abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 8 december 2015 @ 13:15:07 #151
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158103585
quote:
12s.gif Op dinsdag 8 december 2015 13:11 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Minecraft cupcakeje doen?
Een hema foto-taart is plan B. ;) Maar roch ga ik dit eerst volgende week proberen als proef. *eigenwijs :@
***
  dinsdag 8 december 2015 @ 19:06:56 #152
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_158111598
Ik wacht ongeduldig het resultaat af! >:)
  dinsdag 8 december 2015 @ 21:22:41 #153
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158116325
:D
***
  woensdag 9 december 2015 @ 10:41:11 #154
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_158124747
ik ben ook benieuwd BE! :)
in de haak.
pi_158238995
Hoe staat t met de minecraft taart :D Ik heb dit weekend eindelijk laatste PME cursus afgerond!! :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 14 december 2015 @ 16:37:21 #156
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158239151
Ik ga woensdagavond aan de slag. :s)
***
  maandag 14 december 2015 @ 20:23:20 #157
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_158244125
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 16:30 schreef _Liek het volgende:
Hoe staat t met de minecraft taart :D Ik heb dit weekend eindelijk laatste PME cursus afgerond!! :)
Gefeliciteerd met je Masters certificate dus! *O* Heb je een foto van je eindopdracht? (En ik ben heel benieuwd waar je de cursussen hebt gevolgd!)
pi_158247075
Thnx :D :D De taart is niet in mijn eigen stijl, maar Natacha werkt met één vaste vorm en technieken voor iedereen. Uiteindelijk hadden we dus allemaal nagenoeg dezelfde taart op de kleuren na. Eigenlijk zaten er ook nog bloemen op die tweede laag.. Wel een hoop geleerd! ;)



Ik heb Sugarpaste bij Agnes - Cake Queen in Amersfoort gevolgd, Sugarflowers bij Susan Kruithof in Den Haag en Royal Icing bij Natacha - Taart en Decoratie in Ridderkerk
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  dinsdag 15 december 2015 @ 17:55:01 #159
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_158263270
Heel mooi hoor! Zelf vond ik het juist fijn dat ik zelf helemaal mocht bedenken hoe de taart(en) werden, maar er is natuurlijk ook wat voor te zeggen dat iedereen hetzelfde doet. Wat vond jij de leukste cursus? Ik hou het allermeest van Royal Icing. Je woont zo te lezen niet in het Noorden, maar ik weet bijvoorbeeld dat eind september/begin oktober volgend jaar Kelvin Chua in Eindhoven komt om workshops te geven. Daar ga ik ook naartoe. Misschien ook iets voor jou?
pi_158265697
Dank je! Ja bij Agnes mochten we wel zelf bepalen hoe de taart eruit zag, het heeft allebei z'n voor- en nadelen... Ik denk dat royal icing en suikerbloemen voor mij op een gedeelde plek staan, het gave aan royal icing is wel dat niet veel mensen die technieken ook werkelijk gebruiken tegenwoordig. Kelvin Chua ken ik niet.. Zag wel een gave workshop van Ceri Dz Griffiths voorbij komen. Het is jammer dat t allemaal zo duur is
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  dinsdag 15 december 2015 @ 20:30:27 #161
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_158267175
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 19:42 schreef _Liek het volgende:
Dank je! Ja bij Agnes mochten we wel zelf bepalen hoe de taart eruit zag, het heeft allebei z'n voor- en nadelen... Ik denk dat royal icing en suikerbloemen voor mij op een gedeelde plek staan, het gave aan royal icing is wel dat niet veel mensen die technieken ook werkelijk gebruiken tegenwoordig. Kelvin Chua ken ik niet.. Zag wel een gave workshop van Ceri Dz Griffiths voorbij komen. Het is jammer dat t allemaal zo duur is
Ceri is geweldig! Echt een heel goede docent en een ontzettend aardige man. Ik heb al een paar keer workshops van hem gevolgd. Ook voor aankomend jaar heb ik me opgegeven. Ik ga de bruidstaart doen (zaterdag+zondag) en de ovale taart (maandag). En ja, het is duur, maar zo iemand komt er wel speciaal voor naar Nederland en het is ontzettend leerzaam. Ik vind het in ieder geval het geld zeker waard.
pi_158267483
Heb je ergens meer info over de workshop van Kelvin? Net opgezocht en zie dat hij idd naar Nl komt maar meer niet..
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  dinsdag 15 december 2015 @ 22:28:21 #163
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158271654
Wauw wat een mooie dingen maakt die man!

Kom ik aan met mijn probeerseltje. :D :@
Met terugwerkende kracht nog eens drieduizend keer meer respect voor die prachttaart van jou Spuug! :Y Nooit gedacht dat het netjes recht snijden van die vlakjes zo moeilijk zou zijn.
Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor fondant omdat die in de juiste kleuren kant en klaar verkrijgbaar was in de winkel waar ik was.

Anyway, blij dat ik een proefje gemaakt heb, nu weet ik wat ik kan verwachten.
De volgende gaat iig 2x zo hoog worden, dan kunnen de vlakjes ook groter en kan ik werken met de maatverdeling op mijn snijmat. Nu moest ik anderhalve cm snijden met een liniaal.

Het resultaat:





Nou ja goed, er is een reden dat ik altijd gezegd heb 'ik ga niet zelf taarten maken, er zijn anderen die dat veeeel beter kunnen'. ;)
***
  woensdag 16 december 2015 @ 05:10:33 #164
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_158276523
Niet schlecht, BE!!

En Liek, prachtig!
in de haak.
pi_158276649
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 december 2015 22:28 schreef Brighteyes het volgende:
Wauw wat een mooie dingen maakt die man!

Kom ik aan met mijn probeerseltje. :D :@
Met terugwerkende kracht nog eens drieduizend keer meer respect voor die prachttaart van jou Spuug! :Y Nooit gedacht dat het netjes recht snijden van die vlakjes zo moeilijk zou zijn.
Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor fondant omdat die in de juiste kleuren kant en klaar verkrijgbaar was in de winkel waar ik was.

Anyway, blij dat ik een proefje gemaakt heb, nu weet ik wat ik kan verwachten.
De volgende gaat iig 2x zo hoog worden, dan kunnen de vlakjes ook groter en kan ik werken met de maatverdeling op mijn snijmat. Nu moest ik anderhalve cm snijden met een liniaal.

Het resultaat:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Nou ja goed, er is een reden dat ik altijd gezegd heb 'ik ga niet zelf taarten maken, er zijn anderen die dat veeeel beter kunnen'. ;)
Ik vind hem tof hoor!

Zou het niet makkelijker zijn om een vierkant vormpje te kopen voor de fondant? Al moet je dan natuurlijk ook maar net de juiste maat hebben.
  woensdag 16 december 2015 @ 07:51:25 #166
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158276799
Ja, daar zat ik ook al over te denken, maar ik denk dat ik sws de fondant even uit laat harden na het rollen, voor ik het ga snijden. Dat zal vast ook wel schelen qua vervormen
***
pi_158279229
Gaaf hoor Brighteyes! Heb je geen vierkante impression mat of een uitsteker? En heb laatst eentje voorbij zien komen die maakte de kanten op een bakvel en die druk je tegen een taart aan, misschien ook handig?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  woensdag 16 december 2015 @ 15:53:50 #168
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_158285049
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 20:38 schreef _Liek het volgende:
Heb je ergens meer info over de workshop van Kelvin? Net opgezocht en zie dat hij idd naar Nl komt maar meer niet..
Ik stuur je zo even een privé berichtje met meer info. :)
  woensdag 16 december 2015 @ 16:04:32 #169
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_158285342
Dat had er heel wat slechter uit kunnen zien, BE! Knap van je. ^O^
  maandag 21 december 2015 @ 11:15:21 #170
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158404471
Hoe moeilijk of makkelijk is het kleuren van Marsepein?
En blijft dat een beetje vormvast als je het snijdt? of is dat ook een kwestie van rollen en dan in de koelkast om stijf te laten worden.

Ik vind fondant(taarten) eigenlijk zo vies dat ik het niks vind om zo'n taart te maken en die aan de visite voor te schotelen.
***
  dinsdag 22 december 2015 @ 11:10:29 #171
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158434925
Nou, ik ben maar voor de easy option gegaan. Minecraft wallpaper gedownload en op basis daarvan een fototaart en mini foto tompoucejes laten maken. :@

Tot zover mijn taartenbak-carriere. :D Ik laat het met liefde over aan de mensen die het echt goed kunnen! :Y
***
pi_158435060
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 11:10 schreef Brighteyes het volgende:
Nou, ik ben maar voor de easy option gegaan. Minecraft wallpaper gedownload en op basis daarvan een fototaart en mini foto tompoucejes laten maken. :@

Tot zover mijn taartenbak-carriere. :D Ik laat het met liefde over aan de mensen die het echt goed kunnen! :Y
_O-.

Ik vond je poging hierboven anders erg geslaagd hoor!
  dinsdag 22 december 2015 @ 11:28:33 #173
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158435278
Maj, op zich wel, en als ik er meer tijd voor zou nemen zou hij ook nog netter kunnen, maar ik vond hem zelf niet lekker, dus dan voelt het niet fijn om het een ander voor te schotelen.

Dus nu heb ik biscuitmix, botercreme mix en fondant over. :+
***
  dinsdag 22 december 2015 @ 14:03:29 #174
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_158438154
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 11:15 schreef Brighteyes het volgende:
Hoe moeilijk of makkelijk is het kleuren van Marsepein?
En blijft dat een beetje vormvast als je het snijdt? of is dat ook een kwestie van rollen en dan in de koelkast om stijf te laten worden.

Ik vind fondant(taarten) eigenlijk zo vies dat ik het niks vind om zo'n taart te maken en die aan de visite voor te schotelen.
Mijn minecrafttaart was met marsepein. :)
  dinsdag 22 december 2015 @ 14:04:23 #175
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_158438180
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 11:10 schreef Brighteyes het volgende:
Nou, ik ben maar voor de easy option gegaan. Minecraft wallpaper gedownload en op basis daarvan een fototaart en mini foto tompoucejes laten maken. :@

Tot zover mijn taartenbak-carriere. :D Ik laat het met liefde over aan de mensen die het echt goed kunnen! :Y
Ik ben wel benieuwd naar het resultaat! Heb je een foto?
  dinsdag 22 december 2015 @ 15:13:13 #176
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158439463
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 december 2015 14:03 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Mijn minecrafttaart was met marsepein. :)
Ja, dat dacht ik idd wel. Maar ja, jij werkt zo mooi... Daar kan ik niet aan tippen.

Dit is het bestelplaatje, ik zal volgende week wel een foto maken.



De tompoucejes hebben de creeper bovenop.
***
pi_158515791
Vandaag mijn kerstcupcakes
pi_158516310
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:52 schreef Goitske het volgende:
Vandaag mijn kerstcupcakes
[ afbeelding ]
Heel leuk!
S. 2014
J. 2016
pi_158516672
Hmmm, dat ziet er goed uit :9~ ~:)
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_158665160
Die cupcakes zijn schattig!

Is je taart al binnen Brighteyes?
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  woensdag 30 december 2015 @ 11:06:49 #181
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158665823
Hij is morgen jarig, maar we vieren het pas zondag, dus de taart komt pas zaterdag. ;)
***
  zaterdag 2 januari 2016 @ 18:53:55 #182
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158766435
De taart:



En de tompoucejes:



Zo, en nu snel weer in de lurkstand. ;)
***
pi_158767003
Haha, zo zijn ze toch ook tof. :D Wel zonde dat ze die taart niet een beetje netjes afwerken. Ik vond je eigen probeersels strakker.
pi_158767073
Ik vind de tompouces erger dan de taart :o. Daar zie je gewoon nog de snij-lijntjes zitten enzo.

Maar verder wel leuk hoor, BE. Ik bestel ze ook altijd bij de Hema :P.
  zaterdag 2 januari 2016 @ 19:27:25 #185
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_158767344
De tompoucejes zijn idd wat rommelig deze keer, die heb ik wel eens mooier gehad.

Verder was (het er) de tijd er gewoon niet naar en ben ik heel blij dat ik hiervoor gekozen heb. Anders was het niet goed gekomen vrees ik. :+
***
pi_158847481
Goede oplossing dus ;) Nog gefeliciteerd!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_158975876
Ik wil volgende week de eerste taart maken met fondant.

Wat denken jullie van deze vulling: 1 laag aardbeien jam en 1 laag banketbakkersroom? (met dijkjes van botercreme),

dun afstrijken met botercreme en dan bekleden met fondant en de rest van de taart decoreren.

ik wil het wel wat naar taart laten smaken. Niet naar een grote hap fondant/marsepijn/boter
pi_159197867
quote:
17s.gif Op zondag 10 januari 2016 01:49 schreef sylents het volgende:
Ik wil volgende week de eerste taart maken met fondant.

Wat denken jullie van deze vulling: 1 laag aardbeien jam en 1 laag banketbakkersroom? (met dijkjes van botercreme),

dun afstrijken met botercreme en dan bekleden met fondant en de rest van de taart decoreren.

ik wil het wel wat naar taart laten smaken. Niet naar een grote hap fondant/marsepijn/boter
Heb je de taart al gemaakt?? Als je geen hap boter wilt, is het ook erg lekker om met ganache af te smeren
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_161631999
Ik weet niet of ik dit topic hier voor mag gebruiken, maar ik probeer het toch.

Mijn beste vriendin gaat trouwen en wil een custom made trouwtaart. Ze woont in Rotterdam Zuid. Heeft iemand tips waar ik die kan laten maken? Het hoeft niet over the top-geweldig, of extravagant. Hebben jullie misschien ideeën? Of misschien thuistaartenbakkers die iets kunnen betekenen voor ze?

Bedankt!
pi_161818985
Voor de verjaardag van m'n zusje net als vorig weer taart gebakken. Helaas weer lichtelijk mislukt. Dat afwerken blijft echt een probleem. Zonde, baal er flink van als perfectionist zijnde, maar ik ben eigenlijk veelte chaotisch in m'n hoofd voor dit soort werkjes. Desondanks: best tevreden, ookal ging alles mis.



Appelvlaai: zachte vlaaibodem, banketbakkersroom met vanille, gewelde krentjes, kaneelslagroom, groene (zure) appelplakjes en een gelei van abrikozenjam




Chocoladetaart met gezouten karamel: cacao-kapsel met citroenschil, chocolademousse van melk chocolade, ganache van pure chocolade, cirkels van gezouten karamel, decoratiestrepen van witte chocolade en koffieboontjes (van chocolade, natuurlijk)
pi_161819611
Yum :9
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_161820005
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 april 2016 10:48 schreef valentijn101 het volgende:
Yum :9
Ik hoop het! :P

haha
  woensdag 4 mei 2016 @ 14:36:17 #193
319308 Tink89
To live is to dance
pi_161921344
[/einde lurkstand]
Heeft er iemand hier ervaringen met keukenmachines? Zo een met een mixkom enzo, geen hakselaar :D Mijn mixer is overleden en ik vind dat ik mezelf mag trakteren van mijn belastingteruggaaf. Hij moet kunnen mixen (ook 10 minuten achter elkaar voor biscuit) en ook brooddeeg enzo aan kunnen. Budget is maximaal zo'n ¤ 200, maar liefst wat minder.

[/terug naar lurkstand]
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')