Farenji | dinsdag 7 april 2015 @ 11:40 |
Vorige deel: CUL / [Vegetarisch en veganistisch eten #12] Andere topics: CUL / Veganisten hier verzamelen! CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2 Handige links: Vegatopia.com Vegatopia forum Vegetarische Restaurantgids De vegetariër. Mamwatetenwevandaag 101cookbooks DeVegetarische Slager http://veggiechallenge.nl/ Budgetkoken -Goedkope Vegetarische Recepten http://www.devegetarier.nl/blog/filmpje-de-wereld-beter-eten | |
Farenji | dinsdag 7 april 2015 @ 12:08 |
Ik eet sinds een maandje weer volledig vegetarisch. Ik was al heel lang "flexitarier", at slechts een paar keer per week vlees, maar vaak nog wel vlees op mijn brood. Nu helemaal vegetarisch; nog wel eieren en zuivel, dat wil ik niet missen, vooral kaas niet! Vleesloos bevalt me heel erg goed, ik voel me er prima bij en ik geniet veel meer van mijn eten, vooral omdat ik er veel bewuster mee bezig ben. Allerlei nieuwe ingredienten en gerechten aan het uitproberen, fijne ontdekkingsreis! Gisteren een heel lekkere linzensalade gemaakt, met dupuis linzen, gepofte bieten, radijskiemen en geraspte gemberwortel gebakken in olijfolie met dressing van balsamico azijn en mosterd. Mijn diepvries staat vol met zelfgemaakte groentebouillon waarmee ik allerlei soepen maak en verder maak ik vaak allerlei groentecurries, bijv met geroosterde aubergine. En natuurlijk paneer-kaas. Kaas heb ik sowieso weer helemaal opnieuw ontdekt. Onbegrijpelijk dat ik eerst schimmelkaas niet lekker vond. "De dikke vegetarier" is overigens mijn bijbel geworden. Fantastisch boek! | |
FANN | dinsdag 7 april 2015 @ 12:17 |
bijna vergeten dit topic, het stond ineens bovenin mijn AT | |
Farenji | dinsdag 7 april 2015 @ 12:20 |
Ook bijna vergeten om geen vlees te eten? | |
FANN | dinsdag 7 april 2015 @ 12:21 |
Nee, dat niet, maar ik had geen inspiratie meer om er over te posten | |
RobinOok | dinsdag 7 april 2015 @ 13:22 |
Gekocht of zelfgemaakt? | |
Farenji | dinsdag 7 april 2015 @ 13:25 |
Gewoon gekocht bij de Indiase toko. Wil het nog wel eens proberen zelf te maken maar ik heb gehoord dat het met supermarkt-melk minder goed lukt. | |
minilot | dinsdag 7 april 2015 @ 13:30 |
Hier nog steeds trouw een dag of drie per week veganistisch. Zal wel weer meer worden nu het weer lekker weer wordt! | |
Njosnavelin | dinsdag 7 april 2015 @ 13:44 |
Klinkt goed allemaal | |
minilot | dinsdag 7 april 2015 @ 13:47 |
O, trouwens.. Wie fanatiek vegan foodblogs volgt zal het de afgelopen weken niet ontgaan zijn, maar het blijkt dus zo te zijn dat je het vocht in een blik kikkererwten kunt stijfkloppen met suiker en dan afbakken als meringues! Ik heb het nu een paar keer geprobeerd, en werkt echt als een tiet. Vegan meringues/schuimpjes dus, hoe geniaal is dat! Dat opent de weg naar vegan eton mess, vegan macarons, vegan pavlovas, enzovoorts! Zie bijv. http://wallflowergirl.co.(...)-strawberries-cream/ http://bananabloom.com/fo(...)aka-chickpearingues/ Nederlands: http://www.degroenemeisjes.nl/meringues-zonder-ei/ | |
Farenji | dinsdag 7 april 2015 @ 13:52 |
Dat is inderdaad vrij geniaal! Nu ik er over nadenk is het eigenlijk niet onlogisch. Als je kikkererwten kookt (ik doe dat zelf, koop het niet in blik) gaat dat wel altijd schuimen als een gek. Dat is puur eiwit. Ik schep dat eraf en gooi het weg. Ik had nooit verzonnen om er meringues van te maken. Wel gebruik ik het kookwater altijd in de hummus als ik dat maak; er zit heel veel smaak in. | |
withxhonor | dinsdag 7 april 2015 @ 15:42 |
op de blog van vegetus stonden hier negerzoenen van mijn blik kikkererwten staat al op me te wachten | |
Ama | dinsdag 7 april 2015 @ 16:14 |
Wow dit ga ik aan mijn vegan vrienden laten zien Die gaan dat wel awesome vinden. | |
Zo-is-dat | dinsdag 7 april 2015 @ 16:41 |
Wat bizar! Dat moet ik een zeker een keer proberen! | |
RobinOok | woensdag 8 april 2015 @ 00:41 |
Nah, mij lukt het prima met supermarkt melk. Het gaat vooral om het vetgehalte, dus magere melk is niet aan te raden. (al lukt het sommigen zelfs met magere melk) Het leuke is dat als je het zelf maakt je nog smaakjes toe kunt voegen. Dus ik zou zeggen, toch eens proberen! Recept: zelf paneer maken | |
mascara-klodder | woensdag 8 april 2015 @ 10:39 |
Briljant die vega-meringues! Mocht ik vanmiddag tijd hebben dan ga ik het maken. Note to self: blik kikkererwten halen! Heb die dingen altijd gedroogd in huis. | |
douche-eendje | woensdag 8 april 2015 @ 11:08 |
Geniaal die meringues! Medevega's, ik heb sinds een paar weken het allerliefste vriendje van de hele wereld. Hij kookt gerust vega voor mij en maakt er ook geen probleem van. Hoe doen jullie dat met eten e.d.? | |
mascara-klodder | woensdag 8 april 2015 @ 11:47 |
Ik ben geen vega. Kook wel met enige regelmaat vegetarisch. Vriend eet alles wat ik voor hem kook. Hij is ookal de nodige kilo's aangekomen de 3 maanden dat we samenwonen Ik ga btw niet vertellen dat de meringues van kikkererwtenvocht gemaakt zijn want dan weet ik eigenlijk zeker dat hij het niet eet | |
minilot | woensdag 8 april 2015 @ 12:51 |
Mijn vriend is een enthousiaste carnivoor, maar lust gelukkig heel veel en wil altijd wel alles proberen. Ik ben vrijwel altijd degene die kookt en dat is dus een paar keer per week veganistisch. Ik hoor zelden gemopper. En als er bij hoge uitzondering eens iets bij zit dat -ie niet blijkt te lusten dan fietst -ie gewoon naar de snackbar. | |
Farenji | woensdag 8 april 2015 @ 13:20 |
Bij mij thuis wordt er gewoon gegeten wat de pot schaft! En als je het niet lust dan ga je maar met honger naar bed of maak je je eigen maaltje maar klaar! Nu scheelt het wel dat ik alleen woon. | |
mascara-klodder | woensdag 8 april 2015 @ 13:55 |
Ik heb net het kookboek van Ottolenghi mezelf kado gedaan door al die enthousiaste verhalen van jou Ontopic: ik vergeet kikkererwten te halen Morgen dan maar. Moet toch naar mijn kruidenmeneertje om mijn kruiden en specerijen verder aan te vullen. | |
minilot | woensdag 8 april 2015 @ 15:31 |
Awww, jammer! Ik kon het door dit topic vanmiddag zelf niet laten! Tadaa: CUL / Fok-Foodgawkers #22 - post hier foto's van je kookkunsten! | |
sirdanilot | woensdag 8 april 2015 @ 17:17 |
Het gebruik van het vocht uit een blik kikkerwten lijkt me best wel goor. Wat zit daar allemaal wel niet in? Maar wellicht zou het ook kunnen van het vocht van zelf gekookte kikkererwten, mits je ze in weinig water kookt zodat de eiwitten mooi geconcentreerd zijn. Ik denk dat het ook kan met kookwater van andere bonen die veel eiwitten bevatten, zoals soyabonen (maar goed die worden meestal niet zo gekookt gegeten). Wat betreft de paneer/panir: ik heb het één keer gemaakt, maar het viel nogal uit elkaar Niet per se een ramp (en in sommige recepten wordt het toch verkruimeld) maar ik kreeg niet echt een mooi blok. En volgens mij kan mijn maag niet zo veel melk in één keer hebben want het is natuurlijk eigenlijk geconcentreerd melkeiwit. Kaas is dat ook, maar dat is dan langer gerijpt. | |
sirdanilot | woensdag 8 april 2015 @ 17:20 |
Werkt de kikkererwtenmeringue ook als je het maakt met een hete suikersiroop ipv gewone suiker? | |
MaleDuck | donderdag 9 april 2015 @ 14:42 |
Mochten jullie nog een veganistisch pannenkoekenrecept zoeken: https://allergenenhardlop(...)j-zonder-ei-en-melk/ | |
Njosnavelin | donderdag 9 april 2015 @ 15:11 |
| |
FANN | donderdag 9 april 2015 @ 15:57 |
Ik ben niet eens Vegan, maar dat ziet er serieus lekker uit Deze ook trouwens
| |
Bram_van_Loon | donderdag 9 april 2015 @ 17:55 |
Gewoon zelf weken en 1,5 koken: het is goedkoper, het is lekkerder, het is waarschijlijk gezonder en het kost totaal geen moeite. Het is nu niet dat je 1,5 uur bij het fornuis moet blijven staan terwijl het kookt. Bij een fatsoenlijk AH-filiaal verkopen ze zakken kikkererwten en andere peulvruchten: ongeveer 2 Euro voor 900 gram (na bereiding ongeveer 200 gram water per 150 gram droge massa). | |
minilot | vrijdag 24 april 2015 @ 14:33 |
Dikke aanrader: deze supersimpele roti's van bloem en zoete aardappel. http://www.veganlovlie.co(...)ad-no-added-oil.html Staat niet in het recept, maar een piepkleine snuf zout door het deeg vond ik zelf lekkerder. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-04-2015 11:54:47 ] | |
sirdanilot | zondag 26 april 2015 @ 18:08 |
Leuk ! Heb dat al een tijdje niet gegeten, zoete aardappel. Net als Roti overigens. | |
minilot | maandag 4 mei 2015 @ 12:38 |
Even uit het Foodgawkertopic geplukt.. Een vegan semi-hip ontbijtje.. De smoothiebowl. Basis is gepureerde banaan met amandelmelk en wat citroensap. Erbovenop: pruim, munt, bosbessen, rode wondklaver, gedroogde ananas, viooltjes, gepofte gierst, kokosvlokken en agavesiroop. Voor het eten door elkaar geschept uiteraard. | |
minilot | woensdag 6 mei 2015 @ 12:07 |
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack: Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker! Recept: http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim | |
littledrummergirl | woensdag 6 mei 2015 @ 12:16 |
looking goood rijststroop vind je bij de toko neem ik aan? | |
minilot | woensdag 6 mei 2015 @ 12:34 |
Yep. Ook bij reformwinkels enzo. Op plekken waar ze Ekoland verkopen in elk geval: https://waterdannogoverbl(...)3/03/rijststroop.jpg Maar je kunt ook honing of bruine suiker of 'corn syrup' of iets dergelijks gebruiken. Komt niet zo nauw. Zie ook het gelinkte recept. Maisstroop en rijststroop gewel wel een mooie glans. [ Bericht 25% gewijzigd door minilot op 06-05-2015 13:37:35 ] | |
NoralyZ | woensdag 6 mei 2015 @ 13:55 |
oeh! ik weet wat ik vanavond als bijgerecht ga maken. | |
minilot | woensdag 6 mei 2015 @ 13:56 |
Doen! Waar eet je het bij? Wel opletten bij de laatste stap! Ik kreeg een telefoontje en was afgeleid en daardoor zijn mijn piepers een tikkie donkerder uitgevallen dan de bedoeling was | |
Azorius | woensdag 6 mei 2015 @ 14:18 |
Dat ziet er goed uit . Ga ik volgende week proberen als ik meer tijd heb. | |
NoralyZ | woensdag 6 mei 2015 @ 14:24 |
nog geen idee! ik zag je foto voorbij komen en dacht yum, dat is stap één. heb je toevallig 'n goeie suggestie? | |
bloempjuh | woensdag 6 mei 2015 @ 20:33 |
Vandaag 'Mexican lasagna' gemaakt. Holy f*cking h*ll! - 1 bakje vego gehakt + 3 aardappels + 1 courgette + 1 ui + teentje knoflook -> kleine stukjes, bakken in olie & fajitamix (luiheid) tot aardappels gaar zijn - 2 Avocados + 1 tomaat + 1 ui + 1 teentje knoflook + peper & zout -> Klein gechopt en geplet met vork - 6 bloem tortillas, in vieren/strookjes/whatever - Kaas naar smaak - Een potje salsasaus Beleg een ovenschaal met een laag tortillas zodat alle hoeken en kieren bedekt zijn; schep hier de helft van de vego-gehaktmix op; een laag tortillas; een laag guacamole; een laag tortillas; een laag salsa; een laag tortillas; een laag vego-gehaktmix; een laag kaas 20 minuutjes in de oven op 200. Fenomenaal! | |
minilot | donderdag 7 mei 2015 @ 09:18 |
Ha, dank voor de inspiratie! Hier vanavond ook Mexicaanse lasagna, maar dan met eigen kruiden en specerijen en geroosterde zwarte zwarte bonen in plaats van 'vegetarisch gehakt'. En als ik dan toch een blikkie zwarte bonen opentrek dan kan ik het vocht eruit wel gebruiken om vegan chocolademousse met chilipeper te maken voor toe! | |
Aphrodyte | donderdag 7 mei 2015 @ 10:55 |
Is zoet nou een lekkere combi met aardappel? | |
Turbomuis | donderdag 7 mei 2015 @ 10:58 |
Ik heb het gisteren gemaakt en ik kan je zeggen: Ja | |
blessed19 | donderdag 7 mei 2015 @ 12:27 |
Onder het mom van, meer zielen, des te meer vreugd, wil ik hier een bericht plaatsen voor mijn vriendin. Aanstaande zaterdag houdt ze een vegan high tea, in Apeldoorn. Het zal zijn in klein berlijn (retro lunchroom), 5 minuten lopen van het station. Zelf zal ze een 5 a 6 gerechten maken, maar ze moedigt ook anderen aan om iets te maken en mee te nemen. Als je niet iets kan maken, maar toch benieuwd bent, ben je ook van harte welkom. Toegang is gratis, alleen het drinken zelf gaat via klein berlijn (dat was de enige mogelijkheid om het daar te kunnen/mogen houden.) https://www.facebook.com/(...)33/1424215577894597/ | |
minilot | donderdag 7 mei 2015 @ 12:35 |
Klaar om vanmiddag op te stijven in de koelkast: Vegan chocolademousse (gemaakt met het opgeklopte nat uit een blikje zwarte bonen ) met cayennepeper en vanille | |
maniack28 | zaterdag 16 mei 2015 @ 14:48 |
Sinds 2 weken vegetarier, tweede keer in mijn leven. De eerste keer begonnen de worstjes te roepen en had ik geen goede reden. Nu wel..... Uiteindelijk hoop ik ooit ook veganistisch te worden, maar moet ergens beginnen. Vegetarische bijbel is een zegen Iemand nog andere tips? Behalve zo veel mogelijk uit proberen en een standaard arsenaal van recepten maken die je lust. | |
Njosnavelin | zaterdag 16 mei 2015 @ 15:00 |
Zwarte bonen.. klinkt interessant. | |
Njosnavelin | zaterdag 16 mei 2015 @ 15:01 |
Leuk idee! Was het een succes? | |
blessed19 | zondag 17 mei 2015 @ 11:43 |
Ik was er zelf niet bij, maar mijn vriendin was wel tevreden. Er kwamen 3 mensen op af. Omdat ze allen ook eten meenamen was er eten in overvloed! Gelukkig voor mij had ze weer van alles meegenomen naar huis toe, zodat ik van alles kon proeven en het was erg lekker! Ik zal morgen eens kijken of ik wat foto's kan posten hier. | |
Njosnavelin | zondag 17 mei 2015 @ 11:53 |
Ben benieuwd! Jammer dat er toch niet zoveel mensen op af kwamen, hopelijk volgende keer meer. | |
Farenji | zondag 17 mei 2015 @ 13:42 |
Ik ben helemaal fan geworden van soep. Zo lekker en veelzijdig. Ik maak een grote hoeveelheid groentebouillon (recept uit de "dikke vegetarier") die ik dan per portie in de diepvries gooi. Dan heb je met een paar extra ingredienten zo een lekkere vullende soep op tafel. Je kunt er ook makkelijk groenterestjes in kwijt. Daarnaast nog steeds dol op (indiase) curries. Een basis van uien die je langzaam bruingaart, knoflook en gember, en verder kun je toevoegen wat je wil. Kruiden, specerijen (komijn, mosterdzaad, geelwortel, korianderzaad, venkelzaad, fenegriek etc), allerlei groente, en dan voor de saus tomaten, kokosmelk, gemalen cashewnoten, de mogelijkheden zijn eindeloos. | |
telefoonmaatschappij | maandag 18 mei 2015 @ 10:04 |
telefoonmaatschappij | maandag 18 mei 2015 @ 10:09 |
Ik ben nu ook een tijdje vegetarisch. Voornamelijk omdat mijn vriendin vegan is en ik nu heel vaak de achterlijke argumenten van vleeseters hoor en de daarbij horende bullshit (mensen worden boos en geirriteerd als je over veganisme begint hahaha). En ik ben nu in zo'n rare fase dat ik eigenlijk alles doe om mensen maar een beetje te dwarsbomen ofzo plus tis best lekker | |
Farenji | maandag 18 mei 2015 @ 11:30 |
Vegetarisch leven bevalt me uitstekend, maar veganistisch gaat me nog steeds te ver. Omdat eieren, en vooral kaas. Het lijkt me ook best een opgave (misschien wel onmogelijk) om alle benodigde stoffen binnen te krijgen als veganist, zonder supplementen te slikken. Hoe doen de veganisten hier dat? Ben je daar erg bewust mee bezig? | |
telefoonmaatschappij | maandag 18 mei 2015 @ 12:24 |
Ik weet er niet veel vanaf maar mijn vriendin is vegan, en die heeft er totaal geen moeite mee. Ook mist ze niks! Ik zou het gewoon een beetje opzoeken als je er echt mee bezig bent | |
Farenji | maandag 18 mei 2015 @ 13:21 |
Wat ik vaak lees is dat een groot deel van de veganisten bepaalde tekorten heeft; bijv aan vitamine A, B12, D, cholesterol, verzadigd vet. Van die dingen die bijna alleen in vlees/vis, eieren en zuivel zitten maar die je lichaam wel absoluut nodig heeft. Je moet echt heel veel moeite doen (door bijvoorbeeld bepaalde algen te eten), of je moet er supplementen bij slikken, om alles binnen te krijgen. Ik kan me daarom niet aan de indruk onttrekken dat veganisme onnatuurlijk en uiteindelijk ongezond is. | |
telefoonmaatschappij | maandag 18 mei 2015 @ 13:24 |
Het enige waar ik aan moet denken is B12, daar ligt een tekort snel van op de loer. Van de rest is gewoon een kwestie van de juiste dingen eten, iets wat een vlees-eter en een veganist moet doen. Mijn vriendin is een veganist, en let totaal niet op haar voeding, echter heeft ze (wonderbaarlijk) nergens een tekort in. (dit heeft ze laten testen) Waar heb je dat gelezen? Vlees heeft geloof ik ook een hoooop nadelen. Hart en vaatziekte, hartziekte etc. (dit weet ik niet precies maar daar had ik dus ook een hoop over gelezen) | |
Farenji | maandag 18 mei 2015 @ 13:53 |
Je kan op internet alles vinden wat je wil, zowel positief als negatief, van bronnen die schreeuwen dat veganisme dom en hartstikke gevaarlijk is, tot aan bronnen die zeggen dat het de oplossing voor alles is. Maar dit: http://ajcn.nutrition.org/content/89/5/1627S.full is wel een objectief en onderbouwd verhaal. Hier komen de voordelen van veganisme naar boven (idd lagere kans op hart/vaatziektes, lagere bloeddruk, minder kans op kanker) maar ook de nadelen (kans op tekorten aan vitamines, calcium en ijzer bijv). Iedereen moet natuurlijk datgene eten waar hij/zij zich het beste bij voelt, of dat nou straight edge veganistisch of hardcore carnivoor is of iets ertussenin. Ik denk dat geen van beide uitersten gezond zijn. Dus ik ga graag in het midden zitten: geen vlees, wel zuivel en eieren. | |
telefoonmaatschappij | maandag 18 mei 2015 @ 13:55 |
Daar heb je helemaal gelijk in! Ik vind zuivel en eieren ook rechtvaardiger dan vlees. Echter is het helaas net zo erg in de huidige industrie | |
SacreCoeur | donderdag 21 mei 2015 @ 20:49 |
Haha ik schrok van de tweede zin totdat ik je derde las Ik ben nu ook al een tijd vegetarisch geen vis/vlees en wel eieren en kaas. Melk drink ik niet en op de kaas na eet ik niets waar melk in is verwerkt. Beetje geselecteerd vegetarisch dus Ik zou wel graag willen stoppen met kaas trouwens, te zwak tho | |
SacreCoeur | donderdag 21 mei 2015 @ 20:51 |
Dat ligt toch een beetje aan waar je je vlees voor vervangt? Ze voegen vaak B12 toe aan vleesvervangers. Maar als je het vervangt voor groentes gaat het inderdaad niet op. | |
#ANONIEM | zaterdag 30 mei 2015 @ 19:45 |
Zelf ben ik ook tevreden vegetariër voor inmiddels twee jaar denk ik. Maar inderdaad, veganist zijn lijkt me erg lastig zonder supplementen te slikken. | |
#ANONIEM | zaterdag 30 mei 2015 @ 19:48 |
Jep, daarom in ieder geval biologische zuivel of ei. | |
Ill-Skillz | zondag 31 mei 2015 @ 09:07 |
Biologische kaas is ook op basis van plantaardig stremsel, dus daar heeft sowieso geen dier voor moeten sterven. | |
#ANONIEM | zondag 31 mei 2015 @ 09:15 |
| |
minilot | maandag 1 juni 2015 @ 14:57 |
Yo! Weer een recepttip: Ik at dit als lunch, koolsla met vegan balletjes van onder andere aubergine: ..naar dit recept: http://www.supergoldenbak(...)rgine-meatballs.html | |
GimmeGore | maandag 1 juni 2015 @ 23:50 |
Niet waar! Biologische kaas is beduidend vaker vegetarisch, maar het is niet automatisch vegetarisch omdat het biologisch is. Er zijn ook biologische kazen die met "gewoon" stremsel bereid zijn. | |
Ill-Skillz | dinsdag 2 juni 2015 @ 13:03 |
Dat klopt. Altijd op de ingredientenlijst kijken, dus. | |
GimmeGore | dinsdag 2 juni 2015 @ 20:59 |
De AH heeft Grunschnabel ijs in het assortiment! http://www.ah.nl/zoeken?rq=grunsch&globalsearch=true Het kost je wel een rib uit je lijf, dus of het dan nog steeds veganistisch is weet ik niet | |
minilot | woensdag 3 juni 2015 @ 14:11 |
Haha! Maar erg lekker is het wel. Heerlijk ijs! | |
#ANONIEM | maandag 22 juni 2015 @ 19:00 |
| |
Silkster | zondag 28 juni 2015 @ 05:06 |
Ik had het Prof Grunschnabel ijs al eens gegeten in de vegetarische snackbar en het was een aangename verrassing dat ik het gisteren in de AH aantrof (het stond op een "ontdek!" poster bij de ingang) . Ik heb een beker chococolat gekocht en vandaag een bakje met wat rum/kersen als toetje genomen Er zit een kortingsbon voor het ijs in het "ontdek" boekje wat je bij de kassa kan krijgen. | |
-Strawberry- | zondag 28 juni 2015 @ 09:34 |
Pita met kikkererwten uit het vegtopia kookboek. Net gegeten. Pita moet wel redelijk groot zijn. | |
Feeeeble | zaterdag 25 juli 2015 @ 07:44 |
http://melkjekanzonder.nl/de-melkfeiten/melkdierenleed/ http://www.veganpeace.com/animal_cruelty/dairy.htm | |
Ill-Skillz | zaterdag 25 juli 2015 @ 10:43 |
Tragisch. Maar mijn post ging enkel over plantaardig stremsel (waarbij dus geen slacht noodzakelijk is), niet over de handelingen van de bio-industrie. Het verschil tussen ovo-lacto-vegetarisme en total vegetarisme of veganisme, zo je wil. | |
Feeeeble | zaterdag 25 juli 2015 @ 11:49 |
Stremsel is een bijproduct van de kalveren slacht dus de kalfjes worden sowieso geslacht, of je nu wel of geen plantaardig stremsel in je kaas hebt. Een melkkoe (ook die uit de biologische zuivel industrie) belandt ook gewoon in het slachthuis dus dieren doden gebeurt ook voor de productie van zuivel. Mijn vorige post ging niet alleen over de bio-industrie. [ Bericht 0% gewijzigd door Feeeeble op 25-07-2015 12:23:06 ] | |
Ill-Skillz | zaterdag 25 juli 2015 @ 13:06 |
Leg eens uit waarom een kalf geslacht dient te worden voor plantaardig stremsel? Dat wordt gewonnen uit planten, niet uit dieren. | |
Feeeeble | zaterdag 25 juli 2015 @ 13:11 |
Waar zeg ik dat? Ik geef alleen maar aan dat er voor de zuivelindustrie ook dieren gedood worden en dat de kalfjes sowieso geslacht worden en er dus niet minder dierenleed is door het eten van plantaardig stremsel. | |
Ill-Skillz | zaterdag 25 juli 2015 @ 16:56 |
Ik denk dat we een beetje langs elkaar heen praten. Omdat je bleef hameren op het feit dat 'er toch kalveren geslacht worden', dacht ik dat je bedoelde dat dit noodzakelijk was voor plantaardig stremsel. Als ik kaas met plantaardig stremsel eet, hoeft daar geen kalf voor geslacht te worden. Daarom kies ik die kaas. Deze kaas wordt vaak, alhoewel niet altijd, onder de noemer 'biologische' kaas verkocht. Jij trekt daar vervolgens de hele bio- en zuivelindustrie bij. Dat daar misstanden in zijn, ben ik van harte met je eens. Maar dat is voor de aanname over plantaardig stremsel niet van belang. Dat ben ik niet met je eens. Er is een andere orde van schaalgrootte waarop het gebeurt, en dat vermindert in absolute zin het dierenleed. Daarnaast volgt niet ieder boerenbedrijf de werkwijze die jij beschrijft. | |
Feeeeble | zondag 26 juli 2015 @ 08:52 |
Ik hamer niet door, je begreep me niet dus ik probeer alleen maar duidelijk te zijn en ik haal niet de hele bio-industrie erbij. Jij zegt dat plantaardig stremsel diervriendelijker is omdat er geen dieren voor geslacht hoeven te worden waarop ik zeg dat stremsel een bijproduct is en dat er voor/door de zuivelindustrie sowieso kalfjes en koeien worden geslacht (en een kutleven hebben) en je dus sowieso bijdraagt aan dierenleed waar je dan weer geen moeite mee schijnt te hebben wat ik dus vreemd en tegenstrijdig vind. Ik vind het een beetje als bijvoorbeeld wel vlees eten maar geen gelatine. Het houdt elkaar wel allemaal in stand natuurlijk, maar je draagt sowieso bij aan dierenleed. Hoe precies? Als je hier iets van info over hebt wil ik het heel graag lezen want ik wil wel meer over weten. Er zullen vast een paar kleine bedrijven zijn waar de dieren het iets beter hebben maar een koe moet nou eenmaal kalfjes blijven baren om melk te kunnen blijven geven en wordt uiteindelijk net zoals haar kalfjes geslacht. | |
Ill-Skillz | zondag 26 juli 2015 @ 10:40 |
Ik eet geen vlees of vis, maar wel eieren, zuivel en gelatine. Jij vindt dat misschien hypocriet, maar dat boeit me niet. Ik vind het jammer dat je alleen begrip op kan brengen voor je eigen standpunten. Dit topic is net zo goed voor ovo-lacto vegetariers als voor volledige vegetariers en/of veganisten. Laten we respect hebben voor elkaars beslissingen in plaats van ze te bekritiseren. Ik heb verder geen behoefte aan een enorme discussie. Dit topic is bedoeld voor het uitwisselen van recepten. Laten we het daar bij houden. | |
maniack28 | zondag 26 juli 2015 @ 11:01 |
Siked! http://edition.cnn.com/20(...)on-flavored-seaweed/ En verder moet iedereen zelf weten of hij vega of vegan of iets anders is. Ik eet zelf geen vlees meer vanwege dierenleed, probeer als het kan ook geen afgeleide producten te kopen, maar soms kan dat erg lastig zijn. Desondanks is iedere bijdrage naar een wereld zonder dierenleed een goede stap. Het belangrijkste is dat mensen weten wat ze eten, de rest komt vanzelf. | |
applemoose | dinsdag 28 juli 2015 @ 18:30 |
De Hoogvliet heeft bladerdeeg, taartdeeg en croissantdeeg in de koeling. Bij ons ligt het bij de bapaos enzo. Het is allemaal veganistisch. Het heet tante lien ofzo | |
n0a | dinsdag 28 juli 2015 @ 20:39 |
Ik denk dat je Tante Fanny bedoelt. | |
kipje123 | dinsdag 28 juli 2015 @ 21:14 |
Maar ook voor kaas met plantaardig stremsel is melk nodig, en daarvoor worden dus onvermijdelijk ook kalveren geslacht... Als je echt kaas zonder dierenleed wil ben je aangewezen op surrogaten als Wilmersburger (vegan 'kaas') | |
telefoonmaatschappij | dinsdag 28 juli 2015 @ 21:30 |
Er moet genoeg geld rollen in de vegan industrie. Mensen zeiken wel de hele tijd dat vegan eten nergens naar smaakt, maar als er zo'n lage vraag naar is, hebben ze het geld niet eens om hun product net zo goed te perfectioneren als bijv. grote bedrijven. gr | |
applemoose | dinsdag 28 juli 2015 @ 21:50 |
| |
Bram_van_Loon | dinsdag 28 juli 2015 @ 22:11 |
Zelfs als je vegetarisch eet komen mensen met de grootst denkbare onzin. Veganistisch eten raad ik af, je kan simpelweg niet alle voedingsstoffen binnen krijgen die je nodig hebt (tenzij je een freak of nature bent die als extreem gemakkelijk al die voedingstoffen opneemt en dergelijke), zeker niet zonder pillen te slikken. Vegetarisch eten waarbij je zoveel mogelijk van een biologische boerderij, je eigen kippen en zo haalt is een mooi compromis. Ik zou hier graag wat meer vegetarische recepten zien, met kaas, eieren, kwark etc. naast noten. [ Bericht 7% gewijzigd door Bram_van_Loon op 28-07-2015 22:20:34 ] | |
telefoonmaatschappij | dinsdag 28 juli 2015 @ 23:13 |
Volgens mij is alleen b12 lastig om aan te komen, en word dat zelfs in dieren gespoten zodat vleeseters het wel krijgen (of iets in die richting, heb me er weinig over ingelezen) iig heeft mijn vriendin zich laatst laten testen op de 'moeilijke' voedingsstoffen voor veganisten, en ze zit gewoon helemaal goed | |
telefoonmaatschappij | dinsdag 28 juli 2015 @ 23:18 |
Wat mij trouwens laatst opviel, hoe ongelooflijk duidelijk de 'vlees-industrie' propageert tegen veganisten/vegetariërs. Voorbeeld: op die Remia BBQ sauzen staat er: 'Meat is for men, vegetables are for cows' | |
Bram_van_Loon | woensdag 29 juli 2015 @ 02:14 |
Vraag eens aan haar wat ze wel en niet heeft laten testen, het is uiterst waarschijnlijk dat dat niet volledig is aangezien niet alles even gemakkelijk getest kan worden. Er is ook nog een verschil tussen alles binnen krijgen om niet ziek te worden (of iets in die geest) en alles binnen krijgen wat je nodig hebt om optimaal te functioneren. Ik zal niet beweren dat het onmogelijk is maar het is in ieder geval erg lastig. Het oogt op mij vooral heel erg dom en ongeïnformeerd (iedereen die niet achterlijk is weet dat een mens geen carnivoor is) maar dat is hun probleem. | |
Pietverdriet | woensdag 29 juli 2015 @ 08:57 |
Wat heeft Remia met de "vleesindustrie" te maken? Remia is "sausindustrie" | |
Pietverdriet | woensdag 29 juli 2015 @ 09:02 |
Vegetarische Lasagne Verde Voor twee personen Saus Bechamel 50 gram bloem, 50 gram boter Deze gegaard, beetje bij beetje 750 cc melk erbij en deze 10 minuten laten koken (zachtjes) op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat. Daarna een stuk blauwschimmel erin gesmolten Bouwen Pak spinazie (hele bladeren, pond) ontdooit, Laagjes bechamel, lasagnevellen, spinazie gestapeld en afgedekt met bechamel en wat gerapte kaas. Daarna de oven in op 200 graden en gaar en goudbruin bakken | |
telefoonmaatschappij | woensdag 29 juli 2015 @ 12:55 |
Het maakt weinig uit van welke 'industrie' het afkomt. Dat soort uitspraken zijn gewoon super sketchy | |
telefoonmaatschappij | woensdag 29 juli 2015 @ 12:57 |
B12 Ijzer Vitamine D 'en nog een hele lijst' 'koste kk veel geld' | |
Pietverdriet | woensdag 29 juli 2015 @ 12:57 |
Wind je niet op, is gewoon marketing gericht op hun doelgroep. Vergelijk het maar met Amstel, lijkt dezelfde doelgroep te hebben | |
telefoonmaatschappij | woensdag 29 juli 2015 @ 12:57 |
Gelijk heb je | |
Pietverdriet | woensdag 29 juli 2015 @ 12:58 |
Onzekere vrouwtjes zijn gouden handel, of het nu dit soort testen zijn of het verkopen van cosmetica. Het is kassa | |
telefoonmaatschappij | woensdag 29 juli 2015 @ 13:00 |
Zo'n test kost inderdaad belachelijk veel geld. Als ik een keer (vegan of niet-vegan) wil testen of ik ALLE voedingsstoffen 'heb', gaat dat een hoop geld kosten. | |
Farenji | woensdag 29 juli 2015 @ 15:19 |
Jupiler heeft ook zo'n reclame waar de associatie wordt gelegd met een cliché stereotype van bier & bbq vol lappen vlees. "Mannen weten waarom". Blijkbaar werkt het, voor de doelgroep. Onzekere mannen die denken dat ze bier moeten zuipen en zwartgeblakerd vlees moeten vreten omdat ze anders niet mannelijk genoeg zijn. Vrijwel alle reclame is gebaseerd op het schaamteloos exploiteren van gevoelens van onzekerheid. Iemands zelfvertrouwen afpakken en met 20% winst een surrogaat terugverkopen. | |
#ANONIEM | dinsdag 18 augustus 2015 @ 19:10 |
Best sneu inderdaad. Een interessante documentaire hierover is Century of the Self. | |
Panthera1984 | dinsdag 18 augustus 2015 @ 19:35 |
Morgen wil ik in Amsterdam gaan uit eten, vegetarisch. Iemand aanraders? | |
douche-eendje | dinsdag 18 augustus 2015 @ 20:49 |
http://www.degroenemeisjes.nl/hotspotsindex/ Ze hebben een heleboel Amsterdamse aanraders voor je | |
Aphrodyte | woensdag 19 augustus 2015 @ 11:28 |
Leuk linkje | |
SacreCoeur | woensdag 19 augustus 2015 @ 13:34 |
!!!! waaah zoveel leuks in de buurt, dat wist ik helemaal niet. | |
#ANONIEM | woensdag 19 augustus 2015 @ 21:59 |
Niks bij mij. | |
SacreCoeur | woensdag 19 augustus 2015 @ 22:04 |
Super stom Ook al zit er veel in mijn omgeving zal ik toch niet vaak uiteten oid gaan, ik vind alle veganistische opties altijd zo duur. Dan kook ik liever zelf en eet daarna een bak grunschnabel | |
Feeeeble | zaterdag 22 augustus 2015 @ 19:10 |
Je kan ook nog op HappyCow kijken | |
#ANONIEM | zondag 23 augustus 2015 @ 10:31 |
Ja, super stom. En stiekem ga ik haast nooit uit eten dus eigenlijk maakt het me niet zoveel uit. Bedankt voor de tip! Mijn vriendin had het er ook eens over. | |
FANN | zondag 23 augustus 2015 @ 13:31 |
Die is zo'n leuke link! Sommige dingen zijn hier om de hoek en wist ik niet eens ik heb het gisteren allemaal zitten uitpluizen Dus Thanks! | |
SacreCoeur | dinsdag 25 augustus 2015 @ 23:02 |
Ik heb zin in een goede falafel wrap Dus dat ga ik zo erg maken morgen, wat voor wrap combinaties maken jullie? Ik vind het gevarieerd eten als veganist wel iets lastiger dan als vegetariër, al gaat het me best wel goed af. | |
Panthera1984 | dinsdag 25 augustus 2015 @ 23:59 |
Zelf zou ik de wrap combineren met alfalfa, avocado, tomaten, bruine/kidneybonenen en maïs, zulk soort dingen. Wel lekker met sour cream, maar weet niet of daar een veganistische variant van is. | |
Aphrodyte | woensdag 26 augustus 2015 @ 05:27 |
Wrap met falafel, koriander limoen hummus en komkommer; olijven; geroosterde pijnboompitten en stukjes dadel is verrassend lekker. Voor de vegetarische versie maak ik zelf de knoflooksaus en dan gaan er stukjes tomaat op ipv dadel | |
Isabeau | woensdag 26 augustus 2015 @ 09:37 |
Waar koop je koriander limoen hummus! Ik heb dat ooit ergens bij gehad (Hello Fresh), maar kon het in de winkels niet meer vinden. En dat was zo ontzettend lekker | |
Aphrodyte | woensdag 26 augustus 2015 @ 10:51 |
Bij AH XL kan je dat krijgen van het merk Maza | |
SacreCoeur | woensdag 26 augustus 2015 @ 18:53 |
Ah dat is echt precies alles wat ik niet lust Al lust ik wel in sommige hapjes koriander, maar op mijn broodje gefrituurde tofu neem ik echt nooit meer koriander | |
Aphrodyte | donderdag 27 augustus 2015 @ 10:00 |
Je kan natuurlijk ook gewone hummus gebruiken | |
SacreCoeur | donderdag 27 augustus 2015 @ 10:11 |
Ik lust geen hummus /zeik Haha ik lust wel kikkererwten, maar nog niet echt een lekkere hummus gevonden. | |
Aphrodyte | donderdag 27 augustus 2015 @ 10:24 |
Zelf maken is een eitje en veel lekkerder dan in de winkel Maar als je geen hummus lust is bijvoorbeeld Tahini of Baba Ghanous ook lekker | |
SacreCoeur | donderdag 27 augustus 2015 @ 10:27 |
Moest even googlen, Tahini lijkt me wel erg lekker! Ga ik straks gelijk halen | |
Aphrodyte | donderdag 27 augustus 2015 @ 10:30 |
En als je dat niet blijkt te lusten kan je altijd nog vegan mayonaise mengen met knoflook en kruiden voor knoflooksaus Maar dan zijn mijn suggesties ook op | |
Azorius | donderdag 27 augustus 2015 @ 10:32 |
Aphrodyte noemt een paar lekkere opties . Ik ben zelf ook dol op ingrediënten als tomaat, paprika en sambal/hete salsasaus. Witte bonen in tomatensaus kun je er ook prima in doen, maar de volgende dag stink je wel je bed uit . | |
SacreCoeur | donderdag 27 augustus 2015 @ 13:15 |
Vanavond ga ik burgers maken, kan ik ook vast die tahini op gooien. | |
Farenji | donderdag 27 augustus 2015 @ 13:18 |
Misschien is het best te eten, maar noem het geen mayonaise. Mayonaise maak je met eieren. Net zo tenenkrommend als "vegetarisch vlees". Of "suikervrije suiker". | |
SacreCoeur | donderdag 27 augustus 2015 @ 17:30 |
Ik eet ook nog steeds ei, mits 00 of 01. Dat is eigenlijk het enige dierlijke product dat ik nog eet. Good bite, dat is pas smerig. Dat lijkt zo erg op kip dat het gewoon goor is. | |
Aphrodyte | donderdag 27 augustus 2015 @ 17:36 |
Ga lekker een topic in klaagbaak openen zou ik zeggen | |
SacreCoeur | donderdag 27 augustus 2015 @ 20:16 |
Ik lust tahini! Morgen ga ik baba ghanous proberen, hoe kan ik dat combineren? | |
littledrummergirl | donderdag 27 augustus 2015 @ 20:25 |
wij eten het meestal met turks brood,of op n broodje falafel | |
FANN | donderdag 27 augustus 2015 @ 20:46 |
Dan lust je ook wel Halva Halva wordt ook gemaakt van sesamzaad en je hebt allerlei varianten. In Griekenland eten ze dat gewoon als lekkernij, wij hier thuis eten het meestal bij de koffie. Het is mierzoet en je hebt het in allerlei variaties, dit is bijvoorbeeld met cacao, vers meegebracht uit Griekenland, toevallig heb ik net een plakje op bij mijn koffie gegeten Toen ging ik lezen in dit topic en zag dat van die Tahini staan dus even fotootjes gemaakt Ik heb ook nog andere varianten liggen, dit is bijvoorbeeld gewoon Vanille en je hebt ook nog met nootjes e.d. Hier staat dat ze het in meerdere landen eten,en waar het van gemaakt is https://nl.wikipedia.org/wiki/Halva dus waar het oorspronkelijk vandaan komt weet ik niet. Ik ken alleen de Griekse versies, ik heb ooit wel eens in een Turks winkeltje Halva gekocht, zag er precies eender uit, maar smaakte anders, ik lustte het niet dus blijkbaar zit er wel verschil in. Je kan het tegenwoordig dus ook gewoon in Nederland kopen, óf in een Turks winkeltje of in een Griekse winkel, maar de Griekse winkels ken in eigenlijk alleen ''on line'' zoals deze http://www.griekseproductenonline.nl/tags/halva/ maar er zijn er vele... Het is dus best gezond, maar er zit wél veel suiker in, maar af en toe een stukje bij de koffie zal geen kwaad kunnen óók niet voor Veganisten... http://lasaludfamiliar.co(...)/is-halva-gezond.php | |
Aphrodyte | vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:50 |
Ik eet sinds een maand veganistisch, en dat gaat goed! Ik merk dat het een gunstig effect heeft op mijn lichaam, en ben erg blij dat ik deze stap heb kunnen zetten en het nu ook vol kan houden. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:08 |
Nice. Alleen dat gunstige effect op het lichaam: dat hoeft geen direct verband te hebben natuurlijk. Desalniettemin mooi dat het goed gaat en dat je nu ook dierlijke producten kan mijden. | |
Aphrodyte | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:29 |
Voor Tahini Ik vind Baba Ghanous lekker met bijvoorbeeld en broodje falafel inderdaad ; of op een gepofte aardappel | |
telefoonmaatschappij | vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:00 |
Had niet normaal lekker gegeten in amsterdam bij zo'n vegan restaurant met een rastafari. | |
FANN | vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:13 |
Welk restaurant? | |
SacreCoeur | zaterdag 29 augustus 2015 @ 19:11 |
Ik heb vandaag vega balletjes van de Ikea op, was wel te doen. | |
djdg | maandag 31 augustus 2015 @ 00:52 |
Ha, mensen. 1 november, zoals jullie weten World Vegan Day, ga ik de overstap maken. Ja, ik doe dit gefaseerd en ben me nog aan het oriënteren of ik all the way vegan ga of dat de vegetarische leefstijl meer bij me past (hoewel ik dat al een beetje ben, want ik eet nauwelijks vlees). | |
FANN | maandag 31 augustus 2015 @ 00:58 |
Deze zijn ook lekker! Maar dan ook écht lekker http://www.jumbo.com/jumb(...)soja-200g/142719BAK/ | |
SacreCoeur | maandag 31 augustus 2015 @ 19:05 |
Is goodbite zie ik, eeeeeew | |
FANN | dinsdag 1 september 2015 @ 10:09 |
en tóch is het écht lekker | |
0000 | woensdag 2 september 2015 @ 10:12 |
ik heb een tijdje vegetarisch gegeten maar kreeg het gevoel alsof ik iets tekort kwam ik at vooral noten, peulvruchten en zuivelproducten wat zijn andere goede vervangers? | |
FANN | woensdag 2 september 2015 @ 10:24 |
eieren, kaas? | |
mjan | woensdag 2 september 2015 @ 10:26 |
Op wat voor manier? | |
0000 | woensdag 2 september 2015 @ 10:38 |
ik kreeg een soort zwak gevoel wat verdween nadat ik vlees at ik ging toen een beetje googlen en zag dat meerdere mensen hier last van hebben ik zal meer eieren en kaas toevoegen bij mijn volgende poging thx | |
FANN | woensdag 2 september 2015 @ 10:49 |
Af en toe een flinke omelet van 2 eitje met kaas en tomaat erop doet wonderen | |
0000 | woensdag 2 september 2015 @ 11:24 |
klinkt goed | |
Farenji | woensdag 2 september 2015 @ 13:35 |
Soja is erg goed maar eet dat liever alleen in gefermenteerde vorm (bijv tofu). Ongefermenteerd is het minder gezond. In linzen zit ook veel eiwit en ijzer, en ze zijn superlekker vind ik (vooral le puy linzen). Broccoli is erg goed. Kikkererwten ook. Voor je vitamine b12 eet je wat extra eieren. Vergeet ook het vet niet, vet is goed en nodig. Goede olie, roomboter, vette kaas, daar kun je best wat meer van eten als je vleesloos eet. | |
FANN | woensdag 2 september 2015 @ 13:43 |
Ik drink ook geen melk meer, maar ook geen sojamelk eigenlijk, in mijn Smoothies gebruik ik altijd Havermelk bijvoorbeeld en voor Pannenkoeken ook... Om het zó te drinken vind ik dan weer niet lekker, je hebt ook Notenmelk bijvoorbeeld, sojamelk is wél weer lekkerder opgewarmd in je koffie, maar zo streng ben ik ook niet voor mezelf dus ik gebruik gewoon weer koffiemelk, dat is ook niet zó veel per dag... https://www.ricedream.eu/(...)al-calcium-vitamines Rijstmelk heb je ook, maar dat is wel héél waterig.... | |
Erasmo | donderdag 3 september 2015 @ 16:36 |
Voor de liefhebbers, alles van Vivera is 1+1 gratis bij de plus. | |
FANN | donderdag 3 september 2015 @ 19:36 |
Het was lekker hoor | |
Soury | donderdag 3 september 2015 @ 19:41 |
Je camera is ook een vegetarische aardappel | |
FANN | donderdag 3 september 2015 @ 19:42 |
Ja, geen beste foto, maar ja het gaat om het idee | |
Bram_van_Loon | vrijdag 4 september 2015 @ 00:11 |
Tja, je moet wel voldoende eiwitten eten. Inderdaad, meer eieren en kaas eten, dagelijks een pot kwark eten, kikkererwten gebruiken voor op je brood, noten eten etc. | |
Bram_van_Loon | vrijdag 4 september 2015 @ 00:12 |
Eens even kijken dan. | |
FANN | vrijdag 4 september 2015 @ 00:30 |
brrrrrrrrrrrrr wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen mag het ook pindakaas zijn? | |
mjan | vrijdag 4 september 2015 @ 06:44 |
Wat dacht je van hummus? | |
FANN | vrijdag 4 september 2015 @ 08:24 |
ow......... tegen die tijd dat ik reageerde had ik al een wijntje in mijn mik ik zag erwten op brood voor me ja hummus kan ook, al vind ik dat weer meer iets voor op een toastje of op een stukje stokbrood bij de borrel, maar oké, het kán wel als broodbeleg | |
mjan | vrijdag 4 september 2015 @ 09:05 |
Lijkt me in ieder geval lekkerder dan losse kikkererwten op brood | |
FANN | vrijdag 4 september 2015 @ 09:13 |
ja.... weet je wat ook lekker is op brood? Vegetarische paté van Tartex en dan de variant met champignons http://www.ah.nl/producte(...)vega-pate-champignon | |
Panthera1984 | vrijdag 4 september 2015 @ 11:24 |
Als kind heb ik me hier ongans aan gegeten. 'stommestei' heette het hier. Mijn broer had moeite om 'champignonne' uit te spreken. Later wees iemand me erop dat het naar kattenvoer rook, en sindsdien kan ik de associatie niet meer ongedaan maken! | |
FANN | vrijdag 4 september 2015 @ 12:18 |
Heb je weleens aan kattenvoer geroken ik had ooit twee katten en geloof me, het ruikt niet naar kattenvoer | |
Farenji | vrijdag 4 september 2015 @ 12:20 |
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti. | |
FANN | vrijdag 4 september 2015 @ 12:22 |
Dat geloof ik direct! Recept zal ik bewaren | |
Bram_van_Loon | vrijdag 4 september 2015 @ 16:02 |
Simpel, zelfgemaakte humus. Dat eet ik ook, biologische pindakaas. Ik denk dat zelfgemaakte humus gezonder is. | |
Bram_van_Loon | vrijdag 4 september 2015 @ 16:03 |
Lovely, dat kan ik ook eens een keer proberen. | |
FANN | vrijdag 4 september 2015 @ 16:08 |
Ja, ja, lees maar terug, ik had het effe niet door Ik heb een tijdje Krekeltje Pindakaas gebruikt, maar die vond ik zo droog... en duur ook trouwens, maar goed als ik iets lekker vind dan vind ik dat niet erg, maar die vond ik dus niet echt lekker, dus voor die ene keer dat ik eens een cracker of boterham met pindakaas eet neem ik weer gewoon lekker Calvé | |
Indiany | vrijdag 4 september 2015 @ 16:11 |
Hé! Wat een leuk topic. Ben sinds een jaar ´´pescotariër´´ en sinds januari een vegetariër. Vind het vegetarisch koken niet zozeer een uitdaging want vind het heerlijk in de keuken te staan. Wel leuk om te lezen dat de uitdaging meestal tijd is in plaats van ingrediënten. Ik eet echter nooit vleesvervangers omdat ik daar weer een persoonlijke mening over heb en eet zo min mogelijk verwerkt voedsel. Maak graag alles zelf, net als een vegetarische burger. Eet wel eieren van een boer hier dicht in de buurt, die kippen rennen het hele jaar rond. Verder drink ik wel geitenmelk en gebruik het in gerechten, werkt voor mij qua moraal en maaggevoeligheid beter als koe, zelfde met yoghurt. Misschien leuk om een dag schets achter te laten van wat iedereen op een dag eet?(vandaag) Ik trap af: O: Omelet van twee eieren met spinazie, twee sneeën speltbrood geroosterd met avocado. L: 400 ML geitenyoghurt met verse nectarines en chia zaad. T: Pink lady appel (favoriet) D: Gegrilde rolletjes aubergine gevuld met rucola, spinazie, zelfgemaakte pesto en Chavroux in een pikante tomatensaus met wat peccorino eroverheen uit de oven, met wat sla. T: Twee kleine blokjes pure chocola van zo'n hip raar bio merkje dat ik op de markt had gevonden. | |
FANN | vrijdag 4 september 2015 @ 16:14 |
oh... nah effe denken... Vanmorgen vroeg een halve liter Smoothie met véél aarbeien want die moesten op en een avocado en havermelk. Paar uurtjes later koffie met een verzelrijke cracker besmeerd met Calvé pindakaas dus Net na mijn wandelingetje een klein omeletje van 1 ei met kaas en tomaat en 1 volkorenboterham en een groot glas verse jus d'orange. Wat ik vanavond nog ga eten...... géén idee | |
Erasmo | vrijdag 4 september 2015 @ 16:27 |
Prima spul om in een wok te donderen met wat groente als je snel wat op tafel wilt hebben. Alleen wel jammer is dat het buiten de aanbiedingen om duurder is als biologisch vlees. | |
Bram_van_Loon | vrijdag 4 september 2015 @ 16:36 |
Ik eet normaal gesproken altijd kale soja of gekruide en gedroogde soja, dat scheelt iets in de kosten en het is waarschijnlijk ook gezonder. Af en toe als het in de aanbieding is dan koop ik graag balletjes en zo. Daarnaast koop ik graag af en toe quorn als het in de aanbieding is. Ik eet dagelijks een ei, 500 gram magere kwark, minstens 100 gram kaas en daarnaast dus nog wat kikkererwten en pindakaas, hopelijk is 100 gram per dag soja genoeg voor mij. | |
Bram_van_Loon | vrijdag 4 september 2015 @ 16:40 |
Het is een kwestie van wennen. Ik moest er ook even aan wennen maar nu moet ik er niet aan denken om pindakaas met toegevoegde olieën te eten (dat is wat ze doen om de olie van de pinda's te mengen). Het liefst zou ik dagelijks pasta van amandelen en hazelnoten eten maar dat is helaas niet haalbaar voor mij, dat is veel te duur. Pinda's zijn prima voor de eiwitten en het is beter dan zoet beleg maar die noten zijn beter. | |
Aphrodyte | vrijdag 4 september 2015 @ 18:31 |
Ik eet als veganist meestal ongeveer zoiets op een dag; Ontbijt: Havermout met verse vruchten of golden syrup, kaneel en rozijnen en een kop thee Tussendoor; Meestal een banaan of een paar dadels of soms een koek of fruitreep Lunch: Iets van volkoren/rogge/of zuurdesembrood met hummus of een andere peulvruchtenpuree voor de eiwitten, soms een handje noten of chips erbij en vaak weer een stuk fruit Avond; Varieert heel erg maar mijn voorkeur is iets van een goed gevulde salade met een gepofte aardappel erbij ofzo voor de vulling. Gado Gado is wel een favoriet vegan gerecht bijvoorbeeld Snoeperijen enzo: Doe ik niet zoveel, maar als ik snoep doe ik het meestal goed en maak ik lekkere vegan brownies ofzo Helpt dit je aan wat ideeën? | |
Bram_van_Loon | vrijdag 4 september 2015 @ 21:07 |
Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken. | |
Farenji | vrijdag 4 september 2015 @ 23:21 |
Ik kook best vaak Indiaas, tenminste, ik experimenteer erop los. Ik heb ooit in India een workshopje gedaan waar ik de basis van curries heb geleerd. Die is simpel maar de vele kruiden, specerijen, ingrediënten en sauzen maken het interessant en lekker. Vanavond heb ik chana masala met rijst gemaakt, kreeg er zin in maar mijn all time favoriete curries blijven palak paneer en paneer tikka masala. Met lekker garlic nan brood van de indiase toko om de hoek. | |
LadyOracle | maandag 14 september 2015 @ 19:21 |
Hou ik ook erg van! :-) Overigens niet Indiaas, maar wel superlekker: groene appelcurry uit Sri Lanka http://www.theflavorbende(...)eet-spicy-vegan.html Als je een keer wat anders wil... De kruidenmix is een hoop werk, maar die zwarte kardamom maakt het wel geweldig. | |
#ANONIEM | zondag 24 januari 2016 @ 22:36 |
Ik ga deze topics eens doorspitten sinds september 2015 volledig vegetarisch, maar zit er nu aan te denken om richting vegan te gaan, of eigenlijk dan plant based eten want ik heb nog wel leer enzo.. maar vind dat nog best een grote stap! Van normaal naar vegetarisch is ons heel erg meegevallen | |
FANN | zondag 24 januari 2016 @ 22:38 |
Ik eet juist weer af en toe Vlees Vet biologisch dat dan weer wel en héél af en toe | |
NoralyZ | zondag 24 januari 2016 @ 22:47 |
vriend en ik besloten in december dat we met de aanwezige kennis over de voedselindustrie het eigenlijk echt niet tegenover onszelf en de wereld kunnen verantwoorden om (veel) vlees te eten. aldus; we zijn niet volledig vega gegaan, maar eten sindsdien in ieder geval vaker dan voorheen vegetarisch (nu 5 / 6 dagen p/w ipv 2 a 3 dagen p/w of zo). we houden wel allebei ontzettend van een goed stuk vlees, als we uit eten gaan of zo laten we dat dan ook niet staan. anyhow, bevalt prima, we koken allebei graag en vooral ons geweten voelt zich er iets beter bij. ik lees iig mee! | |
SacreCoeur | zondag 24 januari 2016 @ 23:03 |
Ja, veganistisch is een veel grotere stap dan vegetarisch naar mijn mening. Ik ben sinds vorig jaar april echt 100% vegetarisch en in juni de keus voor veganistisch gemaakt en ik heb dit als heel moeilijk ervaren, aantal keer een 'terugval' gehad (klinkt heel ernstig, haha). Voornamelijk kaas was voor mij heel moeilijk... wat voor mij geholpen heeft is goed naar vervangende middelen zoeken (zoals edelgist etc.) Als ik het opnieuw zou moeten doen dan zou ik eerst naar de vervangers kijken en dan de keus maken. En al mijn leerproducten en overige niet dierproefvrije producten heb ik in 1x in een vuilniszak gedonderd, dat was dan ook het makkelijkst | |
SacreCoeur | zondag 24 januari 2016 @ 23:07 |
Oh ja aanrader; http://www.hotforfoodblog.com/ | |
LadyOracle | zondag 24 januari 2016 @ 23:15 |
Waarom in vredesnaam? | |
LadyOracle | zondag 24 januari 2016 @ 23:25 |
Zit je in de vegan Facebook groepen? Heel handig om advies te vragen en inspiratie te vinden. Er is tegenwoordig ook vegan kaas die echt naar kaas smaakt, van Charly's all is fair. Vooral de geitenkaas en cheddar zijn erg goed. Het enige wat veganisme moeilijk maakt is dat je goed moet zoeken naar producten die je wel mag eten en dat je meer zelf moet doen, maar in principe is alles er en valt alles aan te passen. Shoarma, tonijnsalade, allerlei kazen, roomboter, taart, bijna alles is te koop. | |
SacreCoeur | zondag 24 januari 2016 @ 23:38 |
Nee, wist niet eens dat er eentje was Ja, er is inderdaad genoeg keus tegenwoordig... maar ik heb wel nog steeds een schurfthekel aan koken. Het gaat me ook steeds makkelijker af en ik ben veel minder geld kwijt dan in het begin. Je moet er gewoonweg 'handig' in worden. Maar die nep geitenkaas... ekoplaza gewoon? dan kan ik mijn rucola/pijnboompitjes en geitenkaas pizza weer maken. | |
FANN | zondag 24 januari 2016 @ 23:45 |
Omdat ik daar soms trek in heb | |
LadyOracle | zondag 24 januari 2016 @ 23:53 |
Nee, helaas. Charly zit in Voorburg, maar ik weet niet wat de verkooppunten zijn. FB is handig om bij te houden wat er aan producten beschikbaar is. Alles bestaat, maar het zijn vaak kleine ondernemers die dingen maken of importeren, en dan is het lastig te vinden. Via FB kun je alles vragen of evt kunnen mensen dingen naar je opsturen. Er zijn veel groepen. Vegan supermarkt en Super vegans vind ik leuk. Maar Vegan Nederland is ook handig (al ben ik eruit omdat ik geen zin in discussies heb). En verder lokale groepen. Overigens kun je ook zat kaas bestellen via Veggiedeli.nl en veggie4u.nl. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd, maar de meeste vind ik nogal nep. Ok voor op pizza, maar verder niet. De kaas van Charly is de enige waar ik van onder de indruk van tot nu toe. En Violife vind ik goed genoeg voor op brood. | |
LadyOracle | zondag 24 januari 2016 @ 23:55 |
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt. | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 00:04 |
Ik ga niks goed praten ik voel me schuldig bij elke hap die ik neem nou goed Ik zei toch VET BIOLOGISCH | |
SacreCoeur | maandag 25 januari 2016 @ 00:16 |
Voorburg is niet heel ver weg voor mij, kijken of ik het deze week nog kan proberen! Ik heb afgelopen week deze gemaakt (alleen de margarita kant) de combinatie van cashew en edelgist (met kruiden) gaf echt de perfecte nep mozzarella structuur/smaak. | |
LadyOracle | maandag 25 januari 2016 @ 00:17 |
En het verschil met niet-biologisch doodmaken is wat precies? | |
LadyOracle | maandag 25 januari 2016 @ 00:19 |
Die kende ik dan weer niet! Ik maak altijd pizza met hummus, een recept van Albert Heijn. | |
SacreCoeur | maandag 25 januari 2016 @ 00:26 |
Ik ben bij nader inzien toch niet zo'n kikkererwten fan Probeer het overigens wel elke keer en dan kan ik het weggooien. Ik ben meer een avocado gekkie | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 00:30 |
dood is dood, daar zit weinig verschil in, maar het gaat natuurlijk om het leven daarvoor... Nah... zal ik het topic maar ontvolgen dan | |
roos85 | maandag 25 januari 2016 @ 00:53 |
Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven.. | |
mascara-klodder | maandag 25 januari 2016 @ 01:40 |
Dit ja! | |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 04:12 |
Ik eet sinds augustus 80 % vegan en dat is goed te doen voor mij. Ik eet dus buiten de deur vegetarisch en soms maak ik een pizza met kaas; ik vind het zo een goede balans en ik voel me er lichamelijk ook prettig bij. Er is tegenwoordig zo veel vegan aanbod te krijgen; dat was vroeger echt moeilijker. Ik heb al makkelijk toegang tot vegan kaas; yoghurt en slagroom. Je hoeft niets meer echt te missen. En vegan cashew cheesecake is lekkerder dan gewone | |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 04:22 |
Voor degene die nu misschien wil zeggen " ja maar ik zag je vorige week posten over vlees eten " .. Dat klopt; ik heb een ernstige vorm van de ziekte van Crohn en mijn arts vond dat ik vlees moet eten dus ik heb het even geprobeerd. Maar nee; daar voel ik me niet beter door dus dat was heel snel over | |
Farenji | maandag 25 januari 2016 @ 10:00 |
Tja, ik eet ook zuivel en eieren. Kippen gaan ook naar de slacht als ze geen eieren meer leggen. In de kaas die ik eet zit dierlijk stremsel en daar moeten toch ook koeien voor dood. Sowieso voor melk moeten koeien aan de lopende band zwanger zijn, ook niet echt ethisch, en deel van de bio-industrie. Je moet ergens de grens leggen. Iedereen legt die grens ergens anders en die grens kan natuurlijk ook verschuiven. Daar denk ik pragmatisch over en ik ga ook mensen niet veroordelen als ze wel (weer) vlees (gaan) eten. Sluit ook niet uit dat ik zelf ooit nog een keer vlees ga eten... | |
LadyOracle | maandag 25 januari 2016 @ 10:26 |
Dat is het punt, dat doet FANN dus niet, laten leven. Ik vraag alleen waarom, want ik snap gewoon echt niet dat je weer terug kunt naar vlees. Am de ene kant snap ik jullie punt hoor, met grens trekken en persoonlijke keuze. Maar je maakt wel een levend wezen dood dat geen keuze heeft. Dat doe je bij mensen ook niet, ook niet als ze je lekker lijken op een broodje, ook niet als je buurman toevallig een eikel is. Waarom is 'zin in' of 'lekker' of 'persoonlijke vrijheid' bij dieren opeens wel een goed argument? Ik snap dat oprecht niet. | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:27 |
Maar ik ga dit topic niet ontvolgen hoor omdat er één gekkie bijzit Ik zei al, héél soms en ik kan het beter eerlijk zeggen vind ik dan, ik eet over het algemeen Vegetarisch en als toevallig er toevallig iets langs komt dan lekker is en Veganistisch, nou dan ben ik daar ook niet vies van Er zijn trouwens ook nog 10 delen Vegetarisch eten voor de liefhebbers CUL / [Vegetarisch eten #10] Ook flexitariërs zijn hier welkom | |
motorbloempje | maandag 25 januari 2016 @ 10:31 |
Kadavers eten Godverdomme zeg. Laat iemand toch lekker zelf bepalen of hij/zij af en toe vlees eet of niet zonder daar zo verbolgen over te gaan doen zeg. Ik at gisteren een heerlijke vegetarische soep die ik even snel in elkaar geklust had. een zoete aardappel halve flespompoen lading wortels uitje knoflook groentenbouillon lading kruiden (milde currypoeder, garam massala, chilli, wat komijn) Blender Kokosmelk eten. Nom! | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:32 |
kiek aan het eerste dat ik tegenkom is al een Veganistisch recept van mij, ja ja toen was ik nog Fanvanhetlaatsteur...
| |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:32 |
Is Grieks | |
motorbloempje | maandag 25 januari 2016 @ 10:33 |
Je bent voor mij altijd FANNvanhetlaatste uur gebleven | |
motorbloempje | maandag 25 januari 2016 @ 10:33 |
Gets | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:33 |
| |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:33 |
| |
LadyOracle | maandag 25 januari 2016 @ 10:34 |
Ja. Laat mensen dan ook zelf weten of ze bejaarde omaatjes beroven of kindjes van drie betasten. Kan ook leuk of lekker zijn. Hoef je dan ook niet moeilijk over te doen. Lekker is het excuus voor alles, blijkbaar. Ik ga wel weg dan, ik heb geen zin om in topics over vega/n eten ook nog naar het geleuter over vlees te moeten luisteren. Dat moet ik al de halve dag. | |
motorbloempje | maandag 25 januari 2016 @ 10:34 |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:35 |
Uitgebreid Verslag CUL / [Vegetarisch eten #9] | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:36 |
Quinioa vnd ik trouwens vies tegenvallen, ik ben gewoon weer terug bij mijn dingesrijst kan niet op het woord komen | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:38 |
Zilvervliesrijst! | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:38 |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 10:41 |
Lekker idd; van de bio winkel Oh; en ik ben niet Grieks Heb gewoon wat met mythologie | |
motorbloempje | maandag 25 januari 2016 @ 10:41 |
Ik ben helemaal van de basmatirijst de laatste tijd. | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:42 |
kali orexi | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:43 |
Dat ruikt een beetje naar zweetsokken of is dat weer een andere rijst | |
motorbloempje | maandag 25 januari 2016 @ 10:43 |
Ik vind het juist heerlijk ruiken! | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:43 |
IJskoffie ...... toen dronk ik nog ijskoffie tijd niet mer gedaan | |
motorbloempje | maandag 25 januari 2016 @ 10:44 |
Ziet er heerlijk uit! | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:45 |
Dat mag van mij die man hier eet wel eens kaasfondue, ik kan ook niet tegen die lucht, ook zweetsokkenlucht, misschien heb ik een fobie voor zweetsokken | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:45 |
Is het ook | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2016 @ 10:47 |
Bedankt ik ga die topics doorspitten | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 10:47 |
Staat veel lekkers in, have fun! | |
minilot | maandag 25 januari 2016 @ 10:54 |
Kijk, het is hier CUL. Het gaat in dit topic dan ook over de culinaire aspecten van vegetarisch en veganistisch eten en niet om de morele achtergrond daarvan. Dus even aan iedereen: vanaf nu geen gemiep meer hierover, goed? Thanks! | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2016 @ 10:54 |
Ik zie dat het een goed idee was om dit topic een schopje te geven want we zijn gelijk een paar pagina's verder Wij zijn dus in september 2015 overgestapt naar vegetarisch, dit bevalt echt goed. Er zijn zoveel vleesvervangers die lekker zijn (paar zijn echt niet te kanen maargoed dat heb je met normaal vlees ook, niet alles is lekker). En ipv vlees een eitje of extra groenten doen is echt prima te doen. Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn maar eigenlijk hebben wij er allebei geen moment last van gehad ondanks dat wij echt liefhebbers van barbeque en veel vlees waren enzo. Het leed dat dieren moeten doorgaan voor mijn avondeten is het 't niet waard, en ik heb geen moment spijt, ben echt heel blij dat we overgestapt zijn. Wij willen nu proberen om een paar dagen per week ook veganistisch te gaan eten maar dat lijkt mij echt lastig aangezien wij regelmatig gerechten hebben waar kaas in gaat of eitjes. veganistisch lijkt mij ook moeilijker in restaurants etc, voor vegetarisch vind ik dat de meeste restaurants prima opties hebben! | |
motorbloempje | maandag 25 januari 2016 @ 10:59 |
Sowieso, ik eet heel regelmatig vegetarisch omdat ik echt niet elke dag vlees hoef te eten én omdat het ook gewoon lekker is. We eten hoe dan ook niet veel vlees. Als we gehakt eten, dan is dat 200g met z'n tweeén, één kipfilet met z'n tweeën, of een half pakje baconblokjes ofzo. Regelmatig dat we 2 á 3 dagen in de week vegetarisch eten. Ben opgegroeid in een huis waar VLEES MOEST, en VEEL. Dat heb gelukkig niet overgenomen. En voor de vega recepten is een topic als dit gewoon leuk, óndanks dat ik ook wel eens vlees eet en dat écht heel lekker vind | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 11:01 |
Mag ik je een tip geven voor een échte lekker vleesvervanger? https://www.devegetarisch(...)er/vegan-kipstuckjes Smaakt écht naar kip http://www.cmo.nl/an/inde(...)-vegetarische-slager oh... enne de braadworstjes van de Jumbo, kan je mij voor wakker maken nou ja niet écht, maar bij wijze van spreken | |
Farenji | maandag 25 januari 2016 @ 11:04 |
Als je zo redeneert moet je fruitarier worden. Maar niet vergeten om in de tuin te schijten dan, dan kunnen de zaadjes in je poep ook weer ontkiemen. Anders ontneem je een plant ook het recht op leven. | |
minilot | maandag 25 januari 2016 @ 11:06 |
