FOK!forum / Culinesse à gogo / Kerstdiner 2014! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic #4
#ANONIEMwoensdag 24 december 2014 @ 20:52
christmas_is_coming_by_brandtk-d5mlck1.jpg

Het is eind tweeduizendveertien en dat zorgt dat we voorzichtig kunnen gaan uitkijken naar wat voor velen onder ons 't CUL-hoogtepunt van het jaar is: het kerstdiner!

Vorig jaar was het een groot succes: dit topic kan dienstdoen als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het met elkaar delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress.

Vorig jaar kletsen we vier topics vol in de reeks:
- Kerstdiner 2013! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
- Kerstdiner 2013! deel 2 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
- Kerstdiner 2013! deel 3 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
- Kerstdiner 2013! deel 4 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic

Succesrecepten van vorig jaar: (door meerdere mensen hier gemaakt)

- Spiced & sugared cranberries:
6411419331_630f217898_z.jpg

- Het lekkerste soepje van de wereld:
6256192059_bbcf5c85d4_z.jpg

(Meer suggesties welkom!)

Enkele foto's van CUL-kerstgerechten uit 2013:
SPOILER
RoelerMF:
252b023198f83ebc24f333b10b602a5c_new_medium.jpg
11581390593_b28c9ca4db_z.jpg

Sts:
noc7de.jpg

Motorbloempje:
duck1.jpg

AnneX:
d6b3d9ce7fb8fcc374b48553ab7955e7_zps0377b827.jpg

Zo-is-Dat:
2yvqusn.jpg
nlwu8g.jpg

Myraela:
brownies.png
1476037_171921423019016_1741630194_n.png

Skwish:
paprikasoep+coquille.JPG

Soohr:
29796cbc6d5511e38e24129654f20d34_8.jpg

Borisz:
2qlbvqa.jpg

SV-tje:
Foto650-8CLLEFMI.jpg
Foto650-ZFKQ8IT3.jpg

Bleie:
212xrt4.jpg
[img=400http://i43.tinypic.com/2h3zx5h.jpg[/img]

Ikzelf:
2porvnk.jpg
242h8xl.jpg
Impressie van Iwanius Kerstdis 2014

SPOILER
Kerst 2014:

Foto1k0-ANYFQY8H.jpg

Foto1k0-TEA68H7X.jpg

Foto1k0-BIEBBERV.jpg

Foto1k0-BEDMD8SY.jpg

Foto1k0-LHKYTDHC.jpg

Foto1k0-PZBQQMCR.jpg

Foto1k0-NWLMIERG.jpg

Foto1k0-S4XLFJRO.jpg

Foto1k0-DPHLWNJZ.jpg


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2014 23:57:04 ]
V1z0Rwoensdag 24 december 2014 @ 22:47
Als de aardappels klaar zijn dan maar stoppen voor vandaag :+
Bleiewoensdag 24 december 2014 @ 23:08
Zo, eerste kerstdiner achter de kiezen, met alleen een toetje van mij, maar ben vergeten een foto te maken. Panna cotta was super gelukt, Luikse wafeltjes erbij ook (leuk om te maken!), en chocolade-ijs dat ik in vormpjes had uitgestoken - had de reis goed overleefd. Zeer tevreden.

Net nog even deeg gemaakt voor no-kneadbroodjes voor de lunch morgen, en dan morgen echt aan de bak.
FutureFairytalewoensdag 24 december 2014 @ 23:29
Goed gedaan Bleie!

Mijn eerste diner was ook geslaagd. Morgen de 2e, laatste en meest uitgebreide (met 10 man aan tafel).
#ANONIEMwoensdag 24 december 2014 @ 23:44
Ons kerstdiner is ook achter de rug en iedereen tevreden en huiswaarts gekeerd. OP is daarom ook aangepast en de foto's staan in een spoilertag. :s)

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2014 00:04:09 ]
Lot_1donderdag 25 december 2014 @ 00:00
En waar blijven de foto's dan? }:| Ah, ik zie ze al *O*

Ik heb het huis schoon en opgeruimd, en alles wat voorbereid kon worden is gebeurd :) Ik kijk wel een beetje op tegen de groente en het vlees tegelijk klaarmaken. Ik moet dan lamsrack, spruitjes, en venkel bereiden. De zoete aardappel haal ik dan ook uit de oven. Nog tips daarvoor? Kan ik een deel al voor het voorgerecht doen of is het verstandiger om na het voorgerecht een tijd in de keuken te staan? Dan kan het voorgerecht wel wat zakken, heeft ook voordelen..

Oh, en kan ik het opgeklopt eiwit voor het dessert ook al van tevoren maken?

[ Bericht 4% gewijzigd door Lot_1 op 25-12-2014 00:21:51 ]
V1z0Rdonderdag 25 december 2014 @ 00:02
Goed bezig geweest Iwanius! _O_

En * Dourthe souternes boks * heb 'm ook erbij zitten voor morgen.
Mord_Sithdonderdag 25 december 2014 @ 01:26
Waar blijven de andere foto's? ~:)
golferdonderdag 25 december 2014 @ 01:34
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 01:26 schreef Mord_Sith het volgende:
Waar blijven de andere foto's? ~:)
Misschien als het kerstmis is, dus vanavond?
Of is de nieuwe mode om al de dag voor kerstmis een kerstdiner te maken?
Friday12donderdag 25 december 2014 @ 02:47
quote:
11s.gif Op donderdag 25 december 2014 01:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Misschien als het kerstmis is, dus vanavond?
Of is de nieuwe mode om al de dag voor kerstmis een kerstdiner te maken?
Kerstavond geen optie? :P
Bleiedonderdag 25 december 2014 @ 08:30
Ziet er goed uit Iwanius!

Even crosspost met het baktopic:

Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?
Zo-is-datdonderdag 25 december 2014 @ 09:17
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 08:30 schreef Bleie het volgende:
Ziet er goed uit Iwanius!

Even crosspost met het baktopic:

Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?
Je kan ze tot en met het bladerdeeg al maken :) in de koelkast bewaren en vanavond zo de oven in! Dan pas bakken dus. Gaat prima, deden we in het restaurant waar ik gewerkt heb ook altijd zo :9
Zo-is-datdonderdag 25 december 2014 @ 09:22
Gister het hoofdgerecht voor 21 personen
- kruiden pastei met hazelnoten
- spinazie pastei met maanzaad
- pompoenpastei
- pastei met eendenconfit en sinaasappel
- pastei met gestoofde runderwang
- zalm pastei

Het was goed gelukt! :D iedereen vond wel iets erg lekker en er was niet eens veel over. Heel de tafel vol! :o

Vanavond voor 6 personen, brandade moet ik nog maken en boor het toetje filodeeg bakjes en granaatappelsaus en thats it!
GotCdonderdag 25 december 2014 @ 09:29
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 09:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Je kan ze tot en met het bladerdeeg al maken :) in de koelkast bewaren en vanavond zo de oven in! Dan pas bakken dus. Gaat prima, deden we in het restaurant waar ik gewerkt heb ook altijd zo :9
Hee thanks, dat wilde ik ook weten :)
Lonaadonderdag 25 december 2014 @ 09:55
Hier ook even een update: Ik ben al 2 dagen bezig in de keuken, maar had een ban, dus kun hier niet posten. :')
Vanavond is het zover en ik ben bijna helemaal op schema. Dat is prima, want vandaag hoefde ik in principe niks te doen behalve het afmaken van alles. Nu komt daar de voorbereiding van het toetje nog bij.

Ik heb er zin in! *O*
Myraeladonderdag 25 december 2014 @ 10:18
Ik was mijn camera vergeten. ;( Maar het eerste kerstdiner was in ieder geval lekker. :D
agterdonderdag 25 december 2014 @ 10:34
Ik maak voor 8 personen voor vanavond:

Bospaddenstoelensoep met desembrood
Zeebaars met roomboter en kappertjes - met risotto, frietjes van koolrabi en salade
Panna cotta met stoofperen

Ben gisteravond al begonnen. :)
En vanochtend alle groente voorgesneden en in bakjes gedaan.

Daarbij serveer ik de volgende wijnen:
Crémant de Bourgogne (zacht bruisend aperitief)
Setzer Golden Grüner Veltliner (voorgerecht)
Chardonnay van Domaine de la Jasse (hoofdgerecht)
Bienelientjeedonderdag 25 december 2014 @ 10:36
Ik ga zo beginnen met de lunch :9 Croissants, kerststol, eitje, vers sapje! :9

Daarna direct door met mijn toetje van vanavond :D

Wakker geworden met een hoofdpijntje, dus hoop dat die nog zakt! _O-
Molodonderdag 25 december 2014 @ 10:38
Klinkt allemaal heerlijk :9
Bleiedonderdag 25 december 2014 @ 10:42
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 09:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Je kan ze tot en met het bladerdeeg al maken :) in de koelkast bewaren en vanavond zo de oven in! Dan pas bakken dus. Gaat prima, deden we in het restaurant waar ik gewerkt heb ook altijd zo :9
Super, dank je!
V1z0Rdonderdag 25 december 2014 @ 14:51
Het gaat beginnen.

0aNQHQE.jpg

Succes iedereen en vooral veel plezier!
minilotdonderdag 25 december 2014 @ 14:53
Tafel is er klaar voor. Nu de rest nog. :')

2j0xr39.jpg
roos85donderdag 25 december 2014 @ 14:57
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 14:53 schreef minilot het volgende:
Tafel is er klaar voor. Nu de rest nog. :')

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit mini ^O^
#ANONIEMdonderdag 25 december 2014 @ 15:07
Zekers. Je kan merken dat mini oog heeft voor 'schoonheid' & finesse. Houd ik van. ^O^

quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 01:26 schreef Mord_Sith het volgende:
Waar blijven de andere foto's? ~:)
:? Ik heb volgens mij voldoende foto's van mij in de spoilertag gezet.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2014 15:08:29 ]
fietsiedonderdag 25 december 2014 @ 15:16
Een kleine bijdrage van mij... het vlees staat klaar om in de houtoven te gaan:
Foto720-XAVVKYMC.jpg

En de kalkoen is gaar. Die gaat aan het eind nog even een korstje krijgen bij het vuur:
Foto720-PFUN7ARH.jpg

Straks nog even een update over de groente; die staat nu in een donkere schuur te wachten...

Menu:
- Een frisse salade (botersla, dunne komkommerschijfjes, lichte dressing) met dunne zalmreepjes en reepjes gerookte forel.
- Een voorafje van kiprolladeplakjes om een gefrituurd hapje van filodeeg met kipgehakt
- Ribroast uit de houtoven
- Kalkoen uit de houtoven
- Wintergroente schotel met knolraap, pastinaak, aardpeer, aardappeltjes uit de oven, aangevuld met groene asperges en verse spercieboontjes en gevarieerde paddestoelen.
- Aardappelgratin taartjes (van de Lidl: ik ben te lui het zelf te maken en die van hen zijn briljant)
- Stoofpeertjes uit mijn moeders boomgaard
- Chocoladebombe

Ben nu al 1 dag bezig, vandaag gelukkig alleen "afmaakklusjes"

[ Bericht 21% gewijzigd door fietsie op 25-12-2014 15:29:24 (De Lidl helemaal vergeten) ]
BlackLiningdonderdag 25 december 2014 @ 16:01
Mag de napret ook in dit topic? :')


sCMlAfa.jpg
Pietverdrietdonderdag 25 december 2014 @ 16:02
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:01 schreef BlackLining het volgende:
Mag de napret ook in dit topic? :')


[ afbeelding ]
Bah, margarine
MutedFaithdonderdag 25 december 2014 @ 16:09
291eubr.jpg

Mijn amuses. Van links boven, met de klok mee:

- bietjesterrine.
- risottokroket met truffelmayonaise
- ceviche van zalm, op flatbread, met edamame
- smoothie van kaki fruit

Nu volgen de gangen van de anderen. Ik ben met t toetje weer aan de beurt.
Zo-is-datdonderdag 25 december 2014 @ 16:17
Oehhhh O+ ziet er super lekker en mooi uit Muted!


Wij zijn onderweg naar t tweede kerstdiners met de amuses door vriendlief en het voorgerecht en toetje door mij :) alleen nog mooi serveren straks! *O*
agterdonderdag 25 december 2014 @ 16:18
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 15:16 schreef fietsie het volgende:
Een kleine bijdrage van mij... het vlees staat klaar om in de houtoven te gaan:
[ afbeelding ]

En de kalkoen is gaar. Die gaat aan het eind nog even een korstje krijgen bij het vuur:
[ afbeelding ]

Straks nog even een update over de groente; die staat nu in een donkere schuur te wachten...

Menu:
- Een frisse salade (botersla, dunne komkommerschijfjes, lichte dressing) met dunne zalmreepjes en reepjes gerookte forel.
- Een voorafje van kiprolladeplakjes om een gefrituurd hapje van filodeeg met kipgehakt
- Ribroast uit de houtoven
- Kalkoen uit de houtoven
- Wintergroente schotel met knolraap, pastinaak, aardpeer, aardappeltjes uit de oven, aangevuld met groene asperges en verse spercieboontjes en gevarieerde paddestoelen.
- Aardappelgratin taartjes (van de Lidl: ik ben te lui het zelf te maken en die van hen zijn briljant)
- Stoofpeertjes uit mijn moeders boomgaard
- Chocoladebombe

Ben nu al 1 dag bezig, vandaag gelukkig alleen "afmaakklusjes"
Welke wijn serveer je bij je gangen?
Zo-is-datdonderdag 25 december 2014 @ 16:22
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 14:53 schreef minilot het volgende:
Tafel is er klaar voor. Nu de rest nog. :')

[ afbeelding ]
Goed begin iig! Leuk gedaan zeg :)
FutureFairytaledonderdag 25 december 2014 @ 16:24
quote:
15s.gif Op donderdag 25 december 2014 15:07 schreef Iwanius het volgende:

:? Ik heb volgens mij voldoende foto's van mij in de spoilertag gezet.
Ik geloof dat MordSith bedoelt de foto's van gerechten van anderen uit de vorige topics i.p.v. alleen foto's van jouw gerechten. Voor een OP is het leuker als je algemeen, van ieder wat (dus ook van jou), er in zet. En dan in een aparte post al jouw foto's.
fietsiedonderdag 25 december 2014 @ 16:27
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:18 schreef agter het volgende:

[..]

Welke wijn serveer je bij je gangen?
Geen. Bronwater en/of CrystalClear Cranberry.
Alcoholconsumptie hier in huis is miniem op jaarbasis.

Morgen 2 van de 5 wel wijnliefhebbers, die krijgen La Tulipe de la Garde - Merlot.

Het voorafje 80's-style

Foto720-BACQP8QY.jpg

En het vlees is richting oven ;)

Foto720-KXB67ZTB.jpg

[ Bericht 15% gewijzigd door fietsie op 25-12-2014 16:44:48 ]
BlackLiningdonderdag 25 december 2014 @ 16:44
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bah, margarine
Waar denk jij margarine te zien? :')
Bienelientjeedonderdag 25 december 2014 @ 17:37
Voorgerecht 1 is al een tijdje op

10881391_748207728566102_1281575623_n.jpg?oh=54b8ee8f8f302cc462470118c2d751bd&oe=549E26B4&__gda__=1419643684_55b57c4490a833e294c69bc92630e64d

Ben nu bezig met voorgerechtje 2, salmon crostini's, met roomkaas en paprika/ui mixje.

Toetje staat in de koelkast. Ben heeeeeeel erg benieuwd of de drie lagen goed zetten :o (Het is een 3 laagse cheesecake! Met brownie als onderste bodem!)

Lekkere is wel dat ik ook heel wat brownie overheb! :D
Soohrdonderdag 25 december 2014 @ 17:45
Het voorgerecht staat nu op.
Soep
Windigodonderdag 25 december 2014 @ 18:14
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bah, margarine
Er staat daar echt roomboter op tafel ;)
MutedFaithdonderdag 25 december 2014 @ 18:32
Toetje hier is overigens whiskey brownies, kaneelijs en pain d'Amande.


Voorgerechten waren vitello tonato en penne a la norma. Hoofdgerecht wordt hertenrack en kalfswang. Bijlagen zie ik zo wel.
#ANONIEMdonderdag 25 december 2014 @ 18:53
Mijn voorgerecht...


24ngn74.jpg

Niet bijzonder o.i.d.:

Coquilles (zwarte peper, zeezout en traditionele olijfolie) in een Beurre blanc saus (schrijf ik het zo goed?; helaas een beetje mislukt) met bosui, pittenmix, tuinkers, radijs en peterselie

Foto helaas niet beeldig, maar goed.
fietsiedonderdag 25 december 2014 @ 19:21
Uiteindelijk alles aan tafel (4 jarige & diabeet aan tafel, dus gewoon keurig 18:00 eten en het niet te laat maken ;))

Foto720-FCPOGJT8.jpg
MutedFaithdonderdag 25 december 2014 @ 19:40
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 18:53 schreef Unites het volgende:
Mijn voorgerecht...


[ afbeelding ]

Niet bijzonder o.i.d.:

Coquilles (zwarte peper, zeezout en traditionele olijfolie) in een Beurre blanc saus (schrijf ik het zo goed?; helaas een beetje mislukt) met bosui, pittenmix, tuinkers, radijs en peterselie

Foto helaas niet beeldig, maar goed.
Ziet er niet verkeerd uit.. Smakelijk!

Tussengerecht ingelast: grappa!
Lot_1donderdag 25 december 2014 @ 19:50
Zo, het eten zit erop. Het ging best smooth. Het eten was ook erg lekker, het lamsrack was perfect gegaard :9 Alleen heb ik wel het idee dat mijn vader stiekem het liefst gewoon zo snel mogelijk zijn bord met aardappelen/groente/vlees leeg eet, maar hij was zo lief om gewoon mee te doen ~:)

Later nog een paar foto's.
#ANONIEMdonderdag 25 december 2014 @ 20:01
Tussengerecht: Heldere rundvleesbouillon met wat krulpeterselie


3326vyc.jpg

Hoofdgerecht: Runderhaas met een rijke rodewijnsaus met verse Vlaamse friet, een stoofpeertje en wat sperziebonen

28jv32q.jpg
fietsiedonderdag 25 december 2014 @ 20:23
Leuk! Toffe verslagjes / foto's :)

Hier staat de vaatwasser voor een mega-klus, maar dat gaatie vast braaf doen ;)
agterdonderdag 25 december 2014 @ 20:50
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:23 schreef fietsie het volgende:
Leuk! Toffe verslagjes / foto's :)

Hier staat de vaatwasser voor een mega-klus, maar dat gaatie vast braaf doen ;)
De vaatwasser gaat hier vanavond wel drie keer aan. :)
fietsiedonderdag 25 december 2014 @ 20:51
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:50 schreef agter het volgende:

[..]

De vaatwasser gaat hier vanavond wel drie keer aan. :)
Hehehe ja zoiets hier ook.
Met name de bakken die in de houtoven zijn geweest zullen moeilijk schoon te krijgen zijn.
Lot_1donderdag 25 december 2014 @ 20:54
Theeglaasjes van de Action voor je bouillon, Unites?
Die heb ik voor het dessert gebruikt :)
Soohrdonderdag 25 december 2014 @ 20:57
Het was even een uitdaging om een kerstige maaltijd op tafel te zetten die ook nog door mijn dochtertje van 2,5 zou worden gegeten zonder dat ik het kon voorbereiden.
Het is een simpele, maar erg smakelijke maaltijd geworden.

De keuken
10852638_741737192584149_1006840819_n.jpg

Het voorgerecht, soep met backerbsen.
10853057_1515411758726243_665781100_n.jpg

Het hoofdgerecht, Huftsteak met rostirondjes en een salade.
10865133_1585144151700885_313869091_n.jpg

Het nagerecht
Pannenkoek gevuld met vanille-ijs. (doorsnijden voor een mooie foto is mislukt :( )
10844204_908752149144066_833832009_n.jpg

Kerstsfeer na het eten
10848426_844921608892352_702775070_n.jpg
fietsiedonderdag 25 december 2014 @ 21:01
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:57 schreef Soohr het volgende:
Kerstsfeer na het eten
[ afbeelding ]
Euh, je bent in het buitenland neem ik aan? :)
#ANONIEMdonderdag 25 december 2014 @ 21:03
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:54 schreef Lot_1 het volgende:
Theeglaasjes van de Action voor je bouillon, Unites?
Die heb ik voor het dessert gebruikt :)
Ja, haha... mooie/leuke glaasjes, hè?
Soohrdonderdag 25 december 2014 @ 21:04
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:01 schreef fietsie het volgende:

[..]

Euh, je bent in het buitenland neem ik aan? :)
Oostenrijk, eindelijk sneeuw na een week groene grasweiden, tenzij je boven de 2000m ging
fietsiedonderdag 25 december 2014 @ 21:04
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:04 schreef Soohr het volgende:

[..]

Oostenrijk, eindelijk sneeuw na een week groene grasweiden, tenzij je boven de 2000m ging
Damn... dan hoop ik voor je dat hier snel nog een metertje bijkomt....
Vrienden van me zitten in Noord-Italie en daar was het vanmiddag 15graden..
Lot_1donderdag 25 december 2014 @ 21:10
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:03 schreef Unites het volgende:

[..]

Ja, haha... mooie/leuke glaasjes, hè?
Ja, dat vond ik ook ja! :Y

[ Bericht 65% gewijzigd door Lot_1 op 25-12-2014 21:17:38 ]
MutedFaithdonderdag 25 december 2014 @ 21:22
Toetje heeft de foto's niet gehaald.. Was een enorm succes. Bedankt RobinOok voor de whiskeybrownies!
#ANONIEMdonderdag 25 december 2014 @ 21:51
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:01 schreef Unites het volgende:
Tussengerecht: Heldere rundvleesbouillon met wat krulpeterselie

3326vyc.jpg

Grappig dit. Mijn vriendin had dit dus gisteren (toen we nog in Nl waren) ook als tussendoortje bereid.

Voor de rest ziet het er allemaal prima uit.(ook van de andere posters) :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2014 21:52:50 ]
agterdonderdag 25 december 2014 @ 21:55
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 10:34 schreef agter het volgende:
Ik maak voor 8 personen voor vanavond:

Bospaddenstoelensoep met desembrood
Zeebaars met roomboter en kappertjes - met risotto, frietjes van koolrabi en salade
Panna cotta met stoofperen

Ben gisteravond al begonnen. :)
En vanochtend alle groente voorgesneden en in bakjes gedaan.

Daarbij serveer ik de volgende wijnen:
Crémant de Bourgogne (zacht bruisend aperitief)
Setzer Golden Grüner Veltliner (voorgerecht)
Chardonnay van Domaine de la Jasse (hoofdgerecht)
Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
fietsiedonderdag 25 december 2014 @ 21:58
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:

[..]

Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
Rond de 20,- geloofik. (Ik tel uk van 4 mee want die at ook gewoon mee, de cranberries heeft ze aan de kant gelegd)

[ Bericht 5% gewijzigd door fietsie op 25-12-2014 22:04:54 ]
Myraeladonderdag 25 december 2014 @ 22:37
Zelfgemaakte paté is best goed gelukt. :D Iets te grof misschien, maar ik heb geen vleesmolen.

Durfde hem bijna niet te proeven. :') Ben eigenlijk helemaal niet van de lever, en als je dan die bagger lading vlees ziet die erin gaat krijg je daar niet echt trek van. :') Maar hij is prima, en zeker met de rode uien jam is het erg lekker.
Soohrdonderdag 25 december 2014 @ 22:50
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:

[..]

Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
in NL zou ik denk ik tegen de 40 pp zitten, voornamelijk door de wijn en vlees.
deze kerst hooguit 15 euro pp.
Bienelientjeedonderdag 25 december 2014 @ 23:01
Niet de beste foto's of het meest culinair, maar het smaakte allemaal prima voor ons! 8-)

Alleen het toetje vond ik zelf een beetje .... :{ Mijn ouders en de persoon die op bezoek was, vonden het super lekker! Voor mij was het gewoon té citroenerig qua smaak:

SPOILER
Eerste voorgerecht, eend carpaccio met pijnboompitten en frambozendressing en wat rucola:
10881391_748207728566102_1281575623_n.jpg?oh=7bedbe1b7d18112aff14959029023ed6&oe=549ECF74&__gda__=1419643684_b7903e7c9a7eaab3a73d18c77c9ed8eb

Tweede voorgerecht was een Salmon Crostini met roomkaas, beetje citroen en dille en tomaat/rode ui/zout/peper mengsel en gerookte zalm (heb alleen geen foto met de gerookte zalm erop, haha)
10881372_748420525211489_887851418_n.jpg?oh=8c186696cc0d3948400408f2ec746ad2&oe=549EF5AC&__gda__=1419718193_82055e41e600f7b293f0c1715cd522a6

Hoofdgerecht, pestohaastje in serranoham (wij zijn grote eters, dus dit was genoeg voor ons!):
10867211_748420571878151_149213408_n.jpg?oh=0ff63e865e4bc167a42f0aee1bcc170a&oe=549E13E3&__gda__=1419707646_080474fe813357142f61f0cc7faeafd4

Toetje, mango cheese cake met brownie crust:
10887805_748420588544816_1018428484_n.jpg?oh=537d7b1806bf723df49ba7148ca53410&oe=549F3D62&__gda__=1419701377_528e7d491b2e3676da5eea0b9c552561

Oh, en deze vond ik gewoon té grappig. Opende een fles witte wijn, haalde het ijzer er vanaf en moest gewoon lachen..... _O-

10881222_748420558544819_677918780_n.jpg?oh=51ccd12d5a9d9ba6a061b28be986d4aa&oe=549F2CC1&__gda__=1419645404_f75ecf597dcb59ea1e4529eef35ff33a
highenderdonderdag 25 december 2014 @ 23:01
Net genoten van de volgende gangen.

1. Soep van groene asperges met Hollandse garnaaltjes.
2. Gebakken ganzenlever in een zwembad van rode portsaus met witte druiven. Los daarvan wat breekbroodjes, boter en gekarameliseerde appel (in de ganzenleverjus).
3. Hazenrug met spruitjes, knolselderijpuree, veenbessenkonfijt.
4. Kaasplankje bestaande uit een Portugees lepelkaasje, een epoisses, een boerenkaas met truffel en een Stilton.

Gang 1 en 2 in eerste instantie begeleid met een, helaas teleurstellende, Duijn Pinot Noir, snel overgeschakeld naar een Niepoort Douro om, met succes, de sfeer te herstellen tot gang 4, waarna we overgingen op een Kopke Colheita.

Het geheel afgesloten met een Irish coffee.

Nu is het tijd voor een (hopelijk) copieuze verlichting. :@
ASSpirinevrijdag 26 december 2014 @ 01:45
Zaterdag (7 pers): Varkens schouder in de oven gebakken. Ieder moest een gecht meebrengen, dus was makkelijk werk :)

Maandag (6 pers): Kalkoen, eerst gepekeld voor 24 uur, boter met kruiden gemixt en dan tussen het vel en vlees gedaan, verder was er nog puree en een salade.

Woensdag (2 pers): paddestoelen risotti + resterende kalkoen

Donderdag (4 pers): ossentong met madeirasaus als voorgerecht. Fazant filet met paddestoelen, aardappelgratin en gevulde courgette.
Bleievrijdag 26 december 2014 @ 09:34
Ziet er allemaal goed uit, zeg.

Ons kerstdiner gisteren was ook een succes!

Vooraf: paddenstoelensoep (die een wat ranzig kleurtje had, maar best lekker was).

v7dpv4.jpg

Hoofdgerecht: gestoofde konijnenbout, met rode kool en aardappelgratin (en appelmoes, maar die staat niet op de foto). Konijn was echt :9~ :9~ :9~ )

15zmdd1.jpg

Toe: peren tarte-tatin met een bolletje-ijs
295x2k5.jpg
Bleievrijdag 26 december 2014 @ 11:49
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

or6qzo.jpg

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
fietsievrijdag 26 december 2014 @ 12:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

[ afbeelding ]

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
Heel mooi op een bord leggen, de stukjes "lijmen" met een laag slagroom en gewoon doen alsof je het niet gezien hebt is geen optie? O-)
essnhillsvrijdag 26 december 2014 @ 12:28
Het diner was gister een groot succes O+

Ik heb zelf geen foto's gemaakt, maar m'n oom wel, dus die zal ik binnenkort een keer aan hem vragen :)
essnhillsvrijdag 26 december 2014 @ 12:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

[ afbeelding ]

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
Oh wat zonde ;(
Bleievrijdag 26 december 2014 @ 12:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:09 schreef fietsie het volgende:

[..]

Heel mooi op een bord leggen, de stukjes "lijmen" met een laag slagroom en gewoon doen alsof je het niet gezien hebt is geen optie? O-)
Nee, ze vallen bij het ontdooien alleen maar meer in elkaar. Ik had gelukkig nog genoeg eieren e.d. in huis, dus het komt echt wel goed, maar jammer is het wel.
fietsievrijdag 26 december 2014 @ 12:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:29 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nee, ze vallen bij het ontdooien alleen maar meer in elkaar. Ik had gelukkig nog genoeg eieren e.d. in huis, dus het komt echt wel goed, maar jammer is het wel.
Getver, nou succes dan met maken van nieuwes.

Ik zit nog te dubben of ik vanavond wel of niet gebruik ga maken van mijn houtoven. Het is extra werk maar het velletje van de kalkoen was zo bizar krokant gister, dat red ik niet met de grill....
Lonaavrijdag 26 december 2014 @ 12:52
Vanavond lekker de restjes van gisteren opeten! :9

Oh, en de afwas is ook alweer gedaan! Er lag vanochtend nog 1 schoon mes en 2 borden in de la. Precies genoeg. :7
fietsievrijdag 26 december 2014 @ 12:55
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:52 schreef Lonaa het volgende:
Vanavond lekker de restjes van gisteren opeten! :9

Oh, en de afwas is ook alweer gedaan! Er lag vanochtend nog 1 schoon mes en 2 borden in de la. Precies genoeg. :7
*grin* Goed gepland :)

Hier alweer aan het kokkerellen voor de 2e ronde: 6 personen van 14:00 - 20:00 ongeveer ;)
Lonaavrijdag 26 december 2014 @ 12:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:55 schreef fietsie het volgende:

[..]

*grin* Goed gepland :)

Hier alweer aan het kokkerellen voor de 2e ronde: 6 personen van 14:00 - 20:00 ongeveer ;)
Ha, ja, ik moest er ook wel om grijzend. Het was niet eens gepland. :+

Wat ga je maken voor vanavond?
fietsievrijdag 26 december 2014 @ 12:59
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:55 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ha, ja, ik moest er ook wel om grijzend. Het was niet eens gepland. :+

Wat ga je maken voor vanavond?
- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola

De groenteschotel van gisteravond:
Foto720-KN4MY3RI.jpg
miss_slyvrijdag 26 december 2014 @ 13:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

[ afbeelding ]

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
O, wat vreselijk zonde!

Mijn pavlova had het goed gehouden in de vriezer. In aluminium en daaromheen een plastic tas, dus. Het was ook heerlijk! Zal straks nog even een fotootje plaatsen. Qua afwerking verdiende het zeker nog geen 10 (of zelfs een 7 ;)) maar hij smaakte verrukkelijk!
Lonaavrijdag 26 december 2014 @ 13:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:59 schreef fietsie het volgende:

[..]

- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola

De groenteschotel van gisteravond:
[ afbeelding ]
Dat klinkt lekker. :9
miss_slyvrijdag 26 december 2014 @ 13:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:59 schreef fietsie het volgende:

[..]

- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola

De groenteschotel van gisteravond:
[ afbeelding ]
Dat menu klinkt heerlijk, en die groenteschotel ziet er zalig uit! Wat zit er in? Heb je een recept?
fietsievrijdag 26 december 2014 @ 13:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Dat menu klinkt heerlijk, en die groenteschotel ziet er zalig uit! Wat zit er in? Heb je een recept?
Thanx, nee gewoon ehm, beetje aangeklooid :)

- Krieltjes (gehalveerd)
- Spruitjes en blauwe spruitjes
- Aardpeertjes
- Pastinaak-schijfjes
- Knolraap-blokjes
- Klein beetjeuitgebakken spekjes
- Licht gebakken cranberries met schepje suiker

Alles voorgegaard en toen in de oven opgewarmd...
Lonaavrijdag 26 december 2014 @ 13:07
Oh, voor ik het vergeet, crosspost van mijn kerstdiner.
Alle gangen hadden bijpassende wijn. :Y

De tafel:
lVOBXA4.jpg
De amuse: (geroosterde biet, geitenkaas, gesuikerde kumquat, pistachekruim, tuinkers)
2aJJtz4.jpg
Voorgerecht: (kippenleverpate, brood, knoflookscheuten en cranberrycompote)
ZmZpssc.jpg
Close up:
r4CO4oz.jpg
Voorgerecht: (Gravad lax met biet, zoete aardappelpannenkoek, zure room, half zacht eitje)
bLZ1vHP.jpg
De soep (paddenstoelensoep, zo luchtig dat het bijna als bavarois voelde in je mond, met bacontwister)
r9eBbIk.jpg
Hoofdgerecht: (eendenborst, rode wijn saus, pommes anna, gekarameliseerde witlof, sinaasappelsesamkoekje)
DzkVtaa.jpg
Kaasplankje zonder foto.
Dessert: (Stoofpeer, crumble en passievrucht creme anglaise)
PoFz2wP.jpg
En de koekjes! Kokosmakronen en zandkoekjes met schaakbordpatroon.
2EiPhgu.jpg
Bienelientjeevrijdag 26 december 2014 @ 13:31
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:07 schreef Lonaa het volgende:
Oh, voor ik het vergeet, crosspost van mijn kerstdiner.
Alle gangen hadden bijpassende wijn. :Y

De tafel:
[ afbeelding ]
De amuse: (geroosterde biet, geitenkaas, gesuikerde kumquat, pistachekruim, tuinkers)
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (kippenleverpate, brood, knoflookscheuten en cranberrycompote)
[ afbeelding ]
Close up:
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (Gravad lax met biet, zoete aardappelpannenkoek, zure room, half zacht eitje)
[ afbeelding ]
De soep (paddenstoelensoep, zo luchtig dat het bijna als bavarois voelde in je mond, met bacontwister)
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: (eendenborst, rode wijn saus, pommes anna, gekarameliseerde witlof, sinaasappelsesamkoekje)
[ afbeelding ]
Kaasplankje zonder foto.
Dessert: (Stoofpeer, crumble en passievrucht creme anglaise)
[ afbeelding ]
En de koekjes! Kokosmakronen en zandkoekjes met schaakbordpatroon.
[ afbeelding ]
:9~ _O_
Zo-is-datvrijdag 26 december 2014 @ 13:33
Hmm! Wat ziet dat er goed uit! O+

Hier gisteren ook weer goed geslaagd :) alleen m'n filodeeg bakjes bleken iets te klein voor de pannacotta dus dat werd wat minder mooi dan bedoeld, gelukkig niet minder lekker :D

Straks foto's!
fietsievrijdag 26 december 2014 @ 13:53
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:07 schreef Lonaa het volgende:
Oh, voor ik het vergeet, crosspost van mijn kerstdiner.
Alle gangen hadden bijpassende wijn. :Y

De tafel:
[ afbeelding ]
De amuse: (geroosterde biet, geitenkaas, gesuikerde kumquat, pistachekruim, tuinkers)
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (kippenleverpate, brood, knoflookscheuten en cranberrycompote)
[ afbeelding ]
Close up:
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (Gravad lax met biet, zoete aardappelpannenkoek, zure room, half zacht eitje)
[ afbeelding ]
De soep (paddenstoelensoep, zo luchtig dat het bijna als bavarois voelde in je mond, met bacontwister)
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: (eendenborst, rode wijn saus, pommes anna, gekarameliseerde witlof, sinaasappelsesamkoekje)
[ afbeelding ]
Kaasplankje zonder foto.
Dessert: (Stoofpeer, crumble en passievrucht creme anglaise)
[ afbeelding ]
En de koekjes! Kokosmakronen en zandkoekjes met schaakbordpatroon.
[ afbeelding ]
Mooi hoor ;) Smaakte het ook zoals het eruit zag?
voederbietelvrijdag 26 december 2014 @ 14:30
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bah, margarine
Ik heb nog een kilo zure pruimen, heb jij daar toevallig een goed recept mee of zo?
Lonaavrijdag 26 december 2014 @ 14:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:53 schreef fietsie het volgende:

[..]

Mooi hoor ;) Smaakte het ook zoals het eruit zag?
Ja! :Y

Het was enorm lekker. :9
De zalm op zichzelf was ietsjes zouter dan verwacht/gehoopt, maar smaakte in combinatie met de rest precies goed.
De pate was heeeeeeeerlijk zacht, de soep was ontzettend luchtig, de eend precies goed. Nomnom. :9
fietsievrijdag 26 december 2014 @ 14:55
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 14:53 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja! :Y

Het was enorm lekker. :9
De zalm op zichzelf was ietsjes zouter dan verwacht/gehoopt, maar smaakte in combinatie met de rest precies goed.
De pate was heeeeeeeerlijk zacht, de soep was ontzettend luchtig, de eend precies goed. Nomnom. :9
Cool :) Ik ben nu begonnen met voorafjes serveren hier. Simpel spul, maar wel lekker.

Zelf zit ik op een "minimaal carb, minimaal vet" dieet dus ik -kijk- vooral naar hoe anderen genieten ;)
minilotvrijdag 26 december 2014 @ 15:34
Karamels met goud, schuimpjes met wierook en roomrolletjes met mirre zijn inmiddels opgevroten bij de koffie. *) Later foto's!
PdeHoogvrijdag 26 december 2014 @ 15:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 15:34 schreef minilot het volgende:
Karamels met goud, schuimpjes met wierook en roomrolletjes met mirre zijn inmiddels opgevroten bij de koffie. *) Later foto's!
Cool :D
RobinOokvrijdag 26 december 2014 @ 15:54
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:

[..]

wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
Was een goedkope kerst dit jaar, ik denk iets van 15 euro per persoon. (3 gangen, 3 flessen wijn)
essnhillsvrijdag 26 december 2014 @ 15:57
Ziet er lekker uit :9 :9

Mijn oom heeft gister foto's gemaakt, die zal ik later wel eens posten als ik ze toegestuurd krijg :)
Bleievrijdag 26 december 2014 @ 16:00
Ziet er goed uit Lonaa!

Ik was ook niet zo veel kwijt. Totaal denk ik iets van 175 euro uitgegeven aan boodschappen, voor 1 x dessert voor 12 en twee x driegangenmenu (resp voor 6 en voor 5 personen). Wijn hadden we in huis, dus dat scheelt behoorlijk.
essnhillsvrijdag 26 december 2014 @ 16:15
Bij mijn was de venkel-hazelnootsoep deze keer wat dunner en véél smaakvoller en lekkerder dan de eerste keer dat ik het maakte :+ :9
staticvrijdag 26 december 2014 @ 17:26
quote:
6s.gif Op woensdag 24 december 2014 20:52 schreef Iwanius het volgende:
Impressie van Iwanius Kerstdis 2014
Zijn dat foto's uit de jaren zeventig?
fietsievrijdag 26 december 2014 @ 19:09
*excuses* Gezien de drukte vandaag geen foto's. Alleen de mededeling: gehele menu zeer geslaagd.
Dragonberryvrijdag 26 december 2014 @ 19:44
48DC58C0-6B05-4447-9EA2-9E85B83F96EB_zpskuzvzcjx.jpg
Het diner van vandaag. Hachee met vifespice, kip met rozemarijn en tijm, lamsbout met knoflook en rozemarijn, spruitjes met spek, rode kool en aardappelkroketjes. Bijna helemaal op gegaan met 5 personen en 2 kinderen.
Toetje was creme brulee, appeltaart en chocolade ijs. Helaas geen foto daarvan.
summer2birdvrijdag 26 december 2014 @ 20:18
Gisteren had mijn moeder:
Voorgerecht van garnalencoctail met wiskey
Voorgerecht van kop runderboullion met ongezoete geklopte slagroom die naar kerrie smaakte
Hoofdgerecht was rundertornedo met wijnsaus, en sperziebonen, gerold in ontbijtspek.
Dan kaasplankje
Dan ijs want het oorspronkeleijke toetje was mislukt.
Er stonden stoofpeertjes van mij bij :)
fietsievrijdag 26 december 2014 @ 22:17
Een laat toetje ;)

Foto540-HKJ6AJ6W.jpg
Myraelazaterdag 27 december 2014 @ 00:25
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel. :')

Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.

Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.

pate.jpg
beefwellington.jpg
bakedalaska.jpg
agterzaterdag 27 december 2014 @ 00:35
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 december 2014 00:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel. :')

Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.

Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wouw, dat ziet er heerlijk uit!
FutureFairytalezaterdag 27 december 2014 @ 01:32
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 december 2014 00:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel. :')

Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.

Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi hoor! Populair in Australië, dit diner :)
Beef Wellington; kudo's dat je dat al durft. Vind het zelf doodeng omdat je em niet kunt checken tijdens het bakken.

^O^
Molozaterdag 27 december 2014 @ 01:52
Wat ziet dat er goed uit allemaal O+ :Y) :9~
Zo-is-datzaterdag 27 december 2014 @ 10:38
Geen foto's van de zes pasteien kerst avond maar die vielen erg in de smaak :)

Wel snelle foto's van het voorgerecht eerste kerstdag:

vzv7ya.jpg

Konijn rilette, groenten paté, kabeljauw brandade, pittige zoetzuur van rode ui en tafelzuur. Met toast en zelfgebakken noten speltbrood.

1z5jex3.jpg

En het nagerecht:

4iy9gy.jpg

Helaas m'n filodeeg bakje iets te klein gemaakt dus paste de pannacotta er niet mooi in zoals de bedoeling was
:@

Het is vanille pannacotta met kaneel rozensiroop en rozenblaadjes met een beetje geslagen room en een semifreddo met granaatappelsaus en pistache nootjes :9

Toetje tweede kerstdag:

2w7q1qv.jpg

Bitterkoekjes pudding

Hoofd was een gevuld kippetje met kweepeer glaze, pistache rode port en gedroogde kersen maar Helaasch geen foto, was wel erg lekker!

[ Bericht 15% gewijzigd door Zo-is-dat op 27-12-2014 10:48:59 ]
minilotzaterdag 27 december 2014 @ 11:28
Zes pasteien!!! :D ^O^ Wat gaaf! En ongetwijfeld lekker! Pasteien: O+

Myra, zeer lekkermakende foto's! :9
minilotzaterdag 27 december 2014 @ 11:34
Mijn tafel bij avond, met schoonfamilie eraan:
2ir6ty8.jpg

Het Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract: :)
idhelu.jpg

Closeup van de karamels, toen ik ze net van bladgoud had voorzien in de keuken:
dvlj6f.jpg

De Tl-buis in mijn keuken ging 's avonds kaduuk ( -O- ) en het was echt te donker om mijn hoofd- en bijgerechten (hele eend, pork wellington, cranberrycompote, aardappelkoekjes met sinaasappel, venkel met drie soorten kaas en een koolsalade met pecan en appel) op de foto te zetten. Ach ja. Het was in elk geval erg lekker allemaal en er is geen kruimel overgebleven. Geen restjeseten vandaag dus! :D

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 27-12-2014 11:54:44 ]
fietsiezaterdag 27 december 2014 @ 12:30
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 december 2014 00:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel. :')

Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.

Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Super hoor, ziet er goed uit,.
fietsiezaterdag 27 december 2014 @ 12:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Mijn tafel bij avond, met schoonfamilie eraan:
[ afbeelding ]

Het Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract: :)
[ afbeelding ]

Closeup van de karamels, toen ik ze net van bladgoud had voorzien in de keuken:
[ afbeelding ]

De Tl-buis in mijn keuken ging 's avonds kaduuk ( -O- ) en het was echt te donker om mijn hoofd- en bijgerechten (hele eend, pork wellington, cranberrycompote, aardappelkoekjes met sinaasappel, venkel met drie soorten kaas en een koolsalade met pecan en appel) op de foto te zetten. Ach ja. Het was in elk geval erg lekker allemaal en er is geen kruimel overgebleven. Geen restjeseten vandaag dus! :D
Mjahm wow, veel zorg aan besteed!
Windigozaterdag 27 december 2014 @ 12:39
35che76.jpg

Mijn moeder's kerst menu voor ons tweeën :D Geroosterde kip met stuffing, aardappels & pastinaken uit de oven, haricots verts en cranberrysaus :)

Het was erg lekker allemaal :9
Coelhozaterdag 27 december 2014 @ 12:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 01:32 schreef FutureFairytale het volgende:

Beef Wellington; kudo's dat je dat al durft. Vind het zelf doodeng omdat je em niet kunt checken tijdens het bakken.

^O^
Kernthermometer erin en opgelost :)
Zo-is-datzaterdag 27 december 2014 @ 13:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Mijn tafel bij avond, met schoonfamilie eraan:
[ afbeelding ]

Het Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract: :)
[ afbeelding ]

Closeup van de karamels, toen ik ze net van bladgoud had voorzien in de keuken:
[ afbeelding ]

De Tl-buis in mijn keuken ging 's avonds kaduuk ( -O- ) en het was echt te donker om mijn hoofd- en bijgerechten (hele eend, pork wellington, cranberrycompote, aardappelkoekjes met sinaasappel, venkel met drie soorten kaas en een koolsalade met pecan en appel) op de foto te zetten. Ach ja. Het was in elk geval erg lekker allemaal en er is geen kruimel overgebleven. Geen restjeseten vandaag dus! :D
Prachtig! O+ en het hoofdgerecht klinkt verrukkelijk :9
minilotzaterdag 27 december 2014 @ 13:37
Was blijven steken op 'zes pasteien', maar de rest klinkt ook goed, zeg!

quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
zelfgebakken noten speltbrood.
Ooo! O+

quote:
vanille pannacotta met kaneel rozensiroop en rozenblaadjes
Ooooooo!! O+ O+
Zo-is-datzaterdag 27 december 2014 @ 15:10
Nog even pronken met een van de amuses van m'n lief O+

2utnq68.jpg

Geïnspireerd op t (fantastische!! O+ :D ) diner wat we in november bij de librije hebben genoten

De "horse ra hand dish" zoals ie hm heeft genoemd :D mierikswortel, avocado, noten crunch, prei, bleekselderij *O*
SuperFoodzaterdag 27 december 2014 @ 15:53
ik vind het maar een ranzige nieuwigheid.
Bleiezondag 28 december 2014 @ 08:59
Van Tweede Kerstdag heb ik alleen een foto van het toetje: pavlova met vijgen, granaatappel, abrikoos, pistache, kakifruit, rozenwater en granaatappelsiroop. Ik had ook een beetje rozenwater door de pavlova gedaan. En uiteindelijk was ik eigenlijk wel blij dat ik die opnieuw moest doen, want de tweede keer waren ze echt veeeeeeel beter gelukt.

156bsxw.jpg

Oh, en verder kan ik iedereen het recept voor zoetzure vis uit 'Jeruzalem' van Ottolenghi van harte aanbevelen. :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
V1z0Rzondag 28 december 2014 @ 19:50
:o die foto's en die gerechten... :9~

Nu durf ik mijn foto's hier niet te showen :@
SuperFoodzondag 28 december 2014 @ 19:53
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:50 schreef V1z0R het volgende:
:o die foto's en die gerechten... :9~

Nu durf ik mijn foto's hier niet te showen :@
stel je niet aan :P post!
V1z0Rzondag 28 december 2014 @ 20:03
Was ook wel de bedoeling maar ik kan dus voor geen ene reet goede foto's nemen en de sausjes lijken daardoor op een vette brei. :P
En de loempia's lijken wel groentedrollen terwijl ze in het echt toch best wel er lekker uitzagen.

SPOILER
Kaasplankje (naja, er ligt ook kaas op :+ )
vC8fWib.jpg?2
Amuse
0aNQHQE.jpg?1
Voorgerecht koud:
GyyTo31.jpg?1
Voorgerecht warm:
we73BJp.jpg?1
Soep:
jsDAMiN.jpg?1
Hoofd:
SMGAQ1L.jpg?1

Had na het hoofdgerecht weinig puf meer om het geplande toetje te bereiden dus in plaats van vienetta op een pannekoekje met fruit en karamelsaus is dat geworden vienetta op een bordje :+
SuperFoodzondag 28 december 2014 @ 20:04
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:03 schreef V1z0R het volgende:
Was ook wel de bedoeling maar ik kan dus voor geen ene reet goede foto's nemen en de sausjes lijken daardoor op een vette brei. :P
En de loempia's lijken wel groentedrollen terwijl ze in het echt toch best wel er lekker uitzagen.

SPOILER
Kaasplankje (naja, er ligt ook kaas op :+ )
[ afbeelding ]
Amuse
[ afbeelding ]
Voorgerecht koud:
[ afbeelding ]
Voorgerecht warm:
[ afbeelding ]
Soep:
[ afbeelding ]
Hoofd:
[ afbeelding ]

Had na het hoofdgerecht weinig puf meer om het geplande toetje te bereiden dus in plaats van vienetta op een pannekoekje met fruit en karamelsaus is dat geworden vienetta op een bordje :+
ow ik heb hem nog niet opengeklikt maar wat maak je me nieuwsgierig :D
SuperFoodzondag 28 december 2014 @ 20:04
* klikt *
SuperFoodzondag 28 december 2014 @ 20:06
ik krijg er trek van :D

en presentatie technisch vind ik de soep en de salde bij het hoofdgerecht het mooist. maar de rest zou ik me ook wel op verheugen als ik het op mocht eten :p
V1z0Rzondag 28 december 2014 @ 20:16
Het smaakte dan ook erg goed en een van de grootste kieskauwerts die ik ken heeft vrijwel alles opgegeten, dus dat is op zich ook een compliment :+
agterzondag 28 december 2014 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:16 schreef V1z0R het volgende:
Het smaakte dan ook erg goed en een van de grootste kieskauwerts die ik ken heeft vrijwel alles opgegeten, dus dat is op zich ook een compliment :+
Fijn is dat hè, als bijna alles opkomt!
V1z0Rzondag 28 december 2014 @ 20:24
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:19 schreef agter het volgende:

[..]

Fijn is dat hè, als bijna alles opkomt!
:Y

De laatste restjes wijn maak ik vanavond zelf op B-)
Myraelazondag 28 december 2014 @ 20:26
Ziet er toch prima uit.

Alleen wat is het warme voorgerecht? :@ En wat is dat voor vlees bij het hoofdgerecht?
agterzondag 28 december 2014 @ 20:26
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:24 schreef V1z0R het volgende:

[..]

:Y

De laatste restjes wijn maak ik vanavond zelf op B-)
Herkenbaar! Als je de kok bent kun je zelf vaak pas achteraf echt genieten. Dat vind ik dan wel vaak jammer, dat de sociale interactie je wat ontgaat.
Myraelazondag 28 december 2014 @ 20:34
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:26 schreef agter het volgende:
Dat vind ik dan wel vaak jammer, dat de sociale interactie je wat ontgaat.
Dat heb ik dus echt helemaal niet he. Ik sta tijdens het hele diner misschien een kwartier nog te koken. Daar plan ik de gerechten overigens ook gewoon op, vind ik veel fijner.
V1z0Rzondag 28 december 2014 @ 20:41
Hier wel iets meer dan een kwartier maar niet dat ik veel gemist heb.
Wel zoveel mogelijk van te voren al gedaan natuurlijk.
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:26 schreef Myraela het volgende:
Ziet er toch prima uit.

Alleen wat is het warme voorgerecht? :@ En wat is dat voor vlees bij het hoofdgerecht?
Dat is een loempia (rijstevel) met eendeborst :D Het vel zie je dus nauwelijks en de saus lijkt ook niet op hoe het er in gewoon licht uitzag.

Hoofdgerecht is entrecote met champignons.

Kun je op foto niet helemaal zien maar vond ik erg goed gelukt. Heb maar een kleine keuken dus werd beetje lastig om ook tegelijk groente te grillen (had eigenlijk m'n combimagnetron moeten gebruiken) en aardappels met champignons te maken. Maar om vlees op temperatuur te brengen ging au bain bijzonder goed zonder dat het ging garen.
agterzondag 28 december 2014 @ 20:44
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:34 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat heb ik dus echt helemaal niet he. Ik sta tijdens het hele diner misschien een kwartier nog te koken. Daar plan ik de gerechten overigens ook gewoon op, vind ik veel fijner.
Oh, ik bedoel niet zozeer direct alleen het koken: meer het gastschap ansich voor 8 personen.
Ik stond voor het hoofdgerecht maar een half uur in de keuken (die open is), maar het is ook meer de drukte er omheen:
Zien dat iedereen nog genoeg te drinken heeft, glazen vervangen door schone bij nieuwe wijn, mensen met elkaar laten praten die elkaar niet kenden als ze iets gemeenschappelijks hadden, etc. Nog snel wat speelgoed voor de kinderen van zolder halen, voor mensen die buiten staan te roken de vuurkorf nog wat opstoken etc.
Maar ieder doet het op zijn eigen manier. Ik was te druk met alles om lekker te zitten en een goed gesprek aan te gaan.
Myraelazondag 28 december 2014 @ 20:48
Oh, maar daar doe ik allemaal niet aan. Fles wijn op tafel en voor de rest kan iedereen het zelf wel uitzoeken. Het is ook Kerst voor mij. :D

Maar ik kookte dan ook niet in mijn eigen huis en we waren alleen met familie, die kunnen hun weg ook wel vinden in mijn moeders huis.
V1z0Rzondag 28 december 2014 @ 20:59
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:44 schreef agter het volgende:

[..]

Oh, ik bedoel niet zozeer direct alleen het koken: meer het gastschap ansich voor 8 personen.
Ik stond voor het hoofdgerecht maar een half uur in de keuken (die open is), maar het is ook meer de drukte er omheen:
Zien dat iedereen nog genoeg te drinken heeft, glazen vervangen door schone bij nieuwe wijn, mensen met elkaar laten praten die elkaar niet kenden als ze iets gemeenschappelijks hadden, etc. Nog snel wat speelgoed voor de kinderen van zolder halen, voor mensen die buiten staan te roken de vuurkorf nog wat opstoken etc.
Maar ieder doet het op zijn eigen manier. Ik was te druk met alles om lekker te zitten en een goed gesprek aan te gaan.
Ja, dan is het al snel druk. Zelf wel genoten toch!?

Bij m'n oma mag ik ook ook nooit meehelpen want dat doen de vrouwen dan. Gaan ook wel wat flesjes wijn doorheen in de keuken :+
Maar de mannen moeten eten en drinken en de vrouwen van de familie doen de rest en dat vinden ze leuk.
agterzondag 28 december 2014 @ 21:00
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:48 schreef Myraela het volgende:
Oh, maar daar doe ik allemaal niet aan. Fles wijn op tafel en voor de rest kan iedereen het zelf wel uitzoeken. Het is ook Kerst voor mij. :D

Maar ik kookte dan ook niet in mijn eigen huis en we waren alleen met familie, die kunnen hun weg ook wel vinden in mijn moeders huis.
Ja, maar ja: ieder nieuw gerecht kreeg een nieuwe wijn, met bijpassende glazen. Haha! Zo zie je maar weer! Maar ik had hier ook schoonfamilie en aangetrouwden..beetje goede indruk maken, hè.. Voor die ene dag in het jaar.. ;) haha!

(En een man die grieperig was, werkt ook niet echt mee, dan doe je bijna alles alleen... )
agterzondag 28 december 2014 @ 21:01
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:59 schreef V1z0R het volgende:

[..]

Ja, dan is het al snel druk. Zelf wel genoten toch!?

Bij m'n oma mag ik ook ook nooit meehelpen want dat doen de vrouwen dan. Gaan ook wel wat flesjes wijn doorheen in de keuken :+
Maar de mannen moeten eten en drinken en de vrouwen van de familie doen de rest en dat vinden ze leuk.
Ja, ik vind het het erg leuk om te koken, en als dan bijna alles gewoon schoon opgaat, is dat heerlijk! Het zet ook een standaard voor de volgende die dat volgend jaar mag doen, hihi.
RoelerMFmaandag 29 december 2014 @ 00:42
Het zit er weer op (gelukkig). Koken voor 6 + 14 personen twee dagen achter elkaar is echt wel een beetje gekkenwerk en ik doe het ook nooit meer op deze manier. Maar het was wel heel erg tof om gedaan te hebben.

Kerstavond heb ik uiteindelijk redelijk simpel gehouden uiteindelijk met een huisgemaakte Franse champignonsoep inclusief huisgemaakte bouillon. Het hoofdgerecht bestond uit een rollade met vulling (kant en klaar gekocht), pommes duchesse en sperziebonen met hazelnootdressing. Dat laatste was nog verrassend lekker trouwens. Het nagerecht was een browniesandwich met banaan (Brownie gebakken en daarna gevuld met mascarpone, vanille en een extra laag banaan). Het toetje was wel heel erg machtig, maar dat compenseerde gevoelsmatig prima met het voorgerecht en hoofdgerecht, welke geen zware maaltijden waren.

Eerste kerstdag bestond uit 4 gangen waarbij we begonnen met de soep der soepen. In de kerststress had ik een paar ingredienten niet, maar ik heb ze uiteindelijk gelukkig niet extreem gemist in de smaaksensatie. Ik heb er wel een bouillon van gemaakt door alle ingrediënten eruit te halen en alleen bij het serveren een anijs ster en een verse shii-take erbij te doen (die natuurlijk ook al in de pan had gezeten). Tussengerecht was een kalkoensalade met een dressing van manderijn/kerrie aangevuld met een kerstster van bladerdeeg. Hier wel even stevig gebaald, want de oven van mijn ouders werkt duidelijk anders dan die van mij, ondanks dat het beide hete lucht is. Ik had dus wat moeite om de bladerdeeg mooi donker te bakken. Vorig jaar lukte het thuis wat dat betreft veel beter. :)

Het hoofdgerecht was hertenstoof met pommes amandes, spruitjes en macadamia noten. Met bijgerecht stoofpeertjes met effect. (De 24kitchen stoofperen) Eigenlijk hoorde er ook cantharellen bij, maar ik ben 5 supermarkten nog afgelopen en ze waren nergens te vinden behalve in de melanges. Uiteindelijk voor een melange gekozen, maar dat is eigenlijk het enige dat echt mislukt was. Achja, je kan niet alles hebben :) De pommes amandes was wel bijzonder lekker, ondanks dat het nog even een werkje is om een kilo aardappels uit te rollen tot balletjes ter grootte van een walnoot en dan door een amandelschaafsel te halen :P

De opmaak van de borden was ook niet om over naar huis te schrijven voor het hoofdgerecht, ik had kookringen zodat ik iedereen precies evenveel kon geven, maar al snel bleek dat die hoeveelheid echt veel te veel zou zijn. Dus het halve bord lag al vol met stoofvlees en toen moest de rest van de garneringen er nog bij. Dat werd dus een klein zooitje. En qua tijdsmanagement was het wel duidelijk dat ik (gelukkig) geen echte chef ben :D Want er zat echt teveel tijd tussen tussengerecht en nagerecht.

Nagerecht bestond uit een ambachtelijke ijstaart, gemaakt door de broer van mijn zwager die een prijswinnende ijssalon runt. Op verzoek is de taart gevuld met kaneelijs, afgetopt met chocolade en de zijkanten afgestreken met karamel. Om je vingers bij op te likken, zo goddelijk lekker was dat ijs :D in eerste instantie wilde ik bakjes maken van kletskoppen en op die manier kaneelijs serveren, maar met alle drukte die ik al had ben ik blij dat dat niet gebeurd is.

De tafelversiering werd overigens bijzonder goed ontvangen en ik vond het ook echt fantastisch toen het allemaal eenmaal stond. Door de regen kon ik de familie niet even een half uurtje op de wandel sturen, dus het was tijdens het verbouwen van de huiskamer wel een lichtelijk gekkenhuis :D

Maar al met al twee succesvolle avonden en tot nu toe alleen maar lofzang ontvangen. Heb sinds Eerst Kerstdag wel afschuwelijke pijn in de rug. Waarschijnlijk door verkeerd te tillen, door te gaan en drie lange dagen in de keuken. Maar dat overleven we ook wel. Door alle hectiek heb ik zelf totaal geen foto's van het eten jammer genoeg, maar ik heb nog wel een samenvatting vanuit Facebook via familie. Bij gebrek aan beter die dan maar ;)

[Geen zin in gezeik over privacy, dan maar helemaal geen foto]

Volgend jaar weer? Hoewel ik dan waarschijnlijk wel in een kleinere setting ga opereren :D

[ Bericht 2% gewijzigd door RoelerMF op 29-12-2014 15:33:24 ]
Noordsesternmaandag 29 december 2014 @ 14:02
The Aftermath. Zal ook maar eens een verslagje posten. :s) :

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een diner van 5 gangen. Alles ging prima, mede dankzij het van te voren uitproberen van de gerechten. De whisky-chocoladetaart was de eerste keer wat droog, maar nu was ie prima gelukt! Alles zag er ook superfeestelijk uit.

Het menu:
Geroosterde paprika-tomatensoep met een balletje van geitenkaas (niet de soep der soepen dus maar mijn vriend wilde deze graag maken)
Frisse scroppino met sorbetijs, prosecco en vodka
Beenham met honingglazuur en whisky saus, geserveerd met zoete appeltjes en old skool witlof
Whisky-chocoladetaart met frambozen en slagroom
Koffie Compleet

De menukaarten hadden we achter een QR code ‘verstopt’, vond het wel een leuke gimmick..

Onze menukaart
jgGysvdl.jpg

De gedekte tafel
4zBuBRKl.jpg

Het voorgerecht
aZwyX5ll.jpg

Scroppino tussendoor
Jgr05Mvl.jpg

Hoofgerecht
L8E1ZUul.jpg

Nagerecht
SBJEdi0l.jpg

En een Koffie Compleet om het feest mee af te sluiten
7b6PCW9l.jpg

Mission succes! *O*
agtermaandag 29 december 2014 @ 14:27
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 00:42 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Deze mensen weten dat ze zo op internet staan?