abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 10:34:04 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143473177
Denk dat die wangetjes nog niet mooi uitgesneden zijn. Dat is nog wel een werkje. En je hebt dan nogal wat afval. Wat voor die prijs nog geen ramp is, maar ik zou het wel eerst even uitzoeken voor je het bestelt.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 10:44:45 #52
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_143473338
Koeientong, zo vreselijk lekker ! Mooi stuk spier
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_143473370
Er gaat niets boven stierenlullen.
pi_143473556
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:46 schreef Piet_Piraat het volgende:
Er gaat niets boven stierenlullen.
De ballen zijn dan weer goed te nassen heb k gehoord
pi_143473584
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:55 schreef regnavetto het volgende:

[..]

De ballen zijn dan weer goed te nassen heb k gehoord
Een oom van me is daarmee weleens nat gegaan, toen had de stier niet verloren.
pi_143473722
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:19 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zie nu op een website varkenswangetjes 4,90 de kilo. Da's toch wel heel erg goedkoop zeg :D
Van die kilo hou je als je mazzel hebt 4 ons over, zoveel moet je wegsnijden
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 11:22:34 #57
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143474083
Afsnijsels zijn geen verloren vlees, daar kun je bv. nog prima soep van trekken.
pi_143474129
Longhaas
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143474176
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Longhaas
Ik vraag me weleens af wat een haas nu met een rund te maken heeft?
pi_143474238
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:27 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ik vraag me weleens af wat een haas nu met een rund te maken heeft?
Vroeger waren koeien carnivoren. Hazenvlees had een bijzonder gunstige werking op de malsheid van het rundvlees. Daarom wordt het malste stukje vlees ook wel de ossenhaas genoemd.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_143474332
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:30 schreef habitue het volgende:

[..]

Vroeger waren koeien carnivoren. Hazenvlees had een bijzonder gunstige werking op de malsheid van het rundvlees. Daarom wordt het malste stukje vlees ook wel de ossenhaas genoemd.
Ik geloof er geen koeienkut van. :{w
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:20:09 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143476704
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:22 schreef Erasmo het volgende:
Afsnijsels zijn geen verloren vlees, daar kun je bv. nog prima soep van trekken.
Gehakt van maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:21:21 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143476725
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:05 schreef Sorella het volgende:

[..]

Van die kilo hou je als je mazzel hebt 4 ons over, zoveel moet je wegsnijden
Ik kan niets zeggen voor andere leveranciers, maar als ik wangen bij de Hanos haal gaat alles de pan in, gewoon heel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143476927
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kan niets zeggen voor andere leveranciers, maar als ik wangen bij de Hanos haal gaat alles de pan in, gewoon heel.
Ik kom niet bij jou eten.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:29:07 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143476938
quote:
11s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:28 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ik kom niet bij jou eten.
Correct
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143476952
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Correct
Wij begrijpen elkaar,
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 14:31:48 #67
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143478583
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 07:39 schreef sigme het volgende:

[..]

Goedkoop stoofvlees: zoek een adresje waar schotse hooglanders verkocht worden. Ik koop hier in de omgeving (Groningen) stoofvlees van hooglanders voor 8 euro/kilo. Diepgevroren, en het gaat wel per pakket, dus er is wat diepvriesruimte nodig.
Ik heb sowieso het idee dat er nogal een cultuurprobleem in Nederland heerst wat betreft het eten van vlees. Mensen willen vlees zonder enig zichtbaar spoor van vet of rijping, waarvan je vooral niet kan zien dat het van een ooit levend beest afkomstig is. Daarom zijn slagers hier ook meer 'vleesverwerkers' geworden, met vitrines vol salades en gemarineerde spiezen, dan ambachtslieden die de mooie stukken vlees uit een koe kunnen halen. Paar weken terug in Frankrijk bij de lokale slager een Cote de Boeuf besteld, dan komen ze voor je neus een gehele ribbenkast opsnijden, inclusief zaag en grof gereedschap. Hier in NL doen ze dit allemaal achter de schermen en komen ze terug met een vacuum verpakt stukje vlees. Toch jammer.

[ Bericht 1% gewijzigd door Knuck-les op 16-08-2014 14:38:48 ]
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 14:33:41 #68
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143478620
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat zijn dubbelkoeien?
Koeien die eerst doorgaan als melkkoe voordat ze geslacht worden, dacht ik.

quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Longhaas
Dit is toch echt 'werkvlees' en heeft een redelijk lange bereidingstijd nodig, toch? En wat is hiervan ongeveer de kiloprijs?
pi_143479574
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 14:33 schreef Knuck-les het volgende:

Dit is toch echt 'werkvlees' en heeft een redelijk lange bereidingstijd nodig, toch? En wat is hiervan ongeveer de kiloprijs?
Nee hoor, gewoon lekker rood grillen en je gebit in doen. Als je een hele koopt moet je hem even trimmen maar dat wijst zich wel. Moet wel voor iets van 15 euro kunnen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 15:46:13 #70
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143480394
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 15:15 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee hoor, gewoon lekker rood grillen en je gebit in doen. Als je een hele koopt moet je hem even trimmen maar dat wijst zich wel. Moet wel voor iets van 15 euro kunnen.
Klinkt goed
pi_143481066
Ik heb eens een borststuk laten rijpen, het donkere vlees van de rijping eraf gesneden en daar bouillon van getrokken. Ik had er al rekening mee gehouden dat het vlees droger zou zijn als normaal dus de temp. ook lager gezet maar toch was het vlees droger en taaier als toen ik het vers gekocht had.
Conclusie: rijpen is niet geschikt voor vlees wat moet sudderen.

GEBRADEN RUNDERBORSTSTUK
Voor 6 personen, plus restjes
Totale tijd: 4½ tot 5½ uur
2 kg runderborststuk
olijfolie
2 grote uien
2 tl Engelse mosterd
1 bosje verse rozemarijn (30 g)

Verwarm de oven voor op 170 °C/gasovenstand 3. Zet een grote braadpan
(30 cm diameter) op hoog vuur. Bestrooi het borststuk royaal met peper en
zout en braad het vlees met een scheut olijfolie rondom bruin terwijl je de uien
in ringen snijdt. Draai het vuur uit, verdeel de uien in een gelijkmatige laag in de
pan en leg er het vlees op. Smeer de mosterd op de vette zijde van het vlees
en strooi er het grootste deel van de rozemarijnnaaldjes over. Bescherm het
vlees met een vochtig stuk bakpapier, dek de pan zorgvuldig af met een dubbel
stuk aluminiumfolie en zet hem 4 uur in de oven om het vlees te snijden, of
5 uur om het te plukken. Controleer halverwege of het vlees niet uitdroogt en
doe er eventueel een scheut water bij. Maak de pan daarna weer goed dicht.

Erg lekker, naar een recept van jamie oliver
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:11:43 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143481149
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:08 schreef Sorella het volgende:
.
Conclusie: rijpen is niet geschikt voor vlees wat moet sudderen.
Die conclusie is niet correct, door het rijpen breek het bindweefsel af dat het vlees taai maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143481649
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die conclusie is niet correct, door het rijpen breek het bindweefsel af dat het vlees taai maakt.
Het viel mij op dat het gerijpte vlees taaier en droger was als het verse stuk borststuk na 4,5 uur in de oven, dus ik nam aan dat het aan het rijpings proces lag :) het enige wat ik mee gekregen heb is dat door het rijpen er meer vocht uit het vlees getrokken word, wat er nog meer gebeurt met het vlees dat weet ik dus niet. Qua smaak zat het wel goed, was wel een leuke proef :)

Een dda entrecote kan ik beter links laten liggen dan ?
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:03:29 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143482391
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:29 schreef Sorella het volgende:

[..]

Het viel mij op dat het gerijpte vlees taaier en droger was als het verse stuk borststuk na 4,5 uur in de oven, dus ik nam aan dat het aan het rijpings proces lag :) het enige wat ik mee gekregen heb is dat door het rijpen er meer vocht uit het vlees getrokken word, wat er nog meer gebeurt met het vlees dat weet ik dus niet. Qua smaak zat het wel goed, was wel een leuke proef :)

Een dda entrecote kan ik beter links laten liggen dan ?
Kan dat hij taai en droog was, maar rijpen maakt hem malser, zonder rijpen was het waarschijnlijk bij dit stuk vlees nog taaier geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143482837
Dus de eerste keer had ik een goed stuk vlees en de tweede keer dus een minder goed stuk en dat bij dezelfde slager.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:22:17 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143482899
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:20 schreef Sorella het volgende:
Dus de eerste keer had ik een goed stuk vlees en de tweede keer dus een minder goed stuk en dat bij dezelfde slager.
Verschilt per rund, de een is vetter dan de ander, zijn net mensen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 augustus 2014 @ 01:54:21 #77
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_143500044
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 14:33 schreef Knuck-les het volgende:

[..]

Koeien die eerst doorgaan als melkkoe voordat ze geslacht worden, dacht ik.
Dat geldt in principe voor alle melkkoeien, dat ze uiteindelijk geslacht worden.

Dubbeldoelkoeien zijn een compromis tussen melkvee en vleesvee. De melkproductie is minder hoog dan een Holstein-Friesian melkkoe, daarentegen hebben ze meer vlees op de botten. Een Nederlands dubbeldoelras is het MRIJ-rund (Maas-Rijn-IJssel). Tot een jaar of 30 geleden waren de meeste roodbonte koeien in Nederland van dit ras, tegenwoordig zijn MRIJ's zeldzaam geworden.
pi_143504106
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 01:54 schreef freako het volgende:

Dubbeldoelkoeien zijn een compromis tussen melkvee en vleesvee. De melkproductie is minder hoog dan een Holstein-Friesian melkkoe, daarentegen hebben ze meer vlees op de botten. Een Nederlands dubbeldoelras is het MRIJ-rund (Maas-Rijn-IJssel). Tot een jaar of 30 geleden waren de meeste roodbonte koeien in Nederland van dit ras, tegenwoordig zijn MRIJ's zeldzaam geworden.
Het is vaak niet alleen maar een compromis. Die specialistische rassen zijn vaak nogal ziektegevoelig en worden op de been gehouden met antibiotica.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 11:52:26 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143504231
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 11:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is vaak niet alleen maar een compromis. Die specialistische rassen zijn vaak nogal ziektegevoelig en worden op de been gehouden met antibiotica.
Hoe bedoel je dit?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143504655
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe bedoel je dit?
Als je generaties doorfokt op één specialisme hou je een heel ziektegevoelig ras over. Waardoor dat zo is weet ik niet precies, maar de genetische diversiteit binnen het ras zal ook minder worden. Ziektes zijn slecht voor de melk en vleesopbrengst.

Als je een sterke koe zoekt om ecologisch/biologisch of in ieder geval zonder systematisch gebruik van antibiotica te boeren dan kom je volgens mij vanzelf bij een ras uit dat niet gespecialiseerd is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 13:46:14 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143507474
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 12:04 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Als je generaties doorfokt op één specialisme hou je een heel ziektegevoelig ras over. Waardoor dat zo is weet ik niet precies, maar de genetische diversiteit binnen het ras zal ook minder worden. Ziektes zijn slecht voor de melk en vleesopbrengst.

Als je een sterke koe zoekt om ecologisch/biologisch of in ieder geval zonder systematisch gebruik van antibiotica te boeren dan kom je volgens mij vanzelf bij een ras uit dat niet gespecialiseerd is.
Ja en nee, het is geen garantie, maar te ver doorfokken op een smalle genetische basis heeft nadelen idd, maar is vooral onkunde en prutswerk dan dat specialisatie automatisch ziektegevoeligheid oplevert. Heel de natuur is een en al specialisatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143507746
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja en nee, het is geen garantie, maar te ver doorfokken op een smalle genetische basis heeft nadelen idd, maar is vooral onkunde en prutswerk dan dat specialisatie automatisch ziektegevoeligheid oplevert. Heel de natuur is een en al specialisatie.
Zoals ook bacterien en virussen zich specialiseren op één genetisch niet erg diverse omgeving? De natuur is ook diversiteit. Ik ben onvoldoende thuis in de werkingsmechanismen, ik heb begrepen dat het in algemeen zo is.

Verder kun je je afvragen of het prutswerk is, of een bedrijfseconomische realiteit dat je met een combinatie van specialisatie en medicijnen een hogere opbrengst haalt. Als er niet zoveel geneesmiddelen zo makkelijk beschikbaar waren, hadden we waarschijnlijk andere koeien gehad.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 13:57:20 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143507940
Denk aan al die planten die op specifieke grondsoorten groeien
Denk aan bv egels die een specifieke niche vullen
Denk aan krokodillen die het hele jaar liggen wachten op de gnoe's die voorbij komen
Aan jachtluipaarden
Aan bloemen die op bepaalde tijden van de dag een hoge nectarproductie hebbem zodat bijen specifiek die soort aanvliegen op die tijd zodat de kans dat de volgende bloem die ze bezoeken dezelfde soort is groot is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143509377
Denk aan de bacterien die kunnen floreren in een stal vol met genetisch bijna identieke koeien.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 14:37:04 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143509664
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 14:29 schreef Weltschmerz het volgende:
Denk aan de bacterien die kunnen floreren in een stal vol met genetisch bijna identieke koeien.
De vatbaarheid monoculturen zijn wat anders dan specialisatie.
De eikenprocessierups1 is een voorbeeld van specialisatie in de natuur, als wij alleen maar eiken langs een weg zetten2 voorzien we ze van een snelweg om zich uit te breiden.

1 Laat zien dat zeer gespecialiseerde dieren in de natuur ook voorkomen
2 Is prutswerk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 augustus 2014 @ 14:53:14 #86
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143510267
zojuist op youtube een kookprogramma tegengekomen dat 'tot op het Bot' heet. Iedere aflevering wordt er een ander stuk (rund)vlees gebruikt om een mooi gerecht van te maken, inclusief uitleg van de slager. Erg leuk mooi om te zien.

hier de aflevering met onglet, oftewel longhaas

pi_143510447
De natuur is specialisatie, maar dan wel met een bepaald doel, namelijk overleven en meer nakomelingen voor de soort.

Een hyperdoorgefokte melkkoe is gespecialeerd in veel meer melk geven dan dat ze kan gebruiken voor haar kalfjes. Dat heeft niks meer te maken met natuurlijke specialisatie. Het zelfde geldt voor een moddervette vleeskoe (reserves opbouwen is goed, maar moddervet zijn niet).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 17 augustus 2014 @ 16:53:25 #88
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_143514548
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:44 schreef uniekhoorn het volgende:
Koeientong, zo vreselijk lekker ! Mooi stuk spier
Dat maakte mijn oma vroeger. Ze kookte die meen ik. Smaakte idd prima :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_143514588
ik ben ook wel eens wat stukken rundvlees vergeten..en stinken dat het deed in de auto!
pi_143515685
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 01:54 schreef freako het volgende:

[..]

Dat geldt in principe voor alle melkkoeien, dat ze uiteindelijk geslacht worden.

Dubbeldoelkoeien zijn een compromis tussen melkvee en vleesvee. De melkproductie is minder hoog dan een Holstein-Friesian melkkoe, daarentegen hebben ze meer vlees op de botten. Een Nederlands dubbeldoelras is het MRIJ-rund (Maas-Rijn-IJssel). Tot een jaar of 30 geleden waren de meeste roodbonte koeien in Nederland van dit ras, tegenwoordig zijn MRIJ's zeldzaam geworden.
Bij een zorg boerderij staan van 30 koeien. Elk jaar komen er een 30 bij. Helft is man en gaat naar de slacht (op 1 na als hij voor nakomelingen gaat zorgen) van de andere helft worden er een x aantal op gefokt voor melk koeien en de andere helft worden dan ook weer verkocht / geslacht).

Koeien die niet meer zwanger worden naar 2x gaan ook richting de slager...

Uitleg over de dubbel doel koeien

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/De-Koe.4953.0.html

Ergens aan het begin. Ga ze niet bekijken want mijn internet verbinding is te traag.

Voordeel:
Je hebt eerst melk
Wat ouder vlees want de koeien worden iets ouder want ze groeien minder snel...

Nadeel minder opbrengst van melk en vlees per koe tov gespecialiseerde rassen...
  zondag 17 augustus 2014 @ 17:29:50 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143515969
Heb nog een tong in de vriezer, binnenkort maar eens met morieljes en madeirasaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143516547
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 14:53 schreef Knuck-les het volgende:
zojuist op youtube een kookprogramma tegengekomen dat 'tot op het Bot' heet. Iedere aflevering wordt er een ander stuk (rund)vlees gebruikt om een mooi gerecht van te maken, inclusief uitleg van de slager. Erg leuk mooi om te zien.

hier de aflevering met onglet, oftewel longhaas

Belgen _O_ Gewoon even een filmpje van 20 minuten maken over één stuk vlees. Het land waar dorpsfeesten worden gehouden ter ere van kinnebakspek en de nationale TV de kijker trakteert op een 7-delige tv-serie over de aardappel. Dan moeten wij al blij zijn als Kranenborg 3 kwartier de tijd krijgt om door de hele koe heen te jassen en dan ook nog de dubbeldoelkoe en de slachtwijze uitgebreid moet bespreken.

quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De vatbaarheid monoculturen zijn wat anders dan specialisatie.
De eikenprocessierups1 is een voorbeeld van specialisatie in de natuur, als wij alleen maar eiken langs een weg zetten2 voorzien we ze van een snelweg om zich uit te breiden.

1 Laat zien dat zeer gespecialiseerde dieren in de natuur ook voorkomen
2 Is prutswerk
Maar dat specialiseren geldt dus voor alle leven, ook bacterien en virussen. En prutswerk is dus maar relatief, Als je voor een paar euro zo'n dier zijn hele leven op een antibioticakuur kunt zetten dan is dat bedrijfseconomisch snel zinnig ipv het probleem bij de koe aan te pakken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 17:44:09 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143516610
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 17:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Belgen _O_ Gewoon even een filmpje van 20 minuten maken over één stuk vlees. Het land waar dorpsfeesten worden gehouden ter ere van kinnebakspek en de nationale TV de kijker trakteert op een 7-delige tv-serie over de aardappel. Dan moeten wij al blij zijn als Kranenborg 3 kwartier de tijd krijgt om door de hele koe heen te jassen en dan ook nog de dubbeldoelkoe en de slachtwijze uitgebreid moet bespreken.

[..]

Maar dat specialiseren geldt dus voor alle leven, ook bacterien en virussen. En prutswerk is dus maar relatief, Als je voor een paar euro zo'n dier zijn hele leven op een antibioticakuur kunt zetten dan is dat bedrijfseconomisch snel zinnig ipv het probleem bij de koe aan te pakken.
In Belgie is eten belangrijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143528004
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:27 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ik vraag me weleens af wat een haas nu met een rund te maken heeft?
Over het algemeen zegt de naam "haas" dat het een mals stuk vlees is. Zoals ossehaas of varkenshaas....
Die haas is een spier die aan de kant van de buik zit. Het is het kleine stukje aan een haaskarbonade, of aan een T-bone.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143528545
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De vatbaarheid monoculturen zijn wat anders dan specialisatie.
De eikenprocessierups1 is een voorbeeld van specialisatie in de natuur, als wij alleen maar eiken langs een weg zetten2 voorzien we ze van een snelweg om zich uit te breiden.

1 Laat zien dat zeer gespecialiseerde dieren in de natuur ook voorkomen
2 Is prutswerk
Ik geef Weltsmerzt gelijk. Hoe meer je dezelfde beesten of graan op een groot oppervlak houdt, hoe meer ziektes je krijgt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 17 augustus 2014 @ 21:26:30 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143528836
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:14 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Over het algemeen zegt de naam "haas" dat het een mals stuk vlees is. Zoals ossehaas of varkenshaas....
Die haas is een spier die aan de kant van de buik zit. Het is het kleine stukje aan een haaskarbonade, of aan een T-bone.
Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe? Een lekker stukje ossenzeekoe, of varkenszeekoe moet champignonsaus...
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 17 augustus 2014 @ 21:30:28 #97
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_143529136
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 16:53 schreef Whiskers2009 het volgende:

Dat maakte mijn oma vroeger. Ze kookte die meen ik. Smaakte idd prima :Y
Zalig :9 Hier in DLD verkopen ze het af en toe bij Kaufland. Lekker lang laten trekken, dan heb je heerlijk mals vlees. Zoon en ik zijn er dol op. Ook op varkenstongetjes trouwens.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_143529234
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe?
Lieve Robin,
Het is heerlijk om hier te zijn en om soms antwoorden te kunnen geven. Ik weet heel veel weetjes en soms helpt dat hier.
En ik heb lekker geen antwoord op je vraag. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 17 augustus 2014 @ 22:10:42 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143531622
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:22 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik geef Weltsmerzt gelijk. Hoe meer je dezelfde beesten of graan op een groot oppervlak houdt, hoe meer ziektes je krijgt.
Monocultuur is wat anders dan vergaande specialisatie. En je krijgt niet meer ziektes of soorten parasieten, ze breiden zich gemakkelijker uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143531741
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Monocultuur is wat anders dan vergaande specialisatie. En je krijgt niet meer ziektes of soorten parasieten, ze breiden zich gemakkelijker uit.
Ja, dat bedoelde ik.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')