abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_146103488
quote:
1s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 07:35 schreef douche-eendje het volgende:
Aan zulke mensen sta ik graag mn voedselallergie af.

Op onbegrip en 'ik weet het niet; dat moet ik even navragen' ben ik al redelijk gewend geraakt. Het continu verpakkingen lezen, weten wat je eet indien mogelijke reacties en de daarbij behorende klachten en medicatie neemt het leuke van eten wel weg ja.

Sinds vorig jaar sesamallergie. Als ik het binnen krijg staat het gegarandeerd voor veel jeukende bulten&vlekken over mijn hele lijf en zwellingen in mijn gezicht die steeds heftiger aan het worden zijn. Leuke mode toch? Vooral die epipen is een toffe accessoire...
Ik vind het ook wel oneerlijk tegenover mensen zoals jij hoor.
Lijkt me behoorlijk klote als je er écht last van hebt en iedereen maakt het belachelijk..
Niet leuk :N
pi_146103628
quote:
1s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 23:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb een autoimmuunziekte (hashimoto) waarbij er vaak een combinatie is met glutenallergie. Ik bleef wat vage restklachten houden dus het is voor de zekerheid uitgesloten. We wisten dat de kans ontzettend klein was dat ik het had. Gelukkig, ik ben dol op gluten.

Er zijn trouwens echt heel veel schildklierpatienten die glutenvrij eten, ook als ze geen echte allergie hebben. Een gluteneiwit lijkt op een schildkliereiwit. Er zijn de laatste jaren een aantal studies gedaan waarin aangetoond werd dat de antistoffen die ik dus ook heb zowel de glutenresten in het bloed als de schildklier aanvallen met als gevolg een grote toename van antistoffen en dus restklachten.

Ik weet niet wat ik er van moet denken. Ik weet wel dat je gezonder gaat eten als je zo bewust gaat opletten wat je binnenkrijgt. Dus de kans lijkt me groot dat je je beter voelt als je gezonder eet.

Gluten *O* :Y)
ik heb ook geen antipathie tegen gluten maar ik heb een andere autoimmuun ziekte dan jij en tot mijn verbazing is de ontstellende moeheid voor overgrote deel verdwenen als ik tarwe vermeid. Geen verklaring voor te geven, dus val blijkbaar onder de categorie 'aansteller'. :+
pi_146103729
Ik heb jarenlang gesteggel gehad met artsen over wàt nou de oorzaak van mijn darmproblematiek was. Uiteindelijk dachten zij aan Coeliakie, en heb ik bijna twee jaar volledig glutenvrij geleefd.

Over het algemeen viel me dat wel mee, er zijn goede vervangers op de markt en er is door deze ''hype'' wel meer bekendheid voor. Uit eten gaan deed ik bijna niet omdat dat heel moeilijk is om volledig glutenvrij te doen, en ik denk dat dat voor heel veel mensen met een échte allergie geldt. Je kookt liever thuis iets speciaals waarvan je zeker weet dat je het kan hebben dan dat je uit eten gaat en maar moet zien of je gezond blijft.

Maar goed, de artsen kwamen bij mij uiteindelijk tot de conclusie dat ik een spastische darm heb, en ik kan dus van alles last krijgen of niet; dat is volledig willekeurig dus het maakt niet uit wat ik eet. En daar ben ik ontzettend blij mee; na die twee jaar snap ik echt niet dat iemand vrijwillig gluten of iets anders volledig uit zn dieet zou schrappen ;)

Ergo; ik begrijp echt niet waarom allergieën een hype zijn :')
  donderdag 30 oktober 2014 @ 08:15:40 #104
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146103826
Er zijn populaire alternatieve stromingen die ervan overtuigd zijn dat heel normale voedingsmiddelen voor bepaalde mensen sterk effect heeft op hun gezondheid. Die mensen kloppen meestal aan met vage lichamelijke klachten en bij hen wordt de hoop sterk aangewakkerd dat het schrappen van die voedingsmiddelen hun klachten gaat oplossen. Steeds maar weer proberen en achter elke hype op gezondheidsgebied aanlopen. Soms ook uit wanhoop.

Wel meegemaakt dat mensen ervan overtuigd waren dat het schrappen van koffie of eieren dé oplossing zou zijn... Wat nooit bleek. Altijd weer die hoop dat ze zich hierdoor weer echt beter zouden gaan voelen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_146103840
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 04:21 schreef IrCute het volgende:
Ik vind die hele gluten-vrije hype zo triest :') Allemaal kuddevolk (behalve diegene met coeliakie uiteraard). Mijn schoonmoeder begon er ook al over. Heb haar verteld dat ik niet meer met haar praat als ze mee gaat doen aan die kut hype :')
O shit had een heel verhaal getypt

Kort:
Mijn buik zwelt enorm op en krijg mega steken in m'n buik + moe en bleek na eten van tarwe/bier/sojasaus

Negatief getest op coeliakie (al schijnt het maar bij 1/3e van de mensen vastgesteld te kunnen worden via bloed)

Dus ik bestel altijd iets zonder tarwe of op basis van tarwe. Dan ben ik maar een quinoa kutje.

Heb wel PDS en waarschijnlijk lactose intolerantie volgens de dokter. En ben dan misschien niet allergisch voor gluten maar dat wil niet zeggen dat ik tarwe wel verdraag.

Nu ik glutenvrij eet, heb ik nergens last van..

(Ben wel op bloed getest en ben wel allergisch voor zeep, katten, honden, huisstofmijt, volgens mij nog een aantal dingen, ik kan niet goed tegen parfum/benzine/vluchtige stoffen. Heb astma en adhd. Dus baalde beetje van deze hipster gluten onzin er ook nog bij gevoelsmatig)
Worry is a misuse of imagination
pi_146103874
Ik heb al 2x een allergische reactie gehad in een restaurant: opgezwolle lippen en brok in de keel. Wat blijkt: Pangasius uit de Mekong Delta. Verder kan ik alles eten.
  donderdag 30 oktober 2014 @ 09:45:09 #107
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_146105248
quote:
1s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 23:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb een autoimmuunziekte (hashimoto) waarbij er vaak een combinatie is met glutenallergie. Ik bleef wat vage restklachten houden dus het is voor de zekerheid uitgesloten. We wisten dat de kans ontzettend klein was dat ik het had. Gelukkig, ik ben dol op gluten.

Er zijn trouwens echt heel veel schildklierpatienten die glutenvrij eten, ook als ze geen echte allergie hebben. Een gluteneiwit lijkt op een schildkliereiwit. Er zijn de laatste jaren een aantal studies gedaan waarin aangetoond werd dat de antistoffen die ik dus ook heb zowel de glutenresten in het bloed als de schildklier aanvallen met als gevolg een grote toename van antistoffen en dus restklachten.

Ik weet niet wat ik er van moet denken. Ik weet wel dat je gezonder gaat eten als je zo bewust gaat opletten wat je binnenkrijgt. Dus de kans lijkt me groot dat je je beter voelt als je gezonder eet.

Gluten *O* :Y)
Ik heb ook Hashimoto en ik denk dat ik dit ook maar eens uit ga laten zoeken.
Mijn lijf is bijzonder snel uit evenwicht, als ik een dagje slecht heb gegeten heb ik een enorme toename van klachten en zo nog wel wat meer dingen.

Buiten dat heb ik een kiwi en avocado-allergie. Vooral die laatste vind ik heel erg jammer ;(
Ik heb ook standaard tabletjes bij me voor als het eens misgaat, dan kan ik die nemen en hopen dat de reactie niet te heftig verloopt.

Wel stom, mensen moeten altijd lachen en geloven me nooit als ik zeg dat ik een kiwi- en avocadoallergie heb :')
I`m not weird. I`m limited edition.
  Official ESF Kreviewer donderdag 30 oktober 2014 @ 11:22:20 #108
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_146107630
Het was natuurlijk wachten totdat de 'echte' allergie-mensen dit topic over zouden nemen om over hun kwaaltjes te praten.
Vraag me af hoeveel van de reaguurders hierboven als 'modeverschijnsel' worden gezien door TS en zijn gedachtenvrienden.
pi_146107697
quote:
14s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 11:22 schreef Kreator het volgende:
Het was natuurlijk wachten totdat de 'echte' allergie-mensen dit topic over zouden nemen om over hun kwaaltjes te praten.
Vraag me af hoeveel van de reaguurders hierboven als 'modeverschijnsel' worden gezien door TS en zijn gedachtenvrienden.
Dat is maar goed ook dat de ''echte'' allergie mensen zich melden, dan hoort men het ook eens
van de andere kant :Y
pi_146107888
quote:
14s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 11:22 schreef Kreator het volgende:
Het was natuurlijk wachten totdat de 'echte' allergie-mensen dit topic over zouden nemen om over hun kwaaltjes te praten.
Vraag me af hoeveel van de reaguurders hierboven als 'modeverschijnsel' worden gezien door TS en zijn gedachtenvrienden.
het is allemaal niet zo zwart wit, beetje nuancering kan toch? We zitten in CUL niet KLB
pi_146110173
quote:
7s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 08:07 schreef Selestha het volgende:
Uit eten gaan deed ik bijna niet omdat dat heel moeilijk is om volledig glutenvrij te doen, en ik denk dat dat voor heel veel mensen met een échte allergie geldt. Je kookt liever thuis iets speciaals waarvan je zeker weet dat je het kan hebben dan dat je uit eten gaat en maar moet zien of je gezond blijft.
Ik denk inderdaad dat mensen met een echte allergie helemaal niet zo graag uit eten gaan, juist omdat het altijd riskant blijft. Een kok kan wel iets voor je bereiden zonder dat ene ingrediënt, maar heeft hij de soeplepel wel goed afgewassen? Dat soort dingen. Het blijft een gok, dan liever gewoon thuis eten en alles zelf maken.
pi_146111840
Ooit bij een trouwfeest aan tafel gezeten met iemand die echt niks lustte. Het kwam erop neer dat ze alleen steak at die avond, en als het ook maar een beetje een tint van rood had, was het rauw en moest ze het niet meer hebben. Als ze een schoenzool had gegeten kreeg ze nog maar voedingsstoffen binnen denk ik... 8)7

Als je met zo iemand moet samenleven... En het was niet van allergisch, maar eerder van, dat lust ik niet. Mens was verdomme rond de 27 jaar, en gedroeg zich in dat opzicht als een klein kind.

Ik ben blij dat ik nergens last van heb, ik kan (voor zover ik weet) alles eten en drinken wat ik wil.
Alhoewel, als Aziaat ik van alcohol enorm snel rood wordt. en in sommige gevallen zelfs rode vlekken op mijn lichaam heb. Maar dat pak ik er voor lief bij :P
Ook heb ik was last van slijm in mijn keel als ik een glas melk zou drinken, maar niks waar ik niet mee kan leven. Af en toe een ijskoude glas melk drinken is lekker :9
  † In Memoriam † donderdag 30 oktober 2014 @ 15:30:40 #113
25682 2cv
Niet subtiel
pi_146115116
quote:
1s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 07:22 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Dat kan best zo zijn, maar doe de kok dan ook wat eer aan door in de gerechten wel die stoffen (met mate) te laten verwerken en je irish coffee te vervangen door iets zonder melk. Ik vind het ook erg onbeleefd. 9 gangen....
'Met mate'. Hoeveel is dat ? Ik denk dat de beste oplossing geweest was om te melden dat ze maar beperkt melk mag hebben en dat ze daarom alles, behalve het toetje, melkvrij wil hebben.

M.i. speelt open kaart spelen altijd het beste.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  donderdag 30 oktober 2014 @ 15:39:21 #114
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146115396
Het ging er dacht ik juist een beetje om dat je het kaf van het koren moet scheiden. Niets dus ten nadele van de mensen met echt allergische klachten. Het was meer een bezwaar tegen de mensen die niet echt wat hebben maar het wel interessant vinden en zo weer wat aandacht krijgen, maar daardoor juist enorm irritant zijn als je kok bent. ;)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  Licht Ontvlambaar donderdag 30 oktober 2014 @ 16:47:23 #115
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_146117535
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 12:47 schreef CherryOnTop het volgende:

[..]

Ja inderdaad. Ik had de Irish Coffee 'per ongeluk' over 'm heen laten vallen denk ik.
ik had 'm niet geserveerd...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 30 oktober 2014 @ 18:15:21 #116
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146120503
quote:
14s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 11:22 schreef Kreator het volgende:
Het was natuurlijk wachten totdat de 'echte' allergie-mensen dit topic over zouden nemen om over hun kwaaltjes te praten.
Vraag me af hoeveel van de reaguurders hierboven als 'modeverschijnsel' worden gezien door TS en zijn gedachtenvrienden.
Ik denk helemaal niemand.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_146120763
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 07:40 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik vind het ook wel oneerlijk tegenover mensen zoals jij hoor.
Lijkt me behoorlijk klote als je er écht last van hebt en iedereen maakt het belachelijk..
Niet leuk :N
Is het ook. En ik mis tahin ontzettend!
pi_146120920
quote:
1s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 18:22 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Is het ook. En ik mis tahin ontzettend!
Kun je geen tahin maken van iets anders dan sesam? Een vergelijkbaar zaad?
Worry is a misuse of imagination
pi_146122665
Ik moet nav dit topic ineens denken aan de hypochonder Georgette uit de film Amélie :D
pi_146126800
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 16:27 schreef Kandijfijn het volgende:
Pisvolk is het vooral van die tutholla's die er over doorzeuren. Nee je hebt geen allergie je bent een aandachtshoer.

Mensen ,met een echte allergie herken je ook veel veel makkelijker. Die melden via de mail of telefoon dat ze allergie X hebben en zijn zelden binnenlopers.

Mensen met nep-allergie zijn altijd binnenlopers en hebben meerdere soorten allergieën 5 anekdotes erover en willen een chef uitleggen wat ze niet mogen hebben. Soms als ik me verveel en een slechte dag heb laat ik ze wel even naar de keuken lopen om met de chef te praten :D *;
ben jij een debiel zeg..
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_146126866
Een hoop koks zouden zich ook wat beter op de hoogte moeten stellen van de verschillende allergieën.

Lekker avondje uit, als je met je vriendin naar een restaurant gaat, zij maakt haar allergie bekend en binnen een uur staat de ambulance voor de deur omdat de luchtwegen door opzetten dicht raken.
(wel gratis gegeten :) )
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_146127345
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 20:28 schreef Thezappa het volgende:

[..]

ben jij een debiel zeg..
Internethelden :')
pi_146127404
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 20:39 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Internethelden :')
jij bent een meester in dom lullen
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_146128228
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 12:54 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Ik denk inderdaad dat mensen met een echte allergie helemaal niet zo graag uit eten gaan, juist omdat het altijd riskant blijft. Een kok kan wel iets voor je bereiden zonder dat ene ingrediënt, maar heeft hij de soeplepel wel goed afgewassen? Dat soort dingen. Het blijft een gok, dan liever gewoon thuis eten en alles zelf maken.
Klopt deels.

Ligt ook aan de uitwerking en de hoeveelheid die je binnen mag krijgen, zelf heb ik geen allergie, maar jarenlang samengewoond en zij had wel een serieuze allergie waarbij door citrusstoffen de luchtwegen vernauwden en de tong opzwol, ook lukte slikken niet meer en nam de speeksel productie toe, absoluut een in potentie dodelijke cocktail. Een drupje van het één of het ander kan niet echt kwaad en veroorzaakte een irritante jeuk voor vijf minuten maar een paar happen van een salade die "citrusvrij zou zijn" leverde al snel spannende momenten op. En helaas weten veel (vooral de goedkopere restaurants) koks niet wat allemaal wel of niet kan bij een citrusallergie of ze hebben geen idee in welke van hun producten wel of niet iets is verwerkt.

We gingen wel vaak uit eten, en soms ging het fout, altijd een beste domper op de feestvreugde.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_146129556
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ks-tot-waanzin.dhtml

Wie kent ze niet, de mensen die claimen allergies te zijn omdat ze dingen niet lusten, of zwaar
lijden aan aanstelleritus
En dan heb je klootzakjes als jou die zich druk maken over dit soort onzin...ik heb een vrouw met coelakie, ze moet glutenvrij eten.
En het is een hel voor ons om uit te gaan en zorgeloos te kunnen genieten. Wij kunnen niet spontaan nu de deur uit en iets gaan eten...zonder onderzoek te doen.
Die trends helpen ons, we krijgen meer keus we kunnen ergens eten, steeds meer, maar nog lang niet zoals "normale"mensen dat kunnen.
Dus fuck you met je kleinzielig populistische topic. Je bent een naar mens, i.d.d een stuk verdriet..
pi_146129557
Ik vind juist koks irritant. Ik kan niet tegen schelpdieren en als je dat dan zegt...

"De kok vraagt of u wel vis lust." Wat nou, lust? Ik lúst alles, ook schelpdieren, lekker juist, maar ik word er doodziek van. Schrapen jullie me straks van de grond?

Maar goed, dat is altijd nog beter dan een vismenu bestellen, zeggen dat je geen schelpen mag, en dan bij iedere gang kipfilet voorgezet krijgen. Voor de zekerheid. Terwijl je tafelgenoten lekker aan de zalm of forel zitten.

Of ze gaan de discussie met je aan. "Mevrouw, u zegt net dat u geen schelpdieren lust ( ;( ). Maar u at wél een garnaal net!"
"Uh, ja.... Dat is geen schelpdier maar een schaaldier!?"
En dan vervolgens mosselen krijgen omdat ik me aan zou stellen -O-
pi_146131319
quote:
1s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 18:25 schreef Probability het volgende:

[..]

Kun je geen tahin maken van iets anders dan sesam? Een vergelijkbaar zaad?
Tahin is sesampasta... dus hoe maak je dat van een vergelijkbaar zaad? Ik heb echt werkelijk geen idee.
pi_146131408
quote:
1s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 22:04 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Tahin is sesampasta... dus hoe maak je dat van een vergelijkbaar zaad? Ik heb echt werkelijk geen idee.
Nou ja net zoals je pesto kan maken van walnoten bijv
Worry is a misuse of imagination
pi_146131409
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 21:29 schreef _Arual_ het volgende:
Ik vind juist koks irritant. Ik kan niet tegen schelpdieren en als je dat dan zegt...

"De kok vraagt of u wel vis lust." Wat nou, lust? Ik lúst alles, ook schelpdieren, lekker juist, maar ik word er doodziek van. Schrapen jullie me straks van de grond?

Maar goed, dat is altijd nog beter dan een vismenu bestellen, zeggen dat je geen schelpen mag, en dan bij iedere gang kipfilet voorgezet krijgen. Voor de zekerheid. Terwijl je tafelgenoten lekker aan de zalm of forel zitten.

Of ze gaan de discussie met je aan. "Mevrouw, u zegt net dat u geen schelpdieren lust ( ;( ). Maar u at wél een garnaal net!"
"Uh, ja.... Dat is geen schelpdier maar een schaaldier!?"
En dan vervolgens mosselen krijgen omdat ik me aan zou stellen -O-
Bij die laatste heb je hoop ik toch niet ook nog de rekening betaalt.

En dat sommige koks uit onwetendheid te laf worden en voor superveilig en simpel kiezen zijn we ook een aantal keren tegen gekomen.

Wilt u de salade serveren zonder schijfje sinaasappel of citroen erop. En hopla gelijk allebeide geen Salade meer, heeft u ook een andere saus bij de dagschotel, hopla ketchup op je stuk vlees. Dan staan we wel op en gaan bij de buren eten.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  donderdag 30 oktober 2014 @ 22:23:28 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146132270
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 21:29 schreef Manifesto het volgende:

[..]

En dan heb je klootzakjes als jou die zich druk maken over dit soort onzin...ik heb een vrouw met coelakie, ze moet glutenvrij eten.
En het is een hel voor ons om uit te gaan en zorgeloos te kunnen genieten. Wij kunnen niet spontaan nu de deur uit en iets gaan eten...zonder onderzoek te doen.
Die trends helpen ons, we krijgen meer keus we kunnen ergens eten, steeds meer, maar nog lang niet zoals "normale"mensen dat kunnen.
Dus fuck you met je kleinzielig populistische topic. Je bent een naar mens, i.d.d een stuk verdriet..
Moeite met lezen?
Ik heb het over de aanstellers, de neppers, de ik lussetnie dus ik ben allergies idioten, die er voor zorgen dat mensen met een echte allergie niet meer serieus genomen worden.
Sukkel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 31 oktober 2014 @ 00:13:55 #131
25682 2cv
Niet subtiel
pi_146137339
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 21:29 schreef _Arual_ het volgende:
Ik vind juist koks irritant. Ik kan niet tegen schelpdieren en als je dat dan zegt...

"De kok vraagt of u wel vis lust." Wat nou, lust? Ik lúst alles, ook schelpdieren, lekker juist, maar ik word er doodziek van. Schrapen jullie me straks van de grond?

Maar goed, dat is altijd nog beter dan een vismenu bestellen, zeggen dat je geen schelpen mag, en dan bij iedere gang kipfilet voorgezet krijgen. Voor de zekerheid. Terwijl je tafelgenoten lekker aan de zalm of forel zitten.

Of ze gaan de discussie met je aan. "Mevrouw, u zegt net dat u geen schelpdieren lust ( ;( ). Maar u at wél een garnaal net!"
"Uh, ja.... Dat is geen schelpdier maar een schaaldier!?"
En dan vervolgens mosselen krijgen omdat ik me aan zou stellen -O-
Mijn ex maakte dat soort dingen mee. Zat soms jankend aan tafel. Ik zal echt niet alle koks over één kam strijken, maar er zitten debiele horken bij ... !

Maar dat heb je in elke beroepsgroep :)
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_146141465
Als klein kind had ik dat altijd, nee dit niet, dat niet etc. altijd speciale eisen. Echter is het ook gewoon kindergedrag als je dit later nog steeds doet ( met uitzondering van echt medici redenen natuurlijk). Nu proef ik alles, en mits goed klaargemaakt vind ik bijna alles wel te eten. Bijvoorbeeld spruitjes echter niet, maar nog steeds zal ik ze wel eten. Het lijkt me ook alleen maar vervelend voor mensen die wel wat hebben en iets niet kunnen eten, die worden steeds minder serieus genomen. Wat erg gevaarlijk kan zijn.
pi_146141857
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 07:56 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik heb ook geen antipathie tegen gluten maar ik heb een andere autoimmuun ziekte dan jij en tot mijn verbazing is de ontstellende moeheid voor overgrote deel verdwenen als ik tarwe vermeid. Geen verklaring voor te geven, dus val blijkbaar onder de categorie 'aansteller'. :+
Zal even een linkje voor je zoeken, onderzoek, mensen met klachten die glutenvrij aten en wel degelijk klachtvrij waren met dat dieet, maar ook klachtvrij bleven als er gluten verstopt werden in het eten.

Waarbij de klachten waarschijnlijk veroorzaakt worden door iets wat wel voorkomt in gewoonm processed food maar niet in glutenvrije producten, bijvoorbeeld verbetermiddel (lactose, L-cysteïne).
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_146141926
quote:
2s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 09:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Zal even een linkje voor je zoeken, onderzoek, mensen met klachten die glutenvrij aten en wel degelijk klachtvrij waren met dat dieet, maar ook klachtvrij bleven als er gluten verstopt werden in het eten.

Waarbij de klachten waarschijnlijk veroorzaakt worden door iets wat wel voorkomt in gewoonm processed food maar niet in glutenvrije producten, bijvoorbeeld verbetermiddel (lactose, L-cysteïne).
Geloof ik ook zo!
Worry is a misuse of imagination
pi_146143113
quote:
Yes zou eigenlijk ook nog dat FODMAP dieet moeten volgen van de huisarts voor PDS maar bouw het stap voor stap af en probeer ondertussen nog wel lekker te eten en niet iedereen er mee op te zadelen.
Worry is a misuse of imagination
pi_146143186
quote:
14s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 20:40 schreef Thezappa het volgende:

[..]

jij bent een meester in dom lullen
Nog geen dag in de horeca gewerkt en toch een mening?
pi_146143548
quote:
1s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 23:18 schreef WJMW het volgende:

[..]

Je kunt niet tegen wijn IN het eten?! Daar krijg je hoofdpijn van?
En ik kan het uiteraard niet drinken. Kan er gewoon niet tegen.
Ook whiskey met en sherry cask valt soms fout. Het gaat al om zeer kleine hoeveelheden. En dat maakt het hel erg lastig.
pi_146144884
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 12:50 schreef Pandaplint het volgende:

[..]

Dat heb ik ook met verse appels :')
Een jeukende tong.
Nooit iets achter gezocht totdat een vriendin zei dat ze 'allergisch was voor rauwe appels' en beschreef dat ze een jeukende tong er van kreeg. Schijnt een allergische reactie te zijn die vaak voor komt bij mensen met hooikoorts :P
Gelukkig heb ik het niet erg en vind ik appels te lekker om te laten liggen :7
Ik had dit voorheen nooit, maar pas de laatste jaren krijg ik ook een tintelende tong van appels :o. Ook van kersen trouwens. Heb inderdaad last van hooikoorts als het de tijd van het jaar is.

Maar snap niet dat je zoiets op latere leeftijd ineens ontwikkeld :? ;(.
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 11:12:29 #140
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_146144964
quote:
2s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 11:09 schreef MMGYMCMB het volgende:

[..]

Ik had dit voorheen nooit, maar pas de laatste jaren krijg ik ook een tintelende tong van appels :o. Ook van kersen trouwens. Heb inderdaad last van hooikoorts als het de tijd van het jaar is.

Maar snap niet dat je zoiets op latere leeftijd ineens ontwikkeld :? ;(.
Ja! Kersen ook hier :D
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_146145952
quote:
34 mensen met buikpijn. Nee, dat verklaart alles voor iedereen _O-
  Redactie Games vrijdag 31 oktober 2014 @ 11:44:42 #142
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_146145960
quote:
2s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 11:09 schreef MMGYMCMB het volgende:

[..]

Ik had dit voorheen nooit, maar pas de laatste jaren krijg ik ook een tintelende tong van appels :o. Ook van kersen trouwens. Heb inderdaad last van hooikoorts als het de tijd van het jaar is.

Maar snap niet dat je zoiets op latere leeftijd ineens ontwikkeld :? ;(.
Oja kersen en nectarines. Maar die vind ik ook te lekker om te laten liggen.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_146146279
quote:
2s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 11:09 schreef MMGYMCMB het volgende:

[..]

Ik had dit voorheen nooit, maar pas de laatste jaren krijg ik ook een tintelende tong van appels :o. Ook van kersen trouwens. Heb inderdaad last van hooikoorts als het de tijd van het jaar is.

Maar snap niet dat je zoiets op latere leeftijd ineens ontwikkeld :? ;(.
Probeer eens santana of elise appels :Y
pi_146147272
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 21:29 schreef _Arual_ het volgende:
Ik vind juist koks irritant. Ik kan niet tegen schelpdieren en als je dat dan zegt...

"De kok vraagt of u wel vis lust." Wat nou, lust? Ik lúst alles, ook schelpdieren, lekker juist, maar ik word er doodziek van. Schrapen jullie me straks van de grond?

Maar goed, dat is altijd nog beter dan een vismenu bestellen, zeggen dat je geen schelpen mag, en dan bij iedere gang kipfilet voorgezet krijgen. Voor de zekerheid. Terwijl je tafelgenoten lekker aan de zalm of forel zitten.

Of ze gaan de discussie met je aan. "Mevrouw, u zegt net dat u geen schelpdieren lust ( ;( ). Maar u at wél een garnaal net!"
"Uh, ja.... Dat is geen schelpdier maar een schaaldier!?"
En dan vervolgens mosselen krijgen omdat ik me aan zou stellen -O-
Dit is wel idioot zeg, kelere... best wel onbeschoft van die mensen daar.
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 12:30:48 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146147372
En zeg eens eerlijk, stel je hebt bv een pinda of glutenallergie, zou jij mensen van dit niveau vertrouwen om in staat te zijn allergenenvrij voor je te koken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146147418
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 21:29 schreef Manifesto het volgende:

[..]

En dan heb je klootzakjes als jou die zich druk maken over dit soort onzin...ik heb een vrouw met coelakie, ze moet glutenvrij eten.
En het is een hel voor ons om uit te gaan en zorgeloos te kunnen genieten. Wij kunnen niet spontaan nu de deur uit en iets gaan eten...zonder onderzoek te doen.
Die trends helpen ons, we krijgen meer keus we kunnen ergens eten, steeds meer, maar nog lang niet zoals "normale"mensen dat kunnen.
Dus fuck you met je kleinzielig populistische topic. Je bent een naar mens, i.d.d een stuk verdriet..
Ik weet zeker dat Piet heel goed weet dat er ook mensen zijn die gewoon écht een allergie hebben
of vanwege andere medische redenen iets niet mogen eten :*

voor die mensen ben ik blij dat ze nu meer keuze hebben :Y
pi_146150608
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 12:30 schreef Pietverdriet het volgende:
En zeg eens eerlijk, stel je hebt bv een pinda of glutenallergie, zou jij mensen van dit niveau vertrouwen om in staat te zijn allergenenvrij voor je te koken?
Mensen die bekend zijn met een heftige allergie die echt nare gevolgen als anafylaxie kan hebben over het algemeen een epipen en anti-histamine bij zich... geen ideale oplossing voor het probleem, maar het risico dat je dood neervalt is wat kleiner.
Maar het is wel fijn als het keukenpersoneel daar ook alsnog rekening mee kan houden.
pi_146152873
Nou ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik sport erg fanatiek. Let goed op mijn voeding maar ik ga echt niet in een goed restaurant zitten blaten van daar zitten gluten in of niet. Ik ben dan "uit"eten en wil dan gewoon wat lekkers.
Haters gonna hate.
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 15:07:33 #149
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146152944
quote:
99s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 15:05 schreef CyclingGirl het volgende:
Nou ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik sport erg fanatiek. Let goed op mijn voeding maar ik ga echt niet in een goed restaurant zitten blaten van daar zitten gluten in of niet. Ik ben dan "uit"eten en wil dan gewoon wat lekkers.
Huh? Topic zeker verder niet gelezen?
The love you take is equal to the love you make.
pi_146152966
Nee alleen de 1e pagina

Oh verder ben ik nergens allergisch voor, ik houd niet van bleekselderij, dus ik kies dan wat anders als ik dat op de kaart zie staan.
Haters gonna hate.
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 15:11:18 #151
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146153060
Goed zo, meid!
The love you take is equal to the love you make.
pi_146153658
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 15:11 schreef Lienekien het volgende:
Goed zo, meid!
:D

jij blijft netjes... ik dacht ...''stomme trut'' :') niet over jou hoor :+
pi_146154114
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 15:27 schreef FANN het volgende:

[..]

:D

jij blijft netjes... ik dacht ...''stomme trut'' :') niet over jou hoor :+
Je mag denken wat je wil hoor, doe ik ook ;)
Haters gonna hate.
pi_146154146
quote:
99s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 15:41 schreef CyclingGirl het volgende:

[..]

Je mag denken wat je wil hoor, doe ik ook ;)
Nah ja... even het topic lezen had wel gescheeld natuurlijk :P
pi_146154224
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 15:07 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Huh? Topic zeker verder niet gelezen?
Eigenlijk wel een beetje doorgelezen nu. Over mensen met een mode allergie en echte allergie. Ik heb hier een collega met een berken allergie die ook weer een soort van kruis allergie krijgt. Dus die mag geen tomaten, heel veel soorten fruit, etc. Nou leg dat maar uit in een restaurant. Als we van de zaak eens mogen gaan eten ergens, moet hij altijd goed kijken of daar niet iets van tussen zit, want sommigen lappen dat ook aan hun laars.
Haters gonna hate.
pi_146154246
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 15:41 schreef FANN het volgende:

[..]

Nah ja... even het topic lezen had wel gescheeld natuurlijk :P
Ja sorry hoor was ook mijn fout, ik strandde ergens in het topic, kwam iets tussen, dacht dat ik er was. Nu beter? ;)
Haters gonna hate.
pi_146154281
quote:
99s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 15:44 schreef CyclingGirl het volgende:

[..]

Ja sorry hoor was ook mijn fout, ik strandde ergens in het topic, kwam iets tussen, dacht dat ik er was. Nu beter? ;)
Ja joh, geeft niks, gebeurt mij ook wel een, dan denken ze dat ook vast van mij :+
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 15:52:58 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146154553
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 14:02 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Mensen die bekend zijn met een heftige allergie die echt nare gevolgen als anafylaxie kan hebben over het algemeen een epipen en anti-histamine bij zich... geen ideale oplossing voor het probleem, maar het risico dat je dood neervalt is wat kleiner.
Maar het is wel fijn als het keukenpersoneel daar ook alsnog rekening mee kan houden.
Rekening mee houden en de kennis hebben zijn twee. Vriendin van ons is doodziek geweest omdat er bloem in de rozijnen zat als antikleefmiddel, en ja, zij heeft een glutenallergie
Als je een echte allergie hebt voor zaken die overal in kunnen zitten zou ik er niet op vertrouwen dat een doorsnee kok daar kennis van heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 15:54:36 #159
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146154617
quote:
99s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 15:44 schreef CyclingGirl het volgende:

[..]

Ja sorry hoor was ook mijn fout, ik strandde ergens in het topic, kwam iets tussen, dacht dat ik er was. Nu beter? ;)
Ja, beter.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † vrijdag 31 oktober 2014 @ 17:20:33 #160
25682 2cv
Niet subtiel
pi_146157509
quote:
99s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 15:05 schreef CyclingGirl het volgende:
Nou ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik sport erg fanatiek. Let goed op mijn voeding maar ik ga echt niet in een goed restaurant zitten blaten van daar zitten gluten in of niet. Ik ben dan "uit"eten en wil dan gewoon wat lekkers.
Ik vind noten lekker. Als ik er allergisch voor ben en fanatiek sport, kan ik ze ook gewoon eten ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_146157692
quote:
1s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 22:23 schreef Pietverdriet het volgende:

Moeite met lezen?
Ik heb het over de aanstellers, de neppers, de ik lussetnie dus ik ben allergies idioten, die er voor zorgen dat mensen met een echte allergie niet meer serieus genomen worden.
Sukkel
Laat gaan man. Ik vind het des te opvallender dat er binnen no time zoveel mensen zijn bijgekomen die plotseling allemaal een allergie hebben.

Voor 1980 hoorde je niemand hierover zeuren en klagen! }:|

Plotseling omdat er weer een trend moet worden gecreeerd,vaak ingegeven door wat sommige celebrities in Hollywood zichzelf aandoen om zo dun en gezond mogelijk te lijken (hun lichaam en smoel is tenslotte hun inkomen) slaat het over naar Europa,in deze Nederland,wordt het hier overgenomen in allerlei bladen en overige media en natuurlijk BNérs en je hebt de bal aan het rollen waardoor plotseling mensen zich ook geroepen voelen een allergie te hebben en vervolgens met hele waslijsten aan eisen mee aan te komen zetten voor zij zich in een top restaurant begeven.

Wat zeg ik: Op een bepaalt moment gaat men eisen dat jij je als restaurateur maar heel gauw aan hun eisen pakket aanpast want anders ben je niet gastvriendelijk,een eventuele racist dan wel iemand met achterhaalde fatsoensnormen alleen maar omdat je niet hieraan wenst mee te doen.

Voor al die zeikstralen!

• Niemand verplicht je in mijn zaak te komen eten.

• Het is mijn zaak,mijn keuken en ik bepaal wat je krijgt,zo niet,kom dan niet langs om even jouw wil in mijn zaak op te leggen want dan donderstraal ik je er onmiddelijk met harde hand uit!

• Hooguit kan je als gast aangeven binnen hele redelijke grenzen dat bepaalde ingredienten niet goed voor je zijn,maar om vervolgens te verwachten dat aparte menu's voor deze mensen worden samengesteld,fraaie gerechten geheel worden verbouwd omdat madam of mijnheer zus en zo niet wil of kan eten.(vaak gewoon niet willen!) is een brug te ver!

Rot dan maar op met je 'hoge poten' en je lousy centjes en "maar ik wil wel voor maximaal 20 euro p.p. geweldig kunnen eten." :r

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 31-10-2014 17:29:43 ]
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 17:42:13 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146158358
Tja, teveel mensen hebben de goed wies kapot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146159072
quote:
6s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 17:25 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Plotseling omdat er weer een trend moet worden gecreeerd,vaak ingegeven door wat sommige celebrities in Hollywood zichzelf aandoen om zo dun en gezond mogelijk te lijken (hun lichaam en smoel is tenslotte hun inkomen) slaat het over naar Europa,in deze Nederland,wordt het hier overgenomen in allerlei bladen en overige media en natuurlijk BNérs en je hebt de bal aan het rollen waardoor plotseling mensen zich ook geroepen voelen een allergie te hebben en vervolgens met hele waslijsten aan eisen mee aan te komen zetten voor zij zich in een top restaurant begeven.
Was 't maar een trend, dan kon ik lekker m'n irritable bowel syndrome, appel allergie en lactose intolerance negeren, en de hele dag krampend als een schijtspuit rondlopen en nog eens afvallen ook.

Maar helaas, ik vind het toch niet zo tof om krom te liggen van de kramp die ik van vet of pittig voedsel kan krijgen, of van gehakt, melk, of appels en dergelijke. Gelukkig dat m'n dokter me voor m'n IBS iets heeft kunnen voorschrijven, dat maakt 't eten van sommige dingen waar ik normaal gesproken last van krijg wat aangenamer. Al heb ik het niet altijd op zak, dus kan het soms lastig als ik onverwachts uit lunchen ga bijvoorbeeld.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 21:25:16 #164
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_146166703
Zozo de Nederlandse naam is niet goed genoeg voor jou?
pi_146168084
Sorry dat m'n denken dusdanig verengelst is dat ik zo snel niet op de Nederlandse naam kon komen, Erasmo. Prikkelbare darm syndroom, moest 't even opzoeken. Zo beter?
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_146168937
quote:
7s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 18:00 schreef OMG het volgende:

Was 't maar een trend, dan kon ik lekker m'n irritable bowel syndrome, appel allergie en lactose intolerance negeren, en de hele dag krampend als een schijtspuit rondlopen en nog eens afvallen ook.

Maar helaas, ik vind het toch niet zo tof om krom te liggen van de kramp die ik van vet of pittig voedsel kan krijgen, of van gehakt, melk, of appels en dergelijke. Gelukkig dat m'n dokter me voor m'n IBS iets heeft kunnen voorschrijven, dat maakt 't eten van sommige dingen waar ik normaal gesproken last van krijg wat aangenamer. Al heb ik het niet altijd op zak, dus kan het soms lastig als ik onverwachts uit lunchen ga bijvoorbeeld.
Precies de reactie die ik verwachte. Je mist de essentie van mijn betoog:

Er wordt elke keer in dit land maar verwacht dat mensen (de 'zwijgende'meerderheid) voor een minderheid zaken veranderen,opschuiven,aanpassen en dat zij (zwijgende meerderheid)de rekening maar daarvoor elke keer betalen. Waarom? Omdat die kleine minderheid het eigenlijk normaal vindt dat HUN problemen de enige problemen zijn die gelden en dat de anderen dat maar moeten begrijpen en accepteren,alsof anderen al niet zelf genoeg problemen hebben om het hoofd boven water te houden.

Concreet:

• Het normaal vinden dat een restaurateur maar zijn zaak aanpast omdat iemand gehandicapt,allergie o.i.d. is.
• Het normaal vinden dat er rekening met hun wordt gehouden ( begrip tonen) omdat..."ze zijn toch ook mens?"
• Het normaal vinden dat een restaurateur de wensen van potentiele gasten maar inwilligt en anders ben je klantonvriendelijk of racistisch bezig en anders verzint men wel een excuus om af te geven.

En zo kan ik nog wel doorgaan! }:|

En het erge is nog wel dat het vaak niet degenen zijn die echt iets mankeren,want die zijn eigenlijk op 1 hand te tellen,maar vaak de mensen die zich aan de trend spiegelen om glutenvrij o.i.d. te eten terwijl ze het daarvoor niet eens kenden!

Want waarom zou je als je iets mankeert op allergie gebied coûte que coûte volharden om een toprestaurant te bezoeken ( of welke horecabedrijf ook) alleen maar omdat je coûte que coûte buiten de deur wilt gaan eten en de kans bestaat dat er altijd wel iets mis kan gaan.

Dat is hetzelfde (voorbeeld)als dat ik als allergie heb dat ik van het eten van chocolade een rode uitslag op mijn huid krijg en dit bij mij zwellingen geeft waardoor ik misschien niet kan slapen vanwege de daardoor onstane pijnen. Dan laat je toch het eten van chocolade en ga je niet toch stiekum,omdat het zo lekker is en je hebt het al jaren niet gegeten, er een hap van nemen? |:(

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-10-2014 22:15:10 ]
pi_146175801
Na een paar nachten op de porceleine troon ook wel eens getwijfeld of ik niet een lactose intolerantie had, maar nu eet ik gewoon zuivel zonder enig probleem. Zonder een diagnose van een arts is het allemaal maar speculatie.
  zaterdag 1 november 2014 @ 01:25:11 #168
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_146176037
Dan behoor ik tot die 2%
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 1 november 2014 @ 07:39:33 #169
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146178857
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 oktober 2014 22:13 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Precies de reactie die ik verwachte. Je mist de essentie van mijn betoog:

Er wordt elke keer in dit land maar verwacht dat mensen (de 'zwijgende'meerderheid) voor een minderheid zaken veranderen,opschuiven,aanpassen en dat zij (zwijgende meerderheid)de rekening maar daarvoor elke keer betalen. Waarom? Omdat die kleine minderheid het eigenlijk normaal vindt dat HUN problemen de enige problemen zijn die gelden en dat de anderen dat maar moeten begrijpen en accepteren,alsof anderen al niet zelf genoeg problemen hebben om het hoofd boven water te houden.

Concreet:

• Het normaal vinden dat een restaurateur maar zijn zaak aanpast omdat iemand gehandicapt,allergie o.i.d. is.
• Het normaal vinden dat er rekening met hun wordt gehouden ( begrip tonen) omdat..."ze zijn toch ook mens?"
• Het normaal vinden dat een restaurateur de wensen van potentiele gasten maar inwilligt en anders ben je klantonvriendelijk of racistisch bezig en anders verzint men wel een excuus om af te geven.

En zo kan ik nog wel doorgaan! }:|

En het erge is nog wel dat het vaak niet degenen zijn die echt iets mankeren,want die zijn eigenlijk op 1 hand te tellen,maar vaak de mensen die zich aan de trend spiegelen om glutenvrij o.i.d. te eten terwijl ze het daarvoor niet eens kenden!

Want waarom zou je als je iets mankeert op allergie gebied coûte que coûte volharden om een toprestaurant te bezoeken ( of welke horecabedrijf ook) alleen maar omdat je coûte que coûte buiten de deur wilt gaan eten en de kans bestaat dat er altijd wel iets mis kan gaan.

Dat is hetzelfde (voorbeeld)als dat ik als allergie heb dat ik van het eten van chocolade een rode uitslag op mijn huid krijg en dit bij mij zwellingen geeft waardoor ik misschien niet kan slapen vanwege de daardoor onstane pijnen. Dan laat je toch het eten van chocolade en ga je niet toch stiekum,omdat het zo lekker is en je hebt het al jaren niet gegeten, er een hap van nemen? |:(
Ik vind de essentie van jouw betoog vrij treurig. Als je afwijkt van de grote massa mag je in een hoekje wegkruipen en word je geacht anderen niet lastig te vallen.

Gelukkig maar dat jij het niet bepaalt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_146178993
Waarom staat er 6x hetzelfde in dat artikel.
Oh, and that's a bad miss!
  zaterdag 1 november 2014 @ 08:13:02 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146179010
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:09 schreef Brentmeister het volgende:
Waarom staat er 6x hetzelfde in dat artikel.
Algemeen Dagblad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146179040
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 07:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik vind de essentie van jouw betoog vrij treurig. Als je afwijkt van de grote massa mag je in een hoekje wegkruipen en word je geacht anderen niet lastig te vallen.

Gelukkig maar dat jij het niet bepaalt.
Het lijkt erop dat veel koks niet genoeg kwaliteiten hebben om te kunnen improviseren in de keuken en dat veel kant en klaar wordt ingekocht bij de groothandel en nog alleen een beetje opgewarmd.

Ik kijk bij Masterchef the professionals altijd het liefst naar de 'mystery box', waarbij de goede koks met een beperkt hoeveelheid ingedrienten iets prachtigs op tafel kunnen zetten.

Maar goed, ik ga zelf nooit uit eten dus niemand heeft last van mijn voedselbeperkingen.
pi_146182432
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 07:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik vind de essentie van jouw betoog vrij treurig. Als je afwijkt van de grote massa mag je in een hoekje wegkruipen en word je geacht anderen niet lastig te vallen.

Gelukkig maar dat jij het niet bepaalt.
Het leukst vind ik nog wel dat 'ie af en toe in het "wat eet je nu" topic interessant loopt te doen met "specials" waar je naar zou moeten vragen bij z'n noedel boer, maar als iemand anders iets wil bestellen dat wel op de kaart staat en een ingrediënt niet wil om wat voor reden dan ook (allergie, intolerantie, of lust het simpel weg niet), dan is dat waanzin.

Dus; hele gerechten vragen die niet op de kaart staan = OK.
Een gerecht bestellen dat wel op de kaart staat, en daar om een aanpassing vragen = Te lastig.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  zaterdag 1 november 2014 @ 12:30:28 #174
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_146182675
Ik heb wel degelijk allergiëen maar zou het nooit van mijn leven aandurven in een restaurant te gaan eten. Of uberhaupt iemand anders mijn eten klaar te laten maken.

Kruisbesmetting is zó makkelijk...
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
  zaterdag 1 november 2014 @ 12:42:52 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146182916
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:30 schreef Sotchi2014 het volgende:
Ik heb wel degelijk allergiëen maar zou het nooit van mijn leven aandurven in een restaurant te gaan eten. Of uberhaupt iemand anders mijn eten klaar te laten maken.

Kruisbesmetting is zó makkelijk...
Tja, al zou met keurig werken weet je het nog niet van de prefab die men gebruikt. De steeds langer wordende ketens in levensmiddelen zijn sowieso erg lastig om dat in de gaten te houden als je allergies bent.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 15:27:00 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146186627
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:20 schreef OMG het volgende:

[..]

Het leukst vind ik nog wel dat 'ie af en toe in het "wat eet je nu" topic interessant loopt te doen met "specials" waar je naar zou moeten vragen bij z'n noedel boer, maar als iemand anders iets wil bestellen dat wel op de kaart staat en een ingrediënt niet wil om wat voor reden dan ook (allergie, intolerantie, of lust het simpel weg niet), dan is dat waanzin.

Dus; hele gerechten vragen die niet op de kaart staan = OK.
Een gerecht bestellen dat wel op de kaart staat, en daar om een aanpassing vragen = Te lastig.
Haha, jij begrijpt het principe van de special niet?
Dat is gewoon wat de chef die dag naaaaast de gewone kaart in de aanbieding heeft.
Omdat hij iets leuks tegenkwam op de markt of gewoon zomaar, omdat ze naast de standaard kaart altijd een gerecht van de dag hebben. Bijvoorbeeld de soep van de dag, die verschilt vaak dagelijks, staat niet op de kaart maar wordt je aan tafel verteld. Of staat op een bord of zo.
pi_146187222
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 15:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Haha, jij begrijpt het principe van de special niet?
Dat is gewoon wat de chef die dag naaaaast de gewone kaart in de aanbieding heeft.
Omdat hij iets leuks tegenkwam op de markt of gewoon zomaar, omdat ze naast de standaard kaart altijd een gerecht van de dag hebben. Bijvoorbeeld de soep van de dag, die verschilt vaak dagelijks, staat niet op de kaart maar wordt je aan tafel verteld. Of staat op een bord of zo.
Haha, jij begrijpt niet dat als je als kok met specials op de proppen komt dan ook niet moet mekkeren over mensen die een aanpassing van een normaal gerecht vragen?

Wel creatief en flexibel genoeg zijn om een specialiteit van de dag te bedenken, maar moeilijk doen als iemand vraagt om iets weg te laten of te vervangen. Mooi, hoor.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  zaterdag 1 november 2014 @ 16:09:30 #178
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_146187492
pi_146187781
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 07:39 schreef Lienekien het volgende:

Ik vind de essentie van jouw betoog vrij treurig. Als je afwijkt van de grote massa mag je in een hoekje wegkruipen en word je geacht anderen niet lastig te vallen.

Gelukkig maar dat jij het niet bepaalt.
Nou ik heb een nieuwtje voor je. De horeca-zaken die er echt toedoen die gaan echt niet zoals omschreven in de OP hun hele zaak qua bereiding van de gerechten aanpassen aan de minderheid. En ik heb al aardig wat mensen die erover gaan gesproken. Er zal wel wel wat aangepast worden als de ruimte ervoor is,maar dat hele gerechten qua basisingredienten bereiding helemaal op zijn kop worden gezet dat kan je vergeten! Waarvan akte!

quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:17 schreef computergirl het volgende:

Het lijkt erop dat veel koks niet genoeg kwaliteiten hebben om te kunnen improviseren in de keuken en dat veel kant en klaar wordt ingekocht bij de groothandel en nog alleen een beetje opgewarmd.

:D Tuurlijk. _O- Maar goed dat het een aanname is want de werkelijkheid ligt echt anders kan ik je vertellen.

Punt is dat dit niets te maken heeft met de kwaliteiten van de koks of voor mij part chefkoks!

Waar het omgaat is dat men geen zin heeft om voor die kleine minderheid die zich gewoon van alles laat aanpraten (mode-trend) en dan plotseling ook "een allergie heeft" hun hele toko te gaan aanpassen waardoor men anders moet inkopen,gerechten geheel anders moeten bereiden met vaak een hoger kostenplaatje waardoor vervolgens de meerderheid van de vaak vaste klanten gedwongen wordt anders te gaan eten alleen maar omdat die minderheid vindt dat zij een soort voorkeursbehandeling moeten krijgen alleen maar omdat wat zij hebben boven alles staat.

:W

quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:20 schreef OMG het volgende:

Het leukst vind ik nog wel dat 'ie af en toe in het "wat eet je nu" topic interessant loopt te doen met "specials" waar je naar zou moeten vragen bij z'n noedel boer, maar als iemand anders iets wil bestellen dat wel op de kaart staat en een ingrediënt niet wil om wat voor reden dan ook (allergie, intolerantie, of lust het simpel weg niet), dan is dat waanzin.
Je leest graag wat je wilt lezen om een punt te maken wat geen punt is.

Als jij 1 ingredient niet in je gerecht wilt hebben vanwege een allergie dan zal niemand in de keuken daar echt over vallen. Maar verwachten dat een gerecht helemaal ontdaan wordt van zijn meest essentiele basisingredienten alleen maar omdat jij iets hebt,dat is waar tegen geageerd wordt.

quote:
Dus; hele gerechten vragen die niet op de kaart staan = OK.
Een gerecht bestellen dat wel op de kaart staat, en daar om een aanpassing vragen = Te lastig.
Die specials ( die vaak het dubbele van een gewoon gerecht kosten) die ik uitvraag is omdat ik daar praktisch elke dag kom en meer dan de gemiddelde gast verteer en zoals met alles: Money counts! en dat is juist het probleem met de meeste zeikstralen: Ze willen vaak als een kok dan een gerecht geheel anders moet gaan bereiden,dan wil men vaak het voor dezelfde prijs hebben "omdat ze een allergie"hebben. Ja dag!

Daarbij is het een top kok zijn eer te na om gerechten waar hij tijd en moeite en geld insteekt en helemaal achterstaat,om die van zoveel te ontdoen dat er amper iets overblijft van datgene wat hij graag uitdraagt als zijnde 'zijn' gerechten. Dan hebben ze liever dit soort gasten niet!

En terecht!

Er zijn genoeg toko's die alles wel best vinden en dus ook van alles aanpassen aan een minderheid,dus ga je maar daar lekker heen . :6

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:24:56 ]
pi_146188009
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:23 schreef Iwanius het volgende:

knip
dus jij bepaald dat ik een modeverschijnsel heb en niet echt ziek wordt en me maar een beetje aanstel? Of lees ik dat verkeerd?
Of moet ik met een doktersverklaring komen om te voorkomen dat je toch de verboden ingredienten in mijn voedsel mikt omdat het je niet uitkomt?
  zaterdag 1 november 2014 @ 16:33:37 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146188040
Leer eens lezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146188054
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:32 schreef Oceanonix het volgende:

dus jij bepaald dat ik een modeverschijnsel heb en niet echt ziek wordt en me maar een beetje aanstel? Of lees ik dat verkeerd?
Of moet ik met een doktersverklaring komen om te voorkomen dat je toch de verboden ingredienten in mijn voedsel mikt omdat het je niet uitkomt?
Lees deze eerste reactie van mij maar eens en met name het stukje van "1980"

[ Bericht 68% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:34:30 ]
pi_146188084
De hele toko aanpassen en anders inkopen omdat er af en toe iemand komt eten die enorm aan de schijterij gaat van lactose bijvoorbeeld?
Dramaqueen 8)7
pi_146188127
Je kan merken dat jij nooit iets met de horeca te maken hebt gehad ( dan misschien als serveerster o.i.d.) anders had je nooit zo een stupide reactie gegeven. Ik zou zeggen: Ga eerst je eens verdiepen wat er allemaal komt kijken eer jij dat gerecht waar jij hooguit 20 euro+ voor wilt betalen op tafel komt. :6

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:38:52 ]
pi_146188165
quote:
toen was ik 3 en ja toen al heftige hoofdpijnen waar niemand wist waar ze vandaan kwamen. Alleen kwam toen niemand op het idee om naar voedsel als oorzaak te kijken.
Maar blijkbaar lig ik voor de lol dagen op bed. Zal de volgende keer aan je denken....
pi_146188219
Het enige wat ik lees zijn: "Boehoe...ik ben zielig,mijn leed is het enige leed dat bestaat en dat moeten jullie maar begrijpen en de wereld ervoor aanpassen zodat ik ook kan meedoen en wat het jullie kost, is niet mijn probleem." :')

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:42:11 ]
pi_146188247
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:37 schreef Iwanius het volgende:
Je kan merken dat jij nooit iets met de horeca te maken hebt gehad ( dan misschien als serveerster o.i.d.) anders had je nooit zo een stupide reactie gegeven. Ik zou zeggen: Ga eerst je eens verdiepen wat er allemaal komt kijken eer jij dat gerecht waar jij hooguit 20 euro+ voor wilt betalen op tafel komt. :6
Ik kan merken dat jij een behoorlijke arrogante eikel bent. Jammer voor je.
pi_146188312
Tuurlijk...als je weigert met dit soort trends mee te doen en het gejammer, en geen begrip hebt dan ben je net zo als met die idiote zwarte Piet discussie een racist,arrogante eikel die geen begrip heeft,niets begrijpt en mensonterend bezig is. Zie hier de makkelijke leugenachtige aantijgingen die men van stal haalt in de hoop een punt te maken. Walgelijk!

Heb een nieuwtje voor je: Ik heb ook een allergie en mag bepaalde dingen ook niet hebben maar vraag of verwacht ik dat men dan zijn hele toko en diens gerechten speciaal gaat aanpassen aan mijn allergie? :N En weet je waarom? Omdat ik niet tot last wil zijn ondanks dat men mij wel vaak ter wille is.

Dus ga ik ergens anders heen waar het wel kan,of ik blijf thuis, maar ik ga niet drammen en verwachten dat de wereld om mij draait want dat willen die zeikstralen vaak niet begrijpen. Die willen gewoon dat jij je aan hun aanpast alleen maar omdat... :r

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:49:47 ]
pi_146188386
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:46 schreef Iwanius het volgende:
Tuurlijk...als je weigert met dit soort trends mee te doen en het gejammer, en geen begreep hebt dan ben je net zo als met die idiote zwarte Piet discussie een racist,arrogante eikel die geen begrip heeft,niets begrijpt en mensonterend bezig is.

Nee als je iedereen die het niet met je eens is voor stupide uitmaakt dan ben je arrogant. En voor de rest moet je niet zo zielig doen, ik ben niet eens geïnteresseerd in jouw mening over Zwarte Piet
pi_146188969
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:41 schreef Iwanius het volgende:
Het enige wat ik lees zijn: "Boehoe...ik ben zielig,mijn leed is het enige leed dat bestaat en dat moeten jullie maar begrijpen en de wereld ervoor aanpassen zodat ik ook kan meedoen en wat het jullie kost, is niet mijn probleem." :')
als je de saus weglaat ben je bij mij al een heel eind.
Ik bestel om deze reden ook liever van een menukaart, dan kan ik proberen zelf een inschatting te maken over datgene wat ik kan eten.

De bediening zegt wel dat het geen probleem is maar de arrogante eikel in de keuken is het echte probleem.
pi_146189349
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 17:14 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

als je de saus weglaat ben je bij mij al een heel eind.
Ik bestel om deze reden ook liever van een menukaart, dan kan ik proberen zelf een inschatting te maken over datgene wat ik kan eten.

De bediening zegt wel dat het geen probleem is maar de arrogante eikel in de keuken is het echte probleem.
Het beste is om gewoon een statement te maken door in de keuken van desbetreffende kok aan de schijterij te gaan, te kotsen of te sterven.
  FOK!fotograaf zaterdag 1 november 2014 @ 17:41:03 #192
13368 NiGeLaToR
pi_146189685
Als ik echt een allergie had liet ik het niet aan het toeval over of ik wel of niets zou binnen krijgen. Heb voor mijn pseudo-allergietje (ga er (nog) niet direct dood aan en er is een antidotum) wat bij me, zo niet, kies ik iets van de kaart waarbij ik het niet binnenkrijg. Alleen bij van die drie-gangen-diner-menu's geef ik soms door dat ik liever iets niet eet, maar is nooit een probleem, zelfs als het er per abuis wel in zit.

Vriendin van bekende heeft werkelijk glutenallergie, die neemt zelf bepaalde ingrediënten mee als ze echt uit eten gaat/moet (trouwerij, bedrijfsuitje, etc) en neemt vooraf even contact op met de kok. Ze gaat echt kapot als ze gluten binnen krijgt en neemt zelf verantwoordelijkheid. Allemaal heel redelijk en relaxed. Niet binnenstappen en dan roeptoeteren ja nee ik mag geen gluten en geen glucose-fructose-siroop en geen koemelkproducten en verwachten dat je een briljante maaltijd krijgt. Maarja, beter als restaurant een speciaal 'dieet-menu' maken met heel leuk gedrapeerde worteltjes en doperwtjes :+
  zaterdag 1 november 2014 @ 17:57:17 #193
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_146190131
Ik zag trouwens laatst in Middenmeer of all places een heuse glutenvrije supermarkt :')
pi_146190828
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 17:57 schreef Erasmo het volgende:
Ik zag trouwens laatst in Middenmeer of all places een heuse glutenvrije supermarkt :')
Nou en? :') wees blij dat jij het niet hebt, ik ook niet trouwens, het lijkt me een ramp,,,
pi_146191575
Ik zie bij sommige restaurants duidelijk op de kaart staan of het betreffende gerecht gluten, ei, lactose etc bevat. Dat is een goede zaak.
Mensen met een allergie (de meest voorkomende dan) kunnen dan gewoon kiezen en weten waar ze aantoe zijn. En de kok hoeft niet lastig gevallen te worden met allerhande verzoekjes.
Make my day!
pi_146193065
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:23 schreef Iwanius het volgende:


Je leest graag wat je wilt lezen om een punt te maken wat geen punt is.

Als jij 1 ingredient niet in je gerecht wilt hebben vanwege een allergie dan zal niemand in de keuken daar echt over vallen. Maar verwachten dat een gerecht helemaal ontdaan wordt van zijn meest essentiele basisingredienten alleen maar omdat jij iets hebt,dat is waar tegen geageerd wordt.

Mooi, joh. Dan zet je het op de kaart. Heb het wel een paar keer gezien, meldingen in de strekking van "We do not modify our meals". Dat er nog wel de mogelijkheid is je friet door groente te vervangen of iets dergelijks, maar dat er niet aan het gerecht zelf wordt gesleuteld. Het kan zo makkelijk zijn.

quote:
[..]

Die specials ( die vaak het dubbele van een gewoon gerecht kosten) die ik uitvraag is omdat ik daar praktisch elke dag kom en meer dan de gemiddelde gast verteer en zoals met alles: Money counts! en dat is juist het probleem met de meeste zeikstralen: Ze willen vaak als een kok dan een gerecht geheel anders moet gaan bereiden,dan wil men vaak het voor dezelfde prijs hebben "omdat ze een allergie"hebben. Ja dag!

Daarbij is het een top kok zijn eer te na om gerechten waar hij tijd en moeite en geld insteekt en helemaal achterstaat,om die van zoveel te ontdoen dat er amper iets overblijft van datgene wat hij graag uitdraagt als zijnde 'zijn' gerechten. Dan hebben ze liever dit soort gasten niet!

En terecht!

Er zijn genoeg toko's die alles wel best vinden en dus ook van alles aanpassen aan een minderheid,dus ga je maar daar lekker heen . :6
Stoer. Maar mik dan voor het gemak "Wij veranderen niks aan de gerechten" op je kaart, wellicht nog met een waarschuwing waar eventueel noten, gluten, en andere mogelijk spul in zit voor bekende erge allergiën/intoleranties, en klaar. Hordes mensen kunnen preventief wegblijven en koks hoeven niet verzoekjes om te gaan.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_146198729
Het irish coffee voorbeeld zit hier in ons favoriete restaurant! Geen vlees, melk of tarwe. En nu aan de irish coffee. Kreeg daar ook commentaar op van de eigenaar.

Meneer spreekt overigens Chinezen uit als Zinesen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 3 november 2014 @ 10:46:11 #198
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146246034
Gelukkig snappen een hoop restaurants/koks ook dat ze bestaan dankzij hun klanten en vinden ze een aanpassing binnen het redelijke meestal geen probleem.

En hoe zo'n aanpassing ten koste gaat van de grote meerderheid, is me ook echt een raadsel.

Wat Iwanius ook mag denken zo ontzettend goed te weten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_146246108
Ik bestel altijd zónder artisjokkenhartjes.
pi_146246593
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:46 schreef Iwanius het volgende:
Tuurlijk...als je weigert met dit soort trends mee te doen en het gejammer, en geen begrip hebt dan ben je net zo als met die idiote zwarte Piet discussie een racist,arrogante eikel die geen begrip heeft,niets begrijpt en mensonterend bezig is. Zie hier de makkelijke leugenachtige aantijgingen die men van stal haalt in de hoop een punt te maken. Walgelijk!

Heb een nieuwtje voor je: Ik heb ook een allergie en mag bepaalde dingen ook niet hebben maar vraag of verwacht ik dat men dan zijn hele toko en diens gerechten speciaal gaat aanpassen aan mijn allergie? :N En weet je waarom? Omdat ik niet tot last wil zijn ondanks dat men mij wel vaak ter wille is.

Dus ga ik ergens anders heen waar het wel kan,of ik blijf thuis, maar ik ga niet drammen en verwachten dat de wereld om mij draait want dat willen die zeikstralen vaak niet begrijpen. Die willen gewoon dat jij je aan hun aanpast alleen maar omdat... :r
Jij zegt ook tegen iemand in een rolstoel dat hij maar even op moet staan om een hoge drempel over te gaan omdat jij (als uitbater) écht geen mogelijkheid ziet wat te fabriceren met plaatjes zodat een hellinkje ontstaat?

O nee, van jou moet de rolstoeler maar thuisblijven, omdat jij vooral geen last wil hebben van zijn handicap. :') Stoute rolstoeler! Zomaar niet kunnen lopen! te lui zijn om te lopen! o|O
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')