Airfryer is directer, sneller.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 23:01 schreef Atak het volgende:
[..]
Wat is er anders in de Airfryer dan? Moderne ovens werken ook op hete lucht. En Airfryer ook.
Veel grotere warmtecapaciteit per liter inhoud, door snelle convectie ook snellere warmteoverdracht.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 23:01 schreef Atak het volgende:
[..]
Wat is er anders in de Airfryer dan? Moderne ovens werken ook op hete lucht. En Airfryer ook.
Kan zijn dat ze iets fout doet.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 21:11 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Oh apart, hier juist erg krokant.
Wat kan je er nog meer mee doen?quote:Op woensdag 31 mei 2017 00:57 schreef renwan het volgende:
Ik gebruik mijn Airfryer voor heel veel dingen maar voor patat nog het minste. De smaak is best oké maar vind het iets teveel naar chips neigen
Misschien te veel erin, of te vroeg.quote:
Eh, ik bak er broodjes in af, heb er wel eens worst in klaargemaakt, biefstuk, allerhande snacks natuurlijk, leftover pizza opgewarmd en vast nog een hoop waar ik nu niet aan denk.quote:
Gewone friet werkt juist beter hier dan ovenfriet. Komt er goed uit, niet veel slechter dan de frituurpan.quote:Op woensdag 31 mei 2017 10:10 schreef Leandra het volgende:
Je moet ovenfriet in de airfryer gebruiken, dat is prima te doen.
Kan ik ook in de oven maar voorverwarmen duurt alleen langer.quote:Op woensdag 31 mei 2017 10:06 schreef renwan het volgende:
[..]
Eh, ik bak er broodjes in af, heb er wel eens worst in klaargemaakt, biefstuk, allerhande snacks natuurlijk, leftover pizza opgewarmd en vast nog een hoop waar ik nu niet aan denk.
Dat kan ja maar de Airfryer is stukken sneller en dat vind ik fijn. Sterker nog ik heb geen oven meer sinds de Airfryer hier staat.quote:Op woensdag 31 mei 2017 10:30 schreef Atak het volgende:
[..]
Kan ik ook in de oven maar voorverwarmen duurt alleen langer.
Raar. Kalkoen kan je er niet in bakken dus voor mij zal het geen optie zijn. Ook meerdere gerechten te gelijk bakken kan ook niet. Wie gaat nou alleen friet eten? Ik wil met friet altijd zalm of gepaneerde vleugels. In de Airfryer zou dat wel kunnen maar in batches. Dan is het ene bord al koud voordat het andere gebakken is.quote:Op woensdag 31 mei 2017 12:18 schreef renwan het volgende:
[..]
Dat kan ja maar de Airfryer is stukken sneller en dat vind ik fijn. Sterker nog ik heb geen oven meer sinds de Airfryer hier staat.
Ja, daar hebben wij een oplossing voor gevonden:quote:Op woensdag 31 mei 2017 13:01 schreef Atak het volgende:
[..]
Raar. Kalkoen kan je er niet in bakken dus voor mij zal het geen optie zijn. Ook meerdere gerechten te gelijk bakken kan ook niet. Wie gaat nou alleen friet eten? Ik wil met friet altijd zalm of gepaneerde vleugels. In de Airfryer zou dat wel kunnen maar in batches. Dan is het ene bord al koud voordat het andere gebakken is.
Aardappeltjes in de pan bakken? Waarom zou ik dan een Airfryer kopen? Nee. Dan doe ik gewoon het vlees/vis en friet in mijn nieuwe moderne hete lucht oven en ben ik in een keer klaar.quote:Op woensdag 31 mei 2017 13:24 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, daar hebben wij een oplossing voor gevonden:
[ afbeelding ]
Best wel revolutionair concept. Terwijl de frites in de Airfryer krokant worden, bak je een stukje vlees of vis in het pannetje of stoom je deze in de oven. Kip, kibbeling of loempia's kunnen ook in de Airfryer. Dan kan je ondertussen een salade maken of bijvoorbeeld aardappeltjes in het pannetje bakken. Heb je in 20 minuten tijd een volwaardige maaltijd op tafel.
Grootste voordeel van de Aifryer is dat het veel minder gedoe en meer smaak oplevert dan de oven, en aanzienlijk minder stank & vet dan de frituur. Frituren doen wij om verschillende andere redenen (o.a veiligheid) sowieso niet meer.
Dat zijn jouw woorden. Ik twijfel er nog over. En als je zo bijdehand doet dan koop ik al helemaal geen Airfryer.quote:Op woensdag 31 mei 2017 13:52 schreef renwan het volgende:
Wat is dit eigenlijk voor trolltopic? Of ben je echt dom TS?
Dat boeit echt niemand wat. Op de arme aandeelhouders van Phillips na. Het ding is er om de levens van consumenten gemakkelijker te maken. Het is geen levensovertuiging.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:09 schreef Atak het volgende:
[..]
Dat zijn jouw woorden. Ik twijfel er nog over. En als je zo bijdehand doet dan koop ik al helemaal geen Airfryer.
Dat laatste betwijfel ik als je kijkt hoe religieus sommige dat apparaat verdedigen. Misschien zijn sommige ook aandeelhouders van Philips en willen dat andere ook zo'n ding kopen puur voor eigen financieel belang. Als je kijkt hoeveel sites er zijn over airfryers met gratis informatie dan is dat nog geen eens een rare theorie.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:17 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat boeit echt niemand wat. Op de arme aandeelhouders van Phillips na. Het ding is er om de levens van consumenten gemakkelijker te maken. Het is geen levensovertuiging.
Neequote:Op dinsdag 30 mei 2017 20:43 schreef Atak het volgende:
Ik heb dit nog nooit geprobeerd.
Zo'n klote ding kost ook niet veel. Voor 50 euro heb je al een airfryer.
Is het 'm waard?
Allicht, want een airfryer is gewoon een kleine heteluchtoven. Maar om nou te zeggen dat patat uit de oven lekker isquote:Smaakt het een beetje zoals het uit de oven komt?
Dat wordt in vet van 130°C ook krokant, zit namelijk een speciale "coating" over die voor extra krokant zorgt.quote:Op woensdag 31 mei 2017 12:19 schreef Verbodsbord het volgende:
Werkt top. Beste resultaat hier met Kreukelfriet van Aviko, die wordt het meest krokant.
Mjah. Friet uit de oven is ook gezonder. Daarom wil ik juist van mijn friteuse af.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:38 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nee
[..]
Allicht, want een airfryer is gewoon een kleine heteluchtoven. Maar om nou te zeggen dat patat uit de oven lekker is
Minder vaak patat eten. De keren dat je patat eet wil je toch ook iets lekkers?quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:51 schreef Atak het volgende:
[..]
Mjah. Friet uit de oven is ook gezonder. Daarom wil ik juist van mijn friteuse af.
Het is geen deeltjesversneller of een ruimteveer. Probeer wat uit of Google op handleiding+merk/type.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:55 schreef Atak het volgende:
We hebben sindskort een nieuwe hete lucht oven maar ik weet nog niet eens hoe dat ding werkt. Handleiding is al weg en niemand is thuis.
Ik eet al niet zo vaak friet. 2 keer in de maand is veel?quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:01 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Minder vaak patat eten. De keren dat je patat eet wil je toch ook iets lekkers?
Biefstuk?quote:
Je hebt het wel eens geprobeerd? Ik gok van niet maar deze discussie ga ik mooi niet voeren met de CULsnobsquote:Op woensdag 31 mei 2017 22:14 schreef pietbier het volgende:
[..]
Biefstuk?
Ze moeten jou ophangen, vierendelen, door een hakselaar gooien en in de airfryer gooien....
BARBAAR!
Je hebt ook wel eens geprobeerd een krop botersla in de koekenpan te bakken? Sommige dingen moet je gewoon niet proberenquote:Op woensdag 31 mei 2017 22:16 schreef renwan het volgende:
[..]
Je hebt het wel eens geprobeerd? Ik gok van niet maar deze discussie ga ik mooi niet voeren met de CULsnobs
Ik denk dat het wel moet kunnen, alleen wat voor vet gebruik je?quote:Op woensdag 31 mei 2017 22:16 schreef renwan het volgende:
[..]
Je hebt het wel eens geprobeerd? Ik gok van niet maar deze discussie ga ik mooi niet voeren met de CULsnobs
Ik heb ook wel eens filmpjes gezien van mensen die kots opdrinken, dat probeer ik ook liever niet....quote:Op woensdag 31 mei 2017 22:16 schreef renwan het volgende:
[..]
Je hebt het wel eens geprobeerd? Ik gok van niet maar deze discussie ga ik mooi niet voeren met de CULsnobs
Okequote:Op dinsdag 6 juni 2017 01:01 schreef pietbier het volgende:
[..]
Ik heb ook wel eens filmpjes gezien van mensen die kots opdrinken, dat probeer ik ook liever niet....
Sommige dingen doe je gewoonweg niet. Zeker niet met een stuk vlees dat sowieso al heel simpel en smaakvol te bereiden is.
Zeg dat ook tegen de mensen die hun recept tonen op internet:quote:Op dinsdag 6 juni 2017 01:01 schreef pietbier het volgende:
Sommige dingen doe je gewoonweg niet. Zeker niet met een stuk vlees dat sowieso al heel simpel en smaakvol te bereiden is.
Waar haal je het idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn?quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:51 schreef Atak het volgende:
[..]
Mjah. Friet uit de oven is ook gezonder. Daarom wil ik juist van mijn friteuse af.
Is zo.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar haal je het idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn?
Je hebt een grote historie hier op fok wat te blaten en dan er op te draaien.quote:
Jij denkt dat frituren gezond is? Denk eens logisch na.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt een grote historie hier op fok wat te blaten en dan er op te draaien.
Nogmaals, waar haal jij idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:30 schreef Atak het volgende:
[..]
Jij denkt dat frituren gezond is? Denk logisch na.
Lees de gebruiksaanwijzing, er staat dan ook dat je de frietjes moet keren.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:26 schreef Atak het volgende:
Ik heb trouwens paar dagen geleden ovenfriet gemaakt in mijn hete lucht oven.
Ik bakte er ook gepaneerde kippenvleugels in de oven. Dat was wel lekker knapperig en lekker maar de ovenfriet smaakte nergens naar. Alleen een kant van de friet was knapperig. De andere kant was slap.
Volgens mij had ik het niet lang genoeg gebakken. 15-20 op 220 moet toch gewoon genoeg zijn?
Deed ik. Maar gelijkmatig alles keren gaat niet.quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:33 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Lees de gebruiksaanwijzing, er staat dan ook dat je de frietjes moet keren.
Denk eens even na. Waarom denk je?quote:Op donderdag 8 juni 2017 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nogmaals, waar haal jij idee vandaan dat ovenfriet gezonder zou zijn.
FYI, ovenfriet is gefrituurd, voordat jij het in de oven gooit
NEUHquote:Op donderdag 8 juni 2017 13:35 schreef Atak het volgende:
[..]
Deed ik. Maar gelijkmatig alles keren gaat niet.
Volgens Avikoquote:Op donderdag 8 juni 2017 13:26 schreef Atak het volgende:
Volgens mij had ik het niet lang genoeg gebakken. 15-20 op 220 moet toch gewoon genoeg zijn?
quote:een voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten goudgeel. Tussendoor eenmaal keren.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |