#ANONIEM | zondag 20 juli 2014 @ 12:30 |
cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() | |
RenRen- | zondag 20 juli 2014 @ 22:42 |
0 posts, wat!! Ik wil voor zaterdag een Red Velvet taart maken, uit pak. Hoe lang van tevoren kan ik die alvast bakken? En decoreren? Moet dat 's ochtends, of kan dat ook prima vrijdagavond? | |
Myraela | zondag 20 juli 2014 @ 22:45 |
Ik zou hem vrijdag bakken en zaterdag dan decoreren. 's ochtends bakken zou ook kunnen, zolang die maar genoeg tijd heeft om af te koelen. | |
RenRen- | zondag 20 juli 2014 @ 22:48 |
Bakken zit er niet in, decoreren eventueel, ik krijg om 1 uur bezoek. Thanks ![]() | |
gridjuh | donderdag 31 juli 2014 @ 15:43 |
Als je een 4 laags stapeltaart maakt, is het dan verstandig om hem te verstevigen, en zo ja hoe?. en welke fondant vinden jullie het beste? | |
SV-tje | donderdag 31 juli 2014 @ 20:30 |
Stutten is bij elke taart hoger dan 1 laag noodzakelijk. Welke fondant het beste is is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Ik zou in ieder geval nooit die van bv Xenos of action gebruiken voor het bekleden van een taart. Maar op het moment dat je deze vragen stelt vraag ik me wel af of het verstandig is om een 4 laags taart te maken. | |
gridjuh | donderdag 31 juli 2014 @ 20:44 |
2 laags heb ik weleens gedaan. en van action of xenos koop ik nooit fondant. Maar had laatst discussie met iemand die haar fondant beter vond dan de mijne..(uhm...smaken verschillen toch) ik heb het meestal van de sligro, die werkt wel redelijk ok, alleen kleuren moet ik nog op oefenen. | |
RemcoDelft | donderdag 31 juli 2014 @ 20:57 |
Dunne stokjes door de taart prikken, en tussen de lagen een rondje karton. marsepein! | |
SV-tje | donderdag 31 juli 2014 @ 23:26 |
Ook een twee laags taart zou ik stutten, zoals Remco aangeeft. Alle merken fondant hebben andere eigenschappen. Ik vind bekleden met marsepein prettiger dan fondant, maar heb laatst tijdens een workshop met bijna 30graden een taart bekleed met een voor mij onbekend merk fondant en dat ging boven verwachting goed. Ik gebruik meestal meerdere merken fondant door elkaar, vaak ook nog gemixt met marsepein, zodat er een voor mij fijne structuur ontstaat. Is denk ik echt voor iedereen verschillend wat men fijn vind werken. | |
Muck | vrijdag 1 augustus 2014 @ 00:27 |
Ik vind marsepein ook veel lekkerder dan fondant. Billenkoek! ![]() | |
Tinuviel | vrijdag 1 augustus 2014 @ 07:11 |
Muck grappige koekjes! | |
gridjuh | vrijdag 1 augustus 2014 @ 09:55 |
zoiets ook een x gemaakt, alleen dan wat kleiner(hartje uitstekertje) ze blijven leuk | |
miss_sly | zondag 10 augustus 2014 @ 10:49 |
Ik ga deze week ook weer eens aan de bak. Vorig jaar voor de kleine dame een regenboogtaart gemaakt, die wonderwel goed was gelukt. Dit jaar zijn de wensen wat eenvoudiger, maar ik wil natuurlijk alsnog iets moois maken. Nu wil ik een gewone taart maken en die afwerken met fondant (de dame houdt niet van marsepein). De biscuit wil ik met twee laagjes vulling ertussen maken. Ik zou graag een laagje met o.a. verse aardbeien doen, maar waarmee kan ik dat het beste mengen? Botercreme? jam? slagroom is geen optie, want dat lust de jarige niet ![]() | |
laziness | zondag 10 augustus 2014 @ 10:54 |
Banketbakkersroom en dan verse aardbeien er bovenop of lust ze dat ook niet? Ik hou zelf niet van slagroom maar wel van banketbakkersroom. Botercreme zou ik niet doen. Veel te machtig vind ik altijd. Mascarpone of een roomkaas is misschien ook wel erg lekker. | |
miss_sly | zondag 10 augustus 2014 @ 11:26 |
Ja, ik dacht ook aan mascarpone, lekker. Of roomkaas inderdaad. En zou je dat dan eerst wat zoeten met (vanille)suiker, en dan een laagje verse aardbeien er op? Banketbakkersroom ben ik niet zeker of ze dat nou lekker vindt. | |
laziness | zondag 10 augustus 2014 @ 11:31 |
Ik vind het zelf zonder zoeten lekker fris maar je zou een deel aardbeien kunnen pureren en zeven en er dan doorheen mengen of twee lepels aardbeienjam en dan verse aardbeien er nog bovenop. Misschien wel even een dijkje spuiten van botercreme tegen het uitlopen. | |
Phaidra | zondag 10 augustus 2014 @ 17:17 |
Wij hadden laatst aardbeienmousseline. Heeeeeel lekker, wel redelijk bewerkelijk. Edit: ik zie dat je moet zoeken op crème mousseline. | |
miss_sly | maandag 11 augustus 2014 @ 14:43 |
Creme mousseline is misschien wat te bewerkelijk, zoals ik het recept tegenkom. Mascarpone met een beetje gepureerde aardbeien en stukjes aardbei vind ik wel een goede! Zou een dijkje botercreme noodzakelijk zijn? Kan ik de mascaropne niet opstijven met klopfix ofzo? | |
miss_sly | maandag 11 augustus 2014 @ 15:06 |
Andere vraag: kun je het biscuit ook een smaak geven, bijvoorbeeld een chocoladebodem maken? | |
lady-wrb | maandag 11 augustus 2014 @ 15:16 |
je hebt kant en klare chocoladebiscuitmix http://www.funcakes.nl/chocolade-biscuit/ die heb ik wel eens gebruikt en is erg lekker | |
miss_sly | maandag 11 augustus 2014 @ 15:21 |
Ja, dat las ik later, maar die heb ik niet en ik kom ook niet meer in de winkel. Ik heb een grote en een kleine taartvorm en ik bedacht me net spontaan dat ik die kleine ook wel wil maken en dan chocolade. Dus eigenlijk zoek ik een manier om van de gewone taartmix een chocoladetaart te maken. | |
Cat-astrophe | maandag 11 augustus 2014 @ 16:47 |
Cacao bij doen. ![]() | |
miss_sly | maandag 11 augustus 2014 @ 17:20 |
Kan dat gewoon? Ook wat suiker, om iets te zoeten? In welke verhouding? | |
lady-wrb | maandag 11 augustus 2014 @ 17:21 |
kan je hier wat mee? http://uitpaulineskeuken.nl/2013/09/dubbele-chocoladetaart.html | |
miss_sly | maandag 11 augustus 2014 @ 17:37 |
Ik kan genoeg recepten vinden, natuurlijk, maar ik bedoelde meer dat ik graag de biscuitmix wil gebruiken (van Fun Cakes is die dus), maar dat wordt kennelijk lastig. Bedankt voor het meedenken ![]() | |
lady-wrb | maandag 11 augustus 2014 @ 18:16 |
je vroeg om verhoudingen ![]() | |
miss_sly | maandag 11 augustus 2014 @ 18:20 |
O. op die manier. Zo heb ik er nog niet eens naar gekeken ![]() Ik ben vandaag niet op m'n best. Dank je, ik ga het zo nog eens met een frisse blik bekijken. | |
loecje | maandag 11 augustus 2014 @ 18:43 |
http://www.deleukstetaart(...)nl#block_descriptionverhoudingen voor gesmolten of geraspte chocolade zijn daar vast ook ergens te vinden. je bent vast niet de eerste. | |
miss_sly | maandag 11 augustus 2014 @ 18:50 |
Had ik niet goed gekeken, want ik had er op die site zelfs naar gezocht. Bedankt! | |
Mixende_match | dinsdag 12 augustus 2014 @ 10:29 |
Hai! Ik ga vanmiddag 200(!!!)koekjes bakken voor m'n werk. Simpele en makkelijke koekjes. Iemand nog een heerlijk recept? Wel even een vraagje, ik heb op m'n werk m'n strooisel laten staan (chocolade en kokos crumble) kan ik dat na het bakken er ook nog op doen? Of moet dat echt voor het bakken?? | |
Trusten | dinsdag 12 augustus 2014 @ 10:51 |
http://irenekookt.blogspo(...)es-en-tips-voor.html | |
Muck | dinsdag 12 augustus 2014 @ 11:00 |
Waarom staan er eigenlijk voorbeelden van internet in de OP, terwijl er in het topic de meest prachtige dingen voorbij komen? | |
Spuuglokje | dinsdag 12 augustus 2014 @ 11:13 |
Dat snap ik ook niet, Muck. | |
_Liek | dinsdag 12 augustus 2014 @ 12:09 |
Zitten hier misschien baksters die een PME cursus hebben gevolgd? | |
Muck | dinsdag 12 augustus 2014 @ 14:03 |
Alleen PMS ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 12 augustus 2014 @ 15:43 |
Ja ik, alledrie de onderdelen. ![]() | |
_Liek | woensdag 13 augustus 2014 @ 10:09 |
Bij wie heb je ze gevolgd? Ben nog aan het rondkijken waar ik het zal doen... Wil beginnen met sugarpaste/fondant | |
Spuuglokje | woensdag 13 augustus 2014 @ 18:18 |
Ik heb ze bij Ellen's Creative Cakes gevolgd (in Donderen). De sugarpaste/fondant vond ik de minst intensieve, dus dat is een heel goede keus om mee te beginnen. | |
miss_sly | woensdag 13 augustus 2014 @ 18:58 |
Bedankt voor de tips en zo, de taart is, op de suikerbloemen en wat glinsterspul na, klaar en staat in de vriezer tot zaterdag. Zal proberen eraan te denken een foto te maken ![]() | |
_Liek | donderdag 14 augustus 2014 @ 12:39 |
Goed om te weten ![]() ![]() | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 23 augustus 2014 @ 15:08 |
Is er hier interesse in een cakepop maker van tristar en/of een keukenmachine van tomado? (rotterdam) Zo ja stuur dan ff een pm/dm. | |
_Liek | zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:07 |
Taartje gemaakt om te oefenen ![]() ![]() | |
SV-tje | zaterdag 30 augustus 2014 @ 13:04 |
Mooi!! | |
_Liek | zondag 31 augustus 2014 @ 20:01 |
Thnx ![]() | |
SV-tje | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:44 |
Ik weet niet precies meer welke taarten ik hier al wel en niet heb laten zien, dus bij deze even een overzichtje van de laatste tijd: Nijntje met meptaartje: ![]() ![]() Taartje gebaseerd op bosdieren thema van Ikea wat de jarige op zijn kamertje heeft: ![]() Zebra strik taart naar voorbeeld van de jarige. Nagellakjes op verzoek van moeder als verrassing erbij gemaakt. ![]() Aansnijtaartje als cadeau voor het bruidspaar met bijpassende cupcakes. ![]() | |
lady-wrb | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:11 |
mooi gemaakt weer! ![]() | |
richolio | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:23 |
Vraagje ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 24 oktober 2014 @ 09:49 |
Heel mooi SV-tje! Die met die bosdieren is leuk zeg! Dat beekje ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:04 |
maak jij nog wel eens taarten? | |
Myraela | vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:13 |
Die van de bosdieren is echt tof! ![]() | |
SV-tje | vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:34 |
De topping die je hier op de foto's staat is wittechocolade creme met boter. Maar je kunt allerlei soorten toeven maken. | |
Spuuglokje | zondag 26 oktober 2014 @ 14:32 |
Mijn jongste zoon wordt aanstaande donderdag 12 jaar. Ik denk dat ik voor hem wel een taart ga maken. Het is al te lang geleden. Maar ja, verhuizing en andere hobby's kwamen tussendoor. In m'n nieuwe oven heb ik nog geen taart van biscuitdeeg gemaakt. Wèl gevulde koeken en cupcakes en appelkruimelcake en nog wat andere baksels. ![]() | |
_Liek | maandag 27 oktober 2014 @ 17:28 |
Ziet er goed uit SV-tje! Hier staan vooral dummies nu door de cursus, maar gelukkig gebruiken we sommige lessen ook echte taarten ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 1 november 2014 @ 22:58 |
Omdat zwart de lievelingskleur is van mijn zoon, en gamen op zijn Alienware laptop zijn grote hobby is, heb ik deze taart gemaakt:![]() De binnenkant: ![]() | |
Troel | zondag 2 november 2014 @ 09:20 |
Hij ziet er weer superstrak uit hoor Spuug! Hoe bevalt je nieuwe keuken? | |
Spuuglokje | zondag 2 november 2014 @ 09:41 |
Echt een heerlijke keuken heb ik nu. Er zat geen oven en magnetron in, die moest ik dus nieuw aanschaffen. En omdat de oven zo belangrijk voor me is heb ik daar niet op bezuinigd. Het bakken van biscuits gaat veel beter nog dan in mijn oude oven! Zo heerlijk! ![]() | |
miss_sly | zondag 2 november 2014 @ 09:44 |
De binnenkant is ook prachtig, mooie kleuren! | |
trui | zondag 2 november 2014 @ 10:06 |
Meester bakker Spuuglok! ![]() | |
Gaoxing | zondag 2 november 2014 @ 12:21 |
Ziet er heerlijk uit Spuug! Mooi zwart ook! | |
DevilsAndDust | zondag 2 november 2014 @ 15:11 |
Spuuglokje, ik blijf het geweldig vinden hoe zorgvuldig en netjes je alles doet wat je doet. ![]() SV-tje, schitterende taarten ook! Vooral die met die bosdiertjes vind ik erg leuk. Ik heb zelf inmiddels al zo lang niets met mijn taartdecoreerspullen gedaan, dat ik er maar eens wat van weg moest doen. Is hier misschien iemand die interesse heeft in het volgende: - sugarcraft gun (inclusief disc set) http://www.deleukstetaartenshop.nl/sugarcraft-gun-incl-disc-set - siliconenmal om parelranden mee te maken http://www.globalsugarart.com/images/category/DSC_0194a.jpg - FMM funky alphabet tappits lower case http://www.deleukstetaart(...)t-tappits-lower-case - FMM alphabet tappits lower case http://www.deleukstetaart(...)t-tappits-lower-case - FMM large number tappits http://www.deleukstetaartenshop.nl/fmm-large-number-tappits - FMM alphabet & number tappits upper case script italic http://www.deleukstetaart(...)pper-case-i-script-i - FMM alphabet tappits lower case script http://www.deleukstetaart(...)ower-case-i-script-i - Wilton decorative favourites press set http://d3w5aos35qel1w.clo(...)ages/2104-3160_m.jpg (hiermee kun je vormen in je taart drukken om die vervolgens met icing over te trekken) - Wilton designer pattern press set http://d3w5aos35qel1w.clo(...)ages/2104-3112_m.jpg Ik verkoop bij voorkeur alles in één keer, dus als set. [ Bericht 1% gewijzigd door DevilsAndDust op 02-11-2014 15:30:35 ] | |
SV-tje | zondag 2 november 2014 @ 16:45 |
Leuk dat verschil tussen de binnen en buitenkant | |
Spuuglokje | zondag 2 november 2014 @ 17:09 |
Ik ben geïnteresseerd in de siliconen mal met parelranden als je alsnog de dingen los gaat verkopen. ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 2 november 2014 @ 17:40 |
Ok. ![]() | |
_Liek | zondag 2 november 2014 @ 19:55 |
Als het inderdaad niet alles in 1 keer verkoopt, heb ik wel interesse in de sugarcraft gun ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 2 november 2014 @ 20:03 |
Ik krijg net een berichtje van iemand die de hele set in een keer wil overnemen, dus ik ben het kwijt! Toch bedankt voor jullie belangstelling. ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 2 november 2014 @ 20:03 |
Ebay heeft ze ook! | |
Spuuglokje | maandag 3 november 2014 @ 03:19 |
Fijn voor je! ![]() | |
Tink89 | maandag 3 november 2014 @ 09:04 |
Voor de liefhebbers: De Xenos heeft de uitstekers (voor koek en die voor fondant enzo) met halloweenthema nu voor de helft ![]() | |
Miezziej | donderdag 27 november 2014 @ 13:35 |
![]() Taart ![]() Fondant durf ik nog niet zo ![]() ![]() ![]() | |
Anne | donderdag 27 november 2014 @ 13:37 |
Dat ziet er toch kei tof uit!![]() Wat zit er allemaal in? | |
Miezziej | donderdag 27 november 2014 @ 13:43 |
Thanks ![]() Was mijn eerste echte taart, dus vrij basic ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 27 november 2014 @ 15:04 |
Prachtig Miezziej! | |
trui | donderdag 27 november 2014 @ 16:14 |
Heel mooi! Knap gemaakt zeg, zo regelmatig! | |
Tinuviel | donderdag 27 november 2014 @ 19:54 |
Prachtig Miezziej | |
Spuuglokje | zondag 14 december 2014 @ 11:04 |
Voor mijn neefje maakte ik deze taart:![]() | |
Spuuglokje | donderdag 18 december 2014 @ 14:58 |
Stormlooptopic! ![]() Deze taart maakte ik voor een meisje dat een verjaardagstaart met een hockeystick en bloemen wilde: ![]() | |
Bleie | donderdag 15 januari 2015 @ 20:41 |
Schopje. Heeft iemand hier misschien tips voor een goede workshop taart decoreren in Amsterdam? | |
Spuuglokje | donderdag 15 januari 2015 @ 22:26 |
Ik denk dat je het beste op Facebook kunt kijken, hier kijkt/reageert bijna nooit meer iemand. ![]() | |
trui | donderdag 15 januari 2015 @ 23:53 |
Wow, mooie hockeytaart Spuug! | |
Bleie | vrijdag 16 januari 2015 @ 07:32 |
Dank voor de tip, ga ik doen! | |
valentijn101 | vrijdag 16 januari 2015 @ 09:01 |
Ik kijk nog altijd hoor. ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 16 januari 2015 @ 12:12 |
marieke vesseur misschien? (ik geloof dat ze zo heet tenminste, wij noemen dr altijd prinses klessebes ![]() | |
Bleie | vrijdag 16 januari 2015 @ 12:18 |
Zo heet ze kennelijk inderdaad, hoewel dat 'prinses klessebes' niet direct als een aanbeveling klinkt. ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 16 januari 2015 @ 12:25 |
ze woont hier in de straat. dr man is piraat, clown en prins en ze verhuren zich voor kinderfeestjes. we zien ze wel eens in vol ornaat in de auto stappen ![]() | |
Bleie | vrijdag 16 januari 2015 @ 13:54 |
![]() ![]() | |
SV-tje | zondag 17 mei 2015 @ 22:50 |
Laatste weken weer een aantal taarten gemaakt. Voor volgend weekend ook weer twee taarten op de planning.![]() ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 17 mei 2015 @ 23:06 |
Wat mooi! ![]() | |
Spuuglokje | maandag 18 mei 2015 @ 03:26 |
Mooi SV-tje! Zit er ook biscuit in het huisje en in Nijntje? | |
SV-tje | maandag 18 mei 2015 @ 21:56 |
Het huisje is van cake en Nijntje helemaal van fondant. Biscuit durfde ik voor het huisje niet aan. | |
Spuuglokje | woensdag 20 mei 2015 @ 09:58 |
![]() ![]() | |
SV-tje | zondag 31 mei 2015 @ 23:45 |
En vorig weekend ook weer twee taarten gemaakt en dit weeken 10 cupcakes als traktatie.![]() ![]() ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 31 mei 2015 @ 23:56 |
Wauw wauw wauw... ik ga binnenkort een taart maken voor de 1e verjaardag van mn dochter, dat wordt de 1e taart sinds ruim een jaar denk ik... hoop dat ik t nog kan... | |
Spuuglokje | maandag 1 juni 2015 @ 10:02 |
Heel mooi SV-tje! Die Olaf is echt goed gelukt zeg! En deze Nijntje vind ik nog mooier dan je vorige Nijntjetaart. Echte Nijntje-kleuren! ![]() Ik zie niet een speciaal koekjesdecoreertopic, dus ik plaats mijn gedecoreerde kasteel van koek maar hier. ![]() ![]() ![]() | |
trui | maandag 1 juni 2015 @ 10:06 |
![]() | |
Negentiendertig | maandag 1 juni 2015 @ 13:44 |
Supervet ![]() | |
Spuuglokje | maandag 1 juni 2015 @ 13:54 |
Zo'n zeven uur. Er gaat echt heel veel tijd zitten in die 'stenen' muren. | |
SV-tje | maandag 1 juni 2015 @ 20:18 |
Wow! Koekjes lukken mij nog niet zo lekker, vorig jaar avond workshop gehad maar daarna niets meer mee gedaan. | |
lady-wrb | dinsdag 2 juni 2015 @ 19:06 |
![]() en duurt die workshop dan ook zo lang? ik vind het helemaal te gek, maar ik zou het daarna niet meer op kunnen eten. | |
Negentiendertig | dinsdag 2 juni 2015 @ 21:03 |
Wauw. Mooi niet dat ik hem op zou eten ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 3 juni 2015 @ 08:39 |
Die workshop is van 10 tot 17, met uitloop. We zijn tot 18 uur bezig geweest, en hebben ondertussen geluncht en uitleg gekregen, dus ik denk dat er daadwerkelijk 7 uur werk in is gaan zitten. En het kasteel is al op, Negentiendertig! ![]() ![]() | |
Isabeau | woensdag 3 juni 2015 @ 09:55 |
Spuuglokje, ik val in herhaling, maar jouw talent is echt benijdenswaardig! ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 3 juni 2015 @ 10:03 |
![]() ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 9 juni 2015 @ 16:04 |
Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag had ik een 3-daagse cursus van Ceri Griffiths. Veel verschillende technieken kwamen aan bod. Ik hou van decoreren met royal icing! ![]() ![]() Hier zijn een aantal detailfoto's met wat namen van de technieken: Swags met lattice work & mirrored S- en C-scrolls: ![]() ![]() Kroontje van runouts met lattice work & interlocking S-scrolls: ![]() ![]() ![]() ![]() Een vlinder voor een shell border met spirals & een opulent border ![]() ![]() | |
valentijn101 | dinsdag 9 juni 2015 @ 16:23 |
![]() ![]() | |
egeltje1985 | dinsdag 9 juni 2015 @ 16:24 |
Wow! ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 9 juni 2015 @ 18:39 |
wow, wat heb je dat weer ontzettend precies gemaakt ![]() | |
Skaai | donderdag 11 juni 2015 @ 08:06 |
Geweldig ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 11 juni 2015 @ 10:41 |
Dank jullie wel! ![]() | |
Troel | donderdag 11 juni 2015 @ 12:26 |
+1 Prachtig ![]() | |
Holyme | vrijdag 12 juni 2015 @ 10:22 |
Wow, wat mooi weer Spuuglokje! ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 12 juni 2015 @ 14:14 |
Dat klopt wel. Gelukkig had ik al alle benodigdheden voor deze cursus (verschillende PME spuitmondjes, spatel, bakjes, glad werkplankje en dergelijke), en de icing en beklede dummie waren inbegrepen bij de cursusprijs, maar die cursus van 3 dagen kost wel bijna ¤400,- Dat is een hele hoop geld. Als je het omrekent in een uurprijs valt het ook wel weer mee, en helemaal als je je bedenkt dat Ceri er speciaal voor uit Engeland komt. | |
trui | vrijdag 12 juni 2015 @ 14:18 |
hoeveel deelnemers waren er bij die cursus? | |
Spuuglokje | vrijdag 12 juni 2015 @ 15:50 |
8 deelnemers, en Ellen deed ook mee (Ellen is van Creative Cakes, zij heeft hem naar Nederland gehaald). | |
minilot | zaterdag 13 juni 2015 @ 13:31 |
Dat vind ik qua prijs dan eigenlijk nog wel meevallen, als je ziet hoeveel expertise er vanaf spat. ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 13-06-2015 15:02:35 ] | |
Spuuglokje | zaterdag 13 juni 2015 @ 15:01 |
Natuurlijk is het kijken naar Youtubefilmpjes heel leerzaam! Om je skills naar een hoger niveau te tillen is het echter ontzettend waardevol om feedback te krijgen terwijl je bezig bent. | |
Qwea | vrijdag 19 juni 2015 @ 08:40 |
![]() ![]() De binnenkant heb ik gevuld met een botercreme/banketbakkersroom-oreo vulling ( ![]() ![]() | |
Bleie | vrijdag 19 juni 2015 @ 11:37 |
Hmm, ziet er heerlijk uit Qwea! | |
Qwea | vrijdag 19 juni 2015 @ 12:12 |
Hij is ook echt onwijs lekker. Heb de cake rood gekleurd. ![]() | |
LadyBlack | zaterdag 27 juni 2015 @ 11:02 |
OMG, ik durf hier bijna geen vraag te komen stellen met al die prachtige taarten ![]() Maar ik ga t toch doen want ik ben gevraagd om de taart voor mijn neefjes eerste verjaardag te maken ![]() Ik wil een grote kop van koekiemonster maken, dus met een openstaand bekje en dan allemaal chocolate chip cookies erin ![]() Wat voor botercreme kan ik het beste gebruiken voor het vachtje? Ik dacht aan de compacte 1/1 botercreme en die dan door een knoflookpers als ie heel koud is. | |
Spuuglokje | zaterdag 27 juni 2015 @ 15:23 |
Als je kokos lust, zou ik dat blauw kleuren en over een met botercreme afgesmeerde taart strooien. Jouw idee met een knoflookpers lijkt me veel werk! ![]() ![]() | |
minilot | zaterdag 27 juni 2015 @ 15:27 |
Heel goede tip! Ik gebruikte groen gekleurde kokosrasp afgelopen Sinterklaas voor mijn eetbare surprise voor een grasveldje en dat ging prima. Ik kan me voorstellen dat blauw gekleurde kokosrasp een uitstekend pluizig vachtje wordt. ![]() | |
LadyBlack | zaterdag 27 juni 2015 @ 15:31 |
Not really ![]() Kokos weet ik ook niet zo goed...... wat te ielig denk ik? Lastig hoor. Misschien haal ik alsnog wel marsepein door de pastamachine, daar heb ik ooit een grasrandje voor om een vijver mee gemaakt. Maar ook dat is veel werk ![]() | |
SV-tje | zondag 28 juni 2015 @ 00:40 |
Mijn avatar is koekiemonster opgespoten met gewone slagroom. Een stuk lekkerder dan 1/1 botercreme als je het mij vraagt. | |
Baby_Girl | zondag 28 juni 2015 @ 09:12 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Baby_Girl op 28-06-2015 09:13:17 ] | |
Baby_Girl | zondag 28 juni 2015 @ 09:16 |
Ik weet niet waar je woont maar je mag bij mij een spuit mondje komen lenen hoor. En heb ook nog wel een zak icing staan. 1.1 botercreme lijkt mij erg veel boter. Tenzij je de botercreme mix gebruikt. Of monchou slagroom, dat is ook nog een optie. | |
LadyBlack | zondag 28 juni 2015 @ 09:55 |
Oh thx voor de tips en het aanbod! Maar ik stap zo in de auto met allemaal losse onderdelen en een bak blauwe botercreme, en dan bouw ik de taart ter plaatse op. Vervoer kreeg ik anders echt niet voor elkaar. Ik heb 2 spuitmondjes, de knoflookpers, 2 cupcake-ogen, en cupcakes + oogjes voor de kindjes mee. Die krijgen dan een mini-koekiemonster. Needless to say schijt ik 7 kleuren momenteel ![]() ![]() | |
Spuuglokje | zondag 28 juni 2015 @ 11:21 |
![]() | |
Baby_Girl | zondag 28 juni 2015 @ 11:50 |
Succes! Gaat vast goed komen. | |
LadyBlack | donderdag 2 juli 2015 @ 16:03 |
Zo, nog even de update ![]() ![]() ![]() | |
gewoonmezelf87 | donderdag 2 juli 2015 @ 16:06 |
Hij is superleuk! | |
Negentiendertig | donderdag 2 juli 2015 @ 16:07 |
Wat leuk geworden ![]() | |
LadyBlack | donderdag 2 juli 2015 @ 16:12 |
Chocolade biscuitdeeg, een laagje botercreme met chocolate chip cookies erdoor, en verder was ie vrij basic omdat al dat blauwe dus ook botercreme was ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 2 juli 2015 @ 16:54 |
Heel leuk! ![]() | |
Bleie | donderdag 2 juli 2015 @ 17:45 |
Super! | |
laziness | donderdag 2 juli 2015 @ 17:53 |
Zeer geslaagd LB ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 2 juli 2015 @ 18:01 |
Woooow! Die is gaaf zeg! Puik werk zeg! ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 2 juli 2015 @ 18:51 |
ik wil een rozentaart maken ( zie plaatje hieronder) met wat kun je het beste de roosjes maken zodat het lekker is maar niet smelt. Ik zie dat botercreme weleens word gebruikt , maar ik vraag me af of dat niet te zacht is , als je het even buiten de koelkast hebt staan smelt dat al en helemaal met dit weer ![]() edit: is botercreme met bloem dikker dan zonder bloem, of maakt het voor de stevigheid niks uit? en is creme die bestaat uit boter, poedersuiker , melk ,bloem en eieren ( vergeet ik nog wat?) dikker dan botercreme? ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2015 19:58:29 ] | |
#ANONIEM | donderdag 2 juli 2015 @ 18:52 |
leuk! | |
Taartje | donderdag 2 juli 2015 @ 22:16 |
Ik vraag me af of er een recept voor een crème bestaat die met dit weer niet smelt ![]() Zelf heb ik deze taart ooit gemaakt met een mengsel van roomkaas en poedersuiker, de verhoudingen naar smaak en naar hoe dik je het wilt hebben. Vind de smaak daarvan altijd wat minder vettig dan botercrème. | |
Myraela | donderdag 2 juli 2015 @ 22:18 |
Roomkaas lijkt me wel lekkerder. Huh, hoe maak je daar een creme van? Zou je dat dan garen? | |
Baby_Girl | vrijdag 3 juli 2015 @ 08:55 |
Super gelukt! | |
#ANONIEM | vrijdag 3 juli 2015 @ 09:30 |
ja een deel moet dan in een pannetje op gasfornuis idd | |
#ANONIEM | vrijdag 3 juli 2015 @ 09:34 |
word zo een roomkaascreme hard in de koelkast? Is toch ook met boter trouwens? K heb dat nog nooit gemaakt. | |
Taartje | vrijdag 3 juli 2015 @ 13:40 |
Het stijft wel op en wordt stevig, maar niet heel hard. De rozen blijf je wel heel duidelijk zien. | |
Goitske | maandag 6 juli 2015 @ 20:21 |
Super mooi geworden!!! | |
SV-tje | zaterdag 25 juli 2015 @ 22:01 |
Via via voor de kinderen van een oud klasgenoot taarten gemaakt. Eerst voor de 1e verjaardag van zijn zoontje. Alweer een nijntje, tot vorig jaar september had ik nog nooit een nijntje gemaakt en nu alweer de 4e. Samen met een megacupcake.![]() Een paar weken later (vorige week) werd hun dochtertje 4, zij had om een zandkasteeltaart gevraagd, op verzoek lijkend op een taart die ik al eerder had gemaakt. Door het warme weer veel moeite gehad met de poppetjes die maar niet wilde uitharden, maar uiteindelijk niet ontevreden. ![]() | |
BE | dinsdag 8 december 2015 @ 11:11 |
Ok, wrsch denk ik er te makkelijk over ![]() Hoe zit het ook al weer? Biscuit, afstrijken met botercreme en dan de marsepein er tegenaan/op toch? Is marsepein met food colouring makkelijk te kleuren? Het gaat een minecraft taartje worden. In mijn hoofd komt ie er natuurlijk uit te zien als die van ![]() ![]() ![]() ![]() Ik heb een klein vierkant brownie blik, daar wil ik twee biscuits in bakken, die op elkaar met jam er tussen (kan toch?) en dan dus afstrijken en beplakken met marsepeinen stukjes. | |
Gaoxing | dinsdag 8 december 2015 @ 13:00 |
Je herinnert je dat Spuugke indertijd heeft gezworen nooit meer zo'n taartje te maken? ![]() | |
BE | dinsdag 8 december 2015 @ 13:09 |
Echt? ![]() ![]() Hmmmm... Nou ja, iig gaat de mijne zeker half zo hoog worden. ![]() | |
Gaoxing | dinsdag 8 december 2015 @ 13:11 |
Minecraft cupcakeje doen? | |
BE | dinsdag 8 december 2015 @ 13:15 |
Een hema foto-taart is plan B. ![]() ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 8 december 2015 @ 19:06 |
Ik wacht ongeduldig het resultaat af! ![]() | |
BE | dinsdag 8 december 2015 @ 21:22 |
![]() | |
trui | woensdag 9 december 2015 @ 10:41 |
ik ben ook benieuwd BE! ![]() | |
_Liek | maandag 14 december 2015 @ 16:30 |
Hoe staat t met de minecraft taart ![]() ![]() | |
BE | maandag 14 december 2015 @ 16:37 |
Ik ga woensdagavond aan de slag. ![]() | |
Spuuglokje | maandag 14 december 2015 @ 20:23 |
Gefeliciteerd met je Masters certificate dus! ![]() | |
_Liek | maandag 14 december 2015 @ 21:40 |
Thnx ![]() ![]() ![]() ![]() Ik heb Sugarpaste bij Agnes - Cake Queen in Amersfoort gevolgd, Sugarflowers bij Susan Kruithof in Den Haag en Royal Icing bij Natacha - Taart en Decoratie in Ridderkerk | |
Spuuglokje | dinsdag 15 december 2015 @ 17:55 |
Heel mooi hoor! Zelf vond ik het juist fijn dat ik zelf helemaal mocht bedenken hoe de taart(en) werden, maar er is natuurlijk ook wat voor te zeggen dat iedereen hetzelfde doet. Wat vond jij de leukste cursus? Ik hou het allermeest van Royal Icing. Je woont zo te lezen niet in het Noorden, maar ik weet bijvoorbeeld dat eind september/begin oktober volgend jaar Kelvin Chua in Eindhoven komt om workshops te geven. Daar ga ik ook naartoe. Misschien ook iets voor jou? | |
_Liek | dinsdag 15 december 2015 @ 19:42 |
Dank je! Ja bij Agnes mochten we wel zelf bepalen hoe de taart eruit zag, het heeft allebei z'n voor- en nadelen... Ik denk dat royal icing en suikerbloemen voor mij op een gedeelde plek staan, het gave aan royal icing is wel dat niet veel mensen die technieken ook werkelijk gebruiken tegenwoordig. Kelvin Chua ken ik niet.. Zag wel een gave workshop van Ceri Dz Griffiths voorbij komen. Het is jammer dat t allemaal zo duur is | |
Spuuglokje | dinsdag 15 december 2015 @ 20:30 |
Ceri is geweldig! Echt een heel goede docent en een ontzettend aardige man. Ik heb al een paar keer workshops van hem gevolgd. Ook voor aankomend jaar heb ik me opgegeven. Ik ga de bruidstaart doen (zaterdag+zondag) en de ovale taart (maandag). En ja, het is duur, maar zo iemand komt er wel speciaal voor naar Nederland en het is ontzettend leerzaam. Ik vind het in ieder geval het geld zeker waard. | |
_Liek | dinsdag 15 december 2015 @ 20:38 |
Heb je ergens meer info over de workshop van Kelvin? Net opgezocht en zie dat hij idd naar Nl komt maar meer niet.. | |
BE | dinsdag 15 december 2015 @ 22:28 |
Wauw wat een mooie dingen maakt die man! Kom ik aan met mijn probeerseltje. ![]() ![]() Met terugwerkende kracht nog eens drieduizend keer meer respect voor die prachttaart van jou Spuug! ![]() Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor fondant omdat die in de juiste kleuren kant en klaar verkrijgbaar was in de winkel waar ik was. Anyway, blij dat ik een proefje gemaakt heb, nu weet ik wat ik kan verwachten. De volgende gaat iig 2x zo hoog worden, dan kunnen de vlakjes ook groter en kan ik werken met de maatverdeling op mijn snijmat. Nu moest ik anderhalve cm snijden met een liniaal. Het resultaat: ![]() ![]() Nou ja goed, er is een reden dat ik altijd gezegd heb 'ik ga niet zelf taarten maken, er zijn anderen die dat veeeel beter kunnen'. ![]() | |
trui | woensdag 16 december 2015 @ 05:10 |
Niet schlecht, BE!! En Liek, prachtig! | |
Myraela | woensdag 16 december 2015 @ 06:58 |
Ik vind hem tof hoor! Zou het niet makkelijker zijn om een vierkant vormpje te kopen voor de fondant? Al moet je dan natuurlijk ook maar net de juiste maat hebben. | |
BE | woensdag 16 december 2015 @ 07:51 |
Ja, daar zat ik ook al over te denken, maar ik denk dat ik sws de fondant even uit laat harden na het rollen, voor ik het ga snijden. Dat zal vast ook wel schelen qua vervormen | |
_Liek | woensdag 16 december 2015 @ 11:26 |
Gaaf hoor Brighteyes! Heb je geen vierkante impression mat of een uitsteker? En heb laatst eentje voorbij zien komen die maakte de kanten op een bakvel en die druk je tegen een taart aan, misschien ook handig? | |
Spuuglokje | woensdag 16 december 2015 @ 15:53 |
Ik stuur je zo even een privé berichtje met meer info. ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 16 december 2015 @ 16:04 |
Dat had er heel wat slechter uit kunnen zien, BE! Knap van je. ![]() | |
BE | maandag 21 december 2015 @ 11:15 |
Hoe moeilijk of makkelijk is het kleuren van Marsepein? En blijft dat een beetje vormvast als je het snijdt? of is dat ook een kwestie van rollen en dan in de koelkast om stijf te laten worden. Ik vind fondant(taarten) eigenlijk zo vies dat ik het niks vind om zo'n taart te maken en die aan de visite voor te schotelen. | |
BE | dinsdag 22 december 2015 @ 11:10 |
Nou, ik ben maar voor de easy option gegaan. Minecraft wallpaper gedownload en op basis daarvan een fototaart en mini foto tompoucejes laten maken. ![]() Tot zover mijn taartenbak-carriere. ![]() ![]() | |
Anne | dinsdag 22 december 2015 @ 11:16 |
![]() Ik vond je poging hierboven anders erg geslaagd hoor! | |
BE | dinsdag 22 december 2015 @ 11:28 |
Maj, op zich wel, en als ik er meer tijd voor zou nemen zou hij ook nog netter kunnen, maar ik vond hem zelf niet lekker, dus dan voelt het niet fijn om het een ander voor te schotelen. Dus nu heb ik biscuitmix, botercreme mix en fondant over. ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 22 december 2015 @ 14:03 |
Mijn minecrafttaart was met marsepein. ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 22 december 2015 @ 14:04 |
Ik ben wel benieuwd naar het resultaat! Heb je een foto? | |
BE | dinsdag 22 december 2015 @ 15:13 |
Ja, dat dacht ik idd wel. Maar ja, jij werkt zo mooi... Daar kan ik niet aan tippen. Dit is het bestelplaatje, ik zal volgende week wel een foto maken. ![]() De tompoucejes hebben de creeper bovenop. | |
Goitske | vrijdag 25 december 2015 @ 10:52 |
Vandaag mijn kerstcupcakes ![]() | |
gewoonmezelf87 | vrijdag 25 december 2015 @ 11:23 |
Heel leuk! | |
valentijn101 | vrijdag 25 december 2015 @ 11:39 |
Hmmm, dat ziet er goed uit ![]() ![]() | |
_Liek | woensdag 30 december 2015 @ 10:34 |
Die cupcakes zijn schattig! Is je taart al binnen Brighteyes? | |
BE | woensdag 30 december 2015 @ 11:06 |
Hij is morgen jarig, maar we vieren het pas zondag, dus de taart komt pas zaterdag. ![]() | |
BE | zaterdag 2 januari 2016 @ 18:53 |
De taart:![]() En de tompoucejes: ![]() Zo, en nu snel weer in de lurkstand. ![]() | |
Myraela | zaterdag 2 januari 2016 @ 19:15 |
Haha, zo zijn ze toch ook tof. ![]() | |
Anne | zaterdag 2 januari 2016 @ 19:17 |
Ik vind de tompouces erger dan de taart ![]() Maar verder wel leuk hoor, BE. Ik bestel ze ook altijd bij de Hema ![]() | |
BE | zaterdag 2 januari 2016 @ 19:27 |
De tompoucejes zijn idd wat rommelig deze keer, die heb ik wel eens mooier gehad. Verder was (het er) de tijd er gewoon niet naar en ben ik heel blij dat ik hiervoor gekozen heb. Anders was het niet goed gekomen vrees ik. ![]() | |
_Liek | dinsdag 5 januari 2016 @ 15:00 |
Goede oplossing dus ![]() | |
sylents | zondag 10 januari 2016 @ 01:49 |
Ik wil volgende week de eerste taart maken met fondant. Wat denken jullie van deze vulling: 1 laag aardbeien jam en 1 laag banketbakkersroom? (met dijkjes van botercreme), dun afstrijken met botercreme en dan bekleden met fondant en de rest van de taart decoreren. ik wil het wel wat naar taart laten smaken. Niet naar een grote hap fondant/marsepijn/boter | |
_Liek | maandag 18 januari 2016 @ 11:47 |
Heb je de taart al gemaakt?? Als je geen hap boter wilt, is het ook erg lekker om met ganache af te smeren | |
RenRen- | vrijdag 22 april 2016 @ 19:05 |
Ik weet niet of ik dit topic hier voor mag gebruiken, maar ik probeer het toch. Mijn beste vriendin gaat trouwen en wil een custom made trouwtaart. Ze woont in Rotterdam Zuid. Heeft iemand tips waar ik die kan laten maken? Het hoeft niet over the top-geweldig, of extravagant. Hebben jullie misschien ideeën? Of misschien thuistaartenbakkers die iets kunnen betekenen voor ze? Bedankt! | |
#ANONIEM | zaterdag 30 april 2016 @ 09:56 |
Voor de verjaardag van m'n zusje net als vorig weer taart gebakken. Helaas weer lichtelijk mislukt. Dat afwerken blijft echt een probleem. Zonde, baal er flink van als perfectionist zijnde, maar ik ben eigenlijk veelte chaotisch in m'n hoofd voor dit soort werkjes. Desondanks: best tevreden, ookal ging alles mis.![]() Appelvlaai: zachte vlaaibodem, banketbakkersroom met vanille, gewelde krentjes, kaneelslagroom, groene (zure) appelplakjes en een gelei van abrikozenjam ![]() Chocoladetaart met gezouten karamel: cacao-kapsel met citroenschil, chocolademousse van melk chocolade, ganache van pure chocolade, cirkels van gezouten karamel, decoratiestrepen van witte chocolade en koffieboontjes (van chocolade, natuurlijk) | |
valentijn101 | zaterdag 30 april 2016 @ 10:48 |
Yum ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 30 april 2016 @ 11:18 |
Ik hoop het! ![]() haha | |
Tink89 | woensdag 4 mei 2016 @ 14:36 |
[/einde lurkstand] Heeft er iemand hier ervaringen met keukenmachines? Zo een met een mixkom enzo, geen hakselaar ![]() [/terug naar lurkstand] |