Het is niet bekend, maar er zijn er meer, denk ook aan de muis, de duimspierquote:Op zondag 17 augustus 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe? Een lekker stukje ossenzeekoe, of varkenszeekoe moet champignonsaus...
http://www.goeievraag.nl/(...)ssen-haas-koe.344005quote:Op zondag 17 augustus 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe? Een lekker stukje ossenzeekoe, of varkenszeekoe moet champignonsaus...
Uierboordquote:Op zondag 17 augustus 2014 22:55 schreef Spanky78 het volgende:
Een vergeten stuk rund is de uier. Delicatesse, moet lang gekookt worden, zelf nooit gegeten, je ziet het eigenlijk nergens.
Waar kan ik die kippenmelk kopen? Wil ik wel eens proberenquote:Op zaterdag 16 augustus 2014 09:32 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij heet dat dubbeldoel. Dubbeldoelkoe en dubbeldoelkip.
Eierleggende Wol-Melk Varkensquote:Op maandag 18 augustus 2014 05:34 schreef Deshain het volgende:
[..]
Waar kan ik die kippenmelk kopen? Wil ik wel eens proberen
Dat is juist postitief.quote:Op maandag 18 augustus 2014 09:59 schreef klaarover het volgende:
Borstlappen van het rund - spotjegoedkoop stoofvlees. Maar ook heel vet.
En dan uit 1 stuk kopen en recept op de vorige pagina makenquote:Op maandag 18 augustus 2014 09:59 schreef klaarover het volgende:
Borstlappen van het rund - spotjegoedkoop stoofvlees. Maar ook heel vet.
Dit. Wel veel tijd, niet veel werk. Dus mocht TS de tijd hier niet voor hebben; koop een slowcooker, gooi daar alle ingredienten voor je stoofpot in met genoeg water, ga naar je werk, en bij thuiskomst is je eten klaar.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Wangen van rund, kalf en varken zijn goddelijk lekker stoofvlees
Ik eet in de winter graag gestoofde (iberico) varkenwangen.
Als je geen slow cooker hebt,quote:Op maandag 18 augustus 2014 10:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dit. Wel veel tijd, niet veel werk. Dus mocht TS de tijd hier niet voor hebben; koop een slowcooker, gooi daar alle ingredienten voor je stoofpot in met genoeg water, ga naar je werk, en bij thuiskomst is je eten klaar.
TS is student dus die kan beter een rijstkoper van ¤15 kopenquote:Op maandag 18 augustus 2014 10:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dit. Wel veel tijd, niet veel werk. Dus mocht TS de tijd hier niet voor hebben; koop een slowcooker, gooi daar alle ingredienten voor je stoofpot in met genoeg water, ga naar je werk, en bij thuiskomst is je eten klaar.
Helemaal verwarrend wordt het bij het sucadelapje, het procureurstuk, de varkenskroon, ossenstaart, de boterhamworst, de palingworst, cervelaat, snijworst, en de drumstick. Kortom, het is toch een rommeltje met de naamgeving. De ene keer is het de 'vindplaats', de andere keer komt de naam van de 'klant', dan weer is het de vorm of schaal, soms het doel, en vaak slaat het echt helemaal nergens op.quote:Op zondag 17 augustus 2014 22:23 schreef Eris het volgende:
[..]
http://www.goeievraag.nl/(...)ssen-haas-koe.344005
Het is zeer verleidelijk om te denken dat het gebruik van het word "haas" voor een stuk vlees dat langwerpig en zacht is, te maken heeft met de vorm van een geslachte haas. Ze lijken inderdaad heel erg op elkaar.
Maar de taalkundigen zijn het niet helemaal over eens. Blijkbaar werd zo’n 5-6 eeuwen geleden dit woord al gebruikt om bepaalde lichaamsdelen van de mens of een paard aan te duiden. Het is natuurlijk dan ook de vraag of dit ook een vergelijking was met de vorm van een haas.
Er zijn namelijk andere spieren die naast zijn wetenschappelijke naam, eenmaal uitgebeend en bij de slager tentoongesteld een herkenbare naam krijgen, die vaak verwijst naar de vorm van het spier: de muis, het zadel, pianostuk…
Yip, was een oude chef kok van me verzot op.quote:Op zondag 17 augustus 2014 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Uierboord
Rotjeknor en omgeving
http://www.rijnmond.nl/ni(...)rd-weer-erg-populair
Hrmz, mangalica varkens zijn al een stapje dichterbij.... En melk geven ze ook al... nu alleen de eieren nog...quote:Op maandag 18 augustus 2014 08:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eierleggende Wol-Melk Varkens
Haha, gaaf. Dat ga ik een keer proberen. Ik ken overigens nog genoeg mensen die zaterdags hun eten koken en in de stro/-hooikist bewaren. Omdat ze zondags het gas niet mogen gebruiken. (ja, ik woon in de buurt van dergelijke christelijke gehuchten). Anyway Piet, weet jij of je op deze manier ook zuurvlees kunt maken of heb je daar een recept voor?quote:Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je geen slow cooker hebt,
Neem een grote zware braadpan met deksel, braad daarin het vlees aan, doe er kruiderijen etc bij, blus met wijn/water of bouillon. Deksel op de pan en laat ff doorkoken.
Zet het gas uit.
Vouw een handdoek in vieren of zessen en zet daar de pan op, leg daar een paar handdoeken en een ouwe winterjas overheen en laat het zo uren staan.
De warmte die er in zit gaart het vlees lekker verder. Als je dit savonds zo doet kan je de volgende avond het opwarmen en als het nog niet helemaal gaar (onwaarschijnlijk) is gewoon even doorkoken.
Is het principe van de strokist, zo maakte men vroeger soep en stoverijen om brandstof te sparen.
Werkt ook voor rijst, bonen etc en alles wat langer moet koken.
Was helaas de enige medewerker op dat momentquote:Op donderdag 21 augustus 2014 14:21 schreef Eris het volgende:
Moet je aan de slager vragen en niet aan een 18 jarige meishe die het verschil niet weet tussen een blinde en een sla vink
Da's ook geen slager maar een MBO vleesverkoper.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 13:34 schreef Knuck-les het volgende:
Zojuist bij de slager hier ok de hoek geweest. De dame achter de vitrine keek me aan alsof ze water zag branden toen in vroeg naar een mooi stuk longhaas of bavette. Jammer.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |