Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 20:43 |
Ik heb dit nog nooit geprobeerd. Zo'n klote ding kost ook niet veel. Voor 50 euro heb je al een airfryer. Is het 'm waard? Smaakt het een beetje zoals het uit de oven komt? | |
Jordy-B | dinsdag 30 mei 2017 @ 20:44 |
Je bedoelt "vies" | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 20:48 |
Dat zijn jouw woorden. Friet uit de oven vind ik ook wel leuk, heur. | |
the-brother-of-uzunumaki | dinsdag 30 mei 2017 @ 20:51 |
Heb er zelf goeie ervaringen mee | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 20:53 |
Is het qua smaak dichterbij oven of friteuse friet? | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 20:54 |
Smaakt zit dichter bij de frituur, niet verkeerd. Stuk beter dan de ovensmaak vind ik in ieder geval. | |
the-brother-of-uzunumaki | dinsdag 30 mei 2017 @ 20:55 |
Iets meer friteuse | |
-AMG- | dinsdag 30 mei 2017 @ 20:57 |
In een airfryer kan je ook prima de spaghetti opwarmen. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:03 |
Mijn oven heeft ook hete lucht. Wat is er zo speciaal aan een airfryer? In principe kan ik dezelfde dingen doen met mijn oven. | |
DKS | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:08 |
Vieze slappe friet. Eet het regelmatig bij moeder van m'n wijlen vrouw. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:11 |
Oh apart, hier juist erg krokant. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:12 |
Geen idee wat het zo speciaal maakt, hier hebben we er pas recent eentje, de friet is goed te doen, frituur blijft lekkerder. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:13 |
Als je het echt krokant wilt dan moet je een oven hebben met hete lucht. | |
budvar | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:15 |
Zolang je niet voor meer dan 2 personen hoeft te bakken is zo'n airfryer prima, het duurt wel wat langer dan bij een gewone frituur maar het resultaat was bij mij altijd prima krokant. Toch gaat er niks boven ossewit. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:15 |
Met die speciale ovenfriet? | |
#ANONIEM | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:17 |
Het opwarmen gaat stuk sneller. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:17 |
Bestaan die? Ik gebruik gewoon de normale. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:18 |
Wel eens een Aviko reclame van gezien dacht ik. Maar wist niet dat normale friet ook lekker is in de over, direct uit de vriezer de oven in? | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:18 |
Ossewit? | |
budvar | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:18 |
Gewone patat gaat prima, dat zit al zo vol met olie dat daar niks meer bij hoeft. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:18 |
Dan doen ze toch bij de heart attack grill? | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:18 |
Dat is marketing. Andere verpakking. Zelfde friet. | |
Droopie | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:19 |
Aardappelkroketjes zijn echt matig uit die Airfryer | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:19 |
Ja in die air fryer komt er olie uit de friet zonder er iets bij te doen. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:19 |
Dat is dan weer zonde. Je zou denken dat dit ook prima gaat. | |
budvar | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:19 |
Rundervet, het lekkerste en gezondste om in te frituren. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:20 |
Airfryer is volgens mij gewoon een pauper ding. Voor het echte werk moet je gewoon een goeie oven hebben. Zo'n goeie oven werkt ook met hete lucht. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:20 |
Nog nooit gezien. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:21 |
Werk je toevallig bij een witgoedzaak? | |
budvar | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:21 |
Geen idee, maar die heart attack krijg je van de hoeveelheid en niet van ossewit, dat is echt vele malen gezonder dan zonnebloemolie of andere plantaardige olie. | |
budvar | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:23 |
Ik zie het ook alleen nog maar bij de Jumbo, bij alle andere supers alleen maar dat super ongezonde zonnebloemolie. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:23 |
Oh oké, nog nooit geprobeerd. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:23 |
Nee, maar wij hebben laatst een nieuwe oven aangeschaft. Airfryer is volgens mij gewoon een marketing ding. Eigenlijk heb je het gewoon niet nodig. Misschien is het gemakkelijk om snel iets te bakken voor 1 of 2 personen maar als ik het zo hoor faalt het zelfs met dat. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:24 |
Ik zal hem binnenkort eens uitproberen, hier een tijd geleden een bord friet in gedaan om te proberen en dat ging prima maar niet opgelet hoe lang dit duurde. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:25 |
Wat bedoel je? Je bepaalt tocht zelf of je de friet in zonnebloemolie of ander soort vet pakt? | |
budvar | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:27 |
Het enige "probleem" is dat je het eerst moet smelten in een pan voor je het in de frituurpan doet, maar dat is dus alleen als je er nieuw vet in doet. Maar het is zeker de moeite waard want het is 100x lekkerder dan zonnebloemolie(en dus ook nog gezonder). | |
Adrenaline0182 | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:27 |
Dikke tip: Koop de échte Arifryer, die van Philips. En dus niet die van 5 tientjes. Zie hiervoor ook de test van de consumentenbond. Ik ben erg blij met mijn Airfryer. Niks geen slappe friet of wat dan ook. Voor de mensen die hier wel last van hebben; probeer eens de Friet (of een ander product) van Avriko. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:28 |
En als het eenmaal in de frituur zit dan kan je dit er gewoon in laten voor hergebruik? | |
budvar | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:28 |
Ja als je zelf bakt wel, alleen dit is dierlijk vet(rund) en dat zal je wel zelf in de frituurpan moeten doen. | |
budvar | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:30 |
Uiteraard,tot het gaat verkleuren en dan zet je hem op een zachte stand om het te smelten en moet je nieuwe in een pan smelten zodat het element niet bloot ligt als je de frituurpan aan zet. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:31 |
Hoeveel kost die van jou dan? | |
Adrenaline0182 | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:32 |
Ik weet het niet precies, maar ik heb de XL. Ik geloof dat die in de aanbieding (en dat is hij vrij regelmatig bij de Blokker) 179 euro heeft gekost. | |
FlippingCoin | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:34 |
Oké cool, ik ga het onthouden. | |
budvar | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:36 |
Als je het 1x hebt gehad wil je echt niet anders alleen oliebollen kan je er beter niet in bakken omdat er anders een wit laagje komt als het afkoelt. Voor de rest is heeft het alleen maar voordelen. | |
Cause_Mayhem | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:42 |
Nee hoor, niet slap. Denk dat de moeder van je wijlen vrouw wat fout doet. Mijn schoonmoeder kan er ook niet mee omgaan bv. Die warmen dat ding niet voor, gooien zo die friet erin en dan pas aan. Dat wordt idd slappe en meer dan gore friet. Al met al, het is niet zo goed als gefrituurd, maar beter als ovenfriet. | |
Houtenbeen | dinsdag 30 mei 2017 @ 21:44 |
Friet uit de airfryer x10000 | |
Sorella | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:44 |
Er gaat niets boven patat uit de frituurpan maar uit de airfryer is het ook wel te snavelen, wij hebben de airfryer patat van aviko er een keer voor gebruikt in onze inventum xl fryer, olie erover, heen in de airfryer en af en toe omgooien +/- 20 minuten. Het was niet vies, het waren geen slappe dingen maar qua textuur miste ik toch wat wat je met patat uit de frituurpan wel hebt. Airfryer is makkelijk voor een beenhammetje, kipkluifjes, eigenlijk voor alles kleine gerechtjes wat je in de oven zou willen bereiden maar waarvan je het zonde vind om daar een hele oven voor aan te doen. | |
adder77 | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:57 |
Afbak broodjes, ideaal!! | |
Spanky78 | dinsdag 30 mei 2017 @ 22:59 |
Dit. Net niet zo goed als gefrituurd, maar vele maken beter dan uit de oven. Top machine wat mij betreft. Ook te gebruiken als turbo oven. | |
Atak | dinsdag 30 mei 2017 @ 23:01 |
Wat is er anders in de Airfryer dan? Moderne ovens werken ook op hete lucht. En Airfryer ook. | |
Cause_Mayhem | dinsdag 30 mei 2017 @ 23:08 |
Airfryer is directer, sneller. | |
Spanky78 | dinsdag 30 mei 2017 @ 23:11 |
Veel grotere warmtecapaciteit per liter inhoud, door snelle convectie ook snellere warmteoverdracht. Hiermee lijkt het veel meer op frituren dan een gewone oven. Ook daar heb je hele snelle warmteoverdracht. | |
renwan | woensdag 31 mei 2017 @ 00:57 |
Ik gebruik mijn Airfryer voor heel veel dingen maar voor patat nog het minste. De smaak is best oké maar vind het iets teveel naar chips neigen | |
DKS | woensdag 31 mei 2017 @ 07:22 |
Kan zijn dat ze iets fout doet. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 07:25 |
Waarschijnlijk doet ze de friet er al in voordat het opgewarmd is. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 07:26 |
Wat kan je er nog meer mee doen? | |
FlippingCoin | woensdag 31 mei 2017 @ 09:11 |
Misschien te veel erin, of te vroeg. | |
renwan | woensdag 31 mei 2017 @ 10:06 |
Eh, ik bak er broodjes in af, heb er wel eens worst in klaargemaakt, biefstuk, allerhande snacks natuurlijk, leftover pizza opgewarmd en vast nog een hoop waar ik nu niet aan denk. | |
Leandra | woensdag 31 mei 2017 @ 10:10 |
Je moet ovenfriet in de airfryer gebruiken, dat is prima te doen. | |
adder77 | woensdag 31 mei 2017 @ 10:12 |
Kip wordt er ook lekker in. | |
-0- | woensdag 31 mei 2017 @ 10:17 |
Gewone friet werkt juist beter hier dan ovenfriet. Komt er goed uit, niet veel slechter dan de frituurpan. Wel die van Philips nemen, kwaliteitsverschil met goedkopere airfryers is echt te merken. Verder ideaal voor het bakken van snacks, vlees, afbakken van broodjes en opwarmen van maaltijden. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 10:30 |
Kan ik ook in de oven maar voorverwarmen duurt alleen langer. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 10:34 |
Ik heb wel zin in een Airfryer eigenlijk maar ik wil niet nog meer extra apparatuur in de keuken. Ik heb al een broodrooster, mixer, waterkoker, magnetron, bakplaat, fornuis, magic grill, friteuse, Nespresso en handmatige Italiaanse espressomachine... en nu ook nog een grote lompe Airfryer erbij? Ik word er niet goed van. Ik ga er even over nadenken. | |
renwan | woensdag 31 mei 2017 @ 12:18 |
Dat kan ja maar de Airfryer is stukken sneller en dat vind ik fijn. Sterker nog ik heb geen oven meer sinds de Airfryer hier staat. | |
Verbodsbord | woensdag 31 mei 2017 @ 12:19 |
Werkt top. Beste resultaat hier met Kreukelfriet van Aviko, die wordt het meest krokant. | |
adder77 | woensdag 31 mei 2017 @ 12:31 |
Je moet de fryer wel onder de afzuigkap zetten, anders heb je nog stank. Of in de schuur zetten. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 13:01 |
Raar. Kalkoen kan je er niet in bakken dus voor mij zal het geen optie zijn. Ook meerdere gerechten te gelijk bakken kan ook niet. Wie gaat nou alleen friet eten? Ik wil met friet altijd zalm of gepaneerde vleugels. In de Airfryer zou dat wel kunnen maar in batches. Dan is het ene bord al koud voordat het andere gebakken is. | |
Ryon | woensdag 31 mei 2017 @ 13:24 |
Ja, daar hebben wij een oplossing voor gevonden: Best wel revolutionair concept. Terwijl de frites in de Airfryer krokant worden, bak je een stukje vlees of vis in het pannetje of stoom je deze in de oven. Kip, kibbeling of loempia's kunnen ook in de Airfryer. Dan kan je ondertussen een salade maken of bijvoorbeeld aardappeltjes in het pannetje bakken. Heb je in 20 minuten tijd een volwaardige maaltijd op tafel. Grootste voordeel van de Aifryer is dat het veel minder gedoe en meer smaak oplevert dan de oven, en aanzienlijk minder stank & vet dan de frituur. Frituren doen wij om verschillende andere redenen (o.a veiligheid) sowieso niet meer. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 13:44 |
Aardappeltjes in de pan bakken? Waarom zou ik dan een Airfryer kopen? Nee. Dan doe ik gewoon het vlees/vis en friet in mijn nieuwe moderne hete lucht oven en ben ik in een keer klaar. | |
renwan | woensdag 31 mei 2017 @ 13:52 |
Wat is dit eigenlijk voor trolltopic? Of ben je echt dom TS? | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 14:09 |
Dat zijn jouw woorden. Ik twijfel er nog over. En als je zo bijdehand doet dan koop ik al helemaal geen Airfryer. | |
Ryon | woensdag 31 mei 2017 @ 14:17 |
Dat boeit echt niemand wat. Op de arme aandeelhouders van Phillips na. Het ding is er om de levens van consumenten gemakkelijker te maken. Het is geen levensovertuiging. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 14:21 |
Dat laatste betwijfel ik als je kijkt hoe religieus sommige dat apparaat verdedigen. Misschien zijn sommige ook aandeelhouders van Philips en willen dat andere ook zo'n ding kopen puur voor eigen financieel belang. Als je kijkt hoeveel sites er zijn over airfryers met gratis informatie dan is dat nog geen eens een rare theorie. | |
quirina | woensdag 31 mei 2017 @ 14:30 |
Airfryer is een duur onzin apparaat. Oven werkt net zo prima. | |
derLudolf | woensdag 31 mei 2017 @ 14:38 |
Nee Allicht, want een airfryer is gewoon een kleine heteluchtoven. Maar om nou te zeggen dat patat uit de oven lekker is | |
derLudolf | woensdag 31 mei 2017 @ 14:41 |
Dat wordt in vet van 130°C ook krokant, zit namelijk een speciale "coating" over die voor extra krokant zorgt. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 14:51 |
Mjah. Friet uit de oven is ook gezonder. Daarom wil ik juist van mijn friteuse af. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 14:55 |
We hebben sindskort een nieuwe hete lucht oven maar ik weet nog niet eens hoe dat ding werkt. Handleiding is al weg en niemand is thuis. | |
derLudolf | woensdag 31 mei 2017 @ 15:01 |
Minder vaak patat eten. De keren dat je patat eet wil je toch ook iets lekkers? | |
derLudolf | woensdag 31 mei 2017 @ 15:02 |
Het is geen deeltjesversneller of een ruimteveer. Probeer wat uit of Google op handleiding+merk/type. | |
Atak | woensdag 31 mei 2017 @ 15:03 |
Ik eet al niet zo vaak friet. 2 keer in de maand is veel? | |
pietbier | woensdag 31 mei 2017 @ 22:14 |
Biefstuk? Ze moeten jou ophangen, vierendelen, door een hakselaar gooien en in de airfryer gooien.... BARBAAR! | |
renwan | woensdag 31 mei 2017 @ 22:16 |
Je hebt het wel eens geprobeerd? Ik gok van niet maar deze discussie ga ik mooi niet voeren met de CULsnobs | |
derLudolf | woensdag 31 mei 2017 @ 22:19 |
Je hebt ook wel eens geprobeerd een krop botersla in de koekenpan te bakken? Sommige dingen moet je gewoon niet proberen | |
Spanky78 | woensdag 31 mei 2017 @ 22:49 |
Ik denk dat het wel moet kunnen, alleen wat voor vet gebruik je? | |
Gtaboy107 | zaterdag 3 juni 2017 @ 21:54 |
We gebruiken hier nu ook iets langer dan een maand een airfryer en vind de patat, frikandellen en kroketten die eruit komen meer dan prima. | |
pietbier | dinsdag 6 juni 2017 @ 01:01 |
Ik heb ook wel eens filmpjes gezien van mensen die kots opdrinken, dat probeer ik ook liever niet.... Sommige dingen doe je gewoonweg niet. Zeker niet met een stuk vlees dat sowieso al heel simpel en smaakvol te bereiden is. | |
renwan | dinsdag 6 juni 2017 @ 01:04 |
Oke | |
Mutsaers__78 | donderdag 8 juni 2017 @ 13:10 |
Zeg dat ook tegen de mensen die hun recept tonen op internet: https://www.google.nl/search?q=steak+airfryer Of van Philips zelf: http://www.philips.nl/c-m(...)-met-aardappel-egels | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:24 |
Vrouw maakt hier twee filetsteaks (Haasbiefstuk), Let op hoeveel kracht ze zet bij het snijden van de steak als ze uit de machine komen. | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:25 |
Waar haal je het idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn? | |
Atak | donderdag 8 juni 2017 @ 13:26 |
Ik heb trouwens paar dagen geleden ovenfriet gemaakt in mijn hete lucht oven. Ik bakte er ook gepaneerde kippenvleugels in de oven. Dat was wel lekker knapperig en lekker maar de ovenfriet smaakte nergens naar. Alleen een kant van de friet was knapperig. De andere kant was slap. Volgens mij had ik het niet lang genoeg gebakken. 15-20 op 220 moet toch gewoon genoeg zijn? | |
Atak | donderdag 8 juni 2017 @ 13:27 |
Is zo. | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:28 |
Je hebt een grote historie hier op fok wat te blaten en dan er op te draaien. | |
Atak | donderdag 8 juni 2017 @ 13:30 |
Jij denkt dat frituren gezond is? Denk eens logisch na. | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:32 |
Nogmaals, waar haal jij idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn. FYI, ovenfriet is gefrituurd, voordat jij het in de oven gooit | |
Cause_Mayhem | donderdag 8 juni 2017 @ 13:33 |
Lees de gebruiksaanwijzing, er staat dan ook dat je de frietjes moet keren. | |
Atak | donderdag 8 juni 2017 @ 13:35 |
Deed ik. Maar gelijkmatig alles keren gaat niet. | |
Atak | donderdag 8 juni 2017 @ 13:35 |
Denk eens even na. Waarom denk je? | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:37 |
NEUH Volgens Aviko
| |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:38 |
Je geeft geen antwoord | |
Mutsaers__78 | donderdag 8 juni 2017 @ 13:43 |
Ovenfriet bevat veel additieven. Zelfgemaakte friet niet. | |
Atak | donderdag 8 juni 2017 @ 13:44 |
Als je niet mee denkt dan houdt het op. | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:44 |
Zo kennen we Atak weer. Heeft het over omelet als hij spiegelei bedoeld, noemt lamsvlees kalfsvlees en houd zich aan de gebruiksaanwijzing maar bakt zijn friet 5 minuten korter dan aangegeven en klaagt dat ze niet krokant genoeg zijn. Hij ziet het als feit dat ovenfriet gezond zou zijn, maar heeft geen idee waarom hij dat vindt | |
derLudolf | donderdag 8 juni 2017 @ 13:44 |
Kom eens met een bron. Een waarbij de patat op kamertemperatuur in schoon vet gaat. Dus niet 750g bevroren patat in 4L vet van 5 weken oud | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:46 |
Ik vraag je gewoon waarom je de mening hebt dat ovenfriet gezonder zou zijn, daar hoef ik niet met jou mee te denken. Heb sowieso de indruk dat het dan denken voor jou is, want je geeft geen blijk van een sterk denkvermogen. | |
Atak | donderdag 8 juni 2017 @ 13:48 |
Bij mij op de verpakking staat gewoon 15-20 minuten. En ik bak nooit een spiegelei. En op al die andere onzin en leugens ga ik niet op in. | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:48 |
En in wat voor een vet? Ossewit dat geen vrije radicalen vormt of een meervoudig onverzadigde plantaardige olie die dat wel doet? Kijk je aan Acrylamides of naar Cholesterol? Eenzijdig eten of gevarieerd dieet? | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 13:51 |
CUL / Kalfsvlees rauw gegeten
| |
Spanky78 | donderdag 8 juni 2017 @ 17:09 |
Wat is er zo slecht aan ovenfriet? Dat laagje zetmeel? Dat zit van nature al in aardappel. Je hoeft het niet lekker te vinden k vind het smaakt smerig, maar ongezond door additieven? Nee. Jouw eigen frituurolie is waarschijnlijk het meest gevaarlijk van het hele verhaal. | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 17:15 |
Waarschijnlijk is de smaak van ovenfriet, het smaakt zoals natte honden ruiken, de reden dan mensen denken dat het gezond is. Gezonde dingen zijn immers niet lekker. | |
Spanky78 | donderdag 8 juni 2017 @ 17:35 |
Haha, absolutely. In sommige Aziatische landen is dat zelfs zo sterk dat ze zoeken naar manieren om iets nog viezer te maken! En die natte honden : te spaarzaam ververst blancheer - en snijwater van aviko. | |
Pietverdriet | donderdag 8 juni 2017 @ 17:36 |
Ken de ovenfriet van Aviko niet, McCain heeft me de afkeer bezorgt | |
Atak | donderdag 8 juni 2017 @ 18:15 |
Wat de boer net kin, dat fret er net, hè. | |
Spanky78 | donderdag 8 juni 2017 @ 21:04 |
Ken ik niet, koop nooit diepvriesfriet, mijn vrouw koopt wel eens twisters omdat ze lui is. Heb ooit wel eens aviko ovenfriet gehad, net te droge aardappel met karton als korst. Niet te vreten, doe me dan maar een gekookte aardappel. | |
Pietverdriet | vrijdag 9 juni 2017 @ 23:56 |
Mooie nieuwe binten nemen, met de hand snijden, schil er geheel of gedeeltelijk aanlaten. Voorbakken en in kleine porties in Ossewit afbakken. Wat zure mayo erbij, veel beter wordt het niet. | |
derLudolf | vrijdag 9 juni 2017 @ 23:59 |
Oh Bintjes, toch wel een van de lekkerste aardappelrassen. Ook heerlijk in stamppot. | |
Pietverdriet | zaterdag 10 juni 2017 @ 00:03 |
Stampot zijn Frieslanders, Irene en Eigenheimers erg mooi, heel erg bloemig | |
Spanky78 | zaterdag 10 juni 2017 @ 11:15 |
Ik maak uiteraard ook zElf friet . Liefst van binten of agria. (en mayo) Bak ze in de airfryer en met een beetje oefenen geeft dat best Lekkere frietjes | |
nogeenoudebekende | zaterdag 10 juni 2017 @ 11:21 |
Ik weet wat ik ga eten vandaag. . | |
fotostarter | zaterdag 10 juni 2017 @ 14:15 |
Koop dan niet zo'n knakending met weinig vermogen. Koop gewoon een goede, kijk naar reviews e.d. Zelf hebben we hier de Philips XL , en daar komt prima friet en snacks uit | |
Zolderkamer | zaterdag 10 juni 2017 @ 14:18 |
Die knakendingen komen anders wel veel beter uit testen dan het merk ding... daarbij is Philips buiten de prijs om een redelijk waardeloos merk tegenwoordig.. | |
fotostarter | zaterdag 10 juni 2017 @ 14:24 |
Vreemd. Van de mensen die ik ken, en die zon baggerding hebben hoor ik altijd dat het bij ons veel lekkerder is. ook op zat fora en websites lees je gewoon dat de philips prima scoort. | |
RockBabe | zaterdag 10 juni 2017 @ 14:27 |
Frietjes van Aviko vind ik best lekker uit de Airfryer. | |
Zolderkamer | zaterdag 10 juni 2017 @ 14:35 |
Een baggerding is ook nogal breed... namen en rugnummers noem je niet.. | |
fotostarter | zaterdag 10 juni 2017 @ 14:47 |
Omdat ik ze niet weet. alleen dat ze er tussen de 50 en 100 euro voor betaald hebben. En dan heb je al snel een princess oid te pakken. Maar ook dan zijn de meningen er over verdeeld. Maar goed, collega van mij heeft niets met al die apparaten, en actifry, en airfryer. is allemaal niks, en droog en weet ik veel wat. Totdat die hier een keer een simpele bal gehakt op had, en vroeg hoe bak jij die dingen? | |
Pietverdriet | zaterdag 10 juni 2017 @ 14:47 |
Wel eens echte friet gegeten, van aardappels, in ossewit gebakken? | |
fotostarter | zaterdag 10 juni 2017 @ 14:48 |
Ja hoor Maar doordat mijn vrouw begin dit jaar een behoorlijke operatie heeft gehad, is vet nagenoeg niet meer te verdragen. Vandaar dat we destijds dat apparaat hebben aangeschaft. Een gewone frituur hebben we ook nog, maar ik mis het niet. | |
Atak | zaterdag 10 juni 2017 @ 15:10 |
Ik eet nu friet. | |
Spanky78 | zaterdag 10 juni 2017 @ 22:21 |
Dat is lekkerder dan uit de airfryer. Maar geloof me of niet, zelfgemaakte frites uit de airfryer zijn echt prima. En voorgebakken frites uit de airfryer zijn amper te onderscheiden van die uit de frituur. Alleen wat minder vet. Als je het goed doet zijn ze uit de airfryer zelfs iets krokante. Mijn inschatting is dat het dichtbij frituren komt. Ik heb zelf ook zijn ding en we gebruiken de gewone frituur nooit meer. Voor falafel of bhajees gebruik ik mijn wok en een liter verse olie. | |
pietbier | maandag 12 juni 2017 @ 00:53 |
Dat valt in de categorie "Wij van WC-eend adviseren WC-eend" | |
User8472 | woensdag 14 juni 2017 @ 02:52 |
Ik heb er eentje onlangs gekocht, goedkoop ding maar ik vond het vooruitgang. Ik was het zat om telkens frituurvet eruit te halen en bij te vullen, vond het een patatje niet waard. Tot nu toe niet verder gekomen dan 3 soorten friet waarvan 1tje goed is. Het is zoveel makkelijker, friet uit de vriezer in de airfryer, 12 min. wachten en prima friet. Voorheen checken of het vet nog goed genoeg is anders eruit met gedoe, wachten tot het ding op temp was en dan de friet erin. Om de zoveel tijd schrobben, airfryer gaat gewoon mee in vaatwas. Heeft iemand toevallig al eens een tomtato geprobeerd voor de zelfgeteelde, zelfgemaakte friet + ketchup, smaakt het een beetje?
eens | |
Bonzi_Buddy | woensdag 14 juni 2017 @ 11:36 |
Het scheelt de helft qua calorieën. | |
nogeenoudebekende | woensdag 14 juni 2017 @ 11:53 |
Wederom marketingonzin. | |
Bonzi_Buddy | woensdag 14 juni 2017 @ 12:00 |
Mijn bron bevindt zich niet in de marketing wereld, zoek het anders zelf even na. | |
nogeenoudebekende | woensdag 14 juni 2017 @ 12:03 |
Franse Frietjes Voorgebakken & diepgevreoren (Clarebout Potatoes) Eenheid 100 gr. Kcal 142 kcal Productnaam Super Crunch Ovenfrites (Aviko) Eenheid 100 gr. Kcal 155 kcal Bron calorielijst.nl | |
Sorella | woensdag 14 juni 2017 @ 12:03 |
Mccain patat voor in de frituurpan is: 133 kcal Aviko airfryer patat voor de airfryer is : 155 kcal Bron: mijn diepvriezer Ook tussen de airfryer/oven kroket en kroket voor in de frituurpan zit weinig verschil. Dus ik neem het met een korreltje zout dat de airfryer voor frituurdingen veel gezonder is. | |
nogeenoudebekende | woensdag 14 juni 2017 @ 12:04 |
2-0 voor de frituurpan. . | |
Bonzi_Buddy | woensdag 14 juni 2017 @ 12:12 |
Kom op zeg, dat kun je beter. Je moet zoeken naar patat die bereid is. Hete lucht voegt niets toe, frituurvet wel. | |
#ANONIEM | woensdag 14 juni 2017 @ 12:19 |
Best te doen. Ideaal om dingen op te warmen | |
nogeenoudebekende | woensdag 14 juni 2017 @ 12:23 |
Bereid komen ze beide tussen de 250 en 300 calorieën per 100 gram uit. De beweringen "de helft minder" en "bij airfryen komt er niets bij" zijn beide gewoon feitelijk onjuist. | |
Bonzi_Buddy | woensdag 14 juni 2017 @ 12:37 |
Gemiddeld zitten ovenfrites rond de 150 en gefrituurde friet rond de 300. Elke bron is net ietsje anders maar dit is ongeveer het gemiddelde en het is dus de helft. Ben wel benieuwd wat er dan bij komt bij airfryen, het is namelijk eerder andersom. Tijdens het airfryen druppelt er vaak nog het een en ander aan vet juist uit de friet. Het wordt juist eerder magerder dan vetter door het airfryen. Ik kon nergens de caloriewaarde van hete lucht vinden..... | |
Pietverdriet | woensdag 14 juni 2017 @ 13:38 |
Kilocalorieën | |
Pietverdriet | woensdag 14 juni 2017 @ 13:39 |
En wat heeft dat met gezond zijn te maken? | |
Bonzi_Buddy | woensdag 14 juni 2017 @ 14:08 |
Deze voelde ik aankomen, daarom stelde ik ook niet dat het gezonder is. Men kan gewoon friet vreten en cola drinken en toch gezond blijven, zolang je het maar met mate doet. Maar dat geldt voor vrijwel alle produkten die als ongezond bestempeld worden. De algemene opvatting in het westen is echter dat calorie-arme produkten beter zijn (minder slecht) vanwege de afname in risico op bepaalde welvaartziektes. | |
Pietverdriet | woensdag 14 juni 2017 @ 14:09 |
Waarom beantwoord je de vraag dan daarmee? | |
DX11 | woensdag 14 juni 2017 @ 14:11 |
Er zit best wel een groot verschil tussen de merken airfryers. Ik vind de friet maar vooral de kroketten alleen lekker uit de Phillips variant. | |
nogeenoudebekende | woensdag 14 juni 2017 @ 14:20 |
Zeg dan gewoon niets. Je trapt in dezelfde val als lui die hun aardappelen zonder zout koken en dan een zoutpot op tafel zetten voor de smaak. | |
Bonzi_Buddy | woensdag 14 juni 2017 @ 14:30 |
De reden waarom ik daarmee je vraag beantwoorde staat in het stukje tekst dat je niet meegenomen hebt in de quote. Ik trap in geen enkele val, de patat heeft maar de helft aan calorieën. Dat is mijn bewering en die staat nog steeds overeind. Uiteraard voeg je normaal gesproken nog saus en zout toe, wat ook de norm is bij reguliere patat. | |
User8472 | donderdag 15 juni 2017 @ 00:45 |
Nieuwe informatie? Luchtoven friet krijgt in de fabriek het frituurvet. Aan de ene kant krijg je dus patat met wat ouder vet, maar tegelijk is het ingevroren geweest en daarom uiteindelijk wel verser in mijn gebruik dan. Soms eet ik weken/maanden geen eigen patat en is het vet ouder maar vooral is het dan vaker gebruikt terwijl heteluchtoven friet dan altijd ongebruikte vet heeft. Hopelijk komt er meer variatie in vet, dus ook andere vetten dan de 'standaard' tot die tijd ga ik gewoon zelf aardappelen schillen met bv. kokos, arachide, als ik echt speciale gelegenheden heb. Men kan ook vaker vet verwisselen en dan is de ouderwetse manier misschien lekkerder qua smaak of gewoon bij een beetje goede snackbar die begrijpt wanneer vet verwisseld dient te worden. Hou dus in de gaten als de snackbar net heeft verwisseld, dat is de betere friet, zelfs als men vaak wisselt en dan komen er weer kosten bij enzo. | |
DX11 | donderdag 15 juni 2017 @ 00:47 |
Weet niet hoor maar normale friet, dus die in de frituurpan gaat, kan ook in de airfryer, en wordt ook gewoon lekker.. | |
Seamonkey- | donderdag 15 juni 2017 @ 01:49 |
Inderdaad | |
Spanky78 | donderdag 15 juni 2017 @ 08:37 |
100 g frites bevatten zo'n 30 gram koolhydraten (120kcal) en een paar procent vet, 4 procent ongeveer. Dat is dus rond de 160. Alleen dit gaat over voorgebakken product. Ga je het Afbakken komt er bij gewoon frituren nog 5 procent vet bij. En verlies je nog wat vocht. Bij airfryers verlies je ook vocht, maar voeg je geen vet toe. Verschil is dan +- 5 procent vet en dat is 50kcal.niet de helft,maar wel aanzienlijk als je een portie andere 250 gram eet. Dikker gesneden frites bevatten minder vet trouwens, dunnere frites (macd) bevatten veel. Meer vet. Maar het gaat hier om de caloiyna bereiden. Met 8-10 procent vet. Franse frietjes kunnen wel 15 procent bevatten. En hele dikke frieten misschien maar 7. | |
THEFXR | vrijdag 16 juni 2017 @ 15:31 |
deze friet gaat super in de fryer. | |
Fer | vrijdag 16 juni 2017 @ 20:49 |
Verschil van een echte Airfryer en een goedkope of luchtoven is hoe de lucht door de pan gecirculeerd wordt. Bij een Philips is dat echt geperfectioneerd. Grote nadeel is dat de smaak niet meer met olie gemaskeerd wordt. Dus goedkope diepvriespatat smaakt echt nergens naar. Dikke patatten uit de koeling van de groenteafdeling is veel beter. Het lekkerste vind ik zelf snijden, smaakt nog het meest naar aardappel en relatief makkelijk ook, want met een Airfryer XL bak ik een hele gezinsportie in een keer. Dus 20 minuten voorbakken op 160 en daarna gelijk afbakken op 180, ongeveer 12-15 minuten. Als laatste tip, minder vet, minder zout dat blijft plakken. Ik gooi het dan halverwege ergens in de pan, tijdens het schudden, dan zweet de patat nog en blijft het goed plakken. | |
Brybry | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:10 |
Even een kickje. Bij de Lidl hebben ze een heteluchtfriteuse in de aanbieding van Silvercrest , ik heb goede ervaringen met dit merk maar 0.0 met dit soort airfryer dingen. 1x per week laten we wel iets thuisbezorgen maar dat wil ik vervangen door zo'n heteluchtfriteuse...Zelf geen frituurpan in huis vanwege de stank en als ik dan echt wat moet frituren zoals zelfgemaakte loempia's dan doe ik wat olie op het vuur maar dat gaat nog weleens fout door afleiding van de kinderen haha. Dus lijkt me zo'n ding wel handig maar wat kan ik allemaal met zo'n ding ? | |
Atak | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:30 |
https://radar.avrotros.nl(...)8-03-2016/airfryers/ Ik heb trouwens afgezien om een Airfryer te kopen. Mijn oven kan hetzelfde wat een Airfryer kan want het heeft een hete lucht optie. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:31 |
Friet is te doen, ovenfriet van Albert heijn vind ik persoonlijk beste. Hapjes er bij, nee bitterballen zijn echt te goor en die frikadellen ontploffen en smaken naar natte doos. Dus patat/friet ja. | |
Brybry | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:33 |
Thanks. En kaassouffles? Mijn favo snack, als dat niet kan is het nutteloos | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:33 |
Airfryer is iets sneller maar principe is hetzelfde inderdaad. Het gaat ook meer om gemak | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:34 |
Ja had een duur pakje die te doen was. Zal straks Ff opzoeken nadeel was iets van 4euro50 voor 4 stuks. /edit Deze dus: https://www.mora.nl/3347/(...)se-kaassouffles.html Andere merken heb ik niet geprobeerd. [ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 27-06-2017 18:36:55 ] | |
Atak | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:35 |
Mijn oven kan op 250c. Dat is meer dan genoeg. Enige minpunt is dat je inderdaad de oven moet opwarmen maar dat is ook bij de Airfryer zo. Oven is voor mij beter want ik doe meestal chickenwings in de oven met de friet. | |
Brybry | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:37 |
Ah thanks. Dat is sowieso goedkoper dan ¤2 per stuk bij de frietboer | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:37 |
Nee hoor airfryer heb ik nog nooit voor verwarmd patat erin 10min en klaar | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 18:43 |
online zijn ze goedkoper, weet bijna zeker dat ik in de winkel er 4+euro voor betaald had: https://www.ah.nl/product(...)n-goudse-kaassouffle [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-06-2017 18:44:07 ] | |
Spanky78 | dinsdag 27 juni 2017 @ 19:54 |
Het resultaat is echt niet vergelijkbaar. Aurfryer is veel beter. Ik heb en Philips. Werkt prima. | |
Spanky78 | dinsdag 27 juni 2017 @ 19:55 |
Frikadel ontploft hier niet hoor. | |
Brybry | dinsdag 27 juni 2017 @ 19:56 |
Hier bij de Lidl hebben ze best wat snacks voor in de oven en airfryer, toch eens kijken of ze ook de kaassouffles hebben | |
Spanky78 | dinsdag 27 juni 2017 @ 20:38 |
Ook die kun je in de airfryer maken. Stuk sneller ook nog. | |
THEFXR | woensdag 28 juni 2017 @ 00:25 |
je kan hetzelfde ermee als een oven/heteluchtoven. dus friet, kroketten voor de oven ook kunnen er vissticks, wedges,kipcorns,hamburgers in. btw, airfryer is iets voor 1 a 2 personen, als je voor meer moet maken, dan moet je meerdere keren fryen. dus voor meer personen zou ik een oven gebruiken. | |
Atak | woensdag 28 juni 2017 @ 00:28 |
Als je misschien 3 airfryers hebt wel ja. Anders moet je het in badges doen. | |
Soldier2000 | maandag 3 juli 2017 @ 12:36 |
Mijn ouders willen een Airfryer kopen en willen het voornamelijk gaan gebruiken voor: - Friet - Kroketten - Bamischijven - Frikandellen - Kleine snacks Hoe komen snacks als kroketten/bamischijven en frikandellen uit de Airfryer? Is het daarnaast ook een optie om een portie friet en een snack tegelijk te airfryen? Heeft een HD9220 (de analoge) genoeg inhoud voor een portie friet + snack, of is een HD9240 XL dan toch eerder aan te bevelen? | |
DX11 | maandag 3 juli 2017 @ 12:52 |
Altijd de xl nemen. Zelfs voor 2 personen heb je echt de xl nodig. Kroketten die bedoelt zijn voor vet, dus de goedkoopste, worden niet mooi bruin, maar blijven wat wittig. Smaken wel prima. Duurdere kroketten, en dan raad ik vooral mora aan, daar staat ook een airfryer teken op, die worden mooi bruin en smaken ook exact het zelfde als uit vet. Dus xl versie kopen sowieso en altijd mora snacks, dan komt het helemaal goed. Frikandellen, hamburgers enz, worden wel gewoon goed van alle merken. Voornamelijk kroketten en bitterballen zou ik echt alleen mora aanraden of de varianten van andere merken die ook in de oven kunnen. Heb ook gemerkt dat visite niet zo'n vertrouwen heeft in de witte bitterballen, ook als we zeggen dat ze het zelfde smaken, blijven ze liggen | |
Soldier2000 | maandag 3 juli 2017 @ 14:47 |
Normaal vinden mijn ouders het niet erg om het juist te verdelen. 1 Portie + Snack per persoon. Is een HD9220 daar groot genoeg voor? 2x Airfryen maakt voor hun dan niet uit. | |
DX11 | maandag 3 juli 2017 @ 16:44 |
Ik heb echt van veel mensen gehoord dat alle airfryers buiten de xl gewoon klein zijn. En de xl versie is zo vaak ergens in de aanbieding dat ik t echt wel zou weten. Word ook beter omdat je meer ruimte, dus meer lucht stroming om het eten heen hebt. | |
fotostarter | maandag 3 juli 2017 @ 17:31 |
XL is echt net eens overdreven groot, of XL zoals je zou denken bij XL. Hier 2 volwassenen en 1 kind. Voor friet is dat perfect. Snacks gaan erin terwijl we de friet opeten Hier is die onmisbaar. Geloof het of niet, maar gehaktballen, ik vind ze echt het lekkerste uit de airfryer | |
Brybry | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:08 |
Bij de Lidl de Silvercrest gekocht met een inhoud van 2.3l. Heb er zojuist brownies in gemaakt en ze zijn heerlijk en echt snel (15min) klaar. Vanavond gaan er kippenbouten en krieltjes in.... | |
Brybry | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:08 |
Gehaktballen uit de Airfryer?! Hoe dan? Die moeten toch lekker sudderen in de jus? | |
THEFXR | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:13 |
welke gehaktballen, kant en klaar of zelfgemaakt? | |
#ANONIEM | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:17 |
Dat is niet duur. Ben ook wel nieuwsgierig naar dat ding eigenlijk. | |
Brybry | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:45 |
Ze vliegen hier over de toonbank! Zit 3 jaar garantie op, netjes. Heb al jaren een broodbakmachine van dat merk en dat ding is echt geweldig, niet stuk te krijgen haha. | |
fotostarter | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:46 |
Zelf gemaakt. Die kant en klare vind ik altijd maar muf, en niet eens lekker. | |
fotostarter | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:49 |
Welnee. Nou ja, misschien de traditionele. Hier maak ik van ongeveer 300 - 350 gram goed gehakt van de slager, ongeveer 15 - 18 gehaktballetjes. Grote ballen hebben inderdaad meer garing nodig waardoor dit niet altijd goed gaan. Goed kruiden, lekker gebakken uitjes door het gehakt mengen, wat sambal, en kruiden die je lekker vindt. En de dag erna, koud als snack, zijn ze eigenlijk nog lekkerder | |
Brybry | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:50 |
Oh dat klinkt lekker, ga ik zeker proberen. Moet er nog olie ofzo bij? | |
THEFXR | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:52 |
gewoon vet van het gehakt is voldoende | |
fotostarter | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:52 |
Welnee Wanneer je runderehakt pakt, dat is ietwat droger dan varkensgehakt. Dan zou je kunnen overwegen om er een ei door heen te kneden. Geen vetstof toevoegen. Laatst ook een paar druppels worcestershiresaus toegevoegd. Ook erg lekker | |
fotostarter | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:54 |
Oja, ik zou de ballen wel bakken in het mandje. Heb ze wel eens in de bakpan gedaan, maar dan bakken ze niet heel mooi. Logisch natuurlijk.... In het mandje worden ze lekker! | |
Brybry | dinsdag 4 juli 2017 @ 16:54 |
Aankoop van de Airfryer is ook een manier om mijn keukenschuwe partner eens de keuken in te krijgen; Ik geef het recept van de gehaktballetjes door en hopelijk krijgt ie dan de smaak te pakken | |
fluitbekzeenaald2.0 | dinsdag 4 juli 2017 @ 17:14 |
Ben benieuwd Ik zat ook al naar dat ding te kijken, kan er alleen weinig reviews van vinden. | |
fluitbekzeenaald2.0 | dinsdag 4 juli 2017 @ 17:17 |
Er staat wel dat hij maar tot 200 graden gaat. Is dat niet te weinig? Ik bak nu de overfriet en -kroket op 240 graden. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 juli 2017 @ 17:22 |
QFT Gehaktballen op kamertemperatuur, nom nom nom | |
fotostarter | dinsdag 4 juli 2017 @ 17:23 |
Heerlijk! EN een goede bal heeft geen saus nodig | |
Pietverdriet | dinsdag 4 juli 2017 @ 17:25 |
Hooguit wat sambal | |
Spanky78 | dinsdag 4 juli 2017 @ 18:58 |
Met een beetje mosterd op brood! Yum! Echt nodig is het niet, maar wel lekker! | |
fotostarter | dinsdag 4 juli 2017 @ 19:00 |
Dit Goddelijk | |
Fer | zaterdag 22 juli 2017 @ 19:23 |
Zo lekker een flinke portie zelf gemaakt. 1kg aardappel gesneden, uurtje in een bak water ondergedompeld. Daarna 20 minuten voorkbakken 160gr en 14 minuten afbakken op 180gr, heerlijk. | |
TjjWester | zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:30 |
Philips zegt dat je zelfgemaakte frieten 10 minuten op 120 moet voorbakken en daarna 22 minuten op 180 graden, ik heb gekozen voor 150 graden omdat mijn airfryer geen 120 heeft. Ze zijn er rimpelig en mega krokant uitgekomen, echt niet lekker meer zo krokant en sommige zelfs verbrand. Wie heeft een beter recept? | |
THEFXR | zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:37 |
frieten in olie rubben en daarna bakken | |
#ANONIEM | zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:43 |
Arachideolie. En het soort aardappel kan ook nog uitmaken. | |
TjjWester | zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:49 |
Sorry dat ben ik vergeten te zeggen, ik heb voldoende olie gebruikt. | |
#ANONIEM | zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:12 |
Heb je de gesneden ongebakken patat in koud water gelegd en zo ja, hoe lang? En hoeveel olie heb je gebruikt? | |
Fer | zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:18 |
Mijn handleiding van Philips had het over lang voorbakken en kort afbakken. Dus 20m voorbakken en 10-15m afbakken. | |
TjjWester | zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:20 |
20 minuten Gewoon ingesmeerd met een kwastje, zoals overal geadviseerd wordt. | |
Atak | zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:28 |
Dan kan je het net zo goed wassen onder de kraan. | |
Zana | zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:36 |
Eerder eruit halen? Dikkere of gelijkmatigere frietjes snijden? Het hangt ook van de aardappels af en de hoeveelheid....bij mij worden ze nooit echt gelijk, tussentijds een paar keer schutten helpt ook en gewoon een keertje kijken hoe het ervoor staat...ik gebruik ook soms gewone diepvriesfrietjes voor de frituurpan als het "snel" moet gaan. | |
THEFXR | zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:44 |
dan adviseer ik je volgende wk met de klantenservice van Philips te bellen. | |
Printerkabel | zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:50 |
Neem de verse friet van de Lidl voor de AirFryer. Godlike. | |
Fer | zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:55 |
Tegen verbranden helpt ook dikker snijden en om de paar minuten omschudden. | |
Atak | zaterdag 25 augustus 2018 @ 19:34 |
Dikke snijden helpt inderdaad. Wat ik zelf altijd doe is voorbakken op 130 graden en dan afbakken op 180 graden. Dan is de buitenkant lekker knapperig en smeuïg van binnen. | |
THEFXR | zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:24 |
en hoe doe je die dan bereiden?, is nl dunne friet | |
TjjWester | zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:45 |
Ja dat is beter maar mijn airfryer heeft 150 als laagste temp. | |
Printerkabel | zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:55 |
Nou 10 min op 180 graden | |
Atak | zaterdag 25 augustus 2018 @ 23:50 |
Dan moet je een betere kopen. | |
TjjWester | zaterdag 25 augustus 2018 @ 23:51 |
Hij werkt perfect. | |
RockBabe | zondag 26 augustus 2018 @ 13:51 |
Die zijn zo goed! | |
Cat-astrophe | zondag 26 augustus 2018 @ 15:39 |
22 minuten op 180 is lang Ik snijd frietjes, laat die een uurtje in water weken om de kankerverwekkende stoffen eruit te laten trekken. Afdrogen en in een bakje omschudden met een beetje olie en kruiden. Dan 15 minuten op 150 voor de gaarheid. En een minuut of 10 knallen op 180 voor het korstje. Soms wat langer, even kijken hoe ze kleuren. Je moet regelmatig omschudden dus dan kun je prima checken. Goede kick ook wel, ik ga meteen aardappelen schillen voor frietjes bij het avondeten. | |
Spanky78 | zondag 26 augustus 2018 @ 15:58 |
Inderdaad. Overigens leg ik ze niet in water. Wat ik wel doe is voor het voorbakken met olie even kort voordrogen. Hiermee krijg je de olie straks beter verdeeld en een mooier korstje. Sommige mensen leggen. Vooraf de frites in gezouten water. Daarmee trek je wat vocht uit de frites en krijg je een mooiere textuur, zegt men. Belangrijk is ook om niet te grote porties in één keer te maken. Ik heb een xxl airfryer en ik maak max 750g per keer. | |
Atak | zondag 26 augustus 2018 @ 17:45 |
Nee pik. Je kan nog geen eens op 130 graden bakken. | |
TjjWester | zondag 26 augustus 2018 @ 21:59 |
Thats a feature not a bug. | |
#ANONIEM | zondag 26 augustus 2018 @ 22:08 |
Vandaag de verse Vlaamse Friet van de AH geprobeerd. Het is een doorzichtige zak en ligt bij de aardappelschijfjes en dergelijke. Deze dus: Heb ze een beetje ingevet met arachideolie en vervolgens 12 minuten op 180 graden gebakken in de airfryer. Resultaat was echt top! [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-08-2018 22:09:22 ] | |
Sorella | maandag 27 augustus 2018 @ 09:40 |
Die heb ik ook aan paar keer gekocht, met een lading olie eroverheen is er niets mis mee. | |
Tobiel | maandag 27 augustus 2018 @ 09:46 |
Patat. | |
#ANONIEM | maandag 27 augustus 2018 @ 10:38 |
Ik vond ze heerlijk. Kleur was goed, lekker knapperig van buiten. Perfect. Ga ze vaker halen. | |
Atak | maandag 27 augustus 2018 @ 15:08 |
Een feature die jij niet hebt. | |
THEFXR | maandag 27 augustus 2018 @ 17:22 |
| |
Printerkabel | donderdag 30 augustus 2018 @ 05:54 |
Jij snapt het | |
Chunees | maandag 3 september 2018 @ 15:04 |
wat is het verschil tussen patat maken,die speciaal voor de airfryer is en niet voor de airfryer. |