abonnement Unibet Coolblue
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 22 januari 2015 @ 16:43:35 #101
414785 sirdanilot
pi_148948095
Binnenkort een proeverij van bierbrouwerij Klein Duimpje ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_148968784
Guinness voor door de chili, en een blik voor in mij.


Ik zag een Japanese Green Tea IPA van Stone gaan, dus die ging mee en staat koud voor morgen. Morgen wellicht nog wat Lagunitas spul halen.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_148968822
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
pi_148968856
Ik vind 't op z'n tijd wel lekker, en 't is een makkelijke stout om door de chili te mikken. Net zoals ik niks uit m'n wijnvoorraad gebruik, maar een huis, tuin en keuken wijn haal als er ergens wijn doorheen moet. :P.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_148968876
http://www.planbrotterdam(...)so_plan_A_is%21.html

Deze winkel in Rotterdam heeft VEEL speciaal biertjes.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_148970229
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 04:33 schreef mckroket het volgende:
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
Ik heb wel een een gegrillde kip met een soort tripple marinade gemaakt :)
Staan recepten van op internet.

En anders bierkip op de barbeceue :)

pi_148970249
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 05:13 schreef OMG het volgende:
Ik vind 't op z'n tijd wel lekker, en 't is een makkelijke stout om door de chili te mikken. Net zoals ik niks uit m'n wijnvoorraad gebruik, maar een huis, tuin en keuken wijn haal als er ergens wijn doorheen moet. :P.
Wat vonden jullie van de Jopenkerk Meesterstuk 2015, met Engelse drop smaak :) ?

pi_148970342
Heeft iemand hier het bier uit Katendrecht (Rotterdam) gedronken? Ik ben namelijk benieuwd wat andere mensen er van vinden.
pi_148971013
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 09:18 schreef So_Surreal het volgende:

[..]

Wat vonden jullie van de Jopenkerk Meesterstuk 2015, met Engelse drop smaak :) ?

[ afbeelding ]
Die vond ik érg goed
pi_148971121
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 04:33 schreef mckroket het volgende:
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
Stoofvlees is lekkerder met een flink Belgisch biertje. Al kan een stout ook goed zijn. Van de week gehaktballen uit jus van stout van de Dolle brouwers gemaakt, was ook een feestje.

De Belgen zijn, niet geheel verrassend, een goede bron voor recepten.

http://www.een.be/program(...)jn-van-moe-rotselaar
http://www.een.be/program(...)tloof-en-aardappelen
http://www.een.be/program(...)an-kip-en-oude-geuze
http://www.een.be/program(...)stoofvlees-met-friet

quote:
99s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 09:17 schreef So_Surreal het volgende:

[..]

Ik heb wel een een gegrillde kip met een soort tripple marinade gemaakt :)
Staan recepten van op internet.

En anders bierkip op de barbeceue :)

[ afbeelding ]
http://www.cookingforengineers.com/article/171/Beer-Can-Chicken

heeft geen zin

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2015 09:56:00 ]
pi_148971752
Chocoladetaart met Guinness!
pi_148975721
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 04:33 schreef mckroket het volgende:
Guinness...niet echt veel smaak aan. Heb nog een paar blikken staan maar misschien blijven die er nog heel lang staan:p
Over eten gesproken, ik heb nog nooit eten gemaakt met bier erin. Iemand een tip? Voor een beginner. Stoofvlees lijkt me wel lekker. Met een lekkere imperial stout erdoor ofzo
Bitterballen gemaakt en de helft van de hoeveelheid water (bij het maken van de vulling) vervangen door La Trappe Quadrupel. Smaakte erg goed. Overigens ook ooit een wildbouillon gemaakt waarbij een deel van het water vervangen werd door Quadrupel en ook dat smaakte erg goed.
Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.
pi_148990749
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef JoPiDo het volgende:
Chocoladetaart met Guinness!
Dat heb ik laatst gemaakt. Geen succes. Veel te zwaar en iets te zompig. Maar dat kan ook aan mijn bereiding gelegen hebben.
pi_148990884
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 21:00 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Dat heb ik laatst gemaakt. Geen succes. Veel te zwaar en iets te zompig. Maar dat kan ook aan mijn bereiding gelegen hebben.
Je krijgt een hele zware taart, bij mij was hij de eerste keer heel goed gelukt en de twee keer daarna mislukt. Dan wordt hij inderdaad veel te zompig.

Cake is eigenlijk te moeilijk om thuis te bakken.
pi_148991122
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 21:04 schreef JoPiDo het volgende:
Je krijgt een hele zware taart, bij mij was hij de eerste keer heel goed gelukt en de twee keer daarna mislukt. Dan wordt hij inderdaad veel te zompig.

Cake is eigenlijk te moeilijk om thuis te bakken.
Vreemd want we (mijn vriendin en ik. :P ) hadden precies het recept gevolgd.
pi_148991271
Dit topic neemt een overwachtte wending.
pi_148991343
OKE OKE.

Vorige week een Ongelovige Thomas van Jopen gedronken. Beviel erg goed.
Ik moest van te voren nog mijn speciaalbiertjes uit een gewoon bierglas drinken en toen was mijn vriendin zo lief een set Chimay bolletjes te geven als cadeau. O+
  zaterdag 24 januari 2015 @ 07:53:22 #118
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_149002625
Zijn er in Nederland eigenlijk ook brouwerijen die experimentele dingen doen op een goed niveau? De Molen doet het veel, maar zijn er meer?

Een vrij nieuwe locale brouwerij (Four Winds) brouwt veel bieren die een beetje op Belgische spontane fermentatie zijn gebaseerd. En dat pakt vaak heel goed uit, hun laatste bier was een "kettle sour" Nectarous, fantastisch zuur bier met een enorm complexe fruitsmaak, perziken, abrikozen, guave, lychee. Zonder dat er echt fruit in zit, alleen door slim gebruik te maken van gist en hop, ik was heel erg onder de indruk.
pi_149004182
quote:
5s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 07:53 schreef GoCanucksGo het volgende:
Zijn er in Nederland eigenlijk ook brouwerijen die experimentele dingen doen op een goed niveau? De Molen doet het veel, maar zijn er meer?

Een vrij nieuwe locale brouwerij (Four Winds) brouwt veel bieren die een beetje op Belgische spontane fermentatie zijn gebaseerd. En dat pakt vaak heel goed uit, hun laatste bier was een "kettle sour" Nectarous, fantastisch zuur bier met een enorm complexe fruitsmaak, perziken, abrikozen, guave, lychee. Zonder dat er echt fruit in zit, alleen door slim gebruik te maken van gist en hop, ik was heel erg onder de indruk.
Oersoep en Oedipus come to mind.
  Moderator zaterdag 24 januari 2015 @ 11:07:25 #120
45833 crew  Fogel
pi_149004619
De Molen zie ik steeds vaker in Noorse kroegen, bij Brygghus9 in Trondheim zelfs op de tap!
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_149032362
De molen vind ik wel de leukste brouwer van nl. Ik zie soms wel eens zon jonge gast op fotos staan te brouwen voor de molen. Wie is dit? Ik dacht dat menno brouwde maar dat is dus niet de enige.
Jammer dat ik niet genoeg geld verdien om iets vaker wat van hun brouwsels te drinken. Laatst had ik nog een ris van emelisse op. Jezus wat een geweldig bier is dit (ik was dat vergeten!). Een dag later had ik de ardbeg barrel aged variant. Manman wat een bizar goed bier. Ik moet eerlijk toegeven, mijn smaakpapillen ontwikkelen, dit was de eerste keer dat ik echt het vat proefde waar het bier in heeft gezeten. Maar waarschijnlijk komt dat omdat ik het nu vlak na elkaar heb gedronken.
Iemand nog een tip voor een heerlijk rokerige/turf whisky barrel aged stout? Wel te verkrijgen uiteraard. Octomore barrel aged van de molen is geen stout dacht ik? (Octomore is de meest geturfde whisky van de wereld)
  zondag 25 januari 2015 @ 07:18:49 #122
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_149032548
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 10:37 schreef Saind het volgende:

[..]

Oersoep en Oedipus come to mind.
Oersoep klinkt wel vergelijkbaar inderdaad, ben benieuwd.

Het Four Winds verhaal blijf ik fascinerend vinden; een stel jonge biernerds die binnen anderhalf jaar in een boerengat in BC een brouwerij opzetten die internationale prijzen wint. En niet alleen met geijkte biersoorten die iedereen maakt, maar binnen die tijd ook een heel succesvol barrel-age en Brett/lacto fermentatie programma hebben. En daarnaast ook goede Belgische stijl bieren maken, wat in Noord-Amerika ook best zeldzaam is.
  zondag 25 januari 2015 @ 14:03:51 #123
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_149039141
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 05:13 schreef mckroket het volgende:
De molen vind ik wel de leukste brouwer van nl. Ik zie soms wel eens zon jonge gast op fotos staan te brouwen voor de molen. Wie is dit? Ik dacht dat menno brouwde maar dat is dus niet de enige.
Jammer dat ik niet genoeg geld verdien om iets vaker wat van hun brouwsels te drinken. Laatst had ik nog een ris van emelisse op. Jezus wat een geweldig bier is dit (ik was dat vergeten!). Een dag later had ik de ardbeg barrel aged variant. Manman wat een bizar goed bier. Ik moet eerlijk toegeven, mijn smaakpapillen ontwikkelen, dit was de eerste keer dat ik echt het vat proefde waar het bier in heeft gezeten. Maar waarschijnlijk komt dat omdat ik het nu vlak na elkaar heb gedronken.
Iemand nog een tip voor een heerlijk rokerige/turf whisky barrel aged stout? Wel te verkrijgen uiteraard. Octomore barrel aged van de molen is geen stout dacht ik? (Octomore is de meest geturfde whisky van de wereld)
Zowel Hel & Verdoemenis als Hemel & Aarde zijn imperial stouts, en de Octomore versies zouden daar niets aan moeten veranderen...
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
pi_149042015
Had alleen een keer zon barley wine gezien
pi_149043604
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 14:03 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Zowel Hel & Verdoemenis als Hemel & Aarde zijn imperial stouts, en de Octomore versies zouden daar niets aan moeten veranderen...
De Hemel&Aarde is de meer geturfde variant. Merciless Brewing (een extreme variant op De Molen) had een nog heftigere stout in het aanbod.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')