abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 17 augustus 2014 @ 22:14:37 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143531854
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe? Een lekker stukje ossenzeekoe, of varkenszeekoe moet champignonsaus...
Het is niet bekend, maar er zijn er meer, denk ook aan de muis, de duimspier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143532428
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe? Een lekker stukje ossenzeekoe, of varkenszeekoe moet champignonsaus...
http://www.goeievraag.nl/(...)ssen-haas-koe.344005

Het is zeer verleidelijk om te denken dat het gebruik van het word "haas" voor een stuk vlees dat langwerpig en zacht is, te maken heeft met de vorm van een geslachte haas. Ze lijken inderdaad heel erg op elkaar.

Maar de taalkundigen zijn het niet helemaal over eens. Blijkbaar werd zo’n 5-6 eeuwen geleden dit woord al gebruikt om bepaalde lichaamsdelen van de mens of een paard aan te duiden. Het is natuurlijk dan ook de vraag of dit ook een vergelijking was met de vorm van een haas.
Er zijn namelijk andere spieren die naast zijn wetenschappelijke naam, eenmaal uitgebeend en bij de slager tentoongesteld een herkenbare naam krijgen, die vaak verwijst naar de vorm van het spier: de muis, het zadel, pianostuk…
Kijk de link voor een verzameling van mogelijke verklaringen van de naam "haas" voor het stukje vlees uit de rund, het varken of het schaap/lam.

Trouwens, de échte naam van het spier dat wij kennen als haas is ‘Psoas major’.
pi_143532646
Muis! Mijn ex en ik hebben ooit een pond muis gegrild! (en opgegeten...)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 17 augustus 2014 @ 22:37:20 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143533199
Het klapstuk heeft ook een mooie naam en is erg lekker, hutspot traditioneel met klapstuk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143534210
Een vergeten stuk rund is de uier. Delicatesse, moet lang gekookt worden, zelf nooit gegeten, je ziet het eigenlijk nergens.
Whatever...
  zondag 17 augustus 2014 @ 22:59:58 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143534411
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 22:55 schreef Spanky78 het volgende:
Een vergeten stuk rund is de uier. Delicatesse, moet lang gekookt worden, zelf nooit gegeten, je ziet het eigenlijk nergens.
Uierboord
Rotjeknor en omgeving
http://www.rijnmond.nl/ni(...)rd-weer-erg-populair
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143542314
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 09:32 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij heet dat dubbeldoel. Dubbeldoelkoe en dubbeldoelkip. ;)
Waar kan ik die kippenmelk kopen? Wil ik wel eens proberen :)
  maandag 18 augustus 2014 @ 08:01:34 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143542950
quote:
1s.gif Op maandag 18 augustus 2014 05:34 schreef Deshain het volgende:

[..]

Waar kan ik die kippenmelk kopen? Wil ik wel eens proberen :)
Eierleggende Wol-Melk Varkens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143544428
Borstlappen van het rund - spotjegoedkoop stoofvlees. Maar ook heel vet.
pi_143544600
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 09:59 schreef klaarover het volgende:
Borstlappen van het rund - spotjegoedkoop stoofvlees. Maar ook heel vet.
Dat is juist postitief.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143544931
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 09:59 schreef klaarover het volgende:
Borstlappen van het rund - spotjegoedkoop stoofvlees. Maar ook heel vet.
En dan uit 1 stuk kopen en recept op de vorige pagina maken :)
pi_143545419
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Wangen van rund, kalf en varken zijn goddelijk lekker stoofvlees
Ik eet in de winter graag gestoofde (iberico) varkenwangen.
Dit. Wel veel tijd, niet veel werk. Dus mocht TS de tijd hier niet voor hebben; koop een slowcooker, gooi daar alle ingredienten voor je stoofpot in met genoeg water, ga naar je werk, en bij thuiskomst is je eten klaar.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 18 augustus 2014 @ 11:20:48 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143546272
quote:
2s.gif Op maandag 18 augustus 2014 10:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dit. Wel veel tijd, niet veel werk. Dus mocht TS de tijd hier niet voor hebben; koop een slowcooker, gooi daar alle ingredienten voor je stoofpot in met genoeg water, ga naar je werk, en bij thuiskomst is je eten klaar.
Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 augustus 2014 @ 11:25:01 #114
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143546392
quote:
2s.gif Op maandag 18 augustus 2014 10:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dit. Wel veel tijd, niet veel werk. Dus mocht TS de tijd hier niet voor hebben; koop een slowcooker, gooi daar alle ingredienten voor je stoofpot in met genoeg water, ga naar je werk, en bij thuiskomst is je eten klaar.
TS is student dus die kan beter een rijstkoper van ¤15 kopen :P
pi_143549802
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 22:23 schreef Eris het volgende:

[..]

http://www.goeievraag.nl/(...)ssen-haas-koe.344005

Het is zeer verleidelijk om te denken dat het gebruik van het word "haas" voor een stuk vlees dat langwerpig en zacht is, te maken heeft met de vorm van een geslachte haas. Ze lijken inderdaad heel erg op elkaar.

Maar de taalkundigen zijn het niet helemaal over eens. Blijkbaar werd zo’n 5-6 eeuwen geleden dit woord al gebruikt om bepaalde lichaamsdelen van de mens of een paard aan te duiden. Het is natuurlijk dan ook de vraag of dit ook een vergelijking was met de vorm van een haas.
Er zijn namelijk andere spieren die naast zijn wetenschappelijke naam, eenmaal uitgebeend en bij de slager tentoongesteld een herkenbare naam krijgen, die vaak verwijst naar de vorm van het spier: de muis, het zadel, pianostuk…
Helemaal verwarrend wordt het bij het sucadelapje, het procureurstuk, de varkenskroon, ossenstaart, de boterhamworst, de palingworst, cervelaat, snijworst, en de drumstick. Kortom, het is toch een rommeltje met de naamgeving. De ene keer is het de 'vindplaats', de andere keer komt de naam van de 'klant', dan weer is het de vorm of schaal, soms het doel, en vaak slaat het echt helemaal nergens op.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143551376
Ossen staart een staart van een gecastreerde stier (een Os)

Dat ze de rest van de niet ossen onder noemen klopt officieel ook niet
pi_143565285
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Uierboord
Rotjeknor en omgeving
http://www.rijnmond.nl/ni(...)rd-weer-erg-populair
Yip, was een oude chef kok van me verzot op.
Whatever...
pi_143565328
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 08:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eierleggende Wol-Melk Varkens
Hrmz, mangalica varkens zijn al een stapje dichterbij.... En melk geven ze ook al... nu alleen de eieren nog...
Whatever...
pi_143571554
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
Haha, gaaf. Dat ga ik een keer proberen. Ik ken overigens nog genoeg mensen die zaterdags hun eten koken en in de stro/-hooikist bewaren. Omdat ze zondags het gas niet mogen gebruiken. (ja, ik woon in de buurt van dergelijke christelijke gehuchten). Anyway Piet, weet jij of je op deze manier ook zuurvlees kunt maken of heb je daar een recept voor?

Laatst een keer gegeten van Maison v/d Boer, was echt goddelijk lekker. Later hoorde ik dat het van paardenvlees was, niet dat het me dan minder smaakt maar had dat nog nooit gegeten. Het idee is even vreemd.
  donderdag 21 augustus 2014 @ 13:34:58 #121
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143663063
Zojuist bij de slager hier ok de hoek geweest. De dame achter de vitrine keek me aan alsof ze water zag branden toen in vroeg naar een mooi stuk longhaas of bavette. Jammer.
pi_143664559
Moet je aan de slager vragen en niet aan een 18 jarige meishe die het verschil niet weet tussen een blinde en een sla vink
  donderdag 21 augustus 2014 @ 14:53:21 #123
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143665644
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 14:21 schreef Eris het volgende:
Moet je aan de slager vragen en niet aan een 18 jarige meishe die het verschil niet weet tussen een blinde en een sla vink
Was helaas de enige medewerker op dat moment
  donderdag 21 augustus 2014 @ 14:59:49 #124
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143665888
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 13:34 schreef Knuck-les het volgende:
Zojuist bij de slager hier ok de hoek geweest. De dame achter de vitrine keek me aan alsof ze water zag branden toen in vroeg naar een mooi stuk longhaas of bavette. Jammer.
Da's ook geen slager maar een MBO vleesverkoper.
  donderdag 21 augustus 2014 @ 15:02:47 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143665989
Toch jammer dat mensen een beroep uitoefenen waarbij ze geen interesse in het vak hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')