abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_171348135
Ik maak vaak omelet en dan roerbak ik het wit en laat ik het geel in tact. Sommige mensen zeggen dat 1 op de zoveel eieren besmet kan zijn maar als er zo'n kans is dan is het beter om het door te bakken denk ik zo. Toch zie ik heel veel mensen dit niet doen. Wat doen jullie zelf?
pi_171348207
Dat heet dan toch geen omelet maar spiegelei?

Ik doe het al jaren op dezelfde manier als jij en ben nooit ziek geworden ervan.
misunderstood
pi_171348258
Gewoon doen ja, vind het niet te eten als de dooier helemaal gestold is :r
pi_171348277
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:31 schreef DKS het volgende:
Dat heet dan toch geen omelet maar spiegelei?

Ik doe het al jaren op dezelfde manier als jij en ben nooit ziek geworden ervan.
In een omelet voeg je ook andere dingen bij wat ik dus doe. Ik roerbak dan alles behalve het geel.
pi_171348316
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:33 schreef Atak het volgende:

[..]

In een omelet voeg je ook andere dingen bij wat ik dus doe. Ik roerbak dan alles behalve het geel.
Je haalt dat gele bolletje er eerst uit??
misunderstood
pi_171348406
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:35 schreef DKS het volgende:

[..]

Je haalt dat gele bolletje er eerst uit??
Nee. Die laat ik gewoon in de pan en raak ze niet aan.
pi_171348484
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:38 schreef Atak het volgende:

[..]

Nee. Die laat ik gewoon in de pan en raak ze niet aan.
Ik kan me er eerlijk gezegd geen voorstelling van maken.
Je roerbakt het wit maar je blijft van het gele bolletje af??
Maar het kan vast geen kwaad als je dat bolletje niet bakt.
misunderstood
pi_171348504
Salmonella zit voor zover ik weet aan de buitenkant van het ei. Met het breken van de schaal kan het echter wel de binnenkant besmetten. Als je dus voorzichtig breekt en niet in de buurt van het geel komt zou het moeten gaan. Geen garantie.
pi_171348622
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:41 schreef DKS het volgende:

[..]


Je roerbakt het wit maar je blijft van het gele bolletje af??

Exact. Je hebt daar skills voor nodig.
pi_171348654
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:47 schreef Atak het volgende:

[..]

Exact. Je hebt daar skills voor nodig.
Dat blijkt.
misunderstood
  woensdag 31 mei 2017 @ 14:52:43 #11
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171348771
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:42 schreef nanuk het volgende:
Salmonella zit voor zover ik weet aan de buitenkant van het ei. Met het breken van de schaal kan het echter wel de binnenkant besmetten. Als je dus voorzichtig breekt en niet in de buurt van het geel komt zou het moeten gaan. Geen garantie.
Ja of je eieren even wassen. :').

Maar helaas is dat dus een hoax. Salmonella kan zich al in het eigeel nestelen voordat het ei überhaupt uit de kip is.
And so is the past
  woensdag 31 mei 2017 @ 14:56:51 #12
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171348933
Overigens is de kans op salmonellabesmetting door een ei vele malen kleiner dan bij kip zelf.
And so is the past
pi_171349025
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:47 schreef Atak het volgende:

[..]

Exact. Je hebt daar skills voor nodig.
Maar dat gele bolletje ligt wel in de hete pan? dan bakt het toch ook...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_171349066
quote:
2s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:59 schreef Karstman het volgende:

[..]

Maar dat gele bolletje ligt wel in de hete pan? dan bakt het toch ook...
Nee. Het geel is lichter dus dat blijft dobberen op de oppervlakte terwijl het wit zwaarder is dus dat kom in contact met de pan.
pi_171349181
quote:
2s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:59 schreef Karstman het volgende:

[..]

Maar dat gele bolletje ligt wel in de hete pan? dan bakt het toch ook...
Ik begrijp het ook niet helemaal.
misunderstood
pi_171349226
Ik begrijp er geen reet van. Kun je even een foto maken (of van internet trekken) van wat er uit je pan komt als je klaar bent met bakken?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_171349443
Zo moeilijk is het toch niet of zitten jullie nu te trollen?

Het wit = raak ik aan

Het geel = raak ik niet aan

Zo moeilijk is het niet en simpeler kan ik het ook niet maken.
pi_171349534
Je raakt het eigeel niet aan, maar je bakt het dus wel :')
pi_171349602
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:13 schreef Atak het volgende:
Zo moeilijk is het toch niet of zitten jullie nu te trollen?

Het wit = raak ik aan

Het geel = raak ik niet aan

Zo moeilijk is het niet en simpeler kan ik het ook niet maken.
Nee ik zit niet te trollen maar wat jij beschrijft noemen we hier een spiegelei.
misunderstood
pi_171349610
En hoe roerbak je zonder het geel aan te raken?

En blijft het geel snotterig of wordt het hard?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_171349621
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:18 schreef DKS het volgende:

[..]

Nee ik zit niet te trollen maar wat jij beschrijft noemen we hier een spiegelei.
dit ja
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 31 mei 2017 @ 15:22:56 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171349741
Rauw ei bevat vaak de parasiet Nochuncutopic Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Deze parasiet gaat niet dood door je eieren in te vriezen, omdat ze het verschil niet weten tussen zichzelf en een bacterie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171349762
wat ik doe is ik zet de pan wat op z'n zij en schep dan wat olie en schep dat boven op dat geel. tot er een vliesje onstaat.

niet zo moeilijk en vind het lekkerder smaken.
pi_171349901
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Rauw ei bevat vaak de parasiet Nochuncutopic Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Deze parasiet gaat niet dood door je eieren in te vriezen, omdat ze het verschil niet weten tussen zichzelf en een bacterie
En daarom heeft Piet z'n eigen topic in CUL.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_171349944
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:18 schreef DKS het volgende:

[..]

Nee ik zit niet te trollen maar wat jij beschrijft noemen we hier een spiegelei.
Het is geen spiegelei want ik voeg er ook champignons en andere dingen bij. :')
pi_171349997
quote:
2s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:18 schreef Karstman het volgende:
En hoe roerbak je zonder het geel aan te raken?

En blijft het geel snotterig of wordt het hard?
Nee. De buitenkant wordt dicht geschroeid en van binnen blijft het rauw.
pi_171350023
Snotterig wordt het als je het wit niet doorbakt.
pi_171350110
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:31 schreef Atak het volgende:
Snotterig wordt het als je het wit niet doorbakt.
En dat smerige navelstrengachtige ding laat je er ook gewoon in?
misunderstood
pi_171350136
Ik snap het wel. TS bakt gewoon een eitje in een koekenpan, maakt een roerei van het eiwit, schept om het gele gedeelte heen zodat het geel intact blijft, en haalt de pan van het vuur zodra het witte gedeelte gestold is maar het geel nog vloeibaar. Zo moeilijk is het niet.
Somebody that I used to know
pi_171350208
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:33 schreef Postbus100 het volgende:
Ik snap het wel. TS bakt gewoon een eitje in een koekenpan, maakt een roerei van het eiwit, schept om het gele gedeelte heen zodat het geel intact blijft, en haalt de pan van het vuur zodra het witte gedeelte gestold is maar het geel nog vloeibaar. Zo moeilijk is het niet.
Begrijpende lezers. _O_
pi_171350424
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:35 schreef Atak het volgende:

[..]

Begrijpende lezers. _O_
En ik was nog wel zo slecht in begrijpend lezen op de basisschool :@
Somebody that I used to know
pi_171350820
Als het eigeel nog een beetje vloeibaar is. :~
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_171351321
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:43 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

En ik was nog wel zo slecht in begrijpend lezen op de basisschool :@
Eigenlijk was het ook niet zo moeilijk. Op Fok is het niveau gewoon lager. :')
pi_171363149
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Rauw ei bevat vaak de parasiet Nochuncutopic Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Deze parasiet gaat niet dood door je eieren in te vriezen, omdat ze het verschil niet weten tussen zichzelf en een bacterie
Volgens mij een Turkse machoparasiet :D
Whatever...
pi_171363241
Seriously : als het eigeel tussen 55-60 graden is, zijn de meeste bacteriën gedood en is het heel nog vloeibaar.

Dus zelfs een besmet ei mijn je netjes als spiegelei eten.

Overigens kan ik ook gewoon mayonaise Etc. Met rauw eigeel. Nederlandse eieren zijn weinig besmet. Daarnaast kunnen de bacteriën niet goed tegen het zuur uit mayo.
Whatever...
  woensdag 31 mei 2017 @ 23:47:24 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171364419
De salmonellabesmetting zit meestal aan de buitenkant. Dus best een zo clean mogelijke cut maken en ei er in 1 keer uit laten glijden. Eieren splitsen dmv het heen en weer "gieten" van de dooier in de twee halve schalen is af te raden. Niet dat ik me daar iets van aantrek, maar als je wel bang bent voor salmonella is dat misschien goed om te weten.

Verder wat Spanky zegt, salmonella overleeft de 55C niet en dat wordt zo'n eitje al gauw. Ik heb in ieder geval nog nooit een koud of lauw spiegelei gegeten.
pi_171368953
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 23:47 schreef RobinOok het volgende:
De salmonellabesmetting zit meestal aan de buitenkant.
Dat dacht ik ook maar eerder in dit draadje werd ik daarop teruggefloten. Heel kort zoeken levert op dat besmetting door het hele ei en zeker door de hele kip zit.

Besmette eieren is ongeveer 1 op 3000. Verder kan een gezonde volwassene het meestal wel aan met een normale weerstand. Gewaarschuwd wordt voor gebruik van rouw ei uit meerdere eieren en dan zeker als het product nog even staat. Dat opgeklopte toetje waarvan ik de spelling niet weet (bahverwah) is berucht.
pi_171369133
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 23:47 schreef RobinOok het volgende:
De salmonellabesmetting zit meestal aan de buitenkant. Dus best een zo clean mogelijke cut maken en ei er in 1 keer uit laten glijden. Eieren splitsen dmv het heen en weer "gieten" van de dooier in de twee halve schalen is af te raden. Niet dat ik me daar iets van aantrek, maar als je wel bang bent voor salmonella is dat misschien goed om te weten.

Verder wat Spanky zegt, salmonella overleeft de 55C niet en dat wordt zo'n eitje al gauw. Ik heb in ieder geval nog nooit een koud of lauw spiegelei gegeten.
Wassen van de buitenkant is belangrijk maar de vraag is hoeveel je het er vanaf krijgt.
pi_171369405
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 09:49 schreef Atak het volgende:

[..]

Wassen van de buitenkant is belangrijk maar de vraag is hoeveel je het er vanaf krijgt.
Lees dit eens lees je überhaupt je eigen topic?
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-saf46.htm
pi_171369497
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:33 schreef Postbus100 het volgende:
Ik snap het wel. TS bakt gewoon een eitje in een koekenpan, maakt een roerei van het eiwit, schept om het gele gedeelte heen zodat het geel intact blijft, en haalt de pan van het vuur zodra het witte gedeelte gestold is maar het geel nog vloeibaar. Zo moeilijk is het niet.
Zo begrijp ik het ook, maar ben wel benieuwd naar een voorbeeldpic.

Dan kan ik beoordelen aan welke risico's TS wordt blootgesteld.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 01-06-2017 10:10:31 ]
  donderdag 1 juni 2017 @ 10:16:07 #41
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_171369613
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:47 schreef Atak het volgende:

[..]

Exact. Je hebt daar skills voor nodig.
Of het onvermogen te begrijpen wat roerbakken is. Gezien de vragen die je hier over eten stelt, weet ik wel op welke van de twee ik mijn geld zou zetten
pi_171369958
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 10:16 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Of het onvermogen te begrijpen wat roerbakken is. Gezien de vragen die je hier over eten stelt, weet ik wel op welke van de twee ik mijn geld zou zetten
En onvermogen te begrijpen wat een omelet is. Het zou me niet verbazen als hij ook spaghetti in de bami doet in plaats van mie.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 1 juni 2017 @ 10:42:07 #43
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_171370090
quote:
2s.gif Op donderdag 1 juni 2017 10:35 schreef Karstman het volgende:

[..]

En onvermogen te begrijpen wat een omelet is. Het zou me niet verbazen als hij ook spaghetti in de bami doet in plaats van mie.
Mij ook niet. Een gebakken ei met gebakken groente ernaast is geen omelet: dat is gebakken ei met gebakken groente.
  donderdag 1 juni 2017 @ 11:33:33 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171371194
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 09:38 schreef nanuk het volgende:
Heel kort zoeken levert op dat besmetting door het hele ei en zeker door de hele kip zit.
Heel kort zoeken levert dat bij mij niet op hoor. Heel kort zoeken levert bij mij op dat de salmonella in de kip zit, ja, maar bij eieren voornamelijk aan de buitenkant.

Dus als jij beter kunt zoeken zou ik graag een linkje krijgen....
pi_171376369
Voor de auti's die het nog steeds niet begrijpen. :7

pi_171376666
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Heel kort zoeken levert dat bij mij niet op hoor. Heel kort zoeken levert bij mij op dat de salmonella in de kip zit, ja, maar bij eieren voornamelijk aan de buitenkant.

Dus als jij beter kunt zoeken zou ik graag een linkje krijgen....
Voor zover ik weet is het ei vrijwel altijd steriel van binnen, de besmetting zit aan de buitenkant, nabesmetting door kippenstront. Salmonella komt uit de darmen van de kip.

Vroeger was dit risico allemaal een stuk hoger, maar inmiddels is de besmettingsgraad erg laag.

Ik maak trouwens gewoon mayo met rauw ei. Nog nooit ziek van geweest.
Whatever...
  donderdag 1 juni 2017 @ 16:06:33 #47
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_171376897
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 15:38 schreef Atak het volgende:
Voor de auti's die het nog steeds niet begrijpen. :7

[ afbeelding ]
Moeilijk, een foto draaien.
  donderdag 1 juni 2017 @ 16:43:38 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171377510
Is TS nu eigenlijk te dom om te poepen, een troll of een possetje imitator?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171377793
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 15:38 schreef Atak het volgende:
Voor de auti's die het nog steeds niet begrijpen. :7

[ afbeelding ]
Een gepimpt spiegelei dus.
misunderstood
pi_171378347
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Is TS nu eigenlijk te dom om te poepen, een troll of een possetje imitator?
Alles tegelijk
Whatever...
  donderdag 1 juni 2017 @ 17:28:58 #51
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_171378370
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 16:58 schreef DKS het volgende:

[..]

Een gepimpt spiegelei dus.
Nee joh, een geroerbakt omelet, zie je toch duidelijk?

:')
  Moderator / Miss SHO vrijdag 2 juni 2017 @ 13:57:28 #52
22592 crew  Ole
pi_171396541
Goed topic!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_171492621
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Heel kort zoeken levert dat bij mij niet op hoor. Heel kort zoeken levert bij mij op dat de salmonella in de kip zit, ja, maar bij eieren voornamelijk aan de buitenkant.

Dus als jij beter kunt zoeken zou ik graag een linkje krijgen....
CUL / Ei rauw eten
  dinsdag 6 juni 2017 @ 10:04:35 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171493080
quote:
Okay. Geen bron dus. Thank you.
pi_171493246
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 10:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Okay. Geen bron dus. Thank you.
Tenzij je een bron alleen erkent als het borrelt en er water uit komt zie ik toch wel heel duidelijk op een website (eigendom) van de Wageningse universiteit een heel duidelijk verhaal staan. Voor jou informatie de WU mag je gerust een autoriteit noemen op het gebied van landbouw.
  dinsdag 6 juni 2017 @ 13:04:10 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171496570
Ik had eerder over dat linkje naar food-info heengelezen. Was handiger geweest als je die even herhaalt haf ipv een linkje naar Fok. ;(

In dat linkje staan mogelijke besmettingen met mogelijke salmonella bacteriën. Niets over de waarschijnlijkheid en kans. Verder ook nergens op internet info die zou suggereren dat de besmetting meestal of net zo vaak binnen in het ei zit. Dus ik hou het liever bij wat ik al dacht. Dank je.
pi_171497107
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 13:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik had eerder over dat linkje naar food-info heengelezen. Was handiger geweest als je die even herhaalt haf ipv een linkje naar Fok. ;(
Het is handiger al je de moeite neemt een topic door te lezen in plaats van binnenvallen en wat roepen. Het staat nota bene bijna naast de posting waar jij op reageert. En dan na er op gewezen worden niet de moeite nemen het nog eens door te lezen.....

quote:
In dat linkje staan mogelijke besmettingen met mogelijke salmonella bacteriën. Niets over de waarschijnlijkheid en kans. Verder ook nergens op internet info die zou suggereren dat de besmetting meestal of net zo vaak binnen in het ei zit. Dus ik hou het liever bij wat ik al dacht. Dank je.
Tja, kom je hier om kennis op te doen of om te bevestigen dat je altijd gelijk hebt? Ik heb gelukkig van dit topic geleerd dat de besmetting ook aan de binnenkant kan zitten en ook heb ik geleerd dat het over het algemeen wel mee valt. Dus durf ik zelf rauw ei te eten maar weet ook dat ik het niet voor moet zetten aan kwetsbare groepen mensen zoals kinderen of mensen die toch al ziek zijn.
  dinsdag 6 juni 2017 @ 13:47:34 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171497602
Ben altijd benieuwd naar nieuwe kennis. Even dacht ik dat er nieuwe inzichten waren, maar niet dus. Doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')