Ik sprak laatst de importeur van Steenberge, die fluisterde me in dat het een en hetzelfde is.quote:Op zaterdag 3 januari 2015 18:17 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Estaminet is zelfs enkel en alleen in de horeca te krijgen. Overigens is het niet hetzelfde als Steenberge volgens mij. Estaminet is van Palm. Van Steenberge maakt o.a. Piraat en Gulden Draak.
Steenberge is iets anders dan van Steenberge zie ik nu. In dat geval even mailen met info@multibier.nlquote:Op zaterdag 3 januari 2015 18:17 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik sprak laatst de importeur van Steenberge, die fluisterde me in dat het een en hetzelfde is.
Ja die sprak ik dus.quote:Op zaterdag 3 januari 2015 18:20 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Steenberge is iets anders dan van Steenberge zie ik nu. In dat geval even mailen met info@multibier.nl
Prijzen zijn top maar de supermarkten hebben weinig buiten fernsehbierquote:Op zaterdag 3 januari 2015 20:55 schreef Mgolovic het volgende:
Vandaag dagje Duitsland gedaan om goedkoop boodschappen in te slaan. Ik verwachtte daar ook wel wat aan speciaalbier tegen te komen. Viel dat even tegen zeg, buiten wat bekende pils en weizeners helemaal niks...
Haha, nee hoor. Was voor een heel gezelschap. Had de meeste al wel gehad. Favorieten blijven toch wel de Rochefort en de St. Bernardus. La Trappe Puur vond ik om mee te beginnen eigenlijk best OK.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:25 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Alles op? Zo ja, hoe is 't met de hoofdpijn?
Net rijtje, ken ze niet allemaal, maar de La Trappe Puur valt me op. Wat een flauwe zooi was dat zeg.
Het leeft niet zo erg in Duitsland is mijn indruk; er zijn wel vrij veel brouwerijen, maar de gemiddelde Duitser is niet zo avontuurlijk. Ik had 2 jaar terug in Dortmund in een restaurant/brouwerij vlakbij mijn hotel een Alt bier op wat ze gedryhopt hadden, maar dat was vanwege een jubileum van desbetreffende brouwerij.quote:Op zaterdag 3 januari 2015 21:12 schreef Saind het volgende:
[..]
Prijzen zijn top maar de supermarkten hebben weinig buiten fernsehbier
Er zijn ook wel veel kleine brouwerijen maar die maken ook weinig buiten de standaard stijlen. Maar dat zijn dan geen "fernsehbieren" en dus superieur volgens de Duitse biernerd.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 18:52 schreef drexciya het volgende:
[..]
Het leeft niet zo erg in Duitsland is mijn indruk; er zijn wel vrij veel brouwerijen, maar de gemiddelde Duitser is niet zo avontuurlijk. Ik had 2 jaar terug in Dortmund in een restaurant/brouwerij vlakbij mijn hotel een Alt bier op wat ze gedryhopt hadden, maar dat was vanwege een jubileum van desbetreffende brouwerij.
Klopt, maar dat heeft tijd nodig. Het is grappig om te zien dat bepaalde "oude" Duitse stijlen juist door de moderne brouwers weer worden opgepikt en afgestoft.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 18:57 schreef Saind het volgende:
[..]
Er zijn ook wel veel kleine brouwerijen maar die maken ook weinig buiten de standaard stijlen. Maar dat zijn dan geen "fernsehbieren" en dus superieur volgens de Duitse biernerd.
Het komt wel steeds meer, zelfs weihenstephaner maakt samen met Brewdog bier, dan is er toch wel echt iets aan de hand
Ratsherrn uit Hamburg ben ik geweest. Heb 4 bieren gedronken, maar die waren allemaal niet erg bijzonder. Niet vies, maar weinig uitgesproken. De brouwerij/brewpub en de winkel waren wel erg mooi en het zat er goed vol. Mooie locatie ook.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 19:58 schreef bassieVL het volgende:
Je ziet inderdaad de vernieuwingen op gang komen in Duitsland. Paar voorbeelden:
- http://www.ratsherrn.de/en/
- http://www.crewrepublic.de/home.html
- http://maiselandfriends.com/biere/
- http://www.braukunstkeller.de/
En nog meer zijn er hier te vinden: https://craftbeerstore.de/laender/deutschland/
Ik hoorde vandaag bij de slijter dat Hof Ten Dormaal is uitgebrand: http://www.demorgen.be/bi(...)-in-haacht-a2172549/
Ik heb ook een Vuur & Vlam liggen hier, die ga ik dit weekend maar eens proberen.quote:Op woensdag 14 januari 2015 00:31 schreef mckroket het volgende:
Vandaag weer een de molen vuur en vlam op. Nu staat er op dat het nottom fermented is. De vorige batch die ik ophad was top fermented. Ook zie ik hele oude labels op internet die top én bottom fermented tegelijk waren. Best apart? Ik moet zeggen dat het verschil amper te proeven is. Of ze liegen gewoon :p want 10 ebc zou de kleur moeten zijn, dat geloof ik ook nooit. Hij is echt wat donkerder.
Ik was vorige week in antwerpen en ben bij Bier central geweest, erg leuke locatie met lekkere biertjesquote:Op woensdag 14 januari 2015 12:59 schreef Karstman het volgende:
Van het weekend even Antwerpen aangedaan. Uiteraard het een en ander aan belgisch tot me genomen, paar winterbieren waarvan de Kerstpater de lekkerste was. Verder was fijn de Ramée Blanche, nog nooit van gehoord en ehm oh een Papegaei, die sprong er ook wel uit.
Paters Vaetje en den Billenkletser (drie deuren verder dan het bierhuyske) liggen daar ook.quote:Op woensdag 14 januari 2015 15:27 schreef mckroket het volgende:
niet naar gollem geweest? of het bierhuyske?
Nope, was met een niet bierdrinkende vrouw dus het was wat schipperenquote:Op woensdag 14 januari 2015 15:27 schreef mckroket het volgende:
niet naar gollem geweest? of het bierhuyske?
Ik vond van welquote:Op woensdag 14 januari 2015 19:37 schreef sawadie het volgende:
Ik zag vandaag de emelisse tripel ipa liggen id winkel, is ie de moeite waard? Vond em vrij duur namelijk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |