abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:32:43 #1
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143455496
Ik eet graag vlees. Helaas ben ik slechts een arme student die een beperkt budget heeft wanneer het om eten gaat. Nu heb ik besloten dat ik wat vaker een blokje om wil lopen naar de slager om daar wat lekker vlees te scoren, in plaats van de zoveelste waterkip of kilo-knaller bak gehakt van de super naar binnen te werken. Echter, als je niet weet wat je moet bestellen bij de slager kom je al snel uit bij het standaard 'saaie' stukje biefstuk voor een belachelijke prijs. Dus wat zijn nou de lekkere stukjes rund die relatief goedkoop zijn, lekker, en redelijk snel te bereiden? Uiteraard mogen dit stukken zijn die vetter zijn en wat meer 'bite' hebben dan een biefstukje.

Iemand tips? Heb al wat info gevonden op wat engelstalige sites dat bijvoorbeeld de 'flat iron' steak erg lekker en goedkoop is. Maar volgens mij versnijden ze het rund in het buitenland op een andere manier dan hier in Nederland. Is dat correct?
pi_143456171
quote:
5s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:32 schreef Knuck-les het volgende:
Ik eet graag vlees. Helaas ben ik slechts een arme student die een beperkt budget heeft wanneer het om eten gaat. Nu heb ik besloten dat ik wat vaker een blokje om wil lopen naar de slager om daar wat lekker vlees te scoren, in plaats van de zoveelste waterkip of kilo-knaller bak gehakt van de super naar binnen te werken. Echter, als je niet weet wat je moet bestellen bij de slager kom je al snel uit bij het standaard 'saaie' stukje biefstuk voor een belachelijke prijs. Dus wat zijn nou de lekkere stukjes rund die relatief goedkoop zijn, lekker, en redelijk snel te bereiden? Uiteraard mogen dit stukken zijn die vetter zijn en wat meer 'bite' hebben dan een biefstukje.

Iemand tips? Heb al wat info gevonden op wat engelstalige sites dat bijvoorbeeld de 'flat iron' steak erg lekker en goedkoop is. Maar volgens mij versnijden ze het rund in het buitenland op een andere manier dan hier in Nederland. Is dat correct?
Dat klopt.
En zoals het gezegde luidt: tijd is geld.
Dat klopt ook andersom. Je kunt goedkoop (rund)vlees kopen en lekker eten als je de tijd neemt.
Duur vlees is duur omdat het A vetter is of B meer tijd nodig heeft.
Goed stoofvlees heeft een paar uur nodig. Maar je hoeft er niet elke 5 minuten in te roeren.

En als je echt goedkoop vlees zoekt wat je kan bakken: vraag de slager gewoon om runderhart. Dat was vroeger bekend als 'studentenbiefstuk'. :)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143456188
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:49 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat klopt.
En zoals het gezegde luidt: tijd is geld.
Dat klopt ook andersom. Je kunt goedkoop (rund)vlees kopen en lekker eten als je de tijd neemt.
Duur vlees is duur omdat het A vetter is of B minder tijd nodig heeft.
Goed stoofvlees heeft een paar uur nodig. Maar je hoeft er niet elke 5 minuten in te roeren.

En als je echt goedkoop vlees zoekt wat je kan bakken: vraag de slager gewoon om runderhart. Dat was vroeger bekend als 'studentenbiefstuk'. :)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:50:24 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143456200
Flat Iron steak is sucadesteak.
Je neemt een sucadesteak waar nogmaal gesproken de sucade lappen uit gesneden worden en splitst deze in de lengte, je hebt nu twee lappen vlees en een lap zeen.
Van die zeen kan je erg goede bouillon trekken
De lappen vlees snij je aan stukken die net zo breed als dik zijn, kort grillen, vreselijk lekker, heb ze afgelopen zaterdag nog op.
Het vlees moet wel goed gerijpt zijn anders is het wat taai.
Goed gerijpte riblappen kan je ook als steak eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143456295
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Flat Iron steak is sucadesteak.
Je neemt een sucadesteak waar nogmaal gesproken de sucade lappen uit gesneden worden en splitst deze in de lengte, je hebt nu twee lappen vlees en een lap zeen.
Van die zeen kan je erg goede bouillon trekken
De lappen vlees snij je aan stukken die net zo breed als dik zijn, kort grillen, vreselijk lekker, heb ze afgelopen zaterdag nog op.
Het vlees moet wel goed gerijpt zijn anders is het wat taai.
Goed gerijpte riblappen kan je ook als steak eten.
Dank je Piet, weer wat geleerd. *O*
Maar zal een student een hele sucadesteak kopen?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:58:52 #6
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143456534
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Flat Iron steak is sucadesteak.
Je neemt een sucadesteak waar nogmaal gesproken de sucade lappen uit gesneden worden en splitst deze in de lengte, je hebt nu twee lappen vlees en een lap zeen.
Van die zeen kan je erg goede bouillon trekken
De lappen vlees snij je aan stukken die net zo breed als dik zijn, kort grillen, vreselijk lekker, heb ze afgelopen zaterdag nog op.
Het vlees moet wel goed gerijpt zijn anders is het wat taai.
Goed gerijpte riblappen kan je ook als steak eten.
Weer wat geleerd.

Hoe zit het met de Brisket, skirtsteak of flanksteak?
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:59:16 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143456551
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:53 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dank je Piet, weer wat geleerd. *O*
Maar zal een student een hele sucadesteak kopen?
Geen idee, maar een goed gerijpt sucadestuk is lastiger.
Ik koop het bij de hanos
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143457001
Bavette is heel mooi! Maar wel even goed inlezen over de bereiding.
pi_143457263
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:11 schreef regnavetto het volgende:
Bavette is heel mooi! Maar wel even goed inlezen over de bereiding.
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:14 schreef regnavetto het volgende:
edit: -verkeerd topic-
Waarom?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143457427
Bavette is een skirt steak google ik....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143457813
TS: je zoekt lekker vlees voor en redelijke prijs. Vergeet de biefstuk.
Neem vlees met een randje vet. Maak je stoofschotel tegelijk met het eten van de dag en zet het gas uit als je gaat slapen. Dan heb je al 2 dagen geen werk aan je vlees en het is goedkoop.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:32:49 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143457999
Of ga naar de Turkse slager, die verkoopt biefstuk voor 12 euro de kilo.
pi_143458022
Bavette idd :9
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143458255
Misschien heb ik het altijd fout getroffen, maar als ik een bavette at, was het gewoon een taaie bieflap.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143458558
Dat denk ik wel want ik heb zelden zo'n mals en mooi dooraderd stuk rundvlees gehad als bavette :9









Bavette is alles behalve taai.... het smelt op de tong.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:53:17 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143458762
Alle soorten biefstuk behalve ossenhaas kunnen taai uitvallen.
Hoe goedkoper hoe trickier om mals te bakken.
pi_143458855
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:53 schreef RobinOok het volgende:
Alle soorten biefstuk behalve ossenhaas kunnen taai uitvallen.
Hoe goedkoper hoe trickier om mals te bakken.
Ik snij er gewoon dunne plakjes van en grill ze even op de barbeque, niet heel lastig ofzo.

Hier doet Herman het :P

http://hermandenblijker.n(...)143/Kooktip:_Bavette

echt, dat spul is zo mooi mals...
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143458998
Dan blijft de vraag of TS dat zo kan snijden.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143459057
Desnoods bij de slager een stuk vanglap op de draad in mooie stukken laten snijden.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:07:58 #21
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_143459288
Complimenten voor de kennis/expertise die jullie hebben, vind het gewoon al leuk om te lezen :D
pi_143459622
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:07 schreef PLAE@ het volgende:
Complimenten voor de kennis/expertise die jullie hebben, vind het gewoon al leuk om te lezen :D
Dank je, da's leuk. Ik voel me geen expert, ik heb wat dingen geleerd toen ik in een slagerij werkte.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143459743
Ik ben een slagerszoon...
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143459933
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:17 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Ik ben een slagerszoon...
Dat is heel mooi!
Ik werkte in de slagerij van en supermarkt en ik vond het vlees het mooiste. Ik had het al moeilijk en toen de zaak overging op voorverpakt vlees, kreeg ik een burn-out.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143460218
Ik leg het niet zo goed uit denk ik...
Ik vind dat een slager een vakman is. Behalve dat je goed vlees moet verkopen, komt er nog meer bij kijken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:28:10 #26
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143460272
Kijk, de Bavette is precies wat ik zoek :9 Mooi geprijst ook
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:33:06 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143460492
Bavette is idd ook erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:34:35 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143460548
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:53 schreef RobinOok het volgende:
Alle soorten biefstuk behalve ossenhaas kunnen taai uitvallen.
Hoe goedkoper hoe trickier om mals te bakken.
jep, maar ze zijn allemaal smaakvoller dan ossehaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:35:52 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143460583
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:27 schreef krakkemieke het volgende:
Ik leg het niet zo goed uit denk ik...
Ik vind dat een slager een vakman is. Behalve dat je goed vlees moet verkopen, komt er nog meer bij kijken.
Vooral klanten die mooi en goed vlees willen, helaas zijn Libelle huisvrouwtjes de pest voor mooi en goed vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143460767
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vooral klanten die mooi en goed vlees willen, helaas zijn Libelle huisvrouwtjes de pest voor mooi en goed vlees
Eigenlijk dacht ik aan het schoonmaken enzo. lol!
In de slagerij waar ik werkte, kwamen de klanten omdat ze wisten dat we mooi en goed vlees verkochten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143461003
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vooral klanten die mooi en goed vlees willen, helaas zijn Libelle huisvrouwtjes de pest voor mooi en goed vlees
Leuk dat ik je weer gesproken heb.

*Kusje*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143461104
tvp
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 23:18:45 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143464501
Wangen van rund, kalf en varken zijn goddelijk lekker stoofvlees
Ik eet in de winter graag gestoofde (iberico) varkenwangen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 23:19:04 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143464510
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:48 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Leuk dat ik je weer gesproken heb.

*Kusje*
Kusje terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143465179
vraag het aan de slager wat voor interessante stukjes hij nog heeft

probleem opgelost

extra tip: vragen aan de slager wat je ermee kan maken
't logo goudgeel, oppervlag in kersenrood; symbool van de strijd tegen een systeem dat je hersens doodt.
pi_143466581
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Wangen van rund, kalf en varken zijn goddelijk lekker stoofvlees
Ik eet in de winter graag gestoofde (iberico) varkenwangen.
Dit. Heb vorig jaar in de buurt van Leuven met een collega een gestoofd varkenswangetje gegeten. Damn goddelijk.

Wat ik hier nog niet heb gezien zijn de schenkels. Ook vreselijk lekker.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_143468119
Staartstuk of picanha is ook erg lekker.
Gerookte hamschijf is ook erg lekker in de chili.
Dan heb je ook nog de longhaas (hanger of onglet) , schouderlap (feather steak) en omloop (thin skirt steak)
Bavette noemen ze ook wel vinkenlap

[ Bericht 56% gewijzigd door Sorella op 16-08-2014 16:01:03 ]
pi_143469508
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 00:11 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dit. Heb vorig jaar in de buurt van Leuven met een collega een gestoofd varkenswangetje gegeten. Damn goddelijk.

Wat ik hier nog niet heb gezien zijn de schenkels. Ook vreselijk lekker.
? Schenkel is toch alleen om erwtensoep van te koken?

------

Dit topic heeft me wel geinspireerd om eens naar de slager te gaan :D Ik zal eens kijken wat ze in de aanbieding hebben. Ik heb ook maar een erg beperkt budget helaas.

Ik zoek zelf dus voornamelijk stoofvlees, van die taaie stukken die ik dan urenlang kan stoven en dan lekker kan opeten. Ik heb al een heel goed recept om vlees in westmalle dubbel te stoven met nog wat dingen, maar allerlei dergelijke recepten zijn welkom ;) En dus met lekker goedkope, taaie stukken vlees die ik dan mals kan stoven.

[ Bericht 18% gewijzigd door sirdanilot op 16-08-2014 02:10:50 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 02:19:26 #39
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143469734
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:27 schreef krakkemieke het volgende:
Ik leg het niet zo goed uit denk ik...
Ik vind dat een slager een vakman is. Behalve dat je goed vlees moet verkopen, komt er nog meer bij kijken.
Timmerman, smid, slager. Beroepen waar ik echt respect voor heb.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 02:21:15 #40
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143469762
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 02:19 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Timmerman, smid, slager. Beroepen waar ik echt respect voor heb.
Bakker niet te vergeten. :@
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_143470964
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
helaas zijn Libelle huisvrouwtjes de pest voor mooi en goed vlees
Die willen vlees wat snel klaar is en goed koop is. Hamburgers en rookworsten... Bij een zorgboerderij waar alle koeien (Dubbelkoeien) ook na x tijd geslacht werden verdween op een gegeven moment de ossenhaas en andere lekkere delen de hamburgers in die verkochten te minste goed... Rosbief, Haas enz verkochten bijna niet...
pi_143471576
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 04:05 schreef Eris het volgende:

[..]

Die willen vlees wat snel klaar is en goed koop is. Hamburgers en rookworsten... Bij een zorgboerderij waar alle koeien (Dubbelkoeien) ook na x tijd geslacht werden verdween op een gegeven moment de ossenhaas en andere lekkere delen de hamburgers in die verkochten te minste goed... Rosbief, Haas enz verkochten bijna niet...
Dat soort troep eten ze wel, maar als ze eens een mooi stuk vlees kopen dan willen ze dat ook nog eens zo mager mogelijk.
pi_143471648
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 02:04 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

? Schenkel is toch alleen om erwtensoep van te koken?

------

Dit topic heeft me wel geinspireerd om eens naar de slager te gaan :D Ik zal eens kijken wat ze in de aanbieding hebben. Ik heb ook maar een erg beperkt budget helaas.

Ik zoek zelf dus voornamelijk stoofvlees, van die taaie stukken die ik dan urenlang kan stoven en dan lekker kan opeten. Ik heb al een heel goed recept om vlees in westmalle dubbel te stoven met nog wat dingen, maar allerlei dergelijke recepten zijn welkom ;) En dus met lekker goedkope, taaie stukken vlees die ik dan mals kan stoven.
Goedkoop stoofvlees: zoek een adresje waar schotse hooglanders verkocht worden. Ik koop hier in de omgeving (Groningen) stoofvlees van hooglanders voor 8 euro/kilo. Diepgevroren, en het gaat wel per pakket, dus er is wat diepvriesruimte nodig.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:12:11 #44
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143472198
Ga eens langs de paardenslager ts.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:20:57 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143472279
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 04:05 schreef Eris het volgende:

[..]

Die willen vlees wat snel klaar is en goed koop is. Hamburgers en rookworsten... Bij een zorgboerderij waar alle koeien (Dubbelkoeien) ook na x tijd geslacht werden verdween op een gegeven moment de ossenhaas en andere lekkere delen de hamburgers in die verkochten te minste goed... Rosbief, Haas enz verkochten bijna niet...
Wat zijn dubbelkoeien?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:22:27 #46
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143472289
Voor zowel melk als vlees.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:32:23 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143472402
Volgens mij heet dat dubbeldoel. Dubbeldoelkoe en dubbeldoelkip. ;)
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:36:24 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143472452
Ah, duidelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143472944
Ik zie nu op een website varkenswangetjes 4,90 de kilo. Da's toch wel heel erg goedkoop zeg :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 10:30:38 #50
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143473135
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:19 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zie nu op een website varkenswangetjes 4,90 de kilo. Da's toch wel heel erg goedkoop zeg :D
Komt omdat het geen populair stukje vlees is.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')