Stokken_en_stenen | woensdag 12 april 2017 @ 18:16 |
Welkom in het grote FOK! slowcooker topic Websites voor aanschaf slowcooker: www.fonq.nl www.amazon.de www.amazon.co.uk Recepten: Algemene sites: https://twitter.com/fitslowcooker (EN) https://twitter.com/SlowcookCentral (EN) https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url] slowcooker society (EN) http://www.slowkoken.nl/ (NL) http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN) http://www.slowcookerclub.com/ (EN) http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN) http://www.slowcookersociety.com/ (EN) http://fitslowcookerqueen.com/(EN) Recepten index De Slowcookers Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/ Gepost in deze reeks: Pulled Pork (blog Nombelina) Roti kip (blog Nombelina) Stoofpeertjes van RobinOok (EN) Chili con carne (allrecipes) Vegetarische curry (slowkoken) Erwtensoep (Marks&Marks blogspot) Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken) Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes) Texas-style pulled pork (blijzondersuiker) Oma`s Hachee (smulweb) Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok) Stoofvlees a la Bart2002 Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound) Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb) Slow cooker butter chicken (allrecipes) Marokkaanse kip (allrecipes) Kip met satesaus a la Sorella Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck) 3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety) Mashed Potatoes(slowcookersociety) Indo pulled pork (eetinspiratie) Kip Dhansak a la Sorella Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen) Kip Marrakesh uit de slowcooker Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus Heerlijke pittige kippensoep (smulweb) Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk) Slow Cooker Lasagna a la Sorella Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman) cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious) Mostersoep met spekjes Kippensoepje a la PdeHoog Vietnamees stoofvlees En weer verder pruttelen met die langzame potten [ Bericht 2% gewijzigd door Isabeau op 04-05-2017 18:06:29 ] | |
Stokken_en_stenen | woensdag 12 april 2017 @ 18:25 |
Ik ben van plan om eens spareribs te gaan maken in de slowcooker. * (ja ik weet dat dit voor BBQ fans vloeken in de kerk is, mijn niet gemeende excuses daarvoor ). Nu de vraag hoe en wat? ik ben voorstander van zelf marineren want ik ben niet content wat men er standaard voor marinade bij gebruikt en tot mijn schrik zie ik soms zelfs dat ze het vlies hebben laten zitten Wie heeft er tips mbt bereidingstijden? en eventueel recepten? | |
Stokken_en_stenen | donderdag 13 april 2017 @ 00:30 |
Deze ga ik proberen; http://www.culy.nl/recept(...)ittige-barbecuesaus/ Met twee aanpassingen 135 gram bruine suiker ---> daar maak ik 25 gram honing van 240 milliliter ketchup ---> Dat halveer ik en vul ik weer aan met tabasco | |
Dragonberry | donderdag 13 april 2017 @ 17:55 |
Ik kan me niet voorstellen dat je spareribs goed gaar zijn na 4,5 uur in de slowcooker. Misschien wel gaar, maar ik bak ze graag goed door tot het vet wegsmelt en het vlees van het bot valt en dat kost minimaal 6 uur op 160 graden in de oven of op de barbecue. Ik ben dus sceptisch maar wel heel benieuwd hoe je spareribs uiteindelijk zijn Zelf heb ik voor het eerst bouillon getrokken van een kipkarkas in de slowcooker. Zo'n 12 uur laten staan op high, echt perfect! | |
oh-oh | vrijdag 14 april 2017 @ 01:02 |
Ik laat mijn ribben altijd zo lang mogelijk in de sc, 4.5 uur vind ik in elk geval te kort. Ik gril niks na. | |
quirina | maandag 17 april 2017 @ 13:24 |
Bolognaisesaus in de slowcooker vandaag | |
oh-oh | maandag 17 april 2017 @ 13:34 |
Thit bo kho hier <3 | |
quirina | maandag 17 april 2017 @ 13:42 |
https://www.paolos.nl/de-originele-bolognesesaus-ragu-bolognese/ Voor de recepten in de OP. | |
Stokken_en_stenen | maandag 17 april 2017 @ 14:19 |
Ik moest even opzoeken wat dat is, mijn vietnamees is niet meer wat het geweest is http://www.akitachow.com/(...)ietnamese-beef-stew/ | |
Stokken_en_stenen | maandag 17 april 2017 @ 14:20 |
Ik kan 'm niet meer aanpassen misschien kan een MOD deze erin plakken? | |
quirina | maandag 17 april 2017 @ 15:20 |
Maplesirup,tomatenpuree en twee gedroogde chilipepertjes | |
Stokken_en_stenen | maandag 17 april 2017 @ 17:38 |
Ja dat kan ook | |
RobinOok | maandag 17 april 2017 @ 17:40 |
Ik geloof niet dat dat 'm is. | |
Stokken_en_stenen | maandag 17 april 2017 @ 17:42 |
Welk recept dan? het is wel het gerecht als google niet gelogen heeft tegen mij. | |
RobinOok | maandag 17 april 2017 @ 17:44 |
Ik denk deze : http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/ Maar ik ga wel heel erg af als ik het mis heb. | |
oh-oh | maandag 17 april 2017 @ 17:44 |
http://www.aziatische-ing(...)etnamees-stoofvlees/ | |
oh-oh | maandag 17 april 2017 @ 17:45 |
Tegelijk gepost, maar die is het idd | |
RobinOok | maandag 17 april 2017 @ 17:48 |
Pffffjiew, gelukkig! Moet ik ook weer eens maken. En in porties invriezen. Altijd lekker. | |
oh-oh | maandag 17 april 2017 @ 17:54 |
Ja, ik maak het ook veel te weinig, het is zoooooo lekker! | |
Stokken_en_stenen | maandag 17 april 2017 @ 17:58 |
LastRequest | dinsdag 18 april 2017 @ 23:01 |
Hoi, hier een 5,7 l crockpot sinds kort. Twee keer pulled pork gemaakt, verder nog niets. Ik merk dat ik het wat lastig vind in te schatten of ik een recept in mijn SC kan maken, of dat er dan te weinig in zit. Ik wil dan niet verdubbelen bv omdat ik dan met veel te veel eten zit. En een ander ding: ik twijfel over een kleinere erbij, maar die hebben over het algemeen geen timer. Als je minstens 8u op je werk bent, hoe doe je dat dan? Of het staat veel langer te koken dan in het recept staat, of je start hem met een timer later maar dan staan je ingrediënten een paar uur buiten de koelkast... lijkt me niks. Mensen die hier ervaring mee hebben? In de omschrijvingen staat het namelijk wel telkens zo leuk, dat je thuiskomt van je werk en het eten klaar is enz. | |
Lienekien | dinsdag 18 april 2017 @ 23:10 |
Ik gebruik hem ook niet op die manier, maar op dagen dat ik niet de hele dag van huis ben. Dan gat het er 's ochtends vers in, zeg maar. Meestal eten we er die dag van en vries ik de rest in. | |
Stokken_en_stenen | vrijdag 21 april 2017 @ 00:39 |
Zo net een slow cook gedaan En het is zeer goed gelukt heerlijk gewoon En wat heb ik erin gedaan? 5 karbonades ongeveer 1600 gram --> BBQ Chicken! rub 5 speklappen ongeveer 600 gram --> 5 kruiden rub 2 kleine uien gesneden 6 tenen knoflook gekneusd en gehakt. 3 eetlepels chilisaus 3 theelepels Sambal 50 gram tomatenketchup 2 glazen cabernet cauvignon 3 uur op de hoge stand en vervolgens 2 uur op de lage stand na twee uur omgeroerd en weer na twee uur omgeroerd. PS de karbonades en speklappen had ik in stukken van max 5 bij 5 cm gehakt dan kan je makkelijker roeren en kruiden. Nom nom nom lekker een voorraad pork in de vriezer Heb het in 7 bakjes gedaan en alle vloeistof/vet/ui/knof erbij gedaan. | |
Stokken_en_stenen | vrijdag 21 april 2017 @ 01:09 |
Ehm karbonade (schouder) 100 gr. 272 kcal * 16 = 4352 speklapje 100 gr. 424 kcal * 6 = 2544 Totaal 6896 kcal Best wel een berg energie zit erin dus En dan nog de wijn, ui, knof en saus [ Bericht 0% gewijzigd door Stokken_en_stenen op 21-04-2017 10:34:09 (het was laat ) ] | |
#ANONIEM | vrijdag 21 april 2017 @ 01:43 |
eh
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-04-2017 01:43:36 ] | |
Stokken_en_stenen | vrijdag 21 april 2017 @ 10:32 |
Het was blijkbaar te laat om te typen Eerst veel sterke | |
Stokken_en_stenen | vrijdag 21 april 2017 @ 23:48 |
Vanavond met nieuwe aardappelen en wortels gegeten heerlijk Ik ga het recept opslaan | |
Serinde | zaterdag 22 april 2017 @ 17:20 |
Ik heb een slowcooker gekocht het is er eentje van Russell Hobbs en ik twijfel opeens of er wel een ingebouwde timer in zit maar dat is met een losse timer zo verholpen eventueel. Ik ga me er morgenmiddag eens in verdiepen. Heb hier al heerlijke recepten voorbij zien komen. | |
Stokken_en_stenen | zaterdag 22 april 2017 @ 18:11 |
Hoi ik heb ook een Russell Hobbs zit geen timer op en drie standen laag/hoog/warmhoud 3,5 liter inhoud. Doet wat het moet doen namelijk langzaam koken | |
Serinde | zaterdag 22 april 2017 @ 20:35 |
Die heb ik ook bevalt ie? | |
Mubassie | zaterdag 22 april 2017 @ 23:35 |
Heb ik vandaag ook aangeschaft Morgen proberen | |
Stokken_en_stenen | zaterdag 22 april 2017 @ 23:38 |
Ja tot nu toe wel ja | |
Stokken_en_stenen | zaterdag 22 april 2017 @ 23:38 |
| |
Lienekien | zaterdag 22 april 2017 @ 23:41 |
Een losse timer kan je apparaat in- of uitschakelen, niet als je gerecht klaar is je apparaat op de warmhoudstand zetten. Dus een losse timer werkt niet hetzelfde. | |
Serinde | zondag 23 april 2017 @ 08:50 |
De tweede optie die je noemt was niet eens in me opgekomen dacht alleen aan uitgestelde start net als bij de wasmachine en vaatwasser | |
Sorella | donderdag 27 april 2017 @ 15:04 |
Vietnamees Stoofvlees (Thịt bò kho) Een beroemd runderstoofpotje uit Vietnam, eerder kruidig & warm dan pittig. Bijzonder door het gebruik van steranijs en Thaise basilicum, al is het met normale basilicum of zelfs helemaal zonder basilicum ook al lekker. Het is gewoon weer eens wat anders dan een b½uf bourguignon of oma’s sudderlapjes, maar niet eens zo heel anders. Gewoon een lekker runderstoofpotje. In Vietnam, met zijn Franse invloeden eten ze het vaak met baguette, lekker soppend in de saus. Als ontbijt. RECEPT 500g runderstoofvlees (bv magere runder-, rib-, of sucadelappen) 2 tl kurkuma (koenjit) 2 el (arachide) olie 3 sjalotjes, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 rode chilipepers, fijngehakt 1 stengels citroengras, superfijngehakt 1 el kerriepoeder 1 el gemalen steranijs (of 3 hele, geroosterd en tot poeder gemalen) 2 dl hete runder- of kippenbouillon. (tip: bouillon + sojasaus + vissaus kan voor sommigen te zout uitpakken, gebruik dan water ipv bouillon) 2-3 el Vietnamese vissaus 2 el lichte sojasaus 1 el (ruwe riet)suiker zout en zwarte peper ½ bosje verse thaise basilicum, zonder stelen of gewone basilicum 1 rode ui, in dunne ringen voor de garnering Snijd het vlees in blokjes, meng het met de kurkuma en zet het apart. Bak sjalotjes, knoflook, chilipeper en citroengras in wat olie tot het geurig is. Voeg kerriepoeder en de helft van het steranijspoeder toe en bak 10 sec mee. Voeg het vlees toe en bak het vlees een beetje bruin. Voeg warme bouillon, vissaus, sojasaus en suiker toe. Breng aan de kook, voeg extra warm water toe zodat al het vlees onder staat en laat sudderen tot het gaar is. Ik zou zeggen minstens 4 uur, maar het veiligste is om stoofpotjes altijd een dag van tevoren te maken. Dan kun je het zonder stress laten pruttelen zolang als nodig is en bovendien is stoofvlees de volgende dag nog lekkerder ook. Meer maken om in te vriezen is altijd een goed idee. Voor serveren proeven en op smaak brengen met peper, zout en de rest van het steranijspoeder. Eventueel de saus binden met een maizenapapje (2 tl maïzena + 1 el koud water). Thaise basilicum in reepjes en rode ui in dunne ringen toevoegen en serveren met witte rijst en bijvoorbeeld sperzieboontjes. Of met baguette dus! Ik heb de kruiden en vlees gebakken toen de rest erbij en overgedaan in de slowcooker, die op 11 uur gezet, de geur die eruit komt is heerlijk : morgen eten. Ik ben alleen geen fan van de citroengras stengel die blijft volgens mij toch houterig want ik kreeg hem niet superfijn (nog 9 uur te gaan misschien wordt het nog zacht), maar misschien meer een idee om te pletten, erbij te gooien en later eruit te halen. Va internet afgeplukt maar weet niet meer van welke site, sry | |
oh-oh | donderdag 27 april 2017 @ 15:07 |
Ik postte de link hierboven al Citroengras doe je er normaal in zijn geheel in ( beetje kneuzen ) en vis je er dan gewoon uit als je gaat eten. | |
Sorella | donderdag 27 april 2017 @ 15:41 |
Maar dat staat er niet er staat heel fijn hakken In ieder geval goede les voor de volgende keer. Heb jij hem ook gemaakt oh-oh ? Bij Robin vandaan dus, Robin het ruikt verrukkelijk hier in huis | |
oh-oh | vrijdag 28 april 2017 @ 02:00 |
Vorige week nog ja, maar ik maak hem wel vaker | |
Miezziej | donderdag 4 mei 2017 @ 09:51 |
Ik twijfel over een slowcooker, en door dit recept wil ik hem denk ik nog liever (Man is Vietnamees, maar we hebben niet echt de tijd om vaak uitgebreid Vietnamees te koken). Is het echt zo handig om te hebben? Gebruiken jullie hem vaak? Ik twijfel ook over het formaat. Wij zijn met zijn 2'en + baby, maar maken vaak eten voor meerdere dagen dus als het een wat grotere hoeveelheid is, is dat niet erg. Het lijkt mij ook leuk om er bouillon in te maken voor Pho (Vietnamese noodlesoep), maar het recept wat mij inspireerde gebruikt een ~6,1 liter, en dat lijkt mij weer zo groot. Kan je ook goed (runder)bouillon maken in een 4,7liter bijvoorbeeld? | |
Molo | donderdag 4 mei 2017 @ 09:53 |
Ja kan prima, en ideaal ding Ik gebruik m denk ik eens in de week of twee weken | |
LastRequest | donderdag 4 mei 2017 @ 10:40 |
Volgens mij raden ze minstens de helft vol aan, liefst 3/4. | |
Lienekien | donderdag 4 mei 2017 @ 12:11 |
Deze staat nu te sudderen voor morgen. Ben zeer benieuwd. | |
Miezziej | donderdag 4 mei 2017 @ 12:21 |
Het is ook lekker met wortels erbij | |
Lienekien | donderdag 4 mei 2017 @ 12:30 |
Goed idee! Die heb ik nog. Dacht zelf aan paprika, heb ik ook nog liggen. Ik doe misschien wel allebei. | |
RobinOok | donderdag 4 mei 2017 @ 13:03 |
Ik heb ondertussen de tekst in het recept aangepast om te waarschuwen dat als je het niet superfijn gesneden krijgt je het dan maar beter toch in zijn geheel mee kunt laten sudderen. Een tussenweg bestaat er namelijk niet. | |
RobinOok | donderdag 4 mei 2017 @ 13:04 |
Als jij hem nu ook lekker vindt, misschien wil een mod 'm dan in de OP erbij zetten? | |
Sorella | donderdag 4 mei 2017 @ 14:08 |
Daar kwam ik ook achter, ik heb alles in een vergiet gegooid en het vlees "gewassen" om de stukjes kwijt te raken, smaak was wel iets minder geworden natuurlijk maar desalniettemin nog steeds lekker | |
RobinOok | donderdag 4 mei 2017 @ 16:07 |
Als je een microplane rasp hebt kun je het ook prima raspen, kwam ik tijdje terug achter. :-) Citroengras Raspen | |
Sorella | donderdag 4 mei 2017 @ 16:53 |
Heb ik maar ik plet het wel en haal het er later uit want dit recept is zeker voor herhaling vatbaar | |
Lienekien | donderdag 4 mei 2017 @ 17:28 |
Zo heb ik het gedaan, weliswaar op een grove microplane. En met de sereh rechtstreeks uit de diepvries. | |
tralalala | donderdag 4 mei 2017 @ 17:29 |
Dat gaat toch echt extreem naar steranijs smaken? Ik vond 1 steranijs bij de Indo Pulled Pork al extreem en hou het tegenwoordig alleen bij de vijfkruidenpoeder. Maar anijs vind ik verder ook niet echt bijzonder dus misschien ligt het daar aan. | |
RobinOok | donderdag 4 mei 2017 @ 18:50 |
Ik vind juist 5-kruidenpoeder supersnel oerheersen. | |
Lienekien | vrijdag 5 mei 2017 @ 18:54 |
Het recept staat er al, maar is nu ook door ons officieel goedgekeurd! Ik heb nu alle ingrediënten, dus dat wordt binnenkort een keer een grotere hoeveelheid maken en deels invriezen. | |
Mubassie | dinsdag 9 mei 2017 @ 22:50 |
Stomme vraag, maar wat gebeurd er als je vlees of gevogelte te lang gaart? (Lees: een aantal uren) Kan dat kwaad? Of is dat geen probleem. M.a.w. stel dat je geen timer hebt en je vergeet je slowcooker, of je bent onverwacht langer van huis.. | |
RobinOok | dinsdag 9 mei 2017 @ 22:53 |
Het kan geen kwaad, anders dan dat het vlees in draadjes uit elkaar kan vallen. Vind ik op zich nog steeds lekker. Liever te gaar (uiteenvallend) dan net niet gaar/zacht genoeg. | |
Lienekien | dinsdag 9 mei 2017 @ 22:54 |
Dan valt het uit elkaar. Het komt in principe niet droog te staan, omdat als het goed is de deksel zo goed sluit dat het vocht in de pan blijft. | |
THEFXR | dinsdag 9 mei 2017 @ 23:24 |
zoals gezegd, uit elkaar, je kan altijd een stekkertimer gebruiken van een paar euro, zodat het vlees niet te gaar wordt | |
Mubassie | dinsdag 9 mei 2017 @ 23:25 |
Thanks dames. Dus voor de smaak maakt het niets uit? | |
RobinOok | dinsdag 9 mei 2017 @ 23:41 |
Nope. Alleen voor de structuur. | |
Lucky_Strike | woensdag 10 mei 2017 @ 18:56 |
We hebben onlangs een Gusto 3,5L slowcooker gekregen van iemand die hem in een kertpakket gekregen had en hem ongeopend in de kast liet staan. Ik ga hem morgen voor het eerst gebruiken met roti kip Ik zie in alle recepten staan dat je vet van je vlees moet trimmen. Maar smelt dat niet gewoon dan? | |
wootahH | woensdag 10 mei 2017 @ 18:57 |
nee daar is de temperatuur te laag voor. maar bij spareribs etc gooi het nog ff op de bbq of in de oven onder de grill | |
Lucky_Strike | woensdag 10 mei 2017 @ 19:08 |
Ah, thanks. Spareribs zullen we nooit maken in de slowcooker, daar hebben we een barbecue voor. Zaterdag weer, heb nu al trek. Maar eerst dus roti | |
Lienekien | woensdag 10 mei 2017 @ 19:17 |
Welk recept ga je gebruiken? | |
Dragonberry | woensdag 10 mei 2017 @ 19:36 |
Vet aan vlees smelt meestal juist heel mooi weg in de slowcooker. Ik laat het altijd zitten en vind bijna nooit stukken vet terug. | |
Lucky_Strike | woensdag 10 mei 2017 @ 19:48 |
Ik weet het nog niet precies. Een mengsel van die van Noa/Kay en mijn eigen recept denk ik. Sowieso wel met dijen en kouseband. | |
Lucky_Strike | woensdag 10 mei 2017 @ 19:51 |
Ja, nou heb ik dus nog een mening nodig | |
Lienekien | woensdag 10 mei 2017 @ 19:59 |
Dus het staat niet specifiek in het recept dat je het vet eraf zou moeten snijden? Ik doe het nooit. Maak de kip voor roti trouwens altijd in de pan. En kouseband zou ik apart doen. | |
Lucky_Strike | woensdag 10 mei 2017 @ 21:07 |
Nee, in dit recept staat het niet inderdaad. Ik heb afgelopen week tientallen recepten doorgenomen en kwam het regelmatig tegen. Ik ga het vlees in de pan bruinen en de kousenband er later pas bij doen. | |
RobinOok | woensdag 10 mei 2017 @ 21:24 |
Vraag Fietsie. Het vet uit zijn kip zag er wel uitgesmolten uit, [ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 10-05-2017 22:08:29 ] | |
Kaatje1 | woensdag 10 mei 2017 @ 22:08 |
Ik heb ooit 1x vlees gebruind in een pan. De keer daarna niet en er was geen verschil. Is jouw pan een sauté zodat je 'm op vuur kan zetten? | |
Lucky_Strike | woensdag 10 mei 2017 @ 22:46 |
Nee, volgens mij niet. | |
Kaatje1 | woensdag 10 mei 2017 @ 22:51 |
Dan ook niet doen nee. Maar bruinen zou ik niet doen, moet je weer afwassen | |
Vanyel | donderdag 11 mei 2017 @ 06:49 |
Niet wegsnijden. Mensen schrijven dat natuurlijk omdat vet vies en eng is. | |
oh-oh | donderdag 11 mei 2017 @ 11:34 |
Ik bak niks aan, en ik laat altijd het vet zitten. Als je maar genoeg tijd neemt wordt het zo juist lekkerder. Ik heb vandaag een braadkuiken in de sc, op een bedje van ui/knoflook/kefir lime blaadjes, rijkelijk bestrooid met kurkuma, gemalen chili, ketoembar en laos. Ik laat hem denk ik zo ff twee uur op high staan en voor ik straks de deur uit ga doe ik dr dan nog wat ketjap/cocosmelk bij , maar mss ook niet. | |
Lucky_Strike | donderdag 11 mei 2017 @ 18:56 |
Ik ga het vet voortaan laten zitten. De roti zit er nu 4,5 uur in en het ruikt verrukkelijk. Hoe lang doen jullie een runderstoofpot met een kilo riblappen aan? Mijn ene recept zegt 10 uur en het andere 12 uur. Beide uit hetzelfde boekje. En dat boekje is vrij matig dus ik vertrouw het niet zo. | |
Lienekien | donderdag 11 mei 2017 @ 20:27 |
Dat komt allemaal niet zo precies. En het is per slowcooker ook nog verschillend. | |
Kaatje1 | donderdag 11 mei 2017 @ 20:43 |
Ligt er ook aan hoe dik het vlees is. Maar vaak wel zo'n 12 uur soms nog langer. | |
Lucky_Strike | donderdag 11 mei 2017 @ 20:43 |
Ik vind 10 of 12 uur zo lang. Maar ik heb ook nog nooit een stoofpotje gemaakt dus ik weet er niets van We hebben net de roti op en het was heerlijk! Nog een portie over natuurlijk dus dat is mooi. 2,5 uur op high, toen de kouseband er bij en nog 3 uur op low. | |
Kaatje1 | donderdag 11 mei 2017 @ 20:44 |
Uien voor uiensoep heb ik wel 16 uur gedaan (waren er ook veel) | |
Lienekien | donderdag 11 mei 2017 @ 21:06 |
Ik doe het nooit zo lang, in ieder geval. | |
RobinOok | donderdag 11 mei 2017 @ 23:17 |
Kousenband 3 uur? Waarom? | |
RobinOok | donderdag 11 mei 2017 @ 23:19 |
Je bakt niks? De specerijen ook niet? | |
Lucky_Strike | donderdag 11 mei 2017 @ 23:27 |
Het ging er bevroren in. Had korter gekund maar het was hartstikke goed eetbaar. Het viel me alles mee want mijn hele dag liep anders dan gepland en het eten bereiden dus ook. | |
Lucky_Strike | donderdag 11 mei 2017 @ 23:28 |
Dat had ik vandaag ook niet gedaan en ik gooi de kerrie masala volgende keer wel even in de koekenpan. | |
RobinOok | donderdag 11 mei 2017 @ 23:30 |
Oh. | |
oh-oh | donderdag 11 mei 2017 @ 23:57 |
Nee doe ik echt nooit. | |
RobinOok | vrijdag 12 mei 2017 @ 00:02 |
Okay. Duidelijk. | |
Lucky_Strike | vrijdag 12 mei 2017 @ 00:08 |
Ik miste net wat extra smaak vandaag en ik weet bijna zeker dat dat door de ongebakken specerijen kwam. | |
oh-oh | vrijdag 12 mei 2017 @ 00:13 |
Ik gebruik wel meer kruiden in de sc dan in de pan. Maar aangezien ik nooit zout gebruik vind ik dat geen probleem | |
RobinOok | vrijdag 12 mei 2017 @ 00:47 |
Nou moet je ophouden hoor, oh-oh. | |
Vanyel | vrijdag 12 mei 2017 @ 07:42 |
Ik haal de 12 u zelden. Gooi het eten erin als ik wakker word of na het boodschappen doen en als het etenstijd is (vroeg hier, gezien de kinderen) is het altijd klaar. | |
Vanyel | vrijdag 12 mei 2017 @ 07:46 |
Ik bak ook zelden specerijen als ik de slowcooker gebruik. Toen ik er nog een had die op het vuur kon, deed ik dat wel. | |
RobinOok | vrijdag 12 mei 2017 @ 10:10 |
Ik heb dit weekend nog sudderlappen gemaakt, gewoon op het kleinste pitje. Was een taaie lap, dus heeft uiteindelijk iets 16 uur opgestaan. Van zondagmiddag 15:00 tot maandagmorgen 07:00. Had geen zin om de slowcooker erbij te pakken. | |
Lucky_Strike | vrijdag 19 mei 2017 @ 17:43 |
Ik ga straks mijn derde slowcookermaal eten, gebaseerd op Caribbean chicken. Ik ben nog niet overtuigd van het recept en ik had het gisteren 6,5 uur aan staan toen ik ineens de deur uit moest. Ik ben benieuwd of het straks eetbaar is. Mijn eerste twee probeersels waren heel goed gelukt.
| |
Lienekien | vrijdag 19 mei 2017 @ 18:53 |
Je hebt de smaak te pakken! | |
Lucky_Strike | vrijdag 19 mei 2017 @ 18:59 |
Jah! Dit is ideaal voor mij. Voor de users die het niet weten, ik woon in een stacaravan terwijl mijn huis wordt verbouwd. Ik kan niet uitgebreid koken en luchtjes blijven lang hangen. Ik was mijn kookmojo helemaal kwijt en begin het nu weer terug te krijgen. | |
Dragonberry | vrijdag 19 mei 2017 @ 19:44 |
Ik heb vandaag ook roti gemaakt 3 uur op high, helemaal prima. Dit vind ik 1 van de lekkerste dingen om te maken in de slowcooker. | |
oh-oh | vrijdag 19 mei 2017 @ 20:01 |
Kip is met 6.5 uur ruim klaar al, ben benieuwd hoe het smaakte. | |
Lucky_Strike | vrijdag 19 mei 2017 @ 21:17 |
Ja, het ging wat mis aan alle kanten van de planning. Maar het was nog verrassend goed te eten. Dit recept mag zeker blijven.
[ Bericht 21% gewijzigd door Lucky_Strike op 19-05-2017 21:31:21 ] | |
Remco_h | vrijdag 19 mei 2017 @ 22:35 |
ik lees hier even mee! mijn crockpot staat regelmatig aan vooral in de winter voor stoofvlees! de tijden in de recepten (10-12 uur voor rundvlees bijv) haal ik nooit, sucade lappen vallen na een uur of 8 echt al uit elkaar, kan dat komen door de verschillende merken? | |
wootahH | zaterdag 20 mei 2017 @ 11:11 |
vast wel. en ook hoeveel liter je pan is en hoe vol je hem propt. | |
THEFXR | dinsdag 6 juni 2017 @ 12:46 |
geen aandelen, maar zag het toevallig staan. | |
Lucky_Strike | zondag 6 augustus 2017 @ 18:44 |
Ik heb een tijdje terug de hoisin chicken die Kaatje aanraadde op. Zo lekker Ergens in deze reeks staat een recept voor kip met pindasaus, ik weet niet meer van wie. Ik vond het een maf recept maar toch leek het me lekker. En dat was het ook, echt een verrassing Ik heb nog een heerlijk met Mexicaanse kip bedacht. Nou ja, geïnspireerd door een of andere site. Al getest en goedbevonden door users uit de CUL slowchat Ik heb geëxperimenteerd met het aanbakken van kip. Het maakt geen bal verschil. Ik ga ze ongebakken in de cooker doen in het vervolg. Dijen ontdoen van vet is ook onnodig gebleken. Ik heb nog nooit een stukje vieze flieber geproefd met onschoongemaakte dijen. Dinsdag maak ik enchilada quinoa. Ben benieuwd. Hebben jullie nog iets leuks gemaakt? [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-08-2017 18:54:45 ] | |
Lucky_Strike | dinsdag 8 augustus 2017 @ 21:19 |
De enchiladaquinoa was lekker! Er leek erg veel vocht in het recept te moeten maar het klopte dus wel. Ik had niet naar het recept geluisterd en kon er later nog wat water bij doen. Ik heb na 2,5 uur de tweede helft van de saus en de kaas toegevoegd zodat ik tussendoor kon roeren. Het heeft hier te lang opgestaan, volgens recept. Maar 4 uur op low was ook wel goed geweest. Heeft een van jullie al eens risotto, parelcouscous, grutten, pasta of rijst in de slowcooker gedaan? | |
Kaatje1 | dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:08 |
Risotto wel gedaan, maar per ongeluk op H gezet. Ik kon 't eruit bikken. Geen succes dus. Laatst op een andere manier. Risottorijst in een ovenschaal. Bouillon erbij en bv champignons en dat (geen idee hoe heet/lang) in de oven. Heerlijk en geen last van zere polsen door het roeren. | |
RobinOok | dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:15 |
| |
Kaatje1 | dinsdag 8 augustus 2017 @ 22:18 |
Ja, ik stond ook heel raar te kijken en dacht, proberen waard. Een "echte" risotto is heel heel veel lekkerder. Maar als je daarna niet eens meer je lepel naar je mond krijgt is dit een prima alternatief. | |
Tree | woensdag 9 augustus 2017 @ 11:53 |
In het recept staat dat je een blik fire roasted tomatoes en green chillies moet gebruiken. Dit kan ik hier niet krijgen, hoe heb jij dit gedaan? | |
Lucky_Strike | woensdag 9 augustus 2017 @ 12:50 |
Eerst gebaald dat ik dat hier niet kan kopen. Daarna een blik tomaatblokjes gebruikt en een chilipeper. Ik had nog wel het idee om hot sauce toe te voegen op minn bord maar dat was niet nodig. Ik had trouwens deze lekkere enchiladasaus gemaakt en daar ook een paar porties van ingevroren:http://www.recipetineats.com/enchilada-sauce-easy-classic-recipe/ | |
Tree | woensdag 9 augustus 2017 @ 12:51 |
Dankjewel! Het ziet er erg lekker uit, ga het binnenkort zeker maken | |
Lienekien | woensdag 9 augustus 2017 @ 12:51 |
De zomer is het seizoen dat mijn slowcooker stof verzamelt... Maar ik lees vol interesse mee en doe ideeën op voor het najaar! | |
Lucky_Strike | woensdag 9 augustus 2017 @ 12:53 |
Zie edit. Ik ben geen voorstander van quinoa eigenlijk maar ik had nog een pak in de kast staan. De helft is nog over dus ik denk dat ik dit recept nog eens maak wanneer de porties uit de vriezer op zijn. | |
Tree | woensdag 9 augustus 2017 @ 12:54 |
| |
Lucky_Strike | woensdag 9 augustus 2017 @ 12:54 |
Ik vind het juist ideaal nu. Mijn caravan warmt niet op door het koken | |
Molo | woensdag 9 augustus 2017 @ 19:04 |
Waarvoor zou je die quinoa vervangen als je dat zou 'moeten'? Ik vind die smaak niet lekker namelijk | |
Lucky_Strike | woensdag 9 augustus 2017 @ 19:13 |
Ik denk dat het met rijst lekker is. Maar ik weet niets van rijst bereiden in de slowcooker. De quinoa nam een deel van het vocht op. [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 09-08-2017 19:30:24 ] | |
Molo | woensdag 9 augustus 2017 @ 19:22 |
Misschien orzo ofzo? | |
Lucky_Strike | woensdag 9 augustus 2017 @ 19:29 |
Dat is het proberen wel waard denk ik. Maar dat gaart wel snel. | |
LastRequest | maandag 14 augustus 2017 @ 12:42 |
Risotto wel, volgens dit recept. Geen aanrader, de structuur van de rijst was volledig weg. Nu ik het weet zie ik het ook aan de afbeelding bij het recept dus het zal wel kloppen, het is alleen geen risotto dan denk ik. Meer hartige doorgekookte rijstebrij Ben benieuwd of iemand een ander recept heeft dat wel werkt. Anders blijf ik de risotto gewoon op de normale manier maken, waarschijnlijk sowieso lekkerder. | |
Dragonberry | maandag 14 augustus 2017 @ 15:17 |
Er is een crockpot met roermechanisme. Zou je daar wel lekkere risotto mee kunnen maken? Of in een multicooker zoals de kenwood kCook. Leuk speelgoed lijkt me dat | |
Kaatje1 | maandag 14 augustus 2017 @ 16:13 |
Daar heb ik ook al naar gekeken. Lijkt me ook wel wat. Maar ja...weer een ding. | |
Kaatje1 | donderdag 17 augustus 2017 @ 09:44 |
Ik heb er net 1 besteld. Bij Like2Cook was die maar 99 euro (excl verzendkosten). Wilde wel even weten hoe dat kwam, zo goedkoop en ze zijn hun magazijn aan het opruimen. Het constante roeren voor oa risotto lukt niet meer, en met dit ding wel. Cadeautje voor mezelf | |
Dragonberry | donderdag 17 augustus 2017 @ 09:52 |
oh gaaf! Ik ben heel benieuwd wat je er allemaal in kan maken en of het echt werkt. | |
Kaatje1 | donderdag 17 augustus 2017 @ 09:56 |
Ik ook. Leuke review gelezen op smulweb van een blogger en toen durfde ik het wel aan. | |
LastRequest | donderdag 17 augustus 2017 @ 11:42 |
Ik betwijfel of dat het probleem was. De rijst was gewoon zo zacht gekookt dat de structuur eruit was, dat lijkt me door roeren niet te veranderen toch? Eerder nog zachter. Maar nogmaals, heb maar één recept geprobeerd dus er is een goede kans dat het met een ander recept wel goed lukt | |
Dragonberry | donderdag 17 augustus 2017 @ 20:22 |
een risotto moet veel geroerd worden om het zetmeel uit de rijst te krijgen en de juiste structuur te ontwikkelen. In een apparaat zoals de kCook kan je dus waarschijnlijk betere risotto maken dan in de slowcooker. Of gewoon een half uur roeren in een pan op het vuur | |
Kaatje1 | donderdag 17 augustus 2017 @ 21:58 |
Dat laatste lukt mij dus niet goed meer, erg veel last van handen en polsen. Dus ik hoop van harte dat ding werkt. | |
Lienekien | maandag 21 augustus 2017 @ 20:49 |
Vandaag vier porties vietnamees stoofvlees gemaakt. Drie porties in de vriezer, morgen portie vier eten. | |
RobinOok | maandag 21 augustus 2017 @ 20:52 |
| |
Notorious_Roy | donderdag 31 augustus 2017 @ 16:30 |
Ik ben (nog) niet zo op zoek naar recepten, maar meer naar algemene informatie over slow cooking. Als ik video's of foto's zie van geslowcookte(?) gerechten loopt het water me in de mond. Nu ben ik al een aantal keer naar de sites van Bol en Coolblue gegaan om een slowcooker te kopen maar er is simpelweg teveel keus. › Over het algemeen maak ik gerechten voor mezelf, maar ik zou er graag ook gebruik van willen maken als er bezoek is. Dus t/m vier personen denk ik. Hoe groot moet de slowcooker dan zijn? › Wat zijn goede/betrouwbare merken voor slowcookers? › Als het voedsel in zo'n slowcooker zit, hoe je er dan echt niets meer aan te doen? Roeren ofzo? › Zijn ze veilig? Ik lees dat mensen het vooral 's ochtends aanzetten en dan na hun werkdag een maaltijd hebben. Je kunt gewoon van huis zonder problemen? | |
Lucky_Strike | donderdag 31 augustus 2017 @ 18:47 |
Ik zou geen te grote slowcooker kopen. Het werkt niet goed als je er dan voor 1 persoon iets in doet, dan zit er te weinig in. Mijn slowcooker is 3.6 liter en dat is denk ik net genoeg voor 4 personen. Het hangt er vanaf wat je maakt denk ik. Iets als hoisin chicken is echt alleen kip in saus, daar moet je dan nog andere dingen bij maken om een volwaardige maaltijd te krijgen. Dat gaat met gemak voor 4-6 personen in mijn formaat. Maar een erwtensoep of goedgevulde curry voor 4 personen zou weer krap zijn. Qua merken weet ik het niet. Ik heb er een die een kennis in zijn kerstpakket kreeg. Ik zou wegblijven bij de Amerikaanse merken. Ze zijn daar bang voor rauw vlees en dus zijn de temperaturen van bijvoorbeeld Crockpot hoger afgesteld dan andere slowcookers. Je eten kookt echt in een Crockpot en dat is nou juist niet de bedoeling. Het hangt van je recept af of je er niets meer aan hoeft te doen. Bij sommige recepten moet je een bepaalde groente het laatste uur toevoegen. Of af en toe roeren zoals bij uiensoep. Maar er zijn meer dan voldoende recepten waarbij je echt niets hoeft te doen. Ik roer altijd wel want nieuwsgierig Ja, ze zijn veilig. Echt waar. | |
Kaatje1 | donderdag 31 augustus 2017 @ 18:52 |
Alles wat Lucky zegt. Ik zou voor d russel hobbs gaan, niet te duur, goed formaat en de huidige versie kan op vuur om, indien gewenst, aan te braden, maar ook om flink op te warmen als je het hebt laten afkoelen. | |
Lienekien | donderdag 31 augustus 2017 @ 18:54 |
Alleen wordt vaak afgeraden om te roeren. Het zou de bereidingstijd verlengen. Beter laat je het deksel erop. | |
Lucky_Strike | donderdag 31 augustus 2017 @ 18:55 |
Kaatje is mijn slowcookgoeroe dus koop vooral een Russel Hobbs. | |
Vanyel | donderdag 31 augustus 2017 @ 19:00 |
Ik heb een crockpot en had een Russel hobbs. Eerste wordt idd een stuk beter dan de tweede, maar waar de crockpot het nu al een aantal jaar volhoudt, hield mijn Hobbs er na iets meer dan een jaar al mee op. Stuk goedkoper ook, dus wat dat betreft nog steeds geen slechte investering, maar als je er 100 jaar mee wil doen misschien wel goed om te weten. N=1, immer betrouwbaar | |
Lucky_Strike | donderdag 31 augustus 2017 @ 19:03 |
Da's waar. Toch doe ik het. Ik heb van de week iets weg kunnen gooien. Linzensoep. Veel te veel vocht en tot pap gekookte linzen. Ik hou me aanbevolen voor een beter recept. Ik heb ook iets geleerd over tomatenpuree. Dat ga ik voortaan toch even laten ontzuren door het kort te bakken. Ik had een batch pastsaus gemaakt en die smaakte toch wat te zuur. De volgende dag nog een batch maar dan met ontzuurde puree en die was veel beter.
| |
Vanyel | donderdag 31 augustus 2017 @ 19:06 |
Ik roer ook altijd als ik thuis ben. | |
Kaatje1 | donderdag 31 augustus 2017 @ 19:10 |
Geloof dat de russel het hier nu zo'n 3-4 jaar al doet. Maar ik gebruik m niet wekelijks. Maar dat doe ik met de cp ook niet. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 12:31 |
Ik ga morgen mijn eerste slowcooker kopen. Heb dit ding in gedachten wegens de prijs en de grootte: http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_crockpot-cr5025-1220473.html Ik heb nu al heel erg zin in stoofpotten Kan je er ook stoofpeertjes mee maken? | |
RobinOok | zondag 10 september 2017 @ 12:36 |
Yup. Ik stoof ze 12 uur op Low. https://kokrobin.wordpres(...)pears-stoofpeertjes/ | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 12:38 |
Oeh, leuk! Stuk handiger dan met een tijdschrift bij het pannetje te moeten zitten omdat er een tijdschakelaar op je fornuis staat | |
THEFXR | zondag 10 september 2017 @ 12:43 |
dat is wel een kleine, zou een iets grotere nemen. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 12:51 |
Ik ben in mijn eentje. Vandaar | |
THEFXR | zondag 10 september 2017 @ 14:03 |
ik ook, heb deze, 3.4 liter, kan er nog geen kip in | |
Lienekien | zondag 10 september 2017 @ 14:24 |
Heb je ook een vriezer? Als je een neemt die net een slag groter is, is het de moeite waard om de extra porties in te vriezen. | |
Sorella | zondag 10 september 2017 @ 14:33 |
Kijk anders eens bij amazone dk, vaak iets goedkoper duurt alleen iets langer voor je het in huis hebt. Ik ben wel tevreden met mijn andrew james en hun service is ook goed (is ook belangrijk) | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 15:00 |
Misschien dat ik die doe, en dan de kip in stukjes. Heb maar een heel klein aanrecht ook Dat was ik ook van plan met mijn mini-cooker. Normale recepten aanhouden en dan rauwe dagporties invriezen. Dan hoef ik elke dag maar een klein beetje te koken | |
Kaatje1 | zondag 10 september 2017 @ 15:01 |
Ben ook alleen, heb de russel hobbs maar ook nog een grote (die is meer voor bouillons maken etc). Ik zou ook een iets grotere nemen. De nieuwe russel hobbs kan ook op het gas om evt aan te braden of flink verhitten als het helemaal afgekoeld is. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 15:06 |
Is dat niet een enorm ding op je aanrecht? Ik heb echt maar een heel klein aanrecht, al zou hij ook wel op het bureau kunnen staan. Wordt hij warm van buiten? | |
Lienekien | zondag 10 september 2017 @ 15:22 |
Rauwe dagporties doe ik nooit. Ik maak extra, vries dat in gare porties in. Dan hoef je alleen nog te ontdooien (avond van tevoren in de koelkast leggen) en dan goed op te warmen. Ik heb daar wel e.e.a. over gelezen, over dat rauw invriezen, maar ik vind het een groot nadeel dat die rauwe ingrediënten (vooral kip) dan eerst nog op temperatuur moeten komen in de slowcooker voordat het gaat garen. Dan passeert het toch de fase waarin de bacteriën welig gaan tieren. | |
Lienekien | zondag 10 september 2017 @ 15:24 |
Ik heb ook die Russel Hobbs, die staat in de kast, bij gebruik op het aanrecht. Hij zou ook op een tafel kunnen staan. Hij wordt wel warm, voor de zekerheid zet ik hem op een houten snijplank. | |
Lucky_Strike | zondag 10 september 2017 @ 15:25 |
Ik heb een keer bevroren kip in de slowcooker gedaan en mijn gerecht smaakte echt niet ok toen. Nu ontdooi ik de kip een nacht in de koelkast en dan gaat het de slowcooker in. Ik ben ook wel van plan om rauwe vriezermaaltijden te maken maar ik heb nog geen groot arsenaal aan geteste recepten. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 15:26 |
Morgen eerst maar ff kijken wat ze in de winkel hebben | |
Lienekien | zondag 10 september 2017 @ 15:29 |
Je zou die rauwe vriezemaaltijden ook eerst kunnen laten ontdooien, eventueel dan ook even in een pan gooien en dan overdoen in de slowcooker. Maar eerlijk gezegd, als het gaat om eenpersoons porties zou ik niet steeds kleine hoeveelheden in de slowcooker doen. Dat vind ik een beetje zonde van de mogelijkheid om gewoon net zo makkelijk meer in een keer te maken, wat je later alleen nog hoeft te ontdooien en opwarmen. Zo had ik gisteren in de tijd dat de rijst moest garen het Vietnamese stoofvlees klaar, plus groenten. | |
Lucky_Strike | zondag 10 september 2017 @ 15:55 |
Eens. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 17:58 |
Ik denk dat dit hem wordt: https://www.bol.com/nl/p/(...)d47.1.2.ProductTitle Is dit een goeie? EDIT: toch deze ivm de prijs: https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse | |
Lienekien | zondag 10 september 2017 @ 18:05 |
6,5 l is weer vrij groot! | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 18:07 |
Hoeveel liter is goed voor een eenpersoonshuishouden? | |
Lucky_Strike | zondag 10 september 2017 @ 18:09 |
Wij hebben 3,6 of 4 liter en eten daar samen van met nog 1 of 2 porties voor de vriezer. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 18:11 |
Dan is 6.5 liter echt veel te veel voor mijzelf. | |
wootahH | zondag 10 september 2017 @ 18:13 |
https://www.amazon.de/gp/(...)e=UTF8&condition=new | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 18:20 |
Geen creditkaart | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 18:21 |
http://www.mediamarkt.nl/(...)wcooker-1436842.html Deze doen? | |
THEFXR | zondag 10 september 2017 @ 18:22 |
persoonlijk zou ik nu geen slowcooker meer kopen, maar een hogedruk multicooker. daar kan je veel meer en sneller mee. | |
THEFXR | zondag 10 september 2017 @ 18:22 |
je kan eventueel gratis een prepaid online creditkaart aanschaffen. | |
Lucky_Strike | zondag 10 september 2017 @ 18:32 |
Goede keuze. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 18:33 |
Morgen ff naar de mediamarkt dus | |
Vanyel | zondag 10 september 2017 @ 19:07 |
Mijn volgende wordt een instant pot. Kan alles. | |
Leintjeuh | zondag 10 september 2017 @ 19:17 |
Deze cooker komt morgen, vanwege het enthousiasme in dit topic. Hopelijk komen er lekkere gerechten uit | |
THEFXR | zondag 10 september 2017 @ 19:18 |
jep, goed merk ook, echt veel clips op youtube | |
soapie | zondag 10 september 2017 @ 19:26 |
Die heb ik, voor mij groot zat!! | |
Lienekien | zondag 10 september 2017 @ 19:30 |
Maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik ben nog steeds blij met mijn slowcooker van drie tientjes. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 19:35 |
Ik ga Oma's hachee als eerste gerecht maken. Ik zou nog wat groenten erin willen, wat past hierbij? Paprika? Champignons? Bonen? | |
Lucky_Strike | zondag 10 september 2017 @ 19:52 |
Paprika denk ik. Of sperziebonen op het laatst toevoegen. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 20:03 |
Paprika it is | |
THEFXR | zondag 10 september 2017 @ 20:24 |
dan snap ik erg goed. | |
Lucky_Strike | zondag 10 september 2017 @ 20:38 |
Huh. Ik wilde champignons zeggen en ik schreef paprika | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 21:04 |
Champignons ook lekker Kan beide ook? | |
Lienekien | zondag 10 september 2017 @ 21:07 |
Ik zou dat wel een gok vinden. Want op welk moment voeg je dat toe? Sperziebonen op het laatste moment, lees ik bijv. Maar dan worden ze toch nooit meer gaar? | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 21:16 |
Ik denk champignon wel goed is, gezien ik wel meer recepten lees waar het vanaf het begin meegekookt wordt. Paprika ben ik nu niet zo zeker van. Ik ga ipv paprika wortel doen | |
Lienekien | zondag 10 september 2017 @ 21:18 |
Ik zou dan wortel vanaf het begin erin doen. Champignons zeker niet. | |
summer2bird | zondag 10 september 2017 @ 21:19 |
Oh, champignons dan 30 minuten voor het klaar is? | |
#ANONIEM | zondag 10 september 2017 @ 21:22 |
Niet de ovenwanten vergeten als ik coolblue mag geloven | |
summer2bird | maandag 11 september 2017 @ 14:59 |
Ik heb de slowcooker gekocht! Net schoongemaakt en ik vroeg mij wat af. Plan is om nu alles klaar te maken, in de pan te doen en dan de binnenpan + deksel in de koelkast te zetten. Zodat ik s'morgens vroeg het geheel alleen nog op het vuur hoef te zetten. Kan er iets misgaan als ik dat zo doe? Dit is het recept wat ik ga doen morgen: http://www.smulweb.nl/recepten/1147815/Omas-hachee-slowcooker | |
Lucky_Strike | maandag 11 september 2017 @ 15:11 |
Nee hoor, dat kan prima. Ik doe dat ook regelmatig. | |
summer2bird | maandag 11 september 2017 @ 15:20 |
Mooi! | |
summer2bird | maandag 11 september 2017 @ 16:21 |
Euh, ff een vraag. Hier staat dat je 250 DL boullion moet toevoegen. Dat is toch niet goed? Dat is 25 liter! Bedoelen ze milliliter? http://www.smulweb.nl/recepten/1147815/Omas-hachee-slowcooker | |
wootahH | maandag 11 september 2017 @ 16:34 |
http://www.ohmyfoodness.n(...)ee-uit-de-slowcooker | |
summer2bird | maandag 11 september 2017 @ 16:38 |
Ah, bedankt | |
summer2bird | maandag 11 september 2017 @ 16:53 |
Moet hij trouwens 8 of 12 uur aan? Bij het oorspronkelijke recept staat 12, maar in die andere staat 8 uur. Maakt dat uit? | |
wootahH | maandag 11 september 2017 @ 17:14 |
bij 8 uur hebben ze ook minder vlees en kokend water. beetje zelf uitvogelen altijd, ergens rond de 10 zit je vast wel goed | |
Kaatje1 | maandag 11 september 2017 @ 18:47 |
Ga je geen spijt van krijgen. Het draadjesvlees is heerlijk (zaterdag gemaakt vandaag gegeten en de rest geef ik morgen aan mensen die er dol op zijn maar nog geen "draadjesvleesles" hebben gehad) | |
Leintjeuh | maandag 11 september 2017 @ 18:52 |
Morgen ga ik hoisin chicken maken. Overmorgen waarschijnlijk stoofvlees naar eigen recept Ik heb een pan van 4,7 liter en ik vraag me af of het recept dat Lucky postte, 'groot' genoeg is voor m'n pan of dat ik hem moet verdubbelen... Iemand advies? | |
Kaatje1 | maandag 11 september 2017 @ 18:55 |
Bedoel je de hoisin die Lucky van mij heeft (http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/) Zo ja, die kan er makkelijk in. En goed idee , ik heb nog wat in de vriezer en heb geen zin om te koken. Die ga ik nu ontdooien en opwarmen | |
Leintjeuh | maandag 11 september 2017 @ 19:50 |
Ja die bedoel ik! Maar een single portie is dus genoeg, dat is goed nieuws | |
Kaatje1 | maandag 11 september 2017 @ 19:54 |
Er staat bij dat het 8 servings is. Dan is het een hapje bij de borrel hoor. Het is zo lekker, ik hou met deze hoeveelheden aan voor 3-4 eters. Vorige keer 2 jonge knullen en ik, en schoon op (pan werd nog net niet uitgelikt) | |
Leintjeuh | maandag 11 september 2017 @ 20:11 |
Ja ik snap t Drukte me een beetje ongelukkig uit | |
Kaatje1 | maandag 11 september 2017 @ 20:21 |
Ben benieuwd wat je ervan gaat zeggen ;-) Lucky was helemaal jubelend en mijn gasten ook altijd. Soms krijg ik, na de eerste hap, een blik "ohhh...is het echt zo lekker"??? | |
Lucky_Strike | maandag 11 september 2017 @ 22:02 |
En mijn ouders waren ook dolgelukkig. 12 Dijen op met 4 personen | |
THEFXR | maandag 11 september 2017 @ 22:09 |
12 in een slowcooker? of meerdere batches | |
Lucky_Strike | maandag 11 september 2017 @ 22:10 |
Nee allemaal tegelijk. Paste net. | |
Kaatje1 | maandag 11 september 2017 @ 23:41 |
Mogelijk dat ik volgende maand 9 eters krijg. Denk dat ik het dan in de grote SC ga maken. En dat ik toch probeer 4 kg dijen erin te krijgen. Desnoods gebruik ik beide cookers | |
Lienekien | dinsdag 12 september 2017 @ 06:26 |
Ik gooi dit straks in de sc met een kilo sudderlappen: | |
SacreCoeur | dinsdag 12 september 2017 @ 10:28 |
Ook ik heb opeens in mijn hoofd dat ik een slowcooker wil, maar ik kom er niet uit. Heb beetje het topic gelezen en kom er niet uit wat de maat betreft. Wij zijn hier dagelijks sowieso met 4-5 eters. Maar ik heb echt een hekel aan koken, vooral als ik gasten heb (dan zit ik liever te kleppen) en lijkt me zo'n ding echt een uitkomst... toch? Dus wat is dan een goed formaat om te kopen? dan zitten we al snel met 7-8 personen. | |
Kaatje1 | dinsdag 12 september 2017 @ 10:34 |
Ik zou dan kijken naar een 5.6 (4.7 kan ook maar net iets kleiner maar wel meer keus volgens mij) | |
Miezziej | dinsdag 12 september 2017 @ 11:00 |
Ik zit ook (nog steeds ) met "wil ik een slowcooker ja of nee". Ik dacht eerst aan een 4,7 crockpot, maar toen las ik dus hier dat die warmer wordt. Toen zag ik de 3.5 (ofzo) Russel Hobb die ook op de kookplaat kan, die leek me wel wat, ook vriendelijke geprijsd, maar ja, die is wel weer te klein voor bouillon etc denk ik? Het volgende formaat van die Russel Hobb is meteen 6.5, dat is weer zo groot! (We zijn meestal met zijn 2'en + 1 kind) Ik zag een recept voor Pho (vietnamese noodlesoep) in de slowcooker Maar ja, die botten voor de bouillon nemen best wat ruimte in | |
THEFXR | dinsdag 12 september 2017 @ 12:12 |
ik zou je dan een instant pot aanraden, dat is ene multicooker onder hoge druk https://www.amazon.de/Ins(...)keywords=instant+pot van slowcookers: https://www.amazon.de/Syn(...)ds=slow+cooker&psc=1 https://www.amazon.de/And(...)931B5827AMYDJ5FJ2GJV https://www.amazon.de/And(...)eywords=andrew+james | |
THEFXR | dinsdag 12 september 2017 @ 12:14 |
andrew james en morphy richards hebben allebei 6 liters op amazon.de ik heb een 3.5 L Hobbs. spijt omdat er geen hele kip in kan | |
SacreCoeur | dinsdag 12 september 2017 @ 12:16 |
Wat is het verschil met een slow cooker? Ik heb er 0 verstand van. Ik zat net naar deze te kijken: https://www.pannenstore.n(...)er-6-l-22750-56.html | |
THEFXR | dinsdag 12 september 2017 @ 12:21 |
met een multicooker kan je veel meer, kan hem ook als snelkookpan gebruiken er staan heel veel kookclips met een slowcooker of een multicooker op youtube deze multicooker heb je ook nog erg mild geprijsd. https://www.amazon.de/dp/(...)&qid=1505211365&sr=2 die van de pannestore is een gewone slowcooker | |
THEFXR | dinsdag 12 september 2017 @ 12:26 |
het verschil tussen een slow en multicooker in engels: http://www.rachelcooks.co(...)whats-right-for-you/ | |
miss_dynastie | dinsdag 12 september 2017 @ 12:35 |
Ik heb sinds mei ook een instant pot en heb sindsdien de slowcooker niet meer gebruikt in elk geval. Ik gebruik de instant pot meerdere keren per week. | |
SacreCoeur | dinsdag 12 september 2017 @ 12:54 |
Dat laat me alleen maar meer twijfelen If you have a small family (4 or less), I’d recommend the multi-cooker. It does SO much and you’ll find yourself constantly using it. Or if you already have a slow cooker, I’d recommend picking up the multi-cooker to add to your collection. You’ll love it! If you cook for a larger group or attend a lot of potlucks, I’d recommend the slow cooker for its larger capacity. Vooral het laatste stukje. De pot in het linkje ziet er wel heel erg goed uit, alleen heb ik ergens vernomen dat je beter voor ovaal kan gaan? ivm grote stukken vlees? | |
THEFXR | dinsdag 12 september 2017 @ 13:00 |
er zijn nu ook multicookers van 6 liter, dus haar vergelijk is van een oude datum. worden in beide grote stukken vlees bereid. | |
oh-oh | dinsdag 12 september 2017 @ 13:15 |
Ik heb net mn vlees in de marinade gezet, vannacht gaat zuurvlees de sc in <3 | |
Vanyel | dinsdag 12 september 2017 @ 14:05 |
Zuurvlees. Goeie, is het wel weer tijd voor. | |
SacreCoeur | dinsdag 12 september 2017 @ 14:33 |
Ja, ik ga voor een slow cooker (de 6L RH). Een multicooker vind ik nog zo overweldigend ofzo Maar misschien wel iets voor de toekomst. | |
summer2bird | dinsdag 12 september 2017 @ 15:48 |
Morgen ga ik deze koken: http://allrecipes.nl/rece(...)t-de-slowcooker.aspx Ik ben enthousiast, het ruikt hier heerlijk en de hachee ziet er prachtig uit. Nu nog proeven vanavond | |
summer2bird | dinsdag 12 september 2017 @ 19:53 |
Oeh, dat was lekker! Zo heb ik vlees nog nooit gaar gekregen. Helemaal mals, uit elkaar vallend. Heerlijk! Ik doe de volgende keer wel minder bouillon, daar was ik wat sceptisch in dat er maar zo weinig in moest en had ik nog wat bij gedaan | |
Lienekien | dinsdag 12 september 2017 @ 20:27 |
-Bubseltje- | dinsdag 12 september 2017 @ 20:45 |
Of zelfs een 8 liter instant pot. | |
Leintjeuh | dinsdag 12 september 2017 @ 21:27 |
Nou de hoisin chicken is ontzettend goedgekeurd Onverwacht bezoek dat mee kwam eten heeft er ook van genoten Voor herhaling vatbaar | |
THEFXR | dinsdag 12 september 2017 @ 21:38 |
die zie ik alleen op de usa amazon, weet niet of je die naar/in NI kan krijgen? | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 september 2017 @ 21:58 |
voor onze nieuwe bekeerlingen | |
Kaatje1 | dinsdag 12 september 2017 @ 22:51 |
Ja, leuk...hopelijk ook allemaal nieuwe recepten erbij. Fijn Leintjuh en Summerbird dat de eerste poging zo goed is bevallen. En Lienekien, waar haalde die mix vandaan en hoe smaakte het? | |
miss_dynastie | dinsdag 12 september 2017 @ 23:54 |
Amazon.de heeft hem ook, je moet dan de 6 liter duo aanklikken en kiezen voor de 8 liter maat. 129 euro. | |
summer2bird | donderdag 21 september 2017 @ 15:30 |
https://www.reddit.com/r/(...)a_stuffed_meatballs/ Deze zit nu in de slowcooker Alleen zijn de gehaktballen wel groter uitgevallen Veel groter Ik heb ook maatlepels besteld omdat ik veel Amerikaanse recepten gebruik en lui ben | |
Lienekien | donderdag 21 september 2017 @ 22:12 |
Engeland. En lekker. Ik heb ook een mix voor pulled pork. Die bevoel goed, dus ik op zoek hoe ik het vanuit Nederland kon bestellen. Niks gevonden dat normaal betaalbaar was. Van de zomer maar weer in Engeland wat zakjes ingeslagen. | |
Lucky_Strike | donderdag 21 september 2017 @ 22:22 |
Welke winkel? | |
Lienekien | donderdag 21 september 2017 @ 22:24 |
Lakeland heeft het, heb het ook wel bij slagers zien liggen. Lakeland lijkt te leveren aan Nederland: je kunt een account aanmaken en zo, maar ik krijg uiteindelijk altijd de melding dat ik telefonisch contact op moet nemen. Ja, dag. | |
Lucky_Strike | donderdag 21 september 2017 @ 22:49 |
Staat genoteerd | |
Kaatje1 | vrijdag 22 september 2017 @ 09:18 |
Ik denk dat ik mijn engelse baas (of eigenlijk zijn nederlandse echtgenote) maar ga inschakelen. Zolang hij nog hier werkt is dat wel zo makkelijk. | |
Lienekien | vrijdag 22 september 2017 @ 09:23 |
Even een disclaimer. Het is makkelijk klaarmaken en het is goed eetbaar, maar het is vast geen culinair hoogstandje. Tegen slowcooken op de grill kan het vast niet op. Maar enfin. Ik heb de pulled pork graag in de vriezer. Even opbakken in de pan, op een verse ciabattina, Johma coleslaw ernaast. | |
Kaatje1 | vrijdag 22 september 2017 @ 09:29 |
Maar slowcooken op de grill is bij mij (appartement) geen optie, dus is dit the next best thing | |
summer2bird | maandag 9 oktober 2017 @ 19:19 |
Ik wil deze gaan maken: http://www.eetspiratie.nl(...)s-uit-de-slowcooker/ Maar past daar nog wat groentes bij? En welke? | |
Lienekien | maandag 9 oktober 2017 @ 19:22 |
Sperziebonen. Maar die gooi ik dan niet in de slowcooker. | |
summer2bird | maandag 9 oktober 2017 @ 19:40 |
Ik wil liever dingen voor in de slowcooker want ik ben ultra-lui Maar zit ook met de vriezer. Ik vries maaltijden in, kan je dan de (gekookte) sperziebonen meevriezen en dan ontdooit in de magnetron opwarmen? | |
Lienekien | maandag 9 oktober 2017 @ 20:17 |
Ik kan je niet adviseren, ik doe dit nooit. | |
Molo | maandag 9 oktober 2017 @ 20:18 |
Niet doen, wordt supergoor. Gewoon verse boontjes koken. Is zo gebeurd, dat is echt de tijdwinst niet Ingevroren bonen zijn walgelijk | |
summer2bird | maandag 9 oktober 2017 @ 21:49 |
Ga ik doen bedankt | |
tralalala | dinsdag 10 oktober 2017 @ 13:42 |
http://ashleywillems.nl/d(...)cooker-super-lekker/ Dit is echt lekker (en makkelijk te maken ) | |
Lucky_Strike | dinsdag 10 oktober 2017 @ 14:33 |
Wat schrijft zij slecht Ik heb een tijdje geleden ook een pindakiprecept gemaakt, dat was inderdaad erg lekker. | |
THEFXR | woensdag 18 oktober 2017 @ 15:33 |
MonkNL | woensdag 18 oktober 2017 @ 16:19 |
Ik heb hem gisteren gemaakt in mijn instantpot (ongeveer 20 min op high pressure). Heb alleen ipv pindakaas deze gebruikt en de saus iets dunner gehouden: Daarna heb ik wat boontjes, witte kool geblancheerd en overgoten met de pindakip. Gebakken uitjes, stukjes komkommer, gekookt ei erop.. Soort van gado gado van gemaakt. Is voor herhaling vatbaar [ Bericht 0% gewijzigd door MonkNL op 18-10-2017 19:12:22 ] | |
Queenshore | woensdag 18 oktober 2017 @ 16:50 |
En? Hoe bevalt de instantpot? | |
Teslynd | woensdag 18 oktober 2017 @ 16:53 |
Zijn er goede ervaringen met deze pannen? | |
Lucky_Strike | woensdag 18 oktober 2017 @ 17:00 |
Die saus is lekker Het geheel klinkt goed zeg. | |
MonkNL | woensdag 18 oktober 2017 @ 19:11 |
Heb er daging smoor in gemaakt, dat ging prima. Heb alleen iets teveel vocht gebruikt maar omdat ik ook bovenstaand pindakip/gado gado recept maakte heb ik de smoor nog even in de pan gegooid ernaast. De pindakip was precies goed na 25 min. Heb nog een sloot recepten liggen die ik ga proberen de komende weken maar de eerste indruk is goed. Ik ben as we speak de pindakip/groenten weer aan het eten en het is echt lekker.. Echt een aanrader. [ Bericht 9% gewijzigd door MonkNL op 18-10-2017 19:17:50 ] | |
THEFXR | dinsdag 24 oktober 2017 @ 13:49 |
Dit weekend bij de Aldi, vraag me af of hij in mijn slowcooker 3,5 liter kan?? . . | |
Kaatje1 | dinsdag 24 oktober 2017 @ 13:54 |
T lijkt me dat je moet gaan proppen | |
Cat-astrophe | zaterdag 28 oktober 2017 @ 22:05 |
Hallo, ik ben Cat-astrophe en heb net een slowcooker besteld | |
Molo | zaterdag 28 oktober 2017 @ 22:10 |
I love enabling | |
Cat-astrophe | zaterdag 28 oktober 2017 @ 22:15 |
Jouw schuld ja Hij wordt morgen tussen 12.00 en 18.00 uur bezorgd. Dus nu is de grote vraag of ik morgenvroeg toch op de ouderwetse manier mijn stoofpotje ga maken of dat ik met de SC meteen de nacht in durf Ik denk dat het gaat afhangen van de kwaliteit van de champignons die al twee dagen op verwerking wachten. | |
Molo | zaterdag 28 oktober 2017 @ 22:22 |
Durf te durven | |
Cat-astrophe | zaterdag 28 oktober 2017 @ 22:30 |
Enabler | |
RobinOok | zondag 29 oktober 2017 @ 00:26 |
Ik zou niet weten waarom niet. Dat apparaat hoeft niet te oefenen hoor, die doet dat gewoon. | |
Kaatje1 | zondag 29 oktober 2017 @ 09:15 |
Nog een slowcooker Gewoon doen! (Zolang de champignons niet groen weglopen.) | |
Cat-astrophe | zondag 29 oktober 2017 @ 14:46 |
Hij is gearriveerd. En ik ga er de nacht mee in, want overdag laten sudderen gaat het voor vandaag niet meer worden. | |
Kaatje1 | zondag 29 oktober 2017 @ 14:49 |
Of morgenochtend aanzetten en dan is het eten klaar als je morgen thuiskomt. Ik zet 'm overdag wel in de (afgesloten) badkamer ivm de katten. | |
-Bubseltje- | zondag 29 oktober 2017 @ 14:49 |
Kip 25 minuten in de Instant pot? Blijft er dan nog wat over? Vannacht heeft er Vietnamees stoofvlees opgestaan zo lekker | |
Molo | zondag 29 oktober 2017 @ 15:07 |
Een dubbele portie van dit is nu klaar. Alleen nog even op smaak brengen met zout en peper en dan nog wat indampen. Lekker! http://www.wherethefoodis(...)uin-bier-en-mosterd/ Slowcooker | |
Cat-astrophe | zondag 29 oktober 2017 @ 15:30 |
Hmmm... ik werk morgen thuis en volgens mij word ik dan gek van de geuren en is het veeeeel te lang wachten tot het klaar is @: En ik wil vandaag al met mijn nieuwe speeltje aan de gang | |
Cat-astrophe | zondag 29 oktober 2017 @ 15:31 |
O ja, effe checken: champignons kun je beter pas op het laatst erbij toen toch? | |
Kaatje1 | zondag 29 oktober 2017 @ 15:39 |
Ja, dan zou ik 'm vannacht aanzetten (doe je geen oog dicht door alle heerlijke geuren ) en dan kan je ermee ontbijten Ik doe eigenlijk altijd alles gelijk erin Of heb je van die plakjes champignons? Die zou ik er ook later in doen. | |
Cat-astrophe | zondag 29 oktober 2017 @ 15:56 |
Nee, ik heb hele champignons maar die wilde ik in kwarten doen want ze zijn wel erg groot. Maar dat wordt geen smakeloze rubber? | |
Kaatje1 | zondag 29 oktober 2017 @ 16:00 |
Ik kan me het niet herinneren of ik dat vies vond (in ieder geval is het niet bijgebleven) Wat ik ook nog wel doe (voornamelijk met soep maken) is de groenten (nu dus champignons) erbij doen, voor de smaakafgifte en die er later uithalen en dan vers spul erin doen. Met grote groenten en bouillon kan je het zeven, met dit niet denk ik. Heb je van die wegwerp theezakjes? Die zou je kunnen gebruiken. | |
Molo | zondag 29 oktober 2017 @ 16:03 |
Wegwerp theezakjes lossen op en gaan stuk als ze zo lang in de slowcooker zitten, in een stukje kaasdoek of thee-ei kan wel. Champignons zou ik er gewoon lekker al in begin in doen, maar ik hou van snotgare champignons in een stoofpot. Met wortel ofzo vind ik het dan weer heel vies | |
Cat-astrophe | zondag 29 oktober 2017 @ 16:03 |
Ik denk dat ik ze aanbak en een uurtje voor alles klaar is erbij doe. Er zit al wortel en paprika in. De kruiden wilde ik sowieso al in een theezakje doen | |
Cat-astrophe | zondag 29 oktober 2017 @ 16:04 |
O lol, precies andersom dan ik van plan was dus Ik heb nog veel te leren. | |
Kaatje1 | zondag 29 oktober 2017 @ 16:05 |
Dat heb ik nog nooit gehad, kapotte theezakjes (wel dat ik het een keer was vergeten eruit te halen in de hachee ) | |
Molo | zondag 29 oktober 2017 @ 16:08 |
Smaken verschillen ook | |
Cat-astrophe | zondag 29 oktober 2017 @ 16:08 |
En theezakjes, blijkbaar | |
Molo | zondag 29 oktober 2017 @ 16:09 |
Ligt misschien aan het merk. Die papieren zakjes heb ik een keer gezien bij vriendin dat het mis ging iig | |
Molo | zondag 29 oktober 2017 @ 16:09 |
yes | |
Cat-astrophe | dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:16 |
Nog een update over mijn eerste SC maaltijd. Iet geheel zoals verwacht, ik denk dat de wijn niet goed was. Vlees was botermals, maar de saus smaakte zurig. En de saus was toch nog te dun. Ik heb daarom het vlees eruit gehaald en de saus nog eens flink laten koken en dat hielp. Maar dit wordt geen favorietje. Vanavond nieuwe poging die (nog) meer foolproof is: kippensoep! | |
Cat-astrophe | dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:16 |
En mijn theezakje had het prima overleefd | |
Lienekien | dinsdag 31 oktober 2017 @ 13:29 |
Ja, saus blijft dun. In de sc kookt het niet in zoals op het vuur. Je kunt het dan idd alsnog inkoken op het vuur of je bindt de saus met bijv. tapioca. | |
summer2bird | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:14 |
Ff een vraagje, ik ga deze chili maken: http://allrecipes.nl/recept/1187/slowcooker-chili-con-carne.aspx Moeten de bonen uitgelekt zijn of in het nat toevoegen? Oh, en smaakt de bleekselderij erg naar bleekselderij als het klaar is of valt dat mee? Ik haat bleekselderij namelijk | |
Kaatje1 | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:21 |
Ik zou het zelf (haat ook bleekselderij) het of niet gebruiken of heel en het in een paar grote stukken snijden en er later uithalen | |
summer2bird | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:25 |
Goeie tip, ga ik doen | |
Lienekien | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:30 |
Uitgelekt. | |
summer2bird | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:31 |
Weet jij waarom er in het recept staat "vocht bewaren" ? Moet ik iets met dat vocht doen? De tomatensaus is toch vocht genoeg? Tis nogal onduidelijk voor mij | |
Lienekien | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:36 |
Nee, geen idee. Wordt verder nergens meer genoemd, dus ik zou het gewoon weggooien. | |
summer2bird | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:37 |
Ga ik doen. Misschien is het geschreven door zo'n iemand die echt alles gebruikt van producten | |
Lienekien | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:39 |
Je kunt dit recept prima gebruiken, maar ik vind dit over het algemeen niet de beste site voor recepten. Ik kom vaak weer uit op uitgebreide blogs, waar de bloggers echt meer werk maken van de beschrijving en met foto’s erbij. | |
summer2bird | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:45 |
Weet ik. Ik ben nog best nieuw in het online recepten gedoe dus ik ken nog niet zoveel sites en blogs daarvoor. Hoe vind je die? | |
Lienekien | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:49 |
Google. De recepten in de OP heb je al wel eens bekeken, neem ik aan? Ik wil wel even een lijstje maken van blogs waar ik zelf vaak kijk. Daar kom ik dan nog even op terug. | |
summer2bird | dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:51 |
Is goed, bedankt | |
Lienekien | dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:42 |
Wat inspiratie: http://www.brendakookt.nl https://uitpaulineskeuken.nl http://www.kokenmetkarin.nl http://www.eetspiratie.nl http://nombelina.com https://www.seasonwithlove.nl http://www.aziatische-ingredienten.nl http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/ | |
Kaatje1 | dinsdag 31 oktober 2017 @ 17:43 |
| |
summer2bird | dinsdag 31 oktober 2017 @ 18:29 |
Oeh, deze ziet er goed uit: http://www.eetspiratie.nl(...)met-tortillareepjes/ Bedankt voor de links! Gebookmarked! | |
FlyingFish | dinsdag 31 oktober 2017 @ 21:12 |
Ik heb een slowcooker te leen van mn moeder (die hem ook nog maar net heeft), ga morgen een poging doen hachee te maken aangezien ik dan vrij ben en het een beetje in de gaten kan houden . Maar hoe doen jullie dat als je overdag werkt? Doe je de voorbereiding dan s ochtends voor je weg gaat of kan dat ook s avonds al en dan in de koelkast oid? En iemand een goede tip voor een slowcooker receptenboek? Dat lijkt me wel een goed kadootje voor sinterklaas (voor mn moeder, ik gebruik liever websites denk ik). | |
THEFXR | dinsdag 31 oktober 2017 @ 21:41 |
het kan beide, gewoon wat jou het beste uitkomt | |
Kaatje1 | dinsdag 31 oktober 2017 @ 22:24 |
Als ik 'm overdag aan heb staan (doe ik vrij weinig ivm 2 zeer nieuwsgierige katten) maak ik alles 's avonds in orde en zet het in de koelkast. Maar wat ik ook vaak doe is om het ding 's avonds al aan te zetten en in de ochtend is het klaar. Ik kom niet altijd 's avonds thuis om te eten en dan zou het misschien wel heel lang aan staan. Kookboekje 500 slowcooker recepten. Er zijn nog veel meer boeken maar hier staat veel leuks en lekkers in. | |
FlyingFish | woensdag 1 november 2017 @ 11:28 |
Maar ik neem aan dat je het niet 's ochtends al op eet. Laat je het dan warm houden of zet je het gewoon uit en vlak voor het eten weer aan? Het kookboek ga ik even bekijken, thanks voor de tip! Mijn hachee staat in ieder geval al een tijdje aan, ik ben benieuwd naar het resultaat! | |
Kaatje1 | woensdag 1 november 2017 @ 11:43 |
Ìk zet 'm dan uit. Maar de sc moet je nooit aanzetten (heb ik gehoord) voor het weer opwarmen. Alleen als de binnenpan op een fornuis kan (sauteer of sauté heeft hij als extra naam) dan verwarm je het daarop. Maar anders doe ik het over in een andere pan. | |
Lienekien | woensdag 1 november 2017 @ 12:51 |
Uitzetten, vlot afkoelen en in de koelkast of de vriezer doen. Op het vuur opwarmen kort voordat je het gaat eten. (Vanuit de vriezer de avond van tevoren in de koelkast doen om te ontdooien.) Ik zet ‘m nooit aan als ik de hele dag van huis ga. Vind ik niet zo prettig, hoewel ik het apparaat wel vertrouw. Ik ga ook gerust wel een paar uur de deur uit, maar geen werkdag, zeg maar. Ik doe het er op een vrije dag ‘s ochtends in, we eten er dan meestal ‘s avonds rechtstreeks uit de sc van en de rest gaat de vriezer in. Oh, en ‘s avonds aanzetten doe ik ook nooit. | |
oh-oh | woensdag 1 november 2017 @ 14:00 |
Opgewarmd vind ik altijd net minder lekker. Ik zet sommige dingen echt wel eens laat in de nacht aan tot de volgende avond. Ga ook gewoon weg of slapen als ie aan staat. Ik werk 's nachts, echt ideaal. Kom om 7 uur thuis, eten in de sc,naar bed en als ik dan wil eten is het klaar. Ik maak geen eenpansgerechten. En kip doe ik ook niet op die dagen. Maar runder/varkensstoof echt wel. | |
MutedFaith | woensdag 1 november 2017 @ 14:55 |
Dit. Ik wil 'm vooral niet aan hebben staan als ik (lang) van huis ben vanwege de honden en katten die rondlopen en alles nogal interessant vinden. Zeker als 't naar eten ruikt. | |
Dragonberry | donderdag 2 november 2017 @ 10:13 |