Hela, ik zeg net: geen gemiep meer over de morele achtergrond van wel of geen dierlijke producten meer eten in dit topic svp. Daar is CUL niet voor. | |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 11:08 |
Oh ok; dit is dus eigenlijk bedoeld als een receptentopic? Goed om te weten | |
minilot | maandag 25 januari 2016 @ 11:09 |
De 'kipstuckjes' van de Vegetarische Slager zijn inderdaad echt idioot kip-achtig! Vind het wel knap hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen! Ik proef het verschil zelf wel omdat ik een zeer fanatieke foodie ben, maar weet zeker dat ik gerechten met deze stuckjes erin kan voorzetten aan mijn hele familie en schoonfamilie zonder dat iemand ervan door zou hebben dat -ie geen kip eet maar een vega variant. | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2016 @ 11:09 |
Alle tips zijn welkom! Ik ga jouw tips zekers proberen! Van de week even halen Wij vinden die brocolli burgers van de jumbo lekker om hamburgers mee te maken en wij vinden deze van de AH erg lekker http://www.ah.nl/producte(...)a-provencaalse-carre Ik vind vleesvervangers lekker, het hoeft niet persee de smaak van vlees te hebben zolang het maar lekker is! Ik ben alleen nu aan het zoeken naar meerdere recepten, wij vallen nu vaak terug in de herhaling en het is dus tijd voor wat nieuws | |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 11:09 |
De bamischijven van de vegetarische slager zijn ook top! Te krijgen bij de plus | |
minilot | maandag 25 januari 2016 @ 11:09 |
Recepten ja, en allerhande tips en restaurantsuggesties en ruziemaken over welke vegan kaasvervangers wel en niet te vreten zijn en dat soort dingen.. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-01-2016 11:18:57 ] | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 11:12 |
Het is écht zo van .... Verhip is dit geen kip? | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 11:15 |
Ga ik die ook een keer proberen, notenburgers zijn trouwens ook lekker | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2016 @ 11:23 |
bij de jumbo hebben ze trouwens ook zo'n ding met spinazie erin, t lijkt een beetje op een loempia met spinazie erin op het plaatje maar dan is t net iets anders, die zijn echt smerig en droog | |
douche-eendje | maandag 25 januari 2016 @ 11:25 |
Ik heb voor sinterklaas oa het kookboek van de vegetarische slager gekregen, echt superleuke recepten. Jamaica jerk (met kipstuckjes) en kip piri piri gemaakt, mn vriend is er ook erg tevreden over . | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 11:26 |
Ik zal eens opletten, ik heb het in elk geval nog nooit gekocht want dan had ik het wel onthouden, maar dat ligt dan waarschijnlijk in hetzelfde van als die heerlijke braadworstjes, die smaken als saucijsjes maar die dingen met spinaie zal ik dan niet kopen, dat is goed om te weten | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2016 @ 11:29 |
zijn het deze? http://www.jumbo.com/good(...)s-4-x-50g/162661STK/ | |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 11:29 |
Leuk om te weten dat er een kookboek is! *Verlanglijstje pakt* | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 11:33 |
JA! écht lekker, en ik bak ze gewoon even in olijfolie | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2016 @ 11:34 |
Oke we hebben voor deze week al in huis maar dit weekend ga ik ze halen | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 11:35 |
Ik ben benieuwd! Ik hoop maar dat ze niet tegenvallen, maar dat kán bijna niet | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 11:39 |
Oh ja, en wat ik écht héél vies vond ik wilde het een keer geprobeerd hebben maar neeeeeeeeeeeeeeee....... https://www.devegetarischeslager.nl/ Hollandsch Stoofvlees | |
#ANONIEM | maandag 25 januari 2016 @ 11:40 |
Je hebt de lat wel heel hoog gelegd nu he!! Ik ga er vanuit dat ze echt goddelijk zijn nu!!! | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 11:41 |
Dat vind ik ze ook ik eet er ook wel eens gewoon eentje in kleine stukjes gesneden als hartige snack | |
NoralyZ | maandag 25 januari 2016 @ 15:16 |
ik heb laatst de gehaktballen van de vegetarische slager geprobeerd. jus gemaakt met wat boter, zoute ketjap en sjalotjes en daarin de gehaktballen gaargestoofd - best lekker, maar de ballen zijn wel wat droog. nou goed, dat valt wel op te lossen met de jus en de hutspot erbij, maar ze waren niet zo fantastisch als de kipstuckjes desondanks een prima vervanger, maar als vegetarische optie maak ik in het vervolg denk ik liever iets van een gevulde portobello of iets dergelijks. | |
NoralyZ | maandag 25 januari 2016 @ 15:17 |
[dubbel] | |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 15:19 |
Vandaag vegetarische bacon van DVS gekocht; gaat over een restje vegan bami. Ik ben benieuwd | |
SacreCoeur | maandag 25 januari 2016 @ 16:44 |
Ik eet vandaag de kipstuckjes van de vegetarische slager, haha Hebben jullie huisdieren? (hond/kat) zo ja, zijn ze vega of niet? Ik geef mijn hond eigenlijk altijd bio kip met aloë vera, maar nu had ik afgelopen week een pakje van yarrah meegenomen en ze vond het gewoon lekker. | |
roos85 | maandag 25 januari 2016 @ 16:56 |
Ik heb vandaag de kipstukjes van de vegetarische slager gekocht. Van de week eens proberen. Wel aan de prijs. | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 17:37 |
Is ook best aan de prijs hoor Roos, dat vind ik ook, maar wij eten geen of bijna nooit vlees moet je maar denken en dan mag je ook wel eens iets extra's. Ik gooi het nooit door de bami ofzo, dat vind ik dan weer zonde, maar bijvoorbeeld écht een gerecht waar je kip bij nodig hebt zoals kip/kerrie... tja... dat gaat niet zonder kip | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 17:38 |
Ik ook Ook al liefhebber van de kipstuckjes en nee geen huisdieren hier | |
SacreCoeur | maandag 25 januari 2016 @ 17:46 |
Wij eten dus iedere dag een vleesvervanger, maar ik vind het wel meevallen met de prijs. Vlees is net zo duur. Het compenseert wel dat we nu echt nooit meer iets bestellen. Ik denk al met al dat ik nu goedkoper uit ben. | |
SacreCoeur | maandag 25 januari 2016 @ 17:48 |
Bami met stukjes is dan ook echt heel goor Net als chili, daar moet echt geen vega gehakt door... ew | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 17:51 |
Héél veel gerechten hebben helemaal geen vlees of vleesvervangers nodig, net als Chili Con Carne, kan prima zonder gehakt Bij Bami bak ik wél een eitje, ik ben nooit een Veganist geweest, dat gaat me dan weer veels te ver hoor, maar soms is er ook gewoon een gerecht en dat is Veganistisch en óók lekker, ja dan vind ik het ook wel best | |
telefoonmaatschappij | maandag 25 januari 2016 @ 18:17 |
Was er maar (echt lekkere) veganistische kaas | |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 18:23 |
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak | |
roos85 | maandag 25 januari 2016 @ 18:33 |
Chili sin carne | |
douche-eendje | maandag 25 januari 2016 @ 18:37 |
Bij bami/nasi gaat er hier vaak tofu door We moeten hier onze draai soms nog een beetje vinden ook, vriend eet niet vegetarisch, maar sinds we samen wonen eet hij toch aanzienlijk minder vlees dan voorheen. We doen wel regelmatig een combi-gerecht met een vega en een vlees-variatie, maar voornamelijk vega. Vandaag hadden we een champignon-stifatho (stoofpotje) met rijst uit mn favo kookboek (veggiestan). Ik denk dat ik hem de volgende keer ook eens ga maken met de beefstukjes van de vegetarische slager. deze is echt mn favo chili ever | |
Farenji | maandag 25 januari 2016 @ 18:39 |
Rooksmaak kun je ook krijgen door groente (bijv paprika of aubergine) te roosteren boven het gasfornuis. Zo maak ik bijv baba ganoush: aubergine rondom voorzichtig roosteren boven een hele kleine vlam bijna totdat ie zwartgeblakerd is, en dan doorsnijden en uitlepelen. Het vruchtvlees is dan helemaal mals en zacht. Beetje tahin, olijfolie, knoflook en limoensap erdoor en je hebt een heerlijk rokerige dipsaus. | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 18:47 |
Tuurlijk heb je gelijk in en soms doe ik/wij dat ook, bij deze gerechten CUL / [Vegetarisch en veganistisch eten #13] staat onderaan Spaghettisaus, je kan ook prima Spagettisaus maken zonder (vega) gehakt, maar deze is lekkerder mét dus doe we het mét Dat gehaktmengsel kan trouwens ook prima een beetje door de vulling van de paprika is óók heel lekker dus ook die paprika's kunnen mét en zonder, soms zijn dingen weer lekkerder mét, heb je helemaal gelijk in en gelukkig hebben we nu de keuze Alleen zijn er maar weinig dingen geschikt voor Veganisten, maar ze zijn er wél! https://www.devegetarisch(...)arische-slager/vegan Bij de Landmarkt in Amsterdam hebben ze ook Notenburgers die geschikt zijn voor Veganisten, maar ik weet het merk niet meer als ik het weer tegenkom zal ik het hier voor de Veganisten onder ons melden | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 18:47 |
Ow, ja, zo noem je dat | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 18:49 |
Ik heb er ook een paar geprobeerd, maar nee niks voor mij | |
FANN | maandag 25 januari 2016 @ 18:56 |
Bedoel je die spekjes van DVG? Of bedoel je die niet? Ik had een keer spekjes geprobeerd voor door mijn stampot maar ik kon mijn stampot weggooien ik weet dat smaken verschillen hoor, maar misschien heb jij het over iets anders Als iemand écht lekkere vega spekjes kent wil ik die ook nog wel een keer proberen, stampot rauwe andijvie zonder spekjes is ook niet alles, al helpen die braadworstjes van de Jumbo wel héél erg dan is het ook lekker | |
SacreCoeur | maandag 25 januari 2016 @ 19:09 |
Good bite, dat is pas smerig. Waar ik de laatste tijd helemaal gek van ben is limoen frietjes. Zak ovenfriet bakken en daarna besprenkelen met een halve limoen, zeezout & gerookte paprikapoeder & daarbij een zelfgemaakte aiolie 8 el veg-mayo + 1 tl sriracha, 1 tl uienpoeder en de andere helft van de limoen... allemaal maken jullie | |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 19:32 |
Je hebt spekjes en bacon; dit was bacon. Stond naast elkaar in het schap Het was gewoon goed te doen; ik ben niet lyrisch ofzo. Maar ik verwacht ook nooit veel van vleesvervangers. Ik vind alleen de bamischijf en het saucijzenbroodje van dvs echt lekker De braadworst en gehaktbal niet | |
Aphrodyte | maandag 25 januari 2016 @ 19:36 |
Ga ik deze week proberen bij mijn falafelwraps! | |
FANN | dinsdag 26 januari 2016 @ 12:22 |
Ah... misschien had ik de spekjes dan wel, ik weet het niet meer De bitterballen van DVS zijn goddelijk, met slagroom erin maar normaal eet ik nooit bitterballen dus deze ook maar héél soms ze zijn wel hartstikke duur, dat wel hoor..... | |
motorbloempje | dinsdag 26 januari 2016 @ 12:25 |
Ook lekker, wat ik vanavond eet: Barleyrisotto (met barley dus, ipv rijst) met tomaten, pompoen (puree) en feta! Op smaak gebracht met smoked paprika en chilli | |
Aphrodyte | dinsdag 26 januari 2016 @ 12:31 |
Ik ben tevreden met kaasstengels en loempia's waar het op frituur aankomt; hoewel de Mora kaaskroketten ook heerlijk zijn Wat ik echt smerig vind is de van Dobben groentenkroket. . Smaakt naar bouillon | |
FANN | dinsdag 26 januari 2016 @ 12:32 |
Klinkt goed! Ik heb nog géén idee wat ik ga eten, maar ik zit nu aan een Groene Smoothie, is eigenlijk ook Vega bedenk ik me nu Deze had ik voor een ander topic gemaakt, kan hier ook best voor de variatie.... zeg maar | |
FANN | dinsdag 26 januari 2016 @ 12:34 |
Mora kaaskroketten, jaaaaaaaaaaaaaaaa die voldoen ook wat mij betreft! en verder af en toe een zakkie chips (kleintje) en nootjes Groentenkroketten had ik een fase dat ik die at, maar daar ben ik ook al weer klaar mee | |
FANN | dinsdag 26 januari 2016 @ 13:45 |
Ik vergeet erbij te zeggen dat LDS een grapje was in 40+ en dat dat staat voor Luie Donder Syndroom anders komt het wel raar over natuurlijk, maar dat is dus een grapje, sorry voor de mensen die de échte LDS hebben, had ik even over het hoofd gezien | |
Aphrodyte | dinsdag 26 januari 2016 @ 15:17 |
Zo lekker AH kaasbitterballen zijn trouwens ook heel prima Noten eet ik elke dag in diverse varianten; goede vetten en heerlijk Chips niet zoveel; maar is altijd wel een goede vegan optie onderweg | |
FANN | woensdag 27 januari 2016 @ 07:58 |
Voor Vegetariërs zijn er snacks en tussendoortjes genoeg, maar voor Veganisten ook gelukkig en fruit is natuurlijk voor iederéén goed, een banaantje onderweg is lekker én nog makkelijk ook! | |
Rens_Wilders | woensdag 27 januari 2016 @ 12:01 |
Ik was gisteren in een Deka, daar verkopen ze de producten van Vivera. Ik geloof dat ik die spullen vroeger niet te hakken vond (of was dat GoodBite? waar verkopen ze dat?) maar de verpakkingen hebben een restyling gehad (misschien ook al weer tijden geleden ) dus ik dacht misschien is de receptuur ook aangepast? Ze hadden ook producten liggen die ik nooit eerder had gezien, heb uiteindelijk chili-lemon kopstukjes meegenomen. In de koekenpan gebakken voor bij de nasi, werd erg lekker en krokant en goede zuur-pittige smaak. Ga ik vaker halen Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers? Ik haal voornamelijk Tivall producten omdat de AH hier het dichtstbijzijnd is. Gekruide gegrilde filet of iets wat daar qua naam op lijkt neem ik regelmatig, goede structuur en ook in blokjes te snijden om waar dan ook doorheen te doen. Toscaanse carre ook erg lekker, voor de rest ben ik over de meeste producten niet erg enthousiast. Die falafel is echt ranzig, haal altijd die van Maza. Ik neem ook wel af en toe wat van de Vegetarische Slager mee maar die vind ik toch behoorlijk duur. Bij Aldi neem ik wel eens de (biologische) vegaspekblokjes, die zijn erg lekker in zelfgemaakte samosa of een quiche. [ Bericht 1% gewijzigd door Rens_Wilders op 27-01-2016 12:12:23 ] | |
ChipsZak. | woensdag 27 januari 2016 @ 12:20 |
Haha, het eerste dat me opvalt is de schrijfwijze van KipstuKCjes. Die van de Vegetarische Slager is kipstuCKjes. Misschien heeft Vivera afgekeken? Hoe dan ook; ik vond Vivera vroeger ook altijd ranzig, . Was het niet op basis van zuivel ofzo? Mijn favoriete vleesvervangers zijn van de Vegetarische Slager, maar die zijn me vaak ook te duur. Verder Quorn & Tivall . Hoewel ik Tivall vaak ook wel een beetje droog spul vind. | |
Aphrodyte | woensdag 27 januari 2016 @ 13:56 |
Koelvak : Ah tivall saté balletjes. Lekker door de nasi of op een pitabroodje Ah gekruide tofu reepjes; over de stamppot of door macaroni ofzo Hallomi voor door salades of als bijgerecht bij mezze ofzo Vriezer : Kaaskroketten van Mora en Ah kaasbitterballen Dvs kipspiesjes; bamischijf en saucijzenbroodjes Vegetarische mini loempia's Kan helaas nergens meer vegetarische bapao vinden Bio winkel ; Verse gerookte tempeh Linzenburgers | |
Farenji | woensdag 27 januari 2016 @ 14:12 |
Mijn favoriete vleesvervangers zijn peulvruchten, groente, paddestoelen, noten, eieren en kaas. | |
telefoonmaatschappij | woensdag 27 januari 2016 @ 15:51 |
Gisteren in een turkse toko geweest. En die falafel die ze daar in de diepvries hebben | |
Aphrodyte | woensdag 27 januari 2016 @ 17:04 |
Ja dat is het betere werk Ook fijn voor platbrood; ajvar (vegetarische paprikapuree) ; kaymak (soort clotted cream); halloumi en granaatappelsiroop Ik kom er vaker | |
Negentiendertig | woensdag 27 januari 2016 @ 17:16 |
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid? | |
roos85 | woensdag 27 januari 2016 @ 18:07 |
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel: http://www.ah.nl/producte(...)-vegetarisch-falafel | |
Aphrodyte | woensdag 27 januari 2016 @ 18:23 |
Falafel smaakt niet als bapao . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echt | |
roos85 | woensdag 27 januari 2016 @ 18:46 |
Das waar Misschien zelf de broodjes en vulling maken? Is volgens mij ook een topic hier op FOK! over, zelf bapao maken. Edit, gevonden: CUL / Zelf bapao broodjes maken!!! | |
Farenji | woensdag 27 januari 2016 @ 18:58 |
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in. | |
FANN | woensdag 27 januari 2016 @ 22:38 |
deze en de Kipstuckjes | |
Aphrodyte | woensdag 27 januari 2016 @ 22:44 |
Nice dankjewel! Morgen proberen | |
Vork | donderdag 28 januari 2016 @ 07:50 |
Er gaat wat "vleesvervangers" betreft weinig boven de zelfgemaakte seitanworst. | |
Negentiendertig | donderdag 28 januari 2016 @ 07:55 |
De feta laat ik er sws uit, want dat lust ik niet. Maar ziet er lekker uit, van het weekend proberen dank! | |
n0a | donderdag 28 januari 2016 @ 08:38 |
Ik heb er een aantal: Aubergine burger (vegan patty) Bonen en shiitake (vega) Zoete aardappel (vega) | |
minilot | donderdag 28 januari 2016 @ 09:55 |
Dat is inderdaad een heel goed recept! Hier de zeer interessante uitleg erover: http://www.seriouseats.co(...)ck-bean-burgers.html Als je eenmaal een keer je bonen geroosterd hebt voordat je ze in een vegaburger stopt wil je nooit meer anders. Fantastische structuur. | |
n0a | donderdag 28 januari 2016 @ 10:13 |
Dat roosteren ga ik eens bij een volgend experiment proberen. Wil dan een Indo versie maken. | |
minilot | donderdag 28 januari 2016 @ 11:11 |
Oe, zeker doen! | |
roos85 | donderdag 28 januari 2016 @ 11:56 |
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen.. | |
Farenji | donderdag 28 januari 2016 @ 12:55 |
Die kon ik ook niet vinden, heb het recept niet letterlijk gevolgd maar qua kruiden mijn eigen voorkeur & voorraadkast gevolgd. Heb er wat gedroogde pepers ingedaan (chipotle chili zijn eigenlijk gerookte pepers), de adobo saus heb ik weggelaten. | |
minilot | donderdag 28 januari 2016 @ 13:07 |
Online. Bijv: http://www.peperzaden.nl/chipotle-pepers-in-adobo-saus.html http://www.mexworld.nl/pr(...)ts_id=63&language=nl Ik heb in de voorraadkast een paar potten staan.. Maar zoals hierboven gezegd, niet heel belangrijk - een schepje niet al te scherpe sambal kan bijvoorbeeld ook prima. Of gewoon weglaten als je burger niet zo pittig hoeft te zijn. Het is maar een smaakmaker. | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 16:19 |
Héél simpel gerecht maar toch écht Vegetarisch dus waarom niet.. Het is handig als je oud brood hebt en je weet niet wat je er nog mee moet, met vers brood kan je dit natuurlijk ook maken. Eibroodjes, voor lunch of tussendoor... 6 eieren, goed klutsen! klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout wéér goed klutsen dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen, De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan. Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie, Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus. Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee van die bakken Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus. Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er dus Aubergine's bij. CUL / [Vegetarisch eten #9] | |
Pietverdriet | donderdag 28 januari 2016 @ 16:27 |
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakken | |
FANN | donderdag 28 januari 2016 @ 16:27 |
Dan krijg ik herrie met die Griek | |
Farenji | vrijdag 29 januari 2016 @ 10:49 |
Okee, dan doe ik de laatste post wel, met een lekker en simpel recept: curry van kouseband en pompoen. Ingredienten: - wat plantaardige olie (bijv arachide) - zwart mosterdzaad - 1 of 2 uien, gehakt - stuk gemberwortel, fijn gehakt - paar knoflooktenen, fijn gehakt - (naar smaak) rode peper, niet te heet, gehakt - bosje kouseband, puntjes eraf gesneden en in stukken van 10cm ofzo - een pompoen, geschild en in stukken van paar cm - blikje kokosmelk (20cl) - witte rijst. Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan (waar een deksel op kan) en doe er de mosterdzaad in. Als dit zaad gaat knetteren, doe er dan de uien in, en bak die een paar minuten aan op niet te hoog vuur, tot ze heel licht bruin beginnen te worden. Doe er de knoflook, gember en evt de peper bij, even bakken tot de rauwe geur weg is. Daarna de kouseband. Omroeren en even aanbakken. Dan doe je de pompoen erbij, en de kokosmelk. Zachtjes aan de kook brengen, deksel op pan en 15-20 min zacht laten pruttelen. De pompoen is dan zacht; prak een paar stukjes door de saus en roer door. Serveer met witte rijst, evt met wat sojasaus. |