abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_156992496
Is het raar om vandaag bij wijze van al iets 'Kerstachtig' eten te serveren? Ik zit er een beetje over na te denken omdat dit toch ons laatste avond in Nederland voorlopig is. Ik heb het dan over kreeft i.c.m. eventueel met krab of sushi?. Anderzijds moet je daarna wel weer gaan afruimen e.d en of dat slim is zo 24 uur voor vertrek...

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2015 14:53:50 ]
  woensdag 21 oktober 2015 @ 14:54:12 #77
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_156992503
Kersteten kan elke dag.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 21 oktober 2015 @ 17:20:12 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156995773
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 14:17 schreef MutedFaith het volgende:
Mijn schoonfamilie zeurt elke jaar dat ik *weer* zelfgemaakte bitterballen/kroketten moet maken.

Dus ik ben voor dit jaar maar weer op zoek naar een nieuw recept/smaak.

In het verleden (niet alleen met kerst) heb ik al gemaakt:
- Rundvlees/ragout (de "normale" bitterbal)
- Garnalen
- Makreel/aardappel
- Kaas
- Kipsaté
- Champignon
- Risotto

Ideeën voor deze kerst zijn: Zuurvleesbitterbal (want: limburger) of indiasecurrybitterbal (obv lam madras ofzo).
Ik heb dit boekje:


Staat helemaal vol met recepten en ideeën voor kroketten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 21 oktober 2015 @ 18:13:53 #79
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_156996830
Die gaat in de bol.com winkelwagen!
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_157020601
Kroketten, goed idee. Dat is misschien wel leuk als extra gerecht. Die lam madras variant lijkt mij overigens heerlijk.

En nu moet ik natuurlijk ook het GoT kookboek hebben.. :7
pi_157073630
Dit dus...
pi_157074502
Wij hebben elk jaar met de vriendengroep een Kerstdiner.

Elk jaar verzorg ik de amuse met een gerechtje.

Amuselepel:
- Zalmsnippers/zalmfilet
- Calve sambasaus
- Verse bieslook versnipperd.

Elk jaar kookt iemand anders, maar elk jaar moet ik dit maken voor die gasten. Het is een soort traditie geworden. Het scheelt wel, het is met 10 minuten gemaakt (20 lepels).
  zondag 25 oktober 2015 @ 16:53:35 #84
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_157088757
Kerst topic! *O*
pi_157090686
Hier nog geen plannen met kerst, maar er komen wel leuke dingen voorbij :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  donderdag 29 oktober 2015 @ 12:08:48 #86
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_157180340
Oh wat houd ik van foodgawker O+. Kwam deze net tegen, ziet er wel leuk uit:

  Moderator donderdag 29 oktober 2015 @ 13:27:21 #87
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157181686
Tvp. Wij koken en bakken ook altijd met de hele fam ±20personen dus door moet ik even volgen
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 29 oktober 2015 @ 19:55:33 #88
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_157188859
Ben langzamerhand nu ook allerlei recepten aan het opzoeken en opslaan :D Vanwege een persoonlijke reden wil ik dit jaar toch een beetje extra speciaal uitpakken op één van de kerstdagen. Ik ben geen gevulde kalkoen held enzo, maar wil toch wat extra's dit jaar doen met wat nieuwe dingen uitproberen. Extra hapjes, leuke cocktail ofzo.

(Helaas is één van de twee dagen altijd gourmetten, want broerlief en aanhang zijn zéér kieskeurig qua eten, en dat is nog op zijn zachtst gezegd! :') :D )
  Moderator donderdag 29 oktober 2015 @ 20:07:53 #89
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157189213
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 14:17 schreef MutedFaith het volgende:
Mijn schoonfamilie zeurt elke jaar dat ik *weer* zelfgemaakte bitterballen/kroketten moet maken.

Dus ik ben voor dit jaar maar weer op zoek naar een nieuw recept/smaak.

In het verleden (niet alleen met kerst) heb ik al gemaakt:
- Rundvlees/ragout (de "normale" bitterbal)
- Garnalen
- Makreel/aardappel
- Kaas
- Kipsaté
- Champignon
- Risotto

Ideeën voor deze kerst zijn: Zuurvleesbitterbal (want: limburger) of indiasecurrybitterbal (obv lam madras ofzo).
De snackbar hier in het dorp maakt ze zelf. Hier staat een greep uit hun assortiment :)
http://www.cafetariaprinsen.nl/p-25-kroketten/

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor en hoofdgerechten weet ik nog niet, maar er komt iig een dessertbuffet met Herrencreme, tarte au citron, flan caramel en kazen.
Neem aan dat herrenspeise hetzelfde is? Goed spul :9
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_157190346
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 23:13 schreef MrsDuck het volgende:
Dit dus...
[ afbeelding ]
Leuk zeg! Recept ?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_157193017
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 23:59 schreef Monopoly het volgende:
Wij hebben elk jaar met de vriendengroep een Kerstdiner.

Elk jaar verzorg ik de amuse met een gerechtje.

Amuselepel:
- Zalmsnippers/zalmfilet
- Calve sambasaus
- Verse bieslook versnipperd.

Elk jaar kookt iemand anders, maar elk jaar moet ik dit maken voor die gasten. Het is een soort traditie geworden. Het scheelt wel, het is met 10 minuten gemaakt (20 lepels).
Kan je het recept uitschrijven? Lijkt me echt helemaal super de duper
pi_157195381
quote:
1s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 21:58 schreef lighted het volgende:

[..]

Kan je het recept uitschrijven? Lijkt me echt helemaal super de duper
Eigenlijk heel simpel, kost je maar 5 minuten werk!

Koop van die luxe amuse lepels
Vervolgens leg je er rauwe zalmfilet op (dun gefileerde zalm, kunnen ook zalmsnippers zijn, maar de kwaliteit is vaak iets minder omdat het snijafval is)
Dat leg je op de lepel, en je kan de Calve Sambasaus er zo 'opgieten' uit de fles, maar het beste is een spuitzak en het er op spuiten alsof het slagroom is.
Wat vers gesneden bieslook boven op je rosetje van Sambasaus en je bent klaar :)
pi_157195423
Overigens een protip:
Ik heb in het verleden een horeca opleiding gevolgd, en veel van de MBO scholen waar een koksopleiding of horecaopleiding bij zit, maken de meest luxe spullen, maar gooien voor de vakantie heel veel weg. Ik heb ooit een keer 2 van die grote bakken zelf gemaakte wildfond op kunnen halen voor nog geen 10 euro.
Die hadden twee dagen lang eendenkarkassen en stukken vlees in een pan staan trekken. Was ongekend zo lekker was het :)
pi_157198455
quote:
1s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 20:44 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Leuk zeg! Recept ?
Staat in het berichtje er boven.
pi_157198875
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 14:17 schreef MutedFaith het volgende:
Mijn schoonfamilie zeurt elke jaar dat ik *weer* zelfgemaakte bitterballen/kroketten moet maken.

Dus ik ben voor dit jaar maar weer op zoek naar een nieuw recept/smaak.

In het verleden (niet alleen met kerst) heb ik al gemaakt:
- Rundvlees/ragout (de "normale" bitterbal)
- Garnalen
- Makreel/aardappel
- Kaas
- Kipsaté
- Champignon
- Risotto

Ideeën voor deze kerst zijn: Zuurvleesbitterbal (want: limburger) of indiasecurrybitterbal (obv lam madras ofzo).
Graag jouw pro-tips voor kroketten! ik heb ze wel eens gemaakt, en ze lukken ook altijd wel qua vorm etc. Maar ze smaken altjid flauw, zeker na het frituren, terwijl tijdens het maken van de vulling die altijd wél heel smaakvol is ;(
Ja doei.
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 10:43:05 #96
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157199951
Ik probeer de vulling altijd overdreven veel smaak te geven. Bij de eerste paar keren dat ik het probeerde viel 't me namelijk ook op dat het frituren de smaak wat aan lijkt te tasten. Kan natuurlijk ook door 't paneermeel komen dat eromheen komt.

Waar paneer je in? Mijn vrouw is geen fan van panko, dus ik heb gebruik nu cheapass paneermeel uit deutschland. En daar laat ik wat van de (droge) kruiden uit de vulling in terug komen voor extra smaak. En dan altijd dubbel gepaneerd.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_157199997
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 10:43 schreef MutedFaith het volgende:
Ik probeer de vulling altijd overdreven veel smaak te geven. Bij de eerste paar keren dat ik het probeerde viel 't me namelijk ook op dat het frituren de smaak wat aan lijkt te tasten. Kan natuurlijk ook door 't paneermeel komen dat eromheen komt.
Als je gelatine gebruikt in je kroketten (wat bij de meeste standaardrecepten het geval is), dan is dat doorgaans de 'boosdoener' wat smaakverlies betreft. :Y Gelatine zelf is smaak- en geurloos maar trekt wel de smaak van andere ingrediënten naar beneden.
Let me see you stripped down to the bone
pi_157200179
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 10:52 schreef dedude87 het volgende:
Wauw mooie tips, ook goede website tnx! Al mag het iets spannender van mij.... ik wil ze graag toch even over die drempel heen krijgen als je begrijpt wat ik bedoel.

Als zien die garnalen kroketjes er super lekker uit. :9~ Misschien die bij de borrel....

Ik had misschien iets met inktvis in gedachten, alleen heb ik wel 12 man. Ben bang dat die taai wordt als ik zoveel man moet uitserveren. Gelukkig heb ik nog wel even om er over na te denken.
Als er een beetje pit in mag zitten, dit vind ik wel een fraaie:
http://userealbutter.com/(...)quid-tempura-recipe/



(Zelf niet gemaakt, maar wederom een zeer betrouwbare website waar ik al wel veel lekkere andere dingen van gemaakt heb)
Let me see you stripped down to the bone
pi_157200340
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 10:56 schreef minilot het volgende:

[..]

(Zelf niet gemaakt, maar wederom een zeer betrouwbare website waar ik al wel veel lekkere andere dingen van gemaakt heb)
Ziet er fraai uit! Misschien een idee voor een ander topic; favoriete food sites, blogs, apps etc.
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 11:19:55 #100
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157200706
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 10:47 schreef minilot het volgende:

[..]

Als je gelatine gebruikt in je kroketten (wat bij de meeste standaardrecepten het geval is), dan is dat doorgaans de 'boosdoener' wat smaakverlies betreft. :Y Gelatine zelf is smaak- en geurloos maar trekt wel de smaak van andere ingrediënten naar beneden.
Nee, ik maak m'n kroketten altijd op basis van een roux, zonder (extra toegevoegde) gelatine.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')