abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_156961860
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 08:08 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat leuk! Ik heb een Soprano's Kookboek, ook al zo leuk O+ Game of Thrones klinkt heel geschikt voor Kerst :Y Wat moet ik me nou bij een Hunger Games kookboek voorstellen?
Ja dat klinkt gek als je alleen de films gezien hebt, maar als je bekend bent met de boeken weet je dat het eigenlijk vrij veel over eten gaat. Juist omdat de hoofdpersoon(en) honger hebben, vallen ze van de ene verbazing in de andere in het Capitool qua eten, en omdat ze honger hebben is eten heel belangrijk voor ze dus ook in andere onderdelen van de boeken komen uitgebreide beschrijvingen van eten voor. Bovendien heeft elk district zijn eigen kenmerkende gerecht ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_156961886
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 08:05 schreef minilot het volgende:

[..]

Heb je deze?

[ afbeelding ]

Zo ja, ik ook! :D

Ik vind het een erg gaaf boek O+

Heb je er wel eens uit gekookt? Enige voorbereidingstijd is wel aan te raden, al was het maar omdat je voor een flink aantal van die historische recepten op zoek zult moeten naar ingrediënten die niet zomaar bij de supermarkt liggen.

Mocht je nog ergens hulp bij nodig hebben: ik heb minstens de helft van de recepten in dat boek al eens gemaakt, dus geef maar een brul :)

Enneh, ga je qua aankleding van de eettafel ook helemaal los in het thema van je gekozen kookboek? :D
Kan echt heel tof zijn, zij het een tikkie nerdy, maar dat geeft niks O+
Ja die ja :)

Ik neig momenteel vooral naar het Hunger Games kookboek, ook omdat het laatste deel van de serie in November uitkomt en ik dan dus waarschijnlijk een Marathonsessie kan houden ;)

En ik heb ook vrij veel Hunger Games ornamentjes in huis :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_156961938
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 08:52 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]
Het Game of Thrones boek kun je gewoon vinden onder Game of thrones cookbook ;)
Jup. Da's een officiële (en ook echt een goeie! O+ ). Met voorwoord van George R.R. Martin. :)
Dikke aanrader, dat boek. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_156961957
Hehe, ik zal het eens bij bijn schoonfamilie in de groep gooien. Allemaal fanatieke Game of Thrones-kijkers namelijk. *) Ik krijg dat er met kerst niet door (wegens gristen-traditie aan die kant van de familie), maar wellicht leuk om een GoT-themadiner te doen in februari ofzo. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 30-10-2015 10:52:09 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_156961967
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 08:58 schreef MevrouwPuff het volgende:
Die terrine O+ wil maken!

M'n vriend lust geen geitenkaas ( :') ) dus hij wordt met een andere kaas, maar maken zal ik m :)
Ik heb 'm de eerste keer met een neutrale roomkaas (met wat zout en peper erdoor) gemaakt, om precies die reden! :) Ging prima hoor. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 09:51:09 #56
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_156962529
Ik heb de terrine ook met 'gewone' roomkaas gemaakt ipv geitenkaas. Doet niks af aan de schoonheid of smaak.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_156962547
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 09:51 schreef MutedFaith het volgende:
Doet niks af aan de schoonheid of smaak.
Nou ja, wel van de smaak natuurlijk als je toevallig wél van geitenkaas houdt. Is uiteraard een stuk sterker en specifieker van smaak. :)
Niettemin vind ik roomkaas denk ik meer geschikt, omdat dat wat gladder en zalviger is, en zachte geitenkaas juist een tikje brokkeliger. Voor een goed strak resultaat is roomkaas dus net wat beter.
Let me see you stripped down to the bone
pi_156962753
Kerst O+
Ga zeker wat lekkers maken. Ik moet alleen nog mensen zien te vinden voor wie ik ga koken. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156965851
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 08:58 schreef MevrouwPuff het volgende:
Die terrine O+ wil maken!

M'n vriend lust geen geitenkaas ( :') ) dus hij wordt met een andere kaas, maar maken zal ik m :)
Schapenkaas!
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 14:11:05 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156966990
Voor en hoofdgerechten weet ik nog niet, maar er komt iig een dessertbuffet met Herrencreme, tarte au citron, flan caramel en kazen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156970479
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 13:11 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Schapenkaas!
Ook lekker, maar niet zo makkelijk vindbaar. In elk geval niet in de supermarkt, ook niet bij de doorsnee kaaswinkel. Het is er wel, zie bijv. http://www.kobunder.nl/verse-schapenkaas/#.ViZUyn7hCM8

Maar je moet er maar net even zin in hebben om daar achteraan te gaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 20-10-2015 16:59:03 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_156972201
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 16:51 schreef minilot het volgende:

[..]

Ook lekker, maar niet zo makkelijk vindbaar. In elk geval niet in de supermarkt, ook niet bij de doorsnee kaaswinkel. Het is er wel, zie bijv. http://www.kobunder.nl/verse-schapenkaas/#.ViZUyn7hCM8

Maar je moet er maar net even zin in hebben om daar achteraan te gaan.
Verkijk je er niet op hoeveel kaas (gedeeltelijk) schapenkaas is, Roquefort, Feta, Carbrales, Pecorino, en in Baskenland zijn de meeste kazen schaap, Ossou-Iraty, Etorki, Idiazabal... Een paar daarvan kan ik zelfs wel in de supermarkt vinden als die goed gesorteerd is. Het is alleen meestal geen zachte kaas die de zachte geitenkaas goed vervangt. Met blauwschimmelkaas wordt het anders, en de rest is meestal hard. Je had hier in de buurt Oldehoofster schapenkaas maar die zijn overgestapt op geit. Ook is het de vraag of iemand die geitenkaas niet lekker vindt dan wel schapenkaas trekt.

Ik hou niet van bieten, en ben dus ook niet zo thuis in de smaakcombinaties, maar ik zou zeggen Ricotta? Dat is weliswaar geen schapenkaas maar dat komt omdat het geen kaas is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_156972282
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 18:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Verkijk je er niet op hoeveel kaas (gedeeltelijk) schapenkaas is, Roquefort, Feta, Carbrales, Pecorino, en in Baskenland zijn de meeste kazen schaap, Ossou-Iraty, Etorki, Idiazabal... Een paar daarvan kan ik zelfs wel in de supermarkt vinden als die goed gesorteerd is.
Uiteraard. Ik roer in een ogenblikje manchego door de polenta, en die kocht ik eerder vandaag gewoon bij AH.
Maar daar heb je in voornoemde bietenterrine dus niks aan, want het moet zacht wezen. :7 Met zout en peper op smaak gebrachte neutrale roomkaas gaat daarentegen prima. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_156972625
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 18:40 schreef minilot het volgende:

[..]

Uiteraard. Ik roer in een ogenblikje manchego door de polenta, en die kocht ik eerder vandaag gewoon bij AH.
Maar daar heb je in voornoemde bietenterrine dus niks aan. :7 Met zout en peper op smaak gebrachte neutrale roomkaas gaat daarentegen prima. :Y
Ongetwijfeld, maar het heeft wat minder karakter dan een zachte geitenkaas. Bij de super vind ik eigenlijk alleen de chevre buche goed, ook al haalt die het niet bij die van kaasboer, Voor Manchego of zo ga ik daarheen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_156976424
Leuk, een Kerstdinertopic ☺maar ik ga eerst nog een Sinterklaas dinch maken. Of ik met kerst nog wat doe, weet ik niet.
pi_156977466
Kerstdinertopic *O* *O* *O*

Ik weet nog helemaal niet wat we doen, en wonder boven wonder heeft ook nog geen van de (schoon)ouders ons 'geclaimd', dus alles ligt nog open. Maar gekookt wordt er vast, al is het maar voor ons viertjes.

En ik moet ook (niet per se met Kerst) een keer de soep der soepen maken, want ik heb voor mijn verjaardag van meneer Bleie een heuse hotpot gekregen, dus dan kan ik hem echt maken zoals het hoort. O+

Edit: eens even gecheckt. Het lijkt erop dat mijn ouders dit jaar buiten de boot vallen, en de moeder van meneer Bleie eerste keus heeft, want die hebben we vorig jaar geskipt. Dat levert voor mij weinig kookwerk op, al zou ik me kunnen opwerpen voor het toetje, maar daar ben ik niet zo van, en al helemaal niet als ik het thuis moet voorbereiden of afmaken in een vreemde keuken. Hopelijk komt mijn zus ook weer een avond eten.

[ Bericht 20% gewijzigd door Bleie op 20-10-2015 21:31:01 ]
pi_156978669
Leuk! Nog even afwachten of ik moet werken en of ik de kans ga krijgen om iets te maken :P
  woensdag 21 oktober 2015 @ 07:17:42 #68
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_156984695
Jeuj, mijn favoriete topic is er weer ;)

Dit jaar geen kerstdiners bij mij thuis. Na vorig jaar twee dagen achter elkaar te hebben gekookt voor 6 man op Kerstavond en 14 op Eerste Kerstdag wilde ik het dit jaar sowieso wat rustiger aan doen. En omdat ik ook altijd het dilemma heb welke vrienden ik moet uitnodigen (Ik heb de ruimte simpelweg niet om ze allemaal kwijt te kunnen op een chique manier tijdens het eten, wat altijd tot teleurstellingen lijdt) had ik bedacht om 1 van de weekenden voor kerst een soort "Kerst Tapas" avond te houden voor al mijn vrienden waarbij ik dan verschillende kleine gerechtjes zou uitserveren die uit het vuistje zijn te eten. Maar qua planning voor kerst is altijd een drama en nu zijn de meeste weekenden al vol. Dus dat idee heb ik weer de koelkast ingeschoven. :)

Maar ik twijfel of ik toch niet nog een klein dinertje organiseer voor een kleiner gezelschap, het kriebelt best wel om toch weer wat leuks te doen :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_156985671
Dit jaar kook ik voor mijn schoonfamilie. Helaas zijn zij niet zo culinair ingesteld en is vd Valk al een redelijke culinaire uitspatting. Vorig jaar serveerde ik oa coquilles wat een een eerste stap voor hun was in de moderne wereld. Er brak een lichte paniek uit toen ik vertelde dat dit een schelpdier was, wat mij wel aardig vermaakte..... uiteindelijk vonden ze het overigens heerlijk.

Nu zat ik dus te denken om een beef wellington te maken met diverse bijgerechten, en voor iets van hartige creme brulee met geitenkaas. Desert een grand desert.

Nu ben ik dus op zoek naar een leuk tussengerecht om hun smaakpallet wat te verbreden (liefst met vis want dat ontbreekt nog in het menu), maar wel tot tevredenheid stemt wat het is wel kerst (dus geen oesters ofzo, want dat is wel een hele opgave voor dit publiek).

Wie heeft er goede tips voor mij, alvast bedankt :)
pi_156986390
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 09:14 schreef dedude87 het volgende:

Nu ben ik dus op zoek naar een leuk tussengerecht om hun smaakpallet wat te verbreden (liefst met vis want dat ontbreekt nog in het menu), maar wel tot tevredenheid stemt wat het is wel kerst (dus geen oesters ofzo, want dat is wel een hele opgave voor dit publiek).

Wie heeft er goede tips voor mij, alvast bedankt :)
Dit misschien een idee?
Beignets van krab met appelchutney



Krab smaakt niet al te heftig (daarmee geschikt voor niet al te avontuurlijke eters) en is fijn klassiek bij de rest van je gerechten. Appelchutney geeft het ook iets winters en feestelijks, en je kunt de pittigheid ervan natuurlijk aanpassen naar je gezelschap.

Ik heb dit specifieke recept zelf niet gemaakt, maar wel een stuk of twintig recepten van datzelfde blog (van een chef in een Brits restaurant) en dat was allemaal verrukkelijk. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_156986590
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 09:14 schreef dedude87 het volgende:
tips
Als tussengerecht een fraai gegarneerd en opgemaakt garnalenkroketje naar recept van onze geliefde CUL-er RobinOok, daar zou ik ik eveneens geen 'nee' tegen zeggen :9

https://kokrobin.wordpres(...)h-shrimp-croquettes/


Lust ook vast iedereen! :Y

Of zoek je echt wat spannenders?
Let me see you stripped down to the bone
pi_156987279
Wauw mooie tips, ook goede website tnx! Al mag het iets spannender van mij.... ik wil ze graag toch even over die drempel heen krijgen als je begrijpt wat ik bedoel.

Als zien die garnalen kroketjes er super lekker uit. :9~ Misschien die bij de borrel....

Ik had misschien iets met inktvis in gedachten, alleen heb ik wel 12 man. Ben bang dat die taai wordt als ik zoveel man moet uitserveren. Gelukkig heb ik nog wel even om er over na te denken.
pi_156991408
Ik kook elk jaar met kerst voor vrienden. Meestal is dat een pre-kerstdiner. Vorig jaar hadden we een indische rijsttafel. Het jaar ervoor een mooi braadstuk. Een cote de boeuf :9~

Ben er nog niet over uit wat het dit jaar gaat worden.

Krijg met Oud & Nieuw ook vrienden over de vloer. Dat worden toch een soort van tapas denk ik. Oa. zelfgemaakte bitterballen oid :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 21 oktober 2015 @ 14:17:06 #74
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_156991878
Mijn schoonfamilie zeurt elke jaar dat ik *weer* zelfgemaakte bitterballen/kroketten moet maken.

Dus ik ben voor dit jaar maar weer op zoek naar een nieuw recept/smaak.

In het verleden (niet alleen met kerst) heb ik al gemaakt:
- Rundvlees/ragout (de "normale" bitterbal)
- Garnalen
- Makreel/aardappel
- Kaas
- Kipsaté
- Champignon
- Risotto

Ideeën voor deze kerst zijn: Zuurvleesbitterbal (want: limburger) of indiasecurrybitterbal (obv lam madras ofzo).
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_156992027
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 14:17 schreef MutedFaith het volgende:
Mijn schoonfamilie zeurt elke jaar dat ik *weer* zelfgemaakte bitterballen/kroketten moet maken.

Dus ik ben voor dit jaar maar weer op zoek naar een nieuw recept/smaak.

In het verleden (niet alleen met kerst) heb ik al gemaakt:
- Rundvlees/ragout (de "normale" bitterbal)
- Garnalen
- Makreel/aardappel
- Kaas
- Kipsaté
- Champignon
- Risotto

Ideeën voor deze kerst zijn: Zuurvleesbitterbal (want: limburger) of indiasecurrybitterbal (obv lam madras ofzo).
:9 Lam Madras lijkt me wel wat :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_156992496
Is het raar om vandaag bij wijze van al iets 'Kerstachtig' eten te serveren? Ik zit er een beetje over na te denken omdat dit toch ons laatste avond in Nederland voorlopig is. Ik heb het dan over kreeft i.c.m. eventueel met krab of sushi?. Anderzijds moet je daarna wel weer gaan afruimen e.d en of dat slim is zo 24 uur voor vertrek...

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2015 14:53:50 ]
  woensdag 21 oktober 2015 @ 14:54:12 #77
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_156992503
Kersteten kan elke dag.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 21 oktober 2015 @ 17:20:12 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156995773
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 14:17 schreef MutedFaith het volgende:
Mijn schoonfamilie zeurt elke jaar dat ik *weer* zelfgemaakte bitterballen/kroketten moet maken.

Dus ik ben voor dit jaar maar weer op zoek naar een nieuw recept/smaak.

In het verleden (niet alleen met kerst) heb ik al gemaakt:
- Rundvlees/ragout (de "normale" bitterbal)
- Garnalen
- Makreel/aardappel
- Kaas
- Kipsaté
- Champignon
- Risotto

Ideeën voor deze kerst zijn: Zuurvleesbitterbal (want: limburger) of indiasecurrybitterbal (obv lam madras ofzo).
Ik heb dit boekje:


Staat helemaal vol met recepten en ideeën voor kroketten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 21 oktober 2015 @ 18:13:53 #79
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_156996830
Die gaat in de bol.com winkelwagen!
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_157020601
Kroketten, goed idee. Dat is misschien wel leuk als extra gerecht. Die lam madras variant lijkt mij overigens heerlijk.

En nu moet ik natuurlijk ook het GoT kookboek hebben.. :7
pi_157073630
Dit dus...
pi_157074502
Wij hebben elk jaar met de vriendengroep een Kerstdiner.

Elk jaar verzorg ik de amuse met een gerechtje.

Amuselepel:
- Zalmsnippers/zalmfilet
- Calve sambasaus
- Verse bieslook versnipperd.

Elk jaar kookt iemand anders, maar elk jaar moet ik dit maken voor die gasten. Het is een soort traditie geworden. Het scheelt wel, het is met 10 minuten gemaakt (20 lepels).
  zondag 25 oktober 2015 @ 16:53:35 #84
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_157088757
Kerst topic! *O*
pi_157090686
Hier nog geen plannen met kerst, maar er komen wel leuke dingen voorbij :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  donderdag 29 oktober 2015 @ 12:08:48 #86
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_157180340
Oh wat houd ik van foodgawker O+. Kwam deze net tegen, ziet er wel leuk uit:

  Moderator donderdag 29 oktober 2015 @ 13:27:21 #87
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157181686
Tvp. Wij koken en bakken ook altijd met de hele fam ±20personen dus door moet ik even volgen
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 29 oktober 2015 @ 19:55:33 #88
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_157188859
Ben langzamerhand nu ook allerlei recepten aan het opzoeken en opslaan :D Vanwege een persoonlijke reden wil ik dit jaar toch een beetje extra speciaal uitpakken op één van de kerstdagen. Ik ben geen gevulde kalkoen held enzo, maar wil toch wat extra's dit jaar doen met wat nieuwe dingen uitproberen. Extra hapjes, leuke cocktail ofzo.

(Helaas is één van de twee dagen altijd gourmetten, want broerlief en aanhang zijn zéér kieskeurig qua eten, en dat is nog op zijn zachtst gezegd! :') :D )
  Moderator donderdag 29 oktober 2015 @ 20:07:53 #89
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157189213
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 14:17 schreef MutedFaith het volgende:
Mijn schoonfamilie zeurt elke jaar dat ik *weer* zelfgemaakte bitterballen/kroketten moet maken.

Dus ik ben voor dit jaar maar weer op zoek naar een nieuw recept/smaak.

In het verleden (niet alleen met kerst) heb ik al gemaakt:
- Rundvlees/ragout (de "normale" bitterbal)
- Garnalen
- Makreel/aardappel
- Kaas
- Kipsaté
- Champignon
- Risotto

Ideeën voor deze kerst zijn: Zuurvleesbitterbal (want: limburger) of indiasecurrybitterbal (obv lam madras ofzo).
De snackbar hier in het dorp maakt ze zelf. Hier staat een greep uit hun assortiment :)
http://www.cafetariaprinsen.nl/p-25-kroketten/

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 14:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor en hoofdgerechten weet ik nog niet, maar er komt iig een dessertbuffet met Herrencreme, tarte au citron, flan caramel en kazen.
Neem aan dat herrenspeise hetzelfde is? Goed spul :9
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_157190346
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 23:13 schreef MrsDuck het volgende:
Dit dus...
[ afbeelding ]
Leuk zeg! Recept ?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_157193017
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 23:59 schreef Monopoly het volgende:
Wij hebben elk jaar met de vriendengroep een Kerstdiner.

Elk jaar verzorg ik de amuse met een gerechtje.

Amuselepel:
- Zalmsnippers/zalmfilet
- Calve sambasaus
- Verse bieslook versnipperd.

Elk jaar kookt iemand anders, maar elk jaar moet ik dit maken voor die gasten. Het is een soort traditie geworden. Het scheelt wel, het is met 10 minuten gemaakt (20 lepels).
Kan je het recept uitschrijven? Lijkt me echt helemaal super de duper
pi_157195381
quote:
1s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 21:58 schreef lighted het volgende:

[..]

Kan je het recept uitschrijven? Lijkt me echt helemaal super de duper
Eigenlijk heel simpel, kost je maar 5 minuten werk!

Koop van die luxe amuse lepels
Vervolgens leg je er rauwe zalmfilet op (dun gefileerde zalm, kunnen ook zalmsnippers zijn, maar de kwaliteit is vaak iets minder omdat het snijafval is)
Dat leg je op de lepel, en je kan de Calve Sambasaus er zo 'opgieten' uit de fles, maar het beste is een spuitzak en het er op spuiten alsof het slagroom is.
Wat vers gesneden bieslook boven op je rosetje van Sambasaus en je bent klaar :)
pi_157195423
Overigens een protip:
Ik heb in het verleden een horeca opleiding gevolgd, en veel van de MBO scholen waar een koksopleiding of horecaopleiding bij zit, maken de meest luxe spullen, maar gooien voor de vakantie heel veel weg. Ik heb ooit een keer 2 van die grote bakken zelf gemaakte wildfond op kunnen halen voor nog geen 10 euro.
Die hadden twee dagen lang eendenkarkassen en stukken vlees in een pan staan trekken. Was ongekend zo lekker was het :)
pi_157198455
quote:
1s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 20:44 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Leuk zeg! Recept ?
Staat in het berichtje er boven.
pi_157198875
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 14:17 schreef MutedFaith het volgende:
Mijn schoonfamilie zeurt elke jaar dat ik *weer* zelfgemaakte bitterballen/kroketten moet maken.

Dus ik ben voor dit jaar maar weer op zoek naar een nieuw recept/smaak.

In het verleden (niet alleen met kerst) heb ik al gemaakt:
- Rundvlees/ragout (de "normale" bitterbal)
- Garnalen
- Makreel/aardappel
- Kaas
- Kipsaté
- Champignon
- Risotto

Ideeën voor deze kerst zijn: Zuurvleesbitterbal (want: limburger) of indiasecurrybitterbal (obv lam madras ofzo).
Graag jouw pro-tips voor kroketten! ik heb ze wel eens gemaakt, en ze lukken ook altijd wel qua vorm etc. Maar ze smaken altjid flauw, zeker na het frituren, terwijl tijdens het maken van de vulling die altijd wél heel smaakvol is ;(
Ja doei.
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 10:43:05 #96
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157199951
Ik probeer de vulling altijd overdreven veel smaak te geven. Bij de eerste paar keren dat ik het probeerde viel 't me namelijk ook op dat het frituren de smaak wat aan lijkt te tasten. Kan natuurlijk ook door 't paneermeel komen dat eromheen komt.

Waar paneer je in? Mijn vrouw is geen fan van panko, dus ik heb gebruik nu cheapass paneermeel uit deutschland. En daar laat ik wat van de (droge) kruiden uit de vulling in terug komen voor extra smaak. En dan altijd dubbel gepaneerd.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_157199997
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 10:43 schreef MutedFaith het volgende:
Ik probeer de vulling altijd overdreven veel smaak te geven. Bij de eerste paar keren dat ik het probeerde viel 't me namelijk ook op dat het frituren de smaak wat aan lijkt te tasten. Kan natuurlijk ook door 't paneermeel komen dat eromheen komt.
Als je gelatine gebruikt in je kroketten (wat bij de meeste standaardrecepten het geval is), dan is dat doorgaans de 'boosdoener' wat smaakverlies betreft. :Y Gelatine zelf is smaak- en geurloos maar trekt wel de smaak van andere ingrediënten naar beneden.
Let me see you stripped down to the bone
pi_157200179
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2015 10:52 schreef dedude87 het volgende:
Wauw mooie tips, ook goede website tnx! Al mag het iets spannender van mij.... ik wil ze graag toch even over die drempel heen krijgen als je begrijpt wat ik bedoel.

Als zien die garnalen kroketjes er super lekker uit. :9~ Misschien die bij de borrel....

Ik had misschien iets met inktvis in gedachten, alleen heb ik wel 12 man. Ben bang dat die taai wordt als ik zoveel man moet uitserveren. Gelukkig heb ik nog wel even om er over na te denken.
Als er een beetje pit in mag zitten, dit vind ik wel een fraaie:
http://userealbutter.com/(...)quid-tempura-recipe/



(Zelf niet gemaakt, maar wederom een zeer betrouwbare website waar ik al wel veel lekkere andere dingen van gemaakt heb)
Let me see you stripped down to the bone
pi_157200340
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 10:56 schreef minilot het volgende:

[..]

(Zelf niet gemaakt, maar wederom een zeer betrouwbare website waar ik al wel veel lekkere andere dingen van gemaakt heb)
Ziet er fraai uit! Misschien een idee voor een ander topic; favoriete food sites, blogs, apps etc.
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 11:19:55 #100
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157200706
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 10:47 schreef minilot het volgende:

[..]

Als je gelatine gebruikt in je kroketten (wat bij de meeste standaardrecepten het geval is), dan is dat doorgaans de 'boosdoener' wat smaakverlies betreft. :Y Gelatine zelf is smaak- en geurloos maar trekt wel de smaak van andere ingrediënten naar beneden.
Nee, ik maak m'n kroketten altijd op basis van een roux, zonder (extra toegevoegde) gelatine.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')