LeeHarveyOswald | maandag 16 november 2015 @ 14:17 |
![]() LHO en ik zijn een bakkerij begonnen. Heel voor de hand liggend, want LHO is IT-er en ik ben vastgoedbeheerder. Het is een uit de hand gelopen hobby. Na een aanloop van bijna een jaar, met veel klussen en met een succesvolle crowdfund-actie, zijn we op 20 juni 2015 open gegaan. Voorlopig zijn we op vrijdag en zaterdag open. Ook bezorgen we op zaterdag met de scooter brood bij klanten in Rotterdam en omgeving. We zijn erg actief op Facebook: https://www.facebook.com/JeroenBaktBrood. Ik doe de social media en alles wat met communicatie te maken heeft. De belangrijkste vraag van dit moment: wanneer komt het moment dat LHO zijn baan op kan zeggen? Dat wordt voor hem gedaan. ![]() | |
Holyme | maandag 16 november 2015 @ 14:31 |
Oeh, nieuwe oven? Hopelijk bevalt ie! Is jullie huis dan echt weer huis ipv bakkerij-onderdeel? ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 16 november 2015 @ 14:33 |
Alleen de administratie en facturatie gaat dan nog vanuit huis ![]() En de social media enzo. | |
Holyme | maandag 16 november 2015 @ 14:38 |
Ahh, maar geen bakspul meer dan, dat lijkt me toch wel fijn. En ook goed voor de bakkerij, als mensen dan geen brood willen dan kun je ze alsnog naar binnen lokken met de geur van ander versgebakken lekkers ![]() | |
Isegrim | maandag 16 november 2015 @ 15:22 |
En je kunt bijbakken als iets op is. ![]() | |
Reya | maandag 16 november 2015 @ 15:34 |
Ik las 'jijbakken'. | |
Isegrim | maandag 16 november 2015 @ 15:47 |
Die beheers ik ook. ![]() | |
Isegrim | maandag 16 november 2015 @ 16:56 |
En er komt ook een rijskast bij, dan kan ik weer aan de slag met brioche. ![]() Enige wat er dan eigenlijk nog bij zou moeten is een tafelmodel koelkast. Dit omdat de 'deegkoelkast' vrij warm staat omdat dat nu eenmaal optimaal is voor het rijsproces. | |
komrad | maandag 16 november 2015 @ 17:26 |
Hebben jullie al een planning voor de uitbreiding van de openingstijden ? | |
Isegrim | maandag 16 november 2015 @ 17:29 |
Nog niet. ![]() [ Bericht 100% gewijzigd door Isegrim op 16-11-2015 18:33:53 ] | |
Isegrim | zaterdag 21 november 2015 @ 16:32 |
Vandaag was de slechtste zaterdag in weken. Qua winkelverkoop iets meer dan de helft van de omzet van de afgelopen paar weken. Stom. ![]() ![]() Nou ja, het is nog steeds geen hele slechte omzet, maar wel een beetje jammer. En ik was ook nog ontzéttend moe. Dan ben ik liever hard aan het werk, dan merk je dat niet zo. Gelukkig niet zo héél veel brood over. | |
Puala | zaterdag 21 november 2015 @ 16:33 |
Het was hier in de stad ook al ontzettend rustig ![]() | |
Isegrim | zaterdag 21 november 2015 @ 16:40 |
Vooral ook minder zoetigheid verkocht. Slechts twee van de vier boterkoeken en nog niet de helft van de fudge. We hadden ongeveer 80 broden en daarvan hebben we nu nog zo'n 12-15 over. | |
AnneX | zaterdag 21 november 2015 @ 16:56 |
![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 21 november 2015 @ 17:00 |
| |
AnneX | zaterdag 21 november 2015 @ 17:08 |
![]() ![]() | |
Postbus100 | zaterdag 21 november 2015 @ 17:24 |
Apart. Jullie klanten zijn toch niet afhankelijk van toeslagen en dergelijke? En als ze het al zijn, dan maken ze toch wel bijzondere keuzes in hun uitgavenpatroon... | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 21 november 2015 @ 17:27 |
Sowieso de laatste week voor veel mensen hun salaris hebben. Dat is een trrnd die je zeker wel terug ziet. | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 21 november 2015 @ 17:27 |
Ook erg blij mee ![]() | |
RobinOok | zaterdag 21 november 2015 @ 18:06 |
Boterkoek kun je goed invriezen. Niet om daarna weer te verkopen, maar toch. Weggooien of weggeven hoeft niet. | |
Isegrim | zaterdag 21 november 2015 @ 18:22 |
Zowel fudge als boterkoek verkoop ik wel gewoon uit de vriezer als dat zo uitkomt. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 21 november 2015 @ 19:09 |
Oooooh.... | |
Bartjebart | zaterdag 21 november 2015 @ 19:15 |
De eerste échte herfstdag zal misschien ook meespelen | |
gothic-blackie | zaterdag 21 november 2015 @ 19:20 |
En sinterklaas die zorgt dat mensen op andere plekken misschien iets zuiniger zijn | |
Isegrim | zaterdag 21 november 2015 @ 20:24 |
Beide spelen mee denk ik. ![]() | |
komrad | zaterdag 28 november 2015 @ 16:06 |
Schopje, hoe gaat het met de bakkerts? | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 28 november 2015 @ 17:18 |
| |
Pietverdriet | zaterdag 28 november 2015 @ 17:23 |
Idee om meer voor restaurants te gaan bakken? | |
Isegrim | zaterdag 28 november 2015 @ 18:08 |
Wordt aan gewerkt. ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 28 november 2015 @ 19:38 |
We hebben er sinds drie weken ook weer een bij, voor 15 a 25 (kleine) broden per week ![]() | |
Isegrim | donderdag 3 december 2015 @ 22:34 |
Vandaag voor het eerst de baksels ook in de bakkerij gedaan ipv thuis. Wat fijn zeg, dat nu alles daar kan. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 3 december 2015 @ 22:45 |
Tof! | |
Isegrim | donderdag 3 december 2015 @ 22:54 |
Goed bekend staand restaurant. Die ook al aangegeven hebben interesse te hebben in eventuele hamburgerbroodjes. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 3 december 2015 @ 23:15 |
dat is goed nieuws! Nu nog een toko als de Hanos zover krijgen? | |
_Liek | vrijdag 4 december 2015 @ 17:49 |
Wat voor oven hebben jullie gekocht? Of heb ik daar over heen gelezen... | |
Isegrim | vrijdag 4 december 2015 @ 17:53 |
Nee joh. Veel te groot. | |
Isegrim | vrijdag 4 december 2015 @ 17:54 |
Een Bartscher heteluchtoven. | |
Bramito | vrijdag 4 december 2015 @ 19:05 |
Je kan ook beter niet naar de middenhandel leveren denk ik. Sowieso als jij ook aan de slag gaat in de bakkerij krijg je meer tijd voor verkoop toch? | |
Isegrim | vrijdag 4 december 2015 @ 19:12 |
Tuurlijk. En kunnen we het aanbod uitbreiden. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 4 december 2015 @ 19:39 |
Dit was wel een extreem rustig dagje. ![]() | |
Holyme | vrijdag 4 december 2015 @ 20:02 |
Ik kan me voorstellen dat er aardig wat mensen in deze dagen meer bezig zijn met allerlei andere lekkere hapjes (uit overvolle winkels), en misschien minder met ergens speciaal brood halen? | |
Isegrim | vrijdag 4 december 2015 @ 20:03 |
Ja, denk ik ook. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 5 december 2015 @ 13:39 |
Vandaag loopt het lekker door! ![]() Ons 100% / 48 uur gefermenteerde roggebrood loopt als een trein! ![]() | |
Ferdii | zaterdag 5 december 2015 @ 13:52 |
Is Afbak brood gaan maken geen optie? Om thuis af te bakken etc ? ![]() | |
Erasmo | zaterdag 5 december 2015 @ 13:55 |
Als je een hit wilt voor volgend jaar, zuurdesempepernotenbrood ![]() | |
Isegrim | zaterdag 5 december 2015 @ 14:03 |
Dat doen we voor horeca / grote bestellingen. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 5 december 2015 @ 14:04 |
Lijkt me niks. ![]() | |
komrad | zaterdag 5 december 2015 @ 14:10 |
![]() | |
Blues | zaterdag 5 december 2015 @ 14:18 |
Wat goed ![]() | |
Isegrim | zaterdag 5 december 2015 @ 14:23 |
Ja, vooral omdat ik dat niet in die mate verwacht had. Het is echt best heftig brood. Maar om 10:00 al uitverkocht! ![]() | |
mascara-klodder | zaterdag 5 december 2015 @ 14:54 |
![]() | |
AnneX | zaterdag 5 december 2015 @ 15:07 |
Hebben jullie dan een aangesneden brood om te proeven? Twee weken geleden had mijn favo warme bakker bijv. 'zijn' oliebollen proefgebakken en die waren perfekt. Nu weet ik waar ik oliebollen ga bestellen. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 5 december 2015 @ 15:43 |
Soms leggen we wel proefstukjes neer. ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 5 december 2015 @ 18:04 |
| |
mascara-klodder | zondag 6 december 2015 @ 09:44 |
Ontbijt nu met jullie brood en een dikke laag roomboter ![]() | |
komrad | zondag 6 december 2015 @ 10:24 |
opwaartse trend toch ![]() | |
Isegrim | zondag 6 december 2015 @ 11:30 |
Ja hoor, gaat prima. ![]() Kwam vrijdag iemand binnen met de woorden "I heard you guys sell the best bread in Rotterdam!". ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 6 december 2015 @ 11:33 |
![]() | |
mascara-klodder | zondag 6 december 2015 @ 11:49 |
Nice!!! | |
LeeHarveyOswald | zondag 6 december 2015 @ 12:34 |
Als je die flutvrijdag meeneemt een prima omzet ![]() | |
Blues | zondag 6 december 2015 @ 13:19 |
Yeah ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 9 december 2015 @ 14:02 |
Ga je fulltime bakken ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 9 december 2015 @ 14:12 |
Vanaf februari ![]() | |
Elleska | woensdag 9 december 2015 @ 14:14 |
![]() | |
Isegrim | woensdag 9 december 2015 @ 15:55 |
![]() | |
uniekhoorn | woensdag 9 december 2015 @ 16:40 |
![]() | |
AnneX | woensdag 9 december 2015 @ 16:40 |
![]() | |
komrad | woensdag 9 december 2015 @ 17:23 |
![]() | |
PluisigNijntje | woensdag 9 december 2015 @ 17:26 |
![]() | |
robdriessen | woensdag 9 december 2015 @ 17:44 |
![]() | |
#ANONIEM | woensdag 9 december 2015 @ 18:56 |
combo-breaker | |
Isegrim | woensdag 9 december 2015 @ 20:23 |
![]() ![]() | |
Blues | woensdag 9 december 2015 @ 20:24 |
![]() | |
Peter | woensdag 9 december 2015 @ 21:56 |
![]() | |
robuust89 | donderdag 10 december 2015 @ 14:52 |
![]() | |
Underdoggy | donderdag 10 december 2015 @ 19:55 |
Ik zit de laatste tijd veel in Rotterdam, helaas nooit op vrijdag, maar binnenkort dus ook andere dagen open ![]() | |
Tree | donderdag 10 december 2015 @ 23:54 |
Jullie zijn een hotspot in Rotterdam volgens de Elle Eten! ![]() | |
Isegrim | donderdag 10 december 2015 @ 23:55 |
Whoa! Cool! ![]() | |
Isegrim | donderdag 10 december 2015 @ 23:58 |
Hun links hebben alleen een verkeerde opbouw. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 11 december 2015 @ 16:20 |
We zaten vandaag vóór openingstijd al aan de omzet van vorige week vrijdag. ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 11 december 2015 @ 16:28 |
![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 11 december 2015 @ 16:29 |
Nice! | |
Isegrim | vrijdag 11 december 2015 @ 16:32 |
Die oude meneer van het pleintje, die kocht vorige week het 'moffenbrood' (100% rogge, 48 uur gefermenteerd). Overigens zonder dat wij hem dit aanraadden. ![]() ![]() ![]() | |
Maraca | vrijdag 11 december 2015 @ 16:36 |
Straks een Porsche voor de deur ![]() ![]() Kom denk ik volgend jaar even langs voor het brood.. dan hoef ik geen kcal meer te tellen ![]() | |
mascara-klodder | vrijdag 11 december 2015 @ 16:40 |
![]() | |
Isegrim | vrijdag 11 december 2015 @ 17:08 |
Dan moeten we eerst ons rijbewijs halen. ![]()
![]() | |
Blues | vrijdag 11 december 2015 @ 18:31 |
Lekker!!! | |
Isegrim | vrijdag 11 december 2015 @ 19:18 |
Noh! ![]()
| |
Bramito | vrijdag 11 december 2015 @ 19:30 |
Er is in Spanje een zeer succesvolle supermarktketen die niet aan reclame doet. Betaalde reclame is overrated is mijn ervaring. Zeker in jullie geval lijkt het me redelijk onnodig. Je kan beter gericht zakelijke klanten benaderen als je je omzet wil verhogen denk ik. Jullie hebben zo'n uniek product, mensen komen in echt wel via mond op mond reclame. Sowieso, reclame kan altijd nog. | |
mascara-klodder | vrijdag 11 december 2015 @ 19:34 |
Dat mailtje! Hoe lief! ![]() | |
Negentiendertig | vrijdag 11 december 2015 @ 20:02 |
Wanneer gaan jullie dicht in december? | |
mytec | vrijdag 11 december 2015 @ 20:28 |
Beste reclame is mond tot mond reclame, is veel en veel sterker dan advertenties. Wie weet komt die oude manier straks een bus vol oude hongerige mensen langs brengen. | |
Isegrim | vrijdag 11 december 2015 @ 20:42 |
Volgende week is ons laatste weekend. Daarna 5 ( ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 11 december 2015 @ 21:10 |
![]() | |
Isabeau | vrijdag 11 december 2015 @ 21:11 |
Iedereen is dan op een koolhydraatarm dieet ![]() | |
mascara-klodder | vrijdag 11 december 2015 @ 21:13 |
Kak! Ik ga verhongeren ![]() | |
Maraca | vrijdag 11 december 2015 @ 21:13 |
Dat is toch altijd de eerste 3 maanden? ![]() | |
Isegrim | vrijdag 11 december 2015 @ 21:30 |
We gaan ruim drie weken weg maar Kerst valt ook in een weekend en we komen op een donderdag terug dus het aansluitende weekend slaan we ook nog over. Daarna vol aan de bak! ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 11 december 2015 @ 21:33 |
gaat de zuurdesem mee op vakantie ![]() | |
Isegrim | vrijdag 11 december 2015 @ 21:39 |
Nee, daar hebben we oppas voor. ![]() | |
Negentiendertig | zaterdag 12 december 2015 @ 09:57 |
Ah wat jammer ![]() Maar wel leuk, vakantie enzo ![]() | |
Isegrim | zaterdag 12 december 2015 @ 10:01 |
![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 12 december 2015 @ 11:30 |
Busman's holiday | |
Isegrim | zaterdag 12 december 2015 @ 13:41 |
Vanmorgen een 84-jarige mevrouw in de winkel die wel vaker komt. Ze koopt altijd het roggebrood samen met haar zoon. En wat zei ze? Dat ze dat brood zo lekker vond want het leek op het brood dat ze in de oorlog van de Duitsers jatte. ![]() Het is een hit onder de lokale bejaarden. ![]() Ze had hele verhalen over hoe ze op haar rolschaatsen brood ging pikken zodat ze zich snel uit de voeten kon maken. Het grappige is dat ze normaal wat warrig en onzeker is, maar dat ze nu vol vuur haar verhaal stond te doen. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 12 december 2015 @ 13:50 |
Oh en er kwam een heel oud Turks vrouwtje van hooguit 1m50 binnen. Ze sprak geen woord Nederlands, kon alleen uitbrengen "Ik Turkije, dorp, brood, lekker". Ze herkende het brood uit haar dorp in Turkije. Ik wilde haar graag laten proeven maar ze sloeg het jammer genoeg af. | |
Scorpie | zaterdag 12 december 2015 @ 15:06 |
![]() | |
Isegrim | zaterdag 12 december 2015 @ 15:20 |
Dat moest ik googlen, maar zoiets ja. ![]() | |
Negentiendertig | zaterdag 12 december 2015 @ 18:42 |
Zou leuk zijn! Waar gaan jullie heen? En wat een mooie verhalen van die oudjes en het "moffenbrood" ![]() | |
Isegrim | zaterdag 12 december 2015 @ 18:45 |
We gaan naar Iran. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 12 december 2015 @ 19:17 |
Je en bommen en granaten en burka's ![]() | |
Isegrim | zaterdag 12 december 2015 @ 19:31 |
Nee, sorry, verkeerde land! | |
Negentiendertig | zaterdag 12 december 2015 @ 20:19 |
Dat valt in Iran reuze mee. Wat leuk, Isegrim. Platbrood en kebabs ![]() | |
toenie | zondag 13 december 2015 @ 02:08 |
Ik volg 't topic al heel lang, maar ben nog nooit langs geweest. Of ik moet werken op vrijdag en zaterdag, of ik ben er niet, of ik vergeet het gewoon ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 13 december 2015 @ 09:30 |
We hebben niet veel klanten in die richting, maar als je een wat grotere bestelling doet moet het kunnen. ![]() ![]() | |
robdriessen | dinsdag 15 december 2015 @ 11:23 |
Ik verwacht wel foto's van Iranees (Iraans?) eten in het CUL waar-heb-je-gegeten topic, he? ![]() | |
Isegrim | dinsdag 15 december 2015 @ 11:26 |
Maar natuurlijk! ![]() | |
Isegrim | dinsdag 15 december 2015 @ 22:05 |
Er komt donderdag een groep van 22 man kijken. ![]() ![]() | |
Molo | dinsdag 15 december 2015 @ 22:10 |
Verstegen? | |
Isegrim | dinsdag 15 december 2015 @ 22:20 |
Joh. ![]() | |
NedKelly | dinsdag 15 december 2015 @ 22:26 |
Leuk zeg. ![]() Jeroen Bakt Brood, ook voor al uw bedrijfsuitjes en teambuilding. ![]() | |
AnneX | dinsdag 15 december 2015 @ 22:26 |
Oh, die van de uitgedroogde verkruimelde vanillestokjes en dan beweren dat de kwaliteitscontrole voldoende is ![]() ![]() | |
Isabeau | dinsdag 15 december 2015 @ 22:36 |
Past dat wel in de bakkerij ![]() | |
Molo | dinsdag 15 december 2015 @ 22:41 |
Ja zeg dat dan meteen ![]() | |
Ferdii | dinsdag 15 december 2015 @ 22:47 |
Die ja ![]() En daar ook nog eens de hoofdprijs voor vragen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 15 december 2015 @ 23:07 |
![]() | |
Isegrim | dinsdag 15 december 2015 @ 23:24 |
Beetje proppen. ![]() | |
Fixers | woensdag 16 december 2015 @ 07:46 |
Ah, dan kunnen jullie ze inspireren tot wat 'kwaliteit' en 'een eerlijk product' nou precies betekent. Die concepten zijn ze daar wel een beetje kwijt. Wel tof voor jullie. Zijn jullie toch zeker een naam aan het maken. | |
derLudolf | woensdag 16 december 2015 @ 13:45 |
![]() | |
Erasmo | woensdag 16 december 2015 @ 13:52 |
Nieuw, nazi-brood! ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 16 december 2015 @ 14:34 |
Slaat in als een bom | |
derLudolf | woensdag 16 december 2015 @ 14:35 |
![]() | |
Isegrim | woensdag 16 december 2015 @ 16:17 |
![]() Van de week naar IKEA geweest en een paar laatste dingetjes voor de inrichting aangeschaft. Plank om de bestellingen op te zetten, RVS rekken om de pannen op te zetten, roltafel om de snijmachine op te zetten, vuilnisemmer voor bij de wasbak, lading RVS kommen, extra stolp voor zoetigheden, extra magneetstrip voor messen... Inrichting voelt nu echt zo'n beetje af. ![]() En vandaag kwam de rijskast binnen. Ding is echt huge, ik pas er wel in denk ik. ![]() ![]() | |
Elleska | woensdag 16 december 2015 @ 17:25 |
komt er een nieuw rondje foto's als de rijskast zijn plekje heeft gevonden? ik ben wel benieuwd hoe de bakkerij er nu uit ziet. | |
Isegrim | woensdag 16 december 2015 @ 18:12 |
's Goed hoor! ![]() | |
junkiexp | donderdag 17 december 2015 @ 20:39 |
Ik had je net ge-appt maar ik zie dat jullie inderdaad dit weekend voor het laatst open zijn. Volgend jaar wel open zijn hoor met de feestdagen, dan kunnen jullie lekker brood verkoop voor de kerstdagen. En dan oliebollen voor de laatste paar dagen, kan Jeroen best frituren in de tuin ![]() Oliebollen beslag moet lukken toch ![]() | |
Isegrim | donderdag 17 december 2015 @ 20:56 |
Volgend jaar zullen we meer tijd hebben voor dat soort dingen en komen we vast met kerststollen of andere kerstige dingen. ![]() | |
miss_dynastie | donderdag 17 december 2015 @ 20:57 |
Kan dat eigenlijk, een desemoliebol? | |
Isegrim | donderdag 17 december 2015 @ 21:09 |
Ja hoor! ![]() | |
miss_dynastie | donderdag 17 december 2015 @ 21:11 |
Lijkt me best lekker. Onze bakker bakt 'gewone' oliebollen jammergenoeg (ik bak zelf, maar dat zou ik nog wel willen proeven)... | |
Isegrim | donderdag 17 december 2015 @ 21:13 |
Big-ass rijskast naast de 1200-liter koelkast. ![]() ![]() | |
Elleska | donderdag 17 december 2015 @ 21:28 |
lol. naast die koelkast lijkt alles klein | |
junkiexp | donderdag 17 december 2015 @ 21:50 |
Nog steeds erg leuk die tegels! Na de cv installatie het mooiste in jullie bakkerij ![]() | |
Isegrim | donderdag 17 december 2015 @ 21:52 |
![]() Vooralsnog is hij nog steeds op druk. Vreemd, niet? ![]() | |
Isegrim | donderdag 17 december 2015 @ 21:58 |
Nou, ik vind de rijskast anders best groot. Vooral als je die oven er bovenop ziet. ![]() | |
Elleska | donderdag 17 december 2015 @ 22:09 |
vergeleken met de oven wel ja. De tegeltjes vind ik ook nog steeds erg mooi! | |
Maraca | donderdag 17 december 2015 @ 22:53 |
Jullie kunnen je dan nog een jaar mentaal voorbereiden op een nummer 1 positie in het AD. Je weet hoe het dan gaat met de verkopen ![]() | |
Isegrim | donderdag 17 december 2015 @ 22:57 |
Ik zou er serieus niet aan moeten denken. ![]() | |
Maraca | donderdag 17 december 2015 @ 22:59 |
Snap ik ![]() ![]() | |
junkiexp | donderdag 17 december 2015 @ 23:05 |
Apart inderdaad, maar ff in de gaten houden..... | |
LeeHarveyOswald | donderdag 17 december 2015 @ 23:09 |
Tijdens het Googelen kwam ik op een fok-topic (bij toeval ![]() | |
Isegrim | donderdag 17 december 2015 @ 23:14 |
Ik hoorde hem wel behoorlijk vaak ontluchten, maar ik had zelf ook de radiatoren ontlucht bij ingebruikneming. | |
junkiexp | donderdag 17 december 2015 @ 23:24 |
Ja maar dat is alleen als de installatie is leeg geweest inderdaad, dan heb je bij de eerste keer vullen veel lucht. Maar jullie installatie stond al maanden op druk dus dan is alle lucht er wel uit. | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 19 december 2015 @ 16:41 |
| |
Isegrim | zaterdag 19 december 2015 @ 17:25 |
Klopt niet, heb net nog 4 broden verkocht. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 19 december 2015 @ 19:30 |
En dat was dan voorlopig ons laatste weekend. ![]() Een klant vroeg 'wat hij nu de komende weken moest'. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 19 december 2015 @ 19:45 |
zelf bakken ![]() | |
Isegrim | zaterdag 19 december 2015 @ 19:57 |
Dat moeten er niet te veel doen want dan hebben ze ons niet meer nodig. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 19 december 2015 @ 20:09 |
ik moet mijn eerste desem nog bakken maar resultaat wordt vast niet zoals bij jullie met lange rijs en ideale omstandigheden van Rofco met stoom en koelkast | |
Isegrim | zaterdag 19 december 2015 @ 20:11 |
Het grootste verschil zit 'm in onze beleving in de kneedmachine. Dat is echt een wereld van verschil. | |
qltel | zaterdag 19 december 2015 @ 21:01 |
Nouja zeg, zijn jullie er 23 januari niet.. ![]() Da's de eerste keer in een paar jaar dat ik in Rotterdam ben.. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 19 december 2015 @ 21:02 |
En ook bij ons gaan er nog steeds regelmatig dingen mis hoor. Ik sneed na sluitingstijd een rozijnenbrood en dat bleek niet volledig gaar. Maar hopen dat de verkochte exemplaren wel goed waren allemaal. ![]() Shit happens. Luc van Tilburg Sourdough kon vandaag al zijn kerststollen weggooien omdat er iets niet goed ging. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 19 december 2015 @ 21:02 |
Sorry! ![]() | |
qltel | zaterdag 19 december 2015 @ 21:04 |
Groot gelijk, hoor. Vakantie hoort erbij. Maar ik vind het wel jammer, ik was graag even komen kijken.. | |
Isegrim | zaterdag 19 december 2015 @ 21:05 |
Je kunt door het raam gluren. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 19 december 2015 @ 21:05 |
wou ik net ook schrijven ![]() | |
Isegrim | zaterdag 19 december 2015 @ 21:08 |
Het raam is heel groot. ![]() | |
TwinkleStar001 | zondag 20 december 2015 @ 09:22 |
Hele fijne vakantie alvast! | |
robdriessen | donderdag 7 januari 2016 @ 12:33 |
Nieuw voor 2016: Jeroen bakt Iraans brood. ![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 7 januari 2016 @ 13:10 |
Dat willen we wel gaan proberen, al was het maar voor onze Iraanse buurman. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2016 @ 14:57 |
Sjah-oh-War Doh? | |
Grutsk | donderdag 7 januari 2016 @ 19:14 |
Je kunt er ook goed inspiratie op doen qua zoetigheid ![]() | |
Isegrim | donderdag 7 januari 2016 @ 19:54 |
Ja, daar houden ze wel van hier. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2016 @ 20:35 |
Men houd sowieso van goed eten. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 7 januari 2016 @ 20:45 |
Tikje offtopic, maar mijn favoriet hier tot nu toe is toss kebab. Soort dikke soep/dunne stoofpot met oa gehakt, munt (uiteraard), aardappel, etc. | |
Molo | donderdag 7 januari 2016 @ 20:51 |
Recept graag ![]() | |
komrad | donderdag 7 januari 2016 @ 22:11 |
U boekt een vliegticket naar Teheran, stapt vervolgens in het vliegtuig. Aldaar gaat u naar een goed lokaal restaurant en bestelt u in uw beste Perzisch toss kebab ![]() | |
Molo | donderdag 7 januari 2016 @ 22:18 |
![]() | |
mascara-klodder | vrijdag 8 januari 2016 @ 03:46 |
nomnomnom!!!!! | |
robdriessen | donderdag 14 januari 2016 @ 12:15 |
به خانه خوش آمدید! | |
Isegrim | donderdag 14 januari 2016 @ 13:44 |
We zijn nog niet thuis. ![]() | |
Japie77 | zaterdag 16 januari 2016 @ 14:20 |
Vraagje: bakken jullie met biologische grondstoffen? Zo ja waarom? Zo nee waarom niet? | |
Isegrim | zaterdag 16 januari 2016 @ 14:32 |
Meel is allemaal bio. Vulling (zuidvruchten/noten e.d.) niet per se (goede notenboer om de hoek). Zaden vaak weer wel (Vanilla Venture). Voor wat betreft het meel is steengemalen veel belangrijker dan bio. Maar steengemalen is meestal ook bio. | |
Japie77 | zaterdag 16 januari 2016 @ 15:47 |
OK cool. Waarom is steengemalen zo belangrijk? Maak je ook glutenvrij brood trouwens? | |
Pietverdriet | zaterdag 16 januari 2016 @ 15:50 |
Bij steenmalen is het bloem minder zuiver (wit) dan bij walsgemalen. Je meel bevat meer delen van de zemel, vlies, gries etc en is daardoor smaakvoller | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 16 januari 2016 @ 15:57 |
Vooral de kiem ook. Het meel is ook Vetter en minder lang houdbaar ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 16 januari 2016 @ 16:00 |
is het beetje vergelijkbaar met gebuild meel? | |
Isegrim | zaterdag 16 januari 2016 @ 20:55 |
Geen glutenvrij. Is ook niet mogelijk in zo'n kleine bakkerij. Je krijgt altijd besmetting. | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:07 |
Gebuild meel is minder 'schoon' gezeefd dan bloem. Daar zit dus ook wel wat meer vezel in maar is niet hetzelfde. | |
ZonnebankBob | maandag 18 januari 2016 @ 16:18 |
Meeste restaurantkeukens is glutenvrij ook niet mogelijk. Lastig voor de mensen die echt allergisch zijn, voor de mensen met een glutenfobie maakt het niet uit. | |
HaverMoutKoekje | maandag 18 januari 2016 @ 16:36 |
coeliakie is geen allergie | |
Isegrim | dinsdag 19 januari 2016 @ 06:52 |
En die anti-gluten-hype doen we gewoon niet aan mee. Glutenvrij brood is ook helemaal niet lekker (en niet leuk om te maken; voor ons de belangrijkste reden). ![]() | |
ChipsZak. | dinsdag 19 januari 2016 @ 08:37 |
Wat grappig, dit topic, ![]() ![]() | |
Erasmo | dinsdag 19 januari 2016 @ 08:47 |
Ga brood halen dan ![]() | |
ChipsZak. | dinsdag 19 januari 2016 @ 09:04 |
Haha, zal wel eens langshoppen. Nu zijn ze toch met vakantie ![]() | |
mascara-klodder | dinsdag 19 januari 2016 @ 09:12 |
Daten? Nu ik toch in Rotterdam woon. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 19 januari 2016 @ 09:29 |
ze zijn dicht ![]() | |
mascara-klodder | dinsdag 19 januari 2016 @ 09:33 |
Ik heb de sleutels ![]() Alleen geen brood. Moet nog even iets leren van LHO. | |
ChipsZak. | dinsdag 19 januari 2016 @ 18:37 |
Jij bent in-crowd? ![]() | |
robdriessen | zaterdag 23 januari 2016 @ 18:56 |
Ze voert de kat ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 27 januari 2016 @ 12:04 |
De eerste degen alweer gemaakt. Lastig om in te schatten wat nodig is voor de donderdag ![]() Nu 6x wit, 6x boerenbruin en 6x spelt volkoren | |
robdriessen | woensdag 27 januari 2016 @ 12:26 |
Vergeet het gist niet, he? ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 27 januari 2016 @ 12:32 |
We doen niet aan gist ![]() Het desem zit er in. | |
robdriessen | woensdag 27 januari 2016 @ 12:33 |
Je bent het in ieder geval niet verleerd na je bezoek aan Iran met al die platte broden. *kuch* ![]() | |
Isegrim | woensdag 27 januari 2016 @ 12:41 |
Ze zijn wel allemaal plat, maar de meeste zijn wel met rijsmiddel. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 27 januari 2016 @ 14:17 |
Moest je je desem nog extra knuffelen na de vakantie? | |
Isegrim | woensdag 27 januari 2016 @ 14:27 |
Hij heeft er even in gespuugd. ![]() ![]() Er is goed op gepast door mascara-klodder en door vrienden van ons (risicospreiding ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 27 januari 2016 @ 15:23 |
Beide desems in prima staat, al had de witte wat hooch gevormd. Flink gevoerd gister, zag er vandaag weer prima uit. Vandaa 625 kilo nieuw meel geleverd gekregen. Had alles bij elkaar nog maar een kilo of zestig (voornamelijk spelt), dus dat was ook wel nodig. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 27 januari 2016 @ 15:28 |
![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 27 januari 2016 @ 15:33 |
300 tarwebloem 100 tarwe volkoren 25 speltvolkoren 25 speltbloem 50 kamut 125 rogge | |
robuust89 | woensdag 27 januari 2016 @ 15:44 |
Je kan het deeg een week laten staan? En die hooch, zit daar dan alcohol in? | |
LeeHarveyOswald | woensdag 27 januari 2016 @ 15:47 |
Als je zou willen wel. Wij laten het 12+ uur staan. Vanmorgen rond 11:00 het deeg gemaakt dat morgen ochtend rond half negen de oven in gaat. In hooch zit alcohol ja. | |
robuust89 | woensdag 27 januari 2016 @ 15:49 |
Dat wordt zeker onder de toonbank verkocht? ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 27 januari 2016 @ 15:51 |
![]() | |
HaverMoutKoekje | donderdag 28 januari 2016 @ 14:27 |
Eerste dag vandaag, toch ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 28 januari 2016 @ 15:06 |
Jup. Qua omzet prima dag tot nu toe. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 28 januari 2016 @ 16:58 |
![]() | |
komrad | donderdag 28 januari 2016 @ 17:32 |
Fulltime bakken ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 januari 2016 @ 18:36 |
Om 17:30 waren we uitverkocht. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 28-01-2016 18:42:48 ] | |
golfer | donderdag 28 januari 2016 @ 18:57 |
Volgende keer dus wat meer voorraad maken? | |
Isegrim | donderdag 28 januari 2016 @ 19:31 |
Er is daarna nog één iemand geweest, dus het was bijna perfect. ![]() | |
Dauthi | donderdag 28 januari 2016 @ 19:58 |
Hoe zwaar zijn de broden die jullie maken? | |
Isegrim | donderdag 28 januari 2016 @ 20:01 |
De grote zijn ongeveer 800 gram. Deeggewicht is 850-900 gram. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 28 januari 2016 @ 21:49 |
Een lurker van hier had zijn vriendin gestuurd, die vandaag in de winkel was ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 28 januari 2016 @ 21:54 |
LHO Ken je carta di musica? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pane_carasau Moet dat nog eens proberen te maken, eerdere pogingen waren mislukt, maar toen had ik nog geen steen noch goede oven | |
LeeHarveyOswald | donderdag 28 januari 2016 @ 22:02 |
Mocht ik er aan denken en er tijd voor hebben dan kan ik dat woensdag wel een poging geven ![]() Overigens mijn standaard bakproces in de weken voor de vakantie aangepast. Waar ik eerst bakte op +/- 20 minuten op 250 graden, dan de temperatuur er af, kwartier later stoom er af en eventueel bijbruinen, bak ik nu alles op 300 graden waarbij de temperatuur er direct af gaat zodra het brood er in gaat. En dan in het laatste kwartier (als de stoom er af gaat) de oven weer aan op 300 om te bruinen en voor te verwarmen voor de volgende batch. Geeft meer oven spring en de bodems van het brood verbranden niet meer (de onderste ovenstenen hebben daar, door 2mm minder afstand tot de elementen, nog wel eens last van). | |
komrad | donderdag 28 januari 2016 @ 22:10 |
Isoleert je oven zo goed dat je het brood een half uur lang kunt bakken zonder de oven aan te zetten? | |
LeeHarveyOswald | donderdag 28 januari 2016 @ 22:20 |
Ja, deuren en wanden zit glaswol ofzo in, en er zit 75kg steen in de oven. | |
Isegrim | vrijdag 29 januari 2016 @ 17:21 |
Onze klanten 'gunnen ons heus onze vakantie, maar zijn blij dat we weer terug zijn'. Het klonk eigenlijk alsof ze het ons helemaal niet gunde. ![]() | |
Reya | vrijdag 29 januari 2016 @ 17:31 |
Vrouwen bedoelen wel vaker het tegenovergestelde van wat ze zeggen ![]() | |
douche-eendje | vrijdag 29 januari 2016 @ 17:38 |
Ze waarderen jullie nu nog meer na een paar weken minder lekker brood ![]() | |
Cobra4 | vrijdag 29 januari 2016 @ 17:47 |
^^ Dit ja. ![]() | |
komrad | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:03 |
Zijn jullie vandaag al uitverkocht? ![]() | |
Isegrim | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:08 |
Nog 5 kleine broden. Bijna. En mascara-klodder heeft zich nuttig gemaakt met het produceren van zoetigheid, die meteen goed verkocht werd. ![]() | |
komrad | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:11 |
eerste werknemer komt er al aan ![]() Fijn dat het goed gaat nu jullie meer open gaan ![]() | |
Isegrim | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:12 |
Ook interesse in brood vanuit een zeer populair café in de hipsterigste straat van 010. ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:13 |
![]() | |
Isegrim | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:36 |
Ik heb bij dit hele gebeuren nogal vaak last van het imposter syndrome. Dat ik denk "Maar we doen maar wat! Wat als ze erachter komen?". ![]() | |
komrad | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:43 |
80% van de mensen doet maar iets, 20% weet misschien waar ze mee bezig zijn ![]() Als je maar wat doet en het resultaat is dat je brood maakt dat mensen graag willen hebben, moet je voorstellen wat er gebeurt als je echt weet wat je doet | |
Isegrim | vrijdag 29 januari 2016 @ 18:45 |
Zo kun je het ook bekijken. ![]() | |
mascara-klodder | zaterdag 30 januari 2016 @ 09:19 |
Ik heb zo erg genoten gisteren! | |
junkiexp | zaterdag 30 januari 2016 @ 10:01 |
![]() Ik weet gelijk waar, ik hoef niet met de auto zeker? | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 11:23 |
Mooi! ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 11:23 |
Nope! ![]() | |
Blues | zaterdag 30 januari 2016 @ 13:25 |
Wat leuk ![]() | |
mascara-klodder | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:09 |
Voor volgende week het zoete verzinnen. Ik wil iets veiligs. Iets wat ik niet kan verpesten. Kokoskoekjes oid misschien? Appel-amandeltaart? Kletskoppen? Choco-bananencake? En iets nieuws. Waar alles mis aan kan gaan en wat me toch gaat lukken ![]() Ohja, minor detail: ik had gisteren bijna LHO uitgemoord ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door mascara-klodder op 30-01-2016 17:51:17 ] | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:37 |
En de bakvellen à ¤ 16 per stuk de prullenbak in gedaan. ![]() | |
mascara-klodder | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:56 |
Ook dat ![]() Maar minder erg dan je vent uitvermoorden ![]() Of is LHO minder dan ¤48 waard? ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:59 |
wat voor bakvellen zijn dat dan? ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 17:59 |
Geen idee, nooit laten taxeren. ![]() Het was wat rustig vandaag, maar dat komt waarschijnlijk door dat graftakkenweer. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:00 |
Die horen bij de Rofco. Ik weet niet precies wat voor spul het is. Zeer hittebestendig in elk geval. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:07 |
![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:10 |
Heb je ze nog uit de prullenbak gered of was het een verloren zaak? | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:15 |
Zagen ze er nog maar zo uit. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:15 |
Gered. ![]() | |
Isabeau | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:17 |
Had je hem bijna a la Hans & Grietje de oven in geduwd? ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:30 |
![]() | |
mascara-klodder | zaterdag 30 januari 2016 @ 18:40 |
Ik had hem pinda's gevoerd ![]() En toen kon ik naar huis fietsen om zijn pillen te halen ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:32 |
| |
Teslynd | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:45 |
Ben door Piet Verdriet doorverwezen naar LHO voor deze vraag. Deze week was het eindelijk aanwezig in het lokale filiaal. De eerste indruk was niet zo'n goede: muf alsof het te lang in plastic opgesloten was. Na een paar dagen in een doek gewikkeld was het een stuk beter. Alleen zit er havermout op gestrooid, die is beslist niet meegedesemd ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:52 |
Lange rijs, niet specifiek desem maar meer het 'nathouden' van je meel, zorgt voor autolyse. Een proces dat de eiwit-keten (gluten) verandert. Zachter, beter verteerbaar, gelijkmatiger deeg dat meer één geheel wordt, meer smaak. Dit specifieke proces heb je niet met glutenvrij brood (want: Geen gluten). Of een dergelijk proces wel invloed op het geheel heeft weet ik niet, al gok ik van niet ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 22:57 |
Je bent in elk geval geen hipster, anders had je beweerd dat het héérlijk brood was. ![]() Coeliakie? | |
robdriessen | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:12 |
Totaal offtopic: vandaag maismeel wezen halen bij de Aeolus-molen in Vlaardingen, was ie helemaal open ter bezichtiging. Uiteraard tot de top naar boven geweest, en ze waren verdikkie net mais aan het malen. Mooi man, ambachten. Net zoals de echte bakker ![]() | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:20 |
Oh dat is een leuke molen. ![]() ![]() | |
Teslynd | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:29 |
Ik vind glutenvrij een ramp en helaas valt havermout ook niet goed, dus weet ik niet of haverdesembrood goed is. Las later over gluten-look-a-likes, waarmee het verklaard kan zijn. Heel vervelend, want dat geeft nog meer beperkingen. Van een aantal produkten wist ik het al door praktijkervaring. Gewone melk vervangen door lactosevrije was bijvoorbeeld niet voldoende. Boekweit valt zeer slecht en vorig jaar bleek de glutenvrije havermout slecht te vallen. Gelukkig geen coeliakie, maar ziekte van Hashimoto. Kreeg te horen dat gluten en caseïne absoluut taboe zijn: daar krijg je auto-immune reacties op. Zou het lukken als je begint met gewone desem en daar glutenvrij basismeel door kneed? Die van Consenza bestaat uit mais-, aardappel- en rijstzetmeel en laat zich alleen samenhangend verwerken als je er ei door doet. | |
Isegrim | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:33 |
In de FB-groep 'Perfect sourdough' zitten diverse mensen die glutenvrije broden bakken die er alleszins acceptabel uitzien. Daar een poosje meelezen? | |
Molo | zaterdag 30 januari 2016 @ 23:46 |
Hashimoto en problemen met caseïne en gluten is echt nul basis voor, klinkt als bangmakerij. Ik ken velen mensen met Hashimoto waaronder ikzelf en herken er niets in, daarnaast is er nul literatuur over te vinden die dat ondersteunt. Voeding kan zowel positief als negatief invloed hebben op je schildklier en de autoimmuunprocessen (we hebben het dan over jodium, selenium en soja bijvoorbeeld), maar hier heb ik echt nog nooit van gehoord | |
Lucky_Strike | zondag 31 januari 2016 @ 09:33 |
Ik heb wel over Hashimoto icm glutenvrij gelezen en mijn specialisten verwijzen dit naar het rijk der fabelen. Er is nul reden om jezelf zo te martelen. Het zou er mee te maken hebben dat een eiwit dat de schildklier uitscheidt op een gluteneiwit lijkt en antistoffen zich dan vergissen. Omdat dat eiwit bij Hashimotopatienten de aanmaak van antistoffen stimuleert zou je zo gluten moeten vermijden. Het is ook nog eens zo dat het geen bal uitmaakt hoeveel antistoffen je aanmaakt. Veel of weinig antistoffen in je lijf heeft geen invloed op hoe je je voelt als patient. | |
Molo | zondag 31 januari 2016 @ 12:58 |
Eens ![]() Enige wat antistoffen dempt om risico te verkleinen dat je het doorgeeft aan je ongeboren kind tijde s zwangerschap is hoge dosis selenium nemen. Alleen is er dan meer kans op andere geboortedefecten. Dus dat heb ik ook maar niet gedaan. Gewoon lekker brood eten, pillen slikken (wel netjes half uur wachten tot je met je ontbijt brood begint natuurlijk ![]() ![]()
| |
Teslynd | zondag 31 januari 2016 @ 21:08 |
Ik zit ertussenin. Mijn ervaring is namelijk dat het wel uitmaakt om glutenarm te eten en ook bekende alternatieven te mijden. Maar met glutenvrij zit je met te veel zetmeel dus directe koolhydraten en dat geeft weer andere irritaties. Daarom denk ik dat het misschien een optie is om gewoon meel lang te desemen en daarmee dan met glutenvrij basismeel brood te bakken. En af en toe dat Yam-brood op haverbasis. Ooit stond er in de Trouw een artikel over brood bakken in een kwartier. Het kwam erop neer dat ze een soort desem in de koelkast hadden staan en dan in een kwartier een broodje ovenklaar maakten. Dat heb ik een poosje gedaan. Deed het ook nog even met spelt, wat een stuk lastiger was en moest toen op glutenvrij. Ik heb zelf geen facebookprofiel, dus op de aanbevolen site kan ik alleen kijken als dat open is, voorzover facebook dat nog toestaat. Hm, Engelse naam. Staan alle recepten in het Engels en met cups en lbs'en? edit: wat zaten daar veel typfouten in ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Teslynd op 31-01-2016 22:52:47 ] | |
Isegrim | zondag 31 januari 2016 @ 21:11 |
Nee, er zitten mensen uit de hele wereld in en bakkers werken vrijwel altijd met metrisch stelsel. | |
Frozen-assassin | dinsdag 2 februari 2016 @ 15:18 |
Lees ik het goed dat jullie een extra vaste kracht hebben in MK? | |
Isegrim | dinsdag 2 februari 2016 @ 16:23 |
Nee, MK woont tijdelijk bij ons en helpt af en toe voor de lol. ![]() | |
mascara-klodder | dinsdag 2 februari 2016 @ 16:33 |
Yup. Is ook leuk helpen voor de lol ![]() ![]() | |
robdriessen | woensdag 3 februari 2016 @ 15:18 |
MK wordt alvast ingewerkt voor de tweede vestiging ![]() | |
Isegrim | woensdag 3 februari 2016 @ 16:27 |
Niks geen tweede vestiging! ![]() Minilot was in de bakkerij! ![]() | |
minilot | woensdag 3 februari 2016 @ 16:34 |
..ff als mod controleren of dit topic wel bestaansrecht heeft natuurlijk ![]() | |
Isegrim | woensdag 3 februari 2016 @ 17:23 |
En? ![]() | |
Isabeau | woensdag 3 februari 2016 @ 17:30 |
Ging je mij dan ook controleren, want ik was er al geweest ![]() | |
Isegrim | woensdag 3 februari 2016 @ 17:45 |
Eén getuige is geen getuige. ![]() | |
komrad | woensdag 3 februari 2016 @ 17:51 |
Ook open op woensdag ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 3 februari 2016 @ 17:51 |
We hebben hier zelfs al een admin over de vloer gehad ![]() | |
Isegrim | woensdag 3 februari 2016 @ 17:52 |
Verified by FOK! ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 3 februari 2016 @ 17:53 |
| |
komrad | woensdag 3 februari 2016 @ 17:54 |
Net zoiets zoals koninklijk ![]() | |
robdriessen | woensdag 3 februari 2016 @ 20:45 |
Nu nog Danny langs zien te krijgen, dan zijn jullie officieel een bedevaartsoord ![]() | |
Isabeau | woensdag 3 februari 2016 @ 20:45 |
Dat moet toch niet zo moeilijk zijn, die komt vast nog regelmatig in z'n oude woonplaats ![]() | |
minilot | woensdag 3 februari 2016 @ 22:35 |
Één van de speltbroodjes soldaat gemaakt met boter en oude kaas, naast een kom dampende erwtensoep. Was in vijf minuten op! ![]() ![]() Morgen broodje 2! ![]() | |
Ferdii | woensdag 3 februari 2016 @ 23:20 |
Hoelang blijft de korst van jullie brood hard en knapperig? ![]() | |
Isegrim | woensdag 3 februari 2016 @ 23:22 |
Hooguit een dag of twee. Maar je kunt het altijd weer even opfrissen in de oven. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 5 februari 2016 @ 20:12 |
Vandaag is de bakkert weer eens op de foto gezet. Dit keer voor een tijdschrift van ABN Amro. Thema: van je hobby je werk maken. We worden echt vaak benaderd. ![]() | |
Susi | vrijdag 5 februari 2016 @ 20:32 |
Leuk, geniet er van ! Jullie draaien ook lekker, dus het is ook leuk om een succesverhaal te publiceren. | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 6 februari 2016 @ 20:18 |
| |
DutchTrain | zaterdag 6 februari 2016 @ 20:20 |
Het kamut brood heeft gesmaakt! | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 6 februari 2016 @ 20:21 |
Mooi! ![]() Je zou niet zeggen dat het volkoren is he? ![]() | |
komrad | zaterdag 6 februari 2016 @ 20:22 |
Hoe gaan de nieuwe openingsdagen? | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 6 februari 2016 @ 20:26 |
Prima, zonder de zakelijke leveringen ca. 75 per dag deze week. Vorige week alleen de donderdag en dat was meer, maar dat was onze eerste dag sinds de vakantie. Ook een van de zakelijke afnemers neemt nu meer af ![]() | |
Negentiendertig | zaterdag 6 februari 2016 @ 21:52 |
Vond nog een stuk noten/rozijnenbrood in de vriezer. Plakken van gesneden en geroosterd en opgegeten met golden syrup ![]() Brood is nu écht op, hopelijk volgende week de tijd om "even" langs te komen. En wat fijn dat het zo goed gaat nu jullie meerdere dagen open zijn. 'T is jullie echt gegund. | |
Isegrim | zaterdag 6 februari 2016 @ 22:42 |
Wie wat bewaart heeft wat. ![]() | |
LeeHarveyOswald | zondag 7 februari 2016 @ 00:32 |
Dank! ![]() | |
praadje | zondag 7 februari 2016 @ 18:22 |
Isegrim, was jij vanochtend op Radio 1? OVT? Over schrijven met ter dood veroordeelden? | |
Isegrim | zondag 7 februari 2016 @ 18:22 |
Correct. |