Ah wat jammerquote:Op vrijdag 11 december 2015 20:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Volgende week is ons laatste weekend. Daarna 5 () weken dicht.
quote:Op zaterdag 12 december 2015 13:41 schreef Isegrim het volgende:
Vanmorgen een 84-jarige mevrouw in de winkel die wel vaker komt. Ze koopt altijd het roggebrood samen met haar zoon.
En wat zei ze? Dat ze dat brood zo lekker vond want het leek op het brood dat ze in de oorlog van de Duitsers jatte.
Het is een hit onder de lokale bejaarden.
Ze had hele verhalen over hoe ze op haar rolschaatsen brood ging pikken zodat ze zich snel uit de voeten kon maken. Het grappige is dat ze normaal wat warrig en onzeker is, maar dat ze nu vol vuur haar verhaal stond te doen.
Zou leuk zijn! Waar gaan jullie heen?quote:Op zaterdag 12 december 2015 10:01 schreef Isegrim het volgende:
Kijken of we op onze bestemming nog ergens een bakkerij kunnen bekijken.
Dat valt in Iran reuze mee.quote:Op zaterdag 12 december 2015 19:17 schreef computergirl het volgende:
[..]
Je en bommen en granaten en burka's
We hebben niet veel klanten in die richting, maar als je een wat grotere bestelling doet moet het kunnen.quote:Op zondag 13 december 2015 02:08 schreef toenie het volgende:
Ik volg 't topic al heel lang, maar ben nog nooit langs geweest. Of ik moet werken op vrijdag en zaterdag, of ik ben er niet, of ik vergeet het gewoonIk ben benieuwd, valt de Spaanse polder nog onder jullie bezorggebied?
Maar natuurlijk!quote:Op dinsdag 15 december 2015 11:23 schreef robdriessen het volgende:
Ik verwacht wel foto's van Iranees (Iraans?) eten in het CUL waar-heb-je-gegeten topic, he?
Leuk zeg.quote:Op dinsdag 15 december 2015 22:05 schreef Isegrim het volgende:
Er komt donderdag een groep van 22 man kijken.Mensen die werken bij een grote specerijenfabrikant. Ze hebben een 'inspiratiedag'. Allemaal mensen die zich bezighouden met smaken. Erg tof!
Past dat wel in de bakkerijquote:Op dinsdag 15 december 2015 22:05 schreef Isegrim het volgende:
Er komt donderdag een groep van 22 man kijken.Mensen die werken bij een grote specerijenfabrikant. Ze hebben een 'inspiratiedag'. Allemaal mensen die zich bezighouden met smaken. Erg tof!
Die jaquote:Op dinsdag 15 december 2015 22:26 schreef AnneX het volgende:
Oh, die van de uitgedroogde verkruimelde vanillestokjes en dan beweren dat de kwaliteitscontrole voldoende is![]()
Ah, dan kunnen jullie ze inspireren tot wat 'kwaliteit' en 'een eerlijk product' nou precies betekent. Die concepten zijn ze daar wel een beetje kwijt.quote:Op dinsdag 15 december 2015 22:05 schreef Isegrim het volgende:
Er komt donderdag een groep van 22 man kijken.Mensen die werken bij een grote specerijenfabrikant. Ze hebben een 'inspiratiedag'. Allemaal mensen die zich bezighouden met smaken. Erg tof!
quote:Op zaterdag 12 december 2015 13:41 schreef Isegrim het volgende:
Vanmorgen een 84-jarige mevrouw in de winkel die wel vaker komt. Ze koopt altijd het roggebrood samen met haar zoon.
En wat zei ze? Dat ze dat brood zo lekker vond want het leek op het brood dat ze in de oorlog van de Duitsers jatte.
Het is een hit onder de lokale bejaarden.
Ze had hele verhalen over hoe ze op haar rolschaatsen brood ging pikken zodat ze zich snel uit de voeten kon maken. Het grappige is dat ze normaal wat warrig en onzeker is, maar dat ze nu vol vuur haar verhaal stond te doen.
Volgend jaar zullen we meer tijd hebben voor dat soort dingen en komen we vast met kerststollen of andere kerstige dingen.quote:Op donderdag 17 december 2015 20:39 schreef junkiexp het volgende:
Ik had je net ge-appt maar ik zie dat jullie inderdaad dit weekend voor het laatst open zijn.
Volgend jaar wel open zijn hoor met de feestdagen, dan kunnen jullie lekker brood verkoop voor de kerstdagen.
En dan oliebollen voor de laatste paar dagen, kan Jeroen best frituren in de tuin
Oliebollen beslag moet lukken toch
Big-ass rijskast naast de 1200-liter koelkast.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:25 schreef Elleska het volgende:
komt er een nieuw rondje foto's als de rijskast zijn plekje heeft gevonden?
ik ben wel benieuwd hoe de bakkerij er nu uit ziet.
quote:Op donderdag 17 december 2015 21:50 schreef junkiexp het volgende:
Nog steeds erg leuk die tegels!
Na de cv installatie het mooiste in jullie bakkerij
Nou, ik vind de rijskast anders best groot. Vooral als je die oven er bovenop ziet.quote:Op donderdag 17 december 2015 21:28 schreef Elleska het volgende:
lol. naast die koelkast lijkt alles klein
Jullie kunnen je dan nog een jaar mentaal voorbereiden op een nummer 1 positie in het AD. Je weet hoe het dan gaat met de verkopenquote:Op donderdag 17 december 2015 21:09 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor!En desemstol, desempanettone...
Ik zou er serieus niet aan moeten denken.quote:Op donderdag 17 december 2015 22:53 schreef Maraca het volgende:
[..]
Jullie kunnen je dan nog een jaar mentaal voorbereiden op een nummer 1 positie in het AD. Je weet hoe het dan gaat met de verkopen
Snap ikquote:Op donderdag 17 december 2015 22:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik zou er serieus niet aan moeten denken.
Apart inderdaad, maar ff in de gaten houden.....quote:Op donderdag 17 december 2015 21:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vooralsnog is hij nog steeds op druk. Vreemd, niet?
Tijdens het Googelen kwam ik op een fok-topic (bij toevalquote:Op donderdag 17 december 2015 23:05 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Apart inderdaad, maar ff in de gaten houden.....
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
zelf bakkenquote:Op zaterdag 19 december 2015 19:30 schreef Isegrim het volgende:
En dat was dan voorlopig ons laatste weekend.
Een klant vroeg 'wat hij nu de komende weken moest'.
ik moet mijn eerste desem nog bakken maar resultaat wordt vast niet zoals bij jullie met lange rijs en ideale omstandigheden van Rofco met stoom en koelkastquote:Op zaterdag 19 december 2015 19:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat moeten er niet te veel doen want dan hebben ze ons niet meer nodig.
Sorry!quote:Op zaterdag 19 december 2015 21:01 schreef qltel het volgende:
Nouja zeg, zijn jullie er 23 januari niet..![]()
Da's de eerste keer in een paar jaar dat ik in Rotterdam ben..
Groot gelijk, hoor. Vakantie hoort erbij.quote:
Sjah-oh-War Doh?quote:Op donderdag 7 januari 2016 13:10 schreef Isegrim het volgende:
Dat willen we wel gaan proberen, al was het maar voor onze Iraanse buurman.
Tikje offtopic, maar mijn favoriet hier tot nu toe is toss kebab. Soort dikke soep/dunne stoofpot met oa gehakt, munt (uiteraard), aardappel, etc.quote:Op donderdag 7 januari 2016 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Men houd sowieso van goed eten.
U boekt een vliegticket naar Teheran, stapt vervolgens in het vliegtuig. Aldaar gaat u naar een goed lokaal restaurant en bestelt u in uw beste Perzisch toss kebabquote:
quote:Op donderdag 7 januari 2016 22:11 schreef komrad het volgende:
[..]
U boekt een vliegticket naar Teheran, stapt vervolgens in het vliegtuig. Aldaar gaat u naar een goed lokaal restaurant en bestelt u in uw beste Perzisch toss kebab
nomnomnom!!!!!quote:Op donderdag 7 januari 2016 20:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Tikje offtopic, maar mijn favoriet hier tot nu toe is toss vkebab. Soort dikke soep/dunne stoofpot met oa gehakt, munt (uiteraard), aardappel, etc.
OK cool. Waarom is steengemalen zo belangrijk? Maak je ook glutenvrij brood trouwens?quote:Op zaterdag 16 januari 2016 14:32 schreef Isegrim het volgende:
Meel is allemaal bio. Vulling (zuidvruchten/noten e.d.) niet per se (goede notenboer om de hoek). Zaden vaak weer wel (Vanilla Venture).
Voor wat betreft het meel is steengemalen veel belangrijker dan bio. Maar steengemalen is meestal ook bio.
Bij steenmalen is het bloem minder zuiver (wit) dan bij walsgemalen. Je meel bevat meer delen van de zemel, vlies, gries etc en is daardoor smaakvollerquote:Op zaterdag 16 januari 2016 15:47 schreef Japie77 het volgende:
[..]
OK cool. Waarom is steengemalen zo belangrijk? Maak je ook glutenvrij brood trouwens?
Vooral de kiem ook. Het meel is ook Vetter en minder lang houdbaarquote:Op zaterdag 16 januari 2016 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij steenmalen is het bloem minder zuiver (wit) dan bij walsgemalen. Je meel bevat meer delen van de zemel, vlies, gries etc en is daardoor smaakvoller
is het beetje vergelijkbaar met gebuild meel?quote:Op zaterdag 16 januari 2016 15:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Vooral de kiem ook. Het meel is ook Vetter en minder lang houdbaar
Gebuild meel is minder 'schoon' gezeefd dan bloem. Daar zit dus ook wel wat meer vezel in maar is niet hetzelfde.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 16:00 schreef computergirl het volgende:
[..]
is het beetje vergelijkbaar met gebuild meel?
Meeste restaurantkeukens is glutenvrij ook niet mogelijk. Lastig voor de mensen die echt allergisch zijn, voor de mensen met een glutenfobie maakt het niet uit.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 20:55 schreef Isegrim het volgende:
Geen glutenvrij. Is ook niet mogelijk in zo'n kleine bakkerij. Je krijgt altijd besmetting.
coeliakie is geen allergiequote:Op maandag 18 januari 2016 16:18 schreef ZonnebankBob het volgende:
[..]
Meeste restaurantkeukens is glutenvrij ook niet mogelijk. Lastig voor de mensen die echt allergisch zijn, voor de mensen met een glutenfobie maakt het niet uit.
En die anti-gluten-hype doen we gewoon niet aan mee. Glutenvrij brood is ook helemaal niet lekker (en niet leuk om te maken; voor ons de belangrijkste reden).quote:Op maandag 18 januari 2016 16:18 schreef ZonnebankBob het volgende:
[..]
Meeste restaurantkeukens is glutenvrij ook niet mogelijk. Lastig voor de mensen die echt allergisch zijn, voor de mensen met een glutenfobie maakt het niet uit.
Ga brood halen danquote:Op dinsdag 19 januari 2016 08:37 schreef ChipsZak. het volgende:
Wat grappig, dit topic,. Jullie bakkerij zit echt best dichtbij mijn huis,
.
Haha, zal wel eens langshoppen. Nu zijn ze toch met vakantiequote:
Daten? Nu ik toch in Rotterdam woon.quote:Op dinsdag 19 januari 2016 08:37 schreef ChipsZak. het volgende:
Wat grappig, dit topic,. Jullie bakkerij zit echt best dichtbij mijn huis,
.
Jij bent in-crowd?quote:Op dinsdag 19 januari 2016 09:33 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb de sleutels
Alleen geen brood. Moet nog even iets leren van LHO.
Ze voert de katquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |