Kun je niet een pan met deksel en al in de oven zetten op een lage (onder de 100C) temperatuur?quote:Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
Op zich is als student een keer binnenlopen en dan meteen met een moeilijke vraag aankomen ook niet de manier om het beste in een vakman naar boven te halen.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 13:34 schreef Knuck-les het volgende:
Zojuist bij de slager hier ok de hoek geweest. De dame achter de vitrine keek me aan alsof ze water zag branden toen in vroeg naar een mooi stuk longhaas of bavette. Jammer.
Mja, kan, maar ik hou er niet van dat te doen als je niet thuis bentquote:Op donderdag 21 augustus 2014 15:38 schreef silverhill het volgende:
[..]
Kun je niet een pan met deksel en al in de oven zetten op een lage (onder de 100C) temperatuur?
Oké.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 20:21 schreef sirdanilot het volgende:
Als ik zoiets 'vreemds' zou willen, zou ik nooit zomaar naar de slager lopen ('hee mag ik een rundertong meneer de slager?! en ook een paar varkenspoten alstublieft'). Ik zou eerst bellen om het te bestellen.
Tenzij je de slager kent en wéét dat hij dat soort dingen heeft.
Bier.quote:Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
mijn slager heeft dat soort dingen niet maar wat hij niet heeft besteld hij gewoon.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 20:21 schreef sirdanilot het volgende:
Als ik zoiets 'vreemds' zou willen, zou ik nooit zomaar naar de slager lopen ('hee mag ik een rundertong meneer de slager?! en ook een paar varkenspoten alstublieft'). Ik zou eerst bellen om het te bestellen.
Tenzij je de slager kent en wéét dat hij dat soort dingen heeft.
Echt bierquote:
Pils is ook bier.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 22:40 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Echt bierAls ik pils bedoel zeg ik ook pils. Heb inmiddels te veel bier op om pils nog bier te noemen.
Ga jij dan eens lekker je vlees stoven in pils...quote:
Lezen!quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 00:32 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ga jij dan eens lekker je vlees stoven in pils...
Succes.![]()
Dit. Pils is een biersoort. Net zoals lambiek, bock, wiezen, trappist etc.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 01:11 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Lezen!
Hij heeft gewoon gelijk. Pils is bier maar bier hoeft geen pils te zijn.
quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 01:11 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Lezen!
Hij heeft gewoon gelijk. Pils is bier maar bier hoeft geen pils te zijn.
In de regel klopt het ja. Een soort.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 08:16 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Dit. Pils is een biersoort. Net zoals lambiek, bock, wiezen, trappist etc.
Tuurlijk. Daar hoort Guinness in. Iets anders gebruiken voor een Ierse stoof is heiligschennis.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 11:20 schreef Sorella het volgende:
Ik heb een blik guiness liggen voor in de irish stew, neem aan dat dat goed is.
Haal bij de slager een goed stuk varkensschouder.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 19:32 schreef Knuck-les het volgende:
Ik eet graag vlees. Helaas ben ik slechts een arme student die een beperkt budget heeft wanneer het om eten gaat. Nu heb ik besloten dat ik wat vaker een blokje om wil lopen naar de slager om daar wat lekker vlees te scoren, in plaats van de zoveelste waterkip of kilo-knaller bak gehakt van de super naar binnen te werken. Echter, als je niet weet wat je moet bestellen bij de slager kom je al snel uit bij het standaard 'saaie' stukje biefstuk voor een belachelijke prijs. Dus wat zijn nou de lekkere stukjes rund die relatief goedkoop zijn, lekker, en redelijk snel te bereiden? Uiteraard mogen dit stukken zijn die vetter zijn en wat meer 'bite' hebben dan een biefstukje.
Iemand tips? Heb al wat info gevonden op wat engelstalige sites dat bijvoorbeeld de 'flat iron' steak erg lekker en goedkoop is. Maar volgens mij versnijden ze het rund in het buitenland op een andere manier dan hier in Nederland. Is dat correct?
bij de toko kan je het ook kopen.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 15:29 schreef Sorella het volgende:
lijkt me een lekker recept, leuk geschreven maar waar kan je sazon kopen ?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |