Varkensschouder haal ik altijd bij Gildeslagerij Konijn, aan de Marsdiepstraat eigenlijk.quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 15:29 schreef Sorella het volgende:
lijkt me een lekker recept, leuk geschreven maar waar kan je sazon kopen ?
Sorry hoor, maar denken dat pils geen biersoort isquote:Op zaterdag 23 augustus 2014 14:44 schreef Red_85 het volgende:
[..]
[..]
In de regel klopt het ja. Een soort.
Zullen we de discussie verder doorzetten in het biertopic? Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
Hoi mede stadsgenootquote:Op zondag 24 augustus 2014 12:00 schreef knokkels het volgende:
[..]
Varkensschouder haal ik altijd bij Gildeslagerij Konijn, aan de Marsdiepstraat eigenlijk.
Ik zie net dat je ook in Den Helder woont
Ja inderdaad, en altijd is het vreselijk goede kwaliteit ookquote:Op zondag 24 augustus 2014 17:49 schreef Sorella het volgende:
[..]
Hoi mede stadsgenoot
Vader en zoon zijn altijd erg enthousiast als je iets wilt hebben wat ze niet standaard verkopen.
quote:Op zondag 24 augustus 2014 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd
[ afbeelding ]
Pure porno zo'n knapperige zwoerdrandquote:Op zondag 24 augustus 2014 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Let wel, het recept heeft het over schouder met zwoerd
Ik ben gek op schouder met knapperzwoerd
[ afbeelding ]
Dat!quote:Op zondag 24 augustus 2014 18:17 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Pure porno zo'n knapperige zwoerdrand
Zeg ik dat? Ik zeg toch IK? of niet? Kun je lezen? Lamsvlees is totaal anders dan rundvlees. Of maakt dat jou geen flikker uit?quote:Op zondag 24 augustus 2014 17:31 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Sorry hoor, maar denken dat pils geen biersoort is![]()
Verder laat de de discussie voor wat het is. Dat ontkennen is namelijk exact hetzelfde als ontkennen dat rundvlees een vleessoort is.
Bij welke toko heb jij de sazon gekocht knokkels, 1 van de 2 in het falga ?quote:Op zondag 24 augustus 2014 11:45 schreef knokkels het volgende:
[..]
bij de toko kan je het ook kopen.
Maar Piet, jouw manier ga ik ook proberen.
En ja he, dat recept is geniaal geschreven
Ik meen me te herinneren dat dat bij de Antilliaanse toko was.quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:02 schreef Sorella het volgende:
[..]
Bij welke toko heb jij de sazon gekocht knokkels, 1 van de 2 in het falga ?
annato seeds is ook zo,n leuke.
Loop ik er van de week even langs.quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:04 schreef knokkels het volgende:
[..]
Ik meen me te herinneren dat dat bij de Antilliaanse toko was.
succesquote:Op zondag 24 augustus 2014 21:05 schreef Sorella het volgende:
[..]
Loop ik er van de week even langs.
Ze hadden goyan sazon tropical dus heb ik de sazon completa van het merk badia maar mee genomen.quote:
Ik ben benieuwd naar het eindresultaatquote:Op donderdag 28 augustus 2014 15:28 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ze hadden goyan sazon tropical dus heb ik de sazon completa van het merk badia maar mee genomen.
ik ook maar dat wordt pas eind septemberquote:Op donderdag 28 augustus 2014 15:29 schreef knokkels het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd naar het eindresultaat
Wtf, waar beweer ik dat er geen onderscheid is tussen verschillende biersoorten?quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:09 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Zeg ik dat? Ik zeg toch IK? of niet? Kun je lezen? Lamsvlees is totaal anders dan rundvlees. Of maakt dat jou geen flikker uit?
Ik zie pils als pils en bier als de soorten die hier worden gezien als 'speciaal'..
Stout is ook bier. Maar als ik een Guinness wil hebben, bestel ik een Guinness en geen 'bier'. Onderscheid is er wel degelijk. Mocht je dat niet in zien, moet je even naar de dokter je tong laten checken.
en met termen als 'echt' bier aan kwam zettenquote:Op zaterdag 23 augustus 2014 14:44 schreef Red_85 het volgende:
[..]
[..]
Gaan jullie even schreeuwen dat pils bier is... even kijken hoelang het duurt voordat je 20 alarmen rechtonder krijgt.
quote:Op zondag 24 augustus 2014 01:15 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Pils is inderdaad bier. Vandaag een absoluut heerlijk pilsje op: Ruhstaller Gilt Edge Kuchinski Hop Ranch, bij de lokale BrewDog Bar.
quote:Op zondag 7 september 2014 11:25 schreef Erasmo het volgende:
Heb je het wel afgespoeld? En casselerrib is toch gewoon gangbaar vlees?
quote:Bavette
Te beginnen met de bavette. Want als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het deze wel. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.
Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) en serveer met zelfgemaakte frietjes en een lekkere salade.
Als je het maar goed aansnijdt is er niks aan de hand.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 18:03 schreef Knuck-les het volgende:
Gisteren voor het eerst bavette gegeten. Man wat hemelsHeerlijke smaak. Er is trouwens totaal niet te merken dat het 'kauwvlees' zou moeten zijn. Zo mals als wat. Enige reden om meer te kauwen is omdat het zo lekker smaakt. En voor 15eu de kilo ook nog eens een prima prijs.
Ja schenkel (met vlees) ; daar hebben wij het weekend stoofvlees mee gemaakt; heerlijk!quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 00:11 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dit. Heb vorig jaar in de buurt van Leuven met een collega een gestoofd varkenswangetje gegeten. Damn goddelijk.
Wat ik hier nog niet heb gezien zijn de schenkels. Ook vreselijk lekker.
Lever vind ik weinig bijzonders. Nieren nog nooit geprobeerd. Wel eens gefrituurde kalfshersenen gegeten. Smaak was erg lekker alleen heeft het de textuur van een zachtgekookt ei, dus daar moet je van houden.quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 20:47 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Je kunt ook eens een stukje runderlever of varkensnier proberen. Orgaanvlees is hier niet geliefd maar is daarom ook vrij goedkoop. Aks je echt avontuurlijk bent kun je ook hersenen proberen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
afbeeldingquote:Op vrijdag 12 september 2014 12:23 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Een stuk van culy.nl over o.a. Bavette:
[quote]Bavette
Te beginnen met de bavette. Want als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het deze wel. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.
Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) en serveer met zelfgemaakte frietjes en een lekkere salade.
Erg leuk. Ik ben ook fan van staart, wang en côte de boeuf.quote:Op woensdag 5 november 2014 20:43 schreef maily het volgende:
De koe, door Robert Kranenborg.
Zeer de moeite waard om te bekijken!
Pezen zitten overal waar het beest beweegt. Het sucade in de sucadelap is ook een dikke platte pees. Ben trouwens benieuwd naar het resultaat van waar jij mee gaat werken.quote:Op donderdag 19 februari 2015 07:47 schreef ASSpirine het volgende:
Even een schopje omhoog.
Heb gisteren bij de slager runder pezen besteld, om een Kantonese stoofvlees te maken (Ngau lam).
Hadden ze niet direct in voorraad, maar binnen 2 weken gingen ze een nieuwe beest slachten en gingen ze een kilo apart houden, en ik krijg het waarschijnlijk nog gratis ook nog
Maar een stom vraagje misschien, ik dacht altijd dat de pezen rondom de poten zaten, maar blijkbaar komt het van de nek. Je vindt er weinig van op internet, maar gewoon ter info vragen of iemand meer van de pezen afweet? Wat Wiki-achtige info
Ik vind op internet vooral pezen als bestemming voor hondenvoer...
Haha crush op de slagersjongen?quote:Op donderdag 21 augustus 2014 20:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij hebben een slager in de Poiesz en die jongen is zooooooooooooooooo lief en weet zoveel van vlees!
Ik hou van hem, ga hem volgende week vragen om tong, hij regelt dat wel voor mij
We kunnen samen heerlijk over lekker vlees praten
Kzal foto's maken, ben zelf ook enorm benieuwdquote:Op donderdag 19 februari 2015 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pezen zitten overal waar het beest beweegt. Het sucade in de sucadelap is ook een dikke platte pees. Ben trouwens benieuwd naar het resultaat van waar jij mee gaat werken.
Ik snij uit het sucadestuk de pees uit en snij kleine steaks van het vlees, de pees of zeen (hoe je het noemen wilt) en de vliezen etc gebruik ik om bouillon van te trekken.
Update, de schouder was heerlijk, het zwoerd was heel goed gelukt.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 16:19 schreef Sorella het volgende:
[..]
ik ook maar dat wordt pas eind september
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |