abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 23 november 2016 @ 20:28:34 #251
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166856162
dit recept heb ik gebruikt:

380 gr bloem
250 lichtbruine basterd suiker
1 theelepel bakpoeder
2 thl baksoda ( 1,5 zakje)
4 thl speculaas kruiden
4 eieren
343 gr wortel/peen geraspt
180 ml zonnebloemolie
Gehakte walnoten

Alle droge stof samen, alle natte spullen goed mixen en dan alles samenvoegen. Vervolgens de geraspte wortelen en gehakte walnoten toevoegen.

50 min ongeveer op 160 graden.

[ Bericht 5% gewijzigd door madeliefff op 24-11-2016 05:55:41 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 23 november 2016 @ 20:31:21 #252
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166856251
quote:
1s.gif Op woensdag 23 november 2016 19:36 schreef Burdie het volgende:
Olie in de worteltaart. Eén keer gedaan, ik gruwel er nog van ;(.

Dit is mijn recept:
http://www.smaakhetzelf.nl/recept-worteltaart-met-banaan/
hmm ik ben alleen altijd anti banaan. ik vind banaan lekker maar in gebak vind ik het vaak wat minder. verder klinkt het goed
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 23 november 2016 @ 20:31:45 #253
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166856264
quote:
1s.gif Op woensdag 23 november 2016 18:46 schreef Goitske het volgende:

[..]

praat jezelf maar goed _O-
:D
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 23 november 2016 @ 20:36:49 #254
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166856416
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2016 20:28 schreef madeliefff het volgende:

dit recept heb ik gebruikt:

380 gr bloem
250 lichtbruine basterd suiker
1 theelepel bakpoeder
2 thl baksoda ( 1,5 zakje)
4 thl speculaas kruiden
4 eieren
343 gr wortel/peen geraspt
180 ml zonnebloemolie
Gehakte walnoten

Alle droge stof samen, alle natte spullen goed mixen en dan alles samenvoegen. Vervolgens de geraspte wortelen en gehakte walnoten toevoegen.

50 min ongeveer op 160 graden.
ik ging zojuist proeven hoe baksoda smaakt. ik proef alleen maar heel veel zout lol

[ Bericht 9% gewijzigd door madeliefff op 24-11-2016 05:56:22 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 23 november 2016 @ 21:23:27 #255
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166857772



oke hier issie dan. smaakt wel lekker maar ik ben niet weggeblazen zeg maar. maar dat kan zijn omdat ik meer van die hele zoete taartjes ben. ik zou er een volgend keertje iets meer suiker in doen. ik ontdekte overigens dat er op sommige plekken in de taart de stukjes walnoot beetje aangebrand zijn.


[ Bericht 7% gewijzigd door madeliefff op 24-11-2016 05:57:07 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_166858623
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2016 18:01 schreef madeliefff het volgende:
wie maakt wel eens worteltaart. ik zoek een goed recept. ik zie een paar recepten waar 300 ml olie in gaat en iets van 400 gram suiker . klopt dit? vooral van de olie schrik ik
Worteltaart van de Hummingbid Bakery mislukt nooit en is gruwelijk lekker. Al meerdere keren het recept moeten delen, zelfs vreemden die via via opbelden ervoor.

quote:
Ingrediënten

Voor de taart:

300 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
3 deciliter zonnebloemolie
300 gram bloem
1 theelepel zuiveringszout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel, plus extra om te bestuiven
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel zout
¼ theelepel vanille-extract
300 gram geraspte wortel
100 gram fijngehakte walnoten, plus extra om te garneren
20 hele walnoten

Voor het glazuur:

600 gram poedersuiker
100 gram boter, op kamertemperatuur
250 gram verse roomkaas, koud

Bereiden

De taart:
Doe de suiker, eieren en olie in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot alle ingrediënten goed zijn vermengd. Voeg geleidelijk bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, zout en vanille-extract toe en blijf kloppen tot alles is vermengd.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schep met een metalen lepel de geraspte wortel en walnoten erdoor tot ze gelijkmatig in het beslag zijn verdeeld. Schenk het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven in 30+ minuten goudbruin: het gebak moet terugveren als je op de bovenkant drukt. Laat de bodem eerst kort in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te laten wortel.

Het glazuur:
Klop de poedersuiker en de boter in een keukenmacine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schakel de machine nu naar de hoogste stand. Blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang, omdat het glazuur dan vloeibaar kan worden.
[/img]Ingrediënten

Voor de taart:

300 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
3 deciliter zonnebloemolie
300 gram bloem
1 theelepel zuiveringszout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel, plus extra om te bestuiven
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel zout
¼ theelepel vanille-extract
300 gram geraspte wortel
100 gram fijngehakte walnoten, plus extra om te garneren
20 hele walnoten

Voor het glazuur:

600 gram poedersuiker
100 gram boter, op kamertemperatuur
250 gram verse roomkaas, koud

Bereiden

De taart:
Doe de suiker, eieren en olie in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot alle ingrediënten goed zijn vermengd. Voeg geleidelijk bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, zout en vanille-extract toe en blijf kloppen tot alles is vermengd.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schep met een metalen lepel de geraspte wortel en walnoten erdoor tot ze gelijkmatig in het beslag zijn verdeeld. Schenk het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven in 30+ minuten goudbruin: het gebak moet terugveren als je op de bovenkant drukt. Laat de bodem eerst kort in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te laten wortel.

Het glazuur:
Klop de poedersuiker en de boter in een keukenmacine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schakel de machine nu naar de hoogste stand. Blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang, omdat het glazuur dan vloeibaar kan worden.

Ik maak er altijd één grote taart van en die staat dan zo'n 45-50 min in de oven.
  vrijdag 25 november 2016 @ 19:04:36 #257
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166895755
2e dag smaakt hij lekkerder . wat sappiger. ik begin toch wel fan te worden van worteltaart

waarom is t hier zo stil:(?
ik wil mooie creaties zien *O*
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_166906805
quote:
1s.gif Op woensdag 23 november 2016 21:23 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]


oke hier issie dan. smaakt wel lekker maar ik ben niet weggeblazen zeg maar. maar dat kan zijn omdat ik meer van die hele zoete taartjes ben. ik zou er een volgend keertje iets meer suiker in doen. ik ontdekte overigens dat er op sommige plekken in de taart de stukjes walnoot beetje aangebrand zijn.
[ afbeelding ]
Mooi geworden!!
Ik heb hem 1x gemaakt maar met blank rozijnen kwam tot de conclusie dat ik die rozijnen niet lust -O-
pi_166906964


Slechte foto van een lekkere tulband van laatst, blauwe bessen citroen :9
  zaterdag 26 november 2016 @ 11:16:17 #260
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166907307
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 10:52 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Slechte foto van een lekkere tulband van laatst, blauwe bessen citroen :9
lekker
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_166907375


http://www.volkskrant.nl/(...)n-en-gember~a4416344

SPOILER: benodigdheden
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ga ik vandaag of morgen bakken. Lekkere creaties hoor Madelieff en Zo-is-dat! c_/ :9~ ^O^
mag het weten
  zaterdag 26 november 2016 @ 11:31:51 #262
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166907517
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 11:22 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
http://www.volkskrant.nl/(...)n-en-gember~a4416344

SPOILER: benodigdheden
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ga ik vandaag of morgen bakken. Lekkere creaties hoor Madelieff en Zo-is-dat! c_/ :9~ ^O^
oo klinkt interessant. maak je pics? zoja ben ik ook benieuwd naar de binnenkant :)
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_166907596
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 11:22 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
http://www.volkskrant.nl/(...)n-en-gember~a4416344

SPOILER: benodigdheden
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ga ik vandaag of morgen bakken. Lekkere creaties hoor Madelieff en Zo-is-dat! c_/ :9~ ^O^
is het een rare geshopte foto? Zie zo snel niks wat rode kleur zou moeten geven :?
pi_166907711
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 11:37 schreef computergirl het volgende:

[..]

is het een rare geshopte foto? Zie zo snel niks wat rode kleur zou moeten geven :?
Volgens mij is het gewoon een decoratief blaadje van een Japanse esdoorn :P
zoals deze maar dan rood
pi_166907759
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 11:42 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Volgens mij is het gewoon een decoratief blaadje van een Japanse esdoorn :P
[ afbeelding ] zoals deze maar dan rood
gaat niet om blaadje, de hele cake is toch rood :D of ligt dat aan mijn ipad/ogen
pi_166907913
Het is een: is het goud of is het blauw raadsel! :o :o
pi_166908107
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 11:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
Het is een: is het goud of is het blauw raadsel! :o :o
is toch rood/roze? :D
pi_166908122
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 11:31 schreef madeliefff het volgende:

[..]

oo klinkt interessant. maak je pics? zoja ben ik ook benieuwd naar de binnenkant :)
Will do :Y

quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 11:37 schreef computergirl het volgende:

[..]

is het een rare geshopte foto? Zie zo snel niks wat rode kleur zou moeten geven :?
Ik ook niet dus +1 voor raar gefotoshopte foto :P

quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2016 11:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
Het is een: is het goud of is het blauw raadsel! :o :o
Bwhehehe :D Met yoghurtcitroengembercake verwacht ik een goudbruine cake uit de oven te trekken. Zelfs die siroop kan niet voor zo'n kleur zorgen imo.
mag het weten
pi_167002025
Sint zijn tengels, recept is 2 jaar geleden bedacht door een vriendin van mij en die kwam vandaag even op visite dus was het zullen we die maken? Dus snel de kasten in en voila!

Voor het recept ze heeft hem op smulweb geplaatst
http://www.smulweb.nl/rec(...)jn-tengels-speculaas



[ Bericht 16% gewijzigd door Goitske op 30-11-2016 16:34:34 ]
pi_167072767
Sinterklaastaartje!

Officieel was het een slof maar ik heb geen sloffenvorm dus kleine springvorm ook een optie

Sloffenbodem met spijs en daarop witte chocolade creme daarop van alles aan sint snoepgoed. Had nog muntjes maar vergeten en zit nu wel genoeg op
Versiering door de kinderen laten doen
pi_167101062
Zelfgemaakte gevulde speculaas *O* met zelfgemaakt spijs naar dit recept (spijs: (150gr suiker ipv 200 gr).





Lekker!! :9~ :9~
Somebody that I used to know
pi_167101077
quote:
2s.gif Op zondag 4 december 2016 19:12 schreef Postbus100 het volgende:

Lekker!! :9~ :9~
ik geloof je ;)
pi_167101144
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2016 19:12 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik geloof je ;)
:D :@
Somebody that I used to know
pi_167101158
Ik heb ooit een Pieten taart gemaakt. Jammer genoeg geen plaatje.
Gewoon een lekkere taart. Ogen maken van witte en wat bruine marsepein. Lippen maken van witte marsepein, rood maken met gezeefde jam.
En dan bruine krullen langs de rand maken van slagroom met cacao.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_167101415
Het ziet er allemaal enorm lekker uit! :9
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')