abonnement Unibet Coolblue
pi_174778027
quote:
Jelle Brandt Corstius: aangifte in de maak

Televisiemaker Jelle Brandt Corstius gaat aangifte doen tegen tv-producent Gijs van Dam die hij heeft beschuldigd van verkrachting. Op Twitter schrijft hij dat een aangifte in de maak is. Afgelopen week zei hij al dat hij met zijn advocaat een aangifte overweegt.

In zijn tweet reageert de tv-maker op de uitzending van Pauw van gisteravond. Daar was Van Dam te gast. Ook de advocaat van Van Dam, Peter Plasman, was in de uitzending.

'Er is niemand verkracht, er is niemand gedwongen'
"De uitzending van Pauw van gisteren maakte mij kwaad en verdrietig. Kwaad, om voor de hand liggende reden dat Gijs van Dam ontkent dat hij mij verkracht heeft. Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid", twittert Brandt Corstius vanochtend.

Barend en Van Dorp

Van Dam ontkent niet dat hij vijftien jaar geleden seks heeft gehad met Brandt Corstius, maar dat is volgens hem met wederzijdse instemming gebeurd na een uitzending van Barend en Van Dorp. Beiden waren toen midden twintig. Brandt Corstius was stagiair bij het programma, Van Dam was er productiemedewerker.

Jelle Brandt Corstius twittert verder dat hij met zijn verhaal andere slachtoffers wilde aansporen ook hun verhaal te vertellen en hun steun wilde geven. "De uitzending van gisteren was echter allesbehalve steunend. Niet voor mij en niet voor al die andere slachtoffers."
quote:
Tv-maker Gijs van Dam ontkent verkrachting Brandt Corstius en doet aangifte

UPDATEDe man die er door Jelle Brandt Corstius van wordt beschuldigd hem te hebben verkracht als beginnend televisieredacteur, is media-ondernemer Gijs van Dam. Hij ontkent de beschuldiging en doet aangifte van smaad en laster. Volgens Van Dam is hij 'standrechtelijk geëxecuteerd op basis van een gelogen verhaal'.

Van Dam, eigenaar van mediabedrijf Ten Eleven Entertainment, reageerde gisteravond in televisieprogramma Pauw op de aantijgingen met Plasman aan zijn zijde. Ten tijde van de vermeende verkrachting van Brandt Corstius, in 2002, was hij producent bij Barend & Van Dorp.

Van Dam ontkent de beschuldiging nadrukkelijk. ,,Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enige vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei de tv-maker verontwaardigd. Hij was destijds 25 jaar, Jelle 24 jaar. Ze waren samen in Van Dams hotelkamer in het Kurhaus. De tv-producent was er naar eigen zeggen voor het programma Villa BVD van Frits Barend en Henk van Dorp.

Van Dam: ,,We dronken een glas wijn, begonnen te flirten en belandden daarna in mijn bed. We hadden seks en daarna ging Jelle naar zijn eigen kamer. Niemand is verkracht, niemand werd gedwongen. De ochtend erna dacht ik: Dit is toch niet helemaal mijn type, laat ik het maar bij deze ene keer laten. We hebben het seizoen afgemaakt bij hetzelfde programma. Na de zomer ben ik het programma Idols gaan maken."

Smaad en laster
Van Dam ontkent ook drugs in de wijn van Brandt Corstius te hebben gedaan, zoals de journalist beweert. Volgens advocaat Plasman doet zijn cliënt aangifte tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster.

,,Je kunt wel een verhaal naar buiten brengen zonder een naam te noemen maar daarmee is het kwaad al geschied. Brandt Corstius beschuldigt iemand er vrijblijvend van een verkrachter te zijn. Dat deed hij heel manipulatief en met raffinement. Brandt Corstius zei in DWDD dat hij niet kon zeggen of de beschuldigde ontkent terwijl hij dat wel wist. Daarmee dreigt het leven van mijn cliënt geruïneerd te worden terwijl er geen spoor van bewijs is."

Brandt Corstius had volgens Plasman destijds aangifte moeten doen en kan dat nog steeds doen omdat de zaak nog niet verjaard is. ,,Maar hij komt dan niet geloofwaardig over."

'Kwalijk'
De advocaat noemde het eerder tegenover deze krant 'kwalijk' dat dagblad Trouw het relaas van Brandt Corstius publiceerde zonder wederhoor van Van Dam. De krant had hem wel om een reactie gevraagd, maar die niet afgedrukt.

Brandt Corstius reageerde voor de uitzending van Pauw op Twitter met de tekst: Ik begrijp dat ik nu iets hoor te zeggen. Maar ik zou niet weten wat.'

KRO
Van Dam startte zijn carrière bij publieke omroep KRO in 1997 bij De Breakfastclub op Radio 3FM en actualiteitenmagazine Netwerk. In 2001 switchte hij naar commerciële televisie toen hij werd gevraagd om late night talkshow Barend & van Dorp te produceren.

Van Dam is sinds 2010 eigenaar en directeur van productiehuis Ten Eleven Entertainment. Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van de stichting de tv-beelden, de organisatie die de verkiezing van Nederlandse televisievakprijzen begeleidt. Van Dam was onder andere creative director bij Talpa Producties, managing director bij CCCP en uitvoerend producent bij Endemol en Blue Circle.

'Gedrogeerd'
Brandt Corstius (39) schreef vorige week in een openhartig verhaal in Trouw dat hij tijdens zijn werk als redacteur bij Barend & Van Dorp werd gedrogeerd en daarna is gedwongen tot orale seks met een man. Zijn openbaring komt voort uit de wereldwijde actie #MeToo waarbij mensen hun ervaringen met seksueel misbruik of intimidatie naar buiten brengen.

Ondanks de bekendmaking zei de journalist geen aangifte te zullen doen. Naast dat de zaak volgens hem is verjaard, is hij ook bang te worden aangeklaagd wegens smaad. 'Het is zijn woord tegen mijn woord. Er zijn geen getuigen, ik ken - voorlopig - geen andere incidenten. Als het tot een rechtszaak zal komen is de kans groot dat hij mij succesvol beschuldigt van smaad en ik een tweede hypotheek op mijn huis kan nemen om de schadevergoeding te betalen', schreef hij onder meer.

Aanklacht
Later zei Brandt Corstius in televisieprogramma De Wereld Draait Door dat er een mogelijkheid is dat er alsnog een strafzaak komt tegen de persoon die hem zou hebben misbruikt. De journalist wil de opties daartoe verkennen. Hij vertelde ook dat de redactie van Trouw de beschuldigde om een reactie had gevraagd. De persoon in kwestie stuurde volgens hem een brief van een advocatenkantoor terug en dreigde met een aanklacht.

RTL en producent Blue Circle zeiden 'erg geschrokken' te zijn van de verklaring van Jelle Brandt Corstius dat hij als redacteur bij Barend & Van Dorp is verkracht. Ze verklaarden met hem in gesprek te willen om meer duidelijkheid te krijgen over het incident.


[ Bericht 96% gewijzigd door Frutsel op 31-10-2017 13:18:15 (OP update) ]
pi_174778033

JanGod.
pi_174778045
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 12:52 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Vorige pagina.
In dat artikel staat nergens iets over 4 of mensen die door JBC zijn ingelicht.
Dus nogmaals, bron?
pi_174778060
Kan die TT niet een keer aangepast worden?
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_174778067
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 12:56 schreef Caland het volgende:
Kan die TT niet een keer aangepast worden?
Net gedaan man.

Topicreeks: Ook Jelle Brandt Corstius zegt slachtoffer van misbruik te zijn
pi_174778102
quote:
GvD slachtoffer van smaad en laster leek me een betere
VBL SC influencer
Left, right, behind
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:01:48 #7
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_174778155
"bedankt voor je tip, bepaal gelukkig zelf wel wat ik type en vind.

Suggereer jij nu dan elk verkrachtingsslachtoffer verplicht 2 weken niet wachten?

Wat een onzin, als jij vanmiddag een aangifte wil doen, dan doe je die gewoon."


Sorry, quoten wilde niet meer, topic al gesloten, dus dan maar zo.

Dat je zelf bepaald lijkt me nogal een open deur. Dat je niet doorhebt dat je met 2 maten meet ook.

Ik suggereer niet dat een slachtoffer 2 weken bedenkijd heeft, ik stel dat die niet verplichte bedenktijd tot vorig jaar nog als verplicht werd voorgesteld. Heb je onder een steen geleefd ofzo dat je daar niets van meegekregen hebt?

Die heisa begon hiermee:

https://www.volkskrant.nl(...)aanranding~a4110234/

Toen bleek dat al jaren die 2 weken als verplicht werd neergezet, mensen die aangifte wilde doen van aanranding en verkrachting dus na een heel stevig voorbereidend gesprek 2 weken naar huis gestuurd werden.
Nu zijn die 2 weken er nog, maar is het zoals het hoort volgens de regelgeving, een mogelijkheid omdat het zo'n gevoelig en lastig iets is.

Al met al, het is heel normaal dat er rustig omgegaan wordt met een aangifte voorbereiden bij dit soort zaken.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_174778161
quote:
6s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 12:58 schreef Caland het volgende:

GvD slachtoffer van smaad en laster leek me een betere
Ja voor de afwisseling en om de indruk van partijdigheid te voorkomen.
pi_174778167
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 12:55 schreef Zipportal het volgende:

JanGod.
Dat is toch die niet-journalist die zich als clown voor doet?
Dat moet je sowieso niet serieus nemen.
pi_174778207
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 12:55 schreef mootie het volgende:

[..]

In dat artikel staat nergens iets over 4 of mensen die door JBC zijn ingelicht.
Dus nogmaals, bron?
Gijs en Jelle waren naar eigen zeggen samen op die hotelkamer. Er zijn geen getuigen van de verkrachting. Gijs heeft niet gepraat met Barend.
Hoe weet Barend, naar eigen zeggen dan wie de vermeende dader is?

Zou het je lukken om zelf op basis van de gegeven feiten tot een antwoord te komen? De ene bron heb je je al gevonden, de andere staat in de OP.

Moet lukken Mootie, 😏, je kunt het!
pi_174778231
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:05 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Gijs en Jelle waren naar eigen zeggen samen op die hotelkamer. Er zijn geen getuigen van de verkrachting. Gijs heeft niet gepraat met Barend.
Hoe weet Barend, naar eigen zeggen dan wie de vermeende dader is?

Zou het je lukken om zelf op basis van de gegeven feiten tot een antwoord te komen? De ene bron heb je je al gevonden, de andere staat in de OP.

Moet lukken Mootie, 😏, je kunt het!
Ok, je hebt dus geen bron. Kun je ook gewoon zeggen. :*
pi_174778250
Wat een aandacht voor zo'n nobody.
pi_174778253
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:01 schreef Cause_Mayhem het volgende:
"bedankt voor je tip, bepaal gelukkig zelf wel wat ik type en vind.

Suggereer jij nu dan elk verkrachtingsslachtoffer verplicht 2 weken niet wachten?

Wat een onzin, als jij vanmiddag een aangifte wil doen, dan doe je die gewoon."


Sorry, quoten wilde niet meer, topic al gesloten, dus dan maar zo.

Dat je zelf bepaald lijkt me nogal een open deur. Dat je niet doorhebt dat je met 2 maten meet ook.

Ik suggereer niet dat een slachtoffer 2 weken bedenkijd heeft, ik stel dat die niet verplichte bedenktijd tot vorig jaar nog als verplicht werd voorgesteld. Heb je onder een steen geleefd ofzo dat je daar niets van meegekregen hebt?

Die heisa begon hiermee:

https://www.volkskrant.nl(...)aanranding~a4110234/

Toen bleek dat al jaren die 2 weken als verplicht werd neergezet, mensen die aangifte wilde doen van aanranding en verkrachting dus na een heel stevig voorbereidend gesprek 2 weken naar huis gestuurd werden.
Nu zijn die 2 weken er nog, maar is het zoals het hoort volgens de regelgeving, een mogelijkheid omdat het zo'n gevoelig en lastig iets is.

Al met al, het is heel normaal dat er rustig omgegaan wordt met een aangifte voorbereiden bij dit soort zaken.
Ik verwacht persoonlijk dat Jelle helemaal geen aangifte gaat doen, en uiteindelijk een goed gesprek aangaat met Gijs en advocaat.

Zodat ze de schade voor echte slachtoffers van machtsmisbruik en verkrachting in hun waarde laten.

Maar misschien schat ik Jelle dan te hoog in.
pi_174778265
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:06 schreef mootie het volgende:

[..]

Ok, je hebt dus geen bron. Kun je ook gewoon zeggen. :*
Dus Barend liegt?

Nou vooruit ik help je even, het interview op radio 1 vanmorgen.

[ Bericht 6% gewijzigd door ootjekatootje op 31-10-2017 13:14:52 ]
pi_174778277
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 12:55 schreef Zipportal het volgende:

JanGod.
"Jelle mond vol van aanranding"
"Brandt Corstius moet wel 3x slikken na beschuldigingen"

_O-

Maar verder: Jan Roos :') :') :')
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:18:00 #16
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174778384
http://www.telegraaf.nl/e(...)gens-misbruikkwestie

quote:
Frits Barend heeft alleen contact met Brandt Corstius over de kwestie. „Het is het verhaal van Jelle tegen Gijs. Ik ben er niet bij geweest. Niemand was erbij, dus niemand heeft bewijs. Maar wat voor belang zou Jelle erbij hebben zichzelf zo in de nesten te werken?”
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174778462
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:18 schreef Perrin het volgende:
http://www.telegraaf.nl/e(...)gens-misbruikkwestie
Frits Barend heeft alleen contact met Brandt Corstius over de kwestie. „Het is het verhaal van Jelle tegen Gijs. Ik ben er niet bij geweest. Niemand was erbij, dus niemand heeft bewijs. Maar wat voor belang zou Jelle erbij hebben zichzelf zo in de nesten te werken?”

Zijn er verschillende versies?

Eerder zei hij nl dit:

quote:
"Ik ben geen deskundige, maar ik moet de eerste aanrander nog tegenkomen die zelf toegeeft dat hij iemand heeft aangerand. En zou Jelle dit verzonnen hebben? Ik kan het me niet voorstellen."
En niet te vergeten dit:

quote:
Barend heeft geen contact gehad met Van Dam. "Ik heb zijn gegevens ook niet. Ik kan ook niet zeggen of er meer soortgelijke gevallen bekend zijn. Ik heb vanochtend nog wel een gesprek met iemand van de redactie, die mogelijk een soortgelijk verhaal heeft", aldus Barend.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:24:44 #18
445480 Ingolstadt
RedStratocaster
pi_174778496
Het loopt nog niet storm met de rest van die talloze andere slachtoffers die Gijs zou hebben gemaakt.
Raken om ze te helpen herinneren dat die schat van ongekende vermogens die het van ons heeft een trigger zit om er ook iets mee te doen. - Rini Stoutjesdijk
It ain't over till ehh... till... till it's over - Erik ten Hag
pi_174778569
quote:
15s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:24 schreef Ingolstadt het volgende:
Het loopt nog niet storm met de rest van die talloze andere slachtoffers die Gijs zou hebben gemaakt.
Afgeschrokken door Plasman wellicht.
  Grootste filosoof 2022 dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:30:36 #20
442397 UitStraling
pi_174778602
Twee kerels hebben elkaar bezopen afgetrokken en afgelebberd en een van hen heeft daar 15 jaar na dato spijt van, ik denk dat dat hele #metoo gebeuren hier gegijzeld geworden is door wat narcistisch ingestelde gedeukte egootjes, dit gaat ten koste van bijvoorbeeld vrouwen die met het mes op de keel geweldadig verkracht worden en daar een leven lang psychisch en lichamelijk last van hebben, kappen met deze twee unieke sneeuwvlokjes teveel aandacht geven aub
pi_174778666
Irene Moors die het opneemt voor haar GBF. Aandoenlijk. :')
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:36:25 #22
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174778694
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 11:58 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Kort door de bocht wel :D
Ik heb liever de feiten op tafel voor zover mogelijk voor ik iemand betitel als slachtoffer of dader, zeker in dit soort zaken waarin je echt levens kunt verwoesten. Genoeg van zulke verhalen...
ja bedoel dat ook, maar de wereld waarin we leven wil dat niet, die wil enkel resultaat

eigenlijk is het ook bezopen dat dit een uberhaupt een podium krijgt in het nieuws
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 12:03 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Kom op zeg, Jelle had hem op die bewuste avond ook een klap in zijn gezicht kunnen geven of hem finaal in elkaar kunnen trappen.

Qua postuur deden die twee niet voor elkaar onder. Midden in de nacht Suske en Wiske's gaan kijken bij een kerel op de hotelkamer...

Het was geen jochie van 10 dat in de handen van een pedofiel terecht was gekomen.
Ja bla bla maar die kerel is nu schuldig, of het waar is of niet. Als je op z'n naam googled kom je over 25 jaar nog tegen dat 'ie een verkrachter is. Iemand die daadwerkelijk voor verkrachting veroordeeld is maar anoniem gebleven is omdat het geen publiek figuur is, leeft na z'n straf en een redelijk anoniem bestaan.

Waarheid is secundair geworden en rechters hebben alleen rechterlijke macht, geen publieke.
  Vis een optie? dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:38:36 #23
70532 loveli
N
pi_174778731
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:30 schreef UitStraling het volgende:
Twee kerels hebben elkaar bezopen afgetrokken en afgelebberd en een van hen heeft daar 15 jaar na dato spijt van, ik denk dat dat hele #metoo gebeuren hier gegijzeld geworden is door wat narcistisch ingestelde gedeukte egootjes, dit gaat ten koste van bijvoorbeeld vrouwen die met het mes op de keel geweldadig verkracht worden en daar een leven lang psychisch en lichamelijk last van hebben, kappen met deze twee unieke sneeuwvlokjes teveel aandacht geven aub
De kern van het hele #metoo gebeuren is juist dat het gaat om gebeurtenissen die niet met het mes op de keel hebben plaatsgevonden, maar onder een andere vorm van dwang of machtsmisbruik.
crap in = crap out
pi_174778749
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:38 schreef loveli het volgende:

[..]

De kern van het hele #metoo gebeuren is juist dat het gaat om gebeurtenissen die niet met het mes op de keel hebben plaatsgevonden, maar onder een andere vorm van dwang of machtsmisbruik.
Dat lijkt nog maar heeeel moeizaam door te dringen.

Aanranding en verkrachting is voor de meeste mensen nog steeds in de bosjes getrokken worden onder bedreiging van een wapen. Of zoiets.
pi_174778778
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:36 schreef zeer het volgende:

[..]

ja bedoel dat ook, maar de wereld waarin we leven wil dat niet, die wil enkel resultaat

eigenlijk is het ook bezopen dat dit een uberhaupt een podium krijgt in het nieuws

[..]

Ja bla bla maar die kerel is nu schuldig, of het waar is of niet. Als je op z'n naam googled kom je over 25 jaar nog tegen dat 'ie een verkrachter is. Iemand die daadwerkelijk voor verkrachting veroordeeld is maar anoniem gebleven is omdat het geen publiek figuur is, leeft na z'n straf en een redelijk anoniem bestaan.

Waarheid is secundair geworden en rechters hebben alleen rechterlijke macht, geen publieke.
Kan ook zomaar omdraaien in showbizz-land. Tien krantenkoppen dat Gijs van D. onschuldig is doen wonderen in de Google machine.

Edit: bij een veroordeling voor smaad en laster verdwijnt er een hoop van Google. Kun je ook aanvragen.
pi_174778779
Maar wat ik even mis hé, Jelle heeft dan zogezegd de naam niet zelf naar buiten gebracht, maar ik vermoed dat z'n omgeving / oud-collega's op basis van wat educated guesses wel al een 'shortlist' ( :') ) konden opstellen.

Daarnaast geeft Gijs aan dat hij wel was benaderd door Trouw maar dit niet is meegenomen? Correct me if I'm wrong?

Ik verwacht nl. dat Jelle de vermoorde onschuld gaat spelen en gaat ontkennen dat hij Gijs in de openbaarheid heeft gebracht.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:41:44 #27
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174778794
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:40 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Kan ook zomaar omdraaien in showbizz-land. Tien krantenkoppen dat Gijs van D. onschuldig is doen wonderen in de Google machine.
mwah denk niet dat het zo werkt maar goed
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:41:47 #28
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174778795
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:40 schreef zeer het volgende:

[..]

en iets wat alleen vrouwen overkomt

een echte man vecht namelijk terug :) :)
Samen op een hotelkamer vind ik eerlijkgezegd wel wat twijfelachtig worden hoor, wat betreft dwang.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174778799
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:40 schreef zeer het volgende:

[..]

en iets wat alleen vrouwen overkomt

een echte man vecht namelijk terug :) :)
En sterke vrouwen overkomt het ook niet. Alleen zwakke vogeltjes. Heus.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:42:22 #30
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174778805
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:41 schreef Perrin het volgende:

[..]

Samen op een hotelkamer vind ik eerlijkgezegd wel wat twijfelachtig worden hoor, wat betreft dwang.
Is niet ongebruikelijk dat je met een collega op 1 kamer slaapt als je ergens moet overnachten toch?
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:42:57 #31
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174778816
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:42 schreef mootie het volgende:

[..]

En sterke vrouwen overkomt het ook niet. Alleen zwakke vogeltjes. Heus.
het echte misbruik zijn de mensen die de #metoo hastag inzetten omdat ze een uniek sneeuwvlokje willen zijn!!
pi_174778824
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:42 schreef zeer het volgende:

[..]

Is niet ongebruikelijk dat je met een collega op 1 kamer slaapt als je ergens moet overnachten toch?
Na de "verkrachting" zou Jelle naar zijn eigen kamer zijn gegaan.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:43:25 #33
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174778825
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:42 schreef zeer het volgende:

[..]

Is niet ongebruikelijk dat je met een collega op 1 kamer slaapt als je ergens moet overnachten toch?
Ik heb het iig nog nooit meegemaakt. Ik zou het ook niet willen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:44:07 #34
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174778843
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:43 schreef maan_man het volgende:

[..]

Na de "verkrachting" zou Jelle naar zijn eigen kamer zijn gegaan.
ik kan 1000 redenen bedenken waarom je iig met een collega op een hotel kamer bent

maar je hebt gelijk, hij lokte het basicly uit
pi_174778845
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 12:55 schreef Zipportal het volgende:

JanGod.
God
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:44:19 #36
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174778847
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:43 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik heb het iig nog nooit meegemaakt. Ik zou het ook niet willen.
Snap ik, niemand wil verkracht worden.
  Grootste filosoof 2022 dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:44:24 #37
442397 UitStraling
pi_174778848
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:38 schreef loveli het volgende:

[..]

De kern van het hele #metoo gebeuren is juist dat het gaat om gebeurtenissen die niet met het mes op de keel hebben plaatsgevonden, maar onder een andere vorm van dwang of machtsmisbruik.
Ik kan me vrij goed voorstellen dat dit hele pedante aandachtsgeile mediacircus juist slachtoffers afschrikt
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:46:29 #38
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174778874
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:44 schreef UitStraling het volgende:

[..]

Ik kan me vrij goed voorstellen dat dit hele pedante aandachtsgeile mediacircus juist slachtoffers afschrikt
Als je doel is om in talkshows te komen, kan het mediacircus een plusplunt zijn :{
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:47:19 #39
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174778891
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:44 schreef zeer het volgende:

[..]

Snap ik, niemand wil verkracht worden.
Niemand wil ook ten onrechte van verkrachting worden beschuldigd.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174778892
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:44 schreef zeer het volgende:

[..]

ik kan 1000 redenen bedenken waarom je iig met een collega op een hotel kamer bent

maar je hebt gelijk, hij lokte het basicly uit
Wtf, waar insinueer ook iets van uitlokken. Jij hebt het over collega's die op een kamer slapen en geef aan dat dit hier niet het geval zou zijn geweest. Niet meer, maar ook niet minder.
pi_174778901
Er schort wel wat aan beide kanten qua uitleg.

JBC zou vergevingsgezind zijn geweest als GvD sorry had gezegd. Hoe vergevingsgezind kun je zijn bij een echte verkrachting?
Verder was hij te gedrogeerd bij het orale deel maar toen er aanstalte werd gemaakt voor anaal toen kon hij wel vluchten?

En dan GvD zijn uitleg dat JBC achteraf toch niet zo zijn type vond :') alsof je dat vooraf niet weet?
Dat tezamen met zijn bevestiging dat er wel sex geweest (en er gesuggereerd wordt dat JBC er pas achteraf spijt van heeft gekregen), geeft een en ander wel een beetje een "gebruikt" gehalte (nog los van het feit dat er op papier een machtsverhouding was al gebeurde het niet op de werkvloer?).

Dus ja, er schort wel wat aan ethiek misschien bij GvD maar het wordt nu wel een beetje zwaar aangezet als eerder een sorry (erkenning) voor JBC voldoende was geweest?
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:47:59 #42
399258 niepleuje
houdt van vijgen
pi_174778909
Wat een rel dit.
  Vis een optie? dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:48:45 #43
70532 loveli
N
pi_174778924
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:47 schreef Mojo.jojo het volgende:
JBC zou vergevingsgezind zijn geweest als GvD sorry had gezegd.
Ik herinner me niet precies hoe hij het formuleerde, maar hij noemde ook het zoeken van hulp.
crap in = crap out
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:50:09 #44
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174778948
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:47 schreef Perrin het volgende:

[..]

Niemand wil ook ten onrechte van verkrachting worden beschuldigd.
de essentie van beschuldigen is dat het ook niet waar bevonden kan worden

sws beschuldigen hij niemand, hij zei dat hij verkracht was door een collega
pi_174778950
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 12:55 schreef Zipportal het volgende:

JanGod.
Dit is toch die man die dacht politicus te kunnen zijn :') wat een faalhaas. Hij heeft in ieder geval meer stemmen gekregen dan YouTube abonnees.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:51:30 #46
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_174778965
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:50 schreef zeer het volgende:

[..]

de essentie van beschuldigen is dat het ook niet waar bevonden kan worden

sws beschuldigen hij niemand, hij zei dat hij verkracht was door een collega
Dat vind je geen beschuldiging? :D
With the stars as her umbrella
pi_174778967
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:50 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Dit is toch die man die dacht politicus te kunnen zijn :') wat een faalhaas. Hij heeft in ieder geval meer stemmen gekregen dan YouTube abonnees.
Jans denkfout was dat (alt)rechts hem wel tof vond, zelfs in de FvD/Dumpert/GS achtige kringen wordt het een nare vent gevonden.
pi_174778978
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:42 schreef zeer het volgende:

[..]

Is niet ongebruikelijk dat je met een collega op 1 kamer slaapt als je ergens moet overnachten toch?
Ze hadden allebei een eigen hotelkamer, maar Jelle ging nog even Suske en Wiske's lezen op de kamer van Gijs...
pi_174778990
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:51 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ze hadden allebei een eigen hotelkamer, maar Jelle ging nog even Suske en Wiske's lezen op de kamer van Gijs...
Ja so?

Je argument is ‘dan vraag je er om’ of zo?
Make my day!
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:52:57 #50
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174778995
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:51 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Dat vind je geen beschuldiging? :D
'ik ben verkracht'
vs
'ik ben verkracht door die persoon'

zie daar wel heel veel verschil in ja, zeker relevant in dit hele circus nu
pi_174779003
Zoenen met een leeftijdgenoot aan de bar van het Kurhaus, meegaan naar zijn kamer, dat preludeert toch echt niet op Suske&Wiske boekjes lezen...
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:53:38 #52
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174779004
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:51 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ze hadden allebei een eigen hotelkamer, maar Jelle ging nog even Suske en Wiske's lezen op de kamer van Gijs...
realiseer me nu hoeveel bj's ik misgelopen ben
pi_174779005
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:52 schreef agter het volgende:

[..]

Ja so?

Je argument is ‘dan vraag je er om’ of zo?
Ja, en geestelijk zwak. Anders gebeurt het je niet :')
pi_174779006
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:40 schreef Cyanide- het volgende:
Maar wat ik even mis hé, Jelle heeft dan zogezegd de naam niet zelf naar buiten gebracht, maar ik vermoed dat z'n omgeving / oud-collega's op basis van wat educated guesses wel al een 'shortlist' ( :') ) konden opstellen.

Daarnaast geeft Gijs aan dat hij wel was benaderd door Trouw maar dit niet is meegenomen? Correct me if I'm wrong?

Ik verwacht nl. dat Jelle de vermoorde onschuld gaat spelen en gaat ontkennen dat hij Gijs in de openbaarheid heeft gebracht.
Ze gingen na wie er in die tijd bij Barend van Dorp bij productie werkte en wie nog steeds actief is in Hilversum op hoog niveau en misschien een homo-erotische voorkeur heeft.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:54:15 #55
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174779013
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:53 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ze gingen na wie er in die tijd bij Barend van Dorp bij productie werkte en wie nog steeds actief is in Hilversum op hoog niveau en misschien een homo-erotische voorkeur heeft.
cq iedereen
pi_174779022
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:52 schreef agter het volgende:

[..]

Ja so?

Je argument is ‘dan vraag je er om’ of zo?
Nog iemand met dezelfde rare gedachtekronkel als Zeer. Nee, Zeer oppert dat collega's vaker op een kamer slapen. Wordt alleen maar aangegeven dat dit hier niet het geval. Niet meer en niet minder.
pi_174779026
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:49 schreef mootie het volgende:

[..]

Wow.
Jij vind het wel normaal gedrag om na middernacht op een hotelkamer van een collega te verblijven?

Enig idee tot hoe laat die bar in het Kurhaus open was toen? Ik wel, tot in de vroege ochtend ook door de week.

Totaal geen reden dus om überhaupt een stap te zetten in de slaapkamer van Gijs.

Edit: Jelle had gewoon kunnen zeggen, joh haal jij ff de stripboeken dan bestel ik vast een wijntje.
pi_174779028
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:54 schreef zeer het volgende:

[..]

cq iedereen
Baren en van Dorp is toch al een tijdje terug zoveel mensen zijn van productie nou niet een grote mediabaas in Hilversum geworden.
pi_174779042
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:54 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Jij vind het wel normaal gedrag om na middernacht op een hotelkamer van een collega te verblijven?

Enig idee tot hoe laat die bar in het Kurhaus open was toen? Ik wel, tot in de vroege ochtend ook door de week.

Totaal geen reden dus om überhaupt een stap te zetten in de slaapkamer van Gijs.
Mijn wow ging ook vooral om het eerste deel van je post.
Buiten dat, ook als je iemands kamer instapt is dat geen uitnodiging voor ongewenste handelingen.
pi_174779052
Het kan natuurlijk dat de twee oprecht overtuigd zijn van de juistheid van hun eigen perspectief op de gebeurtenissen. Maar dan blijft het drogeren een heikel punt. Dat lijkt me niet iets dat je enerzijds vergeet gedaan te hebben, of anderzijds kunt voelen zonder dat het waar is. Of ze moeten echt heel dronken zijn geweest.
pi_174779084
Jelle is natuurlijk gewoon biseksueel. Getrouwde biseksuelen hebben het soms moeilijk in relationibus interpersonalibus. En ja hoor, is dat effe handig: MeToo komt langs! Hopla, kan je iemand de schuld geven.... !
pi_174779100
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:58 schreef gombro het volgende:
Jelle is natuurlijk gewoon biseksueel. Getrouwde biseksuelen hebben het soms moeilijk in relationibus. En ja hoor, is dat effe handig: MeToo komt langs! Hopla, kan je iemand de schuld geven.... !
Je weet zelf ook dat dit echt nergens op slaat. Hoe vaak je het ook herhaalt.
pi_174779110
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:56 schreef westwoodblvd het volgende:
Het kan natuurlijk dat de twee oprecht overtuigd zijn van de juistheid van hun eigen perspectief op de gebeurtenissen. Maar dan blijft het drogeren een heikel punt. Dat lijkt me niet iets dat je enerzijds vergeet gedaan te hebben, of anderzijds kunt voelen zonder dat het waar is. Of ze moeten echt heel dronken zijn geweest.
Misschien viel de drank slecht.
pi_174779112
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:55 schreef mootie het volgende:

[..]

Mijn wow ging ook vooral om het eerste deel van je post.
Buiten dat, ook als je iemands kamer instapt is dat geen uitnodiging voor ongewenste handelingen.
Nee, meestal een uitnodiging tot gewenste handelingen, dat is juist het punt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_174779133
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, meestal een uitnodiging tot gewenste handelingen, dat is juist het punt.
Ik denk ook eigenlijk dat ze beiden in hun gelijk geloven. En dan ben je snel uitgepraat.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:01:56 #66
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_174779148
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:52 schreef zeer het volgende:

[..]

'ik ben verkracht'
vs
'ik ben verkracht door die persoon'

zie daar wel heel veel verschil in ja, zeker relevant in dit hele circus nu
Ik zie daar geen verschil in.
Zeker niet in het geval van JBC en het verhaal dat hij er verder bij vertelt.
With the stars as her umbrella
pi_174779149
Levensgevaarlijk al die naïeve geiten in de hotels tegenwoordig.

Misschien moeten ze waarschuwingsstickers maken:
"Pas op ook in deze hotelkamer mag worden gesekst. Betreden op eigen risico.
Wilt u geen risico lopen, adviseren wij u om lekker alleen in uw eigen kamer te gaan verblijven.

Met vriendelijke groet,
De hoteldirectie"
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:02:07 #68
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174779152
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:00 schreef mootie het volgende:

[..]

Ik denk ook eigenlijk dat ze beiden in hun gelijk geloven. En dan ben je snel uitgepraat.
In dat geval heeft Gijs behoorlijke kans zijn rechtszaak te winnen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174779175
Ik vond JBC's babbel gekunsteld. Ongeloofwaardig. Er zit een onbekende drijfveer achter. Niet de drijfveer die hij voorgeeft te volgen.
pi_174779194
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:01 schreef ootjekatootje het volgende:
Levensgevaarlijk al die naïeve geiten in de hotels tegenwoordig.

Misschien moeten ze waarschuwingsstickers maken:
"Pas op ook in deze hotelkamer mag worden gesekst. Betreden op eigen risico.
Wilt u geen risico lopen, adviseren wij u om lekker alleen in uw eigen kamer te gaan verblijven.

Met vriendelijke groet,
De hoteldirectie"
Wat moet het heerlijk zijn om zo’n sterke, knappe vrouw als jij te zijn en vanaf je torentje neer te kijken op al dat domme spul dat het niet snapt. Die geestelijk zwakke nobodies. *;
pi_174779203
Gisteren pas werd mij dat Suske en Wiske detail bekend. Maar als je echt flink gedrogeerd bent, is de herinnering aan zoiets triviaals als Suske en Wiske boekjes echt niet aanwezig na afloop. Dan zit er gewoon een gat tussen het moment dat je aan de bar een laatste slok neemt en het moment dat je op handen en voeten in ontvangststand bent.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:05:28 #72
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_174779204
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:04 schreef mootie het volgende:

[..]

Wat moet het heerlijk zijn om zo’n sterke, knappe vrouw als jij te zijn en vanaf je torentje neer te kijken op al dat domme spul dat het niet snapt. Die geestelijk zwakke nobodies. *;
:D
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:05:45 #73
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174779206
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:04 schreef mootie het volgende:

[..]

Wat moet het heerlijk zijn om zo’n sterke, knappe vrouw als jij te zijn en vanaf je torentje neer te kijken op al dat domme spul dat het niet snapt. Die geestelijk zwakke nobodies. *;
Jij zou wel na middernacht bij een mannelijke collega de hotelkamer binnenstappen nadat er al wat geflirt was over en weer en er alcohol in het spel is?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174779216
Ik denk niet dat iemand gaat liegen dat hij denkt verkracht te zijn. Maar volgens mij als je gedrogeerd bent dan her je je ten eerste niet zoveel. Dan denk je ten tweede ook niet zo heel veel meer bewust. En ten derde hebben ze volgens mij gewoon gedronken, ik kan het helemaal mis hebben maar als je dronken bent kan je ook wel eens dingen doen die je normaal gesproken niet doet en plotseling alsnog spijt krijgen, want het lijkt me heel sterk dat je in het geval van 'drogeren' plotseling bij bewustzijn komt omdat er over anale seks wordt gesproken en je dan maar wegloopt in deze.
pi_174779225
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:05 schreef Noek het volgende:

[..]

Je bent niet wijs en je spatiegebruik is daar een goed voorbeeld van.
*zwak vogeltje zwaait, krijg nauwelijks mijn vleugeltje omhoog

;(
  Vis een optie? dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:07:33 #76
70532 loveli
N
pi_174779229
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:05 schreef Wuwwa het volgende:
Gisteren pas werd mij dat Suske en Wiske detail bekend. Maar als je echt flink gedrogeerd bent, is de herinnering aan zoiets triviaals als Suske en Wiske boekjes echt niet aanwezig na afloop. Dan zit er gewoon een gat tussen het moment dat je aan de bar een laatste slok neemt en het moment dat je op handen en voeten in ontvangststand bent.
En een heftige gebeurtenis zorgt ervoor dat je herinneringen anders opslaat. Daarom weten mensen nog waar ze waren op 11 sptember, toen Kennedy was doodgeschoten of toen Lady Di verongelukte.
crap in = crap out
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:09:05 #77
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174779245
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:01 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Ik zie daar geen verschil in.
Zeker niet in het geval van JBC en het verhaal dat hij er verder bij vertelt.
Ik denk oprecht dat een intelligente man als JBC naar de politie zou gaan als 'ie iemand daadwerkelijk zou willen beschuldigen. Maar goed, dat het hele verhaal eromheen inmiddels niet echt bijdraagt aan de doel wat 'ie denk ik initieel had, ben ik wel met je eens.
pi_174779246
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:07 schreef loveli het volgende:

[..]

En een heftige gebeurtenis zorgt ervoor dat je herinneringen anders opslaat. Daarom weten mensen nog waar ze waren op 11 sptember, toen Kennedy was doodgeschoten of toen Lady Di verongelukte.
Hij was gedrogeerd, dan heb je normaal gesproken niet zoveel te willen, en her je je normaal gesproken ook niet bijzonder veel.
pi_174779247
quote:
15s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:24 schreef Ingolstadt het volgende:
Het loopt nog niet storm met de rest van die talloze andere slachtoffers die Gijs zou hebben gemaakt.
Er zal misschien nog wel iemand kunnen komen.
Het is wel duidelijk dat JBC een passief persoon is, en Gijs misschien type jager die wel op passieve mannen valt en het ook leuk vindt om iemand te moeten veroveren.
En dan kunnen er meer zijn die door hem in bed gecharmeerd zijn en er zich achteraf afvragen of ze dit wel gewild hebben, zonder dat Gijs een serieverkrachter is.
pi_174779251
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:53 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ze gingen na wie er in die tijd bij Barend van Dorp bij productie werkte en wie nog steeds actief is in Hilversum op hoog niveau en misschien een homo-erotische voorkeur heeft.
Ah okee, dus dat was zogezegd ook het educated guesswerk :P Dan denk ik dat Jelle best wel een zaak heeft om te zeggen 'Ja, ik heb hem nooit genoemd, hij kwam zelf naar voren'.
pi_174779257
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:05 schreef Perrin het volgende:

[..]

Jij zou wel na middernacht bij een mannelijke collega de hotelkamer binnenstappen nadat er al wat geflirt was over en weer en er alcohol in het spel is?
Totaal niet relevant wat ik zou doen.
Ik heb geen idee hoe de sfeer etc. was op dat moment.
  Vis een optie? dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:10:09 #82
70532 loveli
N
pi_174779270
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:09 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hij was gedrogeerd, dan heb je normaal gesproken niet zoveel te willen, en her je je normaal gesproken ook niet bijzonder veel.
Want iedereen die gedrogeerd/onder invloed is reageert daar hetzelfde op?

Weer wat geleerd.
crap in = crap out
pi_174779272
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:07 schreef loveli het volgende:

[..]

En een heftige gebeurtenis zorgt ervoor dat je herinneringen anders opslaat. Daarom weten mensen nog waar ze waren op 11 sptember, toen Kennedy was doodgeschoten of toen Lady Di verongelukte.
Maar dan ben je compleet bij bewustzijn. Er zijn er genoeg die in het buitenland naar een stripclub gaan, daar een (gemanipuleerd) shotje nemen, om vervolgens opeens in eigen bed wakker te worden en waar 5000 euro van de creditcard is afgeschreven. Geen enkele herinnering.
pi_174779278
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:06 schreef DeParo het volgende:
Ik denk niet dat iemand gaat liegen dat hij denkt verkracht te zijn. Maar volgens mij als je gedrogeerd bent dan her je je ten eerste niet zoveel. Dan denk je ten tweede ook niet zo heel veel meer bewust. En ten derde hebben ze volgens mij gewoon gedronken, ik kan het helemaal mis hebben maar als je dronken bent kan je ook wel eens dingen doen die je normaal gesproken niet doet en plotseling alsnog spijt krijgen, want het lijkt me heel sterk dat je in het geval van 'drogeren' plotseling bij bewustzijn komt omdat er over anale seks wordt gesproken en je dan maar wegloopt in deze.
Als je wordt gedrogeerd ben je ook niet ineens volledig buiten bewustzijn en afhankelijk van waarmee je gedrogeerd bent kun je in bepaalde omstandigheden wel ineens weer 'helemaal bij zijn'. Of de substantie zelf is z'n werking aan het verliezen. Wat ook vrij snel kan gaan.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:10:31 #85
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174779279
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:09 schreef Cyanide- het volgende:
Dan denk ik dat Jelle best wel een zaak heeft om te zeggen 'Ja, ik heb hem nooit genoemd, hij kwam zelf naar voren'.
En terecht.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:11:00 #86
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174779289
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:10 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Als je wordt gedrogeerd ben je ook niet ineens volledig buiten bewustzijn en afhankelijk van waarmee je gedrogeerd bent kun je in bepaalde omstandigheden wel ineens weer 'helemaal bij zijn'. Of de substantie zelf is z'n werking aan het verliezen. Wat ook vrij snel kan gaan.
Suske en Wiske werkt op mij sws altijd erg ontnuchterend.
pi_174779309
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:10 schreef loveli het volgende:

[..]

Want iedereen die gedrogeerd/onder invloed is reageert daar hetzelfde op?

Weer wat geleerd.
Jelle had schijnbaar toch nog enige controle over zichzelf toen hij Gijs zoende en oraal bevredigde, hij kon er bij nadenken ook al was het op basaal niveau, ik vind in zijn uitleg niet echt duidelijk naar voren komen dat hij gedrogeerd zou zijn, en ja, bij drogeren zijn er wel bepaalde aanwijzingen die je kan horen in deze.
pi_174779311
Die Brandt Corstiussen (Corstii zeggen ze zelf) ontberen het gen dat een geweten genereert. Hele olijke luitjes, ze verwoesten je leven blijgemoed voor hun eigenbelang. Weet iemand nog wie Buikhuizen was?
pi_174779322
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:41 schreef Perrin het volgende:

[..]

Samen op een hotelkamer vind ik eerlijkgezegd wel wat twijfelachtig worden hoor, wat betreft dwang.
Ze zaten met een team in hetzelfde hotel vanwege verkiezingen. Kans is groot dat JBC zijn kamer vlakbij de kamer van GvD was. Ook werd er vanwege de lange werkdagen wel vaker met collega's aan de hotelbar gedronken.

Dat veranderden de omstandigheden wel.
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:42 schreef zeer het volgende:

[..]

Is niet ongebruikelijk dat je met een collega op 1 kamer slaapt als je ergens moet overnachten toch?
Ze hadden een eigen kamer.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:13:43 #90
445480 Ingolstadt
RedStratocaster
pi_174779326
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:09 schreef Za het volgende:

[..]
En dan kunnen er meer zijn die door hem in bed gecharmeerd zijn en er zich achteraf afvragen of ze dit wel gewild hebben, zonder dat Gijs een serieverkrachter is.
Dat idee begin ik wel te krijgen, tenminste in JBC's geval.
Raken om ze te helpen herinneren dat die schat van ongekende vermogens die het van ons heeft een trigger zit om er ook iets mee te doen. - Rini Stoutjesdijk
It ain't over till ehh... till... till it's over - Erik ten Hag
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:14:23 #91
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174779336
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ze zaten met een team in hetzelfde hotel vanwege verkiezingen. Kans is groot dat JBC zijn kamer vlakbij de kamer van GvD was. Ook werd er vanwege de lange werkdagen wel vaker met collega's aan de hotelbar gedronken.

Dat veranderden de omstandigheden wel.

[..]

Ze hadden een eigen kamer.
Aan de hotelbar samen wat drinken is wel wat anders dan na middernacht elkaar bezoeken in elkaars kamer.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174779366
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:12 schreef DeParo het volgende:

[..]

Jelle had schijnbaar toch nog enige controle over zichzelf toen hij Gijs zoende en oraal bevredigde, hij kon er bij nadenken ook al was het op basaal niveau, ik vind in zijn uitleg niet echt duidelijk naar voren komen dat hij gedrogeerd zou zijn, en ja, bij drogeren zijn er wel bepaalde aanwijzingen die je kan horen in deze.
En een van de aanwijzingen is dat je geen bewustzijn meer hebt? Volgens mij heb je er niet zoveel kaas van gegeten.
pi_174779373
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:09 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hij was gedrogeerd, dan heb je normaal gesproken niet zoveel te willen
Hij zegt dat hij gedrogeerd was maar dat is op geen enkele wijze aannemelijk gemaakt, laat staan bewezen. Vind dit nog het meest kwalijke aan dat hele smaad-verhaal.
pi_174779379
Is de 1e versie die JBC niet liet publiceren inmiddels online?

Pauw leek hieruit te citeren nl.
pi_174779384
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:05 schreef Noek het volgende:

[..]

Je bent niet wijs en je spatiegebruik is daar een goed voorbeeld van.
Nee, inderdaad

Er zijn vrouwelijke users hier op Fok die niets hebben met #metoo hypes, die weten dat je als vrouw/homo niets te zoeken hebt op een hotelkamer van een collega midden in de nacht. En die het te achterlijk voor woorden vinden om 15 jaar na een vermeende verkrachting zo een ander mens aan de publieke schandpaal te nagelen zonder de wegen van de wet te volgen.

Wen d'r maar aan, ik ben niet de enige.
pi_174779393
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:17 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Hij zegt dat hij gedrogeerd was maar dat is op geen enkele wijze aannemelijk gemaakt, laat staan bewezen. Vind dit nog het meest kwalijke aan dat hele smaad-verhaal.
Dat kun je ook moeilijk aannemelijk maken hé. Niet iedereen bewaart bloedsamples van iedere dag in z'n leven.
  Vis een optie? dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:18:38 #97
70532 loveli
N
pi_174779395
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:17 schreef Za het volgende:
Is de 1e versie die JBC niet liet publiceren inmiddels online?

Pauw leek hieruit te citeren nl.
Ik dacht dat hij citeerde uit de mail van de advocaat (waaruit niets openbaar gemaakt mocht worden).
crap in = crap out
pi_174779396
Ik vraag mij vooral af wat Jelle denkt te winnen door dit zo via de media te spelen.
pi_174779412
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:17 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Nee, inderdaad

Er zijn vrouwelijke users hier op Fok die niets hebben met #metoo hypes, die weten dat je als vrouw/homo niets te zoeken hebt op een hotelkamer van een collega midden in de nacht. En die het te achterlijk voor woorden vinden om 15 jaar na een vermeende verkrachting zo een ander mens aan de publieke schandpaal te nagelen zonder de wegen van de wet te volgen.

Wen d'r maar aan, ik ben niet de enige.
Goed nieuws voor verkrachters dus. Lok je slachtoffer naar een hotelkamer en je bent vrij om te doen wat je wil.
pi_174779418
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:14 schreef Perrin het volgende:

[..]

Aan de hotelbar samen wat drinken is wel wat anders dan na middernacht elkaar bezoeken in elkaars kamer.
Ja, en als collega's die 2 deuren naast elkaar een kamer hebben bij elkaar op de kamer komen is wel wat anders dan naar de hotelkamer reizen met iemand die je pas net ontmoet hebt.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_174779426
Zo'n homosuele ervaring maakt een mens compleet in de war. Heb ooit twee hetero vrienden gehad die na een avond zoenen in elkaars bed belandden. Eén van hen deed dit zeer veel, dat hij na een jaar strugglen uit de kast kwam. Vervolgens werd hij hiervoor keihard verbaal afgemaakt door de ander. In zoverre dat de vriendschap beëindigd is. Sinds kort hoorden we dat ook hij nu als homosueel door het leven gaat.
Dit heeft er weinig mee te maken, maar zo'n ervaring doet sommigen zo erg schamen en ontkennen dat het behoorlijk wat schade kan aanrichten.
pi_174779429
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:18 schreef Bananenpap het volgende:
Ik vraag mij vooral af wat Jelle denkt te winnen door dit zo via de media te spelen.
Ik ook. Eén ding lijkt me duidelijk: dat hij die arme slachtoffertjes van verkrachting wil steunen gelooft geen hond.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:20:48 #103
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174779435
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:18 schreef Bananenpap het volgende:
Ik vraag mij vooral af wat Jelle denkt te winnen door dit zo via de media te spelen.
Inschattingsfout, aandacht/bekendheid.. Wie weet.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174779439
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:18 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat kun je ook moeilijk aannemelijk maken hé
Dan moet je ook je aandachtsgeile bek erover houden en niet 15 jaar na dato iemand mee beschadigen
pi_174779449
Well said, Pleun2011
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:21:55 #106
438758 zeer
Opritsjniki
pi_174779450
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:21 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Dan moet je ook je aandachtsgeile bek erover houden en niet 15 jaar na dato iemand mee beschadigen
Vind dat je binnen 5 minuten aangifte moet doen en anders niet moet zeikuhhh.
pi_174779468
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:18 schreef loveli het volgende:

Ik dacht dat hij citeerde uit de mail van de advocaat (waaruit niets openbaar gemaakt mocht worden).
Nee die pakte hij er apart bij toen GvD zei dat JBC niet wilde zeggen dat GvD ontkend had.

Maar vanaf het begin ligt imo de 1e versie van JBC naast hem, en legt hij diverse zaken daaruit voor aan GvD, waaronder het Suske en Wiske verhaal.

Blijkbaar gaat die versie dus rond of is die ergens te downloaden.
pi_174779481
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:20 schreef Wuwwa het volgende:
Zo'n homosuele ervaring maakt een mens compleet in de war. Heb ooit twee hetero vrienden gehad die na een avond zoenen in elkaars bed belandden. Eén van hen deed dit zeer veel, dat hij na een jaar strugglen uit de kast kwam. Vervolgens werd hij hiervoor keihard verbaal afgemaakt door de ander. In zoverre dat de vriendschap beëindigd is. Sinds kort hoorden we dat ook hij nu als homosueel door het leven gaat.
Dit heeft er weinig mee te maken, maar zo'n ervaring doet sommigen zo erg schamen en ontkennen dat het behoorlijk wat schade kan aanrichten.
Geeft geen van beide partijen het recht de ander compleet kapot te willen maken toch? En dat is momenteel de ramkoers die team Jelle vaart.
  † In Memoriam † dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:24:45 #109
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_174779493
Het wordt natuurlijk wel spannend als er ineens tóch 'andere slachtoffers' opduiken. En wat als die dan ook hun 'eigen waarheid' hebben en niks kunnen bewijzen? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:25:50 #110
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174779511
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:24 schreef Cynix ® het volgende:
Het wordt natuurlijk wel spannend als er ineens tóch 'andere slachtoffers' opduiken. En wat als die dan ook hun 'eigen waarheid' hebben en niks kunnen bewijzen? :?
Als er inderdaad andere mensen met vergelijkbare verhalen komen dan is de kans dat Van Dam daadwerkelijk zo onschuldig is als hij zelf stelt wel erg klein natuurlijk.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174779512
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:23 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Geeft geen van beide partijen het recht de ander compleet kapot te willen maken toch? En dat is momenteel de ramkoers die team Jelle vaart.
Misschien zit hij nog in een ontkenningsfase en wil hij hiermee duidelijk maken dat hij (tegen beter weten in) toch echt hetero is (zoals die ene vriend dat in eerste instantie ook deed door de ander te beschadigen na zn coming out).
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:26:00 #112
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_174779515
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:24 schreef Cynix ® het volgende:
Het wordt natuurlijk wel spannend als er ineens tóch 'andere slachtoffers' opduiken. En wat als die dan ook hun 'eigen waarheid' hebben en niks kunnen bewijzen? :?
Als die er uberhaupt zijn.
pi_174779519
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:16 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

En een van de aanwijzingen is dat je geen bewustzijn meer hebt? Volgens mij heb je er niet zoveel kaas van gegeten.
Als hij gedrogeerd wordt puur voor de seks dan verliest hij de wil over zijn eigen lichaam, dan ben je ook niet meer zo Goed in zoenen en oraal bevredigen, het kan wel zo zijn dat iemand je verkracht en je je daar enigszins bewust van bent maar dan weet je wel dat je geen controle over jezelf hebt. Hij liep zelf naar de kamer van Gijs, schijnbaar verrichtte hij die handelingen zelf, nogmaals dat klinkt niet echt als iemand die gedrogeerd is maar eerder iemand die dronken is of iets in die richting.
pi_174779523
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:23 schreef ootjekatootje het volgende:

Geeft geen van beide partijen het recht de ander compleet kapot te willen maken toch? En dat is momenteel de ramkoers die team Jelle vaart.
Met Frits Barend in zijn kielzog, ik begrijp niet dat daar niet meer ophef over is.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:28:32 #115
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174779550
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:26 schreef YazooW het volgende:

[..]

Als die er uberhaupt zijn.
Als dat gedrogeer-verhaal waar is, dan is het onwaarschijnlijk dat het bij één keer is gebleven, lijkt me.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_174779551
Hij had ook Gijs kunnen opbellen en kunnen opbiechten dat die ene escapade 15 jaar geleden veel schade, schaamte heeft opgeleverd en dat hij dat anders heeft ervaren na afloop. Als Gijs dan begripvol gereageerd had, had je hier misschien nog samen een mooi stuk over #metoo en perceptieverschillen tijdens one night stands over kunnen schrijven, als je dan toch zo aandachtsbelust bent.
pi_174779572
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:28 schreef Wuwwa het volgende:
Hij had ook Gijs kunnen opbellen en kunnen opbiechten dat die ene escapade 15 jaar geleden veel schade, schaamte heeft opgeleverd en dat hij dat anders heeft ervaren na afloop. Als Gijs dan begripvol gereageerd had, had je hier misschien nog samen een mooi stuk over #metoo en perceptieverschillen tijdens one night stands over kunnen schrijven, als je dan toch zo aandachtsbelust bent.
Volgens mij ging het er toch vrij duidelijk om bij Jelle dat het niet bedoeld was om persoonlijk gewin hier uit te halen, of de desbetreffende persoon voor het schandblok te stellen, maar als voorbeeld van wat er in die wereld gebeurt dus en om andere mensen die zoiets hebben meegemaakt te kunnen helpen en dus ook mannen in deze.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:31:58 #118
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_174779605
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:30 schreef DeParo het volgende:

[..]

Volgens mij ging het er toch vrij duidelijk om bij Jelle dat het niet bedoeld was om persoonlijk gewin hier uit te halen, of de desbetreffende persoon voor het schandblok te stellen, maar als voorbeeld van wat er in die wereld gebeurt dus.
In eerste instantie wel. Het was nadat hij de brief van het advocatenkantoor kreeg dat hij dat hij zijn onmacht wilde uiten en het nu gepubliceerde stuk schreef. Maar in eerste instantie wilde hij de desbetreffende persoon aan de schandpaal nagelen 'om te voorkomen dat de hufter het vaker zou doen'.
pi_174779627
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:30 schreef DeParo het volgende:

[..]

Volgens mij ging het er toch vrij duidelijk om bij Jelle dat het niet bedoeld was om persoonlijk gewin hier uit te halen, of de desbetreffende persoon voor het schandblok te stellen, maar als voorbeeld van wat er in die wereld gebeurt dus en om andere mensen die zoiets hebben meegemaakt te kunnen helpen en dus ook mannen in deze.
Hoe helpt hij hier in godsnaam iemand mee? :') 'ja ik ben ooit oraal verkracht maar doe vooral geen aangifte, want ja hypotheek dit dat alles, dus ik schrijf alleen ff een valse column en laat de internetdetectives hun werk doen'.
pi_174779638
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:12 schreef gombro het volgende:
Die Brandt Corstiussen (Corstii zeggen ze zelf) ontberen het gen dat een geweten genereert. Hele olijke luitjes, ze verwoesten je leven blijgemoed voor hun eigenbelang. Weet iemand nog wie Buikhuizen was?
Ja, want dat is hier al een keer of 80 langsgekomen.
pi_174779694
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:30 schreef DeParo het volgende:

[..]

Volgens mij ging het er toch vrij duidelijk om bij Jelle dat het niet bedoeld was om persoonlijk gewin hier uit te halen, of de desbetreffende persoon voor het schandblok te stellen, maar als voorbeeld van wat er in die wereld gebeurt dus en om andere mensen die zoiets hebben meegemaakt te kunnen helpen en dus ook mannen in deze.
Om vervolgens in De Wereld Draait Door enorm vaag over de vermeende dader te doen en dat hij waarschijnlijk wel mee kijkt.
pi_174779700
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:32 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Hoe helpt hij hier in godsnaam iemand mee? :') 'ja ik ben ooit oraal verkracht maar doe vooral geen aangifte, want ja hypotheek dit dat alles, dus ik schrijf alleen ff een valse column en laat de internetdetectives hun werk doen'.
Zucht. Het moraal van het verhaal in deze is dus dat je je niet moet schamen, dat je niet zo lang moet wachten als hij deed, dat je vooral aangifte moet doen.
pi_174779723
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:31 schreef Jovatov het volgende:

[..]

In eerste instantie wel. Het was nadat hij de brief van het advocatenkantoor kreeg dat hij dat hij zijn onmacht wilde uiten en het nu gepubliceerde stuk schreef. Maar in eerste instantie wilde hij de desbetreffende persoon aan de schandpaal nagelen 'om te voorkomen dat de hufter het vaker zou doen'.
Nee. Dat wilde hij helemaal niet want de naam van de desbetreffende persoon is geraden (door zichzelf overigens) en nooit genoemd.
pi_174779724
Jammer dat Gerard Reve niet meer leeft.... die had er smakelijk op kunnen reageren.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:38:52 #125
442034 Boskater
Slaap zelden.
pi_174779745
Los van de emoties, zover dit kan, gaat het een gebeuren worden waar je u tegen zegt. Plasman vs Meijering. De onderste steen gaat boven komen. Mag je iemand beschuldigen van verkrachting zonder dat je daar bewijs van kunt leveren. De uitspraak van de rechtbank straks zal veel mensen of moed geven of voor eeuwig de moed op laten geven.
Bij elke vraag verzin ik in plaats van een antwoord, met gemak twintig nieuwe vragen.
pi_174779748
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:36 schreef DeParo het volgende:

[..]

Zucht. Het moraal van het verhaal in deze is dus dat je je niet moet schamen, dat je niet zo lang moet wachten als hij deed, dat je vooral aangifte moet doen.
Hoeveel had dat uitgemaakt dan? Aangezien zijn argument is dat het zijn mening is tegen die van Gijs. Dat had ook zo geweest als het 1 dag geleden was gebeurd ipv 15 jaar. Eventueel DNA-materiaal past ook prima in Gijs' z'n theorie dat het met wederzijds goedkeuren was. Dus tjah...
pi_174779781
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:37 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nee. Dat wilde hij helemaal niet want de naam van de desbetreffende persoon is geraden (door zichzelf overigens) en nooit genoemd.
Volgens Gijs van Dam had de Trouw hem direct benadert voor een reactie, dus dat Jelle geen naam heeft genoemd klopt niet. Wel achter de schermen inderdaad.

Daarnaast zal zijn naam wel al flink zijn rondgecirkeld in de mediawereld waardoor hij zich wel gedwongen voelde om naar Pauw te gaan.
pi_174779784
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:39 schreef Cyanide- het volgende:

Hoeveel had dat uitgemaakt dan? Aangezien zijn argument is dat het zijn mening is tegen die van Gijs. Dat had ook zo geweest als het 1 dag geleden was gebeurd ipv 15 jaar. Eventueel DNA-materiaal past ook prima in Gijs' z'n theorie dat het met wederzijds goedkeuren was. Dus tjah...
Gedrogeerd zijn is lastig aantonen 15 jaar na dato.
pi_174779798
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:48 schreef loveli het volgende:

[..]

Ik herinner me niet precies hoe hij het formuleerde, maar hij noemde ook het zoeken van hulp.
15 jaar naar dato nog een "advies" geven om hulp te zoeken? In 15 jaar kan een persoon een hoop veranderen.

Het komt op mij meer over als dat JBC jarenlang getwijfeld heeft over zijn rol hier in, en nu opeens de bevestiging heeft gekregen dat het niet aan hemzelf lag en als primaire reactie daarom nu toch aan het communiceren met de persoon van 15 jaar geleden.

Al zou het me niet eens verbazen als die hulp wel nodig is gezien 'het gemak' GvD sex met iemand had waarvan hij wist dat het niet zijn type was en er klaarblijkelijk ook geen sprake was van een ontluikende relatie.
pi_174779813
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:40 schreef Za het volgende:

[..]

Gedrogeerd zijn is lastig aantonen 15 jaar na dato.
Tjah... ook daar kan je natuurlijk van zeggen dat het tot op zekere hoogte met goedkeuring geweest kan zijn. Zeker als het 'gewoon' drank of een pilletje was.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:43:22 #131
361915 T-zooi
Luis in de linkse pels
pi_174779844
Tuurlijk doe allemaal maar aangifte. Zadel de politie op met al deze gay fantasy onderonsje van 15 jaar geleden. Ze hebben toch niks beters te doen.
pi_174779846
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:39 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Hoeveel had dat uitgemaakt dan? Aangezien zijn argument is dat het zijn mening is tegen die van Gijs. Dat had ook zo geweest als het 1 dag geleden was gebeurd ipv 15 jaar. Eventueel DNA-materiaal past ook prima in Gijs' z'n theorie dat het met wederzijds goedkeuren was. Dus tjah...
Het ging helemaal niet om Gijs, nu gaat het om zijn specifieke verhaal, gisteren kenden waarschijnlijk de meeste mensen hier Gijs nog niet eens dus.
pi_174779852
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:41 schreef Mojo.jojo het volgende:

[..]

15 jaar naar dato nog een "advies" geven om hulp te zoeken? In 15 jaar kan een persoon een hoop veranderen.

Het komt op mij meer over als dat JBC jarenlang getwijfeld heeft over zijn rol hier in, en nu opeens de bevestiging heeft gekregen dat het niet aan hemzelf lag en als primaire reactie daarom nu toch aan het communiceren met de persoon van 15 jaar geleden.

Al zou het me niet eens verbazen als die hulp wel nodig is gezien 'het gemak' GvD sex met iemand had waarvan hij wist dat het niet zijn type was en er klaarblijkelijk ook geen sprake was van een ontluikende relatie.
Je kunt toch gewoon puur voor de lust in een dronken bui seks met iemand hebben omdat je er op dat moment zin in hebt? :')
pi_174779863
Hoe kan iemand in godsnaam volhouden dat JBC de naam van Gijs van Dam nooit genoemd heeft? Waar moet die naam anders vandaan komen? Denk je soms dat Gijs zich vrijwillig slachtoffert? Gelul !
pi_174779867
Oh wat mooi om te lezen hoe dit ontspoort.
pi_174779872
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:40 schreef Bananenpap het volgende:

[..]

Volgens Gijs van Dam had de Trouw hem direct benadert voor een reactie, dus dat Jelle geen naam heeft genoemd klopt niet. Wel achter de schermen inderdaad.

Daarnaast zal zijn naam wel al flink zijn rondgecirkeld in de mediawereld waardoor hij zich wel gedwongen voelde om naar Pauw te gaan.
Een beetje onderzoeksjournalist had dat zo kunnen vinden.
pi_174779876
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:41 schreef Mojo.jojo het volgende:

[..]


Al zou het me niet eens verbazen als die hulp wel nodig is gezien 'het gemak' GvD sex met iemand had waarvan hij wist dat het niet zijn type was en er klaarblijkelijk ook geen sprake was van een ontluikende relatie.
Gemak? Er gaan elk weekend genoeg mensen met elkaar naar bed die uiteindelijk niet elkaars type zijn. Alcohol, geilheid, de sfeer...een one night stand noemt men zoiets.

En genoeg die de volgende morgen een beetje spijt hebben. Maar ja leuke avond gehad en verder met je leven. Dan heb je niet gelijk hulp nodig hoor.
pi_174779947
Binnen de homoscene wordt er over het algemeen niet zo moeilijk gedaan of een mogelijke bedpartner 'relatiemateriaal' is. Die kunnen onderling lust en liefde vrij goed scheiden. Dit kan misschien als homo richting hetero weer iets te pragmatisch en dwingend overkomen.
pi_174779961
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:35 schreef de_boswachter het volgende:
15 jaar na dato klagen dat je sperma in je reet hebt gehad :’)
Verkeerde leestekens voor een smiley gebruiken :')
pi_174779981
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:12 schreef gombro het volgende:
Die Brandt Corstiussen (Corstii zeggen ze zelf) ontberen het gen dat een geweten genereert. Hele olijke luitjes, ze verwoesten je leven blijgemoed voor hun eigenbelang. Weet iemand nog wie Buikhuizen was?
Zo vader zo zoon<

Ja Buikhuizen is ook op een smerige manier aangepakt door de familie Brandt Corsius

Zo schreef Hugo Brandt Corstius (Piet Grijs) over Buikhuisen: ‘hij is een kale, impotente carrièrewetenschapper’, een ‘verblinde vakidioot’, een ‘bedrieger’, een ‘aartsopportunist’ en een ‘domme charlatan’.De columns zijn verzameld in Piet Grijs (1978), Buikhuisen, dom én slecht.

Er waren bommeldingen op het instituut waar ik werkte, ik werd bekogeld en bedreigd tijdens lezingen”.[3] Ook Grijs verstoorde zijn lezingen

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wouter_Buikhuisen
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174779986
Geniale afkortingen trouwens, de een doet denken aan een infectieziekte en de ander aan een godslasterende vloek.
pi_174780023
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:50 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Zo vader zo zoon<

Ja Buikhuizen is ook op een smerige manier aangepakt door de familie Brandt Corsius

Zo schreef Hugo Brandt Corstius (Piet Grijs) over Buikhuisen: ‘hij is een kale, impotente carrièrewetenschapper’, een ‘verblinde vakidioot’, een ‘bedrieger’, een ‘aartsopportunist’ en een ‘domme charlatan’.De columns zijn verzameld in Piet Grijs (1978), Buikhuisen, dom én slecht.

Er waren bommeldingen op het instituut waar ik werkte, ik werd bekogeld en bedreigd tijdens lezingen”.[3] Ook Grijs verstoorde zijn lezingen

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wouter_Buikhuisen
Jezus. Wat een bullshit. Dochter en zoon hebben vaak genoeg dingen over hun vader gezegd dat ze dat gebrek aan emotie bij hem ook niet zo heel prettig vonden en zij komen alles behalve emotieloos over eerlijk gezegd verder.
pi_174780026
Leeft de moeder van Theon en Yara ook nog?
pi_174780031
Nu is het wachten op de hardcore feministen die roepen dat hun actie voor meer assertiviteit van vrouwen weer wordt gekaapt door de witte man!
pi_174780055
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:52 schreef Wuwwa het volgende:
Nu is het wachten op de hardcore feministen die roepen dat hun actie voor meer assertiviteit van vrouwen weer wordt gekaapt door de witte man!
laat ze eerst maar hun eigen #metoo hype creëren.
pi_174780079
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:52 schreef DeParo het volgende:

[..]

Jezus. Wat een bullshit. Dochter en zoon hebben vaak genoeg dingen over hun vader gezegd
Ze kunnen zoveel zeggen. En helaas zeggen ze nogal veel. Helaas doen ze iets anders.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:54:46 #147
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_174780081
Zijn er hier ook mensen die wel eens misbruikt zijn? Of misschien wel mensen die anderen misbruikten?
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:54:55 #148
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_174780085
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:37 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nee. Dat wilde hij helemaal niet want de naam van de desbetreffende persoon is geraden (door zichzelf overigens) en nooit genoemd.
Kijk DWDD maar terug. Het eerste stuk wat hij geschreven had, inclusief het wie/waar/hoe lag al twee jaar in de kast en dat heeft nu met het #MeToo gebeuren naar de Trouw gebracht.
Hij zei dat hij dat geschreven had om te voorkomen dat die 'hufter het vaker zou doen'.
Maar, toen Trouw vervolgens hoor- en wederhoor toepaste kregen ze de brief van het advocatenkantoor. Naar aanleiding daarvan heeft hij het nu geplaatste stuk geschreven.

In eerste instantie heeft Corstius dus wel de naam genoemd (tegen Trouw). Daarna heeft hij dat inderdaad niet in openbaarheid gebracht.
pi_174780136
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:54 schreef YazooW het volgende:
Zijn er hier ook mensen die wel eens misbruikt zijn? Of misschien wel mensen die anderen misbruikten?
Nee. Maar ik heb de periode meegemaakt dat vrouwen alle mannen verkrachters vonden. En dat veel mannen dat deep-down gingen geloven. Ikke helaas ook....
pi_174780150
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:54 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Kijk DWDD maar terug. Het eerste stuk wat hij geschreven had, inclusief het wie/waar/hoe lag al twee jaar in de kast en dat heeft nu met het #MeToo gebeuren naar de Trouw gebracht.
Hij zei dat hij dat geschreven had om te voorkomen dat die 'hufter het vaker zou doen'.
Maar, toen Trouw vervolgens hoor- en wederhoor toepaste kregen ze de brief van het advocatenkantoor. Naar aanleiding daarvan heeft hij het nu geplaatste stuk geschreven.

In eerste instantie heeft Corstius dus wel de naam genoemd (tegen Trouw). Daarna heeft hij dat inderdaad niet in openbaarheid gebracht.
If true I stand corrected and dan excuus, ik dacht dat het vooral ging om andere mensen die hetzelfde meegemaakt hadden ofzo te ondersteunen, dat ze zich vooral niet moeten schamen en naar buiten moeten komen om hun verhaal te vertellen, aangifte te doen, of iets in die richting.
pi_174780162
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:57 schreef gombro het volgende:

[..]

Nee. Maar ik heb de periode meegemaakt dat vrouwen alle mannen verkrachters vonden. En dat veel mannen dat deep-down gingen geloven. Ikke helaas ook....
Dus eigenlijk ben jij nu ook een beetje een slachtoffer?!
pi_174780179
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:54 schreef YazooW het volgende:
Zijn er hier ook mensen die wel eens misbruikt zijn? Of misschien wel mensen die anderen misbruikten?
#metoo

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174780185
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:54 schreef gombro het volgende:

[..]

Ze kunnen zoveel zeggen. En helaas zeggen ze nogal veel. Helaas doen ze iets anders.
Je doet nu precies hetzelfde waar je Jelle Brandt Corstius van beschuldigt lol.
pi_174780195
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:54 schreef YazooW het volgende:
Zijn er hier ook mensen die wel eens misbruikt zijn? Of misschien wel mensen die anderen misbruikten?
Bij m'n ontmaagding kon ik hem door drank en zenuwen maar tot 70% in top krijgen, maar toch probeerde een meid er op te gaan zitten, wat dus amper lukte. Wat volgde was jarenlange schaamte. Maar nu ik eraan terugdenk was ik er dus duidelijk niet klaar voor en ben ik toch tegen mijn lichaam's wil in misbruikt. Ik denk eraan om dit op twitter naar buiten te brengen.
pi_174780215
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:58 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dus eigenlijk ben jij nu ook een beetje een slachtoffer?!
Zo profileert hij zich wel.
Verklaart overigens wel zijn posts.
pi_174780239
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:57 schreef gombro het volgende:

[..]

Nee. Maar ik heb de periode meegemaakt dat vrouwen alle mannen verkrachters vonden. En dat veel mannen dat deep-down gingen geloven. Ikke helaas ook....
Dus dit is helemaal geen hype maar gewoon een ordinaire retro-trend...
pi_174780280
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:00 schreef mootie het volgende:

[..]

Zo profileert hij zich wel.
Verklaart overigens wel zijn posts.
Dappere Mootie, wordt het niet eens tijd om naar bed te gaan? Je schrijft maar en schrijft maar... al minstens 24 uur. Ik zal Jelle vertellen wat voor een schat je bent.
pi_174780290
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:04 schreef gombro het volgende:

[..]

Dappere Mootie, wordt het niet eens tijd om naar bed te gaan? Je schrijft maar en schrijft maar... al minstens 24 uur. Ik zal Jelle vertellen wat voor een schat je bent.
Ik heb vannacht heerlijk geslapen. Maak je niet druk.
pi_174780305
Heb je ook een mening over het thema? Of alleen over Fokkers?
pi_174780306
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:00 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Bij m'n ontmaagding kon ik hem door drank en zenuwen maar tot 70% in top krijgen, maar toch probeerde een meid er op te gaan zitten, wat dus amper lukte. Wat volgde was jarenlange schaamte. Maar nu ik eraan terugdenk was ik er dus duidelijk niet klaar voor en ben ik toch tegen mijn lichaam's wil in misbruikt. Ik denk eraan om dit op twitter naar buiten te brengen.
#leefmetjemee!

Sterkte
pi_174780313
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:05 schreef gombro het volgende:

pi_174780346
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:04 schreef gombro het volgende:

[..]

Dappere Mootie, wordt het niet eens tijd om naar bed te gaan? Je schrijft maar en schrijft maar... al minstens 24 uur. Ik zal Jelle vertellen wat voor een schat je bent.
Mootie komt al een heel stuk zinniger over dan jij met je persoonlijke rants die niemand begrijpt en die vooral op onbekende frustratie zijn gebaseerd in deze.
pi_174780374
"in deze"? We hebben zowaar een lagere ambtenaar in ons midden...
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:09:33 #164
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_174780420
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:07 schreef gombro het volgende:
"in deze"? We hebben zowaar een lagere ambtenaar in ons midden...
mensen aanvallen op taalgebruik is not dun
pi_174780481
Is er al een nieuwe aanklacht? Of moeten we wachten op Shownieuws vanavond?
pi_174780501
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:54 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Kijk DWDD maar terug. Het eerste stuk wat hij geschreven had, inclusief het wie/waar/hoe lag al twee jaar in de kast en dat heeft nu met het #MeToo gebeuren naar de Trouw gebracht.
Hij zei dat hij dat geschreven had om te voorkomen dat die 'hufter het vaker zou doen'.
Maar, toen Trouw vervolgens hoor- en wederhoor toepaste kregen ze de brief van het advocatenkantoor. Naar aanleiding daarvan heeft hij het nu geplaatste stuk geschreven.

In eerste instantie heeft Corstius dus wel de naam genoemd (tegen Trouw). Daarna heeft hij dat inderdaad niet in openbaarheid gebracht.
Maar er zijn genoeg hints gegeven zodat de gooische matras wist om wie het ging. En tsjah, dat is dus smaad, jah!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_174780504
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:07 schreef gombro het volgende:
"in deze"? We hebben zowaar een lagere ambtenaar in ons midden...
Een ambtenaar ben ik niet heur beste kerel.
pi_174780508
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:12 schreef ootjekatootje het volgende:
Is er al een nieuwe aanklacht? Of moeten we wachten op Shownieuws vanavond?
Gombro is hard bezig.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:13:55 #169
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_174780509
https://twitter.com/marjolijn1994/status/925130511068123138

Dit soort mensen zijn alles wat er mis is hier :`)
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_174780515
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:07 schreef gombro het volgende:
"in deze"? We hebben zowaar een lagere ambtenaar in ons midden...
Ik vraag me wel weer af wiens kloon je bent.
pi_174780520
https://www.ad.nl/sterren(...)aanranding~abdce03e/

Kunnen we anders alvast een prijs afpakken van Gijs?

Het wachten duurt anders wel erg lang.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:15:31 #172
1234 HiZ
Istanbullu
pi_174780540
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:47 schreef Mojo.jojo het volgende:
Er schort wel wat aan beide kanten qua uitleg.

JBC zou vergevingsgezind zijn geweest als GvD sorry had gezegd. Hoe vergevingsgezind kun je zijn bij een echte verkrachting?
Verder was hij te gedrogeerd bij het orale deel maar toen er aanstalte werd gemaakt voor anaal toen kon hij wel vluchten?

En dan GvD zijn uitleg dat JBC achteraf toch niet zo zijn type vond :') alsof je dat vooraf niet weet?
Dat tezamen met zijn bevestiging dat er wel sex geweest (en er gesuggereerd wordt dat JBC er pas achteraf spijt van heeft gekregen), geeft een en ander wel een beetje een "gebruikt" gehalte (nog los van het feit dat er op papier een machtsverhouding was al gebeurde het niet op de werkvloer?).

Dus ja, er schort wel wat aan ethiek misschien bij GvD maar het wordt nu wel een beetje zwaar aangezet als eerder een sorry (erkenning) voor JBC voldoende was geweest?
Eh, nooit wakker geworden naast iemand waarbij je dacht 'WTF, hoe heb ik hier een stijve bij kunnen krijgen?' Om vervolgens voor de rest van je leven zorgvuldig iedere vorm van contact te vermijden om te voorkomen dat er een vervolg wordt verwacht?

Gefeliciteerd dan.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:15:56 #173
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_174780551
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:13 schreef Caland het volgende:
https://twitter.com/marjolijn1994/status/925130511068123138

Dit soort mensen zijn alles wat er mis is hier :`)
Niks mis met dat soort typetjes. Het gaat fout als we er aandacht aan gaan besteden.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:17:24 #174
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_174780577
quote:
’Verdachte nummer 1’ blij met onthulling Gijs van Dam

Bert van der Veer is blij dat Gijs van Dam zijn verhaal heeft gedaan bij Pauw. Toen Jelle Brandt Corstius vertelde te zijn verkracht, zong vooral zijn naam rond. „Ik was kandidaat nummer 1. Mijn blazoen is nu gezuiverd. Ik was destijds niet bekend met het verhaal van Brandt Corstius. ”

Van der Veer, in het verleden regisseur bij Barend en Van Dorp, werd vooral op Twitter beschuldigd. „Hij is de naam die op zijn plek valt.” „Hij weet alle ins en outs”, meenden sommigen. „Ik heb er wel over nagedacht te reageren”, zegt Van der Veer. „Maar het leek me zinloos te plaatsen dat ik het niet ben. Mensen smijten op Twitter toch op ongenuanceerde wijze met stront.”

Er is ook kritiek op een trial by media, zoals die nu plaatsvindt, maar Van der Veer vindt dat zowel De wereld draait door (waar Brandt Corstius zijn verhaal deed) als Pauw (bij wie Gijs van Dam gisteravond aanschoof), journalistiek goed hebben gehandeld.

„DWDD was een tv-versie van het artikel in Trouw”, vindt Van der Veer. „Jelle was al uitgenodigd te praten over een nieuw programma. Dat was geen sensatiezucht.” Brandt Corstius kreeg ruim baan zijn verkrachtingsverhaal te vertellen, presentator Matthijs van Nieuwkerk nam ook nog even het woord ’smeerlap’ in de mond. Van der Veer: „Een zeker mate van empathie lijkt me in zo’n situatie gepast.”

Van Dam in Pauw vindt de tv-man ook geen sensatiejournalistiek. „Zijn naam begon rond te zingen, dan is het slimmer om twintig minuten in een talkshow te gaan zitten met je advocaat. Daar heb ik volop begrip voor.”
https://www.telegraaf.nl/(...)hulling-gijs-van-dam

Haha, die titel. _O-
pi_174780591
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:13 schreef Caland het volgende:
https://twitter.com/marjolijn1994/status/925130511068123138

Dit soort mensen zijn alles wat er mis is hier :`)
Wat is er mis met die generatie vrouwen, al net zo'n idioot als Anne Fleur.

Die zitten over 15 jaar te janken dat er geen kerel is die een relatie of kinderen met ze wil.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:18:14 #176
1234 HiZ
Istanbullu
pi_174780594
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:13 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Maar er zijn genoeg hints gegeven zodat de gooische matras wist om wie het ging. En tsjah, dat is dus smaad, jah!
Eh, hij had het aan journalisten van de Trouw verteld. Dus toen die wederhoor gingen proberen was aan het 'laster en smaad' criterium al voldaan. Ander dan wat mensen hier maar blijven volhouden is het niet pas publiek als het in de krant staat of op TV is.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:18:42 #177
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_174780599
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:18 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Wat is er mis met die generatie vrouwen, al net zo'n idioot als Anne Fleur.

Die zitten over 15 jaar te janken dat er geen kerel is die een relatie of kinderen met ze wil.
Bullshit. Anne Fleur kan altijd bij mij terecht hoor.

Anne Fleur O+
pi_174780616
Nou dit topic maakt wel duidelijk waarom de #metoo actie nodig is en waarom slachtoffers niet snel hun mond opendoen.

Wat maakt dat GvD niet als mogelijke aanrander wordt gezien, maar JBC wel als potentiële leugenaar?

Volgens mij hebben we voor beide verhalen evenveel (of even weinig) bewijs. Het is, zoals JBC zei en ook bang voor was, een welles-nietes verhaal.
De beleving van JBC tegen de beleving van GvD. Voor beide verhalen hebben we geen bewijs, maar het ene verhaal en persoon (die ook nog eens mogelijk slachtoffer is) wordt keihard afgemaakt, terwijl het andere verhaal en persoon (die misschien wel dader is) wordt geloofd en gesteund.
Heftig.

Maakt het m.i. voor slachtoffers, die niet direct aangifte hebben gedaan (vanwege diverse redenen) of er niet voor uit durfden te komen, een heel stuk moeilijker om dat later alsnog te doen.
pi_174780709
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:00 schreef mootie het volgende:

[..]

Ik denk ook eigenlijk dat ze beiden in hun gelijk geloven. En dan ben je snel uitgepraat.
Vooral JBC wilde heel erg snel uitgepraat zijn en het bij zijn verhaaltje en dus beschuldiging laten. Ik twijfel dan ook aan zijn integriteit.

quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:31 schreef Jovatov het volgende:

[..]

In eerste instantie wel. Het was nadat hij de brief van het advocatenkantoor kreeg dat hij dat hij zijn onmacht wilde uiten en het nu gepubliceerde stuk schreef. Maar in eerste instantie wilde hij de desbetreffende persoon aan de schandpaal nagelen 'om te voorkomen dat de hufter het vaker zou doen'.
In eerste instantie deed hij helemaal niks, een jaar of 13 lang. Hij vertelde het aan niemand en verdrong het blijkbaar, maar de zaak Cosby greep hem op een opvallende manier, en toen kwam het ineens allemaal weer terug. Niet bij eerdere gevallen van gedrogeerde verkrachting, nee bij een zaak met grote internationale publiciteit. Ok, dat zou kunnen maar wat deed hij toen? Vertelde hij het aan zijn vrouw, zijn best vriend? Nee. Ging hij naar de politie om alsnog aangifte te doen? Nee, hij besloot er een journalistiek stuk, zijn werk, aan te wijden. Van groot nieuwsonderwerp Cosby naar groot nieuwsonderwerp JBC, andere stappen werden overgeslagen. Dat werd bij gebrek aan feiten dan niet journalistiek genoeg, maar ook dat leidde niet tot het overwegen van andere stappen in die 2 tussenliggende jaren.

Toen kwam 2 jaar later de metoo bandwagon voorbij, en koos hij een andere journalistieke insteek en produceerde naar eigen zeggen een briljant stuk. Wederom met niemand gepraat, vrouw, vriendin, therapeut misschien? Nee, en ook niet met de politie. Voor hem is het dus blijkbaar al die tijd iets geweest waar hij professioneel iets mee moest, iets briljants bij voorkeur, niet als burger of slachtoffer.

Komt bij dat hij liegt over dingen. Eerst schreef hij dat het verjaard was. Is gewoon niet waar. Daarna beweerde hij dat aangifte een tweede hypotheek noodzakelijk zou maken, klopt ook gewoon niet. Iemand die slachtoffer is en serieus overweegt de dader te laten bestraffen na een proces van waarheidsvinding zodat de dader er niet mee wegkomt en anderen een zelfde lot bespaard blijft en van zijn intelligentie is weet met 10 minuten googlen beter dan wat hij daar over schreef en zei. Een tv-advocate die aangifte noemde werd door hem bijzonder agressief aangevallen, en weinig inhoudelijk, koketterend met andere slachtoffers en hoe moeilijk het wel niet is. Hij weet dat dit een zwak punt in zijn verhaal is en reageert met een scheldkanonnade. Hoe zou hij moeten weten hoe moeilijk aangifte doen wel niet is als even googlen naar de mogelijkheden al teveel moeite was?

Ben ik iemand prematuur en valselijk aan het beschuldigen als ik uit bovenstaande afleid dat hij van zijn (vermeende) slachtofferschap altijd alleen maar een journalistiek werk heeft willen maken? Misschien niet eens heel raar, als je slachtoffer bent dat je dan zelf met eigen wapens vergelding nastreeft ipv het uit handen te geven, maar daarmee is zijn verhaal nog steeds niet integer. Dan is er ook nog de leugen dat hij niet kon zeggen wat de reactie van de beschuldigde was en dat hij dat niet wist. Hij verzweeg dat die beweerde dat het vrijwillige seks was en dus ontkende. Ook liet hij de aanname dat het om een machtsverhouding ging hangen, zonder die tegen te spreken en aan te geven dat het om een leeftijdgenoot in een vergelijkbare carrierefase ging. Hij wist donders goed dat dat zijn (journalistieke) verhaal niet sterker zou maken.

JBC spreekt dus niet de gehele waarheid, liegt en heeft de mogelijkheid van waarheidsvinding via een aangifte met kulargumenten gemeden tot hij echt niet meer anders kon. Misschien spreekt hij over de verkrachting wel de waarheid, het zou kunnen, het wordt er alleen niet waarschijnlijker op. Het was al niet zo'n heel waarschijnlijk verhaal, een ambitieuze twintiger die in de werkomgeving drugs in drankjes van collega's gooit om ze precies in zo'n toestand te krijgen dat ze nog wel orale seks kunnen geven en nog wel kunnen vluchten maar zich verder weinig meer herinneren? Die man moet wel op goede voet met zijn bekwame drugsdealer gestaan hebben, en erg graag zijn prille carriere geriskeerd hebben, anders had hij wel een ander slachtoffer uitgezocht.

[ Bericht 0% gewijzigd door Weltschmerz op 31-10-2017 15:30:32 ]
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_174780740
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:52 schreef DeParo het volgende:

[..]

Jezus. Wat een bullshit. Dochter en zoon hebben vaak genoeg dingen over hun vader gezegd dat ze dat gebrek aan emotie bij hem ook niet zo heel prettig vonden en zij komen alles behalve emotieloos over eerlijk gezegd verder.
Lekkere familie ja

Buikhuisen kreeg politiebescherming aangeboden, maar weigerde die principieel. ‘Met alle denkbare middelen werd geprobeerd te voorkomen dat ik mijn ideeën over de nieuwe biosociale criminologie kon uitdragen en ontwikkelen. Binnenstormen van gemaskerde, met kettingen bewapende personen, bij mijn oratie; Het gooien van een rookbom tijdens deze oratie; Valse bommeldingen waardoor het instituut moest worden ontruimd; Bekogeld en fysiek bedreigd worden bij lezingen; Herhaalde bedreigingen met de dood; Telefonische scheldkanonnades; Poep door de brievenbus; Het door het bestuur van het Academisch Ziekenhuis te Leiden verbieden van lopend onderzoek; De bedreiging dat men mij “te vuur en te zwaard zou bestrijden”, daarbij het geluid van een brand nabootsend.’

https://www.vn.nl/vrij-nederland-piet-grijs-en-buikhuisen/
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174780768
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:24 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Lekkere familie ja

Buikhuisen kreeg politiebescherming aangeboden, maar weigerde die principieel. ‘Met alle denkbare middelen werd geprobeerd te voorkomen dat ik mijn ideeën over de nieuwe biosociale criminologie kon uitdragen en ontwikkelen. Binnenstormen van gemaskerde, met kettingen bewapende personen, bij mijn oratie; Het gooien van een rookbom tijdens deze oratie; Valse bommeldingen waardoor het instituut moest worden ontruimd; Bekogeld en fysiek bedreigd worden bij lezingen; Herhaalde bedreigingen met de dood; Telefonische scheldkanonnades; Poep door de brievenbus; Het door het bestuur van het Academisch Ziekenhuis te Leiden verbieden van lopend onderzoek; De bedreiging dat men mij “te vuur en te zwaard zou bestrijden”, daarbij het geluid van een brand nabootsend.’

https://www.vn.nl/vrij-nederland-piet-grijs-en-buikhuisen/
Hoe vaak ga je dit nog posten?

En het is nog steeds niet relevant.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:27:03 #182
1234 HiZ
Istanbullu
pi_174780789
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Vooral JBC wilde heel erg snel uitgepraat zijn en het bij zijn verhaaltje en dus beschuldiging laten. Ik twijfel dan ook aan zijn integriteit.

[..]

<knip>
Prima analyse.
pi_174780835
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:19 schreef FYazz het volgende:
Nou dit topic maakt wel duidelijk waarom de #metoo actie nodig is en waarom slachtoffers niet snel hun mond opendoen.

Wat maakt dat GvD niet als mogelijke aanrander wordt gezien, maar JBC wel als potentiële leugenaar?

Volgens mij hebben we voor beide verhalen evenveel (of even weinig) bewijs. Het is, zoals JBC zei en ook bang voor was, een welles-nietes verhaal.
De beleving van JBC tegen de beleving van GvD. Voor beide verhalen hebben we geen bewijs, maar het ene verhaal en persoon (die ook nog eens mogelijk slachtoffer is) wordt keihard afgemaakt, terwijl het andere verhaal en persoon (die misschien wel dader is) wordt geloofd en gesteund.
Heftig.

Maakt het m.i. voor slachtoffers, die niet direct aangifte hebben gedaan (vanwege diverse redenen) of er niet voor uit durfden te komen, een heel stuk moeilijker om dat later alsnog te doen.
JBC is degene die de media opzocht nog voordat hij aangifte heeft gedaan. Dat had die imo even anders moeten doen.
pi_174780868
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:13 schreef Caland het volgende:
https://twitter.com/marjolijn1994/status/925130511068123138

Dit soort mensen zijn alles wat er mis is hier :`)
leuk typ
pi_174780876
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:24 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Lekkere familie ja

Buikhuisen kreeg politiebescherming aangeboden, maar weigerde die principieel. ‘Met alle denkbare middelen werd geprobeerd te voorkomen dat ik mijn ideeën over de nieuwe biosociale criminologie kon uitdragen en ontwikkelen. Binnenstormen van gemaskerde, met kettingen bewapende personen, bij mijn oratie; Het gooien van een rookbom tijdens deze oratie; Valse bommeldingen waardoor het instituut moest worden ontruimd; Bekogeld en fysiek bedreigd worden bij lezingen; Herhaalde bedreigingen met de dood; Telefonische scheldkanonnades; Poep door de brievenbus; Het door het bestuur van het Academisch Ziekenhuis te Leiden verbieden van lopend onderzoek; De bedreiging dat men mij “te vuur en te zwaard zou bestrijden”, daarbij het geluid van een brand nabootsend.’

https://www.vn.nl/vrij-nederland-piet-grijs-en-buikhuisen/
Dat zal allemaal zo zijn maar dit heeft niet iets met Jelle Brandt Cortius te maken.
pi_174780883
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:26 schreef mootie het volgende:

[..]

Hoe vaak ga je dit nog posten?

En het is nog steeds niet relevant.
Doe niet zo dom, natuurlijk is het relevant. Geeft aan uit wat voor nest Theon en Yara komen.

Zus wilde de jongens van VI ook al op hun bek staan...
pi_174780893
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:33 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Doe niet zo dom, natuurlijk is het relevant. Geeft aan uit wat voor nest Theon en Yara komen.

Zus wilde de jongens van VI ook al op hun bek staan...
Wat zijn vader heeft gedaan is totaal niet relevant.
pi_174780904
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:33 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dat zal allemaal zo zijn maar dit heeft niet iets met Jelle Brandt Cortius te maken.
Jawel, toont aan dat deze familie weet hoe je mensen kapot maakt.
pi_174780917
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:13 schreef Caland het volgende:
https://twitter.com/marjolijn1994/status/925130511068123138

Dit soort mensen zijn alles wat er mis is hier :`)
Zou der doen
pi_174780927
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:33 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Doe niet zo dom, natuurlijk is het relevant. Geeft aan uit wat voor nest Theon en Yara komen.

Zus wilde de jongens van VI ook al op hun bek staan...
:') Echt waar, ik weet nog precies hoe jij in het topic was met dat verdwenen meisje in de provincie Utrecht, man man sommige mensen hier leren ook echt niets van hun gedrag.
pi_174780941
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Jawel, toont aan dat deze familie weet hoe je mensen kapot maakt.
Hoe dan? Hoe toont dit stuk aan dat Jelle Brandt Cortius weet hoe hij mensen kapot moet maken?
pi_174780943
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:34 schreef mootie het volgende:

[..]

Wat zijn vader heeft gedaan is totaal niet relevant.
De zoon van een groenteboer wordt nu eenmaal vaker een groenteboer.
pi_174780950
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Jawel, toont aan dat deze familie weet hoe je mensen kapot maakt.
Werkt vast goed in de rechtbank: ‘Ja maar, hullie zijn vader dee het ook!’
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:39:13 #194
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_174781009
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

<knip>
[..]

Je hebt goed geluisterd naar advocaat Plasman.

Ik ben het met je eens dat JBC dit in het geheel niet handig heeft aangepakt en beter (eerst) aangifte had kunnen doen.

Maar om de hele boel nu om te draaien en van GvD een slachtoffer te maken en Corstius een dader is me wat teveel van het goede.

Deze zaak kent, ben ik bang, alleen maar verliezers. Waarbij helaas de grootste verliezers de andere slachtoffers van verkrachting (geheel losstaand van deze zaak) zijn die nog geen aangifte hebben durven doen.

De (vermeende) intentie van Corstius ten spijt; deze zaak lijkt slachtoffers van verkrachting vooralsnog alleen maar meer af te schrikken van aangifte te doen dan dat deze ze helpt.
pi_174781024
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:13 schreef Caland het volgende:
https://twitter.com/marjolijn1994/status/925130511068123138

Dit soort mensen zijn alles wat er mis is hier :`)
'v/d Gender'
pi_174781068
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Jawel, toont aan dat deze familie weet hoe je mensen kapot maakt.
Jij zou er ook niet voor schuwen zo te zien.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:42:01 #197
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_174781071
Geen fan van Irene maar ze is wel een van de weinige BN'ers die niet helemaal wild gaat

quote:
Irene Moors vindt het niet kunnen dat tv-producent Gijs van Dam 'aan de middeleeuwse schandaal' genageld wordt. "Had het echt niet anders gekund dan via de media?", schrijft Irene vandaag op haar Facebookpagina.
De SBS 6-presentatrice gelooft niet dat tv-maker en boezemvriend Gijs van Dam de VPRO-programmamaker Jelle Brandt Corstius daadwerkelijk heeft verkracht. “Jelle ken ik niet persoonlijk. Ik ken Gijs wel. Gijs is mijn vriend. Ik ben dus niet objectief in deze ‘me too’-zaak“, zegt ze.
Irene: “Het gebeurde meer dan vijftien jaar geleden. Twee jonge jongens van begin 20 werkten net bij de televisie en voor een speciaal project ook nog eens op locatie. Drank, spanning en uiteindelijk een avontuur.”

Nachtmerrie

Hoewel Irene denkt dat het een 'gewoon avontuurtje' was, ziet Jelle het als verkrachting. “Verschillende percepties bij de betrokkenen, zo blijkt jaren later. Voor de één een jarenlange kras op fijnziel, voor de ander een onschuldig herinnering, wat nu, vijftien jaar later, verandert in een nachtmerrie.”
“Ik wil het verdriet van Jelle niet bagatelliseren. Maar het feit dat het leven en de carrière van Gijs als succesvol en hard werkende tv-maker op deze wijze te gronde wordt gericht vind ik buitensporig. Een middeleeuwse schandpaal is er niks bij. Had het echt niet anders gekund dan via de media?", besluit Irene.
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:40 schreef Chai het volgende:

[..]

'v/d Gender'
Dat soort wijven met een mening :')
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_174781120
Ik ben het eens dat het verhaal van Jelle vrij vreemd is en hoe hij het beschrijft eerder overkomt als iemand die dronken is dan gedrogeerd, maja, het is lastig te bepalen zoveel jaren later.
pi_174781130
Ik tel 6 aangiftes.
pi_174781206
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:30 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

JBC is degene die de media opzocht nog voordat hij aangifte heeft gedaan. Dat had die imo even anders moeten doen.
Nieuwsflash: Het gaat niet om jou, niet om wat jij zou doen en ook niet om wat jij goed vindt. Is totaal niet relevant voor deze zaak.

En wat is er gebeurd met je motto 'niet speculeren zonder bewijs' of 'niet mensen verguizen als je het hele verhaal niet weet'?
pi_174781379
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:39 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Je hebt goed geluisterd naar advocaat Plasman.
Nee eigenlijk niet, ik heb er gisteren nacht nog een stukje van meegekregen, maar ik heb vooral goed naar het interview bij de DWDD geluisterd en het stuk dat hij geschreven had nagelezen.

quote:
Ik ben het met je eens dat JBC dit in het geheel niet handig heeft aangepakt en beter (eerst) aangifte had kunnen doen.

Maar om de hele boel nu om te draaien en van GvD een slachtoffer te maken en Corstius een dader is me wat teveel van het goede.
Omdraaien suggereert dat er al wat zou staan. Verder is GvD slachtoffer als hij niet schuldig is aan het drogeren en verkrachten van JBC.

quote:
Deze zaak kent, ben ik bang, alleen maar verliezers. Waarbij helaas de grootste verliezers de andere slachtoffers van verkrachting (geheel losstaand van deze zaak) zijn die nog geen aangifte hebben durven doen.

De (vermeende) intentie van Corstius ten spijt; deze zaak lijkt slachtoffers van verkrachting vooralsnog alleen maar meer af te schrikken van aangifte te doen dan dat deze ze helpt.
Dat kun je geheel op conto van JBC schrijven. Die beweert dat je daarvoor een tweede hypotheek moet nemen en beter de publiciteit kunt zoeken met een briljant journalistiek stuk, terwijl het juist andersom is. Het is ook hij die de waarheid als eerste geslachtofferd heeft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_174781402
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 13:42 schreef zeer het volgende:

[..]

Is niet ongebruikelijk dat je met een collega op 1 kamer slaapt als je ergens moet overnachten toch?
Ze hadden twee kamers.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_174781582
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:44 schreef gombro het volgende:
Hoe kan iemand in godsnaam volhouden dat JBC de naam van Gijs van Dam nooit genoemd heeft? Waar moet die naam anders vandaan komen? Denk je soms dat Gijs zich vrijwillig slachtoffert? Gelul !
Een beetje journalist zal al snel door hebben wie het was als hij zich stil had gehouden. In plaats daarvan komt Gijs er zelf mee naar buiten voordat een journalist dat doet. Best slim, zelf voor de aanval kiezen. Dat is nog steeds de beste verdediging.
Wie hier gelijk heeft, we wachten het af. Ik denk dat ze beiden onder invloed van alcohol een vertekend beeld hebben van de werkelijkheid van die avond
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_174781626
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:33 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dat zal allemaal zo zijn maar dit heeft niet iets met Jelle Brandt Cortius te maken.
Dat is zeker zo.
Jelle is het verlengstuk van zijn vader.
Dezelfde streken
Karaktermoord op Gijs v Dam zonder enig hard bewijs.
Jelle deugt niet.jmo
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_174781645
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:08 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Dat is zeker zo.
Jelle is het verlengstuk van zijn vader.
Dezelfde streken
Karaktermoord op Gijs v Dam zonder enig hard bewijs.
Jelle deugt niet.jmo
Wat heeft hij dan van zijn vader ga je dat op deze ene zaak baseren want hiervoor was hij toch een soort van ideaal schoonzoon type.
pi_174781678
Zouden we de vermoedelijke dader geloven als daar iemand gezeten had die de leeftijd en de looks van Bert van der Veer had? Omdat Gijs er verzorgd, jong en glad uitziet komt hij er makkelijker mee weg.
pi_174781685
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:35 schreef DeParo het volgende:

[..]

:') Echt waar, ik weet nog precies hoe jij in het topic was met dat verdwenen meisje in de provincie Utrecht, man man sommige mensen hier leren ook echt niets van hun gedrag.
welk van de drie topics? En ik ben hier niet om "iets" te leren, wat denk jezelf?
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:12:13 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174781699
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:06 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Een beetje journalist zal al snel door hebben wie het was als hij zich stil had gehouden. In plaats daarvan komt Gijs er zelf mee naar buiten voordat een journalist dat doet. Best slim, zelf voor de aanval kiezen. Dat is nog steeds de beste verdediging.
Wie hier gelijk heeft, we wachten het af. Ik denk dat ze beiden onder invloed van alcohol een vertekend beeld hebben van de werkelijkheid van die avond
Tja, dan is het wederzijdse aanranding
Als Gijs Jelle pijpte is Jelle bij hem seksueel binnengedrongen is zou Gijs aangifte kunnen doen van aanranding.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:13:21 #209
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_174781719
Zitten op dit topic dezelfde rechercheurs als destijds bij Anne Faber?
pi_174781721
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:08 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Karaktermoord op Gijs v Dam zonder enig hard bewijs.
Jelle deugt niet.jmo
En welk hard bewijs heb jij om karaktermoord op Jelle te mogen plegen :D
pi_174781762
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:08 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

Dat is zeker zo.
Jelle is het verlengstuk van zijn vader.
Dezelfde streken
Karaktermoord op Gijs v Dam zonder enig hard bewijs.
Jelle deugt niet.jmo
Zo mag je toch helemaal niet redeneren...
pi_174781792
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:36 schreef mootie het volgende:

[..]

Werkt vast goed in de rechtbank: ‘Ja maar, hullie zijn vader dee het ook!’
Groene grachtengordel Tokkies dus...

Maar waar rook is is vuur was het vanmorgen toch?

Ik zeg: de appel valt niet ver van de boom

Of:

Goed voorbeeld doet volgen

Of deze:

Jong geleerd is oud gedaan

En mijn persoonlijke favoriet:
Zo vader zo zoon
pi_174781793
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:13 schreef FYazz het volgende:

[..]

En welk hard bewijs heb jij om karaktermoord op Jelle te mogen plegen :D
Je kunt zelf vaststellen dat hij zowel liegt als dat hij delen van de waarheid verzwijgt, los van de vraag of hij verkracht is. Dat deugt niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_174781803
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:16 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Groene grachtengordel Tokkies dus...

Maar waar rook is is vuur was het vanmorgen toch?

Ik zeg: de appel valt niet ver van de boom

Of:

Goed voorbeeld doet volgen

Of deze:

Jong geleerd is oud gedaan

En mijn persoonlijke favoriet:
Zo vader zo zoon
Dus jij zou het prima vinden als jouw kinderen worden afgerekend op jouw acties?
pi_174781840
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je kunt zelf vaststellen dat hij zowel liegt als dat hij delen van de waarheid verzwijgt, los van de vraag of hij verkracht is. Dat deugt niet.
Jelle zegt zelf dat het gebeurt was onder werktijd, later ineens dat het in een hotelkamer gebeurt was.

Tja...
pi_174781860
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Jelle zegt zelf dat het gebeurt was onder werktijd, later ineens dat het in een hotelkamer gebeurt was.

Tja...
Het een sluit het ander niet uit.
pi_174781868
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Jelle zegt zelf dat het gebeurt was onder werktijd, later ineens dat het in een hotelkamer gebeurt was.

Tja...
Ze verbleven allemaal in het hotel ivm het programma.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:21:52 #218
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_174781887
Je kan, nu je weet wie het was, objectief vaststellen dat sommige dingen niet zijn zoals JBC ze voorstelt.

Het kan best dat hij het gevóél had dat hij geen nee kon zeggen omdat zijn carriere anders gevaar liep omdat het een belangrijk iemand was, maar wij wéten dat de beste man een jaar eerder stagiair was, bij het redactieteam hoorde en niet zo belangrijk was. Dan wil ik niet zeggen dat ie liegt, maar de zaken zijn dan niet zoals hij ze zag
Laffe huichelaar
pi_174781888
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Jelle zegt zelf dat het gebeurt was onder werktijd, later ineens dat het in een hotelkamer gebeurt was.

Tja...
:')
pi_174781895
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:21 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Dan moet je ook je aandachtsgeile bek erover houden en niet 15 jaar na dato iemand mee beschadigen
Hij had aanvankelijk ook niemand genoemd geloof ik.
pi_174781923
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:11 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

welk van de drie topics? En ik ben hier niet om "iets" te leren, wat denk jezelf?
Rot toch op. :') Jij bent er precies zo 1 als de vader van Jelle. Mensen verguizen om het verguizen. Familie van zeker?
pi_174781970
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:21 schreef mootie het volgende:

[..]

Ze verbleven allemaal in het hotel ivm het programma.
Tja, het enige wat we weten is dat ze beide een andere perceptie van de gebeurtenissen hebben. Maar omdat het zoo lang geleden is zullen we de feiten waarschijnlijk nooit achterhalen. Het blijven gewoon moeilijke situaties omdat ze meestal plaatsvinden onder invloed van alcohol. Ik heb geen idee wat de hoeveelheid alcohol is die ze hebben geconsumeerd. Maar ik heb wel meerdaagse cursussen/ seminars mogen meemaken waar aardig alcohol werd geconsumeerd in de avond uurtjes en dan gebeuren gewoon dingen als je groepen mensen samen hebt.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_174781973
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:21 schreef Chai het volgende:

[..]

:')
ja Chai, erg feitenvast kun je Jelle niet noemen.

Waarschijnlijk ook de reden dat de aangifte zo lang op zich laat wachten en meneer toch maar een duur advocatenkantoor in de arm heeft genomen.
pi_174782020
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:26 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ja Chai, erg feitenvast kun je Jelle niet noemen.

Waarschijnlijk ook de reden dat de aangifte zo lang op zich laat wachten en meneer toch maar een duur advocatenkantoor in de arm heeft genomen.
Ze verbleven allemaal in het hotel ivm het programma.
pi_174782023
quote:
9s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:23 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Rot toch op. :') Jij bent er precies zo 1 als de vader van Jelle. Mensen verguizen om het verguizen. Familie van zeker?
o wat erg...

Welke familie bedoel je?
Familie van Aad en Jelle? Nee, ik heb niet zo'n enorme neus.
pi_174782027
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je kunt zelf vaststellen dat hij zowel liegt als dat hij delen van de waarheid verzwijgt, los van de vraag of hij verkracht is. Dat deugt niet.
Dat typeert nu eenmaal de inteeltzooi van de media, vol met zoontjes en dochtertjes van deze of gene. Ze kunnen niks, maar ze zijn erin opgegroeid en weten wat verkoopt. Gedraai dus. Maar met een beetje mensenkennis kun je daar doorheen kijken.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:28:14 #227
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_174782033
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:21 schreef timmmmm het volgende:
Je kan, nu je weet wie het was, objectief vaststellen dat sommige dingen niet zijn zoals JBC ze voorstelt.

Het kan best dat hij het gevóél had dat hij geen nee kon zeggen omdat zijn carriere anders gevaar liep omdat het een belangrijk iemand was, maar wij wéten dat de beste man een jaar eerder stagiair was, bij het redactieteam hoorde en niet zo belangrijk was. Dan wil ik niet zeggen dat ie liegt, maar de zaken zijn dan niet zoals hij ze zag
Het gekke is dat ik dacht ook gelezen te hebben dat het ging om iemand die hoger op de ladder stond en dat hij mede daarom geen nee durfde te zeggen. Maar in het originele verhaal lees ik dat niet terug.

Is het verhaal aangepast? Of hebben wij dat verkeerd onthouden?
pi_174782043
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:27 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

o wat erg...

Welke familie bedoel je?
Familie van Aad en Jelle? Nee, ik heb niet zo'n enorme neus.
Respect dat je nu pas begint over uiterlijk.
pi_174782055
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je kunt zelf vaststellen dat hij zowel liegt als dat hij delen van de waarheid verzwijgt, los van de vraag of hij verkracht is. Dat deugt niet.
Er staat letterlijk "Jelle deugt niet" en dat is wat anders dan dat er staat bepaalde dingen die hij verklaard deugen niet.
Daarvoor wordt ook nog even verwezen naar zijn vader en vervolgens gesteld dat Jelle dezelfde streken heeft.

Als door de poster dan wordt gesteld dat Jelle niet deugt omdat er zonder keihard bewijs karaktermoord wordt gepleegd op GvD, dan valt mij dat op ;)
pi_174782064
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:26 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Tja, het enige wat we weten is dat ze beide een andere perceptie van de gebeurtenissen hebben. Maar omdat het zoo lang geleden is zullen we de feiten waarschijnlijk nooit achterhalen. Het blijven gewoon moeilijke situaties omdat ze meestal plaatsvinden onder invloed van alcohol. Ik heb geen idee wat de hoeveelheid alcohol is die ze hebben geconsumeerd. Maar ik heb wel meerdaagse cursussen/ seminars mogen meemaken waar aardig alcohol werd geconsumeerd in de avond uurtjes en dan gebeuren gewoon dingen als je groepen mensen samen hebt.
Volgens de eerste column van Jelle gebeurde het onder werktijd, ik kan me niet voorstellen dat een stagiaire stomdronken op de werkvloer stond.
pi_174782088
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:29 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Volgens de eerste column van Jelle gebeurde het onder werktijd, ik kan me niet voorstellen dat een stagiaire stomdronken op de werkvloer stond.
Uit het verhaal wat ik gisteren hoorde dacht ik te begrijpen dat het zich allemaal 's avonds in het hotel afspeelde. Excuses. Dan moet ik het verkeerd begrepen hebben.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_174782092
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:29 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Volgens de eerste column van Jelle gebeurde het onder werktijd, ik kan me niet voorstellen dat een stagiaire stomdronken op de werkvloer stond.
Ze verbleven dus met de hele ploeg in het hotel ivm het programma.
pi_174782099
Ja hoor, Jelle zit altijd 's avonds onder werktijd dronken aan de bar van het Kurhaus te zoenen met andere mannen...
pi_174782103
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:28 schreef mootie het volgende:

[..]

Respect dat je nu pas begint over uiterlijk.
Niets mis met een enorme neus, begrijp me niet verkeerd, maar ik heb hem niet.
pi_174782109
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:28 schreef mootie het volgende:

[..]

Respect dat je nu pas begint over uiterlijk.
_O-
pi_174782131
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:31 schreef gombro het volgende:
Ja hoor, Jelle zit altijd 's avonds onder werktijd dronken aan de bar van het Kurhaus te zoenen met andere mannen...
Waar werd er gezegd dat het in de hotelbar speelde. Zaten ze niet gewoon eerst in de hotelbar om daarna naar een kamer te gaan. Niet ongebruikelijk in een hotel.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_174782132
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:30 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Uit het verhaal wat ik gisteren hoorde dacht ik te begrijpen dat het zich allemaal 's avonds in het hotel afspeelde. Excuses. Dan moet ik het verkeerd begrepen hebben.
klopt dat is de later aangepaste variant van Jelle. Beaamt door Gijs.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:34:04 #238
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_174782143
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:28 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Het gekke is dat ik dacht ook gelezen te hebben dat het ging om iemand die hoger op de ladder stond en dat hij mede daarom geen nee durfde te zeggen. Maar in het originele verhaal lees ik dat niet terug.

Is het verhaal aangepast? Of hebben wij dat verkeerd onthouden?
Nou ja, ik weet ook dat de beste man eerst zijn lul in zijn mond heeft gedaan en zijn overlevingsinstinct pas in actie kwam toen hij van zijn sterretje een rondje wilde maken, maar dat staat ook niet in dat verhaal.

Het zal dus wel elders uitgebreid zijn door de beste man
Laffe huichelaar
pi_174782154
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:31 schreef mootie het volgende:

[..]

Ze verbleven dus met de hele ploeg in het hotel ivm het programma.
joh, in het Kurhaus. Wist je dat ook al?

Gijs ging boven zijn Suske en Wiske's laten zien.
pi_174782178
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:33 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

klopt dat is de later aangepaste variant van Jelle. Beaamt door Gijs.
Dus dan kunnen we alleen nog speculeren over de mate van alchohol gebruik. Hmmm, twee gasten van rond de 25 die in een hotel zitten waarbij hoogstwaarschijnlijk alles voor ze betaald word. Hmmm, en die zullen het bij een glaasje wijn gelaten hebben :')
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:38:06 #241
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_174782218
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:34 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Nou ja, ik weet ook dat de beste man eerst zijn lul in zijn mond heeft gedaan en zijn overlevingsinstinct pas in actie kwam toen hij van zijn sterretje een rondje wilde maken, maar dat staat ook niet in dat verhaal.

Het zal dus wel elders uitgebreid zijn door de beste man
Dat staat dus precies wel in dat verhaal ;)

quote:
In het prille begin van mijn televisiecarrière ben ik tijdens mijn werk gedrogeerd, en gedwongen tot orale seks, wat verkrachting is. Toen hij mij ook anaal wilde verkrachten nam een overlevingsinstinct het over en ben ik naar buiten gevlucht.
pi_174782226
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:35 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Dus dan kunnen we alleen nog speculeren over de mate van alchohol gebruik. Hmmm, twee gasten van rond de 25 die in een hotel zitten waarbij hoogstwaarschijnlijk alles voor ze betaald word. Hmmm, en die zullen het bij een glaasje wijn gelaten hebben :')
was rode wijn en volgens Jelle heeft Gijs daar drugs ingegooid.

Vervolgens was het plan om boven op de kamer van Gijs Suske en Wiske's te gaan bekijken.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:38:41 #243
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_174782233
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:38 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Dat staat dus precies wel in dat verhaal ;)

[..]

Dan kan ik helemaal niet lezen
Laffe huichelaar
pi_174782236
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

joh, in het Kurhaus. Wist je dat ook al?

Gijs ging boven zijn Suske en Wiske's laten zien.
Wat ik er mee wil zeggen, maar wat niet aankomt, is dat het hotel op dat moment de werkvloer was.
pi_174782241
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:27 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

o wat erg...

Welke familie bedoel je?
Familie van Aad en Jelle? Nee, ik heb niet zo'n enorme neus.
En ja hoor. :') Er gewoon nog een schepje bovenop doen. :D
pi_174782257
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:38 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Dat staat dus precies wel in dat verhaal ;)

[..]

Tijdens mijn werk...

Nee Jelle, na werktijd.
  Leukste jonkie 2022 dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:40:57 #247
213457 engine
pi_174782284
Heeft Jelle ergens gezegd hoe hij zich door die drugs ging voelen?

Altijd zo lekker vaag "er is iets in mijn drinken gegooid".
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_174782294
Uiteindelijk draait het, door het chaotische gejongleer met feiten, allemaal om de vraag: wiens optreden vond ik geloofwaardig. Ik heb JBC's uitspraken nog nooit eerder betwijfeld. Maar bij dit gedraai ging er een rode lamp branden.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:41:40 #249
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_174782302
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:40 schreef eNGine10 het volgende:


Altijd zo lekker vaag "er is iets in mijn drinken gegooid".
Warme mannenpap misschien
Laffe huichelaar
pi_174782328
quote:
9s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:41 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Warme mannenpap misschien
Hihihi :')
  Leukste jonkie 2022 dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:42:51 #251
213457 engine
pi_174782329
quote:
9s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:41 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Warme mannenpap misschien
Nah lijkt me niet. Dat zie je toch drijven in rode wijn.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:42:57 #252
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_174782332
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:41 schreef gombro het volgende:
Uiteindelijk draait het, door het chaotische gejongleer met feiten, allemaal om de vraag: wiens optreden vond ik geloofwaardig. Ik heb JBC's uitspraken nog nooit eerder betwijfeld. Maar bij dit gedraai ging er een rode lamp branden.
Nou ja bij mij gaat het vooral om de vraag: waarom boeit het ons eigenlijk wat twee volwassen mannen die ik niet ken en nooit mee te maken zal krijgen 15 jaar geleden wel of niet gedaan hebben?

Laat ze dat lekker zelf uitvechten joh, waar hebben we het eigenlijk over
Laffe huichelaar
pi_174782353
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:28 schreef gombro het volgende:

[..]

Dat typeert nu eenmaal de inteeltzooi van de media, vol met zoontjes en dochtertjes van deze of gene. Ze kunnen niks, maar ze zijn erin opgegroeid en weten wat verkoopt. Gedraai dus. Maar met een beetje mensenkennis kun je daar doorheen kijken.
Ik heb genoten van zijn serie over Rusland, dus ik was eerder positief bevooroordeeld over hem.

quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:28 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Het gekke is dat ik dacht ook gelezen te hebben dat het ging om iemand die hoger op de ladder stond en dat hij mede daarom geen nee durfde te zeggen. Maar in het originele verhaal lees ik dat niet terug.

Is het verhaal aangepast? Of hebben wij dat verkeerd onthouden?
Het staat mij ook bij dat hij het over een producer had, ergens op tv. Met de Weinstein aanleiding denken we dan allemaal aan een machtige man en niet aan een twintiger van de productie-afdeling. JBC had dat misverstand weg kunnen nemen maar verkoos dat niet te doen.

quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:29 schreef FYazz het volgende:

[..]

Er staat letterlijk "Jelle deugt niet" en dat is wat anders dan dat er staat bepaalde dingen die hij verklaard deugen niet.
Daarvoor wordt ook nog even verwezen naar zijn vader en vervolgens gesteld dat Jelle dezelfde streken heeft.

Als door de poster dan wordt gesteld dat Jelle niet deugt omdat er zonder keihard bewijs karaktermoord wordt gepleegd op GvD, dan valt mij dat op ;)
Dat van zijn vader slaat ook nergens op, wat voor lul dat ook was. Maar zoals hij zelf in deze zaak optreedt deugt gewoon niet. Het gaat om een zeer ernstige beschuldiging en hij is er niet integer in.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_174782357
Op twitter is er nog geen enkele (oud)tvmedewerker opgestaan die zegt dat hij Gijs al niet vertrouwde, zelf is aangerand of andere foute ervaringen heeft gehad. Als hij ook maar een beetje verdacht was hadden we dit al in de aanloop gehoord (a la Hans K, Jappe C).
Jelle heeft een van oorsprong integere hype en actie gekaapt, en met het niet te controleren en discutabele verhaal alle echte slachtoffers en de geloofwaardigheid van hun verhalen een slechte dienst bewezen.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:44:14 #255
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174782358
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:42 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Nou ja bij mij gaat het vooral om de vraag: waarom boeit het ons eigenlijk wat twee volwassen mannen die ik niet ken en nooit mee te maken zal krijgen 15 jaar geleden wel of niet gedaan hebben?

Laat ze dat lekker zelf uitvechten joh, waar hebben we het eigenlijk over
Omdat het twee relatief bekende personen zijn, waarvan de één de ander in het kader van de #MeToo-hype beschuldigt van verkrachting.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:46:35 #256
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_174782399
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:40 schreef eNGine10 het volgende:
Heeft Jelle ergens gezegd hoe hij zich door die drugs ging voelen?
Een plotselinge drang/dwang om piemels te happen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:47:56 #257
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_174782426
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:27 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

o wat erg...

Welke familie bedoel je?
Familie van Aad en Jelle? Nee, ik heb niet zo'n enorme neus.
Zo he, naast dat je een vermeend slachtoffer tot op de grond toe afbrand terwijl je gilt dat je niet zomaar mag beschuldigen (behalve dan degene waarvan jij denkt dat die fout zit) ook nog even wat ziek antisemitisme...

Echt, ik moet op mijn vinger bijten om netjes te blijven. Ik trek deze discussie, deze galspuierij voor geen meter meer.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:48:39 #258
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_174782440
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:44 schreef Weltschmerz het volgende:

Het staat mij ook bij dat hij het over een producer had, ergens op tv. Met de Weinstein aanleiding denken we dan allemaal aan een machtige man en niet aan een twintiger van de productie-afdeling. JBC had dat misverstand weg kunnen nemen maar verkoos dat niet te doen.

Je kan het hem kwalijk nemen dat hij dat misverstand niet heeft weggenomen. Maar als hij dat wel had gedaan had hij meer informatie over de dader gegeven. En dat is dan weer net zo kwalijk.
  Leukste jonkie 2022 dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:49:29 #259
213457 engine
pi_174782456
quote:
15s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:46 schreef Perrin het volgende:

[..]

Een plotselinge drang/dwang om piemels te happen.
Aah het bekende Geef Hem Piemel...ook wel afgekort als GHP.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_174782488
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:48 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Je kan het hem kwalijk nemen dat hij dat misverstand niet heeft weggenomen. Maar als hij dat wel had gedaan had hij meer informatie over de dader gegeven. En dat is dan weer net zo kwalijk.
Zijn rol in het geheimhouden van de beschuldigde is ook uiterst dubieus.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:51:53 #261
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_174782504
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:44 schreef Perrin het volgende:

[..]

Omdat het twee relatief bekende personen zijn, waarvan de één de ander in het kader van de #MeToo-hype beschuldigt van verkrachting.
Ik vind het op zich ook wel interessant om het over te hebben, maar ik ga niet bij mezelf te raden wie ik nou geloof of wat dan ook.

Het zijn de buren ook weer niet, ik hoef het allemaal niet per se persoonlijk tot op de bodem uit te zoeken
Laffe huichelaar
pi_174782524
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:47 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Zo he, naast dat je een vermeend slachtoffer tot op de grond toe afbrand terwijl je gilt dat je niet zomaar mag beschuldigen (behalve dan degene waarvan jij denkt dat die fout zit) ook nog even wat ziek antisemitisme...

Echt, ik moet op mijn vinger bijten om netjes te blijven. Ik trek deze discussie, deze galspuierij voor geen meter meer.
Ik gil niet, dat doet miss Barend wel op Twitter. Tegen het hysterische aan.

Beetje gezond tegengas tegen de massahysterie van #metoo en de op sociale media gaande hetze tegen Gijs lijkt met wel op zijn plek.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:56:54 #263
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_174782576
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:47 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Zo he, naast dat je een vermeend slachtoffer tot op de grond toe afbrand terwijl je gilt dat je niet zomaar mag beschuldigen (behalve dan degene waarvan jij denkt dat die fout zit) ook nog even wat ziek antisemitisme...

Echt, ik moet op mijn vinger bijten om netjes te blijven. Ik trek deze discussie, deze galspuierij voor geen meter meer.
Ohhoh! Iemand heeft het over een grote neus en jij denkt gelijk aan joden! Wat zijn dat voor platvloerse vooroordelen? :'(
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 17:07:05 #264
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_174782745
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:53 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik gil niet, dat doet miss Barend wel op Twitter. Tegen het hysterische aan.

Beetje gezond tegengas tegen de massahysterie van #metoo en de op sociale media gaande hetze tegen Gijs lijkt met wel op zijn plek.
Gezond tegengas noem je dat dan. De tjee zeg.

Ik ben er wel klaar mee, veel plezier met je circle jerk. Waarin je krijst dat je niet zomaar mag beschuldigen, maar dat andersom blijkbaar zelfs moet, tot op de grond af moet branden. Antisemitisme zelfs niet schuwt als middel.

Ik ben er wel klaar mee. Veel plezier met je gorigheid.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 17:07:16 #265
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_174782748
quote:
11s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:56 schreef Ringo het volgende:

[..]

Ohhoh! Iemand heeft het over een grote neus en jij denkt gelijk aan joden! Wat zijn dat voor platvloerse vooroordelen? :'(
Serieus?
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_174782762
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:42 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Nou ja bij mij gaat het vooral om de vraag: waarom boeit het ons eigenlijk wat twee volwassen mannen die ik niet ken en nooit mee te maken zal krijgen 15 jaar geleden wel of niet gedaan hebben?

Laat ze dat lekker zelf uitvechten joh, waar hebben we het eigenlijk over
Heeft je naam of je profiel een ander kleurtje gekregen?
pi_174782770
Is Jelle BC eigenlijk openlijk homoseksueel? Als hij heteroseksueel is zou ik eerder geneigd zijn hem te geloven en anders weet ik het gewoon niet.
Edensnator over 'n out
pi_174782805
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 17:08 schreef Edensnator het volgende:
Is Jelle BC eigenlijk openlijk homoseksueel? Als hij heteroseksueel is zou ik eerder geneigd zijn hem te geloven en anders weet ik het gewoon niet.
Hetero
pi_174782867
Crypto-biseksueel
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 17:13:08 #270
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174782887
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 17:08 schreef Edensnator het volgende:
Is Jelle BC eigenlijk openlijk homoseksueel? Als hij heteroseksueel is zou ik eerder geneigd zijn hem te geloven en anders weet ik het gewoon niet.
tenzij iemand dreigt te vertellen dat hij seks met een man had en homo is. Iemand die weet dat hij met die man naar bed is geweest.mja die persoon zou dan wss nu ook wel uit de school zijn geklapt dan inmiddels.

Mja ik ben eerder geneigd om jelle te geloven want wrm in godsnaam zoiets verzinnen?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174782937
Eigenlijk is er geen echt nieuws bijgekomen. Dat de dader zou ontkennen, leek mij al logisch.
Want meer zagen we niet gisteren.
Make my day!
pi_174783134
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 17:13 schreef madeliefff het volgende:

[..]

tenzij iemand dreigt te vertellen dat hij seks met een man had en homo is. Iemand die weet dat hij met die man naar bed is geweest.mja die persoon zou dan wss nu ook wel uit de school zijn geklapt dan inmiddels.

Mja ik ben eerder geneigd om jelle te geloven want wrm in godsnaam zoiets verzinnen?
Misschien weet hij niet meer precies wat er gebeurt is en is het gebeuren door zijn brein aangevuld tot wat het nu is en is hij ondertussen gaan geloven in zijn eigen waarheid, wie zal het weten. Ik vind het gewoon een vreemd verhaal. Waarom gaat iemand mee naar iemand zijn kamer om Suske en wiske’s te lezen op 25 jarige leeftijd, persoonlijk vind ik dat al vreemd.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_174783194
FOK: #MeToo moe door zaak Jelle Brandt Cortius

"Overigens geloven meer mensen Gijs van Dam dan Jelle Brandt Cortius blijkt uit de poll, een uitslag die ook te zien is in een soortgelijke poll op GeenStijl. "
pi_174783219
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 17:28 schreef gombro het volgende:
FOK: #MeToo moe door zaak Jelle Brandt Cortius

"Overigens geloven meer mensen Gijs van Dam dan Jelle Brandt Cortius blijkt uit de poll, een uitslag die ook te zien is in een soortgelijke poll op GeenStijl. "
Tsja ik denk dat de fok en geenstijl populatie een ander antwoord gaat geven dan de activistische twitteraar of joop populatie. Zegt weinig die polls.
pi_174783287
Ja, het is een beetje Trump tegen Clinton.
pi_174783348
Wat is die bron van die Suskes en Wiskes nou? In de column in Trouw stond daar toch nog niks over?
pi_174783484
Het was vermoedelijk het Suske en Wiske deeltje nummer 47 uit 1963 "De kwakstralen".
pi_174783618
:T

Ik schater
pi_174783660
Ik denk toch eerder deeltje 165, 'De Sputterende Spuiter'.
pi_174783711
Ik ben geneigd om te denken dat ze beide de waarheid spreken. Het is als je dronken bent niet perse gemakkelijk om nee te zeggen/duidelijk te maken en ook niet om een nee te herkennen.
Zal niet de eerste of laatste keer zijn.

Ik heb wel moeite met het gelijk uitmaken voor leugenaar van JBC nadat hij dit verteld heeft.
Ik vind het op dit moment gewoon heel erg zuur voor alle betrokkenen. Dit had niet gehoeven op deze manier.
compact en kleverig.
pi_174783838
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 17:35 schreef Chai het volgende:
Wat is die bron van die Suskes en Wiskes nou? In de column in Trouw stond daar toch nog niks over?
Gisterenavond bij Pauw werd er weer over gesproken. Zou Jelle zelf gezegd hebben in een van zijn stukken.
pi_174783864
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 17:54 schreef JaniesBrownie het volgende:
Ik ben geneigd om te denken dat ze beide de waarheid spreken. Het is als je dronken bent niet perse gemakkelijk om nee te zeggen/duidelijk te maken en ook niet om een nee te herkennen.
Zal niet de eerste of laatste keer zijn.

Ik heb wel moeite met het gelijk uitmaken voor leugenaar van JBC nadat hij dit verteld heeft.
Ik vind het op dit moment gewoon heel erg zuur voor alle betrokkenen. Dit had niet gehoeven op deze manier.
Nee, en daarvoor kan men Jelle bedanken.

Denk dat die dronken was tijdens het schrijven van zijn eerste stuk, in ieder geval op het moment van op verzenden drukken...
pi_174783901
O, en wat me echt stoort is dat hele: als je echt verkracht wordt dan doe je dit, of dit, wel of niet enz. Er ís geen universele manier waarop iedereen die verkracht wordt reageert, zelfs dezelfde persoon reageert mogelijk op de ene verkrachting anders dan op de andere.
compact en kleverig.
pi_174783952
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:03 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Nee, en daarvoor kan men Jelle bedanken.

Denk dat die dronken was tijdens het schrijven van zijn eerste stuk, in ieder geval op het moment van op verzenden drukken...
het was idd niet handig van hem. Ook niet voor hemzelf.
Aangifte overigens ook niet perse.

Maar goed, het is nu niet meer terug te draaien.
compact en kleverig.
pi_174783994
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:06 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

het was idd niet handig van hem. Ook niet voor hemzelf.
Aangifte overigens ook niet perse.

Maar goed, het is nu niet meer terug te draaien.
Natuurlijk wel, telefoon pakken en een afspraak maken.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 18:08:58 #286
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_174784003
Jelle zat bij dwdd dus spreekt niet de waarheid.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 18:09:01 #287
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_174784004
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:04 schreef JaniesBrownie het volgende:
O, en wat me echt stoort is dat hele: als je echt verkracht wordt dan doe je dit, of dit, wel of niet enz. Er ís geen universele manier waarop iedereen die verkracht wordt reageert, zelfs dezelfde persoon reageert mogelijk op de ene verkrachting anders dan op de andere.
Als dit een staartje gaat krijgen voor Jelle dan leven we niet meer in een rechtsstaat :{
pi_174784033
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:08 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Natuurlijk wel, telefoon pakken en een afspraak maken.
voor wat?
Om het samen te bespreken? Dat draait toch deze hele shitstorm niet terug? Of bedoel je wat anders?
compact en kleverig.
pi_174784063
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:09 schreef Mishu het volgende:

[..]

Als dit een staartje gaat krijgen voor Jelle dan leven we niet meer in een rechtsstaat :{
ik weet niet hoe de wet is mbt laster en smaad, maar dat zou ik niet zo stellig durven zeggen.
Of het terecht is of niet, laat ik even in het midden dan.
compact en kleverig.
pi_174784130
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:04 schreef JaniesBrownie het volgende:
O, en wat me echt stoort is dat hele: als je echt verkracht wordt dan doe je dit, of dit, wel of niet enz. Er ís geen universele manier waarop iedereen die verkracht wordt reageert, zelfs dezelfde persoon reageert mogelijk op de ene verkrachting anders dan op de andere.
Ja en dan is het na 15 jaar blijkbaar nog zo gevoelig dat hij Gijs publiekelijk de afgrond in wil hebben.

Of zou hij voor hij op de verzendknop drukte, niet nagedacht hebben over de gevolgen van zijn schrijven?

Net als 15 jaar geleden op de hotelkamer, naïef een Suske en Wiske gaan lezen...

En in zijn omgeving niemand die hem op de gevolgen wees?

Ongeacht of hij nu verkracht is, ik vind dit mediaspectakel niet nodig, pijnlijk en kletsend voor alle betrokkenen ook voor zijn dochter.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 18:14:50 #291
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_174784138
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:08 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Natuurlijk wel, telefoon pakken en een afspraak maken.
Dat lijkt me best moeilijk als je verkracht bent of die overtuiging hebt.
Maar deze situatie had heel anders kunnen verlopen ja...
With the stars as her umbrella
pi_174784178
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:09 schreef Mishu het volgende:

[..]

Als dit een staartje gaat krijgen voor Jelle dan leven we niet meer in een rechtsstaat :{
Want je moet altijd maar gewoon publiekelijk iemand kunnen beschuldigen zonder onderbouwing en zonder eerst aangifte te doen? Is dat hoe jouw rechtsstaat werkt?
pi_174784215
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:09 schreef Mishu het volgende:

[..]

Als dit een staartje gaat krijgen voor Jelle dan leven we niet meer in een rechtsstaat :{
Ten eerste is dat niet waar het begrip rechtsstaat over gaat en ten tweede is hij degene die er een mediazaak van gemaakt heeft ipv een strafzaak. Het is nou eenmaal verboden om mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen voor iets wat ze niet gedaan hebben, en terecht ook. Dus als hij niet alleen om de zaak heen gelogen heeft, maar ook over de verkrachting zelf dan zal hij straf moeten krijgen, en terecht.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_174784259
Nu een item hierover bij EditieNL
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_174784274
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:00 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Bij m'n ontmaagding kon ik hem door drank en zenuwen maar tot 70% in top krijgen, maar toch probeerde een meid er op te gaan zitten, wat dus amper lukte. Wat volgde was jarenlange schaamte. Maar nu ik eraan terugdenk was ik er dus duidelijk niet klaar voor en ben ik toch tegen mijn lichaam's wil in misbruikt. Ik denk eraan om dit op twitter naar buiten te brengen.
In Spanje ben ik gemasseerd door een thaise die m'n bovenbenen masseerde en na een tijdje greep ze m'n kruis (boxer aan). Ik zei 'no no', ze lachtte en ging verder met (netjes) masseren . Gelukkig hield ik m'n dagboek bij. Maarre.. #metoo.
pi_174784275
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:16 schreef Physsic het volgende:

[..]

Want je moet altijd maar gewoon publiekelijk iemand kunnen beschuldigen zonder onderbouwing en zonder eerst aangifte te doen? Is dat hoe jouw rechtsstaat werkt?
Publiekelijk? JBC heeft publiekelijk de naam van GvD niet onthuld.
pi_174784286
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:14 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Dat lijkt me best moeilijk als je verkracht bent of die overtuiging hebt.
Maar deze situatie had heel anders kunnen verlopen ja...
Buiten het feit in of hij nu wel of niet verkracht, oraal genomen of tegen zijn zin in gekust heeft, dit mediacircus was niet nodig.

Het is kwetsend, pijnlijk en duurt al te lang voor alle betrokkenen personen, vergeet niet dat Jelle ook een dichter heeft.

Dit moet stoppen dus men moet praten, niet met de media maar met elkaar, in bijzijn van de advocaten.

Kom op, het zijn zogenaamd toch intellectuele en intelligente volwassenen?

Het lijkt verdorie de plasaffaire van Paay wel
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 18:22:28 #298
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_174784309
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:21 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Buiten het feit in of hij nu wel of niet verkracht, oraal genomen of tegen zijn zin in gekust heeft, dit mediacircus was niet nodig.

Het is kwetsend, pijnlijk en duurt al te lang voor alle betrokkenen personen, vergeet niet dat Jelle ook een dichter heeft.

Dit moet stoppen dus men moet praten, niet met de media maar met elkaar, in bijzijn van de advocaten.

Kom op, het zijn zogenaamd toch intellectuele en intelligente volwassenen?

Het lijkt verdorie de plasaffaire van Paay wel
Ja, ik denk er net zo over hoor :P
With the stars as her umbrella
pi_174784312
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:17 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ten eerste is dat niet waar het begrip rechtsstaat over gaat en ten tweede is hij degene die er een mediazaak van gemaakt heeft ipv een strafzaak. Het is nou eenmaal verboden om mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen voor iets wat ze niet gedaan hebben, en terecht ook. Dus als hij niet alleen om de zaak heen gelogen heeft, maar ook over de verkrachting zelf dan zal hij straf moeten krijgen, en terecht.
heeft ie niet gedaan. Anderen zijn gaan jagen op wie het had kunnen zijn

Nrc had trouwens een goed artikel waarvan ik hoop dat een groot deel van de users hier de laatste alinea ook eens tot zich door laat dringen
En fok zelf ook

quote:
Wat ik zeker weet: er hebben slachtoffers gekeken. Hun is 22 minuten angst aangejaagd. Zij zagen wat er kan gebeuren als je je mond opendoet: niet geloofd worden, weggezet worden als leugenaar en manipulator. Dat is waarom mensen zwijgen
De rest van het artikel is ook goed overigens

https://www.nrc.nl/nieuws(...)en-13764385-a1579330
pi_174784354
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:21 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]


Het lijkt verdorie de plasaffaire van Paay wel
juist ook een voorbeeld van waarom een cultuurverandering noodzakelijk is
pi_174784355
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:20 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Publiekelijk? JBC heeft publiekelijk de naam van GvD niet onthuld.
Nee, maar de beschuldiging was wel publiekelijk. Dat de naam (nog) niet publiekelijk bekend was, hoeft aan smaad niet in de weg te staan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')