Je kunt niet tegen wijn IN het eten?! Daar krijg je hoofdpijn van?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 18:05 schreef Oceanonix het volgende:
Ik gebruik expres wel het woord allergie omdat er anders niet geluisterd wordt.
Ik kan niet tegen wijn, sherry, cognac, grappa en sherry. Wijnazijn en alcohol in zijn algemeen kan ik wel drinken. Ik word niet direct ziek maar lig van zeer kleine hoeveelheden de volgende dag met zware koppijn op bed. Dat heb ik niet over voor een gezellige avond. Een allergie in de strikte zin van het woord is het niet maar ziek word ik wel.
Als er een menukaart is, spel ik die. Liefst thuis al vanaf de website zodat ik wat algemene bereidingen kan opzoeken. Hebben ze een fixed menu dan ga ik liever niet. Er is te vaak beloofd dat het goed zou komen.....
Heb ik ook ooit laten doen. Op mijn rug. Hele rug onder de rode vlekken. Ja, doeg he. Mijn conclusie was dat ik voornamelijk allergisch ben voor krassen op mijn rug.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 17:49 schreef Mr.Noodle het volgende:
De hele grap is dus dat mensen hypochondrisch worden door dit soort dingen te lezen..
Ik heb gewoon zo'n huidschraaptest gedaan bij de huisarts op m'n arm om gewoon echt even te kijken waar ik echt voor "allergisch" ben. Anders bleef het bij speculeren. Resultaat: heel m'n arm rood van de bulten en bloed van het krabben.
Mijn broer was een tijdje lactose intolerant. Werd ook oprecht boos als er dat iets in boter was klaargemaakt. Echt boos. Maar als ik met hem uit eten ging nam die ook altijd roomijs toe. Dan nam die wel een extra pilletje. Aaaaaaaarrrrgggghhhhhhhhhhh.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 23:15 schreef 1Liner het volgende:
[..]
Da's ook niet netjes, maar een 9 gangen diner boter&melkvrij vrij willen en dan wel irish coffee nemen, dat je t überhaupt durft te vragen
Zoals die gast het brengt (of lijkt te brengen) wel. Maar soms kan het ook zijn dat je gewoon niet teveel van iets binnen moet krijgen. Mijn neefje kan ook niet goed tegen melk. Maar hij mag wel pannekoeken eten. Echter, als hij op één dag pannekoeken eet en een ijsje en een glas melk neemt en wat chocola dan krijgt hij uitslag o.i.d.. En dan lijkt het soms wat vreemd als het voor- en hoofdgerecht verbouwd moeten worden maar het toetje niet.quote:
Als je allergisch bent is het wel verstandig om eerst eens te kijken wat je voor je neus hebt voor je het in je hoofd steekt ...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:00 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja precies, heeft mijn zus met appel, geen appelmoes of appeltaart, maar een normale
appel kan ze niet eten anders heeft ze daarna last van haar gehemelte ofzoiets
is in elk geval niet prettig en soms pijnlijk, dus tja dan eet je gewoon geen rauwe appel.
Amandelspijs is ze bijvoorbeeld ook allergisch voor en niet zo'n beetje ook![]()
Ik had een keer een banketstaaf meegenomen, maar er niet bij stilgestaan dat ze
allergisch was, omdat ze ook wel eens die dingen at met van dat ''nepspijs'' maar
deze was van de banketbakker, dus daar zat échte spijs in, resultaat, opgezwollen tong
en alles, moest gekoeld worden met ijs en alles, die kon geen adem meer halen,
ik zat er naast, dus aanstellerietus was het zéker niet, ik schrok me kapot om eerlijk te zijn er ik voelde me hartstikke schuldig omdat ik die banketletter had meegenomenen dat heeft ze dus ook bij garnalen, maar die dingen vallen allemaal makkelijk te vermijden denk ik.
Soms heb ik het idee dat zulke mensen gewoon niet helemaal tevreden zijn met hun leven, en als ze iets op televisie of internet zien gelijk denken van 'hmm misschien als ik vroeger geen gluten gegeten had dat mijn leven er dan veel beter uit had gezien.'quote:Op donderdag 30 oktober 2014 04:21 schreef IrCute het volgende:
Ik vind die hele gluten-vrije hype zo triestAllemaal kuddevolk (behalve diegene met coeliakie uiteraard). Mijn schoonmoeder begon er ook al over. Heb haar verteld dat ik niet meer met haar praat als ze mee gaat doen aan die kut hype
Is ook zo... maar ze wist zelf niet eens dat ze zó heftig zou reageren op die spijs, die vratquote:Op donderdag 30 oktober 2014 03:58 schreef 2cv het volgende:
[..]
Als je allergisch bent is het wel verstandig om eerst eens te kijken wat je voor je neus hebt voor je het in je hoofd steekt ...
Dat kan best zo zijn, maar doe de kok dan ook wat eer aan door in de gerechten wel die stoffen (met mate) te laten verwerken en je irish coffee te vervangen door iets zonder melk. Ik vind het ook erg onbeleefd. 9 gangen....quote:Op donderdag 30 oktober 2014 03:55 schreef 2cv het volgende:
[..]
Zoals die gast het brengt (of lijkt te brengen) wel. Maar soms kan het ook zijn dat je gewoon niet teveel van iets binnen moet krijgen. Mijn neefje kan ook niet goed tegen melk. Maar hij mag wel pannekoeken eten. Echter, als hij op één dag pannekoeken eet en een ijsje en een glas melk neemt en wat chocola dan krijgt hij uitslag o.i.d.. En dan lijkt het soms wat vreemd als het voor- en hoofdgerecht verbouwd moeten worden maar het toetje niet.
We hadden het over een meergangenmenu. Dan weet je dus niet wat je krijgt.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 21:32 schreef probeer het volgende:
[..]
Als ik weet dat ik een ingrediënt echt niet lekker vind, op welke manier het dan ook bereid wordt, dan bestel ik iets anders.
Is geen hogere wiskunde hoor ..
Ik vind het ook wel oneerlijk tegenover mensen zoals jij hoor.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 07:35 schreef douche-eendje het volgende:
Aan zulke mensen sta ik graag mn voedselallergie af.
Op onbegrip en 'ik weet het niet; dat moet ik even navragen' ben ik al redelijk gewend geraakt. Het continu verpakkingen lezen, weten wat je eet indien mogelijke reacties en de daarbij behorende klachten en medicatie neemt het leuke van eten wel weg ja.
Sinds vorig jaar sesamallergie. Als ik het binnen krijg staat het gegarandeerd voor veel jeukende bulten&vlekken over mijn hele lijf en zwellingen in mijn gezicht die steeds heftiger aan het worden zijn. Leuke mode toch? Vooral die epipen is een toffe accessoire...
ik heb ook geen antipathie tegen gluten maar ik heb een andere autoimmuun ziekte dan jij en tot mijn verbazing is de ontstellende moeheid voor overgrote deel verdwenen als ik tarwe vermeid. Geen verklaring voor te geven, dus val blijkbaar onder de categorie 'aansteller'.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 23:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb een autoimmuunziekte (hashimoto) waarbij er vaak een combinatie is met glutenallergie. Ik bleef wat vage restklachten houden dus het is voor de zekerheid uitgesloten. We wisten dat de kans ontzettend klein was dat ik het had. Gelukkig, ik ben dol op gluten.
Er zijn trouwens echt heel veel schildklierpatienten die glutenvrij eten, ook als ze geen echte allergie hebben. Een gluteneiwit lijkt op een schildkliereiwit. Er zijn de laatste jaren een aantal studies gedaan waarin aangetoond werd dat de antistoffen die ik dus ook heb zowel de glutenresten in het bloed als de schildklier aanvallen met als gevolg een grote toename van antistoffen en dus restklachten.
Ik weet niet wat ik er van moet denken. Ik weet wel dat je gezonder gaat eten als je zo bewust gaat opletten wat je binnenkrijgt. Dus de kans lijkt me groot dat je je beter voelt als je gezonder eet.
Gluten![]()
![]()
O shit had een heel verhaal getyptquote:Op donderdag 30 oktober 2014 04:21 schreef IrCute het volgende:
Ik vind die hele gluten-vrije hype zo triestAllemaal kuddevolk (behalve diegene met coeliakie uiteraard). Mijn schoonmoeder begon er ook al over. Heb haar verteld dat ik niet meer met haar praat als ze mee gaat doen aan die kut hype
Ik heb ook Hashimoto en ik denk dat ik dit ook maar eens uit ga laten zoeken.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 23:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb een autoimmuunziekte (hashimoto) waarbij er vaak een combinatie is met glutenallergie. Ik bleef wat vage restklachten houden dus het is voor de zekerheid uitgesloten. We wisten dat de kans ontzettend klein was dat ik het had. Gelukkig, ik ben dol op gluten.
Er zijn trouwens echt heel veel schildklierpatienten die glutenvrij eten, ook als ze geen echte allergie hebben. Een gluteneiwit lijkt op een schildkliereiwit. Er zijn de laatste jaren een aantal studies gedaan waarin aangetoond werd dat de antistoffen die ik dus ook heb zowel de glutenresten in het bloed als de schildklier aanvallen met als gevolg een grote toename van antistoffen en dus restklachten.
Ik weet niet wat ik er van moet denken. Ik weet wel dat je gezonder gaat eten als je zo bewust gaat opletten wat je binnenkrijgt. Dus de kans lijkt me groot dat je je beter voelt als je gezonder eet.
Gluten![]()
![]()
Dat is maar goed ook dat de ''echte'' allergie mensen zich melden, dan hoort men het ook eensquote:Op donderdag 30 oktober 2014 11:22 schreef Kreator het volgende:
Het was natuurlijk wachten totdat de 'echte' allergie-mensen dit topic over zouden nemen om over hun kwaaltjes te praten.
Vraag me af hoeveel van de reaguurders hierboven als 'modeverschijnsel' worden gezien door TS en zijn gedachtenvrienden.
het is allemaal niet zo zwart wit, beetje nuancering kan toch? We zitten in CUL niet KLBquote:Op donderdag 30 oktober 2014 11:22 schreef Kreator het volgende:
Het was natuurlijk wachten totdat de 'echte' allergie-mensen dit topic over zouden nemen om over hun kwaaltjes te praten.
Vraag me af hoeveel van de reaguurders hierboven als 'modeverschijnsel' worden gezien door TS en zijn gedachtenvrienden.
Ik denk inderdaad dat mensen met een echte allergie helemaal niet zo graag uit eten gaan, juist omdat het altijd riskant blijft. Een kok kan wel iets voor je bereiden zonder dat ene ingrediënt, maar heeft hij de soeplepel wel goed afgewassen? Dat soort dingen. Het blijft een gok, dan liever gewoon thuis eten en alles zelf maken.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 08:07 schreef Selestha het volgende:
Uit eten gaan deed ik bijna niet omdat dat heel moeilijk is om volledig glutenvrij te doen, en ik denk dat dat voor heel veel mensen met een échte allergie geldt. Je kookt liever thuis iets speciaals waarvan je zeker weet dat je het kan hebben dan dat je uit eten gaat en maar moet zien of je gezond blijft.
'Met mate'. Hoeveel is dat ? Ik denk dat de beste oplossing geweest was om te melden dat ze maar beperkt melk mag hebben en dat ze daarom alles, behalve het toetje, melkvrij wil hebben.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 07:22 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Dat kan best zo zijn, maar doe de kok dan ook wat eer aan door in de gerechten wel die stoffen (met mate) te laten verwerken en je irish coffee te vervangen door iets zonder melk. Ik vind het ook erg onbeleefd. 9 gangen....
ik had 'm niet geserveerd...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:47 schreef CherryOnTop het volgende:
[..]
Ja inderdaad. Ik had de Irish Coffee 'per ongeluk' over 'm heen laten vallen denk ik.
Ik denk helemaal niemand.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 11:22 schreef Kreator het volgende:
Het was natuurlijk wachten totdat de 'echte' allergie-mensen dit topic over zouden nemen om over hun kwaaltjes te praten.
Vraag me af hoeveel van de reaguurders hierboven als 'modeverschijnsel' worden gezien door TS en zijn gedachtenvrienden.
Is het ook. En ik mis tahin ontzettend!quote:Op donderdag 30 oktober 2014 07:40 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel oneerlijk tegenover mensen zoals jij hoor.
Lijkt me behoorlijk klote als je er écht last van hebt en iedereen maakt het belachelijk..
Niet leuk
Kun je geen tahin maken van iets anders dan sesam? Een vergelijkbaar zaad?quote:Op donderdag 30 oktober 2014 18:22 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Is het ook. En ik mis tahin ontzettend!
ben jij een debiel zeg..quote:Op woensdag 29 oktober 2014 16:27 schreef Kandijfijn het volgende:
Pisvolk is het vooral van die tutholla's die er over doorzeuren. Nee je hebt geen allergie je bent een aandachtshoer.
Mensen ,met een echte allergie herken je ook veel veel makkelijker. Die melden via de mail of telefoon dat ze allergie X hebben en zijn zelden binnenlopers.
Mensen met nep-allergie zijn altijd binnenlopers en hebben meerdere soorten allergieën 5 anekdotes erover en willen een chef uitleggen wat ze niet mogen hebben. Soms als ik me verveel en een slechte dag heb laat ik ze wel even naar de keuken lopen om met de chef te praten![]()
Klopt deels.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 12:54 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Ik denk inderdaad dat mensen met een echte allergie helemaal niet zo graag uit eten gaan, juist omdat het altijd riskant blijft. Een kok kan wel iets voor je bereiden zonder dat ene ingrediënt, maar heeft hij de soeplepel wel goed afgewassen? Dat soort dingen. Het blijft een gok, dan liever gewoon thuis eten en alles zelf maken.
En dan heb je klootzakjes als jou die zich druk maken over dit soort onzin...ik heb een vrouw met coelakie, ze moet glutenvrij eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ks-tot-waanzin.dhtml
Wie kent ze niet, de mensen die claimen allergies te zijn omdat ze dingen niet lusten, of zwaar
lijden aan aanstelleritus
Tahin is sesampasta... dus hoe maak je dat van een vergelijkbaar zaad? Ik heb echt werkelijk geen idee.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 18:25 schreef Probability het volgende:
[..]
Kun je geen tahin maken van iets anders dan sesam? Een vergelijkbaar zaad?
Nou ja net zoals je pesto kan maken van walnoten bijvquote:Op donderdag 30 oktober 2014 22:04 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tahin is sesampasta... dus hoe maak je dat van een vergelijkbaar zaad? Ik heb echt werkelijk geen idee.
Bij die laatste heb je hoop ik toch niet ook nog de rekening betaalt.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 21:29 schreef _Arual_ het volgende:
Ik vind juist koks irritant. Ik kan niet tegen schelpdieren en als je dat dan zegt...
"De kok vraagt of u wel vis lust." Wat nou, lust? Ik lúst alles, ook schelpdieren, lekker juist, maar ik word er doodziek van. Schrapen jullie me straks van de grond?
Maar goed, dat is altijd nog beter dan een vismenu bestellen, zeggen dat je geen schelpen mag, en dan bij iedere gang kipfilet voorgezet krijgen. Voor de zekerheid. Terwijl je tafelgenoten lekker aan de zalm of forel zitten.
Of ze gaan de discussie met je aan. "Mevrouw, u zegt net dat u geen schelpdieren lust (). Maar u at wél een garnaal net!"
"Uh, ja.... Dat is geen schelpdier maar een schaaldier!?"
En dan vervolgens mosselen krijgen omdat ik me aan zou stellen
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |