Je bedoelt "vies"quote:Op dinsdag 30 mei 2017 20:43 schreef Atak het volgende:
Smaakt het een beetje zoals het uit de oven komt?
Is het qua smaak dichterbij oven of friteuse friet?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 20:51 schreef the-brother-of-uzunumaki het volgende:
Heb er zelf goeie ervaringen mee
Iets meer friteusequote:Op dinsdag 30 mei 2017 20:53 schreef Atak het volgende:
[..]
Is het qua smaak dichterbij oven of friteuse friet?
Mijn oven heeft ook hete lucht.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 20:54 schreef FlippingCoin het volgende:
Smaakt zit dichter bij de frituur, niet verkeerd. Stuk beter dan de ovensmaak vind ik in ieder geval.
Oh apart, hier juist erg krokant.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:08 schreef DKS het volgende:
Vieze slappe friet. Eet het regelmatig bij moeder van m'n wijlen vrouw.
Geen idee wat het zo speciaal maakt, hier hebben we er pas recent eentje, de friet is goed te doen, frituur blijft lekkerder.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:03 schreef Atak het volgende:
[..]
Mijn oven heeft ook hete lucht.
Wat is er zo speciaal aan een airfryer?
In principe kan ik dezelfde dingen doen met mijn oven.
Als je het echt krokant wilt dan moet je een oven hebben met hete lucht.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:11 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Oh apart, hier juist erg krokant.
Met die speciale ovenfriet?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:13 schreef Atak het volgende:
[..]
Als je het echt krokant wilt dan moet je een oven hebben met hete lucht.
Het opwarmen gaat stuk sneller.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:15 schreef budvar het volgende:
Zolang je niet voor meer dan 2 personen hoeft te bakken is zo'n airfryer prima, het duurt wel wat langer dan bij een gewone frituur maar het resultaat was bij mij altijd prima krokant. Toch gaat er niks boven ossewit.
Wel eens een Aviko reclame van gezien dacht ik.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:17 schreef Atak het volgende:
[..]
Bestaan die? Ik gebruik gewoon de normale.
Ossewit?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:15 schreef budvar het volgende:
Zolang je niet voor meer dan 2 personen hoeft te bakken is zo'n airfryer prima, het duurt wel wat langer dan bij een gewone frituur maar het resultaat was bij mij altijd prima krokant. Toch gaat er niks boven ossewit.
Gewone patat gaat prima, dat zit al zo vol met olie dat daar niks meer bij hoeft.quote:
Dan doen ze toch bij de heart attack grill?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:15 schreef budvar het volgende:
Zolang je niet voor meer dan 2 personen hoeft te bakken is zo'n airfryer prima, het duurt wel wat langer dan bij een gewone frituur maar het resultaat was bij mij altijd prima krokant. Toch gaat er niks boven ossewit.
Dat is marketing. Andere verpakking. Zelfde friet.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:18 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Wel eens een Aviko reclame van gezien dacht ik.Maar wist niet dat normale friet ook lekker is in de over, direct uit de vriezer de oven in?
Ja in die air fryer komt er olie uit de friet zonder er iets bij te doen.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:18 schreef budvar het volgende:
[..]
Gewone patat gaat prima, dat zit al zo vol met olie dat daar niks meer bij hoeft.
Dat is dan weer zonde.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:19 schreef Droopie het volgende:
Aardappelkroketjes zijn echt matig uit die Airfryer
quote:
Airfryer is volgens mij gewoon een pauper ding. Voor het echte werk moet je gewoon een goeie oven hebben. Zo'n goeie oven werkt ook met hete lucht.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:19 schreef Droopie het volgende:
Aardappelkroketjes zijn echt matig uit die Airfryer
Nog nooit gezien.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:19 schreef budvar het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Rundervet, het lekkerste en gezondste om in te frituren.
Werk je toevallig bij een witgoedzaak?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:20 schreef Atak het volgende:
[..]
Airfryer is volgens mij gewoon een pauper ding. Voor het echte werk moet je gewoon een goeie oven hebben. Zo'n goeie oven werkt ook met hete lucht.
Geen idee, maar die heart attack krijg je van de hoeveelheid en niet van ossewit, dat is echt vele malen gezonder dan zonnebloemolie of andere plantaardige olie.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:18 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Dan doen ze toch bij de heart attack grill?
Ik zie het ook alleen nog maar bij de Jumbo, bij alle andere supers alleen maar dat super ongezonde zonnebloemolie.quote:
Oh oké, nog nooit geprobeerd.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:21 schreef budvar het volgende:
[..]
Geen idee, maar die heart attack krijg je van de hoeveelheid en niet van ossewit, dat is echt vele malen gezonder dan zonnebloemolie of andere plantaardige olie.
Nee, maar wij hebben laatst een nieuwe oven aangeschaft.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:21 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Werk je toevallig bij een witgoedzaak?
Ik zal hem binnenkort eens uitproberen, hier een tijd geleden een bord friet in gedaan om te proberen en dat ging prima maar niet opgelet hoe lang dit duurde.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:23 schreef Atak het volgende:
[..]
Nee, maar wij hebben laatst een nieuwe oven aangeschaft.
Airfryer is volgens mij gewoon een marketing ding. Eigenlijk heb je het gewoon niet nodig.
Misschien is het gemakkelijk om snel iets te bakken voor 1 of 2 personen maar als ik het zo hoor faalt het zelfs met dat.
Wat bedoel je? Je bepaalt tocht zelf of je de friet in zonnebloemolie of ander soort vet pakt?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:23 schreef budvar het volgende:
[..]
Ik zie het ook alleen nog maar bij de Jumbo, bij alle andere supers alleen maar dat super ongezonde zonnebloemolie.
Het enige "probleem" is dat je het eerst moet smelten in een pan voor je het in de frituurpan doet, maar dat is dus alleen als je er nieuw vet in doet. Maar het is zeker de moeite waard want het is 100x lekkerder dan zonnebloemolie(en dus ook nog gezonder).quote:
En als het eenmaal in de frituur zit dan kan je dit er gewoon in laten voor hergebruik?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:27 schreef budvar het volgende:
[..]
Het enige "probleem" is dat je het eerst moet smelten in een pan voor je het in de frituurpan doet, maar dat is dus alleen als je er nieuw vet in doet. Maar het is zeker de moeite waard want het is 100x lekkerder dan zonnebloemolie(en dus ook nog gezonder).
Ja als je zelf bakt wel, alleen dit is dierlijk vet(rund) en dat zal je wel zelf in de frituurpan moeten doen.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:25 schreef Atak het volgende:
[..]
Wat bedoel je? Je bepaalt tocht zelf of je de friet in zonnebloemolie of ander soort vet pakt?
Uiteraard,tot het gaat verkleuren en dan zet je hem op een zachte stand om het te smelten en moet je nieuwe in een pan smelten zodat het element niet bloot ligt als je de frituurpan aan zet.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:28 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
En als het eenmaal in de frituur zit dan kan je dit er gewoon in laten voor hergebruik?
Hoeveel kost die van jou dan?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:27 schreef Adrenaline0182 het volgende:
Dikke tip: Koop de échte Arifryer, die van Philips. En dus niet die van 5 tientjes. Zie hiervoor ook de test van de consumentenbond.
Ik ben erg blij met mijn Airfryer. Niks geen slappe friet of wat dan ook. Voor de mensen die hier wel last van hebben; probeer eens de Friet (of een ander product) van Avriko.
Ik weet het niet precies, maar ik heb de XL. Ik geloof dat die in de aanbieding (en dat is hij vrij regelmatig bij de Blokker) 179 euro heeft gekost.quote:
Oké cool, ik ga het onthouden.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:30 schreef budvar het volgende:
[..]
Uiteraard,tot het gaat verkleuren en dan zet je hem op een zachte stand om het te smelten en moet je nieuwe in een pan smelten zodat het element niet bloot ligt als je de frituurpan aan zet.
Als je het 1x hebt gehad wil je echt niet andersquote:
Nee hoor, niet slap. Denk dat de moeder van je wijlen vrouw wat fout doet.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:08 schreef DKS het volgende:
Vieze slappe friet. Eet het regelmatig bij moeder van m'n wijlen vrouw.
Dit. Net niet zo goed als gefrituurd, maar vele maken beter dan uit de oven.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 20:54 schreef FlippingCoin het volgende:
Smaakt zit dichter bij de frituur, niet verkeerd. Stuk beter dan de ovensmaak vind ik in ieder geval.
Wat is er anders in de Airfryer dan? Moderne ovens werken ook op hete lucht. En Airfryer ook.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 22:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dit. Net niet zo goed als gefrituurd, maar vele maken beter dan uit de oven.
Top machine wat mij betreft. Ook te gebruiken als turbo oven.
Airfryer is directer, sneller.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 23:01 schreef Atak het volgende:
[..]
Wat is er anders in de Airfryer dan? Moderne ovens werken ook op hete lucht. En Airfryer ook.
Veel grotere warmtecapaciteit per liter inhoud, door snelle convectie ook snellere warmteoverdracht.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 23:01 schreef Atak het volgende:
[..]
Wat is er anders in de Airfryer dan? Moderne ovens werken ook op hete lucht. En Airfryer ook.
Kan zijn dat ze iets fout doet.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:11 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Oh apart, hier juist erg krokant.
Wat kan je er nog meer mee doen?quote:Op woensdag 31 mei 2017 00:57 schreef renwan het volgende:
Ik gebruik mijn Airfryer voor heel veel dingen maar voor patat nog het minste. De smaak is best oké maar vind het iets teveel naar chips neigen
Misschien te veel erin, of te vroeg.quote:
Eh, ik bak er broodjes in af, heb er wel eens worst in klaargemaakt, biefstuk, allerhande snacks natuurlijk, leftover pizza opgewarmd en vast nog een hoop waar ik nu niet aan denk.quote:
Gewone friet werkt juist beter hier dan ovenfriet. Komt er goed uit, niet veel slechter dan de frituurpan.quote:Op woensdag 31 mei 2017 10:10 schreef Leandra het volgende:
Je moet ovenfriet in de airfryer gebruiken, dat is prima te doen.
Kan ik ook in de oven maar voorverwarmen duurt alleen langer.quote:Op woensdag 31 mei 2017 10:06 schreef renwan het volgende:
[..]
Eh, ik bak er broodjes in af, heb er wel eens worst in klaargemaakt, biefstuk, allerhande snacks natuurlijk, leftover pizza opgewarmd en vast nog een hoop waar ik nu niet aan denk.
Dat kan ja maar de Airfryer is stukken sneller en dat vind ik fijn. Sterker nog ik heb geen oven meer sinds de Airfryer hier staat.quote:Op woensdag 31 mei 2017 10:30 schreef Atak het volgende:
[..]
Kan ik ook in de oven maar voorverwarmen duurt alleen langer.
Raar. Kalkoen kan je er niet in bakken dus voor mij zal het geen optie zijn. Ook meerdere gerechten te gelijk bakken kan ook niet. Wie gaat nou alleen friet eten? Ik wil met friet altijd zalm of gepaneerde vleugels. In de Airfryer zou dat wel kunnen maar in batches. Dan is het ene bord al koud voordat het andere gebakken is.quote:Op woensdag 31 mei 2017 12:18 schreef renwan het volgende:
[..]
Dat kan ja maar de Airfryer is stukken sneller en dat vind ik fijn. Sterker nog ik heb geen oven meer sinds de Airfryer hier staat.
Ja, daar hebben wij een oplossing voor gevonden:quote:Op woensdag 31 mei 2017 13:01 schreef Atak het volgende:
[..]
Raar. Kalkoen kan je er niet in bakken dus voor mij zal het geen optie zijn. Ook meerdere gerechten te gelijk bakken kan ook niet. Wie gaat nou alleen friet eten? Ik wil met friet altijd zalm of gepaneerde vleugels. In de Airfryer zou dat wel kunnen maar in batches. Dan is het ene bord al koud voordat het andere gebakken is.
Aardappeltjes in de pan bakken? Waarom zou ik dan een Airfryer kopen? Nee. Dan doe ik gewoon het vlees/vis en friet in mijn nieuwe moderne hete lucht oven en ben ik in een keer klaar.quote:Op woensdag 31 mei 2017 13:24 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, daar hebben wij een oplossing voor gevonden:
[ afbeelding ]
Best wel revolutionair concept. Terwijl de frites in de Airfryer krokant worden, bak je een stukje vlees of vis in het pannetje of stoom je deze in de oven. Kip, kibbeling of loempia's kunnen ook in de Airfryer. Dan kan je ondertussen een salade maken of bijvoorbeeld aardappeltjes in het pannetje bakken. Heb je in 20 minuten tijd een volwaardige maaltijd op tafel.
Grootste voordeel van de Aifryer is dat het veel minder gedoe en meer smaak oplevert dan de oven, en aanzienlijk minder stank & vet dan de frituur. Frituren doen wij om verschillende andere redenen (o.a veiligheid) sowieso niet meer.
Dat zijn jouw woorden. Ik twijfel er nog over. En als je zo bijdehand doet dan koop ik al helemaal geen Airfryer.quote:Op woensdag 31 mei 2017 13:52 schreef renwan het volgende:
Wat is dit eigenlijk voor trolltopic? Of ben je echt dom TS?
Dat boeit echt niemand wat. Op de arme aandeelhouders van Phillips na. Het ding is er om de levens van consumenten gemakkelijker te maken. Het is geen levensovertuiging.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:09 schreef Atak het volgende:
[..]
Dat zijn jouw woorden. Ik twijfel er nog over. En als je zo bijdehand doet dan koop ik al helemaal geen Airfryer.
Dat laatste betwijfel ik als je kijkt hoe religieus sommige dat apparaat verdedigen. Misschien zijn sommige ook aandeelhouders van Philips en willen dat andere ook zo'n ding kopen puur voor eigen financieel belang. Als je kijkt hoeveel sites er zijn over airfryers met gratis informatie dan is dat nog geen eens een rare theorie.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:17 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat boeit echt niemand wat. Op de arme aandeelhouders van Phillips na. Het ding is er om de levens van consumenten gemakkelijker te maken. Het is geen levensovertuiging.
Neequote:Op dinsdag 30 mei 2017 20:43 schreef Atak het volgende:
Ik heb dit nog nooit geprobeerd.
Zo'n klote ding kost ook niet veel. Voor 50 euro heb je al een airfryer.
Is het 'm waard?
Allicht, want een airfryer is gewoon een kleine heteluchtoven. Maar om nou te zeggen dat patat uit de oven lekker isquote:Smaakt het een beetje zoals het uit de oven komt?
Dat wordt in vet van 130°C ook krokant, zit namelijk een speciale "coating" over die voor extra krokant zorgt.quote:Op woensdag 31 mei 2017 12:19 schreef Verbodsbord het volgende:
Werkt top. Beste resultaat hier met Kreukelfriet van Aviko, die wordt het meest krokant.
Mjah. Friet uit de oven is ook gezonder. Daarom wil ik juist van mijn friteuse af.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:38 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nee
[..]
Allicht, want een airfryer is gewoon een kleine heteluchtoven. Maar om nou te zeggen dat patat uit de oven lekker is
Minder vaak patat eten. De keren dat je patat eet wil je toch ook iets lekkers?quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:51 schreef Atak het volgende:
[..]
Mjah. Friet uit de oven is ook gezonder. Daarom wil ik juist van mijn friteuse af.
Het is geen deeltjesversneller of een ruimteveer. Probeer wat uit of Google op handleiding+merk/type.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:55 schreef Atak het volgende:
We hebben sindskort een nieuwe hete lucht oven maar ik weet nog niet eens hoe dat ding werkt. Handleiding is al weg en niemand is thuis.
Ik eet al niet zo vaak friet. 2 keer in de maand is veel?quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:01 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Minder vaak patat eten. De keren dat je patat eet wil je toch ook iets lekkers?
Biefstuk?quote:
Je hebt het wel eens geprobeerd? Ik gok van niet maar deze discussie ga ik mooi niet voeren met de CULsnobsquote:Op woensdag 31 mei 2017 22:14 schreef pietbier het volgende:
[..]
Biefstuk?
Ze moeten jou ophangen, vierendelen, door een hakselaar gooien en in de airfryer gooien....
BARBAAR!
Je hebt ook wel eens geprobeerd een krop botersla in de koekenpan te bakken? Sommige dingen moet je gewoon niet proberenquote:Op woensdag 31 mei 2017 22:16 schreef renwan het volgende:
[..]
Je hebt het wel eens geprobeerd? Ik gok van niet maar deze discussie ga ik mooi niet voeren met de CULsnobs
Ik denk dat het wel moet kunnen, alleen wat voor vet gebruik je?quote:Op woensdag 31 mei 2017 22:16 schreef renwan het volgende:
[..]
Je hebt het wel eens geprobeerd? Ik gok van niet maar deze discussie ga ik mooi niet voeren met de CULsnobs
Ik heb ook wel eens filmpjes gezien van mensen die kots opdrinken, dat probeer ik ook liever niet....quote:Op woensdag 31 mei 2017 22:16 schreef renwan het volgende:
[..]
Je hebt het wel eens geprobeerd? Ik gok van niet maar deze discussie ga ik mooi niet voeren met de CULsnobs
Okequote:Op dinsdag 6 juni 2017 01:01 schreef pietbier het volgende:
[..]
Ik heb ook wel eens filmpjes gezien van mensen die kots opdrinken, dat probeer ik ook liever niet....
Sommige dingen doe je gewoonweg niet. Zeker niet met een stuk vlees dat sowieso al heel simpel en smaakvol te bereiden is.
Zeg dat ook tegen de mensen die hun recept tonen op internet:quote:Op dinsdag 6 juni 2017 01:01 schreef pietbier het volgende:
Sommige dingen doe je gewoonweg niet. Zeker niet met een stuk vlees dat sowieso al heel simpel en smaakvol te bereiden is.
Waar haal je het idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn?quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:51 schreef Atak het volgende:
[..]
Mjah. Friet uit de oven is ook gezonder. Daarom wil ik juist van mijn friteuse af.
Is zo.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar haal je het idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn?
Je hebt een grote historie hier op fok wat te blaten en dan er op te draaien.quote:
Jij denkt dat frituren gezond is? Denk eens logisch na.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt een grote historie hier op fok wat te blaten en dan er op te draaien.
Nogmaals, waar haal jij idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:30 schreef Atak het volgende:
[..]
Jij denkt dat frituren gezond is? Denk logisch na.
Lees de gebruiksaanwijzing, er staat dan ook dat je de frietjes moet keren.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:26 schreef Atak het volgende:
Ik heb trouwens paar dagen geleden ovenfriet gemaakt in mijn hete lucht oven.
Ik bakte er ook gepaneerde kippenvleugels in de oven. Dat was wel lekker knapperig en lekker maar de ovenfriet smaakte nergens naar. Alleen een kant van de friet was knapperig. De andere kant was slap.
Volgens mij had ik het niet lang genoeg gebakken. 15-20 op 220 moet toch gewoon genoeg zijn?
Deed ik. Maar gelijkmatig alles keren gaat niet.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:33 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Lees de gebruiksaanwijzing, er staat dan ook dat je de frietjes moet keren.
Denk eens even na. Waarom denk je?quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nogmaals, waar haal jij idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn.
FYI, ovenfriet is gefrituurd, voordat jij het in de oven gooit
NEUHquote:Op donderdag 8 juni 2017 13:35 schreef Atak het volgende:
[..]
Deed ik. Maar gelijkmatig alles keren gaat niet.
Volgens Avikoquote:Op donderdag 8 juni 2017 13:26 schreef Atak het volgende:
Volgens mij had ik het niet lang genoeg gebakken. 15-20 op 220 moet toch gewoon genoeg zijn?
quote:een voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten goudgeel. Tussendoor eenmaal keren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |