abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_157201473
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 11:03 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Ziet er fraai uit! Misschien een idee voor een ander topic; favoriete food sites, blogs, apps etc.
Ooit eens een aanzetje voor gegeven:
CUL / Verzameltopic favoriete foodblogs
Liep niet denderend. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_157203551
Och, hoe knus is dit idee!? :D

http://100daysofevelyn.com/2013/08/25/chocolate-fortune-pyramids/



Geluks'koekjes' in de vorm van chocolade kooitjes. Erg tof voor bij de koffie na de kerstmaaltijd. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_157211245
Een klassieke combi van brie, peer, pecan noot en gereduceerde balsamico. Lijkt mij een leuk borrelhapje of als kaasdessertje.

http://unsophisticook.com/baked-brie-pear-pecan-bites/

pi_157211361
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 20:57 schreef MrsDuck het volgende:
Een klassieke combi van brie, peer, pecan noot en gereduceerde balsamico. Lijkt mij een leuk borrelhapje of als kaasdessertje.

http://unsophisticook.com/baked-brie-pear-pecan-bites/

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit :9
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_157218168
Wanneer gaat het FEE topic weer open ? <O) 8} ~:) >:O
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_157290230
Als variant op gourmetten is evt wokken ook wel erg leuk;



En dat kan zo feestelijk en uitgebreid als je zelf wilt. Dit was met ons weekendje weg in een landa huisje, maar thuis kan je qua decoratie ook een hoop doen :)
  dinsdag 3 november 2015 @ 14:38:59 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157292318
Edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157393726
Ik ga hier meelezen. Dit jaar is het bij ons gezien laatste jaar in dit huis :)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_157424936
iemand suggesties voor iets wat grotendeels van te voren klaar te maken is? Tweede kerstdag gaan wij met familie naar een kerstcircus en daarna willen we thuis eten, van te voren er tijd insteken is geen probleem. Voordat we gaan eten heb ik ongeveer nog een half uurtje om af te ronden.

Thanks!
pi_157428537
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 14:20 schreef kaars het volgende:
iemand suggesties voor iets wat grotendeels van te voren klaar te maken is? Tweede kerstdag gaan wij met familie naar een kerstcircus en daarna willen we thuis eten, van te voren er tijd insteken is geen probleem. Voordat we gaan eten heb ik ongeveer nog een half uurtje om af te ronden.

Thanks!
Stoofpotten zijn dan ideaal.
  Moderator maandag 9 november 2015 @ 17:21:22 #111
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157428646
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 14:20 schreef kaars het volgende:
iemand suggesties voor iets wat grotendeels van te voren klaar te maken is? Tweede kerstdag gaan wij met familie naar een kerstcircus en daarna willen we thuis eten, van te voren er tijd insteken is geen probleem. Voordat we gaan eten heb ik ongeveer nog een half uurtje om af te ronden.

Thanks!
Een lekkere goulash?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_157428825
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 14:20 schreef kaars het volgende:
iemand suggesties voor iets wat grotendeels van te voren klaar te maken is? Tweede kerstdag gaan wij met familie naar een kerstcircus en daarna willen we thuis eten, van te voren er tijd insteken is geen probleem. Voordat we gaan eten heb ik ongeveer nog een half uurtje om af te ronden.

Thanks!
Een garnalen of wildkroketje is goed voor te bereiden en kwestie van frituren voor je gaat serveren, dit is ook sjiek in de vorm van bitterballetje bij de borrel. En als je gasten al wat te knabbelen hebben dan heb jij meer tijd in de keuken!

Je voorgerecht kan natuurlijk koud zoals carpaccio of een zalmbonbon. Een soep of bouillon is ook prima op op te warmen. Eendenborstfilet is zo gebakken, lekker met een cranberry-portsaus (vooraf maken en even opwarmen), pommes duchesse, geroerbakte spruitjes met amandel, salade, eigengemaakte appelmoes. Een ijstaartje of kaasplankje als dessert.
pi_157429067
quote:
14s.gif Op maandag 9 november 2015 17:14 schreef Myraela het volgende:

[..]

Stoofpotten zijn dan ideaal.
quote:
1s.gif Op maandag 9 november 2015 17:21 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Een lekkere goulash?
quote:
1s.gif Op maandag 9 november 2015 17:31 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Een garnalen of wildkroketje is goed voor te bereiden en kwestie van frituren voor je gaat serveren, dit is ook sjiek in de vorm van bitterballetje bij de borrel. En als je gasten al wat te knabbelen hebben dan heb jij meer tijd in de keuken!

Je voorgerecht kan natuurlijk koud zoals carpaccio of een zalmbonbon. Een soep of bouillon is ook prima op op te warmen. Eendenborstfilet is zo gebakken, lekker met een cranberry-portsaus (vooraf maken en even opwarmen), pommes duchesse, geroerbakte spruitjes met amandel, salade, eigengemaakte appelmoes. Een ijstaartje of kaasplankje als dessert.
Thanks voor de suggesties! wildkroketjes is wel een heel goed idee!

Ik twijfel nu inderdaad tussen een stoofpotje met konijn of eendenborst, even de meningen van het gezelschap peilen :P

Heeft iemand wel is zelf ijstaart gemaakt? of zal ik er lekker een bestellen?
pi_157429906
Een echte ijstaart niet, maar wel parfait. Deze is lekker; http://www.een.be/program(...)adeparfait-met-peren
pi_157430929
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 17:45 schreef kaars het volgende:
Heeft iemand wel is zelf ijstaart gemaakt? of zal ik er lekker een bestellen?
IJstaart is echt één van de simpelste dingen van de wereld. Tenminste, dat zou kunnen, je kunt er ook flink mee uitpakken. Mijn moeders lievelingstaart is een simpele taart van meringue, nougatine en geklopte slagroom.

Vorig jaar met kerst maakte ik deze baked Alaska. Deze is met zelfgemaakt chocolade ijs, zoute karamel, koffiecake en Italiaanse meringue.

pi_157432295
Ik moet zelf eerst nog wat met een sinterklaasdiner. Een speculaasparfait is natuurlijk heel ok in het thema 😊
pi_157444722
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 20:11 schreef MrsDuck het volgende:
Ik moet zelf eerst nog wat met een sinterklaasdiner. Een speculaasparfait is natuurlijk heel ok in het thema 😊
ik heb met sinterklaas een paar keer een kruidnootjestiramisu gemaakt. altijd een groot succes!

quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 13:58 schreef minilot het volgende:
Och, hoe knus is dit idee!? :D

http://100daysofevelyn.com/2013/08/25/chocolate-fortune-pyramids/

[ afbeelding ]

Geluks'koekjes' in de vorm van chocolade kooitjes. Erg tof voor bij de koffie na de kerstmaaltijd. :Y
deze zijn te lief :o wat een goed idee! misschien eens uitproberen, binnenkort...

ik heb een tijdje terug de doperwtjessoep met geitenkaas-mosterdcroutons gemaakt uit Nopi (de laatste Ottolenghi)... het is wel een beetje lente-achtig gerecht, maar misschien toch wel een goed idee voor het voorgerecht. het ziet er supermooi uit en smaakte erg goed :)
pi_157614237
Hoera, 2e kerstdag zijn we thuis. Ons gezelschap; moi, mr.Duck en ons kleutereendje (nee, ze is niet lelijk ☺). Lekker voor ons wat maken. Nu de ideetjes nog.
pi_157689527
Ik kook deze kerst alleen voor mijn eigen familie. Vorig jaar ook voor de schoonfamilie, maar dat was eigenlijk teveel werk.

Menu voor bij mijn moeder gaat denk ik dit worden:
quote:
Bouillabaisse

*****

Eend met stoofpeer en pastinaak puree

*****

Picanha, gepofte zoete aardappel met zure room en sperziebonen

*****

Bitterkoekjespudding met karamelsaus
De bouillabaisse is nog ter discussie, aangezien een aantal mensen niet echt van vis houden. Ik wil het gewoon graag een keer maken. :') :@
pi_157689595
Ik ga denk ik op 1e kerstdag met mn vriend sukiyaki-en :)
pi_157690773
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 november 2015 11:53 schreef Myraela het volgende:
Ik kook deze kerst alleen voor mijn eigen familie. Vorig jaar ook voor de schoonfamilie, maar dat was eigenlijk teveel werk.

Menu voor bij mijn moeder gaat denk ik dit worden:

[..]

De bouillabaisse is nog ter discussie, aangezien een aantal mensen niet echt van vis houden. Ik wil het gewoon graag een keer maken. :') :@
Bouillabaisse is nou ook niet echt het visgerecht voor mensen die niet zo van vis houden. Met sommige gerechten trek je ze over de streep, garnalenkroketten, palingmousse, tonijnsteak gaan er bij niet visliefhebbers vaak nog wel in. Bouillabaisse is voor mensen die van het vissige van vis houden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_157691314
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 13:08 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Bouillabaisse is nou ook niet echt het visgerecht voor mensen die niet zo van vis houden. Met sommige gerechten trek je ze over de streep, garnalenkroketten, palingmousse, tonijnsteak gaan er bij niet visliefhebbers vaak nog wel in. Bouillabaisse is voor mensen die van het vissige van vis houden.
Vind je? Ik ben zelf ook geen enorme visliefhebber. Zodra het te vissig smaakt haak ik af. Maar bouillabaisse vind ik juist geweldig. Zeker met lekker brood en veel rouille. :9 Maar het idee ligt nu bij mijn stiefvader en broer, moeten ze zelf maar kiezen.
  vrijdag 20 november 2015 @ 17:24:58 #123
409579 LuDann
All the way
pi_157696561
Ik ga ook meelezen. Weet niet of ik ook durf te posten wat ik ga maken. Ik maak pas sinds een maand of 2 iets anders klaar dan magnetronmaaltijden. :')

Ik zal eerste Kerstdag voor 7 eters gaan koken. Spannend wel! Voor- en nagerecht worden verzorgd door mijn moeder en schoonmoeder. Ik durf in een topic als dit bijna niet neer te zetten waar we heen gaan voor inspiratie...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar ik heb daar best zin in. :D Ik wil denk ik meerdere gerechten op tafel zetten waar mensen zelf van kunnen opscheppen.

Ben heel benieuwd naar de knappe dingen die jullie allemaal gaan maken.
pi_157700390
quote:
11s.gif Op vrijdag 20 november 2015 17:24 schreef LuDann het volgende:
Ik ga ook meelezen. Weet niet of ik ook durf te posten wat ik ga maken. Ik maak pas sinds een maand of 2 iets anders klaar dan magnetronmaaltijden. :')

Ik zal eerste Kerstdag voor 7 eters gaan koken. Spannend wel! Voor- en nagerecht worden verzorgd door mijn moeder en schoonmoeder. Ik durf in een topic als dit bijna niet neer te zetten waar we heen gaan voor inspiratie...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar ik heb daar best zin in. :D Ik wil denk ik meerdere gerechten op tafel zetten waar mensen zelf van kunnen opscheppen.

Ben heel benieuwd naar de knappe dingen die jullie allemaal gaan maken.
Gewoon posten hoor, ook over hoe het in Utrecht was.
  vrijdag 20 november 2015 @ 20:53:49 #125
409579 LuDann
All the way
pi_157702114
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 november 2015 19:57 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Gewoon posten hoor, ook over hoe het in Utrecht was.
Misschien. Als ik durf. :P

Ik wil best vertellen over hoe het in Utrecht was als daar belangstelling voor is. :Y
  vrijdag 20 november 2015 @ 20:54:49 #126
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157702155
Belangstelling present.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 20 november 2015 @ 21:10:13 #127
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_157702746
quote:
17s.gif Op vrijdag 20 november 2015 20:53 schreef LuDann het volgende:

[..]

Misschien. Als ik durf. :P

Iedereen moet toch ergens beginnen! :Y) En alle toffe mensen hier zullen het vast wel leuk vinden om te horen of misschien zien wat je op tafel gaat zetten! Zelfs al ben je een beginner qua koken!! ;)

Ikzelf ben ook zeker geen gevorderde kok, zeker niet in vergelijking met sommige kooktalenten die je hier voorbij ziet komen! :D Maar het belangrijkste is (naar mijn mening), dat je gewoon lekker plezier hebt in wat je doet!
  vrijdag 20 november 2015 @ 21:27:43 #128
409579 LuDann
All the way
pi_157703517
Ok, ik zal wel even een verslagje posten over hoe het was op het festival. :Y

Dankjewel voor de aanmoediging Bienelientjee. O+ Ik heb er wel plezier in. Ik heb een dochtertje van 3,5 maand en ik vind het belangrijk dat ze leert wat goed en gezond eten is. Geen magnetron troep meer voor ons.
  vrijdag 20 november 2015 @ 21:53:36 #129
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_157704409
1e gaan wij met 15 man gourmetten. Maar dan wel met Jacobsschelpen, eend en ree, lever en de gebruikelijke vlees en vissoorten,.

2e zijn we samen. Wil dan vooraf toast met eendenragout en bloemkool soep met garnalen , hoofd: rosbief met veel paddenstoelen, frietjes, groenten
Na: hertog roomijs, vers geslagen slagroom, aardbeien en vers gesmolten chocolade (te simpel maar te lekker! )
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 20 november 2015 @ 21:58:31 #130
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_157704565
Of gewoon pizza :D
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_157705968
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 21:58 schreef uniekhoorn het volgende:
Of gewoon pizza :D
Mijn kinderen willen 'hamburger van papa van de bbq'. Nou zijn die ook erg lekker. Eens zien of we dat wat kunnen pimpen.
Met een meidenkwartet
pi_157706977
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 21:10 schreef Bienelientjee het volgende:

[..]

Iedereen moet toch ergens beginnen! :Y) En alle toffe mensen hier zullen het vast wel leuk vinden om te horen of misschien zien wat je op tafel gaat zetten! Zelfs al ben je een beginner qua koken!! ;)

Ikzelf ben ook zeker geen gevorderde kok, zeker niet in vergelijking met sommige kooktalenten die je hier voorbij ziet komen! :D Maar het belangrijkste is (naar mijn mening), dat je gewoon lekker plezier hebt in wat je doet!
Precies, ik ben zeker geen topkok en voor gepriegel heb ik geen geduld. Ik vind het het wel leuk om net wat anders te doen als normaal maar de ingrediënten moeten wel uit de supermarkt of bij een gewone slager etc. komen. Toko, Turk, delicatessezaken en zelfs een uitgebreide viswinkel zijn hier niet echt in de buurt. Ik haal mijn inspiratie uit kookboeken, kooktijdschriften, supermarkttijdschriften, Pinterest en blogs (voornamelijk Nederlandstalig).
pi_157707024
Ik heb net een heel duur japans mes gekocht (ik kan er niets aan doen, ik vind messen gewoon mooi)... Dan heb ik in ieder geval goed gereedschap. Al zal ik met kerst niets speciaals koken. Ga twee dagen bij anderen eten, al zal ik el een lekker gerechtje meenemen.

Waarschijnlijk maak ik zelf een pate met wat confijt voor het etentje. En voor de ander weet ik het nog niet.
Whatever...
pi_157711492
De bouillabaisse verhuist naar de dag dat ik alleen met mijn vriend ben en mijn ouders krijgen gewoon maar 3 gangen.
pi_157721475
quote:
11s.gif Op vrijdag 20 november 2015 17:24 schreef LuDann het volgende:
Ik ga ook meelezen. Weet niet of ik ook durf te posten wat ik ga maken. Ik maak pas sinds een maand of 2 iets anders klaar dan magnetronmaaltijden. :')

Ik zal eerste Kerstdag voor 7 eters gaan koken. Spannend wel! Voor- en nagerecht worden verzorgd door mijn moeder en schoonmoeder. Ik durf in een topic als dit bijna niet neer te zetten waar we heen gaan voor inspiratie...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar ik heb daar best zin in. :D Ik wil denk ik meerdere gerechten op tafel zetten waar mensen zelf van kunnen opscheppen.

Ben heel benieuwd naar de knappe dingen die jullie allemaal gaan maken.
Ik zou niet teveel hooi op mijn vork nemen als ik jou was. Er zijn ook veel lekkere dingen die technisch niet erg moeilijk zijn en die qua timing niet makkelijk in de soep lopen. Natuurlijk mag er best wat fout gaan, maar als jij loopt te stressen en het allemaal te lang duurt en iedereen zijn best moet doen om te zeggen dat het lekker is dan wordt de avond daar meestal niet gezelliger van.

quote:
14s.gif Op vrijdag 20 november 2015 13:35 schreef Myraela het volgende:

[..]

Vind je? Ik ben zelf ook geen enorme visliefhebber. Zodra het te vissig smaakt haak ik af. Maar bouillabaisse vind ik juist geweldig. Zeker met lekker brood en veel rouille. :9 Maar het idee ligt nu bij mijn stiefvader en broer, moeten ze zelf maar kiezen.
Ik schatte het anders in, ik hou zelf ook wel van vis en vooral schaal en schelpdieren dus ik kan dat ook weer niet zo heel goed beoordelen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 21 november 2015 @ 19:42:13 #136
409579 LuDann
All the way
pi_157722738
Ik was niet van plan het heel ingewikkeld te maken, maar bedankt voor je advies. :Y
pi_157805183
Nou, uitgenodigd om 2e kerstdag te gaan gourmetten bij mijn ouders.

En eerste kerstdag blijven we lekker thuis. Er staat nog honderduizend speciaalbier in de kast en die gaan we opdrinken. :+

Dus potentieel ben ik wel op zoek naar voer dat goed bij bier past. :P
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 25 november 2015 @ 10:21:34 #138
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157805330
quote:
2s.gif Op woensdag 25 november 2015 10:09 schreef Lonaa het volgende:
Nou, uitgenodigd om 2e kerstdag te gaan gourmetten bij mijn ouders.

En eerste kerstdag blijven we lekker thuis. Er staat nog honderduizend speciaalbier in de kast en die gaan we opdrinken. :+

Dus potentieel ben ik wel op zoek naar voer dat goed bij bier past. :P
patat met kip dus ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_157805347
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2015 10:21 schreef Molo het volgende:

[..]

patat met kip dus ^O^
Of spareribs. _O_
Sterkheidsbaas van alles.
pi_157805455
quote:
2s.gif Op woensdag 25 november 2015 10:22 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Of spareribs. _O_
http://www.beefensteak.nl/nl/spareribs-baby-back-ribs.html

Deze zijn echt te lekker. Pas gemaakt.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 25 november 2015 @ 11:16:18 #141
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157806198
quote:
2s.gif Op woensdag 25 november 2015 10:22 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Of spareribs. _O_
Pizza *O*
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 25 november 2015 @ 13:00:26 #142
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_157808622
Als één van mijn toetjes wil ik zoiets doen, diagonale panna cotta :D Moet alleen nog een leuk recept vinden!

pi_157809010
Ik ben er uit voor mijn Sinterklaas... niet helemaal kerst dus...

Knolselderij-saffraansoep
http://mmm-lekker.blogspo(...)ij-saffraansoep.html


Honing-citroenkip met wortel en boerenfriet
https://www.jamiemagazine(...)-met-worteltjes.html


En toch geen parfait...maar een kruidnotencheesecake
http://www.kookmetplezier(...)cake-in-een-glaasje/
pi_157810068
foutje, er ging iets verkeerd
pi_157829186
* Gala6183 slaat de laatste 2 nagerechten op.

De inspiratie voor voor-, tussen- en hoofdgerecht wil nog niet echt komen dus ik lees hier ook mee. We zijn maar met een klein groepje dit jaar (6 volwassenen) en iedereen eet alles, behalve de zwangere. Dus ik zoek iets zonder rauwe vis/rauw vlees en zonder alcohol.
pi_157831024
De plannen zijn inmiddels rond, nou de menu's nog.

Kerstavond: 4 volwassenen + 2 kinderen
Wil als hoofdgerecht dan denk ik kalkoen doen, met stoofpeertjes, puree en nog een andere groente. Voor en toetje nog geen idee.

Eerste Kerstdag zijn we alleen met ons gezin (dus 2 volwassenen en 2 kinderen)
Dan denk ik iets met eend.

Tweede Kerstdag gaan we naar schoonfamilie. Moet ik denk ik wel iets meenemen, maar nog geen idee wat.
  donderdag 26 november 2015 @ 12:26:23 #147
319877 BzP
Devildriver_
pi_157832027
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2015 13:00 schreef Bienelientjee het volgende:
Als één van mijn toetjes wil ik zoiets doen, diagonale panna cotta :D Moet alleen nog een leuk recept vinden!

[ afbeelding ]
Wow Dit ga ik maken!

Denk deze:

http://cookinette.blogspot.dk/2009/08/diagonal-panna-cotta.html
Voeg toe op ps4 voor BF1 deviidriver_
May the Orse be with you
pi_157832067
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2015 10:37 schreef minilot het volgende:
Ik denk dat ik er 's middags stiekem ook nog iets te zuipen in ga wurmen, voor de gezelligheid. Dit klinkt als leuk en lekker:
Cranberry & Rosemary White “Christmas” Sangria
[ afbeelding ]

[..]

Mjam! :9
Die ziet er heerlijk uit!
Always &lt;br /&gt;Be &lt;br /&gt;Happy
pi_157833173
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2015 13:19 schreef MrsDuck het volgende:
Ik ben er uit voor mijn Sinterklaas... niet helemaal kerst dus...

Knolselderij-saffraansoep
http://mmm-lekker.blogspo(...)ij-saffraansoep.html
[ afbeelding ]

Honing-citroenkip met wortel en boerenfriet
https://www.jamiemagazine(...)-met-worteltjes.html
[ afbeelding ]

En toch geen parfait...maar een kruidnotencheesecake
http://www.kookmetplezier(...)cake-in-een-glaasje/
[ afbeelding ]
Wow, dat ziet er echt heerlijk uit!
pi_157833189
Ik zou heel graag een keer kalkoen klaarmaken, maar dat is denk ik iets wat ik beter volgend jaar kan proberen denk ik, als ik wat meer kookervaring heb?
pi_157835210
quote:
11s.gif Op donderdag 26 november 2015 13:33 schreef LuDann het volgende:
Ik zou heel graag een keer kalkoen klaarmaken, maar dat is denk ik iets wat ik beter volgend jaar kan proberen denk ik, als ik wat meer kookervaring heb?
Ik vind het niet zo bijzonder, het is weer eens wat anders dan kip maar vooral een geimporteerde armeluistraditie. Het is wel een hele grote kip, dus als je er met je timing/temperatuur naast zit zit je er met een kalkoen verder naast dan met een kip. Dat een kip nog een half uurtje nodig heeft terwijl iedereen al met het bestek in de aanslag zit is iets wat velen overkomt. Bij kalkoen is het dan snel een uur of meer en daar wordt het niet gezelliger van.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 26 november 2015 @ 15:18:13 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157835280
Ik heb ooit een recept gezien waarin ze een kalkoen ontdoen van de botten en dan in 1 lap gebruiken, met vulling ertussen en dan oprollen.
Leek me veel lekkerder dan traditionele kalkoen, die stiekem toch vaak gortdroog of moddervet is.

Ik heb nog geen idee wat we gaan doen, alleen traditioneel hier met mijn familie iets met zalm en toast vooraf en daarna bedenken we nog wel. Schoonfamilie is nog helemaal een raadsel :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_157836063
Hmm ja, ik wil mensen niet te lang laten wachten inderdaad.

Ik heb trouwens nog nooit kalkoen gegeten op die manier, het is vooral het idee wat me leuk lijkt. Staat zo leuk, zo'n hele vogel op tafel. :P
pi_157847325
Ik vind kalkoen klaarmaken eigenlijk niet zo heel ingewikkeld, en wel heel lekker. Uitdrogen is wel een risico, maar ik leg er meestal spek overheen + een bak met water onderin de oven, en dan gaat het altijd goed. Timing is ook nooit een probleem, ongeveer 20 minuten per 500 gram kalkoen.

Je kan natuurlijk ook beginnen met een kip. Het recept dat hier eerder gepost werd, is heerlijk. En dat kan je best een keertje nu al in het weekend uitproberen, zodat je het met Kerst niet voor het eerst doet.
  vrijdag 27 november 2015 @ 07:36:37 #155
319877 BzP
Devildriver_
pi_157853994
Ik eet
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 21:58 schreef Bleie het volgende:
Ik vind kalkoen klaarmaken eigenlijk niet zo heel ingewikkeld, en wel heel lekker. Uitdrogen is wel een risico, maar ik leg er meestal spek overheen + een bak met water onderin de oven, en dan gaat het altijd goed. Timing is ook nooit een probleem, ongeveer 20 minuten per 500 gram kalkoen.

Je kan natuurlijk ook beginnen met een kip. Het recept dat hier eerder gepost werd, is heerlijk. En dat kan je best een keertje nu al in het weekend uitproberen, zodat je het met Kerst niet voor het eerst doet.
Ik eet al mn hele leven kalkoen met kerst (engelse roots)
Een kalkoen van 6 kilo op tafel ziet er fantastisch uit.
En inderdaad is spek wel cruciaal, en mn ma doet om de zoveel tijd met vocht wat in de bak zit over de kalkoen gieten met een lepel, zo blijft die lekker sappig.
Verder maakt ze de stuffing altijd apart in de oven anders wordt het zo'n kwebbelige zooi.
Als je het apart maakt in een ovenschaal krijg je een krokant laagje erop.
Heerlijk met gravy!

Jezus wat heb ik zin in kerst (lees eten) nu!
Voeg toe op ps4 voor BF1 deviidriver_
May the Orse be with you
pi_157898373
Ik zou het simpeler houden Ludann, als je nog nooit voor een groep gekookt hebt. Een stoofpot ofzo (in van die kleine potjes geserveerd ziet dat er ook leuk uit), want daar kan qua timing veel minder mee mis gaan. Mocht je wel iets ingewikkelder willen doen, dan zou ik sowieso van te voren even oefenen.

Ik heb nog geen idee wat ik met kerst ga doen! :o Met oud en nieuw moet ik wel een hapje bedenken om mee te nemen. Ik wil het liefst iets met groente doen, want dat zal er niet zo veel zijn. Maar ik ben vooralsnog inspiratieloos.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_157899985
Is dit wat;

Oranje paprika met roomkaas
http://www.leukerecepten.(...)paprika-met-roomkaas


Courgettechips
http://www.sugarfreemom.c(...)hips/#_a5y_p=3138489


En verder de tapasachtige hapjes zoals olijven, champignons met knoflook en peterselie, zongedroogde tomaatjes.
pi_157900329
edit verkeerde topic
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 29 november 2015 @ 15:21:49 #159
409579 LuDann
All the way
pi_157900433
Oh die pepertjes zien er leuk uit zeg! O+

quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 13:51 schreef Lot_1 het volgende:
Ik zou het simpeler houden Ludann, als je nog nooit voor een groep gekookt hebt. Een stoofpot ofzo (in van die kleine potjes geserveerd ziet dat er ook leuk uit), want daar kan qua timing veel minder mee mis gaan. Mocht je wel iets ingewikkelder willen doen, dan zou ik sowieso van te voren even oefenen.

Ik heb nog geen idee wat ik met kerst ga doen! :o Met oud en nieuw moet ik wel een hapje bedenken om mee te nemen. Ik wil het liefst iets met groente doen, want dat zal er niet zo veel zijn. Maar ik ben vooralsnog inspiratieloos.
Ja, ik zal me niet meteen voor de leeuwen gooien. :P

Oefenen van tevoren ben ik sowieso van plan. :Y Ik ben van plan om naar aanleiding van het Allerhande Kerstfestival te beslissen wat het gaat worden. Geen culinair hoogstandje, maar je moet ergens beginnen. :)
  zondag 29 november 2015 @ 16:17:44 #160
47102 Elvi
miemkwien
pi_157901979
Advies gevraagd...

Mn moeder wil tweede kerstdag iemand uitnodigen en dan wil ze "iets met hapjes" doen en dat dat dan als avondeten fungeert. Ik heb zo'n vaag vermoeden dat ik dus de lul ben om die hapjes te gaan maken :P

Hoe pak ik dit het beste aan (het is voor 4 personen)? Gewoon kleine tapas-hapjes kopen (echt snacks) of moet ik het zien als een soort proeverij van bijvoorbeeld 10 gangen? Wat is een betere keuze?
  zondag 29 november 2015 @ 16:31:08 #161
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157902282
Als jij de lul bent qua koken, mag jij het beslissen neem ik aan.
Dus doe lekker waar je zelf zin in hebt ^O^
Alles is best toch?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_157902651
Oh thanks, MrsDuck, die pepertjes zien er enorm leuk uit! ^O^
freedom is just another word for nothing left to lose
  zondag 29 november 2015 @ 16:55:37 #163
409579 LuDann
All the way
pi_157902796
Ik ben dol op hapjes-als-avondeten. O+

Je zou kunnen kijken naar tapas inderdaad. Kopen is saai. :P Er zijn online genoeg recepten te vinden voor snelle en makkelijke tapas.
pi_157902832
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 15:21 schreef LuDann het volgende:
Oefenen van tevoren ben ik sowieso van plan. :Y Ik ben van plan om naar aanleiding van het Allerhande Kerstfestival te beslissen wat het gaat worden. Geen culinair hoogstandje, maar je moet ergens beginnen. :)
Prima begin hoor! :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_157903486
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 15:21 schreef LuDann het volgende:
Oh die pepertjes zien er leuk uit zeg! O+

[..]

Ja, ik zal me niet meteen voor de leeuwen gooien. :P

Oefenen van tevoren ben ik sowieso van plan. :Y Ik ben van plan om naar aanleiding van het Allerhande Kerstfestival te beslissen wat het gaat worden. Geen culinair hoogstandje, maar je moet ergens beginnen. :)
Joh, dat is toch prima! Ik vind het sowieso al super dat je jezelf leert koken nu. En soms zit het hem ook in kleine dingen. Boontjes met een plakje spek eromheen even aanbakken, is bijvoorbeeld echt heel simpel, maar ziet er net even wat feestelijker uit dan gewoon gekookte boontjes serveren. Komt vast goed!
pi_157904844
quote:
5s.gif Op zondag 29 november 2015 16:17 schreef Elvi het volgende:
Advies gevraagd...

Mn moeder wil tweede kerstdag iemand uitnodigen en dan wil ze "iets met hapjes" doen en dat dat dan als avondeten fungeert. Ik heb zo'n vaag vermoeden dat ik dus de lul ben om die hapjes te gaan maken :P

Hoe pak ik dit het beste aan (het is voor 4 personen)? Gewoon kleine tapas-hapjes kopen (echt snacks) of moet ik het zien als een soort proeverij van bijvoorbeeld 10 gangen? Wat is een betere keuze?
ik zou een avondje doorsnacken ervan maken. Dat doen wij ergens in de week vanaf kerstavond tot 31 dec. Ik zet een zootje hapjes op tafel zoals, olijven, blauwe kaas dip met witlof, gevulde pepers enz. En daarnaast warme hapjes die er tussendoor komen zoals kippenvleugels. De hele avond happen waarbij borrelen doorgaat in avondeten in borrelen.
  zondag 29 november 2015 @ 19:25:42 #167
409579 LuDann
All the way
pi_157906563
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 17:23 schreef Bleie het volgende:

[..]

Joh, dat is toch prima! Ik vind het sowieso al super dat je jezelf leert koken nu. En soms zit het hem ook in kleine dingen. Boontjes met een plakje spek eromheen even aanbakken, is bijvoorbeeld echt heel simpel, maar ziet er net even wat feestelijker uit dan gewoon gekookte boontjes serveren. Komt vast goed!
Dank je! Ik vind het belangrijk dat mijn dochter straks leert wat echt eten is. De basis voor een levenslange voorkeur wordt in haar jeugd gelegd en ik wil graag vermijden dat die voorkeur bestaat uit magnetronvoer. Dat is mijn grote motivatie en tot mijn eigen verbazing vind ik dat hele koken-gebeuren nog best leuk ook. :P
  zondag 29 november 2015 @ 19:45:58 #168
47102 Elvi
miemkwien
pi_157907111
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 18:15 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ik zou een avondje doorsnacken ervan maken. Dat doen wij ergens in de week vanaf kerstavond tot 31 dec. Ik zet een zootje hapjes op tafel zoals, olijven, blauwe kaas dip met witlof, gevulde pepers enz. En daarnaast warme hapjes die er tussendoor komen zoals kippenvleugels. De hele avond happen waarbij borrelen doorgaat in avondeten in borrelen.
Dat is wel een goeie... Gewone hapjes op tafel en afwisselen met iets warms. Dat scheelt ook een hoop werk denk ik :P
pi_157907646
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 19:25 schreef LuDann het volgende:

[..]

Dank je! Ik vind het belangrijk dat mijn dochter straks leert wat echt eten is. De basis voor een levenslange voorkeur wordt in haar jeugd gelegd en ik wil graag vermijden dat die voorkeur bestaat uit magnetronvoer. Dat is mijn grote motivatie en tot mijn eigen verbazing vind ik dat hele koken-gebeuren nog best leuk ook. :P
*O*
pi_157907693
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 19:45 schreef Elvi het volgende:

[..]

Dat is wel een goeie... Gewone hapjes op tafel en afwisselen met iets warms. Dat scheelt ook een hoop werk denk ik :P
Ik doe zoiets vaak met verjaardagen, en zorg dan ook voor bijv quiche en iets als gehaktbrood, kipvleugeltjes, enz.
  maandag 30 november 2015 @ 20:35:06 #172
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157929496
Tweede kerstdag gaan we lekker burgerlijk gourmetten met de familie, dus wilde ik mezelf eerste kerstdag verwennen met iets wat relatief licht en niet super moeilijk is:

Voor: tonijnceviche met wasabi-avocadopurree en rode biet
Hoofd: kreeft met avocado-wasabi-limoenpurree
Na: citrusvruchtencurd met balsamico.

Moet lukken. Moeten vooral ook mooie bordjes worden. :)
  maandag 30 november 2015 @ 20:44:39 #173
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157929843
Voor en hoofd met erg overeen komende smaken zou ik niet snel doen. Is een andere saus/puree bij een van beiden geen beter idee?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 30 november 2015 @ 20:48:52 #174
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157929995
Ik twijfel inderdaad nog. Enerzijds gemakkelijk omdat ik voor één persoon kook en dus niet veel hoef weg te gooien en ik het leuk vind als gerechten met elkaar in verband staan, maar die purree bij de ceviche wordt wellicht nog wat anders. Ik wil wel eens iets met mierikswortel proberen en dan de avocado weglaten. Tips zijn in ieder geval welkom.

Edit: ik heb ook nog nooit pastinaak op, maar om een of andere manier denk ik dat pastinaakpurree met mierikswortel o.i.d. ook wel bij die ceviche zou kunnen passen. Iemand een idee?
  maandag 30 november 2015 @ 20:56:54 #175
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157930269
Ik ben zelf geen ceviche liefhebber maar zou daar meer frisheid bij doen, dus niet op avocado basis. Want vettig.
Kreeft dan weer wel, met zoete tuinerwtjes crème met avocado erbij ofzo. Maar goed, je kunt zo enorm veel kanten op ermee.

Ik ben gewoon klassiek ingesteld, noem het saai, mag ook :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 30 november 2015 @ 21:03:25 #176
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157930516
Klassiek is niet saai hoor. ;) De avocado wilde ik ook zeker niet weghalen bij de kreeft, die combinatie proef ik namelijk al een tijdje in mijn hoofd.
pi_157964550
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 21:03 schreef vinnypassy het volgende:
Klassiek is niet saai hoor. ;) De avocado wilde ik ook zeker niet weghalen bij de kreeft, die combinatie proef ik namelijk al een tijdje in mijn hoofd.
Heb ik ook eens gehad, maar dan met garnalen. Dat werkte prima. Meestal kun je daar wel op af gaan als een combinatie zich zo nadrukkelijk in je hoofd manifesteert dat je het kunt proeven. Sterker nog, soms laat ik het liggen en dan kom ik dezelfde combinatie een keer tegen bij een of andere serieuze kok en voelt het alsof je idee is afgepakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 december 2015 @ 07:38:45 #178
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158003795
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2015 13:19 schreef MrsDuck het volgende:
Ik ben er uit voor mijn Sinterklaas... niet helemaal kerst dus...

Knolselderij-saffraansoep
http://mmm-lekker.blogspo(...)ij-saffraansoep.html
[ afbeelding ]

Honing-citroenkip met wortel en boerenfriet
https://www.jamiemagazine(...)-met-worteltjes.html
[ afbeelding ]

En toch geen parfait...maar een kruidnotencheesecake
http://www.kookmetplezier(...)cake-in-een-glaasje/
[ afbeelding ]
leuk! Ik was nog op zoek naar een dessert voor morgen. :s)
  vrijdag 4 december 2015 @ 17:25:11 #179
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158013335
ik dacht dus vandaag: "Yes, ik heb mn 2e voorgerecht": Rilette van eend, met appelijs, bloedworst en krokant gebakken spek.

Reactie van mijn vrouw: "Veel te vet, dat wil ik niet."

Ja fu.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 4 december 2015 @ 20:29:08 #180
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158017249
Gerookte eendenborst dan?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158061820
Ben er nog niet helemaal uit, maar denk dat het zoiets wordt:

Amuse
Coquilles met een glaasje witte wijn-meloensoep

Voorgerecht
Wortelsoep met kokosmelk (alvast bedankt Lynn!)

Hoofdgerecht
Eendenborst met port-jus met zelfgemaakte aardappelkroketjes, wat komkommerrolletjes, paddestoelen en haricots verts in spek.

Nagerecht
Kleine hapjes: Appel-roosje, chocoladesoesje, stukje citroencake en een bakje nutella-mousse.
Misschien wat opfleuren met bolletjes koffie/sap/likeur en/of cacaopoeder in een vormpje gestrooid.

[ Bericht 3% gewijzigd door Rexanthony op 07-12-2015 16:05:36 ]
  maandag 7 december 2015 @ 10:38:23 #182
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158074153
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 20:29 schreef Molo het volgende:
Gerookte eendenborst dan?
Dat gaat 'm inderdaad worden.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158074965
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 17:59 schreef Rexanthony het volgende:
Ben er nog niet helemaal uit, maar denk dat het zoiets wordt:

Amuse
Coquilles met een glaasje witte wijn-meloensoep

Voorgerecht
Wortelsoep met kokosmelk (alvast bedankt Lynn!)

Hoofdgerecht
Eendenborst met port-jus met zelfgemaakte aardappelkroketjes, wat komkommerrolletjes, paddestoelen en haricots verts in spek.

Nagerecht
Kleine hapjes: Appel-roosje, chocoladesoesje, stukje citroencake en een bakje nutella-mousse.
Misschien wat opfleuren met bolletjes koffie/sap/likeur en/of cacaopoeder in een vormpje gestrooid.

Ik weet het. Niet heel bijzonder, maar ook niet allerdaags.
Moet het bijzonder dan? Het klinkt heel lekker. Dat lijkt mij het belangrijkste. Mijn Sint-menu viel goed in de smaak, nu op naar de kerstdis. 1e kerstdag zijn we bij familie. Met 2e kerstdag zijn we met zijn drietjes en met een kleuter wil ik het niet te avontuurlijk maken. Maar ik wil wel wat anders voor haar als kipsterren en aardappelboompjes (of andersom).
  maandag 7 december 2015 @ 12:46:28 #184
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158076772
Recept van de nutellamouse plz :9~
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158081773
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 11:23 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Moet het bijzonder dan?
Nee, niks moet, maar ik vind het zelf wel leuk om te experimenteren ;)
  maandag 7 december 2015 @ 16:28:20 #186
409579 LuDann
All the way
pi_158082840
Oh, ik ben dol op eend, lekker hoor. *O*

Als ik in de problemen kom dan kan ik per Whatsapp hulp inroepen. :P

quote:
Albert Heijn biedt kook-hulp via WhatsApp tijdens Kerstdagen

Als jij wilt shinen als chefkok van de avond tijdens de Kerstdagen dan kun je natuurlijk de lekkerste recepten zoeken. Op die avond zelf moet dan natuurlijk wel alles lukken, want anders sla je een grote flater. Mocht je nou problemen hebben of toch nog wat tips willen weten dan kun je deze Kerst ook het Allerhande team van de Albert Heijn een vraag stellen via WhatsApp.

Albert Heijn Kersthulp

Ik heb simpelweg nog geen enkel idee wat ik ga maken qua diner op de Kerstdagen, dat zie ik wel een paar dagen voordat het allemaal gaat beginnen. Inmiddels zijn er onwijs veel recepten te vinden voor de heerlijkste gerechten, zowel online als in de vele kookboeken en fysieke bladen die te vinden zijn. Supermarktketen Albert Heijn brengt de Allerhande uit, een magazine wat in de winkels te verkrijgen is en bomvol tips, recepten en nieuws staat.

Nu heeft de supermarkt ook laten weten op 24, 25 en 26 december de mogelijkheid te bieden om via WhatsApp het Allerhande-team te kunnen bereiken voor allerlei vragen omtrent jouw Kerstdiner. Via 06-48484040, kun je op deze dagen tussen 10.00 en 22.00 vragen stellen over jouw varkensgebraad, het marineren van de biefstuk, hoelang je gevulde hertendij nog moet smoren en meer. Het team zal jouw vragen dan persoonlijk beantwoorden, zodat je gerust de chefkok uit kunt hangen in je eigen keuken.

http://androidworld.nl/ap(...)-tijdens-kerstdagen/
pi_158100214
Okee, kerst is het niet, maar er zijn meer feestdagen in december.. Bovendien heb ik ervoor de chocoladestafjes uit de OP gepikt.. *)

Aldus: de sinterklaassurprise die ik dit jaar maakte!

Grote taart met een doorsnee van 25cm. Drie lagen luchtige speculaascake, gevuld en afgesmeerd met witte chocolade/meringuecrème. Verder handgemaakte marsepein met oranjebloesem, zelfgebakken kruid- en pepernootjes, gekonfijte mandarijnschilletjes en zelfgemaakte borstplaat-hartjes.

Was nog een heel avontuur want ik maak dus nooit taarten. :') Ergo: tikkie slordig. Maar wel lol mee gehad. :)





In de taart zaten overigens kleine kadootjes, én.. gereedschap (zaag, hamer, schroevedraaier) van chocolade. Dat zat zo:

SPOILER: Bijgaand gedicht voor mijn kersverse zwager Bart
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:+

Goed! Dan kan ik vanaf deze week eindelijk eens over kerst gaan nadenken! :7

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 08-12-2015 10:47:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 8 december 2015 @ 11:02:18 #188
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158100656
'tikkie slordig'?

GTFO. Ik mocht willen dat ik zo een taarten kon bakken.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158100755
Van die kekke toefjes d'rop maken het al gauw een beetje profi. ;)
Cakelagen waren zwaar ongelijk, de crème zit er aan de buitenkant schots en scheef op - als ik een banketbakker was zou ik het niet verkopen hoor! *)

Maar goed, het was een sinterklaassurprise die sowieso helemaal verwoest moest worden om bij de kadootjes te komen, dus dikke boeiuh. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 8 december 2015 @ 11:13:29 #190
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158100855
Ik zou 'm kopen. :{w
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158100885
Thanks! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_158101221
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 11:07 schreef minilot het volgende:
Van die kekke toefjes d'rop maken het al gauw een beetje profi. ;)
Cakelagen waren zwaar ongelijk, de crème zit er aan de buitenkant schots en scheef op - als ik een banketbakker was zou ik het niet verkopen hoor! *)

Maar goed, het was een sinterklaassurprise die sowieso helemaal verwoest moest worden om bij de kadootjes te komen, dus dikke boeiuh. :)
Noem het rustiek en het verkoopt.... die taart ziet er prachtig uit.
  dinsdag 8 december 2015 @ 11:40:33 #193
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_158101476
Hoihoi, ik meld me ook maar weer even. Ik doe dit jaar niet mee met de tienkamp, maar ben wel gevraagd wat hapjes te maken. De shortlist voor nu:

-Big ass quiche met spinazie, kaas en vega spekjes.
-Zalmtoast met kervelboter
-Tony cocolonely choco mousse (ga ik morgen uitproberen)
http://www.myhappykitchen(...)colonely-salted.html
pi_158101493
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 11:40 schreef Noordsestern het volgende:
Hoihoi, ik meld me ook maar weer even. Ik doe dit jaar niet mee met de tienkamp, maar ben wel gevraagd wat hapjes te maken. De shortlist voor nu:

-Big ass quiche met spinazie, kaas en vega spekjes.
-Zalmtoast met kervelboter
-Tony cocolonely choco mousse (ga ik morgen uitproberen)
http://www.myhappykitchen(...)colonely-salted.html
Zalm met kervelboter, dat klinkt lekker zeg! :9
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 8 december 2015 @ 11:43:30 #195
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_158101547
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 11:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Zalm met kervelboter, dat klinkt lekker zeg! :9
Staat in het magazine van de Jumbo, nog niet geprobeerd.
Heb net je foto's weer gezien, wow, jij bent echt een taart-jedi! :o
pi_158103114
Toffe surprise Minilot!

Ik ben er nog steeds niet uit qua kerstmenu. Eerste kerstdag komen mijn ouders (makkelijke eters) en schoonmoeder en schoonzus (zeer moeilijke eters). Ik wil toch graag dat iedereen lekker te eten krijgt, maar manman wat een uitdaging zo. Het toetje wordt waarschijnlijk een pannacotta en/of appelsorbetijs (eerst maar eens testen of dat lukt c.q. lekker is). Verder wil mijn man per se een minihamburger als tussengerecht klaarmaken. Ik krijg het niet uit zijn hoofd gepraat :') Hoofdgerecht wordt gezien alle kieskeurigheid iets van een chic AVG'tje vrees ik. Rundvlees, groene groenten en iets met aardappeltjes uit de oven. Voorgerecht wordt een salade waar ik nog niet over uit ben.
pi_158103954
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 12:53 schreef kazy het volgende:
Toffe surprise Minilot!

Ik ben er nog steeds niet uit qua kerstmenu. Eerste kerstdag komen mijn ouders (makkelijke eters) en schoonmoeder en schoonzus (zeer moeilijke eters). Ik wil toch graag dat iedereen lekker te eten krijgt, maar manman wat een uitdaging zo. Het toetje wordt waarschijnlijk een pannacotta en/of appelsorbetijs (eerst maar eens testen of dat lukt c.q. lekker is). Verder wil mijn man per se een minihamburger als tussengerecht klaarmaken. Ik krijg het niet uit zijn hoofd gepraat :') Hoofdgerecht wordt gezien alle kieskeurigheid iets van een chic AVG'tje vrees ik. Rundvlees, groene groenten en iets met aardappeltjes uit de oven. Voorgerecht wordt een salade waar ik nog niet over uit ben.
Poeh, lastig hè, als je het moeilijke eters naar de zin wilt maken? :Y

Is het een idee om je man een klein visburgertje klaar te laten maken als tussengerecht? Is net iets lichter en anders dan vlees :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 8 december 2015 @ 18:26:12 #198
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158110530
Komt voor mij een 4e gast bij! Die gelukkig wel alles waardeert :D Dus kan nog steeds lekker experimenteren!
pi_158113685
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Poeh, lastig hè, als je het moeilijke eters naar de zin wilt maken? :Y

Is het een idee om je man een klein visburgertje klaar te laten maken als tussengerecht? Is net iets lichter en anders dan vlees :)
Ik heb het voorgelegd, maar meneer wil fleisch :Y) (dus dat wordt óf een gang schrappen - want ik denk ook dat het iets te veel is - óf gewoon vragen of iedereen de rest van de dag niks eet :P )

Dat appelsneeuwtoetje uit de OP lijkt me trouwens ook wel tof. Niet te zwaar ook.
pi_158124357
Kun je het diner niet 'american style' maken om het toch een beetje samenhangend te houden? Met een New York-style cheesecake als toetje? En een rode-koolsalade als bijgerecht? Verder heb ik niet zo veel inspiratie, maar er valt vast nog meer leuks amerikaans te bedenken :)
freedom is just another word for nothing left to lose
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')