abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169403302
registreer om deze reclame te verbergen
GELaFmA.png

Welkom in het centrale PvdD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Het leven op aarde manifesteert zich in velerlei vormen. Alleen al het aantal diersoorten bedraagt meer dan een miljoen. Iedere levensvorm tracht zichzelf optimaal in stand te houden, ook indien dit ten koste gaat van andere levensvormen. Diersoorten kunnen elkaars concurrent zijn of in een jager-prooi relatie tot elkaar staan. Alle levensvormen tezamen maken deel uit van het wereldwijde ecosysteem, dat zich in een natuurlijk, dynamisch evenwicht bevindt. Het leven op aarde is hierdoor niet een vredig paradijs, maar een permanente strijd die bij alle betrokkenen leed veroorzaakt, tot aan de dood toe.

De mens is onderdeel van het aardse ecosysteem, maar door zijn mentale ontwikkeling en de daaruit voortgekomen cultuur is hij in staat zijn eigen belangen ten koste van andere levensvormen intensiever en grootschaliger te behartigen dan welke ander levend wezen ook. Door die zelfde mentale ontwikkeling heeft hij echter ook de vrijheid om andere levensvormen alsook zijn eigen soortgenoten in heden en toekomst geen onnodig leed en schade te berokkenen. Dit respect voor de lichamelijke en mentale integriteit van alle levensvormen op aarde vormt de basis voor een meer vreedzame wijze waarop mensen met elkaar, met de dieren en met de natuur in het algemeen kunnen omgaan.
Dit respect voor het leven is onder mensen nog in onvoldoende mate ontwikkeld. Dit heeft geleid en leidt steeds opnieuw tot grote ruwheid en onzorgvuldigheid in het gedrag van mensen. Daardoor verdwijnen in hoog tempo natuurgebieden, sterven diersoorten uit, wordt het mondiale ecosysteem zwaar belast en ontwricht, en worden grote bevolkingsgroepen in hun voortbestaan bedreigd.

Het is moreel onacceptabel dat de mens de natuur zo intensief exploiteert dat hierdoor de leefomstandigheden op aarde dramatisch veranderen en de biotoop van de mens zelf en van andere levensvormen verslechtert, kleiner wordt of zelfs verdwijnt. Toekomstige generaties zullen met de gevolgen hiervan nog meer geconfronteerd worden dan de huidige generatie. Het is daarom van groot belang dat de mens zichzelf aanzienlijke ecologische beperkingen oplegt. Die dienen gericht te zijn op het reduceren van het gebruik van ruimte, grondstoffen, energie, planten en dieren.
In het Handvest van de Aarde, voortgekomen uit een initiatief van de Verenigde Naties in 1987 (United Nations World Commission on Environment and Development: www.earthcharter.org), dat door tal van natuur- en milieu-organisaties als uitgangspunt wordt gehanteerd, wordt deze doelstelling nader uitgewerkt. De bescherming van de 'levensvatbaarheid, diversiteit en schoonheid van de aarde' wordt in dit handvest als een 'heilige taak' van de mensheid opgevat. In artikel 15 worden respect en mededogen in de omgang met dieren als een aparte doelstelling geformuleerd. Wreedheden tegen door de mens gehouden dieren moeten worden voorkomen en jacht- en vismethoden die 'extreem, langdurig of onnodig lijden veroorzaken', dienen te worden verboden.
Het Handvest is sterk gericht op het duurzame gebruik van de natuur door de mens. Weliswaar wordt ook aan andere levensvormen dan de mens een eigen waarde toegekend en worden respect en mededogen in de omgang met dieren voorgeschreven, maar aan het doel van het gebruik van dieren worden geen expliciete beperkingen gesteld.

Dat gebeurt wel in de Universele Verklaring van de Rechten van het Dier van de International League of Animal Rights in 1977. Hierin wordt niet alleen gesteld dat alle dieren met respect behandeld moeten worden, maar worden in artikel 7 het zonder noodzaak doden van een dier en elke beslissing die hiertoe leidt, als een 'misdaad tegen het leven' gekwalificeerd. Expliciet worden de plezierjacht en de sportvisserij afgewezen, terwijl aan het gebruik van dierproeven de eis wordt gesteld dat die een noodzakelijk doel moeten dienen en gepaard moeten gaan met onderzoek en toepassing van alternatieven.

Na twee eeuwen dierenbescherming wordt het hoog tijd om aan het gebruik van dieren verdergaande beperkingen te stellen. Dieren worden nog te vaak slechts als object beschouwd dat altijd ondergeschikt is aan de belangen van de mens en voor al die belangen gebruikt mag worden. De exploitatie van dieren en van hun biotoop heeft, ook vindt die op een duurzame wijze plaats, altijd onvermijdelijk negatieve gevolgen voor de dieren en eindigt meestal zelfs met hun dood.
Bij iedere vorm van omgang met en gebruik van dieren moet daarom steeds een zorgvuldige afweging plaatsvinden tussen de zwaarte van de menselijk belangen en de gevolgen voor het dier. Naarmate het menselijk belang minder noodzakelijk is en de gevolgen voor de dieren schadelijker zijn, vermindert de morele rechtvaardiging om hun welzijn te schaden.
Het gebruik van dieren voor niet-vitale belangen van mensen kan met deze benadering worden teruggedrongen en uitgebannen. Het is evident dat dit geldt voor onder andere de bontproductie, het circus, stierenvechten, hengelsport en andere dieronvriendelijke vormen van vermaak met dieren. Godsdienstige en culturele tradities, die dieren in hun welzijn aantasten, moeten zich op dit punt vernieuwen. Tradities zijn immers geen onveranderlijke verschijnselen, maar kunnen zich in de loop der tijd aan de nieuwe opvattingen en morele normen van mensen aanpassen en hebben dat in het verleden ook steeds zo gedaan.
Ook bij het gebruik van proefdieren en van dieren voor menselijke consumptie dient steeds de ethische afweging van de verschillende belangen van mens en dier plaats te vinden. Hierbij moet ook de toepassing van alternatieven voor dierproeven en dierlijke producten de volle aandacht krijgen. De ontwikkeling en toepassing van deze alternatieven kan daarom ook als een ethische noodzaak van de mensheid beschouwd worden.

Een zorgvuldige, liefdevolle omgang met de natuur en de dieren houdt tenslotte ook in dat aan mensen respect voor hun lichamelijke en mentale integriteit in de ruimste zin des woords wordt betoond. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (1948) biedt hiervoor het geschikte uitgangspunt. Deze creert de voorwaarden waaronder de mens in vrijheid en zonder onderdrukking en geweld kan leven en zich kan ontwikkelen. Hierbij dient de mens wel rekening te houden met zijn medeschepselen. Zijn vrijheid houdt op waar die van de ander in het gedrang komt. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vormt samen met de Verklaring van de Rechten van het Dier en het Handvest van de Aarde het practische uitgangspunt voor de wijze waarop mensen met elkaar, met de dieren en met de natuur behoren om te gaan. Dit uitgangspunt wordt nader uitgewerkt in het Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren en bepaalt de politieke opstelling van de partij in actuele kwesties.

www.partijvoordedieren.nl
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  donderdag 9 maart 2017 @ 23:25:08 #2
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169404125
quote:
1s.gif Op donderdag 9 maart 2017 22:47 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ik kan alleen de eerste alinea lezen. Vreemde titel. PvdD heeft toch een duidelijk plan als het gaat om de EU.
Speciaal voor jou en de niet Volkskrant-lezers:

- copyright-

Grunberg :') :')

[ Bericht 19% gewijzigd door Tem op 10-03-2017 07:52:52 ]
pi_169406022
:{
Wat een ontzettend vreemde column.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  vrijdag 10 maart 2017 @ 07:55:05 #4
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_169406085
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 23:25 schreef Gtaboy107 het volgende:

[..]

Speciaal voor jou en de niet Volkskrant-lezers:

- copyright-

Grunberg :') :')
Is niet toegestaan om artikelen achter een paywall 1 op 1 over te nemen. Daar kan FOK! problemen mee krijgen.

Maar Grunberg maakt altijd van die eigenaardige voetnoots :')
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
pi_169406653
Bizar artikel.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 09:11:11 #6
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169406654
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 07:55 schreef Tem het volgende:

[..]

Is niet toegestaan om artikelen achter een paywall 1 op 1 over te nemen. Daar kan FOK! problemen mee krijgen.

Maar Grunberg maakt altijd van die eigenaardige voetnoots :')
Oh echt? Wist ik niet. Excuses. :)

Het is een vreemde vent ja maar dit slaat alles. Op TV probeerde Nieuwsuur dacht ik de partij een beetje te vergelijken met de PVV qua opvatting van Europa, terwijl het best anders is... :')
  vrijdag 10 maart 2017 @ 09:47:58 #7
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_169407209
registreer om deze reclame te verbergen
Arnon Grunberg is gewoon een compleet paranode debiel die veel te serieus wordt genomen. Soort linkse Joshua Livestro. Alles en iedereen heeft een complot gesmeed met de Russen. :')

Als Thieme slim is negeert ze die waanzin gewoon.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 09:59:37 #8
66825 Reya
Fier Wallon
pi_169407383
Vreemd idee van Grunberg, inderdaad.
  Forum Admin vrijdag 10 maart 2017 @ 14:05:40 #9
232445 crew  Specularium
pi_169411923
Arnon zal wel weer een mossel van ver over de datum hebben gegeten.
pi_169422720
Ik ga morgen campagne voeren en flyeren in het noorden! *O*
  vrijdag 10 maart 2017 @ 23:07:22 #11
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169423292
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 22:40 schreef MidnightB00m het volgende:
Ik ga morgen campagne voeren en flyeren in het noorden! *O*
Oh, leuk! Als je in Zwolle zou komen had ik graag meegeholpen!

Zit er nog aan te denken om lid te worden en dan ook van Pink, maar (als er iemand hier lid is) wat krijg je er precies voor? :P
pi_169430898
Vanavond om 20.00 uur is er een livestream via Facebook van de lezing van het boek 'De Kanarie in de Kolenmijn'door Marianne Thieme en Ewald Engelen. :)

https://m.facebook.com/st(...)3&id=102287806490622
pi_169436778
Ah, heeft iemand dat boek gelezen?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  maandag 13 maart 2017 @ 12:40:07 #14
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169480619
Ik niet maar hoorde er wel goede dingen over. Vond de lezing van zaterdag erg interessant. Staat nog op Youtube en begint op 4:14:


Daarnaast zag ik vandaag een stuk van Rob Wijnberg:

Waarom ik Partij voor de Dieren ga stemmen (en GroenLinks de overwinning gun)

https://decorrespondent.n(...)n/162212270-46359f01
pi_169481385
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 12:34 schreef multifase het volgende:
Vanavond om 20.00 uur is er een livestream via Facebook van de lezing van het boek 'De Kanarie in de Kolenmijn'door Marianne Thieme en Ewald Engelen. :)

https://m.facebook.com/st(...)3&id=102287806490622
Ik ga waarschijnlijk op Ewald Engelen stemmen, nummer 10. Lijkt me een uitstekend kamerlid; bevlogen en bezield, verstand van zaken, goed redenaar, en hij kan zich zo lekker oprecht opwinden en boos maken. Z'n stukken in de Groene Amsterdammer en Follow The Money zijn vrijwel zonder uitzondering goed en lezenswaardig. Hij heeft wel z'n stokpaardjes (bankenwereld en schuldencrisis) maar aangezien je maar heel weinig mensen op zo'n manier daarover hoort vind ik dat geen bezwaar, integendeel.
pi_169485060
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 23:07 schreef Gtaboy107 het volgende:

[..]

Oh, leuk! Als je in Zwolle zou komen had ik graag meegeholpen!

Zit er nog aan te denken om lid te worden en dan ook van Pink, maar (als er iemand hier lid is) wat krijg je er precies voor? :P
Ik zou zeggen, doen! Stuur me maar even een pm hier over als je meer wilt weten. :)
pi_169494749
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 12:40 schreef Gtaboy107 het volgende:
Ik niet maar hoorde er wel goede dingen over. Vond de lezing van zaterdag erg interessant. Staat nog op Youtube en begint op 4:14:


Daarnaast zag ik vandaag een stuk van Rob Wijnberg:

Waarom ik Partij voor de Dieren ga stemmen (en GroenLinks de overwinning gun)

https://decorrespondent.n(...)n/162212270-46359f01
Leuke column, heb hem even doorgestuurd.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  maandag 13 maart 2017 @ 22:59:32 #18
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169497568
quote:
14s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:57 schreef Angry_Bird het volgende:

[..]

Ik zou zeggen, doen! Stuur me maar even een pm hier over als je meer wilt weten. :)
Net gedaan. Duurt blijkbaar drie weken. :P
  Moderator maandag 13 maart 2017 @ 23:29:36 #19
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_169498541
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 12:40 schreef Gtaboy107 het volgende:
Ik niet maar hoorde er wel goede dingen over. Vond de lezing van zaterdag erg interessant. Staat nog op Youtube en begint op 4:14:


Daarnaast zag ik vandaag een stuk van Rob Wijnberg:

Waarom ik Partij voor de Dieren ga stemmen (en GroenLinks de overwinning gun)

https://decorrespondent.n(...)n/162212270-46359f01
Voor het milieu moet je niet op Partij van de Dieren stemmen, enkel voor dierwelzijn.

Landbouwhuisdieren buiten en biologische landbouw klinkt leuk maar is slecht voor het milieu.
Kranpltze mssen verdichtet sein
pi_169502184
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 23:29 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Voor het milieu moet je niet op Partij van de Dieren stemmen, enkel voor dierwelzijn.

Landbouwhuisdieren buiten en biologische landbouw klinkt leuk maar is slecht voor het milieu.
De pvdd wil de bio industrie afschaffen. Dat kan natuurlijk alleen als we beduidend minder vlees gaan eten. Zonder bio industrie hebben we veel minder landbouw nodig, want verreweg de meeste landbouw is voor diervoeder. Dus kan de landbouw kleinschaliger en dus milieu vriendelijker.
pi_169516562
Goed optreden van Marianne in het slotdebat ^O^
pi_169522202
Eens. Ik stond te springen in de woonkamer :D
pi_169522214
Thieme deed het goed O+
pi_169522664
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 22:33 schreef 6star6lord6 het volgende:
Thieme deed het goed O+
Nu hopen op een minimale winst van 2 zetels. Dus stemmen!! :)
  woensdag 15 maart 2017 @ 00:55:21 #25
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169526727
Marianne net bij Pauw en Jinek O+ O+ _O_
pi_169526986
Ik heb zo'n gevoel dat de PvdD wel eens de dark horse van deze verkiezingen zou kunnen zijn.
pi_169528038
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 01:05 schreef Farenji het volgende:
Ik heb zo'n gevoel dat de PvdD wel eens de dark horse van deze verkiezingen zou kunnen zijn.
Dat gevoel heb ik ook
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_169528531
Ik hoop 't zo!
pi_169528536
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 01:05 schreef Farenji het volgende:
Ik heb zo'n gevoel dat de PvdD wel eens de dark horse van deze verkiezingen zou kunnen zijn.
Zou leuk zijn.
pi_169528542
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 23:29 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Voor het milieu moet je niet op Partij van de Dieren stemmen, enkel voor dierwelzijn.

Landbouwhuisdieren buiten en biologische landbouw klinkt leuk maar is slecht voor het milieu.
Vleestax niet.
pi_169528680
Stem gemacht!
Le Civisme Est d'Avant-Garde
pi_169528714
quote:
14s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:27 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Zou leuk zijn.
Zou geweldig zijn :)
pi_169528812
Ik vind t wel een beetje eng dat ze een zevendedagsadventist is :P teleurstellend. Zelfde als dat Beatrice de Graaf vd CU blijkt :{
pi_169528824
Op naar de 5 of misschien wel 6 zetels! ^O^
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_169529267
2x gestemd en een zwevende kiezer is geland ;)
  woensdag 15 maart 2017 @ 10:08:20 #36
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_169530145
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:55 schreef Tomatenboer het volgende:
Op naar de 5 of misschien wel 6 zetels! ^O^
Ik hoop het zo!

In ieder geval weer gestemd ^O^
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
  Moderator woensdag 15 maart 2017 @ 10:09:01 #37
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_169530161
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:27 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Vleestax niet.
Dan ga ik wel in het buitenland shoppen.
Kranpltze mssen verdichtet sein
  Moderator woensdag 15 maart 2017 @ 10:10:13 #38
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_169530183
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:54 schreef JedimindhaX het volgende:
Ik vind t wel een beetje eng dat ze een zevendedagsadventist is :P teleurstellend. Zelfde als dat Beatrice de Graaf vd CU blijkt :{
Niet alleen zij, haar man die in de eerste kamer zit, ook. Net als wat van dr vriendjes bij de npo. Enge sekte
Kranpltze mssen verdichtet sein
pi_169531785
Op naar het stemlokaal om het circeltje van Marianne rood te kleuren. :)
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_169533941
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:54 schreef JedimindhaX het volgende:
Ik vind t wel een beetje eng dat ze een zevendedagsadventist is :P teleurstellend. Zelfde als dat Beatrice de Graaf vd CU blijkt :{
Waarom? Al was ze moslima of boeddhist qua spiritualisme buiten de politiek.
  woensdag 15 maart 2017 @ 14:06:15 #41
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169535169
Gestemd! :)
pi_169535360
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:06 schreef Gtaboy107 het volgende:
Gestemd! :)
Topper! :D
pi_169535386
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:11 schreef MidnightB00m het volgende:

[..]

Waarom? Al was ze moslima of boeddhist qua spiritualisme buiten de politiek.
als ze die 2 dingen 100% gescheiden kan houden prima, alleen is dat meestal niet t geval. daarnaast zegt t ook gewoon iets over iemands karakter.
  woensdag 15 maart 2017 @ 14:28:53 #44
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_169535589
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:11 schreef MidnightB00m het volgende:

[..]

Waarom? Al was ze moslima of boeddhist qua spiritualisme buiten de politiek.
quote:
De belangrijkste verschillen tussen de gevestigde kerken en de zevendedagsadventisten omvatten de visie op de blijvende geldigheid van de wetten van God in het Oude Testament die voor de Isralieten golden (en nog steeds voor hedendaagse orthodoxe joden) en het in acht nemen van de wederkomst van Jezus.

Volgens de zevendedagsadventisten zijn de wetten van God uit het Oude Testament, daarmee verwijzend naar de Tien geboden, nooit door Jezus afgeschaft, maar gelden ze nog steeds voor alle mensen die geloven in God.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zevendedagsadventisten
Met andere woorden, al die geboden uit het Oude Testament, zoals kinderen slaan, homoseksualiteit 'afwijzen' (mild uitgedrukt) en ook een verbod op scheiden en werken op zondag, die neemt Thieme nog 100% letterlijk.
pi_169535776
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:28 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]


[..]

Met andere woorden, al die geboden uit het Oude Testament, zoals kinderen slaan, homoseksualiteit 'afwijzen' (mild uitgedrukt) en ook een verbod op scheiden en werken op zondag, die neemt Thieme nog 100% letterlijk.
Het ze daar persoonlijk over denkt is minder interessant, hoe de partij er tegenover staat des te interessanter. En die partij staat er goed op mbt dat soort zaken. Emancipatie van oa de lhbti gemeenschappen staat zelfs in de speerpunten.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_169536022
De PvdD is een volledig seculiere partij. De geloofsopvattingen van hun leden spelen dus geen rol in de partijstandpunten. Wat de partijleden thuis doen en geloven mogen ze zelf weten zolang ze maar geen wet overtreden. Er is niet alleen een scheiding tussen kerk (geloof) en staat (politieke standpunten) maar dat gaat breder; ook een scheiding tussen mens en partij.
pi_169536905
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 10:10 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Niet alleen zij, haar man die in de eerste kamer zit, ook. Net als wat van dr vriendjes bij de npo. Enge sekte
Haar man zit niet eens in de Eerste Kamer. :') Laat wel zien hoe weinig je er werkelijk van af weet.
pi_169536924
Heb weer op Esther Ouwehand gestemd vandaag. ^O^

quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 01:05 schreef Farenji het volgende:
Ik heb zo'n gevoel dat de PvdD wel eens de dark horse van deze verkiezingen zou kunnen zijn.
Ik ga janken van blijdschap als dat zo is!
pi_169538027
Uiteindelijk toch nog best lang getwijfeld, maar toch het rondje voor Thieme rood gemaakt.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_169539489
Gestemd :)
pi_169541161
ik heb op eva akerboom gestemd want dat vind ik echt een lief meisje.
hoop dat ze met voorkeurstemmen toch in de kamer komt
  woensdag 15 maart 2017 @ 19:56:11 #52
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_169543446
De campagne liep niet erg vlotjes. Ik hoop wel dat ze het goed doen, maar jammer dat de sterke ounten van de pvdd niet uit de verf kwamen.
  woensdag 15 maart 2017 @ 20:19:45 #53
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169544179
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 19:56 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
De campagne liep niet erg vlotjes. Ik hoop wel dat ze het goed doen, maar jammer dat de sterke ounten van de pvdd niet uit de verf kwamen.
Ja, maar dat komt ook door de aandacht in de media. Sorry hoor, maar als de Volkskrant de partijen langs de groene meetlat legt en daar komt dan GL uit, en heel PvdD komt niet voor... tsja. Of Trouw, die in een overzicht twee speerpunten van de PvdD precies verkeerd om zet. (belasting op arbeid verhogen (ipv verlagen) en belasting op grondstoffen verlagen (ipv verhogen), wat echt een schandalige blunder is, die daadwerkelijk verkiezingsschade kan opleveren.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 15 maart 2017 @ 20:20:01 #54
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169544187
Gestemd op Ouwehand, btw.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_169544485
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:19 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ja, maar dat komt ook door de aandacht in de media. Sorry hoor, maar als de Volkskrant de partijen langs de groene meetlat legt en daar komt dan GL uit, en heel PvdD komt niet voor... tsja. Of Trouw, die in een overzicht twee speerpunten van de PvdD precies verkeerd om zet. (belasting op arbeid verhogen (ipv verlagen) en belasting op grondstoffen verlagen (ipv verhogen), wat echt een schandalige blunder is, die daadwerkelijk verkiezingsschade kan opleveren.

V.
Erg slordig inderdaad.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_169544997
En Thieme was in de debatten ook wat minder. Begrijpelijk gezien de ervaring, daar niet van, maar toch mensen die daaf erg gevoelig voor zijn.
pi_169545324
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:40 schreef -Strawberry- het volgende:
En Thieme was in de debatten ook wat minder. Begrijpelijk gezien de ervaring, daar niet van, maar toch mensen die daaf erg gevoelig voor zijn.
Ik vond haar in dat slotdebat wel goed.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  woensdag 15 maart 2017 @ 20:49:32 #58
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_169545447
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:46 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ik vond haar in dat slotdebat wel goed.
Dus je stem was vandaag voor Marianne, Marianne?
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
pi_169546507
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 20:49 schreef Tem het volgende:

[..]

Dus je stem was vandaag voor Marianne, Marianne?
:Y
We lijken ook nog eens qua uiterlijk op elkaar, volgens mijn collega's 8-)
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_169546679
5 zetels in de exitpoll *O*
pi_169546768
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:05 schreef Urquhart het volgende:
5 zetels in de exitpoll *O*
Ja mooie score. Hopelijk nog meer bij definitieve uitslag.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  woensdag 15 maart 2017 @ 21:17:26 #62
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_169547565
Toch lijkt het een mooie uitslag te worden. De pvdd zal,hard nodig zijn een groen geluid te laten horen. Ik voorzie opnieuw een asfalt kabinet dat ook nog eens met de cda een landbouwpartij bij. Ik voorzie niet veel goeds voor ons land helaas. De uitslag is wel een beloning voor jarenlang fantastisch werk in de kamer van de pvdd.
pi_169548284
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:17 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Toch lijkt het een mooie uitslag te worden. De pvdd zal,hard nodig zijn een groen geluid te laten horen. Ik voorzie opnieuw een asfalt kabinet dat ook nog eens met de cda een landbouwpartij bij. Ik voorzie niet veel goeds voor ons land helaas. De uitslag is wel een beloning voor jarenlang fantastisch werk in de kamer van de pvdd.
D66 en GL ook redelijk groot, dus die kunnen een groener geluid laten horen. :)
pi_169548576
Bij TK2021 stemmen we met een groen potlood!
Le Civisme Est d'Avant-Garde
  woensdag 15 maart 2017 @ 21:39:45 #65
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_169549209
Ooooh, blije Marianne O+
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
  woensdag 15 maart 2017 @ 21:42:57 #66
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169549441
Dit is z mooi! Ik ben trots. O+
pi_169549659
Mooi hoor :) !
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_169550283
Ik twijfelde tot op het laatst hl erg tussen PvdD en PP. Het is (deze keer) uiteindelijk de PP geworden, maar het liefst had ik k op de PvdD gestemd en ben dan ook wel erg blij met deze meer dan verdubbeling! :) Feli, PvdD! w/
"Write drunk, edit sober" (E. Hemingway)
  woensdag 15 maart 2017 @ 22:08:29 #69
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169550987
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:55 schreef Forbry het volgende:
Ik twijfelde tot op het laatst hl erg tussen PvdD en PP. Het is (deze keer) uiteindelijk de PP geworden, maar het liefst had ik k op de PvdD gestemd en ben dan ook wel erg blij met deze meer dan verdubbeling! :) Feli, PvdD! w/
Grappig, bij mij was het precies andersom, met ook de wens van 2 stemmen.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 15 maart 2017 @ 22:09:40 #70
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169551049
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:26 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

D66 en GL ook redelijk groot, dus die kunnen een groener geluid laten horen. :)
Denk je werkelijk? Die diva van een Jesse is praktisch neoliberaal en zo groen is D66 ook niet, ondanks wat de media ervan maken.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 15 maart 2017 @ 22:10:34 #71
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169551107
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 21:07 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ja mooie score. Hopelijk nog meer bij definitieve uitslag.
Als de PP echt niks krijgt wellicht wel, want volgens mij was er een lijstverbinding. Althans, daar was een tijdje geleden wel sprake van.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 15 maart 2017 @ 22:13:31 #72
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169551300
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:10 schreef Verbal het volgende:

[..]

Als de PP echt niks krijgt wellicht wel, want volgens mij was er een lijstverbinding. Althans, daar was een tijdje geleden wel sprake van.

V.
Nee, hebben ze niet. PvdD wou eigenlijk met 50Plus, maar dat werd tijdens de conferentie afgewezen. PP wou volgens mij wel met de PvdD maar is ook niet gebeurd.
  woensdag 15 maart 2017 @ 22:15:23 #73
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169551401
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:13 schreef Gtaboy107 het volgende:

[..]

Nee, hebben ze niet. PvdD wou eigenlijk met 50Plus, maar dat werd tijdens de conferentie afgewezen. PP wou volgens mij wel met de PvdD maar is ook niet gebeurd.
Ja, die 50+-poging heb ik ook meegekregen, maar daarna zag ik echt iets van toenadering met de PP. Magoed, als die verbinding er niet is, dan is 'ie er niet :)

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_169553090
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:08 schreef Verbal het volgende:

[..]

Grappig, bij mij was het precies andersom, met ook de wens van 2 stemmen.

V.
GMT -almost- A ;)
"Write drunk, edit sober" (E. Hemingway)
pi_169555086
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:13 schreef Gtaboy107 het volgende:

[..]

Nee, hebben ze niet. PvdD wou eigenlijk met 50Plus, maar dat werd tijdens de conferentie afgewezen. PP wou volgens mij wel met de PvdD maar is ook niet gebeurd.
Ik kon het per ongeluk goed vinden met - bleek achteraf - een lijsttrekker van 50+ (dat zag ik ook wel aan de tasjes hoor).
Hij heeft nog een foto gepost op FB dat jong&oud en partijen prima kunnen samenwerken.
  woensdag 15 maart 2017 @ 23:29:00 #76
224960 highender
Travellin' Light
pi_169555720
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:09 schreef Verbal het volgende:
Denk je werkelijk? Die diva van een Jesse is praktisch neoliberaal en zo groen is D66 ook niet, ondanks wat de media ervan maken.

V.
D66 is inderdaad niet zo groen maar wel lekker antithestisch, dat is ook mooi meegenomen. Dierenwelzijn en milieu zijn niet de enige argumenten om PvdD te stemmen, het is ook de laatste partij waar een thest op zou stemmen.
pi_169556928
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:09 schreef Verbal het volgende:

[..]

Denk je werkelijk? Die diva van een Jesse is praktisch neoliberaal en zo groen is D66 ook niet, ondanks wat de media ervan maken.

V.
Zie: https://decorrespondent.n(...)n/700157777-a3614274
  Moderator donderdag 16 maart 2017 @ 00:44:14 #78
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_169559396
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 15:30 schreef Angry_Bird het volgende:

[..]

Haar man zit niet eens in de Eerste Kamer. :') Laat wel zien hoe weinig je er werkelijk van af weet.
Oh wacht dat is Japio Kortweg natuurlijk van het Biotrio.

Koffermans is de kerel van d'r mwdiaverlengstuk mw Hertsenberg.
Kranpltze mssen verdichtet sein
pi_169568922
5 zetels (als dat zo blijft) is echt een top resultaat! *O* Ook leuk om het feestje mee te hebben gevierd met andere PvdD'ers. :)
  Forum Admin donderdag 16 maart 2017 @ 13:47:23 #80
232445 crew  Specularium
pi_169568944
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:54 schreef JedimindhaX het volgende:
Ik vind t wel een beetje eng dat ze een zevendedagsadventist is :P teleurstellend. Zelfde als dat Beatrice de Graaf vd CU blijkt :{
Daarom heb ik ook niet op haar gestemd maar op nummer 7.
  donderdag 16 maart 2017 @ 14:04:52 #81
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169569249
quote:
14s.gif Op donderdag 16 maart 2017 13:46 schreef Angry_Bird het volgende:
5 zetels (als dat zo blijft) is echt een top resultaat! *O* Ook leuk om het feestje mee te hebben gevierd met andere PvdD'ers. :)
Er is nu een verschil van 936 stemmen in het voordeel van de PvdD. Nog n gemeente en poststemmen buitenland te gaan!

quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 13:47 schreef Specularium het volgende:

[..]

Daarom heb ik ook niet op haar gestemd maar op nummer 7.
Ah ja, Christine. O+
pi_169569295
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:04 schreef Gtaboy107 het volgende:

[..]

Er is nu een verschil van 936 stemmen in het voordeel van de PvdD. Nog n gemeente en poststemmen buitenland te gaan!

[..]

Ah ja, Christine. O+
Wat leukkkk! Betekent 't dat er nog een zetel bij kunnen krijgen of gaat het nu om echt incasseren van die 5e zetel? :)
  donderdag 16 maart 2017 @ 14:09:01 #83
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169569304
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:08 schreef MidnightB00m het volgende:

[..]

Wat leukkkk! Betekent 't dat er nog een zetel bij kunnen krijgen of gaat het nu om echt incasseren van die 5e zetel? :)
Gaat om de laatste restzetel, dus de vijfde zetel!
pi_169569723
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:09 schreef Gtaboy107 het volgende:

[..]

Gaat om de laatste restzetel, dus de vijfde zetel!
Spannenddd
  donderdag 16 maart 2017 @ 15:14:13 #85
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169570446
Alle Nederlandse gemeenten zijn geweest, PvdD staat nog voor op 50Plus maar het CDA maakt ook nog kans op een restzetel. Gaat erg spannend worden.
  donderdag 16 maart 2017 @ 16:13:56 #86
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169571313
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 14:28 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

[..]

Met andere woorden, al die geboden uit het Oude Testament, zoals kinderen slaan, homoseksualiteit 'afwijzen' (mild uitgedrukt) en ook een verbod op scheiden en werken op zondag, die neemt Thieme nog 100% letterlijk.
En dat is dus niet waar.
Allereerst houdt ze haar geloof goed weg van de politiek. Daarnaast heeft ze laatst in Nieuwsuur nog maar eens ten overvloede bekrachtigd dat de PvdD een partij is van alle gezindten (en athhesten en agnosten) en geaardheden, zo ook LGBT.

Verder is het gewoon haar persoonlijke vrijheid om te geloven wat ze wil. Zo schijnt dit land in elkaar te zitten.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_169574112
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 22:09 schreef Verbal het volgende:

[..]

Denk je werkelijk? Die diva van een Jesse is praktisch neoliberaal en zo groen is D66 ook niet, ondanks wat de media ervan maken.

V.
Klopt,

Groenlinks= Psp, cpn, ppr en evp. Stuk voor stuk enge clubjes van terroristen,feministen en communisten met die griezel van een Klaver aan het roer, brrr, geef mij maar de Pvdd, die vanuit hun roots zich focussen op het enige echt belangrijke thema, namelijk de redding van onze planeet.
pi_169574859
Ik stond ook erg te kijken toen ik er ooit achterkwam dat Marianne van de zevendedagsadventisten is en vind idd dat het wel iets over haar karakter zegt, maar volgens mij houdt ze haar geloof en de politiek heel erg gescheiden en daar heb ik juist wel veel respect voor. Ik zie het ook nergens in het programma van de PvdD terug, dus... volgens mij staan zij en haar partij juist erg open voor andersgezinden (een herhaling van de post van Verbal dit, maar wilde het toch even kwijt).
"Write drunk, edit sober" (E. Hemingway)
  donderdag 16 maart 2017 @ 19:51:36 #89
224960 highender
Travellin' Light
pi_169575182
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 19:40 schreef Forbry het volgende:
Ik stond ook erg te kijken toen ik er ooit achterkwam dat Marianne van de zevendedagsadventisten is en vind idd dat het wel iets over haar karakter zegt, maar volgens mij houdt ze haar geloof en de politiek heel erg gescheiden en daar heb ik juist wel veel respect voor. Ik zie het ook nergens in het programma van de PvdD terug, dus... volgens mij staan zij en haar partij juist erg open voor andersgezinden (een herhaling van de post van Verbal dit, maar wilde het toch even kwijt).
Exact, daar kunnen de politici van CU, SGP en CDA een voorbeeld aan nemen.
pi_169575725
En, is de restzetel al binnen?
pi_169575881
Ik las op Twitter dat 't pas dinsdag was? :o Las ook een Tweet over stemmen tellen van mensen in het buitenland o.i.d.
  donderdag 16 maart 2017 @ 20:53:01 #92
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169576805
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 20:16 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
En, is de restzetel al binnen?
Nog niet. Dinsdag definitieve uitslag, volgens Thieme lijkt het er wel op.

quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 20:21 schreef MidnightB00m het volgende:
Ik las op Twitter dat 't pas dinsdag was? :o Las ook een Tweet over stemmen tellen van mensen in het buitenland o.i.d.
Morgen uitslag postbrieven, daarna is de voorlopige uitslag klaar en dinsdag is natuurlijk de defenitieve uitslag.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 10:48:50 #93
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_169587235
Stemmen uit het buitenland zijn binnen! 2052 stemmen voor PvdD. Vijfde zetel is zo goed als zeker naar PvdD!

mariannethieme twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 10:17:54 Stemmen uit het buitenland zijn geteld: De vijfde zetel voor de @PartijvdDieren is definitief binnen! Yes!! #PlanB https://t.co/O78AalzuHj reageer retweet
*O* *O* *O* *O* *O*
  vrijdag 17 maart 2017 @ 10:52:23 #94
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_169587273
Wat geweldig!
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
pi_169587611
Ben erg benieuwd wie er in de zetels gaan zitten.
pi_169589765
Mooi nieuws :)
pi_169596543
jaaaaaaaaa. Geweldig!! :)
pi_169607160
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 10:48 schreef Gtaboy107 het volgende:
Stemmen uit het buitenland zijn binnen! 2052 stemmen voor PvdD. Vijfde zetel is zo goed als zeker naar PvdD!

mariannethieme twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 10:17:54 Stemmen uit het buitenland zijn geteld: De vijfde zetel voor de @PartijvdDieren is definitief binnen! Yes!! #PlanB https://t.co/O78AalzuHj reageer retweet
*O* *O* *O* *O* *O*
Yaaaaaaaassss *O* *O*
pi_169611253
Heel mooi inderdaad! *O*
  PR en moderator zondag 26 maart 2017 @ 22:32:53 #100
288245 crew  Moira.
Slamduncan
pi_169802652
Ik had hier nog niet eens gepost :o Heb ook gestemd en twijfel om lid te worden. Mensen die lid zijn hier?
"Moira heeft wel een punt."
- Pharkus, 2017
  zondag 26 maart 2017 @ 22:57:30 #101
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169803610
quote:
14s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:32 schreef Moira. het volgende:
Ik had hier nog niet eens gepost :o Heb ook gestemd en twijfel om lid te worden. Mensen die lid zijn hier?
Yep. Een aantal jaar geleden. Toen een periode niet, en me een week voor de verkiezingen weer aangemeld.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  PR en moderator zondag 26 maart 2017 @ 22:58:24 #102
288245 crew  Moira.
Slamduncan
pi_169803643
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 22:57 schreef Verbal het volgende:

[..]

Yep. Een aantal jaar geleden. Toen een periode niet, en me een week voor de verkiezingen weer aangemeld.

V.
Nice, heeft het voor jou ook een bepaalde meerwaarde? Of blijft het voor jou bij het 'geld geven aan'?
"Moira heeft wel een punt."
- Pharkus, 2017
  zondag 26 maart 2017 @ 23:50:17 #103
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_169804971
In eerste instantie gewoon mij meer binden dan alleen de stem. In mijn kiesgerechtigde leven nog nooit zo overtuigd geweest van een partij, en dat is wel iets waard.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  PR en moderator zondag 26 maart 2017 @ 23:51:28 #104
288245 crew  Moira.
Slamduncan
pi_169804990
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:50 schreef Verbal het volgende:
In eerste instantie gewoon mij meer binden dan alleen de stem. In mijn kiesgerechtigde leven nog nooit zo overtuigd geweest van een partij, en dat is wel iets waard.

V.
Ja precies, zo denk ik er eigenlijk ook over. En als je een jaar geen contributie betaalt vervalt je lidmaatschap automatisch?
"Moira heeft wel een punt."
- Pharkus, 2017
  dinsdag 28 maart 2017 @ 19:40:35 #105
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_169842038
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:51 schreef Moira. het volgende:

[..]

Ja precies, zo denk ik er eigenlijk ook over. En als je een jaar geen contributie betaalt vervalt je lidmaatschap automatisch?
Als lid wordt je vanzelfsprekend uitgenodigd om aan congressen of lokale besprekingen mee te doen. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aankomst zijn ze opzoek naar enthousiaste mensen die lokaal mee willen doen.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
  PR en moderator dinsdag 28 maart 2017 @ 19:59:40 #106
288245 crew  Moira.
Slamduncan
pi_169842548
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 maart 2017 19:40 schreef Woods het volgende:

[..]

Als lid wordt je vanzelfsprekend uitgenodigd om aan congressen of lokale besprekingen mee te doen. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aankomst zijn ze opzoek naar enthousiaste mensen die lokaal mee willen doen.
Besprekingen en meet-ups lijkt me wel wat, flyeren dan weer niet :P
Ga het denk ik toch maar gewoon doen, voor die 20 per jaar, waarom ook niet? :P
"Moira heeft wel een punt."
- Pharkus, 2017
  PR en moderator zondag 2 april 2017 @ 11:40:32 #107
288245 crew  Moira.
Slamduncan
pi_169942343
"Moira heeft wel een punt."
- Pharkus, 2017
pi_176772294
En wat vinden we van het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen?

In A'dam en Utrecht zijn 2 a 3 zetels mogelijk :)
pi_176776882
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 01:07 schreef the_legend_killer het volgende:
En wat vinden we van het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen?

In A'dam en Utrecht zijn 2 a 3 zetels mogelijk :)
Dat is mooi!

In mijn gemeente doen ze helaas niet mee.
Koel en donker bewaren
pi_176785869
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 13:26 schreef Guanabana het volgende:

[..]

Dat is mooi!

In mijn gemeente doen ze helaas niet mee.
Ja, helaas maar 15 of 16 gemeentes op 21 maart.

Ik denk dat er genoeg goede mensen bij zitten en iedereen wil helpen bij de verkiezingen. Alleen de wil ontbreekt vaak om een lijst aan te voeren. Mensen vinden een plekje 10 al niet fijn.
pi_177213582
Heb een gedeelte van het verkiezingsprogramma van PvdD voor Den Haag gelezen en ze hebben een aantal zeer goede ideen. Ik twijfel nog steeds tussen SP en PvdD maar dat het voor mij een van deze twee partijen gaat worden staat vast.
pi_177226522
Mijn stem krijgen ze weer op 21 maart :)
  vrijdag 16 februari 2018 @ 12:43:57 #113
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_177228780
Ik kan hier geloof ik niet stemmen op de PvdD, helaas.
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 16 februari 2018 @ 12:45:15 #114
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_177228812
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 22:03 schreef the_legend_killer het volgende:

[..]

Ja, helaas maar 15 of 16 gemeentes op 21 maart.

Ik denk dat er genoeg goede mensen bij zitten en iedereen wil helpen bij de verkiezingen. Alleen de wil ontbreekt vaak om een lijst aan te voeren. Mensen vinden een plekje 10 al niet fijn.
Oh, op zich zou ik zo'n kar best willen trekken; ik wil alleen al een tijdje weg uit de plaats waar ik nu woon, dus dat is niet zinvol.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_177747373
Ik ga op Christine Teunissen stemmen (nummer 1 regio Den Haag).

https://www.omroepwest.nl(...)t-voor-leefbare-stad

Hier zingt ze het Klimaatlied _O_
pi_177865015
PvdD poogt onverdoofd slachten te verbieden

Opnieuw een poging om onverdoofd slachten te verbieden. Hulde voor de PvdD.
  woensdag 21 maart 2018 @ 16:33:22 #118
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_177986200
En, mensen al gestemd op PvdD vandaag?

In mijn gemeente doen ze niet mee. Ik heb nog getwijeld over GroenLinks, als een soort 'next best thing', maar toch maar voor een lokale partij gekozen.

Ik verwacht/hoop wel vrij forse winst/zetels, net als met de landelijke verkiezingen. :s) Benieuwd naar de uitslagen vanavond.
Koel en donker bewaren
pi_177988526
quote:
14s.gif Op woensdag 21 maart 2018 16:33 schreef Guanabana het volgende:
En, mensen al gestemd op PvdD vandaag?

In mijn gemeente doen ze niet mee. Ik heb nog getwijeld over GroenLinks, als een soort 'next best thing', maar toch maar voor een lokale partij gekozen.

Ik verwacht/hoop wel vrij forse winst/zetels, net als met de landelijke verkiezingen. :s) Benieuwd naar de uitslagen vanavond.
Zojuist gedaan *O*

Ik hoop ook op een mooie avond :)
pi_177992677
Ze doen hier helaas niet mee, volgens mij in geen enkele gemeente uit Drenthe, Groningen en Friesland. Stad Groningen stemt vandaag niet.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_177998548
Mooie uitslagen in de exitpolls tot nu toe :)
  donderdag 22 maart 2018 @ 09:18:53 #122
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_178005786
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2018 22:50 schreef Urquhart het volgende:
Mooie uitslagen in de exitpolls tot nu toe :)
mariannethieme twitterde op donderdag 22-03-2018 om 07:59:15 Fantastische verkiezingswinst @PartijvdDierenZaanstad 0-1 (nieuw)Almere 0-3 (nieuw)Alkmaar 0-2 (nieuw)Nijmegen 0–1 (nieuw)Heerlen 0-2 (nieuw)Gouda 1-1Buren 1-2Apeldoorn 1-2Arnhem 1-2Amsterdam 1-3Pijnacker Nootdorp 1-2Rotterdam 1-1Den haag 1-2Utrecht 1-2Leiden 1-3 reageer retweet
Nergens verloren, paar gelijk gebleven, hoofdzakelijk gewonnen *O*
Ja inderdaad, V. ja.
pi_178006261
Supermooi resultaat! In Utrecht nu de 6de partij!! CDA heeft net 1% meer stemmen, maar die pakken we gewoon over 4 jaar ;)

Veel mensen vinden het jammer dat de PvdD niet in meer gemeentes mee doet. Over 4 jaar moet dit wel mogelijk zijn want op heel veel plekken zit 1 zetel er gewoon dik in!
pi_178147362
Hertelling van de stemmen in Zaanstad: de restzetel gaat op het monmnt naar een lokale partij. Indien verkeerd geteld (1 stem te weinig) gaat de restzetel naar PvdD
  Moderator dinsdag 27 november 2018 @ 12:00:55 #125
351614 crew  ijs_beer
Triggerhappykutmod
pi_183398396
PvdD doet aangifte tegen Dijkhoff voor het oplaten van 500 ballonnen.
[b]Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:[/b]
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
  dinsdag 27 november 2018 @ 12:18:29 #126
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_183398706
Ik ben een PvdD-stemmer in hart en nieren, maar dit is volgens mij een kansloze zaak.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_183398728
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 november 2018 12:00 schreef ijs_beer het volgende:
PvdD doet aangifte tegen Dijkhoff voor het oplaten van 500 ballonnen.
Hierom aangifte doen :')

Spreek elkaar gewoon aan in de kamer ipv dit soort goedkoop emo-populisme.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
  Moderator vrijdag 1 februari 2019 @ 08:46:04 #128
351614 crew  ijs_beer
Triggerhappykutmod
pi_184746535
https://www.nu.nl/politie(...)kamer-na-ziekte.html

Marianne Thieme keert volgende week terug in de Tweede Kamer. De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren (PvdD) was sinds oktober afwezig door ziekte.
Thieme werd vervangen door Eerste Kamerlid Christine Teunissen, die nu teruggaat naar de senaat. De leiding van de fractie was tijdelijk in handen van Esther Ouwehand.

Behalve Thieme komt ook PvdD-Kamerlid Femke Merel van Kooten terug. Zij was met zwangerschapsverlof en werd vervangen door Eva Akerboom.
[b]Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:[/b]
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_185214131
Zijn er hier nog mensen die ook vinden dat Johnas van Lammeren over de schreef is gegaan? Zijn uitspraken tegen Sylvana Simons (BIJ1) bij het spoeddebat in de Amsterdamse gemeenteraad over politiegeweld vind ik echt niet kunnen. Vooral dat nederig gaan zitten kwam op mij ontzettend laatdunkend en kwetsend over. Hij heeft dan wel zijn excuses aangeboden, maar mijns inziens is zulk gedrag absoluut onacceptabel.
Metalhead!
  maandag 25 februari 2019 @ 10:16:17 #130
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_185230419
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2019 15:33 schreef gjtenham het volgende:
Zijn er hier nog mensen die ook vinden dat Johnas van Lammeren over de schreef is gegaan? Zijn uitspraken tegen Sylvana Simons (BIJ1) bij het spoeddebat in de Amsterdamse gemeenteraad over politiegeweld vind ik echt niet kunnen. Vooral dat nederig gaan zitten kwam op mij ontzettend laatdunkend en kwetsend over. Hij heeft dan wel zijn excuses aangeboden, maar mijns inziens is zulk gedrag absoluut onacceptabel.
Ik heb het even gemist.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_187950680
FemkeMerel twitterde op dinsdag 16-07-2019 om 13:20:38 Zojuist heb ik de Voorzitter van de Tweede Kamer laten weten dat ik vandaag de fractie van de Partij voor de Dieren verlaat en verder ga als onafhankelijk Kamerlid... Zie voor meer duiding mijn statement op Facebook: https://t.co/9XUuIQILrx reageer retweet
  dinsdag 16 juli 2019 @ 13:51:25 #133
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_187950783
quote:
Ik wil als volksvertegenwoordiger strijden voor dier, natuur, milieu n mens. Tegen achterstelling en voor rechtvaardigheid. Voor gelijke kansen. Voor een samenleving waar iedereen zich veilig en thuis kan voelen. Deze verantwoordelijkheid voelde ik tijdens de verkiezingen in 2017 en is sindsdien alleen nog maar sterker, niet in de laatste plaats omdat ik nu behalve volksvertegenwoordiger ook moeder geworden ben. In de strijd voor een leefbare aarde voor toekomstige generaties mogen de mensen die n leven niet vergeten worden.
Wat ik hierin lees is dat Femke meer aandacht wil voor zielige moslims / vrouwen / homo's en minder voor dieren, beetje richting DENK dus, en zich ergert aan Thieme's dierenfetish.

Tja dan kun je beter wegwezen bij de Partij voor de DIEREN.
  dinsdag 16 juli 2019 @ 16:25:23 #134
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_187952741
Volkomen ruk dit.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_187954021
Femke Merel. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 19 juli 2019 @ 10:37:32 #136
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_188000584
https://www.ad.nl/politie(...)n-verziekt~abdc5bf8/

'Thieme regeert met ijzeren hand'
Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten is deze week opgestapt bij de Partij voor de Dieren. Voor het eerst doet zij een boekje open over de 'verziekte cultuur' binnen de partij.

quote:
(...)
Er knapt iets bij Van Kooten als het haar door Thieme wordt afgeraden om te debatteren over de rechten voor lhbt-plussers (mensen die lesbisch, homo- of biseksueel of transgender zijn, red.). ,,Daar begreep ik niets van. Wij zouden een partij moeten zijn die zich inzet voor achtergestelden in de samenleving. Die problemen hebben. Thieme heeft ook altijd gezegd dat zij zich voor die mensen inzet.''
(...)
Qua mensenrechten moet je dus niet bij de Dieren zijn. Was eigenlijk wel bekend natuurlijk.

Samengevat
quote:
(...)Volgens Van Kooten heeft een select groepje mensen de touwtjes binnen de partij strak in handen. ,,Voor tegenspraak is geen ruimte. De sfeer binnen de fractie is al jaren verziekt. Ik ken veel medewerkers die eraan onderdoor zijn gegaan, die huilend op mijn werkkamer stonden.''(...)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 19 juli 2019 @ 10:49:40 #137
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_188000757
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juli 2019 10:37 schreef borisz het volgende:
https://www.ad.nl/politie(...)n-verziekt~abdc5bf8/

'Thieme regeert met ijzeren hand'
Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten is deze week opgestapt bij de Partij voor de Dieren. Voor het eerst doet zij een boekje open over de 'verziekte cultuur' binnen de partij.
[..]

Qua mensenrechten moet je dus niet bij de Dieren zijn. Was eigenlijk wel bekend natuurlijk.

Samengevat
[..]

Als je dit verhaal leest snap je die van Kooten ook nog
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 19 juli 2019 @ 11:25:51 #138
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_188001255
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juli 2019 10:49 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Als je dit verhaal leest snap je die van Kooten ook nog
Erg jammer. Ik was altijd blij met Partij voor de Dieren, ben er zelfs nog een jaar lid van geweest. En ik heb ze juist altijd verdedigd door te zeggen dat het geen one issue-partij is, zo presenteerden ze zichzelf ook nooit.

Ik was er al iets verder vanaf gedreven, moet nog maar even kijken of ze mijn stem nog een keer krijgen. Als dit echt waar is:

quote:
Van Thieme en Koffeman is bekend dat zij lid zijn van de zevendedagsadventisten, een christelijk kerkgenootschap. In interviews hebben zij altijd benadrukt dat hun geloof en de politieke koers strikt gescheiden worden gehouden. Maar Van Kooten twijfelt daaraan. ,,Ik vind dat iedereen vrij moet zijn om te geloven, ook de partijtop, en dat dit niet ter discussie mag staan. Maar de laatste maanden ben ik op het gebied van abortus, homorechten en zelfs het verdedigen van de evolutietheorie tot de orde geroepen. Dat vind ik zeer discutabel.’’
dan zeker niet.
Koel en donker bewaren
pi_188001725
Ik draag de PvdD al een tijdlang een warm hart toe maar van dit soort gare PVV-praktijken ga ik wel twijfelen. Marianne Thieme zou er goed aan doen om haar religie lekker buiten de politiek te houden en ook zich er bewust van blijven dat de PvdD niet de Thieme-partij is. Ze heeft (naast dierenrechten) wel altijd haar mond vol over vrouwenrechten maar als het dan over abortus of LHBT-rechten gaat dan gaat ze mensen terugfluiten? Doe ff normaal zeg.
  vrijdag 19 juli 2019 @ 12:44:19 #140
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_188002546
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juli 2019 11:25 schreef Guanabana het volgende:

[..]

Erg jammer. Ik was altijd blij met Partij voor de Dieren, ben er zelfs nog een jaar lid van geweest. En ik heb ze juist altijd verdedigd door te zeggen dat het geen one issue-partij is, zo presenteerden ze zichzelf ook nooit.
Sterker nog, ik ben nog steeds lid, en was dat tot nu tot om dezelfde redenen. En ook ik ga nu twijfelen. Baal er wel sterk van, want dit is qua standpunten wel de partij die verreweg het beste bij mij past. -O-
Ja inderdaad, V. ja.
  vrijdag 19 juli 2019 @ 16:00:38 #141
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_188006407
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 18:00 schreef superniger het volgende:
Femke Merel. :')

Ik ben niet erg geschrokken van deze onthullingen. Kenners laten al jaren weten dat Thieme en enkele van haar geloofsgenoten de touwtjes strak in handen hebben.

Dat een partijkopstuk die de partij groot (alhoewel) heeft gemaakt de partij als 'van mij' beschouwd is ook niet nieuw. Binnen de SP was Marijnissen ook een tiran, FvD draait om Baudet, GroenLinks is een applausmachine voor Klaver, PVV hoef ik niet toe te lichten. Zelfs bij klassieke bestuurderspartijen zie je het: Rutte is de onbetwiste baas binnen de VVD, van Asscher is bekend dat het een doortrapt figuur is en de PvdA heeft een lange geschiedenis van mannetjesputters in leiderschapsposities.

Ik wil wel tegenwerpen dat een politieke partij geen vriendenclub of gezelligheidsvereniging is en ook geen doorsnee werkvloer. F.K. van Kooten lijkt er met net iets teveel idealisme ingestapt te zijn.
  Moderator vrijdag 19 juli 2019 @ 16:14:44 #142
351614 crew  ijs_beer
Triggerhappykutmod
pi_188006707
De reactie van Thieme, die vooral ontkennend is maar ook met een sneer naar Van Kooten, zegt misschien inderdaad al wel genoeg over de cultuur.
[b]Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:[/b]
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
  dinsdag 23 juli 2019 @ 08:08:47 #143
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_188068331
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juli 2019 16:14 schreef ijs_beer het volgende:
De reactie van Thieme, die vooral ontkennend is maar ook met een sneer naar Van Kooten, zegt misschien inderdaad al wel genoeg over de cultuur.
Dat nare sovjettoontje? Dat zegt mij genoeg, ja. En keer mijn stem, nooit meer.

quote:
Reactie Thieme
De verwijten van Van Kooten zijn voorgelegd aan PvdD-leider Marianne Thieme. “Wij hebben geen enkele behoefte om te reageren op aantijgingen waarin niemand op de fractie zich herkent”, laat een partijwoordvoerder weten. “Wij zijn vanaf onze oprichting de emancipatiepartij bij uitstek. Wie anders beweert, heeft waarschijnlijk een eigen agenda, zeker wanneer van die kritiek nooit iets gebleken is in de vorm van alternatieve voorstellen op onze congressen, in het Kamerwerk of tijdens de fractievergaderingen.”
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 23 juli 2019 @ 08:12:26 #144
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_188068349
Verder zijn alle politieke partijen hetzelfde. Verre van blijven, als je je ziel wilt behouden.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  vrijdag 26 juli 2019 @ 11:27:07 #145
460259 kladderadatsch
MAKEaMEricAGREATaGAIN
pi_188130888
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 juli 2019 08:08 schreef Ringo het volgende:

[..]

Dat nare sovjettoontje? Dat zegt mij genoeg, ja. En keer mijn stem, nooit meer.
[..]

Yep, voor mij hetzelfde, hier zit ik echt niet op te wachten.

Dat Thieme nogal van de religie is wist ik natuurlijk (heb trouwens niet op haar gestemd) maar wat ik de laatste tijd lees gaat me echt veel te ver. Jammer maar helaas, dit gaat hem dus niet meer worden in de toekomst.
But something is happening and you don't know what it is
Do you, Mr. Jones?
pi_188611761
quote:
Het leiderschap van Marianne Thieme

Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel beperkt door te zeggen dat ‘mensenonderwerpen voor mensenpartijen’ zijn. Bij Buitenhof reageert Thieme voor het eerst op het vertrek van Van Kooten en spreekt ze over de toekomst van de koers van de Partij voor de Dieren.
https://www.vpro.nl/buitenhof.html
  zaterdag 2 november 2019 @ 07:11:26 #147
485723 NoPicNic
Netflixverslaafde liberaal
pi_189741639
Er zijn veel te veel varkens, koeien en kippen in Nederland. Die moeten dus worden opgegeten want anders worden het er nog meer. :')
  zaterdag 2 november 2019 @ 08:31:08 #148
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_189741934
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2019 07:11 schreef NoPicNic het volgende:
Er zijn veel te veel varkens, koeien en kippen in Nederland. Die moeten dus worden opgegeten want anders worden het er nog meer. :')
Serieus? Jij graaft dit topic op voor deze domme post?
Ja inderdaad, V. ja.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')