abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 1 november 2014 @ 15:27:00 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146186627
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:20 schreef OMG het volgende:

[..]

Het leukst vind ik nog wel dat 'ie af en toe in het "wat eet je nu" topic interessant loopt te doen met "specials" waar je naar zou moeten vragen bij z'n noedel boer, maar als iemand anders iets wil bestellen dat wel op de kaart staat en een ingrediënt niet wil om wat voor reden dan ook (allergie, intolerantie, of lust het simpel weg niet), dan is dat waanzin.

Dus; hele gerechten vragen die niet op de kaart staan = OK.
Een gerecht bestellen dat wel op de kaart staat, en daar om een aanpassing vragen = Te lastig.
Haha, jij begrijpt het principe van de special niet?
Dat is gewoon wat de chef die dag naaaaast de gewone kaart in de aanbieding heeft.
Omdat hij iets leuks tegenkwam op de markt of gewoon zomaar, omdat ze naast de standaard kaart altijd een gerecht van de dag hebben. Bijvoorbeeld de soep van de dag, die verschilt vaak dagelijks, staat niet op de kaart maar wordt je aan tafel verteld. Of staat op een bord of zo.
pi_146187222
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 15:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Haha, jij begrijpt het principe van de special niet?
Dat is gewoon wat de chef die dag naaaaast de gewone kaart in de aanbieding heeft.
Omdat hij iets leuks tegenkwam op de markt of gewoon zomaar, omdat ze naast de standaard kaart altijd een gerecht van de dag hebben. Bijvoorbeeld de soep van de dag, die verschilt vaak dagelijks, staat niet op de kaart maar wordt je aan tafel verteld. Of staat op een bord of zo.
Haha, jij begrijpt niet dat als je als kok met specials op de proppen komt dan ook niet moet mekkeren over mensen die een aanpassing van een normaal gerecht vragen?

Wel creatief en flexibel genoeg zijn om een specialiteit van de dag te bedenken, maar moeilijk doen als iemand vraagt om iets weg te laten of te vervangen. Mooi, hoor.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
  zaterdag 1 november 2014 @ 16:09:30 #178
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_146187492
pi_146187781
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 07:39 schreef Lienekien het volgende:

Ik vind de essentie van jouw betoog vrij treurig. Als je afwijkt van de grote massa mag je in een hoekje wegkruipen en word je geacht anderen niet lastig te vallen.

Gelukkig maar dat jij het niet bepaalt.
Nou ik heb een nieuwtje voor je. De horeca-zaken die er echt toedoen die gaan echt niet zoals omschreven in de OP hun hele zaak qua bereiding van de gerechten aanpassen aan de minderheid. En ik heb al aardig wat mensen die erover gaan gesproken. Er zal wel wel wat aangepast worden als de ruimte ervoor is,maar dat hele gerechten qua basisingredienten bereiding helemaal op zijn kop worden gezet dat kan je vergeten! Waarvan akte!

quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 08:17 schreef computergirl het volgende:

Het lijkt erop dat veel koks niet genoeg kwaliteiten hebben om te kunnen improviseren in de keuken en dat veel kant en klaar wordt ingekocht bij de groothandel en nog alleen een beetje opgewarmd.

:D Tuurlijk. _O- Maar goed dat het een aanname is want de werkelijkheid ligt echt anders kan ik je vertellen.

Punt is dat dit niets te maken heeft met de kwaliteiten van de koks of voor mij part chefkoks!

Waar het omgaat is dat men geen zin heeft om voor die kleine minderheid die zich gewoon van alles laat aanpraten (mode-trend) en dan plotseling ook "een allergie heeft" hun hele toko te gaan aanpassen waardoor men anders moet inkopen,gerechten geheel anders moeten bereiden met vaak een hoger kostenplaatje waardoor vervolgens de meerderheid van de vaak vaste klanten gedwongen wordt anders te gaan eten alleen maar omdat die minderheid vindt dat zij een soort voorkeursbehandeling moeten krijgen alleen maar omdat wat zij hebben boven alles staat.

:W

quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 12:20 schreef OMG het volgende:

Het leukst vind ik nog wel dat 'ie af en toe in het "wat eet je nu" topic interessant loopt te doen met "specials" waar je naar zou moeten vragen bij z'n noedel boer, maar als iemand anders iets wil bestellen dat wel op de kaart staat en een ingrediënt niet wil om wat voor reden dan ook (allergie, intolerantie, of lust het simpel weg niet), dan is dat waanzin.
Je leest graag wat je wilt lezen om een punt te maken wat geen punt is.

Als jij 1 ingredient niet in je gerecht wilt hebben vanwege een allergie dan zal niemand in de keuken daar echt over vallen. Maar verwachten dat een gerecht helemaal ontdaan wordt van zijn meest essentiele basisingredienten alleen maar omdat jij iets hebt,dat is waar tegen geageerd wordt.

quote:
Dus; hele gerechten vragen die niet op de kaart staan = OK.
Een gerecht bestellen dat wel op de kaart staat, en daar om een aanpassing vragen = Te lastig.
Die specials ( die vaak het dubbele van een gewoon gerecht kosten) die ik uitvraag is omdat ik daar praktisch elke dag kom en meer dan de gemiddelde gast verteer en zoals met alles: Money counts! en dat is juist het probleem met de meeste zeikstralen: Ze willen vaak als een kok dan een gerecht geheel anders moet gaan bereiden,dan wil men vaak het voor dezelfde prijs hebben "omdat ze een allergie"hebben. Ja dag!

Daarbij is het een top kok zijn eer te na om gerechten waar hij tijd en moeite en geld insteekt en helemaal achterstaat,om die van zoveel te ontdoen dat er amper iets overblijft van datgene wat hij graag uitdraagt als zijnde 'zijn' gerechten. Dan hebben ze liever dit soort gasten niet!

En terecht!

Er zijn genoeg toko's die alles wel best vinden en dus ook van alles aanpassen aan een minderheid,dus ga je maar daar lekker heen . :6

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:24:56 ]
pi_146188009
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:23 schreef Iwanius het volgende:

knip
dus jij bepaald dat ik een modeverschijnsel heb en niet echt ziek wordt en me maar een beetje aanstel? Of lees ik dat verkeerd?
Of moet ik met een doktersverklaring komen om te voorkomen dat je toch de verboden ingredienten in mijn voedsel mikt omdat het je niet uitkomt?
  zaterdag 1 november 2014 @ 16:33:37 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146188040
Leer eens lezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146188054
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:32 schreef Oceanonix het volgende:

dus jij bepaald dat ik een modeverschijnsel heb en niet echt ziek wordt en me maar een beetje aanstel? Of lees ik dat verkeerd?
Of moet ik met een doktersverklaring komen om te voorkomen dat je toch de verboden ingredienten in mijn voedsel mikt omdat het je niet uitkomt?
Lees deze eerste reactie van mij maar eens en met name het stukje van "1980"

[ Bericht 68% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:34:30 ]
pi_146188084
De hele toko aanpassen en anders inkopen omdat er af en toe iemand komt eten die enorm aan de schijterij gaat van lactose bijvoorbeeld?
Dramaqueen 8)7
pi_146188127
Je kan merken dat jij nooit iets met de horeca te maken hebt gehad ( dan misschien als serveerster o.i.d.) anders had je nooit zo een stupide reactie gegeven. Ik zou zeggen: Ga eerst je eens verdiepen wat er allemaal komt kijken eer jij dat gerecht waar jij hooguit 20 euro+ voor wilt betalen op tafel komt. :6

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:38:52 ]
pi_146188165
quote:
toen was ik 3 en ja toen al heftige hoofdpijnen waar niemand wist waar ze vandaan kwamen. Alleen kwam toen niemand op het idee om naar voedsel als oorzaak te kijken.
Maar blijkbaar lig ik voor de lol dagen op bed. Zal de volgende keer aan je denken....
pi_146188219
Het enige wat ik lees zijn: "Boehoe...ik ben zielig,mijn leed is het enige leed dat bestaat en dat moeten jullie maar begrijpen en de wereld ervoor aanpassen zodat ik ook kan meedoen en wat het jullie kost, is niet mijn probleem." :')

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:42:11 ]
pi_146188247
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:37 schreef Iwanius het volgende:
Je kan merken dat jij nooit iets met de horeca te maken hebt gehad ( dan misschien als serveerster o.i.d.) anders had je nooit zo een stupide reactie gegeven. Ik zou zeggen: Ga eerst je eens verdiepen wat er allemaal komt kijken eer jij dat gerecht waar jij hooguit 20 euro+ voor wilt betalen op tafel komt. :6
Ik kan merken dat jij een behoorlijke arrogante eikel bent. Jammer voor je.
pi_146188312
Tuurlijk...als je weigert met dit soort trends mee te doen en het gejammer, en geen begrip hebt dan ben je net zo als met die idiote zwarte Piet discussie een racist,arrogante eikel die geen begrip heeft,niets begrijpt en mensonterend bezig is. Zie hier de makkelijke leugenachtige aantijgingen die men van stal haalt in de hoop een punt te maken. Walgelijk!

Heb een nieuwtje voor je: Ik heb ook een allergie en mag bepaalde dingen ook niet hebben maar vraag of verwacht ik dat men dan zijn hele toko en diens gerechten speciaal gaat aanpassen aan mijn allergie? :N En weet je waarom? Omdat ik niet tot last wil zijn ondanks dat men mij wel vaak ter wille is.

Dus ga ik ergens anders heen waar het wel kan,of ik blijf thuis, maar ik ga niet drammen en verwachten dat de wereld om mij draait want dat willen die zeikstralen vaak niet begrijpen. Die willen gewoon dat jij je aan hun aanpast alleen maar omdat... :r

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2014 16:49:47 ]
pi_146188386
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:46 schreef Iwanius het volgende:
Tuurlijk...als je weigert met dit soort trends mee te doen en het gejammer, en geen begreep hebt dan ben je net zo als met die idiote zwarte Piet discussie een racist,arrogante eikel die geen begrip heeft,niets begrijpt en mensonterend bezig is.

Nee als je iedereen die het niet met je eens is voor stupide uitmaakt dan ben je arrogant. En voor de rest moet je niet zo zielig doen, ik ben niet eens geïnteresseerd in jouw mening over Zwarte Piet
pi_146188969
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:41 schreef Iwanius het volgende:
Het enige wat ik lees zijn: "Boehoe...ik ben zielig,mijn leed is het enige leed dat bestaat en dat moeten jullie maar begrijpen en de wereld ervoor aanpassen zodat ik ook kan meedoen en wat het jullie kost, is niet mijn probleem." :')
als je de saus weglaat ben je bij mij al een heel eind.
Ik bestel om deze reden ook liever van een menukaart, dan kan ik proberen zelf een inschatting te maken over datgene wat ik kan eten.

De bediening zegt wel dat het geen probleem is maar de arrogante eikel in de keuken is het echte probleem.
pi_146189349
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 17:14 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

als je de saus weglaat ben je bij mij al een heel eind.
Ik bestel om deze reden ook liever van een menukaart, dan kan ik proberen zelf een inschatting te maken over datgene wat ik kan eten.

De bediening zegt wel dat het geen probleem is maar de arrogante eikel in de keuken is het echte probleem.
Het beste is om gewoon een statement te maken door in de keuken van desbetreffende kok aan de schijterij te gaan, te kotsen of te sterven.
  FOK!fotograaf zaterdag 1 november 2014 @ 17:41:03 #192
13368 NiGeLaToR
pi_146189685
Als ik echt een allergie had liet ik het niet aan het toeval over of ik wel of niets zou binnen krijgen. Heb voor mijn pseudo-allergietje (ga er (nog) niet direct dood aan en er is een antidotum) wat bij me, zo niet, kies ik iets van de kaart waarbij ik het niet binnenkrijg. Alleen bij van die drie-gangen-diner-menu's geef ik soms door dat ik liever iets niet eet, maar is nooit een probleem, zelfs als het er per abuis wel in zit.

Vriendin van bekende heeft werkelijk glutenallergie, die neemt zelf bepaalde ingrediënten mee als ze echt uit eten gaat/moet (trouwerij, bedrijfsuitje, etc) en neemt vooraf even contact op met de kok. Ze gaat echt kapot als ze gluten binnen krijgt en neemt zelf verantwoordelijkheid. Allemaal heel redelijk en relaxed. Niet binnenstappen en dan roeptoeteren ja nee ik mag geen gluten en geen glucose-fructose-siroop en geen koemelkproducten en verwachten dat je een briljante maaltijd krijgt. Maarja, beter als restaurant een speciaal 'dieet-menu' maken met heel leuk gedrapeerde worteltjes en doperwtjes :+
  zaterdag 1 november 2014 @ 17:57:17 #193
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_146190131
Ik zag trouwens laatst in Middenmeer of all places een heuse glutenvrije supermarkt :')
pi_146190828
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 november 2014 17:57 schreef Erasmo het volgende:
Ik zag trouwens laatst in Middenmeer of all places een heuse glutenvrije supermarkt :')
Nou en? :') wees blij dat jij het niet hebt, ik ook niet trouwens, het lijkt me een ramp,,,
pi_146191575
Ik zie bij sommige restaurants duidelijk op de kaart staan of het betreffende gerecht gluten, ei, lactose etc bevat. Dat is een goede zaak.
Mensen met een allergie (de meest voorkomende dan) kunnen dan gewoon kiezen en weten waar ze aantoe zijn. En de kok hoeft niet lastig gevallen te worden met allerhande verzoekjes.
Make my day!
pi_146193065
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:23 schreef Iwanius het volgende:


Je leest graag wat je wilt lezen om een punt te maken wat geen punt is.

Als jij 1 ingredient niet in je gerecht wilt hebben vanwege een allergie dan zal niemand in de keuken daar echt over vallen. Maar verwachten dat een gerecht helemaal ontdaan wordt van zijn meest essentiele basisingredienten alleen maar omdat jij iets hebt,dat is waar tegen geageerd wordt.

Mooi, joh. Dan zet je het op de kaart. Heb het wel een paar keer gezien, meldingen in de strekking van "We do not modify our meals". Dat er nog wel de mogelijkheid is je friet door groente te vervangen of iets dergelijks, maar dat er niet aan het gerecht zelf wordt gesleuteld. Het kan zo makkelijk zijn.

quote:
[..]

Die specials ( die vaak het dubbele van een gewoon gerecht kosten) die ik uitvraag is omdat ik daar praktisch elke dag kom en meer dan de gemiddelde gast verteer en zoals met alles: Money counts! en dat is juist het probleem met de meeste zeikstralen: Ze willen vaak als een kok dan een gerecht geheel anders moet gaan bereiden,dan wil men vaak het voor dezelfde prijs hebben "omdat ze een allergie"hebben. Ja dag!

Daarbij is het een top kok zijn eer te na om gerechten waar hij tijd en moeite en geld insteekt en helemaal achterstaat,om die van zoveel te ontdoen dat er amper iets overblijft van datgene wat hij graag uitdraagt als zijnde 'zijn' gerechten. Dan hebben ze liever dit soort gasten niet!

En terecht!

Er zijn genoeg toko's die alles wel best vinden en dus ook van alles aanpassen aan een minderheid,dus ga je maar daar lekker heen . :6
Stoer. Maar mik dan voor het gemak "Wij veranderen niks aan de gerechten" op je kaart, wellicht nog met een waarschuwing waar eventueel noten, gluten, en andere mogelijk spul in zit voor bekende erge allergiën/intoleranties, en klaar. Hordes mensen kunnen preventief wegblijven en koks hoeven niet verzoekjes om te gaan.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_146198729
Het irish coffee voorbeeld zit hier in ons favoriete restaurant! Geen vlees, melk of tarwe. En nu aan de irish coffee. Kreeg daar ook commentaar op van de eigenaar.

Meneer spreekt overigens Chinezen uit als Zinesen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 3 november 2014 @ 10:46:11 #198
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146246034
Gelukkig snappen een hoop restaurants/koks ook dat ze bestaan dankzij hun klanten en vinden ze een aanpassing binnen het redelijke meestal geen probleem.

En hoe zo'n aanpassing ten koste gaat van de grote meerderheid, is me ook echt een raadsel.

Wat Iwanius ook mag denken zo ontzettend goed te weten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_146246108
Ik bestel altijd zónder artisjokkenhartjes.
pi_146246593
quote:
2s.gif Op zaterdag 1 november 2014 16:46 schreef Iwanius het volgende:
Tuurlijk...als je weigert met dit soort trends mee te doen en het gejammer, en geen begrip hebt dan ben je net zo als met die idiote zwarte Piet discussie een racist,arrogante eikel die geen begrip heeft,niets begrijpt en mensonterend bezig is. Zie hier de makkelijke leugenachtige aantijgingen die men van stal haalt in de hoop een punt te maken. Walgelijk!

Heb een nieuwtje voor je: Ik heb ook een allergie en mag bepaalde dingen ook niet hebben maar vraag of verwacht ik dat men dan zijn hele toko en diens gerechten speciaal gaat aanpassen aan mijn allergie? :N En weet je waarom? Omdat ik niet tot last wil zijn ondanks dat men mij wel vaak ter wille is.

Dus ga ik ergens anders heen waar het wel kan,of ik blijf thuis, maar ik ga niet drammen en verwachten dat de wereld om mij draait want dat willen die zeikstralen vaak niet begrijpen. Die willen gewoon dat jij je aan hun aanpast alleen maar omdat... :r
Jij zegt ook tegen iemand in een rolstoel dat hij maar even op moet staan om een hoge drempel over te gaan omdat jij (als uitbater) écht geen mogelijkheid ziet wat te fabriceren met plaatjes zodat een hellinkje ontstaat?

O nee, van jou moet de rolstoeler maar thuisblijven, omdat jij vooral geen last wil hebben van zijn handicap. :') Stoute rolstoeler! Zomaar niet kunnen lopen! te lui zijn om te lopen! o|O
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')