Je bent het in ieder geval niet verleerd na je bezoek aan Iran met al die platte broden. *kuch*quote:Op woensdag 27 januari 2016 12:32 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
We doen niet aan gist
Het desem zit er in.
Beide desems in prima staat, al had de witte wat hooch gevormd. Flink gevoerd gister, zag er vandaag weer prima uit. Vandaa 625 kilo nieuw meel geleverd gekregen. Had alles bij elkaar nog maar een kilo of zestig (voornamelijk spelt), dus dat was ook wel nodig.quote:Op woensdag 27 januari 2016 14:17 schreef computergirl het volgende:
Moest je je desem nog extra knuffelen na de vakantie?
quote:Op woensdag 27 januari 2016 15:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Vandaa 625 kilo nieuw meel geleverd gekregen.
Je kan het deeg een week laten staan? En die hooch, zit daar dan alcohol in?quote:Op woensdag 27 januari 2016 15:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Beide desems in prima staat, al had de witte wat hooch gevormd. Flink gevoerd gister, zag er vandaag weer prima uit. Vandaa 625 kilo nieuw meel geleverd gekregen. Had alles bij elkaar nog maar een kilo of zestig (voornamelijk spelt), dus dat was ook wel nodig.
Als je zou willen wel. Wij laten het 12+ uur staan. Vanmorgen rond 11:00 het deeg gemaakt dat morgen ochtend rond half negen de oven in gaat.quote:Op woensdag 27 januari 2016 15:44 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Je kan het deeg een week laten staan? En die hooch, zit daar dan alcohol in?
quote:Op woensdag 27 januari 2016 15:49 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Dat wordt zeker onder de toonbank verkocht?
quote:Op donderdag 28 januari 2016 15:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Jup. Qua omzet prima dag tot nu toe.
Volgende keer dus wat meer voorraad maken?quote:
Mocht ik er aan denken en er tijd voor hebben dan kan ik dat woensdag wel een poging gevenquote:Op donderdag 28 januari 2016 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:
LHO
Ken je carta di musica?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pane_carasau
Moet dat nog eens proberen te maken, eerdere pogingen waren mislukt, maar toen had ik nog geen steen noch goede oven
Ja, deuren en wanden zit glaswol ofzo in, en er zit 75kg steen in de oven.quote:Op donderdag 28 januari 2016 22:10 schreef komrad het volgende:
Isoleert je oven zo goed dat je het brood een half uur lang kunt bakken zonder de oven aan te zetten?
Vrouwen bedoelen wel vaker het tegenovergestelde van wat ze zeggenquote:Op vrijdag 29 januari 2016 17:21 schreef Isegrim het volgende:
Onze klanten 'gunnen ons heus onze vakantie, maar zijn blij dat we weer terug zijn'.
Het klonk eigenlijk alsof ze het ons helemaal niet gunde.
Ze waarderen jullie nu nog meer na een paar weken minder lekker broodquote:Op vrijdag 29 januari 2016 17:21 schreef Isegrim het volgende:
Onze klanten 'gunnen ons heus onze vakantie, maar zijn blij dat we weer terug zijn'.
Het klonk eigenlijk alsof ze het ons helemaal niet gunde.
^^ Dit ja.quote:Op vrijdag 29 januari 2016 17:38 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ze waarderen jullie nu nog meer na een paar weken minder lekker brood
eerste werknemer komt er al aanquote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:08 schreef Isegrim het volgende:
Nog 5 kleine broden. Bijna. En mascara-klodder heeft zich nuttig gemaakt met het produceren van zoetigheid, die meteen goed verkocht werd.
quote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:12 schreef Isegrim het volgende:
Ook interesse in brood vanuit een zeer populair café in de hipsterigste straat van 010.
80% van de mensen doet maar iets, 20% weet misschien waar ze mee bezig zijnquote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:36 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb bij dit hele gebeuren nogal vaak last van het imposter syndrome. Dat ik denk "Maar we doen maar wat! Wat als ze erachter komen?".
Zo kun je het ook bekijken.quote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:43 schreef komrad het volgende:
[..]
80% van de mensen doet maar iets, 20% weet misschien waar ze mee bezig zijn
Als je maar wat doet en het resultaat is dat je brood maakt dat mensen graag willen hebben, moet je voorstellen wat er gebeurt als je echt weet wat je doet
Ik heb zo erg genoten gisteren!quote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:08 schreef Isegrim het volgende:
Nog 5 kleine broden. Bijna. En mascara-klodder heeft zich nuttig gemaakt met het produceren van zoetigheid, die meteen goed verkocht werd.
quote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:12 schreef Isegrim het volgende:
Ook interesse in brood vanuit een zeer populair café in de hipsterigste straat van 010.
Mooi!quote:Op zaterdag 30 januari 2016 09:19 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb zo erg genoten gisteren!
Nope!quote:Op zaterdag 30 januari 2016 10:01 schreef junkiexp het volgende:
[..]![]()
Ik weet gelijk waar, ik hoef niet met de auto zeker?
Wat leukquote:Op zaterdag 30 januari 2016 09:19 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb zo erg genoten gisteren!
Voor volgende week het zoete verzinnen. Ik wil iets veiligs. Iets wat ik niet kan verpesten. Kokoskoekjes oid misschien? Appel-amandeltaart? Kletskoppen? Choco-bananencake?quote:
Ook datquote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:37 schreef Isegrim het volgende:
En de bakvellen à ¤ 16 per stuk de prullenbak in gedaan.
wat voor bakvellen zijn dat dan?quote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:37 schreef Isegrim het volgende:
En de bakvellen à ¤ 16 per stuk de prullenbak in gedaan.
Die horen bij de Rofco. Ik weet niet precies wat voor spul het is. Zeer hittebestendig in elk geval.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:59 schreef computergirl het volgende:
[..]
wat voor bakvellen zijn dat dan?
quote:Op zaterdag 30 januari 2016 18:00 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Die horen bij de Rofco. Ik weet niet precies wat voor spul het is. Zeer hittebestendig in elk geval.
Gered.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je ze nog uit de prullenbak gered of was het een verloren zaak?
Had je hem bijna a la Hans & Grietje de oven in geduwd?quote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:09 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohja, minor detail: ik had gisteren bijna LHO uitgemoord
quote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:09 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Voor volgende week het zoete verzinnen. Ik wil iets veiligs. Iets wat ik niet kan verpesten. Kokoskoekjes oid misschien? Appel-amandeltaart? Kletskoppen? Choco-bananencake?
En iets nieuws. Waar alles mis aan kan gaan en wat me toch gaat lukken
Ohja, minor detail: ik had gisteren bijna LHO uitgemoord
Ik had hem pinda's gevoerdquote:Op zaterdag 30 januari 2016 18:17 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Had je hem bijna a la Hans & Grietje de oven in geduwd?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze week was het eindelijk aanwezig in het lokale filiaal. De eerste indruk was niet zo'n goede: muf alsof het te lang in plastic opgesloten was. Na een paar dagen in een doek gewikkeld was het een stuk beter. Alleen zit er havermout op gestrooid, die is beslist niet meegedesemdquote:Yam heeft zuurdesembrood op basis van haver, te koop bij Jumbo. Het is bijna normaal brood, dus niet het dorre, in gruis uit elkaar vallende zoals van Damhert. Er is nu een glutenvrije variant met zo weinig mogelijk ingrediënten. Door de lange bereidingstijd is het fytinezuur afgebroken. Ik vraag me af of lang desemen ook nog wat doet met gluten (tarwe en zo) en gluten-look-a-likes (haver, gierst, teff)). Is daar meer over bekend?
Lange rijs, niet specifiek desem maar meer het 'nathouden' van je meel, zorgt voor autolyse. Een proces dat de eiwit-keten (gluten) verandert. Zachter, beter verteerbaar, gelijkmatiger deeg dat meer één geheel wordt, meer smaak.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 22:45 schreef Teslynd het volgende:
Ben door Piet Verdriet doorverwezen naar LHO voor deze vraag.
[..]
Deze week was het eindelijk aanwezig in het lokale filiaal. De eerste indruk was niet zo'n goede: muf alsof het te lang in plastic opgesloten was. Na een paar dagen in een doek gewikkeld was het een stuk beter. Alleen zit er havermout op gestrooid, die is beslist niet meegedesemd
Oh dat is een leuke molen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:12 schreef robdriessen het volgende:
Totaal offtopic: vandaag maismeel wezen halen bij de Aeolus-molen in Vlaardingen, was ie helemaal open ter bezichtiging. Uiteraard tot de top naar boven geweest, en ze waren verdikkie net mais aan het malen. Mooi man, ambachten. Net zoals de echte bakker
Ik vind glutenvrij een ramp en helaas valt havermout ook niet goed, dus weet ik niet of haverdesembrood goed is. Las later over gluten-look-a-likes, waarmee het verklaard kan zijn. Heel vervelend, want dat geeft nog meer beperkingen. Van een aantal produkten wist ik het al door praktijkervaring. Gewone melk vervangen door lactosevrije was bijvoorbeeld niet voldoende. Boekweit valt zeer slecht en vorig jaar bleek de glutenvrije havermout slecht te vallen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 22:57 schreef Isegrim het volgende:
Je bent in elk geval geen hipster, anders had je beweerd dat het héérlijk brood was.
Coeliakie?
Zou het lukken als je begint met gewone desem en daar glutenvrij basismeel door kneed? Die van Consenza bestaat uit mais-, aardappel- en rijstzetmeel en laat zich alleen samenhangend verwerken als je er ei door doet.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 22:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Lange rijs, niet specifiek desem maar meer het 'nathouden' van je meel, zorgt voor autolyse. Een proces dat de eiwit-keten (gluten) verandert. Zachter, beter verteerbaar, gelijkmatiger deeg dat meer één geheel wordt, meer smaak.
Dit specifieke proces heb je niet met glutenvrij brood (want: Geen gluten). Of een dergelijk proces wel invloed op het geheel heeft weet ik niet, al gok ik van niet![]()
Ik heb wel over Hashimoto icm glutenvrij gelezen en mijn specialisten verwijzen dit naar het rijk der fabelen. Er is nul reden om jezelf zo te martelen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:46 schreef Molo het volgende:
Hashimoto en problemen met caseïne en gluten is echt nul basis voor, klinkt als bangmakerij.
Ik ken velen mensen met Hashimoto waaronder ikzelf en herken er niets in, daarnaast is er nul literatuur over te vinden die dat ondersteunt.
Voeding kan zowel positief als negatief invloed hebben op je schildklier en de autoimmuunprocessen (we hebben het dan over jodium, selenium en soja bijvoorbeeld), maar hier heb ik echt nog nooit van gehoord
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Yup. Is ook leuk helpen voor de lolquote:Op dinsdag 2 februari 2016 16:23 schreef Isegrim het volgende:
Nee, MK woont tijdelijk bij ons en helpt af en toe voor de lol.
Ging je mij dan ook controleren, want ik was er al geweestquote:Op woensdag 3 februari 2016 16:34 schreef minilot het volgende:
..ff als mod controleren of dit topic wel bestaansrecht heeft natuurlijk
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nu nog Danny langs zien te krijgen, dan zijn jullie officieel een bedevaartsoordquote:
Dat moet toch niet zo moeilijk zijn, die komt vast nog regelmatig in z'n oude woonplaatsquote:Op woensdag 3 februari 2016 20:45 schreef robdriessen het volgende:
Nu nog Danny langs zien te krijgen, dan zijn jullie officieel een bedevaartsoord
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Prima, zonder de zakelijke leveringen ca. 75 per dag deze week. Vorige week alleen de donderdag en dat was meer, maar dat was onze eerste dag sinds de vakantie.quote:
Dank!quote:Op zaterdag 6 februari 2016 21:52 schreef Negentiendertig het volgende:
Vond nog een stuk noten/rozijnenbrood in de vriezer. Plakken van gesneden en geroosterd en opgegeten met golden syrup![]()
Brood is nu écht op, hopelijk volgende week de tijd om "even" langs te komen.
En wat fijn dat het zo goed gaat nu jullie meerdere dagen open zijn. 'T is jullie echt gegund.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |