Is ook zo...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 17:54 schreef Rewimo het volgende:
En dat hele aanstellersgedoe is met name vervelend voor mensen die wèl een levensbedreigende allergie hebben. Want die lopen nu de kans niet serieus genomen te worden terwijl het voor hen echt gevaarlijk is om bepaalde dingen te eten.
Ik heb msg ook in de kast staan maar daar krijg ik zeer nare reacties van. Geen vage klachten, maar zeer duidelijke, toename pijnklachten (zenuw). Als ik zoiets bemerk ga ik testen, zelfs blind, ik 'codeer' het dan, maar weet niet welke dag ik met of zonder eet. (stickertje onder bord bv). Ik haal het er feilloos uit.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 17:40 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Uit degelijke onderzoeken blijkt dat de effecten diesommige mensen toeschrijven aan MSG daar niet door veroorzaakt worden, ook niet als het syntetisch is. Er zijn onderzoeken geweest die dat wel beweerden, waardoor er een beetje hysterie is ontstaan, maar die resultaten zijn al lang weerlegd. Maar veel mensen blijven er hardnekkig in geloven, en het internet staat nog vol met mensen die het blijven volhouden, en blogjes van amateur 'voedingsdeskundigen' als serieuze bron zien.
Zeer herkenbaar. De vorm, de structuur of textuur, brrr, maar door gerechten heen niets aan de hand.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 17:54 schreef Rewimo het volgende:
Die kokhalsreflex heb ik bij rauwe tomaatDat krijg ik echt niet weg. Tomaat in allerlei andere vormen: geen probleem, dan vind ik het lekker. Maar rauw
Dat heeft natuurlijk niks met allergie te maken. Maar het is weleens lastig.
Helemaal mee eens!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 17:54 schreef Rewimo het volgende:
En dat hele aanstellersgedoe is met name vervelend voor mensen die wèl een levensbedreigende allergie hebben. Want die lopen nu de kans niet serieus genomen te worden terwijl het voor hen echt gevaarlijk is om bepaalde dingen te eten.
Als ik weet dat ik een ingrediënt echt niet lekker vind, op welke manier het dan ook bereid wordt, dan bestel ik iets anders.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 15:41 schreef Kreator het volgende:
[..]
Er komt natuurlijk wel een moment dat je bijna alles wel hebt gegeten en dat je denkt van "nee, kwal vond ik niet lekker, dat eet ik niet nog een keer." of "schapenhersenen zijn niet zo mijn ding, want ik heb ze geprobeerd"
Wat doe je dan in een restaurant? Je kauwt tegen je zin zo'n gang op, omdat het 'niet hoort om aan te geven waar je van over je nek gaat' ?.
Dat is niet voor de lol onderzocht, denk ik? Blijkbaar heb je wel klachten bij bepaald voedselquote:Op woensdag 29 oktober 2014 21:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik snap niet waarom iemand een allergie zou verzinnen. Ik heb vandaag gehoord dat ik geen glutenallergie heb en ben er extreem gelukkig mee!
Ik heb een autoimmuunziekte (hashimoto) waarbij er vaak een combinatie is met glutenallergie. Ik bleef wat vage restklachten houden dus het is voor de zekerheid uitgesloten. We wisten dat de kans ontzettend klein was dat ik het had. Gelukkig, ik ben dol op gluten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:07 schreef computergirl het volgende:
[..]
Dat is niet voor de lol onderzocht, denk ik? Blijkbaar heb je wel klachten bij bepaald voedsel
Da's ook niet netjes, maar een 9 gangen diner boter&melkvrij vrij willen en dan wel irish coffee nemen, dat je t überhaupt durft te vragenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Net als de mensen die vertellen dat ze snel wat willen eten omdat ze naar het theater gaan en dan na het eten nog een hele tijd blijven zitten.
Je kunt niet tegen wijn IN het eten?! Daar krijg je hoofdpijn van?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 18:05 schreef Oceanonix het volgende:
Ik gebruik expres wel het woord allergie omdat er anders niet geluisterd wordt.
Ik kan niet tegen wijn, sherry, cognac, grappa en sherry. Wijnazijn en alcohol in zijn algemeen kan ik wel drinken. Ik word niet direct ziek maar lig van zeer kleine hoeveelheden de volgende dag met zware koppijn op bed. Dat heb ik niet over voor een gezellige avond. Een allergie in de strikte zin van het woord is het niet maar ziek word ik wel.
Als er een menukaart is, spel ik die. Liefst thuis al vanaf de website zodat ik wat algemene bereidingen kan opzoeken. Hebben ze een fixed menu dan ga ik liever niet. Er is te vaak beloofd dat het goed zou komen.....
Heb ik ook ooit laten doen. Op mijn rug. Hele rug onder de rode vlekken. Ja, doeg he. Mijn conclusie was dat ik voornamelijk allergisch ben voor krassen op mijn rug.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 17:49 schreef Mr.Noodle het volgende:
De hele grap is dus dat mensen hypochondrisch worden door dit soort dingen te lezen..
Ik heb gewoon zo'n huidschraaptest gedaan bij de huisarts op m'n arm om gewoon echt even te kijken waar ik echt voor "allergisch" ben. Anders bleef het bij speculeren. Resultaat: heel m'n arm rood van de bulten en bloed van het krabben.
Mijn broer was een tijdje lactose intolerant. Werd ook oprecht boos als er dat iets in boter was klaargemaakt. Echt boos. Maar als ik met hem uit eten ging nam die ook altijd roomijs toe. Dan nam die wel een extra pilletje. Aaaaaaaarrrrgggghhhhhhhhhhh.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 23:15 schreef 1Liner het volgende:
[..]
Da's ook niet netjes, maar een 9 gangen diner boter&melkvrij vrij willen en dan wel irish coffee nemen, dat je t überhaupt durft te vragen
Zoals die gast het brengt (of lijkt te brengen) wel. Maar soms kan het ook zijn dat je gewoon niet teveel van iets binnen moet krijgen. Mijn neefje kan ook niet goed tegen melk. Maar hij mag wel pannekoeken eten. Echter, als hij op één dag pannekoeken eet en een ijsje en een glas melk neemt en wat chocola dan krijgt hij uitslag o.i.d.. En dan lijkt het soms wat vreemd als het voor- en hoofdgerecht verbouwd moeten worden maar het toetje niet.quote:
Als je allergisch bent is het wel verstandig om eerst eens te kijken wat je voor je neus hebt voor je het in je hoofd steekt ...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:00 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja precies, heeft mijn zus met appel, geen appelmoes of appeltaart, maar een normale
appel kan ze niet eten anders heeft ze daarna last van haar gehemelte ofzoiets
is in elk geval niet prettig en soms pijnlijk, dus tja dan eet je gewoon geen rauwe appel.
Amandelspijs is ze bijvoorbeeld ook allergisch voor en niet zo'n beetje ook![]()
Ik had een keer een banketstaaf meegenomen, maar er niet bij stilgestaan dat ze
allergisch was, omdat ze ook wel eens die dingen at met van dat ''nepspijs'' maar
deze was van de banketbakker, dus daar zat échte spijs in, resultaat, opgezwollen tong
en alles, moest gekoeld worden met ijs en alles, die kon geen adem meer halen,
ik zat er naast, dus aanstellerietus was het zéker niet, ik schrok me kapot om eerlijk te zijn er ik voelde me hartstikke schuldig omdat ik die banketletter had meegenomenen dat heeft ze dus ook bij garnalen, maar die dingen vallen allemaal makkelijk te vermijden denk ik.
Soms heb ik het idee dat zulke mensen gewoon niet helemaal tevreden zijn met hun leven, en als ze iets op televisie of internet zien gelijk denken van 'hmm misschien als ik vroeger geen gluten gegeten had dat mijn leven er dan veel beter uit had gezien.'quote:Op donderdag 30 oktober 2014 04:21 schreef IrCute het volgende:
Ik vind die hele gluten-vrije hype zo triestAllemaal kuddevolk (behalve diegene met coeliakie uiteraard). Mijn schoonmoeder begon er ook al over. Heb haar verteld dat ik niet meer met haar praat als ze mee gaat doen aan die kut hype
Is ook zo... maar ze wist zelf niet eens dat ze zó heftig zou reageren op die spijs, die vratquote:Op donderdag 30 oktober 2014 03:58 schreef 2cv het volgende:
[..]
Als je allergisch bent is het wel verstandig om eerst eens te kijken wat je voor je neus hebt voor je het in je hoofd steekt ...
Dat kan best zo zijn, maar doe de kok dan ook wat eer aan door in de gerechten wel die stoffen (met mate) te laten verwerken en je irish coffee te vervangen door iets zonder melk. Ik vind het ook erg onbeleefd. 9 gangen....quote:Op donderdag 30 oktober 2014 03:55 schreef 2cv het volgende:
[..]
Zoals die gast het brengt (of lijkt te brengen) wel. Maar soms kan het ook zijn dat je gewoon niet teveel van iets binnen moet krijgen. Mijn neefje kan ook niet goed tegen melk. Maar hij mag wel pannekoeken eten. Echter, als hij op één dag pannekoeken eet en een ijsje en een glas melk neemt en wat chocola dan krijgt hij uitslag o.i.d.. En dan lijkt het soms wat vreemd als het voor- en hoofdgerecht verbouwd moeten worden maar het toetje niet.
We hadden het over een meergangenmenu. Dan weet je dus niet wat je krijgt.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 21:32 schreef probeer het volgende:
[..]
Als ik weet dat ik een ingrediënt echt niet lekker vind, op welke manier het dan ook bereid wordt, dan bestel ik iets anders.
Is geen hogere wiskunde hoor ..
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |