Ach...het went.quote:Op donderdag 21 mei 2015 12:30 schreef Amarantha het volgende:
Poeh heftig om 10 uur 's ochtends. Doe het je niet na.
Oliebol Lekker!quote:Op zaterdag 23 mei 2015 15:38 schreef uniekhoorn het volgende:
Nu we biertje en een hete versgebakken krenten oliebol
Oeh, daar ben ik al een tijd niet meer geweest...idd king of sate.quote:Op zaterdag 23 mei 2015 21:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier http://www.istana.nl gegeten vanavond
Had de lontong rames met geiten saté, geit is heerlijk! De volgende keer neem ik meer geit
sate kambingquote:Op zaterdag 23 mei 2015 21:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hier http://www.istana.nl gegeten vanavond
Had de lontong rames met geiten saté, geit is heerlijk! De volgende keer neem ik meer geit
Heb je nog wat over?quote:Op zondag 24 mei 2015 19:38 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb een hele bak fried chicken wings gemaakt
erbij komkommer met dipsausje
Heb alles opquote:Op zondag 24 mei 2015 19:46 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heb je nog wat over?
Ik had aardappels uit de oven en 2 kwekkeboom kroketten.
Roep je me vlg keer als je het weer gaat maken?quote:
quote:Op zondag 24 mei 2015 11:43 schreef Etsu het volgende:
Even acclimatiseren
Oh en het konijntje mogen jullie zelf bij denken.
Pssst, het 'handje basilicum' staat niet in je ingrediëntenlijst.quote:Op dinsdag 26 mei 2015 09:44 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Straks lekker lunchen met vers (zelf)gemaakte kip-pesto salade!
Deze, Helaasch zonder aardbeientaartjequote:Op dinsdag 26 mei 2015 11:19 schreef Helsinki het volgende:
Pistoletje met tomaat, mozzarella, pesto en rucola. En een aardbeientaartje.
Ohhhh die is zooo lekker....quote:Op dinsdag 26 mei 2015 21:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
Een hele zak Lays Thai sweet chilli
Dankjewel ik zal hem meteen even aanpassen!quote:Op dinsdag 26 mei 2015 09:58 schreef minilot het volgende:
[..]
Pssst, het 'handje basilicum' staat niet in je ingrediëntenlijst.
Ben je op vakantie? Of drink je gewoon 365 dagen per jaar Champagne in de ochtend?quote:Op woensdag 27 mei 2015 11:01 schreef Iwanius het volgende:
Schitterende dag zo te zien en dus prima weer om alvast te beginnen met acclimatiseren in aanloop naar de middaglunch. Tis tenslotte woensdag.
Ziet er goed uit En wat lief!quote:Op woensdag 27 mei 2015 10:53 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
GIster toen ik thuis kwam stond deze club sandwich op me te wachten
Begrijpelijkquote:Op dinsdag 26 mei 2015 21:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
Een hele zak Lays Thai sweet chilli
Krijg ook die indruk, elke dag roken en drinken (in je eentje op t terras).quote:Op woensdag 27 mei 2015 12:30 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Ben je op vakantie? Of drink je gewoon 365 dagen per jaar Champagne in de ochtend?
Ik had ze met tomaat, mozzarella en tomaat. Ik vond ze wel lekker, beetje zompig wel van binnen.quote:Op woensdag 27 mei 2015 21:26 schreef Amarantha het volgende:
Ik at vanavond bij mijn moeder: Sperziebonen, aardappels en vis uit de oven.
Nu staat de oven aan om er Happas in te gooien, ben benieuwd!
Die had ik ook nog in mijn handen maar die met prei leek mij het lekkerstquote:Op woensdag 27 mei 2015 21:29 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik had ze met tomaat, mozzarella en tomaat. Ik vond ze wel lekker, beetje zompig wel van binnen.
Post ff hoe je ze vindt?quote:Op woensdag 27 mei 2015 21:30 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Die had ik ook nog in mijn handen maar die met prei leek mij het lekkerst
Die met champignon is het lekkerst. Zit echt een soort van ragout in.quote:Op woensdag 27 mei 2015 21:26 schreef Amarantha het volgende:
Ik at vanavond bij mijn moeder: Sperziebonen, aardappels en vis uit de oven.
Nu staat de oven aan om er Happas in te gooien, ben benieuwd!
Vakantie? Nee hoor. Anders was het wel een andere setting. Gewoon genieten/acclimatiseren op de dag.quote:Op woensdag 27 mei 2015 12:30 schreef Biekuh het volgende:
Ben je op vakantie? Of drink je gewoon 365 dagen per jaar Champagne in de ochtend?
Klinkt gezondquote:Op donderdag 28 mei 2015 18:07 schreef FutureFairytale het volgende:
2 kokosbiscuitjes, 10-15 snoepjes, klein stukje noga en handje paprikachips op werk
Ja die zijn superlekker zeg! Vind ze alleen niet superwarm uit de oven komen. Volgende keer maar wat langer erin dan maar?quote:Op woensdag 27 mei 2015 21:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Die met champignon is het lekkerst. Zit echt een soort van ragout in.
Net gegeten: noodles kip, meloen en nu paprikachips.
Ja ze moeten inderdaad wat langer. In ieder geval 5 minuten langer.quote:Op donderdag 28 mei 2015 21:15 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ja die zijn superlekker zeg! Vind ze alleen niet superwarm uit de oven komen. Volgende keer maar wat langer erin dan maar?
Ik vind het allemaal wel meevallen gezien de tussenperiodes.quote:Op donderdag 28 mei 2015 11:04 schreef PluisigNijntje het volgende:
Echt, waar laat je het Ik kan vreten als een beest maar zulke porties krijg ik niet dagelijks weg..
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hopelijk komt het er zo uit te zien:
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
tering die thaise combinatie ziet er echt mega lekker uit , hier in de buurt krijg je dat amper geserveerd , wanneer gaan we hapje eten?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 01:23 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik vind het allemaal wel meevallen gezien de tussenperiodes.
On topic:
Gistermiddag als lunch deze combinatie maar weer eens bestelt en daarna in acclimatiseringsmode gegaan. Later ergens als avondhap deze Thaise combinatie uitgevraagd en de avond afgesloten met nog meer acclimatisering.
Het was tenslotte donderdag en intussen vrijdag.
Tis ook traditioneel en geen wat ik dan noem 'Bangkok 'toeristenvoer.Tis trouwens allemaal niet zo bijzonder hoor.Even een andere geschoten foto maar dan van boven gezien:quote:Op vrijdag 29 mei 2015 12:10 schreef Thezappa het volgende:
tering die thaise combinatie ziet er echt mega lekker uit , hier in de buurt krijg je dat amper geserveerd , wanneer gaan we hapje eten?
quote:Op vrijdag 29 mei 2015 15:38 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]
Saffraan risotto en coquilles met citroenboter!
Ja, nou heb ik geen zin in mijn eigen eten.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 13:43 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Tis ook traditioneel en geen wat ik dan noem 'Bangkok 'toeristenvoer.Tis trouwens allemaal niet zo bijzonder hoor.Even een andere geschoten foto maar dan van boven gezien:
[ afbeelding ]
(Van llinks naar rechts voor jou in het Nl vertaalt)
• Biertje
• Thaise garnalensalade
• Thaise Gamba's in een zware saus
• Thaise Vissoep (daarnaast bedekte kom rijst)
Ziet er lekker uit, maar ik zag wat tentakelsquote:Op vrijdag 29 mei 2015 18:46 schreef StefDeStuntpiloot het volgende:
Mijn avondeten komt nu net uit de oven. Even laten afkoelen en dan aanvallen.
[ afbeelding ]
Lekker veel inktvis en garnalen er in gestopt.
Da's het lekkerste gedeelte.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 19:04 schreef Soury het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, maar ik zag wat tentakels
iets belgischquote:
En wat moet dat voorstellenquote:
Enchilada'squote:
Woah!quote:Op vrijdag 29 mei 2015 18:46 schreef StefDeStuntpiloot het volgende:
Mijn avondeten komt nu net uit de oven. Even laten afkoelen en dan aanvallen.
[ afbeelding ]
Lekker veel inktvis en garnalen er in gestopt.
quote:Op zaterdag 30 mei 2015 11:54 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik wacht nog steeds op ontbijt.
Ben vannacht toen ik vriend thuishoorde komen bij de voordeur gaan staan en de tijd opgenomen hoelang het duurde voordat hij de sleutel in het slot kreeg.
3 minuten en 8 seconden
Een nieuw record
Uitgebreid lunchen wordt het dus straks als hij weer in het land der levenden is
quote:Op zaterdag 30 mei 2015 17:28 schreef golfer het volgende:
Zometeen: thuisbezorgd...kipsaté met side-dishes.
Inderdaad, heet dat side dishes: maiskolf, patat, sla, sausjes.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 17:30 schreef Geerd het volgende:
Bakje sla vol geyoghurt met mayo? En patat? Met een broodje?
Heet dat tegenwoordig side dishes??
Dit topic past hier wel bijquote:Op zaterdag 30 mei 2015 17:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad, heet dat side dishes: maiskolf, patat, sla, sausjes.
Wou ik morgen halen, lust je geen chinees?quote:
Jazeker wel maar zo lui en makkelijkquote:Op zaterdag 30 mei 2015 17:44 schreef Geerd het volgende:
[..]
Wou ik morgen halen, lust je geen chinees?
Sja het is dat ik soms uit bed moet om chinees te kunnen betalen en in een bed te kunnen liggen maar andersquote:
hoe dat?quote:Op zaterdag 30 mei 2015 19:17 schreef Geerd het volgende:
Helaas helft van de steaks mislukt, dacht och 4 kleine stukjes moet goed gaan.
Jammer ik had beter moeten weten
Zonde van het vlees
Waren 2 dikkere stukken tussen, ik dacht dat het wel goed zou gaan helaas.quote:
Voor de Noormannen die nooit komen??quote:
Lisboa toevallig?quote:Op zaterdag 30 mei 2015 23:07 schreef Iwanius het volgende:
Eerder op de avond als vroege avondhap dit ergens genuttigd en aansluitend al een tijdje weer aan het acclimatiseren. Straks misschien nog een late avondhap ergens nemen als de trek weer opspeelt. Tis tenslotte nog zaterdag.
Oeh het ziet er goed uit! Grote schaal vol uitgebakken spek, gegrilde uien, cheddar, sla en tomaten. Hamburgers met olijven, pbp en parmezaan.quote:
linkje? geklaarde melk?quote:Op zondag 31 mei 2015 19:27 schreef minilot het volgende:
Met achttiende-eeuws geïnspireerde cocktails van gisteren geklaarde melk (helder en kleurloos), daar punch van gemaakt met thee, citrusvruchten en specerijen en dat in een cocktailshaker met ijs en wodka.
Hips! Moet eigenlijk onderhand gaan koken maar nou heb ik geen zin meer
Maar even simpel pasta met fontinakaas, tomaten en basilicum
Even mobiel vanuit de keuken (laptop is bezet): google maar op ‘clarified milk punch' om je in te lezen. Morgen post ik er zelf wel wat uitgebreider overquote:
Scherp!quote:
Zag het aan het bier en de placemat Ben er zelf nog niet geweest om te eten, is het een aanrader?quote:
Klopt maar Lisboa is ook niet verkeerd. Tis maar net welke je goed bevalt.Bom is meer een snackbar en Lisboa een cafe. Beide keukens zijn prima.quote:Op zondag 31 mei 2015 22:01 schreef Tem het volgende:
Zag het aan het bier en de placemat Ben er zelf nog niet geweest om te eten, is het een aanrader?
Bom Gosto schijnt wel de betere Portugees te zijn heb ik gehoord.
Heb het even gegoogled. Eigenlijk is het dus gewoon wei (wat overblijft als melk stolt).quote:Op zondag 31 mei 2015 20:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Even mobiel vanuit de keuken (laptop is bezet): google maar op ‘clarified milk punch' om je in te lezen. Morgen post ik er zelf wel wat uitgebreider over
Klopt ja!quote:Op maandag 1 juni 2015 11:45 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Heb het even gegoogled. Eigenlijk is het dus gewoon wei (wat overblijft als melk stolt).
Wel leuk want normaliter wordt wei als afvalproduct gezien.
Wordt eigenlijk een klassieke variant maar dan met gerookte zalm ipv ham.... ben niet zo creatiefquote:Op maandag 1 juni 2015 14:53 schreef LordLynx het volgende:
Vanavond asperges die de buren gisteren meegenomen hebben. Ben zelf helemaal geen fan van die dingen maar ga ze toch maar maken. Iemand een leuk idee voor wat anders dan de klassieke ham, ei & botersaus?
EINDELIJK!!quote:Op dinsdag 2 juni 2015 15:12 schreef Geerd het volgende:
http://www.bol.com/nl/p/s(...)973-9200000011119255
Net deze gekocht maar dan voor 288,-
Ben erg benieuwd, wordt wat gezonder eten wat minder thuisbezorgd.nl = stukken goedkoper
Artikelen
1 x SAMSUNG Combi magnetron MC457TDRCSR/EN ¤ 288,00 bestekeus.nl
Die knoflook taart is echt goddelijk binnenkort ook maar weer eens maken.quote:Op dinsdag 2 juni 2015 18:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
Knoflook taart van ottolenghi
En er staat 2,5 kilo tomaat te pruttelen tot ketchup maar die eten we vandaag niet op
Yeaaahhh Geerd heeft een ovenquote:Op dinsdag 2 juni 2015 15:12 schreef Geerd het volgende:
http://www.bol.com/nl/p/s(...)973-9200000011119255
Net deze gekocht maar dan voor 288,-
Ben erg benieuwd, wordt wat gezonder eten wat minder thuisbezorgd.nl = stukken goedkoper
Artikelen
1 x SAMSUNG Combi magnetron MC457TDRCSR/EN ¤ 288,00 bestekeus.nl
Gaan we zeker proberen binnenkort!!!quote:Op dinsdag 2 juni 2015 22:08 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Yeaaahhh Geerd heeft een oven
Morgen wordt het witlof ham/kaas bij jou?
Ik had net bami met gemarineerde kip en groenten.
Nu wat chipitos met limo.
Je ouders gaan op vakantie?quote:Op woensdag 3 juni 2015 02:51 schreef Woods het volgende:
Ik moet binnenkort 2 weken zelf gaan koken maar wil wel eens wat anders dan aardappelen, groente en stukje vlees. Waar kan ik lekker en gevarieerde gerechten vinden of hebben jullie al tips? Ik zelf dacht om veel meer vis te gaan eten en veel fruit tussendoor.
Jaquote:
Pernil Al Hornoquote:Op woensdag 3 juni 2015 02:51 schreef Woods het volgende:
Ik moet binnenkort 2 weken zelf gaan koken maar wil wel eens wat anders dan aardappelen, groente en stukje vlees. Waar kan ik lekker en gevarieerde gerechten vinden of hebben jullie al tips? Ik zelf dacht om veel meer vis te gaan eten en veel fruit tussendoor.
Heb je een oven? Het langste deel van dat recept wat ik hierboven heb gelinkt ligt ie in de oven.quote:Op woensdag 3 juni 2015 04:02 schreef Woods het volgende:
Ik zal enkele gerechten die in dit topic voorbij kwamen proberen over te nemen en her en der verder zoeken. Ik kan eigenlijk helemaal niet koken maar dat zien we volgende week wel
Ja, ik beschik over een over/magnetron, frituur en natuurlijk gas(inductie). Als het goed is hebben we nog een grill apparaatquote:Op woensdag 3 juni 2015 04:07 schreef knokkels het volgende:
[..]
Heb je een oven? Het langste deel van dat recept wat ik hierboven heb gelinkt ligt ie in de oven.
Ergens bij een toko kan je de ingrediënten wel vinden voor de marinade/sofrito.
quote:Op woensdag 3 juni 2015 04:08 schreef Woods het volgende:
[..]
Ja, ik beschik over een over/magnetron, frituur en natuurlijk gas(inductie). Als het goed is hebben we nog een grill apparaat
"The smell is going to drive you fucking INSANE. You have to wait this part out. Farm work is the best cure."quote:Op woensdag 3 juni 2015 04:07 schreef knokkels het volgende:
[..]
Heb je een oven? Het langste deel van dat recept wat ik hierboven heb gelinkt ligt ie in de oven.
Bij de lidl hebben ze als het goed is weer hele forellen in de vriezer, zit al een kruidenpakje bij. Kwestie van ontdooien en een (halve) in plakjes gesneden citroen in de vis doen, kruiden met de bijgeleverde kruiden (gebruik eerst de helft, bijkruiden kan altijd nog) en even in de oven. Er zitten er 2 in een doosje van 3,99 dus je zult een vriendin moeten uitnodigen om ze in 1x op te eten.quote:Op woensdag 3 juni 2015 02:51 schreef Woods het volgende:
Ik moet binnenkort 2 weken zelf gaan koken maar wil wel eens wat anders dan aardappelen, groente en stukje vlees. Waar kan ik lekker en gevarieerde gerechten vinden of hebben jullie al tips? Ik zelf dacht om veel meer vis te gaan eten en veel fruit tussendoor.
Hier ben ik voor 5 kilo iets van 20 euro kwijt meen ik me te herinneren. mwoah, kan slechter op zichquote:Op woensdag 3 juni 2015 07:36 schreef minilot het volgende:
[..]
"The smell is going to drive you fucking INSANE. You have to wait this part out. Farm work is the best cure."
Hehe.
Krijg er wel zin van! (Maar in deze contreien kost varkensschouder echt wel meer dan 79 dollarcent per pond. )
Lollige bereidingswijze voor die tostones ook.
Lijkt je dat nou echt geschikt voor een jongen alleen, een beginner in de keuken die een keertje iets anders wil dan AGV?quote:Op woensdag 3 juni 2015 04:13 schreef knokkels het volgende:
[ afbeelding ]
als die in je oven past... Have fun!
En je hebt meteen voor een week eten En de beste kaantjes ever.
[ afbeelding ]
dit wordt het
Ja hoor, dit lijkt een intens moeilijk recept, maar het valt echt heel erg mee.quote:Op woensdag 3 juni 2015 10:03 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Lijkt je dat nou echt geschikt voor een jongen alleen, een beginner in de keuken die een keertje iets anders wil dan AGV?
wissel gewoon af met pasta, wraps, rijst gerechtje. Als je niet kan koken, begin met een kruidenmix. Staat alles op uitgelegd en kan bijna niet mis gaan.quote:Op woensdag 3 juni 2015 04:02 schreef Woods het volgende:
Ik zal enkele gerechten die in dit topic voorbij kwamen proberen over te nemen en her en der verder zoeken. Ik kan eigenlijk helemaal niet koken maar dat zien we volgende week wel
Als hij daar foto's van maakt en aan zijn ouders laat zien dan score je wel hoge punten in zelfredzaamheid in de keuken natuurlijkquote:Op woensdag 3 juni 2015 11:17 schreef knokkels het volgende:
Ja hoor, dit lijkt een intens moeilijk recept, maar het valt echt heel erg mee.
Varkensschouder met een mes insnijden, slager wel vragen om de huid er wat af te snijden dat ie nog wat vast zit.
Insnijden, en dan die sofrito maken en er opsmeren, goed inmasseren.
varkensschouder in een ovenschaal doen, in plasticfolie
24 uur marineren in de koelkast
's ochtends de oven voorverwarmen op de heetste stand, uurtje erin, en dan nog 4 uur op een lagere temperatuur.
Het moeilijkste is om er af te blijven als ie in de oven ligt.
Waar haal jij snijbiet, als ik vragen mag? Ik heb een backlog van jewelste van recepten met snijbiet, maar ik zie het nooit ergens liggen.quote:Op woensdag 3 juni 2015 17:51 schreef Helsinki het volgende:
Nu een wijntje en zometeen een hartige taart met snijbiet, kruiden en jonge kaas.
Bij de Appie besteld .quote:Op woensdag 3 juni 2015 18:23 schreef minilot het volgende:
[..]
Waar haal jij snijbiet, als ik vragen mag? Ik heb een backlog van jewelste van recepten met snijbiet, maar ik zie het nooit ergens liggen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |