Een hema foto-taart is plan B.quote:
Gefeliciteerd met je Masters certificate dus!quote:Op maandag 14 december 2015 16:30 schreef _Liek het volgende:
Hoe staat t met de minecraft taartIk heb dit weekend eindelijk laatste PME cursus afgerond!!
Ceri is geweldig! Echt een heel goede docent en een ontzettend aardige man. Ik heb al een paar keer workshops van hem gevolgd. Ook voor aankomend jaar heb ik me opgegeven. Ik ga de bruidstaart doen (zaterdag+zondag) en de ovale taart (maandag). En ja, het is duur, maar zo iemand komt er wel speciaal voor naar Nederland en het is ontzettend leerzaam. Ik vind het in ieder geval het geld zeker waard.quote:Op dinsdag 15 december 2015 19:42 schreef _Liek het volgende:
Dank je! Ja bij Agnes mochten we wel zelf bepalen hoe de taart eruit zag, het heeft allebei z'n voor- en nadelen... Ik denk dat royal icing en suikerbloemen voor mij op een gedeelde plek staan, het gave aan royal icing is wel dat niet veel mensen die technieken ook werkelijk gebruiken tegenwoordig. Kelvin Chua ken ik niet.. Zag wel een gave workshop van Ceri Dz Griffiths voorbij komen. Het is jammer dat t allemaal zo duur is
Ik vind hem tof hoor!quote:Op dinsdag 15 december 2015 22:28 schreef Brighteyes het volgende:
Wauw wat een mooie dingen maakt die man!
Kom ik aan met mijn probeerseltje.![]()
![]()
Met terugwerkende kracht nog eens drieduizend keer meer respect voor die prachttaart van jou Spuug!Nooit gedacht dat het netjes recht snijden van die vlakjes zo moeilijk zou zijn.
Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor fondant omdat die in de juiste kleuren kant en klaar verkrijgbaar was in de winkel waar ik was.
Anyway, blij dat ik een proefje gemaakt heb, nu weet ik wat ik kan verwachten.
De volgende gaat iig 2x zo hoog worden, dan kunnen de vlakjes ook groter en kan ik werken met de maatverdeling op mijn snijmat. Nu moest ik anderhalve cm snijden met een liniaal.
Het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nou ja goed, er is een reden dat ik altijd gezegd heb 'ik ga niet zelf taarten maken, er zijn anderen die dat veeeel beter kunnen'.
Ik stuur je zo even een privé berichtje met meer info.quote:Op dinsdag 15 december 2015 20:38 schreef _Liek het volgende:
Heb je ergens meer info over de workshop van Kelvin? Net opgezocht en zie dat hij idd naar Nl komt maar meer niet..
quote:Op dinsdag 22 december 2015 11:10 schreef Brighteyes het volgende:
Nou, ik ben maar voor de easy option gegaan. Minecraft wallpaper gedownload en op basis daarvan een fototaart en mini foto tompoucejes laten maken.
Tot zover mijn taartenbak-carriere.Ik laat het met liefde over aan de mensen die het echt goed kunnen!
Mijn minecrafttaart was met marsepein.quote:Op maandag 21 december 2015 11:15 schreef Brighteyes het volgende:
Hoe moeilijk of makkelijk is het kleuren van Marsepein?
En blijft dat een beetje vormvast als je het snijdt? of is dat ook een kwestie van rollen en dan in de koelkast om stijf te laten worden.
Ik vind fondant(taarten) eigenlijk zo vies dat ik het niks vind om zo'n taart te maken en die aan de visite voor te schotelen.
Ik ben wel benieuwd naar het resultaat! Heb je een foto?quote:Op dinsdag 22 december 2015 11:10 schreef Brighteyes het volgende:
Nou, ik ben maar voor de easy option gegaan. Minecraft wallpaper gedownload en op basis daarvan een fototaart en mini foto tompoucejes laten maken.
Tot zover mijn taartenbak-carriere.Ik laat het met liefde over aan de mensen die het echt goed kunnen!
Ja, dat dacht ik idd wel. Maar ja, jij werkt zo mooi... Daar kan ik niet aan tippen.quote:Op dinsdag 22 december 2015 14:03 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Mijn minecrafttaart was met marsepein.
Heel leuk!quote:Op vrijdag 25 december 2015 10:52 schreef Goitske het volgende:
Vandaag mijn kerstcupcakes
[ afbeelding ]
Heb je de taart al gemaakt?? Als je geen hap boter wilt, is het ook erg lekker om met ganache af te smerenquote:Op zondag 10 januari 2016 01:49 schreef sylents het volgende:
Ik wil volgende week de eerste taart maken met fondant.
Wat denken jullie van deze vulling: 1 laag aardbeien jam en 1 laag banketbakkersroom? (met dijkjes van botercreme),
dun afstrijken met botercreme en dan bekleden met fondant en de rest van de taart decoreren.
ik wil het wel wat naar taart laten smaken. Niet naar een grote hap fondant/marsepijn/boter
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |