abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_143667220
Bij mij moest de slager ook even nadenken toen ik om bavette vroeg totdat ik vinkenlap zei toen wist hij het.
pi_143667242
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
Kun je niet een pan met deksel en al in de oven zetten op een lage (onder de 100C) temperatuur?
pi_143676881
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 13:34 schreef Knuck-les het volgende:
Zojuist bij de slager hier ok de hoek geweest. De dame achter de vitrine keek me aan alsof ze water zag branden toen in vroeg naar een mooi stuk longhaas of bavette. Jammer.
Op zich is als student een keer binnenlopen en dan meteen met een moeilijke vraag aankomen ook niet de manier om het beste in een vakman naar boven te halen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 21 augustus 2014 @ 20:09:57 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143677207
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 15:38 schreef silverhill het volgende:

[..]

Kun je niet een pan met deksel en al in de oven zetten op een lage (onder de 100C) temperatuur?
Mja, kan, maar ik hou er niet van dat te doen als je niet thuis bent
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 augustus 2014 @ 20:11:16 #130
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_143677262
Wij hebben een slager in de Poiesz en die jongen is zooooooooooooooooo lief en weet zoveel van vlees!
Ik hou van hem, ga hem volgende week vragen om tong, hij regelt dat wel voor mij O+

We kunnen samen heerlijk over lekker vlees praten :D
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_143716438
Als ik zoiets 'vreemds' zou willen, zou ik nooit zomaar naar de slager lopen ('hee mag ik een rundertong meneer de slager?! en ook een paar varkenspoten alstublieft'). Ik zou eerst bellen om het te bestellen.

Tenzij je de slager kent en wéét dat hij dat soort dingen heeft.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:31:16 #132
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143716911
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 20:21 schreef sirdanilot het volgende:
Als ik zoiets 'vreemds' zou willen, zou ik nooit zomaar naar de slager lopen ('hee mag ik een rundertong meneer de slager?! en ook een paar varkenspoten alstublieft'). Ik zou eerst bellen om het te bestellen.

Tenzij je de slager kent en wéét dat hij dat soort dingen heeft.
Oké.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_143722524
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
Bier.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 22:24:23 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143722654
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 22:22 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Bier.
Mja, geen pils gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143722855
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 20:21 schreef sirdanilot het volgende:
Als ik zoiets 'vreemds' zou willen, zou ik nooit zomaar naar de slager lopen ('hee mag ik een rundertong meneer de slager?! en ook een paar varkenspoten alstublieft'). Ik zou eerst bellen om het te bestellen.

Tenzij je de slager kent en wéét dat hij dat soort dingen heeft.
mijn slager heeft dat soort dingen niet maar wat hij niet heeft besteld hij gewoon.
pi_143723441
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, geen pils gebruiken
Echt bier :) Als ik pils bedoel zeg ik ook pils. Heb inmiddels te veel bier op om pils nog bier te noemen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_143725835
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 22:40 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Echt bier :) Als ik pils bedoel zeg ik ook pils. Heb inmiddels te veel bier op om pils nog bier te noemen.
Pils is ook bier.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143729301
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 23:25 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Pils is ook bier.
Ga jij dan eens lekker je vlees stoven in pils...

Succes. 8-)
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 01:11:50 #139
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143730498
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 00:32 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ga jij dan eens lekker je vlees stoven in pils...

Succes. 8-)
Lezen! :P

Hij heeft gewoon gelijk. Pils is bier maar bier hoeft geen pils te zijn.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_143733830
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 01:11 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Lezen! :P

Hij heeft gewoon gelijk. Pils is bier maar bier hoeft geen pils te zijn.
Dit. Pils is een biersoort. Net zoals lambiek, bock, wiezen, trappist etc.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143735294
Vlees in pils stoven kan wel, maar met een westmalle of grimbergen krijg je natuurlijk gewoon veel meer smaak ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143735992
Ik heb een blik guiness liggen voor in de irish stew, neem aan dat dat goed is.
pi_143738325
Eigenlijk al het orgaanvlees.
pi_143740686
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 01:11 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Lezen! :P

Hij heeft gewoon gelijk. Pils is bier maar bier hoeft geen pils te zijn.
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 08:16 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Dit. Pils is een biersoort. Net zoals lambiek, bock, wiezen, trappist etc.
In de regel klopt het ja. Een soort.
Zullen we de discussie verder doorzetten in het biertopic? Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_143740717
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 11:20 schreef Sorella het volgende:
Ik heb een blik guiness liggen voor in de irish stew, neem aan dat dat goed is.
Tuurlijk. Daar hoort Guinness in. Iets anders gebruiken voor een Ierse stoof is heiligschennis.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 14:54:25 #146
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143740916
quote:
5s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:32 schreef Knuck-les het volgende:
Ik eet graag vlees. Helaas ben ik slechts een arme student die een beperkt budget heeft wanneer het om eten gaat. Nu heb ik besloten dat ik wat vaker een blokje om wil lopen naar de slager om daar wat lekker vlees te scoren, in plaats van de zoveelste waterkip of kilo-knaller bak gehakt van de super naar binnen te werken. Echter, als je niet weet wat je moet bestellen bij de slager kom je al snel uit bij het standaard 'saaie' stukje biefstuk voor een belachelijke prijs. Dus wat zijn nou de lekkere stukjes rund die relatief goedkoop zijn, lekker, en redelijk snel te bereiden? Uiteraard mogen dit stukken zijn die vetter zijn en wat meer 'bite' hebben dan een biefstukje.

Iemand tips? Heb al wat info gevonden op wat engelstalige sites dat bijvoorbeeld de 'flat iron' steak erg lekker en goedkoop is. Maar volgens mij versnijden ze het rund in het buitenland op een andere manier dan hier in Nederland. Is dat correct?
Haal bij de slager een goed stuk varkensschouder.
Relatief goedkoop, en je eet er lang en heel royaal van.

Hier heb je een recept. Wel even omrekenen van Fahrenheit naar Celsius . En ook even de tijd nemen om het te maken. :)
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143741703
lijkt me een lekker recept, leuk geschreven maar waar kan je sazon kopen ?
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 16:04:51 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143742670
To make your own Sazon Goya without MSG, you will need: 1 tbsp. ground coriander, 1 tbsp. ground cumin, 1 tbsp. ground annatto seeds, 1 tbsp. garlic powder, and 1 tbsp. table salt. Simply combine the ingredients in a small bowl and mix until thoroughly combined. Store the mixture in an airtight container in a cool, dark place. If you don't have ground annatto, feel free to substitute sweet paprika. This recipe yields 5 tbsps. of sazon.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143757529
dank je piet ;)
  zondag 24 augustus 2014 @ 11:45:00 #150
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143766269
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:29 schreef Sorella het volgende:
lijkt me een lekker recept, leuk geschreven maar waar kan je sazon kopen ?
bij de toko kan je het ook kopen.
Maar Piet, jouw manier ga ik ook proberen.

En ja he, dat recept is geniaal geschreven
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')