Varkensschouder haal ik altijd bij Gildeslagerij Konijn, aan de Marsdiepstraat eigenlijk.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 15:29 schreef Sorella het volgende:
lijkt me een lekker recept, leuk geschreven maar waar kan je sazon kopen ?
Sorry hoor, maar denken dat pils geen biersoort isquote:Op zaterdag 23 augustus 2014 14:44 schreef Red_85 het volgende:
[..]
[..]
In de regel klopt het ja. Een soort.
Zullen we de discussie verder doorzetten in het biertopic? Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
Hoi mede stadsgenootquote:Op zondag 24 augustus 2014 12:00 schreef knokkels het volgende:
[..]
Varkensschouder haal ik altijd bij Gildeslagerij Konijn, aan de Marsdiepstraat eigenlijk.
Ik zie net dat je ook in Den Helder woont
Ja inderdaad, en altijd is het vreselijk goede kwaliteit ookquote:Op zondag 24 augustus 2014 17:49 schreef Sorella het volgende:
[..]
Hoi mede stadsgenoot
Vader en zoon zijn altijd erg enthousiast als je iets wilt hebben wat ze niet standaard verkopen.
quote:Op zondag 24 augustus 2014 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd
[ afbeelding ]
Pure porno zo'n knapperige zwoerdrandquote:Op zondag 24 augustus 2014 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd
[ afbeelding ]
Dat!quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:17 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Pure porno zo'n knapperige zwoerdrand
Zeg ik dat? Ik zeg toch IK? of niet? Kun je lezen? Lamsvlees is totaal anders dan rundvlees. Of maakt dat jou geen flikker uit?quote:Op zondag 24 augustus 2014 17:31 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Sorry hoor, maar denken dat pils geen biersoort is![]()
Verder laat de de discussie voor wat het is. Dat ontkennen is namelijk exact hetzelfde als ontkennen dat rundvlees een vleessoort is.
Bij welke toko heb jij de sazon gekocht knokkels, 1 van de 2 in het falga ?quote:Op zondag 24 augustus 2014 11:45 schreef knokkels het volgende:
[..]
bij de toko kan je het ook kopen.
Maar Piet, jouw manier ga ik ook proberen.
En ja he, dat recept is geniaal geschreven
Ik meen me te herinneren dat dat bij de Antilliaanse toko was.quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:02 schreef Sorella het volgende:
[..]
Bij welke toko heb jij de sazon gekocht knokkels, 1 van de 2 in het falga ?
annato seeds is ook zo,n leuke.
Loop ik er van de week even langs.quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:04 schreef knokkels het volgende:
[..]
Ik meen me te herinneren dat dat bij de Antilliaanse toko was.
succesquote:Op zondag 24 augustus 2014 21:05 schreef Sorella het volgende:
[..]
Loop ik er van de week even langs.
Ze hadden goyan sazon tropical dus heb ik de sazon completa van het merk badia maar mee genomen.quote:
Ik ben benieuwd naar het eindresultaatquote:Op donderdag 28 augustus 2014 15:28 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ze hadden goyan sazon tropical dus heb ik de sazon completa van het merk badia maar mee genomen.
ik ook maar dat wordt pas eind septemberquote:Op donderdag 28 augustus 2014 15:29 schreef knokkels het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd naar het eindresultaat
Wtf, waar beweer ik dat er geen onderscheid is tussen verschillende biersoorten?quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:09 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Zeg ik dat? Ik zeg toch IK? of niet? Kun je lezen? Lamsvlees is totaal anders dan rundvlees. Of maakt dat jou geen flikker uit?
Ik zie pils als pils en bier als de soorten die hier worden gezien als 'speciaal'..
Stout is ook bier. Maar als ik een Guinness wil hebben, bestel ik een Guinness en geen 'bier'. Onderscheid is er wel degelijk. Mocht je dat niet in zien, moet je even naar de dokter je tong laten checken.
en met termen als 'echt' bier aan kwam zettenquote:Op zaterdag 23 augustus 2014 14:44 schreef Red_85 het volgende:
[..]
[..]
Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
quote:Op zondag 24 augustus 2014 01:15 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Pils is inderdaad bier. Vandaag een absoluut heerlijk pilsje op: Ruhstaller Gilt Edge Kuchinski Hop Ranch, bij de lokale BrewDog Bar.
quote:Op zondag 7 september 2014 11:25 schreef Erasmo het volgende:
Heb je het wel afgespoeld? En casselerrib is toch gewoon gangbaar vlees?
quote:Bavette
Te beginnen met de bavette. Want als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het deze wel. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.
Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) en serveer met zelfgemaakte frietjes en een lekkere salade.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |