abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_179885847
Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologien, en een aantal zeer nieuwe technologien ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?
Bij steeds meer bedrijven en webshops kan dat. Een overzicht van bedrijven in Nederland is hier te vinden.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld n blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt genstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Op sites als Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. Bitstamp, Bitfinex, BTC-e en Kraken zijn voorbeelden. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

n van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen o.a. op bitcoinwisdom. heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

Attentie:
- De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in deze reeks besproken.
- De waan van de dag wat betreft het handelen in altcoins wordt hier besproken.

Poll: Wat zijn Bitcoins?
[list]• Soort digitale Dollar
Nep geld gebaseerd op niks
Nerd Money
Digital currency, No one control it
[/list]Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
pi_179885890
Waar en hoe kan ik het beste bitcoins kopen?
pi_179888225
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2018 23:43 schreef kurk_droog het volgende:
Waar en hoe kan ik het beste bitcoins kopen?
Het beste is op de exchanges zoals Bitstamp, Kraken, Coinbase etc..

Een paar Suggesties voor een newbie:

BTCDirect (bestaal al sinds 2013 en is Nederlands)
BL3P (heb je een uitnodiging voor nodig, goede prijs, Nederlands)
Bitonic (bestaat al lang, fijne site en komt uit jaja Nederland)
Litebite (Fijne site met ingebouwde Bitcoin Wallet)
Bitstamp (Echte internationale exchange, bestaal al heel lang)

Allemaal prima sites om gemakkelijk en met iDeal of Bancontact je eerste coins te kopen.

Wallet ? Daar zijn er heel heel veel van, mijn favoriet: https://jaxx.io/downloads.html

(ps. haal Bitcoin en BitcoinCash/BCash niet door elkaar heen)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2018 04:45:20 (Bitstam..p p vergeten) ]
pi_179888585
Epic money natuurlijk.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_179906580
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 04:35 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Het beste is op de exchanges zoals Bitstamp, Kraken, Coinbase etc..

Een paar Suggesties voor een newbie:

BTCDirect (bestaal al sinds 2013 en is Nederlands)
BL3P (heb je een uitnodiging voor nodig, goede prijs, Nederlands)
Bitonic (bestaat al lang, fijne site en komt uit jaja Nederland)
Litebite (Fijne site met ingebouwde Bitcoin Wallet)
Bitstamp (Echte internationale exchange, bestaal al heel lang)

Allemaal prima sites om gemakkelijk en met iDeal of Bancontact je eerste coins te kopen.

Wallet ? Daar zijn er heel heel veel van, mijn favoriet: https://jaxx.io/downloads.html

(ps. haal Bitcoin en BitcoinCash/BCash niet door elkaar heen)
BL3P, hoe kan je aan een code komen? Qua sites maakt het dus verder niet echt uit waar je iets koopt?
pi_179911866
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 21:31 schreef kurk_droog het volgende:

[..]

BL3P, hoe kan je aan een code komen? Qua sites maakt het dus verder niet echt uit waar je iets koopt?
Kleine verschillen, op dagen van grote fluctuaties kan het verschil groot zijn. Per keer even kijken waar de beste koers is. Echter vind je bijvoorbeeld BTCDirect fijn en je koopt een hele Bitcoin ga je natuurlijk niet voor 3 euro verschil op een site kopen die je nog niet goed kent of niet je favoriet is.
pi_179922092
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 21:31 schreef kurk_droog het volgende:

[..]

BL3P, hoe kan je aan een code komen? Qua sites maakt het dus verder niet echt uit waar je iets koopt?
https://www.reddit.com/r/(...)ngeinvitetopic_bl3p/
daar staan er nog een paar, geen idee of ze allemaal gebruikt zijn
జ్ఞ‌ా
pi_180667920
Zijn hier mensen met een lightningnode? Als je je addr DM't zal ik connecten en kanalen openen :)
జ్ఞ‌ా
pi_180672283
quote:
2s.gif Op maandag 23 juli 2018 08:00 schreef het volgende:
Zijn hier mensen met een lightningnode? Als je je addr DM't zal ik connecten en kanalen openen :)
Nog niet, ga er na mijn verhuizing mee aan de slag. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_180680768
quote:
0s.gif Op maandag 23 juli 2018 12:38 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nog niet, ga er na mijn verhuizing mee aan de slag. :)
quote:
0s.gif Op maandag 23 juli 2018 12:38 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nog niet, ga er na mijn verhuizing mee aan de slag. :)
*G*
జ్ఞ‌ా
pi_181691098
Daar gaan we weeerrrr :D
జ్ఞ‌ా
pi_183159773
Wat een dag :P
జ్ఞ‌ా
pi_183160625
Uitverkoop! Laatste kans om <6K te kunnen kopen. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 15-11-2018 12:37:34 ]
  donderdag 15 november 2018 @ 11:00:41 #15
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_183160742
quote:
2s.gif Op donderdag 15 november 2018 09:57 schreef het volgende:
Wat een dag :P
Slecht dat het gelazer rondom een anderhalf jaar oude fork van bitcoin zoveel invloed kan hebben op de prijs van BTC zelf. Hoezo decentralisatie...
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_183179199
quote:
3s.gif Op donderdag 15 november 2018 11:00 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Slecht dat het gelazer rondom een anderhalf jaar oude fork van bitcoin zoveel invloed kan hebben op de prijs van BTC zelf. Hoezo decentralisatie...
Is de vraag of dat het is natuurlijk. Zou best iemand kunnen zijn die 10k+btc verkoopt om hashing power in te kopen voor zijn bch-split-chain.
జ్ఞ‌ా
pi_183235195
quote:
3s.gif Op donderdag 15 november 2018 11:00 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Slecht dat het gelazer rondom een anderhalf jaar oude fork van bitcoin zoveel invloed kan hebben op de prijs van BTC zelf. Hoezo decentralisatie...
Inderdaad, ben het gekloot helemaal zat!
En die gay Roger Ver al helemaal!

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 19-11-2018 01:13:10 ]
pi_183380017
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 12:48 schreef brombeer_ het volgende:
Nu bitcoin weer niet over de 12k resistance kon komen en dus onder de support is gedoken ben ik er van overtuigd dat we voorlopig blijven dalen.

Mijn voorspellingen voor over een paar maanden:

Bitcoin: 2k-3k
Ethereum: 200$
Litecoin: 30$
Tijd om te hamsteren :P
pi_183427772
quote:
3s.gif Op donderdag 15 november 2018 11:00 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Slecht dat het gelazer rondom een anderhalf jaar oude fork van bitcoin zoveel invloed kan hebben op de prijs van BTC zelf. Hoezo decentralisatie...
Het BTC-netwerk is harstikke decentraal maar dat is wat anders dan de prijsontwikkeling. Dit gaat veel meer over partijen die het geen probleem vinden om een tijdje pijn te lijden. De bitcoin cash-strijdkampen zullen elkaar "foute" coins dumpen maar bezitten ook een hoop BTC en BTC-miningcapaciteit. BTC wordt nu gebruikt om de prijs van hun bitcoin cash variant te in stand te houden en mining-capaciteit wordt weggehaald van het BTC netwerk. Als de situatie zich normaliseert kan het snel weer richting 6-7k gaan.quote:
Relocating Hash Power from BTC to BCH ABC
A few days ago, Bitmain CEO Jihan Wu was reported to have mobilized 90,000 mining machines to gain an upper hand in the hard-fork that is scheduled for today. Jihan is quoted as stating the following with regards to the ongoing BCH crisis:

I have no intention to start a has war with [Craig Wright], because if I do (by relocating hash power from BTC mining to BCH mining), BTC price will dump below yearly support; it may even breech $5,000. But since [Craig Wright] is relentless, I am all in to fight till death!

Roger Ver’s mining pool of Bitcoin.com also announced that it will be redirected hash power from Bitcoin to Bitcoin cash ABC for one day.
https://ethereumworldnews(...)n-cash-abc-survival/
pi_183433882
Iemand hier die de Copay wallet gebruikt? Er was een security issue ontdekt in een NPM package die specifiek was gericht om de private Keys van Copay wallets met 100+ bitcoins te stelen.

Zullen de mensen hier geen last van hebben, maar zag net de NPM dependency graph van Copay ergens langskomen en blijkbaar heeft die honderden dependencies. Oftewel, de kans dat iets dergelijks opnieuw gebeurd is enorm.
pi_184175764
10 jaar bitcoin! *G*
జ్ఞ‌ా
  donderdag 3 januari 2019 @ 10:37:12 #22
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_184176421
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_184177385
quote:
2s.gif Op donderdag 3 januari 2019 09:45 schreef het volgende:
10 jaar bitcoin! *G*
Jaaaaa, gefeliciteerd allen. *O*
  Moderator / Redactie Sport donderdag 3 januari 2019 @ 12:16:13 #24
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_184178116
*O*
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_184178566
*O* *O* *O*
Uitvinder van de biersmiley.
pi_184180677
pi_184220175
Is er iemand die mij in de richting kan sturen van wat meer betrouwbare informatie over (desktop) wallets? Ik vermoed dat er wel een topic over is... maar kan het niet vinden. Hulp is welkom :)
pi_184220730
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 16:13 schreef kirsten. het volgende:
Is er iemand die mij in de richting kan sturen van wat meer betrouwbare informatie over (desktop) wallets? Ik vermoed dat er wel een topic over is... maar kan het niet vinden. Hulp is welkom :)
Als het om een redelijk bedrag gaat zou ik al snel een hardwarewallet aanschaffen, zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano S of een Trezor. Dat is imo een veilige en praktische manier om je coins (private keys) te bewaren.
pi_184220805
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 16:13 schreef kirsten. het volgende:
Is er iemand die mij in de richting kan sturen van wat meer betrouwbare informatie over (desktop) wallets? Ik vermoed dat er wel een topic over is... maar kan het niet vinden. Hulp is welkom :)
https://bitcoin.org/en/choose-your-wallet is een goed startpunt.
Electrum en Bitcoin Core zijn de grote namen. Laatstgenoemde kost je wel veel diskspace, maar dan draai je wel een node. Electrum is makkelijk beginnen.
జ్ఞ‌ా
pi_184220915
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 16:49 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Als het om een redelijk bedrag gaat zou ik al snel een hardwarewallet aanschaffen, zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano S of een Trezor. Dat is imo een veilige en praktische manier om je coins (private keys) te bewaren.
Het is voor nu vooral om eens te proeven wat het is om short-term trading te gaan doen. Ik ben me een beetje aan het verdiepen (nuja, beginnend verdieper :D ). Op termijn wil ik zeker wel een hardware wallet aanschaffen maar eerst wil ik eigenlijk uitzoeken of ik er uberhaupt wel geschikt voor ben.
Ik ben dus op zoek naar iets waar ik meerdere cryptocurrencies in kan bewaren. Ik heb nu Atomic Wallet bezocht, maar ik zie dat daar fee's van 7% worden geheven en dat lijkt me vrij fors aangezien veel van de wallets 'schijnbaar' niet zoveel fees heffen. Daarom wil ik nog even verder zoeken.
pi_184220931
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 16:53 schreef het volgende:

[..]

https://bitcoin.org/en/choose-your-wallet is een goed startpunt.
Electrum en Bitcoin Core zijn de grote namen. Laatstgenoemde kost je wel veel diskspace, maar dan draai je wel een node. Electrum is makkelijk beginnen.
Thanks! Dat is wel alleen voor bitcoins, toch? Ik ben eigelijk op zoek naar een wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteund.
pi_184221521
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 17:00 schreef kirsten. het volgende:

[..]

Thanks! Dat is wel alleen voor bitcoins, toch? Ik ben eigelijk op zoek naar een wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteund.
Exodus is wel een fijne multi-wallet imo.
mind over matter: I don't mind it so it doesn't matter
pi_184222974
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 17:00 schreef kirsten. het volgende:

[..]

Thanks! Dat is wel alleen voor bitcoins, toch? Ik ben eigelijk op zoek naar een wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteund.
Dit topic gaat over Bitcoin. ;)

Je zou het ook in de slowchat kunnen vragen:
BTC / [SC] Cryptocurrencies #974 10 jaar Bitcoin!

Voor Bitcoin is inderdaad Electrum aan te raden. Ik heb ooit Jaxx gebruikt, die ondersteunt meerdere crypto's maar had een tijdje geleden een beveiligingsissue. Geen idee hoe dat er nu voor staat.
pi_184223505
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 18:45 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dit topic gaat over Bitcoin. ;)

Je zou het ook in de slowchat kunnen vragen:
BTC / [SC] Cryptocurrencies #974 10 jaar Bitcoin!

Voor Bitcoin is inderdaad Electrum aan te raden. Ik heb ooit Jaxx gebruikt, die ondersteunt meerdere crypto's maar had een tijdje geleden een beveiligingsissue. Geen idee hoe dat er nu voor staat.
je hebt helemaal gelijk, ik had het ook even duidelijk moeten aangeven. Ik ga het even in de slowchat proberen!
Jaxx heb ik inderdaad e.e.a. over gelezen, maar dat dat qua beveiliging nog wat gevoelig was. Geen idee hoe recent die informatie was verder.
pi_184243015
Voor degenen met een Lightning node en wat liquiditeit, DM mij even, dan openen we een kanaal van 100eur+ *O*.
జ్ఞ‌ా
pi_184255872
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 17:00 schreef kirsten. het volgende:

[..]

Thanks! Dat is wel alleen voor bitcoins, toch? Ik ben eigelijk op zoek naar een wallet die meerdere cryptocurrencies ondersteund.
Check dan voor de Jaxx Wallet https://jaxx.io/ en de Enjin wallet https://enjinwallet.io/
Voor grote holdings zou ik een trezor of ledger kopen.
  maandag 7 januari 2019 @ 09:56:57 #37
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_184256335
Ik ben zeer tevreden met de Enjin wallet. Alleen is die zover ik weet nog niet voor desktops maar alleen mobile.
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_185780929
Er gebeurt af en toe weer wat in de koers :P
జ్ఞ‌ా
pi_186004339
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 08:14 schreef het volgende:
Er gebeurt af en toe weer wat in de koers :P
En nu echt,
జ్ఞ‌ా
pi_186005094
quote:
2s.gif Op woensdag 3 april 2019 09:00 schreef het volgende:

[..]

En nu echt,
Ben vooral benieuwd of het door gaat zetten.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_186038492
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 08:14 schreef het volgende:
Er gebeurt af en toe weer wat in de koers :P
200K incoming (in 2021) :7 :+

pi_186384790
5000 euro geraakt!
జ్ఞ‌ా
  MOL-held zondag 12 mei 2019 @ 09:25:29 #43
44635 XMN8R
mag dat?
pi_186779939
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 april 2019 19:39 schreef het volgende:
5000 euro geraakt!
6600 euro geraakt! Een stijging van zo'n 45% in slechts twee weken..! Gaan we nog even door? :)
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
  zondag 12 mei 2019 @ 14:10:28 #44
332574
alt-m
pi_186783774
quote:
14s.gif Op zondag 12 mei 2019 09:25 schreef XMN8R het volgende:

[..]

6600 euro geraakt! Een stijging van zo'n 45% in slechts twee weken..! Gaan we nog even door? :)
Hij gaat hard, hij gaat lekker!
జ్ఞ‌ా
pi_186810088
$7800 :D
  MOL-held maandag 13 mei 2019 @ 20:22:18 #46
44635 XMN8R
mag dat?
pi_186814755
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 17:11 schreef Tourniquet het volgende:
$7800 :D
In dollars lijkt het ng meer he ;)
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_186825306
Hoe verkoop ik BTC? Heb het volgende filmpje gevonden:


Als ik inlog bij Bittrex kom ik bij een andere lay-out. Het heeft ook een andere link, namelijk met international.bittrex.com.
pi_186825639
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 09:37 schreef Maikel_Stokkie het volgende:
Hoe verkoop ik BTC? Heb het volgende filmpje gevonden:


Als ik inlog bij Bittrex kom ik bij een andere lay-out. Het heeft ook een andere link, namelijk met international.bittrex.com.
Wil je er makkelijk geld voor hebben > bitonic.nl

Het filmpje gaat trouwens over Bitcoin kopen.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_186825830
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 09:59 schreef dimmak het volgende:

[..]

Wil je er makkelijk geld voor hebben > bitonic.nl

Het filmpje gaat trouwens over Bitcoin kopen.
Verkeerde filmpje, had deze bekeken:
Waar kan ik een goede uitleg vinden van Bitonic? Zoals gezegd heb ik dit filmpje bekeken, maar bij mij ziet bittrex er anders uit.
  dinsdag 14 mei 2019 @ 12:29:42 #50
332574
alt-m
pi_186828494
Het wordt weer leuk! :D
జ్ఞ‌ా
pi_187538894
జ్ఞ‌ా
pi_187549759
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 12:29 schreef het volgende:
Het wordt weer leuk! :D
Heel leuk.
  zondag 23 juni 2019 @ 09:05:31 #53
485804 Ship-o-Bricks
The Unsinkable Just Happened
pi_187560596
Als BCH nog ff doorzet naar boven kan ik daar ook weer uit.

Mss spring ik later nog op de BTC bandwagon.
  MOL-held zondag 23 juni 2019 @ 20:05:22 #54
44635 XMN8R
mag dat?
pi_187569310
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 09:05 schreef Ship-o-Bricks het volgende:
Als BCH nog ff doorzet naar boven kan ik daar ook weer uit.

Mss spring ik later nog op de BTC bandwagon.
Snel dumpen die BCH-meuk en overstappen op BTC! 8-)
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_187576367
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 20:05 schreef XMN8R het volgende:

[..]

Snel dumpen die BCH-meuk en overstappen op BTC! 8-)
Yeah!
జ్ఞ‌ా
  maandag 24 juni 2019 @ 11:31:00 #56
485804 Ship-o-Bricks
The Unsinkable Just Happened
pi_187577732
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2019 20:05 schreef XMN8R het volgende:

[..]

Snel dumpen die BCH-meuk en overstappen op BTC! 8-)
Mwah, BCH volgde gisterenavond een tijdje BTC op de voet. Gat is nu weer gegroeid. Als BTC omhoog komt vandaag dan doe ik nog een beetje BCH bij.

Enerzijds wil ik er liever uit, anderzijds ligt er nog best wat potentieel, mocht de FOMO zich aandienen.

Maar t voelt wel een beetje als Chinese namaak, klopt.
pi_187579641
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2019 11:31 schreef Ship-o-Bricks het volgende:

[..]

Mwah, BCH volgde gisterenavond een tijdje BTC op de voet. Gat is nu weer gegroeid. Als BTC omhoog komt vandaag dan doe ik nog een beetje BCH bij.

Enerzijds wil ik er liever uit, anderzijds ligt er nog best wat potentieel, mocht de FOMO zich aandienen.

Maar t voelt wel een beetje als Chinese namaak, klopt.
:') BCH
hoi
pi_187585870
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2019 11:31 schreef Ship-o-Bricks het volgende:

[..]

Mwah, BCH volgde gisterenavond een tijdje BTC op de voet. Gat is nu weer gegroeid. Als BTC omhoog komt vandaag dan doe ik nog een beetje BCH bij.

Enerzijds wil ik er liever uit, anderzijds ligt er nog best wat potentieel, mocht de FOMO zich aandienen.

Maar t voelt wel een beetje als Chinese namaak, klopt.
Lekker verkopen :)
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 25 juni 2019 @ 10:54:59 #59
485804 Ship-o-Bricks
The Unsinkable Just Happened
pi_187593837
quote:
14s.gif Op maandag 24 juni 2019 14:57 schreef aTypisch het volgende:

[..]

:') BCH
Als 't aan 't eind van de rit wat oplevert... Boeie.
pi_187593981
quote:
7s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 10:54 schreef Ship-o-Bricks het volgende:

[..]

Als 't aan 't eind van de rit wat oplevert... Boeie.
Niet te lang wachten om uit te cashen hoor. Bitmain heeft gigantische BCH bags dus als je te lang wacht zijn zij je voor.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  dinsdag 25 juni 2019 @ 11:10:12 #61
485804 Ship-o-Bricks
The Unsinkable Just Happened
pi_187594021
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 11:07 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Niet te lang wachten om uit te cashen hoor. Bitmain heeft gigantische BCH bags dus als je te lang wacht zijn zij je voor.
Meer dan een klein beetje gaat 't wss ook niet worden.
  MOL-held woensdag 26 juni 2019 @ 07:47:38 #62
44635 XMN8R
mag dat?
pi_187611722
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2019 11:31 schreef Ship-o-Bricks het volgende:

[..]

Mwah, BCH volgde gisterenavond een tijdje BTC op de voet. Gat is nu weer gegroeid.
Als BTC omhoog komt vandaag dan doe ik nog een beetje BCH bij.

Enerzijds wil ik er liever uit, anderzijds ligt er nog best wat potentieel, mocht de FOMO zich aandienen.

Maar t voelt wel een beetje als Chinese namaak, klopt.
BTC is vanmorgen met ruim duizend euro gestegen!
Dus jij gaat nu nog een beetje BCH bijkopen? :')
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
  MOL-held woensdag 26 juni 2019 @ 19:47:58 #63
44635 XMN8R
mag dat?
pi_187621249
quote:
6s.gif Op woensdag 26 juni 2019 07:47 schreef XMN8R het volgende:

[..]

BTC is vanmorgen met ruim duizend euro gestegen!
En 12 uur later staat BTC zo'n 750 euro hoger.
Een stijging van bijna tweeduizend euro in 48 uur! Gaat lekker zo! *O*
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
  vrijdag 28 juni 2019 @ 09:12:54 #64
485804 Ship-o-Bricks
The Unsinkable Just Happened
pi_187643733
quote:
6s.gif Op woensdag 26 juni 2019 07:47 schreef XMN8R het volgende:

[..]

BTC is vanmorgen met ruim duizend euro gestegen!
Dus jij gaat nu nog een beetje BCH bijkopen? :')
Yup. En dat gaat waarschijnlijk meer renderen dan nog meer BTC kopen op dat moment.
pi_187660395
NOS: Mysterie rond plotselinge koerswijzigingen bij bitcoin

Eindelijk een ander verhaaltje dan "vanwege Libra". Misschien had er nog iets van uitleg over de werking van stop loss en liquidatie van posities door margin calls bij moeten staan.
pi_187686162
.
  zondag 30 juni 2019 @ 21:20:55 #67
332574
alt-m
pi_187688607
Hij houdt het aardig vol :)
జ్ఞ‌ా
  woensdag 3 juli 2019 @ 14:16:23 #68
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_187731322
Gaat ie nog veel verder stijgen of zal ik het verpatsen
pi_187740078
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2019 14:16 schreef dagobertE6 het volgende:
Gaat ie nog veel verder stijgen of zal ik het verpatsen
Ja
జ్ఞ‌ా
pi_187926687
De boel blijft een beetje hangen. Het mag eigenlijk niet, maar ben toch een beetje bang dat ie de max alweer zo'n beetje aangetikt heeft voor 2019. Vermoed dat er eerst weer een redelijke daling (na wellicht een kleine stijging) zal volgen op niet al te lang termijn en wellicht pas in 2020 of 2021 weer echt gaat knallen richting de 15000+.
pi_187930075
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 22:20 schreef Cockwhale het volgende:
De boel blijft een beetje hangen. Het mag eigenlijk niet, maar ben toch een beetje bang dat ie de max alweer zo'n beetje aangetikt heeft voor 2019. Vermoed dat er eerst weer een redelijke daling (na wellicht een kleine stijging) zal volgen op niet al te lang termijn en wellicht pas in 2020 of 2021 weer echt gaat knallen richting de 15000+.
Ik zou niet vreemd opkijken als we rond deze prijs schommelen tot de halving.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 15 juli 2019 @ 10:12:43 #72
485804 Ship-o-Bricks
The Unsinkable Just Happened
pi_187931066
quote:
6s.gif Op woensdag 26 juni 2019 19:47 schreef XMN8R het volgende:

[..]

En 12 uur later staat BTC zo'n 750 euro hoger.
Een stijging van bijna tweeduizend euro in 48 uur! Gaat lekker zo! *O*
BCH inmiddels zo goed als dood :')

Maar goed, m'n geld vorige week gelukkig in Overstock gestopt ipv BCH. Wat er al inzat kunnen we voorlopig naar fluiten.
pi_187932051
quote:
11s.gif Op maandag 15 juli 2019 10:12 schreef Ship-o-Bricks het volgende:

[..]

BCH inmiddels zo goed als dood :')

Maar goed, m'n geld vorige week gelukkig in Overstock gestopt ipv BCH. Wat er al inzat kunnen we voorlopig naar fluiten.
Lag wel in de lijn der verwachting of niet? :')
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 15 juli 2019 @ 13:02:15 #74
485804 Ship-o-Bricks
The Unsinkable Just Happened
pi_187933469
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 11:20 schreef dimmak het volgende:

[..]

Lag wel in de lijn der verwachting of niet? :')
Was een gokje op een BTC explosie :@ BTC nog wel kunnen lozen in het groen.

Nu geduldig wachten op de bigger fool. Maar of dat ooit nog met winst gaat gebeuren is de vraag.
pi_188243105
2 jaar sinds de grote split :o
జ్ఞ‌ా
pi_188587295
quote:
Eindelijk een Nederlandse podcast. Ik ben benieuwd! Hij is alleen niet te vinden ook Google Podcasts. ;(
Uitvinder van de biersmiley.
pi_188589631
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 12:17 schreef dimmak het volgende:

[..]

Eindelijk een Nederlandse podcast. Ik ben benieuwd! Hij is alleen niet te vinden ook Google Podcasts. ;(
In de telegramchat staat de RSS-link :)
జ్ఞ‌ా
pi_188589720
hoi
pi_189495117
Ik zoek een alternatief voor Bitseeds.nl. Ik weet dat er nog zo'n soort dienst was, maar ben vergeten welke dit was.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_189504248
quote:
8s.gif Op vrijdag 18 oktober 2019 09:43 schreef dimmak het volgende:
Ik zoek een alternatief voor Bitseeds.nl. Ik weet dat er nog zo'n soort dienst was, maar ben vergeten welke dit was.
wat doet het?
జ్ఞ‌ా
pi_189542406
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 oktober 2019 19:52 schreef het volgende:

[..]

wat doet het?
Periodiek Bitcoin kopen voor je.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_189544043
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 08:22 schreef dimmak het volgende:

[..]

Periodiek Bitcoin kopen voor je.
https://getbittr.com/ ?
జ్ఞ‌ా
pi_189545429
quote:
Yes, dat is hem. Thanks
Uitvinder van de biersmiley.
pi_189584012
:P En daar gaan we weer.
pi_189625805
quote:
19s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 17:49 schreef TwenteFC het volgende:
:P En daar gaan we weer.
Hij stijgt wel rap ja
pi_189650500
Mooie dagen :D
జ్ఞ‌ా
pi_189679214
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 oktober 2019 19:52 schreef het volgende:

[..]

wat doet het?
Je te duur BTC verkopen.
pi_189679738
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 09:23 schreef ZetaOS het volgende:

[..]

Je te duur BTC verkopen.
Verkopen en inslaan op dip. we moeten sjowieso $8,600 testen volgens cryptomichael. Best een goede analyse van hem moet ik zegguh
https://cryptobenelux.com(...)cryptomichael-28-10/
pi_189684781
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 09:58 schreef lammers het volgende:

[..]

Verkopen en inslaan op dip. we moeten sjowieso $8,600 testen volgens cryptomichael. Best een goede analyse van hem moet ik zegguh
https://cryptobenelux.com(...)cryptomichael-28-10/
cryptomichael is erg goed inderdaad.
Maar Edje zegt kopen nu het nog hoog staat, verkopen kan altijd nog als er paniek heerst.
pi_190412860

Heeft er iemand deze podcast beluisterd of is bekend met het stock to flow model van PlanB welke hij in maart heeft gepubliceerd?

Hoe denken jullie daarover?
Uitvinder van de biersmiley.
  MOL-held woensdag 29 april 2020 @ 23:05:44 #92
44635 XMN8R
mag dat?
pi_192866788
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:46 schreef dimmak het volgende:

Heeft er iemand deze podcast beluisterd of is bekend met het stock to flow model van PlanB welke hij in maart heeft gepubliceerd?

Hoe denken jullie daarover?
PlanB kan het wel eens op het juiste spoor zitten.
Door een aanpassing in zijn berekeningen verwacht hij nu een prijs van 288.000 euro in 2024.

En de Bitcoin is op dit moment lekker op weg! :9
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
  donderdag 30 april 2020 @ 05:13:09 #93
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_192868827
Gaan we de 10k weer halen in het weekend?

Het is iedereen gegund :9
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_192869611
quote:
3s.gif Op woensdag 29 april 2020 23:05 schreef XMN8R het volgende:

[..]

PlanB kan het wel eens op het juiste spoor zitten.
Door een aanpassing in zijn berekeningen verwacht hij nu een prijs van 288.000 euro in 2024.

En de Bitcoin is op dit moment lekker op weg! :9
Hey, heb dat nieuwe artikel helemaal gemist van hem. Thanks.

quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 05:13 schreef Maikuuul het volgende:
Gaan we de 10k weer halen in het weekend?

Het is iedereen gegund :9
Ervan uitgaande dat de halving niet ingeprijsd is verwacht ik tot na de halving nog wel een grotere stijging.
Uitvinder van de biersmiley.
  zaterdag 2 mei 2020 @ 12:28:29 #95
332574
alt-m
pi_192905500
Ook niet direct na de halving een stijging meteen overigens... Gebeurde vorige keren ook niet.
జ్ఞ‌ా
  zondag 3 mei 2020 @ 10:44:59 #96
366734 dimmak
bitcoin
pi_192922579
quote:
2s.gif Op zaterdag 2 mei 2020 12:28 schreef het volgende:
Ook niet direct na de halving een stijging meteen overigens... Gebeurde vorige keren ook niet.
Geen bizarre stijging nee, maar 10/12K moet na de halving eerst wel lukken. Grotere stijging percentagegewijs zien we pas veel later na een halving. Al hoeft dat deze keer niet te gebeuren natuurlijk.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_192964857
Hoi allemaal. Hoop dat het oke is om hier te posten dat ik ben begonnen met een podcast over bitcoin: Beginnen met Bitcoin. Ben benieuwd wat jullie vinden :D .
pi_192969289
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 21:57 schreef Marnix1 het volgende:
Hoi allemaal. Hoop dat het oke is om hier te posten dat ik ben begonnen met een podcast over bitcoin: Beginnen met Bitcoin. Ben benieuwd wat jullie vinden :D .
Hey Klukluk. ;) Succes met je podcast. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_192986822
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 10:44 schreef dimmak het volgende:

[..]

Geen bizarre stijging nee, maar 10/12K moet na de halving eerst wel lukken. Grotere stijging percentagegewijs zien we pas veel later na een halving. Al hoeft dat deze keer niet te gebeuren natuurlijk.
Halving is vannacht. Ben benieuwd.

Prijs loopt denk ik eerder op door de crisis. Heb ook wat liggen :)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_192988177
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2020 01:40 schreef Godshand het volgende:

[..]

Halving is vannacht. Ben benieuwd.
eh, nee?
  MOL-held donderdag 7 mei 2020 @ 08:34:51 #101
44635 XMN8R
mag dat?
pi_192989022
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_192989346
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2020 01:40 schreef Godshand het volgende:

[..]

Halving is vannacht. Ben benieuwd.

Prijs loopt denk ik eerder op door de crisis. Heb ook wat liggen :)
Dan ben je wat vroeg, over 4 dagen is de halving. Momenteel nog 688 blokken te gaan. :)
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 7 mei 2020 @ 09:13:54 #103
108913 Godshand
guide4you
pi_192989522
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 09:01 schreef dimmak het volgende:

[..]

Dan ben je wat vroeg, over 4 dagen is de halving. Momenteel nog 688 blokken te gaan. :)
Ik dacht dat het best snel ging, verwachte het vannacht. Snelheid ligt niet zo hoog dus
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_192995755
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2020 09:13 schreef Godshand het volgende:

[..]

Ik dacht dat het best snel ging, verwachte het vannacht. Snelheid ligt niet zo hoog dus
~10 minuten per block.
  zondag 10 mei 2020 @ 18:40:15 #105
332574
alt-m
pi_193051561
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 15:51 schreef Piva het volgende:

[..]

~10 minuten per block.
9.5 :P
జ్ఞ‌ా
pi_193062863
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 18:40 schreef het volgende:

[..]

9.5 :P
Ja ok, is er ergens een grafiek van? Ik vermoed dat het in n of twee halvings nog dichter bij de 10 minuten gaat komen aangezien de markt zich verder stabiliseerd.
  MOL-held maandag 11 mei 2020 @ 14:36:59 #107
44635 XMN8R
mag dat?
pi_193065680
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:51 schreef Piva het volgende:

[..]

Ja ok, is er ergens een grafiek van? Ik vermoed dat het in n of twee halvings nog dichter bij de 10 minuten gaat komen aangezien de markt zich verder stabiliseert.
Hier vind je veel statistieken.

In deze lijst wordt elk nieuw blok gepubliceerd. Je kunt daar ook zien hoe lang het duurde om een nieuw blok te vinden.

Wist je dat het achterliggende systeem automatisch na elke 2016 blokken (= ongeveer elke twee weken) de hashrate en de moeilijkheidsgraad opnieuw berekend? Dat zorgt er (onder andere) voor dat er daarna weer (ongeveer/gemiddeld) elke 10 minuten een blok zal worden gevonden. Het is dus niet afhankelijk van een halving.

Het eerstvolgende moment waarop de hashrate opnieuw wordt berekend is waarschijnlijk op 18 april 2020 (zie hier). Waarschijnlijk, want het is afhankelijk van hoe snel de blokken gevonden worden :) .
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
  MOL-held maandag 11 mei 2020 @ 17:50:41 #108
44635 XMN8R
mag dat?
pi_193068763
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 09:01 schreef dimmak het volgende:

[..]

Dan ben je wat vroeg, over 4 dagen is de halving. Momenteel nog 688 blokken te gaan. :)
17:50 : Nog 26 blokken en een dikke vier uur te gaan.. de verwachting is nu net na 22:00 uur.
18:50 : Nog 14 blokken te gaan, de verwachting is nu rond 21:00 uur maar kan ook zo een uur eerder zijn.
19:50 : Nog 08 blokken te gaan, de verwachting is nu rond 21:15 uur.
20:50 : Nog 04 blokken te gaan, de verwachting is nu rond 21:30 uur.
21:20 : Halving !! *O*

Ben heel benieuwd hoeveel miners de stekker eruit zullen trekken na de halving..

[ Bericht 6% gewijzigd door XMN8R op 11-05-2020 21:52:48 ]
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_193073234
Happy halving! *O*lopp twitterde op maandag 11-05-2020 om 21:31:14 The final Bitcoin block with a subsidy of 12.5 BTC was mined by @f2pool_official and contained the following message in its coinbase transaction:

🐟NYTimes 09/Apr/2020 With $2.3T Injection, Fed's Plan Far Exceeds 2008 Rescue

https://t.co/9dtTrC8YH6 reageer retweet


[ Bericht 58% gewijzigd door Tourniquet op 11-05-2020 22:10:18 ]
  dinsdag 12 mei 2020 @ 08:32:34 #110
366734 dimmak
bitcoin
pi_193077794
*O*
Uitvinder van de biersmiley.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 08:39:43 #111
108913 Godshand
guide4you
pi_193077884
quote:
3s.gif Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef XMN8R het volgende:

[..]

17:50 : Nog 26 blokken en een dikke vier uur te gaan.. de verwachting is nu net na 22:00 uur.
18:50 : Nog 14 blokken te gaan, de verwachting is nu rond 21:00 uur maar kan ook zo een uur eerder zijn.
19:50 : Nog 08 blokken te gaan, de verwachting is nu rond 21:15 uur.
20:50 : Nog 04 blokken te gaan, de verwachting is nu rond 21:30 uur.
21:20 : Halving !! *O*

Ben heel benieuwd hoeveel miners de stekker eruit zullen trekken na de halving..
In ieder geval geen invloed op de prijs tot dus ver. BTC prijs zakte alweer enigszins sinds zondag
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 08:46:22 #112
366734 dimmak
bitcoin
pi_193077959
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 08:39 schreef Godshand het volgende:

[..]

In ieder geval geen invloed op de prijs tot dus ver. BTC prijs zakte alweer enigszins sinds zondag
Niet? Toch 205 dollar gestegen sinds de halving. Ligt er net aan welk tijdsframe je pakt. ;)
Uitvinder van de biersmiley.
  MOL-held dinsdag 12 mei 2020 @ 09:51:50 #113
44635 XMN8R
mag dat?
pi_193078843
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 08:39 schreef Godshand het volgende:

[..]

In ieder geval geen invloed op de prijs tot dus ver. BTC prijs zakte alweer enigszins sinds zondag
Als je had verwacht dat we nu direct in n streep naar een nieuwe All Time High zouden gaan, dan heb je je wellicht niet goed ingelezen? ;)
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_193080758
quote:
3s.gif Op maandag 11 mei 2020 14:36 schreef XMN8R het volgende:

[..]

Hier vind je veel statistieken.

In deze lijst wordt elk nieuw blok gepubliceerd. Je kunt daar ook zien hoe lang het duurde om een nieuw blok te vinden.

Wist je dat het achterliggende systeem automatisch na elke 2016 blokken (= ongeveer elke twee weken) de hashrate en de moeilijkheidsgraad opnieuw berekend? Dat zorgt er (onder andere) voor dat er daarna weer (ongeveer/gemiddeld) elke 10 minuten een blok zal worden gevonden. Het is dus niet afhankelijk van een halving.

Het eerstvolgende moment waarop de hashrate opnieuw wordt berekend is waarschijnlijk op 18 april 2020 (zie hier). Waarschijnlijk, want het is afhankelijk van hoe snel de blokken gevonden worden :) .
Dat begrijp ik. Het zou interessant zijn om een grafiek te zien, hoevaak het onder/boven de 10 minuten zit (bijvoorbeeld per 2016 blocks om het de middelen). Zo zou je de ontwikkelen van hoe acuraat het difficulty adjustment over de laatste jaren was.

Waar ik op doelde is dat het in de toekomst waarschijnlijk nog dichter tegen de tien minuten gaat zitten aangezien de prijs (waarschijnlijk) minder volatiel wordt. En daarnaast de mining business steeds groter wordt en nieuwe mining technologie ook minder disruptive zal zijn.

Anyway happy halving B:)B
  MOL-held dinsdag 12 mei 2020 @ 18:02:34 #115
44635 XMN8R
mag dat?
pi_193086766
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 11:52 schreef Piva het volgende:

[..]

Dat begrijp ik. Het zou interessant zijn om een grafiek te zien, hoevaak het onder/boven de 10 minuten zit (bijvoorbeeld per 2016 blocks om het de middelen). Zo zou je de ontwikkelen van hoe acuraat het difficulty adjustment over de laatste jaren was.
Waarom zou je twijfelen aan de difficulty adjustment? Dit is voor het systeem een eenvoudige berekening. Pas achteraf kun je vaststellen of er gemiddeld elke 10 minuten een blok gevonden is, maar dan moet je ook wel exact weten wat de veranderingen zijn in het aantal mijn-computers en hun specificaties en instellingen, en dat is info die je nooit (volledig) zult kunnen achterhalen.

Zo'n grafiek zou hooguit grappig zijn om eens te zien, maar verder niet interessant zijn. De herberekening van hashrate en moeilijkheidsgraad is een moment-opname. Alleen als er daarna he-le-maal niets veranderd aan het aantal mijnende computers en hun instellingen zullen hashrate en moeilijkheidsgraad gelijk blijven bij de volgende herberekening.

Alle deelnemende mijn-computers doen eigenlijk allemaal steeds een gok: ze doen een reeks ingewikkelde berekeningen, creren daarmee een getal en vragen dan aan het systeem: "Is dit m?". Als het goed is winnen ze een blok, als het niet goed is doen ze weer een nieuwe ingewikkelde berekening (en dat gaat allemaal razend snel achter elkaar).

Wanneer na een herberekening iemand besluit om een paar honderd nieuwe en/of snellere mijn-computers aan te zetten die vanaf dat moment gaan mee-rekenen, dan heeft de beheerder van die computers meer kans om een juiste code te vinden en daarmee een blok te winnen.

Bij de volgende herberekening wordt gekeken hoeveel berekeningen er worden aangeboden van alle actieve mijn-computers en dan berekend het achterliggende systeem een nieuwe moeilijkheidsgraad voor het vinden van nieuwe blokken.

Er worden regelmatig mijn-computers bijgezet of uitgezet. Als dat niet in balans is zal een beheerder van mijn-computers vaker (hij zet computers aan) of minder vaak (hij zet computers uit) een blok vinden. Tot de eerstvolgende herberekening, wanneer alles weer "gereset" wordt.

quote:
Waar ik op doelde is dat het in de toekomst waarschijnlijk nog dichter tegen de tien minuten gaat zitten aangezien de prijs (waarschijnlijk) minder volatiel wordt. En daarnaast de mining business steeds groter wordt en nieuwe mining technologie ook minder disruptive zal zijn.
Het zal altijd zo zijn dat het ene blok slechts een minuut na het vorige blok gevonden wordt, terwijl een ander blok pas een half uur na het vorige blok gevonden wordt. De situatie waarbij elk blok steeds 10 minuten na het vorige blok gevonden wordt zal nooit voor gaan komen. Het gaat uiteindelijk om het gemiddelde.

De aanpassing van de hashrate/moeilijkheidsgraad na elke 2016 blokken heeft in principe niets te maken met (de volatiliteit van) de prijs van een Bitcoin; in ieder geval niet direct, hooguit ver indirect: lagere prijs => mijnen wordt verliesgevend => computers worden uitgezet => hashrate daalt => moeilijkheidsgraad wordt naar beneden bijgesteld.
Of andersom: prijs stijgt => mijnen wordt winstgevend => computers worden aangezet en/of vervangen door snellere exemplaren => hashrate stijgt => moeilijkheidsgraad wordt naar boven bijgesteld.

Je bedoeld waarschijnlijk dat bij een prijs die minder snel of abrubt zal stijgen of dalen (minder volatiel zal zijn) dat minder mijners hoeven te besluiten om hun computers aan of uit te zetten, of te upgraden. Deze beslissing van een mijner hangt natuurlijk niet alleen af van de prijs van een bitcoin, maar ook van de prijs die hij betaald voor de energie om zijn computers te laten draaien. En ook van de opbrengst die hij krijgt voor het opnemen van mutaties in zijn gevonden blokken (aan- en verkopen van bitcoins door derden). En uiteindelijk ook van eventuele reguleringen door regeringen. En waarschijnlijk door nog heel wat factoren..

Wanneer de mining business steeds groter wordt met steeds nieuwe mining technology (ik neem aan dat je daarmee meer en snellere computers bedoeld, want het mijn-systeem op zich veranderd niet), dan zal de hashrate, en daarmee de moeilijkheidsgraad, steeds hoger worden.

Een steeds grotere miningbusiness met regelmatig nieuwe/snellere computers zal dus wel degelijk grote invloed blijven hebben op de hashrate en moeilijkheidsgraad. Pas wanneer de business niet meer groeit of daalt (gelijk aantal mijnende computers) en er niet meer wordt genvesteerd in nieuwe/snellere computers, dan zullen hashrate en moeilijkheidsgraad waarschijnlijk redelijk constant blijven. Deze situatie waarbij alles gelijk blijft zal echter niet/nooit (lang) standhouden.

quote:
Anyway happy halving B:)B
You too! B:)B

[ Bericht 0% gewijzigd door XMN8R op 12-05-2020 18:10:30 ]
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
  woensdag 13 mei 2020 @ 15:23:16 #116
108913 Godshand
guide4you
pi_193103494
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 09:51 schreef XMN8R het volgende:

[..]

Als je had verwacht dat we nu direct in n streep naar een nieuwe All Time High zouden gaan, dan heb je je wellicht niet goed ingelezen? ;)
Dat heb ik niet gezegd :)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  MOL-held woensdag 13 mei 2020 @ 15:58:51 #117
44635 XMN8R
mag dat?
pi_193104059
quote:
3s.gif Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef XMN8R het volgende:

[..]

17:50 : Nog 26 blokken en een dikke vier uur te gaan.. de verwachting is nu net na 22:00 uur.
18:50 : Nog 14 blokken te gaan, de verwachting is nu rond 21:00 uur maar kan ook zo een uur eerder zijn.
19:50 : Nog 08 blokken te gaan, de verwachting is nu rond 21:15 uur.
20:50 : Nog 04 blokken te gaan, de verwachting is nu rond 21:30 uur.
21:20 : Halving !! *O*

Ben heel benieuwd hoeveel miners de stekker eruit zullen trekken na de halving..
Hier een artikel met interessante info over miners, hun apparatuur en de gevolgen van hun beslissingen..
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_193108007
quote:
3s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 18:02 schreef XMN8R het volgende:
Waarom zou je twijfelen aan de difficulty adjustment?
Uiteraard twijfel ik niet aan de difficulty adjustment, in mijn ogen een van SN beste uitvindingen. Het was werkelijk geniaal om dit toe te voegen en het werkt nog precies zoals hij het 11 jaar geleden al voorzag (brilliant).

quote:
Je bedoeld waarschijnlijk dat bij een prijs die minder snel of abrubt zal stijgen of dalen (minder volatiel zal zijn) dat minder mijners hoeven te besluiten om hun computers aan of uit te zetten, of te upgraden. Deze beslissing van een mijner hangt natuurlijk niet alleen af van de prijs van een bitcoin, maar ook van de prijs die hij betaald voor de energie om zijn computers te laten draaien. En ook van de opbrengst die hij krijgt voor het opnemen van mutaties in zijn gevonden blokken (aan- en verkopen van bitcoins door derden). En uiteindelijk ook van eventuele reguleringen door regeringen. En waarschijnlijk door nog heel wat factoren..
Dit bedoelde ik inderdaad, zo had ik bijvoorbeeld als investeerder de val naar $3800 van dit jaar niet zien aankomen. Ik kan mij goed voorstellen dat er ook bitcoin miners die dat niet zagen aankomen en te weinig marge hebben waardoor de huidige prijs onder de kostprijs valt. Nu moet een miner dus heel erg goed rekening houden met de volatiliteit. Waar ik verwacht dat in de toekomst de volatiliteit van de prijs daalt, je dus miners krijgt die meer risico durven te nemen tot aan de actuele koers en daarbij ook niet direct hun miners hoeft uit te zetten.

quote:
Een steeds grotere miningbusiness met regelmatig nieuwe/snellere computers zal dus wel degelijk grote invloed blijven hebben op de hashrate en moeilijkheidsgraad. Pas wanneer de business niet meer groeit of daalt (gelijk aantal mijnende computers) en er niet meer wordt genvesteerd in nieuwe/snellere computers, dan zullen hashrate en moeilijkheidsgraad waarschijnlijk redelijk constant blijven. Deze situatie waarbij alles gelijk blijft zal echter niet/nooit (lang) standhouden.
Je hebt gelijk, misschien was dit wat te simplistisch gedacht. De schaal waarin gemined gaat worden (zeg over 30 jaar), maakt het denk ik wel dat de veranderingen langzamer gaan zijn en daardoor dus een stabiliere hashrate. Als je bijvoorbeeld nu al kijkt naar de grote spelers die aanwezig zijn in de markt.
  MOL-held woensdag 13 mei 2020 @ 21:08:58 #119
44635 XMN8R
mag dat?
pi_193110016
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 19:37 schreef Piva het volgende:
Uiteraard twijfel ik niet aan de difficulty adjustment, in mijn ogen een van SN beste uitvindingen. Het was werkelijk geniaal om dit toe te voegen en het werkt nog precies zoals hij het 11 jaar geleden al voorzag (brilliant).
Helemaal mee eens :).
quote:
Dit bedoelde ik inderdaad, zo had ik bijvoorbeeld als investeerder de val naar $3800 van dit jaar niet zien aankomen. Ik kan mij goed voorstellen dat er ook bitcoin miners die dat niet zagen aankomen en te weinig marge hebben waardoor de huidige prijs onder de kostprijs valt. Nu moet een miner dus heel erg goed rekening houden met de volatiliteit. Waar ik verwacht dat in de toekomst de volatiliteit van de prijs daalt, je dus miners krijgt die meer risico durven te nemen tot aan de actuele koers en daarbij ook niet direct hun miners hoeft uit te zetten.
Die val naar $ 3.800 heb ik zelf ook niet aan zien komen; kort daarvoor heb ik nog Bitcoin gekocht voor het dubbele, helaas.

Net als elke ondernemer moet een miner een buffer hebben voor de slechte periodes. En er zijn altijd ondernemers die meer of minder risico durven te nemen dan anderen.

Je zegt dat je verwacht dat in de toekomst de volatiliteit van de Bitcoinprijs zal dalen. Ik heb die verwachting zelf eerlijk gezegd niet. Op dit moment is Bitcoin voornamelijk een (redelijk) safe haven voor het stallen van vermogen en nog geen algemeen geaccepteerd betaalmiddel voor kleine of grote goederen. Hetzelfde geldt voor goud, en dat draait al een tijdje mee. Ook goud heeft na duizenden jaren nog steeds zijn volatiele momenten, dus ik verwacht niet dat dat voor Bitcoin anders zal zijn:

1.100 euro per kilo verschil tussen laagste en hoogste prijs in 10 dagen:16.000 euro per kilo verschil tussen laagste en hoogste prijs in nog geen anderhalf jaar:

quote:
Je hebt gelijk, misschien was dit wat te simplistisch gedacht. De schaal waarin gemined gaat worden (zeg over 30 jaar), maakt het denk ik wel dat de veranderingen langzamer gaan zijn en daardoor dus een stabiliere hashrate. .
Langzaam maar zeker zal de bron van inkomsten voor miners veranderen. Is de voornaamste inkomstenbron nu nog de beloning voor het vinden van een nieuwe blok, in de toekomst (neem de door jou genoemde 30 jaar, of zelfs totdat het laatste blok gemined is waarvoor nog een vergoeding wordt geleverd in het jaar 2140) zullen ze steeds meer afhankelijk worden van de miners-fee voor het opnemen van transacties in die gevonden blokken (en na 2140 zelfs voor 100% daarvan afhankelijk zijn).

Over 30 jaar zijn we zeven halvings verder en een nieuw blok levert dan nog maar 0,0488 Bitcoin op.
Nu levert het vinden van een blok 6,25 Bitcoin x $ 9.000 = $ 56.250 op.
Als je dezelfde opbrengst over 30 jaar wilt hebben dan moet n Bitcoin tegen die tijd zo'n $ 7.204.000 waard zijn ( *O*).

Ik geloof zker dat de prijs van Bitcoin nog zal stijgen, maar er zal ergens een plafond zijn. Hoe hoog dat plafond is? Als je het weet hoor ik het graag ;) . Ik vermoed dat dat pas vanaf 2140 duidelijker zal zijn (als er geen nieuwe Bitcoin meer bijkomen) en dat gaan de meesten van ons niet meer meemaken.

Je zegt dat "de schaal waarin (waarop?) gemined gaat worden (zeg over 30 jaar), maakt het denk ik wel dat de veranderingen langzamer gaan zijn en daardoor dus een stabiliere hashrate".
Ook hier ben ik het niet helemaal mee eens. De veranderingen zullen juist steeds sneller gaan, kijk bijvoorbeeld naar de recente technische ontwikkelingen... van steeds snellere mining-computers tot aan SegWit en het Lightning Network, maar ook nieuwe financile producten van de laatste twee jaar: van Bitcoin-flappentappen tot aan Bitcoin-derivaten en de futuresmarkt.

Ik kan me op dit moment letterlijk niet voorstellen welke eindeloze mogelijkheden er nog bedacht en uitgevoerd gaan worden (bedenk dat Bitcoin pas in de kinderschoenen staat), maar of het Bitcoin-protocol en alles wat daarmee samenhangt op een gegeven moment zeg maar 'uitontwikkeld raakt' en zich steeds minder of langzamer zal ontwikkelen... de tijd zal het leren, maar ik vermoed dat dat niet of pas over zeeeer lange tijd zal gebeuren. Een stabiele hashrate gaan wij daarom in ieder geval in ons leven niet meemaken vermoed ik (en dat is ook helemaal nergens voor nodig).

Tenslotte zeg je:
quote:
Als je bijvoorbeeld nu al kijkt naar de grote spelers die aanwezig zijn in de markt.
ehm.. wat zie je dan precies? :)

[ Bericht 0% gewijzigd door XMN8R op 13-05-2020 22:33:40 (twee typefoutjes hersteld) ]
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_193125306
quote:
3s.gif Op woensdag 13 mei 2020 21:08 schreef XMN8R het volgende:
Je zegt dat je verwacht dat in de toekomst de volatiliteit van de Bitcoinprijs zal dalen. Ik heb die verwachting zelf eerlijk gezegd niet. Op dit moment is Bitcoin voornamelijk een (redelijk) safe haven voor het stallen van vermogen en nog geen algemeen geaccepteerd betaalmiddel voor kleine of grote goederen. Hetzelfde geldt voor goud, en dat draait al een tijdje mee. Ook goud heeft na duizenden jaren nog steeds zijn volatiele momenten, dus ik verwacht niet dat dat voor Bitcoin anders zal zijn:
Hoe zie je het dan voor je? Dat als bitcoin een marketcap van 1T, 5T of 50T heeft, het nog steeds 40% per dag omhoog/omlaag kan gaan? Ik niet namelijk.

Is het daarna wel echt goud dat zo volatiel is? Goud heeft historisch gezien namelijk een heel erg lage volatiliteit, de laatste 49 jaar, maar zelfs met een papier gedekte goud nog wat langer, is het vooral volatiel in fiat termen uitgedrukt en op korte termijn. Ga je bijvoorbeeld kijken wat je met goud kan kopen zoals bijvoorbeeld de SP500, huizen, overige mandjes van producten. Dan zal je al snel zien dat het over lange termijn gezien redelijk gelijk blijft. Het zijn dus vooral de centrale banken die met fiat geld printen, het versoepelen van regels (explosie in papier goud) en doodleuk manipuleren van de goudmarkt ervoor zorgen dat fiat vooral een schijnstabiliteit heeft. En zoals je ook in 2020 weer kan zien, gaat iedereen masaal in goud omdat we stiekum wel beter weten.

quote:
Ik geloof zker dat de prijs van Bitcoin nog zal stijgen, maar er zal ergens een plafond zijn. Hoe hoog dat plafond is? Als je het weet hoor ik het graag ;) .
Een plafond is er in mijn ogen niet echt, zoals Plan B ook in zijn modellen verwerkt. Daarnaast is er eigenlijk ook weinig over te zeggen. Dat de Euro of dollar in de huidige vorm 2140 gaan halen is eigenlijk wel uitgesloten. Dus het benoemen van een fiat waarde voor bitcoin in 2140 zal niet veel anders zijn dan oneindig.

quote:
Je zegt dat "de schaal waarin (waarop?) gemined gaat worden (zeg over 30 jaar), maakt het denk ik wel dat de veranderingen langzamer gaan zijn en daardoor dus een stabiliere hashrate".
Ook hier ben ik het niet helemaal mee eens. De veranderingen zullen juist steeds sneller gaan, kijk bijvoorbeeld naar de recente technische ontwikkelingen... van steeds snellere mining-computers tot aan SegWit en het Lightning Network
Ik denk dat deze grafiek wel het tegendeel bewijst:quote:
Ik kan me op dit moment letterlijk niet voorstellen welke eindeloze mogelijkheden er nog bedacht en uitgevoerd gaan worden (bedenk dat Bitcoin pas in de kinderschoenen staat), maar of het Bitcoin-protocol en alles wat daarmee samenhangt op een gegeven moment zeg maar 'uitontwikkeld raakt' en zich steeds minder of langzamer zal ontwikkelen... de tijd zal het leren, maar ik vermoed dat dat niet of pas over zeeeer lange tijd zal gebeuren. Een stabiele hashrate gaan wij daarom in ieder geval in ons leven niet meemaken vermoed ik (en dat is ook helemaal nergens voor nodig).
Daar ben ik het totaal mee eens, dit is pas het begin. Wat we over 5 of 10 jaar gaan zien is niet te bevatten voor de meeste mensen. En die mensen stappen over van de oude technologie naar de nieuwe zonder het te beseffen

quote:
ehm.. wat zie je dan precies? :)
Er zijn/worden farms gebouwd die wel 25-50MW of zelfs 300 MW groot zijn. Tien jaar geleden waren het een paar nerds die op hun oververhitte computer bitcoin minded, nu worden overal te wereld $100 milioen projecten uit de grond gestampt. Waar je voorheen nerds had die een nieuwe grafische kaart gebruikten. Uiteindelijk zullen grote energie spelers of zelfs landen zich nog toevoegen aan deze markt, maar dan heb je de grootste groei toch echt wel gehad.
  MOL-held donderdag 14 mei 2020 @ 18:22:22 #121
44635 XMN8R
mag dat?
pi_193127430
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 16:16 schreef Piva het volgende:

Hoe zie je het dan voor je? Dat als bitcoin een marketcap van 1T, 5T of 50T heeft, het nog steeds 40% per dag omhoog/omlaag kan gaan? Ik niet namelijk.
Goeie vraag. Hoe verder in de toekomst, hoe lastiger het is om een prognose te maken. Gezien de vergelijking met goud zie ik op het tweede staatje dat ik in mijn vorige post heb opgenomen dat goud in de periode tussen eind 2012 en eind 2013 omlaag is gegaan van (ongeveer) 44.000 euro naar 28.000 euro; een daling van 16.000 euro ofwel ruim 36% ! Als dat met goud kan gebeuren, dan sluit ik niet uit dat het ook met Bitcoin kan gebeuren, onafhankelijk van de market-cap.

Maar dat was in een periode van zo'n 14 maanden. Is Bitcoin wel eens op n dag 40% in waarde gestegen of gedaald?

quote:
Is het daarna wel echt goud dat zo volatiel is? Goud heeft historisch gezien namelijk een heel erg lage volatiliteit, de laatste 49 jaar, maar zelfs met een papier gedekte goud nog wat langer, is het vooral volatiel in fiat termen uitgedrukt en op korte termijn. Ga je bijvoorbeeld kijken wat je met goud kan kopen zoals bijvoorbeeld de SP500, huizen, overige mandjes van producten. Dan zal je al snel zien dat het over lange termijn gezien redelijk gelijk blijft. Het zijn dus vooral de centrale banken die met fiat geld printen, het versoepelen van regels (explosie in papier goud) en doodleuk manipuleren van de goudmarkt ervoor zorgen dat fiat vooral een schijnstabiliteit heeft. En zoals je ook in 2020 weer kan zien, gaat iedereen masaal in goud omdat we stiekum wel beter weten.
Papier goud, fiat bijprinten, centrale banken, manipulatie en schijnstabiliteit... het zijn zker k heel interessante onderwerpen, maar meer iets voor een apart topic (nee, doe maar niet, want.. ooohhhh, breek me de bek niet open! :D)

quote:
Een plafond is er in mijn ogen niet echt, zoals Plan B ook in zijn modellen verwerkt. Daarnaast is er eigenlijk ook weinig over te zeggen. Dat de Euro of dollar in de huidige vorm 2140 gaan halen is eigenlijk wel uitgesloten. Dus het benoemen van een fiat waarde voor bitcoin in 2140 zal niet veel anders zijn dan oneindig.
Helemaal mee eens. Door de toekomstige veranderingen in de rollen, functie en waarde van de grote wereldvaluta als de Euro en vooral de US-Dollar is het inderdaad lastig om nu al iets te zeggen over de prijs van Bitcoin in de verre toekomst. Er moeten dan ook zoveel verschillende factoren in meegenomen worden dat dat vrijwel ondoenlijk is.

In alle werelddelen zijn banken nu bezig om hun eigen crypto-valuta te ontwikkelen, hoewel dat in mijn ogen nooit gelijk zal zijn aan Bitcoin omdat banken en overheden hun cryptomunten te allen tijde willen kunnen controleren. De nieuwe banken-coins zullen niets anders zijn dan digitale versies van het papieren geld dat we nu (nog) kennen, met alle vervelende (controlerende) mogelijkheden van dien.

Ik ben er nog niet helemaal over uit of het een goede ontwikkeling is dat de huidige traditionele financile producten als derivaten en futuremarkten (die oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor fiat) ook moeten worden toegepast op Bitcoin. Het kan de prijs opdrijven omdat institutionele beleggers daardoor makkelijker toegang krijgen tot de Bitcoinmarkt (en dat is weer goed voor mijn eigen voorraad ;)). Aan de andere kant is Bitcoin juist het tegenovergestelde van wat alle (centrale) banken en regeringen nu doen, en dat strookt weer niet met de idealistische gedachte achter Bitcoin.

quote:
Ik denk dat deze grafiek wel het tegendeel bewijst:

[ afbeelding
Die grafiek komt van blockchain.com.
Logaritmisch lijkt de hashrate sinds de start van Bitcoin inderdaad af te vlakken, maar switch met de knop onderaan naar de lineaire schaal en er verschijnt een ander beeld: een steeds maar stijgende lijn, met drie duidelijke flinke dippen, maar desondanks nog steeds stijgend. Op dit moment gebeurd er dus nog genoeg om de hashrate te laten stijgen.

Wanneer je in het menu aan de rechterkant kiest voor Hashrate Distribution Over Time (onderaan even op '3 jaar' zetten) dan valt vooral op dat de verdeling bij de grote miningpartijen vooral begin 2020 grote wijzigingen laat zien, waarschijnlijk omdat men nog even snel wil profiteren van een opbrengst van 12,5 Bitcoin per gevonden blok. Maarja, als alle grote miningpartijen vrijwel tegelijkertijd extra computers inzetten of upgraden dan zullen ze onder de streep gemiddeld niet meer blokken vinden en dus ook niet meer verdienen.

quote:
Er zijn/worden farms gebouwd die wel 25-50MW of zelfs 300 MW groot zijn. Tien jaar geleden waren het een paar nerds die op hun oververhitte computer bitcoin minded, nu worden overal te wereld $100 miljoen projecten uit de grond gestampt. Waar je voorheen nerds had die een nieuwe grafische kaart gebruikten. Uiteindelijk zullen grote energie spelers of zelfs landen zich nog toevoegen aan deze markt, maar dan heb je de grootste groei toch echt wel gehad.
Ik mag toch hopen dat het mijnen van Bitcoin uiteindelijk niet alleen maar door een paar grote mining-farms gedaan wordt. De kans op een 51%-attack wordt daarmee steeds groter en dat zal het vertrouwen in de Bitcoin flink doen dalen, misschien wel geheel teniet doen. Dus wees zuinig op de 'nerds' ;).

Hoeveel mijn-computers er ook zullen zijn, feit is dat 87,5 % van alle ooit te mijnen Bitcoins al in omloop zijn (zelfs minder als je zou kunnen berekenen hoeveel er verloren zijn gegaan). Ik ben heel benieuwd hoeveel grote en kleine 'nerds', pools en farms het vol zullen houden, en dat is voornamelijk afhankelijk van de prijs. Of en hoe al die computers de hashrate benvloeden is daarbij (in mijn ogen) minder interessant, want het beheer daarvan heeft meneer (of mevrouw :o) Nakamoto heel netjes in het protocol verwerkt :).
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_193160249
quote:
3s.gif Op donderdag 14 mei 2020 18:22 schreef XMN8R het volgende:
Maar dat was in een periode van zo'n 14 maanden. Is Bitcoin wel eens op n dag 40% in waarde gestegen of gedaald?
26-10-19 en 12-3-20

Daarnaast denk ik dat als goud/bitcoin market caps heeft van tientallen triljoenen dat het huidige systeem heel anders in elkaar gaat zitten. Daarbij is dus niet de goudprijs van de laatste jaren interessant, maar de historische goudprijs swings. Ken je een 36% goud swing van voor 1800?

quote:
Ik ben er nog niet helemaal over uit of het een goede ontwikkeling is dat de huidige traditionele financile producten als derivaten en futuremarkten (die oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor fiat) ook moeten worden toegepast op Bitcoin. Het kan de prijs opdrijven omdat institutionele beleggers daardoor makkelijker toegang krijgen tot de Bitcoinmarkt (en dat is weer goed voor mijn eigen voorraad ;)). Aan de andere kant is Bitcoin juist het tegenovergestelde van wat alle (centrale) banken en regeringen nu doen, en dat strookt weer niet met de idealistische gedachte achter Bitcoin.
Hier worstel ik zelf ook mee. Aan de ene kant is het toevoegen van derivaten best wel een goede ontwikkeling voor bitcoin. Maar het kent ook risico's.

Maar aangezien derivaten vooral een uitkomst bieden aan fysieke grondstoffen, vermoed ik niet dat het ooit hetzelfde effect gaat hebben op iets digitaals zoals bitcoin. In feite maakt het een groot deel van het hele idee om een derivaat aan te schaffen overbodig, je kan net zo goed bitcoin (of een code bovenop de bitcoin) aanschaffen.

quote:
Logaritmisch lijkt de hashrate sinds de start van Bitcoin inderdaad af te vlakken
Daar gaat het mij juist om, natuurlijk kan de hashrate prima doorstijgen. Maar niet met 100den proctenten per jaar. Waardoor de toekomstige hashrate market veel voorspelbaarder gaat worden. Hoe vlakker de groei, hoe stabieler de mining market imo.

quote:
Ik mag toch hopen dat het mijnen van Bitcoin uiteindelijk niet alleen maar door een paar grote mining-farms gedaan wordt. De kans op een 51%-attack wordt daarmee steeds groter en dat zal het vertrouwen in de Bitcoin flink doen dalen, misschien wel geheel teniet doen. Dus wees zuinig op de 'nerds' ;).
Ik denk zelf, maar ken de nummers niet eerlijk gezegd. De meeste hashrate wel afkomstig is al van grote spelers. Eigenlijk weet ik dat wel bijna zeker.

Dat wil helemaal niet zeggen dat de 51% attack groter wordt. Er zijn nog steeds genoeg spelers, mining farms wordeng gebouwd in bijvoorbeeld USA, Zweden, IJsland, Georgie en witrusland . Allemaal spelers die juist groter willen worden maar nooit samen gaan werken om een 51-attack uit te gaan voeren. Je gaat namelijk niet honderden miljoenen investeren in iets om vervolgens je gouden kip uit te roeien. Een perfecte uitwerking van de Game Theory.

quote:
Hoeveel mijn-computers er ook zullen zijn, feit is dat 87,5 % van alle ooit te mijnen Bitcoins al in omloop zijn (zelfs minder als je zou kunnen berekenen hoeveel er verloren zijn gegaan). Ik ben heel benieuwd hoeveel grote en kleine 'nerds', pools en farms het vol zullen houden, en dat is voornamelijk afhankelijk van de prijs. Of en hoe al die computers de hashrate benvloeden is daarbij (in mijn ogen) minder interessant, want het beheer daarvan heeft meneer (of mevrouw :o) Nakamoto heel netjes in het protocol verwerkt :).
Het blijft niet te bevatten hoe goed alles heeft uitgepakt. Als dit door n persoon is gemaakt dan is SN een waar genie. Zoveel gedachten gangen, skills, aannames en kennis in n persoon. Hier dacht ik toevallig deze week nog aan tijdens de halvening.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 16-05-2020 16:12:29 ]
pi_193272137
Wie heeft hier eigenlijk zelf nodes draaien? Bitcoin en Lightning?
Uitvinder van de biersmiley.
  zondag 24 mei 2020 @ 12:11:02 #125
332574
alt-m
pi_193287447
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 11:22 schreef dimmak het volgende:
Wie heeft hier eigenlijk zelf nodes draaien? Bitcoin en Lightning?
Yes beiden :)
జ్ఞ‌ా
  zondag 24 mei 2020 @ 12:48:13 #126
366734 dimmak
bitcoin
pi_193287839
quote:
2s.gif Op zondag 24 mei 2020 12:11 schreef het volgende:

[..]

Yes beiden :)
Nice, ik had een Bitcoin node, maar na mijn verhuizing kreeg ik hem niet meer helemaal aan de praat. Ik zou wachten tot de volgende verhuizing, maar nu die wat langer op zich laat wachten moet ik het eigenlijk weer proberen.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_193452560
Uitvinder van de biersmiley.
pi_193581860
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2020 12:30 schreef dimmak het volgende:
Ik kwam dit nieuws net tegen, maar blijkbaar is Microsoft dus bezig met een sidetree op bitcoin. Sinds gister live op het mainnet. De bedoeling is om je identiteit decentraal op te slaan en ik denk om te kunnen gebruiken als login. Niet heel speciaal, maar vind het best tof dat ze daar bij Microsoft dus blijkbaar mee bezig zijn.

https://bitcoinmagazine.n(...)icrosoft-id-systeem/
Crosspost
Uitvinder van de biersmiley.
pi_193981179
Electrum heeft nu ook LN ondersteuning! Nog geen tijd gehad om het uit te testen. Maar het blijft mijn favourite bitcoin software wallet!
pi_194275701
Ik heb zelden een slechter stuk over Bitcoin van de Nederlandse media gelezen als deze:

quote:
De bitcoin is uit beeld geraakt, maar de techniek erachter is nog in opmars

De bitcoin was een hype en verdween langzaam naar de achtergrond. Maar de achterliggende technologie heeft nog steeds veel te bieden. De blockchain wordt onzichtbaar onderdeel van allerlei opslagsystemen waarbij betrouwbaarheid telt.

Was dat nou een revolutie? De bitcoin kwam, zag en verdween. Voorstanders hadden nog wel de grootste voorspellingen gedaan: banken zouden gaan verdwijnen en allerlei systemen zouden worden vervangen door een decentrale blockchain. Maar uiteindelijk leek alles te blijven zoals het was.

Geen zorgen, in dit stuk gaan we niet met technische termen strooien. Dat is ook niet nodig om te kijken hoe het met de blockchain staat. Is die dan nog niet dood en begraven? Zeker niet.
Techniek biedt garantie

De blockchain is een knap bedachte methode om gegevens decentraal te bewaren. Normaal gesproken is er een instantie die jouw gegevens bijhoudt. Je zorggegevens staan bij een zorgorganisatie, het kadaster bewaart vastgoedgegevens, de bank bewaakt jouw banksaldo. Dat vraagt om vertrouwen in die instanties. Aangezien de bank je saldo beheert, kan die in principe ook je geld afpakken. Dan ben je flink de pineut.

Bij een blockchain is de centrale instantie weggetoverd. Niet n partij beheert de gegevens, maar vele computers overal ter wereld. Die rijgen alle data aaneen in een stevige ketting van blokken met informatie: vandaar de naam blockchain. Dankzij cryptografische versleuteling kan elke computer wel bijdragen aan het geheel, maar kan niemand de bestaande gegevens wijzigen. Je banksaldo in de blockchain is dus onaantastbaar (tenzij je je geld zelf uitgeeft). En dat zonder een toezichthoudende instantie.
Toepassingen te over

Technisch is dat vernuftig. Maar de bitcoin werd ook wel een oplossing op zoek naar een probleem genoemd. Want hoe vaak sjoemelt de bank nou werkelijk met je saldo? Je kunt bankiers boeven vinden, het systeem werkt over het algemeen prima. Toch is de achterliggende techniek baanbrekend, vertelt Jan Veuger, lector blockchain bij Hogeschool Saxion. De blockchain klinkt als een vastomlijnde techniek, maar het is eerder een nieuwe methode om allerlei soorten gegevens vast te leggen. "Daarbij heb je geen vertrouwde tussenpersoon meer nodig. Dat maakt een fundamentele verandering in de maatschappij mogelijk, die al gaande is."

Die methode om zekerheid te garanderen kan op veel meer worden toegepast dan alleen digitale muntjes. Op cacao bijvoorbeeld. Wil je weten waar je chocoladereep in de supermarkt vandaan komt, en of die wel eerlijk is geproduceerd? Dan ben je nu vaak aangewezen op de gelikte website van de chocoladeverkoper, die bezweert dat alles perfect geregeld is. Maar hoe betrouwbaar is dat nou?

Elke stap vastleggen in een onveranderlijke databank, een blockchain, biedt veel meer zekerheid. Veuger: "Als je het hele proces van het telen tot de verkoop vastlegt in een blockchain, weet je waar die reep vandaan komt, dat het echte chocola is, en dat het meeste geld bij de boeren terechtkomt." Achteraf de statistieken oppoetsen is er niet meer bij.
Kweek vertrouwen

Vooral bij handelingen die vertrouwen vereisen, kan het gebruik van gegevens in een blockchain een hoop gedoe schelen, voorziet Veuger. "Toen ik laatst mijn hypotheek ging oversluiten, was ik maanden onderweg met wel 22 documenten, voor ik de nieuwe hypotheek kreeg."

De nieuwe hypotheekverstrekker wil allerlei papieren checken en dubbelchecken. Alleen zo weet hij zeker of je echt een inkomen hebt en of je keurig belasting betaalt. Als de gegevens in een blockchain stonden opgeslagen, waren ze onwijzigbaar, en zou de hypotheekverstrekker sneller zeker zijn van zijn zaak. Veuger: "Als het systeem op een blockchain zat, dan had ik binnen 24 uur een nieuwe hypotheek gehad."

Dat klinkt als toekomstmuziek, maar blockchaintoepassingen worden al op allerlei plekken ingezet, vertelt Veuger. "Bij de overslag van containers werkt het bijvoorbeeld heel goed. En in de theaterindustrie wordt het al voor de verkoop van tickets gebruikt." Doordat artiesten als cabaretier Jochem Myjer hun kaartjes direct kwijt kunnen aan bezoekers, hebben ze geen tussenpartij meer nodig, en wordt er dus ook minder geld afgeroomd.

Zo wordt de blockchain onderdeel van steeds meer maatschappelijke systemen. Ook grote banken en overheden kijken naar toepassingen. De opslagmethode dringt zo ongemerkt ons leven binnen, ziet Veuger. "Binnen vijf jaar is de blockchain geaccepteerd."
Kies het moment

Niet lke administratie kan trouwens beter afgehandeld worden in een blockchain, benadrukt Veuger. Soms is er niks mis met het oude systeem, omdat we het in Nederland prima geregeld hebben. Voor ons is een betaalmiddel buiten banken om bijvoorbeeld niet direct nodig.

Elders is de belofte van die toepassing dan weer groter. "In sommige Afrikaanse landen hebben een hoop mensen geen bankrekening, maar wel een telefoon. Daar kun je veel meer bereiken met een digitale munt."
https://www.nu.nl/wetensc(...)s-nog-in-opmars.html

"de bitcoin" :')
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194276553
'De blockchain is een knap bedachte methode om gegevens decentraal te bewaren'

'Voor ons is een betaalmiddel buiten banken om bijvoorbeeld niet direct nodig.'

:')
hoi
pi_194280815
https://lekkercryptisch.n(...)er-in-beeld-te-staan

En een counter artikel van Lekker Cryptisch.

[ Bericht 10% gewijzigd door dimmak op 27-07-2020 16:05:31 ]
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 27 juli 2020 @ 16:51:03 #133
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_194281239
quote:
14s.gif Op maandag 27 juli 2020 10:09 schreef aTypisch het volgende:
'De blockchain is een knap bedachte methode om gegevens decentraal te bewaren'

'Voor ons is een betaalmiddel buiten banken om bijvoorbeeld niet direct nodig.'

:')
Artikel vandaag in de Telegraaf gelezen? Bitcoin is achterhaald en Ethereum gaat het helemaal worden, zeker met 2.0 in aantocht ( :') )

'het 5 jaar oude netwerk ondergaat een grote vernieuwing, die Bitcoin in gebruik voorbij zou gaan streven'

_O-

When flippening sir.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_194281337
quote:
14s.gif Op maandag 27 juli 2020 16:51 schreef fathank het volgende:

[..]

Artikel vandaag in de Telegraaf gelezen? Bitcoin is achterhaald en Ethereum gaat het helemaal worden, zeker met 2.0 in aantocht ( :') )

'het 5 jaar oude netwerk ondergaat een grote vernieuwing, die Bitcoin in gebruik voorbij zou gaan streven'

_O-

When flippening sir.
Auteur heeft flinke bags ETH ofzo? :')
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_194281432
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 17:01 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Auteur heeft flinke bags ETH ofzo? :')
nee die trapt in de marketing praat
hoi
  maandag 27 juli 2020 @ 17:11:24 #136
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_194281433
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 17:01 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Auteur heeft flinke bags ETH ofzo? :')
Ik verdenk Nattekat
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_194281445
quote:
14s.gif Op maandag 27 juli 2020 16:51 schreef fathank het volgende:

[..]

Artikel vandaag in de Telegraaf gelezen? Bitcoin is achterhaald en Ethereum gaat het helemaal worden, zeker met 2.0 in aantocht ( :') )

'het 5 jaar oude netwerk ondergaat een grote vernieuwing, die Bitcoin in gebruik voorbij zou gaan streven'

_O-

When flippening sir.
:')
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194281604
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 08:55 schreef dimmak het volgende:
Ik heb zelden een slechter stuk over Bitcoin van de Nederlandse media gelezen als deze:
[..]

https://www.nu.nl/wetensc(...)s-nog-in-opmars.html

"de bitcoin" :')
Je hebt een grote groep mensen die zien Bitcoin als een soort Silicon Valley "tech" en die lijken er niet op een andere manier naar te kunnen kijken. Daardoor vallen ze steeds voor dezelfde marketingpraat en valstrikken zoals buzzwords, nieuwer=beter, partnerships, transactiesnelheid, usecases, investments, snelle groei, flinke prijsstijgingen etc.

En het is ook lastig want ja Bitcoin is ook tech, maar niet tech zoals je dat ziet in Silicon Valley. Het is veel saaiere tech zoals de uitvinding van encryptie of de uitvinding van Tor. Niet flashy en veelzijdig maar oerdegelijk en goed in slechts enkele dingen... maar dan ook echt zo goed dat zelfs overheden en tophackers het niet kunnen breken.

Als ik die nieuwsartikelen zo lees dan is een nieuwe altseason haast niet te voorkomen. Heel frustrerend voor Bitcoin maximalisten als ik. Misschien moet ik toch eens gaan kijken hoe ik er toch financieel van kan profiteren.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  maandag 27 juli 2020 @ 17:55:21 #139
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_194281971
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2020 17:26 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Je hebt een grote groep mensen die zien Bitcoin als een soort Silicon Valley "tech" en die lijken er niet op een andere manier naar te kunnen kijken. Daardoor vallen ze steeds voor dezelfde marketingpraat en valstrikken zoals buzzwords, nieuwer=beter, partnerships, transactiesnelheid, usecases, investments, snelle groei, flinke prijsstijgingen etc.

En het is ook lastig want ja Bitcoin is ook tech, maar niet tech zoals je dat ziet in Silicon Valley. Het is veel saaiere tech zoals de uitvinding van encryptie of de uitvinding van Tor. Niet flashy en veelzijdig maar oerdegelijk en goed in slechts enkele dingen... maar dan ook echt zo goed dat zelfs overheden en tophackers het niet kunnen breken.

Als ik die nieuwsartikelen zo lees dan is een nieuwe altseason haast niet te voorkomen. Heel frustrerend voor Bitcoin maximalisten als ik. Misschien moet ik toch eens gaan kijken hoe ik er toch financieel van kan profiteren.
Jeetje.

Koop gewoon structureel Bitcoin als je er zo heilig in gelooft. Maak je toch niet druk om een stelletje achterlijken met hun shitcoins.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 28 juli 2020 @ 07:27:39 #140
332574
alt-m
pi_194289601
Leuke dagen :D
జ్ఞ‌ా
pi_194504356
MicroStrategy Adopts Bitcoin as Primary Treasury Reserve Asset
quote:
“Our investment in Bitcoin is part of our new capital allocation strategy, which seeks to maximize long-term value for our shareholders,” said Michael J. Saylor, CEO, MicroStrategy Incorporated. “This investment reflects our belief that Bitcoin, as the world’s most widely-adopted cryptocurrency, is a dependable store of value and an attractive investment asset with more long-term appreciation potential than holding cash.
https://www.businesswire.(...)easury-Reserve-Asset
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194519805
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 07:27 schreef het volgende:
Leuke dagen :D
Prijs van BTC omhoog gegaan door de Corona crisis?
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_194522386
quote:
1s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 13:12 schreef Godshand het volgende:

[..]

Prijs van BTC omhoog gegaan door de Corona crisis?
Lastig om 1 ding de oorzaak te geven bij recente stijgingen. Maar corona zal indirect ook wel een aandeel er in hebben ja. Net als economische crisissen in verschillende landen, groeiend vertrouwen in store of value (zie bericht hierboven), dalend vertrouwen in reguliere valuta (bijv. door het vele geldprinten) en vele projecten die met Bitcoin bezig zijn.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194612456
En MicroStrategy :o
జ్ఞ‌ా
pi_194724248
twitter

Taproot is coming!
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194922131
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 14:02 schreef dimmak het volgende:
MicroStrategy Adopts Bitcoin as Primary Treasury Reserve Asset
[..]

https://www.businesswire.(...)easury-Reserve-Asset
It's coming! De eerste waaghalzen in de financiele sector en bedrijven (met durf kapitaal) beginnen de waarde van bitcoin in te zien.

Ziek dat we op een historische omslag punt staan nu, waarbij over een paar decenia alles zo anders is.
  vrijdag 11 september 2020 @ 10:39:35 #147
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_194998684
Hey, ik heb een vraagje als Bitcoin groentje...
1 Bitcoin is duur... wordt de Bitcoin ooit nog eens goedkoop? <4000 euro
Heeft dat met het halvingverhaal te maken dat de prijs eens per zoveel jaar sowieso verdubbelt?
Is er ook een bodemprijs die in verhouding staat met de miningprijs?

[ Bericht 7% gewijzigd door Bocaj op 11-09-2020 10:47:03 ]
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_194999338
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 10:39 schreef Bocaj het volgende:
Hey, ik heb een vraagje als Bitcoin groentje...
1 Bitcoin is duur... wordt de Bitcoin ooit nog eens goedkoop? <4000 euro
Heeft dat met het halvingverhaal te maken dat de prijs eens per zoveel jaar sowieso verdubbelt?
Is er ook een bodemprijs die in verhouding staat met de miningprijs?


En wat is duur? Je hoeft geen hele bitcoin te kopen. Je kan ook 0.00000001 bitcoin kopen/gebruiken oftewel 1 sat. Je kan beter kijken naar de gehele marketcap om de waarde van bitcoin te begrijpen en dit vergelijken met andere assets. Is er ruimte voor groei? Zeker. Bestaat er een kans dat de prijs instort? Zeker. Tot nu toe is de prijs na elke halving flink gestegen, maar Bitcoin is een asset van 11 jaar oud, er valt helemaal niks te voorspellen en zijn zoveel variabelen.

Zelf denk ik dat we 4000 dollar niet meer gaan zien. Verder acht ik de kans hoog dat we nog wel crashes gaan zien, maar ik denk ook zeker dat we het hoogtepunt nog lang niet hebben bereikt.

Maar voordat je in kan zien waarom Bitcoin zijn hoogtepunt nog niet heeft bereikt, moet je vooral eerst snappen waarom Bitcoin meerwaarde heeft in de hedendaagse wereld.

Minimumprijs om te minen is relatief. Op veel locaties minen ze met restenergie of andere plekken met goedkope energie. Andere miners "gokken" op een prijsstijging van Bitcoin.

Hier wat leesvoer:
Het bullisch argument voor Bitcoin
Het Bitcoin Stock-to-Flow Cross Asset Model van PlanB
De Bitcoin Standaard
What's the Minimum Bitcoin's Price to Make Mining Profitable?
Five myths about Bitcoin's energy use
Bitcoin information
Dive into the rabbithole. ;)

Uiteraard mag je hier nog meer vragen stellen wanneer je daar behoefte aan hebt.

[ Bericht 3% gewijzigd door dimmak op 11-09-2020 11:43:29 ]
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194999462
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 10:39 schreef Bocaj het volgende:
Hey, ik heb een vraagje als Bitcoin groentje...
1 Bitcoin is duur... wordt de Bitcoin ooit nog eens goedkoop? <4000 euro

Dat weet niemand. Overigens hoef je niet pers 1 hele Bitcoin te kopen, een Bitcoin is op te splitsen tot 8 cijfers achter de komma dus je kunt ook 0,1 of 0,01 Bitcoin kopen.

quote:
Heeft dat met het halvingverhaal te maken dat de prijs eens per zoveel jaar sowieso verdubbelt?
Nee. Het is geen gegeven dat de prijs verdubbelt. De prijs kan ook zomaar halveren. Met de halving wordt de halvering van de beloning (in Bitcoins) die miners ontvangen voor het vinden van een nieuw block bedoeld. Deze wordt ongeveer elke 4 jaar gehalveerd zodat er uiteindelijk maximaal 21 miljoen Bitcoin in omloop zullen zijn (in het ontwerp ingebakken schaarste). Zie: https://cryptotips.eu/kennisbank/wat-is-de-bitcoin-halving/


quote:
Is er ook een bodemprijs die in verhouding staat met de miningprijs?
Niet echt, er zal altijd een evenwicht zijn tussen de marktprijs van een Bitcoin en de miningprijs. Bij een lage marktprijs kan het voorkomen dat het minen voor een deel van de miners niet meer rendabel is. Als zij hun apparatuur uitzetten daalt de hashrate van het netwerk waardoor ook de miningprijs weer zal zakken, waardoor een aantal gestopte miners toch weer kunnen gaan minen. Hierdoor zal gemiddeld gezien de opbrengst van het minen ongeveer hetzelfde zijn als de kosten waarbij de meest efficinte miners het voordeel hebben (bijvoorbeeld in gebieden met een lage electriciteitsprijs).
pi_195083856
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 14:02 schreef dimmak het volgende:
MicroStrategy Adopts Bitcoin as Primary Treasury Reserve Asset
[..]

https://www.businesswire.(...)easury-Reserve-Asset
twitter

En door.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195084100
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:26 schreef dimmak het volgende:

[..]

[ twitter ]
En door.
Het is ook grappig om te zien hoe snel ze nog eens 175m kopen! Dat een bedrijf koopt voor de baance sheet gebeurd overigens sneller dan ik had verwacht. Geniale move. Binnen no time gaat de bitcoin stack belangrijker zijn voor het bedrijf dan de orginele activiteiten.. Het wordt eigenlijk gewoon een bitcoin holding ala Berkshire.

Ben benieuwd of een ander bedrijf in 2020 nog gaat volgen. 2021 kan wel eens te laat zijn om even 40k bitcoin van de markt te halen wanneer de hype weer terug is.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2020 09:44:48 ]
pi_195084270
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:43 schreef Piva het volgende:

[..]

Het is ook grappig om te zien hoe snel ze nog eens 175m kopen! Dat een bedrijf koopt voor de baance sheet gebeurd overigens sneller dan ik had verwacht. Geniale move. Binnen no time gaat de bitcoin stack belangrijker zijn voor het bedrijf dan de orginele activiteiten.. Het wordt eigenlijk gewoon een bitcoin holding ala Berkshire.

Ben benieuwd of een ander bedrijf in 2020 nog gaat volgen. 2021 kan wel eens te laat zijn om even 40k bitcoin van de markt te halen wanneer de hype weer terug is.
Het is ook interessant wat het met de aandelenkoers van het bedrijf heeft gedaan. Veel andere bedrijven zullen daar naar kijken, maar het mooie is dat de meeste bedrijven niet zoveel BTC op hun balance sheet kunnen zetten (tegen die prijs).
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195085259
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:54 schreef dimmak het volgende:
maar het mooie is dat de meeste bedrijven niet zoveel BTC op hun balance sheet kunnen zetten (tegen die prijs).
Idd, zodra een paar bedrijven gaan volgen komt hyperbitcoinization snel om de hoek kijken..

Ben benieuwd of ze de knoop durven doorhakken terwijl bitcoin in de next bull snel omhoog gaat. Misschien wel omdat als het rond de 50k is we door de 1Trillion mcap gaan en dit weer extra krediet geeft aan bitcoin.
pi_195092983
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:26 schreef dimmak het volgende:

[..]

[ twitter ]
En door.
sick
జ్ఞ‌ా
pi_195104123
Kraken Wins Bank Charter Approval

Be your own bank *)
pi_195105171
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 08:40 schreef Piva het volgende:
Kraken Wins Bank Charter Approval

Be your own bank *)
Shitcoin bank? :P Maar wel heel tof nieuws. Gister een thread op Twitter gelezen maar er zat aardig wat werk in. Wel mooi dat de staat Wyoming zo meehielp. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195106495
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 09:48 schreef dimmak het volgende:

[..]

Shitcoin bank? :P Maar wel heel tof nieuws. Gister een thread op Twitter gelezen maar er zat aardig wat werk in. Wel mooi dat de staat Wyoming zo meehielp. :)
Waarschijnlijk, Maar wel een goede stap in de juiste richting, zolang de huidige spelers zich niet gaan aanpassen zullen nieuwe bitcoin spelers de huidige markt over gaan nemen. Prachtig om te zien.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-09-2020 11:13:07 ]
pi_195106527

Michael van Microstragies is diep in de rabbit hole overigens damnn.
pi_195109330
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 11:14 schreef Piva het volgende:

Michael van Microstragies is diep in de rabbit hole overigens damnn.
Zojuist in de auto beluisterd. Ik was al bullish, maar dit is ff next level bullish.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195110450
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 13:58 schreef dimmak het volgende:

[..]

Zojuist in de auto beluisterd. Ik was al bullish, maar dit is ff next level bullish.
Hij denkt precies hetzelfde zoals ik er over denk. Dat zulke mensen ook bij bitcoin uitkomen en dezelde bronnen lezen als ons is alles zeggend.

Zoveel cash geld hebben bedrijven. Nu de inflatie echt begint te komen gaan deze bedrijven daar wel even over nadenken. Er gaan vele mensen zoals dit bedrijff/deze ceo volgen.

Bullisher dan dit kan eigenlijk niet :@
pi_195440142
BTC / [Bitcoin] Hoe sats te stacken zonder geld (voor beginners!)

Ik heb een topic aangemaakt voor beginners om kennis te maken met Bitcoin. Iemand misschien nog aanvullingen?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195462251
twitter

Strike heeft nu ook onchain ondersteuning n komt binnenkort naar Europa. *O*

Verder heeft Bottlepay Nederlandse Lightning dev Joost Jager toegevoegd aan het team. Dat beloofd een prachtige app te worden voor Bitcoin adoptie.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195507016
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:26 schreef dimmak het volgende:

[..]

[ twitter ]
En door.
twitter


n nog meer door.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195713830
Gebeurt veel.
Kan nog wel eens heel groot worden, dat bitcoin
జ్ఞ‌ా
pi_195762873
quote:
2s.gif Op zondag 18 oktober 2020 15:06 schreef het volgende:
Gebeurt veel.
Kan nog wel eens heel groot worden, dat bitcoin
"Kan"? Het gaat gebeuren, deze bull wordt beter dan alle vorige bulls. Real/smart geld is eindelijk ook aan het binnendringen.
pi_195768328
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2020 09:26 schreef dimmak het volgende:

[..]

[ twitter ]
En door.
twitter
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195770434
Microstrategy is al zo'n $60 million up in bitcoin. Lol, meer bedrijven gaan deze move kopieren, grappig hoe weak hands eruit geschut worden en zulke partijen tien duizenden bitcoins opkopen.

Corporate fomo samen met retail fomo wordt echt genieten :+ Nog een grote centrale bank die een paar biljoen print en het is vuurwerk.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2020 18:44:13 ]
pi_195792066
$13k
జ్ఞ‌ా
pi_195792078
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 11:55 schreef Piva het volgende:

[..]

"Kan"? Het gaat gebeuren, deze bull wordt beter dan alle vorige bulls. Real/smart geld is eindelijk ook aan het binnendringen.
troll.jpg
జ్ఞ‌ా
pi_195818724
twitter
pi_195887244
BTC stoomt flink door, > $13.500 nu. De high van juni 2019 ($13.880) is bijna gepasseerd. :7

[ Bericht 4% gewijzigd door Tourniquet op 27-10-2020 17:29:08 ]
pi_195888222
Het verbaast me dat het nog vrij rustig is in dit topic
pi_195889538
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 17:46 schreef Meneerik3 het volgende:
Het verbaast me dat het nog vrij rustig is in dit topic
Wat er nu aan de hand is, is geen verrassing voor de Bitcoin FOK!ker.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_195902569
Nu een goed moment om te investeren. Of zal de die snel weer wat dalen?
  MOL-held woensdag 28 oktober 2020 @ 12:47:55 #175
44635 XMN8R
mag dat?
pi_195902816
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 12:35 schreef Jvanderplas het volgende:
Nu een goed moment om te investeren. Of zal de die snel weer wat dalen?
Als de donder investeren, want de prijs zal niet meer significant dalen.
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_195906566
Haha momentje
జ్ఞ‌ా
pi_195932840
quote:
14s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 12:47 schreef XMN8R het volgende:

[..]

Als de donder investeren, want de prijs zal niet meer significant dalen.
Thanks. Ik wil gaan investeren omdat ik er door de samenwerking met paypal nu wel echt toekomst in zie. Maar tegelijkertijd is de "koers" nu wel hoog, dus daarom vroeg ik het me af
  MOL-held donderdag 29 oktober 2020 @ 20:42:52 #178
44635 XMN8R
mag dat?
pi_195933034
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 20:35 schreef Jvanderplas het volgende:

[..]

Thanks. Ik wil gaan investeren omdat ik er door de samenwerking met paypal nu wel echt toekomst in zie. Maar tegelijkertijd is de "koers" nu wel hoog, dus daarom vroeg ik het me af
De prijs is maar op enkele momenten een beetje hoger geweest dan nu (met n hoogtepunt eind 2017), maar hou je vast aan je stoel als je genvesteerd hebt.. het gaat volgend jaar een wilde rit omhoog worden! 8-)
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_195933405
Iemand die mij kan helpen? Ik wil bitcoins sturen, maar krijg deze melding:

quote:
There was a problem sending your transaction Uneconomical UTXO requested [type: 2 (limit 37380), txOut.val: 16853, required: 162617]
Via Google word ik niet wijzer. De gekochte bitcoins staan nog wel onbevestigd, ligt het daaraan?
  MOL-held donderdag 29 oktober 2020 @ 21:31:34 #180
44635 XMN8R
mag dat?
pi_195934329
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 20:56 schreef Mylene het volgende:
Uneconomical UTXO requested
Je wilt waarschijnlijk een heel klein beetje BTC versturen (geen hele bitcoin, maar een paar satoshi)? De melding die je krijgt betekend dat n van de niet-bestede transactieoutputs (UTXO) in je wallet een lagere waarde heeft dan de kosten om deze te versturen.

Op de blockchain worden transacties bijgehouden in de vorm van verschillende transactie-outputs. Bij elke nieuwe transactie wordt er ten minste n nieuwe transactie-output gemaakt. Hoewel in je wallet je saldo als een bedrag wordt weergegeven bestaat het saldo onder de motorkap in feite uit een of meerdere UTXO's. Om een UTXO uit te geven wordt er een input toegevoegd aan een transactie. Transactiekosten worden betaald per byte aan gegevens. Als een invoer bijvoorbeeld 148 bytes zou gebruiken, en het huidige fee is 100 satoshi per byte dan zou het 14.800 satoshi kosten om een UTXO uit te geven. Als de waarde van de UTXO bijvoorbeeld slechts 4.000 satoshi was, kost het meer om het uit te geven dan zijn waarde - het is oneconomisch om het uit te geven.

Mogelijk kunt je de fout omzeilen door een lagere fee mee te geven. Houd er rekening mee dat dit er waarschijnlijk toe leidt dat de bevestiging van de transactie lang duurt.

[ Bericht 0% gewijzigd door XMN8R op 29-10-2020 21:38:03 ]
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_195937669
quote:
3s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 21:31 schreef XMN8R het volgende:

[..]

Je wilt waarschijnlijk een heel klein beetje BTC versturen (geen hele bitcoin, maar een paar satoshi)? De melding die je krijgt betekend dat n van de niet-bestede transactieoutputs (UTXO) in je wallet een lagere waarde heeft dan de kosten om deze te versturen.

Op de blockchain worden transacties bijgehouden in de vorm van verschillende transactie-outputs. Bij elke nieuwe transactie wordt er ten minste n nieuwe transactie-output gemaakt. Hoewel in je wallet je saldo als een bedrag wordt weergegeven bestaat het saldo onder de motorkap in feite uit een of meerdere UTXO's. Om een UTXO uit te geven wordt er een input toegevoegd aan een transactie. Transactiekosten worden betaald per byte aan gegevens. Als een invoer bijvoorbeeld 148 bytes zou gebruiken, en het huidige fee is 100 satoshi per byte dan zou het 14.800 satoshi kosten om een UTXO uit te geven. Als de waarde van de UTXO bijvoorbeeld slechts 4.000 satoshi was, kost het meer om het uit te geven dan zijn waarde - het is oneconomisch om het uit te geven.

Mogelijk kunt je de fout omzeilen door een lagere fee mee te geven. Houd er rekening mee dat dit er waarschijnlijk toe leidt dat de bevestiging van de transactie lang duurt.
Dank je wel voor je uitgebreid antwoord. Dit is het antwoord dat ik kreeg van de klantenservice.

quote:
Thank you for contacting our support team,

If you encountered an error, such as There was a problem sending your transaction Uneconomical UTXO requested [type: 1 (limit 40392), txOut.val: 7000, required: 53187], when you tried to send out BTC, which indicated to you that if you want to send out 7000 satoshi, there will be not less than 53187 satoshi in your wallet under current BTC network fee.
As we known, miners prefer choosing to pack the transaction which owns high fee when you send out BTC to BTC network and wait for confirmation by miners, so there are several recommended transaction fee.
The reason for insufficient amount of UTXO or insufficient balance as below:
1. There are so many small UTXO in your wallet, bringing about construction transaction volume being too large and higher transaction fee.
2. Due to the reduction in hashrate, BTC network is more congested and the transaction fee is higher.
Tips: We recommend that you'd better not send out BTC, if there is smaller balance in your wallet or it is not urgent. If you insist on transfering BTC, please try to reduce the amount of BTC until it's successful.

Best regards,
Linda
BTC.com Technical Support
Het gaat om een bedrag van 120 euro in bitcoins. Dus het 1 een lagere prioriteit? of 2 een lagere bedrag, mogelijk 2 maal 60? Naast het niet verzenden.
  MOL-held vrijdag 30 oktober 2020 @ 05:56:29 #182
44635 XMN8R
mag dat?
pi_195937922
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 03:19 schreef Mylene het volgende:

[..]

Dank je wel voor je uitgebreid antwoord. Dit is het antwoord dat ik kreeg van de klantenservice.
[..]

Het gaat om een bedrag van 120 euro in bitcoins. Dus het 1 een lagere prioriteit? of 2 een lagere bedrag, mogelijk 2 maal 60? Naast het niet verzenden.
Wat een slecht geschreven stuk door een klantenservice.. maar dat terzijde.

Je hebt in het verleden waarschijnlijk regelmatig voor kleine bedragen in bitcoin gekocht, verschoven of verkocht?
Of je hebt bijvoorbeeld een keer voor 0.00050 BTC gekocht en daarna 0,00045 BTC verkocht (incl. fee)?
Of je houdt na het versturen van die 120 euro maar een miniem beetje bitcoin over?

Jouw wallet staat op de achtergrond waarschijnlijk vol met kleine transacties. Om voor 120 euro te verplaatsen (verkopen) moeten in jouw geval waarschijnlijk veel kleine transacties worden samengevoegd, wat de totale transactie vrij groot maakt en daardoor is er meer fee nodig om je transactie te verzenden (eigenlijk om de miner je transactie te laten accepteren). Uiteindelijk blijven er veel kleine transacties over (dust) die los van elkaar (of zelfs tesamen) te klein zijn voor de fee die het kost om ze te verplaatsen/verkopen.

Ofwel: er zou na deze transactie een dusdanig klein deel aan BTC over blijven dat het met de huidige fee-rate niet rendabel is om dat in de toekomst te versturen.

Oplossingen:
• Verstuur voor een kleiner bedrag, zodat er meer BTC over blijft (minder dust).
• Verlaag de fee, met het risico dat het niet of heel laat wordt geaccepteerd door een miner.
• Wacht met versturen totdat de transaction-fee lager wordt.

Geen oplossingen:
• Twee keer voor 60 euro verkopen; de eerste keer zal misschien wel lukken, maar bij de tweede keer zal je dezelfde foutmelding krijgen. Probeer eerst eens 110 euro te versturen, dan 100 euro.. net zo lang tot het lukt.
• Verhogen van de fee voor het versturen van 120 euro leidt tot dezelfde foutmelding, omdat er dan ng minder overblijft. En dat restant is dan tegen de huidige fees niet te verkopen, omdat de fee dan hoger zou zijn dan het te versturen volume BTC. (Tenzij je het voor elkaar krijgt om precies op nul uit te komen (te versturen BTC+fee=huidig saldo), maar dat is erg lastig)

[ Bericht 1% gewijzigd door XMN8R op 30-10-2020 06:11:15 ]
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_195944867
quote:
3s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 05:56 schreef XMN8R het volgende:

[..]

Oplossingen:
• Verstuur voor een kleiner bedrag, zodat er meer BTC over blijft (minder dust).
• Verlaag de fee, met het risico dat het niet of heel laat wordt geaccepteerd door een miner.
• Wacht met versturen totdat de transaction-fee lager wordt.

Geen oplossingen:
• Twee keer voor 60 euro verkopen; de eerste keer zal misschien wel lukken, maar bij de tweede keer zal je dezelfde foutmelding krijgen. Probeer eerst eens 110 euro te versturen, dan 100 euro.. net zo lang tot het lukt.
• Verhogen van de fee voor het versturen van 120 euro leidt tot dezelfde foutmelding, omdat er dan ng minder overblijft. En dat restant is dan tegen de huidige fees niet te verkopen, omdat de fee dan hoger zou zijn dan het te versturen volume BTC. (Tenzij je het voor elkaar krijgt om precies op nul uit te komen (te versturen BTC+fee=huidig saldo), maar dat is erg lastig)
Ik heb het grotendeels naar een andere wallet geloodst om vanuit daar de betaling te doen. Er staat op mijn BTC wallet nu nog een klein bedrag, iets meer dan 10 euro. Bedankt voor je hulp, erg fijn :).

Ja, en in het verleden vaak kleine betalingen gedaan.
pi_195988871
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 20:35 schreef Jvanderplas het volgende:

[..]

Thanks. Ik wil gaan investeren omdat ik er door de samenwerking met paypal nu wel echt toekomst in zie. Maar tegelijkertijd is de "koers" nu wel hoog, dus daarom vroeg ik het me af
Wat is hoog? Vergelijk je de totale market waarde van Bitcoin met Apple dan is alleen Apple al 7x groter.

Toch kost een aandeel Apple "slechts" $100.. Je hoeft geen hele bitcoin te kopen. $100 in bitcoin geeft je een 7x zo'n groot stuk van de gehele pizza dan een Apple aandeel je zou geven.

Als je echt naar waarde wilt kijken, dus altijd naar totale marktwaardes kijken en nooit naar gedeeltes, dit geeft een erg vertekend beeld.
pi_196056986
$14.200 :D
pi_196069615
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2020 18:44 schreef Tourniquet het volgende:
$14.200 :D
$14600,-*
pi_196075426
$15K *O*

In dit tempo hebben we nog dit jaar een nieuwe ATH. En nog doodse stilte in de media...
pi_196075632
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2020 16:50 schreef Tourniquet het volgende:
$15K *O*

In dit tempo hebben we nog dit jaar een nieuwe ATH. En nog doodse stilte in de media...
Bij de laatste grote stijging kwam de media pas ver na de nieuwe ATH.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196090834
https://tweakers.net/nieu(...)-road-in-beslag.html

Ik werd al een beetje angstig bij het bewegen van die bitcoin. Maar Als de VS ze heeft worden ze toch verkocht dmv een veiling dus geen dump. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196116575
FF kijken of we dit weekend boven die 15k$ blijven :o
జ్ఞ‌ా
pi_196278694
Eerste tekenen van een ekte bitcoin bullrun! Geweldig om te zien hoe gemakkelijk we opeens richting the ATH gaan..

Veel nieuwe interesse vanuit traditional finance opeens.
pi_196280687
twitter


Bull market confirmed.
pi_196282133
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2020 22:36 schreef Piva het volgende:
Eerste tekenen van een ekte bitcoin bullrun! Geweldig om te zien hoe gemakkelijk we opeens richting the ATH gaan..

Veel nieuwe interesse vanuit traditional finance opeens.
En de echte hype van media (en familieleden :P) is er nog niet eens.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196285488
En..... we zitten op $17K :7 _O_

En nog steeds geen enkele hype. :PWat een rally. :o

[ Bericht 23% gewijzigd door Tourniquet op 17-11-2020 13:59:56 ]
pi_196290015
prachtig om te zien:18k vandaag nog.
100k dit jaar nog.
pi_196290986
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 18:18 schreef LorenzoVonMatterhorn het volgende:
prachtig om te zien:

[ afbeelding ]

18k vandaag nog.
100k dit jaar nog.
:) 100k daar geloof ik niet in. Maar als je goed luistert naar het world economisch forum en de global reset dan is bitcoin een veilige haven. En ik was ooit zeer sceptisch en was meer fan van goud als spaarmiddel. Maar ik ben nu wel overtuigd dat crypto de toekomst is.
pi_196308268
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2020 19:08 schreef Cherni het volgende:

[..]

:) 100k daar geloof ik niet in. Maar als je goed luistert naar het world economisch forum en de global reset dan is bitcoin een veilige haven. En ik was ooit zeer sceptisch en was meer fan van goud als spaarmiddel. Maar ik ben nu wel overtuigd dat crypto de toekomst is.
Dus je gelooft niet in een x5 maar wel dat bitcoin een veilige haven wordt tijdens een global reset.

Bitcoin @$100k is net zoveel waard als uhm de market cap van Amazon... De FED alleen al heeft dit jaar meer geprint dan dat :')

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2020 09:06 schreef dimmak het volgende:

[..]

En de echte hype van media (en familieleden :P) is er nog niet eens.
Ik begin nu weer beetje gesprekken te zien en mensen die waarschijnlijk al jaren holden er weer over durven te praten en beginnen te promoten.

De bull market is deze keer vooral gestimuleerd door big money (Tudor, Pal, Saylor, etc).

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-11-2020 19:50:35 ]
pi_196308469
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2020 19:48 schreef Piva het volgende:

[..]

Dus je gelooft niet in een x5 maar wel dat bitcoin een veilige haven wordt tijdens een global reset.

Bitcoin @$100k is net zoveel waard als uhm de market cap van Amazon... De FED alleen al heeft dit jaar meer geprint dan dat :')
[..]

Ik begin nu weer beetje gesprekken te zien en mensen die waarschijnlijk al jaren holden er weer over durven te praten en beginnen te promoten.

De bull market is deze keer vooral gestimuleerd door big money (Tudor, Pal, Saylor, etc).
Mogelijk achter 10 jaar. Maar wat kun je dan nog voor 100k kopen? Dat is de vraag.
Maar op korte termijn waar al die YouTube etc. het over hebben is wat mij betreft te euforisch.

Uiteraard het zou erg mooi zijn, maar ik ben op dat gebied erg voorzichtig. Maar net als goud of andere edelmetalen is het voor de lange termijn een prima spaarmiddel en daarmee een veilige haven.
pi_196332905
Ik weet niet of jullie het hebben gevolgd, maar DNB heeft dit voorjaar nieuw beleid ingevoerd rond het toezicht en de eisen die gesteld worden aan cryptobedrijven om te mogen opereren op de Nederlandse markt. Echter pas eind september werd duidelijk dat de voorwaarden voor registratie veel strenger uitpakten dan in de wet staat.

https://bitonic.nl/news/211/registratieproces-bitonic

Op 21 november verloopt de overgangsperiode van 6 maanden. Momenteel hebben 11 bedrijven een goedkeuring gekregen:
https://www.dnb.nl/toezic(...)ter/WWFTAC/index.jsp

Consequentie is dus dat het maken van een account bij een Nederlandse broker of exchange veel intensiever zal zijn en bij transacties extra informatie nodig is, je moet bijv. d.m.v. screenshots of het signen van een transactie kunnen aantonen dat je zelf eigenaar bent van een bitcoinadres.
https://bitonic.nl/news/2(...)registratie-aanvraag

https://bitcoin.nl/nieuws(...)stratieprocedure-516

quote:
DNB gaf echter aan dat k gecontroleerd moet worden of de klant daadwerkelijk het beheer heeft over de wallet. DNB stelde whitelisting van bitcoinadressen en verificatie van eigenaarschap van de wallet verplicht, bijvoorbeeld via een zogenaamde pennycheck.

Die eis kon op weinig begrip rekenen, omdat dit verder gaat dan de wet en feitelijk weinig toevoegt. De eis is daarbij strenger dan die voor banken, creditcardmaatschappijen, wisselkantoren en andere financile instellingen. Voor bankoverschrijvingen naar het buitenland hoef je immers niet eerst aan de ontvanger te vragen om een cent over te boeken in verband met een sanctiecontrole.
quote:
DNB wil, zo lijkt het, dat Bitcoinbedrijven in staat zijn om Bitcoinwallets aan enkele identiteiten te koppelen, alsof het een bankrekening is. Aangezien Bitcoin niet op basis van identiteit werkt is dat praktisch en technisch onwerkbaar. Je kan immers nooit cht aantonen of iemand de echte of enige eigenaar is van de toegangscode waarmee een wallet is te beheren.

Witwas-geldezels en criminelen kunnen immers ook bij een systeem van verificatiecodes en whitelisting prima deze controles omzeilen; je vangt er geen boeven mee. Voor normale consumenten werpt het echter drempels op die het gebruik en de mogelijkheden van Bitcoin enorm beperken. Bitcoinwallets werken bovendien dusdanig dat ze voor iedere transactie een nieuw bitcoinadres gebruiken.

De onuitvoerbaarheid van zo'n vergaande verificatie werd in een eerder stadium ook al eens bevestigd door het Ministerie van Financin, dat de mogelijkheid in de Memorie van Toelichting bij de wet ook van tafel veegde. In de plaats daarvan werd een meer risico gebaseerde benadering beschreven op basis van gebruikersprofielen.

Toch lijkt DNB als uitvoerende toezichthouder het anders te zien. Volgens DNB waren de strenge regels en verificaties altijd al de bedoeling en moeten Bitcoinbedrijven zelf met een gepaste oplossing aankomen, zonder aan te willen geven wat dat precies zou moeten zijn. Bitcoinbedrijven hebben tot 21 november om ergens mee op de proppen te komen en lukt dat niet, dan krijgen ze geen registratie.

De 25 Bitcoinbedrijven die aan de bel trekken zien het somber in. Gezien het korte tijdsbestek om aan de registratie-eisen te voldoen ontstaat er een grote druk op de bedrijven aangezien ze zonder registratie zullen moeten sluiten. De tijd dringt.
De bedrijven zijn het hier niet mee eens en hebben gezamenlijk een open brief opgesteld:
https://bitonic.nl/public/2020-11-02-Fin-VBNL-DNB-MvF.pdf

[ Bericht 3% gewijzigd door Tourniquet op 20-11-2020 13:59:10 ]
pi_196334091
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2020 12:01 schreef Tourniquet het volgende:
Ik weet niet of jullie het hebben gevolgd, maar DNB heeft dit voorjaar nieuw beleid ingevoerd rond het toezicht en de eisen die gesteld worden aan cryptobedrijven om te mogen opereren op de Nederlandse markt. Echter pas op eind september werd duidelijk dat de voorwaarden voor registratie veel strenger uitpakten dan in de wet staat.

https://bitonic.nl/news/211/registratieproces-bitonic

Op 21 november verloopt de overgangsperiode van 6 maanden. Momenteel hebben 11 bedrijven een goedkeuring gekregen:
https://www.dnb.nl/toezic(...)ter/WWFTAC/index.jsp

Consequentie is dus dat het maken van een account bij een Nederlandse broker of exchange veel intensiever zal zijn en bij transacties extra informatie nodig is, je moet bijv. d.m.v. screenshots of het signen van een transactie kunnen aantonen dat je zelf eigenaar bent van een bitcoinadres.
https://bitonic.nl/news/2(...)registratie-aanvraag

https://bitcoin.nl/nieuws(...)stratieprocedure-516
[..]

[..]

De bedrijven zijn het hier niet mee eens en hebben gezamenlijk een open brief opgesteld:
https://bitonic.nl/public/2020-11-02-Fin-VBNL-DNB-MvF.pdf
Heel achterlijk en bedrijven plus andere voorvechters zijn er al lang mee bezig zonder resultaat helaas. Regulatie is niet zo'n probleem, maar de manier waarop kan echt niet. Meest schrijnende was het debat in de eerste kamer waar slechts een enkeling kennis van zaken toonde. Een volledig beleid opgezet door onbenullen.

Het enige wat ze met die brief bereikt hebben is overigens meer tijd. :') Thanks alot

[ Bericht 3% gewijzigd door dimmak op 20-11-2020 14:03:31 ]
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196337108
Dit weekend ATH in usd ($20.189) en dan een correctie?
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_196350425
Wat een weken <3
జ్ఞ‌ా
pi_196375740
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 november 2020 16:18 schreef recursief het volgende:
Dit weekend ATH in usd ($20.189) en dan een correctie?
Weekenddips zijn ook nu weer gewoon aan de orde. ;) Koopmoment in het weekend.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196389372
$19K :Y
  dinsdag 24 november 2020 @ 11:28:23 #205
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_196389710
Heeeel eventjes aangetikt. Lekker man :D
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_196390363
quote:
3s.gif Op dinsdag 24 november 2020 11:28 schreef Rossdale het volgende:
Heeeel eventjes aangetikt. Lekker man :D
Inderdaad, ik hoopte op een flinke correctie om nog wat aan te vullen, maar die blijft voor alsnog uit.
pi_196390738
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 12:15 schreef Cherni het volgende:

[..]

Inderdaad, ik hoopte op een flinke correctie om nog wat aan te vullen, maar die blijft voor alsnog uit.
Er bloeden nu wat alts. Wellicht dat dat nog voor een volgend sprongetje van BTC gaat zorgen.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
  dinsdag 24 november 2020 @ 13:19:32 #208
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_196391166
Ik vermoed dat hij de 20k aan gaat tikken en dan knallen er heel veel sellorders in. Correctie naar 18k of lager en dan mogen de altcoins weer een beetje bijtrekken :)
Please sir. When moon? When Mustang?
  Moderator dinsdag 24 november 2020 @ 13:57:12 #209
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_196391635
quote:
3s.gif Op dinsdag 24 november 2020 13:19 schreef Rossdale het volgende:
Ik vermoed dat hij de 20k aan gaat tikken en dan knallen er heel veel sellorders in. Correctie naar 18k of lager en dan mogen de altcoins weer een beetje bijtrekken :)
Recordhouder aantal posts op n dag.
4045
onlogisch
pi_196391875
Ja de glazen bolletjes zijn weer schoongepoetst.
Uitvinder van de biersmiley.
  dinsdag 24 november 2020 @ 15:53:48 #211
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_196393244
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2020 14:16 schreef dimmak het volgende:
Ja de glazen bolletjes zijn weer schoongepoetst.
De waas is weer helemaal verdwenen, want iedereen kan TA in een bullmarkt _O_
Please sir. When moon? When Mustang?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 24 november 2020 @ 15:59:09 #212
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_196393326
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 12:22 schreef dimmak het volgende:

[..]

Weekenddips zijn ook nu weer gewoon aan de orde. ;) Koopmoment in het weekend.
Ik weet je te vinden als het niet zo is
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_196397437
De doldwaze dagen!
జ్ఞ‌ా
pi_196402087
Mensen die rond de $19k op een dip wachten.

Waar de fuck waren jullie op $4k?
  woensdag 25 november 2020 @ 08:29:42 #215
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_196402105
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2020 08:26 schreef Piva het volgende:
Mensen die rond de $19k op een dip wachten.

Waar de fuck waren jullie op $4k?
Denk aan je bloeddruk vriend.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_196402142
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2020 19:57 schreef Cherni het volgende:

[..]

Mogelijk achter 10 jaar. Maar wat kun je dan nog voor 100k kopen? Dat is de vraag.
Maar op korte termijn waar al die YouTube etc. het over hebben is wat mij betreft te euforisch.

Uiteraard het zou erg mooi zijn, maar ik ben op dat gebied erg voorzichtig. Maar net als goud of andere edelmetalen is het voor de lange termijn een prima spaarmiddel en daarmee een veilige haven.
Hoe kan je hier niet euforisch over zijn? :


Je verwacht dat het misschien wel x5 gaat in de komende tien jaar? Dit is de log chart van bitcoin in de afgelopen 8 jaar waar het een 6500x deed...

Ik heb geprobeerd goud in de chart te zetten voor een vergelijking, maar aangezien goud 5% over die periode deed fucked het de chart compleet op.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 25-11-2020 08:36:18 ]
pi_196485135


*O* *O* *O*

  maandag 30 november 2020 @ 15:56:07 #218
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_196485184
Feest *O*
Please sir. When moon? When Mustang?
  Moderator maandag 30 november 2020 @ 16:08:30 #219
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_196485330
quote:


DAAR GAAN WE MENSEN
Recordhouder aantal posts op n dag.
4045
onlogisch
pi_196486058
quote:
Lockdown investeringen.

Tussen het thuiswerken wat BTC kopen...
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_196486299
Wauw :D
pi_196486329
19,4% up met mijn portfolio vandaag. It's a good day.
pi_196486520
Fuck we hebben gewoon ATH gehaald vandaag. *O*
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196490715

The moon is close...
pi_196512949
quote:
Bitcoin breekt opnieuw prijsrecords, hoe kan dat?

Na jaren van korte pieken en diepe dalen heeft de belangrijkste cryptomunt bitcoin deze week zijn oude prijsrecord van zo’n 20.000 dollar (16.700 euro) verbroken. Die piek dateert uit december 2017, toen de cryptomanie op zijn hoogst was.

Daarna ging het al snel bergafwaarts met de prijs van de digitale munt. In februari van 2018 - nog geen twee maanden later - crashte bitcoin tot zo’n 6000 dollar. In het daaropvolgende najaar daalde de prijs zelfs tot onder de 4000 dollar. De digitale munt krabbelde snel op, maar ging in de zomer van 2019 en tijdens de uitbraak van de coronacrisis weer hard onderuit.

Uit artikelen op de website Bitcoin Obituaries blijkt dat de munt de afgelopen jaren 265 keer is doodverklaard door de internationale pers. Ook de Autoriteit Financile Markten (AFM) en enkele politici in Den Haag waarschuwden voor een zeepbel. Die bubbel knapte inderdaad, maar inmiddels heeft bitcoin zijn allerhoogste punt ooit weer aangetikt en lijkt de cryptowinter definitief voorbij. Wat verklaart die stijging? Drie bitcoinexperts over de ontwikkelingen van de laatste jaren.

Wat is bitcoin?
Bitcoin werd op 3 januari 2009 gelanceerd door de nog altijd anonieme ontwikkelaar Satoshi Nakamoto. Nakamoto creerde een decentraal en open-source betalingsprotocol. Gebruikers kunnen transacties aangaan met elkaar, zonder dat daar een derde partij tussen kan komen. Deze transacties worden beveiligd met cryptografie en opgeslagen in een blockchain, een speciaal soort database. De transacties worden verwerkt en beveiligd door miners. Deze gebruikers zetten hun computerkracht in voor het netwerk. In ruil daarvoor krijgen zij transactiekosten en nieuwe hoeveelheden bitcoin. In totaal zullen er 21 miljoen bitcoin gecreerd worden, een gegeven dat de digitale munt tot een schaars goed maakt. De prijs van de digitale munt is behoorlijk speculatief en gaat daarom snel op n neer.

Waarom stijgt de koers van bitcoin weer zo hard?
Het belangrijkste nieuws in de bitcoinwereld is de komst van institutioneel geld, ofwel professionele beleggers en bedrijven die geld investeren in de digitale munt. Dat zien ook ‘bitcoinbroers’ Bert en Peter Slagter, die samen de website LekkerCryptisch beheren en wekelijks de podcast Satoshi Radio maken. Steeds meer bedrijven en andere vermogende partijen voegen een klein deel bitcoin toe aan hun portfolio. ,,En dat doen ze bijna allemaal met dezelfde reden”, vertelt Bert. ,,Bedrijven willen hun vermogen ongeschonden de aankomende crisis doorloodsen, bitcoin kan daar een belangrijke rol in spelen.” Het beste voorbeeld van zo’n partij is het softwarebedrijf Microstrategy. Dit jaar besloot het 425 miljoen dollar van zijn cashreserves om te zetten in bitcoin. Microstrategy zou volgens CEO Michael Saylor jaarlijks meer waarde verliezen aan inflatie dan er binnen zou komen door de werkzaamheden van het bedrijf.

Peter: ,,Je ziet dan ook dat bitcoin steeds vaker digitaal goud wordt genoemd. Traditioneel is goud een veilige haven waar investeerders in onzekere tijden naar kunnen vluchten. Steeds meer grotere partijen herkennen die eigenschappen nu ook in bitcoin.” Daarbij kijken investeerders vooral naar de schaarste van bitcoin. In totaal zullen er maar 21 miljoen bitcoin bestaan, en ook de snelheid waarmee nieuwe munten worden gecreerd halveert grofweg iedere vier jaar. Ook voor kopers van goud is de schaarste van het edelmetaal een belangrijk argument, al is het niet duidelijk hoeveel goud er nog in de grond zit. Onder meer die schaarsheid zou goud waardevast maken en dus een goede vluchthaven.

Zijn er ook andere partijen die nu bitcoin kopen?
Jazeker. Talloze vermogende instanties durfden het de afgelopen tijd aan om met een klein teentje in bitcoin te stappen. Dat zijn niet alleen jonge softwarebedrijven, maar bijvoorbeeld ook de ervaren belegger Paul Tudor Jones, die met zijn beleggingsfonds miljarden onder beheer heeft. Peter vertelt: ,,Al die partijen zijn simpelweg op zoek naar rendement. Dat was altijd al zo, maar nu begint bitcoin ook een serieuze optie te worden. De digitale munt is veel bekender geworden en heeft in de afgelopen tien jaar van alles overleefd, bijvoorbeeld rond regelgeving. Nu zijn er honderden bedrijven die hun diensten op bitcoin hebben gebouwd en is er al een Amerikaanse staat (Wyoming) die bitcoin met open armen lijkt te ontvangen. De risico’s zijn nu een stuk lager dan zo’n vier jaar geleden. De potentie voor groei is nog steeds enorm.”

Met het aantikken van het hoogste punt ooit op maandag begeeft bitcoin zich de komende tijd mogelijk in een ‘niemandsland’. De koers sprong de afgelopen jaren grofweg op en neer tussen de 4000 en 15.000 dollar. Alles boven de 20.000 dollar is terrein dat voor alle bitcoinbezitters nog onbekend is. Dat kan bijzondere situaties opleveren, stelt Bert. ,,Voor iedereen is het koersdoel nu onbekend. Niemand weet waar de prijs heen gaat. Als je gelooft dat bitcoin evenveel vermogen weet te vangen als goud, dan moet de prijs stijgen met een factor 30. Dan is bitcoin nog steeds significant kleiner dan bijvoorbeeld alle aandelenmarkten. Dat is niet uit den boze.”

,,Alle bedrijven die zich nu al met bitcoin bemoeien, zijn echt pioniers”, vervolgt Bert. ,,Apple heeft bijvoorbeeld zo’n 250 miljard dollar aan cash. Waarom zou zo’n groot bedrijf een risico nemen met het kopen van bitcoin, waar de totale markt zo'n 360 miljard waard is. Het is goed denkbaar dat andere investeerders eerst wachten tot bitcoin weer een stuk groter is.”

Of bitcoin ooit die orde van grootte van goud zal bereiken, blijft gissen. Toch zijn er genoeg analyses die een gouden toekomst voor de digitale munt voorspellen. Een analist van het Amerikaanse Citibank noemde onlangs een prijs van 318.000 dollar per bitcoin aan het eind van 2021 in een gelekt rapport van de bank. De bekendste analyse komt van een Nederlander. Onder het pseudoniem Plan B maakte hij een aantal wiskundige modellen die een verband leggen tussen de schaarste en prijs van bitcoin. Zijn koersdoel ligt ergens tussen de 100.000 en 288.000 dollar per bitcoin in 2021. Bitcoinbezitters hechten veel waarde aan het werk van de Nederlander, deels door de hoopgevende koersdoelen. Of bitcoin deze bedragen ooit haalt, is natuurlijk de vraag.

Hoe zit het met de technologische ontwikkeling van bitcoin?
Ook de techniek van bitcoin heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. Dat weet Sjors Provoost als geen ander. De Nederlander is sinds 2014 in verschillende rollen actief betrokken bij de ontwikkeling van bitcoin. Bitcoin is opensourcesoftware, wat betekent dat iedereen in principe kan bijdragen aan de ontwikkeling van het systeem. Sjors levert zelf nieuwe code aan en bekijkt de bijdragen van anderen. Alleen uitgebreid getoetste toevoegingen worden uiteindelijk doorgevoerd op het netwerk.

De belangrijkste ontwikkeling op technisch vlak is volgens Sjors het ‘lightning network’. Deze techniek maakt het makkelijk om ook buiten de (vaak kostbare en relatief trage) basislaag van bitcoin veilige transacties uit te voeren. Sjors: ,,Betalen met bitcoin wordt op deze manier steeds makkelijker. Vergelijk het gebruik van het lightning network met een bierviltje in de kroeg, waarop je met je vrienden berekent wie elkaar wat verschuldigd is. Na alle onderlinge transacties verwerk je de laatste stand weer op de basislaag van bitcoin, de blockchain. Ook bij een vertrouwensbreuk tussen de twee partijen zorgt het lightning network dat niemand er bedrogen uitkomt.”

Bitcoin is op technisch gebied ook in een stuk rustiger vaarwater gekomen. 2017 stond bijvoorbeeld bol van onderling conflict. Een richtingenstrijd (soms zelfs burgeroorlog genoemd) leidde uiteindelijk tot de afsplitsing van een kleine groep gebruikers. Zij gingen met andere regels door onder de naam bitcoin cash, vertelt Sjors. ,,Inmiddels kunnen we dat project wel als mislukt beschouwen. De markt heeft in ieder geval duidelijk laten zien er geen vertrouwen in te hebben. Bovendien heeft de groep afsplitsers ook onderling weer ruzie gekregen, met nog meer nieuwe munten als gevolg.” Daarmee is bitcoin volgens Sjors weer een stukje sterker geworden. ,,Tot nu toe heeft bitcoin alle gevaren overleefd, maar er kan natuurlijk altijd iets mis zijn met het systeem, dat weet je niet.”

Inmiddels is het dus rustiger rondom bitcoin. Dat blijkt wel uit het enthousiasme voor Taproot, volgens Sjors de belangrijkste verandering aan bitcoin in vele jaren. ,,Met Taproot is het voor gebruikers goedkoper en privacy vriendelijker om extra voorwaarden aan een transactie te stellen. Bijvoorbeeld door aan meerdere partijen toestemming te vragen en de transactie pas te versturen na een bepaalde tijd. Taproot maakt dit een stuk goedkoper en zorgt ervoor dat zo’n transactie niet te onderscheiden is van het overmaken van bitcoin op de reguliere manier. Dat scheelt transactiekosten en is een belangrijke ontwikkeling op het gebied van privacy.” Taproot zou bijna klaar zijn om doorgevoerd te worden in het bitcoinprotocol, mits de gebruikers het daarmee eens zijn.

Of bitcoin met deze ontwikkelingen dan ook een wereldwijd geldsysteem kan worden? ,,In feite is het dat nu al”, stelt Peter Slagter. ,,Maar de kans is klein dat bitcoin het enige geld is dat overblijft. Tegelijkertijd is het niet ondenkbaar dat je straks een digitale wallet hebt met euro’s, bitcoin en andere waardepapieren. Hoe dan ook: Bitcoin wordt steeds belangrijker.”
https://www.ad.nl/tech/bi(...)oe-kan-dat~ab98e9d5/

Heel goed stuk geschreven door het AD.

[ Bericht 95% gewijzigd door dimmak op 02-12-2020 11:02:47 ]
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196572886
Ik kocht voor het eerst bitcoin 100 euro op zijn piek |:( (toen hij 16324 euro was. Had een enorme FOMO.
pi_196594104
Hoogste weekly close ooit _O_[ Bericht 27% gewijzigd door dimmak op 07-12-2020 08:53:42 ]
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196668615
And another one!

"Massachusetts Mutual Life Insurance Co. bought $100 million of bitcoin"

Man man man, deze bull run gaat echt ziek worden. De ene naar de andere big player stapt in.

Microstrategy begint een geniale strategie om fiat geld te lenen en het in bitcoin te stoppen met honderden miljoenen tegelijk.. Vele partijen zullen deze movie uiteindelijk gaan volgen in de komende twintig jaar totdat de waade van USD totaal naar de klote is.

[ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2020 10:08:32 ]
pi_196668823
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2020 10:05 schreef Piva het volgende:
And another one!

"Massachusetts Mutual Life Insurance Co. bought $100 million of bitcoin"

Man man man, deze bull run gaat echt ziek worden. De ene naar de andere big player stapt in.

Microstrategy begint een geniale strategie om fiat geld te lenen en het in bitcoin te stoppen met honderden miljoenen tegelijk.. Vele partijen zullen deze movie uiteindelijk gaan volgen in de komende twintig jaar totdat de waade van USD totaal naar de klote is.
https://www.wsj.com/artic(...)purchase-11607626800

_O_
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196670776
HODL
Alles is aan regels gebonden.
pi_196718577
Het gaat lekker boys, het zou mij niet verbazen als we door de $20k knallen deze week!
pi_196748166
Dit topic zou een stuk drukker moeten zijn dan dat andere topic. Zo zonde.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_196755334
twitter


8-)
pi_196758906
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2020 16:30 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Dit topic zou een stuk drukker moeten zijn dan dat andere topic. Zo zonde.
Ik zie uit naar je bijdrages dan vanaf nu. 8-)
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 december 2020 22:23 schreef Tourniquet het volgende:
[ twitter ]

8-)
Als het zo ver is heeft de dollar geen waarde meer.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196763116
Die $19.8k is toch een flinke horde, maar er wordt flink tegenaan geduwd :)
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_196765060
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2020 16:30 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Dit topic zou een stuk drukker moeten zijn dan dat andere topic. Zo zonde.
Welk andere topic?
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_196765513
pi_196765592


Happy 20K! *O*

[ Bericht 38% gewijzigd door Tourniquet op 16-12-2020 15:01:12 ]
pi_196766343
Wanneer komt de NOS en andere mainstream met het verhaal over bitcoin. Dat word nog wat.
pi_196766658
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2020 15:30 schreef Cherni het volgende:
Wanneer komt de NOS en andere mainstream met het verhaal over bitcoin. Dat word nog wat.
Als we op 30k staan. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196767135
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2020 15:30 schreef Cherni het volgende:
Wanneer komt de NOS en andere mainstream met het verhaal over bitcoin. Dat word nog wat.
https://www.nu.nl/economi(...)00-dollar-waard.html
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_196767851
quote:
5s.gif Op woensdag 16 december 2020 14:32 schreef Godshand het volgende:

[..]

Welk andere topic?
Kijk zo wil ik het horen 8-)
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_196778551
Goedemorgen
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_196780020
Morgen. Het is weer 17 december. Toch een bizarre datum voor bitcoin. Aangezien het deze datum is twijfel ik of ik wat bitcoin moet verkopen alvorens we weer een behoorlijke correctie krijgen. Maar aangezien er steeds meer grote spelers in bitcoin duiken twijfel ik of die correctie groot zal worden.
pi_196780125
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 10:17 schreef Cherni het volgende:
Morgen. Het is weer 17 december. Toch een bizarre datum voor bitcoin. Aangezien het deze datum is twijfel ik of ik wat bitcoin moet verkopen alvorens we weer een behoorlijke correctie krijgen. Maar aangezien er steeds meer grote spelers in bitcoin duiken twijfel ik of die correctie groot zal worden.
Behaalde resultaten in het verleden...
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196781009
Guggenheim's Minerd (goeie naam) waardeert Bitcoin op 400K USD.

https://www.bloomberg.com(...)-s-minerd-says-video
pi_196783206
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 11:34 schreef LorenzoVonMatterhorn het volgende:
Guggenheim's Minerd (goeie naam) waardeert Bitcoin op 400K USD.

https://www.bloomberg.com(...)-s-minerd-says-video
Guggenheim Investments*
Minerd is de naam van die CIO. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196784196
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 13:20 schreef dimmak het volgende:

[..]

Guggenheim Investments*
Minerd is de naam van die CIO. :P
Zie je de apostrof? En de 's'?
pi_196786552
quote:
15s.gif Op donderdag 17 december 2020 14:08 schreef LorenzoVonMatterhorn het volgende:

[..]

Zie je de apostrof? En de 's'?
Was meer voor als iemand zelf gaat zoeken, ik kon het bijv. zo niet 1,2,3 vinden. ;)
Uitvinder van de biersmiley.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 17 december 2020 @ 17:51:06 #250
862 Arcee
Look closer
pi_196789793
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 17:51 schreef Arcee het volgende:
Wauw, 23 duizend...
*O*

Nu je hier toch bent, zie je misschien kans het plaatje http://arcee862.com/bitcoin.php in de OP weer werkend te krijgen?
pi_196799627
De wereld is Bitcoin short en de shortsqueeze komt eraan.
Bitcoin komt binnenkort in een gekke feedbackloop. BTC is namelijk interessanter voor bepaalde partijen om te kopen naarmate de koers hoger staat. Er zijn partijen die pas Bitcoin gaan kopen boven de 50k. En voor size.
Ik voorspel een flinke supply shock in 2021 en een koers ruim boven de 100k. Conservatief? Zal best, stap maar in dan. Mooie x4 in het verschiet.
pi_196851013
En wederom...

pi_196851017
BTC right now...

pi_196914319
Mensen moet ik nu al bitcoin kopen? Of wachten op een crash?
  woensdag 23 december 2020 @ 22:46:00 #256
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_196914540
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2020 22:37 schreef Medusa666 het volgende:
Mensen moet ik nu al bitcoin kopen? Of wachten op een crash?
Periodiek inleggen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_196915541
.

[ Bericht 100% gewijzigd door Gehrman op 23-12-2020 23:24:11 ]
pi_196918049
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2020 22:37 schreef Medusa666 het volgende:
Mensen moet ik nu al bitcoin kopen? Of wachten op een crash?
Wachten is nooit goed. Maar heb je de mogelijkheid, verspreid dan je koopmomenten. (DCA)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196967298
$25.000 *O*
pi_196973631
$26.000 _O_
pi_196973686
moonshot
  MOL-held zondag 27 december 2020 @ 10:43:50 #262
44635 XMN8R
mag dat?
pi_196982834
$27.500 ~O>
MAAR MENEER AGENT
IK HEB ALLEEN MAAR
AVONTUURLIJK DNA ! ... en nou opzouten
pi_196983339
Tijdens het kerstdiners heb ik teveel prijspraat gehoord en te weinig inhoud. ;(
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196985601
$28.000 :7
pi_196993303
Kraken gaat trouwens in 2021 ook Lightning integreren en zo zullen er steeds meer exchanges/brokers/walletdiensten volgen. Hiermee kun je dan vrijwel gratis en zonder vertraging Bitcoin heen en weer sturen en is een grote ergenis (BTC is duur en traag om te versturen) voor velen verleden tijd.

https://www.coindesk.com/(...)tcoin-lightning-2021

quote:
One of Bitcoin's most promising new technologies is coming to one of its oldest exchanges.

The Kraken exchange announced today it will add support for the Lightning Network in 2021, which adds it to a small (but growing) list of exchanges that support the scaling technology thus far. Kraken is hiring a team to manage the feature, which it anticipates will be open for client use sometime in the first half of 2021

"The Lightning Network has matured to a level where it can be used by Kraken. It really comes back to what our users are asking for. They want instant and efficient payment - the ability to deposit and withdraw bitcoin without having to wait for confirmations and without high withdraw fee withdrawals," Pierre Rochard told CoinDesk, saying Kraken anticipates that it will behoove traders looking for arbitrage opportunities between exchanges.

Regarding what aspects of Lightning have "matured" to make Kraken comfortable with supporting the technology, Rochard said two Lightning tech advancements in 2020, wumbo channels and multi-path payments (MPPs), paved the way for the integration. Wumbo channels allow users to send larger transactions on the Lighting Network that are larger than a few hundred dollars, while MPPs allow users to break up large payments into smaller amounts to make them easier to send.

[...]
pi_196993822
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 16:09 schreef Tourniquet het volgende:
Kraken gaat trouwens in 2021 ook Lightning integreren en zo zullen er steeds meer exchanges/brokers/walletdiensten volgen. Hiermee kun je dan vrijwel gratis en zonder vertraging Bitcoin heen en weer sturen en is een grote ergenis (BTC is duur en traag om te versturen) voor velen verleden tijd.

https://www.coindesk.com/(...)tcoin-lightning-2021
[..]

Props voor Kraken! Een geweldige stap en mijn go to exchange al een tijdje. Jammer van de shitcoins, maar verder werkt het prima!
pi_197012954
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 16:09 schreef Tourniquet het volgende:
Kraken gaat trouwens in 2021 ook Lightning integreren
Bitfinex had het al een tijdje toch?

quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 16:09 schreef Tourniquet het volgende:
en zo zullen er steeds meer exchanges/brokers/walletdiensten volgen.
Kraken was ook 1 van de eerste met segwit, maar de rest volgde niet zo snel haha. Binance heeft het pas net aangekondigd.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197015997
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 08:10 schreef dimmak het volgende:

[..]

Bitfinex had het al een tijdje toch?
[..]
Ja, klopt.

quote:
Kraken was ook 1 van de eerste met segwit, maar de rest volgde niet zo snel haha. Binance heeft het pas net aangekondigd.
Wow, nu pas. :o
pi_197016455
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 11:02 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Ja, klopt.
[..]

Wow, nu pas. :o
https://www.binance.com/n(...)41a8a8fbfeaf23d0ae01

Sinds 4 dagen actief lees ik net. Dus met tempo hebben we over 4 jaar lightning op Binance. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197051476
twitter


Juist die mensen uit de tweet zouden dit moeten snappen.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197052825
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 11:02 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Ja, klopt.
[..]

Wow, nu pas. :o
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 11:18 schreef dimmak het volgende:

[..]

https://www.binance.com/n(...)41a8a8fbfeaf23d0ae01

Sinds 4 dagen actief lees ik net. Dus met tempo hebben we over 4 jaar lightning op Binance. :P
Wat betreft LN snap ik het wel. LN was lange tijd nog onstabiel en in experimentele fase. Zelfs de Lightning Labs developers hebben constant er op gehamerd dat je het nog niet voor grote bedragen moest gebruiken. Daarnaast moest dat he eco-systeem nog ontwikkelen qua liqiuiditeit, features en apps (en is ook nu nog lang niet uitontwikkeld en uitgegroeid). Goed moment om nu LN te implementeren denk ik als exchange. LND is technisch gezien nu in beta, maar dat is Bitcoin Core ook nog altijd :P

Wat betreft segwit snap ik het niet. Dat was een relatief overzichtelijke upgrade binnen Bitcoin zonder grote nadelen en risico's maar wellicht dat corporate het wel als een risicovolle upgrade zag, net als LN, dankzij FUD van buitenaf. Ook ligt er bij de meeste exchanges veel nadruk op altcoins en waren er allerlei andere dingen om op te focussen (groeien en de groei bijbenen) waardoor het gewoon geen hoge prioriteit had. Misschien is het voordeel van segwit voor exchanges na doorvoering van transaction batching (wat men massaal ging doen nadat fees de lucht in schoten in 2017) niet zo groot ook.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_197052975
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 11:14 schreef dimmak het volgende:
[ twitter ]

Juist die mensen uit de tweet zouden dit moeten snappen.
Ja triest, van die namen zitten er bij die beter zouden moeten weten. "Hoe kan een digitaal nulletje of eentje nu schaars zijn als je het achter de komma kunt opdelen" is echt Bitcoin newbie niveau n rekenkundig basisschool niveau.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_197053221
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2020 22:37 schreef Medusa666 het volgende:
Mensen moet ik nu al bitcoin kopen? Of wachten op een crash?
Geen beleggingsadvies; maar als je puur kijkt naar vorige keren dat Bitcoin zijn vorige records haalde kon je er minimaal een nulletje achterzetten qua nieuw record. Dus dat zou in dit geval betekenen $100.000 of hoger. Zeker niet onrealistisch ook gezien het geld wat er in de financile wereld rondklotst anno 2020 en dat het qua marketcap helemaal niet uit de toon zou vallen. Uiteraard geen enkele garanties maar zeker de gok waard voor geld wat je kunt missen.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_197060248
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197063005
quote:
Aan de ene kant tof en gaat wellicht een kettingreactie veroorzaken onder topsporters wat goed is voor publiciteit en adoptie van Bitcoin. Aan de andere kant wordt het pas echt tof als een werkgever daadwerkelijk in BTC uitbetaald. Nu wordt het omgezet in BTC door een tussenpartij (Strike in dit geval) wat al jaren kan (BitWage bijv.). Wat Strike interessant maakt is dat het een fiat betaalapp is met LN integratie. Mijn inziens teveel hype wel... kwestie van tijd voordat andere fiat betaalapps dat ook bieden en dan is de USP van Strike weg.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_197075528
Even twee vragen ben nieuw met binance/ bitcoin. Raden jullie binance ook aan als handelsplatform of welke gebruiken jullie?

1. Binance vraagt voor grotere bedragen inleggen meer dan 240/ dag id verificatie(rijbewijs, paspoort), hebben jullie dat gedaan? Ik wil het liever niet, ergens toch bang qua gegevens wat ermee gebeurt..
2. Stel dat je bitcoin uiteindelijk wil verkopen, moet je dat dan ook weer via ID verificatie opnemen? Of kan dat gewoon als je een rekening nummer opgeeft?

Als iemand deze vragen kan beantwoorden heel graag, dank hiervoor
pi_197082749
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 17:26 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Aan de ene kant tof en gaat wellicht een kettingreactie veroorzaken onder topsporters wat goed is voor publiciteit en adoptie van Bitcoin. Aan de andere kant wordt het pas echt tof als een werkgever daadwerkelijk in BTC uitbetaald. Nu wordt het omgezet in BTC door een tussenpartij (Strike in dit geval) wat al jaren kan (BitWage bijv.). Wat Strike interessant maakt is dat het een fiat betaalapp is met LN integratie. Mijn inziens teveel hype wel... kwestie van tijd voordat andere fiat betaalapps dat ook bieden en dan is de USP van Strike weg.
Denk dat iedereen er alleen maar baat bij heeft dat het geen USP van Strike blijft. Behalve Strike zelf dan. :P Bottlepay is volgens mij met precies hetzelfde bezig. Strike komt trouwens volgende week ook met een aankondiging over de launch in Europa.

quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 22:57 schreef Turalyon het volgende:
Even twee vragen ben nieuw met binance/ bitcoin. Raden jullie binance ook aan als handelsplatform of welke gebruiken jullie?

1. Binance vraagt voor grotere bedragen inleggen meer dan 240/ dag id verificatie(rijbewijs, paspoort), hebben jullie dat gedaan? Ik wil het liever niet, ergens toch bang qua gegevens wat ermee gebeurt..
2. Stel dat je bitcoin uiteindelijk wil verkopen, moet je dat dan ook weer via ID verificatie opnemen? Of kan dat gewoon als je een rekening nummer opgeeft?

Als iemand deze vragen kan beantwoorden heel graag, dank hiervoor
Wil je alleen Bitcoin kopen? In Nederland moeten bedrijven dit jaar voldoen aan strenge KYC regelingen, dus bij kopen en verkopen moet je inderdaad je identificeren. Heb je daar geen problemen mee kijk dan hier waar je de meeste bitcoin kunt kopen voor je geld. Heb je wel moeite met dat soort KYC kun je een dienst als Relai gebruiken. Hiermee kun je in een app bitcoin bestellen, die app dient ook weer als volledige wallet (je krijgt een seed, die je vervolgens ook weer met andere wallets kunt gebruiken). Indien interesse heb ik ook nog een code voor je zodat je minder fee betaald (2,5% ipv 3%). Verder zijn er nog wel meer opties om onder KYC uit te komen.

[ Bericht 2% gewijzigd door dimmak op 30-12-2020 08:32:50 ]
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197083639
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 22:57 schreef Turalyon het volgende:
Even twee vragen ben nieuw met binance/ bitcoin. Raden jullie binance ook aan als handelsplatform of welke gebruiken jullie?

1. Binance vraagt voor grotere bedragen inleggen meer dan 240/ dag id verificatie(rijbewijs, paspoort), hebben jullie dat gedaan? Ik wil het liever niet, ergens toch bang qua gegevens wat ermee gebeurt..
2. Stel dat je bitcoin uiteindelijk wil verkopen, moet je dat dan ook weer via ID verificatie opnemen? Of kan dat gewoon als je een rekening nummer opgeeft?

Als iemand deze vragen kan beantwoorden heel graag, dank hiervoor
Ik gebruik Kraken en is volledig anoniem en lekker goedkoop :)
pi_197083815
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2020 06:44 schreef dimmak het volgende:

[..]

Denk dat iedereen er alleen maar baat bij heeft dat het geen USP van Strike blijft. Behalve Strike zelf dan. :P Bottlepay is volgens mij met precies hetzelfde bezig. Strike komt trouwens volgende week ook met een aankondiging over de launch in Europa.
[..]

Wil je alleen Bitcoin kopen? In Nederland moeten bedrijven dit jaar voldoen aan strenge KYC regelingen, dus bij kopen en verkopen moet je inderdaad je identificeren. Heb je daar geen problemen mee kijk dan hier waar je de meeste bitcoin kunt kopen voor je geld. Heb je wel moeite met dat soort KYC kun je een dienst als Relai gebruiken. Hiermee kun je in een app bitcoin bestellen, die app dient ook weer als volledige wallet (je krijgt een seed, die je vervolgens ook weer met andere wallets kunt gebruiken). Indien interesse heb ik ook nog een code voor je zodat je minder fee betaald (2,5% ipv 3%). Verder zijn er nog wel meer opties om onder KYC uit te komen.
Dank, hebben de meeste van jullie zich gelegitimeerd?
pi_197083837
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2020 08:55 schreef Medusa666 het volgende:

[..]

Ik gebruik Kraken en is volledig anoniem en lekker goedkoop :)
Ook als je het weer zou willen opnemen geen legitimatie nodig? Is het net zo veilig als binance? Tot hoeveel euro kan je erop zetten en afhalen zonder legitimatie? Dankjewel

[ Bericht 5% gewijzigd door Turalyon op 30-12-2020 09:22:47 ]
pi_197083879
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2020 09:10 schreef Turalyon het volgende:

[..]

Dank, hebben de meeste van jullie zich gelegitimeerd?
Ja, maar maar het nu is nu zo dat je elke transactie moet legitimeren (als je niet aan address reuse doet). Vandaar dat ik uitgeweken ben naar Relai voor mijn maandelijkse koopmoment. Verkopen doe ik niet. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197083934
Man man man, het gaat echt hard nu!

twitter


Retail wordt er snel uitgeschut met de blijvende groei in Institutional money. Dit is niet veel anders dan de 1995 tech crash waar early adopters van de internet boom eruitgeschut worden door grote spelers. Wat volgede in de jaren erna was de grootste groei ooit.

Ik blijf het bizar vinden hoe het gaat! Bitcoin is inmiddels 0.5T waard, nog steeds heel veel naysayers en veel verder dan het is niet schaars want je kan het altijd opdelen (For fake sakes!) komen ze niet...

Bovendien gaat de SEC nog meer projecten aanpakken. Dus dat crerd meer vraag naar bitcoin en verkoop druk op alle shitcoin.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 30-12-2020 09:17:49 ]
pi_197084025
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2020 09:16 schreef Piva het volgende:
Man man man, het gaat echt hard nu!

[ twitter ]

Retail wordt er snel uitgeschut met de blijvende groei in Institutional money. Dit is niet veel anders dan de 1995 tech crash waar early adopters van de internet boom eruitgeschut worden door grote spelers. Wat volgede in de jaren erna was de grootste groei ooit.

Ik blijf het bizar vinden hoe het gaat! Bitcoin is inmiddels 0.5T waard, nog steeds heel veel naysayers en veel verder dan het is niet schaars want je kan het altijd opdelen (For fake sakes!) komen ze niet...

Bovendien gaat de SEC nog meer projecten aanpakken. Dus dat crerd meer vraag naar bitcoin en verkoop druk op alle shitcoin.
Veel bullisher kan ik niet worden momenteel. :)
Uitvinder van de biersmiley.