FOK!forum / Culinesse à gogo / [Volgtopic] Bakkerij beginnen! #19 - Mét heteluchtoven
LeeHarveyOswaldmaandag 16 november 2015 @ 14:17
P1300788.jpg

LHO en ik zijn een bakkerij begonnen. Heel voor de hand liggend, want LHO is IT-er en ik ben vastgoedbeheerder. Het is een uit de hand gelopen hobby.

Na een aanloop van bijna een jaar, met veel klussen en met een succesvolle crowdfund-actie, zijn we op 20 juni 2015 open gegaan.

Voorlopig zijn we op vrijdag en zaterdag open. Ook bezorgen we op zaterdag met de scooter brood bij klanten in Rotterdam en omgeving.

We zijn erg actief op Facebook: https://www.facebook.com/JeroenBaktBrood. Ik doe de social media en alles wat met communicatie te maken heeft.

De belangrijkste vraag van dit moment: wanneer komt het moment dat LHO zijn baan op kan zeggen? Dat wordt voor hem gedaan. :')
Holymemaandag 16 november 2015 @ 14:31
Oeh, nieuwe oven? Hopelijk bevalt ie! Is jullie huis dan echt weer huis ipv bakkerij-onderdeel? :P
LeeHarveyOswaldmaandag 16 november 2015 @ 14:33
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 14:31 schreef Holyme het volgende:
Oeh, nieuwe oven? Hopelijk bevalt ie! Is jullie huis dan echt weer huis ipv bakkerij-onderdeel? :P
Alleen de administratie en facturatie gaat dan nog vanuit huis :P
En de social media enzo.
Holymemaandag 16 november 2015 @ 14:38
quote:
2s.gif Op maandag 16 november 2015 14:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Alleen de administratie en facturatie gaat dan nog vanuit huis :P
En de social media enzo.
Ahh, maar geen bakspul meer dan, dat lijkt me toch wel fijn. En ook goed voor de bakkerij, als mensen dan geen brood willen dan kun je ze alsnog naar binnen lokken met de geur van ander versgebakken lekkers O+
Isegrimmaandag 16 november 2015 @ 15:22
En je kunt bijbakken als iets op is. :Y
Reyamaandag 16 november 2015 @ 15:34
Ik las 'jijbakken'.
Isegrimmaandag 16 november 2015 @ 15:47
Die beheers ik ook. :Y
Isegrimmaandag 16 november 2015 @ 16:56
En er komt ook een rijskast bij, dan kan ik weer aan de slag met brioche. *O* Daar wordt regelmatig naar gevraagd, maar om brioche te kunnen maken met enkel zuurdesem, heb ik echt een rijskast nodig.

Enige wat er dan eigenlijk nog bij zou moeten is een tafelmodel koelkast. Dit omdat de 'deegkoelkast' vrij warm staat omdat dat nu eenmaal optimaal is voor het rijsproces.
komradmaandag 16 november 2015 @ 17:26
Hebben jullie al een planning voor de uitbreiding van de openingstijden ?
Isegrimmaandag 16 november 2015 @ 17:29
Nog niet. :)

[ Bericht 100% gewijzigd door Isegrim op 16-11-2015 18:33:53 ]
Isegrimzaterdag 21 november 2015 @ 16:32
Vandaag was de slechtste zaterdag in weken. Qua winkelverkoop iets meer dan de helft van de omzet van de afgelopen paar weken. Stom. :{w Volgens een klant kwam dat omdat een heleboel mensen hun geld niet hebben gehad door allerlei storingen. :D

Nou ja, het is nog steeds geen hele slechte omzet, maar wel een beetje jammer. En ik was ook nog ontzéttend moe. Dan ben ik liever hard aan het werk, dan merk je dat niet zo.

Gelukkig niet zo héél veel brood over.
Pualazaterdag 21 november 2015 @ 16:33
Het was hier in de stad ook al ontzettend rustig -O- maar bij jullie dus ook. Jammer
Isegrimzaterdag 21 november 2015 @ 16:40
Vooral ook minder zoetigheid verkocht. Slechts twee van de vier boterkoeken en nog niet de helft van de fudge. We hadden ongeveer 80 broden en daarvan hebben we nu nog zo'n 12-15 over.
AnneXzaterdag 21 november 2015 @ 16:56
-O-
LeeHarveyOswaldzaterdag 21 november 2015 @ 17:00
SPOILER
821 op het weekend, 5 workshoppers die betaald hrebben voor morgen, zakelijk en losse verkoop totaal (nieuwe vaste afnemer!). Gister een drukke vrijdag gehad en vandaag een rustige zaterdag - voor het eerst meer omzrt op vr dan za.
AnneXzaterdag 21 november 2015 @ 17:08
*O* voor een nieuw vaste afnemer dan w/
Postbus100zaterdag 21 november 2015 @ 17:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 16:32 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag was de slechtste zaterdag in weken. Qua winkelverkoop iets meer dan de helft van de omzet van de afgelopen paar weken. Stom. :{w Volgens een klant kwam dat omdat een heleboel mensen hun geld niet hebben gehad door allerlei storingen. :D

Apart. Jullie klanten zijn toch niet afhankelijk van toeslagen en dergelijke? En als ze het al zijn, dan maken ze toch wel bijzondere keuzes in hun uitgavenpatroon...
LeeHarveyOswaldzaterdag 21 november 2015 @ 17:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 17:24 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Apart. Jullie klanten zijn toch niet afhankelijk van toeslagen en dergelijke? En als ze het al zijn, dan maken ze toch wel bijzondere keuzes in hun uitgavenpatroon...
Sowieso de laatste week voor veel mensen hun salaris hebben. Dat is een trrnd die je zeker wel terug ziet.
LeeHarveyOswaldzaterdag 21 november 2015 @ 17:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 17:08 schreef AnneX het volgende:
*O* voor een nieuw vaste afnemer dan w/
Ook erg blij mee :)
RobinOokzaterdag 21 november 2015 @ 18:06
Boterkoek kun je goed invriezen.
Niet om daarna weer te verkopen, maar toch. Weggooien of weggeven hoeft niet.
Isegrimzaterdag 21 november 2015 @ 18:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 18:06 schreef RobinOok het volgende:
Boterkoek kun je goed invriezen.
Niet om daarna weer te verkopen, maar toch. Weggooien of weggeven hoeft niet.
Zowel fudge als boterkoek verkoop ik wel gewoon uit de vriezer als dat zo uitkomt. :) Vinden mensen ook helemaal geen probleem. Beide hebben geen enkel smaakverlies door invriezing, zeker niet met onze -26 vriezer.
RobinOokzaterdag 21 november 2015 @ 19:09
Oooooh....
Bartjebartzaterdag 21 november 2015 @ 19:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 17:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Sowieso de laatste week voor veel mensen hun salaris hebben. Dat is een trrnd die je zeker wel terug ziet.
De eerste échte herfstdag zal misschien ook meespelen
gothic-blackiezaterdag 21 november 2015 @ 19:20
En sinterklaas die zorgt dat mensen op andere plekken misschien iets zuiniger zijn
Isegrimzaterdag 21 november 2015 @ 20:24
Beide spelen mee denk ik. :Y
komradzaterdag 28 november 2015 @ 16:06
Schopje, hoe gaat het met de bakkerts?
LeeHarveyOswaldzaterdag 28 november 2015 @ 17:18
SPOILER
Omzet dit weekend zo-zo. Gister best rustig en geen workshops de komende weken. ¤587
Pietverdrietzaterdag 28 november 2015 @ 17:23
Idee om meer voor restaurants te gaan bakken?
Isegrimzaterdag 28 november 2015 @ 18:08
Wordt aan gewerkt. :)
LeeHarveyOswaldzaterdag 28 november 2015 @ 19:38
We hebben er sinds drie weken ook weer een bij, voor 15 a 25 (kleine) broden per week :)
Isegrimdonderdag 3 december 2015 @ 22:34
Vandaag voor het eerst de baksels ook in de bakkerij gedaan ipv thuis. Wat fijn zeg, dat nu alles daar kan. *O* Veel meer ruimte, geen poezen meer die ik op afstand moet houden, een koeling waar ik alles in kwijt kan. ^O^
Pietverdrietdonderdag 3 december 2015 @ 22:45
quote:
2s.gif Op zaterdag 28 november 2015 19:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
We hebben er sinds drie weken ook weer een bij, voor 15 a 25 (kleine) broden per week :)
Tof!
Isegrimdonderdag 3 december 2015 @ 22:54
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2015 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tof!
Goed bekend staand restaurant. Die ook al aangegeven hebben interesse te hebben in eventuele hamburgerbroodjes. :)
Pietverdrietdonderdag 3 december 2015 @ 23:15
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2015 22:54 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Goed bekend staand restaurant. Die ook al aangegeven hebben interesse te hebben in eventuele hamburgerbroodjes. :)
dat is goed nieuws!
Nu nog een toko als de Hanos zover krijgen?
_Liekvrijdag 4 december 2015 @ 17:49
Wat voor oven hebben jullie gekocht? Of heb ik daar over heen gelezen...
Isegrimvrijdag 4 december 2015 @ 17:53
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2015 23:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dat is goed nieuws!
Nu nog een toko als de Hanos zover krijgen?
Nee joh. Veel te groot.
Isegrimvrijdag 4 december 2015 @ 17:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 17:49 schreef _Liek het volgende:
Wat voor oven hebben jullie gekocht? Of heb ik daar over heen gelezen...
Een Bartscher heteluchtoven.
Bramitovrijdag 4 december 2015 @ 19:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 17:53 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee joh. Veel te groot.
Je kan ook beter niet naar de middenhandel leveren denk ik. Sowieso als jij ook aan de slag gaat in de bakkerij krijg je meer tijd voor verkoop toch?
Isegrimvrijdag 4 december 2015 @ 19:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 19:05 schreef Bramito het volgende:

[..]

Je kan ook beter niet naar de middenhandel leveren denk ik. Sowieso als jij ook aan de slag gaat in de bakkerij krijg je meer tijd voor verkoop toch?
Tuurlijk. En kunnen we het aanbod uitbreiden. :)
Isegrimvrijdag 4 december 2015 @ 19:39
Dit was wel een extreem rustig dagje. :O
Holymevrijdag 4 december 2015 @ 20:02
Ik kan me voorstellen dat er aardig wat mensen in deze dagen meer bezig zijn met allerlei andere lekkere hapjes (uit overvolle winkels), en misschien minder met ergens speciaal brood halen?
Isegrimvrijdag 4 december 2015 @ 20:03
Ja, denk ik ook. :Y
Isegrimzaterdag 5 december 2015 @ 13:39
Vandaag loopt het lekker door! :)

Ons 100% / 48 uur gefermenteerde roggebrood loopt als een trein! :s)
Ferdiizaterdag 5 december 2015 @ 13:52
Is Afbak brood gaan maken geen optie? Om thuis af te bakken etc ? :P
Erasmozaterdag 5 december 2015 @ 13:55
Als je een hit wilt voor volgend jaar, zuurdesempepernotenbrood :P
Isegrimzaterdag 5 december 2015 @ 14:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 13:52 schreef Ferdii het volgende:
Is Afbak brood gaan maken geen optie? Om thuis af te bakken etc ? :P
Dat doen we voor horeca / grote bestellingen. :)
Isegrimzaterdag 5 december 2015 @ 14:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 13:55 schreef Erasmo het volgende:
Als je een hit wilt voor volgend jaar, zuurdesempepernotenbrood :P
Lijkt me niks. :P
komradzaterdag 5 december 2015 @ 14:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Lijkt me niks. :P
~O>
Blueszaterdag 5 december 2015 @ 14:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 13:39 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag loopt het lekker door! :)

Ons 100% / 48 uur gefermenteerde roggebrood loopt als een trein! :s)
Wat goed ^O^
Isegrimzaterdag 5 december 2015 @ 14:23
Ja, vooral omdat ik dat niet in die mate verwacht had. Het is echt best heftig brood. Maar om 10:00 al uitverkocht! :)
mascara-klodderzaterdag 5 december 2015 @ 14:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:23 schreef Isegrim het volgende:
Ja, vooral omdat ik dat niet in die mate verwacht had. Het is echt best heftig brood. Maar om 10:00 al uitverkocht! :)
*O*
AnneXzaterdag 5 december 2015 @ 15:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:23 schreef Isegrim het volgende:
Ja, vooral omdat ik dat niet in die mate verwacht had. Het is echt best heftig brood. Maar om 10:00 al uitverkocht! :)
Hebben jullie dan een aangesneden brood om te proeven?

Twee weken geleden had mijn favo warme bakker bijv. 'zijn' oliebollen proefgebakken en die waren perfekt.
Nu weet ik waar ik oliebollen ga bestellen. w/
Isegrimzaterdag 5 december 2015 @ 15:43
Soms leggen we wel proefstukjes neer. :Y Nu niet.
LeeHarveyOswaldzaterdag 5 december 2015 @ 18:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 17:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
SPOILER
Omzet dit weekend zo-zo. Gister best rustig en geen workshops de komende weken. ¤587
SPOILER
¤633,15
mascara-klodderzondag 6 december 2015 @ 09:44
Ontbijt nu met jullie brood en een dikke laag roomboter :9
komradzondag 6 december 2015 @ 10:24
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 december 2015 18:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

SPOILER
¤633,15
opwaartse trend toch *O*
Isegrimzondag 6 december 2015 @ 11:30
Ja hoor, gaat prima. :) Vooral gezien het feit dat we nog steeds géén betaalde reclame doen.

Kwam vrijdag iemand binnen met de woorden "I heard you guys sell the best bread in Rotterdam!". _O_
HaverMoutKoekjezondag 6 december 2015 @ 11:33
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 11:30 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor, gaat prima. :) Vooral gezien het feit dat we nog steeds géén betaalde reclame doen.

Kwam vrijdag iemand binnen met de woorden "I heard you guys sell the best bread in Rotterdam!". _O_
^O^
mascara-klodderzondag 6 december 2015 @ 11:49
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 11:30 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor, gaat prima. :) Vooral gezien het feit dat we nog steeds géén betaalde reclame doen.

Kwam vrijdag iemand binnen met de woorden "I heard you guys sell the best bread in Rotterdam!". _O_
Nice!!!
LeeHarveyOswaldzondag 6 december 2015 @ 12:34
quote:
1s.gif Op zondag 6 december 2015 10:24 schreef komrad het volgende:

[..]

opwaartse trend toch *O*
Als je die flutvrijdag meeneemt een prima omzet :)
Blueszondag 6 december 2015 @ 13:19
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 11:30 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor, gaat prima. :) Vooral gezien het feit dat we nog steeds géén betaalde reclame doen.

Kwam vrijdag iemand binnen met de woorden "I heard you guys sell the best bread in Rotterdam!". _O_
Yeah *O*
#ANONIEMwoensdag 9 december 2015 @ 14:02
Ga je fulltime bakken :o
LeeHarveyOswaldwoensdag 9 december 2015 @ 14:12
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2015 14:02 schreef d4v1d het volgende:
Ga je fulltime bakken :o
Vanaf februari :)
Elleskawoensdag 9 december 2015 @ 14:14
*O*
Isegrimwoensdag 9 december 2015 @ 15:55
*O*
uniekhoornwoensdag 9 december 2015 @ 16:40
*O*
AnneXwoensdag 9 december 2015 @ 16:40
^O^
komradwoensdag 9 december 2015 @ 17:23
*O* , is het gekoppelde zaakje dan ook naar tevredenheid afgerond nu?
PluisigNijntjewoensdag 9 december 2015 @ 17:26
*O*
robdriessenwoensdag 9 december 2015 @ 17:44
*O*
#ANONIEMwoensdag 9 december 2015 @ 18:56
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2015 16:40 schreef AnneX het volgende:
^O^
combo-breaker
Isegrimwoensdag 9 december 2015 @ 20:23
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:23 schreef komrad het volgende:
*O* , is het gekoppelde zaakje dan ook naar tevredenheid afgerond nu?
*O* Ja. *O*
Blueswoensdag 9 december 2015 @ 20:24
*O*
Peterwoensdag 9 december 2015 @ 21:56
*O* toppie!
robuust89donderdag 10 december 2015 @ 14:52
*O*
Underdoggydonderdag 10 december 2015 @ 19:55
Ik zit de laatste tijd veel in Rotterdam, helaas nooit op vrijdag, maar binnenkort dus ook andere dagen open :W tot snel
Treedonderdag 10 december 2015 @ 23:54
Jullie zijn een hotspot in Rotterdam volgens de Elle Eten! :D http://hrst.me/poq
Isegrimdonderdag 10 december 2015 @ 23:55
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 23:54 schreef Tree het volgende:
Jullie zijn een hotspot in Rotterdam volgens de Elle Eten! :D http://hrst.me/poq
Whoa! Cool! :D
Isegrimdonderdag 10 december 2015 @ 23:58
Hun links hebben alleen een verkeerde opbouw. :P
Isegrimvrijdag 11 december 2015 @ 16:20
We zaten vandaag vóór openingstijd al aan de omzet van vorige week vrijdag. :D
HaverMoutKoekjevrijdag 11 december 2015 @ 16:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 16:20 schreef Isegrim het volgende:
We zaten vandaag vóór openingstijd al aan de omzet van vorige week vrijdag. :D
^O^
Lucky_Strikevrijdag 11 december 2015 @ 16:29
Nice!
Isegrimvrijdag 11 december 2015 @ 16:32
Die oude meneer van het pleintje, die kocht vorige week het 'moffenbrood' (100% rogge, 48 uur gefermenteerd). Overigens zonder dat wij hem dit aanraadden. :P Kwam laaiend enthousiast terug vanmiddag en wilde er morgen weer zo eentje. :D Het was 'precies wat hij zocht'. :7
Maracavrijdag 11 december 2015 @ 16:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 16:20 schreef Isegrim het volgende:
We zaten vandaag vóór openingstijd al aan de omzet van vorige week vrijdag. :D
Straks een Porsche voor de deur :7 Maar wat tof zeg _O_
Kom denk ik volgend jaar even langs voor het brood.. dan hoef ik geen kcal meer te tellen :+
mascara-kloddervrijdag 11 december 2015 @ 16:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 16:20 schreef Isegrim het volgende:
We zaten vandaag vóór openingstijd al aan de omzet van vorige week vrijdag. :D
_O_
Isegrimvrijdag 11 december 2015 @ 17:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 16:36 schreef Maraca het volgende:

[..]

Straks een Porsche voor de deur :7 Maar wat tof zeg _O_
Dan moeten we eerst ons rijbewijs halen. :D

quote:
Kom denk ik volgend jaar even langs voor het brood.. dan hoef ik geen kcal meer te tellen :+
^O^
Bluesvrijdag 11 december 2015 @ 18:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 16:20 schreef Isegrim het volgende:
We zaten vandaag vóór openingstijd al aan de omzet van vorige week vrijdag. :D
Lekker!!!
Isegrimvrijdag 11 december 2015 @ 19:18
Noh! O+


SPOILER
Screenshot_2015_12_11_19_14_23.png
Bramitovrijdag 11 december 2015 @ 19:30
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 11:30 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor, gaat prima. :) Vooral gezien het feit dat we nog steeds géén betaalde reclame doen.

Kwam vrijdag iemand binnen met de woorden "I heard you guys sell the best bread in Rotterdam!". _O_
Er is in Spanje een zeer succesvolle supermarktketen die niet aan reclame doet. Betaalde reclame is overrated is mijn ervaring. Zeker in jullie geval lijkt het me redelijk onnodig. Je kan beter gericht zakelijke klanten benaderen als je je omzet wil verhogen denk ik. Jullie hebben zo'n uniek product, mensen komen in echt wel via mond op mond reclame. Sowieso, reclame kan altijd nog.
mascara-kloddervrijdag 11 december 2015 @ 19:34
Dat mailtje! Hoe lief! O+
Negentiendertigvrijdag 11 december 2015 @ 20:02
Wanneer gaan jullie dicht in december?
mytecvrijdag 11 december 2015 @ 20:28
Beste reclame is mond tot mond reclame, is veel en veel sterker dan advertenties. Wie weet komt die oude manier straks een bus vol oude hongerige mensen langs brengen.
Isegrimvrijdag 11 december 2015 @ 20:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:02 schreef Negentiendertig het volgende:
Wanneer gaan jullie dicht in december?
Volgende week is ons laatste weekend. Daarna 5 ( :o ) weken dicht.
HaverMoutKoekjevrijdag 11 december 2015 @ 21:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:42 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Volgende week is ons laatste weekend. Daarna 5 ( :o ) weken dicht.
:o gaan jullie op wereldreis? Of eet niemand brood in de maand januari vawege overdosis oliebollen?
Isabeauvrijdag 11 december 2015 @ 21:11
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2015 21:10 schreef computergirl het volgende:
:o gaan jullie op wereldreis? Of eet niemand brood in de maand januari vawege overdosis oliebollen?
Iedereen is dan op een koolhydraatarm dieet 8-)
mascara-kloddervrijdag 11 december 2015 @ 21:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 21:11 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Iedereen is dan op een koolhydraatarm dieet 8-)
Kak! Ik ga verhongeren :(
Maracavrijdag 11 december 2015 @ 21:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2015 21:11 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Iedereen is dan op een koolhydraatarm dieet 8-)
Dat is toch altijd de eerste 3 maanden? :P
Isegrimvrijdag 11 december 2015 @ 21:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2015 21:10 schreef computergirl het volgende:

[..]

:o gaan jullie op wereldreis? Of eet niemand brood in de maand januari vawege overdosis oliebollen?
We gaan ruim drie weken weg maar Kerst valt ook in een weekend en we komen op een donderdag terug dus het aansluitende weekend slaan we ook nog over. Daarna vol aan de bak! :Y)
HaverMoutKoekjevrijdag 11 december 2015 @ 21:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2015 21:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

We gaan ruim drie weken weg maar Kerst valt ook in een weekend en we komen op een donderdag terug dus het aansluitende weekend slaan we ook nog over. Daarna vol aan de bak! :Y)
gaat de zuurdesem mee op vakantie :D
Isegrimvrijdag 11 december 2015 @ 21:39
Nee, daar hebben we oppas voor. _O-
Negentiendertigzaterdag 12 december 2015 @ 09:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2015 20:42 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Volgende week is ons laatste weekend. Daarna 5 ( :o ) weken dicht.
Ah wat jammer :( Ga proberen dan volgende week nog even langs te komen!

Maar wel leuk, vakantie enzo :Y
Isegrimzaterdag 12 december 2015 @ 10:01
:Y Kijken of we op onze bestemming nog ergens een bakkerij kunnen bekijken. :)
HaverMoutKoekjezaterdag 12 december 2015 @ 11:30
Busman's holiday
Isegrimzaterdag 12 december 2015 @ 13:41
Vanmorgen een 84-jarige mevrouw in de winkel die wel vaker komt. Ze koopt altijd het roggebrood samen met haar zoon.

En wat zei ze? Dat ze dat brood zo lekker vond want het leek op het brood dat ze in de oorlog van de Duitsers jatte. _O-

Het is een hit onder de lokale bejaarden. :D

Ze had hele verhalen over hoe ze op haar rolschaatsen brood ging pikken zodat ze zich snel uit de voeten kon maken. Het grappige is dat ze normaal wat warrig en onzeker is, maar dat ze nu vol vuur haar verhaal stond te doen. O+
Isegrimzaterdag 12 december 2015 @ 13:50
Oh en er kwam een heel oud Turks vrouwtje van hooguit 1m50 binnen. Ze sprak geen woord Nederlands, kon alleen uitbrengen "Ik Turkije, dorp, brood, lekker". Ze herkende het brood uit haar dorp in Turkije. Ik wilde haar graag laten proeven maar ze sloeg het jammer genoeg af.
Scorpiezaterdag 12 december 2015 @ 15:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 13:41 schreef Isegrim het volgende:
Vanmorgen een 84-jarige mevrouw in de winkel die wel vaker komt. Ze koopt altijd het roggebrood samen met haar zoon.

En wat zei ze? Dat ze dat brood zo lekker vond want het leek op het brood dat ze in de oorlog van de Duitsers jatte. _O-

Het is een hit onder de lokale bejaarden. :D

Ze had hele verhalen over hoe ze op haar rolschaatsen brood ging pikken zodat ze zich snel uit de voeten kon maken. Het grappige is dat ze normaal wat warrig en onzeker is, maar dat ze nu vol vuur haar verhaal stond te doen. O+
_O-
Isegrimzaterdag 12 december 2015 @ 15:20
quote:
7s.gif Op zaterdag 12 december 2015 11:30 schreef computergirl het volgende:
Busman's holiday
Dat moest ik googlen, maar zoiets ja. :Y
Negentiendertigzaterdag 12 december 2015 @ 18:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 10:01 schreef Isegrim het volgende:
:Y Kijken of we op onze bestemming nog ergens een bakkerij kunnen bekijken. :)
Zou leuk zijn! Waar gaan jullie heen?

En wat een mooie verhalen van die oudjes en het "moffenbrood" O+
Isegrimzaterdag 12 december 2015 @ 18:45
We gaan naar Iran. :) Platbrood!
HaverMoutKoekjezaterdag 12 december 2015 @ 19:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 18:45 schreef Isegrim het volgende:
We gaan naar Iran. :) Platbrood!
Je en bommen en granaten en burka's :o
Isegrimzaterdag 12 december 2015 @ 19:31
Nee, sorry, verkeerde land!
Negentiendertigzaterdag 12 december 2015 @ 20:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 december 2015 19:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

Je en bommen en granaten en burka's :o
Dat valt in Iran reuze mee.

Wat leuk, Isegrim. Platbrood en kebabs *O* Veel plezier alvast!
toeniezondag 13 december 2015 @ 02:08
Ik volg 't topic al heel lang, maar ben nog nooit langs geweest. Of ik moet werken op vrijdag en zaterdag, of ik ben er niet, of ik vergeet het gewoon :+ Ik ben benieuwd, valt de Spaanse polder nog onder jullie bezorggebied? :)
Isegrimzondag 13 december 2015 @ 09:30
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 02:08 schreef toenie het volgende:
Ik volg 't topic al heel lang, maar ben nog nooit langs geweest. Of ik moet werken op vrijdag en zaterdag, of ik ben er niet, of ik vergeet het gewoon :+ Ik ben benieuwd, valt de Spaanse polder nog onder jullie bezorggebied? :)
We hebben niet veel klanten in die richting, maar als je een wat grotere bestelling doet moet het kunnen. :) Misschien je buren ook charteren ofzo? :)
robdriessendinsdag 15 december 2015 @ 11:23
Ik verwacht wel foto's van Iranees (Iraans?) eten in het CUL waar-heb-je-gegeten topic, he? :+
Isegrimdinsdag 15 december 2015 @ 11:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 11:23 schreef robdriessen het volgende:
Ik verwacht wel foto's van Iranees (Iraans?) eten in het CUL waar-heb-je-gegeten topic, he? :+
Maar natuurlijk! :)
Isegrimdinsdag 15 december 2015 @ 22:05
Er komt donderdag een groep van 22 man kijken. :D Mensen die werken bij een grote specerijenfabrikant. Ze hebben een 'inspiratiedag'. Allemaal mensen die zich bezighouden met smaken. Erg tof! :D
Molodinsdag 15 december 2015 @ 22:10
Verstegen?
Isegrimdinsdag 15 december 2015 @ 22:20
Joh. :P
NedKellydinsdag 15 december 2015 @ 22:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 22:05 schreef Isegrim het volgende:
Er komt donderdag een groep van 22 man kijken. :D Mensen die werken bij een grote specerijenfabrikant. Ze hebben een 'inspiratiedag'. Allemaal mensen die zich bezighouden met smaken. Erg tof! :D
Leuk zeg. ^O^
Jeroen Bakt Brood, ook voor al uw bedrijfsuitjes en teambuilding. :D
AnneXdinsdag 15 december 2015 @ 22:26
Oh, die van de uitgedroogde verkruimelde vanillestokjes en dan beweren dat de kwaliteitscontrole voldoende is -O- :r
Isabeaudinsdag 15 december 2015 @ 22:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 22:05 schreef Isegrim het volgende:
Er komt donderdag een groep van 22 man kijken. :D Mensen die werken bij een grote specerijenfabrikant. Ze hebben een 'inspiratiedag'. Allemaal mensen die zich bezighouden met smaken. Erg tof! :D
Past dat wel in de bakkerij :o
Molodinsdag 15 december 2015 @ 22:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 22:20 schreef Isegrim het volgende:
Joh. :P
Ja zeg dat dan meteen o|O
Ferdiidinsdag 15 december 2015 @ 22:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 december 2015 22:26 schreef AnneX het volgende:
Oh, die van de uitgedroogde verkruimelde vanillestokjes en dan beweren dat de kwaliteitscontrole voldoende is -O- :r
Die ja :')

En daar ook nog eens de hoofdprijs voor vragen :')
#ANONIEMdinsdag 15 december 2015 @ 23:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 22:36 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Past dat wel in de bakkerij :o
:D
Isegrimdinsdag 15 december 2015 @ 23:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 22:36 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Past dat wel in de bakkerij :o
Beetje proppen. :Y
Fixerswoensdag 16 december 2015 @ 07:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 22:05 schreef Isegrim het volgende:
Er komt donderdag een groep van 22 man kijken. :D Mensen die werken bij een grote specerijenfabrikant. Ze hebben een 'inspiratiedag'. Allemaal mensen die zich bezighouden met smaken. Erg tof! :D
Ah, dan kunnen jullie ze inspireren tot wat 'kwaliteit' en 'een eerlijk product' nou precies betekent. Die concepten zijn ze daar wel een beetje kwijt.

Wel tof voor jullie. Zijn jullie toch zeker een naam aan het maken.
derLudolfwoensdag 16 december 2015 @ 13:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 december 2015 13:41 schreef Isegrim het volgende:
Vanmorgen een 84-jarige mevrouw in de winkel die wel vaker komt. Ze koopt altijd het roggebrood samen met haar zoon.

En wat zei ze? Dat ze dat brood zo lekker vond want het leek op het brood dat ze in de oorlog van de Duitsers jatte. _O-

Het is een hit onder de lokale bejaarden. :D

Ze had hele verhalen over hoe ze op haar rolschaatsen brood ging pikken zodat ze zich snel uit de voeten kon maken. Het grappige is dat ze normaal wat warrig en onzeker is, maar dat ze nu vol vuur haar verhaal stond te doen. O+
_O-
Erasmowoensdag 16 december 2015 @ 13:52
Nieuw, nazi-brood! :P Als dat geen hit wordt in Rotterdam :P
Pietverdrietwoensdag 16 december 2015 @ 14:34
Slaat in als een bom
derLudolfwoensdag 16 december 2015 @ 14:35
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Slaat in als een bom
:D
Isegrimwoensdag 16 december 2015 @ 16:17
:')

Van de week naar IKEA geweest en een paar laatste dingetjes voor de inrichting aangeschaft. Plank om de bestellingen op te zetten, RVS rekken om de pannen op te zetten, roltafel om de snijmachine op te zetten, vuilnisemmer voor bij de wasbak, lading RVS kommen, extra stolp voor zoetigheden, extra magneetstrip voor messen... Inrichting voelt nu echt zo'n beetje af. :)

En vandaag kwam de rijskast binnen. Ding is echt huge, ik pas er wel in denk ik. :') Even kijken waar we die neer kunnen zetten zodanig dat hij niet vreselijk in de weg staat. :D
Elleskawoensdag 16 december 2015 @ 17:25
komt er een nieuw rondje foto's als de rijskast zijn plekje heeft gevonden?
ik ben wel benieuwd hoe de bakkerij er nu uit ziet.
Isegrimwoensdag 16 december 2015 @ 18:12
's Goed hoor! :)
junkiexpdonderdag 17 december 2015 @ 20:39
Ik had je net ge-appt maar ik zie dat jullie inderdaad dit weekend voor het laatst open zijn.
Volgend jaar wel open zijn hoor met de feestdagen, dan kunnen jullie lekker brood verkoop voor de kerstdagen.
En dan oliebollen voor de laatste paar dagen, kan Jeroen best frituren in de tuin :D
Oliebollen beslag moet lukken toch ;)
Isegrimdonderdag 17 december 2015 @ 20:56
quote:
2s.gif Op donderdag 17 december 2015 20:39 schreef junkiexp het volgende:
Ik had je net ge-appt maar ik zie dat jullie inderdaad dit weekend voor het laatst open zijn.
Volgend jaar wel open zijn hoor met de feestdagen, dan kunnen jullie lekker brood verkoop voor de kerstdagen.
En dan oliebollen voor de laatste paar dagen, kan Jeroen best frituren in de tuin :D
Oliebollen beslag moet lukken toch ;)
Volgend jaar zullen we meer tijd hebben voor dat soort dingen en komen we vast met kerststollen of andere kerstige dingen. :Y
miss_dynastiedonderdag 17 december 2015 @ 20:57
Kan dat eigenlijk, een desemoliebol?
Isegrimdonderdag 17 december 2015 @ 21:09
Ja hoor! :Y En desemstol, desempanettone...
miss_dynastiedonderdag 17 december 2015 @ 21:11
Lijkt me best lekker. Onze bakker bakt 'gewone' oliebollen jammergenoeg (ik bak zelf, maar dat zou ik nog wel willen proeven)...
Isegrimdonderdag 17 december 2015 @ 21:13
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:25 schreef Elleska het volgende:
komt er een nieuw rondje foto's als de rijskast zijn plekje heeft gevonden?
ik ben wel benieuwd hoe de bakkerij er nu uit ziet.
Big-ass rijskast naast de 1200-liter koelkast. :')


20151217_211250.jpg
Elleskadonderdag 17 december 2015 @ 21:28
lol. naast die koelkast lijkt alles klein
junkiexpdonderdag 17 december 2015 @ 21:50
Nog steeds erg leuk die tegels!
Na de cv installatie het mooiste in jullie bakkerij O-)
Isegrimdonderdag 17 december 2015 @ 21:52
quote:
12s.gif Op donderdag 17 december 2015 21:50 schreef junkiexp het volgende:
Nog steeds erg leuk die tegels!
Na de cv installatie het mooiste in jullie bakkerij O-)
:D

Vooralsnog is hij nog steeds op druk. Vreemd, niet? :?
Isegrimdonderdag 17 december 2015 @ 21:58
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 21:28 schreef Elleska het volgende:
lol. naast die koelkast lijkt alles klein
Nou, ik vind de rijskast anders best groot. Vooral als je die oven er bovenop ziet. :D
Elleskadonderdag 17 december 2015 @ 22:09
vergeleken met de oven wel ja.
De tegeltjes vind ik ook nog steeds erg mooi!
Maracadonderdag 17 december 2015 @ 22:53
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 21:09 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor! :Y En desemstol, desempanettone...
Jullie kunnen je dan nog een jaar mentaal voorbereiden op een nummer 1 positie in het AD. Je weet hoe het dan gaat met de verkopen *O*
Isegrimdonderdag 17 december 2015 @ 22:57
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 22:53 schreef Maraca het volgende:

[..]

Jullie kunnen je dan nog een jaar mentaal voorbereiden op een nummer 1 positie in het AD. Je weet hoe het dan gaat met de verkopen *O*
Ik zou er serieus niet aan moeten denken. :X
Maracadonderdag 17 december 2015 @ 22:59
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2015 22:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik zou er serieus niet aan moeten denken. :X
Snap ik :P Persoonlijk snap ik de mensen ook niet die stad en land afreizen om uren in de rij te staan voor oliebollen, maar goed :+
junkiexpdonderdag 17 december 2015 @ 23:05
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2015 21:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

:D

Vooralsnog is hij nog steeds op druk. Vreemd, niet? :?
Apart inderdaad, maar ff in de gaten houden.....
LeeHarveyOswalddonderdag 17 december 2015 @ 23:09
quote:
2s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:05 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Apart inderdaad, maar ff in de gaten houden.....
Tijdens het Googelen kwam ik op een fok-topic (bij toeval :D ) waar iemand aangaf dat na het vullen de druk een eerste keer rap af kan nemen door de automatische ontluchter. Maar of dat hier het geval durf ik niet te zeggen.
Isegrimdonderdag 17 december 2015 @ 23:14
Ik hoorde hem wel behoorlijk vaak ontluchten, maar ik had zelf ook de radiatoren ontlucht bij ingebruikneming.
junkiexpdonderdag 17 december 2015 @ 23:24
Ja maar dat is alleen als de installatie is leeg geweest inderdaad, dan heb je bij de eerste keer vullen veel lucht.
Maar jullie installatie stond al maanden op druk dus dan is alle lucht er wel uit.
LeeHarveyOswaldzaterdag 19 december 2015 @ 16:41
SPOILER
Vorige week verslagje vergeten, toen ca 710. Deze week +-¤820 :)
Isegrimzaterdag 19 december 2015 @ 17:25
Klopt niet, heb net nog 4 broden verkocht. :6
Isegrimzaterdag 19 december 2015 @ 19:30
En dat was dan voorlopig ons laatste weekend. :o

Een klant vroeg 'wat hij nu de komende weken moest'. :')
HaverMoutKoekjezaterdag 19 december 2015 @ 19:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 19:30 schreef Isegrim het volgende:
En dat was dan voorlopig ons laatste weekend. :o

Een klant vroeg 'wat hij nu de komende weken moest'. :')
zelf bakken :P
Isegrimzaterdag 19 december 2015 @ 19:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 19:45 schreef computergirl het volgende:

[..]

zelf bakken :P
Dat moeten er niet te veel doen want dan hebben ze ons niet meer nodig. :D
HaverMoutKoekjezaterdag 19 december 2015 @ 20:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 19:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat moeten er niet te veel doen want dan hebben ze ons niet meer nodig. :D
ik moet mijn eerste desem nog bakken maar resultaat wordt vast niet zoals bij jullie met lange rijs en ideale omstandigheden van Rofco met stoom en koelkast
Isegrimzaterdag 19 december 2015 @ 20:11
Het grootste verschil zit 'm in onze beleving in de kneedmachine. Dat is echt een wereld van verschil.
qltelzaterdag 19 december 2015 @ 21:01
Nouja zeg, zijn jullie er 23 januari niet.. :(

Da's de eerste keer in een paar jaar dat ik in Rotterdam ben.. :)
Isegrimzaterdag 19 december 2015 @ 21:02
En ook bij ons gaan er nog steeds regelmatig dingen mis hoor. Ik sneed na sluitingstijd een rozijnenbrood en dat bleek niet volledig gaar. Maar hopen dat de verkochte exemplaren wel goed waren allemaal. :X

Shit happens.

Luc van Tilburg Sourdough kon vandaag al zijn kerststollen weggooien omdat er iets niet goed ging. :'(
Isegrimzaterdag 19 december 2015 @ 21:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 21:01 schreef qltel het volgende:
Nouja zeg, zijn jullie er 23 januari niet.. :(

Da's de eerste keer in een paar jaar dat ik in Rotterdam ben.. :)
Sorry! :(
qltelzaterdag 19 december 2015 @ 21:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 21:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Sorry! :(
Groot gelijk, hoor. Vakantie hoort erbij.

Maar ik vind het wel jammer, ik was graag even komen kijken..
Isegrimzaterdag 19 december 2015 @ 21:05
Je kunt door het raam gluren. :D
HaverMoutKoekjezaterdag 19 december 2015 @ 21:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 21:05 schreef Isegrim het volgende:
Je kunt door het raam gluren. :D
wou ik net ook schrijven _O-
Isegrimzaterdag 19 december 2015 @ 21:08
Het raam is heel groot. :D
TwinkleStar001zondag 20 december 2015 @ 09:22
Hele fijne vakantie alvast!
robdriessendonderdag 7 januari 2016 @ 12:33
Nieuw voor 2016: Jeroen bakt Iraans brood. *O* ;)
Isegrimdonderdag 7 januari 2016 @ 13:10
Dat willen we wel gaan proberen, al was het maar voor onze Iraanse buurman. :)
Pietverdrietdonderdag 7 januari 2016 @ 14:57
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 13:10 schreef Isegrim het volgende:
Dat willen we wel gaan proberen, al was het maar voor onze Iraanse buurman. :)
Sjah-oh-War Doh?
Grutskdonderdag 7 januari 2016 @ 19:14
Je kunt er ook goed inspiratie op doen qua zoetigheid O+
Isegrimdonderdag 7 januari 2016 @ 19:54
Ja, daar houden ze wel van hier. :D
Pietverdrietdonderdag 7 januari 2016 @ 20:35
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 19:54 schreef Isegrim het volgende:
Ja, daar houden ze wel van hier. :D
Men houd sowieso van goed eten.
LeeHarveyOswalddonderdag 7 januari 2016 @ 20:45
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Men houd sowieso van goed eten.
Tikje offtopic, maar mijn favoriet hier tot nu toe is toss kebab. Soort dikke soep/dunne stoofpot met oa gehakt, munt (uiteraard), aardappel, etc.
Molodonderdag 7 januari 2016 @ 20:51
Recept graag *O*
komraddonderdag 7 januari 2016 @ 22:11
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 20:51 schreef Molo het volgende:
Recept graag *O*
U boekt een vliegticket naar Teheran, stapt vervolgens in het vliegtuig. Aldaar gaat u naar een goed lokaal restaurant en bestelt u in uw beste Perzisch toss kebab :P
Molodonderdag 7 januari 2016 @ 22:18
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 22:11 schreef komrad het volgende:

[..]

U boekt een vliegticket naar Teheran, stapt vervolgens in het vliegtuig. Aldaar gaat u naar een goed lokaal restaurant en bestelt u in uw beste Perzisch toss kebab :P
:+
mascara-kloddervrijdag 8 januari 2016 @ 03:46
quote:
14s.gif Op donderdag 7 januari 2016 20:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Tikje offtopic, maar mijn favoriet hier tot nu toe is toss vkebab. Soort dikke soep/dunne stoofpot met oa gehakt, munt (uiteraard), aardappel, etc.
nomnomnom!!!!!
robdriessendonderdag 14 januari 2016 @ 12:15
به خانه خوش آمدید!
Isegrimdonderdag 14 januari 2016 @ 13:44
We zijn nog niet thuis. :P
Japie77zaterdag 16 januari 2016 @ 14:20
Vraagje: bakken jullie met biologische grondstoffen? Zo ja waarom? Zo nee waarom niet?
Isegrimzaterdag 16 januari 2016 @ 14:32
Meel is allemaal bio. Vulling (zuidvruchten/noten e.d.) niet per se (goede notenboer om de hoek). Zaden vaak weer wel (Vanilla Venture).

Voor wat betreft het meel is steengemalen veel belangrijker dan bio. Maar steengemalen is meestal ook bio.
Japie77zaterdag 16 januari 2016 @ 15:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 14:32 schreef Isegrim het volgende:
Meel is allemaal bio. Vulling (zuidvruchten/noten e.d.) niet per se (goede notenboer om de hoek). Zaden vaak weer wel (Vanilla Venture).

Voor wat betreft het meel is steengemalen veel belangrijker dan bio. Maar steengemalen is meestal ook bio.
OK cool. Waarom is steengemalen zo belangrijk? Maak je ook glutenvrij brood trouwens?
Pietverdrietzaterdag 16 januari 2016 @ 15:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 15:47 schreef Japie77 het volgende:

[..]

OK cool. Waarom is steengemalen zo belangrijk? Maak je ook glutenvrij brood trouwens?
Bij steenmalen is het bloem minder zuiver (wit) dan bij walsgemalen. Je meel bevat meer delen van de zemel, vlies, gries etc en is daardoor smaakvoller
LeeHarveyOswaldzaterdag 16 januari 2016 @ 15:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij steenmalen is het bloem minder zuiver (wit) dan bij walsgemalen. Je meel bevat meer delen van de zemel, vlies, gries etc en is daardoor smaakvoller
Vooral de kiem ook. Het meel is ook Vetter en minder lang houdbaar :)
HaverMoutKoekjezaterdag 16 januari 2016 @ 16:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 15:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Vooral de kiem ook. Het meel is ook Vetter en minder lang houdbaar :)
is het beetje vergelijkbaar met gebuild meel?
Isegrimzaterdag 16 januari 2016 @ 20:55
Geen glutenvrij. Is ook niet mogelijk in zo'n kleine bakkerij. Je krijgt altijd besmetting.
LeeHarveyOswaldzaterdag 16 januari 2016 @ 21:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 16:00 schreef computergirl het volgende:

[..]

is het beetje vergelijkbaar met gebuild meel?
Gebuild meel is minder 'schoon' gezeefd dan bloem. Daar zit dus ook wel wat meer vezel in maar is niet hetzelfde.
ZonnebankBobmaandag 18 januari 2016 @ 16:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 20:55 schreef Isegrim het volgende:
Geen glutenvrij. Is ook niet mogelijk in zo'n kleine bakkerij. Je krijgt altijd besmetting.
Meeste restaurantkeukens is glutenvrij ook niet mogelijk. Lastig voor de mensen die echt allergisch zijn, voor de mensen met een glutenfobie maakt het niet uit.
HaverMoutKoekjemaandag 18 januari 2016 @ 16:36
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 16:18 schreef ZonnebankBob het volgende:

[..]

Meeste restaurantkeukens is glutenvrij ook niet mogelijk. Lastig voor de mensen die echt allergisch zijn, voor de mensen met een glutenfobie maakt het niet uit.
coeliakie is geen allergie
Isegrimdinsdag 19 januari 2016 @ 06:52
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 16:18 schreef ZonnebankBob het volgende:

[..]

Meeste restaurantkeukens is glutenvrij ook niet mogelijk. Lastig voor de mensen die echt allergisch zijn, voor de mensen met een glutenfobie maakt het niet uit.
En die anti-gluten-hype doen we gewoon niet aan mee. Glutenvrij brood is ook helemaal niet lekker (en niet leuk om te maken; voor ons de belangrijkste reden). :N Als ik geen gluten kon of wilde eten, zou ik zelf iets anders dan brood eten.
ChipsZak.dinsdag 19 januari 2016 @ 08:37
Wat grappig, dit topic, :D. Jullie bakkerij zit echt best dichtbij mijn huis, :D.
Erasmodinsdag 19 januari 2016 @ 08:47
quote:
11s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 08:37 schreef ChipsZak. het volgende:
Wat grappig, dit topic, :D. Jullie bakkerij zit echt best dichtbij mijn huis, :D.
Ga brood halen dan :P
ChipsZak.dinsdag 19 januari 2016 @ 09:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 08:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ga brood halen dan :P
Haha, zal wel eens langshoppen. Nu zijn ze toch met vakantie ;).
mascara-klodderdinsdag 19 januari 2016 @ 09:12
quote:
11s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 08:37 schreef ChipsZak. het volgende:
Wat grappig, dit topic, :D. Jullie bakkerij zit echt best dichtbij mijn huis, :D.
Daten? Nu ik toch in Rotterdam woon.
HaverMoutKoekjedinsdag 19 januari 2016 @ 09:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 08:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ga brood halen dan :P
ze zijn dicht :+
mascara-klodderdinsdag 19 januari 2016 @ 09:33
Ik heb de sleutels :9
Alleen geen brood. Moet nog even iets leren van LHO.
ChipsZak.dinsdag 19 januari 2016 @ 18:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 09:33 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb de sleutels :9
Alleen geen brood. Moet nog even iets leren van LHO.
Jij bent in-crowd? :o
robdriessenzaterdag 23 januari 2016 @ 18:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 18:37 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Jij bent in-crowd? :o
Ze voert de kat :+
LeeHarveyOswaldwoensdag 27 januari 2016 @ 12:04
De eerste degen alweer gemaakt. Lastig om in te schatten wat nodig is voor de donderdag :)

Nu 6x wit, 6x boerenbruin en 6x spelt volkoren
robdriessenwoensdag 27 januari 2016 @ 12:26
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
De eerste degen alweer gemaakt. Lastig om in te schatten wat nodig is voor de donderdag :)

Nu 6x wit, 6x boerenbruin en 6x spelt volkoren
Vergeet het gist niet, he? :+
LeeHarveyOswaldwoensdag 27 januari 2016 @ 12:32
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:26 schreef robdriessen het volgende:

[..]

Vergeet het gist niet, he? :+
We doen niet aan gist :P

Het desem zit er in.
robdriessenwoensdag 27 januari 2016 @ 12:33
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:32 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

We doen niet aan gist :P

Het desem zit er in.
Je bent het in ieder geval niet verleerd na je bezoek aan Iran met al die platte broden. *kuch* :@
Isegrimwoensdag 27 januari 2016 @ 12:41
Ze zijn wel allemaal plat, maar de meeste zijn wel met rijsmiddel.
HaverMoutKoekjewoensdag 27 januari 2016 @ 14:17
Moest je je desem nog extra knuffelen na de vakantie?
Isegrimwoensdag 27 januari 2016 @ 14:27
Hij heeft er even in gespuugd. :7

:+

Er is goed op gepast door mascara-klodder en door vrienden van ons (risicospreiding 8-) ).
LeeHarveyOswaldwoensdag 27 januari 2016 @ 15:23
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:17 schreef computergirl het volgende:
Moest je je desem nog extra knuffelen na de vakantie?
Beide desems in prima staat, al had de witte wat hooch gevormd. Flink gevoerd gister, zag er vandaag weer prima uit. Vandaa 625 kilo nieuw meel geleverd gekregen. Had alles bij elkaar nog maar een kilo of zestig (voornamelijk spelt), dus dat was ook wel nodig.
HaverMoutKoekjewoensdag 27 januari 2016 @ 15:28
quote:
2s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Vandaa 625 kilo nieuw meel geleverd gekregen.
:o
LeeHarveyOswaldwoensdag 27 januari 2016 @ 15:33
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:28 schreef computergirl het volgende:

[..]

:o
300 tarwebloem
100 tarwe volkoren
25 speltvolkoren
25 speltbloem
50 kamut
125 rogge
robuust89woensdag 27 januari 2016 @ 15:44
quote:
2s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Beide desems in prima staat, al had de witte wat hooch gevormd. Flink gevoerd gister, zag er vandaag weer prima uit. Vandaa 625 kilo nieuw meel geleverd gekregen. Had alles bij elkaar nog maar een kilo of zestig (voornamelijk spelt), dus dat was ook wel nodig.
Je kan het deeg een week laten staan? En die hooch, zit daar dan alcohol in?
LeeHarveyOswaldwoensdag 27 januari 2016 @ 15:47
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:44 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Je kan het deeg een week laten staan? En die hooch, zit daar dan alcohol in?
Als je zou willen wel. Wij laten het 12+ uur staan. Vanmorgen rond 11:00 het deeg gemaakt dat morgen ochtend rond half negen de oven in gaat.

In hooch zit alcohol ja.
robuust89woensdag 27 januari 2016 @ 15:49
quote:
2s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In hooch zit alcohol ja.
Dat wordt zeker onder de toonbank verkocht? :9
LeeHarveyOswaldwoensdag 27 januari 2016 @ 15:51
quote:
10s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:49 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Dat wordt zeker onder de toonbank verkocht? :9
:D Zal vast vraag naar zijn, een blauw-grijze vloeistof die ruikt naar aceton en smaakt naar zoutloos deeg.
HaverMoutKoekjedonderdag 28 januari 2016 @ 14:27
Eerste dag vandaag, toch :+
LeeHarveyOswalddonderdag 28 januari 2016 @ 15:06
quote:
5s.gif Op donderdag 28 januari 2016 14:27 schreef computergirl het volgende:
Eerste dag vandaag, toch :+
Jup. Qua omzet prima dag tot nu toe.
HaverMoutKoekjedonderdag 28 januari 2016 @ 16:58
quote:
14s.gif Op donderdag 28 januari 2016 15:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Jup. Qua omzet prima dag tot nu toe.
^O^
komraddonderdag 28 januari 2016 @ 17:32
Fulltime bakken *O*
Isegrimdonderdag 28 januari 2016 @ 18:36
Om 17:30 waren we uitverkocht. ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 28-01-2016 18:42:48 ]
golferdonderdag 28 januari 2016 @ 18:57
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 18:36 schreef Isegrim het volgende:
Om 17:30 waren we uitverkocht. ^O^
Volgende keer dus wat meer voorraad maken?
Isegrimdonderdag 28 januari 2016 @ 19:31
Er is daarna nog één iemand geweest, dus het was bijna perfect. *)
Dauthidonderdag 28 januari 2016 @ 19:58
Hoe zwaar zijn de broden die jullie maken?
Isegrimdonderdag 28 januari 2016 @ 20:01
De grote zijn ongeveer 800 gram. Deeggewicht is 850-900 gram.
LeeHarveyOswalddonderdag 28 januari 2016 @ 21:49
Een lurker van hier had zijn vriendin gestuurd, die vandaag in de winkel was :D
Pietverdrietdonderdag 28 januari 2016 @ 21:54
LHO
Ken je carta di musica?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pane_carasau
Moet dat nog eens proberen te maken, eerdere pogingen waren mislukt, maar toen had ik nog geen steen noch goede oven
LeeHarveyOswalddonderdag 28 januari 2016 @ 22:02
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:
LHO
Ken je carta di musica?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pane_carasau
Moet dat nog eens proberen te maken, eerdere pogingen waren mislukt, maar toen had ik nog geen steen noch goede oven
Mocht ik er aan denken en er tijd voor hebben dan kan ik dat woensdag wel een poging geven :D

Overigens mijn standaard bakproces in de weken voor de vakantie aangepast. Waar ik eerst bakte op +/- 20 minuten op 250 graden, dan de temperatuur er af, kwartier later stoom er af en eventueel bijbruinen, bak ik nu alles op 300 graden waarbij de temperatuur er direct af gaat zodra het brood er in gaat. En dan in het laatste kwartier (als de stoom er af gaat) de oven weer aan op 300 om te bruinen en voor te verwarmen voor de volgende batch.

Geeft meer oven spring en de bodems van het brood verbranden niet meer (de onderste ovenstenen hebben daar, door 2mm minder afstand tot de elementen, nog wel eens last van).
komraddonderdag 28 januari 2016 @ 22:10
Isoleert je oven zo goed dat je het brood een half uur lang kunt bakken zonder de oven aan te zetten?
LeeHarveyOswalddonderdag 28 januari 2016 @ 22:20
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 22:10 schreef komrad het volgende:
Isoleert je oven zo goed dat je het brood een half uur lang kunt bakken zonder de oven aan te zetten?
Ja, deuren en wanden zit glaswol ofzo in, en er zit 75kg steen in de oven.
Isegrimvrijdag 29 januari 2016 @ 17:21
Onze klanten 'gunnen ons heus onze vakantie, maar zijn blij dat we weer terug zijn'.

Het klonk eigenlijk alsof ze het ons helemaal niet gunde. :D
Reyavrijdag 29 januari 2016 @ 17:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 17:21 schreef Isegrim het volgende:
Onze klanten 'gunnen ons heus onze vakantie, maar zijn blij dat we weer terug zijn'.

Het klonk eigenlijk alsof ze het ons helemaal niet gunde. :D
Vrouwen bedoelen wel vaker het tegenovergestelde van wat ze zeggen B-)
douche-eendjevrijdag 29 januari 2016 @ 17:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 17:21 schreef Isegrim het volgende:
Onze klanten 'gunnen ons heus onze vakantie, maar zijn blij dat we weer terug zijn'.

Het klonk eigenlijk alsof ze het ons helemaal niet gunde. :D
Ze waarderen jullie nu nog meer na een paar weken minder lekker brood ;)
Cobra4vrijdag 29 januari 2016 @ 17:47
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 17:38 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ze waarderen jullie nu nog meer na een paar weken minder lekker brood ;)
^^ Dit ja. :D
komradvrijdag 29 januari 2016 @ 18:03
Zijn jullie vandaag al uitverkocht? :P
Isegrimvrijdag 29 januari 2016 @ 18:08
Nog 5 kleine broden. Bijna. En mascara-klodder heeft zich nuttig gemaakt met het produceren van zoetigheid, die meteen goed verkocht werd. ^O^
komradvrijdag 29 januari 2016 @ 18:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 18:08 schreef Isegrim het volgende:
Nog 5 kleine broden. Bijna. En mascara-klodder heeft zich nuttig gemaakt met het produceren van zoetigheid, die meteen goed verkocht werd. ^O^
eerste werknemer komt er al aan :D

Fijn dat het goed gaat nu jullie meer open gaan ^O^
Isegrimvrijdag 29 januari 2016 @ 18:12
Ook interesse in brood vanuit een zeer populair café in de hipsterigste straat van 010. :o
HaverMoutKoekjevrijdag 29 januari 2016 @ 18:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 18:12 schreef Isegrim het volgende:
Ook interesse in brood vanuit een zeer populair café in de hipsterigste straat van 010. :o
*O*
Isegrimvrijdag 29 januari 2016 @ 18:36
Ik heb bij dit hele gebeuren nogal vaak last van het imposter syndrome. Dat ik denk "Maar we doen maar wat! Wat als ze erachter komen?". :D
komradvrijdag 29 januari 2016 @ 18:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 18:36 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb bij dit hele gebeuren nogal vaak last van het imposter syndrome. Dat ik denk "Maar we doen maar wat! Wat als ze erachter komen?". :D
80% van de mensen doet maar iets, 20% weet misschien waar ze mee bezig zijn :D
Als je maar wat doet en het resultaat is dat je brood maakt dat mensen graag willen hebben, moet je voorstellen wat er gebeurt als je echt weet wat je doet
Isegrimvrijdag 29 januari 2016 @ 18:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 18:43 schreef komrad het volgende:

[..]

80% van de mensen doet maar iets, 20% weet misschien waar ze mee bezig zijn :D
Als je maar wat doet en het resultaat is dat je brood maakt dat mensen graag willen hebben, moet je voorstellen wat er gebeurt als je echt weet wat je doet
Zo kun je het ook bekijken. :D
mascara-klodderzaterdag 30 januari 2016 @ 09:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 18:08 schreef Isegrim het volgende:
Nog 5 kleine broden. Bijna. En mascara-klodder heeft zich nuttig gemaakt met het produceren van zoetigheid, die meteen goed verkocht werd. ^O^
Ik heb zo erg genoten gisteren!
junkiexpzaterdag 30 januari 2016 @ 10:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 18:12 schreef Isegrim het volgende:
Ook interesse in brood vanuit een zeer populair café in de hipsterigste straat van 010. :o
:o
Ik weet gelijk waar, ik hoef niet met de auto zeker?
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 11:23
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 09:19 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik heb zo erg genoten gisteren!
Mooi! O+
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 11:23
quote:
12s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 10:01 schreef junkiexp het volgende:

[..]

:o
Ik weet gelijk waar, ik hoef niet met de auto zeker?
Nope! :s)
Blueszaterdag 30 januari 2016 @ 13:25
quote:
14s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 09:19 schreef mascara-klodder het volgende:

Ik heb zo erg genoten gisteren!
Wat leuk *O*
mascara-klodderzaterdag 30 januari 2016 @ 17:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 13:25 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wat leuk *O*
Voor volgende week het zoete verzinnen. Ik wil iets veiligs. Iets wat ik niet kan verpesten. Kokoskoekjes oid misschien? Appel-amandeltaart? Kletskoppen? Choco-bananencake?

En iets nieuws. Waar alles mis aan kan gaan en wat me toch gaat lukken :7

Ohja, minor detail: ik had gisteren bijna LHO uitgemoord :@

[ Bericht 0% gewijzigd door mascara-klodder op 30-01-2016 17:51:17 ]
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 17:37
En de bakvellen à ¤ 16 per stuk de prullenbak in gedaan. _O-
mascara-klodderzaterdag 30 januari 2016 @ 17:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 17:37 schreef Isegrim het volgende:
En de bakvellen à ¤ 16 per stuk de prullenbak in gedaan. _O-
Ook dat :'(


Maar minder erg dan je vent uitvermoorden :P
Of is LHO minder dan ¤48 waard? :P
HaverMoutKoekjezaterdag 30 januari 2016 @ 17:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 17:37 schreef Isegrim het volgende:
En de bakvellen à ¤ 16 per stuk de prullenbak in gedaan. _O-
wat voor bakvellen zijn dat dan? :o
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 17:59
Geen idee, nooit laten taxeren. :+

Het was wat rustig vandaag, maar dat komt waarschijnlijk door dat graftakkenweer. :{
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 18:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 17:59 schreef computergirl het volgende:

[..]

wat voor bakvellen zijn dat dan? :o
Die horen bij de Rofco. Ik weet niet precies wat voor spul het is. Zeer hittebestendig in elk geval.
HaverMoutKoekjezaterdag 30 januari 2016 @ 18:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 18:00 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Die horen bij de Rofco. Ik weet niet precies wat voor spul het is. Zeer hittebestendig in elk geval.
bakvel.jpg
Pietverdrietzaterdag 30 januari 2016 @ 18:10
Heb je ze nog uit de prullenbak gered of was het een verloren zaak?
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 18:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 18:07 schreef computergirl het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Zagen ze er nog maar zo uit. :')
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 18:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je ze nog uit de prullenbak gered of was het een verloren zaak?
Gered. :Y
Isabeauzaterdag 30 januari 2016 @ 18:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 17:09 schreef mascara-klodder het volgende:

Ohja, minor detail: ik had gisteren bijna LHO uitgemoord :@
Had je hem bijna a la Hans & Grietje de oven in geduwd? :o
LeeHarveyOswaldzaterdag 30 januari 2016 @ 18:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 17:09 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Voor volgende week het zoete verzinnen. Ik wil iets veiligs. Iets wat ik niet kan verpesten. Kokoskoekjes oid misschien? Appel-amandeltaart? Kletskoppen? Choco-bananencake?

En iets nieuws. Waar alles mis aan kan gaan en wat me toch gaat lukken :7

Ohja, minor detail: ik had gisteren bijna LHO uitgemoord :@
:D ik val niet gelijk dood van pinda hoor.
mascara-klodderzaterdag 30 januari 2016 @ 18:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 18:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Had je hem bijna a la Hans & Grietje de oven in geduwd? :o
Ik had hem pinda's gevoerd :+

En toen kon ik naar huis fietsen om zijn pillen te halen :(
LeeHarveyOswaldzaterdag 30 januari 2016 @ 22:32
SPOILER
Totale omzet deze week +/-¤600. De vrijdag een redelijk normale omzet met (particulier/losse verkoop) zo'n 120 euro. De donderdag verrassend hoog met ook ¤120 (was de eerste donderdag). Vandaag zo-zo met ¤185,40. Rot weer. Daarnaast week totaal iets lager omdat we nog geen workshops hebben, een grote zakelijke klant volgende week pas weer afneemt, en een klant die alleen gelegenheidsdiners en catering doet deze week ook niet nodig had. Zeker niet ontevreden, die zaterdag halen we volgende week, met de aanloop van R'damse oogst, wel weer in :)
Teslyndzaterdag 30 januari 2016 @ 22:45
Ben door Piet Verdriet doorverwezen naar LHO voor deze vraag.

quote:
Yam heeft zuurdesembrood op basis van haver, te koop bij Jumbo. Het is bijna normaal brood, dus niet het dorre, in gruis uit elkaar vallende zoals van Damhert. Er is nu een glutenvrije variant met zo weinig mogelijk ingrediënten. Door de lange bereidingstijd is het fytinezuur afgebroken. Ik vraag me af of lang desemen ook nog wat doet met gluten (tarwe en zo) en gluten-look-a-likes (haver, gierst, teff)). Is daar meer over bekend?
Deze week was het eindelijk aanwezig in het lokale filiaal. De eerste indruk was niet zo'n goede: muf alsof het te lang in plastic opgesloten was. Na een paar dagen in een doek gewikkeld was het een stuk beter. Alleen zit er havermout op gestrooid, die is beslist niet meegedesemd :'(
LeeHarveyOswaldzaterdag 30 januari 2016 @ 22:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:45 schreef Teslynd het volgende:
Ben door Piet Verdriet doorverwezen naar LHO voor deze vraag.

[..]

Deze week was het eindelijk aanwezig in het lokale filiaal. De eerste indruk was niet zo'n goede: muf alsof het te lang in plastic opgesloten was. Na een paar dagen in een doek gewikkeld was het een stuk beter. Alleen zit er havermout op gestrooid, die is beslist niet meegedesemd :'(
Lange rijs, niet specifiek desem maar meer het 'nathouden' van je meel, zorgt voor autolyse. Een proces dat de eiwit-keten (gluten) verandert. Zachter, beter verteerbaar, gelijkmatiger deeg dat meer één geheel wordt, meer smaak.

Dit specifieke proces heb je niet met glutenvrij brood (want: Geen gluten). Of een dergelijk proces wel invloed op het geheel heeft weet ik niet, al gok ik van niet :)
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 22:57
Je bent in elk geval geen hipster, anders had je beweerd dat het héérlijk brood was. :+

Coeliakie?
robdriessenzaterdag 30 januari 2016 @ 23:12
Totaal offtopic: vandaag maismeel wezen halen bij de Aeolus-molen in Vlaardingen, was ie helemaal open ter bezichtiging. Uiteraard tot de top naar boven geweest, en ze waren verdikkie net mais aan het malen. Mooi man, ambachten. Net zoals de echte bakker ;)
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 23:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 23:12 schreef robdriessen het volgende:
Totaal offtopic: vandaag maismeel wezen halen bij de Aeolus-molen in Vlaardingen, was ie helemaal open ter bezichtiging. Uiteraard tot de top naar boven geweest, en ze waren verdikkie net mais aan het malen. Mooi man, ambachten. Net zoals de echte bakker ;)
Oh dat is een leuke molen. :) Mooi winkeltje. :)
Teslyndzaterdag 30 januari 2016 @ 23:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:57 schreef Isegrim het volgende:
Je bent in elk geval geen hipster, anders had je beweerd dat het héérlijk brood was. :+

Coeliakie?
Ik vind glutenvrij een ramp en helaas valt havermout ook niet goed, dus weet ik niet of haverdesembrood goed is. Las later over gluten-look-a-likes, waarmee het verklaard kan zijn. Heel vervelend, want dat geeft nog meer beperkingen. Van een aantal produkten wist ik het al door praktijkervaring. Gewone melk vervangen door lactosevrije was bijvoorbeeld niet voldoende. Boekweit valt zeer slecht en vorig jaar bleek de glutenvrije havermout slecht te vallen.

Gelukkig geen coeliakie, maar ziekte van Hashimoto. Kreeg te horen dat gluten en caseïne absoluut taboe zijn: daar krijg je auto-immune reacties op.
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 22:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Lange rijs, niet specifiek desem maar meer het 'nathouden' van je meel, zorgt voor autolyse. Een proces dat de eiwit-keten (gluten) verandert. Zachter, beter verteerbaar, gelijkmatiger deeg dat meer één geheel wordt, meer smaak.

Dit specifieke proces heb je niet met glutenvrij brood (want: Geen gluten). Of een dergelijk proces wel invloed op het geheel heeft weet ik niet, al gok ik van niet :)
Zou het lukken als je begint met gewone desem en daar glutenvrij basismeel door kneed? Die van Consenza bestaat uit mais-, aardappel- en rijstzetmeel en laat zich alleen samenhangend verwerken als je er ei door doet.
Isegrimzaterdag 30 januari 2016 @ 23:33
In de FB-groep 'Perfect sourdough' zitten diverse mensen die glutenvrije broden bakken die er alleszins acceptabel uitzien. Daar een poosje meelezen?
Molozaterdag 30 januari 2016 @ 23:46
Hashimoto en problemen met caseïne en gluten is echt nul basis voor, klinkt als bangmakerij.
Ik ken velen mensen met Hashimoto waaronder ikzelf en herken er niets in, daarnaast is er nul literatuur over te vinden die dat ondersteunt.
Voeding kan zowel positief als negatief invloed hebben op je schildklier en de autoimmuunprocessen (we hebben het dan over jodium, selenium en soja bijvoorbeeld), maar hier heb ik echt nog nooit van gehoord
Lucky_Strikezondag 31 januari 2016 @ 09:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 23:46 schreef Molo het volgende:
Hashimoto en problemen met caseïne en gluten is echt nul basis voor, klinkt als bangmakerij.
Ik ken velen mensen met Hashimoto waaronder ikzelf en herken er niets in, daarnaast is er nul literatuur over te vinden die dat ondersteunt.
Voeding kan zowel positief als negatief invloed hebben op je schildklier en de autoimmuunprocessen (we hebben het dan over jodium, selenium en soja bijvoorbeeld), maar hier heb ik echt nog nooit van gehoord
Ik heb wel over Hashimoto icm glutenvrij gelezen en mijn specialisten verwijzen dit naar het rijk der fabelen. Er is nul reden om jezelf zo te martelen.

Het zou er mee te maken hebben dat een eiwit dat de schildklier uitscheidt op een gluteneiwit lijkt en antistoffen zich dan vergissen. Omdat dat eiwit bij Hashimotopatienten de aanmaak van antistoffen stimuleert zou je zo gluten moeten vermijden.
Het is ook nog eens zo dat het geen bal uitmaakt hoeveel antistoffen je aanmaakt. Veel of weinig antistoffen in je lijf heeft geen invloed op hoe je je voelt als patient.
Molozondag 31 januari 2016 @ 12:58
Eens :Y

Enige wat antistoffen dempt om risico te verkleinen dat je het doorgeeft aan je ongeboren kind tijde s zwangerschap is hoge dosis selenium nemen. Alleen is er dan meer kans op andere geboortedefecten. Dus dat heb ik ook maar niet gedaan.

Gewoon lekker brood eten, pillen slikken (wel netjes half uur wachten tot je met je ontbijt brood begint natuurlijk :+ ) en genieten van je leven *O*

SPOILER
uiteraard is hier het brood precies op... :')
Teslyndzondag 31 januari 2016 @ 21:08
Ik zit ertussenin. Mijn ervaring is namelijk dat het wel uitmaakt om glutenarm te eten en ook bekende alternatieven te mijden. Maar met glutenvrij zit je met te veel zetmeel dus directe koolhydraten en dat geeft weer andere irritaties. Daarom denk ik dat het misschien een optie is om gewoon meel lang te desemen en daarmee dan met glutenvrij basismeel brood te bakken. En af en toe dat Yam-brood op haverbasis.

Ooit stond er in de Trouw een artikel over brood bakken in een kwartier. Het kwam erop neer dat ze een soort desem in de koelkast hadden staan en dan in een kwartier een broodje ovenklaar maakten. Dat heb ik een poosje gedaan. Deed het ook nog even met spelt, wat een stuk lastiger was en moest toen op glutenvrij.

Ik heb zelf geen facebookprofiel, dus op de aanbevolen site kan ik alleen kijken als dat open is, voorzover facebook dat nog toestaat. Hm, Engelse naam. Staan alle recepten in het Engels en met cups en lbs'en?

edit: wat zaten daar veel typfouten in :@

[ Bericht 7% gewijzigd door Teslynd op 31-01-2016 22:52:47 ]
Isegrimzondag 31 januari 2016 @ 21:11
Nee, er zitten mensen uit de hele wereld in en bakkers werken vrijwel altijd met metrisch stelsel.
Frozen-assassindinsdag 2 februari 2016 @ 15:18
Lees ik het goed dat jullie een extra vaste kracht hebben in MK?
Isegrimdinsdag 2 februari 2016 @ 16:23
Nee, MK woont tijdelijk bij ons en helpt af en toe voor de lol. :)
mascara-klodderdinsdag 2 februari 2016 @ 16:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 16:23 schreef Isegrim het volgende:
Nee, MK woont tijdelijk bij ons en helpt af en toe voor de lol. :)
Yup. Is ook leuk helpen voor de lol :Y O+
robdriessenwoensdag 3 februari 2016 @ 15:18
MK wordt alvast ingewerkt voor de tweede vestiging :{w
Isegrimwoensdag 3 februari 2016 @ 16:27
Niks geen tweede vestiging! :N

Minilot was in de bakkerij! *O*
minilotwoensdag 3 februari 2016 @ 16:34
..ff als mod controleren of dit topic wel bestaansrecht heeft natuurlijk :+
Isegrimwoensdag 3 februari 2016 @ 17:23
En? ;)
Isabeauwoensdag 3 februari 2016 @ 17:30
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:34 schreef minilot het volgende:
..ff als mod controleren of dit topic wel bestaansrecht heeft natuurlijk :+
Ging je mij dan ook controleren, want ik was er al geweest -O-
Isegrimwoensdag 3 februari 2016 @ 17:45
Eén getuige is geen getuige. :N
komradwoensdag 3 februari 2016 @ 17:51
Ook open op woensdag *O*
LeeHarveyOswaldwoensdag 3 februari 2016 @ 17:51
We hebben hier zelfs al een admin over de vloer gehad :{w
Isegrimwoensdag 3 februari 2016 @ 17:52
Verified by FOK! :7
LeeHarveyOswaldwoensdag 3 februari 2016 @ 17:53
SPOILER
Tenzij ik de laatste twee broodjes nog verkoop ¤73 omzet vandaag (en drie broden op een stempelkaart). Zo voor midden in de week is dat niet verkeerd :)
komradwoensdag 3 februari 2016 @ 17:54
Net zoiets zoals koninklijk :P maar dan anders
robdriessenwoensdag 3 februari 2016 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 17:52 schreef Isegrim het volgende:
Verified by FOK! :7
Nu nog Danny langs zien te krijgen, dan zijn jullie officieel een bedevaartsoord _O-
Isabeauwoensdag 3 februari 2016 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 20:45 schreef robdriessen het volgende:
Nu nog Danny langs zien te krijgen, dan zijn jullie officieel een bedevaartsoord _O-
Dat moet toch niet zo moeilijk zijn, die komt vast nog regelmatig in z'n oude woonplaats :7
minilotwoensdag 3 februari 2016 @ 22:35
Één van de speltbroodjes soldaat gemaakt met boter en oude kaas, naast een kom dampende erwtensoep. Was in vijf minuten op! :9 Goeie korst ook O+
Morgen broodje 2! :)
Ferdiiwoensdag 3 februari 2016 @ 23:20
Hoelang blijft de korst van jullie brood hard en knapperig? :)
Isegrimwoensdag 3 februari 2016 @ 23:22
Hooguit een dag of twee. Maar je kunt het altijd weer even opfrissen in de oven. :)
Isegrimvrijdag 5 februari 2016 @ 20:12
Vandaag is de bakkert weer eens op de foto gezet. Dit keer voor een tijdschrift van ABN Amro. Thema: van je hobby je werk maken. We worden echt vaak benaderd. :D
Susivrijdag 5 februari 2016 @ 20:32
Leuk, geniet er van ! Jullie draaien ook lekker, dus het is ook leuk om een succesverhaal te publiceren.
LeeHarveyOswaldzaterdag 6 februari 2016 @ 20:18
SPOILER
Deze week tot nu toe ¤685. Morgen nog workshop waarbij 5 mensen nog moeten betalen.
DutchTrainzaterdag 6 februari 2016 @ 20:20
Het kamut brood heeft gesmaakt!
LeeHarveyOswaldzaterdag 6 februari 2016 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 20:20 schreef DutchTrain het volgende:
Het kamut brood heeft gesmaakt!
Mooi! :)

Je zou niet zeggen dat het volkoren is he? :)
komradzaterdag 6 februari 2016 @ 20:22
Hoe gaan de nieuwe openingsdagen?
LeeHarveyOswaldzaterdag 6 februari 2016 @ 20:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 20:22 schreef komrad het volgende:
Hoe gaan de nieuwe openingsdagen?
Prima, zonder de zakelijke leveringen ca. 75 per dag deze week. Vorige week alleen de donderdag en dat was meer, maar dat was onze eerste dag sinds de vakantie.

Ook een van de zakelijke afnemers neemt nu meer af :) En daarnaast is het wel gunstig dat we voor bijv. Isegrim haar zusje niet meer op de drukke dagen hoeven te bakken maar dat dit op de woensdag kan.
Negentiendertigzaterdag 6 februari 2016 @ 21:52
Vond nog een stuk noten/rozijnenbrood in de vriezer. Plakken van gesneden en geroosterd en opgegeten met golden syrup :9

Brood is nu écht op, hopelijk volgende week de tijd om "even" langs te komen.

En wat fijn dat het zo goed gaat nu jullie meerdere dagen open zijn. 'T is jullie echt gegund.
Isegrimzaterdag 6 februari 2016 @ 22:42
Wie wat bewaart heeft wat. :D
LeeHarveyOswaldzondag 7 februari 2016 @ 00:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 21:52 schreef Negentiendertig het volgende:
Vond nog een stuk noten/rozijnenbrood in de vriezer. Plakken van gesneden en geroosterd en opgegeten met golden syrup :9

Brood is nu écht op, hopelijk volgende week de tijd om "even" langs te komen.

En wat fijn dat het zo goed gaat nu jullie meerdere dagen open zijn. 'T is jullie echt gegund.
Dank! :)
praadjezondag 7 februari 2016 @ 18:22
Isegrim, was jij vanochtend op Radio 1? OVT? Over schrijven met ter dood veroordeelden?
Isegrimzondag 7 februari 2016 @ 18:22
Correct.