Ja dat wist ik, zal er even op gaan lettenquote:Op vrijdag 16 september 2016 15:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
nee ga woensdag en ik hoef gelukkig niet te vakken.. Vriendin die mij meesleept bakt een vierdaagse brood mav nijmeegse vierdaagse
helaas accu leeg en boven ligt de oplader..... Hopelijk morgen ff een momentjequote:Op vrijdag 16 september 2016 21:08 schreef Goitske het volgende:
zo laptop aan gedaan zal even de fotos goed zetten
doe ik wel altijd + evt afsmeren met abrikozenjamquote:Op vrijdag 16 september 2016 21:39 schreef Isegrim het volgende:
Zeg - ik maakte vandaag de klassieke appeltaart van Holtkamp (De banketbakker). In het recept staat helemaal niks over bestrijken met ei alvorens te bakken. Ik had dat dus niet gedaan. Maar het zag er niet uit dus ik heb het halverwege toch gedaan.
Dat hoort toch ook gewoon zo, of ben ik nou gek?
geef ik aan de hondquote:Op vrijdag 16 september 2016 23:58 schreef Burdie het volgende:
Ik doe dat ook wel eens met melk, vind het vaak zonde van de rest van het ei
Ik had ergens anders ook al ei voor nodig.quote:Op vrijdag 16 september 2016 23:58 schreef Burdie het volgende:
Ik doe dat ook wel eens met melk, vind het vaak zonde van de rest van het ei
Oh dat klinkt wel goedquote:Op zaterdag 17 september 2016 08:35 schreef laziness het volgende:
Kies dan gewoon een ander recept
Het is gewoon een taart met twee biscuits en die bestaan met honderden vullingen en toppings.
Dit bijvoorbeeld http://www.smulweb.nl/rec(...)n-victoria-room-cake
oh balen! Als de smaak maar goed is!quote:Op zaterdag 17 september 2016 10:08 schreef Isegrim het volgende:
Mijn appeltaart was een beetje te hoog en pleurt uit elkaar bij het snijden. Naja, hij is wél erg lekker.
Ziet er super uit!quote:Op zaterdag 17 september 2016 18:04 schreef vinnypassy het volgende:
iPhone-foto, want ik heb ff geen camera, dus de kwaliteit is wat minder. Maar ik heb vanmiddag kleine lemon/lime-meringue pies gebakken. Met gekonfijte sinaasschil en wat citroen- en limoenrasp om af te maken. Ben benieuwd hoe het smaakt, dat merk ik vanavond pas als ik ff op bezoek ga bij mijn neefje.
[ afbeelding ]
Wauw! Ziet er voortreffelijk uit!quote:Op zaterdag 17 september 2016 18:04 schreef vinnypassy het volgende:
iPhone-foto, want ik heb ff geen camera, dus de kwaliteit is wat minder. Maar ik heb vanmiddag kleine lemon/lime-meringue pies gebakken. Met gekonfijte sinaasschil en wat citroen- en limoenrasp om af te maken. Ben benieuwd hoe het smaakt, dat merk ik vanavond pas als ik ff op bezoek ga bij mijn neefje.
[ afbeelding ]
Inderdaad, maar 50-50 citroen-limoensap in de curd.quote:Op zaterdag 17 september 2016 18:05 schreef Burdie het volgende:
Dat ziet er lekker uit! Zit er nog iets onder je schuim, lemoncurd oid?
Klinkt goed!quote:Op zaterdag 17 september 2016 18:59 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Inderdaad, maar 50-50 citroen-limoensap in de curd.
super!quote:Op zaterdag 17 september 2016 18:04 schreef vinnypassy het volgende:
iPhone-foto, want ik heb ff geen camera, dus de kwaliteit is wat minder. Maar ik heb vanmiddag kleine lemon/lime-meringue pies gebakken. Met gekonfijte sinaasschil en wat citroen- en limoenrasp om af te maken. Ben benieuwd hoe het smaakt, dat merk ik vanavond pas als ik ff op bezoek ga bij mijn neefje.
[ afbeelding ]
Wow, ziet er prachtig uit!quote:Op zondag 18 september 2016 17:24 schreef Goitske het volgende:
Vandaag gebakken voor mijn werk.. Gemiddeld 30 personen dus appeltaart, cheesecake brownies en citroen tulband en ik ben zo blij met mijn nordic ware vorm!
Jaar over getwijfeld maar had nog oetker punten van de zondag bakdag staan en 8 punten + bijbetaling (25 euro dus vooruit het mocht van mijzelf)
[ afbeelding ]
een lekkere appeltaart is altijd een topper! Juist mooi door zijn simpele uitstralingquote:Op zondag 18 september 2016 17:32 schreef computergirl het volgende:
Ik vind het er allemaal prachtig uitzien, maar appeltaart heeft toch meeste factor voor mij
Thnx! Vind de vorm ook echt super maja de prijzen van nordic warequote:
De appeltaart ziet er heerlijk uit, de regenboog taart lekker chemisch maar wel heel mooiquote:Op zondag 18 september 2016 17:27 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter was vorige week jarig. Ze wilde graag appeltaart en chocoladetaart.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En gisteren was haar partijtje. Daar heb ik een regenboogtaart voor gemaakt. Was een groot succes!
[ afbeelding ]
Ja, echt enorm chemisch. Ik ben erg voor gezond eten, maar als ik bak sla ik dat volledig in de wind.quote:Op zondag 18 september 2016 18:12 schreef Goitske het volgende:
[..]
De appeltaart ziet er heerlijk uit, de regenboog taart lekker chemisch maar wel heel mooi
SPOILER: wegens tmiOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 18 september 2016 18:57 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ja, echt enorm chemisch. Ik ben erg voor gezond eten, maar als ik bak sla ik dat volledig in de wind.Die spoilerSPOILER: wegens tmiOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben ook voor gezond maar dan denk ik ook roomboter is beter dan chemische zooi en hoevaak eet je nou taart!
Boter is behalve lekkerder ook minstens zo (on)gezondquote:Op zondag 18 september 2016 19:54 schreef Goitske het volgende:
[..]
Die spoiler
Ik ben ook voor gezond maar dan denk ik ook roomboter is beter dan chemische zooi en hoevaak eet je nou taart!
daarom! Ik ga liever voor pure producten dan alles maar light maken en daardoor weer andere stoffen binnen krijgen waarvan ook twijfelachtig is hoe gezond het isquote:Op zondag 18 september 2016 19:59 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Boter is behalve lekkerder ook minstens zo (on)gezond
magere variant is bij AH te verkrijgenquote:Op woensdag 21 september 2016 22:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Morgen wil ik kardemummabullar maken, Zweedse kardemombroodjes/dingetjes. Ik vond dit recept, en daar staat dus non-fat dry milk in. Zou ik ook onderstaande kunnen gebruiken? Of iemand enig idee waar ik een non-fat versie kan vinden?
[ afbeelding ]
Of een ander goed recept, mag ook.
Al je plaatjes doen het nietquote:Op zondag 25 september 2016 14:14 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend heeft de kitchenaid en de oven overuren gemaakt.
[ afbeelding ]
Kersenvlaai met vloerbloesemsiroop naar Oostenrijks recept
[ afbeelding ]
Guglhupf of te wel een tulband met bosbessen
[ afbeelding ]
bananenmuffins
[ afbeelding ]
en hartige courgettecake naar recept van Yvette van Boven met eigenwijzigheid van mijzelf
En t klinkt zo verrukkelijk! In m'n verbeelding ziet het er even verrukkelijk uitquote:
dat is *piep* want met picasa lukte dat wel en dat is om zeep geholpen.quote:Op zondag 25 september 2016 16:13 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik zie streepjes
Je kan okk niet vanuit google hier fotos neerzetten
ziet er heerlijk uit in je album!quote:Op zondag 25 september 2016 16:29 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
dat is *piep* want met picasa lukte dat wel en dat is om zeep geholpen.
Heb je een recept van deze appeltaart?quote:Op zondag 18 september 2016 17:27 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter was vorige week jarig. Ze wilde graag appeltaart en chocoladetaart.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En gisteren was haar partijtje. Daar heb ik een regenboogtaart voor gemaakt. Was een groot succes!
[ afbeelding ]
Dank! Het deeg is recept van AH (http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R853194/appeltaartdeeg). Vulling is appels (liefst goudrenetten, maar ik had nu jonagolds, ging ook prima), met (gewelde) rozijnen die samen mengen met wat citroensap tegen het bruin worden van de appel, suiker en flink wat kaneel. Ik had de vulling niet helemaal stevig genoeg aangedrukt, dus hij viel nogal uit elkaar bij het snijden, maar hij smaakt altijd heerlijk, vind ik zelf.quote:Op zondag 25 september 2016 19:18 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Heb je een recept van deze appeltaart?
Ik heb veel appeltaarten gebakken, maar deze ziet er wel heel lekker uit
Ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 25 september 2016 19:59 schreef laziness het volgende:
Tiramisu brownies
[ link | afbeelding ]
Chocolate fudge cake, die heb ik meteen ingepakt om mee naar werk morgen te nemen dus niet netjes gepresenteert.
[ link | afbeelding ]
dankjewel Bleie.quote:Op zondag 25 september 2016 20:24 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dank! Het deeg is recept van AH (http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R853194/appeltaartdeeg). Vulling is appels (liefst goudrenetten, maar ik had nu jonagolds, ging ook prima), met (gewelde) rozijnen die samen mengen met wat citroensap tegen het bruin worden van de appel, suiker en flink wat kaneel. Ik had de vulling niet helemaal stevig genoeg aangedrukt, dus hij viel nogal uit elkaar bij het snijden, maar hij smaakt altijd heerlijk, vind ik zelf.
Oeh Hoe heb je die tiramisu brownies precies gemaakt? Brownies en dan laag tiramisu eroverheen? En die chocolate fudge, damn death by chocolate galorequote:Op zondag 25 september 2016 19:59 schreef laziness het volgende:
Tiramisu brownies
[ link | afbeelding ]
Chocolate fudge cake, die heb ik meteen ingepakt om mee naar werk morgen te nemen dus niet netjes gepresenteert.
[ link | afbeelding ]
Je linkje werkt wel gelukkig. Nom, nom, nomdelicous Ik moet ook een keertje een tulband op de kop tikken. Doet een cake er meteen leuker uit zien. Is dat nog wat, een hartige cake? Taart ala met knapperige bodem. Maar in een cake klinkt niet echt smakelijkquote:Op zondag 25 september 2016 14:14 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend heeft de kitchenaid en de oven overuren gemaakt.
[ afbeelding ]
Kersenvlaai met vloerbloesemsiroop naar Oostenrijks recept
[ afbeelding ]
Guglhupf of te wel een tulband met bosbessen
[ afbeelding ]
bananenmuffins
[ afbeelding ]
en hartige courgettecake naar recept van Yvette van Boven met eigenwijzigheid van mijzelf
In ieder geval een link naar het album baksels: https://goo.gl/photos/iwRHYNPx6AKKc4kR7
wat bak je veel staan intrigerende dingen tussenquote:Op zondag 25 september 2016 16:29 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
dat is *piep* want met picasa lukte dat wel en dat is om zeep geholpen.
Die hartige cake is erg lekker, je eet hem niet bij de koffie maar eerder bij soep of borrel.quote:Op maandag 26 september 2016 12:41 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Je linkje werkt wel gelukkig. Nom, nom, nomdelicous Ik moet ook een keertje een tulband op de kop tikken. Doet een cake er meteen leuker uit zien. Is dat nog wat, een hartige cake? Taart ala met knapperige bodem. Maar in een cake klinkt niet echt smakelijk
album gezien, leuk! lekkere dingen. ik mis alleen uitleg om wat voor baksels het iedere keer gaat. is dat roze aardbei/rabarber cheesecake? het ziet er iig lekker uit. hetzelfde geld voor die notentaartquote:Op zondag 25 september 2016 14:14 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend heeft de kitchenaid en de oven overuren gemaakt.
[ afbeelding ]
Kersenvlaai met vloerbloesemsiroop naar Oostenrijks recept
[ afbeelding ]
Guglhupf of te wel een tulband met bosbessen
[ afbeelding ]
bananenmuffins
[ afbeelding ]
en hartige courgettecake naar recept van Yvette van Boven met eigenwijzigheid van mijzelf
In ieder geval een link naar het album baksels: https://goo.gl/photos/iwRHYNPx6AKKc4kR7
Bij de meeste staat een linkje naar het recept in mijn blog.quote:Op maandag 26 september 2016 18:41 schreef madeliefff het volgende:
[..]
album gezien, leuk! lekkere dingen. ik mis alleen uitleg om wat voor baksels het iedere keer gaat. is dat roze aardbei/rabarber cheesecake?
aah oke nice. ik zit mobiel dus ik zag het niet.quote:Op maandag 26 september 2016 18:42 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Bij de meeste staat een linkje naar het recept in mijn blog.
bij die roze kan ik t niet vinden maar is dat aardbei rabarber cheesecake? is wel iets dat ik mss eens wil makenquote:Op maandag 26 september 2016 18:42 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Bij de meeste staat een linkje naar het recept in mijn blog.
ja ik heb dit recept gebruikt: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.htmlquote:Op maandag 26 september 2016 18:47 schreef madeliefff het volgende:
[..]
bij die roze kan ik t niet vinden maar is dat aardbei rabarber cheesecake? is wel iets dat ik mss eens wil maken
thanxquote:Op maandag 26 september 2016 19:14 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ja ik heb dit recept gebruikt: http://oceanonix.blogspot.nl/2016/05/aardbeien-rabarbertaart.html
Helaas geen ruimte voor, wel een goede combi magnetron die tot 250 c gaatquote:
Ja goitskequote:Op zondag 2 oktober 2016 10:17 schreef Jinkx het volgende:
Volgens mij stond er gisteren een veeltaartenpostende user in het AD met haar baksels , was een leuk stukje en de foto's zagen er goed uit!
wordt erg hoog , verhouding monchou/bodem beetje vreemdquote:Op zondag 2 oktober 2016 10:23 schreef zeefje het volgende:
Kan je monchoutaart maken in een cakeblik?
Oh dat heb ik ook. Muffinvormpjes. Ga ik dat doen thanksquote:Op zondag 2 oktober 2016 10:24 schreef computergirl het volgende:
[..]
wordt erg hoog , verhouding monchou/bodem beetje vreemd
Mini monchou taartjes in de muffinvorm?
Moet zeefje niet vergeten stroken bakpapier erin te leggen waaraan je hem eruit kunt trekken anders krijg je de taart er never nooit meer uit. Denk ik toch.quote:Op zondag 2 oktober 2016 10:24 schreef computergirl het volgende:
[..]
wordt erg hoog , verhouding monchou/bodem beetje vreemd
Mini monchou taartjes in de muffinvorm?
quote:Op zondag 2 oktober 2016 10:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Moet zeefje niet vergeten stroken bakpapier erin te leggen waaraan je hem eruit kunt trekken anders krijg je de taart er never nooit meer uit. Denk ik toch.
.ik ben verzot op monchou en op chocolade. Maar ben echt een bak/kooknoob want weet uit mijn hoofd alleen maar hoe ik monchou moet maken. Dus eigenlijk wil ik gewoon op safe spelenquote:Op zondag 2 oktober 2016 10:33 schreef computergirl het volgende:
Je kan ook muffins maken , of een cake bakken
dan zou ik eerlijk gezegd toch springvorm opsnorren/lenen. Als je muffinvorm ook siliconenvorm is zou je de monchou er wel uit kunnen halen zonder schade maar anders wordt het lastig zoals Robin al aangaf.quote:Op zondag 2 oktober 2016 10:34 schreef zeefje het volgende:
[..]
.ik ben verzot op monchou en op chocolade. Maar ben echt een bak/kooknoob want weet uit mijn hoofd alleen maar hoe ik monchou moet maken. Dus eigenlijk wil ik gewoon op safe spelen
Muffinvorm+cakevorm is beide siliconen.quote:Op zondag 2 oktober 2016 10:41 schreef computergirl het volgende:
[..]
dan zou ik eerlijk gezegd toch springvorm opsnorren/lenen. Als je muffinvorm ook siliconenvorm is zou je de monchou er wel uit kunnen halen zonder schade maar anders wordt het lastig zoals Robin al aangaf.
Linkje naar het artikel?quote:Op zondag 2 oktober 2016 10:17 schreef Jinkx het volgende:
Volgens mij stond er gisteren een veeltaartenpostende user in het AD met haar baksels , was een leuk stukje en de foto's zagen er goed uit!
muffins zijn anders heel makkelijk te maken, een kom met droge ingredienten een kom met natte ingredienten en die roer je op laatst kort door elkaarquote:Op zondag 2 oktober 2016 10:43 schreef zeefje het volgende:
[..]
Muffinvorm+cakevorm is beide siliconen.
Iemand anders een makkelijk recept voor iets met chocoladetaart/cake
springvormen bij de Action zijn fijn! Gekleurd aan de buitenkant en wit aan de binnenkant echt top!quote:Op zondag 2 oktober 2016 10:32 schreef zeefje het volgende:
Ik kan ook ff een springvorm kopen zo. Kost niets.
Hebben ze nieuwe types? Ik heb van de action die Zenker types. Gewoon zilver of zwart metalic van binnen en buitenquote:Op zondag 2 oktober 2016 13:23 schreef Goitske het volgende:
[..]
springvormen bij de Action zijn fijn! Gekleurd aan de buitenkant en wit aan de binnenkant echt top!
Die blaadjes zijn supermooi gevormd!quote:Op zondag 2 oktober 2016 13:39 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Afrikaanse bloem koekjes
Leuk om te maken, eten tja ik hou er niet van... Maar ik hou ook niet van spijs
tijdje geleden deze gekocht zit ook een soort opvang gootje er om heen dus niet je hele oven smerig als hij iets lektquote:Op zondag 2 oktober 2016 13:39 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Hebben ze nieuwe types? Ik heb van de action die Zenker types. Gewoon zilver of zwart metalic van binnen en buiten
geeft de hele schaal succes er meequote:Op zondag 2 oktober 2016 13:40 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Die blaadjes zijn supermooi gevormd!
* Joosie200 pakt er stiekem eentje
Klinkt handig *zoeken gaat*quote:Op zondag 2 oktober 2016 13:40 schreef Goitske het volgende:
[..]
tijdje geleden deze gekocht zit ook een soort opvang gootje er om heen dus niet je hele oven smerig als hij iets lekt
* Joosie200 laat zich dat geen tweede keer zeggenquote:
moest spijs dan niet wat kleiner ook? In de plaatjes uit het boek leken de koekjes meer koek dan spijsquote:Op zondag 2 oktober 2016 13:39 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Afrikaanse bloem koekjes
Leuk om te maken, eten tja ik hou er niet van... Maar ik hou ook niet van spijs
ja had heel iets kleiner gemoeten maar sowieso vind ik ze niet lekker, ik hou ook niet van honing en niet van oranjebloesemwaterquote:Op zondag 2 oktober 2016 13:44 schreef computergirl het volgende:
[..]
moest spijs dan niet wat kleiner ook? In de plaatjes uit het boek leken de koekjes meer koek dan spijs
echt het koekje voor jou dus!quote:Op zondag 2 oktober 2016 13:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja had heel iets kleiner gemoeten maar sowieso vind ik ze niet lekker, ik hou ook niet van honing en niet van oranjebloesemwater
mooi gedaanquote:Op zondag 2 oktober 2016 13:39 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Afrikaanse bloem koekjes
Leuk om te maken, eten tja ik hou er niet van... Maar ik hou ook niet van spijs
Hihihi. Bakken waar je niet van houdt gewoon uit voorliefde voor HHBquote:Op zondag 2 oktober 2016 13:50 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja had heel iets kleiner gemoeten maar sowieso vind ik ze niet lekker, ik hou ook niet van honing en niet van oranjebloesemwater
Slim plan maarre dat laatste is zonde joh van alle tijd en moeite die je erin gestoken hebt. Idem voor de ingredienten. Indien bestemming prullenbak weet ik een betere bestemming. Betaal ik de verzendkosten + wat je er voor wilt hebben, wat het je gekost heeftquote:Op zondag 2 oktober 2016 13:58 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja idd voer mijn collegas het morgen wel op en anders prullenbak
Ik had vorige week salted caramel brownietarte gemaakt. Viel goed in de smaak bij collega's op het werk.quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:21 schreef madeliefff het volgende:
weer mijn choco-karameltaart met zeezout gemaakt
[ afbeelding ]
Heb je een recept. Ziet er echt heel lekker uit.quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:21 schreef madeliefff het volgende:
weer mijn choco-karameltaart met zeezout gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
thanx, ja deze heb ik gebruikt:quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:25 schreef zeefje het volgende:
[..]
Heb je een recept. Ziet er echt heel lekker uit.
dat klinkt ook echt super lekkerquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:24 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ik had vorige week salted caramel brownietarte gemaakt. Viel goed in de smaak bij collega's op het werk.
Maar dit ziet er toch een stuk mooier uit Flink meer caramel en chocolade ook
Ik gooi er dan een reep Tony Chocolonely salted caramel door het browniebeslag heen. En aftoppen met zelfgemaakte caramel en die besprenkelen met grove zeezoutkorrels.quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:30 schreef madeliefff het volgende:
[..]
dat klinkt ook echt super lekker
ik maak normaal gesproken de karamellaag wel ietsjes dunner, dan is het minder zoet.
Jij hebt denk ik toch wel veel mee caramel gebruikt . Jij hebt zo'n dikke laagquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:29 schreef madeliefff het volgende:
[..]
thanx, ja deze heb ik gebruikt:
http://www.mytaste.nl/cli(...)kentafel.blogspot.nl
je kijkt zeker via mobiel? dan doet hij dat bij mij namelijk ook. op de pc kan ik wel gewoon kijken.quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:37 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ik gooi er dan een reep Tony Chocolonely salted caramel door het browniebeslag heen. En aftoppen met zelfgemaakte caramel en die besprenkelen met grove zeezoutkorrels.
Je hebt meer ingedikte caramelsaus gemaakt? Iig een flinke batch om zo'n massieve tussenlaag te krijgen. De link kan ik niet bekijken, hij stuurt me door naar de app
nee maar ik heb een kleinere taartvorm gebruikt . de vorige keer had ik niet alle karamel erin gedaan nu wel.quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:40 schreef zeefje het volgende:
[..]
Jij hebt denk ik toch wel veel mee caramel gebruikt . Jij hebt zo'n dikke laag
ik denk gecondenseerde melkquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:46 schreef madeliefff het volgende:
[..]
je kijkt zeker via mobiel? dan doet hij dat bij mij namelijk ook. op de pc kan ik wel gewoon kijken.
waar bestond jouw karamel uit naast suiker en water? of als er niks meer bij zat hoe voorkom je dan dat het keihard word ?
Ik heb aan de mijne slagroom en boter toegevoegd zodat het zo word.
En wat zijn dat voor bonen wat je mee de oven in moet doen?quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:46 schreef madeliefff het volgende:
[..]
nee maar ik heb een kleinere taartvorm gebruikt . de vorige keer had ik niet alle karamel erin gedaan nu wel.
ik heb rijst gebruikt, je hebt ook speciale keramische bakbonen die herbruikbaar zijn..quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:47 schreef zeefje het volgende:
[..]
En wat zijn dat voor bonen wat je mee de oven in moet doen?
Jup zit nu mobiel Begin met suiker en water. Als dat begint te karamaliseren eerst slagroom erbij en op het laatst idd boter. Maar ik had maar een bescheiden hoeveelheid. Echt niet zoveel zoals op de foto bij jou te zien is. Jammer wel want het is zo verdraaid lekkerquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:46 schreef madeliefff het volgende:
[..]
je kijkt zeker via mobiel? dan doet hij dat bij mij namelijk ook. op de pc kan ik wel gewoon kijken.
waar bestond jouw karamel uit naast suiker en water? of als er niks meer bij zat hoe voorkom je dan dat het keihard word ?
Ik heb aan de mijne slagroom en boter toegevoegd zodat het zo word.
is dat wat ze ook altijd gebruiken voor de karemlsaus bij ijs? als in sundea ijs van mcdonaldsquote:
je kunt alle gedroogde bonen gebruiken alleen daarna zijn de bonen niet meer eetbaarquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:48 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ik heb rijst gebruikt, je hebt ook speciale keramische bakbonen die herbruikbaar zijn..
nee ik heb grove zeezout uit een doosje uit de supermarkt. die zijn grover.quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:48 schreef zeefje het volgende:
En dat grove zeezout, is dat gewoon uit zo'n molen zeezout?
ja kan primaquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:48 schreef zeefje het volgende:
En dat grove zeezout, is dat gewoon uit zo'n molen zeezout?
ja verslavend he ? als je over hebt kun je het ook over schepijs gooienquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:48 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Jup zit nu mobiel Begin met suiker en water. Als dat begint te karamaliseren eerst slagroom erbij en op het laatst idd boter. Maar ik had maar een bescheiden hoeveelheid. Echt niet zoveel zoals op de foto bij jou te zien is. Jammer wel want het is zo verdraaid lekker
Ik gebruik gewoon rijstkorrels. Heb daar altijd een flinke voorraad van, zo duur is het niet. Vind die keramische bonen in verhouding best aan de prijsquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
je kunt alle gedroogde bonen gebruiken alleen daarna zijn de bonen niet meer eetbaar
klopt ik he. Ooit gedroogde bruinebonen gekocht en die kun je steeds hergebruikenquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:50 schreef Joosie200 het volgende:
[ ..]
Ik gebruik gewoon rijstkorrels. Heb daar altijd een flinke voorraad van, zo duur is het. Vind die keramische bonen in verhouding best aan de prijs
Kan je een recept gevenquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:52 schreef Goitske het volgende:
Ook trouwens erg lekker alle brownie recepten uit de bakbijbel van rutger
Ik heb hem in huis als inspiratie. Genoeg lekkers om eens te proberenquote:Op zondag 2 oktober 2016 15:52 schreef Goitske het volgende:
Ook trouwens erg lekker alle brownie recepten uit de bakbijbel van rutger
whatsapp mij maar ff, heb je nummer niet meer heb een crash gehad van mn telefoonquote:
tot nu toe alleswat ik daar uit heb gemaakt echt top!quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:55 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ik heb hem in huis als inspiratie. Genoeg lekkers om eens te proberen
ik heb hem niet zo lang laten afkoelen als in het recept staat hoor. zeker de karamel niet. mss dat hij na een uur al is afgekoeld.quote:Op zondag 2 oktober 2016 15:51 schreef zeefje het volgende:
Het staat iig op mijn lijstje
Ziet er verdomd lekker uit. Eens kijken of het bij mij ook lukt.
Het duurt wel een paar uur voordat hij klaar is
oh jums, wat ben je toch een bak-koninginquote:Op woensdag 5 oktober 2016 12:51 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolade hazelnoot pecannoot koekjes
grappige is dat ik mezelf niet bijzonder vind ofzo en echt bij anderen denk van oooh ziet er heerlijk uitquote:Op woensdag 5 oktober 2016 13:04 schreef computergirl het volgende:
[..]
oh jums, wat ben je toch een bak-koningin
ik was gisteren bakken enzo in apeldoorn misschien moet je die ff mailen hoe groot die isquote:Op donderdag 6 oktober 2016 15:59 schreef GotC het volgende:
Speaking of koekjes..
Ik zoek een grote uitsteker van het cijfer 3. Minimaal 10 cm.
Maar overal waar ik kijk is het maximaal 6.5cm groot.. weet iemand waar ik zo'n grote uitsteker kan kopen?
Daar kan ik me echt misselijk aan vreten.quote:
Nog nooit gezien of geproefdquote:
eerst koelen voordat de de oven ingaan ?quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:04 schreef qltel het volgende:
Beginnersvraagje: ik wilde speculaasjes maken met zo'n plank. In de plank gevormd en op een bakplaat gelegd. Het vervelende is alleen dat ze tijdens het bakken uitlopen en dan hun vorm verliezen. Is er een manier om dat te voorkomen?
Zal dat werken? Ik had het deeg voor het vormen in de koelkast een paar uur laten rusten en daarna zijn ze gelijk de oven in gegaan. Zal ik ze dan na het vormen nog een tijdje in de koelkast moeten leggen?quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:16 schreef computergirl het volgende:
[..]
eerst koelen voordat de de oven ingaan ?
bij het vormen warmen ze weer op. Minder boter gebruiken kan ook, en ik las laatst ergens iets voor ander rijsmiddel dat alleen naar boven rijst en niet in breedte maar dat kan ik niet meer vindenquote:Op zondag 9 oktober 2016 19:23 schreef qltel het volgende:
[..]
Zal dat werken? Ik had het deeg voor het vormen in de koelkast een paar uur laten rusten en daarna zijn ze gelijk de oven in gegaan. Zal ik ze dan na het vormen nog een tijdje in de koelkast moeten leggen?
Ik ga het proberen (het koelen), bedankt voor de tip! En ook al zien ze er nu niet uit, ze zijn wel lekker..quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
bij het vormen warmen ze weer op. Minder boter gebruiken kan ook, en ik las laatst ergens iets voor ander rijsmiddel dat alleen naar boven rijst en niet in breedte maar dat kan ik niet meer vinden
Edit: hartshorn /Ammoniumbicarbonaat. Lijkt mij niks overigens
Mooiquote:Op zondag 9 oktober 2016 22:31 schreef laziness het volgende:
Vanmiddag maakte ik eclairs. Vervolgens vertrok ik op een zakenreis dus vroeg aan manlief even snel een foto te maken voordat ie ze naar binnen schoof
[ link | afbeelding ]
300 gram suiker, 5-6 eiwiten en 400ml slagroomquote:Op zaterdag 15 oktober 2016 20:24 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat is het boodschappenlijstje voor deze week?
was al aan googlen geslagen want nooit van gehoord. Lijkt me minder lastig dan koekje van vorige weekquote:Op zaterdag 15 oktober 2016 20:40 schreef Goitske het volgende:
[..]
baisers
https://m.facebook.com/st(...)0&id=556959884334082
Ze krijgen bij de technische opdracht toch altijd minimale aanwijzingen?quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 20:45 schreef Burdie het volgende:
http://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/baisers/
Dat kan toch nooit moeilijk zijn?
Net pavlova spritsenquote:Op zondag 16 oktober 2016 18:51 schreef Goitske het volgende:
Mijn baisers vind ze niet super mooi geworden. Heb er maar een paar gevuld rest gaat morgen mee naar mijn werk
[ afbeelding ]
Heb je ook een Nike schoen gemaakt? Er was een naam met G uit Apeldoorn in Smaakt maar meerquote:Op woensdag 19 oktober 2016 20:16 schreef Goitske het volgende:
Vandaag de traktatie voor onze zoon gemaakt. Volgende week wordt hij 4 maar viert het morgen bij de gastouder omdat al zijn vriendjes er dan ook zijn en die niet allemaal bij de gastouder meer zijn na de herfstvakantie
Thema superhelden
[ afbeelding ]
nope, nike is zeker mijn merk niet, zou eerder voor adidas of kangeroo ofzo gaanquote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:34 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Heb je ook een Nike schoen gemaakt? Er was een naam met G uit Apeldoorn in Smaakt maar meer
Doe dan Van Bommeltjes . Ook leuke uitdagingquote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:37 schreef Goitske het volgende:
[..]
nope, nike is zeker mijn merk niet, zou eerder voor adidas of kangeroo ofzo gaan
ik heb gelukkig geen schoenenticquote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:40 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Doe dan Van Bommeltjes . Ook leuke uitdaging
[ afbeelding ]
Wat leuk geworden!quote:Op woensdag 19 oktober 2016 20:16 schreef Goitske het volgende:
Vandaag de traktatie voor onze zoon gemaakt. Volgende week wordt hij 4 maar viert het morgen bij de gastouder omdat al zijn vriendjes er dan ook zijn en die niet allemaal bij de gastouder meer zijn na de herfstvakantie
Thema superhelden
[ afbeelding ]
gastouder?quote:Op woensdag 19 oktober 2016 20:16 schreef Goitske het volgende:
Vandaag de traktatie voor onze zoon gemaakt. Volgende week wordt hij 4 maar viert het morgen bij de gastouder omdat al zijn vriendjes er dan ook zijn en die niet allemaal bij de gastouder meer zijn na de herfstvakantie
Thema superhelden
[ afbeelding ]
dat is iemand die bij haar thuis op je kinderen past ipv crèche. Is anders dan de oppasmoeder van vroeger moeten aan allerlei eisen voldoenquote:
ik vind ze lekkerquote:Op woensdag 19 oktober 2016 21:54 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Wat leuk geworden!
Nu ik weet hoeveel je bakt, vind ik ze mooi maar vraag ik me ook meteen af hoe ze smaken
ah okequote:Op donderdag 20 oktober 2016 06:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
dat is iemand die bij haar thuis op je kinderen past ipv crèche. Is anders dan de oppasmoeder van vroeger moeten aan allerlei eisen voldoen
Mooiquote:Op zondag 23 oktober 2016 20:42 schreef laziness het volgende:
Herfstige appeltaart met appels uit de eigen tuin
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Mijn schoonvader die banketbakker is geweest wilde mijn deeg recept dus jaquote:Op zondag 23 oktober 2016 21:20 schreef Burdie het volgende:
Gaaf gedaan met die blaadjes! Was hij lekker?
Wauw, zeer fraai!quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:42 schreef laziness het volgende:
Herfstige appeltaart met appels uit de eigen tuin
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:42 schreef laziness het volgende:
Herfstige appeltaart met appels uit de eigen tuin
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Merciquote:Op woensdag 2 november 2016 11:00 schreef Elleska het volgende:
Deze? CUL / Het grote Baktopic (koekjes,cakes, muffins en meer) #8
(eerste zoekresultaat)
quote:Op woensdag 2 november 2016 14:40 schreef Elleska het volgende:
yeah super. was een gokje want daarna had ik een tijdelijk blokkade bij google.
"Soms kan deze pagina worden weergegeven als u geavanceerde termen gebruikt die vaak door robots worden gebruikt of als de verzoeken zeer snel worden verzonden."
de zoekwoorden "AnneX cake sinaasappel site:forum.fok.nl" zijn blijkbaar termen voor robots.
Wauw, die is echt mooi met die blaadjesquote:Op zondag 23 oktober 2016 20:42 schreef laziness het volgende:
Herfstige appeltaart met appels uit de eigen tuin
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jezus, jammer dat je al vergeven bent. Ik vind eclairsquote:Op zondag 9 oktober 2016 22:31 schreef laziness het volgende:
Vanmiddag maakte ik eclairs. Vervolgens vertrok ik op een zakenreis dus vroeg aan manlief even snel een foto te maken voordat ie ze naar binnen schoof
[ link | afbeelding ]
Ben jij fan van epic meal time? Dat moeten haast wel 6000 kcal zijn.quote:Op woensdag 2 november 2016 14:56 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Wauw, die is echt mooi met die blaadjes
Ik heb vorige week wel een cheesecake gemaakt, maar die is niet gebakken
Hij was wel super lekker: een Oreo Nutella Milka Kinder Bueno cheesecake
[ afbeelding ]
Meer nogquote:Op woensdag 2 november 2016 16:27 schreef MCH het volgende:
[..]
Ben jij fan van epic meal time? Dat moeten haast wel 6000 kcal zijn.
quote:Op woensdag 2 november 2016 17:01 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Meer nog
Het originele recept (stond in de Metro, komt uit het boek "eet taart krijg een sixpack" van Jelmer de Boer) is 6992 kcal, maar dat had maar 1 pak Kinder Bueno's op de bovenkant en ik had er 2 zodat hij helemaal bedekt was
Hebben hem met 10 personen opgegeten, dan was het wel te doen
wie is manuela?quote:Op zondag 13 november 2016 11:05 schreef Rorsach het volgende:
Morgenochtend kook- & bakcursus met Manuela.
Ben benieuwd.
o die manuelaquote:Op zondag 13 november 2016 13:08 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Deelnemer van dit seizoen!
http://heelhollandbakt.om(...)eizoen-2016/manuela/
Leuk, ga je Brabantse worstenbroodjes maken?quote:Op zondag 13 november 2016 11:05 schreef Rorsach het volgende:
Morgenochtend kook- & bakcursus met Manuela.
Ben benieuwd.
Volgens degene die afgelopen maand geweest zijn, is het een superaardig en lief vrouwke.quote:Op zondag 13 november 2016 13:10 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
o die manuela
ik werd bij hhb altijd zenuwachtig van haar.
maar misschien is ze zonder camera's niet zo druk
Ik gebruik altijd dit recept: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R511914/pepernotenquote:Op zondag 13 november 2016 13:14 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor kruidnoten? Ik heb gisteren deze gemaakt: http://www.laurasbakery.nl/recept-pepernoten/, maar die zijn nogal pokdalig geworden, en niet superlekker.
wat is pokdalig?quote:Op zondag 13 november 2016 13:14 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor kruidnoten? Ik heb gisteren deze gemaakt: http://www.laurasbakery.nl/recept-pepernoten/, maar die zijn nogal pokdalig geworden, en niet superlekker.
Oh dit wil ik maken!quote:
lijkt op overdosis bakpoederquote:Op maandag 14 november 2016 10:49 schreef Bleie het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Dit. Niet helemaal het goede woord misschien, maar ik kon niets beters verzinnen.
Is met zelfrijzend bakmeel. Geen extra rijsmiddel toegevoegd. Maar goed, recept van de AH heeft een wat andere verhouding.quote:Op maandag 14 november 2016 11:04 schreef computergirl het volgende:
[..]
lijkt op overdosis bakpoeder
Die recepten van Laura's bakery zijn vaker niet zo geslaagd als je comnents leest
Ik maak vaak recepten van haar en dat is altijd erg lekker.quote:Op maandag 14 november 2016 11:04 schreef computergirl het volgende:
[..]
lijkt op overdosis bakpoeder
Die recepten van Laura's bakery zijn vaker niet zo geslaagd als je comnents leest
oow raar idd jaquote:Op maandag 14 november 2016 10:49 schreef Bleie het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Dit. Niet helemaal het goede woord misschien, maar ik kon niets beters verzinnen.
mja ik vind de recepten erg op elkaar lijken, alleen ietsjes meer boter en minder melk , niet eens zoveel meer/minder. zou dat het dan echt zijn ? ben benieuwd. baktijd is trouwens wel erg verschillend.quote:Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Bleie het volgende:
[..]
Is met zelfrijzend bakmeel. Geen extra rijsmiddel toegevoegd. Maar goed, recept van de AH heeft een wat andere verhouding.
Misschien dat het net het verschil maakt? Als ik ze gemaakt heb, laat ik het weten.quote:Op maandag 14 november 2016 15:10 schreef madeliefff het volgende:
[..]
mja ik vind de recepten erg op elkaar lijken, alleen ietsjes meer boter en minder melk , niet eens zoveel meer/minder. zou dat het dan echt zijn ? ben benieuwd. baktijd is trouwens wel erg verschillend.
okequote:Op maandag 14 november 2016 15:22 schreef Bleie het volgende:
[..]
Misschien dat het net het verschil maakt? Als ik ze gemaakt heb, laat ik het weten.
Bevestigd. Manuela is een aardig en rustig vrouwtje. We hebben gevulde speculaas gemaakt (helaas vloog de stroom eruit, dus het oventje had gedaan wat ie moest).quote:Op zondag 13 november 2016 13:21 schreef Rorsach het volgende:
[..]
Volgens degene die afgelopen maand geweest zijn, is het een superaardig en lief vrouwke.
Zal rapport uitbrengen.
mijn ervaringen zijn juist wel heel goed met haar receptenquote:Op maandag 14 november 2016 11:04 schreef computergirl het volgende:
[..]
lijkt op overdosis bakpoeder
Die recepten van Laura's bakery zijn vaker niet zo geslaagd als je comnents leest
Ik ben ook erg benieuwd! Bij mij zijn ze nog nooit mislukt met het recept van de Ah. Ze zien er ook anders uit dan de foto die jij postte! Hopelijk lukken zequote:Op maandag 14 november 2016 15:22 schreef Bleie het volgende:
[..]
Misschien dat het net het verschil maakt? Als ik ze gemaakt heb, laat ik het weten.
zien er goed uit!quote:Op woensdag 16 november 2016 14:37 schreef Bleie het volgende:
Pepernoten met recept van AH zijn goed gelukt!
[ afbeelding ]
binnen 2 minuten zijn ze al weer opquote:Op woensdag 16 november 2016 14:37 schreef Bleie het volgende:
Pepernoten met recept van AH zijn goed gelukt!
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 16 november 2016 17:02 schreef computergirl het volgende:
[..]
binnen 2 minuten zijn ze al weer op
en 50 gram wortel?quote:Op woensdag 23 november 2016 18:09 schreef Goitske het volgende:
Recept van rutgers bakbijbel
185 ml olie
280 gram bruine suiker
ooh 500 gr wortel, best wel gezond-achtig danquote:Op woensdag 23 november 2016 18:25 schreef Goitske het volgende:
Dit is hem
http://www.margriet.nl/ko(...)r-heel-holland-bakt/
praat jezelf maar goedquote:Op woensdag 23 november 2016 18:43 schreef computergirl het volgende:
[..]
ooh 500 gr wortel, best wel gezond-achtig dan
oke, ik heb ondertussen een ander recept gebruikt die ook ook ongeveer dat aantal heeft. nice. rutger bakt t een uur op 180 graden, klinkt erg lang :0quote:Op woensdag 23 november 2016 18:09 schreef Goitske het volgende:
Recept van rutgers bakbijbel
185 ml olie
280 gram bruine suiker
is dat zo? nou hij staat nu af te koelen. mijn eerste taart met olie dus k ben benieuwd. hijstaat nu af te koelen.quote:Op woensdag 23 november 2016 19:36 schreef Burdie het volgende:
Olie in de worteltaart. Eén keer gedaan, ik gruwel er nog van .
Dit is mijn recept:
http://www.smaakhetzelf.nl/recept-worteltaart-met-banaan/
hmm ik ben alleen altijd anti banaan. ik vind banaan lekker maar in gebak vind ik het vaak wat minder. verder klinkt het goedquote:Op woensdag 23 november 2016 19:36 schreef Burdie het volgende:
Olie in de worteltaart. Eén keer gedaan, ik gruwel er nog van .
Dit is mijn recept:
http://www.smaakhetzelf.nl/recept-worteltaart-met-banaan/
quote:
ik ging zojuist proeven hoe baksoda smaakt. ik proef alleen maar heel veel zout lolquote:Op woensdag 23 november 2016 20:28 schreef madeliefff het volgende:
dit recept heb ik gebruikt:
380 gr bloem
250 lichtbruine basterd suiker
1 theelepel bakpoeder
2 thl baksoda ( 1,5 zakje)
4 thl speculaas kruiden
4 eieren
343 gr wortel/peen geraspt
180 ml zonnebloemolie
Gehakte walnoten
Alle droge stof samen, alle natte spullen goed mixen en dan alles samenvoegen. Vervolgens de geraspte wortelen en gehakte walnoten toevoegen.
50 min ongeveer op 160 graden.
Worteltaart van de Hummingbid Bakery mislukt nooit en is gruwelijk lekker. Al meerdere keren het recept moeten delen, zelfs vreemden die via via opbelden ervoor.quote:Op woensdag 23 november 2016 18:01 schreef madeliefff het volgende:
wie maakt wel eens worteltaart. ik zoek een goed recept. ik zie een paar recepten waar 300 ml olie in gaat en iets van 400 gram suiker . klopt dit? vooral van de olie schrik ik
Ik maak er altijd één grote taart van en die staat dan zo'n 45-50 min in de oven.quote:Ingrediënten
Voor de taart:
300 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
3 deciliter zonnebloemolie
300 gram bloem
1 theelepel zuiveringszout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel, plus extra om te bestuiven
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel zout
¼ theelepel vanille-extract
300 gram geraspte wortel
100 gram fijngehakte walnoten, plus extra om te garneren
20 hele walnoten
Voor het glazuur:
600 gram poedersuiker
100 gram boter, op kamertemperatuur
250 gram verse roomkaas, koud
Bereiden
De taart:
Doe de suiker, eieren en olie in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot alle ingrediënten goed zijn vermengd. Voeg geleidelijk bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, zout en vanille-extract toe en blijf kloppen tot alles is vermengd.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schep met een metalen lepel de geraspte wortel en walnoten erdoor tot ze gelijkmatig in het beslag zijn verdeeld. Schenk het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven in 30+ minuten goudbruin: het gebak moet terugveren als je op de bovenkant drukt. Laat de bodem eerst kort in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te laten wortel.
Het glazuur:
Klop de poedersuiker en de boter in een keukenmacine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schakel de machine nu naar de hoogste stand. Blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang, omdat het glazuur dan vloeibaar kan worden.
[/img]Ingrediënten
Voor de taart:
300 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
3 deciliter zonnebloemolie
300 gram bloem
1 theelepel zuiveringszout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel, plus extra om te bestuiven
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel zout
¼ theelepel vanille-extract
300 gram geraspte wortel
100 gram fijngehakte walnoten, plus extra om te garneren
20 hele walnoten
Voor het glazuur:
600 gram poedersuiker
100 gram boter, op kamertemperatuur
250 gram verse roomkaas, koud
Bereiden
De taart:
Doe de suiker, eieren en olie in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot alle ingrediënten goed zijn vermengd. Voeg geleidelijk bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, zout en vanille-extract toe en blijf kloppen tot alles is vermengd.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schep met een metalen lepel de geraspte wortel en walnoten erdoor tot ze gelijkmatig in het beslag zijn verdeeld. Schenk het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven in 30+ minuten goudbruin: het gebak moet terugveren als je op de bovenkant drukt. Laat de bodem eerst kort in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te laten wortel.
Het glazuur:
Klop de poedersuiker en de boter in een keukenmacine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schakel de machine nu naar de hoogste stand. Blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang, omdat het glazuur dan vloeibaar kan worden.
Mooi geworden!!quote:Op woensdag 23 november 2016 21:23 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
oke hier issie dan. smaakt wel lekker maar ik ben niet weggeblazen zeg maar. maar dat kan zijn omdat ik meer van die hele zoete taartjes ben. ik zou er een volgend keertje iets meer suiker in doen. ik ontdekte overigens dat er op sommige plekken in de taart de stukjes walnoot beetje aangebrand zijn.
[ afbeelding ]
lekkerquote:Op zaterdag 26 november 2016 10:52 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Slechte foto van een lekkere tulband van laatst, blauwe bessen citroen
SPOILER: benodigdhedenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ga ik vandaag of morgen bakken. Lekkere creaties hoor Madelieff en Zo-is-dat!mag het weten
quote:Op zaterdag 26 november 2016 11:22 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
http://www.volkskrant.nl/(...)n-en-gember~a4416344oo klinkt interessant. maak je pics? zoja ben ik ook benieuwd naar de binnenkantSPOILER: benodigdhedenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ga ik vandaag of morgen bakken. Lekkere creaties hoor Madelieff en Zo-is-dat!1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
quote:Op zaterdag 26 november 2016 11:22 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
http://www.volkskrant.nl/(...)n-en-gember~a4416344is het een rare geshopte foto? Zie zo snel niks wat rode kleur zou moeten gevenSPOILER: benodigdhedenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ga ik vandaag of morgen bakken. Lekkere creaties hoor Madelieff en Zo-is-dat!
Volgens mij is het gewoon een decoratief blaadje van een Japanse esdoornquote:Op zaterdag 26 november 2016 11:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
is het een rare geshopte foto? Zie zo snel niks wat rode kleur zou moeten geven
gaat niet om blaadje, de hele cake is toch rood of ligt dat aan mijn ipad/ogenquote:Op zaterdag 26 november 2016 11:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Volgens mij is het gewoon een decoratief blaadje van een Japanse esdoorn
[ afbeelding ] zoals deze maar dan rood
is toch rood/roze?quote:Op zaterdag 26 november 2016 11:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
Het is een: is het goud of is het blauw raadsel!
Will doquote:Op zaterdag 26 november 2016 11:31 schreef madeliefff het volgende:
[..]
oo klinkt interessant. maak je pics? zoja ben ik ook benieuwd naar de binnenkant
Ik ook niet dus +1 voor raar gefotoshopte fotoquote:Op zaterdag 26 november 2016 11:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
is het een rare geshopte foto? Zie zo snel niks wat rode kleur zou moeten geven
Bwhehehe Met yoghurtcitroengembercake verwacht ik een goudbruine cake uit de oven te trekken. Zelfs die siroop kan niet voor zo'n kleur zorgen imo.quote:Op zaterdag 26 november 2016 11:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
Het is een: is het goud of is het blauw raadsel!
Oei... en daar een glas bubbels bij van Huize Ruinart, een Dom Ruinart Blanc de Blanc maakt dat het een perfecte combinatie wordt.quote:Op zaterdag 26 november 2016 10:52 schreef Zo-is-dat het volgende:
Slechte foto van een lekkere tulband van laatst, blauwe bessen citroen
Klinkt goed! Schenk maar inquote:Op maandag 5 december 2016 17:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oei... en daar een glas bubbels bij van Huize Ruinart, een Dom Ruinart Blanc de Blanc maakt dat het een perfecte combinatie wordt.
traditie bij ons. vandaag wel samen met moeder en nicht bezig geweest. er komen komende week nog 3 soorten koekjes met vulling bijquote:
Zo!! dat ziet er lekker uit!quote:Op zaterdag 17 december 2016 14:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Naked Salted caramel chocolade taart met honeycomb
(In de avond is een mooie foto ietwat onmogelijk nu )
Omg!!! Waar heb je het recept vandaan?quote:Op zaterdag 17 december 2016 14:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Naked Salted caramel chocolade taart met honeycomb
(In de avond is een mooie foto ietwat onmogelijk nu )
quote:Op zaterdag 17 december 2016 15:51 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Omg!!! Waar heb je het recept vandaan?
Nee is een deeg met chocolade en kleurstof. Volgende ker doe ik eerst de redvelvet er in em dan vanille denk dat andersom een mooier resultaat geeft nu zit de dr redvelvet meer binnen inquote:Op zondag 18 december 2016 16:00 schreef computergirl het volgende:
Ik zie wel wat roods aan onderkant, redvelvet = iets met bessen?
Ja traditie bij ons is kniepertjes bakken. Maar ja voor kerst geen tijdquote:
nieuwjaarsdag is dat toch?quote:Op zondag 18 december 2016 17:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja traditie bij ons is kniepertjes bakken. Maar ja voor kerst geen tijd
Super tof met die vormen!quote:Op zondag 18 december 2016 15:41 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vandaag kleine tulbandjes gemaakt vanille redvelvet
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wr was een vierde maar die heeft mijn schoonvader meegekaapt
ik ben zooo blij met die vormen! Heb 2 grote en deze vorm en dat zijn 4 kleintjes. En die vormen samen de hoeveelgeidvan 1 grote bundtquote:
1000 maal dank .quote:Op zaterdag 17 december 2016 18:16 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Donna hay magazine Heel leuk sowieso!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |