abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:32:43 #1
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143455496
Ik eet graag vlees. Helaas ben ik slechts een arme student die een beperkt budget heeft wanneer het om eten gaat. Nu heb ik besloten dat ik wat vaker een blokje om wil lopen naar de slager om daar wat lekker vlees te scoren, in plaats van de zoveelste waterkip of kilo-knaller bak gehakt van de super naar binnen te werken. Echter, als je niet weet wat je moet bestellen bij de slager kom je al snel uit bij het standaard 'saaie' stukje biefstuk voor een belachelijke prijs. Dus wat zijn nou de lekkere stukjes rund die relatief goedkoop zijn, lekker, en redelijk snel te bereiden? Uiteraard mogen dit stukken zijn die vetter zijn en wat meer 'bite' hebben dan een biefstukje.

Iemand tips? Heb al wat info gevonden op wat engelstalige sites dat bijvoorbeeld de 'flat iron' steak erg lekker en goedkoop is. Maar volgens mij versnijden ze het rund in het buitenland op een andere manier dan hier in Nederland. Is dat correct?
pi_143456171
quote:
5s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:32 schreef Knuck-les het volgende:
Ik eet graag vlees. Helaas ben ik slechts een arme student die een beperkt budget heeft wanneer het om eten gaat. Nu heb ik besloten dat ik wat vaker een blokje om wil lopen naar de slager om daar wat lekker vlees te scoren, in plaats van de zoveelste waterkip of kilo-knaller bak gehakt van de super naar binnen te werken. Echter, als je niet weet wat je moet bestellen bij de slager kom je al snel uit bij het standaard 'saaie' stukje biefstuk voor een belachelijke prijs. Dus wat zijn nou de lekkere stukjes rund die relatief goedkoop zijn, lekker, en redelijk snel te bereiden? Uiteraard mogen dit stukken zijn die vetter zijn en wat meer 'bite' hebben dan een biefstukje.

Iemand tips? Heb al wat info gevonden op wat engelstalige sites dat bijvoorbeeld de 'flat iron' steak erg lekker en goedkoop is. Maar volgens mij versnijden ze het rund in het buitenland op een andere manier dan hier in Nederland. Is dat correct?
Dat klopt.
En zoals het gezegde luidt: tijd is geld.
Dat klopt ook andersom. Je kunt goedkoop (rund)vlees kopen en lekker eten als je de tijd neemt.
Duur vlees is duur omdat het A vetter is of B meer tijd nodig heeft.
Goed stoofvlees heeft een paar uur nodig. Maar je hoeft er niet elke 5 minuten in te roeren.

En als je echt goedkoop vlees zoekt wat je kan bakken: vraag de slager gewoon om runderhart. Dat was vroeger bekend als 'studentenbiefstuk'. :)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143456188
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:49 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat klopt.
En zoals het gezegde luidt: tijd is geld.
Dat klopt ook andersom. Je kunt goedkoop (rund)vlees kopen en lekker eten als je de tijd neemt.
Duur vlees is duur omdat het A vetter is of B minder tijd nodig heeft.
Goed stoofvlees heeft een paar uur nodig. Maar je hoeft er niet elke 5 minuten in te roeren.

En als je echt goedkoop vlees zoekt wat je kan bakken: vraag de slager gewoon om runderhart. Dat was vroeger bekend als 'studentenbiefstuk'. :)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:50:24 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143456200
Flat Iron steak is sucadesteak.
Je neemt een sucadesteak waar nogmaal gesproken de sucade lappen uit gesneden worden en splitst deze in de lengte, je hebt nu twee lappen vlees en een lap zeen.
Van die zeen kan je erg goede bouillon trekken
De lappen vlees snij je aan stukken die net zo breed als dik zijn, kort grillen, vreselijk lekker, heb ze afgelopen zaterdag nog op.
Het vlees moet wel goed gerijpt zijn anders is het wat taai.
Goed gerijpte riblappen kan je ook als steak eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143456295
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Flat Iron steak is sucadesteak.
Je neemt een sucadesteak waar nogmaal gesproken de sucade lappen uit gesneden worden en splitst deze in de lengte, je hebt nu twee lappen vlees en een lap zeen.
Van die zeen kan je erg goede bouillon trekken
De lappen vlees snij je aan stukken die net zo breed als dik zijn, kort grillen, vreselijk lekker, heb ze afgelopen zaterdag nog op.
Het vlees moet wel goed gerijpt zijn anders is het wat taai.
Goed gerijpte riblappen kan je ook als steak eten.
Dank je Piet, weer wat geleerd. *O*
Maar zal een student een hele sucadesteak kopen?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:58:52 #6
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143456534
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Flat Iron steak is sucadesteak.
Je neemt een sucadesteak waar nogmaal gesproken de sucade lappen uit gesneden worden en splitst deze in de lengte, je hebt nu twee lappen vlees en een lap zeen.
Van die zeen kan je erg goede bouillon trekken
De lappen vlees snij je aan stukken die net zo breed als dik zijn, kort grillen, vreselijk lekker, heb ze afgelopen zaterdag nog op.
Het vlees moet wel goed gerijpt zijn anders is het wat taai.
Goed gerijpte riblappen kan je ook als steak eten.
Weer wat geleerd.

Hoe zit het met de Brisket, skirtsteak of flanksteak?
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:59:16 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143456551
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 19:53 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dank je Piet, weer wat geleerd. *O*
Maar zal een student een hele sucadesteak kopen?
Geen idee, maar een goed gerijpt sucadestuk is lastiger.
Ik koop het bij de hanos
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143457001
Bavette is heel mooi! Maar wel even goed inlezen over de bereiding.
pi_143457263
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:11 schreef regnavetto het volgende:
Bavette is heel mooi! Maar wel even goed inlezen over de bereiding.
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:14 schreef regnavetto het volgende:
edit: -verkeerd topic-
Waarom?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143457427
Bavette is een skirt steak google ik....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143457813
TS: je zoekt lekker vlees voor en redelijke prijs. Vergeet de biefstuk.
Neem vlees met een randje vet. Maak je stoofschotel tegelijk met het eten van de dag en zet het gas uit als je gaat slapen. Dan heb je al 2 dagen geen werk aan je vlees en het is goedkoop.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:32:49 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143457999
Of ga naar de Turkse slager, die verkoopt biefstuk voor 12 euro de kilo.
pi_143458022
Bavette idd :9
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143458255
Misschien heb ik het altijd fout getroffen, maar als ik een bavette at, was het gewoon een taaie bieflap.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143458558
Dat denk ik wel want ik heb zelden zo'n mals en mooi dooraderd stuk rundvlees gehad als bavette :9









Bavette is alles behalve taai.... het smelt op de tong.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 20:53:17 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143458762
Alle soorten biefstuk behalve ossenhaas kunnen taai uitvallen.
Hoe goedkoper hoe trickier om mals te bakken.
pi_143458855
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:53 schreef RobinOok het volgende:
Alle soorten biefstuk behalve ossenhaas kunnen taai uitvallen.
Hoe goedkoper hoe trickier om mals te bakken.
Ik snij er gewoon dunne plakjes van en grill ze even op de barbeque, niet heel lastig ofzo.

Hier doet Herman het :P

http://hermandenblijker.n(...)143/Kooktip:_Bavette

echt, dat spul is zo mooi mals...
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143458998
Dan blijft de vraag of TS dat zo kan snijden.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143459057
Desnoods bij de slager een stuk vanglap op de draad in mooie stukken laten snijden.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:07:58 #21
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_143459288
Complimenten voor de kennis/expertise die jullie hebben, vind het gewoon al leuk om te lezen :D
pi_143459622
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:07 schreef PLAE@ het volgende:
Complimenten voor de kennis/expertise die jullie hebben, vind het gewoon al leuk om te lezen :D
Dank je, da's leuk. Ik voel me geen expert, ik heb wat dingen geleerd toen ik in een slagerij werkte.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143459743
Ik ben een slagerszoon...
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143459933
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:17 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Ik ben een slagerszoon...
Dat is heel mooi!
Ik werkte in de slagerij van en supermarkt en ik vond het vlees het mooiste. Ik had het al moeilijk en toen de zaak overging op voorverpakt vlees, kreeg ik een burn-out.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143460218
Ik leg het niet zo goed uit denk ik...
Ik vind dat een slager een vakman is. Behalve dat je goed vlees moet verkopen, komt er nog meer bij kijken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:28:10 #26
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143460272
Kijk, de Bavette is precies wat ik zoek :9 Mooi geprijst ook
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:33:06 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143460492
Bavette is idd ook erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:34:35 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143460548
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 20:53 schreef RobinOok het volgende:
Alle soorten biefstuk behalve ossenhaas kunnen taai uitvallen.
Hoe goedkoper hoe trickier om mals te bakken.
jep, maar ze zijn allemaal smaakvoller dan ossehaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 21:35:52 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143460583
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:27 schreef krakkemieke het volgende:
Ik leg het niet zo goed uit denk ik...
Ik vind dat een slager een vakman is. Behalve dat je goed vlees moet verkopen, komt er nog meer bij kijken.
Vooral klanten die mooi en goed vlees willen, helaas zijn Libelle huisvrouwtjes de pest voor mooi en goed vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143460767
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vooral klanten die mooi en goed vlees willen, helaas zijn Libelle huisvrouwtjes de pest voor mooi en goed vlees
Eigenlijk dacht ik aan het schoonmaken enzo. lol!
In de slagerij waar ik werkte, kwamen de klanten omdat ze wisten dat we mooi en goed vlees verkochten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143461003
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vooral klanten die mooi en goed vlees willen, helaas zijn Libelle huisvrouwtjes de pest voor mooi en goed vlees
Leuk dat ik je weer gesproken heb.

*Kusje*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143461104
tvp
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 23:18:45 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143464501
Wangen van rund, kalf en varken zijn goddelijk lekker stoofvlees
Ik eet in de winter graag gestoofde (iberico) varkenwangen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 23:19:04 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143464510
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:48 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Leuk dat ik je weer gesproken heb.

*Kusje*
Kusje terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143465179
vraag het aan de slager wat voor interessante stukjes hij nog heeft

probleem opgelost

extra tip: vragen aan de slager wat je ermee kan maken
't logo goudgeel, oppervlag in kersenrood; symbool van de strijd tegen een systeem dat je hersens doodt.
pi_143466581
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Wangen van rund, kalf en varken zijn goddelijk lekker stoofvlees
Ik eet in de winter graag gestoofde (iberico) varkenwangen.
Dit. Heb vorig jaar in de buurt van Leuven met een collega een gestoofd varkenswangetje gegeten. Damn goddelijk.

Wat ik hier nog niet heb gezien zijn de schenkels. Ook vreselijk lekker.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_143468119
Staartstuk of picanha is ook erg lekker.
Gerookte hamschijf is ook erg lekker in de chili.
Dan heb je ook nog de longhaas (hanger of onglet) , schouderlap (feather steak) en omloop (thin skirt steak)
Bavette noemen ze ook wel vinkenlap

[ Bericht 56% gewijzigd door Sorella op 16-08-2014 16:01:03 ]
pi_143469508
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 00:11 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dit. Heb vorig jaar in de buurt van Leuven met een collega een gestoofd varkenswangetje gegeten. Damn goddelijk.

Wat ik hier nog niet heb gezien zijn de schenkels. Ook vreselijk lekker.
? Schenkel is toch alleen om erwtensoep van te koken?

------

Dit topic heeft me wel geinspireerd om eens naar de slager te gaan :D Ik zal eens kijken wat ze in de aanbieding hebben. Ik heb ook maar een erg beperkt budget helaas.

Ik zoek zelf dus voornamelijk stoofvlees, van die taaie stukken die ik dan urenlang kan stoven en dan lekker kan opeten. Ik heb al een heel goed recept om vlees in westmalle dubbel te stoven met nog wat dingen, maar allerlei dergelijke recepten zijn welkom ;) En dus met lekker goedkope, taaie stukken vlees die ik dan mals kan stoven.

[ Bericht 18% gewijzigd door sirdanilot op 16-08-2014 02:10:50 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 02:19:26 #39
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143469734
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:27 schreef krakkemieke het volgende:
Ik leg het niet zo goed uit denk ik...
Ik vind dat een slager een vakman is. Behalve dat je goed vlees moet verkopen, komt er nog meer bij kijken.
Timmerman, smid, slager. Beroepen waar ik echt respect voor heb.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 02:21:15 #40
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143469762
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 02:19 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Timmerman, smid, slager. Beroepen waar ik echt respect voor heb.
Bakker niet te vergeten. :@
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_143470964
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
helaas zijn Libelle huisvrouwtjes de pest voor mooi en goed vlees
Die willen vlees wat snel klaar is en goed koop is. Hamburgers en rookworsten... Bij een zorgboerderij waar alle koeien (Dubbelkoeien) ook na x tijd geslacht werden verdween op een gegeven moment de ossenhaas en andere lekkere delen de hamburgers in die verkochten te minste goed... Rosbief, Haas enz verkochten bijna niet...
pi_143471576
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 04:05 schreef Eris het volgende:

[..]

Die willen vlees wat snel klaar is en goed koop is. Hamburgers en rookworsten... Bij een zorgboerderij waar alle koeien (Dubbelkoeien) ook na x tijd geslacht werden verdween op een gegeven moment de ossenhaas en andere lekkere delen de hamburgers in die verkochten te minste goed... Rosbief, Haas enz verkochten bijna niet...
Dat soort troep eten ze wel, maar als ze eens een mooi stuk vlees kopen dan willen ze dat ook nog eens zo mager mogelijk.
pi_143471648
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 02:04 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

? Schenkel is toch alleen om erwtensoep van te koken?

------

Dit topic heeft me wel geinspireerd om eens naar de slager te gaan :D Ik zal eens kijken wat ze in de aanbieding hebben. Ik heb ook maar een erg beperkt budget helaas.

Ik zoek zelf dus voornamelijk stoofvlees, van die taaie stukken die ik dan urenlang kan stoven en dan lekker kan opeten. Ik heb al een heel goed recept om vlees in westmalle dubbel te stoven met nog wat dingen, maar allerlei dergelijke recepten zijn welkom ;) En dus met lekker goedkope, taaie stukken vlees die ik dan mals kan stoven.
Goedkoop stoofvlees: zoek een adresje waar schotse hooglanders verkocht worden. Ik koop hier in de omgeving (Groningen) stoofvlees van hooglanders voor 8 euro/kilo. Diepgevroren, en het gaat wel per pakket, dus er is wat diepvriesruimte nodig.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:12:11 #44
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143472198
Ga eens langs de paardenslager ts.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:20:57 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143472279
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 04:05 schreef Eris het volgende:

[..]

Die willen vlees wat snel klaar is en goed koop is. Hamburgers en rookworsten... Bij een zorgboerderij waar alle koeien (Dubbelkoeien) ook na x tijd geslacht werden verdween op een gegeven moment de ossenhaas en andere lekkere delen de hamburgers in die verkochten te minste goed... Rosbief, Haas enz verkochten bijna niet...
Wat zijn dubbelkoeien?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:22:27 #46
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143472289
Voor zowel melk als vlees.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:32:23 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143472402
Volgens mij heet dat dubbeldoel. Dubbeldoelkoe en dubbeldoelkip. ;)
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 09:36:24 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143472452
Ah, duidelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143472944
Ik zie nu op een website varkenswangetjes 4,90 de kilo. Da's toch wel heel erg goedkoop zeg :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 10:30:38 #50
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143473135
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:19 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zie nu op een website varkenswangetjes 4,90 de kilo. Da's toch wel heel erg goedkoop zeg :D
Komt omdat het geen populair stukje vlees is.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 10:34:04 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143473177
Denk dat die wangetjes nog niet mooi uitgesneden zijn. Dat is nog wel een werkje. En je hebt dan nogal wat afval. Wat voor die prijs nog geen ramp is, maar ik zou het wel eerst even uitzoeken voor je het bestelt.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 10:44:45 #52
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_143473338
Koeientong, zo vreselijk lekker ! Mooi stuk spier
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_143473370
Er gaat niets boven stierenlullen.
pi_143473556
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:46 schreef Piet_Piraat het volgende:
Er gaat niets boven stierenlullen.
De ballen zijn dan weer goed te nassen heb k gehoord
pi_143473584
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:55 schreef regnavetto het volgende:

[..]

De ballen zijn dan weer goed te nassen heb k gehoord
Een oom van me is daarmee weleens nat gegaan, toen had de stier niet verloren.
pi_143473722
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:19 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zie nu op een website varkenswangetjes 4,90 de kilo. Da's toch wel heel erg goedkoop zeg :D
Van die kilo hou je als je mazzel hebt 4 ons over, zoveel moet je wegsnijden
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 11:22:34 #57
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143474083
Afsnijsels zijn geen verloren vlees, daar kun je bv. nog prima soep van trekken.
pi_143474129
Longhaas
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143474176
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Longhaas
Ik vraag me weleens af wat een haas nu met een rund te maken heeft?
pi_143474238
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:27 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ik vraag me weleens af wat een haas nu met een rund te maken heeft?
Vroeger waren koeien carnivoren. Hazenvlees had een bijzonder gunstige werking op de malsheid van het rundvlees. Daarom wordt het malste stukje vlees ook wel de ossenhaas genoemd.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_143474332
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:30 schreef habitue het volgende:

[..]

Vroeger waren koeien carnivoren. Hazenvlees had een bijzonder gunstige werking op de malsheid van het rundvlees. Daarom wordt het malste stukje vlees ook wel de ossenhaas genoemd.
Ik geloof er geen koeienkut van. :{w
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:20:09 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143476704
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:22 schreef Erasmo het volgende:
Afsnijsels zijn geen verloren vlees, daar kun je bv. nog prima soep van trekken.
Gehakt van maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:21:21 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143476725
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:05 schreef Sorella het volgende:

[..]

Van die kilo hou je als je mazzel hebt 4 ons over, zoveel moet je wegsnijden
Ik kan niets zeggen voor andere leveranciers, maar als ik wangen bij de Hanos haal gaat alles de pan in, gewoon heel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143476927
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kan niets zeggen voor andere leveranciers, maar als ik wangen bij de Hanos haal gaat alles de pan in, gewoon heel.
Ik kom niet bij jou eten.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:29:07 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143476938
quote:
11s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:28 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ik kom niet bij jou eten.
Correct
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143476952
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Correct
Wij begrijpen elkaar,
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 14:31:48 #67
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143478583
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 07:39 schreef sigme het volgende:

[..]

Goedkoop stoofvlees: zoek een adresje waar schotse hooglanders verkocht worden. Ik koop hier in de omgeving (Groningen) stoofvlees van hooglanders voor 8 euro/kilo. Diepgevroren, en het gaat wel per pakket, dus er is wat diepvriesruimte nodig.
Ik heb sowieso het idee dat er nogal een cultuurprobleem in Nederland heerst wat betreft het eten van vlees. Mensen willen vlees zonder enig zichtbaar spoor van vet of rijping, waarvan je vooral niet kan zien dat het van een ooit levend beest afkomstig is. Daarom zijn slagers hier ook meer 'vleesverwerkers' geworden, met vitrines vol salades en gemarineerde spiezen, dan ambachtslieden die de mooie stukken vlees uit een koe kunnen halen. Paar weken terug in Frankrijk bij de lokale slager een Cote de Boeuf besteld, dan komen ze voor je neus een gehele ribbenkast opsnijden, inclusief zaag en grof gereedschap. Hier in NL doen ze dit allemaal achter de schermen en komen ze terug met een vacuum verpakt stukje vlees. Toch jammer.

[ Bericht 1% gewijzigd door Knuck-les op 16-08-2014 14:38:48 ]
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 14:33:41 #68
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143478620
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat zijn dubbelkoeien?
Koeien die eerst doorgaan als melkkoe voordat ze geslacht worden, dacht ik.

quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Longhaas
Dit is toch echt 'werkvlees' en heeft een redelijk lange bereidingstijd nodig, toch? En wat is hiervan ongeveer de kiloprijs?
pi_143479574
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 14:33 schreef Knuck-les het volgende:

Dit is toch echt 'werkvlees' en heeft een redelijk lange bereidingstijd nodig, toch? En wat is hiervan ongeveer de kiloprijs?
Nee hoor, gewoon lekker rood grillen en je gebit in doen. Als je een hele koopt moet je hem even trimmen maar dat wijst zich wel. Moet wel voor iets van 15 euro kunnen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 15:46:13 #70
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143480394
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 15:15 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee hoor, gewoon lekker rood grillen en je gebit in doen. Als je een hele koopt moet je hem even trimmen maar dat wijst zich wel. Moet wel voor iets van 15 euro kunnen.
Klinkt goed
pi_143481066
Ik heb eens een borststuk laten rijpen, het donkere vlees van de rijping eraf gesneden en daar bouillon van getrokken. Ik had er al rekening mee gehouden dat het vlees droger zou zijn als normaal dus de temp. ook lager gezet maar toch was het vlees droger en taaier als toen ik het vers gekocht had.
Conclusie: rijpen is niet geschikt voor vlees wat moet sudderen.

GEBRADEN RUNDERBORSTSTUK
Voor 6 personen, plus restjes
Totale tijd: 4½ tot 5½ uur
2 kg runderborststuk
olijfolie
2 grote uien
2 tl Engelse mosterd
1 bosje verse rozemarijn (30 g)

Verwarm de oven voor op 170 °C/gasovenstand 3. Zet een grote braadpan
(30 cm diameter) op hoog vuur. Bestrooi het borststuk royaal met peper en
zout en braad het vlees met een scheut olijfolie rondom bruin terwijl je de uien
in ringen snijdt. Draai het vuur uit, verdeel de uien in een gelijkmatige laag in de
pan en leg er het vlees op. Smeer de mosterd op de vette zijde van het vlees
en strooi er het grootste deel van de rozemarijnnaaldjes over. Bescherm het
vlees met een vochtig stuk bakpapier, dek de pan zorgvuldig af met een dubbel
stuk aluminiumfolie en zet hem 4 uur in de oven om het vlees te snijden, of
5 uur om het te plukken. Controleer halverwege of het vlees niet uitdroogt en
doe er eventueel een scheut water bij. Maak de pan daarna weer goed dicht.

Erg lekker, naar een recept van jamie oliver
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:11:43 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143481149
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:08 schreef Sorella het volgende:
.
Conclusie: rijpen is niet geschikt voor vlees wat moet sudderen.
Die conclusie is niet correct, door het rijpen breek het bindweefsel af dat het vlees taai maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143481649
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die conclusie is niet correct, door het rijpen breek het bindweefsel af dat het vlees taai maakt.
Het viel mij op dat het gerijpte vlees taaier en droger was als het verse stuk borststuk na 4,5 uur in de oven, dus ik nam aan dat het aan het rijpings proces lag :) het enige wat ik mee gekregen heb is dat door het rijpen er meer vocht uit het vlees getrokken word, wat er nog meer gebeurt met het vlees dat weet ik dus niet. Qua smaak zat het wel goed, was wel een leuke proef :)

Een dda entrecote kan ik beter links laten liggen dan ?
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:03:29 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143482391
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 16:29 schreef Sorella het volgende:

[..]

Het viel mij op dat het gerijpte vlees taaier en droger was als het verse stuk borststuk na 4,5 uur in de oven, dus ik nam aan dat het aan het rijpings proces lag :) het enige wat ik mee gekregen heb is dat door het rijpen er meer vocht uit het vlees getrokken word, wat er nog meer gebeurt met het vlees dat weet ik dus niet. Qua smaak zat het wel goed, was wel een leuke proef :)

Een dda entrecote kan ik beter links laten liggen dan ?
Kan dat hij taai en droog was, maar rijpen maakt hem malser, zonder rijpen was het waarschijnlijk bij dit stuk vlees nog taaier geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143482837
Dus de eerste keer had ik een goed stuk vlees en de tweede keer dus een minder goed stuk en dat bij dezelfde slager.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:22:17 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143482899
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:20 schreef Sorella het volgende:
Dus de eerste keer had ik een goed stuk vlees en de tweede keer dus een minder goed stuk en dat bij dezelfde slager.
Verschilt per rund, de een is vetter dan de ander, zijn net mensen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 augustus 2014 @ 01:54:21 #77
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_143500044
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 14:33 schreef Knuck-les het volgende:

[..]

Koeien die eerst doorgaan als melkkoe voordat ze geslacht worden, dacht ik.
Dat geldt in principe voor alle melkkoeien, dat ze uiteindelijk geslacht worden.

Dubbeldoelkoeien zijn een compromis tussen melkvee en vleesvee. De melkproductie is minder hoog dan een Holstein-Friesian melkkoe, daarentegen hebben ze meer vlees op de botten. Een Nederlands dubbeldoelras is het MRIJ-rund (Maas-Rijn-IJssel). Tot een jaar of 30 geleden waren de meeste roodbonte koeien in Nederland van dit ras, tegenwoordig zijn MRIJ's zeldzaam geworden.
pi_143504106
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 01:54 schreef freako het volgende:

Dubbeldoelkoeien zijn een compromis tussen melkvee en vleesvee. De melkproductie is minder hoog dan een Holstein-Friesian melkkoe, daarentegen hebben ze meer vlees op de botten. Een Nederlands dubbeldoelras is het MRIJ-rund (Maas-Rijn-IJssel). Tot een jaar of 30 geleden waren de meeste roodbonte koeien in Nederland van dit ras, tegenwoordig zijn MRIJ's zeldzaam geworden.
Het is vaak niet alleen maar een compromis. Die specialistische rassen zijn vaak nogal ziektegevoelig en worden op de been gehouden met antibiotica.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 11:52:26 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143504231
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 11:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is vaak niet alleen maar een compromis. Die specialistische rassen zijn vaak nogal ziektegevoelig en worden op de been gehouden met antibiotica.
Hoe bedoel je dit?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143504655
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe bedoel je dit?
Als je generaties doorfokt op één specialisme hou je een heel ziektegevoelig ras over. Waardoor dat zo is weet ik niet precies, maar de genetische diversiteit binnen het ras zal ook minder worden. Ziektes zijn slecht voor de melk en vleesopbrengst.

Als je een sterke koe zoekt om ecologisch/biologisch of in ieder geval zonder systematisch gebruik van antibiotica te boeren dan kom je volgens mij vanzelf bij een ras uit dat niet gespecialiseerd is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 13:46:14 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143507474
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 12:04 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Als je generaties doorfokt op één specialisme hou je een heel ziektegevoelig ras over. Waardoor dat zo is weet ik niet precies, maar de genetische diversiteit binnen het ras zal ook minder worden. Ziektes zijn slecht voor de melk en vleesopbrengst.

Als je een sterke koe zoekt om ecologisch/biologisch of in ieder geval zonder systematisch gebruik van antibiotica te boeren dan kom je volgens mij vanzelf bij een ras uit dat niet gespecialiseerd is.
Ja en nee, het is geen garantie, maar te ver doorfokken op een smalle genetische basis heeft nadelen idd, maar is vooral onkunde en prutswerk dan dat specialisatie automatisch ziektegevoeligheid oplevert. Heel de natuur is een en al specialisatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143507746
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja en nee, het is geen garantie, maar te ver doorfokken op een smalle genetische basis heeft nadelen idd, maar is vooral onkunde en prutswerk dan dat specialisatie automatisch ziektegevoeligheid oplevert. Heel de natuur is een en al specialisatie.
Zoals ook bacterien en virussen zich specialiseren op één genetisch niet erg diverse omgeving? De natuur is ook diversiteit. Ik ben onvoldoende thuis in de werkingsmechanismen, ik heb begrepen dat het in algemeen zo is.

Verder kun je je afvragen of het prutswerk is, of een bedrijfseconomische realiteit dat je met een combinatie van specialisatie en medicijnen een hogere opbrengst haalt. Als er niet zoveel geneesmiddelen zo makkelijk beschikbaar waren, hadden we waarschijnlijk andere koeien gehad.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 13:57:20 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143507940
Denk aan al die planten die op specifieke grondsoorten groeien
Denk aan bv egels die een specifieke niche vullen
Denk aan krokodillen die het hele jaar liggen wachten op de gnoe's die voorbij komen
Aan jachtluipaarden
Aan bloemen die op bepaalde tijden van de dag een hoge nectarproductie hebbem zodat bijen specifiek die soort aanvliegen op die tijd zodat de kans dat de volgende bloem die ze bezoeken dezelfde soort is groot is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143509377
Denk aan de bacterien die kunnen floreren in een stal vol met genetisch bijna identieke koeien.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 14:37:04 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143509664
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 14:29 schreef Weltschmerz het volgende:
Denk aan de bacterien die kunnen floreren in een stal vol met genetisch bijna identieke koeien.
De vatbaarheid monoculturen zijn wat anders dan specialisatie.
De eikenprocessierups1 is een voorbeeld van specialisatie in de natuur, als wij alleen maar eiken langs een weg zetten2 voorzien we ze van een snelweg om zich uit te breiden.

1 Laat zien dat zeer gespecialiseerde dieren in de natuur ook voorkomen
2 Is prutswerk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 augustus 2014 @ 14:53:14 #86
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_143510267
zojuist op youtube een kookprogramma tegengekomen dat 'tot op het Bot' heet. Iedere aflevering wordt er een ander stuk (rund)vlees gebruikt om een mooi gerecht van te maken, inclusief uitleg van de slager. Erg leuk mooi om te zien.

hier de aflevering met onglet, oftewel longhaas

pi_143510447
De natuur is specialisatie, maar dan wel met een bepaald doel, namelijk overleven en meer nakomelingen voor de soort.

Een hyperdoorgefokte melkkoe is gespecialeerd in veel meer melk geven dan dat ze kan gebruiken voor haar kalfjes. Dat heeft niks meer te maken met natuurlijke specialisatie. Het zelfde geldt voor een moddervette vleeskoe (reserves opbouwen is goed, maar moddervet zijn niet).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 17 augustus 2014 @ 16:53:25 #88
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_143514548
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:44 schreef uniekhoorn het volgende:
Koeientong, zo vreselijk lekker ! Mooi stuk spier
Dat maakte mijn oma vroeger. Ze kookte die meen ik. Smaakte idd prima :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_143514588
ik ben ook wel eens wat stukken rundvlees vergeten..en stinken dat het deed in de auto!
pi_143515685
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 01:54 schreef freako het volgende:

[..]

Dat geldt in principe voor alle melkkoeien, dat ze uiteindelijk geslacht worden.

Dubbeldoelkoeien zijn een compromis tussen melkvee en vleesvee. De melkproductie is minder hoog dan een Holstein-Friesian melkkoe, daarentegen hebben ze meer vlees op de botten. Een Nederlands dubbeldoelras is het MRIJ-rund (Maas-Rijn-IJssel). Tot een jaar of 30 geleden waren de meeste roodbonte koeien in Nederland van dit ras, tegenwoordig zijn MRIJ's zeldzaam geworden.
Bij een zorg boerderij staan van 30 koeien. Elk jaar komen er een 30 bij. Helft is man en gaat naar de slacht (op 1 na als hij voor nakomelingen gaat zorgen) van de andere helft worden er een x aantal op gefokt voor melk koeien en de andere helft worden dan ook weer verkocht / geslacht).

Koeien die niet meer zwanger worden naar 2x gaan ook richting de slager...

Uitleg over de dubbel doel koeien

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/De-Koe.4953.0.html

Ergens aan het begin. Ga ze niet bekijken want mijn internet verbinding is te traag.

Voordeel:
Je hebt eerst melk
Wat ouder vlees want de koeien worden iets ouder want ze groeien minder snel...

Nadeel minder opbrengst van melk en vlees per koe tov gespecialiseerde rassen...
  zondag 17 augustus 2014 @ 17:29:50 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143515969
Heb nog een tong in de vriezer, binnenkort maar eens met morieljes en madeirasaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143516547
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 14:53 schreef Knuck-les het volgende:
zojuist op youtube een kookprogramma tegengekomen dat 'tot op het Bot' heet. Iedere aflevering wordt er een ander stuk (rund)vlees gebruikt om een mooi gerecht van te maken, inclusief uitleg van de slager. Erg leuk mooi om te zien.

hier de aflevering met onglet, oftewel longhaas

Belgen _O_ Gewoon even een filmpje van 20 minuten maken over één stuk vlees. Het land waar dorpsfeesten worden gehouden ter ere van kinnebakspek en de nationale TV de kijker trakteert op een 7-delige tv-serie over de aardappel. Dan moeten wij al blij zijn als Kranenborg 3 kwartier de tijd krijgt om door de hele koe heen te jassen en dan ook nog de dubbeldoelkoe en de slachtwijze uitgebreid moet bespreken.

quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De vatbaarheid monoculturen zijn wat anders dan specialisatie.
De eikenprocessierups1 is een voorbeeld van specialisatie in de natuur, als wij alleen maar eiken langs een weg zetten2 voorzien we ze van een snelweg om zich uit te breiden.

1 Laat zien dat zeer gespecialiseerde dieren in de natuur ook voorkomen
2 Is prutswerk
Maar dat specialiseren geldt dus voor alle leven, ook bacterien en virussen. En prutswerk is dus maar relatief, Als je voor een paar euro zo'n dier zijn hele leven op een antibioticakuur kunt zetten dan is dat bedrijfseconomisch snel zinnig ipv het probleem bij de koe aan te pakken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 augustus 2014 @ 17:44:09 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143516610
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 17:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Belgen _O_ Gewoon even een filmpje van 20 minuten maken over één stuk vlees. Het land waar dorpsfeesten worden gehouden ter ere van kinnebakspek en de nationale TV de kijker trakteert op een 7-delige tv-serie over de aardappel. Dan moeten wij al blij zijn als Kranenborg 3 kwartier de tijd krijgt om door de hele koe heen te jassen en dan ook nog de dubbeldoelkoe en de slachtwijze uitgebreid moet bespreken.

[..]

Maar dat specialiseren geldt dus voor alle leven, ook bacterien en virussen. En prutswerk is dus maar relatief, Als je voor een paar euro zo'n dier zijn hele leven op een antibioticakuur kunt zetten dan is dat bedrijfseconomisch snel zinnig ipv het probleem bij de koe aan te pakken.
In Belgie is eten belangrijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143528004
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:27 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ik vraag me weleens af wat een haas nu met een rund te maken heeft?
Over het algemeen zegt de naam "haas" dat het een mals stuk vlees is. Zoals ossehaas of varkenshaas....
Die haas is een spier die aan de kant van de buik zit. Het is het kleine stukje aan een haaskarbonade, of aan een T-bone.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_143528545
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De vatbaarheid monoculturen zijn wat anders dan specialisatie.
De eikenprocessierups1 is een voorbeeld van specialisatie in de natuur, als wij alleen maar eiken langs een weg zetten2 voorzien we ze van een snelweg om zich uit te breiden.

1 Laat zien dat zeer gespecialiseerde dieren in de natuur ook voorkomen
2 Is prutswerk
Ik geef Weltsmerzt gelijk. Hoe meer je dezelfde beesten of graan op een groot oppervlak houdt, hoe meer ziektes je krijgt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 17 augustus 2014 @ 21:26:30 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143528836
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:14 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Over het algemeen zegt de naam "haas" dat het een mals stuk vlees is. Zoals ossehaas of varkenshaas....
Die haas is een spier die aan de kant van de buik zit. Het is het kleine stukje aan een haaskarbonade, of aan een T-bone.
Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe? Een lekker stukje ossenzeekoe, of varkenszeekoe moet champignonsaus...
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 17 augustus 2014 @ 21:30:28 #97
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_143529136
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 16:53 schreef Whiskers2009 het volgende:

Dat maakte mijn oma vroeger. Ze kookte die meen ik. Smaakte idd prima :Y
Zalig :9 Hier in DLD verkopen ze het af en toe bij Kaufland. Lekker lang laten trekken, dan heb je heerlijk mals vlees. Zoon en ik zijn er dol op. Ook op varkenstongetjes trouwens.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_143529234
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe?
Lieve Robin,
Het is heerlijk om hier te zijn en om soms antwoorden te kunnen geven. Ik weet heel veel weetjes en soms helpt dat hier.
En ik heb lekker geen antwoord op je vraag. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 17 augustus 2014 @ 22:10:42 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143531622
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:22 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik geef Weltsmerzt gelijk. Hoe meer je dezelfde beesten of graan op een groot oppervlak houdt, hoe meer ziektes je krijgt.
Monocultuur is wat anders dan vergaande specialisatie. En je krijgt niet meer ziektes of soorten parasieten, ze breiden zich gemakkelijker uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143531741
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Monocultuur is wat anders dan vergaande specialisatie. En je krijgt niet meer ziektes of soorten parasieten, ze breiden zich gemakkelijker uit.
Ja, dat bedoelde ik.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 17 augustus 2014 @ 22:14:37 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143531854
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar waarom heet het haas en niet komijn of zeekoe? Een lekker stukje ossenzeekoe, of varkenszeekoe moet champignonsaus...
Het is niet bekend, maar er zijn er meer, denk ook aan de muis, de duimspier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')