abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:32:43 #1
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143455496
Ik eet graag vlees. Helaas ben ik slechts een arme student die een beperkt budget heeft wanneer het om eten gaat. Nu heb ik besloten dat ik wat vaker een blokje om wil lopen naar de slager om daar wat lekker vlees te scoren, in plaats van de zoveelste waterkip of kilo-knaller bak gehakt van de super naar binnen te werken. Echter, als je niet weet wat je moet bestellen bij de slager kom je al snel uit bij het standaard 'saaie' stukje biefstuk voor een belachelijke prijs. Dus wat zijn nou de lekkere stukjes rund die relatief goedkoop zijn, lekker, en redelijk snel te bereiden? Uiteraard mogen dit stukken zijn die vetter zijn en wat meer 'bite' hebben dan een biefstukje.

Iemand tips? Heb al wat info gevonden op wat engelstalige sites dat bijvoorbeeld de 'flat iron' steak erg lekker en goedkoop is. Maar volgens mij versnijden ze het rund in het buitenland op een andere manier dan hier in Nederland. Is dat correct?
pi_143456171
quote:
5s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:32 schreef Knuck-les het volgende:
Ik eet graag vlees. Helaas ben ik slechts een arme student die een beperkt budget heeft wanneer het om eten gaat. Nu heb ik besloten dat ik wat vaker een blokje om wil lopen naar de slager om daar wat lekker vlees te scoren, in plaats van de zoveelste waterkip of kilo-knaller bak gehakt van de super naar binnen te werken. Echter, als je niet weet wat je moet bestellen bij de slager kom je al snel uit bij het standaard 'saaie' stukje biefstuk voor een belachelijke prijs. Dus wat zijn nou de lekkere stukjes rund die relatief goedkoop zijn, lekker, en redelijk snel te bereiden? Uiteraard mogen dit stukken zijn die vetter zijn en wat meer 'bite' hebben dan een biefstukje.

Iemand tips? Heb al wat info gevonden op wat engelstalige sites dat bijvoorbeeld de 'flat iron' steak erg lekker en goedkoop is. Maar volgens mij versnijden ze het rund in het buitenland op een andere manier dan hier in Nederland. Is dat correct?
Dat klopt.
En zoals het gezegde luidt: tijd is geld.
Dat klopt ook andersom. Je kunt goedkoop (rund)vlees kopen en lekker eten als je de tijd neemt.
Duur vlees is duur omdat het A vetter is of B meer tijd nodig heeft.
Goed stoofvlees heeft een paar uur nodig. Maar je hoeft er niet elke 5 minuten in te roeren.

En als je echt goedkoop vlees zoekt wat je kan bakken: vraag de slager gewoon om runderhart. Dat was vroeger bekend als 'studentenbiefstuk'. :)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143456188
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:49 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat klopt.
En zoals het gezegde luidt: tijd is geld.
Dat klopt ook andersom. Je kunt goedkoop (rund)vlees kopen en lekker eten als je de tijd neemt.
Duur vlees is duur omdat het A vetter is of B minder tijd nodig heeft.
Goed stoofvlees heeft een paar uur nodig. Maar je hoeft er niet elke 5 minuten in te roeren.

En als je echt goedkoop vlees zoekt wat je kan bakken: vraag de slager gewoon om runderhart. Dat was vroeger bekend als 'studentenbiefstuk'. :)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:50:24 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143456200
Flat Iron steak is sucadesteak.
Je neemt een sucadesteak waar nogmaal gesproken de sucade lappen uit gesneden worden en splitst deze in de lengte, je hebt nu twee lappen vlees en een lap zeen.
Van die zeen kan je erg goede bouillon trekken
De lappen vlees snij je aan stukken die net zo breed als dik zijn, kort grillen, vreselijk lekker, heb ze afgelopen zaterdag nog op.
Het vlees moet wel goed gerijpt zijn anders is het wat taai.
Goed gerijpte riblappen kan je ook als steak eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143456295
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Flat Iron steak is sucadesteak.
Je neemt een sucadesteak waar nogmaal gesproken de sucade lappen uit gesneden worden en splitst deze in de lengte, je hebt nu twee lappen vlees en een lap zeen.
Van die zeen kan je erg goede bouillon trekken
De lappen vlees snij je aan stukken die net zo breed als dik zijn, kort grillen, vreselijk lekker, heb ze afgelopen zaterdag nog op.
Het vlees moet wel goed gerijpt zijn anders is het wat taai.
Goed gerijpte riblappen kan je ook als steak eten.
Dank je Piet, weer wat geleerd. *O*
Maar zal een student een hele sucadesteak kopen?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:58:52 #6
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143456534
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Flat Iron steak is sucadesteak.
Je neemt een sucadesteak waar nogmaal gesproken de sucade lappen uit gesneden worden en splitst deze in de lengte, je hebt nu twee lappen vlees en een lap zeen.
Van die zeen kan je erg goede bouillon trekken
De lappen vlees snij je aan stukken die net zo breed als dik zijn, kort grillen, vreselijk lekker, heb ze afgelopen zaterdag nog op.
Het vlees moet wel goed gerijpt zijn anders is het wat taai.
Goed gerijpte riblappen kan je ook als steak eten.
Weer wat geleerd.

Hoe zit het met de Brisket, skirtsteak of flanksteak?
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:59:16 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143456551
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:53 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dank je Piet, weer wat geleerd. *O*
Maar zal een student een hele sucadesteak kopen?
Geen idee, maar een goed gerijpt sucadestuk is lastiger.
Ik koop het bij de hanos
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143457001
Bavette is heel mooi! Maar wel even goed inlezen over de bereiding.
pi_143457263
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:11 schreef regnavetto het volgende:
Bavette is heel mooi! Maar wel even goed inlezen over de bereiding.
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:14 schreef regnavetto het volgende:
edit: -verkeerd topic-
Waarom?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143457427
Bavette is een skirt steak google ik....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143457813
TS: je zoekt lekker vlees voor en redelijke prijs. Vergeet de biefstuk.
Neem vlees met een randje vet. Maak je stoofschotel tegelijk met het eten van de dag en zet het gas uit als je gaat slapen. Dan heb je al 2 dagen geen werk aan je vlees en het is goedkoop.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:32:49 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143457999
Of ga naar de Turkse slager, die verkoopt biefstuk voor 12 euro de kilo.
pi_143458022
Bavette idd :9
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143458255
Misschien heb ik het altijd fout getroffen, maar als ik een bavette at, was het gewoon een taaie bieflap.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143458558
Dat denk ik wel want ik heb zelden zo'n mals en mooi dooraderd stuk rundvlees gehad als bavette :9









Bavette is alles behalve taai.... het smelt op de tong.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:53:17 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143458762
Alle soorten biefstuk behalve ossenhaas kunnen taai uitvallen.
Hoe goedkoper hoe trickier om mals te bakken.
pi_143458855
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:53 schreef RobinOok het volgende:
Alle soorten biefstuk behalve ossenhaas kunnen taai uitvallen.
Hoe goedkoper hoe trickier om mals te bakken.
Ik snij er gewoon dunne plakjes van en grill ze even op de barbeque, niet heel lastig ofzo.

Hier doet Herman het :P

http://hermandenblijker.n(...)143/Kooktip:_Bavette

echt, dat spul is zo mooi mals...
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143458998
Dan blijft de vraag of TS dat zo kan snijden.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143459057
Desnoods bij de slager een stuk vanglap op de draad in mooie stukken laten snijden.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:07:58 #21
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_143459288
Complimenten voor de kennis/expertise die jullie hebben, vind het gewoon al leuk om te lezen :D
pi_143459622
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:07 schreef PLAE@ het volgende:
Complimenten voor de kennis/expertise die jullie hebben, vind het gewoon al leuk om te lezen :D
Dank je, da's leuk. Ik voel me geen expert, ik heb wat dingen geleerd toen ik in een slagerij werkte.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143459743
Ik ben een slagerszoon...
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143459933
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:17 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Ik ben een slagerszoon...
Dat is heel mooi!
Ik werkte in de slagerij van en supermarkt en ik vond het vlees het mooiste. Ik had het al moeilijk en toen de zaak overging op voorverpakt vlees, kreeg ik een burn-out.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143460218
Ik leg het niet zo goed uit denk ik...
Ik vind dat een slager een vakman is. Behalve dat je goed vlees moet verkopen, komt er nog meer bij kijken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')