abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 17 augustus 2014 @ 22:14:37 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143531854
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe? Een lekker stukje ossenzeekoe, of varkenszeekoe moet champignonsaus...
Het is niet bekend, maar er zijn er meer, denk ook aan de muis, de duimspier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143532428
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe? Een lekker stukje ossenzeekoe, of varkenszeekoe moet champignonsaus...
http://www.goeievraag.nl/(...)ssen-haas-koe.344005

Het is zeer verleidelijk om te denken dat het gebruik van het word "haas" voor een stuk vlees dat langwerpig en zacht is, te maken heeft met de vorm van een geslachte haas. Ze lijken inderdaad heel erg op elkaar.

Maar de taalkundigen zijn het niet helemaal over eens. Blijkbaar werd zo’n 5-6 eeuwen geleden dit woord al gebruikt om bepaalde lichaamsdelen van de mens of een paard aan te duiden. Het is natuurlijk dan ook de vraag of dit ook een vergelijking was met de vorm van een haas.
Er zijn namelijk andere spieren die naast zijn wetenschappelijke naam, eenmaal uitgebeend en bij de slager tentoongesteld een herkenbare naam krijgen, die vaak verwijst naar de vorm van het spier: de muis, het zadel, pianostuk…
Kijk de link voor een verzameling van mogelijke verklaringen van de naam "haas" voor het stukje vlees uit de rund, het varken of het schaap/lam.

Trouwens, de échte naam van het spier dat wij kennen als haas is ‘Psoas major’.
pi_143532646
Muis! Mijn ex en ik hebben ooit een pond muis gegrild! (en opgegeten...)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 17 augustus 2014 @ 22:37:20 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143533199
Het klapstuk heeft ook een mooie naam en is erg lekker, hutspot traditioneel met klapstuk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143534210
Een vergeten stuk rund is de uier. Delicatesse, moet lang gekookt worden, zelf nooit gegeten, je ziet het eigenlijk nergens.
Whatever...
  zondag 17 augustus 2014 @ 22:59:58 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143534411
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 22:55 schreef Spanky78 het volgende:
Een vergeten stuk rund is de uier. Delicatesse, moet lang gekookt worden, zelf nooit gegeten, je ziet het eigenlijk nergens.
Uierboord
Rotjeknor en omgeving
http://www.rijnmond.nl/ni(...)rd-weer-erg-populair
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143542314
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 09:32 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij heet dat dubbeldoel. Dubbeldoelkoe en dubbeldoelkip. ;)
Waar kan ik die kippenmelk kopen? Wil ik wel eens proberen :)
  maandag 18 augustus 2014 @ 08:01:34 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143542950
quote:
1s.gif Op maandag 18 augustus 2014 05:34 schreef Deshain het volgende:

[..]

Waar kan ik die kippenmelk kopen? Wil ik wel eens proberen :)
Eierleggende Wol-Melk Varkens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143544428
Borstlappen van het rund - spotjegoedkoop stoofvlees. Maar ook heel vet.
pi_143544600
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 09:59 schreef klaarover het volgende:
Borstlappen van het rund - spotjegoedkoop stoofvlees. Maar ook heel vet.
Dat is juist postitief.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143544931
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 09:59 schreef klaarover het volgende:
Borstlappen van het rund - spotjegoedkoop stoofvlees. Maar ook heel vet.
En dan uit 1 stuk kopen en recept op de vorige pagina maken :)
pi_143545419
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Wangen van rund, kalf en varken zijn goddelijk lekker stoofvlees
Ik eet in de winter graag gestoofde (iberico) varkenwangen.
Dit. Wel veel tijd, niet veel werk. Dus mocht TS de tijd hier niet voor hebben; koop een slowcooker, gooi daar alle ingredienten voor je stoofpot in met genoeg water, ga naar je werk, en bij thuiskomst is je eten klaar.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 18 augustus 2014 @ 11:20:48 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143546272
quote:
2s.gif Op maandag 18 augustus 2014 10:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dit. Wel veel tijd, niet veel werk. Dus mocht TS de tijd hier niet voor hebben; koop een slowcooker, gooi daar alle ingredienten voor je stoofpot in met genoeg water, ga naar je werk, en bij thuiskomst is je eten klaar.
Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 augustus 2014 @ 11:25:01 #114
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143546392
quote:
2s.gif Op maandag 18 augustus 2014 10:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dit. Wel veel tijd, niet veel werk. Dus mocht TS de tijd hier niet voor hebben; koop een slowcooker, gooi daar alle ingredienten voor je stoofpot in met genoeg water, ga naar je werk, en bij thuiskomst is je eten klaar.
TS is student dus die kan beter een rijstkoper van ¤15 kopen :P
pi_143549802
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 22:23 schreef Eris het volgende:

[..]

http://www.goeievraag.nl/(...)ssen-haas-koe.344005

Het is zeer verleidelijk om te denken dat het gebruik van het word "haas" voor een stuk vlees dat langwerpig en zacht is, te maken heeft met de vorm van een geslachte haas. Ze lijken inderdaad heel erg op elkaar.

Maar de taalkundigen zijn het niet helemaal over eens. Blijkbaar werd zo’n 5-6 eeuwen geleden dit woord al gebruikt om bepaalde lichaamsdelen van de mens of een paard aan te duiden. Het is natuurlijk dan ook de vraag of dit ook een vergelijking was met de vorm van een haas.
Er zijn namelijk andere spieren die naast zijn wetenschappelijke naam, eenmaal uitgebeend en bij de slager tentoongesteld een herkenbare naam krijgen, die vaak verwijst naar de vorm van het spier: de muis, het zadel, pianostuk…
Helemaal verwarrend wordt het bij het sucadelapje, het procureurstuk, de varkenskroon, ossenstaart, de boterhamworst, de palingworst, cervelaat, snijworst, en de drumstick. Kortom, het is toch een rommeltje met de naamgeving. De ene keer is het de 'vindplaats', de andere keer komt de naam van de 'klant', dan weer is het de vorm of schaal, soms het doel, en vaak slaat het echt helemaal nergens op.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143551376
Ossen staart een staart van een gecastreerde stier (een Os)

Dat ze de rest van de niet ossen onder noemen klopt officieel ook niet
pi_143565285
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Uierboord
Rotjeknor en omgeving
http://www.rijnmond.nl/ni(...)rd-weer-erg-populair
Yip, was een oude chef kok van me verzot op.
Whatever...
pi_143565328
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 08:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eierleggende Wol-Melk Varkens
Hrmz, mangalica varkens zijn al een stapje dichterbij.... En melk geven ze ook al... nu alleen de eieren nog...
Whatever...
pi_143571554
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
Haha, gaaf. Dat ga ik een keer proberen. Ik ken overigens nog genoeg mensen die zaterdags hun eten koken en in de stro/-hooikist bewaren. Omdat ze zondags het gas niet mogen gebruiken. (ja, ik woon in de buurt van dergelijke christelijke gehuchten). Anyway Piet, weet jij of je op deze manier ook zuurvlees kunt maken of heb je daar een recept voor?

Laatst een keer gegeten van Maison v/d Boer, was echt goddelijk lekker. Later hoorde ik dat het van paardenvlees was, niet dat het me dan minder smaakt maar had dat nog nooit gegeten. Het idee is even vreemd.
  donderdag 21 augustus 2014 @ 13:34:58 #121
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143663063
Zojuist bij de slager hier ok de hoek geweest. De dame achter de vitrine keek me aan alsof ze water zag branden toen in vroeg naar een mooi stuk longhaas of bavette. Jammer.
pi_143664559
Moet je aan de slager vragen en niet aan een 18 jarige meishe die het verschil niet weet tussen een blinde en een sla vink
  donderdag 21 augustus 2014 @ 14:53:21 #123
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143665644
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 14:21 schreef Eris het volgende:
Moet je aan de slager vragen en niet aan een 18 jarige meishe die het verschil niet weet tussen een blinde en een sla vink
Was helaas de enige medewerker op dat moment
  donderdag 21 augustus 2014 @ 14:59:49 #124
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143665888
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 13:34 schreef Knuck-les het volgende:
Zojuist bij de slager hier ok de hoek geweest. De dame achter de vitrine keek me aan alsof ze water zag branden toen in vroeg naar een mooi stuk longhaas of bavette. Jammer.
Da's ook geen slager maar een MBO vleesverkoper.
  donderdag 21 augustus 2014 @ 15:02:47 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143665989
Toch jammer dat mensen een beroep uitoefenen waarbij ze geen interesse in het vak hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143667220
Bij mij moest de slager ook even nadenken toen ik om bavette vroeg totdat ik vinkenlap zei toen wist hij het.
pi_143667242
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
Kun je niet een pan met deksel en al in de oven zetten op een lage (onder de 100C) temperatuur?
pi_143676881
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 13:34 schreef Knuck-les het volgende:
Zojuist bij de slager hier ok de hoek geweest. De dame achter de vitrine keek me aan alsof ze water zag branden toen in vroeg naar een mooi stuk longhaas of bavette. Jammer.
Op zich is als student een keer binnenlopen en dan meteen met een moeilijke vraag aankomen ook niet de manier om het beste in een vakman naar boven te halen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 21 augustus 2014 @ 20:09:57 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143677207
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 15:38 schreef silverhill het volgende:

[..]

Kun je niet een pan met deksel en al in de oven zetten op een lage (onder de 100C) temperatuur?
Mja, kan, maar ik hou er niet van dat te doen als je niet thuis bent
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 augustus 2014 @ 20:11:16 #130
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_143677262
Wij hebben een slager in de Poiesz en die jongen is zooooooooooooooooo lief en weet zoveel van vlees!
Ik hou van hem, ga hem volgende week vragen om tong, hij regelt dat wel voor mij O+

We kunnen samen heerlijk over lekker vlees praten :D
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_143716438
Als ik zoiets 'vreemds' zou willen, zou ik nooit zomaar naar de slager lopen ('hee mag ik een rundertong meneer de slager?! en ook een paar varkenspoten alstublieft'). Ik zou eerst bellen om het te bestellen.

Tenzij je de slager kent en wéét dat hij dat soort dingen heeft.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:31:16 #132
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143716911
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 20:21 schreef sirdanilot het volgende:
Als ik zoiets 'vreemds' zou willen, zou ik nooit zomaar naar de slager lopen ('hee mag ik een rundertong meneer de slager?! en ook een paar varkenspoten alstublieft'). Ik zou eerst bellen om het te bestellen.

Tenzij je de slager kent en wéét dat hij dat soort dingen heeft.
Oké.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_143722524
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
Bier.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 22:24:23 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143722654
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 22:22 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Bier.
Mja, geen pils gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143722855
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 20:21 schreef sirdanilot het volgende:
Als ik zoiets 'vreemds' zou willen, zou ik nooit zomaar naar de slager lopen ('hee mag ik een rundertong meneer de slager?! en ook een paar varkenspoten alstublieft'). Ik zou eerst bellen om het te bestellen.

Tenzij je de slager kent en wéét dat hij dat soort dingen heeft.
mijn slager heeft dat soort dingen niet maar wat hij niet heeft besteld hij gewoon.
pi_143723441
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, geen pils gebruiken
Echt bier :) Als ik pils bedoel zeg ik ook pils. Heb inmiddels te veel bier op om pils nog bier te noemen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_143725835
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 22:40 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Echt bier :) Als ik pils bedoel zeg ik ook pils. Heb inmiddels te veel bier op om pils nog bier te noemen.
Pils is ook bier.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143729301
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 23:25 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Pils is ook bier.
Ga jij dan eens lekker je vlees stoven in pils...

Succes. 8-)
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 01:11:50 #139
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143730498
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 00:32 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ga jij dan eens lekker je vlees stoven in pils...

Succes. 8-)
Lezen! :P

Hij heeft gewoon gelijk. Pils is bier maar bier hoeft geen pils te zijn.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_143733830
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 01:11 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Lezen! :P

Hij heeft gewoon gelijk. Pils is bier maar bier hoeft geen pils te zijn.
Dit. Pils is een biersoort. Net zoals lambiek, bock, wiezen, trappist etc.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143735294
Vlees in pils stoven kan wel, maar met een westmalle of grimbergen krijg je natuurlijk gewoon veel meer smaak ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143735992
Ik heb een blik guiness liggen voor in de irish stew, neem aan dat dat goed is.
pi_143738325
Eigenlijk al het orgaanvlees.
pi_143740686
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 01:11 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Lezen! :P

Hij heeft gewoon gelijk. Pils is bier maar bier hoeft geen pils te zijn.
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 08:16 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Dit. Pils is een biersoort. Net zoals lambiek, bock, wiezen, trappist etc.
In de regel klopt het ja. Een soort.
Zullen we de discussie verder doorzetten in het biertopic? Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_143740717
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 11:20 schreef Sorella het volgende:
Ik heb een blik guiness liggen voor in de irish stew, neem aan dat dat goed is.
Tuurlijk. Daar hoort Guinness in. Iets anders gebruiken voor een Ierse stoof is heiligschennis.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:54:25 #146
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143740916
quote:
5s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:32 schreef Knuck-les het volgende:
Ik eet graag vlees. Helaas ben ik slechts een arme student die een beperkt budget heeft wanneer het om eten gaat. Nu heb ik besloten dat ik wat vaker een blokje om wil lopen naar de slager om daar wat lekker vlees te scoren, in plaats van de zoveelste waterkip of kilo-knaller bak gehakt van de super naar binnen te werken. Echter, als je niet weet wat je moet bestellen bij de slager kom je al snel uit bij het standaard 'saaie' stukje biefstuk voor een belachelijke prijs. Dus wat zijn nou de lekkere stukjes rund die relatief goedkoop zijn, lekker, en redelijk snel te bereiden? Uiteraard mogen dit stukken zijn die vetter zijn en wat meer 'bite' hebben dan een biefstukje.

Iemand tips? Heb al wat info gevonden op wat engelstalige sites dat bijvoorbeeld de 'flat iron' steak erg lekker en goedkoop is. Maar volgens mij versnijden ze het rund in het buitenland op een andere manier dan hier in Nederland. Is dat correct?
Haal bij de slager een goed stuk varkensschouder.
Relatief goedkoop, en je eet er lang en heel royaal van.

Hier heb je een recept. Wel even omrekenen van Fahrenheit naar Celsius . En ook even de tijd nemen om het te maken. :)
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143741703
lijkt me een lekker recept, leuk geschreven maar waar kan je sazon kopen ?
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 16:04:51 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143742670
To make your own Sazon Goya without MSG, you will need: 1 tbsp. ground coriander, 1 tbsp. ground cumin, 1 tbsp. ground annatto seeds, 1 tbsp. garlic powder, and 1 tbsp. table salt. Simply combine the ingredients in a small bowl and mix until thoroughly combined. Store the mixture in an airtight container in a cool, dark place. If you don't have ground annatto, feel free to substitute sweet paprika. This recipe yields 5 tbsps. of sazon.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143757529
dank je piet ;)
  zondag 24 augustus 2014 @ 11:45:00 #150
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143766269
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:29 schreef Sorella het volgende:
lijkt me een lekker recept, leuk geschreven maar waar kan je sazon kopen ?
bij de toko kan je het ook kopen.
Maar Piet, jouw manier ga ik ook proberen.

En ja he, dat recept is geniaal geschreven
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 24 augustus 2014 @ 12:00:28 #151
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143766660
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:29 schreef Sorella het volgende:
lijkt me een lekker recept, leuk geschreven maar waar kan je sazon kopen ?
Varkensschouder haal ik altijd bij Gildeslagerij Konijn, aan de Marsdiepstraat eigenlijk.

Ik zie net dat je ook in Den Helder woont _O-
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143779066
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 14:44 schreef Red_85 het volgende:

[..]


[..]

In de regel klopt het ja. Een soort.
Zullen we de discussie verder doorzetten in het biertopic? Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
Sorry hoor, maar denken dat pils geen biersoort is :')

Verder laat de de discussie voor wat het is. Dat ontkennen is namelijk exact hetzelfde als ontkennen dat rundvlees een vleessoort is.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143779642
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 12:00 schreef knokkels het volgende:

[..]

Varkensschouder haal ik altijd bij Gildeslagerij Konijn, aan de Marsdiepstraat eigenlijk.

Ik zie net dat je ook in Den Helder woont _O-
Hoi mede stadsgenoot :)

Vader en zoon zijn altijd erg enthousiast als je iets wilt hebben wat ze niet standaard verkopen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 17:52:44 #154
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143779736
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 17:49 schreef Sorella het volgende:

[..]

Hoi mede stadsgenoot :)

Vader en zoon zijn altijd erg enthousiast als je iets wilt hebben wat ze niet standaard verkopen.
Ja inderdaad, en altijd is het vreselijk goede kwaliteit ook :)
Zij kenden het recept toen ook nog niet. Nu is het alweer een jaar of 2, 3 geleden dat ik het voor het laatst gemaakt heb ;) Binnenkort weer eens doen.
2.8 kilo duurt ongeveer 4-6 uur
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 24 augustus 2014 @ 17:54:12 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143779801
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 17:59:35 #156
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143780067
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd

[ afbeelding ]
:9~ !!!!!
Zwoerd kan je er ook bij de slager laten afsnijden (Maar wel zodat er een deksel ontstaat. Daarna heb je de meest fenomenale kaantjes, ever!
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143780916
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd

[ afbeelding ]
Pure porno zo'n knapperige zwoerdrand :9
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:19:13 #158
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143780981
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:17 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Pure porno zo'n knapperige zwoerdrand :9
Dat!
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:09:23 #159
168739 Red_85
'echt wel'
pi_143786444
quote:
10s.gif Op zondag 24 augustus 2014 17:31 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar denken dat pils geen biersoort is :')

Verder laat de de discussie voor wat het is. Dat ontkennen is namelijk exact hetzelfde als ontkennen dat rundvlees een vleessoort is.
Zeg ik dat? Ik zeg toch IK? of niet? Kun je lezen? Lamsvlees is totaal anders dan rundvlees. Of maakt dat jou geen flikker uit?
Ik zie pils als pils en bier als de soorten die hier worden gezien als 'speciaal'..
Stout is ook bier. Maar als ik een Guinness wil hebben, bestel ik een Guinness en geen 'bier'. Onderscheid is er wel degelijk. Mocht je dat niet in zien, moet je even naar de dokter je tong laten checken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:26:44 #160
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143787346
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_143789647
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 11:45 schreef knokkels het volgende:

[..]

bij de toko kan je het ook kopen.
Maar Piet, jouw manier ga ik ook proberen.

En ja he, dat recept is geniaal geschreven
Bij welke toko heb jij de sazon gekocht knokkels, 1 van de 2 in het falga ?
annato seeds is ook zo,n leuke.
  zondag 24 augustus 2014 @ 21:04:56 #162
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143789814
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 21:02 schreef Sorella het volgende:

[..]

Bij welke toko heb jij de sazon gekocht knokkels, 1 van de 2 in het falga ?
annato seeds is ook zo,n leuke.
Ik meen me te herinneren dat dat bij de Antilliaanse toko was.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143789868
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 21:04 schreef knokkels het volgende:

[..]

Ik meen me te herinneren dat dat bij de Antilliaanse toko was.
Loop ik er van de week even langs.
  zondag 24 augustus 2014 @ 21:07:01 #164
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143789970
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 21:05 schreef Sorella het volgende:

[..]

Loop ik er van de week even langs.
succes :)
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143917539
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 21:07 schreef knokkels het volgende:

[..]

succes :)
Ze hadden goyan sazon tropical dus heb ik de sazon completa van het merk badia maar mee genomen.
  donderdag 28 augustus 2014 @ 15:29:58 #166
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143917578
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 15:28 schreef Sorella het volgende:

[..]

Ze hadden goyan sazon tropical dus heb ik de sazon completa van het merk badia maar mee genomen.
Ik ben benieuwd naar het eindresultaat :9~
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143919113
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 15:29 schreef knokkels het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd naar het eindresultaat :9~
ik ook maar dat wordt pas eind september :)
pi_143922388
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 20:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zeg ik dat? Ik zeg toch IK? of niet? Kun je lezen? Lamsvlees is totaal anders dan rundvlees. Of maakt dat jou geen flikker uit?
Ik zie pils als pils en bier als de soorten die hier worden gezien als 'speciaal'..
Stout is ook bier. Maar als ik een Guinness wil hebben, bestel ik een Guinness en geen 'bier'. Onderscheid is er wel degelijk. Mocht je dat niet in zien, moet je even naar de dokter je tong laten checken.
Wtf, waar beweer ik dat er geen onderscheid is tussen verschillende biersoorten? _O- Ik zeg alleen dat bier een verzamelnaam is voor o.a. pils. Iets dat jij stellig ontkende.

quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 14:44 schreef Red_85 het volgende:

[..]


[..]
Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
en met termen als 'echt' bier aan kwam zetten :') Schijnbaar valt pils niet onder 'echt' bier.... vreemde definitie imo.

Oh, en over die 20 quote-alerts in het biertopic, ze zijn het met me eens :')

quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 01:15 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Pils is inderdaad bier. Vandaag een absoluut heerlijk pilsje op: Ruhstaller Gilt Edge Kuchinski Hop Ranch, bij de lokale BrewDog Bar.


[ Bericht 18% gewijzigd door Miauw_Zedong op 28-08-2014 18:28:07 ]
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  donderdag 28 augustus 2014 @ 19:01:38 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143925046
Het gaat hier over vlees, niet over bier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144266406
Van de week casselerrib gegeten met een zuurkool saus.
De suas was lekker maar de casselerrib was veel te zout en nee die heeft niet in de zuurkool saus gezeten maar is apart gestoofd met witte wijn en uien. Ik denk dat de slager teveel pekel heeft gebruikt want lijkt me stug dat de rib door de witte wijn zo zout is geworden en het was nog wel livar varkens vlees, het enige wat ik proefde was zout ;(
  zondag 7 september 2014 @ 11:25:00 #171
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144266495
Heb je het wel afgespoeld? En casselerrib is toch gewoon gangbaar vlees?
pi_144266549
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 11:25 schreef Erasmo het volgende:
Heb je het wel afgespoeld? En casselerrib is toch gewoon gangbaar vlees?
;( ik voel me zo stom nu :@

Had ik dinsdag voor jan met de korte achternaam bij de slager gestaan om te klagen over de casselerrib.

Ik kon het alleen als broodbeleg eigenlijk
pi_144450952
Een stuk van culy.nl over o.a. Bavette:

quote:
Bavette

Te beginnen met de bavette. Want als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het deze wel. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) en serveer met zelfgemaakte frietjes en een lekkere salade.


http://www.culy.nl/inspir(...)long-en-diamanthaas/
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 12 september 2014 @ 16:48:40 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144459027
Een goed gerijpte bavette is heerlijk mals en zeer smakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 september 2014 @ 23:43:11 #175
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_145039635
Een slager gevonden die zowel Bavette, longhaas en middenrif (skirt steak) heeft tegen hele aardige prijsjes. Binnenkort eens proberen.
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 18:03:42 #176
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_145402616
Gisteren voor het eerst bavette gegeten. Man wat hemels _O_ Heerlijke smaak. Er is trouwens totaal niet te merken dat het 'kauwvlees' zou moeten zijn. Zo mals als wat. Enige reden om meer te kauwen is omdat het zo lekker smaakt. En voor 15eu de kilo ook nog eens een prima prijs.
pi_145403520
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 18:03 schreef Knuck-les het volgende:
Gisteren voor het eerst bavette gegeten. Man wat hemels _O_ Heerlijke smaak. Er is trouwens totaal niet te merken dat het 'kauwvlees' zou moeten zijn. Zo mals als wat. Enige reden om meer te kauwen is omdat het zo lekker smaakt. En voor 15eu de kilo ook nog eens een prima prijs.
Als je het maar goed aansnijdt is er niks aan de hand.
  Spellchecker dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:15:01 #178
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_145534667
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 00:11 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dit. Heb vorig jaar in de buurt van Leuven met een collega een gestoofd varkenswangetje gegeten. Damn goddelijk.
Wat ik hier nog niet heb gezien zijn de schenkels. Ook vreselijk lekker.
Ja schenkel (met vlees) ; daar hebben wij het weekend stoofvlees mee gemaakt; heerlijk!
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 20:47:50 #179
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_145545241
Je kunt ook eens een stukje runderlever of varkensnier proberen. Orgaanvlees is hier niet geliefd maar is daarom ook vrij goedkoop. Aks je echt avontuurlijk bent kun je ook hersenen proberen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_145552871
Kalfslever met gebakken uien en spekjes :9
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  woensdag 15 oktober 2014 @ 00:56:12 #181
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_145555277
Gestoofd runderhart schijnt ook erg lekker te kunnen zijn.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  donderdag 16 oktober 2014 @ 00:09:13 #182
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_145590100
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 20:47 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Je kunt ook eens een stukje runderlever of varkensnier proberen. Orgaanvlees is hier niet geliefd maar is daarom ook vrij goedkoop. Aks je echt avontuurlijk bent kun je ook hersenen proberen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
Lever vind ik weinig bijzonders. Nieren nog nooit geprobeerd. Wel eens gefrituurde kalfshersenen gegeten. Smaak was erg lekker alleen heeft het de textuur van een zachtgekookt ei, dus daar moet je van houden.
  woensdag 5 november 2014 @ 14:41:33 #183
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_146330840
Dit pakket besteld. Ben benieuwd

http://www.spoelder.nl/probeerpakket/
  woensdag 5 november 2014 @ 15:32:03 #184
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_146332576
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:23 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Een stuk van culy.nl over o.a. Bavette:

[quote]Bavette

Te beginnen met de bavette. Want als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het deze wel. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) en serveer met zelfgemaakte frietjes en een lekkere salade.
afbeelding

Maar dat vlees op de foto is toch niet op de draad gesneden, die loopt van links naar rechts. Of zie ik dat verkeerd?
maar het oog wil ook wat
pi_146344742


Longhaas O+ Zo'n heerlijk mals stukje vlees :9
  Spellchecker woensdag 5 november 2014 @ 20:43:54 #186
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_146345019
De koe, door Robert Kranenborg.

Zeer de moeite waard om te bekijken! :Y)
  donderdag 6 november 2014 @ 00:22:53 #187
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_146354968
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:43 schreef maily het volgende:
De koe, door Robert Kranenborg.

Zeer de moeite waard om te bekijken! :Y)
Erg leuk. Ik ben ook fan van staart, wang en côte de boeuf.
Siesta & Fiesta!
pi_149817762
Even een schopje omhoog.
Heb gisteren bij de slager runder pezen besteld, om een Kantonese stoofvlees te maken (Ngau lam).
Hadden ze niet direct in voorraad, maar binnen 2 weken gingen ze een nieuwe beest slachten en gingen ze een kilo apart houden, en ik krijg het waarschijnlijk nog gratis ook nog :P

Maar een stom vraagje misschien, ik dacht altijd dat de pezen rondom de poten zaten, maar blijkbaar komt het van de nek. Je vindt er weinig van op internet, maar gewoon ter info vragen of iemand meer van de pezen afweet? Wat Wiki-achtige info ;)

Ik vind op internet vooral pezen als bestemming voor hondenvoer... :{

[ Bericht 18% gewijzigd door ASSpirine op 19-02-2015 08:08:37 ]
  donderdag 19 februari 2015 @ 16:17:27 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149829761
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 07:47 schreef ASSpirine het volgende:
Even een schopje omhoog.
Heb gisteren bij de slager runder pezen besteld, om een Kantonese stoofvlees te maken (Ngau lam).
Hadden ze niet direct in voorraad, maar binnen 2 weken gingen ze een nieuwe beest slachten en gingen ze een kilo apart houden, en ik krijg het waarschijnlijk nog gratis ook nog :P

Maar een stom vraagje misschien, ik dacht altijd dat de pezen rondom de poten zaten, maar blijkbaar komt het van de nek. Je vindt er weinig van op internet, maar gewoon ter info vragen of iemand meer van de pezen afweet? Wat Wiki-achtige info ;)

Ik vind op internet vooral pezen als bestemming voor hondenvoer... :{
Pezen zitten overal waar het beest beweegt. Het sucade in de sucadelap is ook een dikke platte pees. Ben trouwens benieuwd naar het resultaat van waar jij mee gaat werken.
Ik snij uit het sucadestuk de pees uit en snij kleine steaks van het vlees, de pees of zeen (hoe je het noemen wilt) en de vliezen etc gebruik ik om bouillon van te trekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149831566
quote:
14s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 20:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij hebben een slager in de Poiesz en die jongen is zooooooooooooooooo lief en weet zoveel van vlees!
Ik hou van hem, ga hem volgende week vragen om tong, hij regelt dat wel voor mij O+

We kunnen samen heerlijk over lekker vlees praten :D
Haha crush op de slagersjongen?
Whatever...
pi_149836513
quote:
1s.gif Op donderdag 19 februari 2015 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pezen zitten overal waar het beest beweegt. Het sucade in de sucadelap is ook een dikke platte pees. Ben trouwens benieuwd naar het resultaat van waar jij mee gaat werken.
Ik snij uit het sucadestuk de pees uit en snij kleine steaks van het vlees, de pees of zeen (hoe je het noemen wilt) en de vliezen etc gebruik ik om bouillon van te trekken.
Kzal foto's maken, ben zelf ook enorm benieuwd :D
Als een klein kind dat wacht op sinterklaas :P
Nog 2 weken wachten en dan heb ik het.
Kzal het waarschijnlijk niet direct verwerken.
pi_149842885
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:19 schreef Sorella het volgende:

[..]

ik ook maar dat wordt pas eind september :)
Update, de schouder was heerlijk, het zwoerd was heel goed gelukt.
pi_149842948
Afgelopen zondag de longhaas gegeten, ingesmeerd met wat olie en rozemarijn, uurtje laten marineren gezouten en toen in de gloeiendhete grillpan gegooid, lekker stukje vlees :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')