abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 10 oktober 2014 @ 18:03:42 #176
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_145402616
Gisteren voor het eerst bavette gegeten. Man wat hemels _O_ Heerlijke smaak. Er is trouwens totaal niet te merken dat het 'kauwvlees' zou moeten zijn. Zo mals als wat. Enige reden om meer te kauwen is omdat het zo lekker smaakt. En voor 15eu de kilo ook nog eens een prima prijs.
pi_145403520
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 oktober 2014 18:03 schreef Knuck-les het volgende:
Gisteren voor het eerst bavette gegeten. Man wat hemels _O_ Heerlijke smaak. Er is trouwens totaal niet te merken dat het 'kauwvlees' zou moeten zijn. Zo mals als wat. Enige reden om meer te kauwen is omdat het zo lekker smaakt. En voor 15eu de kilo ook nog eens een prima prijs.
Als je het maar goed aansnijdt is er niks aan de hand.
  Spellchecker dinsdag 14 oktober 2014 @ 16:15:01 #178
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_145534667
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 00:11 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dit. Heb vorig jaar in de buurt van Leuven met een collega een gestoofd varkenswangetje gegeten. Damn goddelijk.
Wat ik hier nog niet heb gezien zijn de schenkels. Ook vreselijk lekker.
Ja schenkel (met vlees) ; daar hebben wij het weekend stoofvlees mee gemaakt; heerlijk!
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 20:47:50 #179
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_145545241
Je kunt ook eens een stukje runderlever of varkensnier proberen. Orgaanvlees is hier niet geliefd maar is daarom ook vrij goedkoop. Aks je echt avontuurlijk bent kun je ook hersenen proberen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_145552871
Kalfslever met gebakken uien en spekjes :9
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  woensdag 15 oktober 2014 @ 00:56:12 #181
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_145555277
Gestoofd runderhart schijnt ook erg lekker te kunnen zijn.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  donderdag 16 oktober 2014 @ 00:09:13 #182
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_145590100
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 20:47 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Je kunt ook eens een stukje runderlever of varkensnier proberen. Orgaanvlees is hier niet geliefd maar is daarom ook vrij goedkoop. Aks je echt avontuurlijk bent kun je ook hersenen proberen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
Lever vind ik weinig bijzonders. Nieren nog nooit geprobeerd. Wel eens gefrituurde kalfshersenen gegeten. Smaak was erg lekker alleen heeft het de textuur van een zachtgekookt ei, dus daar moet je van houden.
  woensdag 5 november 2014 @ 14:41:33 #183
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_146330840
Dit pakket besteld. Ben benieuwd

http://www.spoelder.nl/probeerpakket/
  woensdag 5 november 2014 @ 15:32:03 #184
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_146332576
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 12:23 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Een stuk van culy.nl over o.a. Bavette:

[quote]Bavette

Te beginnen met de bavette. Want als er één stukje rund bezig is met een opmars, dan is het deze wel. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ (een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) en serveer met zelfgemaakte frietjes en een lekkere salade.
afbeelding

Maar dat vlees op de foto is toch niet op de draad gesneden, die loopt van links naar rechts. Of zie ik dat verkeerd?
maar het oog wil ook wat
pi_146344742


Longhaas O+ Zo'n heerlijk mals stukje vlees :9
  Spellchecker woensdag 5 november 2014 @ 20:43:54 #186
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_146345019
De koe, door Robert Kranenborg.

Zeer de moeite waard om te bekijken! :Y)
  donderdag 6 november 2014 @ 00:22:53 #187
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_146354968
quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 20:43 schreef maily het volgende:
De koe, door Robert Kranenborg.

Zeer de moeite waard om te bekijken! :Y)
Erg leuk. Ik ben ook fan van staart, wang en côte de boeuf.
Siesta & Fiesta!
pi_149817762
Even een schopje omhoog.
Heb gisteren bij de slager runder pezen besteld, om een Kantonese stoofvlees te maken (Ngau lam).
Hadden ze niet direct in voorraad, maar binnen 2 weken gingen ze een nieuwe beest slachten en gingen ze een kilo apart houden, en ik krijg het waarschijnlijk nog gratis ook nog :P

Maar een stom vraagje misschien, ik dacht altijd dat de pezen rondom de poten zaten, maar blijkbaar komt het van de nek. Je vindt er weinig van op internet, maar gewoon ter info vragen of iemand meer van de pezen afweet? Wat Wiki-achtige info ;)

Ik vind op internet vooral pezen als bestemming voor hondenvoer... :{

[ Bericht 18% gewijzigd door ASSpirine op 19-02-2015 08:08:37 ]
  donderdag 19 februari 2015 @ 16:17:27 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149829761
quote:
0s.gif Op donderdag 19 februari 2015 07:47 schreef ASSpirine het volgende:
Even een schopje omhoog.
Heb gisteren bij de slager runder pezen besteld, om een Kantonese stoofvlees te maken (Ngau lam).
Hadden ze niet direct in voorraad, maar binnen 2 weken gingen ze een nieuwe beest slachten en gingen ze een kilo apart houden, en ik krijg het waarschijnlijk nog gratis ook nog :P

Maar een stom vraagje misschien, ik dacht altijd dat de pezen rondom de poten zaten, maar blijkbaar komt het van de nek. Je vindt er weinig van op internet, maar gewoon ter info vragen of iemand meer van de pezen afweet? Wat Wiki-achtige info ;)

Ik vind op internet vooral pezen als bestemming voor hondenvoer... :{
Pezen zitten overal waar het beest beweegt. Het sucade in de sucadelap is ook een dikke platte pees. Ben trouwens benieuwd naar het resultaat van waar jij mee gaat werken.
Ik snij uit het sucadestuk de pees uit en snij kleine steaks van het vlees, de pees of zeen (hoe je het noemen wilt) en de vliezen etc gebruik ik om bouillon van te trekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149831566
quote:
14s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 20:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij hebben een slager in de Poiesz en die jongen is zooooooooooooooooo lief en weet zoveel van vlees!
Ik hou van hem, ga hem volgende week vragen om tong, hij regelt dat wel voor mij O+

We kunnen samen heerlijk over lekker vlees praten :D
Haha crush op de slagersjongen?
Whatever...
pi_149836513
quote:
1s.gif Op donderdag 19 februari 2015 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pezen zitten overal waar het beest beweegt. Het sucade in de sucadelap is ook een dikke platte pees. Ben trouwens benieuwd naar het resultaat van waar jij mee gaat werken.
Ik snij uit het sucadestuk de pees uit en snij kleine steaks van het vlees, de pees of zeen (hoe je het noemen wilt) en de vliezen etc gebruik ik om bouillon van te trekken.
Kzal foto's maken, ben zelf ook enorm benieuwd :D
Als een klein kind dat wacht op sinterklaas :P
Nog 2 weken wachten en dan heb ik het.
Kzal het waarschijnlijk niet direct verwerken.
pi_149842885
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 16:19 schreef Sorella het volgende:

[..]

ik ook maar dat wordt pas eind september :)
Update, de schouder was heerlijk, het zwoerd was heel goed gelukt.
pi_149842948
Afgelopen zondag de longhaas gegeten, ingesmeerd met wat olie en rozemarijn, uurtje laten marineren gezouten en toen in de gloeiendhete grillpan gegooid, lekker stukje vlees :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')