Mezelf maar aan de "lijst" toegevoegd. .quote:Op donderdag 25 december 2014 17:01 schreef larry_flynt het volgende:
Untappdlijst:
Larry_Flynt -> larry_flynt
OMG -> OMG
quote:Op maandag 29 december 2014 08:44 schreef Rvhkd het volgende:
• Larry_Flynt -> larry_flynt
• OMG -> OMG
• GuldenDraak -> ThePlaneteer
• Karstman -> Karstman
• Saind -> pauldh
• Rvhkd -> Robvh
• gadeweerd-> GAdeWeerd
Alles op? Zo ja, hoe is 't met de hoofdpijn?quote:Op dinsdag 30 december 2014 17:21 schreef Aikara het volgende:
Net even wat inkopen gedaan voor morgenavond
Karmeliet Tripel
Zundert
Blanche De Namur
La Trappe Puur
Postel Tripel
Delirium Nocturnum
Rochefort 8
St Bernardus Prior 8
Val Dieu Blond
Ename
Orval
Zwijntje
Popering Hommelbier
Floreffe Blond
Broeder Jacob Bruin
Grotten Santé
St. Feuillien Blond
Is dat die waar echt 8 anijsblokjes ingegooid zijn?quote:Op dinsdag 30 december 2014 15:36 schreef ThePlaneteer het volgende:
Die Gouden Carolus Noël gisteren geprobeerd. Echt te ranzig voor woorden zeg.
Eerste biertje wat ik een 0,5 heb gegeven en heb weggegooid.
Verder nog veel geinige biertjes geproefd en gedronken, was gezellig avondje
Is hetzelfde bier als Steenberge maar dan met een ander etiket. Dat is beter te krijgen in Nederland.quote:Op zaterdag 3 januari 2015 10:47 schreef Der_Kannibale het volgende:
Misschien niet het juiste topic, maar heeft iemand een idee waar ik estaminet bier kan kopen? Een zoektocht op internet levert niks op. Ik heb het ooit in een restaurant gedronken en het is een heerlijk pilsje.
Estaminet is zelfs enkel en alleen in de horeca te krijgen. Overigens is het niet hetzelfde als Steenberge volgens mij. Estaminet is van Palm. Van Steenberge maakt o.a. Piraat en Gulden Draak.quote:Op zaterdag 3 januari 2015 15:05 schreef Saind het volgende:
[..]
Is hetzelfde bier als Steenberge maar dan met een ander etiket. Dat is beter te krijgen in Nederland.
Ik sprak laatst de importeur van Steenberge, die fluisterde me in dat het een en hetzelfde is.quote:Op zaterdag 3 januari 2015 18:17 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Estaminet is zelfs enkel en alleen in de horeca te krijgen. Overigens is het niet hetzelfde als Steenberge volgens mij. Estaminet is van Palm. Van Steenberge maakt o.a. Piraat en Gulden Draak.
Steenberge is iets anders dan van Steenberge zie ik nu. In dat geval even mailen met info@multibier.nlquote:Op zaterdag 3 januari 2015 18:17 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik sprak laatst de importeur van Steenberge, die fluisterde me in dat het een en hetzelfde is.
Ja die sprak ik dus.quote:Op zaterdag 3 januari 2015 18:20 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Steenberge is iets anders dan van Steenberge zie ik nu. In dat geval even mailen met info@multibier.nl
Prijzen zijn top maar de supermarkten hebben weinig buiten fernsehbierquote:Op zaterdag 3 januari 2015 20:55 schreef Mgolovic het volgende:
Vandaag dagje Duitsland gedaan om goedkoop boodschappen in te slaan. Ik verwachtte daar ook wel wat aan speciaalbier tegen te komen. Viel dat even tegen zeg, buiten wat bekende pils en weizeners helemaal niks...
Haha, nee hoor. Was voor een heel gezelschap. Had de meeste al wel gehad. Favorieten blijven toch wel de Rochefort en de St. Bernardus. La Trappe Puur vond ik om mee te beginnen eigenlijk best OK.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:25 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Alles op? Zo ja, hoe is 't met de hoofdpijn?
Net rijtje, ken ze niet allemaal, maar de La Trappe Puur valt me op. Wat een flauwe zooi was dat zeg.
Het leeft niet zo erg in Duitsland is mijn indruk; er zijn wel vrij veel brouwerijen, maar de gemiddelde Duitser is niet zo avontuurlijk. Ik had 2 jaar terug in Dortmund in een restaurant/brouwerij vlakbij mijn hotel een Alt bier op wat ze gedryhopt hadden, maar dat was vanwege een jubileum van desbetreffende brouwerij.quote:Op zaterdag 3 januari 2015 21:12 schreef Saind het volgende:
[..]
Prijzen zijn top maar de supermarkten hebben weinig buiten fernsehbier
Er zijn ook wel veel kleine brouwerijen maar die maken ook weinig buiten de standaard stijlen. Maar dat zijn dan geen "fernsehbieren" en dus superieur volgens de Duitse biernerd.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 18:52 schreef drexciya het volgende:
[..]
Het leeft niet zo erg in Duitsland is mijn indruk; er zijn wel vrij veel brouwerijen, maar de gemiddelde Duitser is niet zo avontuurlijk. Ik had 2 jaar terug in Dortmund in een restaurant/brouwerij vlakbij mijn hotel een Alt bier op wat ze gedryhopt hadden, maar dat was vanwege een jubileum van desbetreffende brouwerij.
Klopt, maar dat heeft tijd nodig. Het is grappig om te zien dat bepaalde "oude" Duitse stijlen juist door de moderne brouwers weer worden opgepikt en afgestoft.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 18:57 schreef Saind het volgende:
[..]
Er zijn ook wel veel kleine brouwerijen maar die maken ook weinig buiten de standaard stijlen. Maar dat zijn dan geen "fernsehbieren" en dus superieur volgens de Duitse biernerd.
Het komt wel steeds meer, zelfs weihenstephaner maakt samen met Brewdog bier, dan is er toch wel echt iets aan de hand
Ratsherrn uit Hamburg ben ik geweest. Heb 4 bieren gedronken, maar die waren allemaal niet erg bijzonder. Niet vies, maar weinig uitgesproken. De brouwerij/brewpub en de winkel waren wel erg mooi en het zat er goed vol. Mooie locatie ook.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 19:58 schreef bassieVL het volgende:
Je ziet inderdaad de vernieuwingen op gang komen in Duitsland. Paar voorbeelden:
- http://www.ratsherrn.de/en/
- http://www.crewrepublic.de/home.html
- http://maiselandfriends.com/biere/
- http://www.braukunstkeller.de/
En nog meer zijn er hier te vinden: https://craftbeerstore.de/laender/deutschland/
Ik hoorde vandaag bij de slijter dat Hof Ten Dormaal is uitgebrand: http://www.demorgen.be/bi(...)-in-haacht-a2172549/
Ik heb ook een Vuur & Vlam liggen hier, die ga ik dit weekend maar eens proberen.quote:Op woensdag 14 januari 2015 00:31 schreef mckroket het volgende:
Vandaag weer een de molen vuur en vlam op. Nu staat er op dat het nottom fermented is. De vorige batch die ik ophad was top fermented. Ook zie ik hele oude labels op internet die top én bottom fermented tegelijk waren. Best apart? Ik moet zeggen dat het verschil amper te proeven is. Of ze liegen gewoon :p want 10 ebc zou de kleur moeten zijn, dat geloof ik ook nooit. Hij is echt wat donkerder.
Ik was vorige week in antwerpen en ben bij Bier central geweest, erg leuke locatie met lekkere biertjesquote:Op woensdag 14 januari 2015 12:59 schreef Karstman het volgende:
Van het weekend even Antwerpen aangedaan. Uiteraard het een en ander aan belgisch tot me genomen, paar winterbieren waarvan de Kerstpater de lekkerste was. Verder was fijn de Ramée Blanche, nog nooit van gehoord en ehm oh een Papegaei, die sprong er ook wel uit.
Paters Vaetje en den Billenkletser (drie deuren verder dan het bierhuyske) liggen daar ook.quote:Op woensdag 14 januari 2015 15:27 schreef mckroket het volgende:
niet naar gollem geweest? of het bierhuyske?
Nope, was met een niet bierdrinkende vrouw dus het was wat schipperenquote:Op woensdag 14 januari 2015 15:27 schreef mckroket het volgende:
niet naar gollem geweest? of het bierhuyske?
Ik vond van welquote:Op woensdag 14 januari 2015 19:37 schreef sawadie het volgende:
Ik zag vandaag de emelisse tripel ipa liggen id winkel, is ie de moeite waard? Vond em vrij duur namelijk
Klein maar fijn! Oh en met Billie de Buldogquote:Op woensdag 14 januari 2015 23:42 schreef mckroket het volgende:
die toko ken ik niet. eens een keer langsgaan want ziet er wel ok uit.
In mijn beleving was ie wat lichter van kleur maar het zou zomaar kunnenquote:Op donderdag 15 januari 2015 13:19 schreef mckroket het volgende:
Op google maps zie je daar wel een hond voor de deur
Is dat hem?
bij ons stond deze ook en nog wat andere en zelfs een the lost abbey!!quote:Op donderdag 15 januari 2015 14:47 schreef OMG het volgende:
Vanavond na werk eens kijken of The Bruery's Tart of Darkness nog in de winkel staat. Zo ja, dan denk ik dat ik 'm mezelf eens cadeau doe.
welcomequote:Op donderdag 15 januari 2015 21:17 schreef Skillstorm het volgende:
Heb net mijn eerste speciaal bier geprobeerd.
Westmalle Dubbel Trappist.
Erg lekker.
Ja, mijn stagebegeleider, helemaal into speciaalbieren en whisky, regelmatig tastings.quote:
Neuh, ik wil alles wel proberen, ik vind het echt lekker bier dus een stapje verder kan wel.quote:Op donderdag 15 januari 2015 23:47 schreef mckroket het volgende:
hahaha. als een westmalle dubbel je eerste is, dan is een keiharde stout misschien nog ff een stap te ver? gewoon proeven zou ik zeggen! en als je het nu niet lekker vind, over een jaartje hetzelfde weer eens proberen. je zal verbaasd staan!
Een dubbel en een stout is echt geen vergelijking he, niet schrikken.quote:Op donderdag 15 januari 2015 23:50 schreef Skillstorm het volgende:
[..]
Neuh, ik wil alles wel proberen, ik vind het echt lekker bier dus een stapje verder kan wel.
Ja, maar proberen kan altijdquote:Op vrijdag 16 januari 2015 11:25 schreef Saind het volgende:
[..]
Een dubbel en een stout is echt geen vergelijking he, niet schrikken.
Hier was die iets van 10 euro. Maarja zuur bier is niks voor mij. Gister nog een alvinne omega op. Gadverdamme zeg. 10x meer koolzuur dan cola en een zure bek joh. Dat je daar iets meer in proeft dan zurigheid is knap. Het bier ziet er ook niet uit. Schuim wat instant verdwenen is, dikke laag drek onder in de fles.. of het allemaal zo hoort of het weer een infectie is weet niemand.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 01:20 schreef OMG het volgende:
Hopla, Tart of Darkness staat in de koelkast. Voor morgenavond. Meteen m'n duurste biertje tot nu toe; $25 voor een fles.
Vanavond misschien de Mischief eens aanbreken.
Een goed steakhouse in Antwerpen? waar? (kom er ook geregeld)quote:Op woensdag 14 januari 2015 23:32 schreef mckroket het volgende:
in elkaar meppen ik woon op 30 min van antwerpen. ga er vaak naar de bios en winkelen en af en toe stappen. ik mis toch wel een echte moderne bier knaller in die stad, gollem en bierhuys is leuk die hebben wel enkele ipaatjes of stoutjes, maar merendeel toch wel belgisch en redelijk saai. biercentral is vlak bij ons vaste argentijn:P dus we drinken daar wel eens iets. ook allemaal belgische meuk. gelukkig wel viven ipa en porter:P en de kulminator is enkel voor oude shit.
Alvinne maakt veel lekker bier maar de kwaliteit is wisselvallig to say the least.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 13:33 schreef mckroket het volgende:
[..]
Hier was die iets van 10 euro. Maarja zuur bier is niks voor mij. Gister nog een alvinne omega op. Gadverdamme zeg. 10x meer koolzuur dan cola en een zure bek joh. Dat je daar iets meer in proeft dan zurigheid is knap. Het bier ziet er ook niet uit. Schuim wat instant verdwenen is, dikke laag drek onder in de fles.. of het allemaal zo hoort of het weer een infectie is weet niemand.
Alvinne heeft altijd heel veel carbonatie. Ik vind het persoonlijk een hele leuke brouwerij.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 13:33 schreef mckroket het volgende:
[..]
Hier was die iets van 10 euro. Maarja zuur bier is niks voor mij. Gister nog een alvinne omega op. Gadverdamme zeg. 10x meer koolzuur dan cola en een zure bek joh. Dat je daar iets meer in proeft dan zurigheid is knap. Het bier ziet er ook niet uit. Schuim wat instant verdwenen is, dikke laag drek onder in de fles.. of het allemaal zo hoort of het weer een infectie is weet niemand.
De op wijnvaten gerijpte barleywines vond ik erg fijn. Ik heb nog een Cuvee D'Erpigny staan voor een speciale gelegenheid.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 18:24 schreef Saind het volgende:
[..]
Alvinne maakt veel lekker bier maar de kwaliteit is wisselvallig to say the least.
Ik heb vorig jaar op ZBF een paar van die dingen van hem op, erg fijn spul inderdaadquote:Op vrijdag 16 januari 2015 23:53 schreef drexciya het volgende:
[..]
De op wijnvaten gerijpte barleywines vond ik erg fijn. Ik heb nog een Cuvee D'Erpigny staan voor een speciale gelegenheid.
Die heb ik een tijdje terug gedronken maar ik vond het echt helemaal niks. Niet mijn ding in ieder geval.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 22:27 schreef kenosis het volgende:
Zojuist een lekkere beerskey van de Muifelbrouwerij op. Mooie turf smaak die mooi opgaat in de alcohol en de lichte caramel.
Baltikaquote:Op maandag 19 januari 2015 20:05 schreef Speculant. het volgende:
Hebben ze in Rusland bier wat is aan te raden?
De Veluwe is ook echt wel de laatste plek waar ik zoiets verwacht hadquote:Op dinsdag 20 januari 2015 14:03 schreef mckroket het volgende:
Bizar.. vette toko! Helaas lichtjaren hier vandaan..
Je kunt het beste gaan voor de porters. Die zijn vaak het beste.quote:Op maandag 19 januari 2015 20:41 schreef Speculant. het volgende:
[..]
Bedankt. Ze hebben zelfs 1L blikken
Kom hier ongeveer om de maand om bier te halen als ik in de buurt ben. Hebben een grote selectie bieren zowel uit binnen als buitenland tegen goede prijzen. Een aanrader mocht je in de buurt zijn!quote:Op dinsdag 20 januari 2015 12:06 schreef Evi_90 het volgende:
Ik ben niet echt een bierdrinker maar ik kom wel eens hier, in Ermelo voor cadeaus. Ze zijn nu een tunnel aan het maken zodat ze nu in hun café al hun soorten bieren kunnen serveren.
5 minuutjes rijden van de A28.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 14:37 schreef Saind het volgende:
[..]
De Veluwe is ook echt wel de laatste plek waar ik zoiets verwacht had
Bruin bier heb ik niet zo graag. Ik zal kijken.quote:Op woensdag 21 januari 2015 09:24 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Je kunt het beste gaan voor de porters. Die zijn vaak het beste.
Die verkopen ze hier in Rotterdam ook. In van die grote pet-flessen van 2 en 3 liter.quote:
Koop ook een rochefort 10 en een st Bernardus 12 en drink ze naast mekaar.quote:Op donderdag 22 januari 2015 12:23 schreef Skillstorm het volgende:
Kreeg net met een hele uitleg erbij over hoe te drinken enzo een biertje van mijn stagebegeleider
Westvleteren 12....
Tof!quote:Op donderdag 22 januari 2015 13:11 schreef So_Surreal het volgende:
Ik meld me hier ook maar eens
Ben lid van PINT en van een biergilde waar elke maand een proeverij gehouden wordt
Ik heb wel een een gegrillde kip met een soort tripple marinade gemaaktquote:Op vrijdag 23 januari 2015 04:33 schreef mckroket het volgende:
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
Wat vonden jullie van de Jopenkerk Meesterstuk 2015, met Engelse drop smaak ?quote:Op vrijdag 23 januari 2015 05:13 schreef OMG het volgende:
Ik vind 't op z'n tijd wel lekker, en 't is een makkelijke stout om door de chili te mikken. Net zoals ik niks uit m'n wijnvoorraad gebruik, maar een huis, tuin en keuken wijn haal als er ergens wijn doorheen moet. .
Die vond ik érg goedquote:Op vrijdag 23 januari 2015 09:18 schreef So_Surreal het volgende:
[..]
Wat vonden jullie van de Jopenkerk Meesterstuk 2015, met Engelse drop smaak ?
[ afbeelding ]
Stoofvlees is lekkerder met een flink Belgisch biertje. Al kan een stout ook goed zijn. Van de week gehaktballen uit jus van stout van de Dolle brouwers gemaakt, was ook een feestje.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 04:33 schreef mckroket het volgende:
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
http://www.cookingforengineers.com/article/171/Beer-Can-Chickenquote:Op vrijdag 23 januari 2015 09:17 schreef So_Surreal het volgende:
[..]
Ik heb wel een een gegrillde kip met een soort tripple marinade gemaakt
Staan recepten van op internet.
En anders bierkip op de barbeceue
[ afbeelding ]
Bitterballen gemaakt en de helft van de hoeveelheid water (bij het maken van de vulling) vervangen door La Trappe Quadrupel. Smaakte erg goed. Overigens ook ooit een wildbouillon gemaakt waarbij een deel van het water vervangen werd door Quadrupel en ook dat smaakte erg goed.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 04:33 schreef mckroket het volgende:
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
Dat heb ik laatst gemaakt. Geen succes. Veel te zwaar en iets te zompig. Maar dat kan ook aan mijn bereiding gelegen hebben.quote:
Je krijgt een hele zware taart, bij mij was hij de eerste keer heel goed gelukt en de twee keer daarna mislukt. Dan wordt hij inderdaad veel te zompig.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 21:00 schreef hoink581 het volgende:
[..]
Dat heb ik laatst gemaakt. Geen succes. Veel te zwaar en iets te zompig. Maar dat kan ook aan mijn bereiding gelegen hebben.
Vreemd want we (mijn vriendin en ik. ) hadden precies het recept gevolgd.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 21:04 schreef JoPiDo het volgende:
Je krijgt een hele zware taart, bij mij was hij de eerste keer heel goed gelukt en de twee keer daarna mislukt. Dan wordt hij inderdaad veel te zompig.
Cake is eigenlijk te moeilijk om thuis te bakken.
Oersoep en Oedipus come to mind.quote:Op zaterdag 24 januari 2015 07:53 schreef GoCanucksGo het volgende:
Zijn er in Nederland eigenlijk ook brouwerijen die experimentele dingen doen op een goed niveau? De Molen doet het veel, maar zijn er meer?
Een vrij nieuwe locale brouwerij (Four Winds) brouwt veel bieren die een beetje op Belgische spontane fermentatie zijn gebaseerd. En dat pakt vaak heel goed uit, hun laatste bier was een "kettle sour" Nectarous, fantastisch zuur bier met een enorm complexe fruitsmaak, perziken, abrikozen, guave, lychee. Zonder dat er echt fruit in zit, alleen door slim gebruik te maken van gist en hop, ik was heel erg onder de indruk.
Oersoep klinkt wel vergelijkbaar inderdaad, ben benieuwd.quote:
Zowel Hel & Verdoemenis als Hemel & Aarde zijn imperial stouts, en de Octomore versies zouden daar niets aan moeten veranderen...quote:Op zondag 25 januari 2015 05:13 schreef mckroket het volgende:
De molen vind ik wel de leukste brouwer van nl. Ik zie soms wel eens zon jonge gast op fotos staan te brouwen voor de molen. Wie is dit? Ik dacht dat menno brouwde maar dat is dus niet de enige.
Jammer dat ik niet genoeg geld verdien om iets vaker wat van hun brouwsels te drinken. Laatst had ik nog een ris van emelisse op. Jezus wat een geweldig bier is dit (ik was dat vergeten!). Een dag later had ik de ardbeg barrel aged variant. Manman wat een bizar goed bier. Ik moet eerlijk toegeven, mijn smaakpapillen ontwikkelen, dit was de eerste keer dat ik echt het vat proefde waar het bier in heeft gezeten. Maar waarschijnlijk komt dat omdat ik het nu vlak na elkaar heb gedronken.
Iemand nog een tip voor een heerlijk rokerige/turf whisky barrel aged stout? Wel te verkrijgen uiteraard. Octomore barrel aged van de molen is geen stout dacht ik? (Octomore is de meest geturfde whisky van de wereld)
De Hemel&Aarde is de meer geturfde variant. Merciless Brewing (een extreme variant op De Molen) had een nog heftigere stout in het aanbod.quote:Op zondag 25 januari 2015 14:03 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Zowel Hel & Verdoemenis als Hemel & Aarde zijn imperial stouts, en de Octomore versies zouden daar niets aan moeten veranderen...
Vanmiddag dit recept gemaaktquote:Op vrijdag 23 januari 2015 09:54 schreef Saind het volgende:
[..]
Stoofvlees is lekkerder met een flink Belgisch biertje. Al kan een stout ook goed zijn. Van de week gehaktballen uit jus van stout van de Dolle brouwers gemaakt, was ook een feestje.
De Belgen zijn, niet geheel verrassend, een goede bron voor recepten.
http://www.een.be/program(...)jn-van-moe-rotselaar
http://www.een.be/program(...)tloof-en-aardappelen
http://www.een.be/program(...)an-kip-en-oude-geuze
http://www.een.be/program(...)stoofvlees-met-friet
[..]
http://www.cookingforengineers.com/article/171/Beer-Can-Chicken
heeft geen zin
Wat heb je erin gegoten?quote:Op zondag 25 januari 2015 20:45 schreef So_Surreal het volgende:
[..]
Vanmiddag dit recept gemaakt
http://www.een.be/program(...)stoofvlees-met-friet
Ongeveer 4 uur laten pruttelen in de stoofpan, was heerlijk echt een aanrader !
De sint Bernardus 12, zoals ze zeiden in het receptquote:
Dat plaatje ziet er echt heerlijk uit !quote:Op zondag 25 januari 2015 20:45 schreef So_Surreal het volgende:
[..]
Vanmiddag dit recept gemaakt
http://www.een.be/program(...)stoofvlees-met-friet
Ongeveer 4 uur laten pruttelen in de stoofpan, was heerlijk echt een aanrader !
Brouwerij het Uiltje (van Robert Uileman, een van de 2 brouwers van de Jopen) experimenteert vaak met extreme biertjesquote:Op zaterdag 24 januari 2015 07:53 schreef GoCanucksGo het volgende:
Zijn er in Nederland eigenlijk ook brouwerijen die experimentele dingen doen op een goed niveau? De Molen doet het veel, maar zijn er meer?
Een vrij nieuwe locale brouwerij (Four Winds) brouwt veel bieren die een beetje op Belgische spontane fermentatie zijn gebaseerd. En dat pakt vaak heel goed uit, hun laatste bier was een "kettle sour" Nectarous, fantastisch zuur bier met een enorm complexe fruitsmaak, perziken, abrikozen, guave, lychee. Zonder dat er echt fruit in zit, alleen door slim gebruik te maken van gist en hop, ik was heel erg onder de indruk.
Ik dacht dat de Leidse brouwerij de Pine Tops Boogie Ale niet op fles zou hebben. Hmm, daar moet ik dan even achteraan.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 13:07 schreef Karstman het volgende:
Nee, echt ik heb geen whisky gekocht vandaag, alleen maar een paar biertjes
[ afbeelding ]
Ze staan bij Peter van Bierwinkel Leiden gewoon nog op de plank. En de 2 jaar gerijpte raisinporter de Morsporter is een er ook, in short supply dat wel.quote:Op maandag 2 februari 2015 22:12 schreef drexciya het volgende:
[..]
Ik dacht dat de Leidse brouwerij de Pine Tops Boogie Ale niet op fles zou hebben. Hmm, daar moet ik dan even achteraan.
Via jou te bestellen?quote:Op dinsdag 3 februari 2015 14:48 schreef Saind het volgende:
Het is feest heren. Net twee flessen Goose Island gehad via Inbev, ze importeren ze nu
Matilda en Sofie?quote:Op dinsdag 3 februari 2015 14:48 schreef Saind het volgende:
Het is feest heren. Net twee flessen Goose Island gehad via Inbev, ze importeren ze nu
Hah nee ik fuck met je, kan per krat. Maar ik weet niet hoeveel zin we hebben daarmee te gaan rommelen.quote:Op woensdag 4 februari 2015 12:29 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Hoeveel zit er op een pallet?
Idee om met een deel van de vaste topic leden te bestellen?
Lul! Wat zou mij een kratje kosten?quote:Op woensdag 4 februari 2015 12:49 schreef Saind het volgende:
[..]
Hah nee ik fuck met je, kan per krat. Maar ik weet niet hoeveel zin we hebben daarmee te gaan rommelen.
En canucks, de IPA en de 312
Ik heb het recept ook gemaakt, maar dan met Gulden Draak die ik nog had staan. Bijna twee flesjes erdoorheen gedaan. Was zeer lekker!!!quote:Op zondag 25 januari 2015 20:45 schreef So_Surreal het volgende:
[..]
Vanmiddag dit recept gemaakt
http://www.een.be/program(...)stoofvlees-met-friet
Ongeveer 4 uur laten pruttelen in de stoofpan, was heerlijk echt een aanrader !
Mooie redeneringquote:Op woensdag 4 februari 2015 22:35 schreef Karstman het volgende:
Ik zit een St Feuillien Cuvee de Noel te drinken, overigens geen hoogvlieger veel te bitter voor een kerst/winterbier, maar ik zit op het etiket te kijken en staat erop dat er vitamine C in zit! Ik ben gewoon gezond bezig hier op de bank
Toprecepten van die gast sowieso. Wil nog een keer konijn marineren in kriek, denk alleen niet dat ik 3 fonteinen ga gebruikenquote:Op zondag 8 februari 2015 20:14 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Ik heb het recept ook gemaakt, maar dan met Gulden Draak die ik nog had staan. Bijna twee flesjes erdoorheen gedaan. Was zeer lekker!!!
Hm dit ziet er wel interessant uit om een keer in het weekend te doenquote:Op zondag 8 februari 2015 20:14 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Ik heb het recept ook gemaakt, maar dan met Gulden Draak die ik nog had staan. Bijna twee flesjes erdoorheen gedaan. Was zeer lekker!!!
quote:Het eerste extreme bier van de Muifelbrouwerij. Niet alleen hoog in alcohol gehalte (11%) maar ook gebrouwen met geturfde whisky mout, wat het bier een enorme diepe complexiteit geeft.
Ik kan het dik aanraden!quote:Op dinsdag 10 februari 2015 10:31 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Hm dit ziet er wel interessant uit om een keer in het weekend te doen
Die heb ik hier ook staan, ben benieuwdquote:Op dinsdag 10 februari 2015 19:50 schreef rubbereend het volgende:
[ afbeelding ]
Afgelopen voor het eerst Beersky op van Muifelbrouwerij, was erg lekker
[..]
Die jongens ben ik vorig jaar op het Barcelona Beer Festival tegengekomen, en heb toen hun Bloedbroeder geprobeerd. Niet verkeerd. Later ook nog die Vrijbuiter op fles weten te bemachtigen, en dat is ook een mooi gelukt biertje.quote:Op woensdag 11 februari 2015 23:26 schreef Karstman het volgende:
Zat net in een kroeg en kwam iets op tap tegen wat ik niet kende, Kompaan Vrijbuiter. Een dubbel porter op 7,1 % en zeker geen verkeerde. Zitten er twee kerels aan de bar een aantal van die dingen op fles te proeven, blijkt een van die kerels de brouwer te zijn Even mee zitten praten, het is een Haagse brouwes, ze zijn in 2012 begonnen met brouwen en doen het nu 5 maanden full time. Ze hebben 5 standaard bieren en maker verder saisons en barrel aged. Geinige ontmoeting en het smaakte naar meer.
Leuke foto's trouwens, weer wat anders dan het zoveelste standaard aanzicht Untappd fotootjequote:Op zondag 15 februari 2015 18:17 schreef Seul het volgende:
Tijdens het Google'en naar Dulle Teve Reserva toevallig hier beland... Dit is mijn soort forum...
Ik ben Belg maar ik houd ook van Nederlandse bieren!.. Grote fan van bvb. De Molen!..
Dit weekend:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dark White smaakte weer helemaal anders dan m'n flessen van vorig jaar... Capsoul was lekker, maar behoeft nog wat tijd om te rijpen qua balans... Orval is altijd lekker, en Dulle Teve ook...
Zo... Hallo iedereen!..
Welke AH? Zeker dik aan de prijs?quote:Op maandag 16 februari 2015 16:57 schreef Saind het volgende:
De Albert Heijn gaat er op vooruit
[ afbeelding ]
Limburglaan in Eindhoven. Was redelijk geprijsd, iets duurder dan de Mitra hier denk ikquote:Op maandag 16 februari 2015 17:03 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Welke AH? Zeker dik aan de prijs?
Bedankt!..quote:Op maandag 16 februari 2015 17:01 schreef ThePlaneteer het volgende:
Leuke foto's trouwens, weer wat anders dan het zoveelste standaard aanzicht Untappd fotootje
Welkom in dit topic trouwens
Die XXXX heb ik toevallig gisteren op, éeeerg lekker dat. Die Rio Reserva zit nog dicht. Heb er hoge verwachtingen van welquote:Op maandag 16 februari 2015 18:38 schreef Seul het volgende:
[..]
Bedankt!..
@Saind: ik zie daar een Rio reserva 2011 in het hoekje opduiken... Wat vond je er van?.. Me dunkt heeft het bier nog enkele maanden nodig om te evolueren... De Struise XXXX Quadrupel had dit ook... Die is trouwens nu ongelooflijk lekker... Als er iemand teleurgesteld was vorig jaar en nog flesjes heeft bewaard...
Trouwens, standaard foto vandaag, suz Planeteer
[ afbeelding ]
Hetzelfde hier. Twee weken geleden gehad voor echt zes euro in of andere hippe tent, toch maar genomen omdat ik die naam altijd voorbij heb zie komen. Houd sowieso nog steeds niet echt van IPA, misschien is dat mijn probleem, maar had toch nog iets lekkerders verwacht van een "Belgische" IPA.quote:
Uit die fles? Wist niet dat die er nog warenquote:Op dinsdag 17 februari 2015 23:00 schreef larry_flynt het volgende:
Vanavond deze op=
[ afbeelding ]
Lekker biertje!
Ik vond de Nřgne Ř #500 bijna meer een barley wine dan een imperial IPA. Maar dat was waarschijnlijk een oude fles, vers is het meer IPA?quote:Op dinsdag 17 februari 2015 22:24 schreef Seul het volgende:
Als je een goeie ¤uropese (I)IPA wilt, zijn de I Hardcore You of the #500 de beste keuzes mijn inziens...
http://www.ratebeer.com/b(...)hardcore-you/127320/
http://www.ratebeer.com/b(...)le-batch-500/124538/
Ah nice, hier een grote Gulden Draak fanquote:Op woensdag 18 februari 2015 08:33 schreef sirdanilot het volgende:
Gisteren mn laatste flesje gulden draak 9000 opgedronken, gewoon lekker in mn eentje.
Ik heb een fles staan die vandaag exŕct een jaar oud is... Vanavond proef ik 'm...quote:Op woensdag 18 februari 2015 05:47 schreef GoCanucksGo het volgende:
Ik vond de Nřgne Ř #500 bijna meer een barley wine dan een imperial IPA. Maar dat was waarschijnlijk een oude fles, vers is het meer IPA?
Dat verklaart waarom de #500 dan toch goed vond smaken. Ben meer van de barley wines dan van de IPA.quote:Op woensdag 18 februari 2015 05:47 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Ik vond de Nřgne Ř #500 bijna meer een barley wine dan een imperial IPA. Maar dat was waarschijnlijk een oude fles, vers is het meer IPA?
quote:# 500 23.5 °P 100 IBU 10% alc/vol
When Nřgne Ř decided to make its 500th batch of beer, it was quickly established that the key numbers would be 5 malts,5 hops, 10% alcohol and 100 IBUs. The result is an incredibly rich and hoppy Imperial IPA. Malty enough to be almost a barley wine, but intensely fruity, mainly because it is dry hopped with generous amounts of Nelson Sauvin hops from New Zealand.
Recommended serving temperature 16°C/61°F.
Ingredients: Malted barley, malted wheat, malted rye, malted oats, Chinook, Simcoe, Pacific Gem, Centenneal and Nelson Sauvin hops,
English ale yeast and our local Grimstad water.
Ja, gewoon bij de AH xl.quote:Op woensdag 18 februari 2015 01:07 schreef Saind het volgende:
[..]
Uit die fles? Wist niet dat die er nog waren
Ik ben erg onder de indruk van je als Belg. Wordt er bij jullie veel van over de grens gedronken?quote:Op woensdag 18 februari 2015 20:09 schreef Seul het volgende:
Smaakt idd erg naar bittere barley wines (waar de Amerikanen goed in zijn)... In ieder geval: heerlijk bier!.. Moet dringend de Batch #100 nog es drinken trouwens... Mental note...
[ afbeelding ]
Die jackhammer vond ik tegenvallen, net als bijvoorbeeld die dikke lul drie bier van het uiltje. Alleen maar bitter, verder weinig.quote:Op donderdag 19 februari 2015 00:02 schreef mckroket het volgende:
De i hardcore you is toch niet het beste aan eu ipa's waar je gelijk aan denkt? Volgens mij was het zelfs eenmalig en fking duur, bovendien nog veel te zoet naar mijn mening.
De normale hardcore ipa vind ik sowieso beter. En dan de jackhammer... geweldig. Bij de molen, rooie dop en het uiltje hebben ze ook knaller ipas. Maar de meeste die ik drink zijn eigenlijk wel amerikaantjes. En tja uit het noorden komen ook wel goede, vaak zeer overpriced. En uit zuid europa vind ik ze meestal net-niet.
En die prijzen slaan dan vaak ook nergens op (alhoewel ik ze wel betaal ), want waarom kan een Lagunitas wel bombers releasen voor $4.99? Of een 40 oz fles voor niet heel veel meer. Lagunitas. .quote:Op donderdag 19 februari 2015 09:45 schreef Seul het volgende:
Trouwens: over prijzen kan je blijven discussieren, maar onthoud goed dat ons bier heel goedkoop is... In de VS releasen ze soms 66cls flessen voor 40 $, en niemand die daarvan opkijkt... Wilde laatst nog een ruil starten voor de Evil Twin Even More Jesus Port... Kerel in NYC had geen enkel probleem het daar te vinden, alleen kostte het 18$ per 35cls flesje...
Ik van het weekend ook, ben wel benieuwdquote:Op donderdag 19 februari 2015 14:30 schreef ThePlaneteer het volgende:
[ afbeelding ]
Straks ff ophalen bij de slijterij, net binnen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
Je had gelijk over die Rio Reserva, wat een bierquote:Op vrijdag 20 februari 2015 17:02 schreef Seul het volgende:
Zometeen...
http://www.ratebeer.com/beer/brooklyn-local-2/96545/
[ afbeelding ]
Die Schneider Nelson Sauvin, is dat de 2012 of is er een nieuwe batch uitgebracht? Ik heb de 2012 vorig jaar geproefd, was heel erg fijn maar de meeste hoparomas waren verdwenen. Nog steeds een uitstekend bier, maar dat kun je wel aan Schneider overlaten.quote:Op zaterdag 21 februari 2015 18:58 schreef Seul het volgende:
Pannepot pâté voor m'n pa, Black Damnation proefglaasjes, Westvleteren ruil (12 voor 8) met m'n maat, en nog enkele flesjes gedeeld...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja ze doen al moeilijk over vloeistoffen versturen met de post binnen het land, laat staan er buiten.. Net de Ephemere op, licht biertje met een frisse groene appel finish. Wel de typische Unibroue gist smaak er bij. De een houdt er van, de ander niet. Ik zou hem wel opnieuw kopen, lekker fris voor in de zomer.quote:Op zaterdag 21 februari 2015 21:37 schreef Seul het volgende:
BenD
in Canada
... dat laatste niet goed gelezen... Dacht dat je lekker ouderwets in Holland woonde :p
CA post is bij de duurste van de wereld, dus effe twee flessen laten opsturen is jammer genoeg schier onmogelijk idd... Jammer... Voor Dieu du Ciel bieren als Peche Mortel, Solstice d'Hiver of Quintessence zou 'k wel betalen (of ruilen) trouwens...
Yep: 2012... Had ook de indruk dat er redelijk wat smaak verdwenen was... Denk dat de 2013 wel beter bewaart...quote:Op zondag 22 februari 2015 05:30 schreef GoCanucksGo het volgende:
Die Schneider Nelson Sauvin, is dat de 2012
Hier is ie niet in de bonus. Bijna over de datum misschien?quote:Op zondag 22 februari 2015 10:23 schreef Pompelmoez het volgende:
Ik kwam bij mijn Albert Heijn Anchor IPA's tegen in de bonus. Slechts ¤ 1,25 't flesje. Dit is echter niet te vinden op de site. Iemand deze ook in andere AH's tegen gekomen?
[ afbeelding ]
Bij IPA maakt het júist heel veel uit. Dat moet vers gedronken wordenquote:Op zondag 22 februari 2015 10:40 schreef Pompelmoez het volgende:
Heb ik niet naar gekeken eerlijk gezegd. Bij bier en dan IPA maakt ook niet zoveel uit.
Maar normaal hebben ze dit bier ook niet in assortiment.
Overigen vind ik van dezelfde brouwer de Liberty Ale lekkerder.
Dan heb ik dat nooit goed begrepen. ze zullen de woensdag niet halen, haha.quote:Op zondag 22 februari 2015 10:41 schreef Saind het volgende:
[..]
Bij IPA maakt het júist heel veel uit. Dat moet vers gedronken worden
Dat is een mythe, maar gebaseerd op het feit dat hop de houdbaarheid inderdaad verlengt. Maar dat gaat alleen over echt bewaren, niet over smaak. De smaak van hop verdwijnt vrij snel.quote:Op zondag 22 februari 2015 20:50 schreef Pompelmoez het volgende:
[..]
Dan heb ik dat nooit goed begrepen. ze zullen de woensdag niet halen, haha.
Maar ik dacht dat ipa juist ontstaan was wegens de houdbaarheid op de schepen richting oost
quote:Sterrenchef Sergio Herman is maandag door de Academy van Het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL) uitgeroepen tot "Beer & Gastronomy Ambassadeur" van 2015. Herman volgt op de erelijst collega-chef Jeroen Meus op. Er wordt van hem verwacht dat hij het komende jaar de Belgische speciaalbieren en met name het gebruik van die bieren in gastronomie verder promoot.
De bekroning van BGLL bestaat sinds 2012 en is telkens bestemd voor een bekende persoonlijkheid die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft door "zijn of haar positieve bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie". De laureaten van de voorbije jaren waren Jean Blaute, Joachim Boudens en Jeroen Meus.
Sergio Herman haalde vorig jaar een eerste Michelinster binnen met zijn nieuwe Antwerpse restaurant The Jane en heeft daar heel wat speciaalbieren op de kaart staan. In het bargedeelte van The Jane, de Upper Room Bar, vond vorig jaar bovendien een walking dinner plaats met "beer & food pairing". "Daar was ontzettend veel belangstelling voor", zegt Herman. "Bier is vanonder het stof gehaald. Het is nu hip en cool."
Herman zegt ook als kok "niet meer om bier heen te kunnen" als kwalitatief streekproduct. "De laatste jaren is de interesse voor bier enorm gegroeid. Het is heel mooi om daarop in te spelen en er je gasten mee te verrassen", vindt hij. "Niet alleen in een gerecht, maar ook als begeleider of waarom niet in cocktails? "
- See more at: http://www.belga.be/nl/ne(...)sthash.FhPPC1CH.dpuf
Bron? De IPA's van destijds (en veel van de tegenwoordig in het VK als IPA gelabelde bieren) waren lang niet zo gehopt als de Amerikaanse stijl IPA (en bovendien met nogal andere hopsoorten die je nu nauwelijks met IPA's zou associëren).quote:Op zondag 22 februari 2015 20:58 schreef Saind het volgende:
[..]
Dat is een mythe, maar gebaseerd op het feit dat hop de houdbaarheid inderdaad verlengt. Maar dat gaat alleen over echt bewaren, niet over smaak. De smaak van hop verdwijnt vrij snel.
Tussen de ¤4 en ¤5 in de webshops, afhankelijk in welk vat het heeft gelagerd.quote:Op donderdag 26 februari 2015 05:01 schreef GoCanucksGo het volgende:
Even een kort vraagje; hoeveel betalen jullie in Nederland voor een flesje Emelisse White Label?
Dit zag ik in de US ook veel. "growlers", flessen van 1,9 liter die je kan vullen bij brouweren/general store's/bepaalde cafe's. Ik vraag me af hoe lang je dat kan bewaren? hoe hou je zo'n ding schoon? En is dat wel lekker uit de tap in zo'n fles na een paar uur/dagen?quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:05 schreef NoralyZ het volgende:
vorige week geopend in amsterdam op de overtoom; craft & draft. cafe en winkel, 40 taps, kleine brouwerijen van over de hele wereld, en je kan ook een literfles met je favoriete bier van tap laten afvullen nog niet geweest, maar wel de moeite waard denk ik! (zelfde eigenaar als the beer temple en het arendsnest..)
schoonmaken is denk ik niet zo lastig - goed heet/kokend water etc zal 't wel schoonhouden denk ik - maar ik heb geen idee hoe lang het goed en lekker blijft. het lijkt me dat het het lekkerst is als de fles op 1 avond leeggaat (zodat er niet vaak lucht bijkomt en de fles steeds open moet), en binnen een dag of 3 nadat je 'm gekocht hebt, of zo.quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:19 schreef Sheffield het volgende:
[..]
Dit zag ik in de US ook veel. "growlers", flessen van 1,9 liter die je kan vullen bij brouweren/general store's/bepaalde cafe's. Ik vraag me af hoe lang je dat kan bewaren? hoe hou je zo'n ding schoon? En is dat wel lekker uit de tap in zo'n fles na een paar uur/dagen?
[ afbeelding ]
Werd die niet pas de 28e geopend oid?quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:05 schreef NoralyZ het volgende:
^ die ziet er goed uit
vorige week geopend in amsterdam op de overtoom; craft & draft. cafe en winkel, 40 taps, kleine brouwerijen van over de hele wereld, en je kan ook een literfles met je favoriete bier van tap laten afvullen nog niet geweest, maar wel de moeite waard denk ik! (zelfde eigenaar als the beer temple en het arendsnest..)
Dan worden we hier aardig gematst met de eerste shipment Emelisse, hier rond de CAD 5 (~¤3,50). Nicequote:Op donderdag 26 februari 2015 09:31 schreef bassieVL het volgende:
[..]
Tussen de ¤4 en ¤5 in de webshops, afhankelijk in welk vat het heeft gelagerd.
Vermont, dat staat hoog op het verlanglijstje om een tijdje rond te rijden . Heady Topper te pakken gekregen?quote:Op donderdag 26 februari 2015 17:41 schreef Sheffield het volgende:
Meld!
Nog een speciaalbier liefhebber! Zowel van "klassiekers" (veelal Belgisch) en de modernere soorten!
Net terug uit de US, dat is beer-heaven zeg... Nog even langs geweest bij Long Trail, Whetstone Brewery & Hermit Trush
Merk dat ik de Stouts steeds lekker ga vinden, met name oatmeal stouts
Vermont is absoluut een aanrader! Wij hebben de route 100 gereden.quote:Op vrijdag 27 februari 2015 04:33 schreef GoCanucksGo het volgende:
Vermont, dat staat hoog op het verlanglijstje om een tijdje rond te rijden . Heady Topper te pakken gekregen?
Zo te zien is die al geopend, vanaf de 20ste http://m.craftanddraft.nl/7097-our-40-beers-on-draftquote:Op donderdag 26 februari 2015 23:20 schreef Saind het volgende:
[..]
Werd die niet pas de 28e geopend oid?
quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:19 schreef Sheffield het volgende:
[..]
Dit zag ik in de US ook veel. "growlers", flessen van 1,9 liter die je kan vullen bij brouweren/general store's/bepaalde cafe's. Ik vraag me af hoe lang je dat kan bewaren? hoe hou je zo'n ding schoon? En is dat wel lekker uit de tap in zo'n fles na een paar uur/dagen?
[ afbeelding ]
NoralyZ zit aardig in de buurt. Direct na gebruik goed schoonspoelen met warm water. Het liefste zo snel mogelijk consumeren, onze brouwerij raadt aan om het binnen 48 uur te drinken. Wij zorgen er altijd voor dat we schroefdop op schuim draaien zodat er geen lucht bij zit. Op deze manier kan je het wel langer dan 2 dagen bewaren, maar liever niet. Het idee achter de growler is toch zeker om het snel op te drinken met een paar vrienden. Van de tap is nog altijd verser dan uit de fles (tenzij het net een nieuwe partij is natuurlijk) dus growlers smaken vaak verser/'beter' dan flesjes.quote:Op donderdag 26 februari 2015 22:42 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
schoonmaken is denk ik niet zo lastig - goed heet/kokend water etc zal 't wel schoonhouden denk ik - maar ik heb geen idee hoe lang het goed en lekker blijft. het lijkt me dat het het lekkerst is als de fles op 1 avond leeggaat (zodat er niet vaak lucht bijkomt en de fles steeds open moet), en binnen een dag of 3 nadat je 'm gekocht hebt, of zo.
Thanks!quote:Op zaterdag 28 februari 2015 07:08 schreef BenD het volgende:
[..]
[..]
NoralyZ zit aardig in de buurt. Direct na gebruik goed schoonspoelen met warm water. Het liefste zo snel mogelijk consumeren, onze brouwerij raadt aan om het binnen 48 uur te drinken. Wij zorgen er altijd voor dat we schroefdop op schuim draaien zodat er geen lucht bij zit. Op deze manier kan je het wel langer dan 2 dagen bewaren, maar liever niet. Het idee achter de growler is toch zeker om het snel op te drinken met een paar vrienden. Van de tap is nog altijd verser dan uit de fles (tenzij het net een nieuwe partij is natuurlijk) dus growlers smaken vaak verser/'beter' dan flesjes.
Er zijn een heleboel verschillende soorten growlers, bruin/wit/groen glas, RVS, in de vorm van een fust, schroefdop/beugeldop, het kan allemaal. Het mooie is dus ook dat brouwerijen vaak de growlers van andere brouwerijen vullen. Leukste is natuurlijk om gewoon een collectie op te bouwen!
al in een aantal ah's tegengekomen...alleen normale prijs 2,59quote:Op zondag 22 februari 2015 10:23 schreef Pompelmoez het volgende:
Ik kwam bij mijn Albert Heijn Anchor IPA's tegen in de bonus. Slechts ¤ 1,25 't flesje. Dit is echter niet te vinden op de site. Iemand deze ook in andere AH's tegen gekomen?
[ afbeelding ]
Tof Cantillon glas! Waar heb je die gehaald?quote:Op zaterdag 28 februari 2015 15:29 schreef Seul het volgende:
Nieuwe glazen en bieren... Het eindigt werkelijk nooit...
[ afbeelding ]
Beroepsgeheimquote:Op zondag 1 maart 2015 02:42 schreef GoCanucksGo het volgende:
Tof Cantillon glas! Waar heb je die gehaald?
Eigenlijk alleen het volume geloof ik. Vaak zijn het wel de bieren met nagisting op de fles, maar meestal heeft de 33cl variant dit ook.quote:Op zondag 1 maart 2015 23:03 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar wat is, naast natuurlijk de inhoud, het verschil tussen een bier in een standaard 33cl flesje en hetzelfde bier in een 75cl fles? (of vergelijkbare formaten)
Voor zover ik weet gaat het vooral om hoe goed je ze in de kelder kunt bewaren. 75 cl flessen hebben vaak een echte kurk en zijn dus wat langer veilig te bewaren dan (niet-gewaxte) kroonkurkflessen die gaan roesten. Er gaat ook een verhaal rond dat grotere flessen relatief minder gevoelig zijn voor oxidatie bij bewaren door het relatief kleinere contactoppervlak met de lucht in de hals. Maar daar geloof ik zelf niet zo heel erg in.quote:Op zondag 1 maart 2015 23:03 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar wat is, naast natuurlijk de inhoud, het verschil tussen een bier in een standaard 33cl flesje en hetzelfde bier in een 75cl fles? (of vergelijkbare formaten)
Ik denk dat vooral "Belgische" bieren goed kunnen ontwikkelen door nagisting. Bij een IPA of pale ale zal het effect niet heel sterk zijn omdat ze al erg droog zijn als ze de fles in gaan. Die wil je ook sowieso niet te lang bewaren.quote:Op maandag 2 maart 2015 01:12 schreef mckroket het volgende:
Over nagisting gesproken, waarom hebben de meeste amerikaantjes dit niet (ipa enz)(imperial stout weet ik ff niet) en de nederlandse en belgische wel? Ik weet ff niet hoe ditzit met de zuid en noord europeanen. Bieren uit de uk ook vaak geen nagisting dacht ik?brewdog iig niet.
Is fantome in Bels goed te krijgen? Zie het echt heel zeldenquote:Op vrijdag 6 maart 2015 19:23 schreef Seul het volgende:
Misschien bij een goeie Islay whiskey?..
Hier is het tijd voor groen bier!..
http://www.ratebeer.com/beer/fantome-magic-ghost/141185/
[ afbeelding ]
Is die peated de Sunturnbrew? Zo ja, dan kan ik hem niet aanraden haha. Smerigste bier wat ik ooit gedronken heb. Ik ben dan ook geen fan van peated spul, maar toch kon het echt niet drinken. Gelukkig was het een sample.quote:Op donderdag 5 maart 2015 22:34 schreef mckroket het volgende:
Ik heb zon lading nogne o's gekocht. Ben erg benieuwd. De ipa was prima maar niet super. Heb die #100 nog, imperial stout, imperial stout barrel aged, dragons wort stout(?!) En 100% peated. Dat is bier gemaakt met alleen peated whisky mout. Haha volgens mij is dat niet te zuipen maar ik wil het eens proberen. Op ratebeer staat dat je het kan gebruiken om te mixen met andere drank of marinades etc, en dat het zelf niet te zuipen is haha. Miss eens proberen bij een westvleteren of chimay ofzo. Of iemand een suggestie?
Ik heb hem gewoon op zichzelf gedronken en vond er niet gek veel mis mee.quote:Op donderdag 5 maart 2015 22:34 schreef mckroket het volgende:
Ik heb zon lading nogne o's gekocht. Ben erg benieuwd. De ipa was prima maar niet super. Heb die #100 nog, imperial stout, imperial stout barrel aged, dragons wort stout(?!) En 100% peated. Dat is bier gemaakt met alleen peated whisky mout. Haha volgens mij is dat niet te zuipen maar ik wil het eens proberen. Op ratebeer staat dat je het kan gebruiken om te mixen met andere drank of marinades etc, en dat het zelf niet te zuipen is haha. Miss eens proberen bij een westvleteren of chimay ofzo. Of iemand een suggestie?
ik had vrijdag precies hetzelfde! erg jammer.. we waren er niet zo van onder de indruk.quote:Op woensdag 4 maart 2015 10:39 schreef mckroket het volgende:
ik had een de molen heaven en hell op. beetje teleurstellend.. sowieso 0,0 schuim. heel plat en eendimensionaal; ik proefde enkel roasted malts.
op ratebeer zie ik mensen praten over een mooie schuimkraag, die beoordelen het bier goed. en er zijn er ook een paar die geen schuim krijgen; die beoordelen het bier een stuk lager. oftwel, ik heb mooi pech gehad
dit heb ik trouwens wel eens vaker met stouts van de molen. soms geniaal en schuim, soms niet zo en dan vaak ook helemaal plat.
Ik snap eigenlijk alle ophef over dit bier niet zo... ja het is een lekker biertje maar het werd de laatste tijd aangeprezen alsof het een uniek en nieuw bier is...quote:Op zondag 8 maart 2015 16:18 schreef Seul het volgende:
Niet slecht!..
http://www.ratebeer.com/beer/brewdog-bourbon-baby/252097/
[ afbeelding ]
Dat is het nou juist. Ik heb Bourbon Baby al zeker een jaar geleden in Spanje op. Dus gelimiteerd is 'ie volgens mij niet. Hooguit seasonal.quote:Op maandag 9 maart 2015 11:30 schreef Seul het volgende:
Tsja, weer een gelimiteerde versie of zoiets zeker?.. In 't kort: "Who fucking cares, drink 'm if you have 'm"...
Wat vind je van de pannepot grand reserva? Denk dat ik er zo een open trekquote:Op dinsdag 10 maart 2015 17:56 schreef Seul het volgende:
Smaakt altijd een beetje anders, maar is altijd lekker...
[ afbeelding ]
2010. Wat betekent "ŕf"?quote:Op dinsdag 10 maart 2015 20:15 schreef Seul het volgende:
2009 of 2010?.. 2009 is ŕf... 2010 ook maar kan nog een beetje tijd gebruiken... Zou ze eigenlijk es naast elkaar moeten proeven...
In ieder geval zal je een fan-tas-tisch bier drinken...
Nee das een andere van struise :pquote:
Hier kan je wel es gelijk hebben... Ben massaal Reserva 2010 aan het inslaan trouwens... Qua prijs is er amper verschil hier tss Reserva en standaard Pannepot, dus...quote:Op dinsdag 10 maart 2015 21:35 schreef mckroket het volgende:
Ik vind de normale reserva lekkerder dan de grand reserva denk ik. Gelukkig heb ik er nog 10 ofzo. van beide
dus jij hebt mogen voorproeven?quote:Op donderdag 12 maart 2015 01:42 schreef Opperprutser het volgende:
De Duvel Tripel Hop van dit jaar vind ik beter dan die van vorig jaar
Ze verkopen hem al op een paar plekkenquote:Op donderdag 12 maart 2015 11:50 schreef mckroket het volgende:
[..]
dus jij hebt mogen voorproeven?
cool. waarom heb je dit mogen doen?
Ik was ook verbaasd. Die gozer die hier ook post, rhvkd oid, had hem van het weekend zag ik op untappd. Mitra den Bosch zei hijquote:Op donderdag 12 maart 2015 13:07 schreef mckroket het volgende:
dat zal wel niet mogen. op hun eigen website staat 20 maart, zelfs met een countdown klok.
Ik had de 2014 nog van het weekeinde.quote:Op donderdag 12 maart 2015 13:16 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik was ook verbaasd. Die gozer die hier ook post, rhvkd oid, had hem van het weekend zag ik op untappd. Mitra den Bosch zei hij
Ik zou het inderdaad zeker niet kouden drinken dan jij doet. Blijft er weinig van de smaak over.quote:Op donderdag 12 maart 2015 16:29 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Welke temp raden jullie aan om witbier te drinken?
Ik drink meestal erdinger maar wil ook eens: HB hofbrau en Konig Ludwig halen (woon toch langs duitsland en scheelt bakken met geld, zijn deze week un de aanbieding).
Nu had ik laatst een erdinger rond ik gok 6-10graden. Ik heb hem gewoon zo uit de 'schuur' gepakt en opgedronken in een (normaal)glas (amstel 1870 0,3L). En ik vond dus dat er enorm veel smaak aan zat.
Maar nadat een vriend zei dat je wit bier dus ook bij 1-4 graden moet drinken was ik verbaast. De week er na had ik erdinger van precies 2 graden en ik vond het eigenlijk vrij smaakloos, wat ook logisch is(misschien zelfs koudet als 2?). Ik drink biet ook liever rond 5-6 voor de smaak...
Wat raden jullie dan aan? De volgende keer wil ik eens 4-5 graden proberen.
Kennen jullie die andere witbieren die op had genoemd? En zijn deze lekkerder/beter?
Bedankt
Erg lekker inderdaad die Tap 5, Mein Hopfenweisse. Aventinus is Tap 6quote:Op donderdag 12 maart 2015 19:53 schreef Seul het volgende:
Aventinus Tap 5... Op zo 'n 6-8C°... Heerlijk is dat...
Ik heb heel wat mee te nemen denk ik !quote:Op donderdag 12 maart 2015 17:40 schreef bassieVL het volgende:
Neem ook meteen wat Paulaner Naturtrüb mee.
IPA en waarschijnlijk de Honkers Ale. Dat kan ik hier in de supermarkt namelijk ook vinden, en vooral de Honkers raad ik niet aan. Slappe zooi.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 09:53 schreef Chandos het volgende:
Enkel IPA en een ander biertje gezien, was volgens mij geen stout. Desalniettemin leuk.
Voor dit weekend, time to compare:
[ afbeelding ]
Gewoon kunnen bestellen bij de drankenhandel voor de kroeg waar ik werkquote:Op donderdag 12 maart 2015 11:50 schreef mckroket het volgende:
[..]
dus jij hebt mogen voorproeven?
cool. waarom heb je dit mogen doen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |