abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 24 augustus 2014 @ 12:00:28 #151
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143766660
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:29 schreef Sorella het volgende:
lijkt me een lekker recept, leuk geschreven maar waar kan je sazon kopen ?
Varkensschouder haal ik altijd bij Gildeslagerij Konijn, aan de Marsdiepstraat eigenlijk.

Ik zie net dat je ook in Den Helder woont _O-
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143779066
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 14:44 schreef Red_85 het volgende:

[..]


[..]

In de regel klopt het ja. Een soort.
Zullen we de discussie verder doorzetten in het biertopic? Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
Sorry hoor, maar denken dat pils geen biersoort is :')

Verder laat de de discussie voor wat het is. Dat ontkennen is namelijk exact hetzelfde als ontkennen dat rundvlees een vleessoort is.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_143779642
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 12:00 schreef knokkels het volgende:

[..]

Varkensschouder haal ik altijd bij Gildeslagerij Konijn, aan de Marsdiepstraat eigenlijk.

Ik zie net dat je ook in Den Helder woont _O-
Hoi mede stadsgenoot :)

Vader en zoon zijn altijd erg enthousiast als je iets wilt hebben wat ze niet standaard verkopen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 17:52:44 #154
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143779736
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 17:49 schreef Sorella het volgende:

[..]

Hoi mede stadsgenoot :)

Vader en zoon zijn altijd erg enthousiast als je iets wilt hebben wat ze niet standaard verkopen.
Ja inderdaad, en altijd is het vreselijk goede kwaliteit ook :)
Zij kenden het recept toen ook nog niet. Nu is het alweer een jaar of 2, 3 geleden dat ik het voor het laatst gemaakt heb ;) Binnenkort weer eens doen.
2.8 kilo duurt ongeveer 4-6 uur
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 24 augustus 2014 @ 17:54:12 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143779801
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 augustus 2014 @ 17:59:35 #156
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143780067
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd

[ afbeelding ]
:9~ !!!!!
Zwoerd kan je er ook bij de slager laten afsnijden (Maar wel zodat er een deksel ontstaat. Daarna heb je de meest fenomenale kaantjes, ever!
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143780916
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd

[ afbeelding ]
Pure porno zo'n knapperige zwoerdrand :9
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  zondag 24 augustus 2014 @ 18:19:13 #158
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143780981
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 18:17 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Pure porno zo'n knapperige zwoerdrand :9
Dat!
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:09:23 #159
168739 Red_85
'echt wel'
pi_143786444
quote:
10s.gif Op zondag 24 augustus 2014 17:31 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar denken dat pils geen biersoort is :')

Verder laat de de discussie voor wat het is. Dat ontkennen is namelijk exact hetzelfde als ontkennen dat rundvlees een vleessoort is.
Zeg ik dat? Ik zeg toch IK? of niet? Kun je lezen? Lamsvlees is totaal anders dan rundvlees. Of maakt dat jou geen flikker uit?
Ik zie pils als pils en bier als de soorten die hier worden gezien als 'speciaal'..
Stout is ook bier. Maar als ik een Guinness wil hebben, bestel ik een Guinness en geen 'bier'. Onderscheid is er wel degelijk. Mocht je dat niet in zien, moet je even naar de dokter je tong laten checken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 24 augustus 2014 @ 20:26:44 #160
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143787346
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_143789647
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 11:45 schreef knokkels het volgende:

[..]

bij de toko kan je het ook kopen.
Maar Piet, jouw manier ga ik ook proberen.

En ja he, dat recept is geniaal geschreven
Bij welke toko heb jij de sazon gekocht knokkels, 1 van de 2 in het falga ?
annato seeds is ook zo,n leuke.
  zondag 24 augustus 2014 @ 21:04:56 #162
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143789814
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 21:02 schreef Sorella het volgende:

[..]

Bij welke toko heb jij de sazon gekocht knokkels, 1 van de 2 in het falga ?
annato seeds is ook zo,n leuke.
Ik meen me te herinneren dat dat bij de Antilliaanse toko was.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143789868
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 21:04 schreef knokkels het volgende:

[..]

Ik meen me te herinneren dat dat bij de Antilliaanse toko was.
Loop ik er van de week even langs.
  zondag 24 augustus 2014 @ 21:07:01 #164
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143789970
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 21:05 schreef Sorella het volgende:

[..]

Loop ik er van de week even langs.
succes :)
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143917539
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 21:07 schreef knokkels het volgende:

[..]

succes :)
Ze hadden goyan sazon tropical dus heb ik de sazon completa van het merk badia maar mee genomen.
  donderdag 28 augustus 2014 @ 15:29:58 #166
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_143917578
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 15:28 schreef Sorella het volgende:

[..]

Ze hadden goyan sazon tropical dus heb ik de sazon completa van het merk badia maar mee genomen.
Ik ben benieuwd naar het eindresultaat :9~
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_143919113
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 15:29 schreef knokkels het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd naar het eindresultaat :9~
ik ook maar dat wordt pas eind september :)
pi_143922388
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 20:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zeg ik dat? Ik zeg toch IK? of niet? Kun je lezen? Lamsvlees is totaal anders dan rundvlees. Of maakt dat jou geen flikker uit?
Ik zie pils als pils en bier als de soorten die hier worden gezien als 'speciaal'..
Stout is ook bier. Maar als ik een Guinness wil hebben, bestel ik een Guinness en geen 'bier'. Onderscheid is er wel degelijk. Mocht je dat niet in zien, moet je even naar de dokter je tong laten checken.
Wtf, waar beweer ik dat er geen onderscheid is tussen verschillende biersoorten? _O- Ik zeg alleen dat bier een verzamelnaam is voor o.a. pils. Iets dat jij stellig ontkende.

quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 14:44 schreef Red_85 het volgende:

[..]


[..]
Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
en met termen als 'echt' bier aan kwam zetten :') Schijnbaar valt pils niet onder 'echt' bier.... vreemde definitie imo.

Oh, en over die 20 quote-alerts in het biertopic, ze zijn het met me eens :')

quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 01:15 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Pils is inderdaad bier. Vandaag een absoluut heerlijk pilsje op: Ruhstaller Gilt Edge Kuchinski Hop Ranch, bij de lokale BrewDog Bar.


[ Bericht 18% gewijzigd door Miauw_Zedong op 28-08-2014 18:28:07 ]
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  donderdag 28 augustus 2014 @ 19:01:38 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143925046
Het gaat hier over vlees, niet over bier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144266406
Van de week casselerrib gegeten met een zuurkool saus.
De suas was lekker maar de casselerrib was veel te zout en nee die heeft niet in de zuurkool saus gezeten maar is apart gestoofd met witte wijn en uien. Ik denk dat de slager teveel pekel heeft gebruikt want lijkt me stug dat de rib door de witte wijn zo zout is geworden en het was nog wel livar varkens vlees, het enige wat ik proefde was zout ;(
  zondag 7 september 2014 @ 11:25:00 #171
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144266495
Heb je het wel afgespoeld? En casselerrib is toch gewoon gangbaar vlees?
pi_144266549
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 11:25 schreef Erasmo het volgende:
Heb je het wel afgespoeld? En casselerrib is toch gewoon gangbaar vlees?
;( ik voel me zo stom nu :@

Had ik dinsdag voor jan met de korte achternaam bij de slager gestaan om te klagen over de casselerrib.

Ik kon het alleen als broodbeleg eigenlijk
pi_144450952
Een stuk van culy.nl over o.a. Bavette:

quote:
Bavette

Te beginnen met de bavette. Want als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het deze wel. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) en serveer met zelfgemaakte frietjes en een lekkere salade.


http://www.culy.nl/inspir(...)long-en-diamanthaas/
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 12 september 2014 @ 16:48:40 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144459027
Een goed gerijpte bavette is heerlijk mals en zeer smakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 september 2014 @ 23:43:11 #175
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_145039635
Een slager gevonden die zowel Bavette, longhaas en middenrif (skirt steak) heeft tegen hele aardige prijsjes. Binnenkort eens proberen.
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 18:03:42 #176
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_145402616
Gisteren voor het eerst bavette gegeten. Man wat hemels _O_ Heerlijke smaak. Er is trouwens totaal niet te merken dat het 'kauwvlees' zou moeten zijn. Zo mals als wat. Enige reden om meer te kauwen is omdat het zo lekker smaakt. En voor 15eu de kilo ook nog eens een prima prijs.
pi_145403520
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 18:03 schreef Knuck-les het volgende:
Gisteren voor het eerst bavette gegeten. Man wat hemels _O_ Heerlijke smaak. Er is trouwens totaal niet te merken dat het 'kauwvlees' zou moeten zijn. Zo mals als wat. Enige reden om meer te kauwen is omdat het zo lekker smaakt. En voor 15eu de kilo ook nog eens een prima prijs.
Als je het maar goed aansnijdt is er niks aan de hand.
  Spellchecker dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:15:01 #178
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_145534667
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 00:11 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dit. Heb vorig jaar in de buurt van Leuven met een collega een gestoofd varkenswangetje gegeten. Damn goddelijk.
Wat ik hier nog niet heb gezien zijn de schenkels. Ook vreselijk lekker.
Ja schenkel (met vlees) ; daar hebben wij het weekend stoofvlees mee gemaakt; heerlijk!
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 20:47:50 #179
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_145545241
Je kunt ook eens een stukje runderlever of varkensnier proberen. Orgaanvlees is hier niet geliefd maar is daarom ook vrij goedkoop. Aks je echt avontuurlijk bent kun je ook hersenen proberen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_145552871
Kalfslever met gebakken uien en spekjes :9
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  woensdag 15 oktober 2014 @ 00:56:12 #181
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_145555277
Gestoofd runderhart schijnt ook erg lekker te kunnen zijn.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  donderdag 16 oktober 2014 @ 00:09:13 #182
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_145590100
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 20:47 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Je kunt ook eens een stukje runderlever of varkensnier proberen. Orgaanvlees is hier niet geliefd maar is daarom ook vrij goedkoop. Aks je echt avontuurlijk bent kun je ook hersenen proberen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
Lever vind ik weinig bijzonders. Nieren nog nooit geprobeerd. Wel eens gefrituurde kalfshersenen gegeten. Smaak was erg lekker alleen heeft het de textuur van een zachtgekookt ei, dus daar moet je van houden.
  woensdag 5 november 2014 @ 14:41:33 #183
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_146330840
Dit pakket besteld. Ben benieuwd

http://www.spoelder.nl/probeerpakket/
  woensdag 5 november 2014 @ 15:32:03 #184
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_146332576
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:23 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Een stuk van culy.nl over o.a. Bavette:

[quote]Bavette

Te beginnen met de bavette. Want als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het deze wel. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) en serveer met zelfgemaakte frietjes en een lekkere salade.
afbeelding

Maar dat vlees op de foto is toch niet op de draad gesneden, die loopt van links naar rechts. Of zie ik dat verkeerd?
maar het oog wil ook wat
pi_146344742


Longhaas O+ Zo'n heerlijk mals stukje vlees :9
  Spellchecker woensdag 5 november 2014 @ 20:43:54 #186
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_146345019
De koe, door Robert Kranenborg.

Zeer de moeite waard om te bekijken! :Y)
  donderdag 6 november 2014 @ 00:22:53 #187
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_146354968
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:43 schreef maily het volgende:
De koe, door Robert Kranenborg.

Zeer de moeite waard om te bekijken! :Y)
Erg leuk. Ik ben ook fan van staart, wang en côte de boeuf.
Siesta & Fiesta!
pi_149817762
Even een schopje omhoog.
Heb gisteren bij de slager runder pezen besteld, om een Kantonese stoofvlees te maken (Ngau lam).
Hadden ze niet direct in voorraad, maar binnen 2 weken gingen ze een nieuwe beest slachten en gingen ze een kilo apart houden, en ik krijg het waarschijnlijk nog gratis ook nog :P

Maar een stom vraagje misschien, ik dacht altijd dat de pezen rondom de poten zaten, maar blijkbaar komt het van de nek. Je vindt er weinig van op internet, maar gewoon ter info vragen of iemand meer van de pezen afweet? Wat Wiki-achtige info ;)

Ik vind op internet vooral pezen als bestemming voor hondenvoer... :{

[ Bericht 18% gewijzigd door ASSpirine op 19-02-2015 08:08:37 ]
  donderdag 19 februari 2015 @ 16:17:27 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149829761
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 07:47 schreef ASSpirine het volgende:
Even een schopje omhoog.
Heb gisteren bij de slager runder pezen besteld, om een Kantonese stoofvlees te maken (Ngau lam).
Hadden ze niet direct in voorraad, maar binnen 2 weken gingen ze een nieuwe beest slachten en gingen ze een kilo apart houden, en ik krijg het waarschijnlijk nog gratis ook nog :P

Maar een stom vraagje misschien, ik dacht altijd dat de pezen rondom de poten zaten, maar blijkbaar komt het van de nek. Je vindt er weinig van op internet, maar gewoon ter info vragen of iemand meer van de pezen afweet? Wat Wiki-achtige info ;)

Ik vind op internet vooral pezen als bestemming voor hondenvoer... :{
Pezen zitten overal waar het beest beweegt. Het sucade in de sucadelap is ook een dikke platte pees. Ben trouwens benieuwd naar het resultaat van waar jij mee gaat werken.
Ik snij uit het sucadestuk de pees uit en snij kleine steaks van het vlees, de pees of zeen (hoe je het noemen wilt) en de vliezen etc gebruik ik om bouillon van te trekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149831566
quote:
14s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 20:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij hebben een slager in de Poiesz en die jongen is zooooooooooooooooo lief en weet zoveel van vlees!
Ik hou van hem, ga hem volgende week vragen om tong, hij regelt dat wel voor mij O+

We kunnen samen heerlijk over lekker vlees praten :D
Haha crush op de slagersjongen?
Whatever...
pi_149836513
quote:
1s.gif Op donderdag 19 februari 2015 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pezen zitten overal waar het beest beweegt. Het sucade in de sucadelap is ook een dikke platte pees. Ben trouwens benieuwd naar het resultaat van waar jij mee gaat werken.
Ik snij uit het sucadestuk de pees uit en snij kleine steaks van het vlees, de pees of zeen (hoe je het noemen wilt) en de vliezen etc gebruik ik om bouillon van te trekken.
Kzal foto's maken, ben zelf ook enorm benieuwd :D
Als een klein kind dat wacht op sinterklaas :P
Nog 2 weken wachten en dan heb ik het.
Kzal het waarschijnlijk niet direct verwerken.
pi_149842885
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:19 schreef Sorella het volgende:

[..]

ik ook maar dat wordt pas eind september :)
Update, de schouder was heerlijk, het zwoerd was heel goed gelukt.
pi_149842948
Afgelopen zondag de longhaas gegeten, ingesmeerd met wat olie en rozemarijn, uurtje laten marineren gezouten en toen in de gloeiendhete grillpan gegooid, lekker stukje vlees :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')