abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 10:34:04 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143473177
Denk dat die wangetjes nog niet mooi uitgesneden zijn. Dat is nog wel een werkje. En je hebt dan nogal wat afval. Wat voor die prijs nog geen ramp is, maar ik zou het wel eerst even uitzoeken voor je het bestelt.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 10:44:45 #52
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_143473338
Koeientong, zo vreselijk lekker ! Mooi stuk spier
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_143473370
Er gaat niets boven stierenlullen.
pi_143473556
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:46 schreef Piet_Piraat het volgende:
Er gaat niets boven stierenlullen.
De ballen zijn dan weer goed te nassen heb k gehoord
pi_143473584
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:55 schreef regnavetto het volgende:

[..]

De ballen zijn dan weer goed te nassen heb k gehoord
Een oom van me is daarmee weleens nat gegaan, toen had de stier niet verloren.
pi_143473722
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:19 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zie nu op een website varkenswangetjes 4,90 de kilo. Da's toch wel heel erg goedkoop zeg :D
Van die kilo hou je als je mazzel hebt 4 ons over, zoveel moet je wegsnijden
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 11:22:34 #57
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143474083
Afsnijsels zijn geen verloren vlees, daar kun je bv. nog prima soep van trekken.
pi_143474129
Longhaas
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143474176
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Longhaas
Ik vraag me weleens af wat een haas nu met een rund te maken heeft?
pi_143474238
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:27 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ik vraag me weleens af wat een haas nu met een rund te maken heeft?
Vroeger waren koeien carnivoren. Hazenvlees had een bijzonder gunstige werking op de malsheid van het rundvlees. Daarom wordt het malste stukje vlees ook wel de ossenhaas genoemd.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_143474332
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:30 schreef habitue het volgende:

[..]

Vroeger waren koeien carnivoren. Hazenvlees had een bijzonder gunstige werking op de malsheid van het rundvlees. Daarom wordt het malste stukje vlees ook wel de ossenhaas genoemd.
Ik geloof er geen koeienkut van. :{w
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:20:09 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143476704
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:22 schreef Erasmo het volgende:
Afsnijsels zijn geen verloren vlees, daar kun je bv. nog prima soep van trekken.
Gehakt van maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:21:21 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143476725
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:05 schreef Sorella het volgende:

[..]

Van die kilo hou je als je mazzel hebt 4 ons over, zoveel moet je wegsnijden
Ik kan niets zeggen voor andere leveranciers, maar als ik wangen bij de Hanos haal gaat alles de pan in, gewoon heel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143476927
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kan niets zeggen voor andere leveranciers, maar als ik wangen bij de Hanos haal gaat alles de pan in, gewoon heel.
Ik kom niet bij jou eten.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:29:07 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143476938
quote:
11s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:28 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ik kom niet bij jou eten.
Correct
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143476952
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Correct
Wij begrijpen elkaar,
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 14:31:48 #67
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143478583
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 07:39 schreef sigme het volgende:

[..]

Goedkoop stoofvlees: zoek een adresje waar schotse hooglanders verkocht worden. Ik koop hier in de omgeving (Groningen) stoofvlees van hooglanders voor 8 euro/kilo. Diepgevroren, en het gaat wel per pakket, dus er is wat diepvriesruimte nodig.
Ik heb sowieso het idee dat er nogal een cultuurprobleem in Nederland heerst wat betreft het eten van vlees. Mensen willen vlees zonder enig zichtbaar spoor van vet of rijping, waarvan je vooral niet kan zien dat het van een ooit levend beest afkomstig is. Daarom zijn slagers hier ook meer 'vleesverwerkers' geworden, met vitrines vol salades en gemarineerde spiezen, dan ambachtslieden die de mooie stukken vlees uit een koe kunnen halen. Paar weken terug in Frankrijk bij de lokale slager een Cote de Boeuf besteld, dan komen ze voor je neus een gehele ribbenkast opsnijden, inclusief zaag en grof gereedschap. Hier in NL doen ze dit allemaal achter de schermen en komen ze terug met een vacuum verpakt stukje vlees. Toch jammer.

[ Bericht 1% gewijzigd door Knuck-les op 16-08-2014 14:38:48 ]
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 14:33:41 #68
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143478620
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat zijn dubbelkoeien?
Koeien die eerst doorgaan als melkkoe voordat ze geslacht worden, dacht ik.

quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Longhaas
Dit is toch echt 'werkvlees' en heeft een redelijk lange bereidingstijd nodig, toch? En wat is hiervan ongeveer de kiloprijs?
pi_143479574
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 14:33 schreef Knuck-les het volgende:

Dit is toch echt 'werkvlees' en heeft een redelijk lange bereidingstijd nodig, toch? En wat is hiervan ongeveer de kiloprijs?
Nee hoor, gewoon lekker rood grillen en je gebit in doen. Als je een hele koopt moet je hem even trimmen maar dat wijst zich wel. Moet wel voor iets van 15 euro kunnen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 15:46:13 #70
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143480394
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 15:15 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee hoor, gewoon lekker rood grillen en je gebit in doen. Als je een hele koopt moet je hem even trimmen maar dat wijst zich wel. Moet wel voor iets van 15 euro kunnen.
Klinkt goed
pi_143481066
Ik heb eens een borststuk laten rijpen, het donkere vlees van de rijping eraf gesneden en daar bouillon van getrokken. Ik had er al rekening mee gehouden dat het vlees droger zou zijn als normaal dus de temp. ook lager gezet maar toch was het vlees droger en taaier als toen ik het vers gekocht had.
Conclusie: rijpen is niet geschikt voor vlees wat moet sudderen.

GEBRADEN RUNDERBORSTSTUK
Voor 6 personen, plus restjes
Totale tijd: 4½ tot 5½ uur
2 kg runderborststuk
olijfolie
2 grote uien
2 tl Engelse mosterd
1 bosje verse rozemarijn (30 g)

Verwarm de oven voor op 170 °C/gasovenstand 3. Zet een grote braadpan
(30 cm diameter) op hoog vuur. Bestrooi het borststuk royaal met peper en
zout en braad het vlees met een scheut olijfolie rondom bruin terwijl je de uien
in ringen snijdt. Draai het vuur uit, verdeel de uien in een gelijkmatige laag in de
pan en leg er het vlees op. Smeer de mosterd op de vette zijde van het vlees
en strooi er het grootste deel van de rozemarijnnaaldjes over. Bescherm het
vlees met een vochtig stuk bakpapier, dek de pan zorgvuldig af met een dubbel
stuk aluminiumfolie en zet hem 4 uur in de oven om het vlees te snijden, of
5 uur om het te plukken. Controleer halverwege of het vlees niet uitdroogt en
doe er eventueel een scheut water bij. Maak de pan daarna weer goed dicht.

Erg lekker, naar een recept van jamie oliver
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:11:43 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143481149
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:08 schreef Sorella het volgende:
.
Conclusie: rijpen is niet geschikt voor vlees wat moet sudderen.
Die conclusie is niet correct, door het rijpen breek het bindweefsel af dat het vlees taai maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143481649
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die conclusie is niet correct, door het rijpen breek het bindweefsel af dat het vlees taai maakt.
Het viel mij op dat het gerijpte vlees taaier en droger was als het verse stuk borststuk na 4,5 uur in de oven, dus ik nam aan dat het aan het rijpings proces lag :) het enige wat ik mee gekregen heb is dat door het rijpen er meer vocht uit het vlees getrokken word, wat er nog meer gebeurt met het vlees dat weet ik dus niet. Qua smaak zat het wel goed, was wel een leuke proef :)

Een dda entrecote kan ik beter links laten liggen dan ?
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:03:29 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143482391
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:29 schreef Sorella het volgende:

[..]

Het viel mij op dat het gerijpte vlees taaier en droger was als het verse stuk borststuk na 4,5 uur in de oven, dus ik nam aan dat het aan het rijpings proces lag :) het enige wat ik mee gekregen heb is dat door het rijpen er meer vocht uit het vlees getrokken word, wat er nog meer gebeurt met het vlees dat weet ik dus niet. Qua smaak zat het wel goed, was wel een leuke proef :)

Een dda entrecote kan ik beter links laten liggen dan ?
Kan dat hij taai en droog was, maar rijpen maakt hem malser, zonder rijpen was het waarschijnlijk bij dit stuk vlees nog taaier geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143482837
Dus de eerste keer had ik een goed stuk vlees en de tweede keer dus een minder goed stuk en dat bij dezelfde slager.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')