abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_171348135
Ik maak vaak omelet en dan roerbak ik het wit en laat ik het geel in tact. Sommige mensen zeggen dat 1 op de zoveel eieren besmet kan zijn maar als er zo'n kans is dan is het beter om het door te bakken denk ik zo. Toch zie ik heel veel mensen dit niet doen. Wat doen jullie zelf?
pi_171348207
Dat heet dan toch geen omelet maar spiegelei?

Ik doe het al jaren op dezelfde manier als jij en ben nooit ziek geworden ervan.
misunderstood
pi_171348258
Gewoon doen ja, vind het niet te eten als de dooier helemaal gestold is :r
pi_171348277
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:31 schreef DKS het volgende:
Dat heet dan toch geen omelet maar spiegelei?

Ik doe het al jaren op dezelfde manier als jij en ben nooit ziek geworden ervan.
In een omelet voeg je ook andere dingen bij wat ik dus doe. Ik roerbak dan alles behalve het geel.
pi_171348316
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:33 schreef Atak het volgende:

[..]

In een omelet voeg je ook andere dingen bij wat ik dus doe. Ik roerbak dan alles behalve het geel.
Je haalt dat gele bolletje er eerst uit??
misunderstood
pi_171348406
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:35 schreef DKS het volgende:

[..]

Je haalt dat gele bolletje er eerst uit??
Nee. Die laat ik gewoon in de pan en raak ze niet aan.
pi_171348484
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:38 schreef Atak het volgende:

[..]

Nee. Die laat ik gewoon in de pan en raak ze niet aan.
Ik kan me er eerlijk gezegd geen voorstelling van maken.
Je roerbakt het wit maar je blijft van het gele bolletje af??
Maar het kan vast geen kwaad als je dat bolletje niet bakt.
misunderstood
pi_171348504
Salmonella zit voor zover ik weet aan de buitenkant van het ei. Met het breken van de schaal kan het echter wel de binnenkant besmetten. Als je dus voorzichtig breekt en niet in de buurt van het geel komt zou het moeten gaan. Geen garantie.
pi_171348622
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:41 schreef DKS het volgende:

[..]


Je roerbakt het wit maar je blijft van het gele bolletje af??

Exact. Je hebt daar skills voor nodig.
pi_171348654
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:47 schreef Atak het volgende:

[..]

Exact. Je hebt daar skills voor nodig.
Dat blijkt.
misunderstood
  woensdag 31 mei 2017 @ 14:52:43 #11
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171348771
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:42 schreef nanuk het volgende:
Salmonella zit voor zover ik weet aan de buitenkant van het ei. Met het breken van de schaal kan het echter wel de binnenkant besmetten. Als je dus voorzichtig breekt en niet in de buurt van het geel komt zou het moeten gaan. Geen garantie.
Ja of je eieren even wassen. :').

Maar helaas is dat dus een hoax. Salmonella kan zich al in het eigeel nestelen voordat het ei überhaupt uit de kip is.
And so is the past
  woensdag 31 mei 2017 @ 14:56:51 #12
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171348933
Overigens is de kans op salmonellabesmetting door een ei vele malen kleiner dan bij kip zelf.
And so is the past
pi_171349025
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:47 schreef Atak het volgende:

[..]

Exact. Je hebt daar skills voor nodig.
Maar dat gele bolletje ligt wel in de hete pan? dan bakt het toch ook...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_171349066
quote:
2s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:59 schreef Karstman het volgende:

[..]

Maar dat gele bolletje ligt wel in de hete pan? dan bakt het toch ook...
Nee. Het geel is lichter dus dat blijft dobberen op de oppervlakte terwijl het wit zwaarder is dus dat kom in contact met de pan.
pi_171349181
quote:
2s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:59 schreef Karstman het volgende:

[..]

Maar dat gele bolletje ligt wel in de hete pan? dan bakt het toch ook...
Ik begrijp het ook niet helemaal.
misunderstood
pi_171349226
Ik begrijp er geen reet van. Kun je even een foto maken (of van internet trekken) van wat er uit je pan komt als je klaar bent met bakken?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_171349443
Zo moeilijk is het toch niet of zitten jullie nu te trollen?

Het wit = raak ik aan

Het geel = raak ik niet aan

Zo moeilijk is het niet en simpeler kan ik het ook niet maken.
pi_171349534
Je raakt het eigeel niet aan, maar je bakt het dus wel :')
pi_171349602
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:13 schreef Atak het volgende:
Zo moeilijk is het toch niet of zitten jullie nu te trollen?

Het wit = raak ik aan

Het geel = raak ik niet aan

Zo moeilijk is het niet en simpeler kan ik het ook niet maken.
Nee ik zit niet te trollen maar wat jij beschrijft noemen we hier een spiegelei.
misunderstood
pi_171349610
En hoe roerbak je zonder het geel aan te raken?

En blijft het geel snotterig of wordt het hard?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_171349621
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:18 schreef DKS het volgende:

[..]

Nee ik zit niet te trollen maar wat jij beschrijft noemen we hier een spiegelei.
dit ja
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 31 mei 2017 @ 15:22:56 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171349741
Rauw ei bevat vaak de parasiet Nochuncutopic Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Deze parasiet gaat niet dood door je eieren in te vriezen, omdat ze het verschil niet weten tussen zichzelf en een bacterie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171349762
wat ik doe is ik zet de pan wat op z'n zij en schep dan wat olie en schep dat boven op dat geel. tot er een vliesje onstaat.

niet zo moeilijk en vind het lekkerder smaken.
pi_171349901
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Rauw ei bevat vaak de parasiet Nochuncutopic Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Deze parasiet gaat niet dood door je eieren in te vriezen, omdat ze het verschil niet weten tussen zichzelf en een bacterie
En daarom heeft Piet z'n eigen topic in CUL.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_171349944
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:18 schreef DKS het volgende:

[..]

Nee ik zit niet te trollen maar wat jij beschrijft noemen we hier een spiegelei.
Het is geen spiegelei want ik voeg er ook champignons en andere dingen bij. :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')