hmm ik ben alleen altijd anti banaan. ik vind banaan lekker maar in gebak vind ik het vaak wat minder. verder klinkt het goedquote:Op woensdag 23 november 2016 19:36 schreef Burdie het volgende:
Olie in de worteltaart. Eén keer gedaan, ik gruwel er nog van .
Dit is mijn recept:
http://www.smaakhetzelf.nl/recept-worteltaart-met-banaan/
quote:
ik ging zojuist proeven hoe baksoda smaakt. ik proef alleen maar heel veel zout lolquote:Op woensdag 23 november 2016 20:28 schreef madeliefff het volgende:
dit recept heb ik gebruikt:
380 gr bloem
250 lichtbruine basterd suiker
1 theelepel bakpoeder
2 thl baksoda ( 1,5 zakje)
4 thl speculaas kruiden
4 eieren
343 gr wortel/peen geraspt
180 ml zonnebloemolie
Gehakte walnoten
Alle droge stof samen, alle natte spullen goed mixen en dan alles samenvoegen. Vervolgens de geraspte wortelen en gehakte walnoten toevoegen.
50 min ongeveer op 160 graden.
Worteltaart van de Hummingbid Bakery mislukt nooit en is gruwelijk lekker. Al meerdere keren het recept moeten delen, zelfs vreemden die via via opbelden ervoor.quote:Op woensdag 23 november 2016 18:01 schreef madeliefff het volgende:
wie maakt wel eens worteltaart. ik zoek een goed recept. ik zie een paar recepten waar 300 ml olie in gaat en iets van 400 gram suiker . klopt dit? vooral van de olie schrik ik
Ik maak er altijd één grote taart van en die staat dan zo'n 45-50 min in de oven.quote:Ingrediënten
Voor de taart:
300 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
3 deciliter zonnebloemolie
300 gram bloem
1 theelepel zuiveringszout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel, plus extra om te bestuiven
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel zout
¼ theelepel vanille-extract
300 gram geraspte wortel
100 gram fijngehakte walnoten, plus extra om te garneren
20 hele walnoten
Voor het glazuur:
600 gram poedersuiker
100 gram boter, op kamertemperatuur
250 gram verse roomkaas, koud
Bereiden
De taart:
Doe de suiker, eieren en olie in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot alle ingrediënten goed zijn vermengd. Voeg geleidelijk bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, zout en vanille-extract toe en blijf kloppen tot alles is vermengd.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schep met een metalen lepel de geraspte wortel en walnoten erdoor tot ze gelijkmatig in het beslag zijn verdeeld. Schenk het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven in 30+ minuten goudbruin: het gebak moet terugveren als je op de bovenkant drukt. Laat de bodem eerst kort in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te laten wortel.
Het glazuur:
Klop de poedersuiker en de boter in een keukenmacine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schakel de machine nu naar de hoogste stand. Blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang, omdat het glazuur dan vloeibaar kan worden.
[/img]Ingrediënten
Voor de taart:
300 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
3 deciliter zonnebloemolie
300 gram bloem
1 theelepel zuiveringszout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel, plus extra om te bestuiven
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel zout
¼ theelepel vanille-extract
300 gram geraspte wortel
100 gram fijngehakte walnoten, plus extra om te garneren
20 hele walnoten
Voor het glazuur:
600 gram poedersuiker
100 gram boter, op kamertemperatuur
250 gram verse roomkaas, koud
Bereiden
De taart:
Doe de suiker, eieren en olie in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot alle ingrediënten goed zijn vermengd. Voeg geleidelijk bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, zout en vanille-extract toe en blijf kloppen tot alles is vermengd.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schep met een metalen lepel de geraspte wortel en walnoten erdoor tot ze gelijkmatig in het beslag zijn verdeeld. Schenk het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven in 30+ minuten goudbruin: het gebak moet terugveren als je op de bovenkant drukt. Laat de bodem eerst kort in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te laten wortel.
Het glazuur:
Klop de poedersuiker en de boter in een keukenmacine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schakel de machine nu naar de hoogste stand. Blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang, omdat het glazuur dan vloeibaar kan worden.
Mooi geworden!!quote:Op woensdag 23 november 2016 21:23 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
oke hier issie dan. smaakt wel lekker maar ik ben niet weggeblazen zeg maar. maar dat kan zijn omdat ik meer van die hele zoete taartjes ben. ik zou er een volgend keertje iets meer suiker in doen. ik ontdekte overigens dat er op sommige plekken in de taart de stukjes walnoot beetje aangebrand zijn.
[ afbeelding ]
lekkerquote:Op zaterdag 26 november 2016 10:52 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Slechte foto van een lekkere tulband van laatst, blauwe bessen citroen
SPOILER: benodigdhedenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ga ik vandaag of morgen bakken. Lekkere creaties hoor Madelieff en Zo-is-dat!mag het weten
quote:Op zaterdag 26 november 2016 11:22 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
http://www.volkskrant.nl/(...)n-en-gember~a4416344oo klinkt interessant. maak je pics? zoja ben ik ook benieuwd naar de binnenkantSPOILER: benodigdhedenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ga ik vandaag of morgen bakken. Lekkere creaties hoor Madelieff en Zo-is-dat!1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
quote:Op zaterdag 26 november 2016 11:22 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
http://www.volkskrant.nl/(...)n-en-gember~a4416344is het een rare geshopte foto? Zie zo snel niks wat rode kleur zou moeten gevenSPOILER: benodigdhedenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ga ik vandaag of morgen bakken. Lekkere creaties hoor Madelieff en Zo-is-dat!
Volgens mij is het gewoon een decoratief blaadje van een Japanse esdoornquote:Op zaterdag 26 november 2016 11:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
is het een rare geshopte foto? Zie zo snel niks wat rode kleur zou moeten geven
gaat niet om blaadje, de hele cake is toch rood of ligt dat aan mijn ipad/ogenquote:Op zaterdag 26 november 2016 11:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Volgens mij is het gewoon een decoratief blaadje van een Japanse esdoorn
[ afbeelding ] zoals deze maar dan rood
is toch rood/roze?quote:Op zaterdag 26 november 2016 11:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
Het is een: is het goud of is het blauw raadsel!
Will doquote:Op zaterdag 26 november 2016 11:31 schreef madeliefff het volgende:
[..]
oo klinkt interessant. maak je pics? zoja ben ik ook benieuwd naar de binnenkant
Ik ook niet dus +1 voor raar gefotoshopte fotoquote:Op zaterdag 26 november 2016 11:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
is het een rare geshopte foto? Zie zo snel niks wat rode kleur zou moeten geven
Bwhehehe Met yoghurtcitroengembercake verwacht ik een goudbruine cake uit de oven te trekken. Zelfs die siroop kan niet voor zo'n kleur zorgen imo.quote:Op zaterdag 26 november 2016 11:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
Het is een: is het goud of is het blauw raadsel!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |