Ik heb wel een een gegrillde kip met een soort tripple marinade gemaaktquote:Op vrijdag 23 januari 2015 04:33 schreef mckroket het volgende:
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
Wat vonden jullie van de Jopenkerk Meesterstuk 2015, met Engelse drop smaak ?quote:Op vrijdag 23 januari 2015 05:13 schreef OMG het volgende:
Ik vind 't op z'n tijd wel lekker, en 't is een makkelijke stout om door de chili te mikken. Net zoals ik niks uit m'n wijnvoorraad gebruik, maar een huis, tuin en keuken wijn haal als er ergens wijn doorheen moet. .
Die vond ik érg goedquote:Op vrijdag 23 januari 2015 09:18 schreef So_Surreal het volgende:
[..]
Wat vonden jullie van de Jopenkerk Meesterstuk 2015, met Engelse drop smaak ?
[ afbeelding ]
Stoofvlees is lekkerder met een flink Belgisch biertje. Al kan een stout ook goed zijn. Van de week gehaktballen uit jus van stout van de Dolle brouwers gemaakt, was ook een feestje.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 04:33 schreef mckroket het volgende:
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
http://www.cookingforengineers.com/article/171/Beer-Can-Chickenquote:Op vrijdag 23 januari 2015 09:17 schreef So_Surreal het volgende:
[..]
Ik heb wel een een gegrillde kip met een soort tripple marinade gemaakt
Staan recepten van op internet.
En anders bierkip op de barbeceue
[ afbeelding ]
Bitterballen gemaakt en de helft van de hoeveelheid water (bij het maken van de vulling) vervangen door La Trappe Quadrupel. Smaakte erg goed. Overigens ook ooit een wildbouillon gemaakt waarbij een deel van het water vervangen werd door Quadrupel en ook dat smaakte erg goed.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 04:33 schreef mckroket het volgende:
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
Dat heb ik laatst gemaakt. Geen succes. Veel te zwaar en iets te zompig. Maar dat kan ook aan mijn bereiding gelegen hebben.quote:
Je krijgt een hele zware taart, bij mij was hij de eerste keer heel goed gelukt en de twee keer daarna mislukt. Dan wordt hij inderdaad veel te zompig.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 21:00 schreef hoink581 het volgende:
[..]
Dat heb ik laatst gemaakt. Geen succes. Veel te zwaar en iets te zompig. Maar dat kan ook aan mijn bereiding gelegen hebben.
Vreemd want we (mijn vriendin en ik. ) hadden precies het recept gevolgd.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 21:04 schreef JoPiDo het volgende:
Je krijgt een hele zware taart, bij mij was hij de eerste keer heel goed gelukt en de twee keer daarna mislukt. Dan wordt hij inderdaad veel te zompig.
Cake is eigenlijk te moeilijk om thuis te bakken.
Oersoep en Oedipus come to mind.quote:Op zaterdag 24 januari 2015 07:53 schreef GoCanucksGo het volgende:
Zijn er in Nederland eigenlijk ook brouwerijen die experimentele dingen doen op een goed niveau? De Molen doet het veel, maar zijn er meer?
Een vrij nieuwe locale brouwerij (Four Winds) brouwt veel bieren die een beetje op Belgische spontane fermentatie zijn gebaseerd. En dat pakt vaak heel goed uit, hun laatste bier was een "kettle sour" Nectarous, fantastisch zuur bier met een enorm complexe fruitsmaak, perziken, abrikozen, guave, lychee. Zonder dat er echt fruit in zit, alleen door slim gebruik te maken van gist en hop, ik was heel erg onder de indruk.
Oersoep klinkt wel vergelijkbaar inderdaad, ben benieuwd.quote:
Zowel Hel & Verdoemenis als Hemel & Aarde zijn imperial stouts, en de Octomore versies zouden daar niets aan moeten veranderen...quote:Op zondag 25 januari 2015 05:13 schreef mckroket het volgende:
De molen vind ik wel de leukste brouwer van nl. Ik zie soms wel eens zon jonge gast op fotos staan te brouwen voor de molen. Wie is dit? Ik dacht dat menno brouwde maar dat is dus niet de enige.
Jammer dat ik niet genoeg geld verdien om iets vaker wat van hun brouwsels te drinken. Laatst had ik nog een ris van emelisse op. Jezus wat een geweldig bier is dit (ik was dat vergeten!). Een dag later had ik de ardbeg barrel aged variant. Manman wat een bizar goed bier. Ik moet eerlijk toegeven, mijn smaakpapillen ontwikkelen, dit was de eerste keer dat ik echt het vat proefde waar het bier in heeft gezeten. Maar waarschijnlijk komt dat omdat ik het nu vlak na elkaar heb gedronken.
Iemand nog een tip voor een heerlijk rokerige/turf whisky barrel aged stout? Wel te verkrijgen uiteraard. Octomore barrel aged van de molen is geen stout dacht ik? (Octomore is de meest geturfde whisky van de wereld)
De Hemel&Aarde is de meer geturfde variant. Merciless Brewing (een extreme variant op De Molen) had een nog heftigere stout in het aanbod.quote:Op zondag 25 januari 2015 14:03 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Zowel Hel & Verdoemenis als Hemel & Aarde zijn imperial stouts, en de Octomore versies zouden daar niets aan moeten veranderen...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |