook.
Die zijn er wel. Gelukkig is dat bekend. Neemt niet weg dat het overal voorkomt. Want pedo's zijn gewoon ziek, en die ziekte beperkt zich niet tot gelovigen.
Giazaterdag 25 augustus 2018 @ 14:03
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:00 schreef Mo_Muffin het volgende:

In ieder geval niet meer dan gemiddeld.
De praktijk verteld helaas een anders verhaal.
Misschien kunnen niet-gelovigen het stiekemer doen?
Ik geloof er niet in dat het op rijks/openbare clubs en scholen minder voorkomt.

Vertelt is overigens met een -t
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 14:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:01 schreef Gia het volgende:

[..]

Die zijn er wel. Gelukkig is dat bekend. Neemt niet weg dat het overal voorkomt. Want pedo's zijn gewoon ziek, en die ziekte beperkt zich niet tot gelovigen.
Maar ja, een omgeving waarbij een pedofiel min of meer zijn gang kan gaan, trekt wel pedofielen aan hè. En bovendien werden pedofielen zo'n beetje gekweekt op die internaten van hen.
bloodymary1zaterdag 25 augustus 2018 @ 14:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 09:54 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Gewoon uitkering vanuit nederland toch!
Wat voor uitkering dan? Of zeg je zomaar iets.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:06 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Maar ja, een omgeving waarbij een pedofiel min of meer zijn gang kan gaan, trekt wel pedofielen aan hè. En bovendien werden pedofielen zo'n beetje gekweekt op die internaten van hen.
que?
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:03 schreef Gia het volgende:

[..]

Misschien kunnen niet-gelovigen het stiekemer doen?
Ik geloof er niet in dat het op rijks/openbare clubs en scholen minder voorkomt.

Vertelt is overigens met een -t
Zag het toen ik terug las.
supernigerzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:09
Heb een paar delen gemist.
Wie is Tommy van der Sommen?
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 14:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:06 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Wat voor uitkering dan? Of zeg je zomaar iets.
Is gewoon blaat, nog niets bekend over zijn bron(nen) van inkomsten.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 14:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:09 schreef superniger het volgende:
Heb een paar delen gemist.
Wie is Tommy van der Sommen?
Een veroordeelde die op de opsporingslijsten staat.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 14:14
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:08 schreef KanyeKardashian het volgende:

[..]

que?
Veel pedofielen zijn zelf als kind misbruikt, dat de grote misbruikschandalen in internaten dus niet alleen slachtoffers gemaakt hebben maar van die slachtoffers ook weer nieuwe daders is niet heel vreemd.
DavidTwentezaterdag 25 augustus 2018 @ 14:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 01:42 schreef Nober het volgende:

[..]

Tijd voor een 'in welke deel is Jos gearresteerd' poll voor de OP. :s)
En een poll waar hij gevonden wordt. Ik heb het gevoel dat ie ergens in Russische bossen zit.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 14:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:26 schreef DavidTwente het volgende:

[..]

En een poll waar hij gevonden wordt. Ik heb het gevoel dat ie ergens in Russische bossen zit.
Hij kan idd overal zitten, zeker nu het nog vrij warm is, en hij zijn talen waarschijnlijk prima spreekt.
Domnivoorzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:28 schreef Leandra het volgende:

[..]

Hij kan idd overal zitten, zeker nu het nog vrij warm is, en hij zijn talen waarschijnlijk prima spreekt.
Als we alle tips serieus nemen, zit hij nu in drie landen tegelijk.
Zazaterdag 25 augustus 2018 @ 14:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:42 schreef Greys het volgende:

Je had het hier al eerder over en toen heb ik het volgende geantwoord op je. :P Dus kennelijk mag het in diverse gevallen wel gewoon naar de media:

Je quote spreekt mijn post niet tegen, lees beide nog eens svp.

(we hebben het hier niet over de verspreiding van strafrechtelijke persoonsgegevens, hetgeen jouw quote behelst).

ETA
Strafrechtelijke gegevens zijn persoonsgegevens betreffende strafrechtelijke veroordelingen en de veiligheidsmaatregelen die naar aanleiding van een strafrechtelijke veroordeling zijn opgelegd.

[ Bericht 9% gewijzigd door Za op 25-08-2018 14:46:36 ]
Ericrzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:29
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:29 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Als we alle tips serieus nemen, zit hij nu in drie landen tegelijk.
Naar Vaals dan maar snel
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:29 schreef Ericr het volgende:

[..]

Naar Vaals dan maar snel
Ga zelf naar Vaals.
Black_Baronzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:28 schreef Leandra het volgende:

[..]

Hij kan idd overal zitten, zeker nu het nog vrij warm is, en hij zijn talen waarschijnlijk prima spreekt.
Zijn Engels is wel belabberd hoor.

“Hey all out there, in very short something about me except of loving being outdoors and i like wild camping very much, i am also a boyscout(master) and a fanatic geocacher. Hobbies: photography and botanic (special interest in wild edibles).”
https://www.youtube.com/channel/UCbrORQoDyfhocb6Kc72vNxA
sp3czaterdag 25 augustus 2018 @ 14:34
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:29 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Als we alle tips serieus nemen, zit hij nu in drie landen tegelijk.
Nee als je alle tips serieus neemt heb je 3 mogelijke locaties om te zoeken
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 14:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:34 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Zijn Engels is wel belabberd hoor.
Dat is van de meeste Europeanen buiten het VK en Ierland zo.
Dat valt in het gros van Europa, en daarbuiten, dus niet op.
LaCatastrophezaterdag 25 augustus 2018 @ 14:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 12:44 schreef Voszje het volgende:
'Jos Brech vorig jaar nog in scoutingkamp in Polen'

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)ngkamp-in-polen.html

Edit: Had het topic niet helemaal doorgelezen, was al genoemd. My bad.
En een vlugge google search leert dat er best veel jongens vermist worden in Polen vanaf 2006. Niet waarschijnlijk dat Jos hier wat mee te maken heeft natuurlijk, maar ik vind het geen prettig idee dat hij 20 jaar als 'loner' na waarschijnlijk twee zedendelicten blijkbaar zonder enig berouw vrij rond heeft kunnen lopen.
silliegirlzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:04
quote:
De politie in Limburg neemt berichtgeving op sociale en in traditionele media over Jos Brech mee in het onderzoek in de zaak-Nicky Verstappen. Dat zegt de eenheid op Twitter.

Een voorbeeld is de berichtgeving gisteravond van Nieuwsuur. Daarin werd onthuld dat Brech in 1985 een proeftijd van twee jaar kreeg opgelegd voor ontucht met twee minderjarige jongens. Het team dat onderzoek doet in de zaak-Verstappen wist alleen dat die aanklacht geseponeerd was.
Bron: https://nos.nl/artikel/22(...)se-scouting-mee.html

Dat is wel echt bijzonder knullig hoor, dat ze daar nu via (social) media nog achter moeten komen :X
grimselmanzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:04 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Bron: https://nos.nl/artikel/22(...)se-scouting-mee.html

Dat is wel echt bijzonder knullig hoor, dat ze daar nu via (social) media nog achter moeten komen :X
Dat bericht is afkomstig uit het regionaal historisch centrum limburg. Je denkt toch niet dat de politie alle archieven bij langs gaat om iets over Jos Brech te vinden. Die kunnen hun tijd beter besteden aan het natrekken van alle tips. Het belangrijkste nu is om die vent te vinden.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 15:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:29 schreef Za het volgende:

[..]

Je quote spreekt mijn post niet tegen, lees beide nog eens svp.

(we hebben het hier niet over de verspreiding van strafrechtelijke persoonsgegevens, hetgeen jouw quote behelst).

ETA
Strafrechtelijke gegevens zijn persoonsgegevens betreffende strafrechtelijke veroordelingen en de veiligheidsmaatregelen die naar aanleiding van een strafrechtelijke veroordeling zijn opgelegd.

Hm oké. Maar er zal in het geval van een Internationale Opsporing van een verdachte dus vast een uitzondering ergens staan dat er wel een persconferentie belegd wordt en dat daarbij de foto en naam met de media gedeeld worden.
In het geval van 'alleen' een vermissing zoals bij vele eerdere voorbeelden mag het en ook daar betreft het geen strafrechtelijke gegevens.
Dwaalboyzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:14
Heb politie getipt nu

Hij is aktief geweest op 6 augustus 2018 om 11:49 op internet!
Dwaalboyzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:14
Hunt him
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 15:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:14 schreef Dwaalboy het volgende:
Heb politie getipt nu

Hij is aktief geweest op 6 augustus 2018 om 11:49 op internet!
?
Dwaalboyzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:17
https://survivaltipsvideo(...)ney-and-fire-inside/

Kijk deze link!

Om 11:49 op 6 augustus 2018
Reageert oakleafNl met; Super idea

Heb doorgestuurd naar peter r and cops
Dwaalboyzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:18
Damn zie nu dat alles op die tijd staat haha.. strange
Gorraayzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:17 schreef Dwaalboy het volgende:
https://survivaltipsvideo(...)ney-and-fire-inside/

Kijk deze link!

Om 11:49 op 6 augustus 2018
Reageert oakleafNl met; Super idea

Heb doorgestuurd naar peter r and cops
The owner of survivaltipsvideos.com has configured their website improperly. To protect your information from being stolen, Firefox has not connected to this website.
grimselmanzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:17 schreef Dwaalboy het volgende:
https://survivaltipsvideo(...)ney-and-fire-inside/

Kijk deze link!

Om 11:49 op 6 augustus 2018
Reageert oakleafNl met; Super idea

Heb doorgestuurd naar peter r and cops
Alle reacties op die pagina zijn van 6 augustus 2018 11:49.
Daar klopt iets niet
Dwaalboyzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:20
Idd je moet ff onveilig op die site
Dwaalboyzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:20 schreef grimselman het volgende:

[..]

Alle reacties op die pagina zijn van 6 augustus 2018 11:49.
Daar klopt iets niet
Ja zag ik ook nadat ik als tip heb doorgestuurd haha
Zazaterdag 25 augustus 2018 @ 15:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:13 schreef Greys het volgende:

Hm oké. Maar er zal in het geval van een Internationale Opsporing van een verdachte dus vast een uitzondering ergens staan dat er wel een persconferentie belegd wordt en dat daarbij de foto en naam met de media gedeeld worden.
Er moet sprake zijn van acuut gevaar, en dan nog mag de naam niet voluit icm portret, en dan nog alleen via bepaalde kanalen.

Greys je ziet toch zelf ook wel dat deze heksenjacht alle perken te buiten gaat?

quote:
In het geval van 'alleen' een vermissing zoals bij vele eerdere voorbeelden mag het en ook daar betreft het geen strafrechtelijke gegevens.
Bij mijn weten heeft een volwassene het recht te verdwijnen en mag het alleen indien de persoon een gevaar is voor zichzelf of er een redelijk vermoeden is dat hij of zij slachtoffer is van een misdrijf.
damscozaterdag 25 augustus 2018 @ 15:26
Goede eerste kwalificatie van Max, zit pole er in voor vandaag?
Physsiczaterdag 25 augustus 2018 @ 15:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:13 schreef Greys het volgende:

[..]

Hm oké. Maar er zal in het geval van een Internationale Opsporing van een verdachte dus vast een uitzondering ergens staan dat er wel een persconferentie belegd wordt en dat daarbij de foto en naam met de media gedeeld worden.
In het geval van 'alleen' een vermissing zoals bij vele eerdere voorbeelden mag het en ook daar betreft het geen strafrechtelijke gegevens.
Het OM zal daarbij een afweging hebben gemaakt tussen het recht op privacy van Jos en andere belangen. Ze mogen sowieso niet direct overgaan tot het delen van dergelijke informatie, zoals bijvoorbeeld ook het geval is bij beelden die in Opsporing Verzocht wordt vertoond. Ze moeten eerst andere mogelijkheden inzetten (of uitputten).

In dit geval heeft de politie (minimaal) 2,5 maand lang zelf (en samen met de politie in het buitenland) geprobeerd om hem te lokaliseren. Ik weet niet wat ze nog meer hebben gedaan. Inmiddels vond het OM het kennelijk nodig om zijn naam en foto te verspreiden. Blijkbaar vinden zij de verdenking en daarmee de andere belangen zwaar genoeg.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 15:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:13 schreef Greys het volgende:

[..]

Hm oké. Maar er zal in het geval van een Internationale Opsporing van een verdachte dus vast een uitzondering ergens staan dat er wel een persconferentie belegd wordt en dat daarbij de foto en naam met de media gedeeld worden.
In het geval van 'alleen' een vermissing zoals bij vele eerdere voorbeelden mag het en ook daar betreft het geen strafrechtelijke gegevens.
Alsof er anders niet al tig advocaten verontwaardigd hadden zitten doen bij Laat op 1.
Giazaterdag 25 augustus 2018 @ 15:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:22 schreef Za het volgende:

Bij mijn weten heeft een volwassene het recht te verdwijnen en mag het alleen indien de persoon een gevaar is voor zichzelf of er een redelijk vermoeden is dat hij of zij slachtoffer is van een misdrijf.
Maar hij is toch als vermist opgegeven!
Ook al heb je het recht te verdwijnen, familie heeft het recht je te zoeken en als vermist op te geven.

Verder is Brech nog nergens van beschuldigd. Is gewoon vermist, en blijkt een verdachte te zijn.
Stupidiscozaterdag 25 augustus 2018 @ 15:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:17 schreef Dwaalboy het volgende:
https://survivaltipsvideo(...)ney-and-fire-inside/

Kijk deze link!

Om 11:49 op 6 augustus 2018
Reageert oakleafNl met; Super idea

Heb doorgestuurd naar peter r and cops
Comments worden verkeerd ingeladen op die website. Check de comments onder die originele video op Youtube.

Comment van oakleafNL (Super idea) is van een jaar terug.

screenshot-www.youtube.com-2018.08.25-15-28-46.png
Pedrosozaterdag 25 augustus 2018 @ 15:35
Hebben jullie 'm nou nog steeds niet getraceerd ? Valt me een beetje tegen van het FOK! opsporingsteam.
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 15:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:22 schreef Za het volgende:

[..]

Er moet sprake zijn van acuut gevaar, en dan nog mag de naam niet voluit icm portret, en dan nog alleen via bepaalde kanalen.
Als dat echt zo is had er nu toch al lang iemand in dat hele circus en al die teams of iemand (een advocaat ofzo in een praatprogramma) opgestaan met 'maar heel die persconferentie op deze manier met foto en naam mocht helemaal niet'? Ik kan me serieus niet voorstellen dat ze dat doen en dat helemaal niemand daar of elders (behalve jij hier) daar een stokje voor steekt omdat het niet zou mogen. Jij wel? Eerlijk?

Edit: wat Leandra dus ook zegt. Dan had er al lang iemand moord en brand gegild.

quote:
Greys je ziet toch zelf ook wel dat deze heksenjacht alle perken te buiten gaat?
Dubbel gevoel. Snap toch wel heel goed dat ze alles op alles willen zetten om deze verdachte te lokaliseren. Dus foto en naam bekend maken voelt voor mij iig echt niet 'fout'.
Dat ding dat uit het archief kwam is wel overbodig voor opsporing uiteraard maar goed daar stond weinig in dat niet al bekend was. Toch?

quote:
Bij mijn weten heeft een volwassene het recht te verdwijnen en mag het alleen indien de persoon een gevaar is voor zichzelf of er een redelijk vermoeden is dat hij of zij slachtoffer is van een misdrijf.
We weten niet wat 'ze' precies hebben he. Hij zal niet voor niets op de Most Wanted lijst van Europol staan. ;)
Harvest89zaterdag 25 augustus 2018 @ 15:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:32 schreef Stupidisco het volgende:

[..]

Comments worden verkeerd ingeladen op die website. Check de comments onder die originele video op Youtube.

Comment van oakleafNL (Super idea) is van een jaar terug.

[ [url=https://s33.postimg.cc/dys3i9da7/screenshot-www.youtube.com-2018.08.25-15-28-46.png]afbeelding[/url] ]
Goed van je dat je de zaak en politie probeert te helpen.

Maar ik denk niet dat ze hier veel aan hebben.
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 15:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:35 schreef Pedroso het volgende:
Hebben jullie 'm nou nog steeds niet getraceerd ? Valt me een beetje tegen van het FOK! opsporingsteam.
Hij zit her naast me aan de koffie. Zal het in 2038 bekendmaken, oke?
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:43
Is een Nederlandse cel trouwens niet een stuk comfortabeler dan opgejaagd in de koude in bossen bivakeren in een donker hol?
Stupidiscozaterdag 25 augustus 2018 @ 15:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:40 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Goed van je dat je de zaak en politie probeert te helpen.

Maar ik denk niet dat ze hier veel aan hebben.
Ik geef alleen aan dat hetgeen Dwaalboy zegt te hebben gevonden nutteloos is, omdat het hier om een comment van een jaar terug gaat.
Physsiczaterdag 25 augustus 2018 @ 15:45
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:43 schreef Hamzoef het volgende:
Is een Nederlandse cel trouwens niet een stuk comfortabeler dan opgejaagd in de koude in bossen bivakeren in een donker hol?
Als je zo erg gesteld bent op je vrijheid, vast niet. Het is ook niet zeker dat hij momenteel in de bossen bivakeert.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:37 schreef Greys het volgende:

[..]

Als dat echt zo is had er nu toch al lang iemand in dat hele circus en al die teams of iemand (een advocaat ofzo in een praatprogramma) opgestaan met 'maar heel die persconferentie op deze manier met foto en naam mocht helemaal niet'? Ik kan me serieus niet voorstellen dat ze dat doen en dat helemaal niemand daar of elders (behalve jij hier) daar een stokje voor steekt omdat het niet zou mogen. Jij wel? Eerlijk?

Edit: wat Leandra dus ook zegt. Dan had er al lang iemand moord en brand gegild.

[..]

Dubbel gevoel. Snap toch wel heel goed dat ze alles op alles willen zetten om deze verdachte te lokaliseren. Dus foto en naam bekend maken voelt voor mij iig echt niet 'fout'.
Dat ding dat uit het archief kwam is wel overbodig voor opsporing uiteraard maar goed daar stond weinig in dat niet al bekend was. Toch?

[..]

We weten niet wat 'ze' precies hebben he. Hij zal niet voor niets op de Most Wanted lijst van Europol staan. ;)
En als justitie het niet kenbaar had gemaakt dan zou ik als ouder zelf die foto en naam verspreid hebben, 'we' zijn tenslotte op zoek naar iemand, dan noemen het beestje beter gewoon bij de naam.
Daarbij heeft de man allang de gelegenheid gehad zich vrijwillig te melden.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:45 schreef Physsic het volgende:

[..]

Als je zo erg gesteld bent op je vrijheid, vast niet. Het is ook niet zeker dat hij momenteel in de bossen bivakeert.
Nee, misschien dat hij tegen kost en inwoning ergens off the grid op een boerderij werkt bij een ouder boerenstel dat geen internet heeft.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:47
Hoelang zijn die RAF gasten al op de vlucht, jaar of 20? Kan wel lang duren dit
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 15:48
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:46 schreef Mo_Muffin het volgende:
Daarbij heeft de man allang de gelegenheid gehad zich vrijwillig te melden.
Gaan we weer 8)7
Greyszaterdag 25 augustus 2018 @ 15:51
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:46 schreef Mo_Muffin het volgende:

dan zou ik als ouder zelf die foto en naam verspreid hebben
Oh. Apart. Want dat mag dus niet, op eigen houtje (en geheel terecht wmb).
Physsiczaterdag 25 augustus 2018 @ 15:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:47 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nee, misschien dat hij tegen kost en inwoning ergens off the grid op een boerderij werkt bij een ouder boerenstel dat geen internet heeft.
Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden en informatie wijst in verschillende richtingen. Hij kan natuurlijk ook (toch) zijn overleden.
westwoodblvdzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:47 schreef bamibij het volgende:
Hoelang zijn die RAF gasten al op de vlucht, jaar of 20? Kan wel lang duren dit
Die hebben steun van anderen.
Domnivoorzaterdag 25 augustus 2018 @ 16:15
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:43 schreef Hamzoef het volgende:
Is een Nederlandse cel trouwens niet een stuk comfortabeler dan opgejaagd in de koude in bossen bivakeren in een donker hol?
Er zijn aanwijzingen dat hij berouw heeft, dat kun je lezen in de brief die grimselman plaatste. Hij heeft ook twee keer zelf (in 2001 en 2002) verklaringen afgelegd over eerdere zedenmisdrijven. Dus misschien heeft hij spijt maar schaamt hij zich of is hij te laf om zich te melden.

Ik denk dat hij het een stuk comfortabeler vindt om ergens onder te duiken, dan zich te verantwoorden inzake Nicky Verstappen.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 16:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:15 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Er zijn aanwijzingen dat hij berouw heeft, dat kun je lezen in de brief die grimselman plaatste. Hij heeft ook twee keer zelf (in 2001 en 2002) verklaringen afgelegd over eerdere zedenmisdrijven. Dus misschien heeft hij spijt maar schaamt hij zich of is hij te laf om zich te melden.

Ik denk dat hij het een stuk comfortabeler vindt om ergens onder te duiken, dan zich te verantwoorden inzake Nicky Verstappen.
Goed punt.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 16:28
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:43 schreef Hamzoef het volgende:
Is een Nederlandse cel trouwens niet een stuk comfortabeler dan opgejaagd in de koude in bossen bivakeren in een donker hol?
De vraag is maar of hij opgejaagd is, of zich opgejaagd voelt.
Als je middenin een bos woont en daar alles hebt wat je hebben moet dan denk ik dat die vrijheid een stuk comfortabeler is dan een Nederlandse cel, want een Nederlandse cel mag dan wel relatief luxe zijn (zeker vergeleken met andere landen) je vrijheid is nihil, en dit lijkt me iemand die veel meer aan vrijheid dan aan luxe hecht.

Sterker nog; ik hecht dusdanig meer aan mijn vrijheid dan aan luxe dat ik liever in een boshut woon dan in een Nederlandse cel, en ik ben toch een behoorlijk luxepaardje.
r_onezaterdag 25 augustus 2018 @ 16:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:28 schreef Leandra het volgende:

[..]

De vraag is maar of hij opgejaagd is, of zich opgejaagd voelt.
Als je middenin een bos woont en daar alles hebt wat je hebben moet dan denk ik dat die vrijheid een stuk comfortabeler is dan een Nederlandse cel, want een Nederlandse cel mag dan wel relatief luxe zijn (zeker vergeleken met andere landen) je vrijheid is nihil, en dit lijkt me iemand die veel meer aan vrijheid dan aan luxe hecht.

Sterker nog; ik hecht dusdanig meer aan mijn vrijheid dan aan luxe dat ik liever in een boshut woon dan in een Nederlandse cel, en ik ben toch een behoorlijk luxepaardje.
Een boshut /chaletje in het bos lijkt me sowieso wel wat O+ ook zonder opgejaagd te zijn of te voelen.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:47 schreef bamibij het volgende:
Hoelang zijn die RAF gasten al op de vlucht, jaar of 20? Kan wel lang duren dit
Dat zijn trouwens ook mensen waarvan de volledige gegevens iedere keer bekendgemaakt worden, en eens in de zoveel tijd is er weer een bericht dat ze mogelijk hier of daar wonen en dan staat het weer in alle kranten.

Vorig zomer: https://www.ad.nl/binnenl(...)rland-zijn~adab7b64/
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 16:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:31 schreef r_one het volgende:

[..]

Een boshut /chaletje in het bos lijkt me sowieso wel wat O+ ook zonder opgejaagd te zijn of te voelen.
Daarom zou ik me ook niet opgejaagd voelen, zelfs niet als er mogelijk wel op me gejaagd zou worden.
Zeker als je zelf weet dat je in een gebied zit waar ze je of heel moeilijk zullen kunnen vinden, of waar ze je niet verwachten.
Scjvbzaterdag 25 augustus 2018 @ 16:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:55 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Schiet je nu ineens in de verdediging? :D.
:D Her en der kan dat inderdaad gebeuren, zo ziet u maar weer.

De Amerikaanse onthullingen werpen helaas een nieuw kwalijk licht over de katholieke Kerk, en nopen wederom tot nieuwe onderzoeken. Maar de gebeurtenissen binnen de RK-kerk in het bijzonder worden wel vaker overdreven, vergeleken met tal van andere 'voedingsbodems' voor pedoseksuele leidinggevenden en zulks.

Het relaas van de RK-kerk is ook dat pedoseksualiteit (homoseksueel of niet) nu eenmaal niet samengaat met de algemene kerkelijke leer. In zekere zin geldt in andere gevallen die niets met de kerk van doen hebben dat vrijwel eenieder voldoende ruimte heeft om aan zijn/ haar gerief te komen.

Leden van een kerk die hun hormoonhuishouding niet in het gareel kunnen houden, en over de schreef gaan, zullen af moeten treden i.p.v. rare dingen met zwakkeren en jeugdigen te gaan doen.

We zullen het geheel uiteraard niet goedpraten, maar gaan niet iedereen die lid van de RK-kerk is maar lukraak criminaliseren net als sommigen hier graag doen.

;)

Maar het gaat hier natuurlijk over J. Brech en we hopen massaal dat men hem snel zal vinden, dead or alive!
Gorraayzaterdag 25 augustus 2018 @ 16:37
Wat zou Jos ertoe hebben gebracht om in april onder te duiken? (Ervan uitgaande dat dat inderdaad het geval is.) Had hij van verwanten gehoord dat die voor een DNA-test waren opgeroepen?
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 16:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:37 schreef Gorraay het volgende:
Wat zou Jos ertoe hebben gebracht om in april onder te duiken? (Ervan uitgaande dat dat inderdaad het geval is.) Had hij van verwanten gehoord dat die voor een DNA-test waren opgeroepen?
Op zich was in het najaar al bekend dat het onderzoek zou komen, toch? Dus dan kan je zelf wel op je vingers natellen dat jij of familieleden een oproep krijgen. Vind dat eerlijk gezegd niet zo verwonderlijk.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 16:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:37 schreef Gorraay het volgende:
Wat zou Jos ertoe hebben gebracht om in april onder te duiken? (Ervan uitgaande dat dat inderdaad het geval is.) Had hij van verwanten gehoord dat die voor een DNA-test waren opgeroepen?
Februari is hij al vertrokken (eigenlijk al eerder), en eind vorig jaar heeft hij zich bij zijn zus in Veendam ingeschreven.
Wat eigenlijk ook al apart is; zijn moeder mag dan ziek zijn geweest, als hij daar ingeschreven stond is het natuurlijk niet zo dat hij ineens op straat zou staan bij haar overlijden, zelfs niet als het een huurwoning zou zijn.

Ergens verwacht ik dat hij eind vorig jaar (toen het verwantschapsonderzoek begon te spelen) die inschrijving bij zijn zus in Veendam al heeft gedaan vanwege dat onderzoek.
Dan wel omdat hij misschien dacht dat hij dan niet opgeroepen zou worden, maar misschien ook omdat hij dacht dat men dan niet zoveel aandacht zou besteden aan iemand die vanuit Veendam niet op komt dagen.
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 16:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:57 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Die hebben steun van anderen.
Nog steeds? Niet meer in NL denk ik toch..
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 16:59
In eerste instantie (23 mei 2017) werd aangekondigd dat het om 15.000 mannen zou gaan:
https://nos.nl/artikel/21(...)icky-verstappen.html

Vervolgens kwam in het najaar (26 oktober 2017) het bericht dat het verwantschapsonderzoek in 2018 zou plaatsvinden en dat men in de voorfase 1.500 mannen gericht zou benaderen om deel te nemen:
https://sittard-geleen.ni(...)ky-verstappen-start/

Op 25 januari van dit jaar werd bekendgemaakt dat het onderzoek fors uitgebreid werd en er geen 15.000 maar 22.000 mannen zouden worden opgeroepen:
https://nos.nl/artikel/22(...)fors-uitgebreid.html

Ergo.... ik denk dat zijn vertrek in het najaar van 2017 en de inschrijving in Veendam eind 2017 er zelfs mee te maken hebben.
De vraag is nu vooral of hij bij die 1.500 mannen zat van het vooronderzoek.
Niet dat het antwoord wat uitmaakt, maar als hij daar al niet op gereageerd heeft dan zal hij serieus zenuwachtig zijn geworden toen in januari bleek dat het aantal genodigden omhoog ging van 15.000 naar 22.000, dat maakte immers de kans op een hit in het verwantschapsonderzoek weer groter.
Leandrazaterdag 25 augustus 2018 @ 17:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:56 schreef bamibij het volgende:

[..]

Nog steeds? Niet meer in NL denk ik toch..
Als men al weet wie het zijn.... daarbij zijn er altijd anarchistische groepjes die dat soort acties downplayen, als men er überhaupt al van op de hoogte is.
Gorraayzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Februari is hij al vertrokken (eigenlijk al eerder), en eind vorig jaar heeft hij zich bij zijn zus in Veendam ingeschreven.
Wat eigenlijk ook al apart is; zijn moeder mag dan ziek zijn geweest, als hij daar ingeschreven stond is het natuurlijk niet zo dat hij ineens op straat zou staan bij haar overlijden, zelfs niet als het een huurwoning zou zijn.

Ergens verwacht ik dat hij eind vorig jaar (toen het verwantschapsonderzoek begon te spelen) die inschrijving bij zijn zus in Veendam al heeft gedaan vanwege dat onderzoek.
Dan wel omdat hij misschien dacht dat hij dan niet opgeroepen zou worden, maar misschien ook omdat hij dacht dat men dan niet zoveel aandacht zou besteden aan iemand die vanuit Veendam niet op komt dagen.
Volgens de gegevens van de Nederlandse Familienamenbank stond er in 2007 geen Brech ingeschreven in de gemeente Simpelveld. Wel in o.a. Veendam en Brunssum (!).
Domnivoorzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:01 schreef Gorraay het volgende:

[..]

Volgens de gegevens van de Nederlandse Familienamenbank stond er in 2007 geen Brech ingeschreven in de gemeente Simpelveld. Wel in o.a. Veendam en Brunssum (!).
Op diezelfde pagina staat:
Ter bescherming van de privacy wordt alleen aanwezigheid getoond in gemeenten met meer dan 11.000 inwoners of wanneer de naam in het telefoonboek voorkomt.

Simpelveld zit net onder die 11.000 (wikipedia).
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:18
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:43 schreef Hamzoef het volgende:
Is een Nederlandse cel trouwens niet een stuk comfortabeler dan opgejaagd in de koude in bossen bivakeren in een donker hol?
Naar het schijnt hebben pedofielen in een gevangenis niet bepaald een hoge status. Dus, ik denk dat in een bos bivakkeren in een donker hol voor deze verdachte een stuk fijner is.
RobjeGeuszaterdag 25 augustus 2018 @ 17:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:18 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Naar het schijnt hebben pedofielen in een gevangenis niet bepaald een hoge status. Dus, ik denk dat in een bos bivakkeren in een donker hol voor deze verdachte een stuk fijner is.
Dat klopt maar die zitten niet op een reguliere afdeling maar een andere afdeling, dus zo ernstig is dat niet.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:24 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Dat klopt maar die zitten niet op een reguliere afdeling maar een andere afdeling, dus zo ernstig is dat niet.
Die zitten bij elkaar?
RobjeGeuszaterdag 25 augustus 2018 @ 17:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:26 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Die zitten bij elkaar?
Correct
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:27
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:35 schreef Scjvb het volgende:

[..]

:D Her en der kan dat inderdaad gebeuren, zo ziet u maar weer.

De Amerikaanse onthullingen werpen helaas een nieuw kwalijk licht over de katholieke Kerk, en nopen wederom tot nieuwe onderzoeken. Maar de gebeurtenissen binnen de RK-kerk in het bijzonder worden wel vaker overdreven, vergeleken met tal van andere 'voedingsbodems' voor pedoseksuele leidinggevenden en zulks.

Het relaas van de RK-kerk is ook dat pedoseksualiteit (homoseksueel of niet) nu eenmaal niet samengaat met de algemene kerkelijke leer. In zekere zin geldt in andere gevallen die niets met de kerk van doen hebben dat vrijwel eenieder voldoende ruimte heeft om aan zijn/ haar gerief te komen.

Leden van een kerk die hun hormoonhuishouding niet in het gareel kunnen houden, en over de schreef gaan, zullen af moeten treden i.p.v. rare dingen met zwakkeren en jeugdigen te gaan doen.

We zullen het geheel uiteraard niet goedpraten, maar gaan niet iedereen die lid van de RK-kerk is maar lukraak criminaliseren net als sommigen hier graag doen.

;)

Maar het gaat hier natuurlijk over J. Brech en we hopen massaal dat men hem snel zal vinden, dead or alive!
Voel je je nu echt gedwongen om de RK-kerk te verdedigen in dit topic?
Physsiczaterdag 25 augustus 2018 @ 17:28
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:39 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Op zich was in het najaar al bekend dat het onderzoek zou komen, toch? Dus dan kan je zelf wel op je vingers natellen dat jij of familieleden een oproep krijgen. Vind dat eerlijk gezegd niet zo verwonderlijk.
Zelfs via verre verwanten, die je zelf niet eens kent, kan je tegen de lamp lopen. Als er dan maar liefst 21.000 mannen worden opgeroepen..

Laten we ook niet vergeten dat hij eind 2017 zijn eigen oproepen al negeerde en via familie aan de politie had beloofd binnenkort naar Nederland te komen om vrijwillig DNA af te staan.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:26 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Correct
Is dat wel wijs? Steken ze elkaar nog meer aan.
Ik dacht dat ze in principe losgelaten werden op de algemene populatie.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:30
quote:
9s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:27 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Voel je je nu echt gedwongen om de RK-kerk te verdedigen in dit topic?
Dat is erin gepompt.
Lastig eruit te krijgen.
RobjeGeuszaterdag 25 augustus 2018 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:28 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Is dat wel wijs? Steken ze elkaar nog meer aan.
Ik dacht dat ze in principe losgelaten werden op de algemene populatie.
Of het wijs is...lijkt mij persoonlijk niet. Maar als die op een "gewone afdeling komen dan zullen ze niet lang overleven dus dat is de reden.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:32 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Of het wijs is...lijkt mij persoonlijk niet. Maar als die op een "gewone afdeling komen dan zullen ze niet lang overleven dus dat is de reden.
Ik dacht altijd dat ze in principe van elkaar niet wisten wat ze misdaan hebben, ja, tenzij ze er zelf over praten dan.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:34
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:30 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Dat is erin gepompt.
Lastig eruit te krijgen.
Ja, toch een beetje als moslims hè.
RobjeGeuszaterdag 25 augustus 2018 @ 17:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:33 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik dacht altijd dat ze in principe van elkaar niet wisten wat ze misdaan hebben, ja, tenzij ze er zelf over praten dan.
Dat is waar dat weten ze ook niet, maar iedereen heeft een tv en teletekst, telefoon en familie wat op bezoek komt..
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:36 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Dat is waar dat weten ze ook niet, maar iedereen heeft een tv en teletekst, telefoon en familie wat op bezoek komt..
Ja, akkoord...
RobjeGeuszaterdag 25 augustus 2018 @ 17:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:37 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, akkoord...
Vandaar dat men dus bij elkaar op een afdeling zit ;)
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:38 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Vandaar dat men dus bij elkaar op een afdeling zit ;)
Ze daar tot elkaar veroordeeld.
Paria's van de inrichting.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:38 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Vandaar dat men dus bij elkaar op een afdeling zit ;)
Ja, met dus wel een neveneffect dat ze elkaar nog verder aansteken dus. Maar in feite geldt dat natuurlijk ook voor andere misdadigers.
Domnivoorzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:59 schreef Leandra het volgende:
In eerste instantie (23 mei 2017) werd aangekondigd dat het om 15.000 mannen zou gaan:
https://nos.nl/artikel/21(...)icky-verstappen.html

Vervolgens kwam in het najaar (26 oktober 2017) het bericht dat het verwantschapsonderzoek in 2018 zou plaatsvinden en dat men in de voorfase 1.500 mannen gericht zou benaderen om deel te nemen:
https://sittard-geleen.ni(...)ky-verstappen-start/

Op 25 januari van dit jaar werd bekendgemaakt dat het onderzoek fors uitgebreid werd en er geen 15.000 maar 22.000 mannen zouden worden opgeroepen:
https://nos.nl/artikel/22(...)fors-uitgebreid.html

Ergo.... ik denk dat zijn vertrek in het najaar van 2017 en de inschrijving in Veendam eind 2017 er zelfs mee te maken hebben.
De vraag is nu vooral of hij bij die 1.500 mannen zat van het vooronderzoek.
Niet dat het antwoord wat uitmaakt, maar als hij daar al niet op gereageerd heeft dan zal hij serieus zenuwachtig zijn geworden toen in januari bleek dat het aantal genodigden omhoog ging van 15.000 naar 22.000, dat maakte immers de kans op een hit in het verwantschapsonderzoek weer groter.
Ik denk dat hij het in 2009 al benauwd kreeg toen de eerste 144 mannen werden opgeroepen voor een test. Hij zat niet bij die groep. Maar hij kon natuurlijk wel bedenken dat die test geen match zou opleveren en dat er een tweede oproep zou kunnen volgen.

Hoe lang zit hij al in die bushcraft-wereld?
Scjvbzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:42
quote:
9s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:27 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Voel je je nu echt gedwongen om de RK-kerk te verdedigen in dit topic?
Naja, tussen de regels door over Brech kwam het toch al even ter sprake, dus waarom niet? Maar blijkbaar voelt u zich geroepen om hierop zelf offtopic te reageren op uw beurt. Pot/ ketel, dus. ;)
RobjeGeuszaterdag 25 augustus 2018 @ 17:47
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:40 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Ze daar tot elkaar veroordeeld.
Paria's van de inrichting.
Wat ?
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:42 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Naja, tussen de regels door over Brech kwam het toch al even ter sprake, dus waarom niet? Maar blijkbaar voelt u zich geroepen hierover zelf offtopic te reageren. Pot/ ketel, dus. ;)
Niet pot/ketel, wat ik benoem is gewoon een reëel probleem binnen de RK-kerk en wrs is dat gelinkt aan deze casus. Apologieën mogen in dat andere topic wmb. En daar krijg je dan o.m. van repliek bediend van een geloofsgenoot die er met een iets schappelijkere houding tegenaan kijkt. Kijk ik ben geen geloofsgenoot van je, en überhaupt geen gelovige, dus je kunt van mij niet verwachten dat ik over de RK-kerk een ander oordeel heb dan wat je tussen de regels door wel kunt lezen. Ik probeer me steeds zo vriendelijk en eufemistisch als mogelijk is uit te drukken. Maar wat ik er werkelijk over denk, wil jij niet weten.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:47 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Wat ?
Google Translate.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:26 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Die zitten bij elkaar?
Ja, gezellig met een koekje en een bak koffie erbij.
En wat illegaal geregelde coke natuurlijk om het feestje compleet te maken.
Hathorzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:55
Laatste bekende verblijfplaats was Polen las ik vanochtend ergens.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:55
quote:
9s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:27 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Voel je je nu echt gedwongen om de RK-kerk te verdedigen in dit topic?
Och, waarom niet. Dr zitten ook meerdere mensen hier de privacy van de verdachte te verdedigen dus waarom niet?
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:55 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Och, waarom niet. Dr zitten ook meerdere mensen hier de privacy van de verdachte te verdedigen dus waarom niet?
Van die lui die het werk van zijn advocaat al gaan doen idd. Ook onbegrijpelijk wel ergens.
einzeinzzaterdag 25 augustus 2018 @ 18:09
Iemand die screenshots heeft van zijn posts op dat Duitstalige forum?

Hoe zijn jullie/media daar eigenlijk achter gekomen dat dat Brechje was?
Domnivoorzaterdag 25 augustus 2018 @ 18:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:09 schreef einzeinz het volgende:
Iemand die screenshots heeft van zijn posts op dat Duitstalige forum?

Hoe zijn jullie/media daar eigenlijk achter gekomen dat dat Brechje was?
Het is niet zo moeilijk om daar achter te komen:

https://bushcraft-germany(...)brech-aka-oakleafnl/
niepleujezaterdag 25 augustus 2018 @ 18:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:55 schreef Hathor het volgende:
Laatste bekende verblijfplaats was Polen las ik vanochtend ergens.
Daar was hij tot een jaar geleden actief bij scoutingclubs, terwijl de laatste bekende verblijfsplaats volgens mij toch nog altijd de Vogezen is.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 18:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:08 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Van die lui die het werk van zijn advocaat al gaan doen idd. Ook onbegrijpelijk wel ergens.
Ja, dat snap ik dus ook niet. Ik ben blij met die zgn. privacyschendingen. Hell, onschuldige verdachten hadden zich allang gemeld en als het echt een ernstige schending is een rechtszaak gestart wegens smaad/laster/privacyschending.
Scjvbzaterdag 25 augustus 2018 @ 18:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:47 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Niet pot/ketel, wat ik benoem is gewoon een reëel probleem binnen de RK-kerk en wrs is dat gelinkt aan deze casus. Apologieën mogen in dat andere topic wmb. En daar krijg je dan o.m. van repliek bediend van een geloofsgenoot die er met een iets schappelijkere houding tegenaan kijkt. Kijk ik ben geen geloofsgenoot van je, en überhaupt geen gelovige, dus je kunt van mij niet verwachten dat ik over de RK-kerk een ander oordeel heb dan wat je tussen de regels door wel kunt lezen. Ik probeer me steeds zo vriendelijk en eufemistisch als mogelijk is uit te drukken. Maar wat ik er werkelijk over denk, wil jij niet weten.
:D Zélfs op die 'geloofsgenoot' valt door deze of gene wel wat aan te merken, lees maar het terug. En kritiek op de Kerk is inderdaad uw goed recht, maar voor vandaag heb ik mijn zegje gedaan. :) Heel misschien zie ik u nog een keertje terug in dat andere topic. ;)

Voor nu wens ik u een prettige avond!

Scjvb
Hathorzaterdag 25 augustus 2018 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:14 schreef Voszje het volgende:

[..]

Daar was hij tot een jaar geleden actief bij scoutingclubs, terwijl de laatste bekende verblijfsplaats volgens mij toch nog altijd de Vogezen is.
Zou kunnen, ik dacht zoiets gelezen te hebben op teletekst. Het was in 2017, waar hij met zo'n 150 kinderen een maand in de bossen heeft doorgebracht voor de Poolse scouting. Enge gedachte nu je dit allemaal weet.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:16 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Ja, dat snap ik dus ook niet. Ik ben blij met die zgn. privacyschendingen. Hell, onschuldige verdachten hadden zich allang gemeld en als het echt een ernstige schending is een rechtszaak gestart wegens smaad/laster/privacyschending.
In dit geval idd vind ik het niet onbillijk. Het is aan zijn advocaat om er wellicht als hij voor het gerecht komt een verdedigingslijn op uit te zetten. Of niet. Maar ik ga dit in deze casus niet doen iig.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:16 schreef Scjvb het volgende:

[..]

:D Zélfs op die 'geloofsgenoot' valt door deze of gene wel wat aan te merken, lees maar het terug. En kritiek op de Kerk is inderdaad uw goed recht, maar voor vandaag heb ik mijn zegje gedaan. :) Heel misschien zie ik u nog een keertje terug in dat andere topic. ;)

Voor nu wens ik u een prettige avond!

Scjvb
Als RK'ers zouden reageren zoals hij, dan valt er nog enigszins met die kerk te leven, laat ik het zo zeggen.
niepleujezaterdag 25 augustus 2018 @ 18:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:23 schreef Hathor het volgende:

[..]

Zou kunnen, ik dacht zoiets gelezen te hebben op teletekst. Het was in 2017, waar hij met zo'n 150 kinderen een maand in de bossen heeft doorgebracht voor de Poolse scouting. Enge gedachte nu je dit allemaal weet.
Klopt inderdaad: https://www.ad.nl/dossier(...)-bossen-in~a28f48dc/

Hij blijkt dus al jaren actief te zijn geweest in Polen. Voelt niet goed, nee.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:26 schreef Voszje het volgende:

[..]

Klopt inderdaad: https://www.ad.nl/dossier(...)-bossen-in~a28f48dc/

Hij blijkt dus al jaren actief te zijn geweest in Polen. Voelt niet goed, nee.
Geen signalen van misbruik. Tja.
Frappant dat deze man dus al die jaren (15, 16 jaar) dus gewoon met jonge jochies bezig was.
Vraag me af wat voor een beroep hij nou had al die jaren.
Kamelenteenzaterdag 25 augustus 2018 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:30 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Geen signalen van misbruik. Tja.
Frappant dat deze man dus al die jaren (15, 16 jaar) dus gewoon met jonge jochies bezig was.
Vraag me af wat voor een beroep hij nou had al die jaren.
Denk dat ie van zn hobby ook zn inkomstenbron gemaakt heeft? Dus organineren en begeleiden van bushcraftreizen en lezingen?
SureD1zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:25 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Als RK'ers zouden reageren zoals hij, dan valt er nog enigszins met die kerk te leven, laat ik het zo zeggen.
Hier nog een -op papier (en alleen maar omdat ik geen zin heb in de papierwinkel om uit die club te komen) RK-er die geen enkele behoefte voelt om de kerk te verdedigen...
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:32 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Hier nog een -op papier (en alleen maar omdat ik geen zin heb in de papierwinkel om uit die club te komen) RK-er die geen enkele behoefte voelt om de kerk te verdedigen...
Zijn er veel, gelukkig, zo is het ook. Denk dat er veel minder apologeten zijn eigenlijk.
Ryan3zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:32 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Denk dat ie van zn hobby ook zn inkomstenbron gemaakt heeft? Dus organineren en begeleiden van bushcraftreizen en lezingen?
Ja, goed, dat werd wel gesuggereerd idd, eerder in deze reeks.
Loekie1zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:38
En hoeveel van die 45 passanten hadden een geschiedenis met een zedendelict?

Ik denk dat er op een gegeven moment een nieuw team is gekomen dat alle passanten op een hoop heeft gegooid en niet meer heeft gekeken wat er over individuele passanten stond vermeld. Map gemaakt op de computer met 'toevallige passanten'. Toen moest er wat gewist worden voor het DNA onderzoek en dat werd die map.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 18:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:32 schreef SureD1 het volgende:

[..]

Hier nog een -op papier (en alleen maar omdat ik geen zin heb in de papierwinkel om uit die club te komen) RK-er die geen enkele behoefte voelt om de kerk te verdedigen...
Mooi, je bent onderhand oud genoeg om voor jezelf te denken, daar heb je geen pastoor voor nodig.
Mo_Muffinzaterdag 25 augustus 2018 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:38 schreef Loekie1 het volgende:
En hoeveel van die 45 passanten hadden een geschiedenis met een zedendelict?

Ik denk dat er op een gegeven moment een nieuw team is gekomen dat alle passanten op een hoop heeft gegooid en niet meer heeft gekeken wat er over individuele passanten stond vermeld.
quote:
Rond 21.00 uur werd het lichaam van Nicky gevonden nabij een kerstbomenperceel, zo'n 1200 meter van het kampterrein.
Mij lijkt het überhaupt erg stug dat er 45 passanten rondgelopen hebben.

Maar goed, het is niet meer dan een menig.
SureD1zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:42
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:38 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Mooi, je bent onderhand oud genoeg om voor jezelf te denken, daar heb je geen pastoor voor nodig.
Toen wij in de zesde klas van een Gijsen-approved pastoortje “godsdienstles” kregen tbv het vormsel, mocht ik na drie vragen geen vragen meer stellen - toen was ik er wel klaar mee... sindien zie ik kerken alleen als toerist van binnen :)
Loekie1zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:43
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:41 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

[..]

Mij lijkt het überhaupt erg stug dat er 45 passanten rondgelopen hebben.

Maar goed, het is niet meer dan een menig.
Half een 's nachts zullen het er niet veel geweest zijn, sowieso veel te eng om naar een plek te gaan midden in de nacht waar net een jongetje is vermoord.