In een omelet voeg je ook andere dingen bij wat ik dus doe. Ik roerbak dan alles behalve het geel.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:31 schreef DKS het volgende:
Dat heet dan toch geen omelet maar spiegelei?
Ik doe het al jaren op dezelfde manier als jij en ben nooit ziek geworden ervan.
Je haalt dat gele bolletje er eerst uit??quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:33 schreef Atak het volgende:
[..]
In een omelet voeg je ook andere dingen bij wat ik dus doe. Ik roerbak dan alles behalve het geel.
Nee. Die laat ik gewoon in de pan en raak ze niet aan.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:35 schreef DKS het volgende:
[..]
Je haalt dat gele bolletje er eerst uit??
Ik kan me er eerlijk gezegd geen voorstelling van maken.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:38 schreef Atak het volgende:
[..]
Nee. Die laat ik gewoon in de pan en raak ze niet aan.
Exact. Je hebt daar skills voor nodig.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:41 schreef DKS het volgende:
[..]
Je roerbakt het wit maar je blijft van het gele bolletje af??
Ja of je eieren even wassen.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:42 schreef nanuk het volgende:
Salmonella zit voor zover ik weet aan de buitenkant van het ei. Met het breken van de schaal kan het echter wel de binnenkant besmetten. Als je dus voorzichtig breekt en niet in de buurt van het geel komt zou het moeten gaan. Geen garantie.
Maar dat gele bolletje ligt wel in de hete pan? dan bakt het toch ook...quote:
Nee. Het geel is lichter dus dat blijft dobberen op de oppervlakte terwijl het wit zwaarder is dus dat kom in contact met de pan.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:59 schreef Karstman het volgende:
[..]
Maar dat gele bolletje ligt wel in de hete pan? dan bakt het toch ook...
Ik begrijp het ook niet helemaal.quote:Op woensdag 31 mei 2017 14:59 schreef Karstman het volgende:
[..]
Maar dat gele bolletje ligt wel in de hete pan? dan bakt het toch ook...
Nee ik zit niet te trollen maar wat jij beschrijft noemen we hier een spiegelei.quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:13 schreef Atak het volgende:
Zo moeilijk is het toch niet of zitten jullie nu te trollen?
Het wit = raak ik aan
Het geel = raak ik niet aan
Zo moeilijk is het niet en simpeler kan ik het ook niet maken.
dit jaquote:Op woensdag 31 mei 2017 15:18 schreef DKS het volgende:
[..]
Nee ik zit niet te trollen maar wat jij beschrijft noemen we hier een spiegelei.
En daarom heeft Piet z'n eigen topic in CUL.quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Rauw ei bevat vaak de parasiet Nochuncutopic Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Deze parasiet gaat niet dood door je eieren in te vriezen, omdat ze het verschil niet weten tussen zichzelf en een bacterie
Het is geen spiegelei want ik voeg er ook champignons en andere dingen bij.quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:18 schreef DKS het volgende:
[..]
Nee ik zit niet te trollen maar wat jij beschrijft noemen we hier een spiegelei.
Nee. De buitenkant wordt dicht geschroeid en van binnen blijft het rauw.quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:18 schreef Karstman het volgende:
En hoe roerbak je zonder het geel aan te raken?
En blijft het geel snotterig of wordt het hard?
En dat smerige navelstrengachtige ding laat je er ook gewoon in?quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:31 schreef Atak het volgende:
Snotterig wordt het als je het wit niet doorbakt.
Begrijpende lezers.quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:33 schreef Postbus100 het volgende:
Ik snap het wel. TS bakt gewoon een eitje in een koekenpan, maakt een roerei van het eiwit, schept om het gele gedeelte heen zodat het geel intact blijft, en haalt de pan van het vuur zodra het witte gedeelte gestold is maar het geel nog vloeibaar. Zo moeilijk is het niet.
En ik was nog wel zo slecht in begrijpend lezen op de basisschoolquote:
Eigenlijk was het ook niet zo moeilijk. Op Fok is het niveau gewoon lager.quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:43 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
En ik was nog wel zo slecht in begrijpend lezen op de basisschool
Volgens mij een Turkse machoparasietquote:Op woensdag 31 mei 2017 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Rauw ei bevat vaak de parasiet Nochuncutopic Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Deze parasiet gaat niet dood door je eieren in te vriezen, omdat ze het verschil niet weten tussen zichzelf en een bacterie
Dat dacht ik ook maar eerder in dit draadje werd ik daarop teruggefloten. Heel kort zoeken levert op dat besmetting door het hele ei en zeker door de hele kip zit.quote:Op woensdag 31 mei 2017 23:47 schreef RobinOok het volgende:
De salmonellabesmetting zit meestal aan de buitenkant.
Wassen van de buitenkant is belangrijk maar de vraag is hoeveel je het er vanaf krijgt.quote:Op woensdag 31 mei 2017 23:47 schreef RobinOok het volgende:
De salmonellabesmetting zit meestal aan de buitenkant. Dus best een zo clean mogelijke cut maken en ei er in 1 keer uit laten glijden. Eieren splitsen dmv het heen en weer "gieten" van de dooier in de twee halve schalen is af te raden. Niet dat ik me daar iets van aantrek, maar als je wel bang bent voor salmonella is dat misschien goed om te weten.
Verder wat Spanky zegt, salmonella overleeft de 55C niet en dat wordt zo'n eitje al gauw. Ik heb in ieder geval nog nooit een koud of lauw spiegelei gegeten.
Lees dit eens lees je überhaupt je eigen topic?quote:Op donderdag 1 juni 2017 09:49 schreef Atak het volgende:
[..]
Wassen van de buitenkant is belangrijk maar de vraag is hoeveel je het er vanaf krijgt.
Zo begrijp ik het ook, maar ben wel benieuwd naar een voorbeeldpic.quote:Op woensdag 31 mei 2017 15:33 schreef Postbus100 het volgende:
Ik snap het wel. TS bakt gewoon een eitje in een koekenpan, maakt een roerei van het eiwit, schept om het gele gedeelte heen zodat het geel intact blijft, en haalt de pan van het vuur zodra het witte gedeelte gestold is maar het geel nog vloeibaar. Zo moeilijk is het niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |